Új privát üzeneted érkezett!

Sziszka, köszi megkaptam. Próbálom megérteni :-D pedig már egyszer csináltam is... valamikor.

Apró, miért kell bemenni a kórházba? Remélem semmi komoly.

Ági, örülök, hogy írtál :wink: Juj kérdés: jövő héten nem lesz torna? Az előadásra szeretnék majd menni, már csak ez lesz, amire el fogok tudni menni, most jöttem rá. Két hét múlva meg nem leszünk itthon, azért nem tudok menni az utolsóra.

Voltunk doki néninél, megnézte a babót, sajnos csak nagyon gyorsan és nem is túl jó a gépe, csak néha kaptam el egy-egy kivehető részletet. De a lényeg, hogy minden rendben. Maradt a fejvégű fekvés is, pedig azt hittem a kemény dudor amit érzek a bordáim alatt a feje, de nem a popsija. I lepény, fundus-on tapad. Az arcát sajnos nem mutatta. Méretei (30. hét):
BDP: 81
TAD (THT): 92
FL:59
HC: 286
Becsült súly 2300g! (de ez mérési hiba szerintem, mert a haskörfogata szerint több mint 35 hetes lenne). Szép is lenne, ha ekkora lenne már! és még hátravan több mint két hónap.

Különben nem akarom elkiabálni, de én mostanában nagyon jól érzem magam, még jól is alszom és semmi problémám nincs (kopp-kopp). De mivel még a kilencedik hónap elején is a gyerekkel kettesben utazunk majd el egy hétre nagyon remélem, hogy ez így is marad.
Vendég

Sziasztok!

Ági, üdv! A kész gyerkőcszobáról majd dobj képet légyszi! ;)

A Szt. Imrés pakkról nem tudok sajnos semmit... Nekem nem lesz választott szülésznőm, de talán Mecsi, Csenge és Lei többet tudnak erről! Hátha a választott szülésznő már említett nekik valamit!

Amúgy lenne egy kérdésem. Ma délután kezdődött, hogy ilyen fura, égető érzést érzek a hüvelyemben... Nagyon kellemetlen, és el nem tudom képzelni, hogy mitől van, egyáltalán normális dolog-e ez, vagy sem!? Voltunk ugye múlt héten a Balcsin, tehát akár egy fertőzés is lehetne, de eddig akkor miért nem jött ki??? Nektem volt már ilyesmitek? Mit tudtatok kezdeni vele, hogy ne legyen annyira elviselhetetlen?

Sziszka, köszi a privit!!!

sophie27

ja, és a bacis dolgot, vagy fertőzést azért sem tudom elképzelni annyira, mert folyásom nincs több, mint azelőtt, és az sem kellemetlen szagú...

szóval tanácstalan vagyok!

sophie27

Sziasztok!

En meg jovo het szerdaig dolgozom, de mar szamolom a napokat, egyre nehezebb. Ez a meleg meg legkondival is eleg megterhelo. :(

Hetfon voltam a dokinal, minden rendben van es talan a babocank is befordult, bar UH most nem volt, de a szivhang sokkal lentebb volt mint multkor. es a doki azt mondta, hogy mintha a fejet erezne lent. Nekem is a 36. hettol kell CTG-re mennem. Holnap megyunk a korhazba a szulesznovel talalkozni - remelem szimpi lesz eloben is, telefonon az volt.

Sziszka - nekem is elkuldened a gatmasszas leirast? Koszi!

Zsofi - nekem volt hasonlo, egy darabig birtam, remeltem elmulik, utan a doki adott ra huvelykupot es attol gyorsan helyrejott. Ha marad igy, beszelj a dokiddal.

Mi is hetvegen tapetazunk - remelem menni fog, mert mi se csinaltuk meg elotte, bar anyu mondta, hogy atjon segiteni. Utana elhozzuk a butorokat is. Mi julius kozepen megyunk talaln a Balatonra, addigra szeretnem ha ezek meg lennenek. Szerintem www.tapetacentrum.hu volt a link, de nem vagyok benne biztos.

Kellemes estet es kitartast aki meg dolgozik!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Apát kipateroltam nézze csak a meccset, én meg leírom mi volt ma! Hosszú lesz, ezért bocsi akit nem érdekel, de azért írom közösbe, hátha más is megkuksizza :)

Ritus

Kép
rituspoc

Szóval!

szülés után 2 óra szülőszoba, e közben megtörténik az első mellretétel, ennek nagyon fontos szerepe van és meghitt! Fontos, hogy babóca szervezetébe kerüljön az előtej,m ert rengeteg hasznos dolog van benne és mert minnél előbb szopik, annál biztosabb, hogy nem sárgul be és a tejünk is beindul.
Ezután felkerülünk, vagyis le a gyerekágyas osztályra, ekkor elviszik picit a babát, hogy a doki megvizsgálja. Itt nézi meg a csecsemős nővér, aki ellenőrzi a köldökcsonkot, hogy a baba kakilt vagy pisilt-e, plusz kap K vitamint.
1.nap: a bab sokat alszik, de ez nem baj a 2. nap lesz élénkebb. Figyelni kell, hogy mikor jelez (cuppog, nyomja a kezét a szájába, akkor cicire kell rakni. Fontos: cicire tevés igény szerint, de legkésőbb 3 óránként (baba igénye szerint). pelusozás szigorúan 3 óránként, ezzel is kelteni kell a babót. Minden pelusozáskor kezelni kell a köldökcsonkot alkohollal+ Hexatorofen hintőpor (ezt kapjuk).

Folyt köv, csak félek, hogy elveszik, tehát elküldöm

Kép
rituspoc

Szopizás: fontos, hogy az egész bimbóudvar a babó szájában legyen, mert ekkor tud hatékonyan szopizni. Ha tudunk ülni, akkor ülve szoptassunk, de a lényeg, hogy a baba orra szembe legyen a bimbóval. A baba mondja mikor elég (kiköpi a cicit)

Féléves korig csak anyatej, nem ajánlják a cumit, a cumisüveget és a bimbóvédőt sem, mert bezavar a szopiba, mert azt csak löködi a nyelvével, de a cicit ha csak löködi nem jön belőle semmi. Ellustul és nem küzd meg a tejért, rászokik a könyebb cumisüvegre.

3. napon vért vesznek a sarkából az ellenanyagot szűrik belőle, valamint hazamenetel előtt megkapja a Bcg oltást.

Korai és jó szopi- kevésbé esélyes a sárgaság, ha esetleg mégis sárgulna akkor kékfényes kezelés, vagy inkubátorban vagy fényágyban.

Kép
rituspoc

Fejni nem kell, csak abban az esetben ha a baba nem tud szopni vagy csomós a cici, egyébként a tej mennyiség alkalmazkodik a baba igényéhez.

Mit vigyünk be (papírok): személyi és lakcímkártya, apáé és anyáé. Ha tudjuk fénymásoljuk le, mert akkor az eredetit nálunk hagyják, valamint a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi, ezt elveszik nem kapjuk vissza, illetve apasági nyilatkozat, ha nem vagyunk házasok. Kell a kiskönyv és azok a leletek, amik nincsenek benne.

Mit vigyünk babónak: popsikrém és alkohol van a szobákban a pelenkázón közös.
Kell: pelus (eldobható, kb. 25-30 db)
pelus (textil, több darab)
törölközö a babónak (1-2 db)
Ruha: ilyen melegben body és kiszokni, ha hidegebb van akkor rugi és takaró is.
Popsitörlő és fürdető, ha akarunk napraforgó olaj, de nem szükséges olajozni a babót

Fürdetés: első nap nem fürdik, általában szülés után sem fürdetik, fontos a magzatmáz. A második nap, a fürcsinél leveszik a csapot a köldökről. a köldökcsonk kb 10 nap alatt leeseik, de utánna még 2-3 napig kezelni kell, amíg nem szárad meg. A csonkot víz nem érheti, vagyis minimálisan érheti, de áztatni nem szabad.

popsitörlő kell a kórházban, de otthon ha lehet inkább vízzel mossuk le a popsit, mert a felesleges illatok nem jók.

ez édi lesz kitértek erre is: kislányok felülről lefelé töröljük de sosem belül, csak felületet, kivéve, ha a kaka belemegy. krémezni is csak popit és szeméremdombot :)

kisfiúk: bárhol törölhetjük, krémezni a popit és a zacsi alját és oldalát, valamint a fütyi lefele álljon, mert kipisil a köldökig (fontos: ne huzigassuk a bőrt, majd a gyerekorvos megmondja mikor kell.)

altatás: oldalt fekve

anyának: evőeszköz, pohár, tisztálkodó eszköz, papucs 2 db, betétet kapunk, de volt hogy elfogyott, tehát kell, jól kinyitható felsőrész és még az alap dolgok.

cicire krém: lehet (purelán krém), de a LEGJOBB KRÉM: AZ ANYATEJ Szopi után kifejni és rákenni.

Na ennyi, főiskolás múltam megszégyenítő jegyzettel ennyit tudtam felírni.

Ez az István kórház, akit nem érdekel attól bocsi, hogy így közszemlére bocsátottam.

Jó olvasást :)

Ritus

Kép
rituspoc

Jó reggelt mindenkinek!

A priviket küldöm :)

Ritus, szerintem azoknak hasznos amiket leírtál, akik nem ott szülnek, mert sok olyan van benne, ami általános, szóval részemről köszi!

Mazska: neked is köszi a linket!

Apró, sok sikert a kórházban, majd mesélj! Remélem el tudtok menni a Balcsira, rád férne a pihenés.

Tegnap lealapoztuk a gyerekszobát, ma jön a festés, eddig egész jól ment minden, remélem a festés sem lesz csíkos, majd teszek fel képet a végeredményről.

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

jó reggelt szép napot mindenkinek!

sziszka köszi a gátos irást.

Aproo ne hagyd magad, mert sose fognak elengedni és mindig új munkát fognak az orrod alá dugni amikor csak bemész. Tessék kiiratni magad és csak foglalkozz magatokkal és pihenj!!!!
Szuszu Te is! Most már tényleg pihenési időszaknak kéne lenni nem a munkáé!!!!!! Nem is értem miért nem irt már ki titeket a doki?!

Ági végre :lol: :lol: én mondtam látod?! Ja lista elküldöm neked privibe, amit kaptam a szülésznőmtől bár egyszer nemrég a találkozó után bemásoltam már a topikba a kórházi motyót. Nekünk szerencsénk van ne vészes mennyiség. Lesz szülésznőd?

Ritus szerintem mindenkinek hasznára válik ez a leírás!

Alvás: nekem nincs gond vele 11kor kidőlök éjszaka 1x pisi, zsibbadó csípővel kelek , aztán vissza szunya , reggel 6-7kor kelek elbúcsúztatom a párom , reggeli és 8kor vissza szunya 10-11ig. Szerencsére tényleg csak a csípőm zsibbad el azon az oldalon amelyiken alszom de az nagyon!! és elégg tud fájni. Ráadásul mindig ferde hassal ébredek mert az én kis mormikám mindig ellentétesen fekszik. szóval nem a matracon fekszik a hasammal hanem ellenkezőleg mint aki kitámasztaná magát felfelé. :)

yuyu mit mondtak mennyi idő a szerződés kötés a krióba, ahogy jelentkeztek időpontra már meg is kötitek? utánna vizsgálat stb... kikérdezhetlek erről??

Ma jön apukám este nekikezdeni tapétázni a gyerekszobát és lefesti a nagyszoba falát amit leparadicsomoztam amikor kész lett :lol: :lol: mert azóta is ugy maradt. Jupijjééééé!

kicsit hosszú lettem bocsika :oops: :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

na, én is ébren vagyok ám! 8kor általában kivet az ágy... :(

azt tegnap el is felejtettem írni, hogy megkezdődött a látványos pocak ringatózásom! tegnap apával mentünk befelé a városba, mikor szóltam neki, hogy nézze meg a hasam, mit művel a kisfia, hát akkorát nézett! :) olyan aranyos volt! azóta is folyamatosak az "áthúzások", helyezkedések, stb.

nekem, mivel eleve is volt hasam a súlyfelesleg miatt, nem volt annyira látványos, de gondolom, hogy most, hogy ilyen nagy már a baba, egyre feltűnőbb lesz a kívülálló számára is! imádom ezt az állapotot! :)

az égető érzés mára elmúlt! lehet, hogy jót tett a tegnapi ülőfürdő! a kádban ücsörögtem min. 1/2 órán keresztül. persze lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz, de mégis elmúlt a fura, kellemetlen érzés!

amit szerettem volna még, Aproo, hát csodállak a türelmedért! velem is megtettek sokmindent a munkahelyemen, idén lesz 10 éve, hogy ott kezdtem, de egyszer elpattant bennem valami, mikor sosem becsültek meg, mikor lett volna alkalom rá, mikor minden szart rám pakoltak, pedig lett volna más alternatíva is, akkor megfogadtam, hogy nem fogom túlhajtani magam, mert NEM ÉRI MEG! és egyáltalán nem bántam meg, hogy már április végén eljöttem! szerencsére a közvetlen kollégáim sem hívogatnak túl sűrűn, sokszor csak azért, hogy mizújs nálunk. nem akarok ítélkezni, de az biztos, hogy ez is egy jelzés a szervezetedtől, Prücsitől, hogy elég lesz már! remélem, hogy nem lesz semmi gond a kórházban, max. szigorú fekvésre ítélnek, és ezt tényleg be is tartod kettőtök érdekében! aki pedig ezt nem érti meg, főnökeidre célzok, az egy barom, és kívánom neki, hogy ő is, vagy a közvetlen családjából kerüljön ilyen szituba, és akkor majd elgondokozhat rajta, hogy mi a fontosabb! utálom az önző embereket!!! :(

a kórházas témáról írj mindenképpen!!!

sophie27

szép jó reggelt mindenkinek!

Ritus, nagyon-nagyon köszönöm a beszámolót, igazán hasznos, nagyon jól összeírtad! Sajnálom hogy nem tudtam menni, jó lett volna találkozni, na de lesz még rá alkalmunk bőven:))

mecsi, akkor innentől kezdve óvatosan a paradicsommal:)

sziszka, el tudod majd nekem is küldeniemailben? sniky@freemail.hu
előre is köszi!

apróó, tényleg nagyon rád fér már a pihenés és mindenkire akire esetleg még dolgozik, tessék befejezni és magatokkal és a babóval foglalkozni!

sniky

Látom azért elég sokan gondolkodnak és mennek is még júliusba nyaralni , szűlők vidék stb..... Nekünk Kaposvár környékén laknak anyósék az ugye 200km, de nagyon -nagyon gondolkodom rajta, hogy egyálltalán neki e merjek indulni ilyen hosszú útnak még akkor is ha megállunk közbe. És mi van ha előbb jön ránk a szülés vagy valami? én nagyon parázok ettől és ezért is vagyok úgy, hogy legszivesebben már nem mennék, de mégis annyira szeretnék, most meg hogy a cicám is ott van még jobban, de félek????!!!!!!! óóóóóó mi tévő legyek. ti nem féltek a hosszú úttol?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Eni! Nagyon aranyos a kisfiad!

Apróka! Pihenj végre! Meg kell tanulni nemet is mondani! Ha a 2 hetes babád mellől be akarnak rángatni vmiért, akkor is bemégy majd?

Mecsi! A hosszú utaktól én is parázok már néha... Jövő hétvégén még ennek ellenére lemegyünk Szegedre, de utána már nem szívesen megyek sehova. Bár az azutáni héten elvileg még Pécsen leszek, de az annyira nem gáz, mert ott is van doki akit hívhatok.
Réka egyébként baromi rosszul viseli az autókázást általában. (vagy nagyon tetszik neki :roll: ) Az első óra rendszerint mozgolódással rugdosással telik odabent, pedig szinte már feksezk az ülésben. Nem tudom ha kibújik, akkor is ilyen lesz-e, vagy igazodik a nagy többséghez, akik az autóba ülve 5 percen belül elalszanak... :shock:

Képzeljétek! Mégsem tudok ma dokihoz menni, mert nem ér rám :cry: :cry: :cry: Pedig már úgy beleéltem magam, hogy megnéz, és CTG is lesz, meg UH! Brühühü....
Majd csak kedden vagy szerdán kell mennem.
Most annyira be vagyok sózva, hogy megpróbálok a Hepinetbe beugrani 2d UH-ra, hátha van időpont mára...

Ma jönnek anyumék, velük megyek le Pécsre, és ott lesznek velünk keddig. Tök jó! Lehet, hogy kedden vissza is jövök velük BP-re, a vizsgálat miatt.
Eszti! Épp ezért most a fagyizást halasszuk el későbbre.Talán jövő hét második fele okés lesz!

panna1

Mecsi,

én is gondolkozok ilyeneken, hogy mi van, ha előbb jön a baba, de szerintem neked még júliusban nincs ilyen félnivalód. Ha jólesik és bírod, szerintem utazz bátran, 200 km az nem távolság;)

szegény Panna! Biztos nagyon vártad már a vizsgálatod, na de keddig már nem sokat kell aludni;) azért szorítok, hogy a Hepinetben kapj időpontot mihamarabb. Én is türelmetlen lennék a helyedben;)

na megyek lezuhanyozok (megint), aztán irány a bolt és a zöldséges, rémesen megcsappant a dinnyekészletem, muszáj pótolnom:)) na meg vmi fagyikára is vágyom a bolti hűűűűtőőből:)

sniky

Sziasztok!

Csak gyorsan átfutottam az előző napok termését, még én is dolgozom. Jövő hétfő az utolsó napom. :) Ennek ellenére most hétfőn még kaptam sos feladatot, este hétig itt ültem (úgy, hogy reggel direkt korábban jöttem fél nyolcra, hogy időben le tudjak lépni). Háááááááááát. Most először viseltem kicsit rosszul. Igazából akkor jött elő a kimerültség, mikor elindultam hazafelé. Még mindig meleg volt, de legalább a Combinon van légkondi, így egy fokkal elviselhetőbb az a 25 perc, amit rajta töltök. Annyira kiütöttem magam, hogy fél 10-kor le is feküdtem aludni.

Ma tudtam meg végre, hogy kinek mit is kell elmondanom a feladataimból, mert nagyon úgy tűnik, hogy az év végi leépítéseket megelőzendő már nem is vesznek fel a helyemre senkit, szétdobják a melómat. Jó pár feladat így itt marad gazdátlanul. Én meg nagy lelkiismeretesen gyártom az átadási jegyzőkönyvet, hogy ha pár hónap múlva mégis valakinek eszébe jut, hogy kell az adott munka, tudják, hogyan kell csinálni (a főnök hibájából ne egy kollégával toljak ki, ő aztán nem tehet semmiről). És még van 2 futó projektem, amit mindenképpen le akarok zárni, nem tudom kinek itthagyni. :(

Szuszu, Aprooka! Teljesen átérzem a helyzeteteket. De Aprooka! Ha elengedtek június 16-ával (ha jól emlékszem), milyen jogon adnak még új feladatokat?

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Panna:Majd visszatérünk rá....A jövő héten már költözünk,takaritás ezerrel,de majd megpróbálok elszabadulni....Jó lenne dumcsizni!

Sziszka,eleged lehet már;-) -de a masszázs engem is érdekelne...

Eldobható bugyi:én tenafixet(hálós) vettem a patikában,olcsóbb

szisztok
ivaneszter

Szisztok!

Niki én majd azthiszem 16-án kezdem a ctg-t., legalábbis tegnap azt beszéltük a Lómen Marikával, mert 15-én megyek dokihoz és utánna hívom és megyek elvileg másnap. Azt mondta, hogy előbb kéne kezdenem, de akkor várjuk meg a dokinőt. Majd készülj fel, hogy reggel fél 9-ig oda kell érni és vért is vesznek meg pisit is kell hagyni ott. Tök rendes nő, nagyon szimpi, azt mondta emlékszik rád, amúgy augusztusban szokott szabin lenni, de valami családi esemény miatt most az idén nem megy és eddig van augusztus elejére 15 kismamija, úgyhogy beköltözik a kórházba :).

Képzeljétek, tegnap, hogy vártam rá ott ült a folyosón egy kismami az apuci és a kezében egy pelusban lévő kis hisztigép! Hát azthittem megzabálom, elveszett apuci kezében, és olyan tündéri volt, hogy csak pelus és zokni van rajta.

Erre felhoztak egy épp született babót, kis tescos ruciban (ilyen nekünk is van) és eldöntöttem, hogy mi is ezt adjuk rá előszőr, mert olyan cuki volt. Jaj annyira jó volt látni őket!

Alvás: hát én borzasztóan alszom, eleve kb 1-ig nem alszom, éjjelente minimum 3-szor pisilek, vagyis érdekes, mert beálltam 3 óránként: 1-3-6 és reggel 9 körül is ébredek mert pisilnem kell. E mellett meg borzasztóan fáj a hasam alúl, nem görcsöl hanem fáj és alig bírok egyik oldalról a másikra fordulni. Nem jó ha alátámasztom, a szopipárna sem jó, mit csináljak? Szerintem tutti szallag, vagy a manó valami olyanon fekszik ami nekem fáj, de reggel felkelek és elmúlik. Minden éjjel ez van kb 2 hete.

Na eldugulok!
szép napot nektek!
Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Köszönöm Sziszka! Megkaptam.

Utazás: mi most voltunk szegeden,de nem volt semmi baj útközben, bár a 44-esen (elég lukas) ott reklamált Kismukk,de az autópályát észre sem vettük.... Pedig letekertünk majd' 600 km-t egy nap alatt... no meg megyünk még Ceglédre nyaralni júli közepén pár napra...
Ha nem keményedsz/görcsölsz szerintem nyugodtan elmehetsz...

Láttam egy babát valamelyik oldalon (ennyire vagyok zakkant,h már nem is emlékszem kié, csak hogy nagyon édes pofija van) nagyon édes!!

Panna gondolok Rád,h sikerüljön helyet találnod... ez annyira rossz (kiábrándító?) hogy várunk x hetet,h lássuk aztán meg mégsem mehet a menet.... :roll:

Felétek is volt vihar éjszaka? Annyi eső esett....pince köszöni szépen... :shock: :roll:

Vigyázzatok magatokra a melegben (is)!
makadu

Sziasztok!

Én sajnos csak rossz hírekkel szolgálhatok. Találtak egy kórosan megnagyobbodott nyirokcsomót a nyakamban, amelyik oldalon a műtét is volt. Beleszúrtak tűvel, vettek szövetmintát, amiből kiderült, hogy rosszindulatú daganat, burjánzó ráksejtek vannak benne, amik elég agresszívak, gyorsan növekszenek, így megint minden perc számít. Holnap reggel megyünk ultrahangra, hogy megnézzük hány kg a baba, ha elérte a 2 kg-ot, ki lehet majd venni. Héfőn lesz a SOTE-n egy onkológiai bizottsági ülés, azon majd megmondják a tutit, de egyenlőre úgy néz ki, hogy kedden mennem kell ismét egy műtét előtti kivizsgálásra. Aztán szerda délután befekszem a kórházba, csütörtökön reggel pedig megműtenek másodjára is, most már mindent kivesznek a nyakamból azon az oldalon. 1 hét kórházban lábadozás, 1 hét talán otthon, aztán kiveszik császárral a babát, persze addig lehet izgulni, hogy a második mélyaltatás vajon okoz-e nála valami károsodást. 1-2 hét, utána pedig 6 hétig sugárkezelés, pont végig a gyermekágyas időszak alatt, amikor minden hétköznap, heti 5-ször be kell járnom (két friss műtét után a hőségben) sugárkezelésre. Plussz 1-2 alkalommal kemoterápiát is kapok majd. Hát egyenlőre ennyi.
Megtennétek, hogy megkérdezitek az orvosotokat, hogy ő mit mond arról, hogy a 32-33. hét körül egy 1,5 órás mélyaltatásos műtét az milyen kockázatot jelent a babára? A szoptatást persze elfelejthetem, úgyhogy marad a drágább, bonyolultabb és nem olyan egészséges tápszerezés.
Igazából tudom, hogy most kellene nagyon erősnek lennem, de szinte csak bőgni van kedvem, főleg ha a páromra nézek, őt sajnálom a legjobban. Lehet szörnyen hangzik, de még a babától is elment a kedvem, mert mi értelme van, ha meglesz a baba, de nem lesz majd anyja, akkor ki neveli fel?

Kép
felicia

Felicia kitartás! ne keseredj el!!(bár ezt marha könnyű így kívülről mondani) Szorítok Nektek nagyon, hogy jól sikerüljön a műtét meg hogy kisfiatoknak ne ártson az altatás....sírd ki magad az segít egy kicsit talán! nem szabad negatívan gondolkodni! te fogod felnevelni!! :!:
makadu

Felicia!
Nagyon sajnálom! Ezek tényleg nem jó hírek, én hétfőn megyek dokihoz, ha lesz rá időm megkérdezem az altatásról. Remélem sok ember van melletted a családodból esetleg baráti körből akik fizikailag és lelkileg is segítenek ebben a nehéz időszakban. A babától ne menjen el a kedved, az is lehet, hogy még szorosabb érzelmi szálak kötnek majd össze benneteket a betegséged miatt. Biztosan Te fogod felnevelni és csodálatosan jó Anyuka leszel.
Ne haragudj, hogy ilyet kérdezek- nálunk is van rákos beteg a családban, most kezdik nála kemoterápiát és engem eltiltott az orvos a kórházi látogatásától, pont a baba miatt- a sugárkezelés után hazamehetsz a babódhoz, mintha semmi nem történt volna?
Kívánom, hogy így legyen, mert így sok-sok energiát meríthetsz majd belőle.
bende

Felícia!

Nagyon sajnálom, és Kittihez hasonlóan nagyon sok kitartást kívánok!!! Abban biztos lehetsz, hogy mi itt mindannyian Veled/Veletek vagyunk!!! Remélem, hogy a műtétre, a kezelésre nagyon jól fog reagálni a szervezeted! A baba érdeke pedig az, hogy a mama ne legyen stresszes, így tényleg csak pozitívan! Küldöm a sok ++++-t!!!

sophie27

Felicia,
ne aggódj, minden rendben lesz, csak pozitívan!!!!NAGYON DRUKKOLUNK!!!!!! Próbálj meg beszélni a védőnőddel, hogy hátha kaphatn a kicsi anyatejet, nagyon sok tejleadó van, és szerintem a te helyzetedben biztosan fognak segíteni!!! A kórházban úgy tudom sok helyen ilyenkor a csecsemősök anyatejet adnak a babáknak, hogy legalább az első időben kapjanak ők is.
Lehet, hogy a kezdés nem a legjobb lesz így együtt, de aztán minden egyenesbe jön, meglátod!

Mecsi,
Ha félsz, akkor ne indulj el messzire, bár szerintem sem nagy az a 200 km. Első szülésnél amúgy is ritka, hogy ilyen hamar megszülessen a baba ha beindulna aszülés, még beértek a kórházba :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Felícia, kitartás. Nehéz lesz az az időszak de utánna a baba kárpótól mindenért.
Én meglérdezném szívesen de sajna kedden voltam nála.De ha valami kockázata lenne szerintem kivennék a műtét elött a babát.Mert a kórházban egy csaj nagyon vese beteg volt( napi 10 liter vizet ivot) és akkor volt 29.hetes.És mondta h neki a 33. héten kiveszik a babát. Tudni fogják az orvosok mi lesz nektek a legjobb,ne félj.+++++++++++++++

nicike

Felicia!

Nagyon drukkolunk neked és nem lesz semmi baj!

Tudod nem is olyan régen a tévében volt egy riport, azthiszem a mérlegben! Ott volt egy fiatal anyuka akinek volt két kislánya és a harmadikkal volt várandós! Agydaganatot állapítottak meg nála és azt javasolták azonnal kezdje el a kemoterápiát, de mivel korai terhes volt nem engedte! azt mondták neki, hogy nincs sok ideje hátra! Ő azt mondta a bab az első és ráhangolódott arra, hogy nem elsz semmi baj, minden nap leírta töbszázszor, hogy meg fog gyógyulni és el is hitte egy idő után, hogy nincs semmi baja. A babáját kivették a 33-héten, a kisfiú egészséges és az anyuka elkezdte a kemót. A 33-hétig az orvosok szerint az anyuka nem élhetett volna. A baba akkor volt azhiszem 6 hónapos amikor a riport készült. Az anyuka azóta tünetmentes a kemót befejezte és boldogan élnek! Egészséges mind a kettő! Megpróbálom ezt a riportot előkeresni.
FONTOS a pozitív gondolkodás, mert az ember az elméjével még meg is tudja betegíteni magát!
Én biztos vagyok abban, hogy te ezen túl fogsz lépni és minden rendben lesz a babával és veled is!

Ritus

Kép
rituspoc

És köszi csajok a gratukat a beforduláshoz, úgy örültem neki :D

Veletek van olyan h lever a víz?Hőhullámok jönnek rátok? Émelyegtek? Mert nálam ez van napok óta,és mindig egyből cukrot meg vérnyomást mérek,de minden ok velük.
Ez lehet a melegtől?vagy nem normális dolog? :roll:

nicike

FElicia!

Megtaláltam. REmélem ez erőt ad!
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... _id=371245

Ritus

Kép
rituspoc

Bocsánat, nem agydaganat, hanem a mellében találtak daganatot!
Sikerülni fog és minden rendben lesz Felícia!

Ritus

Kép
rituspoc

ezt a riportot én is ismerem és tökéletesen hiszek benne!!! van egy kolléganőm, a kislánya 3 éves most és nála is diagnosztizáltak egy nagyon komoly mellrákot, kb. olyan súlyos eset volt, mint ez a nő a videón, de ő is meg akart gyógyulni, és 1 évvel a betegség felfedezése után, visszajött dolgozni! sokat beszélgettem vele, azt mondta, hogy felháborítónak tartja, hogy a kismamáknak nem mondják, hogy szoptatás után nézessék meg alaposan a mellüket, mert pl. nála a hormonális változások okozták, hogy beteg lett! szóval óva intett, hogy figyeljek oda, mindig nézzem a mellem, legfőképpen, ha a szoptatásnak is vége! a másik véglet viszont az apósom, nála hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak, túl van 2 műtéten, de a daganatát nem tudják kivenni, szóval operálhatatlan betegségről beszélünk. sajnos ő nagyon elhagyja magát, mi hiába küzdünk érte, feladta a kemot, mondván, hogy ő nem bírja ki, ha legközelebb is meg kell kapnia, így most várunk, várjuk, hogy mi lesz. sokszor mondja, hogy az unokáját sem fogja megélni, és én úgy vagyok vele, hogy ha ő ezt gondolja, akkor lehet, hogy ez így is lesz! lehet, hogy morbid, de nem bírom elviselni, amikor valakinek az a legfontosabb, hogy csak magával törődjön, persze, kell hozzá egy nagy adag elszántság, pozitív gondolkodás, és még sok minden más, de nem szabad így hozzáállni, ahogyan ő is teszi... rossz látni, hogy valaki leépül, mert ő is csak egyre fogy! Felícia, biztos vagyok benne, hogy Neked is nagyon sokat fog számítani a kisbabátok, így tényleg KITARTÁS, minden rendbe fog jönni, de kérlek, hogy higyj magadban, és a gyógyulásodban, mert szerintem ez az első lépés a gyógyulás felé!!!

sophie27

Sziasztok!

Nici! Gratulálok a beforduláshoz, sőt mit tagadjam irigykedem, mert az én Pockom még mindig keresztben van. Az éjjel a vihar alatt már elindult lefelé, drukkoltam is mert már a köldömköm alatt volt a feje, de reggelre meggondolta magát. Délelőtt itt volt a védőnő, megnézte, szívhangot is hallgatott, de azt mondta elég nagy baba, tehát már nbem is biztos, hogy befordul, mert kicsi neki a hely. Szóval egyre inkább császárosnak néz ki a dolog, pedig én nagyon nem akarom. De minden rosszban van valami jó, a biztosításom 70 ezer Ft körüli összeget fizet a császármetszésre, sima szülésre meg nem ad semmit.
Most is nagyon aktív, ha lefelé lógatja alábait, akkor a medencecsontomat rúgdossa, ha kinyújtózik, akkor a bordáimat. :) A gyerekszoba nemsokára kész, ha elkészültem vele, teszek fel képeket- ha Szuszu, vagy Zsófi segít- és utána várom a lakberendezési kritikákat. Tényleg írjátok meg majd a véleményeteket!!!!
bende

Zsófi!
Furcsa, hogy a szoptatás okozta a daganatot. Én eddig mindenütt azt olvastam, hogy azoknál a nőknél, akik szoptattak, kisebb a mellrák kockázata.
Amúgy milyen az új házban?
bende

Bende tuti nem fordult be?Mert nekem még mindig olyan formákat ölt a hasam mint amikor keresztbe volt.Mintha szét akarná szakítani a méhem és mind a két oldalon kidug valamit.
Remélem nem feküdt vissza 8)

nicike

Felicia, ezt el se hiszem... teljesen elszomorított, amit írtál :-( Mi mindannyian nagyon drukkolunk, hogy jól alakuljanak a dolgaitok, és tényleg próbálj meg nagyon pozitívan gondolkozni, az biztos sokat segít, bár nagyon nehéz lehet ebben a helyzetben... Kívánom hogy hamar túl legyél ezen az egész tortúrán, és tudd élvezni is a kisfiad érkezését!! Természetesen Te fogod felnevelni, ez nem lehet kérdés :-)

yuyu79

Sziasztok!

Felicia,
Én is nagyon sajnálom, hogy pont most kell ezen átesned, de nem lesz semmi baj! Én is küldöm a sok +++-t!

Marcy, Hrk
Köszi, hogy válaszoltatok! Én is abba bizom, hogy azért lesz valami jele annak, hogy akkor ez már tényleg magzatviz, pl hogy rózsaszines vagy valami hasonló! Igen, hallotam már én is a patikában kapható betétről, ami elvileg kimutatja ha szivárog a viz, akartam is venni már rég, de közölték velem, hogy már nem kapható egy patikában sem! :(
Csak azért vagyok beparázva ettől a folyástól, mert van egy ismerősünk, akinek azért lett sérült a gyereke mert szivárgott a magzatvize és ő nem tudta, hogy az az, igy napokig kevés magzatvizbe volt a pici és sajnos károsodott az agya. Szörnyű dolgok ezek!!

Ritus,
Én is ugyanazokat élem át már vagy egy hete, amit leirtál! Alig alszom, állandóan pisilnem kell, és már sehogy sem jó a fekvés. Nekem is szúrdogál odalent, néha jó erőset, na meg nekem a derekam is fáj. Ma sem vagyok valami túl jól, olyan gyengének érzem magam. Hát remélem, hogy azért jobb lesz a napokban! Neked is jobbulást!

Kép
Kép
dia123

Nici, Bende, nekem lent van a feje, mégis sokszor nyomja ki két oldalon a lábait, vagy nemtom milyét :-)

Mecsi, mi interneten kötöttünk egy szerződést, vagy előszerződést, aztán postán elküldték kb 1 héten belül a mintavételi szettet és a szerződést, amit vissza kellett küldeni. Elvileg el kell küldeni a szűrővizsgálat eredményét is, de még nincs meg, így egy igazolást küldtem, amit a laborban kértem, hogy megtörtént a vérvétel az adott szűrésekhez (a helyi laborban vetettem le, de a megyei ANTSZ-hez küldik, így 3 hét, mire eredményt kapok)... ez is elég egyelőre.. Szóval nem túl hosszadalmas a dolog, 1-2 hét alatt el lehet intézni. Amikor jön a postán a szett, ki kell csengetni érte 25 ezer plusz postaköltséget, aztán az induló díjat (ami konstrukciótól függ) 8 napon belül kell átutalni. A többit meg havonta részltekben, ha azt választjátok...

yuyu79

Sziszka, Katica, a Társalgón belül a "Szülészetekről, kórházakról" részben van egy olyan topic, hogy:

! A szekszárdi Balassa kórházról, orvosairól !

Binyek és én már ott is "tagok" vagyunk, ha érdekel Benneteket gyertek Ti is! Az ottaniak szeretettel várják az új kismamikat, és át tudják adni a tapasztalataikat :-)

yuyu79

Köszi Csajok!

Én pontosan érzem, hogy hol van a feje és hol a feneke. Már annyira a kezembe simul a pici koponyája, hogy ha kibújik, már arról felismerném. Ha hanyatt fekszem két nagy púpom van. Nem is normális kerek a hasam, hanem jobb és bal oldalt is egy-egy púp dudorodik. Már csak itthonra veszek fel, pocira simuló pólót, annyira idétlenül nézek ki. :)Ma a védőnő is megerősítette, hogy mindene, ott van, ahol én érzem. Az öklei pl, a köldököm alatt.
bende

Csajok az mennyire gáz ha a vérnyomásom normális,de a pulzusom magas?Vagy az meddig normális?

nicike

Drága Felícia!

Nagyon sajnálom amin keresztül kell most menj, de ahogy a többiek is mondták, nagyon fontos, hogy miképp állsz hozzá!!!
Hiszem, hogy minden rendben lesz és nem kérdés, hogy Te fogod felnevelni a babócát!

Hasonlót éltem át én is, bár mint családtag. Édesanyámat 4 alkalommal műtötték rosszindulatú daganattal. Nagyon sok mindenen ment keresztül, de egy percig sem adta fel, hitte, hogy meggyógyul és így is lett. Szerencsére makk egészséges!
Még az orvosok is megdöbbentek a hozzáállásán. A 2. műtét után mosolyogva vette a többi akadályt. Nagyon fontos, hogy Te alakítod a sorsod, az vagy, amit gondolsz, ezért kérlek, hogy bármennyire is nehéz, bízz magadban és a gyógyulásban, hidd el nem marad el az eredmény. ;)

Nagyon sok erőt kívánok Neked!!!

sniky

Ritus,

Akkor ezek szerint személyesen is találkoztál a Marikával? ;)
Mesélj kicsit milyen?! Én még nem találkoztam vele, de hamarosan újból felhívom, mert lassan időpontot kell vele egyeztessek.

Egyébként én is nagyon rosszul alszom már egy ideje, sehogy sem jó feküdni, görcsölget és keményedik is a pocim, úgy kb. 4-5 alkalommal egy nap. Így ha nem muszáj nem nagyon mozdulok ki.

Nici, a hőség okozza tuti, nem láss rögtön rémeket;) pihenj sokat és igyál sok folyadékot. Fel a fejjel csajok, már csak pár hetünk van és az meg hamar el fog rohanni, majd meglátjátok;)

sniky

Felicia, megértem az érzéseidet és nagyon sajnálom, ami veled történt. De biztos vagyok benne, hogy ha ezen a néhány nagyon kemény hetet átvészelitek, akkor a gyereked fogja megadni azt a pluszt, ami a teljes gyógyuláshoz kell majd neked. Kívánom, hogy gyorsan felépülj, nagyon sokan drukkolunk neked itt! Ritának igaza van, próbáld megédeklődni, hogy kaphatnátok-e egy környékbeli anyukától anyatejet a babónak.

Mecsi, jövő hét végén indulunk Horvátországba :lol: , augusztus elején meg egy hét a Balcsi mellett. Én úgy vagyok vele, hogy vagy hazaérünk, ha valami van vagy ha nem, akkor mindenütt van kórház. De én nem félek attól, hogy hamarabb szülök, úgyhogy emiatt nem aggódom. Persze az első gyereknél még minden annyira új és szokatlan lehet, hogy megértem, ha valaki nem akar már hosszú útra vállalkozni a vége felé.

Bende, még nyugodtan befordulhat a baba, akár utolsó napokban is.
Vendég

Nici, a pulzusot ilyenkor magasabb a szokottnál. Nekem 90 felett szokott lenni.
Vendég

Felicia! Kitartás és légy erős! A dokik tényleg tudják, hogy mi lesz a legjobb neked, és a kisfiadnak! Ha már elég erősnek ítélik a csaszihoz, akkor biztos úgy is van. Neked pedig az adjon sok erőt, hogy a kisfiadnak szüksége van rád! Állítólag ha az ember anyává válik, úgy tud küzdeni a gyerekéért, mint egy anyatigris...Hát te ezt az pozitív erőt a mielőbbi gyógyulásodra fordítsd, mert úgy fogsz tudni legtöbbet segíteni a kisbabádnak!
Nagyon drukkolok nektek!!!!

panna1

Szuper, akkor megint fölösleges a para :) Generálok Én magamnak ha nincs 8)

De lehet csak Niki tortájára gondoltam és attól ment fel a pulzus :wink:

Művésznő kaparja az oldalam mintha muszály lenne,mondtam neki nem ér csalni és felülni.de hihetelen aranyos,van h úgy marad és kint felejti vagy a könyökét,sarkát,nem tudom,de kő kemény és 3 újjal meglehet fogni :D

Apája meg nem látja :cry:

nicike

Voltam ám Ultrahangon!!!! :D :D :D

A Hepinetben ma sajnos itt a Vörösvárin nincsenek, de a 4D Genesisben tudtak fogadni 1-től.
A lényeg: Réka teljesen jól van, és már be van fordulva.
A néni tök sokszor átkapcsolt 4D-re, (fotókat is kaptam :P ), pedig csak 2D-s vizsgálaton voltam.
A kisasszony paraméterei:
BPD:8,61cm
OFD:11cm
HC:31,69cm
AC: 30cm
FL: 6,34cm
súly: 2296gr +/-335g.
A mért adatok alapján: 34+2

Édesen aludt végig a vizsgálat alatt, és csak úgy csücsörített a szájával. A kezei meg kinyújtva (lehetőségekhez képest) előre, és kersztezve. Az apja szokott ílyen pózban aludni. És mondanom sem kell, hogy neki van ilyen kis csókos szája.

A kétoldali kinyomást én is érzem még sokszor, de a szonográfus hölgy felvilágosított, hogy lent a feje, bal oldalamon a kis gerince van, fent a feneke, és a jobb oldalra átér a lába meg a kezei. Amikor kétoldali kinyomást érzek, akkor nem csinál mást, mint a lábával kitámaszt és a popsiját emelgeti, amitől a háta is kidomborodik. Nagyon vicces :lol:

panna1

Képek:

Kép

Kép

panna1

Nici, nekem is 100 körül szokott lenni a pulzusom! ;) Szóval tényleg no para!

Bende, hát, ez a szoptatásos sztori nekem is fura volt először, de mivel ismerem a lányt, és tudom, hogy őszinte, így végül nem kételkedtem a szavában. Max. elgondolkodtató, hogy tényleg érdemes minden kis apró jelre odafigyelni!

Amúgy köszönöm a kérdést, jó itthon! Jó az új lakás, bár a gyerekszoba még mindig sehol sem áll. Kezdek aggódni! Elvileg hétvégére terveztük, hogy fullra kipakolunk a szobából, végre kitakarítunk rendesen, mert ott még nem sikerült eddig, aztán jöhetnek a babakelengyék!

Mazska, a Kati bababoltból hozzátok el a motyót? Megkérdezhetem, hogy mikor rendeltétek meg? Kíváncsi vagyok, hogy mi az átfutása, mert már nagyon be vagyok sózva... :)

Ma kelkáposzta főzeléket csináltam, de sajnos a rántással hadilábon állok... Kicsit leveses lett, de ez van! Így is el fog fogyni!

Beni nekem is fejjel lefelé van, de nekem is szokott kétfelé rugdalni, állítólag az egyik oldalon a térdei vannak!

Ma amúgy ki sem moccantam itthonról, pedig lehet, hogy kint jobb a klíma, mint a lakásban! Milyen idő van odakint? Még mindig az a fülledt, iszonyatosan meleg? Én ettől kikészülök... Pedig néha olyan mehetnékem van! :S

sophie27

Panna, de jó:)) örülok, hogy sikerült eljutnod, azért képeket remélem teszel fel minél hamarabb?! :)) nagyon kíváncsi vagyok a kislurkódra:)

Nici, no para!!! :)) egy idő után az ember "elfelejt" parázni, ha mindennek a jó oldalát nézi;) tudom miről beszélek, mielőtt Barnus baba fogant, elég kemény pánikbetegségen estem át. Azóta szentül hiszem, hogy amitől félünk azt magunkhoz vonzzuk. Ilyen egyszerű, szóval csak pozitívan, és ez vonatkozik mindenkire:)

most csináltam fincsi madártejet, egyszerűen nem bírtam neki ellenállni, annyira megkívántam, egyelőre bent hül a hűtőben a görögdinnyével együtt:)) jóformán dinnyén élek egy jó pár napja, de így legalább a kilókat féken tartom:) na jó, néha egy-két falat marcipános csoki is befigyel, hehe...

sniky

Zsófi, ha adhatok egy kis főzési tanácsot:)
rántás helyett legközelebb próbáld ki hogy tejföllel vagy joghurttal behabarod, sokkal egyszerűbb mint berántani és könnyebb is a kaja tőle. Kb. 1-másfél ek. finomlisztet szoktam 1 nagy doboz tejföllel elkeverni, pici pirospaprika, majd apránként rámeregetem a forró főzeléknekvalót, hogy eltudjam csomómentesen keverni. Párat rottyan és már kész is:))

Én is kikészülök a melegtől:((( de szerintem ma picit hűvösebb van, Fél 5 körül el kell induljak a városba....

igyatok rengeteg folyadékot és akkor nem lesz baj:)

Panna, nagyon tündéri a picurid:)) zényleg formás, szép kis szájacskája van!

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?