Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon-nagyon jót aludtam, alig bírtam felkelni.

Kriszti, Tamara!
Köszi a köszöntést!

Tamara ne aggódj, hogy kevés lesz a gyerekruha. Nekem ma a védőnő azt mondta, hogy ha ilyen meleg lesz továbbra is, bodyban fog lenni csak a gyerek. És mutattam neki a kisruhákat és mondta, hogy bőven sok lesz a felét sem fogja hordani. Bár most legutóbb apukámék, hoztak még kisruhát, mert én azon aggódtam, hogy ebben a melegben tényleg mit is adjak majd Blankára, és lehet olyan kisbody szerűséget kapni, aminek az elején van egy kis fodorbodor, ettől annyira nem nem body kinézetű, de még is az. Hát szerintem ezeket agyon fogjuk hordani.

Még azon is gondolkozom, hogy 2 szettet fogok összekészíteni hazahozósnak, egyet ha hűvösebb lesz, egyet ha kánikula és majd a férjemnek megmondom, hogy melyik kupacot hozza.

Nem akarok úgy járni mint a barátnőm, na azon 5 percig csak hahotáztam. Ő nem készített össze a gyereknek hazahozósruhát, mondván második gyerek, apuka már csak tudja, hogy mi kell.
Mondta is a férjurának, hogy hozz már be pelust, meg sapit, meg rugit ... stb.
Erre bevitt valami nem éppen új darab rugit a gyereknek ... de se egy body-t se egy kis zoknit ... azért mert anyuka nem mondta :!: A férfiaknak mindent mondani kell!
Ja és nem volt valami nagyon meleg, elég szeles idő volt. Barátnőm mondta, hogy olyan gyorsan öltöztette a babát, ne hogy észrevegye valami csecsemős nővér, hogy nem ad rá bodyt, hanem csak a kiscsupasz testére rögtön a rugit :-)

Szopiztatás: én is nagyon szeretném szopiztatni a kicsit, remélem majd ő is akar :wink:

Kata: az én munkahelyem nem TB kifizetőhely (KFT), így nekem mindent magamnak kell intézni a kincstárban. És nem is a munkahelyemtől fogom kapni a pénzt.
Jó bonyolult ez az egész támogatási rendszer :evil:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Andi!

Köszi a köszöntést!

Nem lesz kevesebb semmid sem! Ez csak akkor lenne, ha szinte 2007-ben betegállományban lettél volna. És a terhességedet is így húznád ki.
Ahogy kivettem a szavaidból, te sem egy állami vállalatnál, vagy multinál dolgozol. Ott nem tudom elhinni, hogy a szabi alatt nem jár a fizu. Normális esetben mindenkinek van 20 nap fizetett szabija és ha azt kiveszi akkor ugyanolyan mintha dolgozna, jár a rendes fizetés.
Ezért írtam ma reggel neked, hogy én a szabi után elmennék táppénzre ... sőt most, hogy elmondtad, nem fizetik a szabit, egyenesen venném az irányát a körzeti orvoshoz és a szülésig táppénz.
De ezek a dolog annyira egyénre szabottak, tényleg nem jó így tanácsot adni, nincs egy jó munkaügyis ismerősöd?
Nekem egy munkaügyis napra pontosan kiszámolta, hogy mikor milyen ellátást vegyek igénybe, hova kell mennem ... stb. hogy jól járjak.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Andi! Elfelejtettem a méhlepény érettséget, amit kérdeztél: nekem úgy van, hogy "A lepény a fundusban tapad. II. mvf." Mivel én nagy UH lelet kiderítő vagyok (és mivel a kórházban sosincs idő a kérdésekre és válaszokra, 1 hét meg sok idő míg feltehetem a kérdéseimet a magánban) ezért mindig utána szoktam nézni mindennek a neten :lol:

Kép
chesther
 
 

 
 

Timi: en is pont most keszitettem ossze meg egy adag hazahozost, mert pont ez jutott eszembe ha akkor is ilyen mleg lesz azert nagy tulzas a vastag kardigan.

Olyan bodit en is lattam nagyon edi!
Nekunk van nehany napozonk, meg hat a bodyk, de ezen mar en is elmelkedtem, hogy az 56os nacik es rugik- meg jo hogy keves van- nem igen lesznek rajta!
kisruhat en nem vettem, illetve csak 62est, mert hat ugye majd ha eldol hogy tenyleg lany....

Na megyek a viz ala, mert sajat levembe folok...
Vendég
 


Jajj e jó Timi, hogy ezt elmondtad!
Én meg nem akartam elmenni táppénzre, mert valaki azt mondta , a pláne az, hogy lehet még hozzáértő személy is, hogy a táppénz miatt kevesebb lehet a juttatásom.
Na most már holnap tényleg kiderítem ezt.
Magáncég, nagyon vicces, mert a kolleganőmmel csak ketten vagyunk bejelentve és enek ellenére sem adnak semmit. De a holnapi napot még megvárom, nem kiabálom még el, mert még holnap dolgozom délután!!!
Ha ez így van ahogy mondod,akkor ezt a 10 nap szabimat kiiratom júniusra és júliustól megyek táppénzre. Az is valami.

Köszönöm addig is! Ha eszetekbe jut valami még, akkor írjátok lécci!

Voltam dokinál :) tök jó, bébike szépen befordult a helyére! Ennek nagyon örülök :D Viszont holnap megyek urulógushoz, mert
a pisivel nem stimmel valami. Valaki volt már ilyen dokinál? Az Őrsre kell mennem, azt sem tudom hol van.

Jövök még, hátha addig valaki ír, mert reggel megyek!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Timi: Utólag nagyon boldog szülinapot! :lol:

Tegnap voltam Csapónál magánba. Megkaptam a sómentes diétámat, mondván, hogy már 9 kilót híztam (Lucával ekkor már 11-et, na de mindegy) és szerinte csak most jön a nagy hízás (2 éve 4 kiló jött fel az utolsó 10 hétben) Szóval nem fogom olyan nagyon komolyan venni, azt hiszem. A méhlepényre (II. érettség) azt mondta, hogy addig nincs baj, amíg jó a köldökzsinór áramlás - jól megnézte és jó. :lol: Jövő szerdán UH Uzsoki.

Na most mennem kell, mert egyfolytában azt hallom lentről, hogy "Anya jön!" :lol:

Szép napot:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 



Sziasztok!

Timi, Isten éltessen!!! :)
De jó neked, lesz egy kis ünneplés, legalább azzal is gyorsabban telik az idő, könnyebb a várakozás :)

Andi, a lányoknak tényleg igazuk van, jobb most táppénzre menni és csak később igényelni a TGYÁS-t ebben a helyzetben. Ez nekem eszembe sem jutott :) És valóban érdemes lenne egy munkaügyissel beszélni, kérdezősködj körül a barátok, ismerősök körében, hátha valaki ismer egyet. Urulógusnál én sem voltam még, arról semmi infót nem tudok adni :(

Nekem is össze kellene már készítenem a babaruhákat, amiben Danikát majd hazahozzuk. Hátha ma ráveszem magam :) Ez a meleg annyira elnyomott a tegnap is, semmihez sem volt sem erőm, sem kedvem. Dél körül aludtam egy kicsit, de az is kész szenvedés volt, patakokban ömlött rólam a víz. Délután viszont mentem a párommal focizni, a haverokkal járnak heti kétszer, és azt nagyon élvezem. A pálya nagyon szép helyen van, szép a kilátás és sok a zöld, a park, nagyon szeretek menni vele, addig is levegőzöm egy kicsit. És tegnap annyira kellemes szél fújt ott kint, nagyon örültem, hogy kimozdultam ebből a gőzfürdőből. Úgy tűnik, ma kellemesebb lesz az idő :D

Azt hiszem, nekem is sikerült több kisruhát vennem, mint amennyire valószínüleg szükség lett volna. Lassan gyűltek össze, és valahogy úgy, hogy na még ezt, ez is olyan cuki, ez meg pont passzol a vállas nadrággal stb. Aztán szép lassan ősszegyűlt, mind 62-es, csupán néhány darab 56-os van. Mondjuk nálam is csak a body az, amiből igazán sok van (14 darab öszesen), a többiből (rugi, nadrág stb.) 2-3 darab, tehát azokkal nem lesz gond. Annyira várom már, hogy ne csak a szekrényben ücsörögjenek a ruhácskák :)

Lányok, a méhlepény érettségét mikor mérték nektek? Én úgy tudtam, a 38. héten van még egy ultrahang, rá is kérdeztem a dokinál, de azt mondta, nem, nincs, minek az, amikor minden ok a babával. Szóval én a méhlepényről semmit sem tudok, és arról sem, milyen a köldökszinór áramlás. Azt is ultrahanggal mérik? Bocsi, lehet butaságot kérdezek, de nálunk még tényleg nem jöttek szóba ezek a dolgok...

Annyira bízok ebben a frontban! :) Hátha valami beindul már végre. Igaz, még van egy hét a kiírt időpontig, de jó lenne, ha addig megszületne a kicsi, mert utána szabin lesz a dokim, és nem szeretnék másnál szülni. Bár egyelőre még semmi jelét nem érzem, hogy ki szeretne bújni ebbe a forróságba. Mondjuk meg is értem...

Ki kellene gondolnom, mi legyen az ebéd-vacsi... Ti mit főztök ma? Adjatok valami ötletet!!! :D

Anita
nita83
 
 


Lepeny erettseget es aramlast nekem sem neztek meg, nem is jott szoba hogy fognk e egyaltalan. Annyit tudok, ha valakinek a ctg nem jo, es ismetelve sem, akkor kuldi a doki aramlasvizsgalatra, de automatikusan nem....

HAt az ejjszakai vihar ismet bekoszont, es szinte lemasolva az eloso ejjszakt most sem aludtunk, sot a meccs masodik felidejet mar nem birtam ulve, annyira gorcsoltem, fajt minden porcikam, a babo meg csak feszitett, feszitett. Azt hittemmegfulladok....de hat megint a vihart erezte o is!
de ma talan nem lesz 500 fok!:)
Igazibol sajnos az 5 napos elorejelzesben nem igen latni jelentos lehulest, max 2-3 fok...

Hat az Orson az Ikea mellett van az Orvosi rendelo, hogy az urulogia hanyadikon azt epp nem tudom.

Ma megint rendebe kell kicsit vagnom a lakast- bar szerencsere ez csak porszivozast es portorlest jelent- mert jon este egy volt csoporttarsam.
Egy masikert meg most ezerrel drukkolok, ma reggel- ha ejjel nem indult be- beinditottak a szulest...VArom nagyon a babahirt!

JArok majd meg erre fele!
Aki mar nem, annak szep hetveget!
Mi beterveztuk a Santana koncertet szombatra, de hat meglatjuk hany ezer fok lesz, es mennyire leszek fitt....
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Esélyem sincs most visszaolvasni benneteket, sokat írtatok az elmúlt 1,5 héten :)

Mi hétfőn hazajöttünk a kórházból, most már jobban vagyok én is, itthon azért minden könnyebb.
A kis Botink 11 óra vajúdás után végül császárral született (59 cm, 4400 gramm) több dolog miatt (lapos medencém, téraránytalanság, fájásgyengeség-pedig higgyétek el, hogy nekem még EDÁval is nagyon fájt :(, és Boti nagysága, amit senki nem feltételezett még a vajúdás alatt sem!). De nincs semmi rossz érzésem, élményem a szülésről!

Eddig egy kemény éjszakánk volt, egyébként Boti eszik(80-100 grammot szopizik :), tekinget, alszik.

Tegnap volt itt Zemplén doktornő, ő is mindent rendben talált Botival!

Megpróbálom visszaolvasni az elmúlt napokat, aztán amikor tudok bekukkantok! Jövő héten itt lezs Anyukám, szóval remélem lesz egy kis időm!

Pocakosok kitartás!
Mindenkinek szép napot!
Üdv,

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus,

Gratula ismet! Ha lesz majd idod tegyel fel kepet. Es tenyleg ne legyen rossz erzesed a csaszi miatt, sztem Te mindent megtettel az ugy erdekeben :) es a Te vekony alkatoddal oriasi a baba. Es annyira orulok, hogy szopi teren minden rendben.

Gyors rengeneralodast!

kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!

köszöntelek én is körünkben ismét Melus! remélem nincs sok 56-os rucitok :roll:

ma engem is meglepett a védőnp, és már nem először. olyan kellemetlen mikor én még hálóingben lófrálok elptte. pedig 7 óta fent vagyunk, csak egyszerűen repül az idő. el sem hiszem, megint péntek van.
tegnap megtörtént, hogy az első kinőtt ruhánkat már félre kellett tennem :wink:

szopizással még mindig bajlódunk. most valószínű kapunk póttejet egy ismerőstől. mégiscsak jobb mint a tápszer :(

célban lévőknek kitartás, nemsemmi mostanában az időjárás.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Jó sokat írtatok :-) örvendetes, hogy többen lettünk :-)

Anita, Tündi! Köszi a köszöntést :-) Igen örülök a mozgalmas hétvégének, mert legalább így gyorsabban telik az idő :wink:
Tündi, látod mondtam, hogy ne aggódj a lepényed miatt! A kilóid pedig teljesen ideálisak :-)

Hello Melinda!
Szuper hogy tudtál jelentkezni. Én vagyok a legszerencsésebb, mert én már láttam Boti babát :D Még egyszer nagyon-nagyon gratulálok nektek. Örülök, hogy a nem túl könnyű szülés, abszolút nem vette el a kedved, és nem fogsz rossz élményként visszaemlékezni rá. De hát hogy is lehetne, megszületett a kisfiad!!! Gratulálok a sok tejcsihez ... látod ez is mindenért kárpótol benneteket :wink: Erősödjetek, nőjjetek még nagyobbra. Puszi

Ivett!
Már van kinőtt ruci :o Dorka akkor szépen nő! Kitartást a szopihoz. Az pedig tök jó, hogy plusz tejcsitek lesz, legalább lesz Dorkának egy tejtestvére :wink:
Tényleg mesélted régen, hogy van kutyusotok, hogy viseli a kutya az új családtagot?

Tamara, Anita!
A köldökzsinór áramlást nekem a dokim már olyan régóta nézi, hogy nem is tudom hány hetes voltam amikor először ezt vizsgálta (uh. nézik) ... de a vége felé szerintem kötelező lenne nézni. Ha még lesz uh. vizsgálatotok, akkor mindenképpen kérdezzetek rá, hogy rendbe van-e? És milyen állapotban van a lepény ... stb?

Főzésben nem tudok segíteni, mert nekem ma nem kell ... egyébként is olyan nehezen találok ki kajákat, de ha nem is kell akkor egyáltalán nem forog az agyam :lol:

Andi! Nekem szerencsére nem kellett urológushoz mennem a terhesség alatt. Lehet, hogy felfázhattál ... nem olyan rég pont erről beszéltek itt a lányok, hogy ez a terhesnőknél könnyebben előfordul. De úgy általában a nők könnyebben szednek össze alulról bacikat is. Remélem semmi baj nem lesz, a kivizsgálás nem hátrány, jobb mintha nem foglalkoznának vele. Majd mesélj, hogy mi volt ...

Na megyek és körbeszagolok egy kicsit a lakásban ... nem ártana egyet porszívóznom sem :roll:
Majd még jövök!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Melus :-) gratulálok! Ha lesz időd mesélj még mi volt, milyen most, tapasztalatok stb!

Voltam urulogusnál, azt mondta a vesém normális. Kérdeztem mitől lehet ez az eltérés, azt mondta (motyogta elfordulva) hogy ilyenkor töb a hüvelyváladék a kismamáknál és etől lehet, de a többit nem értettem. Írt fel gyógyszert, azt kell szednem.

Jövőhónap elejétől megyek táppénzre. Hogy kell kiiratnom magam? Háziorvosnál? Odamegyek és mit mondok neki? Nem bírok dolgozni és kész. Kell iylenkor zsebpénzt adni neki? Soha nem voltam még táppénzen.

Majd még jövök, sziasztok!

Kép
andaka
 
 


Melinda: de jo hogy ujra itt! Nem semmi lehetett az a 11 ora....de a lenyeg hogy jol vagytok mindketten, es hogy nincs Benned rossz erzes a szulessel kapcsoltaban.
Jo hogy van tejci es a szopival nincs gond, mert nagyon sok "problemas" friss anyukarol hallok mostanaban.
Jojj amikor csak tudsz! Es kerunk sok sok fotot!


Timi: nekem mar nem lesz uh, igy aramlas vizsgalat sem! A rendelobe ahol a doki vizsgal nincs is gep, kulon beutaloval jartam a Herminara, ott meg nem neztek soha.
Elvileg egyszer a doki meg vizsgal es ennyi. Amugy csak ctg, meres, vernyomi. Azt hiszem ez mindenkinel igy van ott az sztkban, csak ha baj van kuldenek vizsgalatra...

KAta: tappenzre nem a doki( marmint szulesz, nogyogyi) ir ki? legalabbis mikor en a 14heten elkezdtem gorcsolni, azonnal ki akart irni tappenre, de hat ugye nem volt munkahelyem, meg elotte is csak kulfoldi igy nem johetett szoba.
Sot igen tenyleg ott a terhesgondozoban is mindig van csomo kismama, akik csak tappenz felulbiralasra jonnek, es annyi hogy ujra alairja a doki a papirt.
Szoval szernitem igy kismamakent nem a hazidoki.
Vendég
 


Most érdeklődtem a háziorvosnál. Úgy van, hogy igazolást kell vinnem a nőgyógyászomtól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok és ő ír egy papírt és azzal kell mennem a háziorvosomhoz. Még jó, hogy tegnap voltam. De most csak a portással beszéltem, 5 körül hívom a doktornőmet.

Lányok nekem annyi kisruhám van, hogy csak no. Kisnadrágok, persze nem egy,ami 56os méret. Remélem nem vettem feleslegesen. Még egyszer pedig szeretnék elmenni a turkálóba, ami a Keletinél van, ott olyan jó dolgok vannak.

Kép
andaka
 
 


Timi!

hála ég Bobi (a kutya) jól viesli Dorkát. a kürházból kétszer kültem haza használt pelust, illetve sokat van vele is foglalkozva. próbáljuk Drkát is nem eldugni előle, szagolhatja. ha megyünk sétálni ő is jön velük. nagyon meleg van az emeleten,ahol a hálónk van, Bobi ezt nem nagyon bírja, és saját akaratából kiment a szobából. ha bejön,sokszor a kiságy alá fekszik be. az ágyunba bejöhet,mert Dorka nem szkott ott feküdni. én nem tudok fektetve szoptatni,mert bealszok,és akkor nem eszik semmit Dorka.
képzeljétek ezt az egyszeri juttatást időben megküldték.azt ígérték 3 hét, és meg is jött. nagy csoda. a családi pótlékra is kiváncsi leszek mikor jön.
jó hétvégét mindenkinek.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Ivett!
Jó, hogy nem féltékeny a kutyus. Nálunk Kamilla senkire sem féltékeny annyira mint a gyerekekre. Bármilyen felnőtt jöhet hozzánk, max. megszagolja és már nem is foglalkozik vele. De a gyerekek valamiért konkurenciát jelentenek a számára.
A pocakomat mindig mutogatom neki, meg szokott a hasamra is feküdni ... meg a babaszobába ha beakar jönni, akkor mindig mondjuk neki, hogy ez nem a te szobád ... így tudja, hogy ott nincs játék ... hmmm de nagyon kiváncsi leszek, hogy mi lesz. Majd én is küldök haza neki pelust.

Andi!
Igen, úgy van ahogy írtad, a háziorvos ír ki betegállományba. Bár az is lehet, hogy nem is fog kelleni a nőgyógyásztól papír, mert már nem vagy a terhességed elején, akkor ragaszkodnak igazoláshoz ha valaki még nagyon az eljén jár. De jól teszed, hogy felhívod a háziorvosodat, mert mindenkinek más a heppje. Nekem egyik dokim sem ragaszkodott anno ehhez, de a végén nem is vettem ki táppénzt.
Örülök, hogy nincs urológiai probléma :-)

Tamara!
Tudom, hogy sztk-ba jársz ... nem ezzel van a baj, hanem az a felháborító, hogy aki nem fizet basszus azt nem vizsgálják meg rendesen. Mi az, hogy nem nézték? Komolyan nem hiszem el ... hogy csak akkor foglalkoznak a kismamikkal, ha baj van. Az a ciki, hogy ez semmiből sem áll, mert amikor méregeti a gyereket uh-n, kb. fél perccel több időt tölt el azzal, hogy vizsgálja az áramlást is.

Nálunk beborult, és lehűlt a levegő ... remélem nálatok is :D

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Lányok de irigyellek benneteket a kutya miatt. Nekünk szeptemberben hallt meg a kutyusunk, imádtuk őt és terveztük, hogy a baba majd hogy fog mellette felnőni, pedig akkor még nem is voltam terhes. Boxer volt, isszonyat jó fej.

Beszéltem háziorvosommal, kiírt már mától és kérte hoyg a dokimtól kérjek majd papírt és vigyem be neki jövőhéten.
Illik ilyenkor neki valami borravalót adni?

Olyan jó volt ez a kis eső! klasszul lehűlt a levegő.

Jajj lányok, olyan rossz az utolsó nap a melóba. Mármint a búcsuzkodásra gondolok. Eddig sírás nélkül kibírtam ,de az előbb két edző búcsúzott el tőlem és kaptam tőlek (egyedül tőlük) ajándékot a babának és úgy meghatódtam. Olyan aranyosak!

Lányok mondjatok már kérlek egy jó bőrgyógyászatot! Ma voltunk férjemmel a Herminába, sokan voltak, ki is volt írva, hogy csak sűrgős eset várakozzon, mert szabin vannak az orvosok. Gombás a körmöm, szerintem pláne most illene megnézetni, ezért vártam. Meglát az asszisztens, beszólt 1-2 embernek valami nem túl kedveset, aztán rámnéz: hát maga? nem valami kedvesen persze. Azt hittem dobok egy hátast. Ott is hagytam, pedig még ezek után fél órát várakoztam úgy, hogy be sem ment senki és ki sem jött senki. Kint meg azon ment a harc, hogy ki kiután jön. férjemmel ott nevettünk a sok öreglányon. :) Persze jött egy pali,aki megmondta, hogy a kismama menjen be, neki elsőbbsége van úgy mint a BKV-én is. Ezek után mindenki kussolt. :D

Kép
andaka
 
 


Sziasztok Lányok!

MA voltunk először sétálni, reggel, tök jó volt, már nagyon vártam :D

Tegnap elfelejtettem írni, hogy a kórházban mindenki a személyzet - nagyon korrekt, és segítőkész. Nekem még fejni is segítettek a csecsemősök! A szülésznők is, mindegyik, nagyon kedves volt.

Majd 7végén megfűzöm a férjemet, hogy tegyen fel képeket!

Megyek szopiztatni, majd még bekukkolok.
Szép napot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


sziasztok!
tegnap nem tudtam írni, mert egész nap a munkahelyen pakoltam. Kicsit lehangoló volt (még 10 évvel ezelőtti főiskolás cuccok is voltak a munkahelyen :twisted: ), meg a búcsúzkodás...másik oldalról meg nagyon örülök, hogy mami leszek!!! Nagyon várom, hogy megérkezzen Glória! És képzeljétek a bútorokat is megvettük! Egy 4 fiókos pelenkázós komódot, egy 3 polcos-ajtós magasabb komódot és egy kiságyat is, ami átalakítható. Fenyő és gyönyörű szép, nem olcsó, de szerintem jó árban van a többihez képest. A Kikol-ban vettük, ez ottvan a Reno udvarban, a Váci út 168. Ha esetleg valakit érdekel még.
Kókuszmatracot is találtunk olcsón: 140x70-es, 8 ezererért, a Novusmatrac vagy mi a neve, a MaxCity-ben, Törökbálinton :D . És ma festünk :D .
Andi! Én nem szoktam adni lóvét egy orvosnak (tüdőgyógyász, fogorvos, háziorvos, urológus) se. Lehet, hogy fukarság, de úgy gondolom, hogy fizetek annyi TB-t, hogy nekem ez jár :oops: . Elég a nőgyógyász is, és ahányszor én más orvosnál voltam, mindig adnék 2-3 ezret, akkor szép kis summa jönne össze...
Melus! Annyira örülök, hogy jól vagytok!!!! És már sétálni is voltatok, jaaajj de jó!!!! Írtad, hogy a csecsemősök segítettek a fejésben is. Te használtál mellszívót? Milyet? Boti hogy van? Mennyit alszik? Fürdetést hogy bírja?
Na megyek pakolászni, főzni :roll:
Ha végzünk ma :arrow: holnap megyünk Velencei tóra kicsit hűsölni!
írjatok!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok lányok!

Melus, gratulálok a picihez, annyira irigyellek, hogy már babázhatsz! Képzeljétek, amikor a férjemmel bent voltunk a kórházban szülőszobát nézni (június elején), épp azelőtt született egy 4,7 kilós babó. Az anyuka még a szülőszobán pihent, de a babát odahozták a nővérek, körbeujjongták, igazi kis vasgyúró volt. És tetszett, hogy a nővérek ilyen kedvesek, tényleg ott csodálták a babát, pedig biztos nem először láttak ilyen kis tüneményt. Szóval Melus, örülök, hogy te újból megerősítetted, hogy tényelg nagyon rendesek, kedvesek a nővérek az Uzsokiban.

Andi, én tudok egy jó magán bőrgyógyit, nemrég voltam nála (az anyajegyeim miatt aggódtam). Kb 10-15 ezer Ft egy vizsgálat, de nagyon tapasztaltnak tűnik a nőci, és kedves is. Nekem is úgy ajánlották és én is meg voltam vele elégedve. A Margit híd budai hídfőjénél rendel, ha gondolod, megadom a számát a bejelentkezéshez (nekem 1 hétre rá tudott csak időpontot adni... :( ).

Eszter, Andi: ne szomorkodjatok a munkahely miatt... Jó hallani, hogy szerettetek ott dolgozni, szerettétek a munkátok, de szerintem pár hét után eszetekbe sem fog jutni, annyira el lesztek nyűgözve a kicsi babától (na meg időtök sem lesz rajta rágódni :) ). Én két hónapja hagytam abba a munkába, igaz, minden nap chatelek a kollégákkal és sokszor találkoztunk is azóta, de valahogy mégsem voltam szomorú, amikor eljöttem. Mondjuk én nem is dolgoztam ott olyan régóta, hogy nagyon-nagyon szomorkodjam miatta.

Az éjjel megint a dokimmal álmodtam, úgy látszik, állandóan csak a szülés gondolata jár a fejemben. A férjem is azt álmodta, hogy megszületett Dani. Bárcsak jövő héten végre beindulna valami!!!

Ma lazítunk egy nagyot a férjemmel :) Reggel voltunk nekem szemüveget rendelni meg vásárolni, aztán ebédeltünk, most pedig semmi dolgunk :) Annyira jó! És az idő is elviselhető. Szerencsére a férjemnek is végetért a vizsgaidőszak, nem kell már tanulnia, bár lehet, hogy leülök vele kicsit angolozni. Ha lesz kedvünk...

Pihenjetek ti is!!!!! :D

Anita
nita83
 
 


Nekunk is igazi semmittevo napunk van:)
Reggel vagy 11ig agyban voltunk- igaz ez nem meglepo hisz a heten egyikunk sem aludt a ngy meleg miatt, en meg tegnap ejjel is vegig ebren voltam, baboca nem hagyott alukalni- aztan o lement boltba, en ebedet keszitettem, meg "szepitkeztem".HAjmosas, csavaras, koromvagas, festes. Ebed utan picit uldogeltunk, beszelgettunk, aztan nemreg uzsisztunk es o szokasahoz hiven most palyan van....
7re jon haza, es megyunk a koncertre! remelem legalabbis maradok ilyen fitt- ma egyaltalan nem volt se kemenyedes se joslo, pedig az elmult 2 nap eleg huzos volt ezen a teren.


Melinda: a csaszar utan mekkora fajdalmaid voltak? Milyen a gyogyulas?
Varjuk a fotokat Botirol!Tok jo hogy mar voltatok kinn! en is igy tevezem, hogy minel hamarabb....Igaz ebben az idoben nincs is akadalya, csak a tuzo napot kell kerulni.
Szep napot Nektek!



Timi: Nektek jo unnepleseket!
Sok finomsagot, szepajandekokat!


Eszter: nagyon jo erzes lehet hogy igy haladnak a dolgok! Es lassan minden megvan!
Holnapra jo husolest!
En is ugy mennek de ninc kocsink, igy csak almodozunk rola milyen jo lenne most Akarattyan( ott van nyaralo).

Mindenkinek tovabbi szep napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma olyan kellemes az idő! Nagyon élveztem már a tegnap estét is a barátokkal kint a friss levegőn ...
Délután apuékkal ünnepeltünk, jó volt ... holnap meg a férjem szüleivel és anyuékkal fogunk. Azt is várom. :wink:

Munkahely: én egy percig sem szomorkodtam amikor utoljára eljöttem a munkából ... de hát nekem más a viszonyom a munkahelyemhez, mert az egyik ügyvezető a férjem, a másik meg barát, végülis én akkor járok fel amikor csak akarok. Holnap délelőtt is felugrunk az ünneplés előtt ... 1 hónapja nem dolgozom, de minden héten 1x felmegyek az számlákat, levelezéseket átnézni :lol:

Andi!
Háziorvos: szerintem sem kell feltétlen pénzt adni a dokinak. Akkor szoktak a háziorvosnak pénzt adni, hogyha betegállományban tart, de konkrétan semmi baja az embernek :wink:

Tamara: a koncerthez jó szórakozást! Óvatosan a tömegben!!!

Melus: engem is érdekelne, hogy mit használsz a fejéshez? Kézit-, elektromosat, vagy csak simán kézzel fejsz? Botiról a képeket én is várom :-)

Anita: én is azt álmodtam most éjszaka, hogy megszületett a kisbabám ... de aztán 1 nap alatt 20 éves lett :-)) tiszta hülyeségeket szoktam álmodni :-))

Eszter: gratula a sok beszerzett babaholmihoz. Én is nagyon élveztem ezek megvásárlását ... pakolgatását.
Tök jó dolog ... ki kell ezt használni!!!!

Bár nálunk van olyan rokon, akinek elküldtem tegnap a babaszoba képeit, és közölte, hogy júúúúúúúúúúj nem vagytok babonásak, hogy így előre vagytok készülve? Mert ő semmivel sem készült elő, amíg a kórházban volt addig a férje mindent a helyére tett, előkészült, vásárolt, vasalt, mondván milyen meglepetés volt amikor haza ment a picivel ... hmm gondoltam magamban, na nekem ilyen meglepi nem kell, én szeretem magam intézni ezeket a dolgokat, ezek olyan kismamis teendők. Persze segítsen a kispapa, csináljunk együtt ... Nem?

babaszobánk:
http://www.kep.tar.hu/mayernagy/50586553#2

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Szóval, még nem sikerült visszaolvasnom, de igyekszem :)

A fejéshez nekem nem jött be a kézi Avent, ezt kölcsön kaptuk, ezért a férjem vett egy Medela kézi szívót, amihez bérletünk egy motort a MiniManóban. Így ez istenkirály, nem tépi a mellbimbóm, állítható a szíváserősség is, akkor is ha kéziként, akkor is ha gépiként használjuk a szerkezetet! Bár most már próbálok kevesebbet fejni, hogy épp csak a feszülés szünjön meg, mert így is napi 125 ml-t elteszünk a mélyhütőbe.
Botesz este pl. 120 grammot szopott:) Mértük!
Tapasztalt Anyukák, ti mikortól szoptattatok 1 mellből? Mikor áll be rendesen a kereslet-kínálat dolog?Hogy előztétek meg a mellgyulladást?

Timi: szép a babaszoba, de szerintem a forgó még nagyon fogja Blankát zavarni. Legalábbis Boti nem bírja még a túl színes dolgokat, neki csak két kis állatka van az ágyában.

Eszter: Tök jó, hogy Glória szobája is már készül, és mindent megvettetek, tudom, milyen jó érzés.

Az esti elalvások mennek Botesszel nehezebben, mert akkora már mindig fájdogál a hasa és mindent megteszünk,hogy előbb kijöjjön a kaki, meg a puki, de aztán alszik, és éjjel 2x eszik.
A fürcsit tök jól viseli, nem sírt első este sem, a pelenkázást és öltöztetést is nagyon türelmesen viseli:) pedig még kicsit béna vagyok!

Képek készülnek, türelem!

Köszönünk minden jó kívánságot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Melus:
Linda vagyok, csak ez a nicknamem. :)

Kérdezted az egy mellből szoptatást, én mióta hazajöttünk ( beindult a tejcsi rendesen ) azóta egy mellből szoptatok.
Ez is olyan dolog, hogy mindenki mást mond. Levit nagyon sokáig váltott mellből szoptatttam órapontosan, 15 perc után csere volt. Nem is lakott jól sose, mindíg visszakéretszkedett.
Nekem már a kórházban is azt mondták most, hogy már lehet egy mellből szoptatni, mert van elég tejcsi hozzá. A mennyiségek láttán nálad is van bőven tejcsi, így nem hiszem hogy egy mellből nem tudnád jól lakatni. Bár nagybaba, és biztosan nagyétvágyú is. Már csak azért is jobb ha egy ciciből eteted, mert a tejcsi felépítése a ciciben, és ahogy ahhoz hozzájut Boti, nagyon jó hasonlat a mi ebédünk felépítéséhez is.
Az elején van a híg leves, utána a tartalmas második fogás és a végén a jó kis hízlaló, energiában gazdag desszert.
Tehát ha váltott mellből eteted akkor mindíg csak az elejét szívja ki, ami megtömi a pocakot, de nem olyan tápláló, mintha a végét is kiürítené.

Mellgyulladás megelőzése, én zuhanyozáskor reggel este meleg vizet engedek rá és utána jól átmasszírozgatom így fellazítom, könnyeben jön ki utána, a tejcsi eleje kijön közben és kicsit megkönnyebülök, a mardékot meg természetesen a Vivi kiszívja.
Én napközben már nem fejek rá, nagyon jól beindult a kereslet-kínálat, csak este ürítem ki az egyiket, amiből szopott utoljára, ami következik, annak ha nagyon telinek érzem akkor a tetejét leszívom, hogy a következő szopiig ne durranjak ki.

Meg szerintem túl vagy telítődve, ha nagyon feszül lehet hogy nagyon sokat fejsz még rá és így nagyon sok termelődik újra.
Levinél voltam így, gyakorlatilag éjjel alíg vártam hogy felkelljen ( volt hogy ébresztettem, hogy szívja ki, mert úgy éreztem mindjárt kidurranok )

Forgó nálunk sincs fent még, túl sok most neki. Illetve ebben a korban a fekete és fehér szinek kötik le, mert azt tudja megkülönböztetni. Én csináltam kis képet neki több félét.
Fehér A5-ös papírra fekete ceruzával ( nem filccel mert az büdös, vegyszeres ) rajzoltam vékonyabb vastagabb hullámokat, illetve másik képre fekete kartonból vágtam ki kis fekete 20 Ft-os nagyságú pöttyöket azokat felragasztottam ( rajzolni is lehet, csak siettem ), illetve másikra vékonyabb vastagabb csíkokat, meg rajzoltam egy nagy smile fejecskét is vastag kontúrokkal. ( ez a kedvence ).
Ezeket a képeket cserélgetem az ágyikójában amikor nézelődik. Amikor unja az egyiket akkor csere.

linda
prünty
 
 


Szia Linda,

Nagyon örülök, hogy írtál :)
Gondolom minden rendben nálatok!

Én is tegnap óta úgy csinálom (eddig 20 percet szopizott egyik mellből, aztán még a másikból is kb 10-15 percet) hogy ha az egyikkel végzett, még megkínálom a másikból, de nem erőltetem. Este fejek, ma napközben 1x muszáj volt kicsit leszívni, mert nagyon feszült, de igyekszem kevesebbet fejni. Tegnap este mértük, akkor 120 grammot szopizott, biztos jóllakott :)
Sajnos esti szopi után mindig fáj a fasa, de 1,5 óra múlva (kakik, puki után) elalszik.
Nektek hogy mennek az esti altatások?

Én egyébként most már jobban vagyok, a sebem sem és a hasam sem húzódik már annyira, szerencsére. A héten itt lezs Anyukám, így még tudok pihenni Botesz ellátása mellett.
Sajnos nagyon rossz lett a vérképem, Gyarmati szerint kis híja volt a vérátömlesztésnek, így most még jobban figyelnek rám családom tagjai :) sokat kell ennem, meg vitaminok, gyümölcsök.

Remélem tényleg minden ok veletek. Jó volna ha néha Te is tudnál írni!

Nálunk lassan kaja lesz :)
Szép estét, puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Linda,

Nagyon örülök, hogy írtál :)
Gondolom minden rendben nálatok!

Én is tegnap óta úgy csinálom (eddig 20 percet szopizott egyik mellből, aztán még a másikból is kb 10-15 percet) hogy ha az egyikkel végzett, még megkínálom a másikból, de nem erőltetem. Este fejek, ma napközben 1x muszáj volt kicsit leszívni, mert nagyon feszült, de igyekszem kevesebbet fejni. Tegnap este mértük, akkor 120 grammot szopizott, biztos jóllakott :)
Sajnos esti szopi után mindig fáj a fasa, de 1,5 óra múlva (kakik, puki után) elalszik.
Nektek hogy mennek az esti altatások?

Én egyébként most már jobban vagyok, a sebem sem és a hasam sem húzódik már annyira, szerencsére. A héten itt lezs Anyukám, így még tudok pihenni Botesz ellátása mellett.
Sajnos nagyon rossz lett a vérképem, Gyarmati szerint kis híja volt a vérátömlesztésnek, így most még jobban figyelnek rám családom tagjai :) sokat kell ennem, meg vitaminok, gyümölcsök.

Remélem tényleg minden ok veletek. Jó volna ha néha Te is tudnál írni!

Nálunk lassan kaja lesz :)
Szép estét, puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Linda,

Nagyon örülök, hogy írtál :)
Gondolom minden rendben nálatok!

Én is tegnap óta úgy csinálom (eddig 20 percet szopizott egyik mellből, aztán még a másikból is kb 10-15 percet) hogy ha az egyikkel végzett, még megkínálom a másikból, de nem erőltetem. Este fejek, ma napközben 1x muszáj volt kicsit leszívni, mert nagyon feszült, de igyekszem kevesebbet fejni. Tegnap este mértük, akkor 120 grammot szopizott, biztos jóllakott :)
Sajnos esti szopi után mindig fáj a fasa, de 1,5 óra múlva (kakik, puki után) elalszik.
Nektek hogy mennek az esti altatások?

Én egyébként most már jobban vagyok, a sebem sem és a hasam sem húzódik már annyira, szerencsére. A héten itt lezs Anyukám, így még tudok pihenni Botesz ellátása mellett.
Sajnos nagyon rossz lett a vérképem, Gyarmati szerint kis híja volt a vérátömlesztésnek, így most még jobban figyelnek rám családom tagjai :) sokat kell ennem, meg vitaminok, gyümölcsök.

Remélem tényleg minden ok veletek. Jó volna ha néha Te is tudnál írni!

Nálunk lassan kaja lesz :)
Szép estét, puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Linda,

Nagyon örülök, hogy írtál :)
Gondolom minden rendben nálatok!

Én is tegnap óta úgy csinálom (eddig 20 percet szopizott egyik mellből, aztán még a másikból is kb 10-15 percet) hogy ha az egyikkel végzett, még megkínálom a másikból, de nem erőltetem. Este fejek, ma napközben 1x muszáj volt kicsit leszívni, mert nagyon feszült, de igyekszem kevesebbet fejni. Tegnap este mértük, akkor 120 grammot szopizott, biztos jóllakott :)
Sajnos esti szopi után mindig fáj a fasa, de 1,5 óra múlva (kakik, puki után) elalszik.
Nektek hogy mennek az esti altatások?

Én egyébként most már jobban vagyok, a sebem sem és a hasam sem húzódik már annyira, szerencsére. A héten itt lezs Anyukám, így még tudok pihenni Botesz ellátása mellett.
Sajnos nagyon rossz lett a vérképem, Gyarmati szerint kis híja volt a vérátömlesztésnek, így most még jobban figyelnek rám családom tagjai :) sokat kell ennem, meg vitaminok, gyümölcsök.

Remélem tényleg minden ok veletek. Jó volna ha néha Te is tudnál írni!

Nálunk lassan kaja lesz :)
Szép estét, puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Melinda: hu ha ezt ijeszto volt olvasni a verkepeddel kapcsoltban....ez a mutet miatt lett?
Nagyon fajdalmasak az eslo idok csaszar utan?
Ez nagyon szuper hogy ennyi tejci van, nagyon sok friss anyuka kuzd a szopival,jo hallani hogy azert nem "torvenyszeru"!
Gyors gyogyulast, felepulest!
Es rengeteg puszi Boti babanak!


Timi: nagyon rend van a babaszobaban! Igazi minta szoba! Ugyes vagy nagyon! Szepen megcsinaltatok!
NEmmetnunk tegnap a tomegbe, azt nem szeretem, meg ferjemnek 2006 aug 20 ota tomegfobiaja van....valahol ertheto, de o tul aggodja allandoan.

En ma rengeteget tettem vettem a konyhaban, mint akit felhuztak
:lol: erzem a vesztem....?
Termeszetesen ferjem palyan, de hat ebben az orult melegben en ugysem mereszkedtem volna ki+ nem megy semmi a labara! MAr nagyon megorulok ettol a labdagadastol :twisted:
Szornyu! es csunya, es feszul es utalom!!!!!!!!!!!!
NA jo, nem panaszkodom, most mar fel labon is kibirom, sot mint a jelenlegi abra mutatja lab nelkul is:)

Szep estet!
Vendég
 


Melus:
Írtam Neked mailt péntek este a hotmailes címedre, nem tudom hogy megkaptad-e.
Az alvások este nálunk gyorsan mennek, fürdés előtt és után cici ( egy óra különbséggel, hogy tuti jóllakjon, mert fürdés után hamar csukódik a szeme ) és amikor kezd bepilledni a cicin akkor gyors büfi ( ha kijön ) és félig alvó félig éber állapotba berakom a kiságyba. Jó esetbe elalszik magától szépen, ha nem akkor nyekereg ( nem sír, csak szól, hogy hékás ébren vagyok ) várok egy kicsit, ha nem csitul akkor egy párszor eljátszuk hogy kiveszem, megnyugszik, akkor követeli mindíg a cicit, cumizik rajta két szívást és utána megint bepilled. Félig éber állapotban leteszem vagy elalszik, vagy kezdjük elölről.

Levinél nem használtunk cumit, most viszont valószínűleg fogok, csak az elalvás megsegítsére. Ahhoz hogy egyedül el tudjon aludni kéri előtte a cicit cumizás céljából, nekem az a célom hogy egyedül el tudjon aludni illetve hajnalban ha felébred akkor egyedül visszaaludni, és ehhez ne függjön tőlem, mint Levike aki csak szopival és ringatva tudott elaludni. Ez egy nagyon szép kedves állapot, de sajnos megvan a hátulütője is.

Védőnővel vagy a doktornővel beszéltél már erről a hasfájásról?
Nem lehet hogy túl sokat eszik egyszerre? Ha keveset eszik is fáj a pocija?
AMikor Levinek volt kicsi korában széklet vagy puki gondja én kicsit átmozgattam mindíg és ahogy a belek kicsit mekgmozdultak utána könnyedén kijött ami kínozta. Átmozgatás alatt azt értem, hogy a kicsi lábacskákat finom mozdulatokkal fölhúztam a pocijához térdhajlításba, utána vissza és ezt egy párszor. De sokszor az is elég volt ha csak a pelusból kicsomagoltam, közbe rugkapált egy párat és így is meglazult ami addig feszítette.
Nagyon teli pocinál viszont ez a kis torna azért lehet gond, mert a ha csurig tele a poci akkor kicsit bukni fog a torna hatására valószínűleg.

Ez a vérképes dolog meglepett. Ez műtét miatt lett ilyen, vagy a szülés mint folyamat váltotta így ki? Hogy derült ki? Volt vérvételed a műtét után?

megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek
linda
prünty
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Jó, hogy Linda ittvagy közöttünk - hasznos dolgokat írsz!!!
Melus - a vérképzéssel kapcsolatban azt olvastam, hogy a céklalé, meg az áfonyalé nagyon jó. Az nagyon klassz, hogy Boti így eszik :D .
Tamara - milyen volt a koncert?
Csajok, hogy telt nálatok a hétvége?
Nálunk férjem vasárnap hajnal 3.30-ig festette a szobát, meg szerelte a kiságyat... Tegnap a komódot este, meg még van egy másik komód... szegénykém, nem sokat pihent a hétvégén. Azért tegnap le tudtunk menni a Velencei tóra! Kicsit furcsa volt nekem, balatoni lánynak, de remekül éreztük magunkat.
Ma már voltam védőnőnél (holnap, vagy holnapután meglátogat minket :shock: ), meg postán is. Kicsit rendet kéne vágni, de olyan érdekes feszítést érzek a medencémnél lent... Azt lehet érezni, ha a baba feje beékelődik?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Boti most alszik, van egy kis időm :)

Szóval, nekem fájt asebem és nagyon húzodott a hasam a kórházban, gondolom Boti súlya is közrejátszott ebben, de természetesen túl lehet élni.
A vérvételt a szülés utáni 2. reggel csinálták, ez a terhesség utolsó 2 hete+ a szülés miatt romlott ennyire le. Én kicsit több vért is veszítettem, mert a méhem nagyon kitágult Botesz miatt.

Linda, köszi az infokat, megnézem a hotmailt is :) Én is félálomban próbálom altatni hajnalban, este viszont így nem megy, kell neki a torna meg a kis dédelgetés. Azt mondta Zemplén doktornő adjunk neki Infacol cseppeket, meg hogy ne igyak tehéntejet, hátha ez a baja Botesznak. Most mondent kipróbálok, a rajzokat is megcsinálom.

A nap folyamán feltezek pár képet!

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Eszter: a koncert jo volt, bar a vegere erkeztunk csak.
Hu nem semmit dolgozott akkor ferjed a hetvegen! Ugyesek vagytok!
en is inkabb BAlaton "parti" vagyok, bar kiskoromban a Velencei tohoz jartunk.

Melinda: jo, hogy idoben kiderult ez a rossz verkep!
En kicsit nagyon tartok a csaszartol.....de ha arra kerula sor is remelem nem lesz nagyon fajdalmas....
Mar nagyon izgatottan varom a fotokat!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Megpróbálom röviden aztán majd meglátom ... benyaltam valami vírust és konkrétan a halálomon vagyok. Alig élek, egyfolytában megy a hasam, de már nincs is mi kijöjjön belőlem, mert nem is eszem, semmit sem kívánok. Hányingerem van egyfolytában. Közben a hasam ezerrel fáj. Tegnap reggel 38 fokos lázzal ébredtem, brutálisan szarul éreztem magam. Ma már nincs lázam, de a hányinger és a hasmars megvan. Beszéltem a dokimmal, azt mondta, hogy sok folyadékot igyak, még akkor is ha nem bírok enni, inni kell ne hogy kiszáradjak. A ma reggeli ctg-nk jól sikerült, bár elég bágyadtan heverésztem ott :-)

Linda, olyan sokat írtál a szoptatásról, hogy már elveszítettem a fonalat :-) Ezeket biztos csak akkor fogom érteni, ha már én is szopiztatok. Mindenesetre a barátnőm is hasonlókat mondott, hogy ő sem fej, csak kinyomja zuhany alatt néha ha már iszonyatosan feszíti őt. De hozzászólni ehhez annyira nem tudok, mert fogalmam sincs nálunk mi lesz majd.

Blanka egyelőre még nem akar kijönni, de nem is bánom most, még maradjon 1-2 napig míg elmúlik ez a vírus. A tegnapi szülinapi partimat jól elrontotta a betegségem, úgy hogy én csak feküdtem, meg sírtam annyira rossz volt.

Forgóka: mindenkinek más jön be, majd meglátjuk mennyire fogja szeretni Blanka. Ha az elején nem akkor leszedjük. Barátnőm kisfiát 1 hetesen teljesen lekötötte, sőt azóta is. Van még egyéb ilyen kölcsönkapott képességfejlesztős/látásfejlesztős cuccunk, de én sem akarom telepakolni az ágyát.

Melus! Gyógyuljál ... remélem most már minden simán fog nálatok is zajlani, a szopi szépen megy, nem lesz itt gond. Bárcsak nekem is ennyi tejem lenne majd. Annyira kiváncsi vagyok hogy egyáltalán lesz-e, semmi jele idáig. Bár tudom, hogy a két dolog nincs összefüggésben.

Mindenkinek pusz és vigyázzatok magatokra.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Mi a hetvegen ismet videken voltunk.

Timi, nagyon szep a szobatok. Biztis jol fogja magat erezni a kiscsaj :)
Melus, az infacolt mi is hasznaltuk, bar mi csak rafogtuk, hogy biztos faj a hasa, azert sir. Sztem is probald lassan 1 cicibol etetni, hisz ugy tunik bosegesen van tejcsi :).Fizetos vagy normal szobaban voltal? Csak mert erdekelne, hogy a fizetos milyen allapotban van mostansag:). Anno nagyon szepek voltak.

Pocakosok kitartast, bar most itt jott egy kis huvos, en nagyon kezdem megutalni a meleget:(
Erdekes, Adammal mindig azt mondtak, hogy uristen milyen kicsi a pocim most meg uram atyam mekkora. Gondolom a hasfalam az mar sose lesz a regi :)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Hu Timi, Te is :(. Javulast, nekem 1 het volt mire helyrevergodtem, de neked ez most nagyon rosszkor jott. Tudod nallam vegul a palesz segitett :wink:

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi: szegnykem! Nagyon villam gyors gyogyulast kivanok!
Remeljuk igen gyors lefolyasu es csak jollkitisztit, de nem gyengulsz le tole tulzottan!Szurkolok!

Kriszti: nekem is mindig azt mondjak milyen pici a hasam( bar hallva nehany hasonlo koru kismami hasmeretet tenyleg kicsi...) de en meg minidg mondom legalabb elso gyereknel legyen az:)
Jo Nektek hogy legalabb hetvegnete nem kell itt "rohadnatok", nekem mar angyon Budapest iszonyom van...
Vendég
 


Timi, gyors javulást és kitartást, hátha a betegség hamar elmúlik!

Tamara, neked is kitartást ehhez a 2 héthez!!!!Biztos nem lesz gond, én se akartam a császárt, de az életünket ez mentette meg!

Kriszti, nagyon szépek a fizetős szobák, de ha kifogsz egy olyan szobatársat akinek sok a látogatója, akkor nem tudsz pihenni. Én az 5-ösben voltam, 4 másik lánnyal, volt saját wc-nk, fürdönk.

na, fotók :) megpróbálok csatolni egy párat! Kép Kép Kép [/img]

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus,

Ez a kiskrapek egyszeruen gyonyoru, nem is ugy nez ki, mint egy ujszulott.

Ha fizetosbe megyek, akkor csak 1 szemelyesbe megyek, de ha lesz hely az 5osbe, akkor en is oda mennek megint. Tok jo volt ott nekem is (leszamitva, hogy volt egy bunko szobatarsam:()

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok.



Hát velem szerintem gond van. napi szinten csak kb 3x megyek pipilni és kb másfél litert iszok meg egy nap de nagyon vizesedik a lábfejem. Holnap megyek dokihoz és rákérdezek. Hízni semmit nem híztam éppen ellenkezőleg idáig csak fogytam.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Melus nagyon édes fiad van, nagyon kis laza :-)

Azt hiszem lassan kész a gyerekszoba. Férjemék pénteken este 2ig tapétáztak, majd szombat és vasárnap folít.köv. Nagyon szép lett, nekem nagyon tetszik legalábbis. De éppwn most írtatok arról, hogy a babaának nem kellenek színek. Na ez a szoba totál színes. :D
Majd holnap megpróbálok képeket feltenni, ha érdekel valakit.

Most olvasom Eszter, hogy ti sem unatkoztatok. Nem vagy fáradt? Én nem tudok pihenni, pedig kellene. Nem értem miért van az, ha csinálsz egy szobát, akkor az egész lakás káosz???

Vera, CSapó azt mondaná, hogy szigorú sómentes diéta. Most 2 kiló plusszal mentem el hozzá, meg is kaptam a magamét. Hiába mondtam, hogy de hát esküvőn voltunk, azt mondta erre, hogy terhes ezzel a babával is csak most leszek, később nem lesz lehetősgem másképp csinálni a dolgokat. Igaza van.
Polcold fel a lábad sokszor. És sok sok folyadék.

Timi nagyon gyors gyógyulást kívánok!!!

Bocsi hogy hosszú lettem...

Kép
andaka
 
 


Melinda: ez a fiu gyonyoruseges! Es tenyleg szep nagy!
Tudom jol, hogy johet olyan helyzet, amikor akarmilyen is a hozzaallasom a csaszarhoz szukseg van ra! NEm is hiszem azt hogy ettol "kevesebb" egy anya, egyszeruen csak felek. ( nem mondom a termeszetes szulestol is....)
En meg nem tudom milyen szobaba menjek, mert a fuzetossel nekem is a latogatok a bajom, egyszobas meg tul draga, viszont ha meg nem fizetos mindig ki kell tolni a babat ha jon valaki....meg hat mindenki panaszkodik a higieniara. Az 5ost en is megpalyazom, de ha nincs hely...
Az lenne jo, ketagyasba lennek mondjuk Timivel:)
Ezt mar almodtam egyszer.
Melinda kepbol amennyit csak birsz tegyel fel, nagyon szivesen gyonyorkodom Botiban!
Szep napot!

Timi: javult valamit a gyomorbaj? Drukkolok hamar lealljon es tudj enni erosodni!

Vera: a fogyassal szerintem elso idokben semmi baj! En is nagyon sokaig csak fogytam, vagy epp semmit nem hiztam. Viszont a viz ellen tenni kell. Csalantea, sok gyumolcs, sok folyadek, so mentes dieta. Nekem is azt mondta most utoljara a terhesgondozoban a no, hogy ennyi amit tehetek.
Igaz nekem izci picit vizes csak a jobb labfejem.

Kata: szuper hogy igy haladtok! fotot nem teszel a szepseges remekmurol?


En ma nstre megyek, de csak negyre van idopontom, ez azt jelenti 5ig nem hiszem hogy bejutok, sot erosen gyanitom meg nagyobb lesz a csuszas( ha mult heten rendeles kezdeten volt 1 oras a csuszas :lol: ...)
Nem tudom mit fog "produkalni" a babao, mert tegnap is egesz este 8ig nem igen mocorgott, akkor aztan ugy beindult, hogy ugraltam mint egy orult, ferjemmeg hahotazott es fotozta a hogy a sraka jon ki az oldalamon.Meg jo hogy ok igy elvezik :P
Vendég
 


szép reggelt mindenkinek!
Melus - gyönyörűséges Boti!!! És milyen szépen nyugodtan pihen :D !!!
Timi - nagyon szép lett a szoba! Jobbulást kívánok, nekem 2 hete volt ugyanez (ráadásul nyaralás alatt), tudom milyen nyomoruságos érzés. Szerintem pár nap és jobban leszel!
Andi - én csütörtökön megyek UH-ra, kiváncsi leszek :roll: . Majd tegyél fel képeket a szobáról, ha kész. Káosz az van nálunk is :evil:
Vera - csalántea, dinnye, tök. ezek a vízhajtók állítólag. Nekem bejött, nagyon dagadtak a lábaim. Még mindig nem lehet tudni, hogy lányka lesz-e avagy fiú?
Én ma már ablakot mostam, de még szeretném rendbe vágni a kisszobát. Csak félek baj lesz, mert ha én beindulok... a függönyt is fel kéne tenni, bár a férjem szigorúan megtiltotta :? Csak szegény olyan hulla, még mindig nem pihente ki a hétvégi szerelést-festést. Na csütörtök este megyünk Siófokra, 3 nap alatt lesz ideje pihenni :D .
Kicsit takarítok azt hiszem, majd jövök még!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát még nem vagyok a toppon. Lázam szerintem már nincs, inkább csak melegem van ..., hányni nem hányok. Hasmenés még van, azért imádkomom, hogy elmúljon. Most lement a súlyom újra 63 kilóra és ott stagnálok valószínű, hogy ennyin is fogok maradni. Így doktor bácsi örülhet, mert meg lesz a 10kiló plusz amiért riámkodott nekem :-)

Melus!
Boti baba gyönyörű, én már mondtam akkor is mikor láttam a kórházban. Csak azt a gyönyörűséges haját eltakartátok és így nem is láttam, hogy az is van neki. Így még szebb :lol:
Szerintem is olyan formás, szép kerek bébi, hogy egyáltalán nem néz ki újszülöttnek. De a császáros babák mindig sokkal szebbek, mert állítólag ők nem szenvednek annyit míg világrajönnek.

Hát nem is tudom ... én akárhogyan is fogom szülni Blankát az én kis békám lesz még ha csúúúúcs fejű és lila is lesz :lol:

Ok, Tamara legyünk együtt egy 2 ágyas szobában. :-) Hozzám ha sokan jönnek, majd kimegyek a néppel, ne bent ugráljanak a fejem fölött. A másik, hogy a szobatársamat sem fogják így zavarni. De ezt valahogy így is képzelem igazándiból is! Szerintem megfogom beszélni majd, hogy ha apuka jön akkor ok, az bent lehet, de ha már jön az egész pereputty akkor inkább a másik békéje miatt kint a folyóson gyűljünk. Nekem sem lenne túl jó, hogy ha szopiztatok akkor mindenki engem bámul.

Ja, kitartást a mai ctg-hez!

Vera!
Nagyon korai ez a vizesedés, lehet, hogy nálad a meleg is betesz, mert 19 hetesen nem jellemző. Vagy tévedek? Sokat pihenj, lábakat fel :lol: ... én már kissámlival járok a szomszédba is :-) Igyál sokat, ne sózz meg semmit. De hogy őszinte legyek nálam csak a lábfelpolcolás használ. Én eddig sem sóztam semmit nem hiszem, hogy az étrendemmel lett volna a baj. Egyszerűen a pihenés a legjobb gyógyír erre. 34. hetesen jött ki nálam, az utolsó munkahetemen akkor úgy néztem ki mint egy elefánt, mióta itthon vagyok és pihenek sokat, olyan szép a lábam. Na jó, nem olyan mint régen, de szebb!

Eszter, Andi!
Nagyon kiváncsi vagyok a gyerekszobátokra, majd tegyetek fel képeket. A színektől ne féljetek szerintem, az első 2-4 hétben fekete-fehérben lát csak a bébi, utána is sokáig csak a kontraszt erős színeket érzékeli, anyuka-apuka arcát sem látja, tök homályosan lát 12 hetes koráig. Utána kezd el csak viszonylag élesen látni színesben, de csak a közeli dolgokat úgy 20-30 cm távolságban.

Így lát a baba:
http://www.pampers.hu/hu_HU/swf/discove ... p?age=1021

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Melus,
Boti engem teljesen elbűvölt! Gyönyörű baba, és annyira nyugodtnak tűnik. Gratulálok hozzá!!! :)

Timi,
Gyógyulj meg hamar, nem tudhatod, Blanka mikor óhajt kibújni :) Akkor aztán szükséged lesz minden erődre! Remélem hamar rendbejössz!

Timi, Eszter, Andi: Nagyon ügyesek vagytok, hogy így rendezgetitek a babaszobát. Mi sajnos most még egy elég kicsi albérletben lakunk, és egyelőre csak a pelenkázót raktuk össze azért, hogy Danika ruháit és apró kis dolgait legyen hol tartanom. Amíg a kórházban leszek, addig a férjem majd összerakja az ágyat... de az is nagyon szűkösen fog beférni a szobába. Remélem még az idén sikerül végre saját lakásba költözni...

Most értem haza ctg-ről, és képzeljétek, állítólag már vannak jósló fájásaim, amiket én nem érzek.. Vagyis érzem én a feszülést, de ekkor az törénik, hogy Danika keresztben fekszik a hasamban és feszít nagyon, majd szép lassan visszavándorol a helyére. Az utóbbi napokban nagyon sokszor csinálta ezt. No, most erre mondta a nővér a terhesgondozóban, hogy ez a feszülés jóslófájásnak számít, a baba készülődik, keresi a helyét. És a vérnyomásom is 130 lett (eddig 110-120) volt. Állítólag ez is a közelgő szülés előjele. Jaj, annyira jó lenne, ha a héten végre beindulna valami. Szombatra vagyok kiírva, de nem bánnám, ha már ma megszületne :)

Rákérdeztem a köldökzsinór áramlás mérésére is. Azt mondta a nővér, azt csak abban esetben csinálnak, ha a ctg eredméyne nem értékelhető vagy rossz ez eredménye. Ha minden ok a ctg-vel, akkor az azt jelenti, hogy az áramlással sem lehet gond. Gondolom, mindenhol máshogyan van ez, itt az Örsön a körzeti terhesgondozóban ez a "szokás". Amúgy én nagyon meg vagyok elégedve az elmúlt nyolc hónap alatt tapasztaltakkal, ami a terhesgondozást illeti, tényleg, semmi rossz tapasztalatom nem volt. A nővérek mindenre figyeltek, minden vizsgálatot időben elvégeztünk. Néhány barátnőm, aki magánba járt, panaszkodott, hogy a dokija megfeledkezett a 13 hetes ultrahangról, meg az AFP-t is elkomolytalakodta. Szerencsére velem ilyen nem fordult elő. Közültek jár még valaki az Örsre terhesgondozásra? Nektek mi a tapasztalatok?

Még én sem tudom, milyen szobába szeretnék menni... Egyedül semmiképpen nem szeretnék lenni, ezért vagy a fizetős kétágyasba mennék, vagy a nem fizetős 4 ágyasba, ahol egész nap velem lehet a baba is (azt hiszem, van ilyen is, nem vagyok biztos benne). Mindenképpen azt szeretném, hogy majd velem legyen Danika. No de ki tudja, akkor éppen hol lesz szabad ágy...

Lányok, pihenjetek sokat, és ne bújjatok ki ebben a nagy melegben. Én még rendbe kell szedjem a lakást, később készítek valami kaját is, de azon túl csak olvasgatok, pihizek és várva várom a fájásokat. :) Ja, a nővér megnyugtatott, hogy ha a jóslófájásokat nem is érzem, a szülés beindulását majd érezni fogom. :D

Sziasztok,
Anita
nita83
 
 


Szia Anita!

Remélem én is, hogy hamar rendbe jövök, kell az erő a szüléshez :) Szombatra vagy kiírva? Juj, de izgi, csak meg lesz nem sokára a kisbébi. Én sem bánnám, ha már megszületne a kicsilány, bár most úgy vagyok vele, hogy még 1-2 napot húzzon ki odabent.
Jövő héten csütörtökön kellene szülnöm. :wink: Viszont most már minden Blankán múlik.

Nekem is van olyan keményedésem, hogy a gyerek keresztbe van bennem ... idáig senki sem mondta, hogy ez is jóslónak számít. Bár jóslófájás tekintetében mindenki mást mond :-)

Na megyek, eszem valamit, mert most éhes lettem ami nagy szó nálam, ugyanis 2 napja nem ettem semmit sem. :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönjük a bókokat :oops:

Anita, ezt megerősíthetem :) Én is hajnali 2kor fájásra ébredtem, előtte semmi jóslófájásom nem volt. Szóval, tudni fogod, hogy ez már az!!!!

A Babókat egyébként nem lehet siettetni, de mi beszélgettünk Botesszal, hogy a június 17. jó nap volna :) és megtette, amit kértünk.

MA volt az első éjjel, hogy az esti szopit követően 1 óra múlva elaludt és csak enni kelt fel Boti 3x, viszont rögötn vissza is aludt és reggel 7.45kor ébresztett csak :D Hetek óta nem aludtam ennyit!!!!!

Tamara, ne félj a szüléstől, mert azt a Babó is megérzi. Magabiztosan kell a dolgokhoz állni. Bár én mondtam hajnalban a férjemnek, hogy az EDÁra a 20e Ft-t tartsa a farzsebében, hátha kell :oops: Kellett, bár előtte nem akartam, de ott minden más, mint ahogy elképzeled!

Ma is voltunk reggel sétálni, tök jó volt. Most Botesz a teraszon alszik, ezért van egy kis időm irogatni :)

További szép napot nektek,

Melus

Kép
melus79
 
 


Timi, jobbulást és kitartást Blanka születéséig :) Hidd el, én tudom milyen ez a várakozás!!!!

Melus

Kép
melus79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?