Új privát üzeneted érkezett!

Dylkai! Sajna Lilla is lefogyott, 20 dekát, mert hát ugye nekünk hányás, hasmenés egyszerre volt, enni meg nem akart, meg nem is mertem sokat adni neki, hogy legalább az a kicsi bent maradjon.
Vendég
 


SziasztoK!

Most nem tudok írni, itt van megint 3 napra az unokatestvér. :)
Majd küldök képeket. 6 és fél hónaposan 9 és fél kiló. :) Olyan puha baba. :)

Babuci!
Nagyon köszönöm és a bizalmat is, hogy megelőlegezed nekem! :)
A címet küldöm. Ráérsz bármikor feladni, mikor neked jó.

Banyus
Nagyon csinos voltál!!! Nekem is 20 kilót kellene fogynom, de 15-tel már boldog lennék nagyon.

Jövök még!
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Jahra, ahogy elnézem Lackót a fotókon, lehet még tovább kell halasztanotok a következő baba-projektet. Szerintem mire Lackó 3 éves lesz, szükséged lesz némi időre, hogy kipihend. :lol:

Era, jók a kutyusos montázsok is. Ennyi drága kiskutyát! Tényleg nagyon dédelgetni valóak.

Cékla: bekanalazott Csabi vagy fél adag céklás krumplit, hát 3 órával késöbb meg kikakilta az egészet, de úgy pirosan. Gondolhatjátok azt a pillanatomat, amikor levettem róla a pelust... Azt hiszem, egy-két hétre visszatérek a bébiételekhez, úgyis utálok főzni. A bébiételektől még sosem volt hasmenése.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

 
 

Hát sajnos nem jártam sikerrel, elfogyott a gombás medence és már nem is lesz. Mindegy, igazából nem tragédia, úgyis kimászna belőle :lol:

Csajok, úúúúgy irigyellek titeket, én is úgy szereték találkozni veletek, de egyszerűen megoldhatatlan ezzel az ördögfiókával egyedül felautózni, ráadásul itt nincs is autópálya, csak a Balcsitól. 3 óra most még sok lenne neki. Sajnálom :cry:

Nem tudom ki írta, talán Dylkay hogy a manója 9 dekát fogyott. Nem akarom elbagatelizálni, de nálunk ilyen különbségek súlyban naponta többször is vannak, annyit tojik ez a gyerek. Télleg nálatok napi hány kaka van? Le merem fogadni hogy senki nem előz meg minket a napi 6-al...... :lol:

Amelyik babák még "csak" forognak, azok hamarosan kúszni fognak, mostantól egy-két hetente lesznek hatalmas nagy fejlődések, meglátjátok. Minden baba a maga tempójában fejlődik és ebből a tempóból semmilyen következtetést nem lehet levonni a későbbiekre vonatkozóan. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy ha sétálunk és megállít egy ismerős, nem is nagyon mondom már mi mindent csinálunk, mert vagy leb'sznak az "okosok", hogy ne engedjem neki hogy felálljon, lépegessen, mert o lába lesz, ferde lesz a gerince stb. Mekkora barom az olyan aki egy csupa mosoly, hiper kiegyensúlyozott kisgyerek láttán ilyenekkel traktál? A másik véglet meg az (akikkel együtt szültem), hogy jajj a Lackó már ezt-azt csinálja, eszik, stb, mert az én babám még csak ......bla-bla-bla. Ilyenkor mindíg elmondom, hogy a Lackóhoz és a hasonlóan aktív babákhoz nem szabad mérni a sajátokat, mert mi vagyunk a hogyismondjam, extrém sportolók a sok kocogó között. Egyedi és ritka, de nem ez a mérvadó. Úgyhogy bmit is írok a Lackóról, kérlek szépen benneteket, higyjétek el, nem dicsekszem, vagy kivagyizok, csak írom mió történik nálunk. Úgyhogy akinek pillanatnyilag a forgásnál tart a babája üzenem, hogy használja ki még ezeket a nyugodt heteket, mert hamarosan vége és jön az állandó aggódás a leesik, kicsúszik, magára rántja stb témakörben. Ma ugyanis kicsúsztunk a babakocsiból, anyukám vigyázott rá, aki ettől szegény annyira rosszul lett, hogy leesett a cukra és behypozott. (diabéteszes anyukám). A Lackó meg pislogott kettőt és mászott tovább. A fűre esett amúgy, jobban meglepődött szerintem, mint amennyire megütötte magát. Utána becsípte a kezét a babapopsitörlős dobozba, mert a másikkal rátehénkedett és fájt neki. És sorolhatnám. 7 hónapos. Bele se merek gondolni mi lesz, ha egyedül nekiindul. Ahol van egy minimum 5 centis kiemelkedés, ott már áll fel, úgyhogy mostantól egyszerűen nem tudok már főzni, max ha alszik, de mi készül el 2o perc alatt?

Holnap megyünk babauszira, ez az utolsó előtti. Most én úszik vele, mert bár nálunk ez kanbuli apával, most az építkezés miatt be kell érnie velem.

A telkünk egyébként tényleg csodálatos helyen van, mint egy giccses festmény, olyan a kilátás. Kaposvártól van 12 km-re, itt laknak a férjem szülei, gyakorlatilag a második falu a várostól keletre. 4oo-an lakják és a főok amiért itt építkezünk az, hogy 2ooo nm-et kaptunk 2 misiért, a városban meg 8oo nm-es telkek vannak 12 misitől. Nem mind1......mi a telken spóroltunk, de jó üzlet volt :D

Megyek lefekszem, apa ma szolgálatban van, lefekszem korán mert hulla vagyok. Ne aggódjatok a kilók miatt, amint elindulnak a manók szaladnak le a kilók, én most kevesebb vagyok mint a terhesség előtt, pedig eszek mindent, de nem írom le miket, nem akarok senkit bosszantani. :? Amúgy meg tudom, ha lenne rajtam plussz kilo akkor nagyon zavarna, mégis azt mondom, hogy gyönyörűek vagytok, igazi mamik! Én amondó vagyok, hogy a szopi abbahagyása után fél évvel már magától látszani fog a visszaalakulás, sajnos aki nem szoptatott, mint én, a a baba 6 hónapos korára már eljut ide. Cserélnék, higgyétek el. De mind1, nem kezdek bele újra és újra. 8)

Szép álmokat !

Kép
jahra
 
 


Ágnes, a cékla színezi a kakit, egy rokonom egy üveg céklazabálés után berohant a kórházba, hogy bélvérzése van. Szerinted???? Semmi baj, ha csak piros volt az normális!

Egyébként igen, apával elhalasztottuk a hugi gyártást, pontosan a Lackó miatt. Kell hozzá a figyelem és ha túléljük az első 3 évét, akkor nekem meg pihi fog kelleni, nagyon jól mondod! Szedem is a fog. gátlót, mert hiába örülnénk egy váratlan huginak, mindenki megszenvedné egyelőre ha nem csak a Lackóra kéne figyelni. Hulla vagyok és még csak mászik.... :lol:

Era, azt szeretném kérdezni, hogy a fr. bulldog mennyire engedi magát szeretgetni, mert ez a két faszi (Lackó és a férjem) csak vasár- és ünnepnapokon hagyja magát szeretgetni. :lol: Úgyhogy miután nekem is lesz kutyám apa házőrzője mellé, én rátok gondoltam. Apa szerint a fr. bulldog nagyon horkol, ez igaz? Mondtam neki hogy nem baj, legalább elnyomja az ő horkolását. :roll:

Kép
jahra
 
 


Jahra!

Tuti horkol, nekünk shih-tzunk van,az is lapos orrú és iszonyúan horkol :lol:

Én nem hiszem hogy egymáshoz kéne mérni a gyerkőcöket, a határ időpontokat kell nézni, hogy abban benne van e, tehát 6 hónaposig forgás, 8-9 hónaposig mászsá és 11 hónaposig a felállás meglegyen. De hogy ezen belül előbb vagy később az mindegy.

Ma Berti feltérdelt az ágyunknál egyébként, úgy látszik a mászsás megtanulása volt a anyg feladat, innen már gyorsan halad. Pedig 1 hónapja nem Dévényezünk, szóval nem amiatt.

Lafie!

Még jó hogy nem jártátok meg jobban ezzel a betegséggel:( Sokszor kórház a vége az ilyesminek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jahra!

Csak hogy megnyugtassalak én csak pelenkapazarlónek hívom Bertit :roll: De komolyan, minden evés után kakil, van hogy 2x is. Viszont alig pisil, mert egyszerűen továbbra sem iszik, pedig már tulajdonképp csak főzeléket és tejpépet eszik napközben. Ma a kánikulában 2x kért inni, de se sütőtöklé, se víz nem kelltt, csak ordított, végül ivott 50 ml tápszert.
Így a pelusainkben szinte semmi pisi, mégis napi 6-ot használok kb. Valami olcsóbb pelust fogok nézni, mert tök felesleges nappalr az extra nedvszívó képesség. :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Tényleg látszik a kakijukon hogy épp mit ettek :D

De tényleg furcsa, én is jobban szeretem a semleges színű dolgota, ma pl tökfőzeléket evett, azt nagyon szereti (univeres, 8 hós) meg sokat eszik brokkolis bébiételet, a hawai csirke is nagy kedvenc.

Nekünk ezek a 8 hós kaják most nagyon bejönnek, simán megeszi az egészet, 220 gr-os., van amiben sajt is van már, ilyesmik.(Kivéve univer, az csak 163 gr, abból 1,5 üveggel megeszik, ezért nem szeretem de pl főzőtökfőzelék csak abból van)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dylkai! Mi vagyunk a kanálból nem evők…még mindig. De most iszik szépen banánturmixot pohárból kb 50ml-t…Aztán 130ml tápot. Ez van. Én már ennek is örülök. Nem nem számoltam hányan leszünk, legyünk csak minél többen. Bár remélem nem fog szakadni. Férjek jöjjenek csak nyugodtan!

Kép
nyafi
 
 


Nézegetem a régi képeket, Emma iylen volt 8 hónaposan :D Hát nemigazán hasonlítanak :D Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jahra, tényleg gyönyörű helyen fogtok lakni! Asszem majdnem mindenki irígykedik :D.

Benő is a forgásnál tart, meg néha kúszik hátra és körbe-körbe. Meg néha négykézlábra áll. Szerintem teljesen időben vannak a babák, ahogy Manó is írta. Minden gyerkőc egyedi és siettetni tényleg felesleges bármit. Úgyis eljön! :)

Era: én maradnék a Bullma-nál! Róla nem is teszel fel képeket... :( Persze a picik is aranyosak, de én inkább nagy kutyi rajongó vagyok.

Ági: szerintem ne add fel a főzést! Benő majdnem minden új kaja után csinál egy ilyen "hasmenést". Aztán a második után már semmi. Én me g mindig azt hittem az elején, hogy de jó, legalább lesz egy kaja, ami segít rajta, ha nagyon kemény a kaki vagy ilyesmi. No aztán nem. Másodszorra adtam már semmi nem volt. Persze lehet, hogy Csabinál más a helyzet.

Bencének is kezd kicsi lenni a 190 g-os üveg. Ebédre még benyom utána egy 100g-os gyümit desszertnek :D. Nagyon rákapott mostanában a kajára.

Azt szeretném még kérdezni, hogy van - e valaki, akinél mostanában hiába fáradt a baba, mégsem akar aludni? Nálunk napközben ez van (éjszaka nem). Tegnap is másfél órányi kimerítő harc után aludt el napközben. Mondjuk legalább utána aludt egy órát. Látszik rajta, hogy fáradt, de lerakom és ordít. Felveszem, akkor nagyjából oké, de egyből elkezd nézelődni, meg le akar mászni, stb. Minden érdekli, de közben meg fáradt. Hiába bújok hozzá, egyszer bejött, de azóta szabályszerűen kiröhög, ha odabújok. Játéknak veszi. Ha kiveszem és lerakom játszani, akkor pedig max 5-10 percig játszik, aztán sír. Tegnap szopival aludt el végül. De erre abszolút nem akarom rászoktatni. Ötletek?

Kép
vargaviki
 
 


Viki, most kezditek azt, amit mi 2 hónapja csinálunk. Bence nekiindult a nagyvilágnak, egyre több és több dolgot fedez fel, minden egyre izgibb, kitágult a világ. A kis agya meg csak kattog a sok sok élmény kapcsán, próbálja feldolgozni az élményeket de folyton folyvást felvillan egy-egy aznapi új dolog, ami nem hagyja nyugodni. Valahogy így lehet elképzelni ezt a korszakot és nem akarlak elkeseríteni, de ennek nem mostanában lesz vége. Mi gyakorlatilag nem vagy alig alszunk napkozben, de ha mégis sikerül akkor azt úgy érem el, hogy megvárom, amíg annyira fáradt, hogy dülöngél szinte, akkor az ölembe veszem, persze megfeszül és zokog, menne vissza játszani. Na ilyenkor picit próbálom lenyugtatni, lehúzzuk a redőnyt, halkan beszélek hozzá, simogatom a combiját, hogy picit lehiggadjon. Aztán ha van kajaido ha nem, akkor is kap pici tápit, amibe kb 3o és 5o ml között úgy bealszik, hogy ihajj. Ezzel a módszerrel ha szerencsém van, akkor egyet délelőtt, egyet délután is alszik, kb 45 percet. A lényeg, hogy hagyd hogy kifáradjon, labdázz vele, csináljatok mászóversenyt, ilyesmi, egészen addig, amíg majd' elájul. Sok sikert :-)

Kép
jahra
 
 


Manó, anno és lemaradtam erről, miért kellett Dévényezni Bertivel? Hiszen olyan mozgékony... :roll:

Édes volt Emma, igazi kiscsajos, tündéri. Ja a pelusról azt akartam mondani, hogy én kipróbáltam a tesco pelust és nagyon bevált, de most éppen nem tudjuk használni, mert az egyik méret már szorítja a pocakot, a másik viszont nagy még. Úgyhogy most Liberozunk, ezzel is maximálisan meg avgyok elégedve.

Kép
jahra
 
 


Pelus: nappalra én pampers sleep&play-t használok, éjszakára liberot. Sleep&playből a midi a metro áruházban 29 Ft-ra jön ki, ha 31 db-ost veszel. A maxi persze drágább már, asszem 36 Ft. Nekem ez a legolcsóbb most asszem. (midiből) A maxikat még nem néztem annyira át, pedig lassan át kell nyergelnünk rá, mert ez kezd pici lenni. A libero , huggies, pampers 40 Ft körül van asszem. Mármint egy db. Babylove nekünk nem jött be, tescosat még nem próbáltam, majd megnézem azt is.

Kép
vargaviki
 
 


Csajok, ha az örökmozgóktól akartok 5 perc szünetet, rakjatok be a gépbe egy adag mosnivalót, tuti siker, Lackóm hosszú percekig elnézi, pedig ez nála nagy szó :-) Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Jahra!

Igen, a mosógépet Berti is lesi:)

Amikor született rá volt 2x tekeredve a nyakára a köldökzsinór, ezért szürke volt, adaptációs zavar, 3 óra inkubátor + volt egy kis nem becsontososdott dongalába. A lába miatt kezdtünk el Dévényezni, mert nem akartam sínbe tenni. De kicsit feszes is volt és nem fordult meg oldalra időben, a Dévény nagyon helyretette, most abszolút jól halad már magától is. A lányoknak írtam itt régebben hogy Emmával én nagyon megjártam, ő megkésett mozgásfejlődésű volt kicsit, de azt mondták nagy nehéz baba, ne aggódjak és végül 3-4 éves kora körül kezdtek kijönni a problémák nála, ami baba korban sokkal jobban korrigálható lett volna és rövidebb idő alatt (az idegrendszeri érés nagyon összefügg a mozgásfejlődéssel) Na kb ennyi :D

Pelus: ma néztem a lila tescóst, de nem volt nagy csomagos, a kis csomagos meg nem érte meg 1 Ft-al volt csak olcsóbb darabja mint a pampersnek. :roll: Itt a sleep and play is drága volt a tescóban.

Viki!

Tudod mindíg vesznek fel új szokásokat. Az alvás az meg aztán állandóan változik. Lehet tényleg egyszerűen túlpörög , vagy nem akar aludni mert érdekeses a dolgok. Berti meg tegnap este nem akart aludni, nagy nehezen sikerült 10-kor ágyba dugnom.

ma a tescóba őt is vittük sé nem vittem babakocsit, betettük a bevásárló kocsiba a gyerek ülőbe, hát csak úgy feszített, nagyon élvezte, egy hangja nem volt. Hihetetlen nagyfiú lett.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Írtam hogy itt van nálunk az unokatestvére Apornak és nem igen van időm írni. Nagyon aranyosak együtt. Apor folyton matatja a fejét és az arcát, időnként rá akar támaszkodni vagy ráülni. A kisfiú nem annyira mozgékony, mert képzeljétek ma lemértük és 9,8 kiló.

Banyus
Nektek is kibújt a második fog? Apornak tegnap.
Ma éjjel csak kétszer kelt fel és napközben is jól aludt.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Neked akartam írni, hogy szerintem Emma kicsit hasonlít Bertire. Nem lehet azt mondani, hogy egyáltalán nem.
Emmánál mi volt a baj később? Miket vettek észre? Apor unokatesója is le van picit maradva. HAsra fordul, de még vissza nem láttam. 8 nap múlva 7 hónapos. És amikor felveszem, akkor hajlik össze vissza, nem tarja magát. Neki is nagy a súlya, de én tuti elvittem volna Dévényre.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Húúú csajok nem is tudom ki írta, Manó vagy Banyus (?), hogy a homeós bogyókat a nurofenes injektálóval adja be. Hogy ez mekkora ötlet!!! Így iszik is a lányom! Vizet próbáltunk meg a homeós bogyókat feloldva és megivott vagy 10 ml-t! Áttörés!!! Nem köpi ki a folyadékot így! :lol: :lol: :lol: Kösz az ötletet!

Ma megvolt az első úszásunk medencében. Mármint nem babauszin, hanem a férjem tesójáék medencéjében az ikrekkel. Annyira édes volt Hanna :) Féltem, hogy hidegnek fogja tartani a vizet (28 fokos volt), de egy nyikk nem hagyta el a száját. Már ezért megérte a babauszi, hogy ilyen kis vizibolha lett :)

Anika. Sztem hétfő lesz a napja és küldöm végre a medencét :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Rakok fel pár képet

Zsófi unokatesóval

Kép


Elmentük vásárolni Tescóba és mindig így berakom a bevásárlókocsiba. Megkapaszkodott és végig így fogta a kocsit :D

Kép


Szlovákoknál voltunk kajálni és elkapta apa poharát

Kép


És a mai uszis képek

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Viki, ilyen nálunk is van, hogy már dörzsöli a Csabi a szemét, mert álmos, aztán mégsem akar aludni. Mostanában az megy, hogy a kiságyában semmiképp nem alszik napközben, de ha beteszem a járókájába (utazóágy pontosan), ott általában igen. Van, hogy hagyom 5 percet sírni. Vagy elalszik utána, mert olyan álmos, vagy tovább sír, és akkor kiveszem, és egy óra múlva újra próbálkozom. De amúgy azt látom, hogy hol 3-4 "nemalvós" nap következik nála egymás után, hol meg néhány délelőtt-délután sokat alvós.

Persze, továbbra is főzök (is) Csabinak, azt csak bosszúságomban írtam, hogy nem fogok. Egyébként meg elég nehéznek találom a helyzetet, mert egyrészt a legjobbat szeretném neki kajából is, és úgy gondolom, hogy a saját főzésű a legjobb, másrészt meg nem szeretek főzni, mert akkor addig be kell tennem a járókába, és ezt hol elviseli, hol meg nem. (Hol meg elalszik, mire elkészül a kajája. :? ) Szóval ilyenkor meg arra gondolok, hogy inkább egyen bébiételt, mert akkor többet tudok vele foglalkozni. Remélem, ha már nem kell mindent pépesíteni, egyszerűsödik a dolog.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


És két fotó Csabiról.
Ágnes

Kép
Kép

Kép
agnes2000
 
 


Jahra!

Lackó iszonyú édes! :D Milyen lelkesen figyeli a mosógépet :lol: :lol: :lol: Tele van élettel ez a gyerkőc :)

Viki!
Hanna is szenved mostanában az elalvással. Bár ő még mindig kézben alszik el legtöbbször, de eddig felvettem mikor már álmos volt és pár perc és aludt. De mostanában már egyre többször sír meg sikongat egy kicsit mintha nem akarna elaludni, pedig tudom hogy álmos és kb 5 perc múlva alszik is...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Agnes!

Nagyon jó ez a "repülős" kép Csabiról! :D

Manó!

Emma nagyon szép kislány volt. Most is az, de babának is nagyon szép volt. Ügyesek vagytok :wink:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Drága Csabikám, mintha a Lackót látnám. Egy perc nyugtom sincs tőle :lol:

Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a képek!!!

Babuci, nagy szép a medence is, egy ilyet én is elviselnék itthon!!! :wink:

Anika!!! IGEEEEEEEEEEEN! megvan!!! a második! és!!!! 1* kelt!!!! Persze anyuéknál, nem tom majd itthon is remélem....
Kicsit összeszaladtak a dolgok! Tesóm válik! két gyerkőcük van, ugyhogy most vele foglalatoskodtam hétvégén! Annyira egy tahó a sógorom, már megint lebukott.... sajnálom őket. Úgy néz ki költöznek hozzánk.

Anika, jó kis hétvégéd lehetett. Megint pihenni mentek??? én nem értem, ez már nekem is sokkkkk! Persze ők tudják....
Tegyél fel képeket!!!!!:-)

Manó, Emma is nagyon cuki!!!! Azért kis hasonlóság van köztük is!!

Ágnes, én is inkább főzögetnék, ha lenne normális zöli itt... így gyakorlatilag sok félét nem lehet csinálni. Nekem addig simán elvan... GYakorlatilag mindent lehet mellettük, asszem én szerencsés is vagyok,,, vagy csak tudták, milyennek kell születniük:-)))
alávás nálunk is így van, de végszükség esetén hinta, ott mindíg megadja magát!!! nagyon kírály dolog ez!!!:-)

Tegnap anyuéknál annyira édi volt Bazsi, csak őt vittem, mert a párom épp szülinapozott a családjával.... tettem az ágyra új játékot, és azt a nekiindulást... el sem tudom mondani, nem kúszott nem mászott, lapátol kézel-lábbal ezerrel, és vhogy oda jutott:-)))

na megyek, semmi érdekeset nem tok írni most...

Mona???? ha olvasol írj pár sort!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


sziasztok

megvolt a keresztrlo. nagyon jol sikerult, 15 személy volt + 3 gyerek. annak ellenere, hogy vendegloben tartottuk, annyi penzt kaptunk ajandekba, hogy nekunk nem kerult semmibe.

A menu: eloetel: porkolt csiga tesztaval, kaposzta savanyusaggal
erdelyi csorba leves husgombocokkal
cordon bleu, csirke sult, rantott gomba, rantott krumpli, borsos rizs, vegyes savanyusag
vegyes hazi sutemeny
torta

Mindket gyerek szo nelkul turte, hogy megkereszteljek, meg mark sem sirt.
Itt vannak a kepek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Csajok kész vagyok. Ma érdekességképpen megszámoltam, hogy negyed óra alatt hányszor áll fel a Lackó és 22 lett. Mostmár tuti, hogy azért nyüglődik ennyit esténként, mert izomláza van. Ez nem normi, komolyan, 11 hónaposan kéne ezeket csinálnia, nem 7! Esküszöm bicepsze van! Olyan ereje van, hogy néha ha nem fogom elég ügyesen, minden erőm ellenére kitolja magát a karjaimból. Annyira sok minden történik vele egy nap mióta kitágult a világ, hogy este szó szerint erőszakkal tudom csak elaltatni kb 1 hete, mióta felállt. Fekvőpózban, oldalrafordulva magamhozszorítom, bal karommal a jobb kezét szorítom le, a tenyeremmel meg a balt, a jobb kezemmel meg a lábait. Mindezt akkor amikor már ülni se tud a fáradságtól, de vhogy képtelen átbillenni az alvásba, pedig a szemecskéi már le-le csukódnak. Ilyenkor anya-ellökés, zokogás következik, általában 2x, 3x 5 mp-ig és minden alkalommal 3 percen belül alszik. TRAGÉDIA! Anyum ma döbbent arccal nézte az egészet a délutáni alvásnál. Ugyanis átvettem tőle a Lackó altatást egy 45 perces folyamatos sikertelen próbálkozás után. Lackó szédeleg, nyüszít, morog az álmosságtól, dörzsöli a szemét, de nem alszik el. Akkor közbeléptem, 2 perc és horkolt, de a küzdelem megvolt. Anyu szegény majd' elsírta magát, hogy az ő kicsi nyuszikáját kényszerzubbony módszerrel altatom, de belátta, hogy semmi más nem jön be, pedig mindent kipróbáltunk. Ez van. :roll:

Te meli, annyira gyönyörű kislány a Zsófi, hogy Lackómnak megmutattam mielőtt elaludt, hogy tessék megnézni, memorizálni és majd ilyen szép lányokat hajkurászni. Nevelem az esztétikai érzékét, jobb ha már most tudja mi az a szép lány :lol:

Kép
jahra
 
 


Era, Mano, Meli, képtelen vagyok épp ésszel felfogni, hogy hogy lehet két gyerekkel megoldani a mindennapokat. Szuperek vagytok. Én estére olyan vagyok mint egy zombi. Alig alig tudom megoldani a mindennapi főzést, pláne hogy időben kész is legyen, közben a takarítás, mosás, vasalás, pakolás, vmi mindíg elmarad. Vmit rosszul csinálok asszem. :roll: De esküszöm, a férjem ugyanezt mondja, hogyha órákat csak ő van a gyerekkel, hasonlóan kifacsarva érzi magát, pedig edzett, sportos, nem egy elveszett ember. Dolgozik a munkahelyén, amikor meg nincs szolgálatban akkor falaznak a kollegákkal ebben az afriaki melegben. Tegnap este olyan fáradt volt, hogy megkért, ne beszélgessünk, mert a száját se bírja mozgatni. Erre én meg éjjel jól rávágtam egyet a hátára. Az törpént ugyanis, hogy ő a bal oldalamon alszik, ott, ahol reggel a Lackó is szokott szundítani velem reggeli után. (1 hete már nem alszik reggel). Na a lényeg, hogy totál mélyen aludtam, a férjem meg valszeg a jobb oldaláról a balra fordulhatott álmában, erre én a legeslegmélyebb álmomból felriadva átnyúltam, hogy elkapjam, mert azt hittem a Lackó az és lezuhan az ágyról. Had ne mondjam, felébredtünk mind a ketten. Apa szerint biztos vmi bajom van és éjjel ezért verem őt. :lol: Áááá megyek szunyálni, ma is szolgálatban van, hallottátok biztos, hogy lezuhant egy helikopter a Csányi birtokon Nagybajomnál, apum a mentők miatt, férjem a tűzoltóság miatt ügyezett. Pont beszélték, hogy lett volna egy nap amikor nem találkoznak (mert apum is segít a háznál), aztán mégis összefutnak vmi miatt. Na jó éjt! 8)

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Meli
És ha jól látom reformátusok lettek. :) Ugye? Nagyon szépek a képek. Honnan szereztél keresztelő ruhát? Nekem is kell majd Apornak valami hófehér őszre, de nem cifra és nem felnőttes, hanem babás.

Mi is ünnepeltünk ma születésnapot. A menü:

vargánya leves, benne pirított libamell darabok
narancsos kacsasült, és a belsejében alma volt, hozzá krumpli, de zellerkrémmel összedolgozva, isteni illata volt,
majd somlói galuska

Nehéz így diétázni. :)

Banyus
Az a helyzet, hogy a férje várja e tőle, hogy tartson vele időnként a feleség gyerekek nélkül. Hallottam ma egy beszélgetést köztük, hogy az anyuka panaszkodott, hogy ő nem megy a gyerekek nélkül nem tudom hova. Mégis úgy gondolom, hogy normálisnak tartja, hogy elmegy havonta néhány napra. A kisfiú 9, 8 kiló és még nincsen 7 hónapos, úgy hogy 2,9-cel született. Én még csak az egyik irányba láttam megfordulni. Ma azt mondja nekem az apja: eteted az Aport? Be van esve az arca, mint aki a menekült táborból jött. Olyan ideges lettem. Az én 8,8 kilós gyerekem a menekült táborból. :) Amikor egy tökéletes gyerek. Naponta 10-szer feláll és egész nap mászik. Annyiszor nem áll fel mint Lackó. :) Nem akartam mondani, hogy ők meg úgy túltáplálták azt a gyereket, hogy semmire nem képes.
Szerintetek sokat eszik?
Reggel: 230 táp, majd egy egész alma 2 db. keksszel, aztán ebéd, ez általában 200 gramm környéki zöldséges valami, ma répa volt rizzsel és marhahússal, majd délután rizspép 160 gramm, este 230 táp.

Az altatás nálunk sem egyszerű, vagy cicin, vagy babakocsiban tologatva. Sajnos. Ezt elszúrtam, a következő gyereknél ügyesebb leszek.

Banyus
Örülök, hogy megvan a fog és hogy Bazsi alszik. Apor ma éjjel 5ször keltett, pedig van 2 foga. Nem is tudom, jöhet neki még? NEm adtam először Dentinoxot. Ma éjjel megint adtam, ki tudja, holnap megvizsgálom az inyét. :)

keresek képeket és rakok fel

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még akartam írni a Hannáról, hogy édes a medencében. :)
És Babuci köszönöm nagyon!

Csabi pedig nagyon ügyes, olyan mint Apor. :) Ő is odavágja a fejét néhányszor. Szegény Aport ma háromszor érte baleset.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita, ne aggódj, nem eszik sokat :-) A mi mai menünk:

6 órakor 35o tápi
Fél 1o-kor egy 19o gr-os paradicsomos krumpli babakaja
Fél 1-kor kb 23o gr krumplis, spenótos, almás, cukkínis csirkemell
3-kor 1 alma, 1 banán, 1 őszibarack, 2 babapiskóta
Fél 6-kor a maradék ebéd, kb 15o gr spenótos cucc
Fél 8-kor 33o tápi.

És ez az általános. Mindehhez látjátok, nem nagydarab baba. Baba :roll: Gyerek. :lol: 8 és fél kiló és 74-es rucikat hordunk.

:oops:

Kép
jahra
 
 


Kép


Kép


Kép

és a Szumócska :)


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Játszik az apja dobfelszerelésének egy darabjával. :)

Kép

és más képek :)

Kép


Kép

És az egyik kedvencem, a 3 unokatestvér: Hunor és Magor és Apor. :) Apor testvére már nem lesz or végű. :lol:

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


No eltűnök. :) Jó éjszakát nektek! Teleraktam az oldalt képekkel. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Megvolt nálunk is a keresztelő, nagyon-nagyon jól sikerült, voltunk vagy 30-an de a szertartás is nagyon szép volt a buli meg szuper :D Mondjuk Berti olyan szinten túlpörgött hogy éjjel 3-ig egy óránkénr kelt, de megértem, én is alig tudtam elaludni. Fényképek nem lettek túl jók, itthon meg nem is készültek csak a végén mikor már a harmad társaság volt, mert Emma lenyúlta az elemeket belőle a buborékfújóba.
Mondjuk én azt nem mondhatom hogy nem került semmibe, mert mi leginkább ruhákat kaptunk meg Emma egy csomó játékot, de hát nem is számítottam mondjuk másra, nem erről szólt.

Dobok azért pár képet, sok időm nincs mert a férjem keresztfia itt maradt szombatig, majd akkor megyünk Kh-re és visszük haza, szóval most van egy 12,5 évesem is, de ő már mondjuk olyan önálló hogy nem nehezebb velük mint kettővel. Szóval a nagy korkülönbségnek is van előnye.

Jahra!

Hidd el Emma után én is így éreztem mint te most Lackóval, 2 éves koráig sikítottam ha valaki 2. gyereket emlegetett.

Anita!

Nekem nem tűnik olyan extra soknak az a kaja amit írsz, csak ahhoz képest sok hogy nem aktív egyáltalán. Valószínű ilyen alkat szegény. De ez nem azt jelenti hogy nem kellett volna már gyógytornászhoz vinni, a Dévényes nekünk azt mondta olyan nincs hogy túl nehéz egy baba és ezért nem mozog.
Emmánál legelőbb az volt feltűnő hogy az egyensúlya nem jó, ez már kb 2 éves kora körül, de akkor még csak árnyalatnyit. Aztán ahogy nőtt egyre feltűnőbb lett ugye, minden sportot később tanult meg egyre jobban maradt le a kortársaitól (pedig alapvetően mozgékony, bátor is, tehát nem ezek hiányába vagy lustaságból maradt le. Nagyfokú érzékenység, nagyon nehezen nyílt meg embereknek (oviban pl semmi gond nem volt vele, nem sírtm ottmaradt szívesen, két barátja volt is, de az ovónőkhöz vagy fél évig nem szólt mini csoportban). és amia legfőbb volt nálunk az éjszakai bepisilés. Kb fél év fejlesztő torna után (ami az idegrendszer érését segíti elő, a babakori mozgásformáktól elindulva) elmaradt az éjjeli bepisilés, feltűnően nyitottabb lett, cseveg a szomszédokkal, ha játszóra megyünk mindíg talál haverokat, oviban is játszik mással is nem csak a két barátjával, ilyesmi. Az egyensúlya is azért alakulgat bár extra jó sosem lesz.

Még ami érdekes volt hogy nehezen szédíthető. ez egy tipikus mérése az idegrendszeri érésnek, mert minél érettebb az idegrendszer annál jobban hajlamos szédülni, ne kérdezzétek miért. Ezért van hogy a gyerkek jobban bírják a pörgést, mint a felnőttek. Emma extrém nehezen volt szédíthető, állandóan pörgött a székkel pl.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Még annyit hogy Emmánál pl amikor tanult járni még egyáltalán nem látszott ez az egyensúly probléma, sőt, 10 hónaposan járt és nem volt az az elesős fajta járás tanuláskor, 1 évesen ugrálóvárba jártunk és 1,5 évesen végigmászott a 2-4 éveseknek való műanyag csúszdaváron. Ezért mondom mindíg hogy ezek a problémák később kezdenek el látszódni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Keresztelő előtt Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lassan már csak az én gyerekem pogány. Szeptember 20.-n lesz a keresztelőnk, tegnap írtam. :)

Manó
Nagyon szép Berti a fehér keresztelő ruhájában. Honnan van? Én még nem tudom mit adok Aporra.

Remélem a mozgással kapcsolatban nincs igazad, de az biztos, ha az én gyerekem lenne, akkor elvittem volna Dévényre. :)
Jaj, mit csináltunk. Képzeljétek, ő tápszeres baba és sohasem szopott, még újszülött korában sem. Megpróbáltam mellre helyezni, hogy szopik e. :) Nem szopott. :) Az anyukája nem tudja. :oops:

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kit hagytam ki? Dyt? Van friss adatod Bonitáról?

Tusi
Szoptatsz még?

Hol vagytok?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hello beszéltem a gondnokkal, hogy elsején ne nyírja a füvet, így bizti lenn tudunk lenni, ha szép lesz az idő. Egy óra jó? Érkezhettek korábban és késöbb is én nem bánom!!! aki nem kapott még címet, vagy telefont, az szóljon nyugodtan!

Kép
nyafi
 
 


Szia Anita, ne aggódj, Lackó is pogány, de ő így is marad, apa nem szeretné, nekem meg annyira nem fontos, hogy ezen egymásnak feszüljünk. Majd fog járni hittanra és ha szeretné majd akkor megkereszteljük. 8)

Van valami ötletetek, hol tudnék utánaolvasni ennek az altatástémának? A Suttogónak a második kötetében van erre vonatkozóan valami? Csak és kizárólag úgy alszik el ha szó szerint lefogom, írtam már. De egyre nehezebb, iszonyat ereje van. De ha megtalálom a jó fogást, akkor 5 mp és szunyál. De ez akkor sem normális, hogy így kell elaludni.... :roll:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Anika, ez nagyon aranyos tőled, hogy a tápszeres babát megpróbáltad megszoptatni. Gondolom, azért nem kellett neki, mert a szopás kb. 4 hónapos korig van reflexből, ha jól emlékszem, utána viszont már tanult tevékenység. Amúgy a fotókon nem látszik, hogy el van maradva, kifejezetten jók a két babáról készült fotók.

Anika, baba-mama tornára, vagy úszni sem akarja vinni az az anyuka a kisfiát? Hátha az úszásra rá tudnád beszélni, azt nem érezné kínosnak a gyógytornával ellentétben. Bár hát az sem ciki, itt a fórumon is hányan vittük a gyereket rá. Bár gondolom, ezt hiába mondanád neki. Ha "hajlik össze-vissza", akkor flexy baby. Ez az ellenkezője a feszes gyereknek, és ez is jól kezelhető Dévény-tornával, de itt nem annyira nagyon fontos az 5 hónapos kor előtti megkezdése a kezelésnek, mint a feszes gyerekeknél.

Manó, jók a keresztelős képek! Te egyiken sem vagy rajta? Gondolom te fotózál. Nagyon érdekes, amit Emmáról írtál. És jó, hogy hát azért utólag, nagyobb korban is lehet részben korrigálni a lemaradásokat.

Alvás: passz. Talán a hinta, amit Era írt, hátha bejönne Lackónak is? Vagy nincs otthon egy hintaszéketek?

Mondjuk, most nálunk is nehezedik a helyzet: Csabit 4 napja esténként egy órán keresztül fektetem le: állandóan feláll az ágyában. Ha kijövök ordít, ha bemegyek, vigyorog. Azt csinálom, hogy 5 percenként bemegyek, megpróbálom lehiggasztani és visszafektetni. Aztán úgy 30-60 perc után már nem áll fel többször és elalszik.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Anita!

A fehér az a babszobáról van használtan, egy kis rövid ujjú rövid szárú napozó, ebben vittük, de végül a templomban a nagyteremben átöltöztettük, mert a férjem azt mondta öltöztessem át az öltönybe mert hűvös volt :oops:

Ágnes!

Ki kell ábrándítsalak, a templomban aki fogja Bertit az a dagi az én vagyok :roll: Mellettem a férjem, A férjem mellett a barátaink kislánya, mellette a barátnőmék és az ő ölében az ő 2. kislányuk. Emma meg az én másik oldalamon. Az otthoni képeken nem vagyok rajta, de anyukám fotózta, nem tudom hol vagyok.

Jahra!

Emmának régen csak a kezét kellett lefogni úgy aludt el, Berti viszont nem csípi ha lefogom, csak elkezd sírni. Sokszor ő is csak dobálja magát az ágyban, pedig álmos. A különbség hogy ő amikro igazán álmos az ölemben sem akar lenni, hanem húz az ágyba.

Anita!

Én is megpróbáltam Bertit megszoptatni mikor kb 3 hete nem szopott már, hogy hátha van kedve és beindítaná a tejet (akkor még kínlódtam a fejéssel), de csak jól megharapott. 2x próbáltam aztán elég volt. Aki soha nem szopott ennyi idősen nem kezd el szopni. ha lefejnél neki tejet annak biztos örülne. Vagyis valószínű. Bár sok jelentősége már nem lenne amennyihez így jutna.

Mondjuk személy szerint én nem szoptatnám más gyerekét meg :oops: , nem tudom, nekem az olyan intim dolog. Egy régebbi fórumon emlékszem valakire aki egyszerre szült az anyukájával és neki nem volt teje, az anyukájának igen és ezért időnként a nagyi szoptatta a babát, hát bevallom én nem tudnám elképzeléni ezt sem. Ha fejne neki azt igen. De biztos csak én gondolom így.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Írtam már, hogy most vasárnap kereszteljük Zizit? Nem tudom, hogy mi kell hozzá. Márminthogy mivel kell készülni? Lesz egy kis vendégség, de kell vennem nekem ajándékot Zitának, vagy a keresztszülőknek? Kaját sem tudom még. Svéd asztalosra gondoltam, majonézes salival, esetleg sült cs.combok :? Ötlet? Segítsetek!

Az elalvás nálunk is "elromlott", mióta ideköltöztünk, pedig tudjátok, mennyire szuperül ment. Önállóan nem tud elaludni, és nincs tuti recept, hogy hogyan tudnám legalább én elaltatni. Hol cicin sikerül, pedig már nincs is tejem (nem Anika 2-3 napja már nem szoptatok, mert egyik este, amikor nem evett, "lefejtem" 8 milit, így már érthető miért nem akart), hol a hordozóban ringatva, de hogy én letegyem és csak úgy magától elaludjon olyan nincs. Sír sír, majd mintha felébredne, és 1-2 óra múlva álmosodik csak újra el, persze addig nyűgös. Piszok nehéz. Régebben csak letettem, nyűglődött pár percet, majd bealudt, de olyan is volt, hogy egy hang nélkül, magától. Talán emlékeztek egyszer ezen is aggódtam, hogy túl sokat alszik...ááá hol van az már. Babakocsiban mondjuk nyikk nélkül elalszik, de csak ha tényleg fáradt, különben ül, előredőlve, kapaszkodva és nézelődik ezerrel. Még az esti elalvás a legsimább, mert nálunk úgy van, hogy fürdés, majd cici, vagyis ez már nincs sajna néhány napja, majd be az ágyba, cumiból tejecske. Közben dudolászás, és ha minden jól megy elalszik. De sokszor túlpörög, és sír, forog, de egy idő után azért elfárad, nekünk két napja azt jött be, hogy megnyugtató, halk hangon mesét mondunk, érdemes kipróbálni, egész jól működik. Ma is bejött, Tibinek sikerült álomba mesélnie, pedig tiszta zizi volt, mondjuk elég meleg is van, gondolom ez is zavarta.

Ja meleg, felhívtunk egy klímást, hogy jöjjön és szereljen (a másik lakásban volt klímánk, itt meg akartuk spórolni, de ha már júniusban ilyen kánikula van, mi lesz később?), erre mondjam hogy július végén rá is érne, annyira be van táblázva...

Visszatérva az alvásra, sajna mostmár masszívan ébred éjszaka kb. 2hete, igaz most ráállt a f5ös kelésre. Én marha persze megetetem, mert Tib mindig rámszól, hogy etessem, mert úgyis éhes (szerinte ha egy gyerek sír, csakis éhes lehet), így mostmár rá is szokott szerintem, bár régebben is volt egy-egy hét amikor felkelt éjjel, aztán visszaállt, bízom benne, hogy most is ez lesz, és nem nekem kell kínkeservesen visszaszoktatnom. Annyira jó volt, a 7-f8as ébredés. Mondjuk már azt elértem, hogy reggel 5felé, amikor felébred, akkor etetés közben vissza is alszik, nem bohóckodik ott nekem, mert olyat is csinált eleinte. Nem is szólok hozzá szinte, nem is nagyon mosolygok, csak tolom a szájába a cumit, hogy érezze éjjel van még, szóval csak takarék üzemmódban vagyok anya hajnali f5kor 8)

Meli!
Zsófikád szokás szerint meseszép, nem lehet szó nélkül hagyni :D

Valamit még akartam... :?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Nem, neked nem kell ajándékot venned, majd ti kaptok ajándékot. Papnak szoktak egy kis adományat adni :wink:

Mi mondjuk 30-an voltunk :lol: de a következő volta menü,

egybe sült fasírt sertés és marha húsból keverve, főtt tojással a közepén, baconnel borítva. Sült csirekcomb.+majonézes kukorica+petrezselymes újburgonya+görög saláta. Töltött káposzta.

Ezeket a férjem előző nap elkészítette, kb 10-13-ig kész volt az egész. A majonézes kukoricát készen vettük, a petrezselymes krumplit meg reggel megpucoltuk a krumplit és megfőztük, a forró vízben hagytuk, keresztelő után csak dinszteltük a petrezselymet , és összekevertük, kész is volt.

Mindneki dugig ette magát és nagyon ízlett mindnekinek.

Utána volt 2 torta, pogácsa, rokonok hoztak még sütit.

Délután a férjem még grillezett a tovább maradóknak kis csirkemell nyársakat, volt rajtuk még hagyma és szalonna, meg előzőleg bepácolt sertés tarját, grill kolbászt+maradék ki lett hozva.
Reggel 9-kor érkeztek az első vendégek és este 7-kor ment el az utolsó :D És nálunk is svéd asztalos volt, a képen látszik sátor, aza alatt volt kirakva a kajcsi, és a tányérok.

Nagyon jól sikerült és mindenki talált ízlésének megfelelőt, bár legtöbben mindenből ettek kicsit :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: