Új privát üzeneted érkezett!

Varda: Próbáld ki! Tényleg bejön a dydimos.de-re is! :shock: Sőt, a didimos.de-re is :shock:

Prücsök: ha egy kicsit visszalapozol itt a fórumon, találsz képet, hogy Livi milyen gyönyörű meitait varrt magának ;)

KépKép
livus
 
 


Hoppediz azert olcsobb mint a Storchenwiege, mert azokat indiaban gyartjak. Didy meg Lana biopamut (es NO ill. svajcban gyartjak) ezek azert meg dragabbak.
Különben van Hoppe biopamut is ami kicsit dragabb mint a "normal" Hoppe.

Didymos levedett rosszul irt valtozatot is, gondolom sokan elirjak. :)

Eszter! Nincs lehetöseged kiprobalni, hogy milyen hosszu kendöre van szükseged? Könnyen lehet, hogy eleg az 5-ös is minden kötesre (hati kötesekhez szerintem biztos eleg lesz).
smzsgalf
 
 


Na ugye hogy na ugye :D Most így utólag nem is tudom, hogy én hogy írtam be a gugliba, de valószínűleg rosszul, azért a rossz linket dobta ki. Ez a jó taktika egyébként, mert az olyan bénák is megtalálják az oldalt, mint én :lol:

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már vettek valamit e-bayen Németo.-ból, de legalábbis utaltak külföldre. A pasas egy 10jegyű számlaszámot adott meg + a bank nevét, de erre nekem azt mondta a telefonos ügyintéző, hogy sajnos nem elég. Egész pontosan hogy így semmi garancia, hogy tényleg a címzett kapja meg. Valaki próbált már hasonló adatokkal utalni, vagy tényleg kell a varázslatos IBAN meg SWIFT? (ez utóbbi gondolom behelyettesíthető a bank pontos nevével...) Nem múlhat ilyen apróságon az a Madrid!
danann
 
 

 
 

Prücsök, köszi, tényleg :)
(Mondjuk itt a legtöbben a kendőt is meg tudják kötni egyedül - én is... :wink: )

Livi
Kép
picilivi
 
 


Sziasztok!

Mint nagyon kezdő kendőző kérdezek tőletek. Jelenleg még gyakorlom a megkötést, amit egyébként magamtól tanultam - füzetből, vieóról, képekről. Itthon néha elvagyunk így, de utcára még nem merészkedtem ki. Mindenféle paráim vannak emiatt: biztos tartja-e eléggé a nyakát, a gerincét, mi van, ha közben éhes lesz, vagy csak egyszerűen elkezdi kényelmetlenül ézrezni magát abban a pozícióban. Itthon ezt könnyen megoldom, ugye. Még valahogyan azt sem tudom elképzelni, hogy mondjuk egy orvosi váróban hogyan fogom magamra tekergetni a kendőt úgy, hogy ne a padlót töröljem föl vele. Bocs mindenkitől a sok hülyeségért, de még tényleg kezdő vagyok.

Most lefényképeztem egyet, amiben így délelőtt egészen jól elvagyunk. Ez tart eléggé? Köszi mindenkinek a segítséget.



Kép
Vendég
 


Virág :)

Eleinte én is azt mondtam, hogy tök gáz nem otthon kötni, mert mindenfélét feltörlök a kendő végével. Azóta ez nem zavar, de ha épp sár van vagy nagy kosz valahol, akkor a térdeim közé fogom az épp nem használt kendőrészeket, hogy ne söpörjek (remélem, érthető... :) )
Amúgy én is ezt a kötést használtam sokáig (zsebes+, ha jól látom), és nálunk is ez ment, hogy Borka feje kint lógott. Engem nagyon zavart, mert olyan volt, mintha épp eltörni készülne a nyaka. Csak akkor lehetett megtámasztani a fejét a kendővel, ha már lógva bealudt. :evil:

Téged nem zavar, hogy a válladról lelóg a kendő? Én úgy nem éreztem szabadnak a mozgásomat, és inkább feltűrtem a kendőt a vállamra.

Livi
Kép
picilivi
 
 


...Ja, és volt szó arról, hogy ne hajtsuk félbe a kendőt kötés előtt.

Mondjuk ezt én kérdezni is szerettem volna:
Ági, és akkor végül is ott ráncolódik az anyag a baba körül, ahogyan szeretne? Mert én eddig pont arra ügyeltem, hogy ne így legyen... :) És volt arról is szó, hogy a két-két szegés a térdhajlatban legyen - de akkor már nem egyszerűbb, ha félbehajtom, és akkor tuti oda kerül??

Bocs, csak nem értem... :oops:

Livi
Kép
picilivi
 
 


Virág nem segít véletlenül a 122. oldalon a hozzászólásom, amit 2008 Június 23 Hétfő - 18:01-kor írtam? Az alapján el tudod dönteni, hogy elég szoros-e, meg ott írtam részletesen a félbehajtásról is, ami – a képen úgy látom, bocs, ha nem – Téged is érint.
Livi! Pl. ezen a képen látszik, hogyan oszolhat el az anyaga baba körül. De úgy is jó, ha több anyag redőződik a popsin, az igaziból mindegy. Pont úgy van, ahogy írod: ott ráncolódik a baba körül, ahogy szeretne. Igazad van, hogy ha félbehajtod, akkor is két szegés jut egy térdhajlatra, csakhogy ekkor egy térdhajlatban ugyanannak a kendőszárnak a két szegése van. Ha úgy kötöd, ahogy én javaslom, akkor mindkét térdhajlatra jut mindkét kendőszárnak egy-egy szegése. Meglepően nagy a különbség a két megkötési mód között, aminek az az oka, hogy másként oszlanak el az erők. Valami olyasmi ez, hogy a kendő két szegése között feszül ívben egy „ágy” vagy „hinta”, ami tartja, körülöleli a gyereket. Ha kettéhajtod hosszában a kendőt, akkor ehelyett lesz egyik oldalon egy (dupla, de minek) „tartószerkezet”, a másik oldalon meg fityeg a hajtás. A gömbölyű körülölelésből egy két sima pánt lett. És mondom, ami meglepő, hogy a különbség a hordozónak nagyon nagy! Most ez kicsit fura lett, de valahogy olyan szemléletesnek gondolom, amit írtam. Olyan fából vaskarika egy ennyire gyakorlati dologról így írásban, mégis olyan nagy lehetőség így „találkoznunk”!
Ja! És még az jutott eszembe, hogy ha félbe van hajtva a kendő, akkor előfordul, hogy annyira nem öleli körül a kendő a gyereket, hogy a törzsét oldalról nem is támasztja meg, ami a baba gerince szempontjából már aggályos.

hordozo
 
 


Prücsök, én is mondanék valamit (mivel a NLC-re meg a babaszobára nem járok): a Kangu a Kozy MT (kozycarrier.homestead.com) egy az egyben, nem kifejezetten etikus móson készült másolata.

kamcsatka
 
 


Ági, képzeld, lesz nemsokára egy szivárványos Girasolom (4,2 m)!!! Nem mintha meg tudnám kötni, de talán még nem késő belevágni :D

kamcsatka
 
 


Livi, most láttam csak, mit írtál az utcasöprésről (bocs, csak eldurrant valami a fejemben a kangutól): ugyanez a helyzet a MT vállpántjaival. Egyszer csak megszokod, hogy a gyönyörű hordozód pántjai itt-ott feltakarítják az utcát... Max a végét kimosod, de ez a szerelem mellett egy használati eszköz is, úgyhogy bizony koszolódik... Furcsa módon télen jobb a helyzet, akkor nem is szoktam mosni.

kamcsatka
 
 


Kangu nem csak a Kozyt, még a klubot is koppintja, és mindkettőt haszon reményében. Jaj, jaj.
évuska
 
 


Ági: egy kérdés foglalkoztat már egy ideje...
Csípőn hordozni miért nem lehet kezdettől fogva? Miért rosszabb egy jól megkötött csípőkötés (nyakig felhúzva), mint egy elöl kereszt?

KépKép
livus
 
 


hogyhogy a klubot?

kamcsatka
 
 


Orsi! Már hogy lenne késő! Hajrá!
Livus! Azért, mert a csípőn hordozások hajlamosak kissé lazára sikerülni, vagy mondhatom úgy is, kicsit „kidőlősre”. A teljes igazság az, hogy van olyan csípőn hordozás, amit – ha figyelsz rá, hogy tökéletesen szorosan kösd meg, és persze a baba lábtartására is figyelsz, mint minden más kötésnél is, akkor újszülött kortól használható. Ez az a kötés, amikor a kendő közepe van az egyik válladon, egy kereszt a másik oldali csípődön, és a csomó a másik csípődön, a gyerek pedig (és ez fontos!!!) úgy van belerakva, hogy mindkét kendőszár alatt van, tehát legbelül. Ha a baba csípőjével gondok vannak, akkor újszülötten is ez a legjobb számára, mert csípőnhordozáskor az ideális a terpesztés mértéke. Elöl és háton a terpesz nagyobb az ideálisnál. Szoktam ezt a kötést még akkor ajánlani kicsi babának, ha még nincs 4 hónapos, de már elmúlt 6kg. Nagy babának és kisgyereknek, meg mindig szoktam ajánlani, mert nagyon jó kötés!!!

hordozo
 
 


Áhá! :idea:
Köszi, Ági!

KépKép
livus
 
 


Miért van olyan érzetem, hogy Prücsök maga készíti kangut? Talán mert a legelső babanetes hsz-ében mindjárt egy terméket és honlapot ajánl?

Didymos nagyon ügyes, mondjuk így kell ezt csinálni.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Ági :)
Köszi!! Már értem! :)

Livi
Kép
picilivi
 
 


[quote="livus"]L írta:livusivi: Hopps nem biopamut

...illetve van nekik az is, csak 10EUR-ral drágábban, mint a nem-bio.

Livi
Kép
picilivi
 
 


[quote="kamcsatka"]L írta:kamcsatkaivi, most láttam csak, mit írtál az utcasöprésről (bocs, csak eldurrant valami a fejemben a kangutól): ugyanez a helyzet a MT vállpántjaival.


Igen, a múlt héten Pesten bele is futottam az érzésbe, hogy "jajj, a gyönyörű sárga pántjaim..." :wink: Aztán csak kötöttem, mert Borka fontosabb!

Livi
Kép
picilivi
 
 


[quote]H írta:opps nem biopamut

...illetve van nekik az is, csak 10EUR-ral drágábban, mint a nem-bio.


Igen, igazad van, így kerek a történet ;) :)

KépKép
livus
 
 


Nem is tudom, időszerű lenne talán megint egy kis esszét írni a hordozósetikáról? De minek, amikor a legtöbben, akik itt írnak, olvasnak, pontosan tisztában vannak a mibenlétével...
Vagy mégis le kell írni, hogy mások hordozóeszközét nem fikázom le, burkolt remlámot nem nyomok ide, és ha üzletszerűen űzöm ezt a dolgot, akkor minimum utalást teszek rá, hogy honnan ered a termék gyártására az inspiráció???

Nem gyanús, hogy Lívia (babakozelben.hu) a honlapján szabásmintát is megjelentet, Liliputiék (Liliputi.hu) pedig folyamatosan fejlesztik a MT-jukat? Hogy Ági hosszú idő óta ingyen ad itt értékes tanácsokat? Ők megértették, hogy itt játékszabályok vannak, és egy hordozó gyártása és árusítása nem annyiról szól, hogy veszek egy Kozyt és megcsinálom. Eszme is van mögötte, munka és tapasztalat. Egy közösséghez tartozás. Az eladáson kívül a hordozás népszerűsítése a cél.

Már többször leírtam, hogy nem az a baj, hogy egyre többen akarnak itthon is MT-t árulni. Ez természetes folyamat, és bizony nagyon is üdvözlendő. Legyen itthon is sokféle, jó minőségű és elérhető árú hordozó. De tessék sajátot gyártani! Hordozni rengeteget, aztán kísérletezni, mi a jó! Új funkciókat kitalálni!
Nem csak marketingből áll a világ!

Annyira szerettem volna sok sikert kívánni ehhez az üzlethez is, mint ahogy ezt kívánom Líviáéknak, a "Lililputi házaspárnak", Áginak és a többieknek (szivecskés szmájli). Kértünk volna adomány-K-t is a klubnak, hogy minél több ember kipróbálhassa, ezáltal tök jó reklámot csináltunk volna neki. Ezt persze így is megtettük, mivel beszélünk róla. De ezeknek a dolgoknak más a menete. És rossz szájízem van miatta.

kamcsatka
 
 


[quote="évuska"]K írta:évuskaangu nem csak a Kozyt, még a klubot is koppintja, és mindkettőt haszon reményében. Jaj, jaj.


Sziasztok!

Csak, hogy gyorsan véget vessünk a találgatásoknak: igen valóban én készítek Kangut. Használom, szeretem, a honlapon megpróbáltam összefoglalni, hogy miért.
Én csak ajánlottam, természetesen nem kötelező sem venni, de még csak megnézni sem.
Volt, aki privátban kérdezett a kozyról, meg is írtam neki a kozy internetes címét.
Lehet onnan is rendelni 80EUR-ért.
Azt is megírtam, hogy ez ugyanolyan csak itthon készül, jó minőségű (munkaruha anyagból, 100% pamut mindenféle előírásnak megfelel, nem nyúlik, nem deformálódik, nem szakad...) profi varrodában, tehát semmivel nem tud kevesebbet, mint a német, vagy amerikai hasonló termékek. Viszont a hazai előállítás miatt jelentősen olcsóbb. 12.500 Ft+ÁFA
És igen, bármily furcsa, de mindegyik hordozón keres valaki...

Még valami: klub koppintásról nem tudok. Csak kamcsatkáéról, ott voltunk, jól éreztük magunkat, ajánlom mindenkinek!

Ha van még kérdés, rágalom, egyéb állok elébe:
Prücsök
prücsök25
 
 


Kedves prücsök, melyik rész volt rágalom?
Nem lett volna jobb szerinted, ha rögtön így kezded? Örülök, hogy jól érezted magad a klubban, és nagyon rosszul érint, hogy pont a kolléganőm rokona vagy, akit én nagyon szeretek, és aki elhozott a klubba.
Nagyon szívesen segítettem volna Neked a Kangu népszerűsítésében, ha a klubban először próbált Kozy után nem 2 héttel fejlsztetted volna ki a MT-odat.
Ez a fórum pedig nem arra való, hogy első hozzászólásként eladandó terméket ajánlgassunk, burkoltan. Ide segítségért jönnek az anyukák. Olvasgatnak, írogatnak, aztán kialakul valami. Hirdetési felület máshol elérhető.
Nem mondtam, hogy kevesebbet tud, mivel nem próbáltam. De hogy nem a légből érkezett a sugallat a szabásmintára, azt mondom. Problémaként nevezte meg valaki, hogy keresel rajta? Ez egy termék, és azt általában azért adják el, hogy keressenek rajta, nem nonprofit tevékenység.
Szóval nem vagyok egy konfrontálódós típus, de ezt el kellett mondanom. És nem azt szeretném megakadályozni, hogy keress rajta. Sőt, ha jó a MT-od, akkor azt szeretném, hogy sokaknak okozzon nagyon jó élményt a hordozás.
Érted, mi a problémám vele? És hidd el, jó ideig próbáltam magamban tartani.

kamcsatka
 
 


"Viszont a hazai előállítás miatt jelentősen olcsóbb"

Nem csak emiatt olcsóbb, hanem amiatt is, hogy nem kellett belefektetni azt az időt és energiát, ami egy termékfejlesztésnek része. Emiatt védett kereskedelmi szabadalom többek között a Kozy is. (Ami annyit tesz, hogy akár fel is léphetne jogilag ellened, megnyerné a pert)

Az árakat különben minden üzletben ÁFÁ-val illik megadni, hogy ne a vevőnek kelljen kiszámolni, mennyit is kell majd fizetnie, hanem az látszon az áron magán. (És most próbálok optimista lenni, és nem gondolni arra, hogy ez a fajta ármegjelölés esetleg az ÁFA megúszására hivatott-e sarkallni.)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="danann"]
írta:
danannLenne egy kérdésem azokhoz, akik már vettek valamit e-bayen Németo.-ból, de legalábbis utaltak külföldre. A pasas egy 10jegyű számlaszámot adott meg + a bank nevét, de erre nekem azt mondta a telefonos ügyintéző, hogy sajnos nem elég. Egész pontosan hogy így semmi garancia, hogy tényleg a címzett kapja meg. Valaki próbált már hasonló adatokkal utalni, vagy tényleg kell a varázslatos IBAN meg SWIFT? (ez utóbbi gondolom behelyettesíthető a bank pontos nevével...) Nem múlhat ilyen apróságon az a Madrid!

Milyen szamot adott meg neked az elado? Nem IBAN es BIC szam kell? Vagy az csak € zonan belül van? A bank neveböl könnyen ki lehet deriteni a BIC szamot.
Ha nem sikerül, akkor irj privit es megoldjuk valahogy (van nemet meg magyar szamlank is...)

Prücsökös dologhoz nincs mit hozza tennem, a többiek mar mindent elmondtak. De az biztos, hogy nagyon, nagyon elszomorit ez az egesz. :cry:

Livus! En kötöttem csipöre Benit egesz pici koraban (csipö kenguruban) es szerintem epp olyan jol tartotta mint az elöl kenguru. Storchenwiege leiras szerint ezt lehet hasznalni ujszülött kortol.
smzsgalf
 
 


Most nézem csak: a honlapon az ár csupán 12500 Ft, ami a jelenleg hatályos magyar törvények szerint bizony ÁFÁ-val együtt! értendő.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="kamcsatka"]K írta:kamcsatkaedves prücsök, melyik rész volt rágalom?
Nem lett volna jobb szerinted, ha rögtön így kezded? Örülök, hogy jól érezted magad a klubban, és nagyon rosszul érint, hogy pont a kolléganőm rokona vagy, akit én nagyon szeretek, és aki elhozott a klubba.
Nagyon szívesen segítettem volna Neked a Kangu népszerűsítésében, ha a klubban először próbált Kozy után nem 2 héttel fejlsztetted volna ki a MT-odat.
Ez a fórum pedig nem arra való, hogy első hozzászólásként eladandó terméket ajánlgassunk, burkoltan. Ide segítségért jönnek az anyukák. Olvasgatnak, írogatnak, aztán kialakul valami. Hirdetési felület máshol elérhető.
Nem mondtam, hogy kevesebbet tud, mivel nem próbáltam. De hogy nem a légből érkezett a sugallat a szabásmintára, azt mondom. Problémaként nevezte meg valaki, hogy keresel rajta? Ez egy termék, és azt általában azért adják el, hogy keressenek rajta, nem nonprofit tevékenység.
Szóval nem vagyok egy konfrontálódós típus, de ezt el kellett mondanom. És nem azt szeretném megakadályozni, hogy keress rajta. Sőt, ha jó a MT-od, akkor azt szeretném, hogy sokaknak okozzon nagyon jó élményt a hordozás.
Érted, mi a problémám vele? És hidd el, jó ideig próbáltam magamban tartani.


Évuska üzenetére válaszoltam, miszerint én koppintom a klubbod. Nem igaz.
Szintén a fenti üzenetben, hogy mindezt haszon reményében.
Valóban. Azért itt megjegyzem, hogy szerintem tisztességes az árképzés...
Én sem szeretnék konfrontálódni, és sajnálom, hogy ez Téged rosszul érintett, nem volt célom.
Természetesen póbálom népszerűsíteni a terméket, és bár gondolom ezeket nem nekem szántad, de "nem fikáztam senki más termékét", sőt ajánlottam a Kozyt. És azt is leírtam, hogy a hazai gyártás miatt a Kangu olcsóbb.
És emögött is van munka, bár biztos nem annyi, mint amennyit már többen belefektettek, mert még csak most kezdtem. Próbálom megtalálni azokat, akiket érdekelhet, de mint írtam ez csak egy lehetőség a sok közül...

Prücsök
prücsök25
 
 


[quote="varda tintalle"]M írta:varda tintalleost nézem csak: a honlapon az ár csupán 12500 Ft, ami a jelenleg hatályos magyar törvények szerint bizony ÁFÁ-val együtt! értendő.

Ezt valahogy en is furcsaltam...
smzsgalf
 
 


[quote="prücsök25"]
írta:
prücsök25Természetesen póbálom népszerűsíteni a terméket

Nem vagyok biztos, hogy ez egy jo modszer. :roll:
smzsgalf
 
 


Semmi gond a klubbal, nyugodtan alakuljanak csak klubok, szuper dolog közösséget építeni!
Nincs gond az árral magával. Egy minőségi hordozó ennyibe kerül minimum.
A fikázást főleg általánosan értettem, de nem szép dolog azt mondani, hogy ez jobb, mint a kendő, ami egy ideális hordozóeszköz.
Ne haragudj, de amint írtam, népszerűsíteni nem itt kell egy terméket, még ha itt is van a célközönség egy része. Ide beköszönünk, ismerkedünk, és lassan megtudja mindenki, hogy foglalkozunk olyasmivel, ami témába vág. Pl. Lívia (babakozelben.hu) az esetek 10%-ban beszélt a saját MT-áról, de főleg a kendőzésről nyilatkozott.
A Kozyt pedig maximum emailban ajánlottad valakinek, nem a honlapon. Komolyan segítő szándékkal mondom, hogy nem jó a sorrend: hordozni kell sokat, rengeteg szakirodalmat olvasni neten, sok információt (linkekkel!) tartalmazó honlapot készíteni, aztán kísérletezni saját fejlesztéssel. Olyan szép üzlet tudna ez lenni!

kamcsatka
 
 


Smzsgalf, köszi, közben megoldódott. Eredetileg csak valami 10jegyű számlaszámot adott meg a jóember, ami természetesen nem volt elég innen utaláshoz. Tegnap este valamikor írta meg végre az IBANját meg a BIC/SWIFT kódot, valamiért eltartott ez neki majdnem másfél napig, én meg csak paráztam itten, hogy nem olvasta a levelem, vagy nem érti a szövegem (bevallom, sosem tanultam németül, így eléggé neccesnek érzetem, hogy leveleket írogassak neki, szerintem tuti egyest kapnék, ha röpdogák lennének, de szerencsére 'átvittem az értelmet' :-) ) Csak még sosem csináltam ilyet, ő meg már igen, és azt hittem, én vagyok a béna, netán az ügyintéző volt lusta vagy valami.
Hétfőn emelik le tőlem a lét, remélem, hamar odaér, és már röpül is a szép kis kendőm! :-D
Ha sok ideje van taktikázni az embernek, akkor tényleg király ez az e-bay dolog, volt egy 5,2mes Lana, ami 35,5 euróért kelt el végül, ami szerintem még akkor is potom pénz, ha egy picit használt...
danann
 
 


"a hazai gyártás miatt a Kangu olcsóbb. "

Végeztem némi számolgatást...

A Kozy a Kozy weblapról közvetlenül rendelve 79 dollár, és nem euró....van különbség. Ez most kb. 12087 Ft. Nem ÁFA nélkül, hanem azzal együtt...

És van garanciám.

A Te kangud hogy viselkedik mosásnál? Tesztelted? Nem ereszti a színét? Ha igen, abból a baba is kap bőrön keresztül is és a nyál is kioldja belőle. A babák ugye rágcsálni szokták, ami a kezük ügyébe kerül...az összemenéssel mi a helyzet?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda, jelenleg az Európába szállítás kb. 20 USD. De még így sem mondanám drágának. Meg ha XL-es pánttal kérem, az +6 USD. És most ingyen van hozzá a tároló táska is. Paypallal fizetve a pénz eljuttatása ingyenes.
Német netshop tényleg EUR-ért adja, és így jóval drágább. De onnan is megveszik (pl. én is ezt tettem), mert ismert és kedvelt márka.

kamcsatka
 
 


Sziasztok!
Én körülnéztem elég alaposan a hordozók piacán és tény, hogy széles a skála árban és minőségben is. A kangu-t választottam, mert jó...jó az ára, a minősége, a design-ja. Számomra vicces amiket leírtok, mert akkor ezzel az erővel kritizáljatok mindenkit, legfőképpen a kínaiakat, akik hasonló dolgokat gyártanak, mint ami már a piacon van. Kapitalizmus van, verseny! Például a morgan perelje be a persona-t, vagy a keyo-t, mert szinte ugyanolyan ruhákat csinál csak fele, illetve negyed annyiért? A magyar ember valamiért úgy gondolkodik, hogy a szomszéd tehene is dögöljön meg, de miért? - ez számomra rejtély marad...Ezt azt hiszem irigységnek hívják...
Szerintem jó a termék, jó a honlap, azzal meg (én legalábbis) nem foglalkozom, hogy ki mennyit és min nyer, némelyik babaruhán pl. 2-300%-os haszon van, gyártja x cég, van aki olcsóbban, van aki horror áron adja. Lehet lakni a Gellért hegyen meg lehet a nyolcban, lehet járni mercivel, vagy ladával...
A reklámról pedig annyit, hogy ha valaki nem akarja nem nézi meg, ilyen egyszerű...
kati_virag
 
 


Kati_virag! Es honnan tudod, hogy jo a minösege? Olvastad amit Varda irt?
Erdekes, hogy pont ez az elso hozzaszolasod ebben a forumban! Milyen mas hordozokat probaltal? Milyen összehasonlitasi alapod van?
Persze kapitalizmus van, de attol meg csunya dolog, hogy ez a horodzovilagba is bele kerül.
Most mondjam azt, hogy sokan boykotaljak az ERGO-t a politikaja miatt, ami szerintem sokkal kevesbe veszes mind amit a kangu csinal???
Kinai termeket sem veszek! Kinai kendöt/MT meg plane nem vennek!
Ezenkivül nem bizom olyan gyartoba aki nem hordozta sajat gyermeket/gyerekeit jo ideig mielött elkezdett gyartani valamit.

Es irigysegröl itt szo sem lehet! Szerinted mit irigyelünk prücsöktöl? Nem ö az elsö aki MT-okat keszit...


Eddig ugy voltam ezzel, hogy nem avatkozom bele. Szabad vilagban elünk, mindenki csinal amit akar. De most mar ugy erzem, hogy igenis mindenkinek aki kerdez a kangurol szepen elmondom a velemenyemet!
smzsgalf
 
 


Kativirág, üdvözöllek, Te is furcsán mutatkoztál be.
Nem irigységnek hívják, és nem ilyen egyszerű. Nem jól értelmezted a fentieket és nem ismered a történetet.
De nem muszáj, csak így nem a témához szóltál hozzá.
Egyébként pedig jó hordozást kívánok a jó Kanguban, amiről szintén senki nem állította, hogy nem jó. Mást mondtunk róla.

kamcsatka
 
 


Lívia! Szuper, hogy vegül csak sikerült megoldani! :)
smzsgalf
 
 


Részemről drukkolok minden magyar vállalkozónak, aki fair módon próbál meg érvényesülni. A fair módon annyit jelent, hogy ért ahhoz, amit csinál, JÓ terméket kínál, olyat, amiért mer garanciát vállalni, és ami megfelel bizonyos piactól is függő követelményeknek. A gyerekcuccok piacán ezek a követelmények magasak, a termék nem károsíthatja a babák egészségét.

Amennyiben a termék nem felel meg az előírásoknak/elvárásoknak, vagy a vállalkozó más módon, nem fair módon próbál meg piaci előnyhöz jutni, akár más MAGYAR társaival szemben is (Pl. Áfaelkerülés...), úgy úgy érzékelem, hogy a vállalkozótársait/ a társadalmat/ és bizony a vevőit is megkárosítja. És ezen a ponton már nem támogatom a magyar vállalkozót, hanem inkább szégyenlem, hogy én is magyar vagyok...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Bocsánat, hogy nem mutatkoztam be, Virág Katalin vagyok, ahogy a nicknévből is látszik, Pesten lakom és van egy 3 hónapos gyönyörű szép kisfiam.
smzsgalf!
Én sem nagyon vásárolok kínaiaktól, illetve mivel lassan minden ott készül, azért ezt nem jelenteném ki, nem is ezért írtam, hanem az elv miatt.
Mind a két unokatesómnak pici babája van, 1 hónap a különbség kettőjük között szóval van tapasztalat, mert ők kaptak ajándékba és vettek is (szándékosan nem írok márkát) hozzáteszem, hogy nekik sem volt jó akármelyik típus.
Helyes! - mondd is el a véleményed, hiszen a fórum is ezt szolgálja!
De! - tájékozódj előtte és úgy mond vélemény valamiről, hogy ismered azt. (szerintem)
kati_virag
 
 


Kati, nem a nevedet hiányoltam, hanem azt furcsállottam, hogy az első hozzászólásod ilyen jellegű lett.
A fórumozásnak szerintem van egy olyan íratlan szabálya, hogy mielőtt belecsapunk a lecsóba, valamilyen módon bemutatkozunk, és ez nem feltétlenül a név megjelölését jelenti.
A tapasztalat a hordozásban annyit akart jelenteni, hogy a saját babánkat (akár többet is) régóta hordozzuk, és rengeteg fajta hordozóeszközt kipróbáltunk, emellett pedig ezen a fórumon (is) nagyon sok tapasztalatot cseréltünk. És ezek tapasztalatok nem csak fizikai jellegűek.
Szabad mindenféle hordozót megnevezni, hiszen így nyerünk információt róla, ha véleményeket olvasunk. De azzal beköszönni, hogy "sziasztok, ismeritek az X hordozót? Mert szerintem jó", vagy leirigyezni azokat a fórumozó társainkat, akiket picit sem ismerünk, nem elegáns.
Ez egy régi hordozós topik, és nem vág a stílusába a reklám vagy a meggondolatlan kirohanás a többiek ellen.
Hordozót gyártani meg óriási felelősség, és most nem a K-ra célzok egyedül, hanem mindegyikre. A gyártáshoz és árusításhoz pedig tanácsadás is tartozik, aminek pedig előfeltétele a hordozási tapasztalat.
A kínai-hasonlatodat nem értettem: a Kangut hasonlítottad hozzá?
A Kínában készült termék nem azonos a kínai-típusú termékmásolással.
Tehát: nem a K. ellen szólaltam fel, hanem a születésének körülményei és a reklámozásának módja ellen.
Bizonyára sokan fogják vásárolni és kívánom, hogy sok örömük teljen benne.

kamcsatka
 
 


A kínai-hasonlatodat nem értettem: a Kangut hasonlítottad hozzá?

Ez az úgynevezett befogadó közösség?
Amikor megvettem rákerestem a neten a kangu szóra és ezt a fórumot találtam...nem minden hozzászólást olvastam el, de amit elolvastam az elég egyértelmű, gondoltam regisztrálok...

Az anyagról(amikor vettem kaptam hozzá egy 2 oldalas tájékoztatót): ISO által minősített anyag, 260! fokon mosható, gyulladás, szakadásálló, nem kopik, nem zsugorodik...

apropó, neked mi az a link a leveled végén?
biztos véletlen...

Fórum-ide fórum oda,
az, hogy nem írom be az első hozzászólásba, hogy hordozok, vagy hordoztam, vagy éppen Kozy-t vagy kendőt használtam nem jelenti azt, hogy kezdő vagyok!
Nem akartam megsérteni a fórumozókat, ha magára vette valaki is, akkor bocsánat érte...
kati_virag
 
 


Kati, nem értem, hogy miről beszélsz, komolyan. Megnézted a linket? És mi a problémád vele? Észrevetted, mióta írok ide? Tudod, mióta van ott a link? Tudod, miről szól? Elolvastad pontosan, miket írtam ezen a lapon? Ismersz engem?
Befogadó közösség? Ha valahova szeretném, hogy befogadjanak, kopogtatok előtte, és udvariasan köszönök. Itt eddig még mindenkit befogadtak, úgy gondolom.
Kati, meleg van, én is kicsit nehezebben viselem az életet ilyenkor, de kérlek, gondold át még egyszer, miket írsz.

kamcsatka
 
 


Kedves Kati!

"De! - tájékozódj előtte és úgy mond vélemény valamiről, hogy ismered azt. (szerintem)"
Miböl gondolod, hogy nem tajekozodtam? Köszönöm szepen eleg sokat foglalkoztam különfele hordozokkal (meg ha en kendö parti vagyok, akkor is).

"Mind a két unokatesómnak pici babája van, 1 hónap a különbség kettőjük között szóval van tapasztalat"
Öszinten szolva mikor 3 honapos volt kisfiam en meg nagyon kezdönek ereztem magam hordozas ügyben. Holott mar jocskan születese elött böngesztem a hordozos forumokat.

"Amikor megvettem rákerestem a neten a kangu szóra és ezt a fórumot találtam...nem minden hozzászólást olvastam el, de amit elolvastam az elég egyértelmű, gondoltam regisztrálok..."

Szoval akkor ma vetted? Mivel ma regisztraltal.
Es akkor hogy hogy ilyen sok tapasztalatod van mar vele?
En szivesen elvitatkoznek prücsökkel, vagy veled arrol, hogy szerintem miert nem jo ujszülött kortol MT-t hasznalni (legyen az Kanga, Kozy vagy Bamberoo).

"az, hogy nem írom be az első hozzászólásba, hogy hordozok, vagy hordoztam, vagy éppen Kozy-t vagy kendőt használtam nem jelenti azt, hogy kezdő vagyok!"
Azt tenyleg nem jelenti, de az a kerdes mindenkiben felmerül, hogy miert pont ez az elsö hsz-od...

Es tenyleg mi van a garnaciaval amiröl Varda is irt? Vagy MO-n nem kell garancia egy hordozohoz? Es prücsök miert nem nyilatkozik többet?

Az meg engem is erdekelne, hogy mi bajod van Kamcsatka blogjaval.
smzsgalf
 
 


Sziasztok!

Itt mindenki össze-vissza kitalál dolgokat anélkül, hogy ismerné....
Egyrészt nem feketén vettem a Kangut, hanem a belvárosban (nem irom ide a cimet, de priviben szivesen megadom) a Kangu boltban, kaptam róla blokkot, fizettem az áfát. Nekem is fontos egy textil termék vásárlásánál a garancia. Nem tudom miért gondolkodtok igy? Lehet kapni feketén is?
Másrészt honnan tudjátok, hogy olyan gyártja aki nem használta a terméket? Ismeritek? Tudjátok hány ember van a cégben, nekik hány gyerekük van, ő vagy ők mennyit hordoztak?
Vhol azt olvastam ezen a fórumon, hogy itt a kismamák segitenek, irogatnak egymásnak, nem szólnak le eggyes termékeket. Ehelyett már kb. 20 hozzászólásban azt olvasom, hogy a Kangu milyen rossz. Pedig szivesen elmentem volna a hordozóklubba a Kangummal, amiről kamcsatka blogjában olvastam, szivesen kipróbálnám a Bamberoot, mert nyitott vagyok mindenre és még az is lehet, hogy elnyeri a tetszésemet és azt is veszek. Az is lehet, hogy majd később, már más hordozót fogok preferálni, de most még nagyon tetszik ez. Mi ezzel a gond? De ha ez egy zárt klub, zárt fórum, szabályok vannak és csak Ti irhattok ide, akkor ezt irjátok bele a fórum nevébe! Mintahogy prücsöknek is üzenem, hogy a honlapra rakják fel, hogy +áfa, vagy hogy 15000 Ft, mert félreértésre ad okot.
Nem a mostani babám az első gyermekem, remélem nem is az utolsó és nem a Kangu volt az első hordozó, amit használtam. Csak azt irtam, hogy jelenleg egy 3 hónaposat hordozok. Szerintem ezt minden anya maga érzi a legjobban, hogy miben tudja hordozni biztonságban a gyermekét. Én most ezt annak érzem.
Továbbá nem ma vettem a Kangut.
A kamcsatka blogjával semmi bajom, sőt tetszik, hogy népszerüsiti a hordozást, tetszik a blog stilusa. Csupán azt nem értem, hogy miért baj ha vki linket közöl egy fórumon és miért pont azok háborodnak fel ezen, akiknek a nevük alatt folyamatosan egy link szerepel.
Senkit nem akartam megbántani és ha igen akkor elnézést, tényleg meleg volt ma. Egyszerüen csak ma találtam rá a Kangu kapcsán erre a fórumra és "viccesnek találtam" amiket itt irtatok róla.
Mégegyszer elnézést kérek, ha megbántottam vkit! Ma már nem leszek, holnap benézek, szép estét mindenkinek!
Kati
kati_virag
 
 


"Másrészt honnan tudjátok, hogy olyan gyártja aki nem használta a terméket? Ismeritek? Tudjátok hány ember van a cégben, nekik hány gyerekük van, ő vagy ők mennyit hordoztak? "
Kati, igen, ismerjük. Tőlem hallottak a hordozásról, és ennek nagyon örülök. Nem hiszem, hogy egyikünk is össze-vissza beszélt volna.
Én írtam, hogy nem szóljuk le mások termékeit, pont ezt tette viszont Prücsök, mikor leszólta kendőt. Biztos nem akarattal tette, de mint mondtam, a babahordozás egy olyan dolog, ami egy összetartó és bizonyos dolgokat hasonlóan gondoló társaságot épít.
Sehol nem írtuk, hogy a Kangu rossz, megint csak meg kell kérdeznem, hogy olvastad-e, amiket írtam. De nem írom le mégegyszer.
Sem a klub nem zárt, sem a fórum. Ki mondta ezt? Csak az udvariassági szabályokat szoktuk betartani. Olvass el néhány első hozzászólást.
Tudod, mi "vicces"? Hogy olvastad a blogomat és mégis feltetted ezt a kérdést, hogy "apropó, neked mi az a link a leveled végén?
biztos véletlen... " Azt is írtam már, hogy nem az a baj, ha valaki linket közöl (bár az én linkem egy blog), hanem hogy úgy köszön be, hogy linket közöl, ahol el szeretne adni valamit. Általában ezt szó nélkül szokták itt hagyni, de ez más eset volt.

Kati, nem az a baj, hogy megbántottál valakit, bár meggondolatlan dolgokat írtál. Hanem hogy láthatólag nem olvastad el a hozzászólásokat ehhez a témához, és nem azokra reagáltál.
Soha senkit nem bánottunk sem én, sem a többiek sem ezen a fórumon, sem a másikon, sem a blogomon.

Egyébként ha kevésbé támadólag írtál volna, akár értelmes beszélgetés is kialakulhatott volna ebből. Egyébként írtam Prücsöknek privát üzenetet, mert nem itt szertném folytatni ezt témát.

kamcsatka
 
 


Orsi! Asszem igazad van, ezt nem itt kell targyalni.

Itt nem is volt ma olyan meleg megis füstölgök. Szuper jo visszateres a babanetre... :cry:
No mindegy.
smzsgalf
 
 


igen, elnézést kérek a többiektől a közjáték miatt. Befejeztük.

kamcsatka
 
 


Kamcsatka, Zsuzsa!

Nem kell semmiért sem elnézést kérnetek, de komolyan! Számomra legalábbis nagyon tanulságos volt.
Amikor Zsizsával hordozót - és tapasztalatot cseréltünk, elhatároztam, hogy ha lesz gépem (még nincs sajna...) varrok egy Erducát, hogy megalkossam a számomra ideális SSC-t. Zsizsa jelezte is, hogy ő is vevő lenne rá. Én naív vagyok, nyissátok fel a szemem, akkor beperelhetnek és adócsalok (merthogy egy hordozó varrás kedvéért nem leszek vállalkozó)????? :roll: :oops: :?:

Köszönöm a klub beszámolót, örülök nektek innét a távolból!

kisvic
 
 


Kisvic! Ha a hordozási tapasztalataid alapján kifejleszted az Erducát, azzal semmi gond nincs. Az saját fejlesztés lesz. Annak érdemes viszont utánanázni, hogy milyen szabadalmak kötődnek az Ergohoz illetve a Manducához, és azt nem használni, amit védenek.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?