Új privát üzeneted érkezett!

:-) Dytt, köszi, aranyos vagy!!!

Manó, én mondtam hogy Emma az én zsánerem(huh de furin fest) én is ilyen vagyok, mindenre, amire csak lehet, és mindenre ami veszélyes:-))) Nagyon jó a fotó!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Nyafi!!!! ugyan olyan borkolólapotok van, és olyan formában, mintában, mint nekünk az ebédlőben(csak most szőnyeg van rajta), csak fordítva, nekünk a világos van diagonálva:-))) :lol: :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus!
Nem találok szavakat Barnusodra. Annyira jó! :D :D Tényleg nem találok szavakat. Csak remélni tudom, hogy Zita is ilyen jó nővér lesz majd. Ilyen kis korkülönbségnél amúgy ritka az ilyen szerintem.

Dyt!
Már kezdtem aggódni érted! :D Miért baj, ha azt mondják Bonira, hogy nagy? Az sértés? Egyébként Zitára is állandóan azt mondják, és én mindig mondom, hogy pedig a korosztályában ő teljesen átlagos. Manapság egyre nagyobbak a babák. A másik kislány egyébként nagyon aranyos, barátságos, dumagép. A mozgásával van baj szerintem. Súly ide vagy oda, 9 hónaposan már illene egy gyereknek a hasáról a hátára fordulni és vissza. Én vinném tornára az anyukája helyében. És nem adnék tejet neki, pláne, hogy érzékeny rá.
Nekem amúgy nincs bajom, hogy hasonlítgatjuk a babákat, ez teljesen normális, sőt fontos. Pont azért, hogy a kirívó dolgokat észrevegyük. A szomszédom is lehet elgondolkodna, hogy lépjen valamit, ha látná, h más 9 hónapos babák mit tudnak. Nekem pl. nem etalon Lackó, inkább örülök, h Zizi nem pörög ennyire. Már írtam nektek, hogy a keresztfiam dettó Lackó, annó egy fél nap vigyázást egy hétig pihentem, szóval nem irigylem Jahrát. De ha meg mégis Lackó féle lenne, akkor meg tök büszke lennék rá, hogy ennyire ügyes és aktív. stb stb, nem ragozom.

Mondjuk gondolom, azért vagy érzékeny erre a "nagy" dologra, mert ha már 13 évesen 180cm voltál, akkor biztos nagyon sokan megütköztek a magasságodon, és ezt gyerekként majd kamaszként nyilván nehezebben kezelted.

Én meg pici voltam. Mondjuk nem kirívóan, de állandóan én voltam az utolsó a tornasorban, annyira frusztráló volt. Felnőttként meg már egyáltalán nem zavart (158 vagyok kb.), sőt pasizás terén jól jött, mert a fiúk szerint olyan kis aranyos vagyok... Mondjuk jobb szerettem volna, szuperszexi bombagörl lenni vagy ilyenek, de örüljünk amink van :D Gyerekként egyébként kisebbségi komplexusom volt a magasságom miatt, visszagondolva nem tudom miért.

Lafie!
Érdekes én nem annyira látom a hasonlóságot (amikor kisebbek voltak inkább, bár akkoriban Aporral is nagyon hasonlítottak), de mindjárt visszakeresem a montázst és jobban szemügyre veszem. Lilla nagyon szép kislány, és szerintem sokkal lányosabb, mint Zitám. A szemei nagyon különlegesek. Kire hasonlít?

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Mona tényleg régen nem írt, remélem minden rendben kicsi Miluval.

Jahra, te sem írtál pár napja, nehogy megint eltűnj az a bizonyos szürke szamár!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dytt!
Tusi nem azt írta, hogy korához képest nagy a baba, hanem, hogy Zizihez képest nagy, ami teljesen normális, hiszen 2 hónap van köztük. De nagyon édesek egymás mellett.
Valszeg ha Tusi és Te állnátok egymás mellett, akkor is észrevehető lenne a különbség, mégsem sértés egyikőtökre nézve sem, ha azt mondanák, hogy te magas vagy, Tusi meg alacsony.

Banyus!
Imádom a fiaidat :D Barni nagyon jólelkű kisfiú, büszke is lehetsz Rá! :)

Képzeljétek, Hannának a tenyerén egy csomóban vannak pöttyök, úgy néz ki, mintha egy csomó kicsi szemölcs lenne :shock: Elviszem ma a dokihoz megmutatom neki... múlt héten annyit láttam csak, hogy egy kicsit hámlott ott a bőr, azt hittem többet szopogatta a foga miatt és talán felázott ott neki és azért hámlik egy kicsit. De tegnap nézem és csupa pötty.... :roll: De honnan szedett volna össze ilyen szemölcsöt?? Se férjemnek, se nekem, usziban meg Hannus betegeskedése miatt nem voltunk már 3 hete... kivéve kint a tesójáék medencéjében, de az tiszta, mert ott is csak a család fürdik.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Jó reggelt!

Tusi
Tényleg hasonlít rád nagyon a Zizi egyébként, ezt tegnap elfelejtettem...egyre jobban, annyira kis kiforrott egyéniség már, látszik a kis huncut fotókon!!!

Egyébként a gyermekkori legjobb barátném 160 cm...

Zsófi annyira SZÉP!!! Nekem olyan mint a Manó Bertije, olyan hm..hihetetlenül gyönyörű...


Babuci
Majd írd meg mi volt a dokinál, jó,

Boninak van egy csomó melegkiütése a mellkasán.

Annyit írtatok jó kajákról, hogy tegnap amíg olvastam, pilóta kekszet ettem, a férjem szólt rám, hogy azért nem ettem rendesen napokig, hogy most egyszerre megegyek egy egész zacsi édességet...???? :twisted:

Kép
dytt
 
 


Hello! Banyus örülök, hogy minden sikerült és már otthon is vagytok. Amikor meséltél arról az anyukáról azzal a nagyon kis súlyú babával...hááááát...
Én akkor mostantól befogom a szám, hogy miért nem eszik...hisz a súlya megvan.
Abigél nem ül, nem áll, nem megy, de van neki kúszóprodukciója!!!Megmutatom. Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok :-) Itt vagyok, csak 3 napig falaztunk. A kuka meleg miatt hogy hogy nem minden havernak programja akadt, de meg is értem, nem várhatjuk el, hogy gürizzenek nekünk ebben az időben, így is le a kalappal, hogy több szabadnapjukat is ránk áldozták. Úgyhogy 3 napig férjemmel, sógornőmmel, az ő férjével meg a kőműves baátunkkal falaztunk, közben a Lackó is itt volt, csak a mamánál napközben, de neki meg ugye főzni is kellett, úgyhogy az unokatesók szórakoztatták a kisherceget. Drága bogárkám, ő is kiveszi a részét az építkezésből, hiszen napokig alig látott, meg 2 este is a mama fektette, mert itt is aludtunk. Tegnap délutánra annyira kimerültem, hogy sebességet is alig b0rtam váltani a kocsin. Délután tartottunk 2 óra pihit, összebújtunk a Lackóval, hát el sem tudom mondani milyen jó volt. 2 órát aludtunk így, jól össze is izzadtunk, de én úgy feltöltődtem, hogy este 10-ig simán hordtam a maltert meg a téglát. Ez volt a bajom, nem a fáradság, hanem hogy akut Lackó-hiányom volt, de most komolyan higgyétek el! Az a napi pár perc babázás nem elég, bele vagyok pistulva a gyerekembe, nagyon úgy néz ki.

Era, basszus a könyeim is kicsordultak a beszámolódtól. Lackó aktivitása ide vagy oda, ha kész a ház és beköltözünk, nekiállunk a huginak az tuti!

Amúgy a nyuszikám mostmár minden létező dolgon felkapaszkodik és feláll, legyen az egy doboz, az ágy széle, vagy a polc. És mostmár ő annyira menőnek érzi magát, hogy ahogy felállt azzal a lendülettel el is engedi az egyik kezével azt amiben kapaszkodik. Tegnap meg azon kaptam hogy az ágy mentén kapaszkodva egyedül nekiindult, illetve még csak rakosgatja a tappancsait és közben sikongat. Olyan édes. Amúgy nemtom ki írta, hogy hátrafelé kúszik a babája, na az az első pont amikortól nincs megállás és napi szinten következnek a csodák. Mi 1o napon belül ültünk, álltunk és mostmár lépegetünk. Ez nagyon gyors, követni is alig bírom.

Ma szünet van a falazásban, mert apa szolgálatban vanb, ma egész nap csak Lackózok, hogy feltöltődjünk mind a ketten. :lol:

Nem tudom ki ajánlotta a bebugyolálást hogy úgy próbáljak altatni, hát köszönöm, én is tudtam erről a módszerről, dehát nálunk.... :roll: képtelenség az első pillanattól fogva. Este fél 7-kor fürdünk, 7-kor vacsi, 8-kor szunya van, az elejétől fogva. Pontopsan 6-kor reggel ébred, olyan mint az atomóra. Ezen kívül délelőtt és délután is alszik egyszer max 45 percet. Ez mindig is így volt. Lackó úgy tűnik nem ér rá alludni, bokros teendői mellett. :lol: Mostanában azt próbálom, hogy amikor hulla fáradt akkor felveszem, akkor próbál szabadulni, lila az idegtől, hiszti 2 mp, elernyed, ezt még1x ismételjük és ezekben annyira kimerül, hogy ha ilyenkor leteszem el is alszik, már nem rázogatom. Így megvagyunk 5 perc alatt, de azért nem egyszerű, meg nagyon el kell taláklni a megfelelő időzítést.

Mennem kell, később még jövök. Legyen szé a napotok :wink:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok. :)
Dyt
Gyorsan csak annyit hogy Dyt nagyon jók a képeK! De jó, bevitted Bonitát a vízbe. Hány fokos most a Balaton? Gondolom most jó meleg.

Babuci
Pedig futószemölcsre gyanakodtam, amit az uszodavízben lehet összeszedni, ezért fontos a babát lezuhanyoztatni úszás után.

írok még, csak még nem olvastalak benneteket rendesen. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jahra!
Visszaolvastam a kókuszos puszi receptedet. 1 tojásból mennyi lesz kb? 10 embernek sütném. Duplázzam a mennyiséget vagy triplázzam? Ha pénteken megycsinálom akkor az fini még vasárnap?

Amúgy megvan a menü. Cs.comb, cs.szárny (Babuci módra), ha lesz erőm és időm sütök töltött tojást, köretnek majonézes sali, görög sali, nasinak torta (megrendelve), kókuszos puszi
...bocsi a diétázóktól :D Húgom is diétázik épp, ki is van akadva, hogy nem ehet ezekből.

Babuci, amúgy én is finnya vagyok, sokkal rosszabb íze van a melegített cs.húsnak, de mégis kénytelen vagyok előző nap megsütni, mert vas. reggel már nem lesz idő, mert 10kor megyünk el otthonról, mikor hazaérünk meg már nem lesz idő megvárni, míg ennyi hús megsül. Ez van. Max. a tojásokat sütöm akkor.

Jahra, nekem most esik le a húszas, h ti magatok építitek a házat?! :shock: Nem fogadtatok kőműveseket? Emlékszem a szociban volt nagy divat, hogy mindenki ismerősökkel építette a házát, akkor még nagyon olcsó volt az anyag. Gondolom, most is olcsóbb így, csak brutál sok munka lehet, mikorra fogtok elkészülni? Erőt egészséget hozzá :D

A gyerekhiányt én is rendszeresen megélem, méghozzá akkor, amikor este lefektetem Zizit. Ugye alig várom már, hogy elaludjon, majd eltelik 2-3 óra, és megyek be lesni, gyönyörködni benne, mert addigra már annyira hiányzik a kis pisis.

Képzeljétek javuló tendeciát mutatunk két napja az elalvás terén, de nem is részletezem, mert megfigyeltem, h amikor leírok valamit - legyen az jó vagy rossz - másnaptól már másképp van. Szóval ezentúl inkább csak a negatív szokásokat osztom meg veletek :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Era!

Akkor legközelebb veled megyek vidámparkba :lol: Épp ott mondtam hogy velem senki sem ül fel semmire mert a férjem egyszer beültettem évekkel ezelőtt a piratra meg még vaélamire és teljesen kiakadt, most vittem a keresztfiát erre alíg bírtam ráültetni arra az egy db fejre állós játékra :lol: Emma mondta is neki hogy gyáva kukac. Emma egyébként egyedül a sötéttől fél, a szellemvasútban csukott szemmel utazott.

Magasság:

Emma 5,5 és 121 cm :oops: Én épp hogy 160, de lehet csak 159. Szerintetek hogy fogunk kinézni pár év múlva? :lol:


Tegnap este Berti 1 órát üvöltött mint a sakál, ilyen hónapok óta nem volt, nem tudom mi baja volt. Aztán 1/2 11-kor bealudt és reggel 1/2 8-ig meg sem mozdult pedig este még a tápszerét sem itta meg.
Bertikét is megmértem, 8 hós adatok 73 cm és 8780 gr :shock: Nemhiába eszik mostanában 220-gr bébiételeket.

Tusi!

Mi szombaton gyártottuk le a húst, illetve a férjem és vasárnap reggel a sütőbe visszatettük olyan 50 fokra kb és így melegítettük fel, senki sem panaszkodott :wink:

Berti nagyon megtanult térdelni pár nap alatt, már mindnehol feltérdel és próbál felállni, igaza felállás még nem megy. Viszont teljesen jól ül már, az etetőszéket is már rendes egyenes állásba tettem és így tud evés közben büfizni is ami nem hátrány egy hányós babaánál.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi, duplázd szerintem, ekkora melegben nem fogy annyira a nasi, szerintem annyi elég lesz. Másnap is szuper finom.

Igen, ilyen csináld magad mozgalom van, nagy a család, a baráti társaság, ráadásul férjem szolgálati csoportjában 3-an építkezünk, forog a csapat. Van kőműves, villanyszerelő, asztalos stb is a csapatban. A kőműves barátunk az első nap egyedül rakta, kioította a férjem, most már két oldalról falaznak és a srác közben ellenőrzi, hogy minden oké -e. Kicsit "Csapd le csacsi" feeling, ha láttátok a filmet. :lol: Jókat röhögünk, megy az idő. Nincs plusz 2 misink arra, hogy kivitelező csinálja. 8)

Kép
jahra
 
 


Era!

Jó hogy túl vaygtok a műtéten, de szörnyű lehetett ilyen beteg gyerekeket látni:( Kár hogy nincs meg a golyszli, de hát tényleg ez legyen a legnagyobb baj. Főleg hogy a másik tökéletes :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

Hidd el kicsinek lenni sem olyan jó kamasz korban :roll: te legalább azt a kérdést megúszod hogy mitől ilyen nagy Bonita? :D Én állandóan megkapom Emmára, meg hogy biztos az apja nagy :roll: És hát igen, sajnos mint egy nagy leányzó anyukája elmondhatom hogy ez állandó "felfedezése" és témája az embereknek,hogy úristen de nagy lány, hű mekkora, hányadikos, stb.Ez van 8)

Egyébként Emma centire ekkora volt 8 hósan mint most Berti 73 cm. Szóval nagyon fej-fej mellett haladnak. A rémálmom az volt hogy a fiam kicsi lesz :oops: Mert nekem apukám csak 165 cm volt és a tesóm nagyobb fia is elég picike maradt :oops: Nem mintha úgy nem imádná ugyanúgy az ember a gyerekét, csak képzeljétel el ha a lányom 180 cm a fiam meg 160 cm :) De egyenlőre nem úgy néz ki berti sem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébkénta fényképeken a másik kislány az Emma keresztanyukájának a kislánya és 4 hónappal fiatalabb Emmánál, a kisfiú meg 12,5 éves, na őrajta látszik hogy Emma rokona állandóan 15-nek nézik :D

Magasság előnye azért kijött a vidámparkban, szegény másiik kislány nagyon sírt mert őt nem engedték fel a vadvizi evezésre pedig ugye egyidősek Emmával.

Ja, és 32-es lába van Emmának 5,5 évesen, én nem tudom meddig tud nőni 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jahra!

Mi is magunk csináltuk a házunk tetőterét, nem könnyű de olcsóbb és valahogy jobban is értékeli az ember. Én is zsindelyeztem a férjemmel :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Banyus! Örülök, hogy jól vagytok. Csoda pasijaid vannak!

Tusi! Lilla a férjemre hasonlít, de mondjuk, aki csak engem ismer az azt mondja, hogy tiszta anyja. Aztán megérkezik a férjem, ránéznek és közlik, hogy: Ja mégsem. :(

Itt a leveles tésztás fénykép. Mellé tettem a dobozát, de persze ebből létezik több féle is, csak én ezt szoktam meg.

Kép

Kérdés: Akinek kibújtak már a fogacskák, mindenkinek sorban, jó helyen vannak? Mert a Lilláé eléggé kusza. Bár valahol olvastam, hogy ha kinő a többi, akkor helyre áll.
Vendég
 


Lafia!

Ilyen tésztánk van itthon nekünk is, csak nem tudtam mit lehet ebből csinálni :o Mindjárt megpróbálom visszakeresni hol írtad :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Köszönöm, megkaptam, utalom a pénzt, azonnal.

Jahra
Apor is állandóan feláll. Megkapaszkodik bármiben. Ő még nem lépeget.

Dyt
Melyik városban voltatok?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Nekem is nagyon tetszettek a vidámparkos képek!


Még annyit akartam nektek mesélni, hogy a testvérem körülbelül 2 hét múlva szül. :) Nagyon várom már!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szisztok!

csak gyorsan :) igen feszítek is:-) tuti tesókedv csináló ez a két tök együtt:-)
Jahra, nagyon szupi, sokkal jobb érzés lesz így benne lakni!!! Remélem mi is hurcibálhatjuk majd a téglákat egyszer:-)))
Lafi, ez a süti nagyon guszta, egy ilyenbe én is belevágni, én ugyanis csak bögrés tudok csinálni. Remélem összejön, akkor viszek Nyafiékhoz is:-))) Persze ezt nem lehet elrontani, de azért néha még ezt is sikerül nekem:-))

Babuci, jajj remélem nem ekcéma! Én inkább erre gondolok, nekem is ilyen hólyagok jöttek mentek. Futószemőlcs nem ott fog kijönni. Azt azért gáz lenne, mert uszizni sem lehet ekcémás bőrrel:-((( Majd írd meg hogy mit mondtak!!!!

Manó, rendben mehetünk!!!!! :lol: :lol: Nincs olyan amire én nem ülnék fel!!!! Spanyolban, huuuhhh de jó dolgok voltak, oda még az egyik haverunk sem mert felülni, én meg Krisszel folyamatosan repetáztunk:-) Hamarosan Emmával barátnőknek fognak nézni:-)))

Nyafi, Gigi is nagyon édi, asszem mi is ugyan ezzel a technikával haladunk!!! Már nagyon várom a talit!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Friss kép a 8 hós dagimadárrá vált bertiről Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó

Lassan utoléritek Aport. :) Az én gyerekem volt a legnagyobb súlyú hónapokig, pedig csak anyatejet kapott fél évig. Ugye azt mondják a tápszeres babák erősebbek, de a fórumon nem ez igazolódott be, azt hiszem. Szenilla babája nagyon nagy még, nem tudom mi van velük, régen írt. Kijavítom a táblázatot.
Szerintem jó, hogy Emma ilyen magas. Én is magas gyerekeket akarok. :) A férjem 187 és 173, meglátjuk. Azt most nem tudom, hogy Apor hány cm.

Tényleg, Manó, hogy vagytok? Ugye minden rendben?

Nyafi
Nem baj még, hogy nem mászik Abigél, a kúszás is nagyon fontos. :)

Dyt
Én örülnék, ha nagyon magas lennék, nem sikerült. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

A férjem születésnapján a desszert.
Fagylalt, gyümölcsök, díszítésül menta és a lényeg: pirított kókuszreszelék pisztáciával kardamommal és még egy fűszer, de most nem ugrik be.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

Dobol. :)

A másikon pedig kiabál a fürdőkádban.

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még mindig nem olvastam el mindent.

Dyt
Küldjél új adatokat Bonitáról.
Szerintem is nagyon szép Apor unokatestvére. Azonban szerintem sok egy kicsit a fél éves gyereknek a 10 kiló, úgy hogy 2,9-cel született, szerintem.
Nekem a nagy és a magas abszolút pozitív jelző. :) Én szeretem mikor Aporra azt mondják, hogy nagy. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na csak gyorsan.
Voltunk dokinál, azt mondta gomba. Régen azt mondták volna rá, hogy csoportos szemölcs, de azt mondja, hogy köze nincs a szemölcshöz. Szóval kenni kell Canestennel meg Phlogosannal. Fürdeni lehet vele, csak utána nagyon szárazra kell törölni a tenyerét. Nem tudja, hogy mitől lehet, nekem volt ilyen, mikor Hanna 2-3 hónapos lehetett, de elmúlt. És ez általában ujjak között szokott kijönni (nekem ott is volt), de neki tenyérben kezdődött... :roll: A fene tudja, hogy honnan jött. Pedig férjem szerint már mindent állandóan takarítok, ugyhogy gondolom nem a nálunk tengő kosztól...

Másik, hogy mondta, hogy most bébiboci fogainál (ja ő Hanna :) ) szte 2-3 hét szünet lesz, aztán 10 nap nyüglődés és kb akkor fog jönni a foga. Kíváncsi leszek, eddig mindig bejött amit mondott :) Azt mondta, hogy 1 éves korig 4-6 fognak kell lennie, szerinte teljesíteni is fogjuk.

Megyek, mert sírás van, kajaidő... :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Megvolt az első leesésünk :? Az ágy közepén volt, körbepárnázva, én csak kiszaladtam a konyhába megfordítani a cukkinit, kb 2 percig voltam ott, hallottam a puffanást aztán a sírást. Bár sztem inkább csak megijedt, mert kb 25-30 centi magas kinyitva a sarokgarnitúránk, nem esett olyan nagyot, de nekem remegett kezem lábam. Legurult az ágy végébe és ott hasra sikerült neki lepuffannia... :roll: De utána 5 perccel már vigyorgott meg huncutkodott, de nekem olyan lelkiismeret furdalásom van... :(

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anita!

Abszolút veled értek egyet, a 10 kiló fél éves gyereknek mindneképpen sok, de ha 2,9-el született akkor pláne sok. Mert neme gymáshoz kell őket viszonyítani, ahnem a születési súlyhoz képest szokták, pl fél éves korra ugye a duplázás a normális.

Berti is 3870-el született és Apor meg még többel, így teljesen okés hogy most si ők a legsúlyosabbak. Azon lívül nem szabad a kislányok súlyát a fiúkéhoz hasonlítani, hiszen a fiúknak nehezebb a csontjuk, vagy izomzatuk, nem tudom, de tény hogy a diagrammok is mást írnak fiú és mást lány normál súlynak.

Pl Emma 2 évesen 13 kiló volt, a szomszéd kisfiú most 14,5. Emma már akkor is jó husi volt, a szomszéd kisfiú meg kifejezetten soványka. Vagy pl Berti most 8780, Emma ennyi idősen 8400 körül volt és sokkal ducibb volt.

Dytt!

Még neked akartam írni hogy igen, van ez a mondás hogy nagy baba késöbb mozog de ez nagyon eévult és megdőlt tétel. Lásd pl épp Apor és Berti is akár. Attól hogy egy baba nagyobb mondjuk 5 centivel és ezáltal nyilván nehezebb is attól még miért ne kéne mozognia normál időben? Ha egy 9 hónapos nem forog az nem okés.

A másik ilyen remek dolog amit mondogatnak amit Anita vetett fel hogy tápszeres baba felfújt baba, ami szintén nem igaz, szerintem kb 20 éve találták ki amikro még nem volt csak robébi és kész. A mai korzserű tápszerek nem hízlalóak, fel meg főleg nem fújnak. Hogy utáltam hogy Emma hörcsög pofiját állandóan a tápszerre fogták kedves utcai ismeretlenek, pedig neki ilyen az arca és kész. Berti meg tojás fej :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Hát a babák 90%-a egyszer legalább leesik :oops: Szóval ne furdald magad:) Csak ne hagyd többet az ágyon, földre le és kész.

Lehet az én gyerekeim azért nem kapnak soha gombát meg egyéb nyalánkságot mert egyáltalán nem takarítok túl sűrűn :oops: :D És bejár a kutya, meg mi is udvaros papuccsal és a Berti állandóan a koszos papucsunkat vadássza le, persze elveszem :wink: De felmosni nem vagyok hajlandó mindennap, sőt, max kb heti 1-2x :oops: 8) :oops: Kell az a kis kosz lányok, épp azért hogy edződjön a kis immunrendszere.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Hát a babák 90%-a egyszer legalább leesik :oops: Szóval ne furdald magad:) Csak ne hagyd többet az ágyon, földre le és kész.

Lehet az én gyerekeim azért nem kapnak soha gombát meg egyéb nyalánkságot mert egyáltalán nem takarítok túl sűrűn :oops: :D És bejár a kutya, meg mi is udvaros papuccsal és a Berti állandóan a koszos papucsunkat vadássza le, persze elveszem :wink: De felmosni nem vagyok hajlandó mindennap, sőt, max kb heti 1-2x :oops: 8) :oops: Kell az a kis kosz lányok, épp azért hogy edződjön a kis immunrendszere.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ismét minden fotó nagyon jó, jó volt őket végignézegetni.

Era, nem tudom, mennyiben szerencsén, mennyiben a te ügyességeden múlt, de nagyon klassz, hogy ennyire szereti egymást a két fiad.

Babaméretek: szerintem az a fontos, hogy arányos legyen a gyerek. Mindegy, hogy 7 vagy 10 kg. Jut eszembe, Csabi tegnap duplázta meg a születési súlyát. De most jobban hízik, mint korábban.

Miluról tényleg régen nem hallottunk. Szívbeteg babával duplán rossz lehet ez a nagy meleg. Állítólag ez lesz szeptemberig. Hát, én régen nagyon szerettem a nyarakat, mostanában meg csak az esőt és a vihart várom. :cry: Nem is a meleg a legrosszabb, hanem hogy úgy éget a nap. vagy ilyen volt régebben is?

Saját építkezés: a legnagyobb előnye szerintem az, hogy nem hagyják ki a házból a fele anyagot, és nem maradnak ki a kevésbé látványos, de fontos munkaműveletek sem. Tudnék mesélni arról, milyen az, amikor normálisnak kinéző burkolót/vízszerelőt/villanyszerelőt hív az ember, aztán meg kiderül, hogy alapjaiban sz...r amit csinált, és több pénzbe és munkába fog kerülni a kijavítása, mint amennyit fizetett nekik az ember. Vagy lehet éveken keresztül naponta nézni az "alkotásukat".

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


sziasztok!

Manó kezet foghatunk:-))) ismét... a régi takarítás mániát, már igen leadtam, és nálunk is ua a helyzet. Amíg nem voltak a gyerkőcök állandóan felmostam, még éjjel is ha akkor értem oda. Ha otthon voltan naponta többször... De már nem zavar az sem, ha nincs minden nap kipórszívózva, és nem úgy jön be a blök, hogy éppen fürizett előtte. Sőtt a porszityózást az ebédlőben Dolcsika végzi:-) :oops: :lol: ja, és api szokta mondani, hogy "már megint kukabánya van" :lol: Az az igazság, hogy inkább a srácokkal foglalkozok, minthogy agyon pucojam a házat. Nagymamim mondta mindíg, hogy ne légy a házad rabja, és igaza van :lol: :lol: :lol: majd ha nagyok lesznek, és mindenre lesz időm, akkor visszatérünk a régi kerékvágásba:-) Így is kavarok eleget:-)

Ágnes, nem tom, csak azt tudom, hogy BArnus már a pocimban is nagyon szerette, és én rögtön mondtam neki amikor terhes lettem, ugyhogy lehet a génjeiben van:-)
Képzeljétek, ma Barni elvitte motorozni az akksis motorján. Előtte ült, és úgy vezetett, apával nyúltunk a nevetéstől. A kistöknek is nagyon tetszett, én meg mentem utánuk, hogy a kanyarban ne hogy leforduljon. Nagyon szereti még a lovaglást BArni hátán, és ha a nyakába tesszük, és fut vele, én meg persze fogom :lol: :lol: Balázs egész nap bírná

Babuci, ez még jobb, mert ez pikk-pakk meggyógyul :wink: hm. ma én is ott hagytam egy pillanatra, de Barni mellette volt, mondtam vigyázzon rá :roll:
Ma sikerült vhogy megütni a pociját, kicsit vérzett, de nem is fájlalta. nagyon szép pici vágás van rajta, ma átkötöttem, nem is fog látszani.

Manó, Ti jöttök akkor Nyafiékhoz??? Jó lenne egy játszótárs Barninak!!! :D

Már aggaszt hogy Mona nem jelentkezett, asszem már a múlhéten sem írt :cry:

Mi is mindíg azt hallgatuk Barnival, hgoy milyen nagy és milyen vasgyúró, még most is. Ő asszem 13kg 1,5 évesen volt :oops: most meg olyan 16,5kg lehet. Szóval nincs elgyengülve a drága. Tegnap tök beesett volt a pocija, rég láttam ilyennek... ahogy másodjára felkelt, a szembe szomszéd kajáját mindjárt elkunyizta :lol: aztán egész estig pótólta a lemaradást...
Tegnap egy anyukával beszéltem kérdem mennyi idős a fia, mondja 20 hós, de a tied sem sokkal kevesebbb, tizen mennyi,??,mondom most lesz 8 :roll: pedig sztem nem nagy, majdnem mindenki egyforma :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Babuci

Tényleg ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Apor is leesett, már kétszer is ráadásul, igaz nekem is volt minden bajom tőle. Úgy megijedtem, hogy sírtam is. A 2. esésre fel voltam készülve. Mélyen aludt az ágyunkon és csak 2 percre szaladtam ki. Párnát dobtam az ágyunk mellé és arra esett rá. Nem ütötte meg magát, csak megijedt. Most már csak a földön van egyedül és járókában.

Súly
Manó, egyet értek veled. Nem mindegy, hogy mekkora a baba súlya, de nem egymáshoz, hanem a születési súlyukhoz kell nézni.
Régen egy kövér babát egészségesnek gondoltak, ma köztudott, hogy későbbi, felnőttkori problémákat alapozunk meg a rossz csecsemőkori táplálással. Mikor a férjem gyerek volt a babáknak vajlevest adtak. Borzalmas. Tej, vaj, cukor, liszt.

jó éjt!
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


:lol: :lol: :lol: Na azért mielőtt tisztaságmániásnak néznétek, én sem mosok fel és domestosozom naponta. Csak szeretem ha tisztaság van a gyerek körül.

Valahogy erről mindig veszekszem magammal, hogy mennyit engedjek a gyereknek, hogy a kosszal érintkezzen... tudom, hogy valamennyi kell, de mennyi?

Férjem unokatesójáéknak most 10 hónapos a lányuk és kb 1 hónappal ezelőtt (egész pontosan pünkösdkor) felment a láza. Azt hitték valami vírus, lázcsillapítót kapott a gyerek, hogy majd másnap mennek dokihoz. Aztán annyira felment a láza, hogy 40 fokos lett hirtelen és irány az ügyelet. Mondták, hogy lázcsillapító, de valszeg valamilyen fertőzés, ugyhogy másnap reggel 9-re kórház. (ez is olyan fura nem? Hogy hazaküldik...) Tatabányához tartozunk, de mondta az ügyeletes doki, hogy nem maradhat ott éjszakára a gyerekkel. Mondta, hogy hogyan képzelik, ki szoptatja meg és egyébként is nem hagyja ott a gyerekét egyedül :evil: De aztán éjszaka annyira lázas lett, hogy anyuka azt hitte bekómál a gyerek, ugyhogy irány Telki (ez magánkórház és elég közel van hozzánk), útközben végig az ölében volt és beszélt neki, próbálta lefoglalni, nehogy bealudjon. 6 napig voltak kórházba, coli baktérium miatt vesegyulladása lett a kicsinek. Ami kerülhetett úgy is a szervezetébe, hogy pelenkába kaki volt és a cuniján keresztül fel a veséjébe, vagy valami olyat vett a szájába amit nem kellett volna. Mondjuk anyuka mindent enged a szájába venni, ami nekem azért kicsit idegen (pl bevásárlókocsinak az a részét ahova a pénzt kell betenni :shock: ).

Ugyhogy nem tudom mennyi kosz az elég...

Ja Telki. Ez az anyuka ott szült, mert az Istvánba szült volna, de szülés előtt 1 hónappal doki bejelentette, hogy szabira megy. Így - mivel van pénzük - Telkibe ment. 600e Ft volt ott a szülés luxus körülmények között mondjuk.
Most a kislánnyal a 6 napért fizettek 400e Ft-ot. Egy napra a szoba (szállodai jellegű szoba) 50e Ft és akkor arra jönnek rá a kezelés költségei.

De kérdem én, hogy akinek nincs pénze kifizetni ezt, annak a gyereke senyvedjen egy olyan kórházban, ahol anyuka nem maradhat bent vele? Vagy ha igen, akkor hokedlin kell aludnia úgy, hogy a dokik meg ne tudják? Annyira bosszantó, hogy ugyanúgy kifizeti az ember TB címén meg EBJ címén ezeket ez összegeket és mégis egy nagy sz*rt kapunk érte... :evil:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Jól elkavarogtam az eredeti témától :)

Anika!
Apor annyira jó masszív baba :) NAgyon szeretem az ilyen vanmintfognirajta babákat, jól lehet dögönyözni őket :)

Banyus!
Barnival ébredtem ma reggel :) Mikor már csak félálomban voltam beugrott, hogy milyen édes lehet ez a gyerek és én is ilyen jólelkű öcsit szeretnék Hannus mellé. :)
Férjem és tesója is ilyen jó tesók. Már 13 éve ismerem őket és én még 1x nem hallottam, hogy veszekednének. Mondjuk ehhez kell egy olyan angyal, mint a sógornőm :)

Nyafi!
Nem emlékszem, hogy mikor írtatok erről a borostyán nyakláncról. Elmeséled, hogy mit kell tudni róla?

Anika!
Most jött át az utalás, köszi :) Jövök 32 Ft-tal :)

Manó!
Berti fiú gyönyörű! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tisztasághoz hozzászólnék. Nálam is van kutya és ő rettenetesen hullatja a szőrét. Minden nap porszívózok. De attól még szőr van. Pedig két naponta fel is mosok. A mindent megnyaláshoz meg annyit fűzök hozzá, hogy kedden pl, bevert egy neylonszatyrot, észrevettem, kiszedtem a szájából. Ott ülök mellette, visszafordulok hozzá kb 10mp-en belül, akkor épp a papucsom talpát nyalta, észrevettem, kiszedtem a szájából. Még mindíg mellette ülök, dumálok anyóssal 10mp-e, na mondom nagy ez a csend, odafordulok, épp a babakocsi kerekét zabálgatta. Most ezt csak arra, hogy hiába véded, majd ő megoldja.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Babuci! Ezen az oldalon tudsz olvasni a borostyán láncról:

http://babacsoda.hu/content/view/23/60/


Úgy néz ki nem tudunk menni a talira. :cry: Nektek azért nagyon jó szórakozást kívánok és majd csináljatok sok fényképet!
Vendég
 


SZiasztok

Rengeteget irtatok, nem is tudtam visszaolvasni mindet.

ANITA nalunk a keresztszulok hozzak a tortat, a viragot, meg a kereszteloruhat. ezt egy picit le is szivtuk, mert a keresztmama pluss ruhacskat hozott Marknak, igy csak 15 percre ( a kereszteles idejere) adtam ra, mivel vagy 30 fok volt, utana egy kis rovidujju badiban meg egy pamut nadragban uldogelt.

Nekunk is megvolt az elso eses, de nem utotte meg magat, 2 perc mulva mar nevetgelt.

Megint elkezdett szopizni, valoszinu a meleg miatt, mert szomjas lehet. A teat, vizet nem hajlando meginni a cumisuvegbol, 2 hettel ezelott persze csak cumibol akart inni, es nem szopizott. Elegge szeszelyes ez a kis kolok.

Kép
Kép
meli78
 
 


igy aludt a tegnap Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


pancsi

Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


tusi
zsofi 7-8 honapos kepei



Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Hol is kezdjem?Sajnos rosszabbodott Milu állapota, júli 7-én kell befeküdni a kórházba és azon a héten műtik is.Ennyit tudunk és azonkívül minden bizonytalan. Nagyon nehéz...Folyamatosan zakatol az agyam...És ráadául még nem biztos, hogy kapok anyaszállást, mert a vidékieket és a szoptatósakat(logikus) előre rakják. Milu már nem szopik, nem akar szopni, 7 hónaposan itta meg az utolsó 1 dl tejet, amit 3 nap után le tudtam fejni:(
Ez a szállás dolog, azért is aggaszt, mert 3 hete, nagyon rosszak az éjszakáink, 3-4 -szer felkell és elég nehéz megnyugtatni még nekem is(egy idegen, meg, hogy tudná?).A nappalok meg kiszámíthatatlanok, van,amikor jó a kedélye, de volt olyan is hogy egész nap nyűgösködött. És még nem jött ki egy foga sem, de az alsó ínye már olyan, mint Mo. domborzata.
Szóval most minden lóg a levegőben...Hétfőn már okosabb leszek szállás ügyben.
Egyébként a tegnapi napom még borzasztóbb volt: du. volt, a gyereket letettem magam mellé a szőnyegre, egyszer csak elkezdett üvöltözni(ilyet szokott csinálni, mert újabban imád ölben lenni), de csak rövid ideig, utána csak tátogott, nem jött ki hang a torkán, a szemei összakadtak és nem vett levegőt!!!Gyorsan megfordítottam és egy picit megütöttem a hátát, utána már vett levegőt és nagyon sírt. Hányt sokat és kakilt. Aférjem gyorsan haza is rohant, a doki azt mondta vlszínű szélgörcs lehetett, mert ugye neki, most a mája sem müködik a legjobban. Egy órával az eset után, amikor már vigyorgott, mint a vadalma, a férjem is itthon volt, kitört belőlem a sírás...Este is alig bírtam elaludni, csomószor beugrott az arca...

Kép
mona1978
 
 


Más téma:

A képek nagyon jók!
Barnus: megkönnyeztem, amit írtál, olyan szép volt, és gondolom, hogy nehéz volt a kórházban. Akkor most nincs egy golyszlija jól értettem?

Jahra:Jó rólad hallani, Lackó nem semmi, és a kaja mennyisége sem :lol:

Babuci: Elmúlt a kezéről már Hannának?

Manó:Jók a keresztelő képek

Anika:Bevallom szerintem nem olyan vészesen nagy a uncsitesó, mint gondoltam és nagyon szép :lol: Persze forognia kellene már szerintem is.

Babatali: Persze mi sem tudunk menni így, igaz nem is hívtak :lol:De rakjatok fel képeket, mert nagyon kíváncsi vagyok rá

Ja leesés téma nekem az egyik rémálmom, hogy kinn vagyunk az erkélyen (10. lakunk, gyönyörű a kilátás) és kiesik a gyerek a kezemből.Én sem leszek már hülyébb

Akartam még sok mindenre reagálni, de már elfelejtettem, majd legközelebb

Sziasztok

Kép
mona1978
 
 


Milu: kitartás nektek! Nem is nagyon tudok mást mondani...

Takarítás: én korábban sem voltam egy nagy takarítógép... Úgyhogy csatlakozom Manóhoz és Erához. És csak hetente egyszer porszívózok... :) Mondjuk ezek a szobák. Itt nincs olyan nagy kosz, de azért négy naponta már lehetne. Én a kulcsok, cipők és hasonló dolgok nyalogatásától probálnám megóvni. Engem ezek rémisztenek leginkább, a többi nem. Mondjuk a bevásárlókocsi tényleg gáz...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Mona

Sajnálom, hogy nem javult Milu állapota, de reméljük a műtét után sokkal jobban lesz. Elhiszem, hogy nagyon megijedtél és sokkal kisebb dologtól is képes vagyok szívbajt kapni, ha a gyerekről van szó. Legyetek nagy erősek!

Apor unokatestvére tényleg szép baba, sosem mondtam az ellenkezőjét. :) Csak azt, hogy sok a 10 kiló fél évesen a 2,9-ről. Le kellett írnom még egyszer, mert többen írtátok. Úgy örülök, hogy 2 hét van köztük, biztosan jó cimborák lesznek. A testvérem pedig kb. 2 hét múlva szül. :) A legjobb barétnőm meg szeptemberben, a másik jóbarátnőm kislánya meg fél éves, szóval Apor gyerekek között lesz.


Babatalálkozó
Mikor is lesz és hol? Még az sem kizárt, hogy el tudunk menni. :)

Takarítás
Én minden nap porszívozom a parkettát és így is kosz van. nagyon forgalmas úton lakunk és ha nyitva az ablak, akkor koszos a föld. Sokat bejárunk cipővel is, bár ide a szobába most már nem. Mindenesetre nehéz tisztán tartani. Aport nem tudom a kosztól teljesen megvédeni, nem is akarom. Ha pénzzel bánok, akkor mindig kezet mosok, kivétel mikor elfelejtem. :oops: Azért a babakocsi keréktől igyekszem óvni. :) De ő is mindent megkóztol, amit talál.

Meli
Zsófi nagyon édes volt és Márk is az. Nem is tudom van e olyan baba, aki megússza az esést.

Még mindig nem olvastam el minden hozzászólást az előző oldalról. :) Utána írok.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Gyorsan ami eszembe jutott.

Banyus
Mindig keveset alszom. Hozzászoktam. :) Régen sem aludtam többet. A munkahelyemre ingáztam, előtte az egyetemen többet aludtam, azelőtt viszont reggel 6-ra jártam edzésre 12 éves koromtól 18 éves koromig.

Mit is akartam még. Ja igen, Viki szép hogy adtál Nyafinak tejet.

Manó
Melyik vidámparkban voltatok? Megvan még a nagy mellett a kicsiknek való Pesten? Mikor vigyem Aport, mikor hány éves lesz? :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus

Igen, téged nem olvastalak még el. Hát igen, csodálatos, hogy ilyen jó testvérek! Nem csodálom, hogy kedved van még több gyermekre. Mi 3-at szeretnénk, ha sikerül, kis korkülönbséggel.

Babuci
Köszönöm! Hanna is nagyon szép kislány, a medencés kép a kedvencem, már most igéz a szemével. :)
Köszönöm a medencét és ne bolondozz a 30 valamennyi forinttal. :)

Képzeljétek, Apor csak cicin tud elaludni és a babakocsiban. Olvastam erről a neten és meg is ijedtem. :) Ma viszont hatalmas sikerélményem volt. Lefektettem magam mellé, nem adtam cicit, csak énekeltem neki és simogattam. És elaludt! Az én gyerekem! Még most sem térek magamhoz. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mona!
Milukának ezerrel szurkolunk, nagyon sok erőt kívánok. Olyan sokszor eszembe juttok, nagyon nehéz lehet Neked/nektek. Elhiszem, hogy sírtál, én is sokkal kisebb dolog miatt ki tudok már akadni. Nagyon erős vagy és ezt Milu is biztos érzi!!! Remélem minden rendben lesz a kórházban és mindenképpen jelentkezz ha másért nem csak egy kicsit dumcsizni itt.
((((((((((((Milu, Mona, Miluapu))))))))))))

Kép

KépKép
babuci99
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: