sziasztok,
Andi - engem nagyon kellemesen megleptel az olasz bejelentkezessel, szuper hangulata van az elmenybeszamolodnak
! Elvezzetek az ottletet, es odahaza is nagyon jo nyaralast kivanok nektek!!
Huha, ez a skarlat mindkettotok leirasa alapjan eleg durvan hangzik
. En eddig csak hirbol hallottam rola, de most majd utanaolvasok kicsit.
Ha barkit erdekel amugy, en ezt a konyvet tudom ajanlani oltasokkal kapcs:
http://web.mac.com/richardhalvorsen1/iW ... cines.html
A konyv szerzoje, egy tobb mint 20 eves NHS tapasztalattal rendelkezo doki, azota mar egy maganklinikaja is van, ahol o vezeti a 'babyjabs' rendelest.
Mi szerintem el fogunk hozzajuk menni, elso korben par vertesztre, h megnezzuk mi ellen immunisak a gyerkok. Ugyanis mar parszor elofordult h nem egyertelmu kiutesek voltak rajtuk (fokent Tinin), amit a GP sem tudott egyontetuen felismerni. A baranyhimlon is csak "allitolag" esett at a lanyunk, a fiunk pedig vagy teljesen tunetmentesen, vagy egyaltalan nem. Szoval jo lenne ezeket a dolgokat biztosra tudni vegre.
Andi - ha van kereslet az ESOL oktatasra a kornyeketeken, akkor en tovabbra is csak ajanlani tudom. Bar amikor a tonnanyi papirmunka kozepen ulok, akkor mindig megfogadom, h kitanulok valami olyasmit, amihez nem kell ennyi extra munka a tanitason tul
. Na de azt viszont mar nem tudom neked garantalni, h a lassan 3 evvel ezelott altalam leirtak meg mindig ervenyben vannak ...
.
Hello Ildi
az en gyerkoim fiatalabbak mint a tieid, Andi lenne a legjartasabb a kerdeseid megvalaszolasaban. Csak ok most eppen utban vannak Mo. fele...talan bejelentkezik otthonrol is.
Sztem a kicsi fiad mar iskolakoteles lesz akkorra mire atkoltoztok. Masoktol ugy hallom, h a beiskolaztatasnal nem csinalnak kulonosebb problemat abbol ha a gyerek nem beszeli az angolt. Olyat meg nem hallottam h emiatt alacsonyabb osztalyba raktak volna barkit is (de ez nem jelenti azt, h nem is tortenik meg). Inkabb sztem az fog tortenni, h vagy kulon nyelvorakat biztositanak a szamara, vagy meg azt sem, csak hagyjak h feltalalja magat. De ne izgulj, altalaban nem kell felteni ezeket a csoppsegeket. Annyira ugyesek es fogekonyak a nyelvek irant, h nehany honap alatt felsorakoznak az anyanyelviek moge. Nekem volt olyan ismerosom, akinek a lanya nulla nyelvtudassal, alig fel ev utan osztalyelso lett olvasasban
.
Olyat is hallottam mar, h van suli ahol anyanyelvi classroom assisstant-okat alkalmaznak, akik kezdetben segitik az angolul nem tudokat a sajat nyelvukon. Mondjuk ezek talan inkabb lengyel, litvan, orosz valtozatokban fordulnak elo, nemtom.
A kislanyod jarhat tobb is mint napi 3 orat bolcsibe/oviba...csak az extra idot ugye ki kell fizetni
. Esetleg neki nezz utana meg a pre-school nevezetu helyeknek. En peldaul ezeket jobban favorizalom, mint a bolcsit/ovit...de ez csak egy maganvelemeny.
Na most mar leallitom magam, mert tisztara en uralom itt a topikot.
puszi nektek, b