Új privát üzeneted érkezett!

Betti, szépek vagytok! És a kutyusok is. Én is szerettem volna egyet régebben a gyerek előtt, de most sajna hogy szegénykének a kaját is elfelejteném, meg persze a kert épsége és szépsége stbstb okoból, most csak távolról csodálom őket. Bár a múltkor amikor egy csávó be akart mászni hozzánk, a férjem felvetette újra a kutya lehetőségét.

Mesenézés: Rétes, nálunk ugyanez a helyzet, csak nem Vakond, hanem Micimackó, Süsü és Thomas. Már nem korlátozom be, egy idő után megunja, de lehet nem kéne hagynom ennyit. Fél délelőtt elmegy ezzel. Van mégis egy mentségem. Ábelnak szemüveg kell (kéne) és csak ezen tevékenységhez hajlandó (még - bízom benne) felvenni és az egyik le is van ragasztva neki. Úgyhogy ilyenkor megpróbálok erre gondolni. És van hogy otthagyja a mesét, de a szemüveget elfelejti letépni magáról....Másik meg: basszus, valamikor meg is kell főzni... És aközben elég ha csak ez egyik műsorozik. Bár van hogy a kicsi is alszik akkor, na akkor van max 1 órám kaját rittyenteni. Gondolhatjátok, hogy nem őzgerinc a menü, csak valami egyszerű - bár mostanában kár neki főzni megint, ja és újabban agresszív kismalac korszakát éli a drágám.

A diétád ötletes, én simán elhiszem, hogy bizonyos típusó embereknél működik...

A fene, ma akkorát aludhattam volna, horpasztanak mind a ketten egyszerre az ágyukban. De nem mertem lefeküdni, mert már előtte is aludt, azt hittem 5 perc lesz. Fel is ébredt most, de ez így egy óra volt...na mindegy, addig is veletek csevegtem, szép napot.

Ja és Dana!!!! Ez már naaaagyon sok idő!!! Már majd egy hónap eltelt, már nem bírjuk tovább!
megymag
 
 


Megymag, már célegyenesben vagyok, komolyan. Nekem van kézzel írott kismamanaplóm, előbb abba írm, és az már majdnem kész. Nem sok időm van ám hé...van hogy csak egy mondatot tudok leírni aztán máris mennem kell valakihez, valahova...:D nekem 2x annyi gyerekem van mint neked :D na nem akarok itt felvágni

már hamarosan kész lesz csak aztán nehogy csalódás legyen...hátha nem is olyan nagy szám az én történetem.

Puszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


Csak gyorsan, mert itt helyben elalszom.

Betti, csuda szépek vagytok mind! (És akkor apát még nem is láttuk, igaz? :wink: )

Rétes: nálunk "Nyucsika"-őrület van (Legkisebb ugrifüles). De szó szerint: Andris majd megbolondul érte, a férjem meg tőle... Mert csak 12 rész van a dvd-n, és nagyon hamar körbeér. Vannak más meséink is, de végső soron nem pótolják Nyucsikát, ezért a végén mindig nála kötünk ki este. Merthogy nálunk a szabály: nap közben van egyszer 1 epizód (nagy néha, ha nagyon esik vagy nagyon kell telefonálnom :oops: , akkor esetleg 2 vagy 3 is becsúszik), aztán este három. Név szerint "Egyik", "Mácsik" és "Uccs" epizódok. Aztán vége, hiszti, közös kikapcsolás, ebben a sorrendben. Ma tényleg kemény menet volt kitalálni az esőprogramot - és nem alvásidőben sütött hétágra a nap??? :evil:

Dana, kérlek szépen, ne vedd zokon, nem szemrehányásnak szánjuk a nógatást, teljesen világos így tapasztalatlanként is, hogy mit jelenthet négy gyerkővel helytállni - a fogmosós szemléltetésed elég jól sikerült, de kis fantáziával azért egyebet is el tudok képzelni - de tényleg olyan de olyan kiváncsian várjuk a történetet, amit átéltél! Nem tudsz elég unalmas lenni, hidd el, tökre drukkoltunk előtte és közben, és le a kalappal utólag - már csak a négy gyerek és a stramm Simon-kiscsávó miatt is. És akkor még semmit nem meséltél, csak azt tudjuk, hogy "izgalmas" volt. Esetleg csinálhatnál belőle folytatásos sorozatot. Hm? :D "Gyermekek közt". Ez lenne a címe. A címszerepben Simon Lajos. Meg persze Te. És akkor minden este elolvasnánk (párszor) az aznapi pársorost. És várnánk a következő estét. Na nem mintha így nem várnánk... Én legalábbis alig várom, hogy alhassak, megyek is.
Nagy puszi Nektek!
zsolka
 
 

 
 

sziasztok!
Betti, szép a kislányod! a pocakod is :)
a kutyusok aranyosak!!

Dana, hidd el nem lányregényt várunk, egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk :) simán elhiszem, hogy alig-alig érsz rá a 4 gyerkőc miatt :wink:

képzeljétek, a lányom tegnap a következőt közölte az apjával: "Szia te gyagya!" (és megsimizte)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olyan szinten visszadumál- parodizál minket, hogy az hihetetlen :) a beszélőkéje igen jó neki 8)
(mi lesz ha tini lesz?? :shock:)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka, Mamacsibe: :D

Dana! Én is megszavazoma a "Gyerekek közt" című folytatásos regényt... :)
megymag
 
 


halihó :D :D :D :D :D :D :D :D :D Kép

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Edit, ez AZ???? Nem vagy semmi!!!! :D (Jaj ha ilyet látok még mindig azt érzem, hogy én is én is...mikor múlik már ez el nálam...)

Szurkolok nagyon hogy minden oké legyen!!!!

Hamarosan kész lesz a sztorim, tényleg, már gépelem be. De egyben leadom, úgy mégiscsak jobb szerintem. :D

Pusz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Edit!
Gratula!!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Csibe!
Jessz! Jessz! Gratulálok!! :D :D
úgy látszik menő dolog ez az lh teszt, nem? Emlékszem nekem anno aznap pont semmi kedvem nem volt a dologhoz, amikor a teszt akcióra bíztatott. de azért hallgattunk rá, meg is lett az eredménye!
Kívánom, h minden rendben menjen!!!! :D :D :D :D :D
Viki
Vendég
 


Köszönöm a jókívánságokat lányok!!!
most parázok, nehogy ikrek legyenek... még csak múlt csütörtökön volt pé... elvileg... remélem korábban :D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Ediiiit! Jaj de jó!!!! :D :D :D
Hihhhetetlen hatékonyak vagytok, azt kell mondjam!
Ne aggódj, alkati dolog is, mikor mutatja ki, meg ez szép kis halvány csík, ahogy illik, innen nézve legalábbis, vagyis korán van még. Aztán meg ikrekkel is szép az élet, azt hiszem! :)
Most aztán nagyon vigyázz magadra nekem!

Dana, hát leadásban jó vagy, azt már tudjuk - csak minket ne utálj érte, mint a kekec pályázatos-elszámolós népet. Alig várom az olvasgatást! :wink:

Ma cserben hagyott az autónk, nem indult el, így a délelőtti programom ugrott, most viszont indulok neki a délutáninak - gyalog. :( Bár ki tudja, talán jobb volt így. Megsütöttem a szülinapi tortát holnapra - Andrisnak :D
zsolka
 
 


Boldog szülinapot Andrisnak!!!! milyen tortát sütöttél?
igazad legyen :D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Edit gratula! Így kell ezt csinálni kérem szépen.... :lol: Hatékonyságban tényleg nincs hiba. Nagyon-nagyon szép (és! hányásmenetes meg egyéb kellemetlenségektől mentes) kismamaságot kívánok!!!
megymag
 
 


Sziasztok!

Szeretnétek babátoknak egy igazán nélkülözhetelen kelléket?
Egy olyan takarót amit nem rúg le a sétánál, az autósülésben vagy alváskor?

Ami jó ha kéznél van vendégségben. Használható takarónak, hempergőzőnek vagy ágytakarónak.

Sőt! Te állíthatod össze, hogy milyen színű legyen milyen minta legyen rajt és még a babád neve is szerepel rajta?

Mi készítjük ezeket a névre szóló takarókat. Ölelni valóan puha, polár anyagból szimplán, duplán és egy különleges polár - pamut kétoldalú kombinációban.

Gyertek a www.gportal.hu/babatakaro oldalra és rendeljetek most 10% kedvezménnyel.

Üdvözlettel:Rempi
rempi
 
 


Miért nincs az ilyeneknek egy külön topik?! Én úgy unom ezeket a hirdetéseket! Puff! Puff! És: Uff. Szóltam.
Na jóccakát, nézem a meccset!
Viki
Vendég
 


Köszi Edit! :) Feketeerdő torta lesz, a megkenést holnapra hagytam. Andrisnak fő, hogy csokis legyen, legalább kinézetre :wink:

Ügyes vagy Rétes! Megfigyeltem nemrég (régi topikokat böngésztem épp), hogy egy csomó topik lehal egy-egy ilyen hirdetés után! Egyszerűen mindenkinek elveszi a kedvét a reagálástól, ehhez valahogy nem is lehet kapcsolódni meg semmi... De ha van egy ilyen ember, aki csípőből visszatüzel (nem a hirdetőre feltétlenül, csak egyáltalán az off-ra mégis ír valamit gyorsan), akkor megy tovább, mintha mi sem történt volna. Egyébként meg egyetértek. Galád orvtámadás az ilyen! :evil:
zsolka
 
 


Zsolka, mi van az autótokkal azóta? jó dolog sétálni, ha lehet, de ha muszáj, már nem olyan jó móka :?
Feketeerdő, nyami!!!!!
nekem a sütőben van a kedvenc meggyes piskótám, nagyon egyszerű és finom- a kertben szedtem hozzá meggyet ma reggel 8)
(na nehogy azt higgyétek, sütőfenomén vagyok- emellett egyszer csináltam rétest (kész lapból) meg egyszer gyümölcstortát, ennyi a tudományom :)

ma is teszteltem, egy ici-picit talán erősebb a csíkom, bár később jelent meg, mint a tegnapi, le is izzadtam, mi van. nade minden ok :)
viszont lehet, hogy van valami nemkívánatos erdei zöldség (gomba) nem megfelelő helyen, ha nem múlik gyorsan, kedden doki. pedig még nem akartam menni.... meglátjuk :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Szia Edit, pont most ültem ide.
A fiúk elmentek az imént kölcsön-akkutöltőért, tiszta haszon - így kicsit pihizek is.
A szülinap tortástul remekül sikerült, csak kutyául elfáradtam. Aludtam egy óóóóriásit fiastul :lol:

Tanácskérés következik:
úgy terveztük, hogy ha minden rendben lesz, két helyre még elmennénk nyaralni július elején. A legelső napokban pár napra barátokhoz, a következő héten meg Balcsira. Én ugyan már nem fürödhetek, de hát a fiúknak is kell egy kis móka, Andrisnak állati nagy öröm a víz meg a pancsolás. Tény: pont a 36 hetet töltöm majd, mikor indulnánk az első pár napos mókára - Debrecen mellé, az innen a fővárosból azért messze van. A balcsis móka végével meg a 38. hétbe csúsznánk. Ez volna eddig a terv.
Na, kaptam is érte jókora lecs*szést minap :cry: Hogy ilyenkor már nem szabad, veszélyes meg minden, túl messze van és ilyenek. Juj. Elszontyolodtam, azt be kell vallanom, meg bizonytalanná is tett a felvetés. A héten megyek dokihoz, őt persze meg fogom kérdezni, és eleve úgy terveztük, hogy ha bármi "gyanúsat" tapasztalunk, vagy csak nincs kedvem-kedvünk, fáradt vagyok, keményedek, akármi, akkor storno.
De mégis: Ti mit gondoltok????
Örülnék, ha hozzá tudnátok szólni!
zsolka
 
 


Zsolka, én Lindával nem mentem már sehová 27. hét után. mmint a munkahelyemen-közérten kívül :)
most nem tudom mennyire lennék bátor, vagy nem :)
Andris mennyi időre született? közelebb nem találtatok üdülési lehetőséget?
most így kapásból azt mondom, hogy az első kirándulásra mindenképpen elmennék, aztán meglátnám. mondjuk az autópályán hamar fenn lehet lenni pesten... vidéki kórházban nem szülnék, max az autóban :lol:

ha megadod az adatokat (Andris szülinapját már tudom, és az utolsó mensid kéne még), szívesen csinálok neked vonalzót, annyit kell csak tenned majd, hogy a profilodban beilleszted aláírásként. mit szólsz? :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Én Ágostonnal még nagyon mentem mindenhová, pedig vele vizesedtem, mint a fene. Sőt, én még a végén a Balcsiban is fürödtem, mert a nődoki azt mondta, h minden zárt, a Balatonban lehet fürödni, strandon nem. Sztem kb a 36-37. héten volt ez. Talán inkább a 36.-on. Mikivel már nem mentem, mert nem is volt hová menni dec.-január környékén, ugyebár. :D De vele én nagyon sokat keményedtem, és ő hamarabb is jött.
Szóval sztem tényleg csak akkor kell lemondani, ha érzel vmit. Nem tom, neked mennyi idő volt a szülés, nekem Mikivel rövid volt, de még annak a végére is felértünk volna Pestre a Balcsiról. Habár vasárnapi csúcsban lehet, h nem.... :?
Sztem még jó is, ha az ember kicsit kikapcsolódik így a végén, mert talán nem figyeli mindig a jeleket, nem?

De ügyik vagytoka sütést illetően! Nekem max csokis keksz, kakaóscsiga és kuglóf a tudományom, aztán slussz. Bár, ha figyelembe vesszük, h a férjem mindenből 1 v 2 szeletet eszik, akkor tiszta haszon, h nem sütök többet. :D Vkinek csak el kell pusztítania a maradékot, nem? :oops:

Ma a férjemre hagytam a gyerekeket és elmentem a cégem családi (figyelitek, CSALÁDI napra mentem :D :D ) napjára. Tök jó volt, ültem rodeó bikán, meg kötéltáncoltam, meg körbe pörgő-forgó karikába szíjjaztattam magamat. Mondjuk ez az utóbbi hagyott rajtam 1-2 kék foltot. :D Szóval élvezkedtem! A férjem meg jól elboldogult a fiúkkal, Miki megette a tejpapit (nem tok kézzel fejni, eszközöm meg nincs) így volt 6 órám "egyedül". Nagyon jól esett! :D

No, megyek, nézem a meccset!!!
Üdv: Viki
Vendég
 


Viki, én ezeket mind nem tudom sütni! nagyon ügyes vagy!!

Zsolka, zseniális ötletem támadt neked: fel kell hívni a debreceni/siófoki kórházat, van-e náluk vbac, ha igen, melyik dokinál, mi történik ha beesel szülni. ha rendes a dokid, ő telefonál helyetted, és kvázi "átad", amennyiben rádjönne a szülhetnék.
na???

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kakukk, itt van a hétvége vége, éled az élet itt a topikon, nemdebár? :D Én legalábbis itt vagyok.

Mamacsibe, hogy Te milyen aranyos vagy! Írok mindjárt adatos privit, ha tényleg van engergiád szöszölni nekem azzal a léccel. Nagyon köszönöm!
A kórházas ötleted is remek. Most szerintem megvárom még a dokis konzultációt pár nap múlva, és akkor okosabb leszek. A nyaralóhelyek adottak voltak (barátok miatt illetve a Balcsin egyszerűen ott van nyaraló a családban, ahová le tudunk menni simán - igaz, ez északi part, de majd megtudakolom, hol van legközelebb kórház), sok felszabadítható tőként most nincs, amit pancsolásba fektethetnénk :?

Rétes, nagyon köszi a tapasztalatokat. És ügyes vagy (férjestül) ezzel a családi kikapcsolódással is, nagyon kellenek az ilyenek szerintem! A sütéssel kapcsolatban meg csatlakoznék Edithez: kakaóscsigát én még az életben nem sütöttem, pedig szeretnék tudni, de nem tudok... :cry: Ehhez képest a torta - smafu :wink:

Szerintetek is jön a kánikula? Itt kerülget a frász. Nem mondhatnám, hogy túl fitt voltam a hétvégén, de legalább otthon volt a férjem gyerek után ugrálni. Most viszont indul a hét, nincs mese :? Pfhű, mi lesz itt!
zsolka
 
 


Na, próba következik. Léc-próba. Vonalzó mármint. Mamacsibe csinált nekem szépeket, lássuk, sikerült-e betennem őket! :)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sikerült!!!! Köszi Edit!! Jujj, de szépek... És már csak 39 nap - hinnye :shock:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, nagyon ügyes vagy a vonalzókkal! örülök, hogy tetszenek :D
kánikula: bizony hogy az jön. most nagyon nem örülök neki, mert oltásra kéne vinnem Lindát, és ő nagyon nem bírja ezt a meleget. :?

beszéltem a szülésznővel, ha hivatalosan "megállapították" a terhességet, akkor akar találkozni. hát végül is igaza van, bár nem esik olyan jól, hogy amit én meg a férjem tudunk, az nem elég "megállapításnak". tudom amit tudok 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


zsolka !
Hogy bírod ezt a meleget én nagyon nehezen bár amúgy is inkább tél rajongó vagyok mint nyár!?

Képzeljétek szülésznőt akartam fogadni és közölték hogy császár után minek ugy is az lesz a 2 is.
Hát eddig imádom ezt a kórházat :cry:

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Nohát, Csibe, ne izélj :oops: Miután megcsináltad és elmagyaráztad nekem, igazán nem én vagyok az ügyes!
Ne szomorkodj, az elején ez még olyan bensőséges magán-öröm, aztán majd épp elég intézményesülés lesz még (kicsit több is, mint kéne). Élvezd az első heteket! Kutya bajod? Lindával rosszul voltál?

Betti: szenvedek, mint a kutya, be kell vallanom. :cry: Kicsit ugyan sérti a stramm-csaj-vagyok-érzetemet, de hát nincs mit tenni. Elkezdtem Magne B6-ot is zabálni, és ma egyáltalán egy tapodtat sem moccantunk ki a lakásból kora estig - akkor is a hazajövő férjem vitte ki Andrist, hogy kicsit mocoroghasson. Volt még minden itthon, nem mentünk a kisboltig sem, itt csücsültünk a ventillátor árnyékában, ebéd után meg aludtunk két és fél órát - persze fejenként :lol: Jó volt. Holnap sajna nem lesz ilyen nyugis, el kell intéznem a GYES-t, ha akarok valamicskét látni belőle legalább. Persze megint megváltozott a rendszer, két éve még másképp kellett eljárni, most új variáció van, a telefon meg folyton foglalt az illetékes helyen. Hát, felpakolok minden iratot, aztán betolom a pocakomat. Szerencsére már jó az autónk - akkumulátor-töltés volt a kúra, hála az égnek, ennyi elég volt.
Megnéztem: UV-riadó volt ma, meg kánikula persze hozzá, péntek körültől fog hűlni az idő az előrejelzések egybehangzó állítása szerint. Várjuk!

Többiek, tessék szépen felbukkanni, hétfő van, nincs mentség! :wink: (Nálatok is olyan hihhhhetetlen lassú a babanet, mint itt? Rosszabb, mint egy passziansz, míg lép egyet a kattintásra! :evil: )

Kép

Kép
zsolka
 
 


Betti, lemaradt a második fele a gondolataimnak:
jó bunkó volt, aki ilyet mondott Neked, azt kell mondjam! :evil: Az orvos mit mond? Végülis az ő véleménye számít, csak rossz hangulatú, ha így állnak hozzá :cry: Ahelyett, hogy bátorítanának! Ne hagyd magad!!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Hali, bár lehet, már elfelejtettetek, azért még belekotty.

Betti! VÁLTS! Kórházat és dokit is! Ennél jobbat nem tudok javasolni. Ahol csípőből ezt mondja akárki, ott ez az általános és most már úgysem szabadulsz a gondolattól, max megpróbálhatod nyugtatgatni magad, hogy majd talán ez a doki meg amaz majd másként... Még azokon a helyeken is szűken mérik a vbac-t, ahol azt mondják, hogy nincs akadálya. Megjegyzem a szakmai protokoll szerint - ha, ha és ha, magyarán nincs kizáró ok - akkor a vbac (kellene legyen) az alapfelállás és hozzáállás. Bocs a kíméletlen őszinteségért, de én szívből mondom és jót akarok.

Süti ügy érzékenyen érintett. Már unom a muffint, mint a fene...

Zsolka! Nyaralásügyben véleményt kértél. Hát az enyém az az, hogy lehet, hogy nem véletlenül kaptad ezt a választási kényszert most. A terhesség vége felé sztem nagyon fontos a befele fordulás, a maradék félelmekkel való szembenézés és feldolgozás, a végső elkészültség kialakítása. Ha neked ez nyaralás alatt is megy, vagy esetleg már teljes az "elkészültséged" és teljesen nyugodt és tiszta és békés a lelked, akkor rajta, lehet hogy jót tesz egy kis nyaralás és lazítás, de akkor számolj vele, hogy a babák szeretik megvárni ezt az állapotot. És ha az anyai fészek belül is kibélelt és békés, akkor szeretnek gyorsan megszületni. Ha viszont az utazás most inkább csak figyelemelterelés egy egzaltáltabb állapotról, izgulásról, "parázásról", azzal sztem nem oldasz meg semmit, csak elodázod a baba születését. Sztem nézz szembe először a "parázásoddal". Bocs, te írtad így. :D Remélem sikerült éretlemsen leírnom amit akartam. Tudod én sokmindent a lelki oldaláról közelítek meg.

Nekem nem akar valaki vonalzót csinálniiiiiiiiííí? :cry:
megymag
 
 


éretlenül éretlemsen értelmesen....
megymag
 
 


sziasztok!
Betti, ki mondta ezt? szülésznők? én is váltanék, ahogy már egyszer leírtam...

Meggymag, persze neked is csinálok vonalzót!! írd meg a szülinapokat, kinek mikor van, és pár perc alatt kész vagyok vele!

Zsolka, élvezem az állapotot ám 8) félmosollyal az arcomon bóklászok egész nap :) nem vagyok rosszul, Lindával se voltam, remélem így is marad :) émelygés az persze volt, meg minimális van is, egyszerűen lassan kell ennem, ennyi az egész. na mire erre Lindával rájöttem, azért utolért 2róka.... :lol: most nem fognak :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka, kitartás, gondolok rád a gyes-intézés miatt!
ebben a melegben szerintem mindenki igyekszik minimálisra venni az erőfeszítéseit.
ugye tudod, hogy kb a 36. héttől nem ajánlják a magnéziumot? most még pont jó, de később már akadályozhatja a fájásokat :)
bár így szedheted tovább is, és akkor nem szülsz a balatonnál :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


csibe! Ábel: 2006. február 16.
Kolos: 2008. február 10.
köszi!
megymag
 
 


Lányok
váltok dolog nem egyszerű mert a kórházbezárások miatt még ez volt a lehető legideálisabb ez a környék nincs ellátva alternatív gondolkodású szülészetekkel.

Örülök hogy egyáltalán orvost találtam aki azt mondta megbeszéljük és nem rávágta hogy császár
Higgyétek el keresgéltem rendesen!!!
De 2 hét múlva kiderül mit mond a doki!pontosítunk mindenben!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Betti, hidd el átérzem milyen szar is az, ha az ember nem válogathat. Ezek szerint nem budapesti vagy? Én sem. És hát a vidék az vidék... főleg ilyenkor. Én is megtapasztaltam. De ha nem vagy túl messze egy neked szimpi kórháztól és esetleg van autótok is, akkor azért érdemes meggondolni a váltást. Egy gyerek nem születik meg csak úgy hipp-hopp. Bár lehet az a jobb. Persze a "nem túl messze" relatív dolog - kinek hogy. Anno anyósom nem akart a szekszárdi akkor még nagyon rossz hírű kórházban szülni, ezért az utolsó időre felköltözött Budapestre egy rokonhoz, ahol nagyon jól érezte magát, a bácsi folyamatosan sörrel tukmálta esténként - meg is ivott egy-egy pohárral. Sztem az csak használhat:-) Lehet, hogy a férjem ezért szereti annyira??? (bár nem gyakran) :D Na jó, ez csak kis kitérő volt.
megymag
 
 


Megymag!
Kolos fiad 1 nap híjján 28 évvel később született, mint én. :D

Betti!
Én nem tudom mit mondjak, de az tuti, h ha eleve úgy állnak hozzá a dologhoz, h császár után csak császár, akkor abból soha nem lesz ott hüvelyi szülés, csak ha úgy érkezel be a kórházba, h a baba feje már a lábad között van. Bocs a megfogalmazásért. Ha tényleg szeretnél hüvelyi úton szülni, lehet, h keresned kell egy másik helyet. Merre laksz? Nekem az I-es nőin sikerült másodszorra a hüvelyi szülés, pedig nem arról helyről gondolná ezt az ember lánya. Hát, fontos, h milyen a dokid.

Lányok, Asszonyok! :D Minek a rövidítése a vbac?? Nagyon tudatlan vagyok.... Bár kakaós csigát tudok sütni! :D :D Annyira szeretem a kelt tésztákat, h meg kellett tanulnom sütni őket, ez a nagy igazság. :D
No, lazázok egy kicsit, amíg lehet!
Viki
Vendég
 


Viki, VBAC= vaginal birth after caesarian, vagyis hüvelyi szülés császár után.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


így is a jóval messzibb kórházat válaztottam 80 km nem a környékieket a választás oka a doki ill. az hogy van roomining mert erre felé még az sincs csak nappali!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok,
megjártam a körutamat, jó fárasztó volt, de sikerrel igényeltem azt a fránya gyest, jelentem. Mondjuk hihetetlen szerintem, hogy a magaméhoz hasonló "műveltségi szinten" (vagy hogy mondják ezt píszíül) álló embernek is ennyi bizonytalanságot meg tanácstalanságot kell hogy okozzon egy vacak ellátmány igénylése, és hogy - gondolva már jó előre az egy hónap múlva esedékes igénylésekre - egy kb. 5-6 elemből álló űrlap-csomaggal felszerelve tértem haza. Nem számítva a ma kitöltötteket. Azokat sem sikerült önállóan, mert volt pár ködös kérdés... Tiszta kisiskolásnak érzi magát az ember. Mit csinálnak mások, akik nem végeztek annyi sulit, mint a magamfajta, nem tudnak gyorsan átfutni három oldalnyi (hiányosan összeállított) apróbetűs tájékoztatót, és nehezen rágják át magukat ötoldalnyi nyomtatványon??? :evil:

Betti: ez lehangoló, tényleg :cry: Te tudod, mit érzel megvalósíthatónak (elvégre nem csak a szüléshez kéne átcuccolni egy másik városba, terhesgondozásra is járni kell addig is még, és kisgyerekkel ez sem akármilyen megterhelés a családnak), ha maradsz, mindenképp beszéld át jó alaposan a dokival a dolgot!

Megymag: te felejtettél el minket egész hétvégén :wink: Jaj, nagyonis hasonló gondolataim vannak, mint amiket leírtál, megint rátapintottál a lényegre, azt kell mondjam. Dehogy nyugodt, dehogy tiszta, dehogy békés! Még nagyon kell nekem ez a kis végkészülődés! Másrészt persze éppen ezért - ha jól veszi a babám az adást - nemigen lesz még itt szülés a Te elméleted szerint. Ne is legyen, nem tartunk még ott! De az igaz, hogy döntei nekem kell, és ez nem lesz könnyű. Az a baj, hogy nem az én pihengetésem az egyetlen szempont, hanem most már itt van a kisfiam, és szeretném, ha ő sem itthon töltené az egész nyarat két évesen, mikor pedig imád pancsizni, gyerekek közt lenni - és erre olyan egyszerűen adott volna a lehetőség is. Szülés után egy darabig bizti nem megyünk, nyár vége lenne, mire indulhatnánk - akkorra meg már dolgoznia kell a férjemnek sajna. Ezért is terveztük mostanra a pihit.
Mindegy, holnap megyek dokihoz, megkérdezgetem. Hozzáteszem: ez a MagneB6 jónak tűnik (ne aggódj, Mamacsibe, még maradhat odabenn az a gyerkő! - egyébként nem értem, miért akadályozza a szülést, ha egyszer lazít... mert nem enged összehúzódni? vagy miért? Minden esetre megjegyzem, mert ez új info volt. Most inkább megnyugodtam, hogy elmúltak az esti keményedések!), a melegtől szenvedek, de szigorú kimozdulás-diétámnak és 2-3 órás sziesztáinknak köszönhetően most azért nagyságrendekkel jobban érzem magam.

Rétes, csak nem febr. 11-én születtél - Te is???? :D Akkor rokonok vagyunk? :wink: A kakaóscsigát meg egyszer eltanulom tőled. Azt a részét nem tudom elképzelni, hogy mit ken rá az ember, hogy ne "poroljon", de legyen is rajta kakaó - szóval hogy olyan jó zamatos, puha és csokis legyen. Én tegnap püspökkenyeret sütöttem, ez aztán egyszerű, és nagyon fincsi lett. (Tiszta vicc: nem vagyok egy ilyen konyhatündér, szerintem megfertőzött a topik! :roll: )

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Kész van...nem volt egyszerű...nézzétek el, hogy hosszú...de ez vágatlanul az én egész anyaságom összefoglalása.

1214377183.0455.doc

Puszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana! Jaj de jóóóóó! Épp jókor léptem be! Pedig képzeld, azzal jöttem, hogy most megírom Neked (éjjel jutott eszembe, mikor nem tudtam aludni), hogy nehogy most addig ne merd bedugni az orrod, míg nem "teljesítettél", inkább soha többet nem nógatlak! :D Erre tessék.
Lépek és olvasom.
Mindent megteszek, hogy én legyek az első... trarirá.... 8)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Dana.... írok privit inkább.

Kép

Kép
zsolka
 
 


hűűűű de titokzatosnak tűnik, örülök hogy kész, megyek én is olvasni
megymag
 
 


Dana, elolvastam...
könnyezem. most nem is tudok mit írni. később.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Dana! Nagyon köszönjük. Nagyon-nagyon megható, szép ÉS! őszinte történet. Sztem minden kismamának el kellene olvasnia, aki szülésre készül. Bár mindenkinek máshol a "gát", azaz a félelem és a szorongás, de valahol mindannyian egy rugóra működünk, ha az ősi ösztönökről van szó. Minden szava igaz és őszinte vallomás.
Tényleg most jutott eszembe a párhuzam a testi gát és a lelki gát, gátlás szavak között. Ez elég képletes. Hogyhogy eddig erre nem gondoltam....Hiába a magyar nyelv (is) többmindent visszatükröz mint gondolnánk. A szemünk előtt a megoldás, de a fától az erdőt ugye... És a gát áttörése csak gátlás nélkül megy. Kíváncsi vagyok mikor tudatosul a nőkben általánosan is a szülés lelki hátterének fontossága. (Mert hogy a szülészeti gyakorlatban és a terhesgondozásban csak jó sokára fognak erre is hangsúlyt fektetni, abban sajnos biztos vagyok. Persze kívételek mindig vannak)
Dana nagyon örülök, hogy te is megtapasztalhattad a szeretetteljes segítő emberek közelségét és jelentőségét! És persze nagyon ügyes vagy. Mert oxy és segítség ide- vagy ode, de igenis Te szülted meg Simonnt. Sok boldogságot, jó babázást!
megymag
 
 


sziasztok4
sajna ma megjött a tenyésztés és strepto pozitív lett most nagyon beparáztam :cry: :cry: :cry:
Olyan selejtesnek érzem magam mert első babaámmal semmi baj nem volt most meg ez is meg az afp is elég kétértelmű lett!!!
Nagyon féltem a manót!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Dana!
De jó, h olvashattuk a sztorit! Valóban izgalmas volt a történet! Tulképpen mennyi ideig tartott a kitolás? Az írásod alapján nagyon hosszúnak tűnik. Szerintem Te nagyon tudatosan élted meg a szülésedet! Majd a köv. babánál már minden úgy megy, ahogy szeretnéd! :wink: Érdekes. h Te a vajúdást "bírtad jobban" (nem tom jobban megfogalmazni), nekem pedig a kitolás adott sikerélményt. Én ott tudtam "teljesíteni", a vajúdást csak túl akartam élni. És továbbra is úgy érzem, h oké, meg fogom még csinálni ezt 1X 2X, ha minden jól megy, de a hátam közepére se kívánom.
Szerinted, és szerintetek, lányok, tényleg van olyan, h nem fáj a szülés, és mégis halad? Nekem ez mindig hihetetlennek tűnik, ha hallom, de most Te is emlegetted ezt, Dana. Hogy van ez?
A gyerekek megkérdezik, h milyen volt a születésük? Az enyémek még ugye nem kérdeznek ilyeneket, arra meg nem emlékszem, h én gyerekként kérdeztem volna ilyet anyutól. De gondolom mindnek azt mondod, h jó volt, szép volt, nem? Vagy őszinte vagy?

Betti!
Mit jelent az, h pozitív lett a tenyésztés? Fertőzött vagy, gondolom. Ez mit befolyásol? A szülést? Vagy már most is megfertőződhet a babád, a pocakodban?
Ettől az eredménytől Te nem vagy selejtes, ne butáskodj!!! Sőt, akkor lennél az, ha nem izgatnának ezek az eredmények! Az afp-ről sokan sok helyen elmondták már a helytelenítő véleményüket, és ehhez én is csatlakozom: rengetegszer csak a mamik paráztatására jó az eredmény, másra nem! Ha a genetikai Uh-on mindent rendben találtak, akkor biztos nincs baj! Gondolom a "kétértelmű eredmény" fényében nagyon alaposan megnézték a babádat.
Ha tanácsolhatok vmit, akkor ne olvass el mindent a lehetséges kockázatokról és problémákról, amik a két eredményből kijöhetnek! Hallgass inkább a dokidra, azok ált. nem hergelik fel annyira a pacienseket, ha nem muszáj.
Kitartást, kívánom, h minden rendben legyen a kisbabáddal!

Kakaós csiga: én neszkakaót teszek bele, de lehet cukrozott rendes kakaóval is. A cukor elolvad, és attól lesz olyan jó folyós a töltelék. :wink:

Megymag! De igen február 11.-én én is. Meg még ki? Mármint Thomas Edisonon kívül. Te? :D Majdnem a szülinapodon szültél? De vicces lenne!

Üdv mindenkinek: Viki
Vendég
 


Dana! örülök, hogy ilyen részletesen leírtad. nagyon ügyes vagy, hogy sikerült! és a férjed is milyen jó segítség volt :))) igazi, jó anya vagy!!!
egész biztos, hogy nem lesz még egy babád?

Betti! remélem a doki ír antibiotikumot neked, MOST!
és utána újra letenyésztik, hogy szülhess rendesen.

nem tudom, az én dokim hogy csinálja ezt (de pénteken megtudom, mert megyek egy nála született babát és anyukáját meglátogatni), a régi dokim nem is vett le kenetet. bölcsebb helyeken nem szokás, ugyanis sok az álpozitív eredmény, ugyanakkor a negatív sem 100%, úgy is lehet fertőzött a baba. (ugyanaz, mint az afp. a barátnőmnek minden eredménye jó volt, mégis beteg a kisfia, engem ijesztgettek, genetikai konzultációra küldtek, és teljesen egészséges a lányom. és hány ilyen történetet ismerek!!! sokat) minden rendben lesz a babáddal!!

Viki! ez jelentheti azt, hogy császárt javasolnak neki, amennyiben nem kezelik ki neki szülésig, nehogy megfertőződjön a baba.

Dana, a gyerekágyról a kórházban nem írnál még pár szót? érdekelne, mert bizalom ide vagy oda, fel vagyok készülve, hogy egy nem tetsző momentumnál azonnal otthagyom adokit/kórházat. hiába, én már csak ilyen vagyok, kell A, B és C terv is :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


SziasztokLányok!

Köszönöm mindenkinek a kedves reagálást...nagyon jól esik..és nélkületek nem sikerült volna, remélem tudjátok!!!

Betti!
Én is voltam strepto pozitív. Semmi gáz. Most kikezelnek, a szülés után meg a baba kap antibiotikumot, illetve ha a szülés előtt még van 6-8 óra biztosan akkor te kapsz. Simon is kapott. 2 napig. Az a jó, hogy tudnak róla. Egyébként ez egy nagyon rejtőzködő baci. Lehet hogy már az első baba előtt is voltál pozitív csak épp a szülés előtt nem tenyészett ki.
Melyik kórházba jársz most? Sajnálom a hülye hozzáállást
. Pedig nagyon sok, hacsak nem minden a szülésznőn múlik. Ő tud igazán segíteni neked szülni. Az orvosok csak kivül szeretnék tudni mielőbb a gyereket...de szülni egy jó szülésznővel lehet. Én is csak negyedszer éltem ezt át.

Viki,
a kitolás kb 2 és fél óráig tartott. (én magam nem éreztem az idő múlását...csak amikor az órára néztem, akkor lepődtem meg)
Én sem értem, miért éreztem azt fájdalmasnak, míg a vajúdást nem. Úgy éreztem ahogy nyomok csak erősödik a fájdalom, de nem haladok semmit. Zavart, hogy fáj, hogy fájdalmasnak érzem...valahogy nem tudtam az összehúzódásokra hangolódni és kicsit mintha ellenük dolgoztam volna...kivédeni akartam őket nem pedig támaszkodni rájuk. Mostmár ha szülnék...ráismernék a tolófájásokra és nem ijednék meg tőlük. Egyébként mindenkinek mást jelent a fájdalom...van aki egy vágást szó nélkül kibír, van aki meg egy tűszúrástól rosszul lesz...adottság kérdése szerintem.

A gyerekeimnek igyekszem erőként leírni az összehúzódásokat és nem a fájdalom-részét hangsúlyozom. Főleg mert az én lányaim nagyon félnek a fájdalomtól...

Puszi nektek
Dana

Kép
danaaia
 
 


Halihó Mindenki,
megérkeztem a dokitól, minden a legnagyobb rendben!!! A babát nagynak találta, lefelé fordult, méhszáj zárva, leletek jók, diéta folyt. :D
Az utazásra teljesen lazán reagált, annyit fűzött hozzá, hogy akkor vész esetén ne induljunk haza, hanem a helyi kórházba kell menni. És a jövő héten előtte még el kell menjek ctg-re.
Amikor hazajövünk, aneszteziológiai kivizsgálás is lesz - másnak is volt császár utáni szülés előtt? Azt mondta, azért, hogy "ha véletlenül császár lenne" (hű de hálás voltam ezért a megfogalmazásért!), akkor azért jó, ha látott már az anesztes. Hát jó, egy kis látástól nem lesz baj, nemigaz? :wink:

Dana, azt akartam még kérdezni, hogy ezek szerint Te Simonnal szedtél homeós bogyókat előkészületül? Én többfélét olvastam, volt olyan vélemény is, hogy császár után nem érdemes semmiféle eszközzel "ráhatni" a szülés indulására, bármire (e szerint az álláspont szerint se málnalevél, se bogyók). És pontosan mit szedtél és mikortól? Ha akarnék, lassan el kéne kezdeni - bár bevallom férfiasan, a homeopátiával kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok...

Rétes, ÉÉÉÉN vagyok a februári rokon, nem Megymag!!! (Bár ki tudja. Nekem rokonnak tűnik! :wink: ) Megérdemeltem, én is hogy félreírtam a neved a múltkor, hirtelen Ritának címezve a Neked szánt hozzászólást! :D De én most fogok szülni, nincs mit tenni, semmi izgi egybeesés.
A kakaócsigába akkor nem is kell a kencéhez folyadék, víz, akármi? Csak úgy szárazon összekever kakaó+cukor, aztán "beporoz"? És egymás mellé ragaszthatod a tepsiben az egyes csigabigákat? Vagy a sütés során nőnek össze? Vagy teljesen szabadon állnak? Na, ez masszív off volt, bocsánat.


Betti: no para, iszonyú sok nőben ott van a streptococcus, vagy kimutatják, vagy nem. Volt olyan barátnőm, akinél az első babával nem találták, csak mikor ment volna tejet leadni, azt nem fogadták el, mert folyton volt benne - hát az már nyilván pár héttel korábban is ott volt. A másodikkal kimutatták neki, akkor kapott előre antibiotikumot + a szülés alatt is (ettől még mozoghatott meg bármi, csak benne volt a kanül), aztán a babának már nem kellett születés után. De max annyi lehetett volna, hogy még neki is kell. Nekem jövő héten veszik le a kenetet, akkor meglássuk, mit tudok. Első szülésnél nem volt, akkor coli bacit kezelgettek bennem az utolsó hetekben, de azt is sikerült leküzdeni szülésig, így aztán nem kellett semmi egyéb.

Kép

Kép
zsolka
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: