Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és tegnapi szórakozásunk... Kép Kép

Ezek a képek közvetlenül a lakás felületes kitakarítása után készültek, ezek után Andris belelépett a rajzokba és szerény hajlékunkat ellepték a rózsaszín-zöld-sárga lábnyomok....padlót, szőnyeget egyaránt....

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Szössz!

Írtam wiwen neked, hogy megnézném a blogod:)
Nincs jelszavam hozzá:(

Lolka!

A holnap okés eddig. Mikor?

Kép
marjan78
 
 


Pumpóka!

Remélem szóra bírlak:)
Csak azt szeretném kérdezni, hogy amikor megfogant a kislányotok akkor is voltak már problémák? Nem mintha változtatna a jelenlegi helyzeten, csak érdekel.

Kép
marjan78
 
 

 
 

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 21:30-kor.
Vendég
 


Klarka: Aranyosak a fiúk, szépen rajzol a nagyobbik, kár, hogy mindent összemaszatolt.

Pumpóka: Sajnálom a dolgot a férjeddel, rettenetes érzés lehet! Remélem, minden rendben Zsófival! Az én babám is nyűgös, gondolom a meleg miatt.

Celesztina: Mint Pumpónak is írtam: nagyon nyűgi a kicsi, alig lehetett elaltatni, sokszor szopik, de csak keveset, gondolom, mert csak szomjas és a vizesebb előtej is jó neki. Én sem győzöm mérni és számolni, mennyit eszik, elfogyott a türelmem. A múlthéten egyszer végig mértem egész nap, hát elég volt, és úgy láttam, eleget evett, úgyhogy most is kb. annyiszor eszik, nem aggódom, ráadásul már majdnem két kg-ot hízott, és nem egy mérlegen mérve! Szóval 3700 grammhoz képest, amennyivel hazajöttünk, már 5600 gramm volt a szerdai védőnő általi mérlegelésnél! :shock: És 51 cm-el született, most viszont már 59 cm!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


pumpóka! ezt a fájdalmat senkinek sem lenne szabad átélnie...borzasztó lehet! Sem tanácsot sem mást nem lehet rá adni. Kitartást kívánok neked és azt hogy mielőbb túllegyél a legnehezebb időszakon! Én tudom hogy erős vagy és fel fogsz tudni állni egy ilyen csapás után is! Hiszen 3 kicsi emberkének te vagy a mindene! Csakis értük érdemes élni! Kibírtad, hogy 2 gyerekkel is egyedül maradtál most is ki fogod bírni! nagyon nagyon sok erőt kívánok neked és remélem nem mész el tőlünk! Ha tudsz gyere!
Vendég
 


klarka! én nem tartozom már az egyik kicsi másik pici kategóriába de néha nagyon nehéz és volt már trió-bőgés is....
Vendég
 


Pumpóka!
Ne add fel!Én is így jártam....Nagyon nehéz.Nálunk is az sms-ekkel bukott le.Csak nála régebb óta voltak a másik nők-még terhes sem voltam.

Kép
ágnes27
 
 


Pumpóka mást tényleg nem tudsz sajnos, csak a Picurokra gondolva talpon maradni! Nagyon erős csajszi vagy, menni fog! És ne tűnj el, ne gubózz be, ha nem is szólsz hozzá a témákhoz, legalább hírt adj néha!

Kép
babyteve2
 
 


ágnes! amint látom Miklósod van, tehát ti túljutottatok ezen? Vagy Miki nem az övé?
Vendég
 


[color=blue]sziasztok!
[color=orange]
Én is vagyok csak tegnap nagyon beteg voltam/vagyok, lázam volt a torkom fájt és rettentő gyenge voltam. Alig tudtam Bálintot ellátni..

Pumpóka, rettenetesen sajnálom a történteket, sok okosságot nem is tudok mondani (legszívesebben megfojtanám ezt az embert -már bocsi)
és nem csodálom ha most kilátástalannak látod a helyzeted, de hidd el hogy lesz jobb is, kell lennie!! Majd ha tudsz tényleg gyere és írjál, nagyon hiányoznál!

Klarka, épp akartam írni, hogy rég jelentkeztél! Jók a képek! Akit még hiányolok - a teljesség igénye nélkül - Gabcika geni, Toncsi


Köszi Pumpóka, Szösszenet és Zsuzsófi a játszószőnyeges tippeket, végül ma sikerült megvenni. Majd teszek fel képet! Nem volt olcsó, de szuper jó! Mondtam Tibcsinek, hogy majd októbertől úgysem tudunk vásárolgatni (akkor jár le a TGYÁS). :cry:


Marjan,
ahogy írtad is, bizti később már megszereti Dávid a tornát, szeretik a babák a rendszeres, visszatérő dolgokat, még az elején vagytok.


Kiscica, sajnálom hogy anyósod ilyen bunkón beszélt még mindig veled, de szerintem jól tetted, hogy most higgadt maradtál!
Én is akartam írni, hogy milyen rendi volt a férjed!
A köv. taliban mi is benne vagyunk elvileg!


Képzeljétek, nekünk is 3-szor jelzett a légz. figyelő tegnap előtt éjjel (pont amikor annyira szarul voltam) és a mai napig nem tudjuk, hogy jogos volt-e??????Ugyanis tényleg nagyon lassan és nagyon halkan vette Bálint a levegőt, alig lehetett hallani..De vette. Ennyire mélyen aludt volna? Persze mondanom sem kell ezek után milyen éjszakánk volt..De van annyira erős és nagy már, hogy felébredne nem? Szerintetek?[/color][/color]

Kép
tim27
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 21:31-kor.
Vendég
 


Pumpó, nagyon-nagyon szorítok hogy helyrejöjjön, bármilyen kicsi esélye is van ennek :( Engem csaltak meg, bár nem volt gyerek, és fiatal voltam (16-17) de 2 éves kapcsolat ment tönkre. Sosem tudtam megbocsátani, pedig akartam. De mondom, nekem nem volt gyerek, nem voltunk házasok, mégis majdnem belerokkantam :( NAgyon, nagyon szorítok, hogy nálatok másképp legyen!!!!

Tim27!!! Nem akarlak aggasztani, de a bölcsőhalál legveszélyeztetebbjei a 2-4 hónapos kor közötti csecsemők! Én tuti kivizsgáltatnám, legfeljebb megnyugodnék utána.

MA nekem is volt egyh osszú telefonbeszélgetésem anyóssal, iszonyatosan kiakasztott, leordítottam a fejét is.... de végülis lenyugodtam(tunk) és holnap jön du, hogy megbeszéljük a problémáinkat... drukkoljatok hogy sikerüljön, mert szeretném ha lenne Bencééknek nagyanyja....

Na megyek, várnak a vendégek :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


pumpi,
sajnálom :( :( :( :( :( és így állt az oltár elé Veled? Azért ez gáz...Nem ismerem a családodat, a lehetőségeidet, stb. De ami küzdelem volt már a Zolival, én nem tudnám folytatni...Bár én már hamarabb kiszálltam volna...
Nem tud Anyukád, Apukád segíteni???
Azért Zoli nagyon nagyon szégyellje magát!!!Sőt...Ennél csúnyább dolgot, mint hogy egy 7. hónapban levő párt megcsalni...Na és nem egyszer, hanem azóta...
Vigyázz magadra, és hülyeséget ne csinálj!!!

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Csak benéztem! Köszi Csöppke hogy reagáltál nekem a 6 hetes ugrásra..már pár napja ez van remélem hamarosan visszaáll a rend mert nagyon nehezen bírunk vele sajnos :( már éccaka sem alszik :(

Ágnes: Pumpikám....írni fogok neked privit is de sajna nincs most időm...tudod hogy bárhogy is van vagy lesz én melletted állok mindig..a megérzésem és a Tiéd is ez volt sajan beigazolódott..és tudod hogy tudom hogy szereted de megérdemled viszont is hogy szeressenek..és biztosan nem tudnék megbocsátani..képtelen lennék..főleg hogy a kicsilány melett is mocskos mód ezt csinálta és nem állt melletted és a lánya sem érdekli túlzottan...és az a nő aki igy összeállt vele na az is gyönyörű......ne haragudj de pont amiatt mert szeretlek mondom hogy légy erős és szedd össze magad és állj ki magadért.....neked kell érezned és tudnod mehet e ez tovább...de nagyon okosnak kell most lenned és ha bármiben segíthetek tudod hogy számíthatsz Rám...millióniy erőt küldök és kitartás..........

De Máté megint zokog ugyh mennem kell....................
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos nem igazán adok magamnak arra időt hogy kényelmesen leüljek és írjak, de azért ha nem is az összes hozzászólást, de hébe hóba azért olvaslak titeket.
A babát és a háztartást ellátni nekem egy egész napos elfoglaltság (az én férjemnek sajna igénye van a mindennapos házi kosztra ezért a főzést is mindig be kell iktatnom két alvás közé azt is kapkodva!)
Most viszont úgy érzem muszáj írnom.

Pumpóka!
Neked üzenem hogy fel a fejjel erős csajszinak ismert meg itt mindenki csatlakozom bambi véleményéhez hogy nehogy hülyeséget csinálj. Vigyázz avval a nyugtatóval. (bár én még csak elképzelni se tudom a fájdalmad mert mi 14 éve vagyunk együtt a párommal) de most talán a legjobb megoldás a hallgatás, az idő talán neked dolgozik, ne szítsátok a tüzet mégjobban.
Higattan biztos megtudjátok beszélni hogy mit rontottatok el, és hogy hol a probléma gyökere.
Nagyon sajnálom hogy ez az ember ilyen idiótán tud viselkedni miközben az élete legcsodálatosabb ajándékát adtad neki.
Hiszem azt hogy rá fog erre jönni hogy hol jobb és hogy ez nem érte meg, csak nem lehet emberi érzésekkel játszani úgy ahogy ő kénye kedve szerint gondolja.
Értékelnie kéne dolgokat.
Na de nem okoskodom csak azt szeretném mondani hogy szerintem mindig van egy segítő kéz mely segít a bajban!!!!
És hogy itt a topikban bárki bármit is ír, akkor is szertnünk kell egymást és itt mindenkire számíthatsz (bocs mindenki nevében! De ezt így látom)
Fel a fejjel!!! A legfontosabbak az életedben a gyermekeid, mindig gondolj rájuk, nagy szükségük van rád nagyon nagy!!!!!!!!

Kép
geni
 
 


Tim:
Ari vagy hogy hiányolsz örülök hogy kicsit le tudok a gép mellé ülni, apa vigyáz rubi babára!
Sajnálom hogy beteg lettél, ami a légzésfigyelőt illeti nekünk is volt még az elején téves riasztásunk, arra gondoltam hogy lehet nállatok Bálintod nagyon a szélére kikúszott és nem érezte a légzésfigyelő vagy esetleg ha fúj a szél és huzat van akkor is riaszthat tévesen.
A bölcsőhaláltol ne félj mert szerintem nem tudunk elég okosak lenni ebben az ügyben nekem mindig az van a fejemben hogy napközben kint vagy sétaközben a babakocsiban vagy bárhol ahol csak alszik a kis lurkó nem tudunk mindenhova légzésfigyelőt tennil, hidd el elég nagy ahhoz már Bálint hogy ne vegyen levegőt.
Kis súlyú babák veszélyeztetebbek, meg hát emlékszel biztos hogy volt egy pár baba a veszélyes kategoriában akiknek már a korházban is raktak az ágyába légzésfigyelőt.
Nagyon csinik voltatok a topik talin, a babák is gyönyörűek, sajnálom hogy ki kényszerülök hagyni ezeket a jó bulikat.

Kép
geni
 
 


Klarka!Cukibébi a kis Ati!!!
Ez a nézés nállunk is tipikus!

Celesztína!
Csatlakozom a nyűgösek táborához!
Rubent szinte ezen a héten napközben alig tudtam elaltatni, csak forog tekereg, nyűglödik.
Ugyhogy szóltam Apának hogy igényt tartunk egy klímára, na megvette be is szerelték ma ugyhogy remélhetőleg jobbak lesznek a nappalok!
Bár attól függetlenül nyugtalan a bébi nem tudom hogy egyedül vagyok e a problémámmal de elég erősen kibukja a kajcsit és nagyon nyugtalan. Van hogy a fejét dobálja és forgatja egyik oldalról a másikra ha hason van. Nyugatssatok meg hogy ez nem valami betegség ugye?

Kép
geni
 
 


Tim a bölcsőhalál nem a piciknél van, hanem 3-18 hónap közötti babáknál. Én is meglepődtem mikor megtudtam. Ez a legnagyobb parám.
Én is ugrottam 2x az éjjel. Nem a levegővétel hiánya miatt, hanem fulladásos hangot adott. Kikaptam aztán vissza. Semmi gond.
Amúgy már jobban vagy?

Pumpóka, Ágnes nagyon sajnálom, ami veletek történt. Babák nélkül is elég szörnyű megélni.

Kiscica én is megyek talira. Már ha nem haragszol, hogy nem tetszel a képen. :? küldtem mailben, de még az összeset nem tudtam.

Kép
téjé
 
 


Geni ugyan hason utál lenni, de a ideges fejforgatás nálunk is van. Én is gondoltam, de talán az idegrendszere még nem fejlett. Legalábis ebben reménykedem.

Kép
téjé
 
 


Pumpóka,
Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. A férjedre lenne egy-két szavam. Ahogy Bambi is írta szégyellheti magát. Azt hiszem én sem lennék képes megbocsátani és együtt élni a párommal, ha ezt tenné velem. Persze három gyermekkel borzasztóan nehéz lehet.
Nagyon szorítok, hogy rendbejöjjenek a dolgok.

Lolka,
Való igaz, hogy már nem parázok annyit, mint az elején és így jobban is érezzük magunkat Lilivel. Persze még mindig az ő szobájában alszom + ha fúj a szél, akkor nem viszem ki + néha hajlamos vagyok túlöltöztetni, de ennyi.

Kritta,
én nagyon szívesen lekicsinyítem a képeidet, ha átküldöd a borsi.emese@monornet.hu email címre. Egyébként az evésről jut eszembe, hogy szerintem is adj neki annyit, amennyit igényel. Az nem baj, ha anyatejből többet eszik, mint amennyi az adagja. Van olyan baba, akinek kevesebbre és van akinek többre van szüksége. Ezek szerint Fruzsi az utóbbi kategóriába tartozik.
A tej miatt meg hihetetlenül irigyellek.

Klarka,
Ati baba és Andris is nagyon helyesek!

Timi,
remélem, már jobban vagy! A légzésfigyelő az elején nálunk is riasztott párszor tévesen, de akkor még nagyon kicsi volt Lili. Szerintem is nézesd meg Bálintot.

Mary,
de jó, hogy te is benéztél. Tényleg nagyon hasonlít rád Bogi. És milyen kis ügyes már!!

Geni,
örülök, hogy jöttél. Mostanában bukik sokat Rubi baba, vagy mindig is ilyen volt? Lili is nagyon bukós, sőt ő sugárban is szokott hányni.
Állítólag gyenge a gyomrában lévő záróizom.

Nyüglődés: Lili meglepően jól viselte a kánikulát viszont most, hogy kicsit szelesebb volt a levegő egész nap nagyon nyűgős volt. Nem akart aludni se, enni se rendesen. Alvás helyett ő is csak a fejét forgatta... (Mi erre azt szoktuk mondani, hogy periszkópozik :) )

Kép
emi29
 
 


Pumpóka!
Írj már légyszi,hogy megkaptad-e a privit.Mert valamiért akadozik a netünk.Ha nem,leírom neked megint.

Kép
ágnes27
 
 


Emi:
Igen Ruben régen is bukott, ezért is kapott nutrilon bukás elleni tápszert, de nem elég tápláló ezért most milupát eszik persze nem bukás ellenit írt abból a dinka doki.

Kép
geni
 
 


Genikém végre!!! Persze tudom, hogy nincs időd,de örülök nagyon hogy jöttél! Köszi a nyugtató szavakat, én is gondoltam, hogy nagyon kimehetett a matrac szélére Bálintovics, de elvileg ott is kéne érzékelnie.
Sajna én nem tudok sokat hozzáfűzni a fejforgatáshoz, mert Bálint utál hason lenni, pontosabban most ismerkedik a dologgal, mert eddig mindig sírva fakadt, ha úgy tettük..Ahhoz képest gyönyörűen tartja magát viszont.
Ja, minden elismerésem a napi főzés/háztartás miatt, én szégyen szemre még mindig rendelek ételfutár cégtől..ez van :( még ennek ellenére sincs sokszor nekem sem időm itt lenni, pedig szeretnék

Zsuzsófi, igen én is azért aggódom, mert tudom, hogy leginkább az első 6 hónapban a leggyakoribb a kisemmondom micsoda.. :cry:

Eddig az interneten kutakodtam ilyen témájú cikkekben. Háááát..

Köszi Téjé, már azért jobban vagyok, még a torkom az fáj elég rendesen.
Eszméletlen, hogy algopyrinen kívül semmit nem szedhet a szoptatós anya. Még jó, hogy lement a lázam...

Lituka, nagyon sajnálom a rossz napokat/éjszakát. MÁr egyáltalán nem alszik éjszaka sem? KITARTÁS, túl lesztek rajta, remélem előbb. :wink:

Ja, mindig akartam írni, hogy pár napja kimostam a plüss állatokat, hogy tisztán adhassam őket Bálintnak, és tök jó tiszták, illatosak lettek!!!

Kép
tim27
 
 


Sziasztok Mamik,

Először is Pumpóka,

sok erőt és kitartást kívánok Neked! Szerintem a legfontosabb kérdés az, hogy MIÉRT tette ezt???? Ha ezt megtudod csak akkor tudsz majd megbocsájtani, persze ha akarsz.

Ollem,

Bogi mintha a képmásod lenne, gyönyörű!

Szösszenet,
Alíz így szereti a kalapot??? Alma sajnos nagyon nehezen tűr el minden sapit, kalapot a fején....de ha fúj a szél, akkor ráteszem, de csak a kötős marad a fején....de majd próbálok ilyen kicsi méretben venni neki csajos kalapot, hátha...

Zsuzsófi, Emi és a többiek, akik erősítettétek bennem a hitet, hogy ne adjam fel a szoptatást:

5 napig fejtem és üvegből adtam a tejcit, de rá kellet jönnöm, hogy annyi tejem van, amennyit megeszik, még ha 2 ciciből is kell etetnem. A tápszert szerencsére nagyon ritkán használtuk, de megette..A 2 cics etetéssel az a baj, hogy Alma nem akarja elvenni a másikat, hisztizik, sír. Na most akkor nem tudom eldönteni, hogy nem is kell neki már vagy csak azért nem akarja elvenni, mert azt hiszi, hogy abból sem jön semmi már...
De ma tudtam 1 ciciből etetni 120-ml-t délután és most este 90-t!!!!!
Nagyon boldog vagyok!!!!!!!!!! Remélem már egyre több lesz és nem lesz ilyen hullámvölgy a tejtermelésemben!
Viszont nagyon rosszul eszik, de ez független a tejmennyiségemtől, mert etetés után mindig fejek, hogy több legyen és amit lefejtem azt odaadom neki, vagy adnám ha megenné :cry:
Van amikor csak 60-80-t eszik és nem eszi meg az adagját szerintem tuti...már 5 kg és 750-t kellene egyen....de az elmúlt napokban nem evett többet szerintem 550-600-nál. Remélem csak a meleg miatt.
Tegnap kezdtem el megint szoptatni, már nem fejem le etetés előtt. Az elmúlt héten is hízott 250 g-t, ezért nem lehet olyan kevés tejem...hétfőn jön a dokinő, kíváncsi vagyok mit mond majd és megpróbálom megkérni, hogy még ne vigye el a mérleget, hogy le tudjam mérni mennyit hízik így.
A baj az, hogyha nem akar enni a másik ciciből, akkor nagyon sír és nem tudom sehogy sem rávenni...de amikor még éhes maradhat, mert egy kis idővel később meg még eszik igaz nem sokat...

Milyen homeos tejcinövelő szerek vannak??????? Azthiszem beszerzek olyat is..

KépKép
kisfruzsi
 
 


Ja és nem lehet, hogy azért ébred éjjel még mindig 2 körül és 5 körül is, mert nem elég tápláló a tejem??? Este 9 körül eszik utóljára. NAppal tartja a 3 órákat a kajcsik között magától. Fagyasztottam le tejet amikor annyit fekjtem, de nem ette meg mindet üvegből sem. KÉRDÉS:
Normális, hogy a tejem fehér már, míg az 1 hónapja fagyasztott sárga. Tudom, hogy változik az összetétele is, de nem lehet, hogy nem elég zsíros??? Ha a hűtőbe beteszem, akkor se lesz rajta valami vastag zsírréteg, mint régebben...

Na és 1-2 friss kép
Zöld-Alma :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép

KépKép
kisfruzsi
 
 


jók a képek zöld-almáról!! :) :)

én csak az én tapaszalatomat tudom megosztani, remélem majd kapsz tapasztaltabb anyukáktól is tanácsot, szóval
Emihez hasonlóan én sem adom össze a napi tejmennyiséget, amíg a heti gyarapodás 20 dkg körüli. És ez teljesül. Szerintem addig ne aggódj. Nálunk sem hiszem, hogy megvan a 750 körüli napi mennyiség, de azt mondják, hogy minden baba más, van akinek kell ennyi, van akinek nem. És Bálint nagyon szépen fejlődik.
Én azért sem adom össze, mert nem tudom igazán, h pontosan mennyi a napi mennyiség ugyanis az éjjeli etetést nem mérem. Szerintem azzal sincs gond, hogy éjjel még 2-szer eszik, én amióta megtudtam, hogy ez is serkenti a tejtermelődést (fenntartja) és hogy az éjjeli evés nagyon tápláló, már nem mérgelődök,hogy felkel..Ált-ban nálunk is 2-szer eszik, ritkán van, hogy 1-szer.
Plusz még fontos, hogy mennyi pisis pelusa van. Aztán: szoktad nézni a kutacsát??ha nagyon be van nyomódva, akkor nagy val. színűséggel éhes/szomjas.
Fontos még a sok folyadékbevitel (mármint neked) hirtelen ennyi jutott eszembe

Timi

Kép
tim27
 
 


Timi,

Éjjel én sem mérem mennyit eszik. A kakis-pisi pelusok megvannak, hajaj!! :lol:
A kutacsát nem néztem még, de köszi az ötletet!

KépKép
kisfruzsi
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 18:30-kor.
Vendég
 


Sziasztok lanyok!

Nem tudtam jonni, mert a vihar kibabralt a kabellel.
Nem volt tv es net.

A talirol a kepet felesleges feltennem, mert tok ugyan azok, mint a tietek. :lol: :lol: :lol: :lol:

Legzesfigyelo:
Nekunk egyszer jelzett be, akkor Katica teljesen elkuszott az agy szelere es azert.
Most ismet a bolcsot hazsnaljuk, az meg ugye kicsi ahoz, hogy elkusszon, igy azota nem volt riasztas.

Emi!
A tuloltoztetes nalam is jellemzo.
De mar neha jol megy, mert a fiam ramszol, hogy melege van, igy Katica is kevesebbet kap. :lol:

Kepek!
Klarka Atija es Mary Bogija nagyon szepseges es cukorfalat babak.
Szosszenet Aliza is csudipofi.

A pihenoszek is nagyon jo.
Nekunk is van hasonlo meg Zolinal vettem es azert is jo, mert ha a kicsit kiveszem sokszor bele akar ulni es nem gond, mert birja a sulyat. :lol: :lol: :lol: :lol:

Lanyok!
Orulok, hogy tudok otletet adni nektek a fotokhoz.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most megint lettek otleteim es talan ha holnap lesz ido, delutan megcsinalom oket hanem akkor hetfon delutan.
Akkor majd megint teszek fel egy parat.

A csonakos az teljesen spontan jott.

Nyugosseg!
Mi nem vagyunk nyugosek.
Jol viseljuk a meleget.
Pedig volt olyan nap, hogy reggel indultunk el otthonrol es este ertunk haza. Jol birta azt is.

Na megyek mert mar hulla vagyok.

Magi
Vendég
 


Kisfruzsi!

Szerintem nem kellene aggodnod.

Katica is 5 kg folott van es nem eszik meg 750-et!
Sot meg 600 sem sokszor.
Ennek ellenere boldog, nyugodt baba es hizik, csak nem olyan sokat.
En onnan tudom, hogy jo a tejem, hogy amikor lefejem es beteszem a hutobe, akkor kivalik belole a zsir, es megul a tetejen.
150ml-es uvegben a 150ml-nel tobb mint 30ml zsir valik ki belole. Szerintem ez eleg sok. Egyszer nezd meg te is, hogy megnyugodj.

Magi
Vendég
 


Kisfruzsi!!!!

Szabad kicsit szigorúan hozzádszólnom? MOST HAGYD ABBA A PARÁT :)

Dobd ki a mérleget az ablakon :)

HA a babád nem kéri a másik cicit, ha nem eszi meg a lefejt tejet kajcsi után, és ha ennek ellenére 25 dkg-ot hízik egy hét alatt, akkor ELÉG A TEJED :)

Szintén ez a válaszom a nem-elég-tápláló kérdésre is. Ha 25 dkg-ot hízik, akkor elég tápláló.

Igen, a tej minősége változik, de olyan nincs, hogy eddig tápláló volt, mostmár nem az. Az én tejem majdhogynem áttetsző, és max annyi zsír lesz rajta a hűtőben, mint a felforralt (bolti :):):):)) tej föle.

Ne mérd hogy mennyit eszik, mert egy babának se lehet megmondani hogy mennyi az adagja. Szúrópróba szerint mérni még rosszabb.

Megmondani, hogy egy 4 kg-os csecsemőnek 600g az adagja, kb olyan, mintha egy sportolónak azt mondanák, hogy 2000 kalória és slussz passz. A sportolónak kevés, a fogyókúrázónak sok. Liza sem eszi meg az adagját, sőőőt, nem is hízik 25 dkg-ot hetente, inkább csak 15-20-at, de ez is bőven elég. Főleg ha etetések között nyugodt, nem üvölt (vígasztalhatatlanul). Liza sír, mikor leveszem a ciciről, de általában azért, mert büfiznie kell. Vagy csak mert eltávolodtam tőle. Ahogy felveszem a vállamra, megnyugszik, mosolyog, nézelődik. Utána már le is tehetem, elvan mint a befőtt, csak akkor sír ha elálmosodik...

Van amikor addig sír, amíg nem kap cumit. Szopizza pár percig és utána jól elvan. Nem éhes volt, csak cumizni akart. Lehet hogy ezek közül vmelyik az oka annak, hogy Alma sír, nem azért mert éhes. Eleinte én is mindig azt hittem ,ezért paráztam hogy nem elég a tej, majd siránkoztam, hogy nem fogadja el a pótlást.
Persze, mert nem volt éhes.

Pl. most este. Nem tettem le 8-kor, mert nagymami kezében aludt el, nem fürdött, és csak 7-kor evett. fél 9 körül ébredt, megfürdettem, mellre tettem, kb 2 perc után köpte ki a cicit, és üvöltött, ha rá akartam tukmálni. Odaadtam a másikat, szívta fél percig, majd üvöltés....na, cumi a szájába, hasrafordít....fél perc nem volt és aludt...
Nem akart enni, mert ő olyankor már nem szokott. Ébredni is csak azért ébredt sztem, mert kézben volt, nem az ágyában.
De még két hete is azt hittem volna erre a szitura, hogy nincs a mellemben és éhes szegény... pedig csak álmos volt.

Remélem érted mire akarok kilyukadni, eszemben sincs, hogy erőltessem nálad a szoptatást, ha nem megy, mert van olyan hogy nem megy, de nálad minden klappol, úgy érzem csak beparáztattak az adatok amiket mérsz (tegyük hozzá, hogy a mérleg hibaszázalékában simán benne van +-50g legalább). Én is, és sokan estek ebbe a hibába. Bízz magadban :)

Sok szerencsét,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Köszönöm a dicséreteket!!

Mi ma 5350 g-osak vagyunk, 3350-el született, szépen behozta, főleg, hogy 4 hete volt 4200 gramm!!

És..........tartozom még a szüléstörténetemmel....sikerült megírnom...

A szülés ismét 9 órát tartott azzal a különbséggel, hogy most nem haladt jól, végig 1 ujjnyira voltam nyitva.
Már 4 nappal szülés előtt volt egy kis folyásom, meg elment a nyákdugó is, ezért bementem kontrollra, Vastagh Éva megvizsgált, és egy ujjnyira voltam nyitva. Másnap semmi. Hétfőn, egy nappal szülés előtt megint volt véres folyásom. Bementem és a Barna Péter vizsgált meg, elég kelletlenül, ez rosszul esett. Azt mondta, hogy ugyanúgy egy ujjnyi és menjek haza. Aztán délutánra erősebb lett, nem akart elállni, ekkor már egy héttel hordtam túl Attit. Délután Apukám elvitt Kocsis magánrendelőjébe, mert már egyre inkább úgy tűnt, hogy itt szülés lesz. Amíg vártam az előtérben, rámjöttek a rendszeres, de még nem erős fájások, de azért kellemetlenek voltak. Bementem, megvizsgált Kocsis, mondta, hogy ez tágulásos vérzés, megnézett uh-val is és azt mondta, hogy már alig van magzatvíz, teljesen elszivárgott, irány a szülőszoba. Átszólt telefonon a Szent Imrébe, hogy jövök. Útközben szóltam férjemnek, hogy jöjjön, mert most már tényleg szülünk. Útközben sógornőmet is felhívtam, hogy drukkoljanak. Mikor a kórház elé értünk hatalmas szélvihar tombolt, mondtam is, hogy a front lökött be a szülészetre. Felvettek az osztályra, átöltöztem és jött az adminisztráció. Közben szépen jöttek a fájások. Beküldtek egy szülőszobába (kék) és mérték a fájásokat. Aztán megvizsgált egy szülésznő. Aztán egy néger pasi. Ez volt ma a negyedik (4 különböző!) kéz. Kicsit vacak volt már, hogy mindenki nyúlkál. Aztán, mikor minden megvolt, kimentem páromhoz az előtérbe, mert ő addig nem jöhet be, amíg szülőszobára nem kerülünk, viszont én meg unatkoztam. Másrészt ha feküdtem teljesen elmúltask a fájások, ha felálltam, egyből erősek és gyakoriak lettek. Kinn beszélgettünk. Aztán végre eljött az idő, hogy bejöhettünk. Most a rózsaszín szobában szültem. (Előtte persze megkaptam a beöntést). Nagyon jól elvoltunk, sokkal tudatosabban csináltam, mint első szülésnél. Megint sokat zuhanyoztam, pérom az első szülés emlékére megint cerbonával etetett. De ez (forró zuhany) sem segített a tágulásban. Próbálták az Évák:) kézzel, meg valami fémeszközzel (ez nagyon fájt) tágítani, de nem segített. Kaptam nospa injekciót….semmi. A végén sajna kaptam oxitocint...na az mindent beindított, nagyon durva fájásokat csinált..nem kívánom senkinek, akinek eddig még nem volt. Párom előre látta a fájásérzékelőn, hogy mikor jön a következő, de én még nem éreztem, csak onnan tudtam, hogy jön, hogy megszorította a kezemet. Úgy ordítottam, hogy majdnem összedőlt a kórház….:) Rakétasebességgel kilőtt Atus, mondanom sem kell. Ott bőgött a hasamon, gyönyörű volt és a mienk. Csak az volt a fura, hogy hideg volt a keze. Ezt, meg hogy kék, többször elmondtuk az Éváknak, de azt mondták, hogy elmúlik.
Én átsétáltam a gyerekágyra, lefeküdtem, mert éjfél volt és néhány óra múlva keltettek, hogy Atit el kell vinni...at hittem álmodom...ott zokogtam, visszajött Párom is és nem hittük el, hogy ez velünk megtörtént.

A többit már tudjátok...

Jó éjt!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok,

Klarka, már hiányoltalak...nagyon helyesek a fiaid.

Kisfruzsi, zöldalma is nagyon édes! És csatlakozom Zsuhoz tejügyben!

Pumpóka, sajnálom, remélem megoldódik körülötted minden. Zsófinak szüksége van a biztonságra, de legfőképpen a nyugalomra. De ezek szép közhelyek.

Celesztina,nálunk is nyügi van...

fejrángatás is megy nálunk is, nem tudom ki írta.

Mi ma sokat mentünk mindenhova, nagyik, dédik...mindenhol imádják Marcit.
Az apja holnap megy a fiúkkal az EB-re, csak egy napra a hangulat kedvéért. na őt irigylem...Én megyek anyóshoz, ad ebédet. Úgyhogy kb ezidőtájt leszek ott Marjan!!! hívlak majd.

bocs a távirati stílusért, de erre van erőm.

jó éjt

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Hajnali etetés és saját tejeskávé után mejöttem.

Klarka!
Köszi, hogy leírtad a szüléstörténetedet. Számomra még mindig megdöbbentő, hogy annak ellenére, hogy ti is szóltatok, hogy furcsa Ati, csak később vették észre a gondot. De az a fő, hogy most minden rendben van, és még a súlyát is behozta!

Pumpóka!
Nem akarok közhelyeket írni neked, én még soha nem voltam ilyen szituációban. Éld túl valahogyan és állj talpra. Erős vagy, mennie kell.

Kisfruzsi!
Zöld-Alma nagyon cuki! Jól eltaláltad ezt a zöld együttest, cumistól.
Én a szoptatáshoz csak egy baba tapasztalátavl tudok hozzájárulni, de szerintem se parázz. Magi és Zsuzsófi szerintem nagyon jó dolgokat írtak. Egyébként az utóbbi két hétben Trudi is csak 25 dkg-ot hízott, amin én persze aggódtam. Most voltunk viszont oltáson, ahol mondtam is a doktornőnek, hogy remélem, ez nem a mellgyulladásom miatt volt. Erre megmérték őt, dokinő aggódott, nem fogyott-e a baba, kerek 5500 gramm volt. Szerinte pont ez a normális hízás ennyi idő alatt, ne aggódjak.
Az etetések közti időkről már sokan írtátok, ha csökken, kevés a tej. Bevallom, én ezt soha nem értettem. Trudit én csak az elején etettem egy minimum időközönként (mert nagyon pici volt), aztán beállt, hogy ő mit szeretne, és ez bizony elég változó. Délelőtt és kora délután többet kibír (most ez 3-3,5 óra, de nem mindig), délután viszont jönnek a 2,5-2-másfél órák. és ez szerintem egyűáltalán nem a tejmennyiségtől van. Ő egyszerűen akkor annyit eszik, hogy azzal addig bírja ki - mondjuk én soha nem mértem, mennyit. Ennek ellenére mindig sokat hízott. Vagy csak cumizgatni akar, vagy szomjas. A védőnőm mondta egyébként, hogy a tej összetétele évszakonként is változó, a nagy nyári hőségben vizesebb. Éjjel mi is kelünk, hol egyszer, hol kétszer. Megint a védőnőmet idézem, aki szerint egyáltalán nem jó, ha egy 2 hónapos baba 6-8 órát alszik egyben: nem jó a tejtermelésnek (túl sokáig nincs inger a mellnek), a baba pedig esetleg kiszáradhat, és már nem jelez. Én emiatt kimondottam örülük annak, hogy éjjel ő enni akar (kb úgy, ahogyan a te babád is). Én nem várom meg, hogy sírjon, ha már nagyon mocorog, megnézem őt, és ha cummog, vagy keres a levegőben, megkínálom őt. Ma pl. (vagyis tegnap) evett 9-kor este, utána 1/2 2-kor, 1/4 6-kor, és most nem tudom mi jön majd. Bocs, hogy ennyit írtam, nem papolni akartam, csak leírni ezekre az általános parákra a tapasztalatomat.

A több gyerekeseket meg csodálom. Mi is szeretnénk többet, amit persze pillanatnyilag elég nehéznek látok. Én úgy érzem, még most kezdek belejönni abba, hogy egy baba mellett nem szalad a lakás (nem mindig :lol: ).

Teszek én is egy játékállványos képet, amin persze az állvány alig látszik. Én ezt a Quellétől rendeltem. Nekem nagyon tetszik, hogy fából van. A képen a baba persze pont nem azt nézi.



Kép
Vendég
 


jó reggelt!
most csak gyorsan mert kezdődőbne a reggeli nyűgi kicsinél (nagy még alszik)

hason fejdobálás nálunk is van ha nyűgös, pedig imád hason lenni

Kisfruzsi: nálunk 11 fele szokott enni aztán ha jó napunk van max 4ig bírja aztán 1/2 6-6 fele -persze kicsi korkül van a babáiunk közt de sztem normálisan ébred Alma meg a többiek írtak a tejcsiről.

kérdésem: tegnap próbáltam fejni, mert ma progink van de fájt eléggé és alig ment és fejés után is fájt a mellem. nem erőltettem sokáig, nem tudja vki mitől/miért lehet?

sajnálom, h sokaknál nyügi van, bár azt el kell ismernem, megnyugtatpott, h nemcsak Linki ilyen

nos, nyűgi indul, remlem nem hagytam ki semmit-senkit, mennem kell, már húzza is a hajam kincsem

Kép Kép
celesztina
 
 


kisfruzsi -Alma édes nagyon

virág: Trudi is :D

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Megyünk ma a Balcsira, mindjárt indulunk! Apa már izélget h mivan soha nem megyünk? Úhogy lépek, majd mesélek.

Zöld alma nagyon jó! A képek is!
Vendég
 


Köszi Csajok a bíztatást és a hozzászólásokat!
Igérem nem parázok ennyit :lol: :lol: 8)

KépKép
kisfruzsi
 
 


Pumpóka: Nagyon sajnálom ami történt! :( Nem tudok mit mondani én se, nagyon nehéz lehet feldolgozni. Kitartás!

Lituka: Sajnálom, hogy ilyen nehezen viseli a meleget Máté! Nekünk is voltak ilyen napjaink, átérzem a helyzetedet. Sőt! Nálunk az is baj, hogy sokszor nem tud kakilni, szorulása van. Vagy nagyon sokat pukizik. Tervezzük, hogy veszünk egy MAMM-os cumisüveget.
Szélcsövet is akartam venni, de nem kaptam sehol. :( Pedig nem könnyű bejárni a környező városokat egy gyerkőccel!

Ollem: Bogi nagyon gyönyörű!

Kisfruzsi: Én is mindig sokat paráztam, hogy nem eszik eleget a gyerek. Mióta igény szerint szoptatom és nem méregetem egyfolytában, azóta nagyon megindult a tejem. Olyannyira, hogy egy nap többször is felsőt kell cserélnem és a gyerek majd megfullad.
Nem is érti szerintem, hogy most mitől jön ilyen sok.
Ne parázz ilyen sokat és ne a nagykönyvet nézd. Neki ennyi az igénye!
Mondjuk még mindig iszok azért szopi teát, meg homeos bogyót is szedek hébe-hóba!
Szopi tea, ami nekem nagyon bevált: Naturland Fitolac
Homeós bogyó: Urtica Urens 5ch Kúra szerűen
1. nap 3x5 bogyó
2. nap 2x5 bogyó
3. nap 1x5 bogyó
Aztán szünet!
Remélem bevállik!!
Nagyon szép zöld Almád van! Piros nincs??? :lol: :lol: :lol:
Tej: Nekem is fehér. Az alvással szerintem még legyél türelmes, nem olyan nagy még. Előbb utóbb át fogja aludni ő is az éjszakát! Mi is rendszerint úgy keltünk, hogy éjfél, majd 3 és utána 6 óra körül. Mára már többször kihagyta a 3 órásit. És este 8-kor szoktuk lerakni aludni.

Klarka: Zabálnivalóak a picik!

Nono: kellemes pihit. Mi is mehetnénk Agárdra anyuékhoz, hívott is, de inkább itthon kényelmesen a medencében ücsörgünk majd!

Vezetés: Én ugyanúgy vezetek mint előtte. Bár egy kissé higgadtabb vagyok, mert eddig száguldoztam ha kellett, ha nem. De mégiscsak mellettem van egy kis élet, a másik meg a Zéró tolerancia. Nem kockáztatok!

Egyenlőre ennyi! Nehéz mindig követni titeket, él ez a fórum rendesen! :)
Tegnap például egész nap takarítottunk apával, még a hütőt is ki tudtam mosni.
Sőt! Főztem is és mostam, ágyneműt húztam, stb, hogy tudjunk ma pihenni.
Gyerkőc végre kaksizott 3 nap után, ugyhogy jókat aludt utána!
És egyre többet vigyorog is! Főleg ha magunk közé vesszük hajnalban. :) Nagyon, nagyon szeretem!!!!

Edina


Kép
medina83
 
 


nálunk nagy nyüglődés van.

Mikor van fejlődési ugrás?
Apa EB-n én egyedül és dolgoznom kéne, de ordít reggel óta:(

hoztam egy tegnapi képet Kép Apa, Marci, Bimbambreki

lolka_zs
 
 


Kisfruzsi: Örülök, hogy rendeződik a tejcsi-ügy, én is csak azt tudom javasolni, hogy az igény szerinti szopi az igazi, nekem is ettől van rengeteg tejem, ahogy Medina is írja, a gyerek sokszor már szinte fuldoklik (ilyenkor abbahagyom kicsit a szoptatást, hogy kiköhögje magát). Én a Lactoherb szoptatós teát iszom felváltva a gyereknek szánt Mecsek baby teával (inkább én iszom, nem teáztatom a picit, ha szomjas, akkor is cicit kap, és nagyon elég neki). De ezeket sem minden nap, néha kihagyok egy-egy napot.
Irigylem azokat, akik már nem kelnek fel éjszaka. Boglárka 11-kor pontban elalszik, aztán 2-kor, és 5-kor kel, fent van kb. 7-ig, aztán 2-3 óránként ébred, párszor nyűgi, és este nagyon-nagyon az. :( Bár ezt már sokszor írtam. :roll:

Klarka: Köszi, hogy megosztottad velünk a szüléstörténeted. Te sem voltál semmi az egy hetes túlhordásoddal. :wink:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


szasztok
Lolka: elvileg 6 hetesen, a következő nemtom mikor. :roll:
Kitartás! Eb-n van? Hú, kicsit irigylem, jó lehet a hangulat az tuti- mi is nézzük majd a tv-ben, párom miatt amuszáj, epdig 2 film is érdekelne :? de nem tudtam meggyőzni :lol:

Bolygó: nálunk is pont így ébred a kicsi -és kb egyidősek (ha jól látom 2 nap a kül) Majd elsz ez jobb is, amikor nem lesz pl ilyen meleg akkor tovább fog aludni.

Ha parázós lennék kaja/súlygyarapodás téren mos tnagyon kibuknék, mert ma mértem és 100 g-ot fogyott a 12 nappal ezelőtti méréshez képest :( de majd szólnak a 2 hós kontrollon ha gond van, sztem a meleg az oka, sokat izzad és előtejet iszik csak főleg.

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina: Köszi a bíztatást, reménykedem, hogy így lesz, és egyáltalán nappal is jobban ellesz magának, ill. többet alszik, bár még a mai nap elég jó, eddig nem sokat volt ébren és cicin sem! :shock:

Kisfruzsi: Milyen figyelmetlen vagyok! Most látom csak, milyen édes zöld-Almád van!

Na, rászóltam, megyek, mert ébredezik az angyalkám! :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Klarka Fruzsi Lolka.. nagyon édesek a csemetéitek :)

Pumpikám: nem kaptam meg a prividet..irtad hogy irtál de nem kaptam meg...

Tim: hát igen már az éjszakát sem alussza végig...:)

Medina: mi a tápszerrel együtt váltottunk cumisüveget is MAM kólikaelleni cuclisüveg..imádja Máté és sokkal gyorsabban és könyebben eszik és hamar böfizik.és ha jól emlékszem 1000 ft volt.

Nono: lehet válaszoltál csak nem láttam de megirnád ujra hogy Márk mennyit eszik egy nap ebből a tápiból? Máté 150eket eszik...
!!!!! és nem 5ször egy nap hanem vna hogy 7szer is...

Egyébkénta mai napunk kifejezetten jobb..ma ugyan éjjel kicsit nyűgi volt de most minden kajcsi után 1 órára rá elaludt..most is hál istennek.. ez nekem megváltás mert napközben 20 perceket aludt mostanában.

Majd énis hozok új képeket :) egyébként egy két baba..kiköpött Mátéforma :) ilyenkor azért még néha nagyon egyformák :)

Lányok: énis akarok focis bodyt..nem igazán fradisat..de ha vki tud vmi linket honnan tudnék rendelni...külföldi csapatosat pl az kérem jelezze....

Remélem este a döntő alatt is szép csendes lesz a törpém...:)
Vendég
 


Kép Kép
Vendég
 


Lituka, Lolka: édesek a babák!:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Fruzsi,
örülök, ha picit tudtunk segíteni, annak meg még jobban, hogy végül mégsem kellett pótolni. Teljesen egyetértek Zsuzsófival. Ha 250 grammot hízik Alma, aki ráadásul nagyon szép, elégedett és jó súlyban lévő baba, akkor hidd el, megfelelő mennyiségű és tápértékű anyatejet kap. Ügyi vagy, csak így tovább!!! És nyugi, van abban zsír bőven :)

Virág,
Lili átalussza már az éjszakát és én pont amiatt, hogy ne csökkenjen a tejem, kezdtem el késő este fejni. Mondjuk így is általában eltelik 6 óra míg újra inger éri a mellem, ha nem fejnék, akkor viszont 9 óra is eltelne. (Ennyit képes egy huzamban aludni. Ha felkeltem, akkor viszont utána olyan hisztis lesz, hogy alig bírom visszaaltatni.)
Trudi baba is gyönyörű.

Geni,
Remélem ezt a bukás dolgot hamar kinövik a babáink.

Bár itt papolok a tejről, mostanában sajnos néha nekem is hozzá kell nyúlnom a tápszerhez. Ma is és tegnap is kellett picit pótolnom, de szigorúan evés után. Mondta a védőnő, hogy most megint lesz egy fejlődési ugrás, amikor úgy fogom érezni, hogy kevesebb a tejem. Hát bejött :( :(

Ma voltunk a Brendonban és vettem két satyeszt meg egy játszószönyeget Lilinek. Majd hozok képeket. Ma vagyunk kereken 3 hónaposak :) :)

Kép
emi29
 
 


Litu,
milyen nagy már Máté baba és milyen édesen alszik. Nagyon helyes kiskrapek!

Lolka,
helyesek a srácaid :)

Magika,
várom a képeket!!!

Nono,
jó Balcsizást!

Kép
emi29
 
 


Lituka: Köszi! Kipróbáljuk mi is azt, mert a sima cumisüvegből olyan mohón eszik, hogy egy csomó bubit benyel! Ari a kis Máté!

Emi: Hát irigy vagyok a sok alvás miatt, de egyszer talán mi is eljutunk odáig! Sajnálom, hogy tápszerhez kellett nyúlnod, mert ha jól tudom, te még eddig nem adtál neki. Hogy fogadta egyébként?

Edina


Kép
medina83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?