Sziasztok!
Hulla vagyok, nincs kedvem semmihez, főleg a tanuláshoz nincs. Már nem bírom elképzelni, hogy pénteken meg tudom csinálni a két magyar vizsgát.
....
Egyébként meg...
A cikk!
Ez arra volt jó, hogy sokan csámcsogjanak rajta. Ez az ember egy bunkó paraszt! Erre mást nem tudok mondani. Nem szabad elítélni az egy melegítőben játszótéren üldögélő anyukákat sem, akik azzal tesznek a gyereküknek jót, hogy lesik minden kívánságát. És nem szabad elítélni a dolgozó anyukákat sem, akik azzal tesznek a gyereknek jót, hogy esetleg nyugodtabban mennek munka után haza, mert őket az kikapcsolja, és nem utolsó sorban talán még jobban is élnek, mert keres.
És az okokat nem vizsgálta, csak pocskondiázott! Mondja már meg, hogy hova tegye kedves anyuka a gyerekét, ha nincs elég bölcsi?! Ha még az oviba is elküldik azzal a szülőt, hogy négy éves koráig nem kötelesek felvenni...és még sorolhatnám!
És saját példánkkal élve, nekem Lilla szerintem maradandó lelki károsodást szenvedett volna ha 2 évesen beteszem bölcsibe!!! 3 éves koráig nagy ívben kerülte a gyerekeket, úgy félt tőlük, mint a tűztől.
Csengém szerencsére más, ő sem fogja imádni, de őt valszeg bölcsibe kell majd adnom, ahová beírattam már télen, hogy majd most télen felvegyék!!! És hogy hol dolgozok majd??? Ez jó kérdés...de dolgozni kell...
Szóval az nem cikk volt, hanem SZEMÉT!
Gyerkőcök tüneményesek!
ÉN is hoztam pár képet...amiket találtam, mostanában kissé le vagyunk strapálva, még fotózni sincs időnk.
Csigám cumival:
Szépségeim:
Kis boszi!
Négyéves:
Balázs Lilla a saját maga által sütött sütit figyeli:
Ezt Neked csináltam EGCSI:
A fogszabi jóóó, főleg, ha nem kell érte fizetni!!!
(nekem még nincs két hónapja, hogy fent van)
Andi!
Te szeretnéd, ha a gyerekednek nyáron is tanulni kellene? 15 nappal több szabadságuk van a pedagógusoknak, mint a más helyen dolgzóknak, és ezzel a 15 nappal az igazgató rendelkezhet, és rendelkezik is általában. A maradék adott, és azt nem vehetik ki évközben a tanárok! Nincs olyan, hogy most elmegyek két napra, vagy egy hétre...Erre nem igazán tudom a megoldást! (persze nem is nekem kell megkeresni...csak mégis, ha gondolkozok rajta, nem tudom mi lenne a jó) A nyár arra elég, (ami valójában a július), hogy behozza azt a lemaradást az ember, amit tanévközben felhalmozott.
(Ez nem sértődés, leendő pedagógus vagyok, és pedagógusszülők gyereke, csak gondolatmenet, amit megosztottam. Természetesen valóban nagyon nehéz elhelyezni a gyerekeket nyáron, főleg azokat, akik már az ovit kinőtték, de kicsik még az egyedül otthonléthez. De valóban érdekelne, hogy mi lehet a legjobb megoldás.)
Vera!
Engem nem szokott kivágni a bnet, csak van, hogy hetekig nem enged be!!!
Manó!
Nekem a fogorvoshoz elvitel akkor ötlött az agyamba, mikor jártam a télen-tavasszal (jártam vagy két hónapig, hetente többször
) és ahogy várakoztam, láttam a szomszédos ajtón kiírva, hogy kik tartoznak oda. És oda tartozik Lilla ovija is. Ott egy olyan banya rendel, amilyenhez én is jártam gyerekkoromban, és amitől görcsbe rándult a gyomrom még 28 évesen is. Ez a tipikusan "félóráig fúr, majd kapar, majd szencségel, majd ismét fúr, kapar, szentségel...és kb. 45 perc egy pici lyuk+csillagok, és ezek után már inkább megvárod, hogy kirohadjon a fogad, de nem mész orvoshoz" /Egcsi tudja, hogy én milyen szinten rettegtem a fogorvostól
/ Szóval mikor behívott az én dokim, azonnal rákérdeztem, hogy mikortól érdemes fogorvoshoz vinni a gyereket. Mondta, hogy három éves kórtól, és azt is elmondta, -miután ecseteltem, hogy hová kerülne a gyerekem óvodafogászatilag-, hogy ha igazolom, hogy rendszeresen vizsgálva van a gyerek, akkor az ilyen óvodafogászat alkalmával nem nyúlhat hozzá! És már meg is volt az időpont, amikor vittem Lillát. És úgy beszéltük meg, hogy miután megnézi Lillát, utána nekem még csinál egy fogat, hogy lássa a gyerek, hogy abba nem halunk bele. Lilla egyáltalán nem ijedt meg, inkább azért volt mérges, mert nem látta, hogy mi történik a számban, így az asszisztensnő odahívta magamellé, hogy onnan jobban lát.
Most ennyire futotta!
Hazafelé anyukáméktól alaludtak a lányok a kocisban, hat előtt nem sokkal keltek (nem aludtak, csak fél órát), és még nem fürödtek. Majd most...
Puszi!
Timi