Sziasztok!
Újra itt vagyok, remélem már szülésig nem hagylak magatokra. Legalábbis kórházi "nyaralás" miatt nem.
Húú mennyi mindent írtatok.
Nostawent nagyon nagyon sajnálom, remélem még pár hétig bent tudják tartani a babáját a pocakban. Biztosan nagy lelki megpróbáltatásokon megy kereszül napról-napra. Én is sokat gondolok rá. És holnap megy neki a képeslap amit már hetekkel ezelőtt megígértem, ez talán egy pici erőt ad neki.
Remélem hétvégén senkit nem szúr meg a nap, mert marha meleg volt. Vigyázzatok magatokra, és igyatok sok folyadékot!
Én sajnos a diéta miatt szinte csak vizet iszom, és gyümiből is nagyon keveset lehet, de próbálok kitartani a babócám miatt.
Druska! Én is 180g-os diétán vagyok, hát ez valami eszméletlen rossz. És olvasom, hogy még 2 komoly betegség is elkapott így terhesen. Szinte kezet foghatnánk. Csak én a terhességem első pár hetében szedtem össze minden jóságot, pont amikor nem lehet semmilyen gyógyszert szedni. Szenvedtem.
A főtt ételekkel vagyok én is bajban, egyszerűen nem tudom kiszámolni, hogy mennyi szénhidrát van mondjuk egy cukorborsó főzelékben, vagy a rizseshúsban. De holnap keresgélek a neten, szerintem csak rakott fel valaki valami táblázat félét a főtt kajákról.
Márta! Köszi a diétás tippeket, nem tudsz esetleg weboldalt ahol a főtt ételek szénhidrát tartalma van? Nagyon megköszönném.
A diéta miatt nagyon megváltozott az életem. Eddig össze-vissza ettem-ittam mindent amit csak kívántam, főleg mióta terhes vagyok. Most meg folyton az órámat lesem, és agyalok, hogy mit is egyek a következő étkezésnél.
Apukámtól kaptam kölcsön egy vércukormérőt, így rákaptam a böködésre. Minden kaja után egy órával mérem a cukromat. Eddig egyszer volt a megengedett tartomány felett. Így azt a kaját nem fogom többet enni, vagy kisebb mennyiségben. (cukorborsó főzelék, pörivel, 1 szelet kenyér)
Monee: én is gyakran érzem, hogy csuklik a kislányom. Biztosan Te is azt érzed. Nekem is olyan, mintha egy ér lüktetne, de mégsem olyan szabályos lüktetés.
Nyuszifülke: én is minden UH után kiértékelem, hogy most akkor konkrétan mekkora is a babám. Az utolsó előtti UH-n a doki rendes volt, mert nyomtatott nekem egy táblázatot. (amit egyébként minden UH készülék elkészít, csak nem szokták odaadni). És ebben a táblázatban minden mért érték mellett ott van, hogy ez hány hetes méretnek felel meg. Na ez nekem elég eltérő volt. 24 hét 4 naposan voltam vizsgálaton a mensi szerint, 5 méretet néztek, és mind az 5 méret különböző lett (21-24 hétig). Ezen méretek alapján a gép kalkulál egy átlagos kort, ami nekem 23 hét 1 nap volt éppen akkor. Sőt a gép kikalkulálja a születés várható dátumát is ezen adatok alapján (nekem 09.10, pedig mensi szerint 09.02)
Ezt a táblázatot az orvos nekem kinyomtatta és odaadta, de mondta, hogy semmilyen következtetést ne vonjak le belőle, mert ha egy nappal később mentem volna, akkor biztosan minden más lenne, mert napról-napra változnak ilyenkor a kicsik.
Aztán 2 hét múlva 2 méretet néztek (fej, és has körfogat), a fej alapján pont akkora volt a baba amekkorának a mensi alapján számolták, a has méret alapján meg egy héttel fiatalabb.
És ahogy az orvos mondta, ezek a vizsgálatok arra jók, hogy megnézzék megfelelően fejlődik-e a pici, és nem arra, hogy pontosan megmondják mikor fog megszületni, mert ugye az sok mindentől függ.
Málnalevél teáról még nem hallottam, de majd utánanézek a neten, hogy cukrosok is fogyaszthatják-e (gondolom nem, vagy csak 1 bögrével egy nap, valamelyik étkezés helyett
)
Homeos bogyók engem is érdekelnek, terhességem alatt több félét is kipróbáltam mindenféle nyavajámra, és bevált. De még nem néztem utána szülés előtt mit kell, hogyan kell.
Bejci: nagyon sajnállak, hogy vizesedik a lábad! Ez nem egy kellemes dolog
Winona: örülök, hogy vége a melódnak, jó sokáig húztad. Én most már 3 hete vagyok itthon, nem birnék már bejárni dolgozóba.
Én is olyan helyen dolgozok, ami nem TB kifizetőhely. Így a táppénzes papírt 2 hetente elhozom a háziorvostól, és viszem be a melóhelyre, ők meg továbbítják a TB felé. Ezekről az eljárásokról én sem sokat tudtam, de kicsit utánanéztem a neten. Azt vettem ki a marha nagy kavalkádból, hogy szülésig táppénz, aztán szüléskor szólni kell a melóhelynek, hogy szülés napjától szülési szabadságon vagyok. Ez 168 nap! (ezt meg lehet kezdeni előbb is- a szülés előtt 4 héttel, de nekem így jön ki jól a pénzem) 168 nap után megyek GYED-re, amit szintén a munkahely felé kell jelezni. És ők intéznek mindent.
Amit neked kell intézni, vagy kezdeményezni: anyasági támogatás (államkincstárnál szüléstől számított 180 napon belül), Családi pótlék (államkincstárnál elvileg 15 napon belül), meg a start-számla ha akarjátok.
A benyújtandó nyomtatványokat le lehet tölteni a netről, én már megtettem, sőt az okmányaimat is lefénymásoltam mellé, már csak a baba születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája kell hozzá, és be lehet adni.
Ha gondolod küldök linket, és Te is le tudsz tölteni mindent. Vagy akit még érdekel. Nem tudom mennyire vagytok előrelátóak, de én már készülök!
Csibe: terpesztek érted én is!
Humanka: nagyon gyönyörű a kocsid, irigyellek. Majd ha lesz képed róla, akkor küldd!
Bocsi, kicsit hosszú voltam!