Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

újra kérdeznék. :oops:

Kisfiam 6 hetes, 5,4 kiló körül van:) Hány hónapos korig/hány kilóig ajánlatos elöl hordozni? 3-4? Vagy akár több is? Esetleg súlyfüggő?
Egyelőre a háti hordozást ilyen pici babával még elég távolninak érzem. Egyszer próbáltam feltenni a hátamra, de nagyon béna vagyok. :oops: :lol: Pedig a youtube-on néztem jópár videót, de ott úgy dobálják fel a hátukra a nőcik a babákat, mint egy krumpliszsákot:) Valahogy nem érzem azt a fogást, amivel biztosan tudnám feltenni... Van erre valami biztos módszer?

Jaj, már annyira szeretnék eljutni Ági tanfolyamára, de mindig lecsúszok róla... :(

Ági, minden tanfolyam hétköznap délután van? Nem szokott esetleg hétvégén lenni?
Vagy egyéni oktatás? :lol:

Kíváncsiságból lemértem a rugalmas kendőmet... 5,5 méter. :shock: :D Hogy hogy sikerült ekkorát rendelném, azt nem tudom. :roll: :) De legalább biztosan körbeér..:D És végülis a lógója sem zavar.

Előre is köszönöm:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!

Huhh..látom írtatok rendesen "össze vissza"! Nekem nem nagyon van időm fórumozni, illetve ilyen időben inkább megyek sétálni, mint a gép előtt üljek...
Ki kérem magamnak, hogy mással összekeverjetek, pláne, hogy azt sem tudom ki az a prücsök...
smsgalf! vagy mi a neved...látom kielemezted amit írtam rendesen, figyelj! ez nem vers!, de ha már itt tartunk a neveddel kezdeném,rákönyököltél a billentyűzetre amikor kérte a rendszer? na mindegy nem személyeskedem, nem az én stílusom lealacsonyodni erre a szintre...ezt értem a többiekre is...
azt hiszem ez az utolsó levelem ide, de nem is baj, mert nem ilyen társaságra számítottam...
Majd csinálok én is egy fórumot és oda szigorú szabályok szerint lehet belépni, pl.: min. 1 év hodozási tapasztalat, a hordozó gyári száma, minimálbér, min. 3 hónapos baba...stb.

Szép hétvégét mindenkinek, ja és vegyetek kangut!
Elárulom, hogy az üllői út és a körút sarkán van a bolt!

Kati
kati_virag
 
 


jajj!!! :shock:

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 

 
 

sziasztok

bocs, csak ezt már nem bírtam szó nélkül hagyni...

csak nyugalom és béke, remélem, nem szegi semmi ilyesmi a fórumozási kedveteket, mert jó olvasgatni titeket!:)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


[quote="csöppke"]
írta:
csöppkeKisfiam 6 hetes, 5,4 kiló körül van:) Hány hónapos korig/hány kilóig ajánlatos elöl hordozni? 3-4? Vagy akár több is?
Egyszer próbáltam feltenni a hátamra, de nagyon béna vagyok. :oops: :lol: Pedig a youtube-on néztem jópár videót, de ott úgy dobálják fel a hátukra a nőcik a babákat, mint egy krumpliszsákot:) Valahogy nem érzem azt a fogást, amivel biztosan tudnám feltenni... Van erre valami biztos módszer?


Szia Csöppke!
Több is! :D Ági azt írja, hogy 7 kilóig még optimális a gátnak, utána már terheli. De biztosan egyénfüggő is. Szerintem akkor jó hosszútávon hátrarakni a kicsiket (főleg kezdőknek), ha már nem nyeklik-nyaklik a kis fejük. Én már hátratettem 6 hetesen, de ha elmentem itthonról, mindig előre kötöttem.
Én is a Youtube-ról tanultam a hátradobást, de az biztos, hogy a tanfolyamon jócskán lerövidül a tanulási idő, mert az apró trükköket megmutatják neked.
A biztos módszer a gyakorlás, ne add fel! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Szia Csöppke,
ahogy Livi írta, alapvetően egyénfüggő :lol: mi közel 10 kg-osan néztünk más technikát, mint az elöl kereszt (na de én megbuknék kötözgetésből :lol:), akkor már nehéz volt és nem is láttam..
de ÉdesUram még mindig elöl hordozza, neki úgy kényelmes (mondja ő) :wink: és az ő gátja más célt szolgál asszem :lol: :lol: :lol:
ha majd érzel magadban erőt és Borci is kooperál, akkor felrakjátok hátra is!! addig meg hajrá elöl!!!
tanfolyam tuti sokat segít, ne hagyd ki!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


Kati!

Nem tudom mivel bantottalak meg annyira, hogy ez legyen a reakciod, de tenyleg sajnalom. Meg ha nem is jössz mar többet ide, remelem, hogy öröm lesz szamodra a hordozas. Es annak is örülök, hogy a Kanguban egy szamodra megfelelö hordozot talatal.

Ami meg a nevemet illeti, egy automatikusan generalt nev. Ugyan mar egyszer irtam, de ez a jelentösege:
s-->student
m-->mail
zs-->zsuzsa
galf--> galffy
különben szokta irni az alairasomban a nevemet, szoval nyugodtan szolithatsz zsuzsanak. :)
smzsgalf
 
 


Én kb 8-9kilóig hordoztam elöl, mert kényelmes volt úgy nekem. De még egy babát lehet, hogy már korábban hátratennék, nem tudom.

kamcsatka
 
 


[quote="
Majd csinálok én is egy fórumot és oda szigorú szabályok szerint lehet belépni, pl.: min. 1 év hodozási tapasztalat, a hordozó gyári száma, minimálbér, min. 3 hónapos baba...stb.

[/quote]

Kedves Kati!

Szeretném felhívni a figyelmed egy apró ellentmondásra: elsőgyerekes anyukának 3 hónapos gyerekkel (mint Te) kötve hiszem, hogy van min. 1 éves hordozási tapasztalata.

Üdv,

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Legyek ma kicsit on is :oops:
Mi kb. 7-8 kg-ig hordoztunk elöl (az nalunk olyan 7 honapos kort jelentett). Valojaban most sem erzem terhelönek elöl (8-9 kilosan) csak Beni jobban lat hatulrol, nekem meg kenyelmesebb, hogy szabad a kezem.
De pl. ha beteg vagy nem erzi jol magat, akkor mindig elöre kötöm.
smzsgalf
 
 


Kati-virág: Isten Veled!

Zsuzsa: hhaha, rákönyököltél a billentyűzetre:)) (én meg be voltam szívva, mint tudjuk)

Csöppke: Én néha még a 10 kilósomat is hordozom elöl, de már nagyon nehéz. Hátra először 8 kilósan kötöttem, de akkor már tudott ülni.
Szerintem próbáld úgy, hogy először teszed a hátadra a gyermeket és utána húzod rá a kendőt, ha még nem fordul le rólad. És gyakoroljatok, ha épp jó kedve van:) Sok sikert!

Kép
beszilva
 
 


En elol hordom a kisasszonyt, ha sokaig tomegkozlekedunk (9 kilosan is). Atszallasoknal, csak bedugom a kendobe, amikor leulunk (ha kapunk helyet:)), akkor kiveszem, ul az olemben. Egyebkent inkabb haton. De azota nem szivesen teszem elore, h egy piszok nagyot tanyaltam. Meg jo, h gyerek a hatamon volt. Lehet, h nativok ezert nem hordoznak elol? (ez a kerdes komolyan foglalkoztat)

Biobaba
biobaba
 
 


Livi, Liv, és az össze többi drusza :-) Na meg a nem-Líviák is :D Mindegyik alvó tündérke nagyon édes, és nagyon ügyesen simulnak az anyukájukhoz.
Szerintem nem az a baj, hogy bő fent a mei-tai, legalább tudja forgatni a fejét, amíg ébren van. (apa testarányai meg teljesen mások, rajta eleve máshogy áll), hanem tényleg a magasabb ívelt rész hiányzik, ami egy picit merev. Gondolkoztam én is a lecippzározható/gombolható kapucnin, és tulajdonképpen a gyerek háta mögött keresztezett pánttal is meg lehet oldani, hogy ne fityegjen menet közben, de ezekkel mind az a bajom, hogy egyedül nem nagyon tudnám applikálni szükség esetén. Azt, amit akkor kellene felszerelni, azt semmiképpen, és a pánt alá beszorított is csak a gyerek felébresztésének veszélye mellett kivitelezhető, szerintem. És sokkal többször hordozok egyedül, mint apával kézenfogva. Nem tudom, nekem nem nagyon elképzelhető, hogy csak úgy megszólítok valakit, ugyan már, segítsen a gyerek fejét rögzíteni. Legtöbbször azért Samu is rendes kölök, és oldalra fordított fejjel alszik el, akkor nincs gond, hozzám simul, de néha előfordul, hogy nem, és csak akkor érzem, hogy nyeklik-nyaklik a feje. Szerintem egy így azért valamennyire beszabályozza, hogy mennyire tud hátrahajlani a feje, még ha nem is tartja meg teljesen.
Még akartam írni valamit, de Samu megint nem bír magával, majd ha engedi, még írom...
danann
 
 


Tömegközlekedéshez nekünk úgy tűnik, hogy a csípőnhordozás fog beválni.

Én elöl már régebb óta nem szívesen viszem, mert nem látok ki a fejétől rendesen. Sétához hátra szoktam kötni, közlekedéshez inkább csípőre.

Roland most 6 hós és kb. 8 kilós.

Olyan 5-7 kiló között szokott eljönni többnyire az a pont, amikor már nem jó elöl vinni, mert túlterheli a gátat.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Biobaba! Szerintem a natívok nem az elesés miatt ne hordoznak elöl, hanem leginkább azért, mert szükségük van a kezeikre, hogy dolgozhassanak. Csípőn különben ők is hordoznak, és esésnél ez is gond lehetne. Nomeg hanyatt is lehet esni...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote]s írta:zükségük van a kezeikre, hogy dolgozhassanak


:lol: ja, tenyleg, eleg nehez lenne csinalni a nagy korsoban a koleslisztet a nagy durungokkal, ha a gyerek ott logna elol

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak Benneteket, de most, hogy előjött a "Gát-téma", kérdeznék én is... 2 hónapos ikreim vannak, és mivel az ikerkocsink egy nagy batár és az sem segített, hogy elköltöztünk a belvárosból vidékre (persze, nem ezért :D ), szóval, kaptam egy hordozókendőt, hogy én is tudjak közlekedni egyedül...A két kölök együtt több, mint 9 kiló, de még azért elég picurok a háton hordozáshoz (szerintem, de nem értek hozzá :oops: ). Elöl még csak itthon próbáltam kettővel, még nem merészkedtem ki a házból...de ha árt, akkor mikortól lehet felesben hordozni, ill. kit tegyek hátra? A nagyobbat, vagy a kisebbet? (Fél kiló különbség van közöttük. Arról fogalmam sincsen, hogy egyedül hogy kötök egyet előre, egyet hátra, de az ikres kötést is elég nehezen találtam ki, remélhetőleg megoldható ez is :shock: :lol: ....) Van valakinek tapasztalata? Köszi előre is! :D

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve! Nézd meg az alábbi weboldalt:

http://www.didymos.de/html/zwillinge.htm

Itt vannak képek. Ha tudsz németül, vagy angolul ők mailben is szívesen segítenek. Akkor is, ha nem ilyen kendőd van. :)

A hordozókendő pont ikrek miatt került be Európába! Didymos = ikrek.

Két kendővel tudsz két babát előre is és hátra is venni. Először kösd az egyoket előre, aztán a másikat hátra. Nem kicsik a babáid háti hordozáshoz, de azt kösd hátra, amelyiknek jobb a fejkoordinációja. Hátrakötéssel először úgy próbálkozz csak, hogy az egyik baba legyen csak rajtad, és legyen veled valaki, aki segít, ha szükséges!

És még valami. Ha tudsz, menj el tanfolyamra Ágihoz: www.hordozo.hu, sokat fog segíteni!

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Nekem egy kicsit furcsa még a háti hordozás, mármint az, hogy nem látom a babát, nem tudom megérinteni, megsimogatni, stb. Nem látom, hogy alszik e vagy fent van, szóval mintha megszűnne vele a kommunikáció.. de biztos ráérzek majd az ízére. :D

A nagyobb fiam volt néhányszor háton, de csak otthon a kertben:) És nem hosszú ideig..

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


A másik kérdésem lemaradt:)

Mi a különbség a Kozy és a Bamberoo között?
Lőrinc babámat vajon beletehetném már egy ilyenbe?
(Elég sokat utazunk, és sokszor van hogy csak rövidebb időre kell beszaladnom valahova, és akkor egyszerűbb lenne egy MT_t magamra kötni, mint a rugalmas kendőmet... vagy nm jól gondolom?)

A másik, hogy hol lehet ezeket beszerezni? Ebay?

Ezt is köszi előre is.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


CSöppke, kérdésedre a korrekt választ KAmcsatka tudja megadni. Neki van Kozyja is és Bamberoo-ja is.

Kép
beszilva
 
 


Elöl hordozni 5-7kg-os súlyig ajánlott, mert onnantól kezdve a Te egészségednek árthat az elöl hordozás. Nem csak a gátnak, hanem a gerincnek is. (Azt túlzás, hogy optimális a gátnak akár 7kg alatt is, hiszen annak nem jó semmi cipekedés.) Ha egy apuka nagyon nagydarab, azt szoktam mondani, elhiszem mondjuk 8kg-ig, hogy neki mindegy, de a gerincük a férfiaknak is ugyanolyan szempont, mint a nőknek. Persze ettől még lehet választani az elöl hordozást, csak az egészséged szempontjából nem idális. Bejön itt az a szempont is, amit Varda említett, hogy az anya a nagy baba fejétől egy idő után már nem lát ki, ha megfelelően szorosan előre van kötve. Ha nincs elég szorosra kötve, akkor pedig sokkal nehezebb vinni, tehát nő az egészségkárosító hatás, és a baba gerincének sem jó a testhelyzet.
A baba szempontjából gyakran határ szokott lenni a kb. 4 hónapos kor, amikor már olyan kíváncsiak, hogy nem tetszik nekik az elöl hordozás. (Kifelé, ugye tilos!) Ez nem minden babára igaz, valaki teljesen jól elvan az elöl hordozással.
Háton hordozni újszülött kortól lehet, egyáltalán nem követelmény a fejecske tartása, mert a fejecske felkötés és hordozás közben is tökéletes biztonságban van! A háton hordozás alsó határa az anyuka nyitottsága. Nem kell nagy nyitottság, elég egy kicsi, és el lehet jönni a tanfolyamra. Ami hiányzik a sikerhez, azt a tanfolyamon összerakjuk.
Ne felejtkezzünk el a csípőnhordozásról, ami egy gyöngyszem! Azt a meghittséget nyújtja, mint az elöl hordozás (babaszag, puszi a buksira), de kilátsz (nem! a csípőnhordozással nem tanyálsz olyan könnyen, mint az elölhordozással, mert a lábad elé látsz!), egyik kezednek egyáltalán nincs útban a gyerek, a másiknak meglehetősen útban van; gátadnak sokkal jobb, mint elöl, gerincednek bizonyos szempontból jobb, bizonyosból rosszabb. Igaz, buszon leülésre tényleg kényelmetlenebb a csípőn hordozás a többinél. Szóval az elöl hordozásról nem csak hátra, hanem csípőre is lehet váltani, és ez nagyon fontos alternatíva! 4 hónapos kor alatt is van egy olyan csípőnhordozási mód, ami ajánlható, ha az anya tudja jól kötni, és nagyon gondosan köti.
Mindezek alapján, Csöppke, én váltanék lassan (nem kerget a tatár azért) hátra, csípőre. Tanfolyamot Bp-en csak kivételesen szoktam hétvégén tartani. Egyéni konzultációt vállalok, ha valaki kéri, csak drágábban sajnos. Itt találsz róla infót. Ha szeretnél jönni, de nem látsz rá megoldást, hívj fel, találjunk ki valamit! Hátha együtt rájövünk valami megoldásra, hogy hozzájuss az oly fontos hiányzó infókhoz!
Zsuzsa! A csípőn hordozás nagyon jó alternatívája a háton hordozásnak az olyan esetekre, amikor beteg, rossz napja van, vagy ilyesmi. Nem szereted?
babyteve! Ha nincs más szempont, akkor én a nehezebbet raknám hátra. De szerintem sok más szempont is szóbajöhet, hiszen aki elöl van, azt pl. lehet ki-be rakosgatni, a másik macerálása nélkül szoptatni.
Bocs, hosszú lettem, de annyi minden felmerült a témában az elmúlt pár hozzászólásban!

hordozo
 
 


A csakbeszaladok kategóriában nálam a karikás kendő, a babaslings és az egyéb babazsákok szerepelnek. Nem vagyok benne biztos, hogy a MeiTai egyszerűbb, mint a rugalmas kendő, viszont tovább lehet használni. A rugalmas kendőnél a súlyhatár azt hiszem 7-8 kiló körül van.

Kép
beszilva
 
 


Csöppke, a MT nem egyszerűbb, hanem más. A blogomban a MT-ról itt írtam: http://hugipakk.blog.hu/2008/03/24/baba ... hasznalata
Ha van kendőd és szívesen használod, akkor nem kell MT-t beszerezned. A MT kicsit nagyobb kortól ajánlott mindenki által nyugodt szívvel, kb. 3 hónap ez a határ, de én őszintén megmondom, próbáltuk egy jó MT-jal 2 hónapos korban is, és én megfelelőnek találtam. De jobb a békesség, inkább kendő picikénél.
A Kozy és a BAmberoo az 2 különböző, minőségi MT márka. Jelenleg a Kozy-t tudod beszerezni USA-ból. Biztos ebayen is találsz használtat, ahhoz nem értek.

kamcsatka
 
 


Igen, az elöl-hátul kötést akartam én is mondani!
Én olyan 6 kilós korában éreztem, hogy ez nekem elöl már nem túl jó, már fél óra után fájt a derekam piszkosul. (na persze akkor is fáj, ha itthon kell sokszor felvenni-letenni, és ez így megy nap mint nap, és nem elkerülhető :-) ) Azóta háton hordom, ha megyünk valahova, kivéve, ha nála nehezebb a pakk, akkor inkább az megy a hátamra (tipikusan ha több nehéz cuccot kell venni a sarki közértben), illetve ha úgy indulunk el, hogy álmos-nyűgös, mert akkor könnyebben alszik el elöl. Hátul vszont szuperkönnyűnek érzem őt :-) Mondjuk valahogy a kendőben nehezebb, mint a MTban, de szerintem ez csak azért van, mert béna vagyok, még gyakorolnom kell a felkötést unatkozó gyerekkel :-)
A hosszasabb nyűgös állapotokra használom itthon az erszényt csípóre, mert itthon nem jó neki a háton-levés (kicsi a lakás, nem tudok vele annyit sétálni, és vele menni kell, vagy ki akar szállni) és ilyenkor tuti nem várja meg, amíg megkötöm a kendőt. (ezért nem is tudok csípőkötözést csinálni :oops: ) Meg ha elfelejtettem a tejet a sarki boltból, és vissza kell rohanni érte :-) Én szeretem a csípőn ülő pozitúrát pont azért, amit Ági is említett: meg lehet puszilni, ha kell, szemkontaktust teremteni, szóval van olyan meghitt, mint az elölhordozás, csak nem olyan nehéz a gyerek :-)
danann
 
 


Ági! Érdekes, hogy én BKV-n való leülés szempontjából előnyösebbnek érzem a csípőnhordozást, mint a hátit :), stabilabban ülök a babóval. Nomeg, ha csípőn van mindig kapunk is helyet, ha hátrakötöm, akkor nem. Az emberek meg vannak győződve arról, hogy úgy nem lehet leülni :)

Csöppke! Még annyit fűznék hozzá, hogy a rugalmas hordozókendő nem igazán jó háton hordozáshoz. Akkor se, ha a gyártó ajánlja így.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Orsi! Bamberoo-t most nem lehet kapni?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Nem lehet már, és USA-ban is szemfülesnek kell lenni egy-egy listázás alkalmával, mert másodpercek kérdése... (tehát készletfeltöltéskor)

kamcsatka
 
 


Hű, ekkora a kereslet? Nem győzi a készítő? Vagy csak kevesebbet gyártanak?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Jaj, ez a csípőnhordozás épp aktuális. Vajk elkezdte élvezni, viszont én nem. Úgy megfájdult a csípőcsontom, hogy csak na :( Pedig magasra ültettem, bár volt egy olyan érzésem, hogy lehetne szorosabb. Az a fixa ideám, hogy rövid hozzá a derekam. Lehetséges ez egyáltalán? :oops:
Olyan jó lenne belejönni, sokszor jól jönne 10-20 perces séták alkalmával.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Nekem is olyan érzés, mintha rövid lenne hozzá a felsőtestem, pont ezért is használom csak akkor, ha tömegközlekedünk.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Köszi a tanácsokat!

Még egy: ha elöl-hátul kölök van, a pelenkázós csomagot hol viszem? Oldaltáska kiesik a pánt miatt, hátizsák a hátsó bébi miatt...bár ez már szinte csak elméleti kérdés... :oops:

Tanfolyam: mennék én szívesen, de a babókat nem igazán tudom kire hagyni, meg mire oda-vissza érnék, plusz a tanfolyam, szóval, egy fél nap elmegy... :( Meddig kell jelentkezni?

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve, bocsánat, hogy beleszólok, de a tanfolyamra a babákkal együtt kéne menni, ha jól tudom...

Varda, kevés példányszám készül, mert aprólékos kézimunka, és nem nagyüzemi gyártás. Kozy-ék már nem saját kezűleg varrják, mert ők már régi és ismert biznisz, és nagy a kereslet.

kamcsatka
 
 


En sem szeretek csipon hordozni, ha mar igy szoba kerult.
A hati hordozassal kapcsolatban annyiszor megemlitodik, h "mert nem olyan intim". Szerintem eleg intim a hati is. Odasimul hozzam a gyerek, igy is meg tudom olelgetni, simogatni kezet, labat, meg a fejet is. Es olyan jo erzes, amikor a fejet a hatamra hajtja.

Persze amikor tobb mint 20 percet kell bekavezni, ritkan vallalom be. Ha nem mozgok, gyerkoc nem szeret a kendoben, elofordul, h szopizni is akar. Olyankor azert van elol, gyorsabban fel lehet kapni, ha tomeg van, akkor is. Bar mostanaban elofordul, h csak felkapom a kezembe, leszallunk, es kotom a hatamra. Mivel meg nem tud allni, le kell tennem valahova, h bele tudjam tenni a kendobe. Van cuccom mindig, masik gyerekem is. Es nem mindenhol tul guszta a terep. Pl Moszkva ter. De ott is megcsinalom. Multkor a karhatalom jott oda hozzam, h nem itt kene. Hat koszontem, nem megyek 2 kilometerrel odebb, h a gyereket magamra vegyem.

Illetve hatra kotott gyerkocnel meg az is van leulesnel, h az ulesnek olyan magasnak kellene lennie, mint az also labszar. No, ez tobbnyire nem igy van. Felso testnek merolegesnek kene lennie a combokra, comboknak pedig az also labszarra. En nem tudok igy leulni. Hosszu tavon nem tesz jot a gerincnek gyerekkel a haton ucsorogni. Persze nem is erre van kitalalva.

En nagyon szeretek hordozni, meg akkor is, ha egy csomoszor (szinte mindig) cipekednem kell, es ugy nezek ki, mint egy karacsonyfa. Banyatank :wink: nem jon szoba, mert azt is fel kell pakolgatni buszra/villamosra, amiatt is estem mar el, mert beakadt valami lyukba a kereke, es aztan a labam ala kerult a kerek, es puff...
biobaba
 
 


[quote="kamcsatka"]L írta:kamcsatkaivi, nekem nem teljesen derült ki, hogy háton hordozásról vagy elöl hordozásról beszélsz, tehát hogy mikor érzed problémának.
Mert szerintem ha elöl van, még egy párnázatlan ívű MT sem gond, hiszen amíg pici, rádborul úgyis (tetrapelus kettőtök közé szükséges), ha nagyobb és elöl van, akkor meg tartja a fejét, és ha elalszik, szintén rádborul. Ha Te hajolgatsz, akkor van gond, hogy fognod kell a fejét.
Háton hordozáskor egy párnázatlan ívű vagy egy kapucnitlan MT NEM tudja tartani a fejét, más helyzet, mint a kendőnél. Tehát háton picike vagy nagyobb, de alvó gyereknél vagy a merevebb párnázás a megoldás (ekkor sem az ív tartja a fejet, hanem úgy tartja a gyerket, hogy ne fittyedjen le, mint Liv írta), vagy a kapucni. Persze vannak fejlógatós típusú gyerekek is.


Orsi :)
egyelőre elöl próbáltuk a MT-t. De Borka abszolút nem az a rásimulós típus.... Sőt! Fejlógatós inkább. Kifejezettem ellenkezik, ha ébren valami tartani próbálja a fejét.

Viszont az már tuti, hogy ki kellett volna bélelnem az ívet. Csak én féltem, hogy túl meleg lesz a fejének meg a nyakának.
Van ötleted, hogy mivel érdemes az ívet bélelni?

Livi
Kép
picilivi
 
 


Én nem tudok varrni, de úgy emlékszem, van, aki fleece (polár?) anyaggal béleli. A meleggel nem nagyon tudsz mit kezdeni...
De biztos van itt varró-expert:-)

kamcsatka
 
 


Kamcsatka, köszi! :oops: (Egy gonddal kevesebb, így már van esélyünk... :D )

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve! Igen! A tanfolyamon a bébikre is szükséged lesz :wink: , nélkülük nem megy :)

Lili, Roland is fejlógatós típus. Ha elaludt átkötöm a kendőt. MT-hez neked lehet, hogy alvókapucnira volna szükséged?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Azert van probababa is a tanfolyamon:)

Biobaba
biobaba
 
 


[quote="hordozo"]
írta:
hordozoZsuzsa! A csípőn hordozás nagyon jó alternatívája a háton hordozásnak az olyan esetekre, amikor beteg, rossz napja van, vagy ilyesmi. Nem szereted?

De szeretek csipön hordozni, csak betegen nem jutott eszembe kiprobalni :oops: Valojaban az is van, hogy sokkal gyorsabban/jobban megkötöm elöre mint csipöre es azert preferalom ilyenkor azt (mivel babo mar amugy is nyügös).
Gyakoroloni kene a csipön kötest, csak lusta vagyok :roll:

Furcsa modon nekem tovabbra is az elöl hordozas a kedvenc. Tudom, hogy nem jo a gerincemnek/gatomnak, de valojaban meg nem ereztem terhelönek. Biztos azert is, mert Beni könnyü, vagy csak en nem veszem eszre a tulterhelest?
Boltba menest is ugy erzem a legjobbank, hogy Beni elöl, hatamon meg hatizsakban az 5 kg-os krumplizsak meg meg mas. :roll:
Lehet, hogy van nemi mazochista hajlamom? :lol:

Biobaba! Azert nem ereznem olyan szerencsesnek a probababat (bar nem probaltam). Pici gyereknel azert, mert azt nem kell annyira tartani. Nagynal meg azert nem, mert nem nyüzsög annyit.
Legalabbis en pocakos + mackos probalkozasaim utan nagyon masnak ereztem a kötözest igazi gyerekkel.
smzsgalf
 
 


Babyteve! A helyedben mindenképp felkeresném Ágit, mi is vidékről mentünk, igen, fél napos progi, hideg csomag a kocsiban. Azért egy gyerkőt se semmi fölkötni, hát még kettőt! A táska tényleg jó kérdés, én lehet, valami hosszú pántos tasival próbálkoznék, keresztbe, az kerülne rám előszőr. Nekem az is eszembe jutott, mert ugye én is kettővel poroszkálok, csak ők nem egy korúak, hogy beszerezni egy nem túl nehéz babakocsit, egyik abban, másik rajtad elöl, vagy hátul. Nekem néha a nagy van a hátamon (2,7 év), néha a kicsi. Mikor mi az igény.

Az autóból ki-be szállásnál sokat gondolkodtam én is az alternatívákon, mégis a kendő maradt. A babyslinget , meg egyebeket is uúgy föl kell venni. Én ilyenkor otthon megkötöm csípőre a gyerkőt, aztán az autóban is magamon hagyom a megkötött kendőt, mert így egy pillanat csípőre tenni fiacskát. Tényleg nagyon jó dolog, de kirándulni nem mennék így, szereti a földet nézni, néha már szinte fekszik, de rövid távra és gyorsaság szempontjából szerintem tuti.
Az, hogy miért nyomja a csípőtöket, passz, lehet, hogy tényleg jobban meg kéne húzni, hogy ne tudjon mocorogni a popója a dednek.

Dóri
foldori
 
 


Biobaba! Persze, van próbababa, de az azért nem az igazi :)

Foldori! Nekem nem nyomja a csípőmet, csak úgy érzem, hogy nagyon magasra felér a baba, ha kellően csípőre és kellően szorosra kötöm. Ez zavaró nekem.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok! Mindenkitől elnézést kérek, mivel látom, már lezártátok a témát. Mégsem hagyhatom szó nélkül Prücsök megjelenését itt a fórumon.
Prücsök! A lányok nagyon sok megfontolásra érdemes dolgot leírtak már itt. Ehhez tennék még hozzá egy-két dolgot. Néhányan tudják rólam, hogy magam is (és nem vagyok ezzel egyedül) kísérletezek egy mei tai típusú hordozó megtervezésével. Én mei taiból Bamberoo-val kezdtem (máig használom és imádom, hihetetlenül szép, biztonságos és egyedi mei tainak tartom!), de véletlenül se jutna eszembe lekoppintani. Egyrészt erkölcsi okokból, másrészt, mert ezzel a bamberoo-s Edit rengeteg ebbe belefektetett munkáját becsülném le, harmadrészt pedig mert törvénytelen. Saját típusú hordozót alkotok. Sőt, jelen pillanatban olyan újításokat próbálgatok, amilyet még sehol sem láttam. Remélem, sikerül... Rengeteget kutakodtam a neten ezzel kapcsolatban, ötleteket gyűjtöttem, és aztán kipróbáltam őket empirikusan, saját magam, a saját kisfiammal. És tudod mit mondok? Hogy még mindig nagyon keveset tudok erről az egészről.
Tudtad például, hogy hányféle mei tai van a világon? és hogy léteznek "stílusok"? Már csak azért is érdemes Kamcsatka blogját olvasgatni, mert ott sok fontos információt be lehet szerezni.
Rengeteg időt töltök ezzel, sőt a kisfiamat már a saját mei tai-ommal is hordom. És hogy nem dobtam be még eddig a köztudatba az azért van, mert még egyáltalán nem érzem tökéletesnek. Majd ha egyszer elégedett leszek vele, megmutatom a lányoknak, megkérem őket, hogy próbálják ki és mondják el a véleményüket. És igen, írok egy levelet Editnek, megmutatom a mei tai-omat és engedélyt kérek tőle (pedig nem koppintás)...
Ezt nem azért írtam le, mert azt gondolom, hogy Neked is így kellene csinálni. Pusztán csak azért, hogy kicsit részletesebben érzékeltessem, hogy mi a baj a hozzáállásoddal.
Azok az emberek, akik itt jelenvannak, többé-kevésbé mind a magukévá tettek egyfajta "hordozós filozófiát". Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanúgy gondol mindent, hanem, hogy vannak közös alapok. Ezt próbálták is megoszani Veled. Szóval: a hordozás lényege a HORDOZÁS, a magam és elsősorban a gyermekem örömére, nyugalmára, elégedettségére, stb. Addig, amíg ezzel nem szerzett valaki igazi tapasztalatot (amely során valóban ráérzett ennek az ízére), addig egyszerűen nem gyárthat igazán jó hordozóeszközt. Mert nincs benne a LELKE!
(És kérlek, ne magyarázd félre, mert nem ismerem a termékedet, feltételezem, biztosan kiváló minőségű, stb.)

És Kamcsatka-Orsit pedig nem ér támadni! Ha ő nincs, a nálad vásárlók fele azt sem tudná, mi az, hogy mei tai...

Viru
Kép
viru
 
 


a probababat csak a teljesseg kedveert irtam, igazsag szerint en sose probaltam probabaval a dolgot, es tanfolyamon se voltam, ugyh csak a billentyuzetem jar:)

Biobaba
biobaba
 
 


Livi!
Szerintem mindegy, hogy béleled-e az ívet, mert melegben így is úgy is meleg. Az én kisfiamnak inkább a háta szokott beleizzadni, (ahogy azt hiszem, a kendőben is) pedig elég izzadós. Szoptatás közben is, ahol megtámasztom a fejecskéjét, percek múlva már csorog róla az izzadság.
A polár anyag szerintem is jó, mert puha, de mégis tart.

Viru
Kép
viru
 
 


[quote="biobaba"]c írta:biobabasak a billentyuzetem jar:)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni. Ugyanolyan hordozókendőm van, mint Csöppkének. rugalmas.
De totál béna vagyok. hogy tudnám a majdnem 2 hónaposomat egyszerűen felkötni? létezik oylan mód, hogy előbb megkötöm a kendőt és utána teszem bele?
hogy lehet ezt jól megoldani a melegben? és egyébként is hogy hordozzam, hogy ne érje a nap és ne süljön meg?

nagyon köszönöm a válaszokat előre is.

lolka_zs
 
 


Livi: én filccel béleltem, és nagyon jó! Jobban tart, mint a polár, és nem melegebb.

Kép
beszilva
 
 


off:

Viru, de jó, hogy ezt leírtad!!! Én dettó. Az elmúlt fél évem arról szólt, hogy minden lehetséges infót igyekeztem begyűjteni a mei tai-ról és az SSC-ről (ja és persze a hordozásról, amit folyamatosan űzök...). Mind2őre van saját verzióm. Egyelőre még papíron, mivel még csak tegnap előtt lett meg a varrógépem. De hamarosan meg is valósítom az ezekkel kapcsolatos elképzeléseimet, amit persze megosztok Veletek is. :wink: Én voltam a titokzatos idegen, aki priviben "örült" a K-nak. Az indítékom, amiért priviben kerestem fel a hölgyet azonban nem az volt amit tulajdonított neki (mért is félnék a kiközösítéstől, pláne, ha azonos véleményen vagyunk?!?) :shock: , hanem mert szerettem volna megőrizni a méltóságát. (Ez továbbra is célom. De szívbaj nélkül be lehet másolni ide a levelemet, titok nincs benne.)

On:
Ikrekkel pelenkázótáska: lehet varrni övtáska szerűt, Jucuu blogján találsz ilyet (belinkelné valaki, arra már nincs időm... :oops: ) Ikrekkel hordozás mehet 1 kendővel is, ha elég hosszú, Youtube-n találsz ilyet, most hirtelen azt sem tudom linkelni... :roll:

kisvic
 
 


OFF, de asszem itt tárgyaltuk ki korábban a futóbringákat. Van most az Ikeában is. Fémből, átalakítható: futóbicikliként és rendes bicikliként is lehet használni. De az ára elég húzós szerintem: 35.000 HUF :shock:

KépKép
livus
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?