Új privát üzeneted érkezett!

Én írtam, hogy nem szóljuk le mások termékeit, pont ezt tette viszont Prücsök, mikor leszólta kendőt.

Sziasztok!

Látom kissé elfajultak itt a dolgok.

Próbálok sorban válaszolni a fektett kérdésekre, csak mielőtt ezt megtenném légyszíves mondjátok meg, hogy mikor szóltam én le a kendőt...
Nem tettem. Nézzétek meg a hozzászólásaimat...

Az ÁFA-val kapcsolatos észrevételt köszönöm, valóban félreérthető volt, javítottam a honlapon.
Az anyag minősített, nem fog, nem ereszti a színét, mert erre én is gondoltam, mert Anyukaként (meg amúgy is) ezt én is különösen fotosnak tartom! Fel is fogom tölteni a honlapomra a 3 oldalas minőségi bizonyítványt, hogy bárki megnézhesse, akit tényleg érdekel.
Természetesen van garancia a termékre.

Én továbbra sem értem részetekről (akinek nem inge, ne vegye magára) ezt a támadó magatartást.

Továbbra is elérhető leszek, szívesen válaszolok a kérdéseitekre, bár én csak este szoktam leülni a gép elé.

Próbáltam más hordozóeszközöket is, nem váltak be. Pont ezért nem is írtam róluk, mert akkor már kapnám is tőletek, hogy leszólok más termékeket. Mindösszesen annyit tettem, hogy ajánlottam egy új magyar terméket.

Sajnálom, hogy így fogadtátok a hozzászólásomat, szerintem nem adtam rá okot. A rossz szájízt nem én generáltam.

Próbálom a véleményeitek, hozzászólásaitok alapján bővíteni/ javítani a honlapom.
Meghallgatom (elolvasom) és elfogadom észrevételeiteket.

Annyit kérnék csupán, hogy ne írjatok olyat, ami megalapozatlan, és ha feltesztek egy kérdést, akkor legalább azt várjátok meg, míg megválaszolom. Köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartjátok.

Kati,
sajnálom hogy belekeveredtél ebbe az egészbe. Remélem szereted a Kangudat, és sok örömöd leled majd a hordozásban!

Prücsök

Ui: Orsi, nem kaptam tőled privát levelet, légyszíves küld el újra, mert érdekel a véleményed. Köszönöm.
prücsök25
 
 


Kisvic! Még annyi, hogy ha csak magadnak, és max. barátoknak készítesz bármit, nem haszonszerzés reményében az nem üzletszerű tevékenység. Arra más szabályok vonatkoznak. Nyugodtan alkoss Erducát. De ha úgy döntesz, hogy annyira jól sikerült, hogy piacra lépnél vele, akkor nézz utána a szabadalmaknak :wink:

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Prücsök, az ármegjelölés úgy korrekt igazán, ha azt írod, hogy a Kangu 15000 Ft. Mert ennyibe kerül. A vásárlónak lényegtelen, hogy ennek mekkora része ÁFA.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 

 
 

[quote="prücsök25"]P írta:prücsök25róbáltam más hordozóeszközöket is, nem váltak be. Pont ezért nem is írtam róluk, mert akkor már kapnám is tőletek, hogy leszólok más termékeket. Mindösszesen annyit tettem, hogy ajánlottam egy új magyar terméket.


Szia Prücsök :)
Mivel az én dilemmámra reagálva ajánlottad a Kangudat, egyet még reagálnék én is.

Függetlenül az itt elhangzottaktól (mivel én nem tudom a részleteket pontosan, nem is akarok belekeveredni): én ugye kendőt kerestem... korábbiakból ez szépen kiderült. MT-t varrtam magamnak.
Bevallom, ha tudnék itthon szőni, és lenne minőségi anyagom, tuti megpróbálnék egy kendőt is gyártani magunknak! :) Én ilyen vagyok.

Nekem most egy Carolino kendőm van, mikor itt először jelentkeztem és tanácsot kértem, rögvest kiderült, hogy a C kendő (is?) csöppet sáros. Én teljesen megértem, hogy ez nem tetszik az embereknek - nekem sem tetszett, örültem is, hogy csak kölcsönben van nálam, és tudtam, hogy nem veszek majd olyat. Ezért keresek most helyette másikat, mert visszakérik tőlünk a kendőt.

Ettől függetlenül szerintem klassz lett a honlapod, és remélem, tisztázódik minden ami itt elhangzott - akkor örömmel kívánok majd neked sok sikert!

Livi
Kép
picilivi
 
 


Prücsök, ez az utolsó hsz-ot korrekt lett. Az első nem volt az. Úgy jelentkeztél be, mintha Te csak ajánlanád, nem úgy, mintha gyártanád és eladnád. Ezt spam-nek hívják, és senki nem kedveli.
A privát üzenetemet a honlapon található emialcímre küldtem.

Nem érzem úgy, hogy elfajultak a dolgok. Jogunk van a véleményünket megosztani a többiekkel, ha szükségesne érezzük. Természetesen kulturált, udvarias formában. Nem a stílus lett a gond, hanem a tartalom okoz rossz szájízt, nem szeretném megismételni, hogy miért.

Sok ilyen történetről tudok külföldön. Ugyanez volt a reakció: sokan felháborodtak, sokan meg azt mondták, hogy nekik tök mindegy, az a lényeg, hogy jó legyen a hordozó. Nekem nem csak ez a lényeg.

Érzékeny vagyok arra, hogy a hordozás témája tiszta és etikus maradjon, hiszen minden másnál az üzlet van első helyen, a többi háttérbe szorul. Nálam ez verte ki a biztosítékot.

Én és ezen a fórumon sokan nálam sokkal inkább (!!!) támogatják a magyar ipart. Igen, kell itthonra hazai gyártású MT még! Igen, biztosítson munkát és megélhetést magyar családoknak! Pont ezt akartam támogatni. De jobban esett volna, ha kicsit több idő telik el a Kozy megismerése és a Kangu gyártása között.

És végül (így most pár dolgot ismétlek, amit privát üzenetben írtam): támogatnálak/támogattalak volna akár szóval, akár tettekkel, ha úgy érezném, hogy Te egy teljesen új típusú MT-t fejlesztettél volna ki. Reklámoztam volna széles körben.
Ehhez még most sem késő, ha úgy gondolod, hogy meg tudnál változtatni valamit az üzleteden belül.

Egyébként meg rövid az élet ahhoz, hogy egymással konfrontálódjunk egy ilyen szép és nemes témában. Úgyhogy ha minden változatlanul marad, akkor csak hajrá, engem a továbbiakban nem érint meg a dolog. Dehogy sajnálom Tőled a sikert; csak próbáltam a tudomásodra hozni, hogy van, amit talán másként kellett volna csinálni.

kamcsatka
 
 


OFF Hú, fortyogó indulatok a hőguta közeli időjárási körülmények közepette, nincs is ennél jobb kombináció :-) Mint eléggé kiskutya, nem akarok beleugatni a nagyok dolgába, főleg, hogy tényleg nem érdemes a témára több szót vesztegetni, de annyit elmondanék, hogy én egy nagy, nemzetközi cégnél dolgoztam, mi is eladásokból éltünk, de minket a versenytársak meg a Józsi bácsi mindig felnyomtak a GVH-nál, ha nem teljesen szabályszerűen jelentettük meg az árainkat (magánemberként ezt mindig jogosnak is tartottuk :-)) Mer' nehogymá' a kedves Vevőnek zsebszámológéppel kelljen járnia, ha venni akar valamit! Kiscégeket persze ritkán büntetnek meg hasonlóért, de azért szimpatikusabb, ha erre is odafigyelünk. ON

Smzsgalf, igen köszi, mostmár úgy tűnik, minden sínen van, bár én egy picit izgulni fogok, amíg meg nem kapom a cuccot :-)

Azért egy kicsit én is magamra veszem a bemutatkozásos útmutatást, mert bár van, akivel összefutottunk más topicon (kamcsatkával egyszer igaziból is, nem tudom, emlékszik-e, és voltam Ági tanfolyamán is), de ide én is csak úgy betörtem.
Nekünk is Carolino kendőnk van, valószínűleg akkor is az lenne, ha tudtam volna, hogy koppintás. Az ok prózai: csak ilyet lehetett kapni a hozzánk közeli bababoltban. És persze csak annyi tudással rendelkeztem, hogy a kendőt azért akarom, mert 1, praktikus ha közlekedni kell, 2, nyűgös gyereket úgyis sokat kellene kézben tartani, így meg a kecske is jóllakik... Azótaigyekeztem kiművelni magam, de még nagyon az elején vagyok. Nagy kipróbálós ember lévén folyamatosan bővítem az 'arzenált', van házi készítésű erszényünk és MT-unk is. Ezek vagyunk/voltunk vele mi:
Kép Kéthetesen
Kép Ez van, ha a fiúk sétálni mennek
Kép Vásárolni megyünk
Kép Kismajmozás otthon, nyűgösen
danann
 
 


Lívia, nem vagyok tanítónéni, isten ments. Szerintem ennyi hozzászólás után úgyis tudjuk, kivel "beszélgetünk".

És én is multicégnél dolgoztam, pont ezért szólaltam fel. Ellentétes okból, minta mit írtál. Nem én vagyok a feljelentős Józsibácsi... Én a tiszta dolgokat preferáló vagyok.

Nekem is volt Carolinom! De mivel nem tudtam kötözni kendőt, elajándékoztam.

Nem én fogom megváltani a világot, soha nem is akartam. De akcióra reakció a válasz. Visszatérek a hordozással és a hordozókkal foglalkozáshoz, ígérem :)

kamcsatka
 
 


Tudom, hogy nem vagy tanítónéni meg Józsibácsi, emlékszem, ugyan annak a nagy cégnek két kis nyúlványában voltunk porszemek :-) És minket pl apró formai hibák miatt szerettek vérmesebb egyedek feljelentgetni, nem azért, mert nem játszottunk tisztán. Pont arra akartam egyébként felhívni a figyelmet, hogy örüljön az, akinek csak 'privatice' felhívják a figyelmét olyan dolgokra, amiért jobban szem előtt lévőket simán megbüntetnek a hatóságok, mert ez itt nem egy Józsibácsis gyülekezet :-)
Ezeket is csak azért írtam, mert bár úgy gondolom, hogy az etikai dilemma is fontos, de az tényleg (sajnos??? ki tudja) merőben szubjektív, míg a kereskedelmi tevékenység minden részlete, pl az árkommunikáció is szabályozva vagyon (mégpedig úgy, hogy a bruttó árat MINDIG FEL KELL TÜNTENI, elvégre azt fizeted ki még akkor is, ha aztán visszaigényelheted belőle az ÁFÁt mondjuk), ez pedig szerintem objektív, és erre még akkor is oda kell figyelni, ha egyébként megkérdőjelezhető a forgalmazott termék etikai szempontból. És aki még erre sem ad magától, az ne nagyon oktatgasson ki másokat. Én meg ilyen szőrözős vagyok, mert ha valaki próbál igényes lenni, akkor az ilyen apró részletek nagyon fontosak. Ez maga az igényesség, tulajdonképpen. :)
danann
 
 


Egyetértek :) nem is tudok mást hozzátenni.
Sajnos nekem emiatt most sok mindentől elment a kedvem, ami a hordozással kapcsolatos.

kamcsatka
 
 


Hagyod, hogy nyerjenek? Na ne má'!
danann
 
 


igen, így van. Nem az én dolgom, csak elkötelezettként szóltam bele, valószínűleg feleslegesen.
szerencsés boldogulást kívánok nekik.

kamcsatka
 
 


Lívia :D , üdv itt is!
Itt viszonylag hasonló érdeklődésű személyek vannak, ezért sokan hasonló topicokat látogatunk, és majd' ötszáz hozzászólás után szerintem nem kell különösebb bemutatkozó. :wink:
Nagyon kreatív vagy, ez tetszik! És az is, hogy jó oldalát fogtad meg a dolognak: nem jól csengő márkanevekkel dobálózol, hanem megvarrod amire szükséged van és vígan hordozol benne. Mert ugye ez utóbbi a lényeg. Szépek a kreálmányaid! Pelust is varrsz? Kiművelheted magad, persze -bár szerintem bőven eleget tudsz, és a legjobb, ha a tapasztalataidra és a megérzéseidre hagyatkozol. Ezt most nem a kötés technikákra értem... Arra van itt sok profi szerencsére, akiktől lehet -és mindig van mit- tanulni. :wink:
(Ez a C tényleg dettó Nandu! Mennyiért vesztegetik mostanság?)

Köszönöm a priviket is és a beírt válaszokat is!

kisvic
 
 


Szia Kisvic! :-)

Köszönöm a bókokat, de azért a teljes képhez hozzátartozik, hogy csak az erszényeket csináltam egyedül (életem első varrott élményei), a MT-t csak segítettem kiszabni meg a pántokat varrtam össze, a többi a rutinos anyukám műve. De eljön az az idő, amikor nekidurálom majd magam, mert már látok ezt-azt a kész művön, amit javítani, egész pontosan személyreszabni kellene :-) És a Lívia-féle oldalon talált hülyebiztos (értsd: én is felfogtam) leírás alapján :-)
Pelusnak még nem veselkedtem neki, mert annyi készen vett van, de vettem anyagot mamapelusnak, és ha egyszer lesz kistesó, neki már biztos csinálok azt is. Csak addig gyakorolni kellene :-)
danann
 
 


A C kendő amikor novemberben vettem, 6000 volt, +/- 200.

És azért kendőből csak veszek egy 'nevesebbet' is, mert olyan speckó anyagot szerintem nem kapni. Szerintem van hangulata, ha saját gyártmány egy bármilyen használati tárgy, és hát legalább nem jön szembe, bár néha az is jó érzés, hogy nem vagy vele egyedül. :-)
danann
 
 


Lívia :D , valahol el kell kezdeni, akkor is ügyes vagy!
Pelust attól még Samunak is varrhatsz ( a meglevőket meg eladhatod, olcsóbban jön ki, én is meg fogok válni a garnitúra Kushies-tól, mihelyst megjön a gépem, persze te tudod, nem beledumálni akartam...) :wink:
hülyebiztos :lol: hehe

kisvic
 
 


Persze, nekem is van Lanám és manducám, nem rossz, ha van az embernek jó minőségű hordozója, csak nem ez a lényeg. :lol:

kisvic
 
 


[quote="prücsök25"]e írta:prücsök25z ugyanolyan csak itthon készül
Prücsök


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajnos, Prücsök, már képen se tűnik jónak... Tapasztalat, hit, kísérletezés, a szakirodalomban való elmélyedés nélkül nem megy az ilyesmi.

És mondjuk szólhattál volna a remek cég alapításáról Orsinak, akinek a klubjában a tippet vetted, és aki régóta önzetlenül szerzi be a klubosoknak az adomány hordozókat.

Azért vagyok ennyire kiakadva, mert éppen egy minőségi kendőt keresőnek ajánlottad a Kozy-utánzatot.

És mert a klubban és az életünkben is régóta, pecsenyesütögetés nélkül próbáljuk népszerűsíteni a hordozás ügyét, anélkül, hogy üzleti haszon reményében nyomnánk egy-egy terméket.
évuska
 
 


meghökkenve olvastam a hordozós topikokon szokatlan hangulatú írásokat.. én is itt kezdtem, aztán máshol folytattam, az alter-klubban :lol: de ettől még követem az alap-babanetet is :wink:

én is úgy gondoltam, hogy a beköszönés az fontos, de nem a nevem érdekli a csapatot, hanem, hogy mi a közös kapocs (fotók a hordozott gyerekről :lol:), mi az amiben segítségre szorulok (következő gyerkőcnek fogok kendőt venni a kölcsön nandum helyett, úgyhogy jegyzetelek serényen: lana, girasol, hoppe, didy... :lol:)
és nagy szeretettel fogadták "én, mint kistacskó" első sorait, Mica fotókkal illusztrálva :lol: ahol mindketten mosolygunk, sétálunk, Mica alszik, hisz láthatóan mindketten élvezzük a hordozást

de én egészen egyszerűvé tenném a kinek van miben tapasztalata (mert ugye mindenki abból próbál megélni, amiből talán többet tud a többieknél :lol:):
én bármikor tudok a most 13 hós fiam eddigi hordozott múltjáról képeket felrakni, hisz 8 hetes kora óta a kendő állandó tartozéka a pelus-táskának :wink: :lol: kendőben itt-meitaiban ott-lilipitiban amott tucatfotók :lol: :lol:
és még így is elsőéves tacskónak nevezném magam a nálam sokkal profibb topik-tagok mellett :lol: :lol:

szóval az itt viszonylag kis jelenléttel rendelkezőktől szívesen várnék néhány különböző korú fotót, és onnantól senki nem tudna kötözködni a gyakorlat/tapasztalat meglétében!! :wink:
de addig is: Isten hozott Titeket a hordozós anyukák közösségében!!

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


Lívia :)
pont ilyen a mi kölcsön-C-kendőnk is! Amúgy én kedvelem, de nem is volt még a kezemben más minőségű kendő.
Itt meg nem egyszer elhangzott, hogy ha valaki a kezébe vesz egy ..... akkor már rosszabb nem isfog neki kelleni :)))

Szépek vagytok a képeken!
A házi MT saját szabásminta? (Az enyém két szabásminta hibridje lett végül...)

Livi
Kép
picilivi
 
 


Sziasztok!

Prücsökkel úgy ismerkedtem meg, hogy az egyik aukciós oldalon belefutottam a Kangu hirdetésébe. Én láttam személyesen Prücsök Kanguját. Értelmezésemben a többiek látatlanul nem konkrétan a termékedet minősítették.

Prücsök,
hogy tudjad, ki vagyok, én vettem meg Tőled a gyerek ágyneműt. Beszélgetésünk során mondtam, hogy nem volt szerencsés Kozy képpel hirdetni a Kangu-t, mire találkoztunk, ezen már változtattál is. Maga a Kangu nekem tetszett, -ezt is mondtam Neked- nem tűnt igénytelennek. Persze akkor lehet érdemi véleményt mondani, ha ki is próbálja az ember.
Mondtam Neked azt is, hogy ismerem kamcsatka - Orsit, és voltam már a klubban. Mivel Orsi hordzozó klubot vezet, tájékoztattam az "új" hordozó megjelenéséről.
Ami miatt nekem hiteltelen lettél, az elsősorban az, hogy elmondásod szerint nagy "hordozós" vagy Te is, közben meg kiderült, hogy Orsinál találkoztál először a hordozással. A másik momentum pedig, amiért nem leszek Kangu vásárló, mert az is nyilvánvalóvá lett, hogy a termék egy - az egyben megegyezik a Kozy-val. Mutattad nekem a két zsebet a derékpánt végén, amit jó ötletnek is találtam. Azóta tudom, hogy ez is csak koppintás. Ezt a másolást nem tartom etikusnak.
Ha valamiből kapható jó minőségű, hasonló magyar termék, akkor azt szoktam választani. De ha egy ilyen típusú MT-t szeretnék, akkor inkább rendelek egy eredeti Kozy-t.

Kati_virág,
A hitelesség a Te védőbeszédeddel kérdőjeleződött meg újra számomra, mert egy hete néztem meg a Kozy-t, akkor még nem volt kapható üzletben. Utána tájékoztatott Prücsök, hogy nemsokára megnyílik az üzlet is. Persze, azóta lehet, hogy ez már meg is történt, de akkor még csak igen frissek lehetnek a személyes tapasztalataid az üzletben vásárolt Kangudról....

A bemutatkozós etikából még nekem is van mit tanulnom, itt bemutatkoztam, amikor a néma olvasás után először írtam Nektek. Viszont a mamamin ez kimaradt, csak azt jelöltem a Profilban, hogy mi itt a felhasználónevem, mivel az elején szinte mindenki innen érkezett oda. Pótolni fogom a mulasztást! (ott Jázmini vagyok)

Ami miatt meg nagyon - nagyon szomorú vagyok, az az, hogy ez a Kangu - téma odáig vezetett, hogy Orsiban felmerül, hogy ne folytassa a budaörsi klubot.

Üdv,
Móni
norsi
 
 


Livi, igazából a Lívia-féle útmutót próbáltuk követni, bár az oldalon található linknek köszönhetően láttamnéhány másik leírást is. Mivel még sosem használtam ilyet előtte, gondoltam, ez is pont jó lesz, aztán ha valami nem válik be, akkor fazonírozunk rajta. Mostmár látom, hogy a felső részével kellene valamit csinálnom, mert amikor elalszik, nem tartja jól a fejét. Igaz, általában jó gyerek és oldalt fordítja, úgy alszik, és akkor nem lóg, de tegnap pl nem így volt, és nagyon billegett hátrafelé a buksija. Merevítést nem akartam tenni bele, mert attól is melegebb, amire nem mindig van szükség, szóval valószínűleg csak nagyobb lesz a karimája fent. Láttam már alvócsuklyás megoldást is, ami pluszban még hideg ellen is jó télen, de az meg csak figyeg ott ha nem kell...

Kamcsatka, pl az ilyen klub-abbahagyásra gondoltam, hogy nemá', mert az szerintem van annyira jó ötlet, hogy egy ilyen incidens miatt nem kellene felhagyni vele. Ha arra gondolok, hogy volt idő, amikor búcsúcédulát is lehetett venni, nos, egyszerűen el kell fogadni, hogy mindig lesz, aki a legszentebb emberi érzésekre alapozva akar megélni, nyerészkedni, de ezen tényleg nem tudunk változtatni. Ez volt, van és lesz, de azért mások klubozhatnak....
danann
 
 


Kati/Prücsök (gondolom, ugyanaz vagy, régi babanetes trükk)
[quote]A írta:mikor megvettem rákerestem a neten a kangu szóra és ezt a fórumot találtam...nem minden hozzászólást olvastam el, de amit elolvastam az elég egyértelmű, gondoltam regisztrálok...


Én is rákerestem a kangu szóra, de ezt a fórumot nem dobja ki. :shock: Még a tizenkettedik oldal sem...

Mihelyst lesz a honlapodon egy jóváhagyó levél Kelley Mason-től, akivel szerintem több hazai Kozy viselő még mindig kapcsolatban van (én szoktam neki Kozy-s képeket küldeni rólunk, ha egy-egy szépen sikerül, mert gyűjtik), és ő maga sem tartja koppintásnak a dolgot, akkor szerintem oké a dolog. Nem lesz az! ;)De azt tudnod kellett volna, hogy Kozy egy trademark, nem csak a neve, de a szabásmintája is, még a kis zsebecskéi és rávarrt honlapcíme is, a mintás-egyszínű anyag elosztása, elrendezése is. Attól, hogy messze van Ámerika, ezt még ugyanúgy (jujj) lopásnak nevezik. Angolul is.

Van amerikában egy Franken Kozy nevű hordozó, ami "inspired by Kozy" szlogennel fut, Kelley Mason jóváhagyásával. A pántjai szélesebbek jóval. A szabásmintáját azonban közzé kell tenni minden "inspirált", XY után szabadon készült dolognak. Ez így fair, csakis így.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Nem láttam az összes hozzászólást, csak azt, amire reagáltam, amelyikben Prücsök azt írta, hogy ugyanolyan, mint a Kozy. Előtte viszont olvastam a mamamin, hogy Orsi belefáradt a klubozásba.

Kétségbeestem, és nekem is eldurrant az agyam. Mivel ritkán írok ide (inkább csak olvasok), elnézést kérek, hogy én is hozzájárultam a hangulat gerjesztéséhez. Itt nem ilyen a légkör. Ne is legyen.

é
évuska
 
 


ééérdekes: az én keresőm is egész mást dob ki.

Én is pipa lettem mert egy tök más fórumon (rönkházas) belekeveredtem már egy ilyen "beszélgetésbe" alig hozzászólós, ki Miért van most is olyan érzésem, hogy eladó és vásárló egy uaz?

Én nem adnék 15 rugót munkaruha anyagért az bizti! Nandu se annyi, nyilván mert olcsóbb előállítani, mint egy biopamut lanát....

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


SZiasztok!
Megdöbbenve tapasztalom, ami itt zajlik, csak ma szembesültem vele.

Minden új tagot, beleértve Prücsköt, Kativirágot és minden új topiktársat arra kérek, hogy mielőtt bármit is írna a topikba, olvassa el. Tudom, hogy 125 oldal marha nagy anyag, de legalább fussa át, hogy legyen képe az itt beszélgető emberekről, és ezze lvalamennyire elkerülhetőek lennének az ilyen és ehhez hasonló féltreértések.

Nem tudok a témához sok újat hozzátenni, csak egy dolgot ,ami nekem egy picit visszás a történetben:
Orsi lelkesen gyűjtögeti a Klubnak a kölcsönözhető hordozókat, erről mindenhol beszámolunk, és nagy lelkesedéssel fogadunk minden új adományt, erről mindenki tud és sokan élvezik is az előnyét. Szerintem okos döntés lett volna megkérni a klubtagokat, hogy teszteljék a Kangut. Talán más lenne a hozzáállás is, ha Prücsök kikérte volna a tapasztaltabbak véleményét. Prücsök, kívülről ez a következőképpen néz ki:
Elmentél a Klubba, megnézted, kipróbáltad a Kozy-t. Tetszett- nem tetszett, nem tudom. Ezek után a következő hír Rólad az volt, hogy MT-t gyártasz. Sosem láttunk itt, sosem láttunk egyéb fórumokon. Aztán egyszercsak belefutottam a hirdetésedbe a licitálós oldalon. Talán így már érthető, hogy a tapasztalt hordozók miért szkeptikusak a termékkel kapcsolatban.
Tény, hogy nem ismerjük a terméket személyesen, csak látásból. Most már Te is tudod, hogy egy tapasztalt hordozónak nem elég az az infó, amit megadtál a termékedről az oldalon. Nem tuodm, hogy mennyire megy a biznisz, de szerintem így is elég sokat köszönhetsz a tapasztaltabbaknak, kérlek, hogy tartsd tiszteletben az ő véleményüket, illetve kéréseiket.
Az enyém az, hogy itt ne reklámozzunk, mert az mindig felborzolja a kedélyeket. Ha kicsit visszaolvasod a topikot láthatod, hogy már mást is megkértünk, hogy ne itt népszerűsítse direkt reklámmal a termékét. Azt hiszem ez érthető igény.
Tényfeltáró jelleggel írtam, amiket írtam, nincs bennem bántó szándék.

Kép
beszilva
 
 


[quote="prücsök25"]A írta:prücsök25zért itt megjegyzem, hogy szerintem tisztességes az árképzés...
És azt is leírtam, hogy a hazai gyártás miatt a Kangu olcsóbb.


Még valami: a Kozy most 14 614.7033 Forint mindenestől, ennyiért házhoz hozzák, és ha PayPal-lal fizetsz, akkor ingyenes az utalás is. A szállítás 2 hét.

A Kangu 15 000 Forint (bevezető áron), plusz postaköltség, plusz utalási költség. A szállítási idő 3-4 hét.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lívia :)
én is a Lívia féle szabásminta alapján dolgoztam nagyrészt, aztán belebiggyesztettem a mintát, meg a pántok másképp vannak. Érdekes, nekem is lazának tűnik felül, de én ezt annak tudtam be, hogy Borka még kicsi hozzá (ki tudja, lehet, hogy nem ez a gond).

Én mindenképp tervezek rá egy csuklyát is tenni, mert ha B nagyobb lesz, és kilóg majd teljesen a feje, akkor alváskor lehet gond... valahogy megoldom, hogy ne fityegjen az a fránya kapucni, amikor nincs használatban!
(ha elkészülök a módosítással, és érdekel téged, megosztom a megoldást)

Livi
Kép
picilivi
 
 


Picilivi,
a nálam okosabbak azt szokták tanácsolni, hogy kisebb babáknál 1et kell hajtani a derékpánton és akkor jobban illeszkedik a body
asszem... :lol: hátha! :wink:

ja, és nem MEI TEI, hanem Mei Tai az hordozóeszköz típusa... :shock:

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


[quote="liv731"]K írta:liv731ati/Prücsök (gondolom, ugyanaz vagy, régi babanetes trükk)

Hehe ezt en is gondoltam, csak nem mertem irni :lol:
smzsgalf
 
 


[quote="norsi"]
írta:
norsiKati_virág,
A hitelesség a Te védőbeszédeddel kérdőjeleződött meg újra számomra, mert egy hete néztem meg a Kozy-t, akkor még nem volt kapható üzletben.


Elnézést az elírásért, javítom magam:
'egy hete néztem meg a Kangu-t'
akart lenni.
norsi
 
 


danann - Lívia,
nagyon szépek vagytok a hordozóitokban!

Móni
norsi
 
 


[quote="liv731"] írta:liv731
[quote="prücsök25"]A írta:prücsök25zért itt megjegyzem, hogy szerintem tisztességes az árképzés...
És azt is leírtam, hogy a hazai gyártás miatt a Kangu olcsóbb.


Még valami: a Kozy most 14 614.7033 Forint mindenestől, ennyiért házhoz hozzák, és ha PayPal-lal fizetsz, akkor ingyenes az utalás is. A szállítás 2 hét.

A Kangu 15 000 Forint (bevezető áron), plusz postaköltség, plusz utalási költség. A szállítási idő 3-4 hét.




Hihihi, haha, hihihi! :lol: :lol: :lol:

A párom mindig ezt kifogásolja a (magyar) kereskedőkben, hogy nem annyiért adnak valamit, amennyit ér+tisztességes haszon, hanem amennyit kinéznek a (hülye) vásárlókból... "The price they can get away with..."
h_szilvi
 
 


Még szerencse, hogy a vaterán most is kapható 12 db Kangu áron alul mindössze 11900 Ft-ért, így Áfástul mindenestül...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="gyuzso"]P írta:gyuzsoicilivi,
a nálam okosabbak azt szokták tanácsolni, hogy kisebb babáknál 1et kell hajtani a derékpánton és akkor jobban illeszkedik a body
asszem... :lol: hátha! :wink:


Gyuzso :)
Igen, igen! Pont ezt csináltam - és abszolút intuitíven! :lol:

Livi
Kép
picilivi
 
 


Sziasztok megint!

Továbbra sem értem, hogy miért léptek fel többen ennyire támadóan, de hát ez van.
Ahogy egy barátnőm szokta mondani: "Ha az élet megkínál egy citrommal, töltsd fel martinivel!" :D
Bocsánat, ha nekem itt nincs jogom viccelődni...

Szóval, kezdem a legfontosabbal Orsi, megkaptam a privát leveled, csak azután néztem meg a Kangura érkezett leveleimet, miután elolvastam az itteni hozzászólásokat. Ez jó, nem? Pedig innen (leszámítva Katit, és a privát leveleket) eddig túl sok jót nem kaptam...
Kati nem én vagyok. Nem hiszem, hogy ilyen "trükkökre" lenne szükségem, nagy lány vagyok meg tudom védeni magam.

Csak sajnos úgy látom,hogy itt a van sapka, nincs sapka esete áll fenn!

Én szívesen veszem az építő kritikát, de ha nem arra reagáltok, amit én írok, akkor sajnos nincs értelme.

Ha bárki szeretne elérni tudja hol talál, vagy írjon privát mailt, fogok válaszolni.

Ne haragudjatok, de nekem arra nincs felesleges időm, hogy alaptalan vádakat válaszoljak meg minden este.

Orsinak leírom, amit gondolok, ő meg majd eldönti, hogy mennyit oszt meg belőle veletek. Remélem őt meghallgatjátok, és meg is halljátok!

Még szerencse, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, mint itt páran a fórumon, és meglepődnétek, hogy privát mailben vannak, akik örültek a Kangunak!
A helyetekben elgondolkoznék, hogy vajon miért nem írhatják le a többieknek? Nehogy "kiközösítsétek" őket is?!?!
(majd most írjátok le, hogy biztos nincs is ilyen, meg csak kitaláltam, de ez engem nem zavar, mert én tudom az igazságot) bár tudom, hogy van, aki itt úgy gondolja, hogy az igazságnak sok arca van...


Prücsök
www.kangu.hu
prücsök25
 
 


[quote="norsi"]S írta:norsiziasztok!

Prücsökkel úgy ismerkedtem meg, hogy az egyik aukciós oldalon belefutottam a Kangu hirdetésébe. Én láttam személyesen Prücsök Kanguját. Értelmezésemben a többiek látatlanul nem konkrétan a termékedet minősítették.
Móni


Szia Móni!

Természetesen a Te véleményed is elfogadom, és azt is hogy nem fogsz Kangut vásárolni. Amiket írtál úgy írtad, hogy engem nem kérdeztél meg alaptalan vádak miatt "leírtál".

Semmi probléma.
De mivel Te személyesen is láttad a terméket, szerintem úgy lett volna fair, ha azt is leírod, hogy mennyire tetszett!!!

Persze ezzel itt biztos szereztél volna egy pár rossz pontot magadnak... vagy lehet a Te véleményedet legalább meghallgatták volna...

Prücsök
www.kangu.hu
prücsök25
 
 


Prücsök, ez nem összeesküvés. Megmagyaráztam én is és más is, mi a problémánk.
Nem hiszem, hogy ebből jól fogunk kikerülni, bár még nem kaptam meg a leveledet. Akkor közölnék belőle bármit is, ha hozzájárulsz, de inkkább azt mondom, hogy a magam részéről lezártam a témát.
Meghallgattunk mindenkit. Utolsó kérdésem elég egyértelmű lenne, de mégsem teszem fel.
Jelenleg nagyon sokan annak örülünk, hogy ha sokat adsz el, akkor sokan fognak hordozni. Pont emiatt egyáltalán nem lepődöm meg, hogy sokan örülnek a Kangunak. Mindegy, hogy Norsinak tetszett-e. Nem ez volt a téma. Amúgy azt mondta, hogy tetszett neki.
De belenyúltál valamibe, amivel sok mindent elindítottál, és ezt nem tudhattad előre, mert nem tájékozódtál, de ebben segíthettünk volna. Sajnálom.
Leveszem a képedet a blogról, nem kiközösítésből, hanem mert gondolom ezt szeretnéd Te is. Végülis meg sem kérdeztem, hogy hozzájárulsz-e.
üdv: orsi

kamcsatka
 
 


[quote="prücsök25"]
írta:
prücsök25Ne haragudjatok, de nekem arra nincs felesleges időm, hogy alaptalan vádakat válaszoljak meg minden este.


Nem értem. Ha valaki bedob egy kavicsot a méhkaptárba, ne csodálkozzon, ha össze-vissza csipkedik a méhek. És ha ezek után úgy érzi, hogy a méhek a hibásak, akkor meg tényleg no comment. Te is tudtad, hogy ez itt a "hordozós méhkas", remélem.
Ha nincs "felesleges" időd (a fórumozáshoz ez mondjuk kulcstényező, de én inkább ráfordított időnek hívnám), akkor a Szerkesztő topikban töröltetheted a (multi)regedet.

A többiektől, az egész topictól, régiektől és újaktól elnézést, a várandós hormonokat kissé nehezen kontrollálom, innentől részemről ON a továbbiakban.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!
Kiteszem a labam, aztan mire visszajovok all a bal:(

Kedves Prucsok!

Nem tudom elhinni, h nem ertened, mi a kifogasuk itt az embereknek.

Irod:
[quote] írta:gy lett volna fair, ha azt is leírod, hogy mennyire tetszett!!!

- senki sem kifogasolta szerintem a termeket, hiszen a Kozy egy kiprobalt termek, ami bejott, jo... Amennyiben a Kangu egy az egyben Kozy, akkor ervenyes ra is, ami a Kozyra. Tehat a termek nem rossz.

Hogy jobban erzekeltessem a dolgot: tervezek egy logot. Egy "vacak" kis rajz a vegeredmeny, de a vonalak tokeletesek, mind epp ott van, ahol lennie kell. Am innentol kezdve indigoval iszonyat konnyen masolhato. A masolonak csak annyi a befektetett "munkaja", h masol. De ez akarmilyen nagy "munkanak" is tunik, kismiska ahhoz, amit a tervezes jelent. Majd ha egyszer tervezel valamit, megtudod.

Sajnalom, h igy jut a magyar piacra egy hordozo. Amikor eljott hozzam valaki megnezni a hordozomat par eve, es meroszalaggal nekiallt meregetni, szabasmintat rajzolni, en kozoltem vele, h nem szeretnem a magyar piacon ezt igy egy az egyben latni. Azota meg nem lattam. Remelem, nem is fogom. Mert valoszinuleg szolnek az eredeti keszitojenek. Mert szamomra ugy etikus, h tudjon rola, aki kitalalta.

Biobaba
biobaba
 
 


Bár lehet, hogy Prücsök tényleg nem jön erre többet időt pazarolni, de azért egyetlen egy ici-pici hszt megengednék magamnak: mondd Prücsök, miután találkoztál Orsival, és a többiekkel a klubban, tényleg azt gondoltad, hogy muszáj pont itt is nyomulnod? Tényleg soha, egy pillanatig nem gondoltad, hogy Orsi és a többiek, akik ismerik a sztorit, és annyira ekötelezettek az Ügy iránt, ezt szó nélkül fogják hagyni? Mert ezt nem gondolhattad komolyan. Én is megnéztem, mit ad ki a kereső a kangu szóra. Nem is egy másik fórumot, ahol szintén úgy reklámozod, mint aki próbálta és bejött neki (véletlenül sem úgy, mint aki ebből tervez megélni, hoppá, még egy etikai dilemma...), nem volt elég az a néhány platform? Ha egy kicsit magadba szállsz, akkor talán belátod: ezzel követted el a legnagyobb baklövést. Ez egy nagyon forgalmas fórum, és szerintem nem sok embernek fog az lejönni, hogy téged igaztalanul bántanak itt. Megspórolhattad volna magadnak, szerintem nem érte meg.
danann
 
 


[quote="picilivi"]
írta:
piciliviÉn mindenképp tervezek rá egy csuklyát is tenni, mert ha B nagyobb lesz, és kilóg majd teljesen a feje, akkor alváskor lehet gond... valahogy megoldom, hogy ne fityegjen az a fránya kapucni, amikor nincs használatban!


Livi, csináltam neked egy képet a jelenlegi helyzetről a hátamon. :D Szóval, ha ügyesen teszed fel a kendőt/mei-tai-t, nem dől ki a feje mélykómában sem.

De gondolom, egy kis patenttel/cipzárral megoldh

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


megoldható, hogy ne fityegjen a kapucni mindig ott, ha teszel rá. (bocs, Nóri elküldte a hsz-t az előbb! :D )
Szóval itt a kép:
Kép

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Liv! Elalélok, hogy milyen szépek vagytok! :D

hordozo
 
 


Reméltem, hogy megérdemlek egy választ, miután személyesen szólítttam meg Prücsköt, de hát ezek szerint nincs rám felesleges ideje. Nem hiszem, hogy vádaskodó lettem volna, teljesen korrekten írtam a kialakult helyzetről segítő szándékkal, és nem priviben direkt, hogy mindenki lássa. Engem nem fog innen senki kiközösíteni, ahhoz egyrészt túl nagy a szám, másrészt mindenki szeret:), úgyhogy bátran vállalom a véleményemet mindenki előtt. Égyébként tényleg nincs ilyen, hogy kiközösítés.
Senki nem vádolt, csak egyfelől kevés volt az infó, másfelől meg túl sok(k). ÉS Prücsök, kérek légy figyelmesebb: Móni leírta, hogy tetszett neki a KAngu.
Gondolom most ismét tök fölöslgesen pazaroltam az időmet a fórumozással a pelusteregetés helyett. Eddig higgadt voltam, de most kezdek bepipulni.

Kép
beszilva
 
 


Livi :)
én a képen úgy látom, hogy nem támasztja Sári fejét a kendő - lehet, hogy csak nem látszik?
Viszont gondolkodom ezen: Borka egyszerűen imádja hátra lógatni a fejét, és amíg ébren van, tartja is, csak aztán, mikor elalszik, van gond... Neked meg Sári szépen hozzád simul.
Meg abból is lehet különbség, hogy B jóval kisebb mint Sári - lehet, hogy nagyobb korában Borkával sem lesz ilyen gondom?

Livi
Kép
picilivi
 
 


Ági, köszi! :D

Livi: de támasztja. Illetve tényleg a hátamhoz is simul-jó erősen. Egy jól felvett hordozó szerintem nem engedi alvó gyereknél kidőlni a fejet plusz fejtámasz nélkül sem, de hát ez lehet, hogy csak az én véleményem, ne vedd kézpénznek. Szóval nem tojáson járok, míg alszik, nem kell vele "egyensúlyozni". :D Nagyon hátra kellene dőlnöm (nem is tudnék annyira), hogy a fej súlypontja átbillenjen, és "kidőljön" a testközéppontjából. Kiskorában is ugyanígy szunyált. Sok minden fontos, a magasság, a felső kendőszél tartása, de tényleg a legjobb, ha úgy pihenteti a fejét, ahogy neki jól esik. Így tudja alvás közben forgatni, ha akarja. Persze, tudom, hogy nem jó példa, mert eredetileg egy mei-tai-ról beszéltél... :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Szia Prücsök!

Én nem tudok újat írni Neked, sokan, sokféleképpen próbálták elmondani, hogy mi nem volt szimpatikus nekik.

Nagyon szelektíven olvasol, először is idézném magam:

[quote="norsi"] írta:norsiMaga a Kangu nekem tetszett, -ezt is mondtam Neked- nem tűnt igénytelennek. Persze akkor lehet érdemi véleményt mondani, ha ki is próbálja az ember.


Bár mások olvasták ezt a véleményem is, és nem közösítettek ki miatta!

Ahogy pozitív véleményem vállalom, a kritikát is, hiszen rögtön számodra beazonosíthatóvá tettem magam.

Az, hogy a Kangu a Kozy másolása, nyílt titok.
Azt, hogy mikor ismerkedtél meg a hordozás -e módjával, egy számomra teljesen hiteles forrásból tudom, Orsitól. Ezért sajnálom, hogy törölt a klub beszámolóból, bár a személyes részét maximálisan megértem.

Fentiek úgy gondolom, tények.

Te úgy érzed, jó szándékkal jöttél ide, és nem várt reakciókat kaptál. Talán annyit tudok még javasolni, hogy kicsit később olvasd újra a Neked írt dolgokat, talán akkor meghallod belőle azt is, amiről ténylegesen szól.

Annak, hogy a Kangu rendelkezik mindenféle tanúsítvánnyal, örülök, mert ha jellemzően nem is közülünk fognak kikerülni a vásárlóid (ami lehetett volna másképp is!), azért biztosan mások használni fogják!

Kérlek, ha valami személyesen nekem szólót szeretnél még írni, akkor ezt a továbbiakban privátban tegyük, -minden elérhetőségemet ismersz-, hogy a fórum mielőbb visszatérhessen az eredeti kerékvágásba.

Üdv,
Móni
norsi
 
 


[quote="picilivi"] írta:picilivi
[quote="gyuzso"]P írta:gyuzsoicilivi,
a nálam okosabbak azt szokták tanácsolni, hogy kisebb babáknál 1et kell hajtani a derékpánton és akkor jobban illeszkedik a body
asszem... :lol: hátha! :wink:


Gyuzso :)
Igen, igen! Pont ezt csináltam - és abszolút intuitíven! :lol:


Livi,
okos mama számára nincs megoldhatatlan feladat!! nagyon ügyesek voltatok!!!!! :lol: :lol: sok örömet a hordozásban!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso
 
 


Livi, nekem nem teljesen derült ki, hogy háton hordozásról vagy elöl hordozásról beszélsz, tehát hogy mikor érzed problémának.
Mert szerintem ha elöl van, még egy párnázatlan ívű MT sem gond, hiszen amíg pici, rádborul úgyis (tetrapelus kettőtök közé szükséges), ha nagyobb és elöl van, akkor meg tartja a fejét, és ha elalszik, szintén rádborul. Ha Te hajolgatsz, akkor van gond, hogy fognod kell a fejét.
Háton hordozáskor egy párnázatlan ívű vagy egy kapucnitlan MT NEM tudja tartani a fejét, más helyzet, mint a kendőnél. Tehát háton picike vagy nagyobb, de alvó gyereknél vagy a merevebb párnázás a megoldás (ekkor sem az ív tartja a fejet, hanem úgy tartja a gyerket, hogy ne fittyedjen le, mint Liv írta), vagy a kapucni. Persze vannak fejlógatós típusú gyerekek is.
ALvás háton ívelt MT-ban:
Kép
alvás háton kapucnis MT-ban:
Kép

kamcsatka
 
 


"Még szerencse, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, mint itt páran a fórumon, és meglepődnétek, hogy privát mailben vannak, akik örültek a Kangunak!
A helyetekben elgondolkoznék, hogy vajon miért nem írhatják le a többieknek? Nehogy "kiközösítsétek" őket is?!?!
(majd most írjátok le, hogy biztos nincs is ilyen, meg csak kitaláltam, de ez engem nem zavar, mert én tudom az igazságot)... "
ez olyan mókásan hangzik, olyan ovis :lol: :lol:
de nem baj!! :wink:
ja, és ez is normális, hogy ha valakit érdekel valami, akkor azt priviben beszéli meg, nem "elbújni" akart senki a "vizslató szemek" elöl...

én csak örülök a sikerednek!! és remélem előbb-utóbb lesz saját kozy-fejlesztéssel, ami már nem a patent-védett másolása lesz, sőt le is védeted majd, mert olyan szuper és ötletes lesz!!! és akkor megszületik A KANGU! aminek mi szívből fogunk örülni és büszkék lenni, hogy szép-működik és egyedi!!
szerintem mindannyian így gondoljuk!!

és ami itt spamnek minősült, az a következő fórumon már A HOZZÁSZÓLÁS, hiszen az a "Hordozókendők adás-vétel", én is ott keresnék, ha most épp szükségem lenne valamire, itt meg megnézném, mit is bénáztam el a BWCC-vel (háti bagyura gondoltam, nem bírom az angol rövidítéseket!! :lol:)

Livi, mi próbáltuk mindkét megoldást, az alvókapucnihoz majd jó hosszú kötözőt csinálj, hogy elérd, ha a hátadon van!!
:wink:
ha meg elég magas és jól ki van bélelve, akkor az íves nagyon szépen tartja a fejet!! de ha elaludt, úgyis átkötöm, akkor minden a helyére kerül! :lol: lássuk majd a végeredményt! :lol: :lol: :wink:

KépKép
Kép
gyuzso
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?