Új privát üzeneted érkezett!

PIldi!

Csepegtess anyatejet vagy fiziológiás sóoldatot, (nekünk inkább utóbbi jött be, bár orvos mindkettőt javasolta) az orrába, várj kicsit, míg feloldja, utána orrszívó porszívó! És csináljátok amilyen sűrűn hagyja, közben próbálj meg szoptatni! Mi két hetesen estünk át ilyenen!

Süti
süti
 
 


Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. 18 hónapos kisfiam az utóbbi időben nagyon erősen belemélyeszti fogait a cicibe szopás közben, s ez olyan fájdalmas, hogy már elég nehezen tudom tolerálni. Már csak általában 2 alkalommal igényli a szopást naponta, kivéve ha beteg, vagy borul a napirendje, ezt ő alakította így ki. Most kétségbeesésembe megpróbáltam redukálni egyre a szopit, nem tudom, hogy sikerül-e. Megpróbáltam a bimbóvédőt is, de kisfiam hallani sem akart róla, undodorva utasította el. (Soha nem volt sem cumija, sem cumisüvege.) Nem szeretném megvonni tőle a cicit, amíg ő nem akarja magától abbahagyni a szopit, de ennek az állapotnak a fenntartását nem nagyon tudom hosszútávon elképzelni. Ha tudtok kérlek adjatok tanácsot. Köszi: Monó
Mono
 


Sziasztok!

Pele!
Köszi a mailt. Motiváló hatása volt :-) remélem nem csak egyszeri.

Mackoo,
Én csak igény szerint szoptattam(tom) a babámat. Nálunk ugyanis nem engedik a családtagok, hogy sirjon. Saját maga alakitotta ki a napirendjét, igaz abban csak a fürdés, szopi, alvás a biztos. Ha nagyon fáradt akkor séta, hordozás, cici (sokszor belealvás) van. Az első hetekben esténként 3x 30/40 perceket is szopott (kis szünetekkel) mire el tudott aludni.
A kakilás pedig hosszadalmas és kemény munka eredménye a mai napig. :-) Nálunk segitett ha felhúztuk a lábát, mint amikor pelenkázod, vagy hasonló pózban fekvésben, felhúzott térdekkel a hasunkra "ültettük".
Ne hagyd sirni és ne stresszeld magad mert attól is lehet nyugtalan.

Amcsi
Amcsi
 

 
 

Lányok, köszi az eddigieket, de itt nálunk most nem arról van szó, hogy nagyon tele van az orra, hanem meg van duzzadva az orrnyálkahártya, biztos ismeritek az érzést. Sóoldatot már próbáltam, de hiába, attól a duzzanat nem megy le, és igy nem kap levegőt. Várom a további ötleteket!!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
amikor én így vagyok, nekem csak a Nasivin használ. Tudom, hogy már próbáltad, csak azt lenne jó tudni, hogy valóban benne marad-e az orrában. Mert annak a cseppnek bent kell maradnia vagy öt percig, mire szép lassan lehúzza a duzzanatot. Én ilyenkor általában az ágyban fekve, hanyatt várom ki, amíg kapok levegőt. Tudom, hogy babánál ezt szinte lehetetlen megoldani, de talán, ha alszik? Alszik egyáltalán szegény? Ja, és nyugodtan tegyél több cseppet is az orrába, ártani nem árt, legfeljebb kifolyik! És az se baj, ha félóránkét adod! Hátha sikerül, drukkolok!
Esetleg próbáld meg kicsit úgy tartani, hogy a feje lejjebb legyen - irtóra fog tiltakozni, de a lényeg, hogy bent maradjon a csepp.
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Ildi!
A fül-orr-gégész a Salvus vizet(nem spray) javasolja patikában kapható csepegtetővel(pipetta?) az orrba cseppenteni.
Infra? Talán a meleg is elindít valamit.
rjuli
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés: ha beteg az ember (nekem pl a torkom piros és fáj jelenleg), akkor mi legyen a lefejt, összegyüjtött tejjel (akár tejgyüjtö kagylóval gyüjtöttel)? Nem fogja az késöbb, amikor odaadom a babának öt is megfertözni? Ha meg ilyenkor ne rakjam el, akkor hány napig ne? Mármint betegség tünetek elött és után értve.
Köszi, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit
 
 


Pele, köszi!
Kép

Off: Fúúúú azért Nektek nehezebb ügy a költözés ennyi csemetével + várandósan!
Tehát mi befogjuk Kép
szipola
 
 


Mono!

Nekem is van egy hasonló korú (17 hó) és elég sok fogú (16) csemetém, aki szopik. Ahogy fentebb is irtam, önmagában a fog nem szabad, hogy fájdalmat okozzon szoptatás közben (kellemetlennek idönként az, de olyan fájdalmasnak nem szabadna lennie, amiröl te irtál). Az ekkora korú gyermekek már elég értelmesek, megpróbálhatnád megbeszélni vele, hogy ez anyunak fáj. Elvenni töle picit, ha rosszul csinálja (kedvesen elmagyarázva, hogy miért teszed), illetve mélyebbre dugni a cicit a szájába, hogy véletlenül se a mellbimbót érje a pici fogaival.

Mackoo!

Nálam még "csak" két gyerek van, de én pont az ellenkezöjét tapasztalom.
Ha fontos a gyereknek, hogy akkor szopjon és annyi ideig, ameddig szeretne, akkor fontos. Ez úgysem egy örökké tartó állapot, késöbb már azt szeretné az ember, ha egy kicsit odabújna mellé a gyerek, de akkor meg a gyereknek van jobb dolgaKépKép, és csak egy biztos pontnak kellesz.
A szopi nem csak étkezés, hanem anyaérzet.Kép Nem mindenki van igy a csak szoptatott babáknál sem, de pl. nálunk egyik gyereknek sem kellett cumi és ujjszopás sem, talán összefüggésben azzal, hogy annyi idöt tölthettek a szopival, amennyit szerettek volna.
És a renddel sincs bajunk, az is kialakult. Eleinte persze káosz volt, mert nem lehetett tudni, hogy mikor kell neki, de ez az alvással is igy van, még jó, hogy szoptatni ilyen egyszerü, mert nem okozott gondot!KépKép

Banyóci!

Örülök, hogy tudok segíteni!Kép
Ugye tiszta a seb?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Mit értesz a tiszta alatt? Hogy nem gennyes e?
Nem látom annak! Remélem nem is lesz az!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Banyóci!

Igen, csak a saját példámból kiindulva. Ha az lenne, akkor hiába szopizna már jó technikával Gyurci, a genny nem engedné begyógyulni (pedig egy egyszerü fertötlenitéssel kezelhetö). Hasonló gondot okozhatna egy gombás fertözés...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Köszi az eddigieket. Éjjel időnként hanyatt fekve tettük le, párom szerint neki ilyenkor jobban kidugul az orra, igaz, leányzó igy utál aludni, letenni is művészet, mert rögtön ébred (hasra pörgetve elalszik), 20 perc után tuti ébred, de legalább akkor kapott levegőt, és éjfél előtt valamivel szopizott! Aztán pár kortyogat még éjjel újra. Reggel (majd 10-kor) viszont megint nem, nappal ugyanis nem lehet akármikor cicire rakni, csak ébredéskor, esetleg elalvás előtt. Előbbinél viszont nem kapott levegőt. Mire valahogy sikerült (sóoldat, várás, orrszivó, nasivin, várás), addigra nem volt hajlandó cicivel foglalkozni. (bőgés, orrfolyás, szivás, utána végre jól kapott levegőt, cici felajánlás: nem kell!). Kanalaztam... Végül elalvás előtt szopizott kicsit (ebbe meg belealudt) Hozzá képest ezer éve alszik (már vagy másfél órája, na ja, beteg).

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Beszti!
Jajj! Remélem nem lesz ilyen gond! Nem látom jelét, de most megijedtem egy kicsitKép! Azért okosits ki légy szives, hogy mivel lehet fertőtleniteni! Hátha szükséglesz rá.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Banyóci!

Elhiheted, hogy nem áll szándékomban ijesztegetniKépKép.
Nem hiszem, hogy kelleni fogKép, mert az esetek többségében nem kell (nekem is volt olyan, amikor véresre kiharapta már jóval idösebben, de másnapra már nem fájt, és harmadnapra nem is látszott), de ha esetleg mégis:
Ha jól tudom (és ezt használtam, gyógyszertárban adták rá) hidrogén-peroxidos oldattal lehet bekenni. A gyógyszertárban tudják, hogy milyen töménységü oldat kell (talán 3 %-os, de kérdezd meg ezt is a gyógyszerésztöl, meg azt is, hogy tényleg jó-e rá, nem vagyok gyógyszerész, nehogy butaságra emlékezzek, bár az üveg még mindig a fürdöszobában van). Fájdalommentes, csak pezseg. Persze ezt szopi elött le kell öbliteni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Gondoltam, hogy nem direkt ijesztegetszKép! De azért jobb félni, nem akarom, hogy valami baj legyen. Nagyon köszönöm az infótKép! Ha esetleg szükség lesz rá, akkor utána nézek!

OFF
Hogy vagytok? Meggyógyultatok?

Puszi
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Banyóci!

OFF:
A másik topikban (baba projekt) válaszolok!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon akarnak alakulni a dolgok, egyik nap egy kicsit jobb, de nem tartós a javulás. Ma éjszaka is a kisfiam kb. 12 órát átaludt, hiába próbáltam többször ébreszteni. Így hiába volt a tegnapi nap kicsit jobb, mára megint kevesebb lényegesen a tej, többet és aktívabban kéne szopiznia, ami egyszerűen nem megy neki. Van valakinek tapasztalata ilyen babával. Velünk alszik, minden nyöszörgését lesem, de még ha ki is nyitja a szemét, ha mellre teszem egyből elalszik, és álmában még nem tud szopizni, kiejti a mellemet a szájából. Még egy kérdés jutott eszembe. A Szoptatás című knyvben olvastam, hogy van amikor a tejmennyiség fokozására gyógyszerre van szükség. Nekem még soha nem nézték a hormonszintjeimet, de nem lehet, hogy a prolaktin szintem nem tökéletes, és azért reagál mindig ilyen érzékenyen a szervezetem az éjszakai szopik elmaradására. Néha tényleg olyan tanácstalan vagyok, ha egy kicsit jobban megy az egyik nap, reménykedem, de azután megint kezdődik a kevesebb tej probléma, és a cicin bealvás. Segítsetek ha tudtok, légyszi. Köszi

Kucori
kucori
 
 


Beszti!
Igen, sajnos ez nem az az érzés amikor megfogja a cicit. Próbáltam vele megértetni, de ez nem igazán volt sikeres, s olyan erősen tartja a cicit, hogy elég nehéz elvenni tőle anélkül, hogy még inkább ne mélyessze belém a fogait. Azért még próbálkozom. Köszi: Monó
Monó
 


Kucori,
az en lanyom volt ilyesmi, besargult es meg par hetig az is maradt. Es maradt vele az aluszekonysaga is. Felebredt, szopi, belealudt 5 perc alatt, majd felora mulva siras, hogy ehes.
Nalunk az eroteljes simogatas /talpcsiklandozas kozben ApatolKép, tudom, nem a legjobb megoldas, de mar nem tudtunk mit csinalni neha.../ jott be, kez-lab mozgatas, vedono javasolta arccsipkedest, na azt mi kihagytuk.
Ja, es ami a legjobban bejott, az a pelenkazas volt, arra eleg jol felebredt. Persze szopi kozben/utan bekakalt, igy eleg koltseges buli volt, dehat... Es en biza ejjel is felhuztam az orat, nem volt mese, nincs ennyi alvas etlenul.

-Afonya
Névtelen
 


Kucori!

Mi a helyzet a baba pisis-kakis pelusaival és a súlygyarapodásával??? Ha egy baba nem kap eleget enni, bizony lehet aluszékony, sőt kifejezetten ilyen letargikus is. Talán megoldás lehetne, ha átmenetileg kapna pótlást (pl. egy másik anyuka tejét) pl. SNS-ből vagy ujjetetetővel, amíg megerősödik, és ha már nagyobb, erősebb és éberebb, talán jobban tudna szopizni.

Judit
juhász_judit
 
 


Sziasztok!

Edit!
Semmi baja a lefejt, kicsurgott tejednek. Szoptathatsz is, el is teheted. Baci, vírus nincs benne, csak ellenanyag. Kórokozók csak akkor jutnak bele, ha gennyes a tej. Ehhez azonban a tejcsatornákban kell élnie a kórokozóknak (kívülről befelé terjedő mellgyulladás).

Ildi!
Duzzanat ellen segíthet még Calcium és Fenistil csepp. A gyerekdokink ezt szokta javasolni. Mindkettő receptes. A calciumot ampullában ajánlanám. Úgy nincs benne semmi más, csak a calciumvegyület. Azaz szükség van a gyerekdokitokra is a receptek végett.Eddig bevált. Szerintem kérdezd meg!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy!

Köszi, felvésem! Most úgy tűnik, kezd javulni a gyerek, most már nem dugul annyira -most már többnyire csaka trutyitól nem kap levegőt, ez már jóKép-, ha igen, akkor "meglóditom" a nasivint (először 1-1 cseppet próbáltunk, most már2-2 -t adok, a papir szerint 5 héttől 1 évig 1-2 csepp, na találja ki szegény ember), mintha használna, de lehet, hogy csak fejlődik már a betegség. (még köhögünk is szépen, hurutosan).

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Lányok!
Miért két éves korig alánlja a WHO a szoptatást?
Köszi, Páfrány
dlilla
 
 


Lanyok,
Harom napja 39 feletti lazam van. Enni semmit nem tudok, az ivasra azert figyelek, megha faj is a nyeles.
Tejci talan meg lenne valamennyi, de nem jon a tejleado reflex. Ilyet meg nem lattam, 40 perc alatt keptelen volt beindulni a tejci. Jo, Miki is csak csocsalja, nem szivja rendesen, de akkor is! Es persze o is elvesziti a turelmet, ahogy egy egeszseges 10 honapos, minden erdekli, csak ne kelljen hozza egy helyben maradni! Hova vezet ez? Ugye visszaterunk meg majd a regi kerekvagasba?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Szia Judit!

Persze figyelünk a pisis, kakis pelusokra, amikor kevesebb a tej, akkor a pisi is kicsit kevesebb, de még mindig elégséges. A gyarapodás eddig kiváló, közel 800 g 3 hét alatt (az első időben még nem jelentkeztek a problémák). Sajnos, most, hogy erősödik a kicsi, látszik, hogy ő egy ilyen tipus. Éjszaka nagyot alszik, napközben meg szinte alig, azt is kézben és cicin. A probléma az, hogy délelőtt szinte másfél óránként szopizik, így délutánra alig van tej. A nagylány is a délutáni alváshoz szopizik, ilyenkor szinte a kicsi elől eszi meg a tejet, mert néha már estére egyáltalán nincs tej. A kicsi legalábbis nem várja meg, hogy esetleg egy kis idő múlva még jönne valami, hanem belealszik. És akkor kezdődik az éjszakai tortúra. Mivel tudom (a lányommal is így volt),hogy nálam nem maradhat sok idő ki két szoptatás között, ezért probálom többször is megszoptatni éjszaka, de nem sok sikerrel, kb. 4 -5 próbálkozásból 1-2 alkalommal szopik valamennyit, a többi esetben belealszik. Mivel fekve nem tud szopizni, ki kell vele jönni a kanapéra, és mivel min. fél óra egy próbálkozás, alig alszom valamit éjszaka. Szóval a tej mennyiségével nem lenne gond, csak egyenletesebb elosztásban kéne fogynia. Tudom, hogy elvileg mindig van tej a mellekben, de egy kicsi, nem túl hatékonyan szopizó gyerek ezzel nem boldogul este.Ezért vagyok tanácstalan, mert ez az estére drasztikusan csökkenő tejmennyiség a lányomál is addig fennállt, amíg nem volt legalább egy hatékony éjszakai szopi. Lehet, hogy összességében eleget kap a kicsi, de jelenleg úgy állunk, hogy délelőtt több van, mint amennyi neki kellene, ezért hasfájással kínlódunk, estére meg kevesebb. Meddig lehet ezt így csinálni? Tudom, hogy a fejés lenne a megoldás, de nekem az sehogy sem megy, a nagy éjszakai szünetekben próbáltam már, akkor sem tudtam 20 ml-nél többet fejni. Van valakinek esetleg ötlete, hogy mit lehetne tenni. Én persze próbálkozom, de már nagyon fáradt vagyok, arról nem is beszélve, hogy egész nap csak szoptatok, és a kezemben van a kicsi, holott a 2 és fél éves lányomnak is szüksége lenne az anyjára.A kicsi technikájáról meg annyit, hogy amikor elég a tej, nem látok semmi problémát, látszólag ügyesen szopizik, amikor kevés a tej, akkor nem boldogul annyira.
Előre is köszi, ha van valakinek valami használható ötlete.
kucori
 
 


Zsuzsi,

az en fiam is 10 honapso. Nekem meg ejszaka nincsen tejleado reflexem. Valszeg a fardtsagtol, legalabbis en igy gondolom, mert nappal nincs gond vele. En ilyenkor a Pele altal tanacsolt C-fogast csinalom, es ilyenkor par perc alatt beindul altalaban. Neha ez sem segit, akkor kicsit cumizik simon a cicimen, es utana elalszik, szerencsere, bar igazan nincs is ebren. tehat probald a c-fogast, minden rendben lesz!

gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Páfrány!
Azért, mert addigra alakul ki teljesen az immunrendszer.

Zsuzsi!
Tényleg a C-fogást javaslom, és próbálj sokat pihenni!! És persze, hogy visszatér majd az eredeti kerékvágás!!! Jobbulást!!

Kucori!
Este mindenkinél kevesebb a tej, de az egy laktatóbb, zsírosabb tejcsi. Ezért lehet, hogy ilyen jól gyarapszik a babád annak ellenére is, hogy úgy érzed, kevesebbet tud szopizni. Meg ha jól értem, nem sír du/este, nem abból gondolod, hogy kevés a tej?
Hasfájás: Nem lehet, hogy akkor a rosszabb technika miatt inkább előtejhez jut, du. meg a kevesebb, zsírosabb tejcsi miatt nem fáj a hasa? Ha másfél óránként eszik, mindig váltott mellre rakod?
Tudod, minél többet szopiznak, annál több lesz a tej!! ha több időt várnál ki a szopik között, vagy a nagylányt kevesebbszer tennéd mellre, akkor még kevesebb tejcsi lenne!!! Tehát pont az a jó, hogy ilyen sokszor szopiznak.
Éjszakai szopihoz a C-fogás nem válik be? Fejés: mikor gondolnál fejni? Éjszaka? És ha csak 1-2x ébresztenéd föl, akkor nem lehet, hogy hatékonyabb lenne a szopi? Meg te is többet pihenhetnél talán.
Nappali hordozáshoz kendő nem jönne jól? Akkor a nagyocskával is tudnál foglalkozni, meg szoptatni is lehetne közben...

Pele
pelcsi
 
 


Pele!

Ő alakítja így a napirendet, hogy reggel többet van ébren, és ezért többet szopizik. Szerintem nincs azzal gond, hogy reggel nem enné meg a hátsó tejet, egyszerűen csak az a baj, hogy akkor nagyon sokat eszik, és mégis van, hogy másfél óra múlva megint kér. Ilyenkor azért nem merem ugyanarra a mellre tenni vissza, mert előfordul, hogy sikerül elaludnia, és akkor a másik mellemnek túl nagy a két szoptatás között a szünet. Fejni az éjszakai nagy szünet alatt próbáltam, nem igazán sok sikerrel. Napközben nem is jut a sok szoptatás mellett időm rá. A kendő annyira nem vált be, ha felemelem, akkor nagyon felébred, és olyankor nem szereti a kendőt. Sírni akkor szokott, ha nagyon fáradt már, és nem tud aludni, vagy ha a hasa fáj. Este onnan tudom, hogy kevesebb a tej, hogy van már olyan is, hogy egyáltalán nem indul be a tejleadó reflex, legalábbis nem könnyen, és ő sokszor ebbe belealszik. A nagylány délután kb. 2 órát alszik, előtte és utána is szokott szopizni (neki már csak ez az igazi szopi, most, hogy látja, hogy bármikor kaphat, este néha csak bohóckodik.), persze közben a kicsi is, így előfordul, hogy egész délután gyerek lóg a mellemen, és ilyenkor van, hogy egy újabb félóra múlva már nem jön tej a kicsinek. Persze tudom, hogy minél több fogy, annál több lesz, csak egy kicsit egyenletesebben kéne elsozlania a szopiknak, én legalábbis akkor működöm jobban. Ma éjszaka kétszer próbáltam szoptatni a kicsit, mindkétszer ő jelzett, legalábbis nyöszörgött. Az első alkalommal fáradt voltam, ezért az ágyban próbálkoztam fekve, abba persze belealudt, én is, később arra ébredtem, hogy nincs a szájában a cici, szerintem akkor nem tudott enni. Hajnalban kijöttem és ülve szoptattam, akkor evett, de a másik mellre már nem tudom rátenni, mert elalszik. Szerencsére ma már hjanali hatkor ébredezett, úgy hogy egy kicsit rövidebb így az éjszakai szünet. Szóval próbálkozunk, nem adjuk fel.
Szerinted javulhatott a technikája, hogy ilyen szépen fejlődik? Nem lehet, hogy ha most ennyire elég neki a tej, akkor azért 3 hónaposan is elég lesz egy gyenge fejlődéshez? Nem tudom elképzelni, hogy annyival több kelljen egy 3 hónapos babának, és én még abban is bízom, hogy talán majd elkezd éjszaka is szopizni, és akkor nekem biztos sokkal több tejem lesz. Olyan rossz, hogy ezt a szép gyarapodást csak átmenetinek tudom tekinteni, és mindig attól tartok, hogy egyszer csak nem boldogulunk már így.
Köszi a tanácsokat és azt, hogy tarjátok bennem a lelket.
kucori
 
 


Hahó,
tudom, hogy már kérdeztem egyszer, de nem találom: melyik homeós bogyó jó mellgyuszira? Sajna megint nekem kell, ez már a harmadik, és fejni még mindig nem tudok sehogyan sem, csak nagy tömör rész van, sok-sok kicsi csomóval, és a szopin kívül (meg persze forró víz, hideg víz, káposztalevél, olajos masszázs, amik közül talán a káposzta látszik segíteni valamit, a többinek semmi eredménye) egyszerűen semmit nem tudok kezdeni vele, hogy ürüljön Kép
A pozícióváltogatás annyira nem jön be, hogy az félelmetes. Cicó ugyanis csak és egyedül a karban tartós klasszikus változatot ismeri el szopipozíciónak (meg esetleg éjjel azt, hogy mindketten oldalt fekszünk, egymással szemben, de az most nem jó, mert oldalt, úgy vettem észre, nem jól üríti a tejcsatornákat), a többin csak rötyög (főleg a szájba lógatott cicin), és jól megharap Kép
Nem fejlődött véletlenül az elmúlt pár hónapban annyit a tudomány, hogy valakinek van valami új tippje?

Ágci,
újranéztem a mélt, amit a múltkor küldtél, tök jó, most azokat próbálgatom Kép

Üdv
Kriszi meg a kőcici
kriszi
 
 


Sziasztok!

Páfrány!
Most láttam csak szörnyű hibámat, tudd be kérlek a kómásságnak: szóval nem teljesen alakul ki az immunrendszer addigra, az még plusz 2-3 év, de már "megáll a maga lábán"Kép

Kucori!
Jaj, nem. nehogy csak átmenetinek tekintsd a fejlődést!!! Egyáltalán nem biztos, hogy nem fog később boldogulni, ahogy nagyobb és erősebb lesz!
Mi a helyzet a kakival-pisivel? Mert ha jól is gyarapszik, pisil is eleget, akkor csak elégnek kell lennie a bevitelnek is.
A másfél óra múlvai szopi önmagában nem okoz hasfájást. Az anyatej nagyon könnyen emészthető, nem lehet "ráetetni".
C-fogás nem segít, ha nem indul be a tejleadó reflex?
Fejés: esetleg ha uarra a cicire teszed vissza délelőtt, és közben fejsz a másikból? Szopi közben könnyebb fejni.

Kriszi!
Ez még talán nem mellgyuszi, hiszen lázas nem vagy, nem?
Fejés esetleg szopi közben? C-fogással kombinálva? Sajnos a homeopátiás gyogyikhoz nem igazán értekKép Asszem a Phytolacca jó ilyen túltelítődésre, de jó lenne esetleg fölhívni egy homeos dokit.

Pele
pelcsi
 
 


Kedves Pele! Te voltál az, aki átsegítettél a harapós korszakon. Ollyan jól sikerült, hogy a maholnap 9 hós nagyfiú újra csak szopni hajlandó. Már elég szépen ette a főzeléket, gyümölcsöt, de közbejött egy-két fog, meg egy ronda vírusos betegség, amitől a nagyoknak a torka fájt, gondolom neki is. És most semmit nem hajlandó kanálból elfogadni. Igazából nem is izgatna, ha nem lenne muszáj befeküdnöm a kórházba, hogy a lábamból kivegyék a vasakat. Ma lett volna a műtét, de elhalasztottam, mert még a frissen lefejt anyatejet sem fogadja el cumiból. Pedig alaposan lealkudtam a dolgot, és reggel mennék, ha minden jól megy este hozhatnának. Na de bármi közbejöhet, és így nincs aki elvállalja Őfelségét. Meg persze a hercegnőket, de azért velük már lényegesen egyszerűbb. Van valami ötleted?

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Kedves Sofka!
Örülök, hogy sikerült átvészelnetek a harapós korszakot! Betegség, fogzás esetén amúgy normális, ha a már vegyesen táplálkozó gyerkőc újra átáll a csak szopira még akár sokkal-sokkal nagyobb korban is. Aztán megint elkezdenek enni, ahogy a kórság elmúlik. Az most egy kicsit bonyolítja a dolgokat, hogy közben kórházba kell menned. Pohárból nem issza meg esetleg a tejcsit? Teát, gyümölcslevet? Próbáltátok úgy, hogy te nem vagy jelen?
Nem tudja valaki bevinni a babát szopizni? Nem tudom, hogy altatnak-e, de vannak olyan szerek, amikkel gyakorlatilag rögtön lehet szoptatni, ebben Snoopy az illetékes. Így esetleg ki lehetne húzni azt az egy napot. Végső esetre a tápit sem issza meg?
Mielőbbi talpraállást kívánok neked, a szó legszorosabb értelmében!!

Pele
pelcsi
 
 


sziasztok,
Kriszi,
urtica urens ch 15, napi 1-2x5 golyócska. ez a túlzott tejtermelés leállítása végett.
jobbulást!!!

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

A babám három és fél hónapos, kizárólag szopik, éjjel is, eddig összesen kétszer hagyott 6 óránál nagyobb szünetet, általában 4 órát szokott vagy kevesebbet, most mégis úgy tűnik, hogy megjött a menstruációm.Kép Szerintetek ez lehetséges, vagy aggódjak, hogy valami baj van. Kevés vér jelentkezett, vizes jellegű, és van hozzá enyhe alhasi görcs is. Mondjuk nekem eddig is volt egy kevés sárgás folyásom a szülés óta folyamatosan. Én azt hittem, van még pár hónapom.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Pele, Ágci,
köszönöm! Kissé talán tényleg túlaggódtam a dolgot. Kép Cicó késő délután nekiállt, huszonöt percig dolgozott rajta (közben aludt), és amikor elengedte, majdnem jobb volt, mint új korában Kép A lényeg: tényleg szimpla túltelítődés lehetett, de nagyon fájdalmas volt, és fejés nulla. De ami a fő, éjjel sem csomósodott vissza, már csak az emléke fáj - de ma még azért káposztázok egy kicsit.
Amúgy gyuszi lett volna belőle, ha még tart egy kicsit, mert már kezdett hőemelkedésem lenni...

Üdv
Kriszi + bioelektronikus fejőgépecskéje
kriszi
 
 


Hali!

Azt elfelejtettem írni, hogy tegnapelőtt végre elkezdtem tornázni, és tegnap is tornáztam, lehet ennek ilyen hatása, hogy enyhe vérzés jelentkezik? Én mondjuk kétlem, de próbálok mindenbe belekapaszkodni, hátha nem menstruáció.Kép Persze úgyis kiderül, legkésőbb holnapra. Ja, még egy kérdés, ha mégis az, amit nem szeretnék, ilyenkor az első alkalom még enyhébb, vagy ugyanolyan erősnek kell lennie, mint a terhesség előtt?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Segítség!Help!
Hogyan tudom lebeszélni a doktornőt, és a védőnőt, hogy már megint tápszert akarnak nekünk adni? Ugyanis szerintük keveset hízik Panka. Mi tagadás nem viszi túlzásba, átlagosan 10dkg hetente. Viszont pisis-kakis pelenka van bőven. Ma vagyunk két hónaposak, és 4 kg-ot mértek tegnap az oltáskor. Általában éjszaka nem eszik, hanem alszik 6-8 órát. Ilyenkor szoktam felkelni fejni, hogy napközben legyen elég tejem. Ugyanis napközben "csak" 80-90grammot eszik ciciről, nem hajlandó többet, és ilyenkor a lefejt tejből szoktam pótolni, vagy kiskanállal, vagy cseppentővel. Cumisüveget direkt nem használok, hogy ne szokjon rá. Így 6x eszik egy nap, és mindig megeszik összesen kb. 600 grammot. A védőnő szerint a súlyát kell 15%-kal szoroznom, és annyit kell egy nap ennie. Ez pont a 600. Akkor most adjak neki többet? Még így is van, hogy a pótlást is visszafújja. Ha nem kell neki, akkor is tömjem? Hogyan magyarázzam el a doktornőnek, és a védőnőnek, hogy NEM AKAROK tápszert adni a gyereknek? Jövő héten megint be kell menni méretkeznünk.Segítség!!!
Előre is köszi:

Timi
Timi
 


Zsizsa!
Sajna meglehet, hogy a ciklusod máris visszajött. Lucám is kb. 4 hónapos volt, amikor először megjött.
Ezzel együtt semmi rendszerre nem érdemes számítani, se ciklushosszban, se mennyiségben.

Timi!
Egy babát se nem lehet, se nem szabad tömni. Ha pisil, kakil eleget, egyenletesen gyarapszik, még ha kevesebbet is az átlagnál (Az átlag ebben a korban heti 115-220 g), akkor nagy baj nem lehet.
Amivel szerintem próbálkozhatsz: szopi közben C-fogással több, zsírosabb tejhez hozzásegíteni, éjjel nem fejni, hanem megpróbálni megszoptni.
Ehhez legjobb az együttalvás, amennyiben megoldható. Ha álmában cuppog, csak az orra alá dugod a cicit, és békésen eszegetve alhattok tovább. Esteleg nappal is megpróbálhatod gyakrabban mellre tenni.
Őszintén szólva, ha a pelusok rendben vannak, a heti méricskélést is feleslegesnek tartom, nemhogy az alkalmankéntit.
A dokival két dolgot tehetsz: megmondod, hogy feleslegesnek tartod a tápszert, van tejed bőven. Vagy mosolyogsz, bólogatsz, és jól elteszed a receptet a kukába, mert úgyse szállnak ki a konyhádba, hogy cumisüveget fertőtlenítsenek, tápszert főzzenek, és még a babád is megetessék.Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Pele, kabalámmá fogadlak. A gyerek úgy látszik olvasta, amit írtál, mert ma a Mamától elfogadta a főzeléket. Nekem ennyi elég is a lelki békémhez. Hogy valahogy kibír nélkülem egy fél napot. (Bevinni nagggyon nem szeretném, szerintem elég volt neki anno egyhetesen ottlenni velem. Valahogy nem mérhető a balesetei sebészet egy újszülött-osztályhoz. És újszülöttek nem másznak négykézláb, és nem rágják az ágyak soha le nem takarított lábát...)

KÖSZÖNÖM!

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Sofka!
KépKép
Bevitelt nem is úgy gondoltam, csak hogy szopizni beviszi valaki, aztán már viszi is el. Az biztos, hogy nem egy babának való hely a balesetiKép
És nagyon szívesen máskor is, de inkább ne legyen rá szükséged többször!!!!

Kriszi!
Örülök, hogy megúsztad!

Timi!
A dokinak is tudnia kell, hogy a te babád és a te döntésed!!!
Etetések közti időt átalussza? Mert én első körben inkább gyakrabban ébreszteném/mellre tenném, és éjszaka is föltétlenül legalább egyszer. Egyébként nagyon ügyi vagy a pótlással!!! Ha pisil-kakil eleget, élénk, nem aluszékony, a bőre feszes, akkor nagy gáz nem lehet. Egyszerűen ilyen típus.

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha a lefejt anyatej egy napot állt a hűtőben, akkor le lehet-e még fagyasztani?

Közben sikerült regisztrálnom magam, és tettem fel fényképeket is Bori babáról.
Úgyhogy mindenkinek, aki ellátott jó tanácsokkal: ő az a csepertyű, akinek a táplálkozását segítettétek.

Üdv
Mackoo
medvike
 
 


Mackoo!
Ha a hűtő valóban hideg részében állt (nem az ajtajában, hanem inkább a felső polcon), lefedve és nem a nyers hús mellett, akkor nyugodtan.

Menta
menta
 
 


Köszi, Menta!
medvike
 
 


Sziasztooooook Lányok!!!

Off kezdés:
Elköltöztünk. Furi, telefonos net van egyelőre.

Picit off folytatás:
Hétfő óta Borsa és az őszibarack barátkozni kezdtek, egyik nap ízlik neki, másik nap nem nagyon, ma sokat benyalt Kép - délelőtt, szopi után...

Egyáltalán nem off kérdések:
1. Ha semmi gyanús jel nincs a barackra, akkor mehet amennyi látszólag jól esik neki? Tehát nem csak pár kanál, hanem amennyit bír?

2. Egy féle egy hétig? Tehát hétfőn jöhet az alma? És ha az is finom, akkor a kettőt keverhetem?

3. Továbbra is kakitlan a kölök - ma 7 nap után sok masszírozás és sajnos hőmérő hatására kakilt, viszont szépet Kép úgy értem, nem keményet, vagy ilyesmi, a kérdés, hogy amikor már nagyban gyümölcsözünk is, akkor is ráér akár 10 napig a kaki???

Húúúúúúúúúúú de sok kérdés egy kis barack miatt
Kép

Köszi köszi!!!
Kép


Még valami, nem tudom megállni:
Mackoonak nagyon szép kislánya van - éppen ma két hónapos! Kép
Nálunk is fontos dátum a tizenegy!
Kép
szipola
 
 


Sziasztok!

Mackoo!
jaj, de gyönyörű baba!!!! Csepertyű szó nagyon tetszik!!! És gratula a hófordulóhoz!

Szipola!
Ezek szerint átvészeltétek a költözést? Jaj, csak már mi is itt tartanánk!
Válaszok:
1. Azért érdemes inkább kanalanként emelni a mennyiséget, mert lehet, hogy később jön ki valami "mellékhatás" (pl. pocifájás, allergia), de ha már biztonsággal bevált, akkor ahogy Borsának jólesik.
2. Igen, egy hétig jó egyfélét adni, aztán ha kettő bevált, akkor lehet keverni.
3. Ezt a kínlódásból látod. A barack szerencsére hajtós. Általában a hozzátáplálás megkezdése után már nem marad ki sok kakitlan nap, hiszen a gyümiben, főziben rostok is vannak, nem is lehet olyan tökéletesen megemészteni, mint a tejcsit. Úgyhogy akkor azért sok lenne a 10 nap.
Nektek is boldog félévességet!Kép

Pele
pelcsi
 
 


Kucori!

Csak ma keveredtem ismét erre, de látom, a többiek már válaszoltak neked. Kicsit aggódtam amiatt, hogy elég hatékony-e a picikéd, de ha szépen "ürít", és szépen gyarapodik, akkor minden rendben van. Örülök, hogy ebben a virtuális baba-mama klubban tartják benned a lelket a lányok Kép

Timi!

Nemcsak a baba sújygyarapodását kell figyelni, hanem a hosszát és a fejkörfogatát is! Azonkívül az egész babát: egészségesnek látszik? Nyugodt, kiegyensúlyozott? Amikor ébren van aktív? Jól alszik? stb. Milyenek alkatúak a szülők?
Egyébként ennyi pisi-kaki mellett lehetetlen, hogy nem eszik eleget. Minek a tápszer, ha azt a tejet sem eszi meg, ami van? Az etetések utáni pótlás helyett célszerűbb a gyakoribb mellretétel.
Az alkalmankénti mérés (hogy mennyit evett) azért felesleges (többek között), mert senki sem tudja, hogy azt az x grammot milyen összetételú tejből ette meg a baba. Reggelente minden mamának több tej van a mellében, de ennek nagyobb része a hígabb első tej. Ezért lehet, hogy reggel a baba beflamózik 200g-ot este meg csak 70-et eszik, mégis reggel hamarabb megéhezik ismét, éjjel meg elvan több órát is a kevesebb, de zsírosabb tejjel. Ráadásul teljesen egyedi, hogy melyik baba mennyi tejen fejlődik optimálisan - a felnőttek sem híznak egyformán ugyanannyi kajától (sajnos).
Judit
juhász_judit
 
 


help!
Az addig rendben van, hogy a különféle kajáktól más-más ízű lesz a tej, bár Dóri még a fűszeres kaják után sem jelzett, hogy v.mi ne tetszene, de most, hogy megjött, csak harap. Meddig tart ez? Ugyanaddig, míg maga a menstr., vagy előbb hozzászokik?
rjuli
 
 


Pele, éjjeli bagoly!

Köszi!!! Nagyon jó, hogy visszataláltam hozzátok a költözés után is - így azért nyugodtabb vagyok, ha Te is ott ülsz Borsa virtuális etetőszéke mellett... Kép

A kakit majd szemmel tartom, mert van egy olyan érzésem, hogy nem stimmel vmi - hiszen hétfő óta barackozott, mégsem kakilt! Kép Ha így marad a helyzet, mit lehet tenni??

Meggy is lehet az elsők között, az hajt?
Mert akkor alma helyett inkább az lenne a következő.
Ja, a doktornéni azt mondta, ne várjunk sokat a főzelékek bevezetésével, mert Borsa nagyon nagy, illetve nagyon gyorsan nő és....nem tudom, valami blabla - ezt megfogadjam?


Off
Költözés elég nyomasztó volt, de gyorsan lezajlott - én szinte semmit nem tudtam csinálni, mert kölök lógott rajtam - az új környezet miatt talán, napokig. Mostanra megbarátkozott a házzal és végre minden a helyére került. Viszont jó tapasztalat, hogy az új környezet ellenére is jól aludtunk, mert az nem változott hogy mellette vagyunk, tehát a családi ágy intézménye egy bazi jó dolog! Kép

Nálatok is gyorsan fog menni, remélem! Te már nem cipekedhetsz, gondolom sok segítségetek lesz. Egyszer írtad, hogy tanulásod alatt anyós besegített éjszakai csemete-őrzésben; akkor bizonyosodtam meg először, hogy néha a tündéreknek is kell segítség! Kép
szipola
 
 


Pele,

Nem nagyon szeretném Panka kialakult rendjét ébresztgetésekkel eltolni. Ugyanis az a tapasztalat, ha ébreszteni kell, akkor sokkal nyűgösebb, nem tudja magát kialudni, és nem eszik annyit. Éjjel pedig ágyúszóval sem tudod felébreszteni ha már elaludt.

Judit,

Én is pont ezt mondtam a védőnőnek, hogy minek a tápszer ha a tejet sem eszi meg!!! Nagyon egyre gondoltunk. Egyébként nyugodt baba, ha ébren van akkor vidám, sokat mosolyog, láthatóan jól érzi magát. De úgy látszik nem lesz egy gurulós baba, ami persze nem is baj ha kislány létére szép karcsú lesz.
Köszönöm a tanácsokat. Nagyon jó, hogy van kitől kérdezni, amikor az ember lánya elbizonytalanodik.

Timi
Timi
 


Borcsa,

köszi a választ, úgy tűnik mégsem mensi, mert az éjszakai kevés vérzés azóta nem folytatódott. Viszont akkor nem tudom, hogy miért véreztem.Kép Na mindegy, fájni nem fájok, de azért ha megint lesz ilyen, ellátogatok a dokihoz, hogy mondjon valami okosat.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?