Új privát üzeneted érkezett!

Tancsu,pihenj csak.Kellmost neked. Azt hiszem én is nyújtóom egyet. Sokat nem lehet,bármelyik pillanatban itt a párom.

Kép
flóra 11
 
 


Tancs, nem akartalak ám megbántani! Menj csak, szórakozz amikor csak tudsz, ha meglesz a baba, úgyis otthon kell "ülnöd". Én sokszor ha mehetnék sincs kedvem, mert itt akkora a nyüzsi és a hangzavar, hogy semmim nem kívánja még munka után is!
szilzi
 
 


sziasztok. megjöttem. van még itt valaki?Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 

 
 

addig visza olvasok, amig nem jöttök Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


de közbe figyelek Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Még itt vagyok,Timi. 8)

Kép
flóra 11
 
 


Én is vagyok, de folyamatosan támadnak! :shock:
szilzi
 
 


de jó, még pont elkaptalak.
iró lassú ez az oldalKép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


kik támadnak?Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


tiaztára rá kattantam ezekre a pofákra. és mindig megpróbálok a szövegemnek megfeleöt találni, ezért olyan sokáig tart válaszolnom!Kép szörnyü

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


mi van?ide most csak én irogatok?Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


ezt muszály volt ide raknom. úgy tetszik Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


megjött a drágám, mennem kell.majd holnap benézek.
sziasztok. Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Én egy utazási irodában dolgozom és mindig jönnek mennek! Nagyon jók a "pofák", de ezt szinte már mindennap leírom és mindennap mosolygok rajtuk! :D
szilzi
 
 


Sziasztok, megyek haza! Látom mindenki elfoglat volt ma :(
Puszi Nektek!
szilzi
 
 


Sziasztok...

Na kb fél órája estünk haza....
Délután 20 perc pihenő után hazajött a párom, igy nem volt nagy alvás...
Szerintem holnap sokáig fogok aludni, bár ki tudja...:P

Mentem csicsikálni.....jóéjt mindenkinek...:D

Cupp..:)

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Kép
Helló, helló!
Ma megyek a tesómmal és a Vivikével arcot festeni és hennázni, ő fogja csinálni, nem én, mi csak odaülünk, bár a Vivike már festett rám, tök szép lett. :D
Na, nem ilyet:
Kép

KépKép
benó
 
 


Kép
Ezeket a kéz- és lábhennákat imádom, legszívesebben tetőtől talpig kifesteném magam, csak sajnos a mi kultúránk nem igazán ilyen. Pl. mint érettségi jegyzőt kicsit megbámulnának totál hennásan. :wink:

KépKép
benó
 
 


Visszaolvastam.
Zsuzsi, nagyon gratulálok a jó eredményhez! Kép Nagyon örülök neki! Kép Most már csak azt nem értem, hogy miért beágyazódási gyógyszert kaptál? Meg azt, hogy először most a piri jön, vagy hogy lesz ez? Mikor kell elkezdened szedni ezt a D. kezdetű gyógyszert?

De ez egyébként tök jó, és bíztam benne, hogy van ilyen gyógyszer, lehet, hogy nekem is szükségem lesz rá. Kép

Szilzi, miért nem jó a 40 nap a babásodáshoz? Kép Mit olvastál? Kép
Klassz a recepted, Szilzi, de szerintem magozd ki a cserkót! Kép

Tancsu, szépek lettek a sütik! Kép

KépKép
benó
 
 


A szüleimtől tegnap 10 körül értünk haza, azért nem jöttem. Nagyon jól érezték magukat, szép volt az idő is!
Kép Kép
Hoztak nekünk gyönyörű fehér kavicsot a partról! Kép (meg karkötőt, meg a kislányoknak nyakláncot, a fiúknak páleszt)

Kedves Szilzi, érettségi és szakmai vizsga van az iskolában még a jövő hét végéig, és én jegyző vagyok Kép , aki az összes dokumentumot elkészíti közben, bizit í stb., és egész nap ott kell lenni, hátha szükség van rám (bevinni az érettségire valami papírt vagy mittudomén), meg hát egy kicsit elő lehet készülni, de mindig igazán akkor kezdődik el a munka, amikor az aznapi érettségizők levizsgáztak, mert akkor be kell írni egy programba a szóbeli pontszámokat, kinyomtatni osztályozó ívet, törzslapot stb. nekik, megírni a bizit, és gyakran a rendszer elég lassú, ezért sokáig tart.

KépKép
benó
 
 


És sok érdekes fennakadás történik közben, amikor telefonálni kell, hogy a központban javítsák ki, amit mi elcsesztünk stb.Kép , pl. tegnap is ezt volt sajnos. Égő volt, ott ült még egy órát pluszban az elnök és a vizsgázó is, de hát ez van.

KépKép
benó
 
 


Előfordul. :wink:

KépKép
benó
 
 


Hát, lehetséges, hogy ma sem igen fogunk egymással találkozni onlány, mert én kb. 9-ig vagyok itthon, aztán megyek anyuékhoz. Kép

KépKép
benó
 
 


Tegnap a Vivike barátkozott egy macskával (ezt a tesóm utálja) hennafestés közben, képzeljétek, én ilyet még nem láttam, szinte átölelte a lábaival. Kép
Én sem vagyok oda a macskákért (mint a tesóm és Szilzi), mert szerintem kiszámíthatatlanok. Úgyhogy, ha már necces volt a helyzet, szedtem le róla a macskát. A kutyák aranyosabbak szerintem, de inkább mindentől óvakodom (és a gyereket is óvom), ki tudja. Kép

KépKép
benó
 
 


Egy kis nyári olvasmány

Szent Iván éj:
Ennek a napnak a megünneplése, és az ezen a napon történő tűzgyújtás pogánykori szokásunk, tehát nagyon régre visszavezethető.
A Nap, amely a téli napfordulótól kezdve fokozatosan egyre magasabbra hágott az égen, ezen a napon éri el pályájának csúcsát. Ez a nap a Nap életének felezőpontja, amit majd a hanyatlás féléves periódusa követ.

KépKép
benó
 
 


Az ősi ember, aki még mágikus összhangban élt a természettel, a nyárközépi tűzgyújtással minden bizonnyal a Napot próbálta meg támogatni a sötétséggel vívott harcában.

A kereszténység korában a tüzet a világosság, a tisztaság, az egészség, az elevenség,a szenvedély, a szerelem és az örök megújulás jelképének tekintették, és így itt is megőrizte mágikus jellegét ez a szokás.

A középkorban a következő szokások éltek ezen a napon:
hatalmas örömtüzek gyújtása;
a szántóföldek megkerülése égő faágakkal;
lángoló kerék legurítása egy magaslatról.

KépKép
benó
 
 


Az örömtüzeket azért gyújtották, hogy minden szomorúságuk égjen el.

A szántóföldeket azért kerülték meg égő faágakkal, hogy a termést megóvják, megáldják.

Némely helyeken ezen a napon kerekeket forgatnak, amelyek azt jelentik, hogy a nap már az égen felső pontjára hágott és minden dolgok változnak.

KépKép
benó
 
 


Svédországban a nyárközépi máglyákat általában a keresztutakon lobbantották lángra.
A tűz táplálásához kilencféle fára volt szükség. A falusiak egy bizonyos fajta mérges gombát dobáltak a lángok közé, hogy megtörjék a manók és más természetfeletti lények hatalmát, amelyek a néphit szerint ezen az éjszakán a legaktívabbak. A régi svédek ugyanis azt tartották, hogy a nyári napforduló éjszakáján megnyílnak a hegyek, és a föld mélyének lakói elözönlik a fenti világot.

KépKép
benó
 
 


Az istenek a szerelmes asszonyokat ezen az éjszakán bájjal, szépséggel, termékenységgel és egészséggel ajándékozza meg, akik ezáltal könnyedén az ujjaik köré csavarhatják kedvesüket. A mendemondák szerint ugyanis ezen az éjszakán a szerelmesek szíve egymásra talál.

KépKép
benó
 
 


Az ezen az éjszakán meztelenül szakajtott gyógynövények különleges gyógyító hatással rendelkeznek.

Kedvelt tradíció volt, hogy a falu hajadonjai körbetáncolták a meggyújtott farakást, majd amikor az utolsó szikra is kialudt, a kenderföldre mentek, és mindannyian leheveredtek, majd ruhájukat leporolva felálltak. A hiedelmek szerint amelyikük után a letiport kender felállt, az a következő évben férjet talál magának.

A tűzgyújtás talán az összes hagyomány közül a legelterjedtebb. Eszerint a tűzrakást háromszor kellett átugrania mindenkinek, aki azt akarta, hogy Szent János illetve Szent Iván segítsége által a Szentháromságnál kegyelmet nyerjen. A tűzbe dobált almának és más gyümölcsöknek szintén gyógyító erőt tulajdonítottak. A tűz egyfajta védő-erőt is jelentett az emberek számára, akik az ünnepek végén a ház falára akasztották a tűz körbetáncolása alkalmával viselt koszorút, hogy az megvédje őket a későbbi tűzkároktól, természeti csapásoktól és a gonosztól.

KépKép
benó
 
 


Szilzi, ma megcsinálod a 2. tesztet akkor? :wink:

KépKép
benó
 
 


Mindenkinek szép jó reggelt! Kép

Kép
flóra 11
 
 


Hú, de unom már magamat! :roll:

KépKép
benó
 
 


Á, helló, helló! Kép

KépKép
benó
 
 


Vissza ne olvass, mindjárt mennem kell. :D

KépKép
benó
 
 


Flóra, mi lett veled? Kép Hova lettél?

KépKép
benó
 
 


Jaj, Benó, annyit írtál ma reggel, hogy hirtelen nem is tudom visszaolvasni. De nem baj, csak írj. Majd elolvasom. Látom elemében vagy!
Kép

Kép
flóra 11
 
 


Én mindig. :lol: Majdnem. :lol:

KépKép
benó
 
 


Tegnap nem volt kedvem írni, meg semmihez sem. Megint felhúzott a múltkori anyuka. Annyira csökevényes az agya, hogy az már fájó.

Kép
flóra 11
 
 


Mit akart már megint? :evil: Hiszen most segítettél is a gyerekének, hogy jobb legyen a jegye! Jó lesz, ha már vége lesz az iskolának nálatok! :evil:

KépKép
benó
 
 


Tegnap beírtam az ellenőrzőjébe a múltkori 5-öst és a tegnapi 3-ast is. Erre nem tetszett neki, hogy miért írtam be neki az 5-öst, ha egyszer kijavította hármasra. Hát nem érti meg,hogy én azt a jegyet nem törölhetem ki! Csak lehetőséget kapott,hogy javítson, de az egy másik doga volt. Az év végi kilépője attól még 5-ös lett neki. :evil:

Kép
flóra 11
 
 


Vagyis megbukott?

KépKép
benó
 
 


Most az baja szegény agyának,hogy miőrt lesz a lányának a biziben hármasa. Kiabált velem a telefonba tegnap, hogy ő azt nem engedi! Na ,puff!!!! És milyen jogon? Kérdem én. Hát ki a fene állt a katedrán egész évben? Talán ő,hogy fenntartja a jogot az osztályzásra? Megőrülök ettől a nőtől. :evil: :evil:

Kép
flóra 11
 
 


Tehát nem bukott meg. Csak hármas lett.
Mondd meg neki, hogy legyen szíves, ne hívogasson, hanem ha valami problémája van, az iskolában keressen fel. Mit hívogat otthon? Menjen a fenébe. :evil:

KépKép
benó
 
 


Nem bukott meg, csak a tesztet írta meg rosszul. De az anyukának az sem tetszik, hogy közepese lesz a biziben. Ettől is jobbat akar. A férje meg a háttőrből kiabált, hogy minek beszél velem, majd elver engem és majd kénytelen leszek kettest adni. Mit szólsz?

Kép
flóra 11
 
 


Úristen, ez borzasztó! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Az igazgatónak azért megmondanám a helyedben. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Basszus! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép
benó
 
 


Ezt tettem Benó, mondtam neki, hogy én már lezártam a jegyeket ls minden dokumentációt leadtam a vezetőségnek, tehát ne zavarjon engem a magán telefonomon, jöjjön be hétfőn és az igazgatónőnél találkozunk. Megkértem őt, hogy ne zavarjon.

Kép
flóra 11
 
 


Jól tetted. :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
benó
 
 


Rögtön hívtam az igazgatónőt, elmondtam neki a történteket. Azt mondta, nyugodjak meg, jó hogy hívtam és tud róla. Hétfőn várja az anyukát és a gyreket, beszél veleés a lánnyal ott az irodában ő fog igazgatói tesztet íratni. Majd pofára esik az anyuka, milyen buta a lánya.

Kép
flóra 11
 
 


Na, most pedig küldök neked egy tündérkét:
Kép

Hagyd a fenébe azt a nőt! Nem is érdemli meg, hogy bosszantsd magad rajta! Kép
Hiszen tudjuk, hogy neked van igazad. :D

KépKép
benó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?