Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Már várom az esőt, hátha hűl pár fokot az idő...

Én Weleda masszázsolajat vettem a dm-ben... 2300 Ft a teljes ára, azt hiszem, de nyitási akció volt, így 20%-kal olcsóbban kaptam meg... Kismamatornán mondta ma az egyik csaj, hogy neki nem nagyon megy ez a gátmasszázs, mert nem éri el ;-) Én is kiváncsi leszek, hogy fog menni ez a mutatvány...

Málnalevélteát még nem vettem, de gondolom valami gyógynövényboltban kellene megnézni...

yuyu79

Az van ráírva az olajra, hogy hetente 3-4 alkalommal 5-7 percig kell csinálni. De olyat is hallottam már, hogy minden nap pár percet.

yuyu79

Lányok! gondolom, hogy akinek esetleg már nyitva van a méhszája, az nem nagyon alkalmazhat ilyen gátmasszázst, nem? mert könnyebb összeszedni a fertőzést... vagy rosszul gondolom???

málnalevélteáról azt találtam, hogy megkönnyíti a vajúdást...

valakinél tapasztalat ezekben a kérdésekben?

sophie27

szerintem bárki csinálhatja kellően tiszta kézzel, vagy steril gumikesztyűvel... Amíg bent van a nyákdugó, szerintem nem nagyon juthat be semmi...

yuyu79

nálunk valami kezdődik... jön a vihar, vagy nem tudom, hogy mi, de kicsit orkános erejű szél uralkodik kint, és az eső is elkezdett csepegni... háááát, most nem lennék kint! remélem, hogy Aproo az úszás után megússza szárazon ;)

sophie27

Na akkor beszedem az erkélyről a száraz ruhákat, hátha erre is jön a vihar...

yuyu79

Na, a szél már ide is ért... Ott esik is már?

yuyu79

Sziasztok!

Jól megviselt ez a hüle vihar. Nálunk a híradó alatt tombolt, leverte a muskátlijaimat. :roll: , de lelalább lehűtötte egy kicsit a levegőt.
Igazából nem is tudom,h mit akartam írni.

Bennem bizti el van romolva valami,mert én nem érzem,h na most korábban vagy később születne Kismukk... :oops:

Málnalevél teáról én is ezt hallottam, mármint,h könnyíti a szülést.

Gátmasszázs, hát nemtom. Örülök,ha elérem wc-zés után a területet (már bocsánat) nem hogy még masszázsoljak...,de tenném ha elérném :lol: , no meg a hátrafelé nyúkálás miatt nagyon fáj/feszül a lepényem elöl, így eléggé kényelmetlen...

Niki nem hallottatok valamit az én leendő szülésznőmről (Diószegi Éva) jó rossz bármi?
Bár majd csak a 36 héten találkozunk,mert megyünk majd a kórházba nst-re.

Köszönöm a keresztelős válaszokat! Nem vagyunk gyakorló vallásosak,de a gyerkőt megkesreszteljük, esküvőnk is volt templomban...
Lánybúcsú, mi is jót buliztunk, előtte vacsiztunk egy jót és roptuk hajnalig....

Melső lepényesek: titeket is megviselnek a frontok? olyan fájdogálósan?

Na eldugulok, még jó,h nem emlékszem,h mit akartam írni.....

Jah: Ti már mossátok a ruhákat és minden? Én csak most válogattam szét a kapott cuccokat, gondoltam majd nyaralás után (júli közepe) kimosom, összeszereljük az ágyat meg helyet csinálunk stb... az már későn van?
makadu

Ha időre jön a kicsi, akkor nincs későn....

Nálunk sincs kész még semmi, de néha már rámjön a pánik ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Szuszu: Málnalevél tea: drogériába, gyógynövényboltban lehet kapni, és egész jó íze van. Amúgy a méhösszehúzódásokat könnyíti, nagyon dicsérik.

Mecsi: csalán helyett kipróbálhatod a mezei zsurló és a nyírfa levél keverékét 1 l vízbe 1-1 teáskanál. Nekem bevált, és nem okoz hashajtást.

Na itt is elkezdett fújni a szél....

Gátmasszázs, nekem van egy nagyon alapos leírásom arról, hogy hogyan is kell pontosan csinálni, mi egyszer próbáltuk, de én sem érném el, a férjem csinálta, elég macerás...ha valakit érdekel, akkor elküldöm.

Julcsi: ma voltunk Pakson. Szimpatikus volt a hölgy, így nem is gondolkodtunk. Ő lesz a gyerekorvosunk!

Remélem itt is lehűl a levegő, nagyon fülledt meleg van.

<
sziszka78
Tolna

Itt már pár fokkal hűvösebb van végre....

Megszagoltam a gátmasszáz olajat.... hát, szerintem a chemotoxra hasonlít :-(

Szilvi, örülök, hogy sikerült a gyerekorvosválasztás :-) Mi szerintem még halogatjuk egy kicsit ;-)

Asszem kikapcsolom a gépet.... majd holnap jövök. Jó éjt!

yuyu79

sziszka elküldöd nekem a gátmasszázsos leírást lécci?

yuyu hol találtál arról leirást vagy valamit hogy az egészségpénztárnál 10°ot kapsz pluszba. a saját egészségpénztárad oldalán?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kitti, én is melső falas vagyok, de nekem nem szokott ez problémát okozni, nem nagyon fájdogálok, max. néha ilyen beleszúrós érzés, de abban tuti a gyerkőc a ludas! ;)

Ja, és én is várom a bababútort. Ha az megvan, és össze is szereli apa, akkor kezdek bele a nagy mosásba! Remélem, hogy nem viccel meg ez a gyerkőc! ;)

Sziszka, nekem is elküldenéd a masszázsost? Nálunk is inkább apa fogja csinálni, mivel nekem sem kényelmes már lenyúlni olyan messzire! :P Aztán, ha tényleg annyira macera, akkor lehet, hogy hagyjuk az egészet a fenébe...

sophie27

Sziasztok megint:)

itthon pihegünk a fincsi vacsora után:)
kicsit módosítottam apróó receptjét, a mézes-mustáros csirkét. Karajból csináltam, flekken fűszerkeverékkel, borssal, méz, mustár.
Pici olivaolajat tettem a hússzeletekre és a jénaiba, há tmit is mondhatnék, 10 ujjunkat nyalogattuk utána:)))) isteni lett. Csináltam mellé krumplipürét és párolt lila káposztát.
Így most a mennyekben érezzük magunkat..:)))

köszi a tájékoztatást a málnalevél teáról. Azt hiszem mielőbb beszerzem. A gátmasszázsra kíváncsi leszek, mennyire fogom elérni én is a kérdéses területet ;))

na megyek zuhanyozni, ma már negyedjére aztán alvás, ha bírok;)

Jó éjt lányok!!!

sniky

Sziasztok!

Újjászülettem és totál kiszívott a vizitorna, de nagyon fincsi volt. És mire kijöttem, már csak cseperészett, de nagyon dúrva volt nézni a nagy üvegablakokon keresztül.....

Niki, sztem is no comment a cikk:miközben minden 2. bölcsit, ovit és sulit bezárnak. Menj dolgozni, a gyereket meg dugd oda, ahova tudod.....még jó hogy nem az a konklúzió hogy ne is szüljünk.....
Amúgy meg azért elég vicces ahogy kihozza, hogy az a gyerek lelkibeteg lesz, aki az édesanyjával nő fel....., az ilyen jó apa lehet, irigylem a kis családját.....
Amúgy a mézes-mustáros recept még fincsibben: ugyanaz, csak oldalas fűszerrel az oldalast dörzsölöd be, ami eleve mustáros, de azért jól meg kell pakolni. Majd inyencek lévén én még baconba is belecsomagolom az oldalasokat és a tetejükre szeletelet paradicsomot.....juj ezt ettünk hétvégén és nagyon nagy sikere volt.

Gátmasszázs: Weleda a legjobb, nekem is ezt mondta a szülésznőm, de azt hogy a 34. héttől kezdjem.....húzta a száját, főleg ha picit is nyitott a méhszáj. Feluca húga 3 héttel szült előbb és sztem tuti emiatt. Mert otthon a férjével elkezdték a 34-35. héten. Én nagyon ráparáztam, mivel pluszban a sógorom is óvva intett tőle, hogy olyan hamar.
Mondjuk Feluca húgának dokija azt mondta, hogy tényleg masszírozni kell, ami nagyon fájt is neki.brrrrr....semmi pénzért. Majd a 37-38. héten és a szülésznőm is azt mondta, hogy csak szelíden, épp átkenni.
A málnalevélteát nekünk is innunk kell a 35-36. héttől. Szuper, az is tágít.
Homeos bogyók: Caulophyllum 30ch vajúdás alatt tágít, Arnica 30 ch vajúdás alatt és a kórházi 3-4 napra, gyull.csökk. és vérzéscsill.

ja, és a legfontosabb, gyógyteát soha sem filtereset!!!!

Mecsi, én direkt örülök, hogy egy picit meghajt a csalántea, megelőzi az aranyeret és 3-4 naponta áttisztítja az egész szervezetet. Sztem valamit valamiért. :wink:

Na, lelövöm magam, holnap drukkoljatok, emrt megint bolondok háza lesz. megyek munkába.... :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Niki, én is a Weleda olajról hallottam, hogy jó, azt lehet kapni a DM-ben. A málnalevél tea meg segíti a tágulást. Egyébként találtam egy jó kis linket, ahol ezek a dolgok le vannak írva:

http://gportal.hu/gindex.php?pg=1817791&nid=399607

szuszu

Lányok, ha valakit érdekel esetleg, a Baross utcai mozgás stúdióban (ahova tornázni jártam) hétfőn lesz Apás beszélgetés, szülésre felkészítés 17-19-ig, 1500 Ft. A gyakorlati tanfolyam apukák nélkül pedig szerdán lesz. Részletek itt: http://www.tornastudio.hu/index.php?site=hirek

szuszu

Szisztok! Tegnap nagyon rossz napom volt. Elmentünk vásárolni az Auchanba és utközbe elájultam. Utána helyre jöttem de a parkolóba megint elájultam. Szegény párom úgy megijedt hogy kihivta a mentőket. Csak leesett a vérnyomásom meg kevés folyadékot ittam. Most már minden rendben van de egyedül nem engednek sehova. Megértem őket.
Nekem még mindig fáj a hasam alja, csak akkor nem ha beszedem a gyógyszert (panangin). Ahogy kimegy a hatása már fádogál is a pocim alja.
Majd hétfön megyek orvoshoz. A babucival minden rendben mert úgy rugdos mint szokot. Na pihizek.

Kép
nitty

Ez a vonalző nem megy.

Kép
nitty

Na csak sikerült. Nem jót másoltam be.

Kép
nitty

jó reggelt Csajok 8)

Tegnap pont akkor értem vissza a savoyához mikor elkezdődőtt a vihar.
Babucival minden rendben,1800 gramm :D És a nagy cirkusz amit csinált,az az volt h befordult a drágám. Most kérdeztem a dokit h amit ott fenn simizek akkor az popsija,és mondta h igen :)
Változatlanul kis lány.
ellenanyag,toxoplasma, negatív.Vérkép tökéletes.Méhszáj zárva.
3 hét múlva telefonálnom kell neki és akkor kapok időpontot ctg-re :shock: Már itt tartunk lassan....Hihetetlen

nicike

Nitty nagyon vigyázz magatokra ebben a nagy melegben. Igyál sokat,Én is iszom akkor is ha nem vagyok szomlyas mert úgy is ki vagy száradva ha nem érzed.Jobbulást :)

nicike

jó reggelt mindenkinek! Kép

Olyan jó volt ez a hüvős éjszaka én annyira jót aludtam végre és nem dagadt bokával kelltem fel. De hogy ezt a jó kis éjszakát elrontsa valami megreggeliztem műzli tej és már ki is jött :( ugyhogy most már biztos vagyok benne hogy már a laktózmentes tejet se birom. Akkor ezt is elhaggyuk. Tegnap voltunk auchanba akartam venni eldobhatós bugyit de nem találtam :( pedig megnéztem mindenhol.

nici gratu a jó eredményekhez, ideje volt azért már hogy beforduljon a kis bébike.

szuszu be kell jelentkezni a tornára hétfőre?

Niki te aztán tudsz élni mindig olyan finomakat főzöl!

Mákszemmel mi lehet, remélem jobban van már?

Én ma pakolászok ugyhogy neki is látok amig még nincs nagy meleg.

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

valakinek előjött már az a keresztcsík a hasán? (elfelejtettem a nevét) :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi, ha arra a hosszú barna vonalra gondolsz a köldökre merőlegesen, akkor az nekem már pár hete ott van.

Kép
felicia

Mecsi, az a linea negra, nekem már alakul :)

Barbi, mi van veled??

Lányok, vigyázzatok magatokra, ez a meleg mindenkit megvisel. Nagyikám is kórházba került :( A fiam meg lebetegedett, mandulagyulladás :( az is mikor máskor, mindig ilyenkor nyár elején kapja el szegény.

Eldobható bugyit bababoltokban lehet kapni, pl. a Brumi Maciban a Mester utcában, én ott vettem nemrég.

Ma végre, 10 hét után újra láthatom a picit UH-on, kicsit hosszú volt már a várakozás. Igaz csak a dokinőm nem túl jó felbontású készülékén, de már nagyon kíváncsi vagyok a méreteire és a fekvésére.

Mi még csak most kezdjük az utazásokat, és ilyenkor mindig gondban vagyok, hogy mit is csomagoljak. Ami most érdekelne és kérdezem főleg gyakorló anyukáktól, hogy milyen gyógyszereket érdemes bepakolni főleg a gyereknek??? Ti mit szoktatok magatokkal vinni nyaraláshoz??
Vendég

Nitty,
Vigyázz magatokra! Szerencse, hogy nem lett semmi bajotok!

Nici,
Gratula a beforduláshoz!

Apró,
Nekem nem a székrekedéstől, hanem a súlytól van aranyerem :(

Málnalevél teát gyógynövényboltban lehet kapni tényleg, és a Weleda márka általában nagyon jó. Babaápolási cuccai is nagyon jók, én a gyerekeknek való arckrémjét használtam Zalánnak, és ennél jobbat még nem találtam eddig.
Masszázsolaj előtt lehet használni sima mandulaolajat is, de nem kell masszírozni, csak bekenegetni vele a gátat, tesóm szülésznője ezt javasolta.
És a Caulophyllum (asszem CH9-es) szedhető hamarabb is, elősegíti a tágulást. Ha vkit érdekel, akkor majd megpróbálok utána nézni, hogy pontosan hogyan és mikortól kell szedni.

Nyaraláshoz a gyereknek én lázcsillapítót szoktam vinni, ha vmi gáz van, úgyis ügyeletre kell vinni. C30-as Árnikát is be szoktam tenni, ha netán sérülése lenne, akkor jól jön. Szúnyog- és kullancsriasztó is kell, de gondolom ezt tudod :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Hát, most nem tudom mi van. Megint bejöttem reggel, kiderült, hogy alosta nem jó amiből írnám az átadás jegyzőkönyvét, de az iktató nyomtatója beszart, így új listát nem kapok. Közben kiköltöztettek, így 11óra lett, mire egyáltalán megkaptam a gépemet, amin írnám a cuccot, ha lenne listám........ :?
Én már innen csak szülni megyek el sztem. Még be kell jönnöm, és kaptam még ma friss melót is. Holnapi határidővel.

2-4 napja eléggé keményedem, most hívom majd a szülésznőmet, hogy mi legyen, persze, amikor végre elutazhatnék 3 napra a Balcsira, akkor kezdődik minden vacakság.... :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!
Hát sajna kitenyézett a strepto a hüvelyváladékból olyan selejtesnek érzem most magam az első babaámnál semmi nem volt most meg minden elér!
nekem a 36 héten kell laborba mennem meg uh és nst!
Mai mérések?
BPD:82 mm
THQ:87 mm
FE:64mm
koponyatartásban van I fokban érett lepény hátsó-fundus normál magzatvíz!

De sajna súlyt nem becsült!

ez a baci nagyon aggaszt nehogy bajunk legyen! :cry:

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok:)

Ritus, ne haragudj, de tuti nem megyek ma, egyszerűen nem bírom magam rávenni, hogy kidugjam az orrom:(( lehúztam a redőnyöket félig, itt ülök a ventillátor előtt és mégis szakad rólam a víz...:(((

Majd leírod, hogy mi volt? Már ha Te mész?
Sikerült elérned a szülésznőt?

sniky

Sziasztok!

Binyek! Óriási a pocakod! Én sem panaszkodok innentől kezdve, mert neked sokkal rosszabb lehet, mégis bírod!! Kitartás még egy pár hétig! Az tényleg nagyon jó, hogy már 2kiló fölöttiek a porontyok!

Zsófi! Nagyon formás kislegény Benike!!!

Málnalevél tea: azt hiszem beszerzem én is, meg a homeós bogyókat is.
Gátmasszázs: Hallottam jót is, rosszat is róla. Azt is, hogy igen, felpuhítja a gátat, de ugyanúgy, amit Apró mondott, azt is, hogy esetleg a felpuhulás miatt hamarabb beindul a szülés.
A Margitban a 38. hét előtt koraszülöttnek nevezik a babát, és sokkal jobban megfigyelik őket, csakúgy mint a kis és nagy súlyúakat is. Most ezt nem tudom, de lehetséges, hogy ez a rooming-int is befolyásolhatja. Azaz lehet, hogy inkubátorba teszik, és akkor nem lehet ott velem. Hát akkor inkább nem masszírozok még egy jó ideig gátat...
Majd amikor már tökre kivagyok, lehet, hogy átértékelem a helyzetet.

Mi holnap megyünk dokihoz, remélem mindenféle paraméterrel szolgál majd... Az első Ctg-re is kíváncsi vagyok.

Eldobhatós bugyi: minden bababoltban láttam eddig, és azt hiszem az interspar-ban is. Egyébként a Intersparban meg a TEscoban lehet kapni szoptatós melltartót is, azt hiszem Dorina-t. Nekem az nagyon bejött, kényelmes nagyon, és az ára sem vészes (vhogy 2500-3000).

panna1

Mecsi, igen az egészségpénztáram oldalán, meg lehet nézni hogy milyen cégekkel vannak szerződve, és ott van feltüntetve, hogy van-e kedvezmény annál a cégnél...

yuyu79

Betti!

Ne aggódj, szülésig még kikezelik a strepto-dat!!!! Ezért csinálják még most, hogy le tudják antibikázni. Csak nyugi.

Nemrég szült barátosnéim azt beszélték 7végén, hogy a fejkörfogaton kívül semmi nem számít a szülésnél. Nem mindegy, hogy a legnagyobb keresztmetszet után még 50 vagy 60cm csúszik-e ki?! MÉg ha súlyra negy is a baba, akkor is a feje a legnagyobb :lol:
Na ezek után én is kíváncsi vagyok, miket mér holnap a doki...
DE elvileg a kislányosoknak picit könnyebb, mert kisebbek "szoktak" lenni a méreteik. Na majd meglátjuk! Szerintem sehogy nem lesz könnyű. :wink:

panna1

Sziasztok csajok!

Nici!

Gratula, hogy ilyen kis ügyes volt a ficorgid, és befordult :lol:

Mecsi!

Nekem is megvan már a pocakomon a halvány linea nigra. Állítólag ez szülés után lesz nagyon erőteljes és sötét, amikor összeesik a bőrünk.

Tyű, én baromira nehezen viselem ezt a meleget :cry:
Mindenhol folyik rólam a víz...

Noel baromi sokat mocorog, nagyon tud mostmár fájni. És állandóan csuklik. Állítólag kint is ennyit fog.

Én kedden megyek először NST-re, de mivel a császár miatt nincs fogadott szülésznőm, így nekem a földszintre kell mennem, a "közösbe"...gondolom órákat fogok ott eltölteni :cry:

Tegnap végre itt volt a védőnőm. Kaptam 9 receptet, de nem szabad előre kiváltani, mert a receptre a babus neve és születési ideje kell, a mi TAJ számunk kerül rá, kivéve az első számjegyet, amit ki kell 8-asra cseréni, ebből tudják, hogy az anya jogán kapja a babus az első egy hónapban a cuccost, vagy amíg nem lesz neki saját TAJ száma.

pöttömpanni

Nekem azt mondták, hogy csak a betöltött 36. hét után kell mennem NST-re... szerencsére addig még van 3 hetem...

yuyu79

Néhány tévhitre szeretnék reagálni, legalábbis saját tapasztalatok alapján. Zétivel a 36 héttől maszíroztam a gátamat valamilyen ajánlott olajjal (ami sajnos nem jut eszembe, hogy mi is volt...) de a 40 hét végén is teljesen zárt méhszájam volt, nemhogy a szülés beindult volna hamarabb. Jut eszembe, engem is érdekelne a gátmasszázs leírása, mert már nem igazán emlékiszem rá.

Zéti rengetegett csuklott a pocaklomban, de amióta megszületett alig csuklott néhányszor, de biztos, hogy nem gyakran. Szóval ez sem feltétlenül igaz. A mostani pocaklakóm is sokat és kitartóan csuklik.

A linea negra a terhesség végére nekem már a köldököm felett kb 5 cm-el volt nagyon erősen látható, de utána teljesen eltünt. Most még csak egy halvány, rövid csík látszik.

Pelenkáról jut eszembe, tényleg a tapasztalat mutatja majd meg, hogy melyik gyereknek melyik válik be, ráadásul még ez is változik idővel. Nekünk jó ideig a Huggies volt a legjobb éjszakára, amíg sokat pisilt éjjel Zéti, ez volt, amiből a legritkábban jött ki a tartalom. Különben meg váltogatjuk a Liberot, Pamperst, BabyLove sem rossz. A Huggies tényleg kicsit drágább, de nagy kiszerelésben még olcsóbb is lehet, mint a többi! (két nagy zacskó egy kartondobozban)
Vendég

Sziasztok,

Dia: pár oldallal ezelött kérdezted, hogyan tudtam megállapítani, hogy a magzatvíz folyik éppen. Mivel a 38. héten jártam, ezért biztos voltam benne, ráadásul bár csak csöpögött, de úgy, hogy nem tudtam visszatartani, enyhén rózsaszínes árnyalatú volt. Azért annak örültem, hogy nem loccsant ki az egész és még de. tudtam intézkedni :) .

Málnalevél: én a 34. vagy 36. héttől kezdtem el inni (már nem emlékszem, rá van írva a zacsira, ha minden igaz) és ugye a 38. héten szültem, bár szerintem nem volt köze hozzá. Nagy is volt Marci és a méhlepényemet meg akartam nézni, akkor mutatta a doki, hogy már kezdett meszesedni. Lehet, hogy inkább ez volt az oka. Málnalevél tea szerintem jó, bár pl. a nővérem is itta és egyáltalán nem tágult.

Masszázsolajat nem használtam, pont azért, mert nem tudtam a helyes techinkát.
Mondjuk nekem már elötte mondta az egyik szülésznő, ha magas a gát, akkor úgyis mindegy, mert több, mint 90%, hogy gátmetszést kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy mekkor a hüvelynyílás és a végbélnyílás közötti távolság. Minél nagyobb, annál rugalmatlanabb a terület.

Strepto: nekem Marcinál kitenyésztették, én is el voltam kenődve. Nem emlékszem meddig, de kapszulát kellett szednem napjában 4-szer, ha jól emlékszem. Be volt állítva az óra, hogy éjfélkor és reggel 6-kor keltsen, mert csak így tudtam elosztani egyenletesen az időt....
Kikezeltek, de ennek ellenére szülés közben és elött folyt az antibiotikum a baba érdekében.
Nálunk viszonlag hamar, a 28. - 29. héten vesznek kenetet, úgyhogy nekem is megvan az eredmény, szerencsére most megúsztam.

Homeos bogyók szerintem jók és hasznosak és amit korábban talán Mecsi írt, hogy a gátsebre nagyon jó a bioptron lámpa. Nekünk nem volt, úgy kértem kölcsön, de megérte. Napjában 3-4-szer, amikor éppen eszetekbe jut, a paplan alatt simán meg lehet oldani :lol: .
Marcikának hematomája lett a szülés közben egy kicsit megnyomódott a feje és attól, de az is hamar felszívódott a bioptron lámpa segítségével.

És egy kis kedvcsináló a kisfiúkhoz :P :) :lol: !!!

Kép Kép
Kép Kép

Eni
marcy

Sziasztok!

A gátmasszázst küldöm priviben!
Ma végre én is dagadás mentesen keltem, az élet apró örömei :)
Szuszu! Nagyon tetszett a Link amit tegnap bemásoltál, köszi!
Nici: ugye, hogy a baba tudja mi a dolga :) Örülök, hogy ezen már nem kell aggódnod!
Nitty: vigyázz magatokra. nálam mindig van folyadék, de egyedül én is ritkán indulok útnak, szerencsére a férjemnek elég rugalmas a munkája, így sokat van otthon, vagy együtt megyünk el itthonról.
Mecsi: nekem is van, bár egyenlőre halvány.

Ma voltam én is a dm-ben, beszereztem mindent amit gondoltam, de biztos egy csomó mindent elfelejtettem, Ctg.re nekem is csak a betöltött 36. hét után kell mennem!

Kellemes délutánt mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Privi ment Zsófinak, Mecsinek, és Csengének, remélem megkaptátok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Niki: voltam ma, képzeld bekapcsolták a kondit is, sok mindent felírtam, majd holnap leírom, mert elég sok és most apa pattog, hogy ő szeretne gépezni!
Beszéltem a szülésznővel, és sikerült "felfogadni", Nagyon szimpi!

CSik: nekem már régóta van és elég erős, de szerintem ez is alkat függő.

Na akkor most el, de holnap jövök és írom miket mondtak!
Hűvös estét mindenkinek :)

Ritus

Kép
rituspoc

Marcy,
Nagyon jók a képek!

Dia,
Már én is akartam írni, de elfelejtettem, hogy gyógyszertárban lehet kapni olyan betétet, ami megállapítja, hogy folyásod van-e, vagy szivárog a magzatvíz. Ha tényleg erősen kételkedsz, akkor nézd meg, hogy milyen, én is csak hallottam róla, tapasztalatom nincsen.

Csuklás: Nekem Zalán sokat csuklott pociban és kinn is :D Sőt, képzeljétek szombat reggel odabújt hozzám a nagy, és együtt csuklottak a kicsivel :D Olyan nagyon, de nagyon jó érzés volt!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Kicsit beugrottam, mostanában sokat pörgök, mindent be akarok fejezni, nekem is olyan érzésem van, hogy előbb jön a kislány, úgyhogy megelőzném, ha lehet. Jobb készen várni, mint utólag kapkodni. De szerencsére minden rendben velünk, bár a múltkori óta messziről kerülöm az orvosokat :)

Sziszka, kérlek a masszázst nekem is dobd át, én kipróbálom, hátha csak egy kicsit is segít, nem hinném egyébként, hogy bármi köze lenne a szülés beindulásához, egy jó kis szeretkezés sokkal nagyobb inger és mégse tesz semmi rosszat, úgyis a hormonoktól függ, az meg egy kis masszázstól nem kezd el termelődni. Szerintem...

Nekem egyenlőre se linea negra, se repedés, nagy szerencsém van, cserébe tükörsima hordópocak :)

Nektek hogy sikerül az alvás? Én mindig pokoli bordafájásokkal ébredek, mintha összevertek volna, valahogy annyira feljön, napközben oké, de éjjel nagyon fáj. És nem jövök rá, hogy hogyan feküdjek, hogy ne legyen ez.

Szent Imrések, mit kell vinni és mit adnak a kórházban?
Szüléshez hálóing? Baba ruhák? Pelus? Sehol nem találok leírást, valakinek nincs infó? Készítem a kórházi motyót.

KépKép
columbine

Sziszka, lécci küldd el nekem is! köszi :-)

yuyu79

Marcy: édesek a képek :)

Julcsi, Ági, átment remélem tudjátok használni, amúgy a Jóga oktatómtól kaptam, nagyon örülök, hogy járok, annyi hasznos dolgot hallani, kapni ott :)

Ági: már kezdtünk aggódni érted :) Kicsit sűrűbben írj, ha lehet! :wink:

Szerintem a meleg frontok érzitek, hogy előbb is jöhet a baba, de a lényeg, hogy most már ha megszületne, akkor is egészséges lenne, és semmi baja nem lenne!

Mi úgy döntöttünk, mégis csak festünk, ma meg vettük a hozzávalókat, és ketten nekiállunk a gyerek szoba kifestésének, úgy, hogy eddig egyikünk sem csinált ilyet :) Remélem szép lesz :)

<
sziszka78
Tolna

Nem találom azt a Linket, amit a dekorcsíkokról másolt be egyszer valaki, és emlékszem, hogy nagyon jók voltak. Ha valakinek megvan, átküldené?

Köszönöm!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sikerült hazaérnem, megint nem fejeztem be, ma még kaptam volna új feladatokat is, holnapi határidővel. :shock:
Szóval holnap reggel mennem kell be kórházba, ha addig nem rosszabbodik, mert a szülésznőm látni akar a keményedések miatt.
Utána mehetek vissza melózni. :cry: vagy pénteken, de akkor nem tudok lemenni Balcsira. :cry: :cry:

Most teljesen el vagyok szontyolodva.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ági, de jó, hogy írtál végre, már kezdtem én is aggódni, de akkor szerencsére feleslegesen;)

Ritus, de jó, előre is köszönöm. És nagyon örülök, hogy el tudott vállalni a szülésznő. Én már jó rég nem beszéltem vele, remélem még rám is emlékszik?! :))) bár kb. 2 hét múlva menni kell hozzá úgyis ctg-re.

Na megyek, eszek vmi finomat, mert odabent toporzékolás, rugdalózás van az uzsiért:))

sniky

Sziasztok!

Nitty vigyázz magatokra! Én is ájulós lettem, én sem megyek sehova egyedül....

Rita engem is érdekelne ,h miről volt szó ma....

Meg a gátmasszázsos is érdelne, megkaphatnám én is? :oops:

Apró! szerintem irasd ki magad! Rád férne a pihenés....tök pofátlanok,h bemész átadni és friss melót adnak....ne hagyd magad! :shock:
makadu

Sziasztok!

Mecsi, nem kell bejelentkezni, csak oda kell menni. Mi megyünk a férjemmel, mert amíg megszülök nem lesz több ilyen. Amúgy ez a hétfői az elméleti oktatás és szerdán lesz a gyakorlati, ahova már csak az anyukák mennek.

Szilvi, légyszi nekem is küldd át a masszázsos leírást. Én hiszek benne, kérdés, hogy tudom-e csinálni.

Apró, együttérzek, tegnap is bent voltam este 7-ig. Kíváncsi vagyok, hogy meg tudom-e valósítani, hogy hétfőn menjek be utoljára. Nagyon bízom benne, de még addig akármi történhet.

Nekem eddig jó volt az alvókám, de az elmúlt éjjel nagyon rosszul aludtam, reggel majd elájultam a fáradtságtól. Ennek ellenére napok óta ma volt először, hogy napközben nem fájt a szeméremcsontom. Egész jól bírtam jönni-menni. Viszont ma Andris egy akkorát rúgott a bordámba, hogy még egy óra múlva is éreztem a helyét. Imádom ezt a kiskölyköt!

szuszu

Köszönöm, hogy így aggódtok értem, ígérem, nem tűnök el, olvasgatni mindig szoktam, csak válaszolni már nagyon nincs időm.

KépKép
columbine

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?