Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre, pedig hiányoztatok, szinte mindennap gondoltam rátok, kivel mi lehet… Valahogy összejöttek a dolgok, beleástam magam az ebay-be (túlságosan is), nyaralásokat szerveztem a családnak a neten, induló vállalkozásunkkal is volt számítógépes meló, mind nagyon időigényesenk bizonyult, valahogy sohasem jutott időm fórumozni. Nem is olvastalak benneteket, bevallom, én nem tudok read only lenni, vagy írok is, vagy nem is olvasok, ha tudom, hogy írni nincs időm.
A nyarunk is nagyon sűrű, többet vagyunk máshol, mint itthon szinte. És az időm jelentős része nagymosással és ruhapakolással telik két utazás között.
Azért most visszaolvastam pár oldalt, hogy képben legyek, kivel mi újság, meg hogy mi a téma mostanság. Úgyhogy belecsapok a közepébe.
Máj: én se adtam, csak ritkán kap Marcsi most is, ha épp az van, de mi se nagyon esszük. A kacsamájast szereti.
Műanyagkanál: Anett férjével értek egyet, ha van is benne rákkeltő, az nem oldódik ki evés közben. És ki szponzorálta a vizsgálatot, amiből kiderült, hogy a nestlé-s kanál rákkeltő? Csak nem a Hipp? (Nem tudom, csak rosszmájú vagyok.)
Szilcsi: sajnálom, kívánom, hogy gyorsan a régi kerékvágásba kerüljön az életetek!
Toncsi: kolléganődnek igaza van, nagyon szépen fejlődik az ember kar- és hátizma cipeléstől! Klímaügyben egyetértek, én is csak végszükségben kapcsolom be, és az idei nyár még messze nem az.
zitacicu: hova mentek a Garda tóhoz? Kedvenc helyünk!
jégvirág: na ez nekem is rendszeresen eszembe jut, hogy egy gyerekkel milyen könnyű! (Terhesség meg gyerek nélkül.)
Karmen: Norbinak gyors javulást!
Zituska: tényleg nem igazi a kikapcs a gyerkőcökkel, még akkor se, ha ott a tágabb család, és sokat segítenek. De azért nagyon jót tesz! Mi voltunk egy hetet a Balcsin a hónap elején, amikor még nem volt hőség, sőt, inkább hűvös, aludtam minden délután a gyerekekkel együtt, és olvastam egy könyvből vagy 20 oldalt! Ez már magában pihenés! (Ez még ugyanaz a mű, ami a kórházban volt velem, szerintem még évekig nem érek a végére, mert elnetezem az időt, amit olvasással tölthetnék.) A víz csak úszni volt jó nekünk, gyerkőcöknek hideg, mi is a helyi fürdőben kötöttünk ki, az bejött Marcsinak.
A melegkiütés nálunk is tombol: Dórinak eddig a hátán, ahol rajta a pelus, ma estére a nyakán is, Marcsinak nyaka, válla, még sose volt ilyen, tavaly se, a rekordhőségben, hogy van ez??? A mentolos hintőpor egész jó, és ma ajánlottak kamillásat is.
Enikő: nagyon sajnálom, majdnem elbőgtem magam, amikor olvastalak…
Gőzöm sincs, mit csinálnék a helyedben. Nyilván képtelenség, hogy belegondoljak a helyzetedbe, de ha
nagyon leegyszerűsödne a döntéshelyzet az agyamban, hogy vagy a beteg gyerekemet tolom el magamtól, vagy vele vagyok, de arra rámegy a másik kettő fizikai-lelki egészsége, én az előbbi mellett döntenék. Lehet, hogy ez most nem idevalónak hangzik, nem tudom, mennyire hiszel az ilyesmiben: ismered Müller Péter Jóskönyvét? Nehéz élethelyzetekben kérdezni lehet tőle, és megadja a választ, más kérdés, hogy sokszor nem szóról szóra, a kérdezőnek kell megérteni…. Talán megér egy próbát…
(Más: írtam privit tejügyben, nem akptad meg?)