Új privát üzeneted érkezett!

JA! Egyébként még nem múlt el Hannus kezéről a gomba, de küzdök ez ellen a laskatelep ellen :lol: :lol: :lol: :lol: Napi 2x Canesten, 1x Phlogosan. Két hétig :? De remélem elmúlik. Azért bevallom öröm az ürömben, hogy tényleg nem ekcéma vagy szemölcs.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Laptető! :D

Meli!
Márknak azok a kis tappancsai. És de aranyos ahogy alszik :D
Zsófika olyan szép volt kicsinek is mint most. A fürdős-nevetős képen úgy néz ki mint egy reklámbaba :)

Lafie!
Köszi a weboldalt!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Még akartam egy képet feltenni, asszem nem mutattam még.


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Akartam még mesélni valami vicceset. Apor alszik, azért tudok ennyit írni. :)

ugye csak bimbóvédővel hajlandó szopni, azóta is. :) Minden evés után megfordul négykézlábraáll, felül, majd leveszi a cicimről a bimbóvédőt és odébbáll. :) Tegnap letakartam a lepedővel a cicimet, hogy ne lássa a bimbóvédőt. Tehát abbahagyta az evést, majd lehúzta a lepedőt és levette a bimbóvédő. Alábecsültem, mert azt hittem, hogy ha nem látja, akkor nem tudja, hogy ott van. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!!!

Hétfő délutánig tuti nem tudok írni, mert rengeteg munkánk lesz, de utána jelentkezem...a babatalira szeretnénk menni, majd azt is jelzem akkor, hogy tutira tudunk menni vagy nem, ha még nem lesz késő...

Lányok!
Negyedik napja késik, (nem szokott késni, szülés óta sem) vettem tesztet, reggel csinálom...pedig olyan érzésem van, mintha megjönne, de késik...

Képek szuupik

Meli...én lemaradtam, később csatlakoztam, pontosan mi a baj????


Jahra
azon gondolkoztam, ha az örökmozgó kisfiadnak ilyen nehéz elaludni, mert mindig menne-menne felfedezni a világot, akkor az etetéssel hogy csinálod??????? azért kérdem, mert Boni mindig talál valami szerelnivalót, hajolgat, előredől, jobbra-balra tekeredik oldalra stb..olyan nehéz..hátha tudsz valami jó ötletet.

Na megyek, vigyázzatok magatokra a babákra is, majd írok...SZIASZTOOOOOOOOK!!

ja még valami
Era
Nincs valami friss infód Lizokáról???..azt hiszem ez volt az itteni neve...

Kép
dytt
 
 


Sziasztok :) Hát én annyira de annyire elfáradtam az elmúlt napokban, hogy földi mértékkel nem is lehet kifejezni. Össze vissza aludtunk, a sztbalázsi mamánál is, meg anyuéknál is, mert ezt a kuka meleget nem bírtuk a lakásban, ugyanis minden ablakunk egy oldalra néz, mégcsak kereszthuzatot sem lehet csinálni, a ventillátor is csak fújja a forró levegőt. Na a lényeg, hogy délután anyuval fogtuk magunkat és elvittük a Lackót névnapi strandolásra. Hát a vízből nem lehetett kiimádkozni. Pedig a víz sem volt hipermeleg, de már én fáztam komolyan. A Lackó bezzeg bírta volna napestig. Anyuval van lefotózva, mert amikor velem van a nyuszi, vhogy mindíg elfelejtünk fényképezni. :cry: Na bezzeg amikor kijöttünk egy perc alatt szunyált, pedig se magától elaludni, se a babakocsiban szunyálni sose szokott. Az első képeken meg az unokatesóval van, nagyon bírják egymást. Ez a falazás csajok.....tűző napon.....reggel 5-től délig, aztán 3-tól 9-ig csináltuk. Közben megevett a fene, mert lelkiismeretfurdalásom volt, hogy össze-vissza hurcolom a Lackót, hol az egyik mama, hol a másik van vele, én csak egy-egy puszira futok hozzá, ráadásul 2 este se én altattam este, de közben ha vele vagyok szegény apa kettő helyett is dolgozik, de közben szegény mama még főz is ránk stb. Ja és 3 éjjel már nem aludtam, mert a Lackóval egy légtérben képtelen vagyok. Minden egyes mozdulására felriadok. Na gondolhatjátok. Tegnap a kimerültségtől már enni sem bírtam. Apa persze zavar haza, hogy pihenjek, mert az a fő dolgom, hogy a Lackóval legyek, a többit majd ő megoldja. Ma délután haza akartam jönni, hogy alszok egyet, de a kuka melegben nem lehetett, így mentünk a strandra végül. Úgyhogy most óriás szunyát nyomok egészen az első puppáért (cumi) ordításig olyan hajnali 2 felé. Aztán 6-kor ébresztő, se előbb se később, atomóra ez a gyerek. Nem egy könnyű időszak ez, de hát vmit vmiért. Az is a bajom, hogy 7 hónapig kökemény rend mellett zajlott az életünk. Lazán, de rendszerben. Most meg hol itt alszunk, hol ott, mindenhol máshogy alakulnak a dolgok. Azt hiszitek a Lackót mindez megviseli? DEHOGY! Engem basszus. Nincs rendszer a napjainkban és ez nekem nehéz így 7 hónap után. De ma végre itthon vagyunk, mert lehűlt a levegő.

Ja ma vásároltam anyunak és kellett vennem egy doboz cigit. És a poén! A PÉNZTÁROSNŐ ELKÉRTE A SZEMÉLYIMET! Azt hittem viccel basszus. Tudom hogy abszurd, meg nem látszom annyira fiatalnak, de akkor is annyira de annyira jólesett, hogy el sem tudom mondani. Szegény meg majd elsüllyedt szégyenében, mert hogy rámszólt, hogy "ja aranyos, azt bki mondhatja hogy 31 éves". Mondjuk télleg a férjem unokahúga 19, de nálam idősebbnek néz ki....na mind1.

Én is hetente egyszer takarítok, de akkor patikatisztaságra. Az agyamra megy a kosz, de gyakrabban megoldhatatlan, a kisdisznó ugyanis már kikacsolgatja a porszívót.... Amúgy Lackó is megeszi a maga koszadagját, kell az, de nyilván odafigyelek én is a mértékre... Lackó sem apró amúgy - reagálva a méretről szóló eszmecserére - de ha ránézek egy erőtől duzzadó, energikus, makkegészséges terminátort látok, pedig tök átlagos adatokkal született.

KicsiMilunak millió ölelést és sok-sok-sok pozitív gyógyítos energiát küldünk Lackómmal. Nem tudtam hogy baj van a szivecskéjével, vki megírná pár mondatban mikor hogy derült ki és mi a baj? A terhesség alatt is lehetett tudni?

Mennem kell, leragad a szemem, de nem akartalak kihagyni Titeket. millio csók mindenkine: Jahra

Kép
jahra
 
 


Dytt, ne felejtsd el, megígérted, hogy nem mész át a 2oo9-es babákhoz :-))))))))))))

Lackóm a pörgésnél jobban csak a pocakját szereti, úgyhogy eszik mint a güzü, csak közben morog, hogy túl lassan lapátolok. Amikor nagyon nagyon nekiáll mással foglalkozni abbahagyom az etetést, iszunk és ha utána sem tud a kajára figyelni akkor ennyi volt, úgy értékelem hogy jól lakott. Mondjuk én ezt megtehetem, mert jó húsban van, nem számít 3 plussz kanál, de akinek rosszevő a gyereke, az nem lehet ilyen laza mint én. Boni amúgy jól eszik? Ja, és ha télleg keveset evett és máris pörög akkor az éneklés plusz 5 kanálra még bejön.

Én elmentem a vásárba fél pénzzel.......tudod. :lol:

Kép
jahra
 
 


Dyt

Hát, lehet, hogy baba van. :)
Nekem sem rendes semmi sem. Képzeljétek a 3. és a 4. hónapban, mármint szülés után rendesen megvolt, intenzíven. Aztán az előző és a mostani semmi. Éppen valami mutatkozik. Vettem egy tesztet és negatív lett, igaz, hogy napközben, de tudtommal lehet pár hét múlva napközben is, nem muszáj reggel. Mit gondoltok? Nektek is változékony?


Jahra
Apor nagyon hasonló Lackóhoz, csak neki enni sincsen türelme, tudom nem látszik rajta, de gondolom előbb utóbb fog, bár igaz, éjszaka pótol. :) Sajnos még mindig gyakran kelt, de már nem 8-szor, hanem 3-4-szer. :)
Jók nagyon a fürdős képek.


Milyen sokat írok ma. :) Nincsen itthon a férjem, elment zenélni. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Drága MOna!!!!!

Mona:-(((( éreztem, hogy van vmi.... nagyon nagyon szorítok nektek, hogy meggyógyuljon KicsiMilu!!!! Sokat gondolok rátok, minden nap küzdelem, és neked minden nap helyt is kell állnod, ezért a kis Csodáért! Legyél továbbra is ilyen erős, szüksége van rád, nagyon-nagyon!!!! Ha nem jöttök talira, hát nem..., de lesz még rá alkalom amikor majd együtt fognak kergetőzni a kisembereink!!!!! :wink: és már nagyon várom!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Dytt, sajnos csak annyit tudok, mert már rég beszéltem vele. Hogy elköltöztek, aztán vissza, de sajnos csak nem működött, így végleg elment az anyukájáékhoz. Nagyon nehéz volt, de összeszedte magát. a héten gondoltam rájuk, majd jövő héten felhívom megint. Sajnos netezni nem tud:-(((

Képek nagyon szupik!!! Nagyon tetszik mind!!!

Jahra, azért egy kicsit lassíts!! Én abba kipurcantam, hogy ma az összes kutyát(18) megfürdettem, és kipuceváltam a házukat, csempe fekhely minden mosás....azt hittem nem tudok felállni amikor leültem:-) nem hogy egész nap téglákat cígőlni!!!
ne legyen lelkifurdid, örülj neki, hogy így elvan nélüled is! hidd el ez a jobbik eset!!! :wink: én utánam állandóan nyüszít Bazsi, azért Barni nem volt ennyire anyamajom:-)

Leesés,,hmmm. az enyémek eddig megúszták. De!!!! a koppanásokat BArni alaposan bepótolta már. :lol: Egyébként holnap tesszük le a matracot a földre, marad az ágykeretben, így nem esik le. mÁr én is ideges vagyok, mert minden reggel a lábamnál találom meg, és onnan nagyot esne:-)

Kosz:-) na amikor még nem voltak gyerkőceim, vigyáztam tesóm kisfiára, és játszott a babkocsi kerékkel. MOndta tesóm imádja, hát amikor én voltam vele, gondoltam ezt szokta, akkor hagy csinálja elvan, erre nem kutyakakit zabált le róla!!!! fújjjj na ezt azóta sem felejtették el nekem :lol:
Barni már mászós korában együtt bandázott Dolcsikával. Annyit eszembe vagytok Jahra, sztem tök jól jönne már most Nektek egy bulli, lekötné a fiatalembert :lol: Huhh de sokan a fejemhez is vágták, hogy nem féltem a gyerekemet, pedig de sokáig paráztam rajta, egészen addig amíg a végére nem jártam a dologknak, és ki nem derült hogy semmi baja nem lehet az én kutyáimtól!!! Amikor kivizsgáltattam allergiára, akkor az egyetemi prof. mondta, hogy sokkal erősebb a kutya mellett felnőtt gyerekek immunredszere.!!!
Na szóval, már Balázsom is téphetné őket, nem bánnám, de egyenlőre még örülök, ha nem visít tőlük :cry: :cry: :cry: Mindegy, muszáj lesz megszeretni őket, vagy megszokja vagy...... :lol:
Tudom, ez nem kutyásoknak nagyon furi, mert még azt sem bírják elviselni pl. hogy az orra oda ér a babkocsihoz,,,, na hát én nem vok ilyen, már nagyon kiváncsi vagyok Nyafi kutyára is. Egyébként Nyafi,mit szólt Gigi babához??? Neked szereti a blökit??? Nem is írtál még róla!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Mona, Milu mája ugye, csak a szíve miatt "nem a legjobb", az is helyrejön a szívműtéttel? Talán jobb lesz hamar túllenni rajta és nem várni egy évet.

Szurkolni fogok Miluért, hogy minden a legjobban sikerüljön! Melyik kórházba mentek?

Jahra, nagy ötlet volt superman-es pólót adni Lackóra!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Már rég írtam. Mona! Szorítok nektek, sokat gondolok én is rátok!
Milukának jobbulást kívánunk Lizikével! Mi sem jutunk el talira, de remélem egyszer majd együtt kergetőznek a gyerekeink! Ezt a többiekére is értem! :wink:


Lizi ma 8 hónapos (rohan az idő), azaz mindjárt + 1 napos, jó késő van már... Az öcsémék nemrég mentek el, most jutottam a géphez. Bertikének is boldog hófordulót kívánunk!

Era! Nagyon megható a tesós írásod, továbbra is kis korkülönbséget szeretnék, te csak erősíted bennem! :wink:
Azt akartam már kérdezni korábban is, hogy csinálja, akinek az ágyon velük alszik a gyerek, hogy tudjanak is mindenki pihenni? Nekem ezt tényleg nehéz elképzelni, mert volt egy időszak, amikor rendszeresen álmomban kerestem a gyereket mellettem, mert mindig azt hittem, hogy nem tettem vissza szopi után a kiságyába. Pedig mindig visszatettem, és nemegyszer szegény féjem is felriadt a nagy keresésre, és ő nyugtatgatott, hogy nincs itt Liza. Egyszer szegény jól fel is jajdult, mert már a bordái közt keresgéltem álmomban... Nektek nem volt ilyen? Szóval közöttünk ezért nem jó, mert akkor a férjem sem pihen, mellettem meg ő lenne kívűl, az mégjobban zavarna... Meg ha már fel is állok büfiztetni, azért legtöbbször szokott éjszaka álmában is büfizni.

Más, még nekem is csak pörög-forog, mászni, kúszni nem akar, de a múltkori írás szerint van még 1 hónapja... A két kis fiatalabb gyerek ismerős már kúszik, mint a kommandósok, de az anyukáik cserélnének is velem vagy 2 napra, annyira leszívja őket. Lizi még szerencsére nem, alszik is 2x 2 órát napközben. 1 perc alatt el is alszik magától, csak a megfelelő időben kell betenni, ugyanazzal a szertartással: babakocsiban a leghűvösebb szobában szigorúan a 2 szundikendőjével. Így elfogadj, és már fordul is az oldalára, aztán szépen kijövök, semmi tologatás. Na ezen ma is elhalt a barátnőm. Este ugyanez a kisgyban, ha nyügisebb, ott a hinta! Még mindig nagy segítség!!! :D

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Jahra!

Mi is magunknak építkezük, azért tart már 3 éve, állt eleget az alap is, de nincsenek is repedések a falon... :lol: Mondjuk én tavaly terhesen téglát azért nem hordtam, meg most sem csinálok semmi nehéz fizikai munkát, a férjem annál inkább. Holnap épp a kerítést folytatják. Mondjuk neki minden fából kell, látszógerenda, stb. Annyit kenegettek, lazúroztak apósommal, hogy más már azalatt felhúzott egy házat, és be is költözött, de mi ráérünk... :) Azért remélem, mire Lizi járni kezd, rendbe lesz a kert. Meg tényleg jó tudni, hogy mi hol van, minden anyag fel van használva, stb., meg nekünk sincs plusz 2 misink kivitelezőkre. Viszont így minden 7végénk oda még az idén is, de jobban is értékeljük! :wink:

Tényleg, megkaptad már a kupont?

Takarítással kapcsolatban 1 mondat: Én sem vagyok a házunk rabja! :) Meg a volt főnökömet idézve: " A ház azért van, hogy minket szolgájon, és nem fodítva." (Azért el lehet szállni, ha valami baj történik, ismerek pl. olyan tisztaságmániást, aki miután szalmonellás lett a már felnőtt gyereke, annyira bántotta, hogy pont nála, aki makulátlan, hogy utána domestosban áztatta még a tojást is. :shock: Úgy kellett megnyugtatni, hogy nem tehet róla...) Azért amit muszáj, azt persze megcsinálom, (de inkább minden mást! :lol:) a macskát pedig kitiltottuk, mióta kiköltöztünk, de nem úgy tünik, mintha bánná, pedig előtte 4 évig panelban lakott. Még mindig hihetetlen számomra, mennyire hamar átállt a kinti életre. Hamarosan meglesz a puli is, lehet Lizi névnapjára.

Nekem is egyre többet kell pótolni kaját, mert erőteljesen fogy a tejem. :( Viszont megette végre a főztömet. Ja, meg vettem neki natúr bio rízsgolyót, és van mit adni neki, ha az asztalnál eszünk, és kinézi a szánkból az ételt. Azzal jól elbíbelődik, fejleszti a finommozgást is, a szájában elolvad, és glutént nem tartalmaz, tehát teljesen jó.
Tejet minek adni egy 9 hónapos gyereknek, pláne ha érzékeny?? Én is laktózérzékeny vagyok, eszem ágában sincs adni Lizinek, ameddig csak lehet kihúzom, utána is csak a minimumot fogom adni.

Anika! Új adatok: 7050 g (friss 8 hós), meg kb. 66 cm, ez nem pontos.

Lassan szervezzük mi is a keresztelőt, jó lenne pont 1 hónap múlva tartni, ha mindenkinek jó lesz. Egyik kersztanya (2 lesz) Angliából , keresztapa Németországból jön haza. :)

Nagyobb gyerekesek! A járássegítő játék hasznos dolog?

Mára ennyit, mert holnap uszi, és kelni kell. Felteszek még egy hintában alvós képet. Lehet elküldöm a CD-s fotopályázatra, annyira édes rajta! :lol:

Jóéjt!

Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Gyors bekukk, végig olvasni sincs időm..reggel megcsináltam a tesztet és két csík lett, bár a második halovány, de ott van... :shock:

Tudtok Pesten jó dokit??????????

Jaj annyira kattog az agyam és pont itt van a sok meló, jaj mi lesz?????

Kép
dytt
 
 


Huh Dyt!!!!!!! gratulálok!!! Igyekszem téged követni. :lol: Bár nem gondolok rá, mert akkor nem lesz.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Az én orvosom a legjobb. :) Imádom! Csak az a baj, hogy dunaújvárosi, és még Dunaföldváron rendel.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt: párod mit szólt??

Jahra: te melós lány! Lackó nagyon jó fej a fotókon! MÁr én is alig várom, hogy a Balcsin legyünk és pancsolhassunk meg pihizzünk!
Nagy erőkkel folyik a lakáskeresés, úgyhogy ezért nem nagyon tudok jönni.

viszont jövő héten a talin találkozunk!
Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Dytt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAJJ DE JÓ!!! NEM ÍGY AKARTAD, DE HIDD EL EZ PONT ÍGY LESZ JÓ!!! én mindkettővel így jártam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dytt, az én dokinőm az Örsvezért térhez van közel, és nagyon nagyon meg voltam vele elégedve. Az elsővel össze sem lehet hasonlítani. Nyugod szívvel merem ajánlani Neked!!!! Dr. Cseh Erikának hívják.
jajj de jó :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Milu: Szoritunk nektek, minden jot!!!!

Dytt: hat ez szupi, bonita is biztos orulne egy kis tesonak. Jo ha egyutt nonek fel.

Anita: uj adatok a tablazathoz: mark 7620g, 70-71 cm, nem tudtam pontosan megmerni.

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Drienn!

Tudtommal nem hasznosak a járásfejlesztős játékok, mármint a bébikomp biztosan nem. Mire gondolsz egészen pontosan?
Olvastam, hogy a babáknak mindent jobb, ha egyedül tanulnak meg. Pl. Apor az ülést. Sosem ültettem és négykézláb mászott és időnként leült. Egy ideig hajlott háttal, támaszkodva, most már egyenes háttal, támasz nélkül. Olvastam, hogy az sem jó, ha fogjuk a baba kezét és járatjuk, mert bizonytalan lesz egyedül menni.


Járt már valaki Horvátországban? A Rab szigeten? Lopáron? Vagy bármilyen homokos partot tudtok északon? Folyton töröm a fejem, hogy hova mehetnénk. Tudtok jó apartman keresőt a neten?
Lehet ebből nem lesz semmi. A másik, hogy van egy barátunk Angliában, őt is meglátogathatnánk. Milyen egy kicsi gyerekkel repülni vajon?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Úgy döntöttünk mégsem megyünk Horvátországba. Jól elbeszélgetek itt magammal. :)

Merre mentek a nyáron? Utazott már valaki babával repülővel? Csak Csikken ugye?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, nyugodtan lehet repülni babával, csak jó szervezés kérdése az egész. Az az 1 óra repülőút meg sem fog kottyanni. A leghasznosabb felszerelés ilyenkor egy esernyőre csukható babakocsi, hogy a ki-be check-olásnál egyszerűbb legyen, azt a fedélzetre is lehet vinni, az út alatt a légikisérő elzárja egy szekrénybe. A check-olásnál előrevesznek és nagyon odafigyelnek a babásokra, nekem ez a tapasztalatom. Semmi gond nem lehet belőle, emiatt kár nekivágni.
Rab sziget szuper hely, kisgyerekkel is, azt is ajánlom. Mi egészen egyszerűen azért nem megyünk ilyen messzire idén, mert nem hagyhatjuk itt az építkezést, ezért Alsópáhokra megyünk majd ha olyan szakaszba érünk, hogy 4-5 napra el tudunk szabadulni. A Kolping Hotel direkt ilyen kisbabásoknak van kitalálva, nem olcsó, ezért megyünk csak pár napra mi is.

Dytt, annyit gondoltam Rád, őszintén és szívből gratulálok, még a szemem is bepárásodott, komolyan. Ismerőseim pont így "jártak", azóta a második kishercegnő is megszületett és pompásan sikerült átszervezni az életüket. Olyan pici a korkülönbség, hogy a két babának hasonlóak a szükségleteik, ez megkönnyíti a dolgot. Ellenben hazudnék ha nem vallanám be, hogy hasonló szituban én bizony kétségbeesnék. De persze megoldanánk és az első sokk után borzalmasan örülnénk, legfőképp apa. :lol: De én azért csak szorgalmasan szedem a fogamzásgátlót, mert nagyon de nagyon szeretném, ha legalább a ház felépülne, egyszerűen amíg nincs kész, nem tudnánk 4-en élni 4o nm-en. Így se könnyű, de megoldható, más ennek is hogy örülne, én meg panaszkodok... :roll: Mégegyszer szívből gratulálok és a legeslegjobbakat kívánom. Alig várom, hogy újra beférkőzzön a babavárás téma ide a beszélgetésünkbe általad. :P

Drienn, megkaptam KÖSZÖNÖM, be is váltottam. Ne haragudj, elfelejtettem megírni. Hozzád is odaért?

Ha járássegítő alatt a bébikompot érted, akkor az csak annyiban hasznos, hogy amíg mittomén kisütöd a krumplit az alatt az 5 perc alatt ha beleteszed, tuti nem zuhan le sehonnan és nem ránt magára semmit. Ennyiben hasznos, de a mozgásfejlődéshez semmi extra cucc nem kell, ez sem. Minden csak menjen a maga természetes útján, had esenn el (persze úgy hogy ne üthesse meg magát). Kellenek ezek a néha fájdalams tapasztalatok is ahhoz, hogy tudja mit hogyan szabad és kell csinálni. De napi 1o perc kompozástól semmi baja nem lesz, tovább úgysem marad meg benne, mert megunja. De az is igaz, hogyha mi nem örököltünk volna egyet, akkor nem ruháztam volna be rá, az fix. Eddig a Lackó kétszer volt benne 5 percet, ki sem lehet használni.

Era, bárcsak már a kutyitémánál tartanánk, de az még odébb van. Éppen mostanában döntöttük el, hogy hiába készülünk el idén télre, nem költözünk be, amíg nem száradnak ki a falak tisztességesen. A fenének se hiányzik egy asztma, ha már ilyen makkegészséges ez a gyerek. :lol:

Csajok, szerintem pár hét és a Lackó egyedül nekiindul. Már térdelésből is felhúzza az egyik lábát, persze eldől még. Olyan ügyesen esik. :) Mindenhol, mindennel feláll, már a kádban is, ágyban is, vasalódeszkában is, kisbőröndjén is. Ma reggel hosszú perceket ácsorgott az ágyunknál és közben hátrafelé nézte hogy mit csinálok. Annyira magabiztos, hogy amint megtalálta a megfelelő pozíciót el is engedi a kezével azt amit fog éppen, persze totty a fenékre mindíg. Viszont fogunk az rendületlenül nincs és nem is tűnik úgy hogy jönne. A doki szerint annyi energiát felhasznál a mozgásra, hogy egyszerűen nem marad semmi a fogacskákra egyelőre, szerinte az még odébb van. Ez szuper, mert majd szaladgál itt nekem mindjárt fog nélkül. Az unokatesónak most estek ki a fogacskái, tegnapelőtt "megbeszélte" a Lackóval, hogy ez tök jó, mert akkor majd most együtt növesztik őket, de persze az övé már nagyfiús lesz... :lol:

Közben egyik napról a másikra konkrétan elkezdett a Lackó magyarázni, egyértelműen kommunikál. Baba, gaga, ápp, ilyeneket de vég nélkül. Ha visszamondom amiket ő mond akkor meg teljesen komolyan nekiáll egyre cifrábban magyarázni.

Alvásban is változtunk, ha tényleg hullafáradt, akkor beteszem az ágyba, persze sikít, zokog, felül én meg rendületlenül fektetem vissza hasra. Kb a harmincadiknál szokta feladni. Még szerencse, mert addigra úgy megsajnálom, de apa zordan néz a háttérből. :lol: Igaza van, neki 5 visszafektetés után már alszik és nyugton van, nálam bepróbálkozik, mert tudja, hogy feladom. De most kemény leszek. :( És bejön. Csak nagy lelkierő kell. De sajnos muszáj, nem bírok a lassan 9 kilóval mászkálni, főleg ha rúgkapál. Szóval ez van, eljött az ideje, hogy egyedül aludjon el, neki is jobb lesz így.

Na megyek, mert megint megírtam a Háború és békét. :roll:

Kép
jahra
 
 


Kép

Kép
jahra
 
 


Így alszik a kis Trappolóm. Nem tudom látszik-e a kis kacsafarok hátul a friszkójában. Olyan édes, persze nem várom majd meg amíg bundesliga frizura lesz belőle, de most még hagyjuk kunkorodni, ez a szexepilje. :oops:

Kép
jahra
 
 


Hahó

Most van egy kis szabadidőm, mert amit forgattunk ma, azt csak most kezdjük el beírni a gépbe..

Jahra
Képzeld pont így alszik a Bonita is!!!

Nem lehet egyszerű az életed, de le a kalappal...a kétkezi munkát nagyra becsülöm, nagyon nagyra!!!

Annyira bírom a stílusodat..hihetetlen.

Igazad van egyébként, nálam is ez játszódott le, sokkot kaptam, hogy most mi lesz, pici a lakás, nagyszülők nincsenek, így segítség sem, a korkülönbség túl kicsi, hogy egyeztetem össze a két kicsi napirendjét, mi van ha a második baba nem lesz olyan jó mint Boncsi és nyugodt és különben is, mi lesz, amikor megint olyan nagy hasam lesz, hogy a cipőmet sem tudom bekötni, ki látja el a Bonitámat? És én csinálok mindent, fürcsi, pelusozás, etetés, böfi, játék...és mi lesz, hogy boldogul a férjem ,amikor bent leszek a kórházban? És akkor most egyedül kell szülnöm? Mert neki ugye vigyázni kell a kislányunkra ja és a Binita hogy bírja majd nélkülem...és nem utolsósorban nyitva maradt a méhszájam, akkor most ez mit jelent a terhességnél..és hogy fogok dolgozni? mert azt muszáj, férjem egyedül nem tudja megoldani a kész filmeket...bla-bla-bla..
DE még reggel megváltozott a fejemben minden, néztem, ahogy alszik a kicsikém, csodáltam a bonitámat, amikor szundított és biztos vagyok benne, hogy csakis jó lehet, hogy lesz kistestvére, kicsi korkülönbséggel, szeretni védeni fogják egymást...és mi is őket..szóval most már hihetetlenül várom és a férjem is irtó büszke, már beleélte magát ő is...hihetetlen...
kicsi alkaás? na és???? a játékok megoldottak, a ruhák dettó, mindent megörököl a bonitától, csak egy kiságy kell és kész...a többit meg majd kiagyaljuk lesz rá bőven időnk, nem,

Olyan izgatott vagyooooooooook... :D

Na most mennem kell, figyelem a nyersanyagot!!!

Babatalira végül is ki jön?

Arra gondoltam mi lenne, ha mindenki rakna föl egy egy pocakos képet magáról, vagyis a végéről és minden hónaposan egy-egy fotót a babájáról? Így kb 8-9-et ha jól számolom, attól függ, ki hány hónapos!!!! Úgy szeretném látni, kinek hogyan változott hónapról-hónapra a babája!!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Dytt, hát ezt a tesó kérdést hamar megoldottátok! :wink: Bonitának biztos nagyon jó lesz, neked talán az elején kicsit nehéz a két picivel.

Kosz, takarítás: az elvvel teljesen egyet értek, hogy kell egy kis kosz a gyereknek, hogy az immunrendszere megfelelően edzetté váljon. Valahol azt olvastam, hogy az első 3 év a fontos. De nem tudok kibújni a bőrőmből: minden nap feltörlöm a padlót. :cry: (Vizes ronggyal, nem vegyszerrel.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Dyt

Igazatok van a kis korkülönbség nagyon jó. Bonitának nagyon jó lesz és ez a legfontosabb. Az elején nehéz lesz, de utána annyival könnyebb, mert ha szerencséd lesz, akkor szépen eljátszanak majd együtt.
A kép jó ötlet, bár pocakos képet keresnem kell, az Apor képeket mindjárt ki is válogatom. :)


Érdekes dolgot olvastam most a szoptatásról és a peteérésről. Állítólag a peteérés összefügg a szoptatás gyakoriságával. Ha egy baba sokat szopik akkor a prolaktin nevű hormon ami felelős a tejelválasztásért megakadályozza a peteérést. Persze kivételek mindig vannak. Hát Apor sokszor szopik és éjszaka is, úgyhogy a tanulmány szerint nekünk odébb lesz a kistesó. Egyelőre fontosnak tartom, hogy tejet kapjon. Bár ha az éjszakai szopások eltűnének. :) Nappal nem szopik annyira gyakran, meglátjuk. Egyelőre a fiam cicifüggő a javából.


Jahra

Apor teljesen olyan mint Lackó. Feláll mindenhol és bármiben. A kádban, a babakocsiban stb. Amint áll az egyik kezével elengedi azt, amiben éppen kapaszkodott. Elaltatni nehéz, mert alig tud magáról, de vergődik. Felül, eldől, gurul, mászik stb. Akkor dumál rengeteget. jéj jéj, dáj dáj, báb báb, és mám mám. Nagyjából ezeket. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita, a Dytt-nek amit írtam az ismerősökröl, hogy ott is kopogtatott a második baba hamar. Na akkor itt a teljes sztori röviden. Csaj elment a 6 hónapos nőgyógyi kontrollra (az ő dokijánál van) és a doki kérdezett rá, hogy Ancsa maga nem terhes? Akkor volt a 16!!!!!!! héten!!!!! Szoptatott, KIZÁRÓLAG!, egyetlen grammot sem hízott, semmi nem látszott, semmi nem érződött, semmi de semmi jele nem volt, mindezt úgy, hogy a csaj eü-s és rendkívül inteligens, tehát még csak azt se lehet mondani, hogy lüke lenne a dologhoz. Hazament a rutinvizsgálatról, apa kérdezi, na drágám minden rendben van ugye? Erre ő nekiállt zokogni, szegény férje már a temetést látta maga előtt, hogy tuti hatalmas nagy baja lehet az asszonynak, mire szegény csaj végre kibökte hogy terhes. Hát volt nagy öröm :lol:

Dytt, feltétlenül hallani szeretném, hogyan közölted apával a nagy hírt és mi volt a reakció?

Kép
jahra
 
 


Kép

Kép


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Íme, ez szuper ötlet volt amúgy, el is küldöm a mamáknak is :D

Kép

Kép
jahra
 
 


Kép


Kép


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes: elküldöm a számom priviben, hogy meg tudjuk beszélni a szállítást a babatalira.

Tényleg Nyaf, melyik nap is lesz végül??? (tudod milyen az agyam, elfelejtettem.... :D)

Babatémához szeretnék hozzászólni, de fáradt vagyok , úgyhogy megyek aludni!!

Kép
vargaviki
 
 


Nekem nem volt ennyi eszem, hogy montázst készítsek. :) Igaz még sosem készítettem. :)

Ágnes

Nem semmi, biztosan mindenképpen másképpen van. Én ismerek olyat akinek a szülés utáni meddőség eltartott 6 évig. Már teljesen feladták, és most jön a második baba. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jajjj Anika ez a nézés az utolsó képen hihetetlen de tiszta Lackós, egy az egyben :lol:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok,

először is gratulálok nektek Dyt!!!


Barnusanyus, örülök, hogy túl vagytok a műtéten és kisfiad egy szenzációs egyén! olyan édes, hogy igy szereti tesóját!

Kittike végig ordította a repülést! :) Na jó, nem végig de elég gáz volt. Ettől függetlenül már meg is van a repjegyünk Németbe márciusra.

Olyan édesek a képek!

KisiMilunak drukk, hogy minden rendben legyen végül!

Képet majd később, mivel én mindig leszedem a gépről és csak az aktuális hónap van fent. (meg talán előző)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Ja még azt akartam írni, hogy az a baba nem 6 hanem 9 hós, nem???

KépKép
Kép
csikken
 
 


Ha

Nem bírok nem írni :D

lányok pont így képzeltem el a fotókat, olyan érdekes a változás amin keresztül mentek..Lackónál pl hirtelen változást látok, a kis pici babából hirtelen lett masszív, ahogy én látom :D

Apor meg... :D az arca az teljesen ugyanaz szerintem, talán a 3. képen más egy kicsikét csak..gyönyörűek mindketten!!!

Nagyon klafa így látni egymás mellett a hónapok változásait!!!

Jahra
Hú de dúúúúúrva ez a storyyyy :shock:

a férjemmel a nap 24 órájában együtt vagyunk, így tudta vannak tünetek, hogy késik, együtt vettük a tesztet és most is álmából keltettem fel, hogy két csík lett..és most is aha-aha volt a válasz és aludt tovább..aztán amikor felébredt teljesen akkor sokkot kapott, én addigra voltam túl rajta :D és akkor kis idő után már vigyorgott, mint egy kamasz :D pont mint a boncsinál :D


boni is magyaráz ezerrel, baba,gyágyá, jaja, apapa, nyanyanya, dádádád...ilyesmi...


Na megyek, dög álmos vagyok!!!

Kép
dytt
 
 


a ha az elején hahó akart lenni :D

Kép
dytt
 
 


Dyt!

Hát gratula!Szerintem az idén követünk még egy páran! :wink:

Jók a fotók, majd én is csinálok egy montázst... Jahra, nekem is megjött a kupon, már írtam is neked. :wink:

Anika! Még neked akartam írni, hogy a járássegítő egy ilyen kis tolható gurulós játék, amit állítólag szeretnek tologatni a gyerekek, amikor megtanultak járni, de még bizonytalanok elindulni a térben egyedül. Persze ez lehet egy mezei kis talicska, vagy játék babakocsi is. Ezért kérdeztem a nagyobb gyerekes anyukákait, hogy az ő gyerekük használt-e ilyesmit, vagy mit gondolnak erről.

Van 2 újítása, azaz visszatért két régi szokásához, a gyerekemnek az elmúlt 2 napban (azaz mióta betöltötte a 8 hót :D ), az egyik, hogy szeret hason aludni. Kb. 3 hós korától utált hason lenni, előtte meg szinte csak így aludt, most megint átfordul, úgy örülök!! :lol: A másik pedig (ezt csak a még szoptatóknak írom :wink: ), hogy visszatért az egy mellből evésre, kb. 3 hónapja mindkét mellből evett mindig, és most megint elég egy, mert így van ideje telítődni a másiknak, idejét nem tuom, mikor feszült így utoljára! Ennek is úgy örülök! Lehet a Jahra által küldött laktoherb segített? Már rég ittam, mást ittam azelőtt...

Na, megyek, megyünk anyukámékhoz. Szép napot mindenkinek!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Drienn
A Laktoherb nekem is bevált, de nem iszom mostanában, mert az én melleim is feszülnek, most hogy Apor mást is eszik. Tegnap ugyan nem akart mást szinte csak anyatejet, de tegnap előtt hatalmas adag almát bevágott céklával. Ma is ezt készítek neki.
Látod, ezt nem is tudom, de az biztos, ha van támasza, akkor nehezen indul meg egyedül.

Csikken
Hova mentek Németországba? Nagyon szeretek ott lenni. Tavaly jártunk Münchenben és megnéztünk néhány bajor várost és a Sasfészket is. :)

Dyt
Tényleg tök jó neked. :) Majd írj, ha voltál orvosnál és készíts még egy vonalzót. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok, látom ma nagyon melege lehetett mindenkinek, mert nem volt nagy a termés. Sajna reggel áttértünk az 5 órás kelésre, úgyhogy ki vagyok purcanva, mostmár a nemalvástól is. De sebaj, majd még biztos visszasírom ezt az időszakot is. Délután elmentünk a szüleimmel meg a tesómmal dédnagyit köszönteni Pécsre, 86 éves, had lássa a dédunokát. Voltunk étteremben vacsizni, aztán az unokatesóméknál is voltunk 1 órát, megnéztük a kecskéket, tyúkokat, kakasokat, kutyát, teknőst, hát csak kapkodta a fejét a sok élménytől. El is aludt hazafelé és a 7 és fél hónapja alatt ma először bizony 9-kor fürödtönk a fél 7 helyett. Kihagytam volna ha nagyon szuszizik, de ébernek tűnt, gondoltam akkor vegyük elő az esti rutint. Na gyors fürdés, tápi össz vissz 4o ml, aztán dörzsöli a szemét, betettem az ágyba és abban a szent pillanatban álomba is zuhant. Minden külön cirkusz nélkül. Őszintén megmondom, hogyha reggel elaludna min. 7-ig, akkor bizony áttérünk erre az új időpontra, belehalok a hajnali 5-ös kelésbe. (ami van amikor fél 5). Olyan édes volt amúgy, jól viselkedett az étteremben is, evett babakaját, aztán elnézegette ahogy a felnőttek is esznek, közben meg fennhangon magyarázott, még a pincérek is vigyorogtak.
Most viszont lefekszem de tényleg, mennem kell holnap ocsmányirodába váll. ig.-t cserélni az új teáor szám vagy mi miatt. Holnap van az utolsó nap, én meg naná hogy az utosló pillnataban értesülök az egészről.

Jó éjt!

Ja a lényeg. Ma egyik pillanatról a másikra áttértünk a kúszásról az egyértelmű mászásra és állásban meg a kézelengedéses egyensúlykeresésre. És morog ha meg akarom fogni hogy segítsek. Mi lesz még itt.....???? :roll: :lol:

Kép
jahra
 
 


Babával repülni, ha még aktuális. A 16. kérdéstől érdekes...

http://www.malev.hu/BP/HUN/I_CUSTOMERFAQ/index.asp#q20

Kép
jahra
 
 


Gyors kérdés még és eltűntem. Ma a pécsi kiruccanáshoz kölcsönkaptuk a szomszéd kisfiú sport babakocsiját, esernyőre csukható, na el is döntöttem, hogy azonnali hatállyal beszerzek egyet. Ti már ilyet használtok? Nekünk Graco van, szuperól bevált, de macerás a cipelés, tárolás, egyszerűbb lenne lényegesen egy ilyen kis kocsika. Mit gondoltok? Nem a legolcsóbb kell, mert bírnia kell a strapát, de max 15e-t tudok rászánni. Vaterán néztem de Somogyban nincs jó, a többinél meg postaklts-el együtt már nem éri meg, a Brendon meg horror áron kínálja a normálisabbakat. Köszi a véleményeket előre is!

Kép
jahra
 
 


hahoj,, na kérem holnap van a tali???? ugye hétfő, jól emlékszem, de az még csak 30-a és, úgy emlékszem 1-3 ig volt adva az időpont... nah kászos vok! help!!:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


hmmm, látom hogy elsejét írtál Nyaf, csak én nem tom miért hétfőre emlékszem :shock: :D na akkor holnap nem idulok hozzátok, mert sokáig ott lennénk, mire a többiek jönnek :lol: :lol: :lol: ma kölcsönöztem gps-t talán így egyszerűbben oda jutok.

Jahra, szuppi. Ma már én is untam az altatást , így beraktam a helyére, és kis hátsimi után, majd kézrátét és megint elaludt a kiságyában.

Drienn. Nekem mondod, nálunk is nagyon megy még a hinta! :lol: Nagyon cuki az alvós képen! Alvás naon egyszerű, én már mondulatlanul alszok az ágyon, ha mellettem van:-) szélen van, így nem aggódom,hogy apja ráfexik. :lol: Most leraktam a matracokat az ágyakban, és így senki nem fog leesni róla. Én szeretem hogy mellettem, "körülöttem" vannak.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép ilyen lett a háló, sok ember kis helyen is....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


na még egy kép, és megyek. Ma elcsíptem a benézését. MÁr egy hete huncutkodik a drága, lehajtja a fejét, elkomolyodik, és kimereszti a szemét, mi ezen kuncogunk, ő meg produkálja magát. , aztán rötyög magán :lol: :lol: :lol: Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: