Új privát üzeneted érkezett!

JAjj, de jo Neked |Timi, hogy mar lattad Botit! Remelem Melinda valamikor jon errefele es beszamol a tortentekrol.
En megertem milyen idegallapotban voltal, de oszinten en ezen mar meg sem lepodok. Nekem holnap lesz ctg, most delutan, es egesz delutanos "kiruccanassal" szamolok:)
Az elmu, gazmu sikerult, es pozitiv kimenetellel, ugyanis a gaznal a no meghatalmazas nelkul elintezte az ugyet- bar hazassagi anyakonyvit vittem magammal, es el is kerte:)- az elmut meg ott egy telefonon el tudtam intezni es nem kell kifizetnunk a kikuldott szamlat. milyen jo, hogy en kukacoskodo, okoskodo tipus vagyok, es nem rostelltem elovenni minden papirt, bebizonyitani, hogy pont ugyan azt a meroallast szamlaztak most ki, amit en mar kifizettem....igy szerzik maguknak a lovet. Sok ember akinek erre nincs ideje, vagy nem sejti baj van fizet mint a katonatiszt...
Es termeszetesen a learazasokat sem tudtam kikerulni..be be tertem nehany boltba, es vettem a kis dragamnak nehany felsot, meg egy harisnyat. Szupi ar, szerintem Zaraban 600 ft ert . Magamnak nem igen mertem, mert ugye ki tudja mi lesz a meretem, de azert ket Mes felsot vettem, mert azok most pocakkal is ramfernek:)
de izgatottan kerdeztem az eladokat, hogy ugye meg egy honapig tart majd a learazas.....
Bar gondolom baboval nem az lesz az elso gondolatom , hogy shopping. Igaz eleg egeto problema lesz a ruhanelkulisegem....

Az ido=kibirhatatlan, gusztustalan.....nincs is ra szo, embertelen, de sajna itt a lakasunkban sem jobb:(

Kitartas mindenkinek! Tan kierdemelunk valami husebbet is!
Vendég
 


Sziasztok!

Kriszti: További javulást! Az aranyérszerűség meg csak elmúlik.
Timi: Most nem vagyok annyira megrémülve, mert Lucuval is hasonló volt a helyzet, igaz nála ekkor csak I. fokú érettséget állapítottak meg. Akkor Csapó elrendelte a pihenést és a következő héttől már nem is dolgoztam. Ez akkor segített, hisz Luca még egy napot rá is húzott, nem hogy korábban jött volna. :lol: A gáz most az, hogy Lucának nem mondhatom, hogy szabira megyek. :roll: Szóval gőzöm sincs, hogy hogy lesz pihenés, mert ma is nagyon húzós napunk volt. A kisasszony ebéd után nem volt hajlandó aludni, így du. 4-től már nagyon nyűgös volt. Szóval mostanra megint hulla vagyok, pedig még locsolni kellene, de le va ejtve.
Lilu: Üdv itt! Nekem is olyan kaparászós érzés volt először. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok lányok!

Ezer bocsánat, hogy eltűntem, mostmár leszek. Vége a vizsgáknak, kipihentem őket :-) voltam esküvőn is, ott jó sokat ettem :oops: És végre van net a munkahelyemen :-) ahol ez az utolsó hetem :D :D :D
Na de ez a meleg... be is dagadt a lábfejem, pedig jó lett volna még legalább 1 hónapot kihúzni vizesedés nélkül.

Remélem ti jól vagytok, ha ezt megírom elkezdek vissza olvasni.

Amiről szeretnélek majd faggatni benneteket, az az érzéstelenítés. Miylen lehetőségek vannak az Uzsokiban? Ki milyet választ? Melyik a jobb? Barátnőm mesélte, neki nem adott a doki EDÁT (ha jól tudom azt), mert hogy az kitolja a vajúdási időt több órával. Megkérdezte tőle, hogy most akar szülni vagy 8 óra múlva? Neki bejött nagyon, pedig nagyon szenvedett, mint más is.

Van szülésznőm is :-) Ennek nagyon örülök, mert eddig úgy éreztem, hogy csak lógok a levegőben. Ugye a dokikám sem tudja még mi a helyzet a szabijával...plusz még szülésznőm sem volt. Salgai Évike a szerencsés választottam. Jól írtam a nevét? Mert nekem csak annyi van elmentve, hogy Évike szülésznő. 1-2 hónapja ő mutatta meg nekünk a szülőszobát és már akkor is nagyon szimpi volt. Ismeri valaki?

Kép
andaka
 
 

 
 

KAta: ujra itt, most mar teljes bedobassal:)
Sajna az en lebam is astere ugy nez ki mint egy rofie, de nekem tuti nem viz, egyszeruen bedagad a nagy melegtol, es hoaba log a hidegvizes lavorban orak hosszat:(

Szulesznot ne nem ismerem, es a fajdalomcsillapitasrol csak annuit tudok, amennyi az eloadason lehangzott, hogy persze van, minden, de nem fog kelleni:) EDA akkor van ha tudnak szerezni embert aki beadja:)



HAt ennyit a lehulesrol, egesz vasarnapig 30 folott lesz :twisted: :evil: en meghulyulok, konkretan kb 2 orat aludtam, es mar most omlik rolam a viz. HAmarosan el is megyek keresek egy hus sarkot az ikeaban:) MInt egy menekult...Nem erdekel itthon megfulladok.

Szep napot mindenkinek!
Vendég
 


sziasztok!
Visszatértünk nyaralásból, meg mi is voltunk esküvőn! Sok víz lezajlott a Dunán - kisbabák is születtek, én is csatlakozom a gratulálókhoz! Majd délután vissza is olvasok, mert gondolom sok minden történt!
Hiányoztak is a babás-mamás történetek :D !
Andi, nekem is a Salgai Éva a szülésznőm, nagyon szimpatikus lány. Szerintem a legjobb kezekben leszünk - még az is lehet, hogy a kórházban is összefutunk... Voltál UH-on meg dokinál? Mekkora a baba? Ja és az EDA: szerintem kérdezd Benettkét, ő EDA-val szült, ha nem csal emlékezetem, és pont a dokinknál!
Képzeljétek van kiságyunk, és kaptunk a barátnőmtől sokmindent: mózest, hordozót, ruhácskákat, zenélő forgót. Annyira jó, hogy gyűlnek a cuccok - most elmegyek vásárolni, olyan biztonságérzetet ad, hogy nem semmibe érkezik drága Glória! Hétvégén meg ki is festjük a szobát. Már csak (na ezt úgy írtam, mintha ez az egy hiányozna :oops: ...) egy pelenkázós komód kellene, ha megírjátok nektek milyen van (anyaga, ára, mérete, színe) és hol vettétek azt nagyon megköszönném!
Majd jövök még, addig pedig hűsöljetek inkább az árnyékban, vagy a szobában - ma is 34 fok lesz. Mindig azzal nyaggatnak az emberek, hogy szegény én, hogy nyáron szülök, és így kell végigbírnom... Én egyáltalán nem sajnálom (nem mintha lenne klímánk), mert legalább megerősödik a babus télre :) A 34 fok meg mindenkinek 34 fok, nem?
Eszter

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

remélem mindenki valahogy túlvészelte a tegnapi napot.

Sajna én nem tudom milyen lehetőségek vannak érzéstelenítésre mrt én nem kértem.
Lányok most mennyivel előbb kell CTG-re bejelentkezni? Két évvel ezelőtt olyan egy hét volt. Jővő héten még szeretnék lemenni a Balcsira Benővel mielőtt kettéválunk. Szegény apjuk lehet, hogy itthon marad, hogy tudja intézni a ház körüli dolgokat és amikor visszajövünk akkor meg beköltözünk.

Tamara nem irigyeltelek a tegnapi ügyintézésért. Nekem csak az Örs-re kellett leletért menni de az is bőven elég volt. Kocsival átmenni a városon igaz meglepően üres volt és jól lehetett haladni.

Ma megyek dokihoz du., kíváncsi vagyok mit mond. Már 3 héttel ezelőtt is azt mondta, hogy ez a baba is rendesen beindult.... Mondjuk kétségtelen, hogy a nem kisebb a hasam, mint Benővel volt. Ja és ha a méréseknek lehet hinni akkor eddig csak 6 kilót híztam. Benő is 4300 grammal született.

Tündi, lehet, hogy hülye a kérdés de ez a méhlepény öregedés mitől van vagy mit lehet csinálni ellene?
Kitartást a mai napra mindenkinek igaz már kemény 2 fokkal mond kevesebbet mára. :lol:
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó, hogy mindenki megjött végre a pihiből :-)) A vizsgázottaknak gratula, hogy végre vége! :lol:

Igen szerintem is nagyon meleg lesz ma, én egyszál kendőben ülök itthon és szemezek a kutyával, hogy levigyem vagy ne vigyem. Szegénykém ő az előbbire szavaz :)

Tündi, jól teszed, hogy nem idegeskedsz méhlepény állapota miatt, úgy sem tudsz mit tenni, azt megértem, hogy Luca mellett a pihenés kevésbé megoldható. De ha alszik akkor te is próbálj meg szerintem lefeküdni. Az is sokat számít!

Andi! Én sem ismerem a te szülésznődet, nekem nem is lesz ... idáig az összes szimpatikus volt, majd meg látom hogy mi lesz és beszámolok :-) Viszont anyum intézett nekem vip szobát a főnővérrel ... legalább nem kell más horkolását hallgatnom :-) Így is elég rosszalvó vagyok.
EDA-val kapcsolatban úgy vagyok, hogy nem kérek előre semmilyen fájdalomcsillapítót, max valami injekciót a fenekembe :-) de ha kell akkor úgy is fogok kiabálni érte :lol: Egyébként a barátnőm ismerőse 2 óra alatt szült meg EDA-val, szóval csak a jó adagolás, az időzítés számít.
Mert normális esetben nem úgy működik, hogy bekötik és akkor otthagynak. Folyamatosan figyelniük kéne a méhszáját és ha már kellően tág, le kell venni az adagolásból.
Sokszor ezt cseszik el szerintem, és ezért nem tud nyomi anyuka, emiatt több a vákumozás EDA-s szülésnél. De kiváncsi vagyok más véleményre is ezzel kapcsolatban, én ezt hallottam!

Eszter! Tök jó, hogy szépen kezdtek mindent beszerezni, most már egyébként sincs túl sok idő hátra. Ezt tapasztalatból mondom, nálam is most lett meg múlthéten minden, mosással vasalással és rendesen pánikoltam, hogy mi lesz ha a baba előbb jön :-) Nekünk olyan pelenkázónk van ami egyben van a kisággyal, így nem tudom mennyibe kerül külön. Mondjuk nem akarok hülyeséget beszélni de a jobbak és márkásabbak, szebbek azért 20-30 ezer forint körül kezdődnek.

Kata! Szerintem ha mész a dokidhoz biztos fogja mondani, hogy mikor menj ctg-re. Melyik nap stb. szerintem 1 hétre adnak csak előre időpontot, de ez lehet attól is függ ki ír be éppen téged.

Tamara! Csak pihizz egyet az Ikea-ban :-)) Inkább mint főzz, moss v. takaríts :-)) Bár nekem sajna bajna ma főznöm kell! Nincs nagy kedvem hozzá, olyan rossz feleségnek érzem magam mostanában. Semmihez sincs kedvem :cry:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

régóta olvasgatom a fórumot, de eddig nem szóltam hozzá.
Friss tapasztalatos 2x-es Uzsokis anyuka vagyok. A kisebbik baba ma 9 napos, a nagyobbik pedig 2,5 éves. Melust ás Botit ismerem személyesen is a fórumozók közül. :)
Azért ragadtam most billentyűt mert elhangzott itt egy kérdés az EDAval kapcsolatban. Én megtapasztaltam a szülést vele is és nélküle is, az elsőnél is szerettem volna, akkor sajnos nem volt aki beadja, most szerencsére volt egy aneszteziológus akit igénybe lehetett venni.
Engem nem lassított le, persze második babánál eleve gyorsabban megy általában. Az elsőt 7 órán keresztül vajúdtam a második 2,5 óra sem volt és kint is volt, viszont sokkal intenzívebb volt fájásokat tekintve mint az első. Senkit nem akarok se rá se lebeszélni, csak a tapasztaltomat osztom meg.
A fájásokat nem szünteti meg, nem igaz, hogy az anyuka nem érez semmit, ugyanúgy érzi az ember, a tolófájást is, mindent, csak elviselhetőbbé teszi.
A párom velem volt mindkét alkalommal és azóta az EDA-t áldja.

Utólag sem volt semmi panaszom, annyi hogy a hátamon a gerincem vonalán ahol beadta a szurit ott egy kicsit érzékeny volt másnap amikor ülve megtámaszkodtam, mintha beütöttem volna, mert még érzékeny volt a szuri helye.

Szerintem akinek ott van a fejében alternatívaként az jelezze a dokijának, úgyis Ő látni fogja hogy van-e értelme beadni ( lehet hogy mire hatna már kint a baba ), de a dokinak sajnos ehhez kerítenie kell majd az embert, és legyen rá felkészülve mert ez nem alapszolgáltatás az uzsokiban.

linda
prünty
 
 


Szia Linda!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. Én speciál pont ilyen véleményre voltam kiváncsi :D

De mint írtam feljebb, a barátnőm ismerőse is 2 óra alatt szült meg EDA-val ... szóval hallottam már jót is és rosszat is róla. :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Linda! Köszönjük, hogy ezt leírtad, sokat segítettél!

Évi örülök hogy jól vagytok! Zéti imádni való, nagyon cuki!

Gratulálok az újszülött babákhoz!

Eszter, mi komódot a babyoutletben vettünk, 50000 volt, de ez fenyő, és piszok nagy. Brendonos különben. 70000ről volt leértéelve. Én iylet szerettem volna,amit későbbiekben nnem kell eltenni a kisággyal együtt,hanem lecsatolom a hátulját, és használom fiokos szekrénynek. Így azt mondom megérte, de nem volt oclsó. Sajnos képet nem tudok beszúrni.
Salgai Évike tényleg szimpatikus, örülök, hogy végre van szülésznőm.
Különben olyan durva ahogy hozzá állnak a kismamákhoz. Gratula a protekciósoknak. Szerdán voltam UH-án, egyik szülésznő éppen a friss kispapával beszélgetett,akit jól ismerhet, és épp elkaptam azt a mondtaot, hogy adok majd a személyzeti WC-énkhez kulcsot (mármint a kismamának), mert a "közösségi" undorító. Na én pont azt az undorító WC-ét fogom használni.

Szerdán voltam UH-án, 1800 gr volt a bébike. Ez a kép nem ott készült.
Kép Zsófika, expon készült, 30 hetesen

Kép
andaka
 
 


Vera látod nekünk azért szerintem jól siekrült a kép, jó hogy mondtad ezt az expós UH-át.Én nagyon örülök neki.

Tamara nem vagy semmi, mennyire nem bírod anyósod elviselni :-) de megértelek, én már kezdem elfogadni őket, azaz mikor kezdek megbékélni velük, mindig csinálnak valami újabb hülyeséget. Kész vagyok sokszor rajtuk. Hétvégén mi is vendégül láthatjuk őket hál Istennek, férjecském szülinapját ünnepeljük.
anyósom már kivett 1 hét szabit a szülés hetére, hogy majd segít nekem. Ezt megbeszélhette volna velem is, mert én nem kérek segítségből, közönöm. Remélem később szülök 1 héttel, de persze ez annyira azért mégsem igaz, mert már szeretnék túl lenni rajta. Engem csak idegesít,ha megtudom,hogy átakarnak jönni vagy bármi, ettől megőrülök. :evil: Mert hogy majd kimossa a hálóingemet, mondtam is férjemnek, hogy ennyit azért csak ki tud mosni ő is, meg különben is mit akar mosni,addigra haza jövök, mire megszáradnak.
Kriszti téged sem irigyellek...Én megőrülök csak a tudattól,hogy átjön nekem oda lábatlankodni.
Én ált. apósom fárasztó meséit hallgatom, azaz mindig ott hagyom, mert már ezerszer hallottam ugyanazokat a történeteket.

Lányok hétvégén tapétázunk. Juppijé :D Nagyon , nagyon kíváncsi vagyok miylen lesz.

Bocsika hogy ,megint iylen hosszú lettem.

Na milyen a kép?

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Jó hogy megint egyre többen vagyunk! :lol:

Kata: méhlepény öregedés (meszesedés) ellen állítólag az egyedüli üdvözítő megoldás a pihenés meg a nem idegeskedés. (Mindjárt megyek is pihenni, mert Lucu bealudt.) :D Egyébként van aki hajlamos rá (mint pl. valószínüleg én). Addig nincs gond, amíg a köldökzsinór flowmetria jó és az nálunk jó. :lol:
Andaka: a szülésznődet én nem ismerem. Azt hiszem én nem fogok szülésznőt választani, ugyanis Réka -akinél Luca született- szintén babát vár, mást meg nem ismerek. EDA-s tapasztalatom nincs.
Tamara: Jó hűsölést!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Andi!

Jól kivan kerekedve már Zsófika. Van még más kép is?
Szerintem nagyon szép szája van a leányzónak :-) Csak az a baj, hogy a szonográfus annyira felnagyította képet, szerintem kisebben is ugyanúgy látszódott volna, de éles és ez tök jó!
A legtöbb babamozi olyan selejtesen rossz képet csinál, tisztára homályos meg minden. De itt jól elkaptál az arcát.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Van más kép is, de az otthon,ezt is a wiwről szedtem le. majd otthon teszek fel.

Tündi akkor nincs idegeskedés és legyen minnél több pihenés!!!Persze,amennyit Luca enged.

Kép
andaka
 
 


Örülök, ha tudtam segíteni.
Néhány válasz még a további felmerült kérdésekre:
Szülésznő: mindegyik végtelenül nagyon kedves, segítőkész.
Nekem nem volt fogadott szülésznőm, megkérdeztem a dokit, azt mondta felesleges, hacsak nincs valami személyes kötődés valakihez. Mindenki a maximumot nyújtja, én attól féltem, ha kifogok egy nagyüzemet szülés szempontjából akkor nem lesz aki velem foglalkozik, de szerencsém volt, mert totál egyedül szültem most is ( ritka alkalom ).
A szülésznőm valamilyen ( talán Kovács ) Ica volt, egy végtelenül szimpatikus, higgadt nagyon ügyes szülésznő. Én már a nagyobbik gyereknél is nála szerettem volna szülni ( akkor nem nála voltam ), mert CTG-i tapasztalatok alapján Őt kedveltem a legjobban és az Ő temperamentumma hasonlít leginkább az enyémhez. Pont Ő volt ügyeletes most így nagyon mázlim volt. ( Mint mindenben a szülés során )

A WC tapasztalatot is megosztom. Volt alkalmam végig tesztelni.
A leggázosabb az alső szakaszban, régi szárnyban levők. Mivel én túlhordás miatt befekvős voltam így első körben az alsó szakaszra kerültem. Itt van 2 WC az egyik tusolóval egybe kötve a másik kicsit feljebb a 14-es szobábal szemben.
Ezek a leggázosabbak. Reggel amikor kitakarítják még csak-csak, de már délben sajnos igénytelen.

Én innen is a fenti szárnyba jártam inkább, ami szabadon megközelíthető, az a CTG folyosórol ahogy lekanyarodsz a szülőszoba felé ott az elején van egy WC tusolóval rögtön bal oldalt.
A fenti szárnynak szinte mindegyikne van saját elzárt WC-je, tusolója, így ez ritkán is van használva.


felébredt egy gyermek, megyek
prünty
 
 


Sziasztok!

Vegre van elet erre fele:)

Prunty: kossonjuk a tapasztalatokat! Mi akik meg szules elott allunk minden ilyent nagyon ertekelunk!

A husoles jo volt, kimondottan elveztem! Lenn vannak kanapek ott olvasgattam, aztan szokasonhoz hiven nezegettem a gyerekeket fenn az etteremnel a jatszoban:)
Dokinal bar 2kor kezdodik a delutani rendeles, es 2re volt idoponotm ctgre es en voltam az elso, 3kor hivtak be:) Mert valaki nyugdijba megy es az o ajandekat kellett megszervezni....
Hat mar nem aktivkodott annyit kismano, de nem mondott dokika ra semmit, jovo heten megint megyek.
Csak azota valmi olyan hulye helyre feszkelte be magat a kis draga hogy a bal oldalam nyom de iszonyatosan!


Az a lelet amit kaptam, hogy bakterium es gomba tenyesztes negativ, az egyenlo a streptococcussal? Mert hog yez a szo nincs rajta....

Melinda smsben irta ha lesz ideje jon beszamoloval, nagyon boldogok, de faradt( hat ezt azt hiszem meg mi babara varok is megertjuk valyon miert....)


Holnap jon baratnom kisfiaval, aki imadnivalo cserfes kojok. Mindig nagyon sokat tudok nevetni rajta:)
szoval lehet keveset leszek, de delig igen. BAr akkor meg takaritanom es foznom kene....
Azert mindenkepp benezek majd!
Vendég
 


na mindent visszaolvastam: anyósok, vizsgák, építkezés, K vitamin, EDA és ami a legjobb: 3 új kis jövevény júliusban is :D .
Tündi - majd írd meg mit mondott Csapó a méhlepényre!
Andi - nagyon aranyosan látszik már a kiscsaj! Jó, hogy visszatértél!
Kata - meddig mersz még elmenni Pestről? Én is szeretnék még pár hétvégét Balcsin tölteni, csak be vagyok sz..., hogy nehogy lent induljon be a szülés... bár Siófok 50 perc (Budaörsről), szóval 1 és fél óra alatt szerintem a kórházban lennénk...
Timi ne főzz - inkább pihizz, vagy menjetek el vacsizni :lol: (ha van rá lehetőség persze)
Tamara - látom nálatok tényleg nagyon-nagyon meleg lehet, de gondolj arra, hogy nemsoká itt a picike, és milyen jó lesz, meg a kórházi meleget is jobban fogod bírni. Az anyóssal meg ne törődj. Nekem érdekes módon pont fordítva alakult: ahogy terhes lettem, lettem vele is sokkal toleránsabb, elfogadóbb. És arra is rájöttem (nem kicsit önző módon), hogy milyen sok mindenben tud segíteni, ha megkérem, és megpróbálom én irányítani a dolgokat: főzés, viráglocsolás, posta - ha nem vagyunk itthon. Meg aztán mégis csak rá leszek szorulva, mert ő van itt Budaörsön, szüleim meg Siófokon - végülis segítőkész mindig, meg jóindulatú, és ez jó.

Én ma egész nap vásároltam: Brendon, Kenguru, Matti, Tesco, öröm nézni ahogy gyűlnek a cuccok, és fogyatkozik a hosszú-hosszú lista. Még este komódnézés, aztán meg totál kész vagyok, fáj a lábam. Holnap 32. heti UH, kiváncsi vagyok, hogy mekkora Glória :) . Remélem mostmár nem változik a neme (nem tudom nekem mindig ez a parám, hogy születés után derül ki, hogy fiú), mert ma aztán jól bevásároltam rózsaszín ruhákból...
Ja és képzeljétek sikerült az angol középfokú nyelvviszgám - csak azért dicsekszem, mert Glória súgott - bizto9s vagyok benne :lol:

Kép
chesther
 
 


na mindent visszaolvastam: anyósok, vizsgák, építkezés, K vitamin, EDA és ami a legjobb: 3 új kis jövevény júliusban is :D .
Tündi - majd írd meg mit mondott Csapó a méhlepényre!
Andi - nagyon aranyosan látszik már a kiscsaj! Jó, hogy visszatértél!
Kata - meddig mersz még elmenni Pestről? Én is szeretnék még pár hétvégét Balcsin tölteni, csak be vagyok sz..., hogy nehogy lent induljon be a szülés... bár Siófok 50 perc (Budaörsről), szóval 1 és fél óra alatt szerintem a kórházban lennénk...
Timi ne főzz - inkább pihizz, vagy menjetek el vacsizni :lol: (ha van rá lehetőség persze)
Tamara - látom nálatok tényleg nagyon-nagyon meleg lehet, de gondolj arra, hogy nemsoká itt a picike, és milyen jó lesz, meg a kórházi meleget is jobban fogod bírni. Az anyóssal meg ne törődj. Nekem érdekes módon pont fordítva alakult: ahogy terhes lettem, lettem vele is sokkal toleránsabb, elfogadóbb. És arra is rájöttem (nem kicsit önző módon), hogy milyen sok mindenben tud segíteni, ha megkérem, és megpróbálom én irányítani a dolgokat: főzés, viráglocsolás, posta - ha nem vagyunk itthon. Meg aztán mégis csak rá leszek szorulva, mert ő van itt Budaörsön, szüleim meg Siófokon - végülis segítőkész mindig, meg jóindulatú, és ez jó.

Én ma egész nap vásároltam: Brendon, Kenguru, Matti, Tesco, öröm nézni ahogy gyűlnek a cuccok, és fogyatkozik a hosszú-hosszú lista. Még este komódnézés, aztán meg totál kész vagyok, fáj a lábam. Holnap 32. heti UH, kiváncsi vagyok, hogy mekkora Glória :) . Remélem mostmár nem változik a neme (nem tudom nekem mindig ez a parám, hogy születés után derül ki, hogy fiú), mert ma aztán jól bevásároltam rózsaszín ruhákból...
Ja és képzeljétek sikerült az angol középfokú nyelvviszgám - csak azért dicsekszem, mert Glória súgott - bizto9s vagyok benne :lol:

Kép
chesther
 
 


Szia Tamara!

Igen az a lelet, egyenlő a streptoval :-) Az tök jó, hogy negatív akkor nincs gáz :-)

Én tegnap babáztam egy háromhónapossal, de olyan bénának éreztem magam. :oops: Remélem az anyai ösztönök majd megtanítanak mindenre :-))
Pedig a család összes kisgyerekét én pelenkáztam, etettem régen, és még volt idő amikor bébisintérkedtem :lol: ... még is olyan furcsa volt tegnap :-)

Prünty!
Köszi az infókat!

Andi!
Majd tegyél fel babás képet, én szeretem nézegetni az uh képeket :-)

Nálunk nagyon be van borulva, szerintem itt nem sokára esni fog :D

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter gratulálok a nyelvvizsgádhoz!

Anyós kérdésben pedig én is totál úgy vagyok ahogy Te. Nekem is minden bajom volt anyósommal, de mióta terhes vagyok ... visszafogodtabb vagyok, toleránsabb ... nem érdekel annyira a hülyeségük.
Én is tudom, hogy rengeteget segítenek és fognak is, hiszen ők nyugdíjasok és jobban ráérnek mint az én szüleim akik fiatalabbak és még dolgoznak.
És még egy ok, amiért elnézőbb vagyok és ő a férjem, mert tudom, hogy nagyon szenvedett amikor szidtam a szüleit ... Ez senkinek sem esik jól!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Eszter a vizsgádhoz! Ügyesek vagytok a lányoddal!

Prünty nagyon köszönjük az infókat! Szülésznőt nekem sem lett volna eszem ágába sem választani, ha nem lenne ennyire bizonytalan a dokim szabadsága.

Megpróbálok képeket beszúrni:
Kép

Kép

Kép
andaka
 
 


Kép

Kép

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Bocsi, egy rövid kérdéssel szeretnék "betörni" közétek.
Nemsokára szülök az Uzsokiban Hábermajer dokinál. Az lenne a kérdésem, hogy szült-e valaki közületek a Nubain nevű fájdalomcsillapítóval? Nekem a doki említette, de nem nagyon találtam róla semmi infót, elég új. Ha esetleg van vele valakinek tapasztalata, azt nagyon megköszönném!

Kitti
rkitti
 
 


Halihó!

Jó reggelt ... :-) Bár engem már fél 8-óta hívogatnak, meg sms-el bombáznak ... egyesek még mindig nem fogták fel, hogy szülési szabadságon vagyok :roll:

JÓk az Uh. képek :-) édes kis talpikáját is lefotózták :-) én is úgy imádom Blankám kezét, talpát nézni,- felfedezni a videónkon.

Kitti!
Én is nemsokára Hábinál szülök ... de nekem ezt a fájdalomcsillapítót nem említette. Utána olvastam a neten, de én sem találtam túl sok mindent, csak azt hogy iszonyat erős fájdalomcsillapító. Ha a doki ajánlotta akkor ne aggódj, elég jó orvosnak ismertem meg, nem hinném, hogy olyat ajánlana ami veszélyes lenne rád vagy a babára. Azt mondjuk nem tudom, hogy tényleg mennyire hatásos a fájásoknál. Remélem majd lesz itt valaki aki tud ezzel kapcsolatban neked segíteni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


En eleg koran keltem, eleg keves alvas utan, de pozitivum, hogy picit ejjszaka lehult- ebbol ugyan mar semmit nem erezni- igy legalabb azt a par orat amit agyban toltottem nem szenvedtem annyira.
A vihart elegge megsinylettuk- meg ha nem is tartott 1 oranal tovabb- olyan josloim voltak azt hittem ebbol nem lesz ejjszakai maradas....aztan elmult. Most egesz fitt vagyok. Takaritas mar kesz, mar csak turogombocot kell kifoznom, reggel bekevertem, meg lezuhi, es addigra tan itt is lesznek baratnomek.


Timi: ezzel en is igy vagyok van 4 nalam fiatalabb tesom, akik kozul alegkisebet szinte napi szinten en lattam el, altattam....majd 2 evig babaysitterkedtem....es megis ha most be kene pelusoznom egy kisbabat- foleg ujjszulottet- azt hiszem ugyan ugy benaznek, mint egy teljesen kezdo , pl mint ferjem:) Olyan erdekes neki meg sosem volt csecsemo a kezeben, es megsem fel, nekem mar volt 4 napos is, es megis csomoszor gondolok arra hogy mit fogok csinalni egy olyan ici pici csoppseggel.

NAgyon jok a felvetelek! Nekunk sajna nem lett ilyen jo a 4 d, na majd a tesonal:)))))))))))

Fajdalomcsillapito: azt hiszem pont errol olvastam tegnap, hogy igen eros, ez nem valami kup formatumu, ami 4 orara "benitja" le az idegrendszert? En nem ismerem, es ilyen formajut nem is alkalmaznek szulesnel( de ez csak magan velemeny) .


Eszter: olyan jo, hogy Glorianak szepen gyulnek a dolgai....igazabaol en csak azt banom, hogy tul hamar meg lett minden, es most mar csak el el csabulok valamire, de igazbol nincs semmire szukseg. Jo nincs meg porszivo orrszivonk, de az reer, nincs parasitonk, de az is eleg futesi szezonba, amugy minden megvan- illetve en nem vettem kisfesut( hatha nem is lesz haja, akkor meg eleg a vatta is tisztitani). Szoval a nagy learazasokban mar kicsit nagyobb rucikat is vettem- tudjatok csak hogy vegyek valamit:)- irigylem azokat az embereket akik hosszu tavon ellen tudnak allni a shoppingolasnak:)

Anyosommal mindaddig nincs gond mig nem kell latnom:) De oszinten anyukammal sem lenne egyszerubb. Sot, mivel o az anyukam meg nagyobb jogot erez arra hogy mindenbe beleszoljon.
Hetvegen feljot hugomert, kerek 10 percet toltott nalunk, most latta leoszor alakast megsem volt egy megjegyzese se, csak mikor ferjem rakerdezett, es akkor is csak annyi, hogy mennyi mindene van ennek a gyereknek- jol el lesz kenyeztetve!
MEg jo hogy ezt nem hallottam azt hiszem csunyat szoltam volna. egy kis kucko az egesz, egy agy, egy komod, ez az a sok minden. es nincs teleaggatva az agy mindennel....na mindegy, anyukamtol csak hasonlo megjegyzeseket varhatok, neki minden rossz, ami ujj, meg mondern...mindegy vele is ritkan talalkozom csak!
Ez van jol rafaztam a rokonsagommal, de legalabb csereben van egy csucsszuper ferjem :lol:


Na eldugulok, mert kulonben teleirom az egesz oldalt. elegge nagy dumas tudok lenni...Bocsanat!

Szep napot mindenkinek!
Vendég
 


Tamara!

Egyáltalán nem baj, hogy nagy dumás vagy :-) Én mindig szeretem olvasni a bejegyzéseidet :lol: Anyósügyben meg nyugi.
Szerintem valahol mindenki így van a szülőkkel, csak nem pörgünk ugyanazon a vérmérsékleten ... és van aki könnyebben teszi túl magát a hülye megjegyzéseken!
Az a legfontosabb, hogy a férjeddel jól meglegyetek és Ti ne veszekedjetek! Sajnos mi régen anyósék miatt veszekedünk és pont ezért döntöttem el, hogy megpróbálok nem foglalkozni a szülőkkel, mert nekem sokkal fontosabb a férjem, hogy látom boldog, nyugodt!

Én is ezer dolgon tudnék fennakadni, de valahogy nem érdekel, baba most minden gondolatom leköti ... főleg a szülés foglalkoztat nagyon. Ha csak egy percre is lefekszem, már azon jár az agyam, hogy mi lesz :lol:

Egy biztos, hogy azt nem szeretném, ha egy szülő is itt lakna, vagy itt főzne ránk. Már most megmondtam, hogy a segítséget csak úgy fogadjuk el, hogy idehozzák az ennivalót. Megőrülnék, ha látnám a konyhámból hogy csinálnak csatateret! :shock:

Elcsábulás a vásárlásra pedig teljesen normális, nőből vagyunk :wink:

Timi

u.i.: HOL VANNAK A TÖBBIEK???

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

En is itt vagyok, de mintha olombol lennenek az ujjaim, lusta vagyok gepelni (meg jo, hogy programozo vagyok:)).

Tegnap helyettesitettem a ferjemet, azert nem voltam errefele.

Vera is nagyon eltunt pedig kozben tuti kiderult, hogy kislany vagy kisfiu lakik a pociban.

Kora reggel kozmetikusnal kezdtem, addig a ferjem vigyazott Adira. Talaltak is egy szep kis parkot es ott szaladgaltak, mig ram vartak.
Ma gyakorlatilag egyalltalan nem fajt a gyantazas, remelem a terhessegnek koszonheto es igy is marad egy darabig :). Bar baboca azert mocorgott egy picit kozben, lehet neki azert megse jott be a dolog :).

Kitti, ha megtudsz tobbet errol a szerrol kerlek ird le, jo lesz majd a tudas a tarsolyban. Mivel Adi nem akart felsirni es errol azt irjak, hogy pont ez a mellekhatasa en egyenlore nem irom fel a listara .

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok,

szerintem mindenki piheg valahol a nagy melegben. Én is reggel gyorsan elrohantam tejért meg a postára. Azóta eyg kis mosás, főzés fürdőszoba takarítás. Benő alszik és ilyenkor ki kell használni a nyugodt perceket..

Eszter, terveink szerint most pénteken lemegyünk és jővő pénteken jövünk haza a Balcsiról, mert elvileg van még négy hét a szülésig és egy költözközdés. Szeretnénk a jővő hétvégén már elkezdeni pakolni az új lakásba. Később már azért én se merek lemenni mert igaz 2 óra alatt itthon vagyunk de ne kísértsük a sorsot.
Tegnap voltam dokinál és azt mondta még nincs jele a szülésnek de tudjuk, hogy ez akár egy óra alatt változhat. balcsiban még fürödhetek mert teljesen zárt a méhszáj. Viszont ennek a gyereknek is kemény már most a feje és hozzá még elég nagy is így egyre nagyobb az esélye a császárnak. De többet majd két hét múlva az UH-n.

Tündi akkor tényleg nincs más, mint pihenni tudom ezt nehéz Luca mellett. Nekem is mikor mondják, hogy pihenjek akkor vissza szoktam kérdezni, hogy egy 20 hónapos gyerek mellett ez elég lehetetlen.

Tamara, hát nem irigyelek anyósod miatt. Nekünk szerencsére elég jól kialakult az első gyereknél segítettek bevásárolni tulajdonképp anyu jött csak, anyósom tényleg csak egy két órára a férejm hozta és ő hozott ebédet az egyik nap a másik nap pedig anyu. És szerencsére két hét alatt lecsengett a "lelkesedés". :lol:

Terveim szerint jővő pénteken megyek CTG-re Tamara, Timi véletlenül nem pénteken jöttök?

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


sziasztok!

Eszter!
gratulálok a nyelvvizsgádhoz!

nekem sem mondta HB hogy lenne ilyen fájdalomcsillapítási lehetőség. :evil:

mi még mindig szenvedünk a szopival, és egyre lustább a kisasszony sajnos. nemtudom hogy meddig bírjuk így. remélem még legalább 2 hónapot, de ez csak remény. hiszen holnap lesz 4 hetes, és még igencsak az elején vagyunk. olyan jókat mosolyog, meg szórakozik szopizás közbe. :evil:

már több napja nem voltunk kint sétálni, mert olyannagy a kánikula. remélem ma azért már ki tudunk menni.

na, megyek vasalni,mert rettenetesen gyorsan összegyúlnek a pelenkák és a ruhák.

vigyázzatok magatokra

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Kriszti, nekem is nagyon be van durranva a kezem, vagyis az ujjaim. Alig bírom ökölbeszorítani ... meg ez a meleg teljesen kikészít.
Blanka is most úgy ugrál odabent ... fáj néha :-)

Kata, én nem pénteken járok ctg-re. Nálam mindig hétfő a napja. Akkor van bent a dokim is, és így neki és nekem is sokkal egyszerűbb. Legalább nem kell orvost keresnem, hogy valaki aláírja a ctg papíromat.
Olyan jó, hogy ennyit tudtok járni a balatonra, én is úgy mennék :oops:
Szerintem nagyon jó időtök lesz, de azért vigyázz magadra ... jobb az óvatosság. A költözésért nem irigyellek :lol:
De az új lakás, az új lakás ... annál nincs jobb! Én is terhes voltam amikor költöztünk októberben, csak még nem tudtam róla, és emelgettem a teli dobozokat :shock: ... azóta is azt mondom, hogy Rambó lesz a gyerek :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok.
Nem tűntem el csak olvasóba vagyok. Mindig megnézlek titeket. Eggyellőre még nemtudni hogy mi léesz mert nem mutatta magát az uhun de szerdán megyek 4dre az uzsokiba 1-re. Akkor szerintem tutira sikerül kideríteni.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, hogy csak ma találtam rátok, de ugye jobb későn, mint soha... Pedig mennyire szerettem volna az elmúlt hetek alatt is megismerkedni és csevegni olyanokkal, akik az Uzsokiban szültek vagy fognak szülni.

Első kisbabánkat várjuk, juli 5-re vagyunk kiírva. Mecsér doktorhoz járok, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Múlt héten azt mondta, valószínüleg időre fog érkezni Danika, de tegnap már úgy vélte, túlhordás lesz a dologból... Semmi jele annak, hogy a szervezetem szülésre készülne. Nagyon elkeseredtem, annyira szeretném már, ha megszületne. Arról nem is beszélve, hogy a dokim most szabin lesz, és ha juli 4 után szülök, akkor nem is tud bejönni a szülésre :(

Amúgy azt számolgattam, hogy van esély arra, hogy Timivel egyszerre legyünk bent a kórházban :) :)

Iszonyú ez a meleg, nagyon nehezen bírom. Látom ti is hasonlóan megszenveditek. Szerencsére most jön valami kisebb lehűlés, nagyon bízom benne, hogy érezhetően jobb lesz majd nekünk. Ja, és hétfőn hidegfront :lol:

Pihenjetek, hűsöljetek, ha megtehetitek... Nálunk sajna nagyon meleg a lakás, akárhogy besötétítek, most is 30 fok van bent. Nemhogy légkondi, de még ventillátorunk sincs. Be kellene szerezni egyet...

Kitartást és minden jót,
Anita
nita83
 
 


Szia Vera!

Most már tuti ki kell derülni, hogy fiú vagy lány. Nekem is ezen a terhességi héten derült ki anno (18. hét). Izgulok, hogy lány legyen :-)
Egyébként hétfőn amikor uh-zott a doki, most láttam először 2D-n a nuniját Blankának ... teljesen jól kivehetők voltak a nagyajkak ... stb. Pedig mondom ez a kórházi 2D volt. A dokim ott mutogatta nekem, hogy látom - látom :lol: De viccen kívül jól lehetett látni. Azt hittem a 2D erre nem képes :-)

Szia Anita!
Hát elég esélyes az együtt bentfekvés a kórházban :-) Túlhordással fenyegetnek? Szerintem ne izgulj egy percet sem, majd jön a baba amikor jönnie kell. Nálam sincs még jele, jó vannak fájásaim néha ... de azok is esténként. Mondjuk azt vettem észre, hogy Blanka mintha lelassult volna, ma pl. ebédnél rúgott, de azóta csak ilyen finom mozgásokat érzek, nincs az a vadulás mint régen :-) De lehet, hogy csak a mai nap ilyen?
Érdemes beszerezni egy ventilátort, nekünk is nem rég lett, azóta olyan jókat tudok éjszaka is és nappal is aludni. Most délután 2-tól 4-ig aludtam. Isteni volt :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Köszi a hozzászólásokat Nubain ügyben. Szerintem nekem is csak azért mondta, mert intenzíven érdeklődtem az EDA felől. Bár nekem 3. szülésem lesz, de a második olyan rossz élmény volt, hogy köszi, inkább nem próbálnám meg még egyszer "csak úgy". Ráadásul oda is úgy mentem, hogy mindenki azt mondta, hogy Ó, a második mennyivel könnyebb! Azt hittem belehalok, főleg az elsőhöz képest.
Bocs, nem akarok senkit lelombozni, nekem így sikerült :(
Azért ha megtudok valami újat erről, megírom.
Meg persze ha valakinek van valami infója még, azt megköszönném.

Sziasztok: Kitti
rkitti
 
 


sziasztok!
na megérkeztem: reggel dokinál voltam (32 hetes UH) és szerencsére minden rendben, ahogy mostanra utánajártam az interneten... A méhlepény érettsége II.-es és ahogy Tündi is írta, ha a flow ok, akkor minden rendben.
Tündi - neked hányas lett? Egyébként olyat is olvastam, akinek már 26 hetesen III-as volt, és teljesen rendben ment minden. Szerintem várd meg mit mond a Csapó, szerintem az ő szavában vakon bízhat az ember, de zt te biztos jobban tudod :)
Andi - nagyon édes a kiscsaj a képeken!
Anita - üdv közöttünk!
Kata - szóval akkor az utolsó 4 hét itthon lesz... Együttérzésem (előre magamnak is :roll: ), na de az 1 hét Balcsi az tuti szuper lesz :D !!! Érezzétek jól magatokat!
Timi - anyós témában 100%-ban osztom a véleményed :D !
Kriszti - ha most voltál kozmetikusnál, akkor biztos fitt, csinos vagy :) Én már kezdem magamat bálnának érezni...
Ivett - drukkolok a szopi miatt!!!

A reggeli doki után meg bementem a munkahelyre - összepakolni. Na éppen mindent csináltam, csak éppen össze nem pakoltam, viszont jókat beszéltem a kollégákkal :lol:
Megyünk ma komódotnézni - tegnap már hulla voltam estére, és aztán nem lett belőle semmi.

Eszter

Kép
chesther
 
 


ja és egy érdekeset is hallottam ma: ti tudtátok, hogy valamilyen új rendelet alapján, a ygermek egy éves kora után köteles a munkáltató visszavenni és a gyerek 3 éves koráig foglalkoztatni? Úgy hogy nem küldhet el... Nem mintha olyan korán vissza akarnék menni.. csak lehet, hogy azért majd utánanézek, mert állítólag a gyed/gyes is jobban kijön így a 2. gyermeknél, mintha végig otthon van az anyuka... elég átláthatatlan ez az egész számomra...

Kép
chesther
 
 


Szia Eszter!

Nem hallottam erről a rendeletről, de ez semmit sem jelent :oops: Idáig úgy tudtam, hogy csak a GYES mellett lehet munkát vállalni. Bár ha belegondolunk a GYED sem olyan hatalamas összeg, 60-70ezer max. úgy hogy nagyon helyes lenne, ha egyes anyukák akik másképp nem tudják megoldani dolgozhatnának.

Egyelőre úgy tervezem, hogy max. 2 évig maradok itthon aztán megyek vissza dolgozni. De majd meglátom, 1000 dologtól függ, pl: lesz-e bölcsi ahová betudom adni a gyereket :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szép jó reggelt!

TEgnap egész nap olvastalak benneteket, de erőm csak este volt írni, amikor pedig megírtam,akkor a szék lábával véletlen kinyomtam a gépet. :?

Hogy vagytok? Hihetetlen ez a hőség!

Eszter, a méhlepény öregségét honnan lehet tudni? Rajta van az UH-án?

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tanácsoltok? Jövőhéttől nem jövök dolgozni, 10 nap szabi még ki lesz írva. Utána intézzem a TGYÁS-t vagy mit tegyek? Üljek a fenekemen és várjak míg megszülök?

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!
Jó reggelt!

Hát nekem nem volt olyan szuper éjszakám, de nem az idő miatt, mert elég hűvös volt. Na de mindegy ...

Andi, szerintem még korai lenne a TGyást intézned. Én is csak július 1 után intézem, nem pazarlom el azt a 168 napot :-) de nálam más a helyzet, mert decemberig jó lenne kihúznom, hogy a GYED-et 2009-től igényeljem, mert akkor azt a magasabb 2008-as jövedelmemből kalkulálják ... szóval nálam ez ilyen anyagi okok miatt van.
De ha nálad nincs ilyen helyzet, akkor végülis mindegy, bár a TGYÁS a szülés kiírt időpontja előtt 4 héttel (28 nappal) lehet legkorábban igényelni és legkésőbb a gyerek születésnapja lehet a kezdő nap.

Ha olyan a munkahelyed, hogy nem lehet másképp megoldani akkor szabi után menj el táppénzre 1-2 hétre, én ezt tenném. :wink: (munkaügyis nem ajánlott semmit?)

Méhlepény: igen rajta van az uh. Nálam már II. érettségű :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Jó reggelt, lányok! :)

Annyira örültem az éjszaka, amikor elkezdett esni az eső, imádom hallgatni az eső hangját, és abban is bíztam, hogy egy kicsit lehűl a levegő. Hááát, mit mondjak? Ahhoz képest most is elég meleg van, pedig még csak 9 óra van. Nagyon nehezen bírom én is a hőséget.

Nekem még fogalmam sincs, mennyit fogok itthon maradni Danikával. Jó lenne minél többet, de minimum 2 év. Nem szívesen adnám őt bölcsibe, de sajnos ez nem ilyen egyszerű... Igazából azt szeretném, ha 3 év múlva megszületne a második gyerekünk is, addig azonban vissza kell menni fél évet dolgozni ahhoz, hogy újra kapjam a gyed-et... de lehet, hogy ezt rosszul tudom. Szóval az ilyen távoli tervekkel én még eléggé hadilábon állok.

Timi, tegnap Danika is mintha lelassult volna... Nem rúgdos már, inkább csak "mászkál" a bőröm alatt, csúszkál jobbra-balra, helyezkedik. A babák biztosan érzik, hogy anyukát mennyire megviseli a hőség, és ez rájuk is kihat. Talán ezért voltak nyugodtabbak tegnap. Estefelé a kis karját és kézfejét húzogatta, a férjem teljesen el volt ájulva tőle, hogy milyen jól látszott :) Aztán az éjjel a babával álmodott, hogy megszületett és milyen aranyos baba volt. Hihetetlen, hogy mennyire a hatása alá tud kerülni az ember egy ilyen kis csöppségnek, aki még meg sem született.

Amúgy nekem még jóslófájásaim sincsenek, nem is voltak. Tegnap kétszer is mintha pici fájdalmat éreztem voltam egy pillanatra, de aztán semmi.. Lehet, hogy csak én mesélem be magamnak már, annyira akarom, hogy elkezdődjön a szülés. A túlhordással amúgy semmi bajom, de az bánt, hogy nem az én dokim lesz bent a szülésnél túlhordás esetén. Ja, és ha a 41. hétre sem születik meg a babó, akkor be kell feküdnöm a kórházba. Ezt pedig végképp el szeretném kerülni. És a doki nem várja meg a 42. hetet, előtte beindítja a szülést. Mondjuk a védőnő is azt mondta, hogy ez jó, mert a túlhordás legalább annyira veszélyes lehet, mint a koraszülés.

Eszter, köszi! :)

Andi, szerintem mindenképpen intézd a TGYÁS-t, ha lejárt a normál szabid és beléptél a szülés várható időpontja előtti 28. napba. Amúgy nem nagy dolog, viszel egy igazolást a céghez a dokitól a szülés várható időpontjáról, meg később beviszed a baba anyakönyvi kivonatát és ők folyósítják az összeget. De én úgy tudom, a dokitól az igazolást már most be kell vinni, ha meg akarod kapni a pénzt a szülés előtti egy hónapra is. És hát miért ne akarnád, ugye? :)

No megyek, kicsit rendbeszedem a lakást, de később még benézek ide. Nem sok dolgom van már, csupán várni, várni, ami nekem egyáltalán nem az erősségem...

Anita
nita83
 
 


En is nagyon megorultem az esonek, ki is koltoztem picit az erkelyre husolni, aztan a nagyszobaban a kanapen sikerult picit boboskolnom. Sajnos a lakas sem hult le es a levego sem...
Az en kis ugri bugrim egyaltaln nem lassult le....sot o a vihart elobb tudta mint mi hogy lesz, viha relott mindig nagyon nyugtalan, konkretan kiabaltam a fajdalomtol ugy tepert! Es en nem tudom miket fog meg produklani, de sikeresen atfordult- na nem a helyes iranyba, csak most masik oldalon van a popsi es a labak. O igen nem tartja a nagykonyvben leirtakat, hogy alvas, meg nincs hely es nyugi:) O csinal maganak:)

Ma be kell mennem a varosba....nemmondom nem tartok tole, de csak nem lesz gond, csak metrozni fogok, es megprobalok husben lenni. A cel jo, szoval megteszem megerkezett a suttogo( olvastam mar de csak kolcson volt, es most megrendeltem, mert booklinon a legolcsobb) es ha mar benn vagyok, kicsit shoppingolok is:) Na jo ez leginkabb nezelodest fog csak jelenteni:)
Este ha minden igaz ocsem hozza a nyomtatvanyokat ami majd kell a tamogatasokhoz!

Kaja otlet valakitol esetleg?

Ja es tegnap kaptam kendot kolcson, de nincs meg a hasznalati utasitasa:( Valkinek nincs esetleg, hogy be tudna scannelni...a neten par megkotesi mod van fenn, de faguriga legyek, ha en abbol latom mi a teendo. egy ismerosem van aki meg tudja kotni, de vele meg igen ritkan talizok. Szoval ha van valaki aki ebben a temaban kezzelfoghato segitseget tudna adni nagyon megkoszonnem!
Tudom itt a babaneten is van hordozokendos topik, de gondoltam elobb megkerdem az `ismerosoket`:)


Teganpi nap jo volt, bar sajna nem tudtam oket rabeszelni hogy itt aludjanak, de igy is jo volt nem egyedul lenni, nezni egy kis emberke hihetetlen eszet es logikajat- mindig megdobbenek mire kepesek a gyerekek....baratnommel meg sokat trecseltunk...

Jajj, es egy szuper hir ert el minket: parom megis vehet ki szabit! Igaz a szules koruli hetek( kiiras szerint) pont nem jok, mert akkor mar sokan vannak szabin, de juli utolso hete. ugyhogy kb ugy fog kinezni amig korhazban vagyunk addig o dolgozik, utana ha hazajovunk kiveszi a torvenyi 5 napot, majd visszamegy dolgozni( addig talan jon egyik hugom) es akkor utana egy hetet lesz o. Szoval megsem leszek egyedul a babyvel!
Ees augusztus 20 utan is kivett 2 napot, ig lesz 5 nap egyben es tervezzuk lemenni a Balcsira!:) Hihetetlen hog lehet meg nyaralasunk is lesz!
Es ha augusztusban meg nem mernenk, akkor szeptember, mert szept 22tol is egy hetet beirt, mert 20an lesz az eskuvonk es utana "naszut"( ugy ertve Balcsi, vagy itthon romantikazas harmasban:) ).
Anyukam szerint nem vagyok komplett hog kisgyerekkel eskuvot tervezek, de mivel eredetileg sem szerettunk voln anagy eskuvot, vagy lagzit, igy nem erzem, hogy gond lenne.Amig a szertartas van, tud velel lenni akar egy tesom, akar baratnom, utana meg csak fogadast szeretnenk. Es tulajdonkepp azert szeretnenk megtartani- tavaly lett volna, csak nem voltunk MAgyarorszagon vegul- hogy meg tudjuk utani keresztelni a lanykat! Az meg masnap lenne.
Meg kulonben is en szeretem az izgalmas szitukat:)
NEm az igazi indok, en ha egyszer valmit a fejembe veszek azt veghez is viszem!:) Ezt en nagyon reg elterveztem iden szept eskuvo, szoval meg is tartjuk most mar!

Na megint remsegesen hosszu lettem. Bocsanat!

Anita: jo hogy Te is idetalaltal!
Meg ha a 9 honap rengeteg kerdeset nem is beszelted meg velunk, de majd a babas kerdesekben te is tudsz Nekunk segiteni, te is tudsz kerdezni....A kovetkezo talalkan Te is ott lehetsz.....
Jo kis tarsasag ez, es anyukaknet meg inkabb fontos lesz- nem az elso idokben mikor hajunk is egnek all azt se tudjunk hova kapjunk- hogy legyenek ismerosok, "bajtarsak", ossze tudjunk jonni....!


Na tenyleg elkussolok! szep napot mindenkinek!
Vendég
 


Halihó!

Nálam csak napközben lusta a bébi. Este a vihar előtt, valami hihetlen fájásaim voltak ... azt hittem megszülök. A gyerek meg nagyon bevolt indulva ... most megint semmi. Szerintem kimerítette a mozgalmas éjszaka :-)

Képzeljétek, mindjárt itt lesz a védőnő, de nagyon durva a szitu, mert még múlt héten mondta, hogy majd kijönne hozzám szerdán v. csütörtökön ... de előtte telefonál.
Na már most, úgy telefonált mint Ti :-) ma reggel kómásan ülök az ágyban és azon járt az agyam, hogy felhívjam vagy ne ... mert azt sem szeretném, ha úgy váratlanul betoppana. Rácsörgök és közli, hogy igen-igen persze mindjárt jön ... van még egy órám ????????????
Mivan?????? Gondoltam magamban, ez meg milyen rendszer? Na már nagyon várom, hogy ideérjen, és biztos kifogom osztani.

Egyébként is ma van a szülinapom egy csomó dolgom lenne ... na de mindegy :roll:

Tamara, sajnos én kendőügyben nem tudok neked segíteni, már én is láttam neten, meg újságban ilyen kötési példákat, de azt sem tudom hogy hol. Meg szerintem ezt úgy lenne jó megtanulni, ha valaki megmutatja, hogyan kell ... nem?

Nocsak esküvő? Nagyon izgalmas időszak lesz ez nektek! :D

Andi! Mielőtt még jól "összezavarnák" a tgyással :lol: a lényeg, várd meg azt a 28 napot a kiírt időpontig :lol: !

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Lanyok tok jol progtok igy az utolso idoben, igaz ilyenkor mar nincs is mas dolog csak varni. Az ejjel dolgoztam, sajna nappal annyira meleg van a lakasban, hogy nem birok szellemi munkat vegezni (fizikait se). Ugyhogy nem sok alvas volt az ejjel, mert mire befejeztem, felkoltott a vihar, utanna meg Adi volt ehes (hurra).

Agyilag annyira nulla vagyok, hogy reggel elmentem vasarolni a rossmannba es mikor fizettem volna, akkor vettem eszre, hogy nincs penztarcam. Szerencsere itthon felejtettem es nem elloptak. Szoval utanna vissza megegyszer, majd jatszoterezes....most meg alszok egyet a gyerekkel.

Szep napot nektek,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!

Timi - boldog-boldog születésnapot! Lesz party meg köszöntés? Biztos a védőnő is szülinapi ajándéknak szánta magát :D !
Tamara - nyaralás, szabi a Balcsin, esküvő - micsoda sok jó hír, látod jó dolgok is történnek :D
Andi - én sem akarlak összezavarni, de én úgy tudom, hogy a kifizetőhely már nem a munkahelyed, hanem az államkincstár. És szerintem úgy éri meg talán a legjobban, hogy: szabi, táppénz és ha megszületik a baba, akkortól TGYÁS (mert az csak 168 nap). Persze ehhez kell, hogy a körzeti kiírjon tápénzre a szülésig. Azért is jó, mert a táppénz és a TGYÁS is 70%-a a fizetésednek.

A jogosulotságokról van egy szuper tájékoztatóm - amit a cégem állított össze, akinek szüksége van rá az írjon és elküldöm.
Eszter

Kép
chesther
 
 


Hali,

Egy jó dolog van a mai napban, hogy itt vagyok a munkahelyemen és van légkondi. A tegnapi nap azért nem volt semmit. Az a baj, hogy anyuéknál, ahol most ideiglenesen lakunk laposteteő van és a szobában ritkán megy 30 fok alá a hőmérséklet és igazán aludni se tudok.
Timi nagyon boldog szülinapot! tegnap nekem is a vihar alatt teljesen beindult a gyerek azt hittem kirúgja a ház oldalát. Férjemmel össze-vissza rohangáltaunk, hogy üvegtörés nélkül sikerüljön becsukni az ablokokat. Közben még ki kellett a kertbe rohani Benő felfújható kis medencéjéért. Amit már nem ott találtunk meg ahol hagytuk. Iszonyú szél volt.

Andi szerintem is amíg tudod addig húzzad a tgyás intézést a lányok által említett módokon. Az a 168 nap olyan hamar elmegy és úgy megérzi az ember anyagilag, amikor először kapja meg a gyedet.
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Kriszti jól teszed, hogy alszól egyet Ádámmal, én is megírom ezt és megyek aludni ... :-)
Nem vagy semmi éjjel dolgozol, le a kalappal. A szétszórtság az nálam is áll, mondjuk még nem mentem el vásárolni pénztárca nélkül, de már meséltem, hogy olyan fordult elő velem, hogy a dokitől fizetés nélkül akartam távozni :oops:
A terhesség és ez a meleg, teljesen meghülyíti az embert!

Kata, Eszter!

Köszi a szülinapi köszöntést :-) A védőnéni nagyon aranyos volt, 1000-rel szabadkozott, hogy teljesen el van havazva, hogy ő ilyet soha nem szokott csinálni, de mindenki otthagyta őt egyedül ... jönnek a szabadságolások ... stb. Hát nem volt szívem leszúrni, hogy nem azért ülök itthon, hogy az ő hívását várjam. Na de ilyen vajszívű vagyok én :-) Egyébként nagyon megdicsért, hogy szép a babaszoba, és milyen katonás rend van a gyerek cuccai között :wink:

Igen lesz majd szülinapi buli, de csak a hétvégén. Pénteken a barátokkal, szombaton apuékkal, vasárnap anyummal és anyósékkal. (szüleim elváltak)

Én is felkeltem hajnalban a viharra, mondanom sem kell férjecském azt sem tudta, hogy vihar volt az éjjel, mert meg sem moccant amikor én szaladtam a tárva-nyitva ablakokat bukóra csukni. Nem is tudom, hogy lesz ha szülök, fel fog ébredni ha kelteni próbálom :lol: hihetetlen alvókája van!

Na megyek és én is durmolok egyet.

Majd még később benézek.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Sikerult visszaaolvasnom. Timi, kivanok en is nagyon boldog szulinapot!

Nallunk az a baj az esonel, hogy kopog a redonytokon es brutalis, olyan, mintha bombaznak az epuletet. de legalabb baboca nallam nem zavart be egyenlore:)

TGYAS en is tappenzt javaslok addig, ha megoldhato. Mondjuk most valoszinu, hogy hamarabb fogom kerni, mert tobb, mint a GYED es jovore ugye tobb lesz a GYED, tehat elmeletileg nyerhetek valamennyi kis penzt.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


hali,

Csak, hogy teljesen összezavarjuk Andit nálunk a cég fizeti ki a Tgyást és a Gyed-et is (de szerintem mindenhol). Ami most változás volt év elején az az, hogy mint családtámogatási kifizetőhelyek szüntek meg a cégek. (ebbe tartozik a gyes, az egyszeri anyasági támogatás és a családi pótlék).

Lányok jó pihizést du-ra.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Timi! Isten eltessen sokaig!
Ezt emlitetted nem, hogy nem szertetned, ha a kislany szulinapi ajandek lenne, mert megiscsak jobb ha kulon alkalom lesz majd, es ketszer bulizhattok:) Akkor ez sikerult!
Azert csak lightosan a bulizasokkal! BAr Te eg yigen fitt mami vagy!



Hat ez a belvaros dolog annyira mar nem a kellemes mokak koze tartozik- ekkora hosegben ilyen dagadt labbal....
Azert kicsit shoppingoltam:) Azt hiszem lassan a teljes anyasagit elkoltottem elore. De most oszinten, 6000 ftert vettem 5 db gyrekruhat, ebbol 2 ketreszes, es csak az egyik ket reszes eredeti ara 6000:) Szoval azert nem csinaltam rossz vasart. Igaz ezek mar nem a ket legkisebbol valok. Abbol annyit kaptunk kolcson hogy venni csak eg yunneplost vettem meg regebben, meg multkor azt akis egyuttest.Tenyleg lehet az lesz inkabb a hazahozos....
Lassan kezd olyan ruhatara lenni a babanak, ami mar nem aggaszt hogy keves lenne:) es meg ez utan jon amiket igertek, ha kibujt es biztos a neme:) Mindegy, legalabb a ruhazasa nem lesz problema.....remelem az etetese se!

Olyan rossz, mostanaban annyi ujdonsult anyukatol hallom hogy szopis gondjaik vannak:( vagy tej nincs, vagy a baba nem szivja ki, ......pedig en annyira szeretnem ha sikerulne! Nem azert mert az az anya a szememben aki szoptat- hisz szamos ok miatt nem valosulhat meg, es attol ugyan ugy szereti az a no is a gyermeket- sot meg csak azert se maiert anyos nekem allandoan szajkozza, hogy de ugye szoptatni fogok, mert hogy a tapszer mellett gyenge beteges lesz- ebben sem hiszzek, van szamos ellenpelda- hanem azert mert olyan szep meghitt perceket adhat, es valahogy az a rituale jelleg ami egy egy szopi tud lenni, nagyon jo lenne ha megadatna nekunk.

Kitalaltam ebedre casak sajtszoszos teszta lesz, az elelmiszer boltba mar nem volt erom bemenni( jellemzo, jo kis haziasszony vagyok, shopping az igen, de kaja az nem....)szegeny ferjem
:lol:
Vendég
 


:D sziasztok!

Tényleg össze zavartatok, de nem baj! Köszönöm, hogy segítettek!
A lényeg, hogy még ki leszek írva 10 nap szabira, ezt nem fizetik, az első perctől nem fizetik, ne háborodjatok fel, nyugalom. Létezik ilyen is. Vagy elfogadtam mikor oda kerültem vagy viszlát.

Táppénz: nem lesz kevesebb a gyesem vagy gyedem, ha kiiratom magam?

Timike! Isten éltessen sokáig! Sok boldog születésnapot!

köszönöm addig is!

Kép
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?