Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma reggel már kibőgtem magam telefonon a férjemnek................
Teszteltem egy +-at.........
Hát,nyugodtan megkövezhettek..De nem vagyok boldog. Nem is térek magamhoz..
Valahogy titkon szerettem volna egy 4.-et. De nem ennyire hamar!!!
Persze hogy nem kérdés,megtartjuk-e. De nagyon nem készültem erre föl.
És azt meg,hogy HOGY sikerült összehozni? Hát azt soha nem fogom megfejteni...

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami!!!
Dehogy kövezünk!!!
Teljesen megértem az érzéseid!
Tudom, nem sokat számít, de itt mindannyian Veled vagyunk, örömödben, bánatodban, mindig.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske: ki az írója és ki a kiadója a könyvnek??? Nagyon érdekelne! :)

Barbamami: tudom, én nagyon újjonc vagyok még, de TELJESEN EGYÜTTÉRZEK VELED! Mikor márciusban mi is két csíkosak lettünk, én sem tértem magamhoz és hetekig :!: nem bírtam kijönni a dologgal. Pedig kezdetektől négyet terveztünk, és temészetesen nálunk sincs a repertoárban a kapartatás...
De akkor is teljesen kibukatam! (CSak a család meg ne tudja, mert akkor egyfolytában magukat igazolják majd, hogy én/mi megmondtam/tuk...hogy nem fogod bírni...hehe :twisted: )
Szóval bele fog telni egy kis időbe, míg családtaggá lesz, de később jobb lesz! Hidd el!

Ja, és hát én akkor még szoptattam a 7 hós Domót, és a menszim is csak egyetlen egyszer jött meg, kb. 10 nappal :!: a foganás előtt :!: :!: :!: (tehát ciklusról sem beszélhettünk még...)Na erre varrjanak gombot a tudósok! :shock:

Kitartás! Gyere és öntsd ki a szíved, bármit is érzel!Nekem ez segített. Tudom, hogy néha csak nagyon sarkosan tudtam megfogalmazni, hogy mik is kavarognak bennem (bírni fogom-e, mi lesz Domóval-jut -e rá elég időm?...mit fog szólni a család :shock: ), de ki kellett mondanom és persze Apjukunk is tudta és érezte, hogy ha ezek benn maradnak, akkor igencsak hosszúra nyúlik a "feldolgozás". És Minden nap egy kicsit jobb lett...Persze ha nehezebb, fáradtabb napok voltak/vannak, akkkor még mindig vissza-vissza térnek, de azért már erősebbnek érzem magam.

Szóval Kitartás: adj időd magadnak, hogy elfogadd!!!
Azért nagyon örülök Nektek, így ismeretlenben is és Isten éltessen Benneteket!
Vendég
 

 
 

Barbamami!
Először is gratulálok! Bizti nehéz feldolgozni, bár nem tudom miylen lehet, mert nekem eddig csak tervezett gyerkőceim vannak. talánm majd a 4.! :wink: :lol:
Címem elküldtem!
Amúgy aházunk csak kivülről tűnik nagynak, 130 nm, plusz a garázs 50. Takarítani segít a nagyfiam már, de amúgy nem vészes. Az ablakpucolás ami gáz, de van amikor megkérek egy ismerőst, hogy segítsen. Igaz az idén nem futotta még eddig rá anyagilag. Mondjuk az ablakpucolást nem viszem túlzásba... :oops: 8) Majd teszek fel friss képeket, mert tegnap végignéztem hogy mik vannak fenn, és teljesen elájultam, hogy mennyit változtunk 1 év alatt.
Köszi amúgy a válaszokat, majd bizti lesz még kérdésem. Ha vannak linkjeid, hogy hol érdemes böngészni, azt is szívesen elfogadom. Mert pl. rákerestem a dekorgumira, és ezer meg egy odlalt dobott ki. Mert most a gyerekek szobájának ajtajára szeretnék abból ajtódíszt.

Fehéralma!
Üdv köztünk! Igaz, én is elég friss vagyok még itt.

Amúgy osztom véleményeteket, sztem a gyerekek számának növekedésével csökken az emberben a "menynit/mikor eszik, alszik, kakil" kérdéskör. Mondjuk a legtöbbet viszont Raminál paráztam a terhesség alatt. Igaz nem volt egy egyszerű várandosságom.

moni
 
 


Ja és Barbamami!
A villamosoktól nagyon messze lakunk... :lol: :lol: :lol: Sőt Pesttől is... :lol: Lehet tippelni merre!

moni
 
 


Alziza!
Köszi a köszöntést!

Rákerestem az ajánlott könyvre:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/SearchBook

Barbamami!
A textil ragasztást úgy értettem, hogy a dobozt hogy vontad be textillel, de ezek szerint nem textillel vontad be. Mondjuk még adecopage-t nem próbáltam, pontosabban eddig csak egyszer, de az sme lett valami hűde szép. :oops:

moni
 
 


Alma!
A könyv írója: Adele Faber és Elaine Mazlish
Reneszánsz Könyvkiadó Kft.

Nekem nagy önbizalmat adott, hogy verés, büntetés és erőszakoskodás nélkül is sikeresen lehet nevelni. Mindig is így gondoltam, de csak most találtam erről szóló könyvet. Sokszor kaptam kérve-kéretlenül "jótanácsokat", hogy büntessem a gyerekeket, mikor verjek a fenekükre, és mennyire hideg vízzel locsoljam le őket, ha hisztiznek. Persze nem csináltam. De most már meg is tudom mondani, hogy miért nem jók ezek a tanácsok.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Nahááát, szép jó napot!

Nem vagyok egy kicsit, és máris két négygyerekes anyukát köszönthetek! :lol:

Barbamami, te drága, látod amikor az ember ölébe hull amit szeretne, máris megilyed tőle. De talán ez a természetes, hogy a lehető legjobb anyukája legyél ennek a pici életnek! Kép Amúgy tudjátok, én is szeretnék mégegy babót, de valószínű, hogy pontosan ilyen reakcióm lenne, mint Barbamaminak, szégyen, nem szégyen, az emberre tör a felelősség,és még nem is tudom, nem ragozom.......mi itt vagyunk és leszünk, és segítünk kihordani a picit! :wink: Ő lesz a mi közös keresztgyerekekünk!

Alma, köszöntelek én is a köreinkben, érezd itt jól magad. Kép

Alziza, de jó, hogy jöttél, már hiányoltalak! :lol: Holnap megyünk aláírni az adásvételi szerződést, a jövő hét meg tele lesz ügyintézéssel. :twisted: Jó kis nyáriszünet!
Ancsi meg hétfőn jön haza a Balcsiról, tele szennyessel..... :roll:

Képzeljétek, most telefonált a barátnőm, hogy megkapták a kisfia genetikai eredményét, és nagy újság, hogy nem genetikai izomsorvadása van. Van valami, de nem a leg rosszabb.

Kép Pá, pá, további szép hétvégét mindenkinek!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Barbamami

mivel nem terveztétek,ill nem most,ezért gondolom ez az első "sokk"!
De pár hét múlva majd gondolom másként látod.
Én is bizti megijednék,ha most derülne ki.Gondolom ilyenkor az jut eszedbe,h biztos,jó lesz így és jaj mi lesz ha...

És senki nem kövez meg! :)

Ami ma történt nálunk:
Az autónk oldalsó ablakát ma betörték fűkaszával :shock:
Ez ugye önmagában is sokkoló,de tudom fokozni!
Menet közben! :shock: :shock: :shock:

A férjem ment az autóval és egyszer csak a bal hátsó ablakon átrepült egy kő!
:arrow: Mi van,ha ott ül a gyerek?
:arrow: Mi van ha a férjem melletti ablak?

Belegondolni is rossz.

A vége az lett,h mivel a főnök nem akart feljelentést,mert nagy baja lehetett volna fizetett!(Ugyanis erre a biztosító semmit nem fizetne.)Na persze azért próbálkozott...
Vendég
 


Szia Ildi! :D Köszi a lelkes fogadtatást a RÉszedről is! :D Gyönyörű vagy a képen! :) Mikor volt az esküvőtök?

Alziza: kész Szanfransziszkóóóó :shock: Valami suhanc marháskodott? vagy nem láttátok? Az Égiek vigyáztak Rátok!

Boeske: köszi az infókat könyvrő, közben már ráakadtam. Tényleg érdekesen hangzik. Gyakorlati tanácsok vannak benne bővivel, vagy elméleti síkon állít fel "sztereotípiákat"és sémákat?
Nekem a kedvencem a gyermek 5 szeretet nyelve (Gyerekekre hangolva), Gary Chapman-től (de uez megvan a házastársak részére is). Ismeri valaki?
Persze nem gondolom, hogy mindenkinek csak ez vagy az okoz örömet, és megelégedettséget (minőségi idő, ajándék, bátorítás...), de biztos, hogy fellelhető a domináns mindenkiben és sokat tud segíteni, hogy úgy szeressük a másikat, ahogy neki jó és ne pedig úgy, ahogy nekem jó... (a maga módján szeresd, ne a magad módján...-ez szokott a "kedvencem" lenni, mikor azzal védekeznek emberek, hogy nem értik mi a baj, hiszen ő szereti a párját, de hát csak a maga módján tudja szeretni, nem pedig a párja módján... :evil: )

Na , jól kifilozofálgattam magam... :D
Vendég
 


Alma!
Én is olvastam a Gyerekekre hangolva és az Egymásra hangolva c. könyveket. Amit ajánlottam, az is hasonló stílusú, sok gyakorlati tanács van benne, és rengeteg személyes történet.

Alziza!
Huhhh, szerencse, hogy nem történt nagyobb baj.

Barbamami!
Hogy vagy?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Alziza, hát ez tényleg dúrva!

Alma, öt éves házasok leszünk, de már nyolc éve "táncolunk" egymás idegein! :P
Köszi a dicsérő szavakat, de ez a kozmetikus érdeme, különben is láttál már csúnya menyasszonyt? :twisted:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Jesszus!
Lazulok egy kicsit és tessék!!!!

Uram Jézus lányok! Termelési versenyen indultok, vagy mi a csuda? Végig olvasni alig bírom... :lol:

Alma: üdv!
Bocs, hogy ilyen szűkszavú vagyok (ez igazán nem jellemző rám... a csajok már csak tudják....), de már negyed kettő is elmúlt és hatkor kelek.. szóval gyors bekukk és futok aludni....
Hiába, ennyi gyerekkel már csak az alvásból tudod az időd lecsípni.. máshonnan nem megy... :)


Ohóóóó Andikám..... csak nem?

Édes drága barátném! Na mostan hallgas ide....!
Anno 2000-ben ugye meszültem a fiam... végig feküdtem vele, hol otthon, hol a kórházban... aztán 2002-ben ugye meghalt a kislányom... akkor nagyon de nagyon akartam babát, nem jött össze... mikor azt mondtam, hogy kész ennyi, majd lesz ahogy lennie kell, hopp pocakba került Enikő.... Alig voltam 14 hetes, amikor szivárogni kezdett a magzatvíz... klinika.... közölték, hogy sajnos ha tényleg az, akkor "gémóver", mert jön a fertőzés és baba el.... így telt el két egész hetem... felpolcolt s...gel feküdtem, pisilni nem mertem kimenni.... és végig idegeskedtem.... két hét múlva megérkezett a hüvely afp eredménye: nem szivárog a víz... fellélegzés... ekkor voltam 16-17 hetes.... na, azt mondta a doki, hogy az afp-m (vérvételes) eredményéig nem enged haza.... na, újabb két hét a klinikán.... megjött, eredmény nem jó... uh, közölték, hogy nincs három, csak két ér a köldökzsinórban, így nem lehet kihordani a gyereket, bármikor meghalhat, vagy oxigénhiány miatt agysérült lehet... képzelheted.... saját felelősségemre haza, mondom én nem csinálom végig mégegyszer azt, amit az előző babánál (három napig vajúdtam mire meglett a halott kislányom....)....., na így, ebben a tudatban teltek a hetek, minden napért hálát adtam az Istennek, vártam, teljen el egy hét, meg mégegy, hogy ha baj van ki tudják őt venni.... alig voltam 30 hetes, amikor lyme-kórt kaptam... 4 hétig naponta kétszer injekció a fenekembe, majd újabb három hétig napi háromszor lóerős antibiotikumot szedtem. Ezzel egyidőben elkezdtem vérezni, görcsölni... irány a klinika... négy hétig éjjel-nappal infúzió, hogy megmaradjon a baba.... végül a 37. héten megszületett.... 10 hónapos volt a lánykám, amikor ismét terhes lettem.... el tudod képzelni????!!! Ilyen előzmények után... ismét a klinika várt..... sírógörcsöt kaptam a teszt láttán... és én sem örömömben....
Ráadásul mivel nem tudtam, hogy babát várok, simán elmentem előző héten tüdőröntgenre.... akkor voltam (utóbb kiderült) 5 hetes terhes.... és IGEN!!!! ismét lyme-kórtkaptam!!! Igen! És megint terhes vagyok!!! Igen!!! CSak most nem 30, csupán 9 hetes!!!! Hurrá! Újabb lóerős antibiotikum immár 3 hónapig, mert az ellenanyagok nem úgy alakulnak ahogy kéne... non-stop ellenőrzés, fekvés.... az utolsó négy hetet a klinikán töltöttem ismét... most toxémia miatt. magas lett a vérnyomásom, és vizesedtem... aztán a 37. héten megszületett Gergő.... alig volt 10 hónapos, amikor ismét pozitív lett a tesztem..... na, nem is folytatom.... komolyan azt hittem, hogy ez nem lehetséges, hogy velem történik! Én is bőgtem... én is kiborultam... nem voltam felkészülve rá! Borzalmas szülésélmények, borzalmas terhességek, borzalmas minden!!!! Az utóbbi nyolc évemet a klinikán töltöttem, fájt a testem, fájt a lelkem, mindenem! Építkezés a nyakunkon, anyagilag a béka s...e alatt, és a lelkem mondom, hogy a padlón!!!!!! Azt gondoltam, hogy ezt nem lehet kibírni.... és látod... most én vagyok a világ legboldogabb embere, és nem csinálnám másként az életemet!

Ezt csak azért írtam le, hogy tudd: én igazán átérzem min mész keresztül! És hidd el, nem kövez meg érte senki! De azt is tudom, hogy annak a pici lénynek ott a szíved alatt, a világ legjobb anyukája van kilátásban. Úgyhogy ne foszd meg ettől! És örülj Neki! Nézd, jó helyre születik, szerető család várja. Ennyi elég Neki. Minden más meg alakul. És abban is biztos vagyok, hogy a szíved mélyén már most is nagyon várod a találkozást, csak megijedtél. Ezzel én pont ugyanígy voltam... ld. az indokaimat fentebb.... de mikor átértékeltem magamban, amikor túl voltam az első sokkon, már minden a helyére került. Nálad is így lesz, bizton tudom!


Ja, csak hogy tényleg igazolva lássátok: rövid voltam... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandalaaaaaaa!

Boszorkám, már megint megríkattál! :twisted:

Andi ez a baba téged választott anyukájának!..........na már megint bőgök, ......bocsi.......majd még jövök......most csak ennyi.......

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Csatlakozom Ildihez: én is itt picsorászom... :cry:

Mandala: téged nagyon kedvelnek Odafent az Angyalkák (a még és a már Angyalkák is :cry: :lol: ) Ennyi nehézség, szenvedés...és ennyi gyönyörűséges, egészséges Kisded!!! Bármi történjék is, Ők a jelei annak, hogy Isten még nem csalódott az Emberben!!! Legfőképp Bennetek :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

És én még azt hittem, hogy a mi életünk van csak tele kiszámíthatatlan buktatókkal.
Nekünk "csak" a házunkat pusztította el a könnyező gomba...ezért vagyunk most 3,5 gyerkőccel albiban. És építkezünk lassikán majd...ismét...és hitelezünk, szocpolozunk...ismét (bár a szocpolt csak még most először...és utoljára...)
De legalább mindnyájan egészségben és szeretetben vagyunk, van hol laknunk és van mit ennünk...Manapság már ezért is hálát kell adni... :lol:
Vendég
 


Mandala!
még olvasni is sok volt, amiket írtál, nemhogy átélni! Kislányoddal mi történt, hogy nem lehet köztetek?

Alziza!
Szerencse, hogy nem lett semmi baja a férjednek!

Alma!
Nekem 3 Chapman könyvem megvan: a párkapcsolataos, gyerekes, és kamaszos. Még egyiket sem olvatsam ki, csak bele-bele olvastam. Majd ha leállamvizsgáztam! Annyi minden ttervezek, hogy sztem 2 évig nem fogok unatkozni!

Kik is vagyunk a fórumon?:
És kik a 4 gyerekesek?

Alziza
Barbamami
Boeske
Fehéralma
Harivera
Iloly
Mandala
Moni
Vona Ildikó

remélem nem hagytam ki senkit! Akit meg igen, attól elnézést! :oops:

moni
 
 


Szia Moni!
Én egyelőre a 3 gyerekesek közt vagyok. De nem kérdés, hogy előbb-utóbb lesz 4.
Mikor államvizsgázol?

Mandala!
Hihetetlen, min mentél keresztül. Nekem sem ment minden simán, de pl. a Te történeted is erőt adott, hogy újra belevágjak.
(Na ezt egy kicsit magyaráznom kell. Szóval az első szülésemkor majdnem elvéreztem, és akkor mindenki azt mondta, hogy örüljek a fiamnak, meg annak, hogy élve megúsztam. Ne kísértsem a sorsot. Mégis akartunk tesót. A többi szülésem már simán ment, viszont a várandósság volt nehéz, hosszú hetekig fekve, állandó rettegésben, hogy megmarad-e a baba. De mindenképpen megérte, és lesz, ami lesz, szeretnénk majd még egyet. )

Vigyázzatok Magatokra, meg a gyerkőcökre, iszonyú meleg van.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 



Mandala........
Hát,ez nem semmi......... Hozzád képest nem is kéne aggódnom....
Hála Istennek egyik terhességemmel se volt semmi problémám..
És köszi :D
Nem tudom,a gyerekeid valaha tudják-e értékelni,mit csináltál végig,de Isten biztosan visszaadja neked.........................

Már kezdek beletörődni.. :roll: :oops:
És azt hiszem,ezt már csak folytatni tudom,Ő úgy döntött,hogy jön,és kész..................

Egy hete megvettük a konyhabútort az IKEÁban. Pistivel ketten szedtük össze,kocsi/ba tetejére... fel/be..,itthon ki..
Erre múlt hét szerdán olvasom,hogy ha 20-22-én vásárol vki 100ezer felett,a 10%-ot odaadják ajándékkártyára.
Nah,azt hittem,felrobbanok. Nem pont azért a 30 ezerért (nem mintha nem jönne most jól..),csak úgy egyébként is..........
Úgyhogy pénteken fogtam magam,amit csak tudtam mozdítani,bepakoltam a kocsiba,és visszavittem.
És megvettem mégegyszer.
Egyedül..........
Szóval többször átpakoltam az egészet....

És akkor még nem tudtam,mi van,de a Pocaklakónak meg se kottyant.
Úgyhogy...,ő úgy döntött,márpedig jön.

De február végén..........?.......
A legnagyobb influenzaszezonban,Napsugár éppen hogy lesz,és a kicsik.. És persze az egész lakást tervezhetem át,hova préselünk be mégegy csemetét..........
Mivel kizárólag a Petinél fér el....,hát remélem,kisfiú,mert nem szeretnék alkatrészt ragasztani neki........ :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami: Te aztán belevaló egy Csaj vagy! :D Visszapakoltad, és vissza is vették??? És nem tűnt fel nekik, hogy uolyat vettél??? Így kell ezt csinálni! :D :D :D
Egy a kisAjándék Baba tényleg jönni akar, hogy egy komplett konyhabútor cihelődést :D ávészelt! :shock: :lol:

Milyen, mekkora házban laktok?
Ne félj, majd csak sikerül kiokoskodni még egy kiságynyi helyet... Tudom, ez most nem vigasztal, és persze ilyenek "keserítik meg" a későbbi örömet, de próbálj meg ezzel most még nem foglalkozni.

Még én sem tervezem, hogy hol is fog elférni...elég lesz majd decemberben. Csak felhergelném magam... :?

Ja és még egy: TILOS vásárlás után nézegetni azt, amit már megvettél, mert Murphy-törvény:mindjárt leárazzák, amint megveszed :!: :evil: :D
Vendég
 


Moni, még én is "csak" háromgyerekes vagyok! :wink:
A férjem azt mondta, hogy csak ne szugeráljam magam a topikban, mert nálunk is megérkezik a gólya! :twisted:

Andikám, látod, látod, csak a kezdeti ilyedség, és már lehet is örülni a picinek, főleg ha már azt tervezgeted, hogy hol fog elférni! Nem kérdés, hogy helye van a családban! :lol:

Lányok, segítsetek, rugós hintát keresek a barátnőm kisfiának, tudjátok, aki izomsorvadás gyanús. lehetőleg használtat keresek.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Boeske!
Holnap lesz a nagy nap, légyszi szurkoljatok déltől!!!

Barbamami!
Nem semmi amit véghezvittél a konyhabútorral! De tényleg szó nélkül visszavették? Tök jó! A baba meg tényleg jönni akar, ha mindezt kibírta!
Én amikro Ramival lettem pocakos, akkor cipekedtem rengeteget. Hosszú történet, de a lényeg, hogy annak a hónapnak nem sok esélyt adtam, így nem is vigyáztam magamra. Pestről aNemzeti Bankból egy halom szóróanyagot, és egy halom egyedi 50Ft-os érmét(sztem 10E Ftnyi volt, de lehet hogy több, már nem emlékszem) hoztam haza vonattal tök egyedül.
Nekem mind3 nyári, de most jobban örülnék egy téli babónak! De már lecsúsztunk róla. :wink: :lol: :lol: :lol:

Ildi!
Teszvesz, vatera, babaszoba. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

moni
 
 


Lányok! Kinek milyen tapasztalata van a merevfalú medencékkel kapcsolatban? Beteszek egy képet, hátha ez segít:
Kép
Vendég
 


Alma!
nekeünk felfújható van, így nem tudunk nyilatkozni. Vikim barátnőjééknek van, besüllyesztve iylen a földbe. Nkeik bevált, már 4 éve nyúzzák.

Kiderült, hogy nem délben, hanem 8kor kezdődik az államvizsgám. Még időben! :lol: Felhívtam a TOs hölgyet, hogy mi van, mondta nyugodjak meg, mindenki ismer, tudják a helyzetem, hogy 3 gyerek, egyik baba, így sneki nem várja el, hogy egy nappal előbb felköltözzek. Ha 11re érek, az is jó. Még egyeztetek férjemmel, sztem 7 helyett 6kor indulunk, és ha nem is 8ra, de 9re beérek.
Szóval 9től gondoljatok rám légyszi!!!

moni
 
 


Moni: köszi a hsz-t, azt hallodtam, hogy sokszor behorpad és nem áll meg... :? , így lehet, hogy ismét felfújhatós lesz a megoldás. Csakhát, ezek csak egy nyarat bírnak ki... :?
Milyen államvizsgád lesz? Mit tanulsz/tanultál? Gondolk majd Rád!Hajrá!
Vendég
 


Sziasztok

Moni
Engem ez a kamaszos könyv érdekelne.mi is a címe pontosan?

Drukkolok! :lol:

Barbamami
A tesómék is most vették meg a bútorokat,ők sem tudtak az egészről de nekik szerencséjük volt,mert véletlenül pont akkor vásároltak.De azt is csak azért,mert az a gardrób amit kinéztek,most olcsóbb volt.Így duplán nyertek.
Erről,h visszavitted nem is írok semmit :roll: Még mindíg nem é :wink: tem honnan van ennyi energiád :shock: Kicsit küldhetnél. :wink:

Mandala
Eddig is tudtuk,h Te egy stram csaj vagy! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 12:19-kor.
Vendég
 


é :wink: tem=értem
Vendég
 


Moni!
Drukkolok!

Alziza!
Gary Chapman: Kamaszokra hangolva
Harmat Kiadó

Medence: nekünk felfújható van. De már van is rajta egy lyuk. :(

Andrisnak megindultak az első fogacskái. Elég nyafogós mostanában + nyáladzás, stb.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Moni, csak most olvasom, de azért gondolok rád, de jó neked, már túl vagy rajta! :lol:

Alziza, te művelted Zalánnal? :P Nagyon cuki, legalább nem melegíti a haja! Imike rögtön kiszúrta, hogy neki is pont olyan motorja van / csak zöld /.

Alma, nekünk a telken felfújhatós, vízkiszorítós medence van, vagy hogy kell mondani. :shock: Csak a peremét kell felfújni, a többiről a víz gondoskodik. :lol:

Andi! Hogy vagy?

Mandala, Iloly?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sikeresen és szerencsésen túl éltem!!!

SZABAD EMBER VAGYOK!!!

Most mennem kell, mert egy halom elintéznivalóm van mára!

moni
 
 


Alziza:
Zalán nagyon aranyos! Én nagyon szeretem rövidre vágni a Peti haját,olyan kis pasis olyankor :D

Ilolynak nem jó a gépe..,de azt írta,majd jön,és reszkessünk.... :P

Ildi:
Kösz..megvagyok...... Gyártom a kreálmányokat,ha van némi időm,hogy lefoglaljam magam..
Ma már émelyegve ébredtem :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Moni:gratulálok :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Moni: gratulálok és jó szabadságolást! :D

Alziza: tényleg nagyon pasis a kislegény haja :lol: . Nálunk is én fodrászolom őket, Öcsit már 2x vágtam, olyan gyorsan nő a haja...de megint érik egy majd.

Barbamami: olvastam, hogy gobleineket, meg dekopázs-okat csinálsz Te is. Én is nagyon szeretek ilyenekkel foglalkozni, de sajna mióta kiköltöztünk Heténybe, valahova nagyon el lett pakolva az összes ilyen holmim, és még nem jutottam el odáig, hogy felkutassam.

No meg olyan helyeink sincsenek, ahova állandóra alkothatnék. Mert először egyszobában laktunk 4en-ami a tervek szerint majdan falusi turizmusos lett volna. Oda tehát nem készíthettem mert nem oda készültünk állandóra.
Aztán jött a gomba, megsemmisült a ház és most meg az albérletbe szintén nem akarok, mert nem hiszem, hogy magunkal tudnám majd vinni, ha egyszer elkészül a leendő házunk.
Ami szintén nem lenne az örökös...Feltett szándékunk, hogy majd egyszer( öreg korunkra :D ) ismét megcsináljuk a régi házat és akkor már tényleg ott lakhatunk, csakúgy ahogy ezt 4 évvel ezelőtt terveztük.

Szóval sajna ilyen lakás, meg szoba díszítés csak eztán jöhet...talán jövőre.

Barbamami: dokihoz gondolom csak pár hét múlva akarsz menni...avagy? Azért jó, hogy már a szervezeted is "jelez", (tehát nagyon biztosan vigyázza a bébit :lol: )de persze tudom, hogy ez éppen most nem olyen klassz érzés... :?

Ildi: mi is ilyenre gondoltunk először, de sajna egyenlőre napoljuk-éveljük :D , mert nem egyenes a terepünk, így először azt kell majd vízszintezni, meg úgy gondoljuk, hogy jó lenne, ha készítenénk neki fából egy pódiumot, ami elbírja majd a rengeteg súlyú vizet. Így egy felfújható családi méret mellett döntöttünk:
Kép
A merevfalúról lemondtam, mert sokan azt mondták, hogy be-behorpad, hiába van benne víz, nem akar megállni... :?
Vendég
 


Sziasztok

Moni
gratulálok

Ildi
Igen én műveltem.
A szívem szakadt meg,mert hátul már tök göndör volt a haja.De neki jobb így.
A megoldás az lett volna ha fodrász megigazítja,de azt nem hagyta.

Szerintem is a felfújható medence a jó.
Sőt nekünk most olyan van aminek az alja is felfújható.
Vendég
 


Na, a múlt pénteken feladtuk a leveleket. Mármint a Pocaklakó levelét.
Úgy döntöttünk ugyanis, hogy ezt a módját választjuk az örömhír terjesztésének.

Tudom kicsit szokatlan, de minthogy a család sokfelé van (nem akartunk sértődést, hogy kinek mondjuk meg előbb-csak azért, mert pl. közelebb lakik... :? ), no meg eddig egyik bejelentésünk sem volt mentes a családi viharoktól, úgy határoztunk, hogy nem hiányzik most egy állandó magyarázkodással és esetelges szemrehányással teli családi heppöning :)

Minden esetben jobban aggódtak, mint örültek és ez sajnos a mi napjainkat is, no meg az én kedvemet is elvette. Most pedig végképp nem hiányzott a károgásuk.
Így tehát adtunk nekik időt, hogy a levél olvasása után már talán nyugodtabban, a sokk-ból felépülve reagálhassanak. :D

Eddig úgy tűnik bevált. Hétfő délután jöttek is a választelefonok. Hallani lehetett a hangjukon, hogy meghatódtak, de persze mindenki azt hangsúlyozta, hogy mennyire aggódik... :x Persze tudom én, hogy ez a dolguk, meg hogy hagyjam rájuk, meg hogy ne is törődjek velük, de hát akkor is jobban esne, ha egyetlen eygszer azért nem ezzel telnének az első idők, hogy mi nyugtatjuk őket, hogy nem aggódjanak. Írtó fárasztó...

De sebaj. Persze mindenki azért aggódik, mert nagymamáink óta még nem volt 3-nál több gyerek a családban, így senki sem tudja, hogy milyen is a nagyon nagy család, csak azt tudja, amit esetleg másnál láttak: hogy a sok gyerek csupa megpróbáltatás, zsivaly és rumli... és nem mellesleg sokba is kerülnek.
Mert sajnos senki sem tud kibújni a bőréből mindenki egyből arra gondol, hogy ő hogy reagálna az adott helyzetben és nem pedig arra figyel, hogy mi hogy örülünk. Mindenki magából indul ki.

És nem is kárhoztatom őket ezért, csak amennyire lelkizős vagyok, magamra veszem és megkeserítem a magam kedvét is. De majd megpróbálok erősödni :)

Remélem nem voltam unalmas, bocsi, de ezt most ki kellett írnom magamból.
Vendég
 


Alma:
Hát,ha VALAKI....,én aztán most tökéletesen megértelek.. Mi még csak anyunak mondtuk meg,meg pár ismerősnek,akik TUDTUK,hogy örülni fognak,és nem károgni.
Anyósomnak még nem mertük megmondani. Te jó ég,mi várható tőle............................
Nem minha én egyenlőre túljutottam volna a sokkon,de legalább már nem bőgöm át az éjszakákat.. Ez is valami..........
Na meg,az én "értelmiségi" nővéremék,akik szerint ha a két db gyerek ki van pipálva,az úgy jó.
Már a Bogit se mondtuk nekik. Ki is voltak akadva,hogy MINEK.
Tavaly nyáron voltak ikk utoljára (hála Istennek..),Bogira rá se nézett a nővérem,mert AZ már fölösleges gyerek........
Hát,gondolhatod,hogy esett. Pedig őt terveztük..

És egyébként...,he belegondolok. Mit érezhetne szegény kisbabám,aki ott bent lakik. Akármennyire nem terveztük,akkor is az én gyerekem,és megvédem,ha a földet kell is kaparnom.
Nekünk felnőtteknek hogy esne,ha közölnék velünk,hogy olyan fölöslegesek vagyunk,mi a fenének születtünk meg egyáltalán.......

És akkor én meg mit szóljak.. Anyu 40 éves volt,mikor "becsúsztam". Egyáltalán nem terveztek...... És anyu mégis végig feküdt velem 9 hónapot...

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Moni, gratulálok, de jó neked!

Alziza, Petinek is kezd kunkorodni a haja, de neki nagyon vékony szálú, még nem vágom le. Én is loknis voltam, Ancsika is, Imike is egy darabig, amíg meg nem erősödött a haja.

Andi, csak addig fogsz stresszelni anyósod miatt, amíg meg nem mondod neki, aztán már könnyebb lesz, gondolom! :shock: Az biztos, hogy nálunk is mindenki egytől-egyik dobnának egy hátast, ha jönne akövetkező bébi. Amúgy meg Őt is terveztétek, csak hamarabb jött! :lol:

Alma, ez jó ötlet, hogy levélben kapják a sokkot! 8) :lol:

Mandalaaaaaaa!!!!!!!!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Alma
Jó ötlet ez a levél.


Barbamami
Úgy látom azért már túl jutottál a "sokkon",legalábbis én ezt látom az írásodon! :lol:
Ildinek igaza van!Tényleg tervben volt nem?
Az időpontot meg Ő választotta. :wink: Neki így jó!

Anyósódhoz és nővéredhez nem fűznék semmit...

Nálunk nem a gyerekek számával volt a baj eddig (vagy nem mondták),hanem a nevekkel.Mindenki tudott jobbat :evil:
Épp ezért Zalánnál már el sem árultuk senkinek csak a barátnőmnek.A többiek akkor tudták meg amikor megszületett :lol:

Amúgy okos kérdéseket kaptam már a negyedikkel kapcsolatban.
pl.Lesz negyedik?
Válasz:valószínű.
erre:Minek? :shock: :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 12:20-kor.
Vendég
 


Alziza!

Hogy minek? Ilyen buta kérdésre egy jó válasz van:
Csak!

Zalánnak jól áll a rövid haj is, és biztos könnyebb így nyáron. Én is most akarom levágatni a hajamat, mert nagyon melegít.

Barbamami!
Remélem kisebb émelygésekkel megúszod az elejét. A többiekkel sokat voltál rosszul?

Moni!
Én is gratulálok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindnekinek a gratulációt!

Látom ti mind egytől egyig hasonlóan gondolkodtok mint én/mi!

Megosztok veletek valamit, amit nagyon kevesen tudnak rólam/rólunk.

Ramóna olyannyira tervezett baba volt, hogy 2 évet vártunk rá. Mindenki lehurrogott, és kiakadt, hogy miért vagyok úgy kiborulva, hogy nem jön a 3. baba, hiszen van egy fiam, van egy lányom, szépek egészségesek stb... DE bennem bennem volt még 2 gyerek (most már csak egy :lol: ), és nagyon-nagyon szerettem volna. Megjártam a poklok poklát, aki kíváncsi a történetünkre írjon privit, és megírom a blogom címét, hogy miken mentem kerezstül. Most csak röviden annyit, hogy majdnem lombik lett a vége. A 3. inszem sikerült, de lehet hogy nem is inszemmel fogant, mert magától repedt a tüsző, de biztos ami biztos alapon az orvosom azért megcsinálta az inszemet. Mondjuk a 4.ért azért ennyi mindent nem fogunk megtenni, ebben megegyztünk, ha jön, akkor jöhet, nem etszünk se ellene, se érte semmit.

Én egyke vagyok, késői egyke, már le is mondtak szüleim arról, hogy legyne gyerekük. Tesó már nem sikerült. Én mindig, talán pont ezért nagy családot szerettem volna. A 4.ről hallgatunk mint a sír. :lol: Apukám már a 2.nál is kiakadt, hogy ebbe a világba stb... Meg fel is kell őket nevelni... Persze aztán szeme fénye mindegyik, csak FÉLTENEK DE NAGYON. AMi érthető is, hiszen egyszem gyerkőc vagyok.

A halálom az, hogy vki azért vállal csak egy vagy 2 gyerkőcöt, hogy mindent meg tudjon nerki adni, lakást kocsit stb...

moni
 
 


Sziasztok!

Moni:
Igen... Azt hiszem,egy nő,ha gyereket akar,tök mindegy,hány van már,AKKOR is akarja...... És mindent megtesz érte.
Legalábbis ezen a topicon ezek a nem normális fajta nők irogatnak :roll: :D :D :D

Nekünk egyáltalán nem célunk,hogy mindent a gyerekek feneke alá toljunk. Nyilván segít az ember,amennyit tud. De én mindig sokkal jobban értékelek mindent,amiért nekem kellett megdolgoznom...... Lehet,hogy más is így van vele...........

Ildi:
Hát.. A párom nem tervezte.. Én is csak gondolkodtam rajta,de egyáltalán nem konkrétan.. De még véletlenül se ilyen korán. Majd úgy 4-5 év múlva max visszatértünk volna rá..

Boeske:
Az elsővel semmi rosszullét nem volt. A másodiknál már volt.. Harmadszorra volt pár hét,amit nem kívánok vissza. De nem szoktam hányni....... MOst egyenlőre az émelygésnél tartok..

Lehet,hogy tiszta hülye vagyok....... De ma úgy ébredtem,hogy úgy érzem,mintha meg akarna jönni. És percenként aggódva nézem,megjött-e........... És azt hiszem,nem örülnék neki,ha megjönne..... Hát tiszta hülye vagyok.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Andiiiii!

Most látom csak a vonalzódat, az ÚJAT! :lol:


Te írtad: Lehet,hogy tiszta hülye vagyok....... De ma úgy ébredtem,hogy úgy érzem,mintha meg akarna jönni. És percenként aggódva nézem,megjött-e........... És azt hiszem,nem örülnék neki,ha megjönne..... Hát tiszta hülye vagyok.

Én, ezt úgy értelmezem, hogy már egyenesben vagy az érzelmeiddel kapcsolatban, és elfogadtad, hogy a pici jön és kész, és már nem engednéd el.
Valamilyen szinten csak tervezett volt, hiszen nem tettél olyan dolgot, ami visszafordíthatatlanul megfosztott volna tőle. :P


Minden érzelni megrázkódtatásnak kell egy bizonyos idő, hogy feldolgozza az ember, és ez nemcsak a rossz dolgokra igaz, ami itt nem is rosssz, de a jó dolgoknak is idő kell, hogy feldolgozzuk, csak azt nem is vesszük észre, mert az jó érzéssel tölt el bennünket, és nem kell rajta rágódnunk. ö......öö...remélem értitek......mit akarok makogni.....

Moni, én mindig is csodáltam azokat a nőket, akik ilyen kitartóan küzdenek azért, hogy gyerekük legyen. Biztos én is bevállaltam volna ezeket a dolgokat....

Alziza, Zalán egy kicsit megerősödött, vagy csak azért látom így, mert lengébben van öltözve? :lol:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Moni

Én ill.mi,szintén Zalánra vártunk sokat(közel 3 évet).
Ez idő alatt 3× vetéltem el és igazából a dokiksem csináltak semmit.
nem kell ennyire küzdeni,majd lesz hiszen van már kettő :evil:
de végül megtaláltam azt a professzort aki segített és hormonkezeléssel sikerült Zalán.
Én is sokszor megkaptam,h minek akarok ennyire 3.-at amikor már van 2 egészséges,úgyhogy tudom miről beszélsz :(

Ildi
nem nagyon erősdödött.Kilóra ugyanannyi.

Barbamami
Remélem nem lesz semmi gáz!

Elköszönök tőletek,megyek nyaralni.1 hét múlva jövök!
Kép Kép
Vendég
 



Vera: igen, ez valóban elszomorító, hogy már témát is csak úgy tudunk felvetni (mi magyarok), hogy egy másik személyt/csoportot szapulunk... (Ismeritek biztosan a mondást: 5 3 magyar, az 5 politikai párt)
Pedig lehetett volna az 1-2 gyerekes lét előnyeit kidomborítani se nem feltételn úgy, hogy valaki/k ellen és velük szembe helyezkednek.
Így sztem már meg is adta az alaphangot, és remek egymásvállbaveregetése lesz ez a hely, azzal a felkiáltással: ugye te is annyira gyűlölöd a sokgyerekeseket, mint én?! No, akkor fogjunk össze, szapuljuk őket együtt... Gyomorforgató.

De azért csak óvatosan írogass oda, nehogy a baba rovására menjen a felháborodásod :D . Ennyit nem érnek...sőt... :D

Ám ha jól esik a hormonokat kiengedni, csak hajrá!!! :mrgreen:

Alziza:jó nyaralást! Gyere majd és mesélj merre voltatok és milyen volt... :)

Ildi: abszolúte értettem-gondolom más is :D -, hogy mit akartál írni, és tökéletesen egyetértek: a jó hír is sokkot tud okozni! :D

Barbamami: ezek a negyedikek úgy tűnik mindenkiben ilyen érzéseket keltetnek... :shock: nálam is PONTOSAN EZ VOLT, miután pozitív lett a teszet és teltek a napok! Aztán persze nem volt semmi... :P és azóta sem... :D
Szóval nem vagy hüle, csak kismami :D :D :D ízig-vérig :!: :lol:

Moni: engem érdekelne a blogod címe, megírnád priviben?

Boeske:pontosan:tolakodó kérdésre egyszerű válasz:miért/minek ne :?: :idea: :D
Vendég
 


Harivera!
Beleolvastam az NLC-s fórumba. A vitára a kulcsszó: családi adózás.
Ez lenne a legigazságosabb.

Alziza!
Szép időt, kellemes nyaralást!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Alziza, jó pihentést Nektek! Kép Kép Kép

Lányok én már voltam családos egyggyerekes szülő, egyedülálló egyggyerekes szülő, családos kétgyerekes szülő és most jelenleg családos háromgyerekes szülő vagyok. Amikor egyedül voltam, akkor is kaptam támogatást. Amikor ketten dolgoztunk és csak Ancsika volt még, én bizony bementem az Önkormányzathoz, hogy már nem vagyok egyedül és ne folyósítsák az emelt családi pótlékot. Nagyon sokan vannak olyanok, akik csak kapcsolatban élnek, közös gyerekkel, de úgy kapnak mindenféle támogatást, mint egyedülálló, akkor mi ez, ha nem csalás! Én nem szégyenlem, hogy emelt családi pótlékot kapunk, sőt még 3000 Forinttal többet kapunk, mint az átlag, mert főiskolán tanulok. Nyilván két szülő könnyebben nevel egy gyereket, ezért kevesebb a támogatás, de szerintem ha egyáltalán nem lenne támogatás, akkor is a legtöbb többgyerekesnek ugyanúgy meglenne a gyereklétszám.

Amúgy volt itt már téma, amit azt hiszem Alma vetett fel nemrég, hogy mindenki mindent meg akar adni a gyerekének, de azért nem biztos, hogy valóban mindent meg kell adni ahhoz, hogy jó ember legyen belőle.

Engem az borított ki, amikor szeptemberben az egyik multiban interjuvoltak egy nagycsaládos anyukát, és ki volt akadva, hogy mennyi pénzbe kerül a beiskolázás neki. És mivel fizetett? Beiskolázási bónnal, tehát neki konkrétan, amit ott megvett, és a csekkel kifizetett, nem került semmibe! :evil:
A " fikázás" többnyire ebből adódik, hogy a hír igazán akkor hír, ha valami szenzáció van mögötte, a nagy számok és a piros vér, nameg a szánalomra méltó esetek tarolnak a közvéleményben.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


bocsi: egygyerekes :oops:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Csatlakozom Ildi, Moninak még nem is írtam, hogy nekem is az egyik "kedvencem", amikor azzal takaróznak, hogy AZ EGYNEK tud csak megadni mindent, meg a másik nagy sláger, hogy úgy sem tudnék mégegyet ugyanígy szeretni...Persze bennem is voltak ilyen érzések, mikor a második bébit vártuk-szerintem ez teljesen természetes...- de az már bajság, ha erre fogják az egykeséget... :roll:
Valóban nehéz elképzelni, hogy képesek lehetünk egy újabb kisembert úúúúúygy szeretni, de aztán amint kibújik, felismerjük, hogy :igenis lehet!!!sőt...

És szerintem ez összefüggésbe hozható a felnőttek egoistaságával is:akinek több gyereke van és már megtapasztalta, hogy lehetséges a többfelé áradó ugyanolyan szeretet, így az a többi embert is képes lehet empatikusabban elfogadni. (persze kell egy alapvetően empatikusabb beállítottság, de akkor is...)
Én legalábbis ezt tapasztalom magamon: mióta csak gyarapodunk :D egyre jobban meg tudom érteni a környezetemet és nem dühít fel, ha mások másként csinálnak dolgokat. Sőt, igyekszem a hátterébe látni, hogy miért?

Nektek van ilyen irányú tapasztalatotok, véleményetek? Szerintetek lehet összefüggés a sokgyereks lét és a felnőttek egymáshoz való pozitív/negatív viszonyulása között?
Vendég
 


Én igazából egy dologra jöttem rá-sajnos kénytelen voltam...
Napsugár magatartásával mostanában nagyon sok probléma van.
Amikor kicsi volt,és hát ugye egyke,csak ő volt.. Nekem halmozottan "csak" ő volt,ugye a válás után méginkább vele foglalkoztam.
Viszont amióta a Peti megszületett,teljesen kifordult magából. Állandóan felhívja magára a figyelmet,már szinte elviselhetetlen..
Most lehet "okos" dolgokat mondani,hogy ez természetes, és hogy meg lehet érteni a gyereket..
De nem ismeritek a helyzetet,és nem akarom órákig vázolni...

Szóval az az igazság,ahogy látom,az az egyke gyerek,aki viszonylag sokáig élvezte az egykeséget,sőt,nálunk ugye halmozottan,az valahol mindig "egyke" marad.
Nagoyn érdekes,hogy a Peti és a Bogi mennyire odavan egymásért. Na jó,időnként megy a gyepálás..,de folyton egymás nyakán lógnak. És látszik,hogy komolyan SZERETIK egymást.
Nem azt mondom,hogy Napsugár nem szeretné a testvéreit. És most ez tudom,hülyén hangzik,de nagyon "kilóg"....
És NEM AZÉRT,mert nem az édestestvérük.

Persze,ez az adott gyerek génjeitől is függ..

De igazából azért írtam ezt le,mert kapcsolódik a témához..
Igenis NAGYON sokat számít,hogy egy gyerek milyen családba születik.És van-e testvére. Idejében.. van-e testvére.. Mert egészen máshogy fog viselkedni felnőtt korában is..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?