Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsolka!

Én málnalevél teát ittam, napi 2 csészét és szülés előtt 2 nappal kezdtem a Caulophyllumot. Azért választottam ezt, mert a Bába válaszol úgy írta le, hogy ez az alkati szere azoknak, akik nem tudják a babát elengedni, illetve az éretlen méhszájat felpuhítja. Mert nekem mindig éretlen volt a méhszáj a krábbi szüléseknél. Hát szerintem hatottak 8)
Azért szedtem ezeket, mert tudtam, hogy nekem az a jó ha magától megindul a szülés és nem hordom túl.

Engem nem nézett anesztes egyáltalán.

A kakaóscsigához: én a kinyújtott kelttésztát megkenem olvasztott margarinnal és arra szórom a cukrozott kakaót. Így nem porzik...és sütés közben kb mikor félig sült meglocsolom langyos tejjel.
A csigákat nem rakm egymás mellé, maguktól nőnek össze, de így azért nagyjából megmarad a kerek csigaforma.

Pussz

Dana

Kép
danaaia
 
 


Zsolka!
Örülök, hogy a doki pozitívan reagált és ilyen laza, ez jó jel. Igen nekem is volt "altatás előtti vizsgálat" itt így hívják, holott csak arról van szó, hogy anesztes megnéz, megvizsgál, kikérdez, és még azt sem jelenti, hogy altatni fognak, ha véletlenül mégis csaszi (de úgysem lesz az!), mert valószínübb a spinál vagy az eda, altatni csak utolsó lehetőségként, de nálunk mégis így hívák az aneszteziológiai vizsgálatot, ami abban a kórházban, ahol én szültem minden csaszi utáni szüléskor kötelező. Nyugi ez csak rutin.

Homeós bogyók: Én mindenképpen ajánlom. Legyen bizalmad a homeopátiában. Igenis hat, csak tudni kell alkalmazni és az idejét. Általánosan nem csodaszer, pl nem gyógyít meg a mandulagyulladásból, a rákból stbstb, DE! igenis felerősíti a szervezet saját gyógyító erejét. Ez vonatkozik a szülésre. Már előzőleg felpuhítja a méhszájat. Én is szedtem szülés előtt és alatt is és hihetetlen gyorsan tágultam. Aki eddig szedte, mindenkitől azt hallattom, hogy olyan szépen gyorsan ütemesen nyíltak ki mint a tubarózsa :-))) Eredetileg ugye a vaskalapos kilnikán szültem voltam és még az ottani klasszikusabb hozzáállású szülésznők is javasolják. Caulophyllum, cimicifuga és arnica montana. sajnos a higításokra nem emlékszem, de megpróbálok utánanézni, vagy előkeresni a dobozokat. A betöltött 36. héttől kell szedni, valahogy úgy, hogy első héten csak caulophyllum reggel és este is, öt bogyó (mondom a ch-jára nem emlékszem), aztán a 37. vagy a 38. héttől reggel caulophyllum este cimicifuga racemosa, és aztán valahogy bejött az arnica is a vége felé. A szülés alatt is lehet. Ja és szülés után sebre (reméljük gátsebre) szintén arnica és még valami amire már nem emlékszem. Nekem azt mondta az első számú szülésznőm, aki nagyon ari volt, de akinél végül nem szültem ugye, mert átmentem a megyei kórházba, hogy ez a szülészeti protokoll szerinti homeós menetrend. Megpróbálok valamit még előásni. Ja és még annyit, hogy ettől nem fog előbb megindulni a szülés, ettől még "nem hatsz rá" a megindulásra, csak ha már magától megindult, könnyebben gyorsabban tágulsz, ez már bizonyított tény és egy szülész sem ellenzi.Ha meg igen, nem kell megmondani és kész. Én feltétlenül rábeszélnélek. És a nyugtalanságra, bizonytalansára is pozitívan hat. Ha nem hiszel benne persze, akkor nem olyan jó, hiszen az antibiotikum sem hat olyan jól, ha a páciens kételkedik a hatásosságában - mert ugye emberi érző lények volnánk. De egy próbát feltétlen megér! Én sokszor próbálom a homeót és nagyjából kezdem kitapasztalni, hogy mikor érdemes. Abban biztos vagyok, hogy megelőzésre szuper jó. Pl. szülés előtt, pl egy nagy hideg zuhi után, amikor megázott a gyerek és kezd tüsszögni de még nincs más baja, ha picit folyik az orra stbstb. De ha már látszik, hogy ebből nagyobb betegség lesz, nem érdemes (nekünk) mert az szokott lenni, hogy elnyomja a betegséget, az nem tud kitörni, viszont hetekkel később nagyobb erővel robban ki és súlyosabban. Viszont ha már kitört és kezelik esetleg gyógyszerrel, akkor mellette a homeó enyhébb lefolyásúvá teszi. De mondom ez csak az én tapasztalatom. Bocs a hosszú kampányolásért. Lehet a többieknek más a véleménye.
megymag
 
 


ja és málnalevél teát is ittam. Bár azt az elsőnél is, és akkor nem igen tapasztaltam hatását. De azért most is. Lehet hogy a bogyókkal együtt azért hatott valamicskét. Én egyébént 2 unyi kifejtettel mentem be és összesen 4 óra alatt megvolt a baba. a 2 ről 4 ujjnyi kifejtettre kb másfél óra alatt tágultam, azt mondta a doki, hogy ez ritka, hogy valaki ilyen gyenge fájásokkal (hogy ezt honnan tudák... hogy gyenge, nekem nem tűnt annak -a fene se érti- nem nekik fáj) ilyen szépen gyorsan táguljon.

Ja és Dana, azt szerettem volna kérdezni, hogy neked nem fájt vajúdás alatt a csasziheg? Mert nekem igen. De én kussoltam róla hősiesen és jól tettem, mert nem repedt vagy ilyenek. És milyen az, ha reped a gát? Érzed akkor és ott, hogy reped, vagy csak utána? Kivi vagyok.
megymag
 
 

 
 

lányok, most már ide kérek egy részletes kakaóscsiga-receptet!!!
(vagy többet! :)

Zsolka, én azt mondom, csak akkor homeopátiázz, ha a szülés közben is van aki segít. ihattam a málnalevélteát, össze volt készítve a szüléshez a bogyó, de a páromnak nem magyaráztam el, mikor mennyit adjon (magam se tudtam pontosan), ott maradt a táskában... én örültem, hogy élek, nem hogy ilyenekkel foglalkozzak...
a szülészeten is tudniuk kell, mit miért veszel be, ha beveszel. legjobb, ha a szülésznővel van ez megbeszélve, és ő adagolja neked.
a szülésznők nálam nagyon nem voltak a topon, se emberileg, se szakmailag, sehogyse, homeopátiáról meg nem fájások között kell értekezni.
sokaktól hallottam, hogy jó, használ, az a fontos, hogy ha szeretnéd ezt is bevetni, jól teszed, hogy most foglalkozol a kérdéssel, és megbeszéled a szülésznőddel- ha van, ha nincs, akkor megkérdezed a szülészeten a vezető szülésznő véleményét ezzel kapcsolatban,alkalmazzák-e, értenek-e hozzá.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


szülés közben már csak 1 vagy 2 alkalommal veszed be, azt meg nem olyan nehéz megjegyezni. Nálunk én kértem és mondtam a páromnak, hogy melyiket adja, mert persze ezt nem várhattam tőle az éjszaka kellős közepén. De nincs semmi gond, ha szülés közben nem veszed be. A hagsúly a 36. héttől a szülésig eltelt időszakon van, akkor van szerepe igazán.
megymag
 
 


na ezt kuksizzátok, Mamacsibe mit csinált nekem!
Na akkor lássuk a medvét..

Kép

Kép
megymag
 
 


most egy próba, hogy magától is beteszi-e vagy be kell alul pipáznom..
megymag
 
 


be kell... Ezer bocs a bénázásért! Nem értem, pedig a profilban bejelöltem, hogy mindig tegye be....na mindegy. Kösziiiii Csibe még 1szer!

Kép

Kép
megymag
 
 


Meggymag, ügyi vagy! :D

nem is tudtam, hogy a 36. héttől fontosabb szedni... nade most már okosabb leszek, nektek is köszönhetően 8)

Zsolka, gratula a jó eredményekhez!!!! el is siklottam fölötte. :oops:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Köszi a sok hozzászólást homeo-bogyó ügyben! A hatásotokra kutattam egy kicsit, ezeket találtam szülésre felkészítéshez:

Pulsatilla D6 vagy C6
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás: 2x5 golyócska

Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska

Cumicifuga racemosa 5CH
Javasolt: szintén méhnyakizom-tágító, felváltva lehet szedni a Caullophyllummal.


És aztán vajúdás alatt írják még az Arnicát váltva a Caulophyllummal. Megymag, így volt valahogy? Mondjuk a magam részéről akkor merek bármit szedni, ha már nem utazunk. Málnalevelet egyébként én is iszogattam a múltkor, de kutya rossz, plusz nem sok hatását éreztem - persze ki tudja, mi lett volna nélküle, nemde? :wink: Ne legyünk hálátlanok!
Meg gondoltam hátha homeoval együtt jobban hat... hahaha. Dana, Megymag korrepetálása után azért az a gyanúm, hogy a két nappal előbb elkezdett elengedő-bogyóval inkább a szándékot vették Neked figyelembe illetékes helyen, nem? :D Bár ki tudja! Ha jó felkészülés+ 2 nap bogyó=ilyen szülés, akkor ezt a receptet felírom magamnak!!

Megymag, szépek a léceid!! Ügyes ez a Mamacsibe, akárki megmondhatja!

Mamacsibe, ne viccelj, nem lehet minden szóra reagálni. A szülésznővel igazad lehet, bár errefelé nemigen van választás, igaz, egész jó a mezőny. Azért ezt a megkérdezést alkalomadtán bevetem, egyébként meg készítem a pakkba a Zuramnak a bogyeszokat. Ma elmentem venni mp3 lejátszót is, hogy ha lesz rá mód, tudjak világkizárós-méhszájkinyitós zenét hallgatni - Megymag-recept, ha jól emlékszem :D Sikerrel begyűjtöttem a maradék kölcsön-ruhákat is, s hozzá egy kórházba-menős kölcsönkoffert. (Volt egy, csak előlépett családi utazóssá.) Lassan pakolok - jujj, így leírva azért... :? Kicsit fárasztó nap lett ezekkel már, azt kell mondjam... Mindegy no, fogynak a tételek a listámról! :)

Hát őszintén szólva a kakaóscsiga-recepteket én is szívesen látnám, csak nem voltam elég bátor szólni, mert az nagyon-off :roll: Esetleg ha beleszúrnátok olyan tételeket, mint "egy kis caulophyllummal megbolondítjuk" vagy "közepes lángon, cumicifugával szórva pirosra sütjük", akkor elketyegne itt a topikon, nem? :lol:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! :D :lol: :lol: bírlak!

A caulophyllum doboza megvan! 15-ös Ch, de úgy tudom a 12-es is jó.
Cimicifuga úgy emlékszem szintén 12-es vagy 15ös volt.
Arnica: passz.
a 2x5 bogyó stimmel!
szuperfontos a homeós dolgok betartása, nevezetesen: tilos a mentolos cuccok fogyasztása - ez a fogkrémre is vonatkozik, úgyhogy kell venni melléjük homeopátiás fogkrémet, homeodent vagy mi volt nekem. Csak patikában - ott se mindegyikben - kapható.:-((( E téren már van összehasonlítási alapom, mert volt h uazokat a homeós bogyókat szedtem a hagyományos fogkrém mellett és homeós fogkrémmel és első esetben sokkal kisebb a hatásfok. Drágább, de elég lesz szülésig egy, az tuti, kevés kell belőle és még utána is marad.
Aztán kézzel tapizni tilos, belecsavarod a kupakba a bogyókat és onnan zsupsz be a szájba. Nem rágni, csak szopogatni, lehetőleg a nyelv alatt, onnan jobban szívódik fel.
Bevétel előtt után fél-fél, de jobb ha egy órával nincs más kaja, pia, max víz. Ez van, de ha betartod a protokollt, tuti a hatás!

vajúdás alatt tényleg felváltva arnica és caullo.

Ha el is mész nyaralni, fontos, hogy a 37. hét elejétől szedd már! Mint mondtam, nem ettől fogsz előbb szülni. Viszont, ha nem szeded megfelelő idővel előtte, a hatásfoka nem biztos.

Mp3 lejátszó tényleg jó. Nem csak a lazító zene lehetősége miatt, hanem azért is, mert ha látják, hogy a füledben van, akkor tényleg akkor fognak csak zavarni, ha nagyon kell, mert látják, hogy elvagy magadba. Próbáld már most hallgatni azt a zenét amit szeretnél és elképzelni hogy fáj, görcsöl, de hagyod hogy fájjon és ellazulni. Ha autómatikus az adott zenére való ellazulás, akkor élesben is könnyebben fog menni.

Igen, Mamacsibe irtó édes vonalzókat csinált nekem :D

És én is offolnék: engem is érdekelne a kakaóscsiga recept elejétől a végéig...
megymag
 
 


Megymag, én ehhez hülye vagyok... :cry: Akkor nem 5 CH, hanem 15 meg 12? Így kell kérni a gyógyszertárban? Ez az erőssége tulajdonképpen?
Fene a macerás lelküket ezeknek a bogyóknak, komolyan! Elképesztő, mi ceremónia van körülöttük. Azért hatnak, mert ha ezeket mind betartod, akkor tuti nagyon elszánt vagy - tehát Lelkierő 25CH alapon sikerül, amit akartál :wink:
Na jó, minden esetre jövő héten elutazás előtt begyűjtöm a varázseszközöket! Hátha ezis kell a felkészüléshez...

Mp3: hát ha csak személyzet-leszerelésül kéne, ahhoz nem kéne több ezer forintért venni egy egészet, elég lenne a fülhallgató, nem? :lol: Minden esetre délutánra meglesz, hozza a férjem haza, aztán indulhat a zenegyűjtés. Megkérdeztem: 5-6-8 órát bírnak üzemelni egyben, vagyis ennyi idő alatt kell szülni! :wink: Nekem nincs jógazeném, marad hát a jó öreg Enya (az azért is jó, mert elég egy számot felvenni, a többi úgyis ugyanaz :roll: ) meg a klasszikusok. Majd keresgélek, ez is jó progi lesz.

Bár most sajnos lett más is: Andris estére lázas lett, meg köhög mint a fene. Délre elmegyünk orvoshoz, mert elég csúnyán veszi a levegőt, nem tetszik ez nekem. Minden esetre nem volt egy pihentető éjszaka, és ilyenkor aztán persze mindketten nyűgösek vagyunk egész nap. Előre tudom, hogy a gyerekorvos majd meghallgatja, aztán azt fogja mondani: "nagyon csúnyán köhög, anyuka!" - és jelentőségteljesen néz. Ilyenkor mindig morgolódom magamban, hogy ilyen bölcseket mond. Hát hiszen ezért jöttünk, én is hallom, kedvem lenne mondani, hogy jó, akkor majd gyakoroljuk, hogy szebb legyen... ilyen butaságokat beszélni! :evil: Azért remélem, nincs tüdőgyulladása vagy ilyenek :cry: (Mármint Andrisnak. Jó, remélem, a doktornéninek sincs. :wink: )
Szép napot Nektek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Igen, van ebben igazság. Ha betartod akkor az már 25 CH!!! :lol: És egyébként a ch az a higítás. És igen így kell kérni. Nagyon nem mindegy, hogy 5 vagy 25 CH. A d-s jelölésekről nem tudom , mennyiben fedi a ch-s megjelölést, de sztem egy homeóval is foglalkozó gyógysezrtárban tudniuk kell, vagy legalábbis nálaunk mindig kikeresik valami füzetből.

Ha érdekel megpróbálok neked jógazenét küldeni emailre. Utána kell néznem ez mennyiben megy, mert az ohm mantrás ami nekem bejött azt anno nem tudtam emailben megkapni, de esetleg igénybe veszem a férjem segítségét, most elment másfél napra utána izzítom. Sztem el tudja küldeni, mert amikor átvette az mp3-amra akkor valami más fájlformátumba tette el. Talán így el tudom küldeni, ha adsz egy emailt. Adsz?
privire is jöhet

Andrisnak jobbulást!!! Nálunk 2 héttel szülés előtt dettó bejött egy jó kis betegség, kb ugyanígy. Andris hány hétre született?

Kép

Kép
megymag
 
 


ja és csak egy tanács! Az mp3-omhoz vegyetek mindjárt egy mp3 elemtöltőt, ha van rá keret. Hasznos. Úgyis annyit fogod mostanában - nem csak szülés alatt - hallgatni, hogy megéri, mert zabálj az elemet. Az én ketyerém max 3 órát bír ki, de csak ha frissről indul, utána elemcsere. Így amíg hallgatod, töltheted a következő adagot..

Kép

Kép
megymag
 
 


Na itt vagyok. Kicsit kimerítő napunk volt, felét a kórházban töltöttük, mert beküldött a gyerekorvos, hogy megröntgenezzék a fiút, nincs-e tényleg tüdőgyuszija. Még vért is vettek tőle :cry: Olyan kis hős volt! Minden esetre egyelőre (!) nincs gyuszi, csak hörghurut, de ha nem vigyázunk, még lehet. Most kaptunk valami fujkálós hörgőgyógyszert, kellett hozzá venni egy babyhalert... :shock: 6000 pénz egy ilyen rémség, és kétemberes buli meginhaláltatni vele a gyereket, mindezt napjában ötször kéne :? Ti hallottatok már ilyesmiről? Én életemben nem, sajnos mások se nagyon - minden asztmás-kruppos gyermeket nevelő barátunkat felhívtam, hátha nem kell megvenni ezt a trombitát, de meg kellett. Aztán meg nem lehetett kapni akármelyik gyógyszertárban, el kellett zarándokolnom a város másik felére. A gyerekorvosra is ki vagyok akadva, mert hiába hangsúlyoztam, hogy ne tegye, eleve felvételre írta a beutalót - ezt már a múltkor is eljátszotta egyszer. Kezd elegem lenni! :evil: Andris most mintha jobban lenne, bár egyértelműen lázas még mindig szegény.
Megymag, aszondod, két hét?... Háááát... :shock: :D

Az mp3 is meglett közben. Megymag, írok privit, állati jó lenne, ha át tudnátok küldeni azt a zenét, de ha le lehet tölteni esetleg valahonnan, az is jó, még van időm vacakolni ezzel (kb. két hét ugye :wink: ) Írok privit! Amúgy ez a lejátszó nem elemes, bár én úgy tippeltem, hogy az jobb, mert ugye akkor közben is lehet cserélni, nem kell az egész lejátszót töltögetni. De állítólag mostanában már nemigen kapni olyat, az újak emilyenek. Hát... elhittem!

Még egy kis homeo-korrep, plíz: a d és a ch megjelölések hogyan viszonyulnak egymáshoz? Az kétféle skála? Vagy mást "mutat" az egyik és a másik? Esetleg átválthatók egymásba? Vagy tök hülyeséget kérdezek, és valami egész más a megoldás? Asszem tényleg a gyógyszertárban fogok tölteni egy darab időt, ha a megfelelő csoda-bogyókat meg akarom szerezni. Ezek után a 25 egységet lazán teljesítettem már előre, muszáj hatnia! :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! Sajnos nem tudom, hogy a D és a Ch hogyan fedi egymást, de utána fogok kérdezni neked, jó?

Sajnálom a herce-hurcát, amin ma keresztülmentetek.

Hű, ez a 34 nap nem tűnik soknak... trallalla. A sok eksün közben azért koncentrálni a belső békére, nyugira, régi emlékek elengedésére stbstb... Persze ez most nem könnyű, ugye?

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka, a D 10-es hatvány, a C pedig 100 -as. Ugyanúgy a "higítást" jelöli (bár ezt állítólag a homeopátiában másként mondják) és teljes mértékben átszámolhatók, a gyógyszertárakban legalábbis tudják. Nagyon amatőr módon ugyanaz a szám D vel jelölve töményebb mint a C megjelölésben. (Mondjuk az 5D az 5 a 10.-en - nem tudok itten kicsi hatványszámokat csinálni - és az 5C az 5 a 100. on) A D megjelölést inkább a németek a C-t pedig inkább a franciák szeretik. (Talán ezért van, hogy a boiron termékeken mindig C-van??? nemtom) A Ch- ból a h-val már nem a higítást jelöli, hanem valami mást, de az most nem érdekes. Na szóval ennyit sikerült megtudnom. Én sem vagyok ám valami homeopata szakember, csak azt tudom elmondani, amit nekem mondtak a gyógyszertárban, meg anyu - aki alkalmaz néha homeopátiát - és persze a saját tapasztalatomat, meg amit anno a szülésznő mondott.
szép 7végét mindenkinek!
megymag
 
 


Még valami elfelejtettem és ezzel befejezem a homeokorrepet: kéretik mobiltól, mikrótól egyéb sugárzó ketyeréktől távol tenni.

Kép

Kép
megymag
 
 


Tyű, köszi Megymag, így már világosabb. Na szép, még a sugárzóktól is... Komplett életprogram! :D
Hát, a belső békére koncentrálásom kicsit sérül ma, asszem, de majd megpróbálom azt is. Egyelőre a (legújabb) takonytól próbálunk megszabadulni, aztán jöhetnek talán a régi emlékek is. (Bocsánat, átmentem naturalistába... kedvencem a babyhaler meg az orrszívóóóó! :shock: Már egy gyermekkórházi osztálynak elegendő beavatkozást elvégeztünk ma reggel Andris Jónás-babáján mindkettővel :D )

Asszem, egymásra hangolódhatunk, Megymag - hétvége van, ilyenkor szokott mindenki eltűnni! Ne aggódj, jó buli lesz! :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Kitartás Zsolka! A nyári takonykór gyorsan múlik. Csak gyakoroljatok a babán szorgalmasan, hátha 21. századi gyerkő lévén, végül magának elvégzi a beavatkozásokat...Minden tálalás kérdése. Nálunk pl. szereti a gyógyszert. Úgy hogy a vitaminra is azt kell mondani neki, hogy "itt a gyógyszi" akkor simán benyalja. Nálunk a nurofenes fecsi szolgál minden ilyen célra, gyógyszer beadására - még az antibigyónak is (hála istennek, az nagyon régen kellett)

Igen itt a 7 vége, de nem tudom mától is ilyen netaktív leszek-e... Ma jön haza nagyobbik csemetém a 4 napos nagyizásból... Előre rosszul vagyok a követklezményektől. Úgyhogy a szabimnak vége de nem bánom, már nagyon hiányzik a kis büdös, csak érne már haza..

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Megymag,

ha jól rémlik te kérdezted:
a hegem nem fájt egyáltalán, egész szülés alatt egyszer sem tudatosult bennem, hogy nekem császáros hegem van...úgy szültem, mintha nem is lett volna ott.

A repedést nem éreztem se előtte se utána. Csak mondták hogy van.

Zsolka,
jobbulást kisfiadnak.

Nem egy nagy dolog a kakaóscsiga lányok. Kelttésztarecept megvan? Ha igen akkor semmi az egész. Szívesen bepötyögöm, de nem garantálom, hogy mikor :D na jó nem tartana olyan sokáig mint a szüléstörténet...írjátok meg, hogy a tészta is érdekel-e vagy az megy már.

Nurofenes fecsit az én gyerekeim is kedvelik, főleg a fiam, azzal mindent be lehet adni.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana! Igen, a kelttészta-recept is érdekelne... :oops: ha lennél szíves..alkalom adtán. kösziiiiii

Kép

Kép
megymag
 
 


Na lányok, már én is dögrováson vagyok :cry: Pfű de vacak! A torkom fáj +takony+lázam is lehet egy kicsi, de nincs lázmérőnk, csak gyerek, azzal nem megy. Szerintetek torokfájásra mit lehet bevenni? Van bármi, amit szabad? Bár remélem, mire kinyit a patika hétfőn, már elmúlik! És Algopyrint mennyit lehet bevenni? Bevallom, délutáni alvás előtt egy felet már elcsemegéztem...

Dana, tudjuk mi, hogy a kakaóscsiga nem nagy dolog, mert hihhhetetlenül tehetséges konyhatündérek vagyunk, mint az már korábbi eszmecserékből kitűnt, de hiába: a tűzdelt őzgerinc vakon is megy, ez meg valahogy... :lol:

Nohát, ezt a nurofenes segédeszközt nem is ismerem! Mi sima fecskendővel űztük anno, de mára Andris is imád mindenféle szirupot: képes odaállni a hűtő elé, kinyitni az ajtaját, és mutogatni felfelé, hogy olyat kér! :D

Na végre itthon van az uram, megyek pihenni 25 CH-val!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Szióka!

Ajjaj Zsolka gyógyulj meg hamar...hát én úgy emlékszem az Algopyrint már terhesség vége felé nem ajánlatos szedni...A nurofenes kütyü épp olyan mint egy fecskendő, csak nincs a végén az a kis csőr, ami a tűnek kell.

A kakaós csiga:

kb 30 dkg liszt, csipet só, egy tojás, fél deci étolaj
3 dkg élesztőt egy bögre langyos, cukros (1 evőkanál cukor) tejben megfuttatunk (mikor feljön a tetejére és olyan habosan néz ki, akkor jó)
Ezt beleöntjük a lisztbe és összegyúrjuk. Akkor jó a kelttészta, ha sima a felülete és elválik a kezünktől meg az edény falától is. Mikor olyan szép kis golyóvá összeáll. (Nem kell órákig dagasztani, 10 perc alatt eléri ezt az állapotot) Ha túl lágynak érzed mehet bele még kis liszt, ha túl kemény akkor még az elején felvesz tejet is, vagy még kis olajat. Kb fél óra kell, hogy keljen.
Ha megkelt kinyújtjuk olyan fél centisre. Megkenjük olvasztott margarinnal és azt megszórjuk jó bőven cukros kakaóval. Én kb 5 evőkanál rendes kakaóport keverek el olyan 4-5 evőkanálnyi porcukorral. De ez izlés dolga ki mennyire édesszájú.
A kakaóval meghintett tésztát feltekerjük mint a bejglit, jó szorosan.
Ezt egy jó éles késsel másfél centis vastag szeletekre vágjuk, amiket kivajazott sütőlapra egymástól 1-2 centis távolságra rakunk, ahogy épp kifér. Kb 160 fokon szoktam sütni olyan 30 percig kb. Ennek a felénél locsolom meg egy bögre tejjel. Ettől puhább marad, nem lesz száraz.

Na remélem érthetően sikerült bepötyögni. Sok sikert hozzá. A mennyiségek csak irányadóak, én többnyire nem mérek, csak úgy érzésre dobom össze. A kelt tészta elég toleráns, sokmindent elvisel...szóval nem kell tőle tartani.

Pussz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Hmmm, Dana, állati fincsinek hangzik, nagyon köszi a fáradságot, hogy begépelted! Alig várom, hogy kipróbáljam!

Algopyrin: ajjaj, szépen vagyunk :cry: És akkor mit vesz be az ember lánya, ha van olyan peches, és az utolsó hetekben lesz láza? Azt azért mégiscsak csillapítani kell, ez egy másik fontos elv, nem? :?

Na, holnap megint hétfő, indul itt is az élet, nemigaz? Várlak Titeket! :)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, jobbulást! Húha, ez nagyon úgy hangzik, mint akit rá akar kényszeríteni a szervezete egy kis pihire. Tudod, a betegségek - főleg az ilyen megfázós, torokgyuszis nyavalyák - mindig üzennek valamit. Hülyén hangzik, de használd ki....hogy szülésre jó kondiba kerülj - erre van még időd. Baromságnak hangzik, de a betegségekért hálásnak kell lennünk, mert megmutatják, hogy az energiaszintünk nem éppen a legtutibb és egy kis elmélyülésre hívnak. (A természetgyógyik szerint a torokfájás tipikusan a valamit "nem tudok lenyelni" szindrómája. Nálam ez 100%ig igaz. Szóval nálam mindig van valami elfogadás-probléma akkor, ha ilyenem van és néha naaagyon szar magamnak bevallani, hogy mi az amit nem tudok lenyelni... Sokszor napokig gondolkodom, mert az agyam hárít.. Remélem hamar kikeveredsz belőle. Van valaki segítséged aki esetleg tehermentesít Andris ügyileg? Hogy tudj többet feküdni. Zene ügyben páromnak már szóltam.
Dana, a csigát elmentettem,me fogom csinálni a héten!

Kép

Kép
megymag
 
 


Hát Megymag, őszintén szólva én most az elutazásokkal küzdök... meg a férjemmel persze :cry: Nekem semmi kedvem, tökre szorongok tőle, hogy távolra el kell mennünk, csomagolnom is egyedül kéne, mert ő szerdáig képzésen van még, ott sem lenne első körben nyugi, mert ugye a barátokkal lennénk - ami minden más helyzetben csodás program, csak most testem-lelkem nem kívánja. A férjem meg úgy látja, hogy ezek szerint én egész nyáron itthon akarok senyvedni... és hogy milyen unalmas lesz... és szegény gyerek (mármint Andris)... és most épp mérges rám. :?
Aztán meg a szülés (de erről már volt szó): valahogy azzal is az az érzésem, hogy egyedül maradtam, és egyedül kell megcsinálnom, mert az meg nem érti, hogy mást akarnék magam mellé helyette. Most épp ezt próbálom "berendezni" a lelkemben valahogy. Már egész jól haladok, meg ugye az mp3 is megvan... :wink:
Talán ezek. Vagy más...? Ilyen nagyon direktben ez a "fáj a torkom - valamit le kell nyelnem" dolog nekem sok, vagy talán inkább leegyszerűsítőnek tűnik, de azt nagyon el tudom fogadni és érzem is, hogy az ilyesmi mindig jelzés arról, hogy "sok" valami, hogy másképp kell, hogy időt kell adni, hogy nem kell még jobban erőlködni azon, ami láthatóan nem megy. És azt is tudom, hogy rá kell jönni, hogy hol van a gubanc, és ott beavatkozni. Ettől még azért egy kis c-vitamint is küldtem neki... :D

Köszönöm a késői hozzászólást, csuda, hogy más is él még ilyenkor! De ez most jól esett, már előzőleg is gondoltam, hogy valamit írok erről a "szenvedésről", de aztán nem akartam mégsem nyavajogni. Hát most megkaptátok :oops:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Jobbulást! Szerintem paracetamolt vehetsz be. Rubophent, pl. De felcsengetheted a dokidat, azok mindig tudják, mit lehet, mit nem. Lehet, h azt mondja, h algopyrint is vehetsz be, csak ennyit és ennyit, nem többet. Kérdezd meg! Nekem az a hozzáállásom, h ha nem feltétlenül muszáj, akkor nem szenvedek. Vagyis én "híve vagyok" a fájdalom csillapításnak. Úgyhogy ajánlatom torokfájásra: Tantum verde prickoló. Csak helyileg hat, és máris kevésbbé nyűgös az ember, ha nem fáj mindene. De persze nem kell megfogadnod a tanácsomat, ha nem akarod! :D :D
Amúgy lehet, h nincs már messze a vég! Nekem kutya rossz hangulatom volt a szülés előtti héten, lehet, h nálad is készülődik vmi! :D Végülis nem törvényszerű, h a mindenórás kismama derűs hangulatban pelusokat vasalgasson és dudorásszon naphosszat, nem? Úgyhogy szerintem teljesen normális, ha kicsit nyüszibb vagy, mint szeretnél. Kapd el a férjedet egy beszélgetésre, aminek a lénye az, h Te beszélj. Mondd el, h milyen bizonytalanságaid vannak, mitől aggódsz az utazással kapcsolatban, h őrlődsz Te is a gyerekek és a Te vágyaid/érdeked között. Tuti, h megérti, végülis szerető férjed.

Dana!
Csigát én is így csinálom, csak én nem kézzel dagasztom, hanem robottal. Vaníliacukros, forró tejjel pedig többször is meglocsolom sütés közben a tetejét, nem csak 1X.
Mesélj, milyen az új babával az élet? Remélem minden ok.

Csibe!
Hogy van a legfrissebb kismami? Eltűntél!

Üdv:Viki[/quote]
Vendég
 


Zsolka! lehet, hogy neked mást jelez a torokfájás, az a lényeg, hogy te is érzed, hogy valami nem okés. Amit így leírtál abszolút érthető, teljesen átérzem az örlődésedet. Nem tudom lenyelni, nem csak arra vonatkozik, hogy nem tudod lenyelni, hanem arr is, hogy nem tudod épp a megoldást, vagy épp: nem akarod elfogadni, hogy neked most el kéne utaznod. Kívánom, hogy a számodra legideálisabb megoldást megtaláld! És megértem, hogy most szívesebben maradnál otthon, fészekrakó ösztön, ugyebár. Algopyrinnel kapcs sajnos nem tudok biztosat, én abban a hiszemben voltam hogy még a szoptatás alatt is lehet, erre múltkor felvilágosított a házidokim, hogy terhesség alatt lehet, de szoptatás alatt nem. Mivel nem hittem el - és ugye a védőnők is szoptatás alatt az A-t ajánlják, kikereste a nagy gyógyszerkönyvből, és tényleg. De hogy a terhesség vége felé mi van, arról nem szólt a fáma.. Sztem is csörögj rá a dokidra. Tantum verde tényleg jó, nekem is bejött. Meg az aloe first is.
És persze, hogy kell a C-vitamin is meg estleg gyógyi is, én nem aszondom, hogy egyedül a meditálgatástól meggyógyulsz, csak hogy a betegségek kialakulásának lelki okai is lehetnek. Bombázd magad vitaminnal. Kisfiad hogy van, javul már?

Ja és szülés ügyben még sokminden változhat, de az a helyzet, hogy úgyis nekünk nőknek kell a babát megszülnünk, én úgy voltam vele az előző után, hogy azt se bánom ha nincs ott, mert az elsőnél nem nagyon tudott a hapsi mit kezdeni magával, még hogy nekem segíteni.... Szóval jó volt hogy ott volt, de akkor is megcsinálom, megcsinálod ha épp nem lenne ott. De sztem szeret téged és az ország másik végéből is elindulna hozzád. A szülés előtti lelki készülődés meg sajna nem az ő világuk és ezt sztem - tisztelet a kivételnek - sosem fogják ép ésszel felfogni, neked egyedül kell ráhangolódnod. Kitartás. És igaza van Rétesnek, nem kell mindig happy- happy kismaminak lenni, dudorászva.. vagy hogy is mondtad Rétes?- a megmakkantság is hozzátartozik. (Szülés előtti héten, illetve előtte 5-6 nappal nekem is nagyon kivolt a nemlétező tököm) Úgy látom el fogod tudni engedni a kis manót. Kitartás, már nincs sok vissza.

Kép

Kép
megymag
 
 


Ja és zene tömörítve sem ment át, Párom még éjjel 1-ig próbálta, akkor lefagyott tőle a gép, majd még próbálkozunk.
megymag
 
 


sziasztok!

Zsolka, jobbulást!
nekem van egy nagyon jó gyógyfüves-szabad-e-terhesen-megmondó segítségem, itt szoktam kérdezni főleg Felicitásztól: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9101205

nekem a hársfa-kamillatea kombinációt (bár főleg előbbit, mert egyre többen allergiásak a kamillára) ajánlotta, valamint a hagymateát.
utóbbi használ is (bár az íze meglehetősen érdekes, én rákaptam, de ha nem lennék várandós, valószínűleg nem bírnám meginni)
Receptje:
1-2 evőkanál cukrot karamellizálj, aztán öntsd fel 3 deci vízzel, bele egy fej szétvágott vöröshagyma, főzd fel még egyszer, hagyd kihűlni, idd meg.
(nekem a tantumverde se használt, persze ha van otthon, tehetsz vele egy próbát).

férj: jaj ne is mondd.... én sem akarom, hogy ott legyen a következő szülésnél. a férfiak egész egyszerűen nem oda valók, legalábbis a többség (Dana férje kivétel :)

teljesen el vagyok keseredve. abszolút ridegtartással nevelné Lindát, ha tehetné, de persze az egésszel magamra vagyok hagyva, annyit dolgozik. reggel nincs itthon, mire felébredünk (7óra), este fél 7 a legkorábbi mire hazaér... minden "női" munkát rámhagy. a maximum az, hogy Lindát megfürdeti. ennyi. egy darab kanalat nem mos el :( én meg kattanhatok meg a mindig egyforma, monoton feladatoktól (azért továbbra se szeretnék mosogatógépet:). olyan szinten nem figyel sokszor, hogy azt sem tudja, hol vannak eltéve a fehérneműi... gyerekruhák pláne :(
aztán este ugye kéri vacsorát, zuhany miegyéb, még a gépen dolgozik, és ennyiből áll az élet...
és nagyon lázadozik, hogy tegyem ki Lindát az ágyból, ki a szobájába a kiságyba, reggelig rá se nézzünk. nem érti, hogy én ezt mennyire gonosz dolognak tartom... főleg így, mert még ha ezt szokta volna meg, de máshogy alakult az életünk... mindenben és mindenkiben ellenfelet lát már, a lányában is :/ ma azt mondta, hogy ki fog költözni a hálóból a nappaliba, ha nem teszek valamit.... de persze az én bútortologatós-szobaátrendezős ötleteim a kukába vannak dobva... :( és így virrad ránk holnap az évfordulónk... persze így hog babát várok, még sokkal rosszabb, mert az átlagosnál is sírósabb-érzékenyebb vagyok. :cry:

viszont legalább a dokim rendes. rácsörögtem és visszahívott! ez alap lenne, de a régi nem ilyen volt, ez pozitív csalódás nekem. jövő pénteken megyek uh-ra.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


jóga-zene- dvd (ha van) engem is érdekelne!!

és: Dana köszi a kakaóscsiga-receptet!!! feltétlenül ki fogom próbálni :D
a szentimrés gyerekágyas napokról várom a beszámolót még :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Jaj, olyan nagyon aranyosak vagytok, tök jól esik!

Rétes drága, azért még nagyon reménykedem, hogy ez nem a "mindenóra", igazán kivárhatnánk legalább valami július félét, elvégre a vonalzó szerint van még 31 nap! Nem kéne koraszülni!
És nagyon igazad van a fájdalomcsillapítással és a férj-beszélgetéssel kapcsolatban is. A Tantum verdét meg is rendeltem a férjemtől, sajnos csak pasztillát kapott, de elszopogattam már egyet, és remek ez is. Nagyon köszi! Én egyáltalán nem vagyok egy tűrjük-a-fájdalmat-jó-az típus, azon vagyok, hogy amit lehet kockázatok nélkül csillapítani, mert van rá eszköz, azt hajrá, csillapítsuk - épp elég elviselni, amit nem lehet vagy nem szabad gyógyszerelni. Persze a láznak élletanilag fontos szerepe van, de nem egy 35 hetes baba életében, úgyhogy muszáj levinni. De remélem, már nem jön vissza, és azzal az egy Algopyrinnel megúsztuk a dilemmát. Holnap megyek az első ctg-re, asszem tévedésből ultrahangra is :D , mert nem írta fel a doki, csak diktálta, mire kérjek időpontot, és mire két hét múlvára, és asszem valamit összekeverhettem. Sebaj :wink:
A férjbeszélgetésre meg készülök. Mindig meg szokott érteni végül a párom, előbb-utóbb ezt is csak sikerül átéreztetnem vele, csak most valahogy lassabban megy, kicsit rossz a szintideje... :cry:


Mamacsibe: legmélyebb együttérzésem. Csuda nehéz az ilyen, épp most kesergek én is, az én hormonjaim is joghurtreklámon-is-sírós szinten vannak, úgyhogy persze nem kell sok, de vacak megélni, hogy nem értenek meg, épp az, aki a legfontosabb lenne. Apró pici lépésekben elmagyarázni, hogy Neked ez fontos...? Nekem ez a módszerem, most is erre készülök. Vannak fázisok, amiken át kell menni (1. "mondd csak, hallgatlak", 2. bedühödés, 3. elkeseredés - "de hát én ilyen vagyok, nem megy másképp", 4. "megpróbálom, jó?... de nem ígérek semmi!..."), és ezek mindig ugyanazok szoktak lenni. Néha nem egyetlen "ülésben" zajlik le mind, de összességében így mennek errefelé a konfliktuskezelések. Hm?
Juj de jó lesz az ultrahangon! Akkor végre láthatod tutira a picikét!
A hagymatea bizarrul hangzik... gondolom ez meg ettől hat. :wink: Azért még rá kell szánnom magam.

Megymag, hát ha ezen múlik a sikeres szülés, én még meditálok szívesen pár napot a torokfájásomon, de igazán!
Csuda drága a férjed, hogy még a fél éjszakáját is rászánta zenére, de igazán, azért inkább aludjon szegény! Nincs fenn ez valahol a neten, ahonnét le tudnám tölteni? Cím, előadó, ilyesmi...?
Szüléssel és ráhangolódással én is valami ilyesmire jutottam, mint amit írtál. Hogy nekem magamnak kell. Hát, holnap megyek bogyókat venni, ha sikerül.
Kicsi fiam egyre jobban van, nem vagyunk épp szinkronban.
De azért öröm. Tud háromig számolni! Kettőig meg megszámolni!!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Hagymatea tuti jó, de rettenetes az íze. Pontosan olyan rossz, mint azt el lehet képzelni róla. :D Én gyerekként/fiatal lányként rengetegszer kaptam olyan köhögési rohamokat, h hánytam tőle. Anyu nézett mindenféle gyógyteát, és a hagymateát találta meg. Valóban hatásos, de sajnos nagyon vacak az íze.
Persze, nem kell koraszülni ám!!! Hogy is van csak? A betöltött 37 hét, vagy a betöltött 36 hét a vízválasztó? Addig húzd ki mindenképpen!
Szurkolok a beszélgetéshez. Az én férjem nem egy szószátyár, őt előre fel kell készíteni a "komoly" beszélgetésekre, amikor nem egyszerűen csak azt akarom, h meghallgasson, hanem hogy reagáljon is. :?

Csibe!
Nagyon sajnálom, h nem egyeztek a férjeddel a gyereknevelési elvekben. Talán a ffiak egy kicsit szeretnek mindent "gépiesíteni". Vmi kompromisszumot kell találni, mert legalább nagyvonalakban egyetértés kell a nevelő felek között.
A szülésig azért még lehet, h megváltozik a véleményed arról, h ott legyen vagy sem, nem? Az én férjem se csinált semmi különöset, de nagyon jó volt, h ott volt. A csaszinál azért, mert azért féltem rendesen közben, és legalább beszélt hozzám, h ő is mennyire be van csinálva :D . A másodiknál meg tökre élvezte az egészet, ezt nem csak tőle tudom, hanem a képekből is, amit a dokim csinált róla. Mondjuk tevőlegesen talán csak a kitolásnál tudott segíteni. Lelki támasza pedig el se jutott volna hozzám (különben lehet, h nagyszerűen viselkedett, csak észre se vettem :D :shock: ), mert nagyon intenzív volt a fájdalom.
Nagyon "keleti" neveket választottatok! Mindkettő jól hangzik, kíváncsi vagyok, h fiú lesz-e vagy lány? Mit szeretnétek? Megkérdezitek? Azt hallom, h már a 12. héten is meg tudják mondani kedvező fekvés esetén a nemét.

Megymag!
Hát, ja, ha nekem végig kell viselnem a 40 hetet, akkor nagyon gázos lett volna a családomnak. Határozottan kivoltam már a terhességtől, és minden apró dologban "jelet" láttam. Amikor pedig döntöttem, h akkor bemegyünk a kházba, akkor meg egész úton azon izgultam, h el ne múljanak a fájások, vagy haza ne küldjenek, h még nagyon messze a vég, kismama, menjen inkább haza. Dehát a szülési fájdalmak nem szoktak csak úgy elmúlni, nálam se múltak el, sőt, besűrűsödtek, mire beértünk.

No, megyek alukálni! Jóéjt mindenkinek!
Viki
Vendég
 


Viki! most olvastam vissza, hogy kerestél :) annyira jólesik!
itt bőgök a monitor előtt komolyan. nem emlékszem, vajon Lindával is ennyire pzs-függő lettem volna? csak nem... :lol:
(mennyi mindent elfelejt az ember :lol: )
na, emberrel beszélgettünk, nem költözött ki a hálószobából, viszont a kiságyat átalakítjuk. sajnos nem állítható az oldalrácsa, és nehezen tudom Lindát letenni már most (hát még ha pocakméret is lesz), mert sokszor felébred erre. így leszedjük, és vastag szövetből meg 2 lécből saját magunk szerkesztünk rá állítható oldalt. leeresztem napközben, úgy teszem le, és ha benne van, akkor halkan tudom rögzíteni-felhúzni, így éjjel sem esik ki. na mekkora ötlet? azért persze át fogok járni hozzá, mert az ordítani hagyásra semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó. relax fotelünk van, az csak jó lesz nekem... meglátjuk.
a szoptatást ritkítom, mert van, amikor nem esik jól. főleg éjszaka. szép menet lesz... napközben még csak-csak tudom terelni, de éjjel ordítás lesz belőle. hát valahogy csak lesz...

Zsolka! nagyon ügyes a fiad!!! és szuper, hogy jobban van!
a hagymateát tessék csak meginni! ha kihűlt, egész iható.
egyébként ha csak karamellát csinálsz, az is jó köhögésre, valahol olvastam.

azt hiszem, most nem fogom megkérdezni a kicsi nemét, legyen meglepetés :) a férjem rámbízta, úgyhogy az lesz amit én csinálok :)
persze, nekem is jó volt, hogy ott volt ő, de nekem női segítség kell, azt hiszem. aki ért is a masszázshoz, természetes fájdalomcsillapításhoz, borogatáshoz, stb stb.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Szióka!

MIndenkinek jobbulást, kinek testi kinek lelki értelemben.

Csibe a vonalzód tök jó, de nem jó a dátum, egy évvel korábban van rajta... 8)

Hagymatea tippet elteszem magunknak...én bármit megiszom, akármilyen vacak ízű legyen, ha hinni tudok benne hogy hat.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


köszi Dana... á kicsit se szita az agyam... :oops: :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hát lányok, én ma lehet h egy értelmes mondatot se tudok leírni, be vagyok buggyanva ettől a fülledt melegtől. Plusz könnycsatorna átmosás második felvonásában volt részünk - nem kívánom senkinek, Kolos nagyon nagyon kiakadt, de hát ez van, többet nem kell menni.

Csibe! Kitartás! Férjed is érzékeny korszakát éli biztos. Remélem sikerül tisztázni a dolgokat és te is át tudod érezni az ő problémáját, és viszont. Sokat van távol és lehet, hogy ő így reagálja le, hogy tul.képp hiányzol neki? Te, mint nő és nem csak mint anya? Hmm? Nálunk én vagyok/ lennék a katonásabb - a párom kényeztetősebb, pont mert ő van kevesebbet velük és így próbál kompenzálni - jó apuka lenni - persze tudat alatt.
+n is nagyon így voltam a 2. terh. elején, hogy női segítség kell. Aztán nekem ez lett a szülésznő és a párom a plusz volt hozzá. Sok-sok időd van még. Akkor pont 2 év lesz köztük elvileg?

Zsolka! Sztem próbáld ki a hagymateát, a hagymában sok a C-vitamin- persze feltéve, hogy le bírod gyűrni...
Gayatri: Ohm mantra

Kép

Kép
megymag
 
 


Csajok, én megfőztem, épp itt gőzölög. Hát... asszem hagyom hűlni :lol: Megymag, ne hősködj nekem azzal a c-vitaminnal, kibicnek semmi nem drága! :wink: Ez átok csúnyán néz ki (mármint szagra - és akkor vedd bele, hogy csak a tizedét érzem!)! Ennek alapján elképesztő hatásosnak kell lennie. Na megyek, indulunk gyerek-dokihoz ("még mindig nagyon csúnyán köhög, anyuka")... :?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Itt vagyok. Iszogatom ezt a teát, hát kutya rossz tényleg, remélem, hat. Mennyit kell belőle inni egyébként? És milyen hatás várható? Felszakadó köhögés vagy megszűnő köhögés? És a cukor elengedhetetlen tartozéka? Mert az én szenvedésem egyik fő forrása az, hogy hihhhetetlen geil :shock:

Egyébként csalok is: voltam ma nődokinál délelőtt, baba rendben, kértem, hogy mondjon valamit a torkomra - antibiotikumot mondott. Az kevésbé rossz ízű, azt is beveszem, hadd versenyezzenek :wink:
Babácska egyébként rendben, megdumáltam, hogy mozogjon szépen a ctg alatt, mozgott is, elégedetten távozunk. Fenn van még, most hangolom magam az elutazásra. Hadd örüljenek a fiúk... :) Tegnap a férjem azzal jött haza, hogy beszélt két másik kisgyerekes anyukával a képzésen, és mindketten azt mondták, hogy nekik sem lenne kedvük ebban a "korban" elutazni már ilyen messzire. Ez valahogy egész empatikusra hangolta az én drágámat, ettől viszont én megnyugodtam. Most már akár mehetünk is :lol: Hát nem furcsa a női lélek? Éljen a nőtársadalom!

Csibe, ügyes vagy a férjpuhítással! És az ágy-ötlet is használhatónak tűnik, majd menet közben finomítjátok még. Minden esetre tök jó, hogy a férjed is hangolható! Ez nagyon fontos, a tempó már szinte nem is számít - legalábbis én mindig úgy érzem, hogy ha már a szándékát érzem, egész megnyugszom, a tényleges "eredmény" szinte nem is olyan fontos már.
Ha nem esik jól szoptatni, akkor tényleg ritkítsd! Szerintem épp ez az, ami tök jó hitelesen elmondható a gyerekeknek ebben a korban, és tökre meg is értik. Nekem az volt fontos, hogy ne hagyjam egyedül a bánatával, hanem kibírjam mellette, hogy sírdogál. De neki is jó, ha megtanulja megérteni a mások (első körben az anyukája) lelkiállapotát. Meg testi állapotát persze :wink:

Viki, tök jól el tudom képzelni, ahogy egy beszélgetésben felkészíted a férjedet egy beszélgetésre :D Fő, hogy tudjuk egymáshoz a kulcsot, nem? Az én párom is tudja hozzám, és ez olyan de olyan megnyugtató!
37. hétig kéne kibírni. Bár már elég szép nagy ez a gyerek, de a papír az papír, előtte koraszülöttnek számít. Szal még úgy másfél hét.
És most visszakeresem a szüléstörténetedet! Rémes, hogy mindig elfelejtem, amit már régen olvastam! Az utolsó idők türelmetlen várakozására viszont magamról emlékszem. Az nagyon rossz volt! És a kórházban én sem mertem magabiztosan becsengetni a szülőszobára, ahogy "tanították", hanem szép óvatosan szóltam a nővérszobán egy nővérkének, hogy hát itt volnék... 4-5 percesekkel... Ő meg nézett, hogy akkor miért nem a szülőszobára megyek? :lol: Szóval ezek ilyen univerzális félelmek lehetnek.

Megymag, keresem a zenét este! Hátha.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Megymag, kis műfajmeghatározási segítség kéne a zenéhez: egy csomó találatom lett keresés közben Gayatrira, meg Gayatri mantrára is, de az általad megjelölt formában nem leltem semmi használhatót. Ahogy Te írtad, úgy tűnt nekem, hogy Gayatri néven fut egy előadó, akinek az Ohm mantra című produkcióját keresem. Ehelyett találtam számos különféle előadó előadásában Gayatri mantra című produkciókat... :?
Amit Te küldtél volna, az egy szám, több szám ezzel a közös címmel... vagy pontosan mi?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! Sajnos nem tudom közelebbről meghatározni, mert ahogy kaptam a jógatanáromtól és egyben szellemi vezetőmtől - így neveztem el magamban :D - az volt ráírva, hogy Gayatri, és erre szoktuk régebben relaxálni. Egy pasi végig az ohm mantrát zengedezi rajta. Hallgasd meg, amiket találtál - én a Gayatri mantrával kezdeném, az tűnik a legvalószínübbnek. Keresd az ohm szót. De ha nem is pont az a zene, de bejön, akkor használd azt akkor az is jó lesz! De szerintem benne kell legyen a találatokban. De írok emilt a jógatanáromnak, hátha tud konkrétabbat! Utána néztél a "házi feladatnak"?

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka! Pontosítás megy priviben.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Mondtam én, h nagyon rossz az a hagymatea!!! :D Nekem a görcsös köhögésemet csillapította. De amúgy használt erre a mézes hársfatea is. Akkor próbáltam, amikor Ágoston még picike volt, és iszonyúan megijedt, ha szoptatás közben jött rám a roham (meg, olyankor mindig le is kellett tennem, mert féltem, h lehányom :? ). A gyógyitárban meg nem adtak semmi "értelmeset", csak a teát javasolták.
A cukor kell bele!!! És, igen, van aki csak égetett cukor teát iszik köhögésre. Ami tulképpen nem is tea.
Ja, igen, tényleg ez megy, h előre kell szólnom a férjemnek, h szeretnék vele beszélgetni, komolyan. Ő pedig bizonyos idő alatt felkészül lelkileg erre. :shock: Elképesztő, nem? Dehát ő a legjobb férj a világon, úgyhogy ennyit el lehet nézni neki. :D
Én már úgy izgulok, h meddig kell kihordanod a bébit! Meg, h mi lesz a neve! Vhogy azt képzelem 1-2 héttel hamarabb jön, mint a terminus. De persze, mit tudhatom én! :D :oops:

Megyek a dolgom után! Viki
Vendég
 


No emberek, nincs mit hová halogatni, eldőlt: megyünk! Itt pakolászom az utolsó megezmegazt, ha kész, indulunk.
Gondoljatok ránk lécci, kicsit azért izgulok, szorongáscsökkentőnek kinyomtattam az összes lehetséges gyermekügyelet-szülészet-orvos elérhetőséget a környéken térképestül, komplett telefonkönyvvel megyek. De legalább végre összeraktam a kórházi csomimat is, annak úgyis ideje volt már.

Megymag, privi még nem jöt, vasárnap jövünk, akkor folyt a keresést.

Viki, akkor nincs mese, nyomom tovább cukorral (komoly elő- és utómunkálatokat kíván így a projekt, mert még másfél órával később is savkötőt szopogatok :D ). Viszek magammal hagymát, hogy nyaralás közben se maradjak le semmiről :lol: Hársfa azért nagyságrendekkel jobb!
Tök aranyos vagy, hogy velem izgulsz! Egy-két hétben benne volnék, ami azt illeti, csak sokkal hamarább ne jöjjön a gyermek, mert az rázós mindig.
Éljetek soká a férjeddel, hogy ilyen remekül bejárattátok a módszert! Így kell ezt csinálni :wink:

Nagy puszi mindenkinek, és csak szépen, rendesen, míg nem vagyok itt! 8)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, hírhozód van-e már? :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Nincs Csibe... :wink:
Mindjárt induluuuuunk...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, akkor már biztos elindultatok! Jó utat nektek. Vasárnapig biztos nem lesz semmi, mert a baba érzi, hogy még te sem akarod. Szóval ha véletlenül olvasol még minket, akkor nyugi! És várunk vissza vasárnap - szépen, kipihenten. Mert pihi ezerrel! pusz

ui: privi nemtom miért nem ment el...

Kép

Kép
megymag
 
 


Hahó, itt vagyok-ragyogok!
Nagyon jó kis napokat töltöttünk a Hortobágyon, Andriskám rettentően lelkes volt minden állattól, ami szembe jött - és szerencsére jött egy pár. Volt mindenféle program, a második felében az ott töltött időnek még a kánikulára sem lehetett panaszunk, a férjem élvezte a társaságot és lelkiismeretesen rohangált a fia után... egy szó mint száz, ez jól sikerült projekt volt! :) Állati szép helyek vannak arra egyébként, és ezer látnivaló, le vagyok nyűgözve! (Gyerekként jártam arra, de csak a lovakra emlékeztem, hát nem csak azokat érdemes nézni!!!)
Ti viszont lazára kapcsoltatok itt nélkülem :wink: Mi a helyzet, nyaraltok vagy pörög az élet? Ha minden jól megy, mi még holnap estétől pár napra lekukkantunk a Balcsira (az már igazán lájtos, bele is jöttünk, hehe :lol: ), azalatt még piheghettek, de utána elvárom a feszes hozzászólás-rendet, lányok! :lol:

Mamacsibe, megkaptam a számodat, el is mentettem, köszönöm szépen, örülök, hogy értesíthetlek majd, ha itt lesz az ideje!

Megymag, köszi a privit, csütörtökön már átjött! No igen, valami ilyesmiket találtam én is, de még kicsit azért utána akarok nézni ennek az ohm-dolognak. Az egyik barátnőm egyébként most mondta, hogy van valami hely a neten, ahová fel lehet tölteni pl. zenét, akkor egy hétig fenn van, aki tudja, letöltheti onnan, aztán eltűnik szépen. Azt ígérte, megírja, akkor oda esetleg fel tudnád tenni... na jó, előbb várjuk meg, megkapom-e a címet! Minden esetre nagyon köszönöm a rólam való gondoskodásodat e tekintetben, nagyon jól esik!

No megyek kipakolni meg mosni meg telefonálni. (Most már a szüleim is hazaértek a nyaralásból, ez azért megnyugtató tudat, be kell vallanom.) Várom a jelentéseiteket!! :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, de jó, de jó! szuper lehetett :D
én többször is jártam arrafelé, bár inkább a hidi vásárban, aug 20-án.
:)

jelentem én dögrováson voltam, éjjel iszonyatos fejfájásra ébredtem, vizet hánytam. reggel se voltam a topon, délre jöttem helyre. elmentünk dinnyét venni, meg két sarokra tőlünk háztól árultak sárgabarackot, azt is hoztunk haza. na persze a hűtött dinnyétől rögtön jobban lettem, miután szundikáltunk a csajszimmal egy jó nagyot. :)
kitört rajtam a kívánósság. 2 éve ilyentájt mangóért küldtem az embert állandóan, jól emlékszik rá :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: