Új privát üzeneted érkezett!

Lolka: nekem nincs tapasztalatom rugalmassal, de szerintem azt előre meg kell kötni, nem? :roll:

KépKép
livus
 
 


[quote="lolka_zs"]l írta:lolka_zsétezik oylan mód, hogy előbb megkötöm a kendőt és utána teszem bele?
hogy lehet ezt jól megoldani a melegben? és egyébként is hogy hordozzam, hogy ne érje a nap és ne süljön meg?


A rugalmassal csak olyan létezik. Előre fel kell venni a kendőt ugyanis, mégpedig így.
Melegben? Sehogy. Hordozz otthon, illetve kábé este hattól kinn, de szerintem erre te is gondoltál már. :D Nyáron meleg a hordozás, kicsit megsülünk mindig, de ez van. Sok sikert!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi! Tegyük azért hozzá, hogy az a babát kifelé fordító elhelyezés nem elegáns azért. Úgy nem szabad hordozni :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 

 
 

Viru! De jó, nagyon kíváncsi vagyok, miket fejlesztettél ki!

Kisvic! Erducának is szurkolok :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok! Kérdésem van, naná :-) A Moby mindegyik kendője rugalmas? Mondjátok nyugodtan, hogy perverz vagyok, de most nézegettem az oldalt (felületesen, ezért nem vágom, hogy mind rugalmas-e :oops: ), és szerintem némelyik Moby D nagyon jól néz ki! A fejlógatás melletti második nagy fejtörést okozó kérdés nálam az, hogy mibe vigyük Samut augusztusban abba a két esküvőbe, ahova hivatalosak vagyunk. Mivel addigra már majdnem 8 hónapos lesz, ezért legesélyesebb egy erszény, a csiki-csuki játékhoz, amire számítok a részéről, de kellene valami 'alkalmi' darabot fabrikálnom. Olyan bohém mama szerűre gondoltam, csak nem tudom, hogy találok-e olyan szép mintás, ámde rugalmas, a célnak megfelelő anyagot. Vagy nem előfeltétel a rugalmasság? (Lívia oldalán a készítésnél írja ezt.)
Akinek van bohém mama erszénye: ezek két rétegűek? Mintha a belseje más színű lenne, de a képek alapján nem látom, hogy hogyan van ez megoldva... Köszi!
danann
 
 


Danann-Lívi: én tuti ezt választanám, ha már a rugalmassághoz ragaszkodsz. Az a 6 dollár plusz már olyan mindegy... :roll: És mindegyik kendőhöz adnak egy passzoló színű táskát is, hát nem szuper? :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Ja, most látom, hogy fabrikálásról szól a kérdés, akkor elnézést, csak gyönyörködj! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lívia: esetleg egy karikás kendő? Ha van karika, könnyű elkészíteni, és egy szép esésű kendővég igazán alkalmi kiegészítő.
(Hogyha egyszer sok pénzem lesz... selyem karikás kendőm is lesz :P )

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


BaliBaby - olyan ismerosen cseng :wink:

Danann-Livi: en eskuvokon masok kezebe szoktam adni a gyerkocoket, ugyh nem nagyon kell extra hordozo olyankor :)

Livus, IKEA honlapjan nem lelem ezt a futobicaj dolgot.

Biobaba
biobaba
 
 


Liv, nem, igazából ponthogy nem ragaszkodom kendőnél a rugalmashoz. Amilyen formám van, a következő gyerek majdan egyszer biztos nagyobb lesz Samunál is (4330-al született, a rugalmas súlyhatárt elég hamar kinőttük :D ), maradnék a rugalmatlannál, meg tényleg a gyönyörködés szintjén. Szerintem apa kivágna engem, már így is mindig felemlegeti, hogy mennyivel több hordozónk van, mint gyerekünk :lol: Félve említettem meg neki a Madridot is :-) de ha egyszer elcsábulok, nos, nekem ezek is nagyon bejönnek, olyan szééépek! :D
danann
 
 


Borcsa, ez kivitelezhető, ha szerzek karikát, bár a Carolinom, amit beáldoznék a célra, nem nevezhető kifejezetten alkalmi darabnak :-) És legalább csak egyet kellene vinni kettőnknek apával :-)
Biobaba, ez sem rossz, de ha jól sejtem, az én kölköm az én kezemből akar majd vigyorogni a népekre. Nagyon szeret társaságban lenni, de azért anya nem távolodhat el nagyon messzire, és szabályos időközönként hosszasan töltekezik a pozitív energiáimból :-) PErsze addig még sok idő van, majd trenírozom, bár a 7-8 hónapos kor nem biztos, hogy ideális a lepasszolására.
Nehéz dolog ez, mert szinte biztos 40 fok lesz, és nagyon sokáig kell majd cipelészni, igazából én is szívesen mennék egy bermudában meg egy pólóban, de talán nem teszem ezt meg a sógorommal :-)
danann
 
 


köszi, akkor én jó béna voltam eddig. várom a hüvősebb időt:)

sokat segítettetek. még egyszer köszi

lolka_zs
 
 


Babyteve! A próbababák jók, ha mondjuk még pocakban van a saját, de ha már kint vannak, sokkal hatékonyabb velük. Meg hát tőlem aztán nagyon messze áll, hogy olyan programot szervezzek, ami elszakít a babáidtól!!! ;) Ha nem telik be a létszám, akkor még előző nap este is nyugodtan jelentkezhetsz a tanfolyamra!
Ha elöl és háton is gyerek van rajtad, nem lehet jó egy hosszú fülű vászonszatyor az egyik válladra akasztva? Én ezt a verziót nagyon szeretem egy, hátra kötött gyerekkel, és úgy képzelem, hogy Neked is jó lehet.
Érdekes, engem is zavart, hogy ha a csípőmön van a gyerek, annyira felér. Én is azt mondtam, hogy ehhez kicsi vagyok. Aztán (mondjuk ahhoz képest javult a technikám is) ráéreztem és imádom már.
Biobaba! Én ilyen piszkos helyen ekkora gyereket a térdemről vettem fel. Lábamat felrakom egy villanyoszlop aljára / kerítésalapra, ilyesmire, arra meg velem szemben lovaglóülésben a gyerek, úgy csomagolom be. De lehetne ugyanebből az alaphelyzetből nem becsomagolni, csak laza kendővel felvenni: odafogod a felső szegést a felkarjához, és mehet a hátadra. Persze, látom a soraidból, hogy Te teljesen elvagy azzal, ahogy csinálod (amiben igazad van, mert nincs vele semmi gond!), inkább a külvilág nem tűri, azért gondoltam, hogy mégis felvetem ezeket a verziókat, hátha megtetszenek, és még jobban ellennél velük. ;)

hordozo
 
 


[quote="varda tintalle"]C írta:varda tintallesöppke! Még annyit fűznék hozzá, hogy a rugalmas hordozókendő nem igazán jó háton hordozáshoz. Akkor se, ha a gyártó ajánlja így.



Sziasztok, köszönöm ismét a válaszokat:)

Varda, tudom, hogy a rugalmas kendő csak 7-8 kilóig van, és elöl hordozáshoz, épp ezért keresem az utódját.:) Asszem megvan már a választás, egy didy olaf, Volt valakinek ilyen? Élőben is olyan szuper élénk színe van?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


lolka, én ilyen nagy melegben is egész nap cipelem Lócit, és akkorákat alszik hogy döbbenet.:) Tegnap Balcsin voltunk, kb 2 óránként felébredt, szopizott egyet, és rögtön aludt tovább. Egész nap. :) Neki nagyon bejött ez a kendőzés, az sem zavarja, hogy kicsit összeizzadunk. 8)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Biobaba: hát, a honlapon én se találtam meg :( Én az áruházban láttam, szerintem nagyon új cucc lehet még. És amúgy Family termék, tehát idővel majd gondolom azok közé lesz feltéve a honlapon (ha jól emlékszem, a lap tetjén lehet rákattintani egy ilyenre, hogy "family termékek").

KépKép
livus
 
 


Lányok :)
mindenkinek köszi az ötleteket a béleléshez!

Livi
Kép
picilivi
 
 


Agi, koszi, ilyeneket en is szoktam keresni, de ott epp nem volt, mikor jott a karhatalom. Meg persze egyebkent is a legtisztabb helyet kerestem meg, ahova sejtesem szerint senki nem vegezte dolgat stb. Nekem fura, h miert gondoljak, h nem gondolja at az ember, h hova teszi le a gyereket.
Persze az az eszelos gondolat mar fel sem merul a fejemben, h a varos ilyen forgalmas teret kulturaltabba lehetne/kellene tenni, h az ember akarhol letehesse a gyereket, meg persze sajat magat is, es meg piknikelhetne is. Es ha arra gondolok, h ott a nagy park, a Millenaris v Jovo haza, kinek, h tetszik. Aztan mar azt is zsugoritjak ujabb nyomorult irodak miatt... Na jo, nem lovalom bele magam tulsagosan... :cry:

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba, a karhatalomnak miért nem tetszett, hogy a gyereket pakolgatod? Túl nagy tömeget vonzó látványosság lettél netán?

A hétvégén megölelgettem egy Szilvi által csinált próbababát. Hááát lányok, az él :) pont úgy nyeklik mindene, mint egy igazi újszülöttnek, tartani kell a fejét, és paskolgatni a fenekét. Nagyon tetszett :)

o
orsko
 
 


Orsko, az nem tetszett nekik, h letettem a gyereket a foldre, mert szerintuk a sok hajlektalan miatt minden tele van bakteriumokkal es egyebekkel.

Biobaba
biobaba
 
 


Gondolom, az nem hagyta el a karhatalom száját, hogy 'Hadd segítsek, hölgyem, hogy nem kelljen letennie a gyereket a koszba!' :)
danann
 
 


[quote="danann"]. írta:danann.. már így is mindig felemlegeti, hogy mennyivel több hordozónk van, mint gyerekünk :lol:


Hahaha, ez jó! :D Az én párom szerint teljesen logikátlan, ha több hordozó van egy családban, mint felnőtt. Úgyhogy te jobban jártál, mert a gyerekszámmal még mindig nőhet a hordozószám, én azonban igencsak meg vagyok lőve! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="csöppke"] írta:csöppkeAsszem megvan már a választás, egy didy olaf, Volt valakinek ilyen? Élőben is olyan szuper élénk színe van?

Líviának van (a babaközelben-esnek). Én láttam és tapiztam egyet múlt héten. Nagyon gyönyörű, de én iszonyat elfogult vagyok a Katjával, szerintem az a legélénkebb csíkos. Persze Olaf szorosan a nyomában van! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Olafban is Katja színek vannak, csak nem mindegyik :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Liv, a te férjed logikusabb, ezek szerint :-) Az a baj, hogy jelenleg mi 1 kendő + 1 mei tai + 2 erszény + 1 túrahátihordó + 1 sosem használt 'ballépés' kenguru tulajdonosai vagyunk, és jön még egy kendő, de ennyi gyerekünk sosem lesz, mégha szerzünk is teherhordó nagynéniket-nagybácsikat a cipelésre :lol:
Mondjuk ha nagyon kukacoskodni akarnánk, akkor felnőttek száma*2 még belefér, egy előre, egy hátra apán is, anyán is :-)
danann
 
 


Lányok, akik szeretne jönni a pénteki, júliusi klubba, az nézze meg a mamami-n a klubos topikot, vagy írjon nekem privit, mert megváltozott a helyszín!!!!!!!!!!!!!!

kamcsatka
 
 


Ezt nézzétek:
http://www.make-baby-stuff.com/images/t ... -19131.jpg

:shock: :shock: :shock: :shock: Nekem nem lenne merszem hozzá...sajnálnám a kendőt. De nagyon jól sikerült, titkon irigykedem, hogy volt hozzá mersze. :lol:

kisvic
 
 


OFF:

Előre elnézést kérek az off-ért, de szeretném a segítségeteket kérni. Férjemnek az államvizsgán felkínáltak egy állást, persze Pesten. Nagyon szeretné. Viszont akkor fel kéne költöznünk a Főfaluba. Ő sokáig ott élt, és szerette, én viszont sosem laktam Pesten. Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Megköszönném, ha vállalnátok néhányan (akai ott laktok vagy laktatok), hogy megosszátok velem a szubjektív/objektív véleményeteket ezzel kapcsolatban priviben vagy mailben (kisvicus@gmail.com). Azért tőletek kérem, mert nem ismerek másokat Pesten. Előre is köszönöm!!!

ON

kisvic
 
 


Hú, megszivattam magam. Vérszemet kaptam, és megvettem az e-bayen még egy kendőt egy ismerősnek, de elfelejtettem előre megkérdezni, hogy Mo-ra hajlandó-e elpostázni. És miután megnyertem derült ki, hogy nem. Mégcsak mérges sem lehetek rá, legfeljebb magamra, előbb kellett volna megkérdezzem, de elbénáztam. Van valakinek Németo-ban ismerőse, aki esetleg vállalná a macerát, hogy továbbküldi nekem? Tök égő, hogy ennyire elpuskáztam a dolgot, hiába, a rutin teljes hiánya... :oops:
danann
 
 


Danann, nekem van ismerosom. Megkerdezhetem tole, ha kell.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok,

teljesen beleástam magam a hordozótémába, de már teljes a káosz :lol: Nem tudok dönteni.
Volt /van valakinek liliputis mei-tai-a?
Ebbe vajon milyen súly-korhatárral tehető bele baba? Ha már tartja magát? Vagy 2 hós is? (a vasgyúróbbikból :) )

Köszi:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Hordozókendőt vennék, de nem tudom merre induljak. :? Tatabányai vagyok, nálunk 2 év alatt egy kismamát láttam kendővel. :( Lehet, hogy nem is lehet nálunk kapni.
Én több méteres, szövet kendőre gondoltam, amit eleinte simán kötnék meg, vagyis a baba a mellkasomon befelé van. Esetleg később kifele néz.
Kislányomnál pár alkalommal kengurut használtunk, de merev stb. és nem tetszett, szerintem nem is kényelmes egy babának.

Ha tudtok írjatok légyszi itt a neten címeket és utánaolvasok a témának, meg hol tudok rendelni, venni jó áron, jó minőségű kendőt. :)

Ha időn engedi visszaolvasgatok a topikban, biztosan hasznos dolgokat fogok találni :)
Köszönöm, Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Szia Edi! Leírom korábban, ezért ha visszaolvasol, megtalálod részeletesen, hogy úgy kb. 3 kategóriában elérhető szövött kendő: rossz (ilyet ne vegyél), jó és csúcsminőségű. Ha rákapsz a hordozásra (ha megtanulsz jól hordozni, ez magától megy ;)), tehát sokat használod a kendőt, akkor – szerintem egyértelműen – a csúcsminőségű kendő ár-érték aránya a legjobb. Viszont ez abszolútértékben minimum 2,5*annyiba kerül, mint egy jó kendő, ami (ahogy a nevében is benne van) jó, jól használható, szerethető. Részletesebben tényleg azt ajánlom, hogy olvass vissza, mert hemzseg a topicban az információ a témában.
Fontos, hogy jól hordozz! Itt tömören leírtam, hogy ez mit jelent, ajánlom, hogy olvasd el. Akár az írásból továbbklikkelve is ide juthatsz, amire azért hívom fel a figyelmed, mert innen megtudhatod, hogy miért nem szabad kifelé fordítva hordozni.
Ne rettenj meg a rád zúduló információktól! Vágj bele, imádni fogjátok!

hordozo
 
 


Ági!
Köszi, elmentettem a linket és olvasgatom majd :wink:
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Csöppke,
msot láttam a Didymos oldalán a sonderpreise, akciós kendők között ötös Olafot 79, hatost 89 euróért. Azt hiszem, ez nem rossz ár új kendőért.
Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Ma jött meg a Didymos Katjam (5-ös méret). Nagyon szép. Eddig rugalmas kendőt használtam (babaközelbenest), de Emma már több, mint 5 kg, és úgy éreztem, nem tartja már a kendő annyira, mint régen. Teljesen más érzés a Didymos. Nagyon jól tart, Emma rögtön el is aludt benne. Egyébként a rugalmast is nagyon szerettem, amíg nem nőttük ki. Sokan ajánlották a Katját, és tényleg nagyon tetszik!
Kép
emma2008
 
 


Emma :D , gyönyörűek vagytok!!!! Köszönjük az összehasonlítást!

kisvic
 
 


sziasztok,

vadonatúj Amerikából rendelt babyhawk mei tai eladó. az érdeklődőknek fotót küldök.

ár: 22000ft
kohelet
 
 


nuska, köszönöm!
Rá is raboltam :lol: :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Emma, szuper a kendő!

nuska, kb mennyi idő alatt érhet ide a kendő? 1-2 hét? Vagy hamarabb?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke! Hitelkártyával fizettél? Mert akkor max. 3-4 nap :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Igen,azzal :)
Jujjdejó!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Emma, mi is Katjázunk! Gratulálok!

Edit, nézd meg a mamamit! Rengeteg élő hordozós infó, kendőajánlat és derű van ott is (mamami.hu/Fórum/Hordozás).

Holnapután a klubban kapjuk meg Krisztitől az Orsi által szerzett zöld Gypsymamát, ami egy rugalmas kendő. Julcsi három hónapos, kb. 5.30 kg. Többen írtátok, hogy már kéthónapos korban sem az igazi a rugalmas kendő. Azért jó lesz? Vagy kötéstől függ? Ági, segíts. Döntöttem, szeretnék tanfolyamra menni Hozzád. Hol, hogy jelentkezzek?

é
évuska
 
 


Évuska! Én Rolanddal néha-néha még mindig használom a GM rugalmas kendőt ;), ha nyőgös pl, nem tud elaludni nappal és ezért kötöm fel. Hosszú távon már nem tart annyira szvsz, de 5,3 kiló még o.k. sztem. Roland olyan 8 körül járhat most.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Évus! Ment privi.

hordozo
 
 


Emma, szépek vagytok! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Csöppke,

de jó! Végre én is tudtam valakinek segíteni! :D Melyik méretet rendelted?

Edit,

tényleg érdemes visszaolvasni, sok hasznos dolog van a topikban, én is innen okosodtam, aztán mentem tanfolyamra Ágihoz. Tegnap a játszótéren "bemutatóztam", sikerült az egyik anyukának bogarat ültetni a fülébe a háti hordozással kapcsolatban. Hozta a Nanduját, én meg gyorsan feldobtam a hátamra a középső, kétéves lánykámat, utána a négyévest is, mert hisztizett, hogy őt is vegyem fel. Szerintem meggyőzőek voltunk...

Nuska
nuska1
 
 


Emma mamája! Örülök, h ogy tetszik a didy!
melyik kötést hasznátad? Hülye vagoyk, de nem látom. Ezt már máson is láttam...sima kereszt csak a csomó a popó alá kerül? Én igy nem tudom az elölkeresztet megkötni :( Pedig nagyon jól mutat!!!
Kriszti :wink:

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


nuska, 6-ost rendeltem végül. Ha hosszabb picit még mindig jobb, mintha nem ér körbe. :)


Én is elkezdtem az első oldaltól olvasni a fórumot, hát nem tudom mikor érek a végére. De tényleg tele van hasznosságokkkal. Mire végzek, vagy teljesen képben leszek kendőügyben vagy totál összezavarodás lesz. :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


én is olvasgatom a fórum régi hozzászólásait is. de nem vagyok képeben. most ugye meitaira kattantam rá, rögtön meg is tetszett a kangu, ahogy néztema linket, majd látam mi folyt itt amiatt. nem tudtam, hogy ilyen utánzat. úgyhogy most meg vagyok lőve. nem tudom milyet vegyek. Csöppke már kérdezte, de azt hiszem nem jött válasz, hogy van-e valakinek Liliputis.

én azt hiszem a rugalmas után már nem fogok kendőt kötögetni, de ez a meitai tetszik. mit ajánlotok nekem?


köszi

lolka_zs
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?