Új privát üzeneted érkezett!

Ildikó

Szeretnék kapni a rózsás-szivesből és amin hajó-világítótorony-kagylók vannak, ha lehetséges. Címem a profilomban. A többit mail-ben megbeszéljük.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Jamina!

Feladtam a kávészemeket, igaz, nem volt túl egyszerű, sima borítékként nem fogadták el, de megoldottam, úgyhogy várhatod a postástKép

Gyöngyöske!
Írtam mailt.
ildikó

Telerakom a képtárat, mert a kezembe akadt a fényképező...

Apukámnak készült, már megint kocsmahangulatos kép, a borosüvegek papírmasé-kerettel

Csi
csii

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntőket! Jog vizsga után Kép Kép újra itt vagyok.

Zsuzsa, a szoba nagyon szuper lett!!

Kata007, megjött a cicuka köszi. Katicásat nem találtam még.

Magdi, a barikás szalvéta már nincs meg, de a gyöngyvirágosból tudok egy felet küldeni. A freemail-fiókommal valami gond lehet, nem tudok felmenni úgyhogy a címed küldésével várj egy kicsit addig megőrzöm.

Holnap felrakok egy-két szalvétát cserére és most már elrendezem a régi tartozásaimat is (Ágci, Gigóca).
Kata
kovkata

És a díszek. Bocsánat, kicsit nagyok lettek a képek...
medál
csepp-forma
kicsi gömb
angyalkás csepp
macis csepp
vonatos gömb
brutál gömb, tizenkét cm-s
mikulásos medál

Az persze megint nem látszik, hogy mindegyik csillog-villogKép

Csi
csii

Magdi,

kuldjel cimet, nem igerem , hogy gyors leszek.

Csi,

ezeket a gomboket es cseppeket hogy csinaltad? Belolrol szalvetaztad?

gabomamo
gabomamo

Csi!

Nagyon tetszenek a cseppjeid,gömbjeid,kocsmahangulat!
Glicerines -rázós üvegedet leutánoztam,még áfonyaöntetes üveget is kaptam hozzá.

Jucus
20170114224602

Gabomamo!
Igen, belülről szalvétáztam. Ez egy olyan nemszeretem munka. És van még egy rahedliKép

Jucus-ha még nem késő: mielőtt beleragasztod a figurát, nézd meg, hogy az üveg illesztése ne a figura arca előtt menjen el. Egyébként az áfonyalötty is finom, azóta sem kapok...

Apropó, hol van Áfonya?
Phaedra? Gigóca?
???

Csi
csii

Kata007

Találtam Neked katicást,nagyon remélem,hogy még nem kaptál olyatKép.Hétfőn feladom a csomagot,úgyhogy állíts rá megfigyelőketKép!

Panda

Nem kell olyan sok matricafesték szt.Én ecsettel csináltam,így jóval kevsebb fogyott.Egyébként ha vékonynak ítéled az alsó réteget,később még mindig tudsz rajta vastagítani.Én száradás előtt tettem rá a dekupázs ragasztót.Ja,és én felülre nem raktam matricafestéket,mert a ragasztó úgyis megvédi.Neked is megy a csomag,ha jól emlékszem...Kép

Jamina

Hááát,nem is tudom...Sértődős hangulatban vagyok ma?Asszem nem....na de ha holnap megdobsz egy kávéval reggel(férjemnek úgy kell könyörögni,nálad meg mindig vanKép),akkor fátylat rá...legalább nem lesz még sem öntőformám.Ja, a Hasselhoff kávé isteni!!!!

Csi

Lenyúltad a jó kis téli képemet...én már be sem mutatom..KépKépKépKépEgyébként csak nem vásárosnak készülsz???KépKépKép

Anyapoc

anyapoc

Jamina, Beszti,
Köszi a segítséget, legközelebb megpróbálom majd.

Csi,
Te egy művész vagyKép! Kérlek áruld el hogy készíted a cseppeket??? Nagyon szeretnék én is ilyeneket. Gondolom nem törékeny, mert pont ilyen díszeket szeretnék a kismanóm miatt idén a fára rakni.

Csomagokat hétfőn küldöm mindenkinek.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Csi,
szalvétába kellene foglalni a kezedet! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Csi,

tenyleg elarulhatnad, hogy csinaltad a karifa diszeket! Kép Csak a motivu,ot szalvetaztadv. az egesz gomb szalvetazva van? Es hogy lehet, hogy nem laccodig a sz. ragaszto es nincs 1 gyurodes sem? Olyan, mintha gyari lenne, olyan szepKép

gabomamo
gabomamo

Kedves Csi,
én is csatlakozom a fenti kérdezőkhöz, de én azt is szeretném tudni, mik ezek a formák mert ilyeneket még nem láttam sehol sem. Én csak a hungarocell gömbbel találkoztam, azt viszont nem lehet belülről disziteni Kép
Nagyon klasszak a diszeid!
Nimaat
nimaat

Sziasztok!

Ildikó! Ilke! Panó!
A szalvéták hétfőn sétálnak a postára.

Gabomamo!
Küldtem mailt.

Nimaat!
Én a Kreatív Hobbyban láttam ezeket a műanyag- és üvegdíszeket ( www.kreativhobby.hu ).

Csííííí!
Ezek gyönyörűek. Kép

Magdi
gallainémagdi

Csi,
Te nagyon ügyes vagy. Szervezzél már valami tanfolyamot! Kép
A kocsmaidnak meg tisztára olyan hatású a kerete, mintha bőrből lenne!
A karifás, ajis mondatodat még most sem sikerült megemésztenem Kép

Anyapoc,
örülök, hogy nem vagy sértődős hangulatban Kép Kávét még nem főztem, mert reményeim szerint még csak sikerül visszaaludnom!

Gondoltam egy olyat, hogy főleg nagyobb karácsonyis képeket nem gipszen úgy is lehetne keretezni, hogy veszünk egy vastag zöld boát (vagy sújtást, ki minek hívja), és abból csinálunk keretet. Sőt, meg is lehetne bolondítani vékony, alufólia-szerű anyagból készült arany füzérrel (tudjátok, általában csillagmintás, de van mindenféle), be lehetne tekerni a boát és úgy felragasztani.
Bocsánat, ha nem világos, majd megpróbálom akkor nappal elmagyarázni Kép

Szemem már csukódik:
Jamina
jamina

Csi!

Küldök neked a Mikulással áfonyaöntetet!
Nem figyeltem az illesztésre de szerencsére jó helyre került a figura.

Zsuzsa!

Köszönöm,már világos.Jó kis macerás lehetett a ragasztás! Kb.hány szalvétát tettél fel?

Pusza:Jucus
20170114224602

Hááát, nem mondom, dagad a májamKép
El fogok szállni!!

Zsuzsa!
A szalvéták Oktogon, Színes Ötletek boltja. Ezek Vielseidig Verlag szalvéták, azaz a cseppekben azok vannak. Ilyet árulnak a HobbyMűvészben is. A többi innen-onnan lett, egyszercsak.

Anyapoc!
Lehet, hogy jobban járnék, ha eladnám őket. Brutál gömböt, igaz festettet, és nem szalvétásat 1140 Ft-ért láttam a Tesco-ban.
Ide a téli képet!!!

Ilke!
A Színes Ötletek Boltja, és a HobbyMűvész is árul ilyen akril-gömböket, ez a nevük. A medál az olyan, mint egy lapított gömb, de ezeken kívül van csillag, meg szív, meg mindenféle forma. Ezek kettéosztható formák, és van olyan lapocska is, amit bele lehet tanni középre, és akkor azt kell díszíteni. Nem igazán törékenyek, ez pont olyan anyag, mint a fültisztító pálcika doboza.

Gabomamo!
A brutál-gömb telis-tele van gyűrődéssel, mert azt a mintát sajnos nem lehet szétszedni. Egyébként akkor a legjobb a ragasztás, ha a kép kicsi fecnikből van összerakva. A medálok azok egyben vannak, de a medál az egy lapított félgömb, így arra könnyű szalvétázni. Nem kell bekenni a gömböt, csak a belehelyezett szalvétát belülről, így nem gyűrődik annyira(szerintem). Ha megszáradt, akkor a lényeges részeket, mint pl. a hó, azt belülről átfestem, aztán megkaphatja az alapszínt belülről. Így, ha a hó már ki van emelve, akkor pl. az esetleges kék szín miatt nem lesz a hó is kék. (brutálgömb)

Jamika!
Addig fogsz kapni ajifát, meg karit, amíg el nem fogyKépKépKépKép Van még készleten, bőven! Csak győzzed beszalvizni őketKép!
Magácska miért nem alszik??? Igaz, én akkor feküdtem le, amikor Te ezeket írtad!
Jó ez a girlandos keret! Kérd kölcsön sógornődtől a vastag formád, mert azon még el is férne rendesen!
Amúgy tiszta ciki, mert nekem nincsen még kész az adventi koszorúm. Ajajajaaajjj!

Jucus!
Keresd vissza a képtárból Zsuzsa régebbi bordűrös képét, az is hullajó! Bááár, az nekem nagyon gyanus, sztem azt valahonnan, egy lakáskultúrás lapból ollózta, mert ott még a lámpa is stimmel! Ezért hiányoltam erről a képérőlKép!
Egyébként nem használtam fel olyan nagyon sok szalvétát, mert a cseppekben egyetlen szalvéta képei vannak összetépkedve, és az van a vonatos képen is.
Jöhet az áfonyalöttyKép!

Kíváncsi!
KöszKép Én sokszor azt hiszem, hogy bele fogok fulladni a szalvétákba! Párom, mikor látja a kupit körülöttem erre valós esélyt látKép!

Futok Andrást köszönteni!
Mindenkinek szép napot!
Csi
csii

Sziasztok,
en is megvagyok, csak a kozerzetem nem az igazi... igy a kreativkodas helyett is alszom, vege az iccakazasoknakKép

-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Csí!
Nagyon klasszak az új munkáid! Minden elismerésem értük, ügyes vagy.KépKépKép

Többek kérdése miatt itt egy kép, hogy milyen KATICÁIM vannak. Ha valakinek van másféle, vagy lát valahol, kérem gondoljon rám!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Kösz. Holnap akkor mégsem kapsz csomagot tőlemKépKép.
Csi
Névtelen

Zsuzsa,
remélem, Anyapochoz hasolóan Te sem vagy sértődős hangulatban Kép; a húgomtól tudom, hogy írtál a zsu74@freemail.hu címre. Ne tedd! Kép Oda kaptam minden valószínűség szerint azt a vírusos akármit, amitól bekrepált a gépem, így azt a címet nem használom (van helyette a fukki@freemail.hu). A húgomat megkértem, időnként a munkahelyén Kép nézze meg, jött-e rá levelem és ő mondta, hogy Te írtál. Úgyhogy bocsánat, amiért csak most reagálok, meg már amúgy is tárgytalan. Cserébe megnézem, van-e felesleges, Előd-szobába illő SZm Kép

Csi,
az úgy volt, hogy Szaffi 2. éjszakai szopija után (1/4 3h) nem tudtam visszaaludni. Pedig próbáltam. aztán kijöttem netezni. Aztán megint próbáltam visszaaludni. Megint nem sikerült. Aztán 5-kor Apika is felébredt Kép
Úgyhogy itt vagyok kialvatlanul, remélem, ma éjjel nem lesznek ilyen gondjaim!

Jamika
jamina

Csí!
Kép

Anyapoc!
Mond, hogy a Tiéd másfajta és epekedve várhatom a postást! Légyszíííí!Kép

Magdi!
SOS! Mivel a múltkor külön mailban jött az irányítószámod, a postázás után kitöröltem.
Légyszi mégegyszer! Kép Ígérem most már hozzáírom a címedhez, nem fogom mégegyszer kérni.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Kérek szépen egy kis tájékoztatást. Gömb-témában még csak kisérletezési szinten vagyok. Nem értem! Akkor úgy kell gömbre SZ-t vinni, hogy darabokra hasogatom mint egy puzzle-t?? És semmi nem látszik az összerakás után a szakadások helyén? Egészben felrakni ne is akarjam mert úgysem lesz jó? Gondolom kicsi mintánál nincs probléma... LÉgyszi segitsen ki valaki. Nagyon hálásan köszönöm.
Nimaat
nimaat

Kata007!

Irányítószám: 1173 Kép

Magdi
gallainémagdi

Magdi!
Köszi!Kép

Csí!
ILYEN lett a keret az általad ajánlott technikával.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Jamika!
Jaj, pont a legizgibb résznél hagyod abba a meséléstKépKépKép
Pikk-pakk ment! Ha szerencséd van, akkor nem rabolják ki a postakocsit!

Nimaat!

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/47547.jpg ennél nincsen szétszedve, de így gyűrött is, rendesen. Célszerű a gyűrést olyan helyre "rakni", ahol fehér a szalvéta, mert ott kevésbé látszik.
Ez is egyben van: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/47541.jpg , de itt lapított a gömb, úgyhogy ennyi bele is fért rendesen.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/47546.jpg ennél szét van szedve, de azért is, mert külön helyeken voltak ezek a motívumok. Csak olyan szalvétát tudsz szétszedni, amin határozott kontúrok vannak, és a ragyasztásnál össze is tudod őket illeszteni(nagyjából). Egyébként a szalvéta annyira átlátszó, hogy nem fog háttérfestés után látszani igazán, hogy hol vannak az illesztések. Természetesen minél kisebb a felragasztandó fecni, annál kevesebb lesz rajta a ránc, vagy nem is lesz. Én olyan nagyon-nagy motívumot nem szedtem még szét, de itt Áfonya igen: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/45161.jpg, és nagyon szép lett!
Ha veszel gömböket, akkor a nagyon kicsiket szerintem hanyagold, mert azokkal nagyon nehéz dolgozni, ott a felület görbesége miatt állandóan gyűrődni akarKép azaz nem gyűrődni, hanem egymásra hajtódni. Hú, ezt nagyon szépen megaszondtamKép

Kata!
NaugyeKép Ezt lehet több színnel, és szabálytalanabbul is, de gondolom, már próbáltadKép

Magdi!
Elindultak a pacik!

Egyébként jót röhögtem, mert a leggyengébb láncszem, a postás(nálunk), ki lett iktatva egy postafiókra való átirányítással. Erre nem kirabolják a postakocsit? Még ilyetKép

Csi
csii

Forti,
megérkezett, köszi Kép
J.
jamina

Magdi!

Szalvéták összekészítve, holnap indulnak!

Panni
panó

Szia Magdi!
Nagyon gazdag leszel, én is ma adtam postára a lócsapatot. Abrakot majd adj nekik a hosszú út után azért.

Kedves Csi!
Nagyon köszönöm a rám szánt sok sok időt és magyarázatot. Ezek szerint ha sikeresen vagy kevésbé sikeresen felvarázsoltam a Sz-t a gömbökre, belülről át kell festeni? Milyen szinre? És miért?

Mindenki olyan szépeket készit, gratulálok nektek. Én nikecellgömbökre raktam szalvétát és műhót tegnap, hát elmegy, talán másodszorra jobban sikerül.
Jó éjt mindenkinek.
Nimaat
Ha valaki valaha rákos szalvétára bukkanna, nagyon szeretnék belőle egyet! Kép
Ha van valakinek spéci elképzelése, szóljatok, mert van egy üzlet ahol tudok nézni, temérdek klassz SZ van.
nimaat

Zsuzsa, Forti, Ilke, Magdi!

Figyeljétek holnap a postást!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Ildikó! Ilke! Panó!

Én is ma voltam a postán, mennek a szalvéták. Kép

Lányok!

Áruljátok el, hogy melyikötök a Sz. Judit, mert megkaptam a szalvétákat és nem tudom, hogy kinek köszönjem meg. Talán Forti?

Magdi
gallainémagdi

Nimaat!
A szalvéta a gömbökre ragasztva nagyon átlátszó, és elvész a motívum színe. Ha a fehér részeket belülről fehérre, a fákat zöldre, Télaput pirosra fested, akkor bármilyen lehet az alapszín, ami a gömbnek az egészének ad színt. Pl a vonatos képnél (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/47546.jpg), ha nincsen a füst, és a kicsi ablak fehérrel kifestve hátulról, akkor az alapszín felfestésekor az is rózsaszín lett volna, ami ugyibár nem áll jól egy füstnekKép Így viszont a fontos részleteket kifestettem, száradás után erre vittem fel a háttérszínt, ami az egész gömbre vonatkozott, és az már nem ütött át az alatta lévő "segéd"festékrétegen. Vagy ott a bruálgömb, ami egészében kék lett, de a hó mégis megmaradt fehérnek, mert előtte kipingáltam. Ez ugyanúgy működik, mint egyéb alapszín+szalvéta választásakor. Az, hogy milyen lesz a mű, attól függ, milyen az alapszín, amire rákerül a szalvéta.
Egyébként hol van az a lelőhely?

Magdi!
Én balga! Küldhettem volna zabot is, van néhány zsákkalKép

Zsuzsa!
Brrr. Még sosem költözködtem, de nem is szeretnék...

Csi
csii

Panda, Forti, Nimaat!
A mai postával mennek a szalvéták!

Nimaat
Küldök egy óriás rákos szalvétát, remélem ilyen még nincs Neked.

Csi
Rettenetesen ügyes vagy! Ezek szerint a műanyag átlátszó dobozokat is /pl. fültisztítós, meg amit még összegyűjtöttem/ilyen eljárással lehet díszíteni. Kép

Cisó
cisó

Zsuzsa
Igen kaptam levelet, de sajna én is csak olvasó üzemmódban leszek mostanság, mi is lassan költözünk. Este csomagolok ezerrel mikor Levi alszik már, nappal pedig szaladgálunk Fótra csinálni a házat. Lehet hogy a héten nem tudok küldeni senkinek (Zsuzsa, Ilke, Kata007)semmit, majd meglátom hogy eljutok-e a postáig.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Forti!
Tegnap megkaptam a SZ-t, köszönöm!

Magdi!
A te szalvétáidat is megkaptam, nagyon szépek, köszönöm!

Csi!
Arra még nem gondoltál, hogy kéne írnod egy könyvet a szalvétatechnikáról? Szerintem nagyon kelendő lenne!Kép Kép Kép
Én éppen most rendeltem egyet a Libritől, kíváncsi vagyok milyen ötletek lesznek benne.

Ildikó
ildikó

Szép estét!
Üdvözlet az Internet-kávézókba isKép!
Leányok, nagyon köszönöm a szép szavakat, de komolyan ne túlozzuk el. Nekem kezd kellemetlenné válni, hogy rólam szól a topik.
Már csak azért sem illő, mert mindent itt tanultam én is. Engem Phaedra fertőzött meg, na persze mondanom sem kell, hogy azóta sem szponzorálja a tevékenységemet, ami azért -magunk közt szólva- több, mint felháborító!!!
Az, hogy a fertőzés mellett van egy kis barkácsmániám, szerencse, nem többKép!

Húúú, ma berobbantam egy fatelepre! Áááá.....Még most is a hatása alatt állokKép Ha valakinek lehetősége van rá(Anyapoc?), akkor szerezzen valahonnan OSB lapot, az valami gyönyörűKép Fareszelékből áll, de nem forgácsból, hanem inkább szeletekből. Szépen pácolva kitűnő szalvétaalap lehetKépAz ára is "baráti", egy 6mm-s 250x125-ös 1827Ft.

Forti!
Fót jó hely! Közel van az IHR-lelőhely az AuchanbanKép

Magdi!
Csomag? Azon gondolkozom, hogy véletlenül lehet, hogy Te kapod a bocikat, míg Jamina a pacikatKép Végülis, négylábú mindkettőKép

Joccakát!
Csi
csii

Cisó!
Nagyon várom a rákos szalvétát! Én nem tudom az enyémeket beszkennelni, de bármi elképzelésed van, kérlek tájékoztass és nyomozni fogok.

Csi,
nehéz munka lehet ez a gömbcsinálás. Minden elismerésem neked a türelmedért és kreativitásodért.
Jó ötlet ez a SZ csere. Kép
A bolt Vácon van, Báthory utca, 2-es útra merőlegesen. Biztos van máshol is sok SZ de én ezzel teljesen meg vagyok elégedve. Különösen most, karácsonyra rendezkedett be.

Ildikó, milyen könyvet rendeltél, elárulod?

Nimaat
nimaat

Lányok,
Köszi mindenkinek a szalvétákat! Édesek vagytok, olyan szépeket küldtetek! Ma én is postáztam mindenkinek.
Tegnap este készítettem két képet, felteszek képet róla a képtárba.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Lányok!

Nem árulnátok el végre, melyikötök az Sz. Judit, szeretném megköszönni a szalvétákat. Én még mindig Fortira tippelek. ????

Kata007! Zsuzsa! Panda!
Nagyon szépen köszönöm a szalvétákat, nagyon szépek.

Magdi
gallainémagdi

Gigóca

Gigoca,

nagyon klasszak a munkaid. Mostmar tudom ,iert irsz ide ikyen ritkan. Ennyi mindent csinalni!!! El tudnam nekem kuldeni, a matricas sablonjaidat? Van ra lehetoseged? Nagyon megkoszonnem. Cimem a profilomban. Nincsen veletlenul Susu v. sarkanyos sablonod?

gabomamo
gabomamo

Ilke!

Odaért a szalvéta?

Jucus
20170114224602

Gigóca, te milyen márkájú matricafestéket használsz? Gyönyörűek a képeid.
Köszönöm válaszod,Nimaat
nimaat

Kedves Gabómamó! Matricázáshoz vannak sárkányaim. Ha kérsz, irj az email-emre légyszi. Profilomban megtalálod. Egyet küldök mintának de van még pár.
Nimaat
nimaat

Nimaat,

koszi megkaptam es nagyon klasszak. Ha meg van, akor kuld el oket, barmi erdekel nem csak sarkanyos.

gabomamo
gabomamo

Ilke,Forti!

Tegnap megjöttek a szalvéták, köszi szépen Kép!!!

Panda

panda
Halásztelek

Magdi
Én ráírtam a borítékra, hogy Forti

Ilke, Kata
megjött a csomag, nagyon köszönöm. Én még nem jutottam el a postára, talán ma sikerül.

Forti

Kép
Kép
forti

Magdi
Most jut eszembe hogy még fel sem adtam neked sem! Kép Kép Ma megy!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Nimaat

Marabu Fun&fancy a matricafestékem.
nekem nagyon bevált.

Gigóca

mindenkinek köszönöm, aki megdícsért Kép
gigóca

Magdi!

Szalvéták ideértek, köszi!