Új privát üzeneted érkezett!

Mi is vagyunk (míg meg nem sülünk).

Mazsi
A mi utazóágyunknak nem lehet lecipzározni az oldalát, mert ezt a funkciót annak idején feleslegesnek tartottam. Ami azt illeti most is, mert Brigi csak alvásnál van benne, akkor meg ne akarjon kijönni.
Fuldoklás: :shock: Még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Én is mondom páromnak, hogy menetközben nincs evészet a kocsiban. Csak sajnos sokszor csak akkor marad csendben, ha tele a szája! :evil:
Nagyon tündéri a kis Lea! Főleg az első kép tetszik nagyon! Ott épp puszit ad, vagy csak grimaszol?

Ágiboldi, Panka
Az utazóágyunk tök átlagos méret, Briginek kb. a válláig ér a teteje. Nem állt rá semmire, hanem felrakta az egyik pracliját, aztán a kezével kinyomta magát és már fent is volt a másik lába is. Aztán ugrott. A technikát onnan tudom, hogy később a szemem láttára is próbálkozott. Különben pont azért írtam le, hogy számítsatok rá ti is, mert simán eshetett volna rosszul is, és törhetett volna el akármije is.

Sno
Igen volt kb. 1,5 hónap, hogy átaludta az éjszakát. Aztán újra megindultak a fogacskák. Most már kb. 2,5 hónapja. És nem 1x ébred éjjel, hanem 5-8x. Na jó, most adtam neki esténként Nurofent, így csak 1-2x kel pár napja.
Sebi és a markoló: :lol: :lol: :lol:
Ez a szókincs! :o Most már kezdem elhinni anyunak, hogy létezhet, hogy én 1,5 évesen mondatokban beszéltem! :lol:
Én mensizek ugyan, de tök összevissza. Október óta, volt asszem 3. Majd tuti akkor fog megjönni, ha megyünk a Balcsira. :x

Timi
Ugyan már, ne szabadkozz! Tök természetes, hogy nem hevered/ritek ki ezt a traumát egyik napról a másikra! Így is minden csodálatom a tied, olyan szépen (rossz szó, de nem jut eszembe jobb :oops: ) kezeled a történteket!

Mmóni
Én is úgy jártam, hogy 3 éves koromig loknis göndör hajam volt (ja, és szőke), most meg alig van benne hullám (és tök barna). Anyu levágatta mondván, hogy kezelhetetlen. :evil:

Lorca
Remélem mostmár vége lesz nálatok ennek a betegségszériának!
Gyógyuljatok!

Kditke
Én is pont az RTL-en láttam egy gyerekorvost, aki azt mondta, ha a szülők fejre fordítanák a gyerekeket, sok fulladást és kórházba kerülést meg lehetne előzni. Persze nem kétlem a másik verziót sem, nem vagyok orvos. (Bár azért kíváncsi lennék, hogy akkor mit kell tenni!)
Ez pont olyan, mint szintén az RTL-en nyilatkozott két gyermekbőrgyógyász (1 héten, csak más napokon). Strand kontra természetes víz volt a kérdés. Egyik a strandot mondta, hogy azt azért mégiscsak tisztítják, a másik a természetes vízet mondta, mondván abban jobban eloszlik a kosz és annak is van természetes tisztulása. És akkor döntse el egy laikus szülő, hogy mi a jobb a gyereknek. :evil:

Briginek is nagyon beindult a beszédfejlődése. Mostanában nagyon mondja a verseket, pl. "csicsíja babujja", vagy a Haragosiból a "dindon diridongó". Persze ez utóbbinál van egy kis kiejtési hiba! :lol: És egyébként is mindent utánoz tőlünk, amit csak hall.
Ja és a legújabb, hogy bepelenkázza magát. Sokat volt csupin mostanában, és egyszercsak látom, hogy hozza a pelusát, a krémet és a törlőt. Először töröl, aztán krémez végül szétnyitja a pelust és beleül. :lol: Persze még nem ragasztja össze, de ez is egyfajta szobatisztaság, nem? :lol:
lora7
 
 


Pann
Nálatok nem volt éjjel vihar??? Itt olyan jégeső, dörgés stb. volt, hogy azon izgultam, hogy Brigó ne ébredjen fel rá. Ja és persze még a szobájába is be kellett menni bezárni az ablakot, mert már a parkettán kopogott a jég! :shock: (Pedig csak résnyire volt az ablak és kitámasztva!) Persze Brigi ezt is ugyanúgy átaludta, ahogy a szilveszteri tüzijátékot és petárdázást. (Lehet, hogy rendelni kéne minden napra vmi zajt és akkor aludna? :roll: )

Már nekem is eszembe jutott az ágyváltás. Most, hogy Brigi ki "tud" jönni a rácsosból. Ti milyen ágyat terveztek a rácsos helyett?

Nanica
Klíma: hurrá!! (és irigy-irigy :oops: ) Ti milyet vettetek és hol? Nincs vmi honlap? Párom most nagyon gondolkodik légkondin, és már kezdem én is beadni a derekamat.
Nagyi: én is csodálkoztam, hogy a nyelv miatt parázol. Azt hittem a "két gyerek" miatt! Én nagymamám is 85 éves, fizikailag nagyon jól tarta magát (kopkopkop), de szellemileg azért nehéz vele már. Pedig nagyon modern kis nagyi! :)
lora7
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk dokinál, beadattam Emilinek a Hepa.A ellenit, sikerült beijjeszteniük a médiának. :twisted: De mind1 végül is, ártani nem árt(remélhetőleg :? ).4000 ft volt, ennyi még belefért.
És tegnap óta a hamma átváltott hami-vá.De olyan édes kis hangon mondja, hogy elolvadok:D.Ma azt is mondta, hogy ápi=ropi:DAz igen az pedid dádá(oroszul már tud beszálni:D)

Mazsi!
Illegés-billegés Emilinek is megy, ellátta tőlem, hogy mielőtt kimegyünk az ajtón, én egy pillantást vetek a tükörbe, hogy minden oké-e? :oops: :lol: , aztán indulunk.Tegnap ő is ezt csinálta, megnézte magát elől-hátul :lol:
Akkor hajrá csóközön! :wink:

Lorca!
Húú, biztos nekem is felforrt volna az agyvizem(csupán a melegtől is :wink: :lol: ).Úgy látom ez a 22-es csapdája :?
Akkor most hogyan tovább?

Kiságyváltást már én is akartam kérdezni, de szerintem nálunk még marad egy ideig, különben szétkapná a szobát, és nem aludna.Na meg le is esne róla még szerintem. :roll:
Majd ha jön a kistesó, addigra kell összekapnia magát :wink:

Lora!
Én a kiságy után olyan fenyő ágykeretet tervezek, aminek van oldalt korlátja(vagy milye), és nem esik le.
Pelusozás nálunk még csak ott tart, hogy mikor kibontom akkor nagyban mutogatja a puncikáját, a tiszta pelust pedig teszi a fenekéhez, de előtte megemeli a popóját:D

Eső itt is volt hajnalban.Aprópó, Emili megint evett, lehet újabb fogacskát növeszt :wink: Viszont így pénteken még csak 6 foga volt, vasárnap pedig már 9 :lol:

Szibatisztaságról azt mondta a védőnő, hogy a gyerekek mindent tudnak róla, hogy hová kell, hogyan kell, mit kell csinálni, csak nem akarják. :twisted: Hát ez jó.De lehet benne vmi, mert Emili is mutogat már ha kakil a wc felé, csak gndolom kényelmesebb a pelusba kakilni. :roll:

Nanica!
Eezek szerint nálatok is élesben megy a tesó project?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 

 
 

Lora! Volt vihar, de én mééég szeretnék! Azaz a vihar nem kell, csak legalább a felhők maradjanak! :)
kiságy: elvileg úgy volt, h a rácsos ágy majd kisággyá alakul, de ha minden jól megy, akkor a tesó kapja a rácsosat, Gergő meg egy új kiságyat. Gondolom vmi ilyesmit, aminek van "oldala":
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S39823978

Persze jó lenne tudni, h a gyerekágyat meddig tudják használni hány évre kell tervezni. :roll:
Vendég
 


Brendonban egészen hasonló 40-ért (:shock:):
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég
 


Hát igen... először a nyelv a gond... aztán a kétgyerekesség... Bár ugyanugy Linust sem értem mindig, de legalább ő megért engem, remélem :roll: Ő is igen jól tartja magát...

mmmmmm kk

nanica
 
 


Hát igen... először a nyelv a gond... aztán a kétgyerekesség... Bár ugyanugy Linust sem értem mindig, de legalább ő megért engem, remélem :roll: Ő is igen jól tartja magát...

mmmmmm kk

nanica
 
 



Nahát, ilyen ágyról sztem linus leesne, mert rengeteget forgolódik, gyakran alszik keresztben, úgy, hogy a feje az én ágyamon! Ezt nem tudom, hogy fogja ilyen ágyban kivitelezni...

A szomszédban kb 2,5- 3 éves koráig aludt rácsosban a kissrác, akkor is azért cserélték, mert a gyerek az ágyban ugrált és eltörte az alját... olyasmit vettek mint a brendonos...

Esetleg még fenyőbútorosoknál is szét lehet nézni.

Nekem szimpibb a sima ágyra szerelhető leesés védő..

nanica
 
 


Pann
Az az Ikeás ágy sztem kicsi. Pont tegnap néztem élőben. Nem akarok 3-4 éves korában még egy ágyat. Igazából én olyat keresek, ami esetleg bővíthető később. Nekem annó olyan volt és szerettem. Csak már egy picit látszik a kor rajta.

Nanica
Nekem is szimpi ez a leesés védő. De vajon azt hol lehet kapni? Én még sehol nem láttam külön. :roll:
Linus jól tartja magát? :lol: :lol: :lol: (Vagy a nagyi :lol: )
lora7
 
 


Lora!

Mi itt vettünk leesésgátlót: http://www.faktumbutor.hu/#
A Brendonban is van, csak drága.
És nem akarok akadékoskodni, de a pracli a kéz, nem pedig a láb... :oops: :lol:
Vendég
 


Sajnos, a betegség nálunk nem egy rossz széria, hanem evidencia. A két gyerek egymás között pattogtatja a bacikat, vírusokat, minden újabb körben erősebb és több. Nati orrmandulája olyan állapotban van, hogy egy kis fertőzéstől teljesen bedugul, ami lehetetlenné teszi, hogy elől lecsorogjon, aminek kell. Így csorog hátra, a torokmanduláját is kinyírva. Minden betegségnél, ab után, a mandula kicsit nagyobb marad, ha hajlamos rá. Hajlamos. Ront a dolgon, hogy belvárosban lakunk, de igazából ez valószínűleg egy kellemes ausztrál időjárás miatt is így lenne. Amint lemegy a hőmérséklet 5 fok alá, brutál romlani fog a dolog, úgyhogy én egyenlőre örülök a kánikulának. :wink:
Nem kizárt egy allergiás reakció sem, de ahogy írtam, arra vizsgálni szinte lehetetlen. Ha az (is) van, az orrmandula műtét rontani fog a helyzeten, de legalábbis nem javít. Ami jó lesz mindenképp, hogy legalább kap levegőt, jelen állapotban csak piheg és romlik a hallása.
Ami a legrosszabb az egészben, hogy ez az mizéria megtorpedózta hármaska terveket. Ebbe nem hozhatok bele egy csecsemőt, mert két hetesen akkora adag bacit nyelne be, hogy élete végéig ab-n élne, ráadásul kiszúrás lenne mindkét gyerekkel szemben, hogy kivonom magam az egyes és kettes anyaszerpből.
Hogy fokozzam az élményt, jövőre töltöm a 35-öt, amit terveim szerint nem akartam átlépni terhesen. Márpedig ahhoz szeptemberben terhesnek kéne lennem.

Lora,
Lakásotok méretét nem tudom, de ha fér, akkor egy alacsony, rendes ágy a legjobb, esetleg szivacs. Biztos lesz rá alkalom, hogy valamilyen indokból te is odafeküdj, az meg sem egy keskeny, sem egy rövid ágynál nem jó dolog.

meló...

Kép KépKép
lorca
 
 


Ágyról még:
Nati kb 1,5 évesen került a nagy ágyba egyedül. Volt néhány legurulás, de mivel alacsony, nem volt gond. Előtte 9 hónapos korától aludt velem franciaágyon, egy éves kora után esett le 2x, de azért mert éjjel nekiindult. Megtanulta a leckét. 8) Össze-vissza vándorol az ágyban, lelóg, hol lábbal, hol fejjel, de nemigen esik le.
Szabi mellettem alszik, amikor egyedül van sem esik le, rendesen lemászik. Ha ott vagyok, engem galád módon letaposva teper lefelé.
Az Ikeás matrachoz később akár lehet venni lábakat is, hogy rendes magasságú ágy legyen.

Nanica,
Tesztelj, ha már nő a pocid. 8)
Hajrá nagyi. :lol: Nem mondhatod, hogy nem adnak a szellemi frissen tartásodra.

Kép KépKép
lorca
 
 


Kditke
Nagyon irigyellek a "megjavuló anyós" hitedben. Én most vesztem el az utolsó reménysugarakat is.

Mellette tegnap megtudtam, hogy anyunak műteni kell az egyik csigolyáját, az (ex) főnököm meghalt, és az egyik jóbarátnőmnek daganat van a máján, ami lehet rossz is. Kicsit kivagyok. És bocs az offért.

Csimpilimpi
Lehet, hogy igazad van, de nekem mindig is láb volt a pracli. Sosem használtam kézre (max. a macskámnál, de ugye ő ink. 4 lábú) és ez valószínüleg így is marad.
A rácsos infót köszi, meg fogjuk majd nézni a boltot.

Lorca
Egy kolleganőm 37 évesen szülte az elsőt! Sztem nem vagy lekésve semmiről! Max. távolodik a teljes szabadság időpontja. :twisted:
Egyébként pont egy ilyen egyszerű kihúzhatós kanapén gondolkodom, ami inkább kihajthatós, mint kihúzhatós. Tehát a szivacsot kell kihajtogatni. Arról nem esik nagyot és még én is odaférek, bár nem szándékozom odaszokni, ha már eddig megúsztuk a közös ágyat!

Hétvégén nem leszünk, megyünk Gödöllőre. Lehet, hogy jövőhét elején is ott leszünk. Jó hétvégét!
lora7
 
 


Mazsi

Nem mondta h mit kell helyette tenni, majd megkérdezem tőle, ha beszélek vele. :lol:

Már kinőtte a cipőjét ???? Tomi még mindig 19-eset hordja, bár úgy látom apukája lábformáját örökölte és neki is kicsi lába van.

Pann

A medencével együtt vettünk szűrőt és tablettákat is az egyik algaölő a másik valalmi klór tabletta. (uszodákban is ilyet használnak állítólag, babaúszáson mondták) :wink:

Mi hetente szoktunk vizet cserélni mivel a 2mx3m medencébe soha nem lenne meleg a víz ha minden nap cserélnénk, merthogy a forró is elhül egy idő után. Nagyon szép tiszta a víz csak a lényeg, hogy fürdés előtt be kell kapcsolni a szűrőt, hogy keverje át a vizet rajta :wink:

Nem akarlak elkeseríteni de a magozó nem rakja el a csersznyét egyedül !!! :lol: :cry: :wink: Jó munkát hozzá !!!

Helga

Én sem mertem volna Tomit a nappaliba engedni pancsolni, így is háborus övezet van a szobában, hátha még a medence is bekerül.
Szerintem is a nagykádban szoktasd jobban a vízhez hátha ott megszereti. :wink:

Ágycsere: örülök, hogy van hova bezárni a járókán kívül, dehogy cserélem le, addig vagyok nyugis míg alszik tudom addig jó helyen van, nem tud kiszökni. :wink: :roll:

Tomika rászokott a bólogatásra és a fejrázásra, olyan cuki, mikor kérdem tőle kér- még valamit és hevesen bólogat.(mivel az igent még nem mondja, de a NEM-et már igen.(ez értelmes volt)

Nanica

Tomi is keresztbe hosszába alszik általában. :wink: :wink:

Én is 2,5-3 éves korára gondoltam ágycserét.
(bát néhányan olyan iramban haladtok az előre gondolkodással, hogy lakást is vásárolhatnátok a gyerkőcnek :lol: ) :lol: :P

Lorca

Nem valami szuper kilátások betegség terén, akkor mikor jön a kistesó, ha így áll a helyzet nálatok eü-leg ?(elvesztettem a fonalat) :wink:

Lora

Igen ez többször előfordul, hogy több ember több vélemménnyel van bizonyos dolgokról, én már lassan nem csodálkozom semmin. :wink:

Kép
kditke
 
 


Kditke
Eredetileg én is úgy gondoltam, hogy majd 2,5-3 évesen veszünk "nagy" ágyat, de mivel Brigi kiesett a kiságyból, meg kell oldani a problémát. Ahogy elnézem Tomikának sem kell sok, hogy kijöjjön onnan! :wink:
lora7
 
 


Lora

Akkor igen meg tudom érteni, hogy más megoldás után néztek
ágyfronton.

Nekem is volt ilyen lelki állapotom mikor terhes lettem, akor halt meg a legjobb barátnőm 30 éves volt. Át tudom érezni az idegeskedésed.

Anyukádnak sérve van, vagy miért kell a gerincét operálni ???

Jelenleg is itt van nálunk anyósom, néhány beszólást eltekintve nagyon "normális". Vettem Tominak La Roche naptejet 4300 ft-ért, erre megkaptam, hogy minek, meg miért akarok én mindenáron bio dolgokat adni a gyereknek mikor semmi sem bio még amire az van ráírva az sem !!!Ettől kicsit kiakadtam, de nyeltem egyet és nem szóltam semmit, (elég nehéz volt kiállnom) szóval azért még Ő sem tökéletes, de nem teljesen kiállhatatlan, csak kicsit, de sokkal jobb , mint volt !!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!


Nanica,
Gratula a klimahoz! Irigy!!!! De azert ovatosan hasznaljatok! Kivancsi leszek, mit fogsz tapasztalni a tejtermekekkel kapcsolatban!
Nemetul beszelo nagymama? Ezek szerint a parod nemet szarmazasu felig meddig?

Ágy: nekem nagyon tetszik az ikeas agy! Szerintem nem is kicsi! En is szeretne valami hasonlot Aronnak, aki mar eleg regota nem alszik a kisagyaban.

Lorca,
Nagyon durvanak hangzik, amit felvazoltal betegsegek teren! Ez egyebkent minden ketteske megjelenesevel hasonlo modon zajlik? Vagy csak akkor, ha nagyon kicsi a korkulonbseg?
35 eves korod utan miert nem akarsz mar szulni? Tartassz a tobblet vizsgalatoktol?

Panka,
Miert adattad be Emilinek a Hepatitisz A elleni vedooltast? Arra fele gondok lehetnek a vizzel? Nemcsak Miskolcon es kornyeken kell ilyesmivel szamolni?

A hetvegen megy valaki a gyerekszigetre???? Allitolag (a kollegak szerint :) ) baratsagosabb lesz az idojaras....

Ria, Dana, Emoke! Hol vagytok???

KépKépKépKép
thelga
 
 



Lora,
Tudom, hogy van olyan aki 40 felett kezdi az egész gyerekes dolgot, nem is csak 35 körül, semmi rosszat nem látok benne, de nekem ez valahol egy lelki határ. Legidősebb, akit személyesen ismertem, 42 volt, második gyerekkel, de nem szeretném utánozni. :wink: Milyen nagymama leszek, ha a gyerek követi a példámat és 30 felett, akár 40-hez közel lát neki a családalapításnak?? Egy fiatalos 60-as még ok, de egy bő 70-es, 80-as? :oops: A legfiatalabb brit nagymama, akiről olvastam, 26 volt, én épp, hogy megismertem akkor Robit. 8)
Most mellesleg még szabadabbnak is érzem magam, mint amikor majd 40 órában tanítottam, mivel arra még itthon/suliban volt kb ugyanannyi meló. 8) Ebből a szempontból nem olyan rossz a helyzet. :lol: Ha jövőre lett volna baba, akkor 2017 lett volna a következő melós évem. 8) Esetleg félállásban.
De az tényleg jólesett, hogy bekaphatok egy gyógyszert minden lelkiismeretfurdalás nélkül.

Kditke,
Nem jön a kistesó. :wink: Csak jött volna, azaz belekezdünk volna a projectbe a nyáron, de még addig sem jutottunk el.
Szabi oltás 4. hónapja tolódik, mert valaki mindig beteg, vagy legalábbis gyanús, pedig valami azt súgja, hogy véget ért a szottyos tél.
A járókában még elvan? :o
Tényleg, Tomiapunak kiderítették, hogy miért fogyott le? (Tomirohangászáson kívül) Valószínűleg átugorhattam, ha már írtad. :oops:

Helga,
Nem tudom, hogy minden kicsi korkülönbséges így jár-e, de a legtöbb, akit ismerek, igen. Van, aki már második télen volt először az egyikkel, majd a másikkal egy hétig kórházban, megspékelve otthoni egyszerűbb betegségekkel. Náluk pár nap híjján egy év a különbség. Nálunk azért szerintem extra szívás az ügy, legalábbis én úgy érzem, pedig még egyszer sem kellett kórházba menni, csak vizsgálatokra.
35 felett nem is az extra vizsgálatoktól tartok, hanem attól, ami miatt szükség van az extra vizsgálatokra. :roll: Meg sem fittnek sem túl egészségesen élőnek nem nevezném magam. :oops:

Nanica,
Nekem tetszik a hálózsák, még ha nincs is rajta lyuk a lábnak. :D Mit nekünk 100+1 széjjel heverő apró dolog. :twisted: Fel sem tűnne.

Kép KépKép
lorca
 
 


Csak ma utazunk. Most úgy néz ki, hogy ha minden úgy alakul szerdán jövünk haza. Tehát most még írhatok! :lol:

Lorca
Abszolút megértelek a fiatal szülő/nagyszülő teoriáddal. Most már csak annyit kérdeznék, hogy ha 2009-ben szülnél, akkor miért csak 2017-ben mennél dolgozni? Még ha a picur 3 éves koráig otthon is maradnál, akkor az még csak 2012! Vagy szeretnél 3 gyerekkel főállású anyuka lenni?

Kditke
Nem sérve van anyunak. Nem tudom pontosan, hogy mi, de asszem az egyik csigolyája nyíltabb a kelleténél és elnyom vmi ideget és emiatt állandóan zsibbad, fáj és vizesedik az egyik karja. Plusz még van vmi, de nem tudom leírni, hogy mi. (Hát gondolom főleg egy eü-snek elég értelmes irományt szerkesztettem. :oops: )

Na megyek, még egy két dolgot bepakolok és indulunk.
lora7
 
 


Sziasztok!

Végre itt! Végeztem múlt hét szombaton a vizsgáimmal, mind sikerült és azóta meg bepótoltam az elmaradt házimunkát stb.

Lehet, hogy régebbi dolgokhoz is hozzászólok.

Mazsi: Igen kezd sűrősödn Gréta haja és most már nő is rendesen, csak még szerintem nem eléggé. Hátúl nincs gond, de a feje tetején még nem az igazi és most a naptól meg egyre szőkébb.
Egyre többen mondják, hogy nagyon hasonlít rám, annyi különbséggel, hogy amikor én pici voltam nekem göndör volt a hajam neki meg szög egyenes, ezt az apjától örökölte.
Apának hogy sikerültek a vizsgái?
Almasztori nagy brutál, nálunk is volt már rá példa, tudom milyen szőrnyű.

Tükör: Nálunk is alakul már a dolog, ponttal még nem próbálkoztam, de ha odaállunk elé, akkor a body-ján lévő figurára mutat a tükörben, majd a pocakjár és odanéz, hogy ott van.

Elfelejtés: Nálunk is előfordul, de sokszor nem is inkább elfelejti, hanem nem akarja mondani vagy csinálni. Mikor milyen kedve van.

Strand: Nálunk Gréta nagyon élvezte. Egyáltalán nem zavarta, hogy mennyire hideg, pedig nem csak a gyerekmedencében voltunk, hanem a felnőtt hidegebbe is. Mi valszeg leszünk egy jó párszor kint, mert Zsolti ott is dolgozik és ingyen mehetünk.

Éjszakai ébredés: Én is jobban érzem magam, ha éjszaka ébredünk egyszer-kétszer, mint reggel korán. Mostanában nálunk szokás lett a reggel hatkor kelés és igen-igen rosszul esik.

Alvás: Minket a meleg kiütt, most abszolult nincs gond a nappali alvással, kétszer általában 1,5 órát.

Timi: Nyugodtan írj, ha van kedved.

WC: Nálunk mostanában, ha elindulok a Wc felé Gréta már rögtön mondja, hogy pisi-pisi, annyira édes ilyenkor.

Mi is kinőttük a szandinkat, venni kellett másikat.

Remélem minden betegeskedő már meggyógyult!

Orsi: Jó neked. Nekem nagyon gyorsan megjött, kb Gréta 3-4 hónapos korában és azóta rendszeresen minden hónapban.

Ágy: Én is gondolkoztam már róla, mikor lenne esedékes, de nálunk szerintem még ráér, mert Gréta annyira forgolódik, hogy néha nagyon megilyedek éjszaka a puffanásokra. Nem tudom mikor fog elről leszokni.

Szülés: Én mindenféle képpen fiatalon akartam szülni, mert nekem a szüleim nem igazán a fiatalok körébe tartoznak. Anyukám majdnem 30 volt, apukám meg majdnem 40 mikor én születtem és első házasság, első gyerek. Én úgy érezetem, főleg mikor a lázadós korszakomat éltem, hogy nem olyan rugalmasak, nem olyan a felfogásuk mint egy fiatal szülőnek. Ez persze nem mindenkire igaz, de rájuk igen.

Csütörtökön mi is megkaptuk az oltás. Nem tudom van-e hozzá köze, de másnap pöttyös volt a vádlijaés nagyon nyűgös volt, ma meg már semmi(mert ugye arról volt szó, hogy tünetei 7-10 nap múlva lehetnek).

Most ennyi, azt hiszem így is sok lettem.
Képeket később rakok fel ide is és a mappába is, de apa alszik a gép mellett. Most öccsém gépénél ülök.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk anyáéktól tegnap.A szonbati strandolás nagyon szupi volt, bár nem volt nagy meleg(kb.28-30 fok)Ez Emilit nem zavarta, nagyon élvzte a pancsolást, persze a gyerekmedence nem sokáig izgatta a fnatáziáját, a nagyokhoz akart menni, de abba meg én nem mehettem bele, így a hullámmedencében tobzódtunk. :lol: Legalább megmutattam neki milyen lesz a tengeren(persze csak nagyvonalakban :wink: ).Hát annyira élvezte, hogy alig bírtam fogni, folyton ki akart ugrani a kezemből, a kezét tépte ki az enyémből, a nénik a medencében már nem is a hullámra figyeltek, hanem ránk :lol:
Emike meg csak sikongatot, pancsolt nagyokat.Persze merülni akart mindig, ettől megint egy pár ember infarktust akart kapni, de volt aki megjegyezte, hogy biztos baabuszásra jár 8) :D
Anyósék nagyon megemberelték magukat!!!Csak lestem!Ott voltak még anyáék is.Délután a gyulai várnál volt egy kis fesztivál, kézműves kirakodóvásár, néptáncosok, na azt nagyon élvezte Emili, az első sorban tombolt!Táncolt, dúdolta a nótákat.Még az esti 9 órás Balassa néptáncosokat is néztük egy ieig a tószínpadon, ott is jólviselkedett.11kor feküdt le Emili. :D Persze a reggel 7-es kelést nem lehetett kihagyni :twisted:
Vasárnap medncés pancsi volta kertben.

Lin!
Gratula asikeres vizsgákhoz!
Az inygen belépőt használjátok is ki!Mit dolgozik ott apárod?

Helga!
Azért kapta az oltást, mert megyünk Korfura 9.-én.8)

Lora!
Pracli felénk is kéz :wink:
Jó pihit Nektek!
Anyukádnak mielőbbi jobbulást!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


A hétvégén megint D-vitamin gyűjtésen voltunk. Akinek elég jó a Velencei, nagyon tudom ajánlani a velencei Szabadstrandot. Van egy nagyon zsúfolt, meg egy kevésbé, pár száz méterrel arrébb. Mi a kevésbé zsufi részt teszteltük. Két gyerekmedence van, ici-pici játszótér. Volt drót-vizisípálya is, de azt meghagyom tiniéveikre. :D
Szabinak lett egy kis pelenak dermatitisze a hátán, de szerencsére mára elmúlt. Azért ez nem kéne extrába.
Ma először előfordult, hogy Szabi többet aludt délután, mint Nati. :D Felvirágzik az életem, ha mindketten ráállnak a hosszú délutáni alvásokra. :D

Bébiúszás:
A júliusi Kismamában volt erről szó. Sikerült elérniük, hogy egyik vélemény se tudjon meggyőzni. :twisted: A pro a Vizipók Egyesülettől volt. Nagyon független szakértő. :twisted: A kontra pedig egy sérült gyerekekkel foglalkozó szakember, akit tudnék pártatlannak ítéli, de valahogy mégsem tetszett. :?

Lora,
A három gyerek mellett erősen nyom latba, hogy akkor főállású anyaként itthon lehet lenni. Nem egy nagy karrier, de még mindig jobban keresek itthon, mint ha visszamegyek dolgozni. Nagyon szeretek suliban tanítani, de az is tiszta, hogy nagyon sokat kivesz belőlem. Azonos óraszám mellett is jóval kisebb az időráfordítás, kb fele, a fizu pedig kb 3x-os.
Fiatal nagyszülő az már eleve nem hiszem, hogy leszek. :lol:

Panka,
Jó is az a tenger. 8) Szeretném már én is egy kicsit közelebbről látni, nem csak a Csatornát a gépből. :wink:

Lin,
Még csak nem is tervezem, hogy laza szülő leszek gyermekeim tinikorában. Ez már lehet, hogy a kor jele. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


sziasztok!
Én leszek A mai hozzászóló :D

Lorca,
valóban rémesen hangzik ez a sok tortúra a gyerekek körül! Megértem, hogy a 3. babát nem akarod ennek kitenni.
35 fölött szülni: hááát, már valóban csak nyugdíjas tempóban négykézlábazok Roli mögött, hogy körbekergessem a kanapé körül (de most ez a kedvenc játéka) :wink:

Lin,
én is gratulálok a vizsgáidhoz!!

Nanica,
Tantival összeszoktatok már? :lol: Biztos hamar visszajöttek a passzív szavak is. Majd mesélj!

Ditke,
az algaölős tipp nekünk is jól jön, köszi! Már csak azt kell kinyomoznom, hogy van-e kicsi medencébe való minitabletta is...

Panka,
arra a fesztiválra én is beneveztem volna, de lehet, hogy nem bírtam volna addig míg Emili :wink:

Erről jutott eszembe: Orsi, voltatok esetleg a tatai Víz-zene-virágfesztiválon? Én azt úúúgy szeretem! Talán majd jövőre....

Kiságy: mi hosszas tépelődés után ugyanolyan ágyat vettünk a Picinek is (Roliéról meg idővel levesszük a rácsokat-még nem, mert akkor a délutáni alvásból meglépne :roll: ).

Jaaa, a múlt héten Roli alvásidejében elkezdtem és nagyon sokat haladtam a falfestménnyel (kis erdőrészletet festek).

További háztáji híreink:
megdöntöttem a mindenkori testtömeg rekordomat és még 2 hónap hátravan!!! :roll: Háát ez a nyári babavárás korántsem olyan kellemes, mint a tavaszi! Belesodródtam a keményedés-sok ivás-WC-re rohangálás ördögi körébe, ami miatt persze az összes programunkat nagyon át kell gondolnunk.

Roli viszont nagyon élvezi a nyarat! Nem fürdetünk esténként, hanem csutakolunk. Jaa, és 2naponta történik vele valami kisebb baleset, amiről esténként töredelmes vallomás teszek az apukájának. Letagadni nem lehetne, nyomai vannak :oops: :oops: Rájöttem, hogy mégsem eléggé bababarát a ház (a belső lépcsőnkhöz nincs korlát, így Roli a falnak támaszkodva lépeget felfelé-ill. a lefelé a rosszabb-ráadásul a kanyarodó lépcső belső ívén. Brrrr!) :cry: :cry:
Na, megyek, mert hamarosan vendégek jönnek (tesómék hozzák Roli állandó jellegű tettestársát, a 2 éves Zsófit és talán ma megint pancsolós idő lesz!
Szép napot/hetet!!!
K
Vendég
 


Halihóóóó, hol vagytok?????????????????????? :shock: :roll:

Emili tegnap este belázasodott, ma voltunk vele dokinál, piros csúnya a torka, kapott Cedaxot.Reméljük szerdáig meggyógyul.Vszleg a strandon szedett össze vmit. :evil: Ma már nem volt lázas, és evett is rendesen.hajnalban is, éjjel is, ebédre is egy nagy üvegeset.Most szunyál.Én meg megyek erkélyt felmosni. :? Vagyis felébredt. :x

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem míg Lili alszik.

panka

Emilinek jobbulást!

lin

Sikeres vizsgákhoz én isgratulálok!

Tegnap megvolt az első motoros balesetünk. Lili valamiért rászokott hogy felhúzza a lábát előre és így eldőlt oldalra, pont a kerékpártárolóra. Beütötte a szeme melletta homlokát, az arcát, felrepedt a szája is. Nincs egy hónapja mikor a fején volt egy óriási pukli. :cry: Biztató kilátások. :evil:

Kép
emoke27
 
 


Emőke!
Sajnálom a balesetet, sajna most vannak abban a korban, hogy még csetlenek-botlanak, pedig ők már ügyesnek hiszik magukat(na jó azok is :wink: ).Gyógypuszik Lili buksijára!

Én meg várom, hogy a Libero küldje a motort, remélem még beleféártünk a 300 visszaküldőbe! :roll: Emili mostanában mindekitől eveszi a motort. :D Már egész üygesen tud előre is haladni vele :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!
Mi is megjöttünk Gödöllőről. Ott el sem hittem, hogy itt milyen meleg van. Esténként simán kellett a zokni, hosszúnaci és pulóver. De jó volt. Úgy néz ki, hogy pénteken megyünk vissza.

Lin
Gratula a vizsgáidhoz!

Panka
Jobbulást Emilinek. Brigi nem bírja már az "éjszakázást". Persze így is 9-f10 körül fekszik, de muszály ilyenkor már ágyba dugni, mert csak nyafizik a fáradságtól.

Emőke
Lilinek is jobbulást! Hát igen, ezek sajnos egyre sűrűbbek lesznek. Brigi is tele van kék-zöld foltokkal, karcolásokkal. Szerencsére az arca eddig még megmenekült.

Nanica
A dédi mellett gondolom nincs sok időd írogatni, de azért majd mesélj!

Brigócát Gödöllőn mintha kicserélték volna! Képes volt délutánonként 3-3,5 órát aludni, az éjszakák is 1-2 ébredéssel jóknak mondhatók. Úgy látszik a meleget sem szereti, nem csak a fogát fájlalja. Ja és annyit evett kint, hogy csak lestem!

Héééé láááányok!!!!! Hol vagytok? Ne üsse már ki a fórumot is a meleg!!!!
lora7
 
 


Emőke

Pankának igaza lehet, ugyanis Tomi is azt hiszi magáról, hogy már mindenben nagyon ügyi és roppant bátor így nálunk is gyakran történnek hasonló esetek. Mire elmúlik az egyik lila pukli jön a következő. Jobbulást Lilinek !

Lora

Jobbulást anyukádnak és a barátnődnek !!
(nem teljesen értem, hogy milyen betegsége lehet anyukádnak, de remélem meggyógyul ha mégis műteni kell akkor tudom javasolni a Budai Gerincgyógyászati osztályt a Királyhágó utcában a régi Honvéd Kórházban, nagyon spécik, Bp-en ők a legjobbak, sokan vidékről feljárnak hozzájuk)

Nálunk Tomi kb 2 hét óta csak este 10-kor hajlandó lefeküdni, de alszik reggel fél kilencig egyetlen ébredés nélkül.Közben napközben is alszik délelőtt 1-1,5 órát délután pedig 2-2,5 órát.
De ez így nekem nagyon jó !!!

Fog a kilátásban sincs, de gyönyörűen mondja, hogy APA, és elkezdett értelmetlen halandzsát beszélni, pl. híííííííííííííjjja, de hogy minek és milyen híjja lehet azt még nem tudtam kideríteni. De gondolom ez már előrelépés a többi szó kimondása felé.

Pankaa

Jobbulást Emilinek !!!!

Bigsister

Bababarát ház titka nem más, mint hogy ÜRES. Bútorok nélkül bezárt üveg nélküli ajtók ablakok, lépcső nélküli feljáró.

Corában láttam algaölő tablettát és fertőtlenítőt is !!!

Nagyon ügyi vagy, ha te fested a falat !!!

Nem is gondoltam bele, hogy milyen jó dolgunk volt a tavaszi szüléssel, de így visszagondolva tényleg jobb, mint mondjuk most nyáron !!!

Sajna én is úgy érzem ahogy Lorca mondja a 35 feletti szülést csak egy évvel több vagyok, de biztos könnyebb lett volna ha hamarabb szültem volna, bár az anyagi dolgok szempontjából így volt jobb. (megvolt a biztos anyagi háttér)

Tescóban nagyon klassz bodyk és tipegők-talpasak(pizsamának való) nagyon olcsón vannak !!!

Lorca

D vitamin gyűjtésről jut eszembe: amióta nem adom Tominak azóta nem nő a foga, a gyerekorvos azt mondta nem kell, mert süt a nap, de mivel ebben a rekkenő hőségben nem nagyon viszem ki, ezért nem lehet , hogy kevesebb a D vitamin és ezért nem nő a foga ??(lehet hülyeség)

Nálam jobban ember nem ellenezte a babyúszást, de így utólag nagyon örülök neki, hogy elvittük, nagyon nagy macera minden hétvégén főleg télen a beöltöztetés, de a gyerek úszik szó szerint a boldogságban ha belecsobban a vízbe.

Apánál folytatom a kivizsgálást mivel nem állt meg a fogyás-jelenleg a gasztroenterológiai kivizsgálást szervezem.(gastro ill. colonoscopia, nem valami kellemes de félek nehogy valami komolyabb baja legyen)

Kép
kditke
 
 


Emőke

Pankának igaza lehet, ugyanis Tomi is azt hiszi magáról, hogy már mindenben nagyon ügyi és roppant bátor így nálunk is gyakran történnek hasonló esetek. Mire elmúlik az egyik lila pukli jön a következő. Jobbulást Lilinek !

Lora

Jobbulást anyukádnak és a barátnődnek !!
(nem teljesen értem, hogy milyen betegsége lehet anyukádnak, de remélem meggyógyul ha mégis műteni kell akkor tudom javasolni a Budai Gerincgyógyászati osztályt a Királyhágó utcában a régi Honvéd Kórházban, nagyon spécik, Bp-en ők a legjobbak, sokan vidékről feljárnak hozzájuk)

Nálunk Tomi kb 2 hét óta csak este 10-kor hajlandó lefeküdni, de alszik reggel fél kilencig egyetlen ébredés nélkül.Közben napközben is alszik délelőtt 1-1,5 órát délután pedig 2-2,5 órát.
De ez így nekem nagyon jó !!!

Fog a kilátásban sincs, de gyönyörűen mondja, hogy APA, és elkezdett értelmetlen halandzsát beszélni, pl. híííííííííííííjjja, de hogy minek és milyen híjja lehet azt még nem tudtam kideríteni. De gondolom ez már előrelépés a többi szó kimondása felé.

Pankaa

Jobbulást Emilinek !!!!

Bigsister

Bababarát ház titka nem más, mint hogy ÜRES. Bútorok nélkül bezárt üveg nélküli ajtók ablakok, lépcső nélküli feljáró.

Corában láttam algaölő tablettát és fertőtlenítőt is !!!

Nagyon ügyi vagy, ha te fested a falat !!!

Nem is gondoltam bele, hogy milyen jó dolgunk volt a tavaszi szüléssel, de így visszagondolva tényleg jobb, mint mondjuk most nyáron !!!

Sajna én is úgy érzem ahogy Lorca mondja a 35 feletti szülést csak egy évvel több vagyok, de biztos könnyebb lett volna ha hamarabb szültem volna, bár az anyagi dolgok szempontjából így volt jobb. (megvolt a biztos anyagi háttér)

Tescóban nagyon klassz bodyk és tipegők-talpasak(pizsamának való) nagyon olcsón vannak !!!

Lorca

D vitamin gyűjtésről jut eszembe: amióta nem adom Tominak azóta nem nő a foga, a gyerekorvos azt mondta nem kell, mert süt a nap, de mivel ebben a rekkenő hőségben nem nagyon viszem ki, ezért nem lehet , hogy kevesebb a D vitamin és ezért nem nő a foga ??(lehet hülyeség)

Nálam jobban ember nem ellenezte a babyúszást, de így utólag nagyon örülök neki, hogy elvittük, nagyon nagy macera minden hétvégén főleg télen a beöltöztetés, de a gyerek úszik szó szerint a boldogságban ha belecsobban a vízbe.

Apánál folytatom a kivizsgálást mivel nem állt meg a fogyás-jelenleg a gasztroenterológiai kivizsgálást szervezem.(gastro ill. colonoscopia, nem valami kellemes de félek nehogy valami komolyabb baja legyen)

Kép
kditke
 
 


Emőke

Pankának igaza lehet, ugyanis Tomi is azt hiszi magáról, hogy már mindenben nagyon ügyi és roppant bátor így nálunk is gyakran történnek hasonló esetek. Mire elmúlik az egyik lila pukli jön a következő. Jobbulást Lilinek !

Lora

Jobbulást anyukádnak és a barátnődnek !!
(nem teljesen értem, hogy milyen betegsége lehet anyukádnak, de remélem meggyógyul ha mégis műteni kell akkor tudom javasolni a Budai Gerincgyógyászati osztályt a Királyhágó utcában a régi Honvéd Kórházban, nagyon spécik, Bp-en ők a legjobbak, sokan vidékről feljárnak hozzájuk)

Nálunk Tomi kb 2 hét óta csak este 10-kor hajlandó lefeküdni, de alszik reggel fél kilencig egyetlen ébredés nélkül.Közben napközben is alszik délelőtt 1-1,5 órát délután pedig 2-2,5 órát.
De ez így nekem nagyon jó !!!

Fog a kilátásban sincs, de gyönyörűen mondja, hogy APA, és elkezdett értelmetlen halandzsát beszélni, pl. híííííííííííííjjja, de hogy minek és milyen híjja lehet azt még nem tudtam kideríteni. De gondolom ez már előrelépés a többi szó kimondása felé.

Pankaa

Jobbulást Emilinek !!!!

Bigsister

Bababarát ház titka nem más, mint hogy ÜRES. Bútorok nélkül bezárt üveg nélküli ajtók ablakok, lépcső nélküli feljáró.

Corában láttam algaölő tablettát és fertőtlenítőt is !!!

Nagyon ügyi vagy, ha te fested a falat !!!

Nem is gondoltam bele, hogy milyen jó dolgunk volt a tavaszi szüléssel, de így visszagondolva tényleg jobb, mint mondjuk most nyáron !!!

Sajna én is úgy érzem ahogy Lorca mondja a 35 feletti szülést csak egy évvel több vagyok, de biztos könnyebb lett volna ha hamarabb szültem volna, bár az anyagi dolgok szempontjából így volt jobb. (megvolt a biztos anyagi háttér)

Tescóban nagyon klassz bodyk és tipegők-talpasak(pizsamának való) nagyon olcsón vannak !!!

Lorca

D vitamin gyűjtésről jut eszembe: amióta nem adom Tominak azóta nem nő a foga, a gyerekorvos azt mondta nem kell, mert süt a nap, de mivel ebben a rekkenő hőségben nem nagyon viszem ki, ezért nem lehet , hogy kevesebb a D vitamin és ezért nem nő a foga ??(lehet hülyeség)

Nálam jobban ember nem ellenezte a babyúszást, de így utólag nagyon örülök neki, hogy elvittük, nagyon nagy macera minden hétvégén főleg télen a beöltöztetés, de a gyerek úszik szó szerint a boldogságban ha belecsobban a vízbe.

Apánál folytatom a kivizsgálást mivel nem állt meg a fogyás-jelenleg a gasztroenterológiai kivizsgálást szervezem.(gastro ill. colonoscopia, nem valami kellemes de félek nehogy valami komolyabb baja legyen)

Kép
kditke
 
 


Emőke

Pankának igaza lehet, ugyanis Tomi is azt hiszi magáról, hogy már mindenben nagyon ügyi és roppant bátor így nálunk is gyakran történnek hasonló esetek. Mire elmúlik az egyik lila pukli jön a következő. Jobbulást Lilinek !

Lora

Jobbulást anyukádnak és a barátnődnek !!
(nem teljesen értem, hogy milyen betegsége lehet anyukádnak, de remélem meggyógyul ha mégis műteni kell akkor tudom javasolni a Budai Gerincgyógyászati osztályt a Királyhágó utcában a régi Honvéd Kórházban, nagyon spécik, Bp-en ők a legjobbak, sokan vidékről feljárnak hozzájuk)

Nálunk Tomi kb 2 hét óta csak este 10-kor hajlandó lefeküdni, de alszik reggel fél kilencig egyetlen ébredés nélkül.Közben napközben is alszik délelőtt 1-1,5 órát délután pedig 2-2,5 órát.
De ez így nekem nagyon jó !!!

Fog a kilátásban sincs, de gyönyörűen mondja, hogy APA, és elkezdett értelmetlen halandzsát beszélni, pl. híííííííííííííjjja, de hogy minek és milyen híjja lehet azt még nem tudtam kideríteni. De gondolom ez már előrelépés a többi szó kimondása felé.

Pankaa

Jobbulást Emilinek !!!!

Bigsister

Bababarát ház titka nem más, mint hogy ÜRES. Bútorok nélkül bezárt üveg nélküli ajtók ablakok, lépcső nélküli feljáró.

Corában láttam algaölő tablettát és fertőtlenítőt is !!!

Nagyon ügyi vagy, ha te fested a falat !!!

Nem is gondoltam bele, hogy milyen jó dolgunk volt a tavaszi szüléssel, de így visszagondolva tényleg jobb, mint mondjuk most nyáron !!!

Sajna én is úgy érzem ahogy Lorca mondja a 35 feletti szülést csak egy évvel több vagyok, de biztos könnyebb lett volna ha hamarabb szültem volna, bár az anyagi dolgok szempontjából így volt jobb. (megvolt a biztos anyagi háttér)

Tescóban nagyon klassz bodyk és tipegők-talpasak(pizsamának való) nagyon olcsón vannak !!!

Lorca

D vitamin gyűjtésről jut eszembe: amióta nem adom Tominak azóta nem nő a foga, a gyerekorvos azt mondta nem kell, mert süt a nap, de mivel ebben a rekkenő hőségben nem nagyon viszem ki, ezért nem lehet , hogy kevesebb a D vitamin és ezért nem nő a foga ??(lehet hülyeség)

Nálam jobban ember nem ellenezte a babyúszást, de így utólag nagyon örülök neki, hogy elvittük, nagyon nagy macera minden hétvégén főleg télen a beöltöztetés, de a gyerek úszik szó szerint a boldogságban ha belecsobban a vízbe.

Apánál folytatom a kivizsgálást mivel nem állt meg a fogyás-jelenleg a gasztroenterológiai kivizsgálást szervezem.(gastro ill. colonoscopia, nem valami kellemes de félek nehogy valami komolyabb baja legyen)

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Végre van gépem!!! :lol: :lol:

HOL VAGYTOK!!! :shock: :shock: :shock:
Ma Én leszek az első hsz-es. :cry: Remélem nem hosszú távon tűntök el.

Még nem olvastam vissza,de ahogy látom alig kell.Este mindenre válaszolok.

Mi jól vagyunk.Laura kitesz 3 fiút.Főleg mióta Dani is itthon van.15 hós oltást még nem kaptuk meg mivel hasmenése és hőemelkedése volt,így várnunk kell.Elméletileg jövő pénteken megkapjuk.Remélem mert aug.elején nyaralni akarunk menni.

Körkérdés:
Ki adatta be a bárányhimlő oltást?
Véleményeket szeretnék kérni a jót és a rosszat is.
Nálunk az oviból hozták haza a gyerekek és Dani még nem kapta el,de a barátnője az megkapta.MOst a doki az mellett van,hogy miért nem oltotta be eddig az Anyuka,de mikor 2-3 évesek voltak,akkor meg nem nagyon dicsérte az oltást.A kisebbik lánya 3 hónappal idősebb Lauránál és beoltatta,de sajna ma már van 2 kis pöttye.
Daninál is kérdeztem a dokit,de akkoriba nem tudott mit válaszolni,mivel a férjem 22 éves korába kapta el és szerinte arra már nem hat az oltóanyag,de lehet Dani is akkor kapja el./lehet örökletes ez?/De az interneten meg most azt olvasom hogy örök életű az oltás.

Na este próbálok jönni.Képek még a gépen nincsenek,de majd pótlom.
Csajok jelentkezzetek!Vagy mindenki nyaral?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana,
Nati kapott bárányhimlő oltást, Szabi fog.
Kb egy év, mire teljesen kifejti a hatását, pár hónap, mire már közel jut a maximumhoz. A hatás olyan, mint a betegség elkapásakor. Elméletben egy életen át tart a védettség, de ahogy múlnak az évek, az antitestek száma csökken, így idősebb korban ismét el lehet kapni, akkor többnyire brutálisabb alakban, övsömörként. Azaz bárányhimlős gyereket nagyszülők közelébe nem lenne szabad vinni.
Az oltás után megjelenhetnek pöttyök, ez oltási reakció is lehet. Ha már bent van a vírus, az oltás nem ront a helyzeten, ha szerencséje van az illetőnek, javulnak a kilátások.
Egyszerű gyerekbetegség, csak könnyen fertőződik, akár halálos is lehet a végeredmény. Az oltásnak is vannak mellékhatásai, de sztem könnyű kitalálni, hogy ha gyengített formában súlyos, akkor mi lenne, ha teljes erővel támadnának a vírusok.
Az átvészelt betegség után, a herpesz vírushoz hasonlóan, elraktározódhatnak az inaktív vírusok, majd amikor az immunrendszer gyengül, akkor visszatérnek ismételten övsömör formájában, ami ismét fertőzhet. Mindkét betegségséget a Varicella vírus okozza. Iszony fájdalmas, sokáig tart, rusnya bőrtüneteket produkál, akár vakságot is okozhat. Jellegzetesen öregkori betegség, mert akkorra kopik el eléggé az immunredszer, de bőven vannak gyerek páciensek is.
Ha egyik gyerek sem volt oltva, nem Dani van nagyobb veszélyben, hanem Laura, mert a második, többedik gyerek általában súlyosabb formában kapja el.
Nem örökletes, a férjed immunrendszere egyszerűen addig nem találkozott a vírussal.

Kditke,
A megfelelő D-vitamin termeléshez ilyen időben elég a heti két óra, ami a karját és az arcát éri. Annyi tuti van. :wink: A fogakat nem befolyásolja, már ott vannak, csak a kérdés, hogy mikor jönnek. Kismamában már olvastam olyan bébiről, akinek az anyukája azért írt, mert a majd másfél éves gyerekének nulla foga volt, még őt is megnyugtatta a doki. (Mondjuk engem nem tudott volna megnyugtatni, már rég pánikban lettem volna.)
Irigyellek a sok-sok alvásért. 8)

Panka,
Hogy van Emili? A Cedax elég erős antibigyó. :( 2-3 nap alatt hatnia kell.

Bigsis,
Anyukám kb két évvel ezelőtt nagy segítség volt. Most ha nem próbál segíteni, azzal tud boldogabbá tenni. Azelőtt egyáltalán nem látszott rajta a kor, most igen, lehet, hogy emiatt is vagyok egy kicsit érzékenyebb a 35 feletti szülés miatt. :wink: De ha lesz harmadik, nem lesz választása, az időt még az ő kedvéért sem tudom visszapörgetni. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Dana!
Én beadattam az oltást, semmi mellékhatása nem volt.Én úgy tudom, hogy vagy nem kapja el, vagy ha el is kaja, akkor sem lesz annyira durva.Hogy egész életre szól-e abban én sem vagyok biztos, talán vmit "fakul" a védettség. :roll: :?
Ezek szerint Laura már teljesen meggyógyult?Merre mentek nyaralni?

Emili reggelre már jobban lett, este még kapott kúpot.Ma már nem lázas.

Tényleg hol vagytok????Nyarlni ki van most?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Bocsika meghülyült a gépen nem szerettem volna triplázni, annyira azért nem fontos !!!

Kép
kditke
 
 


Jaj, elszállt amit írtam! :x :x

Dana
Örülök, hogy van gépetek!
Sajnos az oltáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, de én is majd be szeretném adatni. Nem tudom, hogy a Lorca féle többedikgyerek dolog igaz-e, de az öcsém elég csúnyán elkapta, míg nekem összesen 2db pöttyöm volt. Bár az is igaz, hogy az öcsém 16 évesen kapta el, míg én 3 voltam akkor.
Nehéz jó gyerek dokit találni. A mienkkel is vannak problémáim. És most hallottam a játszón, hogy mások is panaszkodnak rá.

Lorca
Nem a skarlát ami vakságot okozhat? Persze lehet, hogy a himlő is, de én arról hallottam. :roll: Nati mikor kapta az oltást?
Amúgy hogy vagytok? Helyzet változatlan?

Panka
Egyedül Timiről olvastam, hogy péntekig az anyukájánál vannak. Ria gondolom költözik, a többiekről nem tudok.

Ágiboldi, Május, Sno, Pann! Hahóóóó!!! És a többi hiányzó???

Apropó, Pann
Végül te be tudtad adatni Gergőnek a kullancs elleni teljes sorozatot? Sztem jövőre Brigó is megkapja. Azt mondják, hogy idén már nem érdemes, mert télre lenne hatása.
Most hallottam, hogy a felnőtt oltóanyag is hiánycikk. :roll:

Mi is holnap megyünk vissza Gödöllőre valószínüleg. Aztán vasárnap haza kell jönnünk, de hétfőn ha minden jól megy megyünk vissza. Ott lényegesen jobb a klíma. :wink: (Igaz, sajnos a szúnyog is több, bár eddig csak engem csíptek :x )
lora7
 
 


Sziasztok!



Aron ma vegre valahara elindult!!! :D :D Kozel 16 honaposan jar!!!! Ma megtett vagy 10-15 lepest onalloan, es egyre inkabb keresi a helyzeteket, hogy inkabb jarva kozelitsen meg egymashoz kozeli butorokat!!! Ugy orulok neki!!! Szerintem itt a forumon mar minden gyerkoc jar (bar Nem tudom, mi a helyzet Riaeknal es Bozotkaeknal), igy utolsokent Aron is belepett a jaro gyerekek korebe :D

Orulok, hogy egyre jobban beindul ismet a forum... nem tudom, mi tortenhetett, hogy nem igazan volt kedve senkinek sem irni.

Panka,
Hat nem semmi programjaitok voltak a hetvegen! Csak kapkodtam a fejem, hogy hogy birta ezt Emili (bar valoszinuleg O jobban birta mindenkinel :) )
Jobbulast a kisbetegnek! :(
Megkaptatok a motort? Pont ma irta az egyik anyuka a masik forumon, hogy ok kaptak.

Dana,
Aron meg nem kapott ilyen vedooltast, de bolcsi elott mindenkeppen tervezem. Szerintem sem oroklodik a hajlam.

Kditke,
D-vitamin: nekem egy masik gyerekorvos (nem az akihez tartozunk) mondta, hogy kellene adnom nyaron is Aronnak, ha meg nem jar. Lehet, hogy a keves fogu gyerekeknek is ajanljak???? Hany foga is van Tominak? Aronnak most bujik ki ket rago, igy lassan 8 fogacskaja lesz.

Balesetes gyerekek :( Aron tegnap a hintalovarol esett le leszallas kozben :(

Bigsis,
Mar csak ket honap :) Attol tartok, addig meg lesz par iszonyu meleg nap... nem lehet konnyu
A falfestmenyrol kepet tudnal feltenni? Nagyon kivancsi vagyok ra.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!

Megvagyok, csak eddig vagy rohangáltam Gergő útlevele után, vagy csak simán stresszeltem rajta, h nem lesz meg. Tegnap szerencsére megesett rajtunk egy III. ker-i(!) ügyintéző szíve, és bepaszíroztak ma reggelre, úh sínen van az ügy. :D :D :D A Pólusban 4-szer voltam, de soha nem jutottam mégcsak a közelébe sem annak, h egyáltalán időpontot kapjak. :evil: 10-kor nyitott az iroda, és aki 8-kor odaállt, annak már nem jutott sorszám, úh min. reggel 7-kor oda kellett volna állni, de hát azért mindennek van határa! :evil: :evil: Különben is, Gergő nem bííír 3 órát sorban állni! Nohát!

Gratula Áronnak az első lépésekhez! :D :D Most majd rohangálhatsz utána! :wink:

Kullancs elleni: egyet sem kapott Gergő, mert a drnénink azt mondta, h felírni is felesleges, mert eddig már (n+1)-et felírt, de még senkit sem tudott beoltani. :x
Idén csak fújkálunk és reménykedünk, h elkerülnek minket a kullancsok. :(

Bárányhimlő elleni: közösségbe "eresztés" előtt javasolta dokinéni, úh MÉG nem kapta meg. Számomra nem is kérdés, h kapjon-e. :roll:

Alvás: Gergő csak szűk egy órát alszik egész nap! Ez normális??? Tudom, h meleg van, de akkor is túl pici még ahhoz, h ez elég legyen, nem? (Este 9-kor fekszik és fél 8 körül kel.) :roll:

Bocs, de most csak ennyi, mert eddig vendégünk volt és kivagyok.
Vendég
 


Kullancselleni oltás: Én be akartam adatni a 15 hós oltásnál, de a dr.nő azt mondta, ne most a másikkal együtt,várjunk vele egy kicsit ha annyira akarom, igaz ugyan addigra már vége a kullancsszezonnak, állítása szerint már késő kora tavasszal kellett volna. DE NEM !!!(mondtam is neki és igazat adott kivételesen)
Mivel ez ugyanúgy megy, mint a felnőtteknél.

Létezik egy gyorsimmunisalas ami a 0., 7. , 21 napon kell beadni és gyakorlatilag a harmadik oltás után védettséget ad, de a gyerkőcöknek az emlékezetetőt hamarabb kell adni az a 4. oltás nem 1 év múlva !!!!! ! ENNYI !!!A Dr-nőnek leesett az álla, és elismerte, hogy hát igen van ilyen is és lehet ilyet is !!!Még jó, hogy neki kéne felvilágosítani !!!
(ezután azzal jött, hogy nálunk nem fertőzöttek a kullancsok )

Helga

GRATULA ÁRONNAK A JÁRÁSHOZ !!!!7 db fogunk van !!!!!Egyenlőre !!!

MA vettem D vitamint, napi 1 cseppből szerintem nem lesz baj, megpróbálom !!!

Pann

Nem semmi szaladgálás egy útlevél miattm bár az a lényeg, hogy megvan !!!

Napi 1 óra alvás borzasztó lehet !!!!!! Hál istennek és Tominak etéren nem panaszkodom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dana

Tominak is beadatom bölcsi előtt én is a bárányhimlő ellenit !!

Apropó szúnyogcsipés-szerintetek lehet gyerekszobában Raid konektoros szünyogírtót használni ??????

Kép
kditke
 
 


Jó reggelt!

Lora!
Jó pihit Gödöllőn!

Helga!
Nagy nagy gratula Áronnak a járáshoz!!!!El is hiszem ,hogy örülsz! :D
Emili sokat esett le ahintapacijáról, de nem ütötte meg magát, csak simán landolt :roll: :lol: Ezt nem is számítom balesetnek. :wink:
Hát 7végén azért mindenki jól kipurcant, de Emili legalább trenírozta magát Korfura :lol: Ott nem lesz megállás! :wink:
Még nem kaptuk meg a motort,1 hete lett feladva postán a blokk.Reménykedek.

Pann!
Ügyintézés:
:twisted: Na de legalább megvan végre!Hová is mentek?Mikor?
Hát az 1 óra valóban kevés(főleg neked gondolom :wink: ), de nem minden gyereknek van nagy alvásigénye. :( Gondolom Gergő ide tartozik.De még változhat is később. :wink:

Ditke!
Szerintem lehet a Raidet hasznáni, mi is azt fogjuk majd Korfun.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Gyors bekukk!

D-vitamin: nálunk Luca most nyár eleje óta nem kapja. Ő ugye januári, tehát idősebb a tavaszi babáknál. Tavany nyáron is kellett kapnia 2 naponta egy cseppet. Megnéztem és májusban záródott a kutacsa. De így is ment a napi fél csepp. Én inkább adnám, mint nem.
Ártani nem árt.
Vendég
 


sziasztok!

vagyunk mi is csak elég nyűgös napokat élünk :cry:
1.meleg
2. Lea rágó fogai (2 hónapja jön a jobb felső 4es és még mindig csak 3 csücske van kint :twisted: +beindult a másik 3 rágó így éjjel nappal nyűgi van...géphez ülni esélyem sincs :cry: ) most anyáéknál vagyunk úh gyors pötyögök :lol:
3.szombaton sikerült úgy elvágnom kenyér szeletelés közben a bal mutató ujjamat, h vszínű idegsérülés is van,mert zsibbad az egyik oldal...mindez szerdán derült ki mert akkor mentem el kézsebészetre,ui nem hajlik rendesen az ujjam ill nem érzem, DE szombaton elmentem ügyeletre mert mélynek találtam a vágást,mire az ügyeletes köörmvirág krémet javasolt,tetanuszt nem kaptam mert állítólag ügyeletben nem adhatnak :shock: :twisted: és egy feháborítóan gázos kötést kaptam az ujjamra úh a patikában kötöztem be végül saját magam :shock:

Voltunk hétfőn a 15 hós oltásért, de miután még mindig kögög, így nem kapta meg.
12,93kg :shock: :oops:
81cm :roll: sztem ezt nagyon elmérték de mindegy :lol:

Dana
Lea megkapta a bárányhimlő elleni oltást.Én a szövődmények elkerülése miatt adattam be.A betegség maga nem gáz (így is elkaphatja,de sokkal enyhébb formában és szövődmények nélkül)
Hogy a védettség meddig tart nem tudják pontosan ,de az oltásnak van egy ún booster hatása,vagyis az oltott személy minél többet találkozik bárányhimlős beteggel annál védettebb lesz...(ez így nem túl szakszerű megfogalmazás,de rem érthető)

Emőke
Lili kobakja h van? van nyoma a balesetnek? ilyenkor örülök, h Lea még mindig nem sok affinitást mutata a motor iránt :lol:

Pankaa
Emili jobban van? Adsz neki vmi immunerősítőt?

Lea egy igazi "úrilány".Tegnap ismét kiderült,h utálja a homokot/homokozást :roll: Rosszul van ha homok ér hozzá :lol:


Timi/Pankaa
sikerült családi napközit találni?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Emili most főtt kukit eszik, nagyon élvezi.:DEddig én haraptam le, és úgy adtam, de most ő harapja, hát látni kéne... :lol:

Mazsi!
Jajja szegény ujjad, sajnálom:(Gyógyuljon meg hamar!!!Remélem nem komoly ez az idegsérülés, és helyreáll majd, nem fog zsibbadni!!!
Tetanuszt akkor nem is kaptál???Körömvirágkrémet nem is ehet nyílt sebre kenni :twisted:
Leának kellemesebb fogzást!
Immunerősítő:cebion.Sok gyümi.:)De már nagyon virgonc. :lol:
Én nem találtam cs. napközit, de azóta nem is kerestem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Emili az előbb főtt kukoricát evett:
Kép Kép

És az új horgolt sapban, amit Gyulána strandon szereztem:
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt.

Mazsi: Nagyon sajnálom az újjad. Biztos nem lesz semmi gond.

Múltkor elfelejtettem írni a méricskézés eredményét 9470 g és 79 cm. Oltástól szerencsére nem lett semmi bajunk, tegnap kapta meg két hete.

Tényleg nagyon lelassult a topik, pedig én mostantól érek rá igazán. Sajnos apájéknál ilyenkor van a magáncégüknél a főszezon, sok rendezvény, versenyek stb. Soha nincs itthon, egyfolytában dolgozik, attól félek már nagyon ki fog merülni. Nem is megyünk sehova, csak annyi lesz, hogy elkisérem a mentősversenyre augusztus utolsó hétvégéjén a Balatonhoz. Három nap és Gréta meg anyuval marad. Majd meglátjuk hogy bírom?

Helga: Gratulálok a lépésekhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Ja és mostmár anyának nagyon résen kell lennie. Fönt ugye csináltunk kiskaput, hogy le ne essen, de lentre nem. Így ha lent vagyunk, főzök, takarítok vagy csak úgy egyfolytában lesnem kell, mert megy felfelé a lépcsőn. Nagyon szépen kapaszkodik és lépeget felfele, de akkor is nagyon figyelni kell rá.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Bocsi,de tegnap elaludtam a tv elött.
Nálunk kitört a nyár.Dani már 2 hete itthon van,és nagyon élvezem.Sok mindenbe segít,Laurával nagyon el tudnak játszani.Laura már a lakás minden pontját átnézte.Ezt értem azon,hogy most a legújabb sláger nála a kandalló védőrács megmászása.Mikor fenn van rajta nagyokat sikongat az Én örömömre. :? Már nem is tudom hányszor szedtem le az üveg asztal/szétnyítható/tetejéről,hogy nem ott kell táncolni.
Voltunk gombászni erdőbe,ahol mind a két gyerek összeszedett 2-2 kullancsot.Laurába annyira aprók voltak,hogy alig vettük észre.Térdhajlatából csak úgy engedte kiszedni,hogy a hasamon hasalt,közbe meg szopizott.
Múlt hétvégén meg leugrottunk Balcsira 1 napra,amit nagyon élveztünk és sikerült házat kibérelnünk aug.elejére.
Laura egyre több mindent mond már.Új szavai:Dinnye,hangya,eper,alma,gyere,tessék,ott,add oda,motor,néha mondja köszi,labda,bicikli...most több nem jut eszembe hirtelen.Neveket is nagyon szereti mondogatni.Danit azt egyfolytába.De már összeköti ha nem látja,hogy Dani gyere/biztos tőlem hallotta/.Apjának mindig mondja"Zsoti",és olyan angolos kiejtéssel mondja a Gergőt.
Legjobban a dinnye szó megtanulása tetszett nagyon.Kereszapja mutogatta neki a dinnyéket és mondta neki mondja utána.Másnap mikor meglátta nyomba mondta neki,első szóra hogy dinnye.
Evés:Kezdi az üveges kajákat eltolni távolra.Darabos kajákat üvegesbe meg 1 kanál után kiköpdösi.Legnagyobb kedvencünk a töltött csirkecomb gombás rizzsel és csemege uborkával.Csak az uborkát desszertként adom,mivel ha meglátja mást nem hajlandó enni és egyszerre 4-5 darabot is.Főzelékeket nem nagyon eszegeti/bizti elege volt az első évbe belőle neki/.Próbál már egyedül enni több sikerrel,de még az asztalnál nem mertem ott hagyni mint Pann.Mi is haladunk az egyedül ivással.De tegnap rájött hogy milyen jó móka ha nem adja oda a maradék vízet,hanem kiönti és abba dagonyázik.
Gyümölcsökből már minden félét kipróbáltunk,de az eper, cseresznye és a meggy a favorit.Málnából csak csipeget,dinnye nem igazán jön be.Inkább nyomkodja bele az ujjait.

Kullancsról jut eszembe.Írjátok,hogy beoltatjátok a gyerköcöket.Nálunk a doki csak 2 éves kor után oltja be a gyerekeket.Ez akkor hogy van?

Köszi a bárányhimlős tanácsokat.Szerintem Én is be fogom őket oltatni.
Még megkérdezném,a ti dokitok,ha bárányhimlős lesz a gyerek akkor ír fel-e kenőcsőt,hintőport,vagy homeos bogyit viszketésre/állítólag nagyon jó/?Nálunk semmit se ír fel. :twisted:

Kiságyból másik ágyba helyzést ősszre tervezem.De ahhoz Apának is időt kell szakítania,hogy megcsinálja Laurának az ágyat.Daninak is annyira jó ágyat készített fenyőből./Az egyik végére gombákat faragott ki/ami most a falon van,mivel Laura kiságya miatt nem fért volna be a falhoz/,a másik végére meg napot.A háttámlájárt meg úgy csinálta meg,hogy ha felkapcsolja a lámpát akkor csillagok világítanak.Persze az elejére védőtámlát rakott.Éjjelente Dani jól be is ütögeti magát.Állandóan a puffogást haljuk csak.

Nálatok,hogy köszönnek a gyerekek,Laura annyira édes ha jön valaki hozzánk,vagy megyünk akkor mondja,hogy szia,és ha megy el tőlünk valaki Pá-pát mond és integet.pedig sohase mondtunk,mit mondjon.

Ti adtok már fagyit nekik?Laura nagyon szereti a gyümölcs fagyikat,de főleg a citromot.

Voltunk méreszkedni.Laura 9110g.

Olvasgatok vissza,de látom azért nem unatkoztatok.
Játszótérre mi járunk,mivel Dani barátaival jól el tud játszani,de a pici kertünkbe is leviszem őket.
Olvastam a cikket.Hát aki írta,szerintem nincs tisztába a dolgokkal.

Orsi
De jó neked,hogy csak most jött meg.Nekem már Laura 4 hónapos korától rendszeres,kivéve,ha felszaporítja a tejet.
Babaprojekttel hogy álltok?Lakást még nézegettek?

Nanica
Küldtem privit.
Milyen volt németül beszélgetni?Linus nem tanult el pár szót?
Tejtermékek hatásával hogy állsz?

Mazsi
Alma fuldoklás: nem semmi a reakciód.
Szép kis balesetek esnek meg veled.

Timi
Gyere és mesélj.Ennél jobb dolog nincs.Próbáld kibeszélni.
Lillus hogy van?Gondolom sokat huncutkodik.

Lora
Aranyos lehet Brigi ahogy pelenkázza magát.Nálunk a szandál felvétel a divat.Ha ki akar menni akkor leül a szandijaihoz és próbálkozik,ha nem sikerül nekiáll nyögdécselni addig míg nem megyek oda hozzá.
Szőrnyű olvasni a családodba a targédiákat.Remélem azért probálsz talpon maradni.Hogy van Anyukád?Mi van nektek Gödöllön?

Lorca
Ez a baci átvitel nálatok nem valami jól hangzik.Most tünetmentes a család?

Kditke
Laurűának is 19-es még a lába.Igaz most 20-as szandit vettem,hogy 1 hónap múlva ne kelljen vennem megint.
Mikor a medencébe van Tomi ti is benne vagytok,Vagy csak a széléről nézitek?Mi is vettünk itthonra egy kisebb medencét,hogy a két gyerek el férjen benne.De Laura önnállóan mászkál bele.Apósom megmutatta neki,hogy ha benyomja a szélét/nem engedjük tele vízzel/,akkor bele tud mászni. :twisted: Jákon a családi medencébe meg sikongat,annyira élvezi.

Helga
Mikor mentek Balatongyörökre?Családiházat béreltek?Mi 2 faluval arrébb fogunk nyaralni.
GRATULA A menéshez.

Blin
Gratula a vizsgákhoz.

Bigsister
A festményről képet kérhetek?Te ilyen jól festesz?
Nem irigyellek ebben a melegbe terhesen.

Emőke
remélem azért nem hagy nyomot lilienbe a motor baleset.Azóta már felült rá?

Pann
Lehet nem olvastam,de hova utaztok?

Panka
KOrfura Én is valamikor el szeretnék jutni.Nagyon szép Emili a kék,nagy szemeivel.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Ma is kirándulgattunk, tökéletes idő volt. :D Normafa, kisvasút, játszik. A kilátót csak távolról néztük, oda nem volt erőm feltolni a babakocsit. Szabit persze többnyire kézben vittem, mert miért is kéne neki a kocsijában ülnie? :twisted: Hiszen alig múlt 10 kiló. De még mindig jobb, mint nem oly rég, amikor Natit kellett cipelnem, a korcsit meg a másik kezemmel tolni. 8)
Volt olyan, hogy mindkét gyerek üvöltött vmiért. Meg is jegyeztük, hogy hát igen, a kirándulás jó dolog, fő, hogy élvezzék a gyerekek. :twisted: Három felnőtt, három gyerek az egész jó arány, így legalább megspóroltam a főzést, mert éttermeztünk. :)

El is felejtettem írni, hogy Szabi evolúciós ugrást hajtott végre. Ha megkérem, kidobja a koszos zokniját a szennyesbe. 8) Lehet, hogy ilyen IQ-val még beszélni is fog egyszer?

Pelenkázás:
Nálatok mennyire kell küzdeni? Nekem Nati után teljesen szokatlan, hogy nem segít, sőt. :roll: Ha rossz napja van, egy pankrációs jelenet amire leginkább emlékeztet. Pedig ha nem ellenkezik, kb 10 mp, azt igazán kibírhatná. :twisted:

Dana,
Messze nem vagyunk tünetmentesek. :? Szabi szörcsög, Nati, amikor tegnap mondtam neki, hogy fújja ki az orrát, csak annyit mondott, hogy "beszorult". 8)

Mazsi,
:? Majd figyelek, hogy nehogy hétvégén vágjam el az ujjamat.
A folyékony kötszerek, sprék azok mennyire hasznosak? Sztd lehet gyerekre? Nati főleg a jelentkező. :wink:
Melyik irányba mérték el?

Kditke,
Ha a szunyogírtó vegyszer alapú, akkor én nem használom, anyukámnál is mindig kihuzigálom őket. De azt igazából nem tudom, hogy káros-e. 8)

Pann,
Jó ez az ügyintézés. :? Most látom egy kicsit az előnyét a 8 kernek. Nekünk a legnehezebb része az ügyintézésnek az volt, hogy rávegyem Szabit, hogy kb előre nézzen és ne rakja az ujját a szájába. Az x. próbálkozásnál ez sikerült, de ott meg az én kezem volt a képben. A nő inkább elfogadta, mint hogy előről kezdjük a tortúrát. Az egész nem tartott egy óráig.
Alvás terén nálunk lassan minden normális. Van, hogy egész nap egyetlen órát alszik, van, hogy egyben 3,5.

Helga,
Gratuláció a járáshoz! :D
A D-vitaminnak mi köze van a járáshoz? :shock:

Lora,
A bárányhimlő sem csak a bőrön fejti ki áldott hatását, hanem kb bárhol. A szájon belül is vannak jó kis pötyik.
Az övsömör-bárányhimlő dolognak akkor néztem utána, amikor apukámnak volt. Elég kemény családi veszekedésünk volt, mert miután egy hétig kórházban volt vele, nem voltam hajlandó hazamenni, csecsemővel meg Robival úgy, hogy a családban csak nekem volt bizonyított bárányhimlőm.
Az övsömör, attól függően, hogy melyik idegdúcban raktározódott el, különböző helyeken jöhet ki. Apukámnak peche volt, neki a halánték magasságában volt. Egy övmagasság vagy váll is nagyon fájdalmas, de mivel úgy néz ki tőle az ember, mintha leprás lenne, azért még mindig jobb. Amikor meglátták a szemészeten, azonnal rohant az összes doki. Romlott az amúgy sem épp jó látása. Dokinéninket kérdeztem, igazat adott, hogy óvatos voltam, mégha az esély, hogy fertőzzön, addigra már valóban minimális volt. Neki volt olyan esete, hogy az unokát rábízták a nagyszülőkre, nagypapa elkapta és szaruhártya átültetés lett a vége, mert kb megvakult.
Apukámnak fiatal kora óta nagyon komoly gerincproblémái vannak, egész jól hozzá van szokva a nagyon fájdalmas dolgokhoz. Ez még őt is meglepte, ráadásul vagy egy hónapig nemigazán enyhült és bmikor visszatérhet.

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?