Új privát üzeneted érkezett!

Gumimaci,

hát igen végül mindig Ők győznek :lol: . De nem szeretném túlságosan kézre szoktatni, bár nem tudom, hogy milyen kortól lehet egy babót elrontani

KépKép
kisfruzsi
 
 


Kisfruzsi, én is azt csinálom, amit Gumimaci írt. Ahogyan igénye van rá. A szülői ágyban mondjuk keveset alszik nálunk, de a vállamon vagy ölben sokat. Ha ott elaludt, akkor általában már le is lehet tenni. Ő ezt így elfogadja, csak ritkán van, hogy ha leteszem, akkor kipattannak a szemei. Nem akarom őt semmire sem erőltetni: ha ő nem akar, akkor úgysem fog aludi úgy, ahogyan én akarom. Én nem bánom, ha "elkényeztetem" ezzel.

Zsuzsófi, tüneményesek a gyerekeid.
A történet pedig valóban rémísztő. Ilyesmitől én is rettegtem, mikor a kórházba kerültem a kinyílt méhszáj miatt. Azért jó, hogy leírtad, mindenből okulhatunk.


Most viszont egyfolytában alszik, enni is alig akart még. Ez most az időjárástól van, vagy az oltástól? Én is olyan nyomott vagyok. :(

Hordozás: én most Ergóról olvasgatok. Rémesen drága, de sokan dícsérik. A kendő nem működik százszázalékosan. Erről tudtok valamit?
Vendég
 


Virág,

Alma is alszik, pedig 7-kor evett csak. Szerintem az idő miatt

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

Szössz, az altatási módszerre azért én is kíváncsi vagyok, úgyhogy írd meg, légyszíves.

Celesztina, a cikk tényleg durva. Sajnos én mást is hallottam egy politikus szájából, milyen tervek vannak, de nem akarok itt politizálni. Szerintem mindenkinek mg kellene adni a választás lehetőségét, az az ideális.
Vendég
 


Sajnos nem tudtunk sétálni menni. :( Párom véletlenül elvitte a babakocsitároló kulcsát. :evil: Pedig már útra készen voltunk. Egy kicsit kivittem az erkélyre ölben, most meg itt alszik mellettem az utazóágyában az erkélyajtó mellett. Nem akartam megzavarni azzal, hogy levetkőztetem. Majd délután sétálunk.

Celesztina! Olvastam a cikket, és engem is felháborított. :twisted: De én ilyen bunkó alakkal nem foglalkozok.

Fruzsi! Pszihológusok azt mondják, hogy egy kisbabát nem lehet elrontani azzal, ha ölbe vesszük és szerintem igazuk van. Ha hagyjuk őket sírni, azzal csak azt tanulják meg, hogy hiába "kérnek" valamit, nem törődnek velük.
És ha mégis elkényeztetem, azt sem bánom. Olyan hamar felnőnek. Még csak most voltam pocakos és mindjárt 2 hónapos a picur.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Gumimaci,

Ebben teljesen igazad van! Sírni én sem hagyom, mert nem tudom hallgatni a sírását szegénykémnek :roll:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Csajok,

a pihenőszéket már lehet használni?? Még nincs, de gondolkodom rajta, nem akarom a hordozóban ültetni napközben

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok,

Kisfruzsi, mi az első héttől használjuk a pihenőszéket (mindenbe be lehet tenni a babókat, ami teljesen vízszintesig hátradönthető)

és most visszaolvasok :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok!

Altatás: Én is úgy vagyok vele, hogy ott alszik el ahol akar. Hol a nagyágyban, hol a babakocsiban,...
Viszont este csak a kiságyában aludhat el!

Sírás: Én sem hagyom sírni, csak ha esetleg már WC-re kell mennem. :oops: Ha fontos elintézni valóm van, akkor berakom a hordozóba és mindenhová hurcibálom magammal, a lényeg, hogy lásson. Aztán felveszem és van hogy a vállamon alszik el!
De tudom mikor igényli a hurcibálást és mikor ordít altatásért!

Gumimaci: örülök, hogy már nem olyan rekedt Nimród! Biztos csak egy kicsit huzatot kapott!

Zsúzsofi: Sajnálom! Biztos nagyon nehéz egy ilyen esetet feldolgozni. Össze-vissza puszilgattam Attit ezek után! :(
Nagyon jók a képek és szépek a gyerekeid!

Edina


Kép
medina83
 
 


Törölt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:38-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Anetto: Dettó ezen a véleményen vagyok! Éppen emiatt nekünk nem volt templomi. Pogány vagyok (illetve voltam, míg a keresztfiam miatt rá nem köteleztek :? ), nem járok templomba, akkor mért??
Na nem folytatom, mert én se akarok megbántani senkit! Mindenkit kedvelek!
Máté valóban tiszta apja! Egyébként marha jók a képek, aranyosak vagytok! Csak nem valami vízközelben van, ha jól látom?

Edina


Kép
medina83
 
 


Ciao Mamszikák!

Tegnap megnéztük a Társulatot az Arénában. Aztán aludtam 7 órát. Olyan vagyok mintha kicseréltek volna. Jót tett egy kis kiruccanás. :)

Akik átalusszák az éjszakát nappal 3 óránként esznek? Mi most szokunk át és kicsit meg vagyunk zavarodva napközben. Eddig 4 óránként ettünk, pontosan 6szor egy nap, de amióta 9-től 4-ig alszanak éjjel, nappal folyamatosan enni akarnak.

Új melleket majd én is akarok, de leginkább új hasat! Meg új segget is!

Mi így alszunk:

Kép

Írjatok altatási módszereket!!!! Nekünk nem nagyon megy

Kép

Kép
kamilla306
 
 


HAli lányok,

csak gyors bekukk, mert megyünk vissza a sebészetre kontrollra.

Gyönyörűek a babák!

Litu,
nem kell sokat várni. nagyon gyorsan megy, mivel egyszere 3 babát hívnak be és kb. 2 percig tart a vizsgálat. Mi csak azért vártunk másfél órát, mert akkor voltunk hallásvizsgálaton is és ott túl hamar végeztünk.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Én úgy szoktam altatni, hogy megetetem, majd berakom az ágyba. Dumálok hozzá és ott hagyom egy picit! Majd el kezd nyöszörögni. Ekkor kiveszem és kb 5 percig ringatom a seggét, majd visszarakom és megmagyarázom neki, hogy aludni kell (suttogva).
Majd megint ott hagyom és kb 5 perc múlva alszik! :)

Ami még bevált: Egész éjszaka be van kapcsolva a sólámpa, így nem riad fel és tovább alszik!
Ha fel is kel, akkor megsimogatom az arcát és tovább alszik.

Edina


Kép
medina83
 
 


Alíz alszik .. úgyhogy most gyorsan írok fél sort.

A linkelt cikk tényleg felháborító, újságíróhoz méltatlan hangnemet ütött meg .. viszont némi igazság azért rejlik benne (szerintem).
Egy jó bölcsi, egy jó gondozónő kincs, és a szocializálódást bizony tényleg segíti .. amire egy anyuka, meg egy játszótér, sajnos nem elég .. Sok gyerek igényli 2 éves korára, hogy kicsit önállósodjon, és más gyerkőcökkel legyen szinte egész nap :)
Én sokat jártam be anyuhoz, és biztosan bölcsibe fogom adni Alízt az ovi előtt 1 évre - mert arra is kitűnően felkészít. Az ovi ugyan szintén még játékos, de sokkal kötöttebb, mint egy bölcsi ..

Altatás:
Én már a legelején megfogadtam, hogy a végtelenségig nem fogom ölben ringatni, meg mászkálni vele, mert így is boldog vagyok, hogy a derekam csak néha fáj, és nem áll be napokra.
A lassan 5 kg-s Alízt pont elég cipelnem a lakásból ide-oda ... pelenkázóra, ágyból kiemelni .. babakocsiba tenni, babakocsistul emelni .. stb.
Szerintem minden anyukának maga kell kikísérletezze, az ő babájának hogy jó - de úgy gondolom, nincs olyan baba, aki csak "ölben TUD" elaludni .. ha fáradt, el tud aludni az ágyában is .. vagyis könnyen meg lehet rá tanítani.
Nálunk az vált be, hogy amikor látom, hogy fáradt .. rángatja a fejét, semmi nem érdekli, ásít .. vagy bármi jelét adja .. felveszem, állva a kezemben simogatom a fejét, és közben lassan átmegyünk a szobájába, megállunk az ágy mellett 1-2 percre .. Megpuszilgatom a buksiját (ilyenkor már nyugodt, de még bőven nyitva a szeme .. nem alszik), és leteszem hasra, és simizem a fejét egy picit.
1. vagy becsukja a szemét a simogatásra, és alszik. (ez a jobbik verzió)
2. vagy keresi a cumit ... nyitogatja a száját ... akkor cumit kap, és pár perc múlva csukva a szeme.
3. ide-oda rángatja a fejét, bólogat, kézzel-lábbal tiltakozik. (ez ritkán fordul elő, általában akkor, amikor elkések a lerakással .. nem veszem a jeleit). ilyenkor hanyatt fordítom és átteszem a zenélő forgó alá (nekünk az az ágy másik végében van, nem ahol alszik) .. nézi kicsit, és amikor már oldalra nézeget, nem köti le (pár perc után), akkor megint hasra teszem, de a forgót hagyom tovább zenélni ... fejsimogatás .. és elpilled ..
4. sehogy sem jó, mindenhogy sír (hát ez már nem fordul elő, de eleinte volt). ilyenkor csak annyira vettem ki az ágyból, hogy megnyugtassam, megsimogattam a fejét, ide-oda billegtem miközben tartottam (de nem a seggét ráztam :D) .. és visszatettem. 4-5-nél többször nem kellett sose betenni, és aludt.
Én még azt csinálom, hogy amikor beteszem az ágyba, és látom, hogy aludni fog .... minden OK, akkor azonnal kimegyek, és ott hagyom .. nem várom meg, mi lesz. Csak a sírdogálásra megyek be, a nyöszire nem .. mert oylan is votl, hogy nyöszizett cumizás közben, mégis elaludt. Ha ott állok mellette, tuti kiveszem .. így megálltam :)
Jajj de hosszú lett .. bocsi :(
De biztosan minden baba más .. nekem ez jött be.

Alíz nem egyszerű eset, makacs és hisztis .. ha ölben altatnám néhányszor, tuti nem aludna az ágyában többet. A cumisüvegnél is ez volt .. amíg hisztizett az üvegtől, és megsajnáltam, és adtam neki cicit (ugyan alig volt benne, és nem lakott jól), addig addig sírt, amíg el nem érte a cicizést. Amikor bekeményítettem, és addig nem kapott cicit, amíg nem cumizott előtte üvegből, akkor bezzeg elfogadta .. rafkós :D :D

Nah megyek .. kicsit rendbevágom a lakást :)

Én is kíváncsi lennék mások altatási módszerére :)
Mindig tanul az ember! :)

Kép
szösszenet
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:39-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Lányok! Tudnátok nekem segíteni? 2 kérdésem lenne:

Valaki alkalmazta a Suttogó által javasolt láncetetést? Ha igen mikortól? Bevált?

A másik: a fejlődési ugrás ugye max. 48 óráig tart!? Zsófi már 2 napja nyűgösködik, éjjel kétszer is fennt van. Eddig csak egyszer volt fenn enni, a második etetés már reggel 6-kor volt. Most meg két napja tiszta dili. Tapasztalat?

Köszi előre is!

Kép
gabo001
 
 


Sziasztok!

Nekem időm se volt aztán pedig a gépet nem tudtuk bekapcsolni.
Nálunk sajnos nem főként a babával van gond.
Vele az van,hogy rengeteg tejem van és nem mértük egy ideig és agyonra eszi magát.
Annak hogy legyen tej folyamatosan elég,egy titka van a fejés.
Nem kell csak naponta 2-3 fejni,de az biztosítja a plussz mennyiséget már nálam.
Mi most tejtesót keresünk ,mert már a hűtőbe nem fér kiönteni meg nem akarom.
DE. is megnértem és a 70 adagja helyett leszopott 130-t 10 perc alatt most meg ordít ,mert fáj a hasa.
Sajnos mindig ráraktam,ha nyugtalan volt és hatalmas emésztetlen menny jött ki belőle kaksinál. Annyira keresi a mellem,hogy még büfiztetni sem tudom a cumit kiköpi este evett 6-8-9kor 12-kor, 3-kor és 6-kor.
Már teljesen kész vagyok máshogy nem tudom megnyugtatni. :(

Kép
kritta
 
 


Anetto: Ha kocsival mentek, akkor ott megtudod szoptatni! Én csináltam már ilyet! Ha nem, akkor nem tudom! Talán az, hogy pelenkával eltakarja az ember egy eldugottabb helyen!

Edina


Kép
medina83
 
 


Kritta: Szegény! :( Nem csodálom, hogy ki vagy! Én hiába fejem, nem jön semmi! Csak akkor jön, amikor a gyerek szívja! Így én inkább sűrübben rakom rá!
Viszont a sok tej miatt irigyellek!

Edina


Kép
medina83
 
 


gaboo: Nálunk is eltartott 2 napig! Kész rémálom!!! Nyugi, vége lesz!

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina, múlt héten hallottam, h. a csoki is segíti a tejtermelést :) :) biztos csak valaki kedveskedni akart a szoptatós anyukáknak :)

Magika, én imádom a képeidet :)

Nono, Celesztina és a többi többgyerekes anyuka..
Nektek hogy megy a többfelé szakadás?? Nekem a szívem megszakad, ha látom Csengét téblábolni a lakásban, amikor látom rajta, h. unatkozik. Hát megpróbálok mind a 2 gyerekkel külön-külön is minél több időt tölteni

Kép
Kép
mango.
 
 


[quote="gabo001"]V írta:gabo001alaki alkalmazta a Suttogó által javasolt láncetetést? Ha igen mikortól? Bevált?

Én próbáltam .. de Alíz ha nem igazán éhes, akkor nem eszik ..
Nekünk nem jött be.
Az álometetés viszont annál inkább .. azzal sikerült elhagynunk az éjjeli evéseket.

Kép
szösszenet
 
 


Csajok: Ti mindennap főztök? Csak mert én nem mindig! Van hogy csak délutánra tudom összekaparni a házat! Ha el kezdek főzni, akkor meg felébred a gyerek és kapkodhatom a csülkeimet, hogy le ne égjen a kaja! :?
Baromi nehéz!
Ráadásul, ha vásárolni kell menni, akkor meg az elindulással is elmegy egy csomó idő!
Rem. nem vok egyedül ezzel!

Edina


Kép
medina83
 
 


[quote="medina83"] írta:medina83Én hiába fejem, nem jön semmi! Csak akkor jön, amikor a gyerek szívja! Így én inkább sűrübben rakom rá!
Viszont a sok tej miatt irigyellek!

Detto...

Kép
szösszenet
 
 


Ez a cikk tényleg rejt igazságot, csak nem ilyen bunkó paraszt lekezelő stílusban kellett volna megírni.

Kép
Kép
mango.
 
 


mango: Akkor ezért zabálom annyira! :lol: A tudatalatti!
Legalábbis fogjuk rá! :)

Szössz: Álometetés?? Amikor alszik a gyerek és megeteted? Nem ébred fel arra, hogy kiveszed az ágyból? Vagy ilyenkor jó az is, ha cumisüvegből etetem?
Bocs a sok kérdésért, de az 1 órásit jó lenne ha kihagynánk!

Edina


Kép
medina83
 
 


[quote]3 írta:. ide-oda rángatja a fejét, bólogat, kézzel-lábbal tiltakozik
.

Szössz nálunk ez a verzió áll fenn!

Megszotattam és megint 130-t evett 10 perc alatt ,vagy a mérleg rossz? egyébként most 3600 g.

Kép
kritta
 
 


Altatásnál mi is a Suttogót alkalmaztuk. 3 nap alatt tényleg elaludt magától este a kiságyban. (első két nap sokat kellett álldogálni a kiságya mellett, nyugtatgatni, de 3. nap magától aludt el) Cumit igényli hozzá, de kiköpi miután elaludt.

Nappal Zsófi sem szeret kiságyban aludni. Szerintem egyedül érzi magát a kiságyban a szobájában. Megértem.
Így marad: hordozó, babakocsi az erkélyen, nagyágyban velem, vagy a járókája. Éjjel viszont nem vesszük be a nagyágyba! Sokszor hallom, hogy utána nem lehet hosszú évekig leszoktatni róla őket. Így a házasélet kicsit nehézkes. Szerintem az maradjon a szülők intim szférája. Ha mégis igényli hajnalban vagy nap közben Zsófi, akkor egy másik ágyon alszom el vele.

Kép
gabo001
 
 


Az álometetés nem az, amikor lefekvés előtt 2 óránként eteted este?

Én alkoholmentes sörözök :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Na asszem ébredezik! Lehet, hogy csak este jönni! Megyünk vásárolni!

Edina


Kép
medina83
 
 


megint ledobál a babanet.......................

Én minden nap főzök. Sőt még befőttet is tettem már el idén (meggyet) Ne kérdezzétek hogy csinálom.. kihasználom a szabad 2-3 perceimet

Kép
Kép
mango.
 
 


[quote="mango."]A írta:mango.z álometetés nem az, amikor lefekvés előtt 2 óránként eteted este?

Az a láncetetés.
Az álometetés, ha éjjel nem várod meg, míg felébred, hanem "álmában megeteted"

Nekem nem kelt fel rá Alíz .. kivettem az ágyból magam mellé, simogattam az arcát .. stb. (az első alkalmakkor olyan óvatos voltam, hogy vagy 20 percet küzdöttem, mire elkezdett szopizni :D) .. Aztán rájöttem, hogy mélyen alszik .. valamennyire muszáj kizökkenteni. Szóval sikerült. Csukott szemmel szép lassan eszegetett (persze nem annyit, mintha felébredt volna), aztán visszatettem, és aludt.
Csináltam egy ideig, majd nem etettem így, és kihagyta azt az evést. Mi az éjfél-1 körülivel csináltuk .. az utána lév 3-4-es magától tolódott mindig későbbre.

Kép
szösszenet
 
 


a cikkhez akartam az indexen kommentet írni, de nem lehet. méghozzá ezt:

nézzük más oldalról is a kérdést.
van aki visszamenne dolgozni, de nincs a bölcsikben hely. kényszerből otthon marad, mert nagyszülő nincs, babysitter-re nincs pénz...
és nem egyedi eset!

igen, ny-eu-ban 1 év után visszamennek dolgozni, sőt kötelező "apa gyes" is van. de ott a gyerekedet is betudod adni bölcsibe...

Kép
1bambi
 
 


a cikkhez akartam az indexen kommentet írni, de nem lehet. méghozzá ezt:

nézzük más oldalról is a kérdést.
van aki visszamenne dolgozni, de nincs a bölcsikben hely. kényszerből otthon marad, mert nagyszülő nincs, babysitter-re nincs pénz...
és nem egyedi eset!

igen, ny-eu-ban 1 év után visszamennek dolgozni, sőt kötelező "apa gyes" is van. de ott a gyerekedet is betudod adni bölcsibe...

Kép
1bambi
 
 


a cikkhez akartam az indexen kommentet írni, de nem lehet. méghozzá ezt:

nézzük más oldalról is a kérdést.
van aki visszamenne dolgozni, de nincs a bölcsikben hely. kényszerből otthon marad, mert nagyszülő nincs, babysitter-re nincs pénz...
és nem egyedi eset!

igen, ny-eu-ban 1 év után visszamennek dolgozni, sőt kötelező "apa gyes" is van. de ott a gyerekedet be is tudod adni bölcsibe...

Kép
1bambi
 
 


a cikkhez akartam az indexen kommentet írni, de nem lehet. méghozzá ezt:

nézzük más oldalról is a kérdést.
van aki visszamenne dolgozni, de nincs a bölcsikben hely. kényszerből otthon marad, mert nagyszülő nincs, babysitter-re nincs pénz...
és nem egyedi eset!

igen, ny-eu-ban 1 év után visszamennek dolgozni, sőt kötelező "apa gyes" is van. de ott a gyerekedet be is tudod adni bölcsibe...

Kép
1bambi
 
 


Ja .. és még annyit akartam az altatáshoz írni, hogy ha hasfájós Alíz, vagy front van és nyűgös .. akkor nálunk sem megy semmi a megszokott módon.
Ma pl. nyűgösködik .. de nem is csodálom, nekem pl. szétdurran a fejem, úgy fáj .. ha csak picit hasonlóan érez, megértem, hogy szarul van ..
Most legutóbb pl. hanyatt tudtam csak a kiságyban elaltatni, folyamatosan fordította oldalra, cicizésre a fejét .. adatm neki a cumit, és kitámasztottam pár percre plüss állattal :D (láttam ezt más is csinálja :D) Nem szoktam úgy hagyni, csak kicsit .. amikro így megnyugszik, elveszem az állatot .. de pl. 5 perc után már sikongatott Alíz .. mivel az, hogy kipihente magát, kizárt, ezért újra hasra tettem .. és azonnal elaludt.
Szóval türelem .. próbálkozni kell :)

Nekem óriási sikerélmény, hogy itt tartunk napközben .. de azt meg kudarcnak élem meg, hogy az esték (7-10/11.ig) ilyen szenvedősek .. jó lenne arra is megoldást találni :roll: :roll: :roll:
Most szeretném rászoktatni, hogy 7-kor aludjon 1-2 órát, mert úgy érzem azért van a hiszti meg a nem evés, mert már nem tud kellőképpen koncentrálni, és beáll a "sehogy sem jó" állapot .. ami végkimerülésig megy :(

Eldugulok, mert velem van tele a topic :oops:

Kép
szösszenet
 
 


Stzösszenet,

Szerencsések vagytok az átaludt éjszakák miatt!
Gyakorlatilag akkor én mindig álom etetem éjjel :shock: , mert nyöszörög, én megnézem hány óra. Ja 2-3, akkor kaja, kiveszem csukott szemmel eszeget és így egészen a reggeli etetésig. Talán hagynom kellene nyöszörögni, aludna tovább? Csak az a baj, hogy nem akarom megvárni éjjel mire felébred teljesen, mert akkor nem alszik rögtön vissza :?
Az altatás: én nappal is a kiságyban altatom, evés után foglalkozom vele amig látom, hogy álmos (ásít, fejét fülét arcát dörzsizi), majd beviszem a szobába és beteszem az ágyába. Erre ált. üvöltés...majd cumi...és ha nagyon nagyon sír kiveszem addig tartom (na jó ringatom is :oops: ), amig meg nem nyugsik, akkor vissza az ágyba. És ez így megy orrvérzésig....ha szerencsés vagyok, akkor fél óra alatt elalszik, ha nem 1 óra alatt. Marad 1 órám a házimunkára....mindenki azt mondja, hogy pihenj amikor ő is alszik....mikor?????????? és a lakás??? pihenés???
de imádom!!!! :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


bocs, nem direkt küldtem 4x...

ma Dani is küzd az alvással. ill. nem alvással.

mindig leszoktunk menni délelőtt és olyankor alszik egy nagyot a babakocsiban. ma 6 után ébredt, de már nem akart visszaaludni szopi után. mivel szakadt az eső, nem tudtunk kimenni. azóta 1 órát aludt/szunyokált összesen. mivel napközben ő csak a mozgó babakocsiban hajlandó aludni, néha...most a konyhában tologattam egy kicsit, bealudt. remélem nem 10 percre...
azt hiszem muszáj lesz majd lemenni kicsit később, mert ha napközben nem alszik, akkor este 6-tól nagyon szenved, na meg mi is...

Kép
1bambi
 
 


Fruzsi - Ha már az éjszakát is át fogja aludni (szerintem nem vagytok messze tőle!!!!), akkor nem leszel fáradt, és abban az 1 órában tudod intézni a dolgaidat, enni-takarítani .. stb :)
Nekem most, hogy alszik 7-ig, sokkal könnyebb, mint pár hete, amikor hajnalban keltem hozzá.
Mondjuk most pár napja eléggé padlón vagyok fizikálisan, mert Párom stúdiózik, és kb. sosincs itthon :shock: :roll: :roll: :evil:
De már csak 1 hetet kell kibírni ..

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Altatás: én sosem ringatom ölben Benit! 4 helyen szokott aludni:
1. kiságyában
2. játszószőnyegén
3. hordozóban a kocsiban
4. babakocsiban séta közben

Napközben otthon: szopi után vagy az ágyába vagy a játszószőnyegére teszem le; ilyenkor eljátszik egy 20percet és általában el is alszik magától! Ha nem, akkor is elvan a következő szopiig, maximum fél órát kell szórakoztatni/járkálni vele evés előtt!
Amíg hasfájós volt, sokkal nehezebben aludt el napközben! Olyankor magamra kötöttem a Mamacka hordozóba, járkáltam vele és mikor kb. 20-25 perc után elaludt, lecsatoltam magamról és leraktam a kanapéra! De mióta nem fáj a hasa, erről teljesen leszoktunk!

Napközben, ha nem otthon vagyunk: ilyenkor sohasincs gond; altatni egyáltalán nem kell, elvan mint a befőtt, ha elálmosodik, akkor meg bárhol képes elaludni.

Éjszaka: este 8-kor fürdés után már teljesen sötétben és csöndben szopizunk; mire végez, majdnem be is alszik; aztán a büfiztetésre kicsit felélénkül, de amint megvolt a büfi, lerakom a kiságyába és otthagyom! Régebben sokszor fél órát-órát ott kellett még ülnöm mellette és simogatni, de fokozatosan csökkentettem ezt az időt és most már ott tartunk, hogy ott hagyom egyből! Rögtön nem alszik el soha, 10-40 perc között van mire álomba szenderül, de nem megyek oda hozzá, maximum csak akkor, ha kiesik a cumi a szájából és a nyöszörgésével azt kéri vissza!

Főzés: én is szinte minden nap főzök! Amikor nincs totál hisztis napunk (mint pl. a hétfői), akkor mindent tudok mellette csinálni akkor is ha alszik, akkor is ha nem! Ha foglalkozást igényel, akkor mindig odaviszem magammal, ahol éppen dolgom van és ilyenkor megpróbálom lekötni mindenfélével! Imádja pl. ahogy elkezd gőzölni a vasaló, vagy amikor a kuktából kiengedem a gőzt! De nagy kedvenc a mosógép is, ahogy forognak benne a ruhák, a porszívózásról már nem is beszélve... :D :D :D Én úgy érzem sokkal több időm van az itthoni dolgokra, mint amikor dolgoztam! Akkor általában mindig szaladt a lakás, mosatlan edények és ruhák halomban, stb. Most ilyen egyáltalán nem fordul elő... :roll:

Na befogom, mert megyünk megmutatni magunkat a szülésznéninknek, hogy mekkorára nőttünk már... :D :D :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Ja .. Fruzsi .. én kipróbálnám, hogy hagyom nyöszörögni.
Áttettétek már a szobájába? Akkor lehet meg sem hallanád .. aztán 5-6 körül lesnéd az órád, hogy mi van, nem kelünk? :D

Bambi - Jaja .. elég szar az idő .. de én is levágtatok du. Alízzal szerintem. Még jó, hogy ő alszik napközben az ágyában ..
Ha teljes dráma az idő, akkor erkélyen levegőzünk :D
Remélem jó napunk lesz - nektek is - nekünk is!

Kép
szösszenet
 
 


[quote="zorroné"]N írta:zorronéapközben, ha nem otthon vagyunk: ilyenkor sohasincs gond; altatni egyáltalán nem kell, elvan mint a befőtt, ha elálmosodik, akkor meg bárhol képes elaludni.

Ez nálunk is így van :D
Az autó .. a hordozó, a babakocsi az mindig nyerő :lol: :lol: :lol:
Még jó, hogy van egy ilyen Joker lehetőség :P

Kép
szösszenet
 
 


Még nem tettük át...most apa nincs itthon soha. Ma hajnalban ment és pénteken este jön, aztán elvisz minket anyumhoz a Balcsira, aztán szerdán jön értünk, míg ő megintcsak elutazik. Fránya meló....ha hazajöttünk áttesszük!

Nálunk szakad az eső, pedig felöltöztem már! :(

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok!

Olvasó üzemmódban voltam végig, de írni nem hagyott a kisasszony. Tegnap nagyon szar napunk volt.... 4-kor kelt pocifájással, 6-ig valahogy elvoltunk, próbált ő is visszaaludni, de mindig belecsikart a pocijába, meg jött a puki meg stb, aranyom eléggé szenvedett, aztán reggeli, gondoltam dejó, legalább alszik egyet. Aha.... Ahogy azt anyuci elképzelte, szinte egész nap fent volt... Elég sokat sírt, sajna nagyon rzékeny az időjárásra és ez az idő teljesen hazavágja.

Viszont, ennek kszönhetően annyira kimerült volt hogy letettük fél 10-kor és reggel fél 7-ig nyomta egyhuzamban :o 9 órát! A mai napunk jobb sokkal.

Én is kb úgy altatom mint Szösszenet, azzal a különbséggel hogy nem a kiságyába teszem le nap közben, hanem itt lent alszik. Lehet hogy rá kéne szoktatni hogy nem csak éjszaka alszik ott, de annyira utálom ha nem látom, én meg nap közben nem vagyok fent a galérián. Ha kicsit kiegyensúlyozottabb napja lesz akkor szerintem elkezdem odaszoktatni.

A sok tej miatt én is irigykedem... Bár 2 napja nem kellett neki tápit adnom, de annyira pöccre elég a tej, hogy 4-kor fel kellett kelnem fejni hogy reggelre legyen kajája...

De legalább az kiderült hogy nem a tápi miatt volt hasfájós és nem biztos hogy amiatt bukott.

Medina

Megkérdeztem Anyut, sajna nem tudják ők sem, azt mondja ott kellene rákérdezned ahol regisztáltattad magad, ők biztosan tudják. De úgy tudják hogy neked most valóban nem kell részt venned a tanfolyamon.

Én az Indexes cikk stílusán húztam fel magam, nem feltétlenül a mondanivalójén, na de mit is váratunk az Indextől, gusztustalan az az egész banda. Az tény hogy ha körülnézünk a környező országokban akkor ennyi időt sehol nem maradhatnak otthon a nők. Az más kérdés hogy ha anyuka úgy dönt hogy otthagyja a munkahelyét hogy otthon tudjon lenni a gyerekkel mondjuk oviig, akkor apuka egy fizetéséből bőven megélnek.....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ja,a főzés. Én nem főzök... :oops: Jani eszik melóhelyen meleg kaját, én meg rendelek kajakihordótól (Interfood), mert a cég valahogy megoldotta hogy kaptam még így is melegétkezési utalványt 8)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!!!

Olyan régen írtam már ,de így,hogy felszaporodott a családunkban a "gyereklétszám" kettőre,meghalni sincs időm! :lol:

Azért olvsagatni azért szoktam,amikor az időm engedi!

Magunkról:mi jól vagyunk ,Barnabi nagyon jó baba,6500g fodros combú,tömör gyönyör! :wink:
Három hete átalussza az éjszakákat ,ami számomra döbbenet mert a két éves bátyja még most sem alussza át normálissan! :shock:

Este 10 fele eszik és utána reggel 5:30-ig vagy 6:00-ig bírja!

Szegénykém nagyon kis türelmes,nyugodt baba,muszály is neki a testvére mellett!

Az időm nagy részét az teszi,hogy védelmezem a nagyobbik gyermek túláradó szeretetétől!

Ma pl.amíg kint teregettem a ruhákat,a hátam mögött két lépésnyire a babakocsiban lévő,alvó csemetémet a drága testvérkéje betemette homokkal! :shock: :shock: :shock:

Szó szerint!!!!!!!!Vödörrel merte a homokot a babakocsiba!Majdnem elájultam! :roll:

Barnabi meg csak aludt!Jó kis móka volt a babkocsit meg Őt is ki vakarni a homokból! :?

Hát így telnek napjaink,nem unatkozom!

Mindenkinek üdv:Niki

KépKép
KépKép
nicci
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, csak még olvasni sincs időm. Babám napközben nagyon keveset alszik, sokszor fáj a hasa, bár tartósan inkább esténként, napközben már kezelhető a dolog.

Most egy nagyon elvetemült dolgot írok: mi éjszaka együtt alszunk a babával! Tudom, nem helyes, de nagyon vigyázunk rá, én pl. spec testhelyzetben vagyok, a férjem majd' leesik az ágyról, de legalább alszunk, éjjel csak 1 körül kel fel enni, nem fáj a hasa, és 5-6-ig durmol.
Így nagyon jó, mert különben végigsírná az éjszakát. Estére ugyanis rendkívül nyűgös-érzékeny. Egyébként a kiságyában alszik napközben, úgyhogy mindegy neki ilyen szempontból, hogy kiságy vagy nagyágy. De este-éjjel annyira fáradt vagyok, hogy nincs erőm és idegzetem altatni órák hosszat Bogit, így meg 10-11 körül elalszik a cicin és kész, de próbáljam megmozdítani, vége a nyugalomnak!
Ha vége ennek a hasfájós időszaknak, akkor éjszakára is a kiságyában lesz, de addig esélyem sincs különaltatni. (Tegnap is megpróbáltuk kiságyba letenni éjszakára, de 1-ig bírtuk a nyűglődést, aztán cicin 10 perc alatt elaludt!)
Egyébként jól fejlődik:
hazajövetelkor: 3700 gramm
1 hónaposan: 5200 gramm

Visszalapozgattam és nagyon szép babaképeket láttam. Nem akarok kihagyni senkit, ezért nem nevezem meg a babákat, de egytől egyig mind szépek, jól fejlettek.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nici játék laptop? Asszem nálunk z első játékok között lesz, ahogy én a párom ismerem.
Hogy jöttél rá, hogy balkezes? Úgy értem milyen jelekből és mikor? Mindent ballal fog most, de gondolom ez nem mérvadó. És nincs is a szűk családban balkezes.
Írtam mailt!

Gumimaci
sajnálom a torokbajt. Kereztelős képek várjuk. Vajon mi volt rajta?

Zsuzsófi :cry:

Kisfruzsi
minden gyerek más. Nekem csak akkor kell többet vele lenni, ha sírós. Egyébként elvan egyedül. Igaz azért naponta énekelek, és mondókázok neki.De sok mindent meg lehet csinálni mellette. Viszont egy ismerős azt mesélte amit te. Nem marad meg egyedül. És kb egyidősek a babáink.
Altatás: 2 napja totál éber állapotban beteszem az ágyába és elalszik. Meddig tart? :roll: De volt, hogy cicin aludt el és utána tettem be, sőt volt,h sima ringatással elbódult, aztán letettem és aludt.

Celesztina micsoda hangnem! Párom szerintem direkt nem szólt, mert tuti olvasta.

Virág az oltás napján és másnap aludt egész nap és nem volt évágya.

Kamilla
milye volt a Társulat? Babák szabin voltak? :) Új hasat én is kérek, ha tudsz jó helyet szólj! :lol:

Medina nem vagy egyedül. Az indulással sok idő elmegy. Én próbálok mindennap főzni, nem mindig megy. Igaz nekem az anyukám a szomszédban…

A szüléstörténetemet én sem tettem fel, de már nem is olyan érdekes… babázunk.

Kép
téjé
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?