Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról,hmmm, de finom, meleg volt a víz! A srácok nagyon élvezték, velünk együtt!

Én azt hittem sokáig, hogy mindenkinél elvégzik a 36. héten a Streptococcus-szűrést, aztán rájöttem, ismét, hogy "csak" a dokim lelkiismeretes és alapos! Én 2x szültem ezzel a fertőzéssel és már szülés előtt szednem kellett Semmicillint! Aztán, hogy szülés alatt mi a protokoll, az nem csupán kórház, de nagyon orvosfüggő is! Az ÁEK-ben most az az általános (szülésfelkészítőn mondták), hogy szüléshez eleve vinni kell egy friss tenyésztés-eredményt, ha nem viszel, akkor automatikusan kapod vajúdás alatt preventív céllal infúzióban az antibiotikumot, ez nagyon gyorsan átmegy a méhlepényen és nagyon jó eséllyel megvédi a babát! Ha a terhesség alatt 1x is kimutatták a Streptococcus-t, akkor általában ugyanez az eljárás! Van ott olyan doki, aki ragaszkodik az antibiotikumhoz akkor is, ha a kismamánál valaha kimutatták a fertőzést! Az én dokim most a 26. hét végén vette le, az Streptococcus-szempontból negatív lett, azt mondta, a 36. heti erdményétől függ, hogy mi lesz szülésnél, mert, ha az is negatív, akkor nem tartja szükségesnek az antibiotikumot!

Márti
borossné becz márta

danann: :lol: Én vittem volna korábban is, de első alkalommal Apa is ott akart lenni, és ezt most tudtuk összehozni :D Mi meg ám Dunakeszin lakunk :wink:
jaa, és egy hete meg elmentünk hárman biciklizni, zsófi trónolt a biciklisülésben, nagyon élvezte :lol:
Vendég

Affene, a bicajban megint ti vagytok a jobbak! :lol: Én nagyon nem szeretek, szóval 3asban szerintem soha nem is fogunk tekerni :D

Mi majd péntektől megyünk elő-nyaralni, igazából a szüleim utaznak el, így mi kiköltözhetünk a hétvégi telekre egy hétre Pilisvörösvárra. Apa mondjuk bejár majd dolgozni, de Samu szerintem egész nap a kis medencéjében fog pancsolni :-) Aztán július közepén megyünk majd Zalakarosra egy hétre szállodába, olcsóbban is nyaraltam már, de ragaszkodtam ahhoz, hogy nem vagyok hajlandó főzni, és hogy akár ki se kelljen mozdulni, ha túl meleg lesz. Lesz még időnk sátorozni a gyerekekkel a jövőben, most csak pihenni akarok, és Samuval pancsolni a gyerekmedencében :-) Apa meg legalább szaunázhat, ha nincs neki elég meleg :lol:
danann

Sziasztok!

Irigylem az esküvősöket, mi majd szeptemberbe megyünk. A hétre sajna beütött egy temetés.

Danann
A Hotel Karos SPA- ba mentek? :lol: Nálunk apa kedvence.
Mi majd Augusztusba megyünk nyaralni, de remélem az is hamar eljön.

Lányok! A hordozót mikor kell autósülésre cserélni? Amikor már teljesen stabilan ül a baba? Kinek melyik tipus jött be, mire érdemes odafigyelni?

Kép
Kép
susytunder

Susy, igen, oda :-) Remélem lesz olyan jó, ahogy ígérik, mert tényleg nem olcsó...
danann

Danann
Bár én még nem voltam, de ahogy apa elmesélte hiper- szuper lehetett és valóban nem olcsó. Azt mondta olyan svédasztalos reggeli- vacsora van, hogy nem találsz olyat, ami ott ne lenne. Apa nagyon szeret finomakat enni. :wink:
Mikor mentek és meddig lesztek?

Kép
Kép
susytunder

liliommanó szerintem a 38. héten nem lehet túlzázba vinni a málnalevél tea ivását :-)))
én úgy tudom, hogy (zárt méhszáj esetén!) 36. héten 1 csésze (2dl), 37. héten 2 csésze / nap, és ez így emelkedik hetente egy csészével. Én a lányommal többet ittam, meg is lett az eredménye, olyan vajpuha volt a méhszájam szüléskor, hogy a szülésznő összevissza dícsért :D

csajok ez a fertőzés dolog tényleg nagyon fontos, bizonyított tény, hogy a koraszülések nagy részét nem diagnosztizált fertőzések okozzák. ezek pedig megelőzhetők, rendszeres szűréssel.
tényleg rá kell kérdezni többször is, illetve rá kell venni a dokit, hogy rendszeresen vegyen kenetet.

susy szerintem 4 hónaposan még korai lenne átültetni rendes ülésbe. A hordozó a legbiztonságosabb, hacsak nem növi ki.
Az autós ülések 9 kilótól vannak, addig mindenféleképpen hordozó!
Nekem mindkét gyerekem kb 1 éves koráig hordozóban utazott.

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc
Nem azért kérdeztem, mert már átakarom ültetni, hanem csak úgy tájékozódás képpen. Gondoltam elkezdünk nézelődni, mert hatalmas a kínálat, és nem szeretnék az elsőbe beleugrani, szeretnék előtte tájékozódni, és erre ti vagytok a legjobbak nekem, hordozó ügyben is sokat segítettetek nem emlékszem pontosan, hogy kinek. Nekünk Kristóf 1 éves korára szerintem tuti kinővi, de majd meglátjuk. :)

Kép
Kép
susytunder

Zsófi nyolc hónapos kora óta utazik autósülésben, már nem fért el hosszában a hordozóban :lol:
Vendég

Panndi na jó, de addigra Zsófi már nemcsak rendesen ült, de szaladt is, nem? :wink:
Lassan egyébként Samu is kilógatja a lábát, de amíg nem ül stabilan akármeddig, addig marad a fekvőben mindenképpen. Szerencsére úgysem autózunk sokat, ki kell bírja.
Kis butám épp most úgy próbál felállni, hogy a cseppet sem stabil, viszont hihetetlenül alacsonyan lévő gyerekülés peremébe kapaszkodik (ami a földön van). Olyan helyre kis derékszöget produkál így, mintha 90 éves lenne és már nem tudna kiegyenesedni :lol:
Susy, július 19-27ig leszünk, már alig várom!
Most meg törökülésben ül! Teljesen egyens háttal! Eddig csak görnyedve és támaszkodva ment, most nem is támaszkodik! Jajj nekem, mindjárt szaladni fog, és tényleg rendezhetjük át a lakást! :lol:
danann

Gyerekülés: Lilla 8 hós kora óta ül a 9-18kg-os-ban, ő is hosszra nőtte ki a hordozót, kilóban nem, amikor átült. Mondjuk ő akkor már szépen ült. Nakünk Römer King Plus ülésünk van, a soroksári babyoutletben vettük, nagyon akciósan. :lol: Mi maximálisan elégedettek vagyunk vele.

KépKép

KépKép
beneildi

Nem szaladt, de ült rendesen :wink: Nem tudta kinyújtani a lábát, bármennyire is előre húztuk az anyósülést, szóval muszáj volt :)
Vendég

Sziasztok!

nekem múlt héten, vagyis a 36. héten csinálta a dokim a tenyésztést, és azt mondta, hogy ennek a leletéért nem kell mennem sehova, egyből a kórházba küldik, és ha megyek szülni, akkor megnézik mi van vele, és ha pozitív, akkor szülés közben kapok antibiotikumot. igaz, én a Bajcsyba szülök majd, lehet, hogy ezt kórháza válogatja. Ja, és nem kellett érte többet fizetnem, pedig magánrendeslére járok én is.
Ma voltam uh-n, persze sikerült a dokinak a frászt hoznia rám. Mert hogy azzal indított, hogy igen, a fej mérete szerint tényleg 37 hetesek vagyunk, viszont a mellkasa retardált egy kicsit, így az szerint csak 36. Na ezek után mondhatta, hogy ne aggódjak.... Azt hittem felrobbanok. Utána 50-szer elmondta, hogy emiatt nem kell izgulni, és elég, ha szénhidrátban gazdag ételeket eszek, mert az jót tesz majd neki. Kérdeztem, hogy mit ért mellkas alatt, hogy esetleg a tüdeje, vagy a szíve kisebb, mint kellene, de azt mondta, nem, csak a mellkasa. Hát nem tudom, hogy most akkor mi van, szerdán kikérdezem a saját dokimat, ő majd biztos elmondja értelmesen is. Igazából csak magán a szón, "retardált" akadtam ki, mert ez ritkán jelent jót, sőt... Na mindegy, majd talán szerdán megnyugtat a dokim, hogy tényleg semmi komoly!

Kép
marcsi0503

Márti!

Ha negatív lesz a szűrésed a 36. héten, akkor is fogsz kapni antibiotikumot szülésnél. Nekem a szülésznő azt mondta, hogy a gyermekorvosok kérik, akinél egyszer kimutatták a strepto B-t annak kötelezően adjanak antibiotikumot. Ezzel maximálisan egyet értek. Nagyon súlyos próblémákat tud okozni ha fertőződik a baba. Lásd Lamme által ajánlott topicot!!!
Az én dokim nem akart adni, lévén, hogy csak a 13. héten volt kimutatható, de a szülésznő automatikusan adta, miután mondtam neki, hogy már Laura születésénél is kimutatható volt.

Szia Lamme! :wink:

Susy!
Én ajánlottam egyszer már gyerekülést itt a topicban, miután a 3. lett jó amit megvettünk. Szerintem a lényeg, hogy ne legyen kemény az ülő felület, elég széles legyen a fejrésznél, hogy védje a babát ütközés esetén. Ami még fontos szempont, hogy ilyen kicsi korban még általában elalszanak a babák a kocsiban, tehát dönthető legyen az ülés menet közben. Ezeket a mi ülésünk tudja, és ez volt Laura kedvence eddig. (már rég kinőtte)
Itt megtalálod: http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... ction.html

A miénk nem fekete. A lényeg, hogy az XP változat jobb mint az SPS.

rozssag

Kép Kép
rozsaag

Nekünk is maxi cosis van, és tök jó, hogy ha Zsófi elaludt, hátra tudom dönteni közben, én szeretem :)
Vendég

marcsi nyugi!! a retardált csak egy orvosi szakszó, azt jelenti visszamaradott. de szerintem 1 hét egyáltalán nem jelent semmit. nagyon dühös vagyok a dokikra, mert túl sokat ijesztegetnek minket feleslegesen (szeretik ezt csinálni, mert amikor végül mégis kiderül, hogy nincs baj, mi úgy megkönnyebbülünk, hogy aztán mélyebben nyúlunk a tárcánkba...)

ha nagyon aggódsz, szerintem menj el egy 4D-s UH-ra, egy igazán jó helyre, és ott meg fogják mondani a tutit. ők viszont tuti nem ijesztegetnek feleslegesen.
nagyon drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen, csak a szokásos paráztatás.

többedik gyerekes anyukák, nekem is lenne egy kérdésem:
ti mikor mondtátok meg a nagyoknak, hogy jön a kistesó? A két nagy között csak 17 hónap van, Emma szinte fel sem fogta a dolgot, mikor Iván született.
De most már nagyok, nagyon jól tudják, mit jelent, nagyon várják a kistesót, a lányom meg már kérdezgeti, hogy anya, baba van a pocakodban?
Gondoltam várok azért azt első UH-ig (ami 2 hét múlva lesz), de már nagyon kérdezget, és emelgetni sem akarom őket feleslegesen...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Autósülésben az előttem szólók mindent elmondtak. Amikor Bene lába már kilógott a hordozóból, de még nem ült rendesen, akkor előrefele kötöttük be az ülést, és így még elfért egy darabig.

Iricc, nálunk sem nagyon fogta fel Bene, de az első uh után mondogattuk neki.

mtunde

Rózsaág!

Köszi! Én sem bánnám, bár szerencsére a mostani terhességem alatt még nem jött elő, persze ettől még sajna hordozó vagyok, tudom! A szülésfelkészítőn nekünk is ezt mondták,hogy annak a kismamának adnak, akinél az adott terhesség alatt már kimutatták a Strepto-t, az kap antibiotikumot! Hát meglátjuk! Én sem vagyok ellene, remélem ez nem jelenti azt, hogy ágyhoz és ágytálhoz leszek kötve egész vajúdás alatt (Bercinél a szülőszobán töltött 4 óra alatt legalább 5x ágytálaztunk és azért az nem emelte a hangulatot)! De az a Rókusban volt még. Nálad hogy volt ez? Az említett topicon már néha átesnek szerintem a ló másik oldalára! De jobb félni, mint megijedni!

Iricc!

Én is csak az 1. uh-ot vártam meg most! A középső fiam meg egyszerűen megérezte! És a kezdetektől meg van győződve róla, hogy "kislánybaba" lakik a pocakomban!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Iricc! Én megmondtam nekik már vagy 3 hete. Kicsit haragszom is magamra! :oops: A 4 éves Eszter már felfogja. Ma reggel például alig tudtam kimászni az ágyból, mert olyam fáradt voltam, erre azt mondta, hogy "azért, mert baba van a pocakosban". :shock:
Zsófi csak annyit ért belőle, hogy ha megkérdezem, hol a baba, megsimogatja a hasam. Voltunk babalátogatóban és ott inkább a Zsót nyaggattam azzal, hogy ilyen baba van anya pocakjában. Nem mutatott valami nagy lelkesedést... :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Marcsi,
Ha a mellkasa 36 hetesek felel meg, akkor az csak pár nap elmaradás. Sőt, ezt nem is nevezném elmaradásnak, hiszen az uh is téved sokszor. Írtam már, hogy nekünk volt olyan, hogy összement Dóri feje. Persze csak elmérték. Én ezen biztos nem idegesíteném magam, hiszen csak pár napról van szó, nem hetekről. Minden rendben lesz, nyugi!
Vendég

Köszi lányok a tippeket autósüléssel kapcsolatban. Legalább lesz némi kiindulási pontom.

Márti
Azt mondják a gyerekek megérzik a pocaklakó nemét. Nekem is mondtaegy 3 éves kislány, hogy kisfiú van odabent, és persze kinevettem, mert akkor már mondták, hogy kislány, de neki lett igaza. :)

Holnap megyek vissza orvoshoz, eltelt 1 hét, beszedtem egy doboz antiviotikumot és semmi javulás. Kiváncsi leszek a vérképemre. :roll:

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Betty - hétfőn és szerdán van torna mindkét nap 2-től. Én még rendületlenül járok, bár a hétne nem tudok, (ma nagyrpapám temetése :( ) szeredán meg a szülők iskolája előadásra megyek.

dytke

Sziasztok!

Én ritkán nézek tv- t, de amikor leülök folyton olyat látok, amin ledöbbenek. Van egy 3 éves kisfiú, aki nyílt hátgerinccel született, és csak a 32. héten vette észre a doki. Talán ti is ismeritek a történetet. Az anyuka egyedül neveli 75 000 ft-ból. Pert indított, ahol elutasították, ráadásul neki kell fizetni minden eddig felmerülő költséget, ami 1 millióra rúg. Kicsit elgondolkodtam, hogy a nagy Amerikába az öreglány beteszi a mikróba a macskát megszáradni, ami persze megdöglik. Bepereli a gyártót, hogy nem volt a használati utasításba benne, hogy nem lehet benne macskát szárítani, és simán megnyeri. Bezzeg a magyar bíróság...egy ilyen keresetet elutasít. Van abban a bíróban elképzelés, hogy hogyan milyen lehet az életük? Vajon van neki gyereke?
Ha lenne rá pénzem, simán kifizetném az anyukának azt az 1 milliót, hogy tovább tudjon menni, mert a megnövekedett költségek miatt meg kell állnia. Nagyon felhúztam magam! :twisted:
Bocsi, ha ez nem ide illő.

Kép
Kép
susytunder

huhh, napokig nem voltam, most olvashattam sokat :)

edina, a garmastan nekem sem vált be (úgy tudom, azt sem kell amúgy lemosni?), az avent viszont nagyon. dm-ben a legolcsóbb, ahogy néztem...

jkriszta, a moremilket próbáltad már? azt most nagyon dícsérik, én nem ismerem, anno még nem volt.
ne aggódj, ha táppal eteted a babád, attól nem leszel rossz anya.
amúgy szerintem márti nagyon jól összeszedte a lényeget, fogadd meg a tanácsait :)

liliommanó, én úgy tudom, máélnalevélből napi 1 literig lehet elmenni.

maternelle szem is elég jó, anno én is ott vetem esküvőre ruhát, igaz, annyira nagyon nem elegánsat, mert nem akartam, hogy csak akkor tudjam felvenni. keresek képet is...
Kép

panndi, merre DK? mert mi is :) a tóváros mellett.

susy, nekünk a römer vált be a 9-18-as ülésből. elég jól dönthető. viszont hamarabb kinövi a gyerek. szerencsére közel voltak a lányok egymáshoz, így az lett, hogy a nagyobbik kapott egy concord trimaxot, ami nagyobb, viszont nem olyan jól dönthető. most a középsőnek (de fura így gondolni rá :D) már nem jó a römer, de még jó a concord, ő ősszel lesz 4. (ja, ez a vonalzón is látszik :))

marcsi, érzéketlen egy orvos, egy hét különség a méretekben, hát az nem jelent semmit... mit ijesztget???

iricc, engem meg sem kérdel? :PPP mi az uh után mondtuk meg.

KépKép Kép
mzsperx

na,a bébiről meg nem írtam.
midene tökéletes, korának megfelleő méretű :) Kép [/img]

KépKép Kép
mzsperx

Köszi a bíztatást, már túltettem magam a nagy izgalmon, én is biztos vagyok benne, hogy semmi babja nem lesz a babánknak. De tényleg nem értem, hogy ha "semmi komoly", meg " ne izgassam magam emiatt, mert sak pár nap különbség", akkor egyáltalán mi a fenének mondja?????? Arról nem beszélve, hogy értelmezni sem tudom igazán, hogy mit ért mellkas alatt, mert sem a tüdejét, sem a szívét,, csak a mellkasát. Most akkor mi van? Na mindegy! De tényleg úgy van, ahogy iricc is mondja, hogy ilyenkor van az, hogy a végén az ember megnyugszik, és neki áll hálálkodni. Mondjuk szerencsére ő enm az én dokim, csak az uh-t csinálta.

Susytündér-én is láttam a tv-ben ezt a riportot, és hát teljesen kiakadtam-mert egy szülés előtt 3 héttel lévő nőnek nyilván ilyen hírekre van szüksége... Tényleg elképesztő, hogy egyáltalán egy ilyenért pert kell indítani, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a kórház és az orvos hibázott. Fel nem tudom fogni hogy nem vesznek észre egy nyitott gerincet, mikor az még a laikus ember számára is jól látható az uh-n. Nagyon szomorú, hogy ilyenek vannak!

Kép
marcsi0503

Marcsi!

Szerintem a mellkasnál a mellkas körfogatára gondolt a doki, az meg ugye nyilván attól is függ, hogy mennyire dundi a baba, mennyi zsírpárnácska van a bordákon! Ez meg teljesen alkati kérdés! Nekem pl. a legnagyobb fiam igazi kis "tömör gyönyör" volt, ahogy a kórházban hívták! Az 51 cm-hez 3670g volt a súlya, nagyon gömbölyű volt, a mellkas körfogata pedig cm-re megegyezett a 2. kisfiaméval, aki születésekor 5cm-rel volt hosszabb és 30dkg-mal könnyebb! Szóval ne törődj vele!

Márti
borossné becz márta

mzsperx: víztoronytól pár percre, Tóvárosban szoktunk sétálni :lol: Neked ki a dokid?
Vendég

márti a gyerekek tényleg képesek ráérezni a dolgokra. amikor még csak felmerült, hogy lehetne egy harmadik bébi, akkor a lányom rajzolt az oviban egy családrajzot.
rajta volt mindenki, mi négyen egy vonalban, de Iván alatt még egy emberke. amikor megkérdeztem, hogy ez kicsoda, azt válaszolta: ez egy kis alak, még nincs neve...
több mint érdekes, mert előttük direkt nem beszéltünk a lehetséges kistesó projektről...

most hétvégén is megkérdezte, hogy kisbaba van-e a pocakomban...

edina miért haragszol magadra, hogy megmondtad olyan korán? szerintem nincs ezzel gond. vagy érzed valami hátrányát?

mzs téged azért nem kérdeztelek, mert az tudom, hogy ti mikor mondtátok el :D

susy magyarországon még nem nagyon volt per, amit az orvos veszített volna el. ez egy ilyen ország, bármennyire is igaza van valakinek, kéz kezet mos...

Kép
Kép
Kép
iricc

andi, ez vicces, szinte szomszádok vagyunk :) dobj már egy mélt, hogy pontosan hol :)
muzsi19@gmail.com

a dokim szabó györgy - ő nem DK lakos? (mikor kérdeztem aggódva tőle, hogy érek ve a kh-ba, azt mondta, ahogy ő. - vicces ember, mert ha ő lekési a bébit, akkor nincs semmi, de ha mi :DD meg azt is mesélte, hogy gondolkodott egy dk rendelő nyitásán...)

KépKép Kép
mzsperx

Írtam mailt ;)

Nem tudom, én nem ismerem őt :oops:
Vendég

Mzsperx - nekem is ő volt a dokim, nem tudom hol lakik, de az tény, hogy hamar beért a kórházba, amikor én szültem :lol: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Marcsi!
Nekünk a terhesség vége felé (30. héttől) rendszeresen 3 héttel rövidebbnek mérték Míra combcsontját, mint amennyi a kora. Akkor azt mondta a dokim, hogy ha 1 hónapos elmaradást mutat az uh akkor foglalkoznak vele. (féltem nehogy down-kóros legyen, mert ez az egyik jele)
Miért csinálják? Iricc már megválaszolta: "szeretik ezt csinálni, mert amikor végül mégis kiderül, hogy nincs baj, mi úgy megkönnyebbülünk, hogy aztán mélyebben nyúlunk a tárcánkba..."

Iricc!
Nekem volt 11 hetesen 2 vetélésem, ezért babonából biztosan nem mondanám meg a 12. heti uh-ig.
Laurának a kistesót a 18. heti uh után mondtuk meg, de akkor már folyamatosan mondta, hogy biztosan baba van a pocakomban. :)

Márti!
Nem kellett ágytálazni, mert gurulós állványon volt az antibiotikum felakasztva, így ki tudtam menni pisilni a vajúdás alatt. Szerintem beszéld meg a szülésznővel, hogy nálad is így legyen.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni,hogy a holnapi szülök iskolája hol és pontosan mikor kezd?
Köszönöm:Krisz

Kép
krisz67

Köszi a teás hozzászólásokat, mert így bátrabban fogom mostmár inni, hisz rohamosan fogy az idő a végéig... (Mondjuk azt nem tudom, hogy nyiladozik e a méhszájam, mert még nem nézte meg a dokim, sőt azt mondt, hogy legközelebb csak akkor mennyek vissza ha töltöm a 40. hetet és nem szültem meg. :? Addig meg csak járjak CTG-re.) :roll: -Még szerencse, hogy nem nála fogok szülni... :wink:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Tényleg nekem is kell mennem holnap szülök iskolájába, mert ennyit még kért a dokim, hogy tudjam mi hogyan működik a korházban. És azt es nem tujátok, hogy mi lessz a téma és van e szülőszobalátogatás ilyenkor???

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Rózsaág, Mtücsi - köszi a válaszokat a szülésznővel, illetve a picik öltöztetésével kapcsolatban. Egyébként ha jó a dokim szeme, kisfiút várunk :D

Bettyna - ha még nem vagy túl a ruhavásárláson, a Lövőház utcában nemrég nyílt egy kismama bolt (a neve B. Boom), vannak elfogadható áron egész jó cuccok. Interneten fenn van az egsz készletük, ha gondolod, nézd meg. [/b]

Anna
bajusza

ildi, és mesélj milyen volt. :)

KépKép Kép
mzsperx

Iricc! Hasonlóan rózsaághoz nekem is volt vetélésem. Na jó nekem nem a 11. héten hanem a 8.-on. De most nem tudtam magamban tartani. :oops: Remélem, hogy most nem lesz semmi gond. Nagyon kiütné szegényt. :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

ma voltam a dokinál, a külső méhszáj 1 cm (ujjnyi?) nyitva :(
hát, nem tudom, most mennyire kell vigyázni magamra?

KépKép Kép
mzsperx

nektek is zenél ez a h. fórum??? néha rákezd, én meg szívbajt kapok... azt sem látom, hogy hol lehetne kikapcsolni...

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!!!

Végre újra van internetünk!

A Maternelle lett a nyerő, 7/8-ados vászon nacival (ráám igazítva - szerdán megyek érte) és egy nagyon kis helyes felsővel. Kedvezményt én is kaptam, így vettem egy melltartót is. Az eladó csaj lenyűgözött! Nagyon jó fej volt! 5* -t kapott, legközelebb is biztos oda megyek. Majd szombaton csinálunk képeket.

Panndi - Gratula az új közlekedési élményekhez! :lol:

Dytke - Köszi! Részvétem! Mikortól kezdtetek járni a szülők iskolájába? Szerntetek már nekem is kéne mennem szerdán? Azaz holnap. :shock: Mikor? Hova?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

mzsperx - nagyon jó az uh kép :) Mi is a 20. héten voltunk 4D-n :)
Nekem is néha rákezd a zenére. Van egy reklám, ami foylton megnyílik, és néha úgy, hogy csak a zenét hallod, a kis ablakot nem is látod. Én ilyenkor frissítek egyet, akkor egy időre elhallgat :)

Susy - én is pont láttam ezt a riportot és én is nagyon felháborodtam, hiszen a genetikai uh-n többek között a nyitott gerincet is szűrik. Felháborító, hogy ilyenek vannak... Nekünk meg is mutatta a doki mindkét genetikai uh-n, hogy szépen látszik, hogy zárt a gerinc.

Krisz 67, Liliommanó - a szülők iskolája szülőszoba látogatással kezdődik du 1-kor. (Gyülekező a szülőszoba előtt, rippl rónai u. felől ha lifttel felmész a 3-ra, akkor pont ott szállsz ki). Utána 2-kor kezdődik az előadás egy emelettel lejjebb.

Holnapi téma: Általános tudnivalók
- az osztály bemutatása
- felvételhez szükséges dokumentumok és személyes felszerelés
- vajúdás szakaszai
- szülés - bábák szerepe
- homeopátiás szerek alkalmazása
- felvétel a szülőszobára, előkészítés, vajúdás, szülés

Előadó: Dr. Spánik Gábor, szülésznők

Holnap akkor találkozunk, mert én is megyek, de ezúttal "csak" az előadásra. Szülőszobalátogatáson már kétszer voltam, hogy biztosan megtaláljuk majd :) Mostmár mindhárom épületből odatalálok :)

dytke

elszállt az előző kisregényem..... :twisted:

Szóval Betty: mi is először a huszonakárhányadik héten voltunk az esti előadáson. Minden héten más a téma, (Márti korábban begépelte), havonta ismétlődik. Szerintem nyugodtan jöhetsz már, de nem vagy még elkésve :)

dytke

dytke-Köszi a gyors válaszodat!
Krisz

Kép
krisz67

Sziasztok!

Marcsi, Dytke
Inkább nem is gondolok rá, mert csak felhúzom magam. Apa is pont azt mondta, amit te írtál Marcsi, hogy itt nálunk orvos nem veszthet pert. Na mindegy.

Voltam dokinál a vérképem eredménye miatt, hát erősen vashiányos lettem, 10- től jó, nekem meg 5. :? Kaptam vastablettát és eszek sok gyümit is. Remélem hejre jövök.

Kép
Kép
susytunder

helyre :oops:

Kép
Kép
susytunder

Susytunder - ha szereted a meggyet, akkor egyél sokat. Most úgyis szezonja van, és nagyon sok hasznos vitamin van benne, többek között vas, kálcium, kálium, magnézium, A és C vitamin. Én rengeteg meggyet eszek mostanában, nagyon kívánom :) Biztosan nem véletlenül :) Remélem hamar helyreáll a vitaminháztartásod!!!

dytke

dytke köszi az uh dícséretet is, meg a reklám tájékoztatót. :) nekem ez a genetikai volt, de mivel fizetősre mentem, ránéztek a kölkecre 3d-vel is. annyira cuki kis orra van :)
vasat azt most én is szedek már, remélem, nem lesz tőle bajom...

KépKép Kép
mzsperx

Dytke
Köszi a tippet. Nagyon szeretem a meggyet, de nem tudtam ,hogy sok van van benne. Nekem a doki fekete ribizlit és áfonyát ajánlott.
Amúgy én voltam a buta, mert nekem mondta a dokim még szülés előtt, hogy szoptatás alatt kell vasat szedni, fel is írta, ki is váltottam, csak nem szedtem. :oops:

Holnaptól kétgyerekes anyuka leszek, jön nyaralni a keresztlányom. Most belekóstolok milyen egy nagyobb és egy pici baba. :)

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?