Új privát üzeneted érkezett!

Lattam mennek a hordozos kepek!

Egyet azert megmutizok!

Magi

Kép
Vendég
 


Na most ketx ment el.

Lehet ennyi hiany utan, tele irom ezt az oldalt.

Na dugulok!

Tovabbi szep napot mindenkinek.

Magi
Vendég
 


Magika,

milyen kritizálás?

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

kiscica: sajnálom :( majd csak történik vmi csoda...

medina: nektek is kellemes kikapcsolódást :) habár a mozinál jobban várom a házassági évfordulós vacsit..nem sok romantika jutott mostanában..és addigra letelik a 6 hét tilalom is :D

szössz: örülök hogy nem csak én vagyok magammal is elfoglalva..imádom Mátét de néha ugye tükörbe is kell nézni és akkor kiborulok :( mellműtét már nálam is tuti pedig néztem és minimum fél misi..(nekem kissebítőműtét kell szimpla felvarrás elég se lenne) de ezt már megbeszéltük férjemmel..én igy nem érzem jól magam a bőrömben még 18 évesen szép és feszes volt..de csak nőtt és nőtt..mostmár a tehenekkel vetekedem :D van aki meg szép nagy ciciket szeretne..hát nekem a hátam nem bírja a terhelést..:( júliustól énis járok aerobicra..hátha vmi..én már a hazajövetel 1 hete óta nem adtam le egy kg-ot sem pedig én nem szoptatok és igy tudok fogyizni is..(persze azért eszek de nem ész nélkül mint a terhesség alatt)

és lehet nem egy pár a két keresztszülő..nálunk igy akarták anyósék..bátyám meg férjem huga..de én igy nem szeretném..inkább megvárom mig tesóm megnősül.

Ercsi: :) :) :) :) :) mertermett muffin :) :) hát ez nagyon jóóóó :) akkor nemcsak engem néznek terhesnek még :) egyik ismim nem tudta mikor szülök csak hogy babát várok és megkérdezte hogy mikorra várom..mondom neki már 2 hete szültem :D
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap borzasztó napunk volt, így nem volt időm semmire még olvasni sem nagyon! Egész nap ment az üvöltés, pontosabban a visítás! :roll: Még szopi közben is sokszor, pedig akkor nem szokott! Én nem tudom mi lelte Benit, de kb. 20 percet aludt egész nap és azt is a babakocsiban, amikor kivittük estefelé!
Ma úgy tűnik nem bal lábbal kelt szerencsére, úgíyhogy most van egy kis időm írni!

Zsuzsófi: nálatok mennyibe kerül a babauszi? Mert az nekünk is közel lenne...

Mango: bölcsis tapasztalatom nincs, itthonmaradás kérdéssel meg úgy vagyok, hogy eddig vissza akartam menni minél előbb dolgozni, de most úgy vagyok vele, hogy talán jövő tavasszal részmunkaidőben! De Beni akkor sem bölcsibe megy majd, mert lesz aki vigyáz rá!

Kaki probléma: nálunk van napjában többször szerencsére, bár szenved szegény Beni rendesen, hogy összejöjjön, főleg reggel! Akkorákat nyög közben, hogy felébredek rá... :roll:
A baracklét én is iszom egész nap, szerintem hatásos! Vízzel higítva kb. 1,5 liter simán lecsúszik egy nap!

Tali: a jövő hét szerda Kiscicáéknál nekem tök rendben van! Egy dolog azért bekavarhat, ha Beni belázasodik a keddi oltás után... :roll:

Kamilla: örülök, hogy jól vagytok! Norci-Borci nagyon hasonlít Rád a képen, amit felraktál! :D
Búvár-reflexet Beninél még nem teszteltük, viszont a kisöcsémnél anno igen, és neki volt! (Így tök hamar és tök könnyen meg is tanult úszni...)

Keresztelő: mi augusztusban tartjuk Sopronban, ugyanott és ugyannál a papnál, ahol az esküvőnk volt! Nekem teljesen természetes, hogy lesz, mint ahogy a templomi esküvő is az volt! (bár ott nálunk is volt annyi gond, hogy a férjem nem volt megkeresztelve, így először azt kellett elintézni...)
A keresztapa nálunk a bátyám lesz, a keresztanya pedig a legjobb barátnőm! Én úgy tudom bárki lehet a keresztszülő, nem muszáj egy házaspárnak és olyan is lehet, hogy csak keresztapa van vagy csak keresztanya!

Szőlő: hordozós kép, nekünk így vált be!
Kép
Kép

Bambi: köszönöm a bókót, aranyos vagy! :D Munka dillemával hogy állsz??? Nehéz lehet! Döntöttél már? A 24 hét szülési szabi után engem is várnának vissza, de most nagyon úgy tűnik, hogy még nem megyek...


Nici: Barbi haja szenzációs! Beninek is volt jó sérója, de már kezd elfogyni a haja... Úgy sajnálom! Barbié nem kopik?

Pumpóka: azért remélem összejön nektek a keresztelő úgy, hogy Zoli is ott legyen... Drukkolok! A szekér nagyon klasszul néz ki, kár, hogy nem lehet kapni most...

Éjszkai kelés: nálunk egy hete ráállt arra Beni, hogy az esti 8 órás kaja után 5-ig 6-ig alszik (a rekord fél 7 volt)! Ez így most nekem teljesen jó, annyi van csak, hogy este lefekvés előtt mindkét cicit le kell fejnem teljesen, mert különben hajnali 3-4 körülre úszunk a tejben! :roll: De ez legyen a legnagyobb problémám! :D

Magika: nagyon klassz beállítású képeket hoztál mindig, nekem hiányoznak! :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


MAgi, Szösz, Zorróné
Akkor rátok biztosan számítok jöv.héten!

ZOrróné
Sajnálom, h Beni tegnap nem volt toppon!! Lehet érzi az időjárásvált. :roll:
Oltás miatt szerintem ne aggódj, ezekre azt mondják, h új oltóanyag, borogatni sem kell, ha nem pirosodik be. Nálunk meg sem látszott köv. nap, és csak hőemelkedése volt, de arra meg autómatice adod a kúpot!!

Magi
Én hiányoltalak, de itt nem írtam, mert én úgy tudtam, h vizsgázol, és azt hittem, h emiatt nem jöttél!!!
Sajnálom a topikkal szembeni rossz érzésedet.
Kaitca jó kisbaba, és én megértem azokat is, akik ezt nehezebben fogadják el, egy pocakfájós babánál.
Lehet én is így lennék, ha Maszat sírós lenne, de nem az, ezért maximálisan megértelek. Én sem nagyon akarok már "ömlengeni" arról, h 90 %ban semmi gond nincs.
Privit pedig küldenék Neked!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Keresztelő
Anyum mégis ma ment be a templomba, plébános nem volt, de beszélt egy fityulás nővérrel, aki mondta, h legalább a keresztszülők legyenek megkeresztelve, ha már a szülő nincs, de ha jár hozzájuk 1-2 évet, akkor a szülőt is megkeresztelik!!!
Komoly!!!
Ez annyira most nem vág a témába, de dúrva, h a szülő járjon 1-2 évig hittanra, de a plébános már lehet megdumálható arról, h a keresztszülő nem legyen megkeresztelkedve.
És mindezt egy nem kis népszerüségnek örvendő és elég nagy forgalmat lebonyolító templomban mondták!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kiscica, nálunk engedi az atya hogy keresztszülők legyenek bátyámék, pedig nincsenek megkeresztelve, mondjuk ő elég "liberális" ahhoz képest hogy katolikus pap. De annyira komoly hogy mennyire másképp állnak hozzá a papok is...

Én esküvő előtt szerettem volna megkeresztelkedni, itt pesten közölte a pap hogy mivel papíron nem kerületi lakos vagyok, felejtsem el hogy ő megkeresztel engem. Hát hadd ne mondjam hogy kiröhögöm ezután ha valaki azt mondja hogy az egyház tárt karokkal vár mindekit (aki kerületi lakos...). inkább lejártam Fehérvárra pár hónapig kéthetente Robiatyához.

Kép Kép
szõlõ
 
 


zorróné köszi a képet. és ha elengeded nem csuklik össze nagyon?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: abszolút nem csuklik össze, mert az a fehér kis paplan ami alatta van, tök jól tartja! Pont azt szeretem a hordozóban, hogy mindkét kezem szabad mellette, nem kell fogni! (A képen látszik kicsit a vasalódeszka is, mert fényképezés előtt pont vasaltam, úgy hogy Beni közben a hordozóban volt... :D :D :D)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Szössz én mindennap ettől rettegek, mármint, hogy az idilli 21-től alszik kb. hajnali 3-ig megváltozik. Milyen nehéz lehet! Együttérzek.
Meg persze mindenkivel, akinek hasfájós és nem alvós a gyermeke. Most még jó nálunk az éjjel, megszoktam.


Celesztina
a közös pózos fotó…. Hát tuti testvérek.
Én is éhesebb vagyok, pedig mi nem csak szopizunk…. én téged is szertnélek megismerni. De max talizhatunk külön is , ha van kedved, időd stb.

Keresztelő: éppen tegnapelőtt kértük fel egy baráti házaspárt.Aggódtam, mert náluk a baba nem jön össze és nem tudtam hogy fogadják. De nagyon boldogok voltak és én elbőgtem magam. Szeptemberre gondoltam, addigra nincs már talán nagy meleg. Nálunk 1 hónapban 1x van keresztelés. Kit hívok meg, na ez jó kérdés? Anyukám tuti ott lesz, de a másik oldalt (hát nem tudom megérdemlik e) na jó nyilván KELL. Talán egy-két barátot, akik felhívnak, hogy vagyok és mizújs a bébivel. Talán egy közös kajálás lesz. De ez utóbbit még nem tudom
nálunk reformátusoknál, még keresztszülő sem kell, úgy is megkeresztelik.


Mango 2évet biztos maradok, aztán meglátjuk az anyagi oldalát. Aztán meg melót kell keresnem, azt sem tudom majd könnyű lesz e. Ugye sokkal „igényesebb” leszek mint eddig.
Felsoa milyen gyönyörűen tartja magát!
Kamilla én nem merek ilyen búvárrefelxet kipróbálni.
Ercsi jóétvégyat kívánt? Poén, de nekem is ciki lett volna. Biztos van gyereke, azért mondhatta.
Magi milyen bájos kép, a kislányról. Én kívántam boldog hófordulót nektek anno. (tehát hiányoztál...)
Litu Én is látlak benne, igaz, hogy mostanában nem tettél fel képet. Gondolom időhiány.

Találkozó a jövő szerda nekem jó. Az IKEA is jó lenne időpontilag, mert 2 busszal el tudok jutni, de sajnos a köldöksérvem miatt nem emelhetek. ÉS az hótziher, hogy nem segít senki. A babakocsi bébivel elég nehéz. Úgyhogy azt kihagyom. Brigiékhez meg autóval megyek, mert ott ház előtt tudok megállni. Én ha összejön, akkor sütök egyszerű sütit, max ha ott vagyunk majd kétszer kell fordulni felvinni, de gondolom majd segít valaki. Üdítőt is tudok vinni, főleg vizet, baracklevet. :wink: Csak tudjuk hányan leszünk.
Budaörsi IKEA biztos nem, az nagyon kiesik.
Brigi kérdezed mit ennénk És szeretnék sült rákot… :lol: nehogymán készüljél, majd viszünk!

Zorróné Mindig megcsodálják, hogy milyen haja van, aztán hozzzáteszem és milyen volt. Ugyanis sajnos nálunk is jelentősen hullik., foltosodik.
Klarka ez a gondolkodós fej, nagyon jó pillanat.
Lányok! Tök jó, hogy már van ilyen modern technika. Rólunk azért még nem készült ennyi, meg ILYEN kép.

Nici pedig én nagyon szeretnélek téged is megismerni. Tegnap láttam MSN-en voltál, de mire rácsatlakoztam, már ébredt a kisemberem, nem mertem beszélgetést kezdeményezni.
Barbinak ez a haja, tünemény.

Timi szerintem meg volt zavarodva. Anyukám is néha csinál olyanokat, huuu szóval nem biztos, hogy szándékos volt. (bár nem ismerem)
Atizka cicit ne vond meg! A te babád, te érzed mire van szüksége.

A 3,5 hós csípőszürésre most kéretem időpontot (3héttel korábban és már csak augusztus 6-ra kaptam, amikor már 4,5 hós lesz) Komolyan nem értem, ennyi gyerek van? És a csípőszürés kb 5 perc (na az öltöztetés sokkal több idő)

Rólunk: megnyugodtan a heti hízás 200 kereken. Tegnap nagyon nyügős volt, nem sokat aludt. Kora délutánig siránkozott, utána pedig gagyarászott. Iszonyú sokat beszél. Fürdés után a pelenkázón is olyan dumát levágott, márcsak tényleg azt várom értelmes szavakat formál. Apjával komolyan beszélt, hozzám vigyorogva szólt. Látom a nyügösség másoknak is kijárt.

Kép
téjé
 
 


Sziasztok!

Több napi olvasó üzemmód után talán írok is valamit..

A talira jó szórakozást kívánok mindenkinek. Sajnálom, hogy nem tudlak benneteket (már megint) személyesen megismerni, de nem megy az utazás. Én nem tudok vezetni ( :lol: ), bkv-val meg nem vállalkozom. (Rohadt nehéz ez a babakocsi). Nandu féle hordozókendőm van egyébként, de nem mindig tetszik neki. Hol milyen hangulata van. Még nézelődöm, hátha más jobban beválna, amiben egyszerűbb lenne pózt váltani, ha neki úgy tetszik (és én egyszerűbben föl tudnám venni).

Magi, én örülök, hogy megint jöttél képekkel. Tündéri az a mosoly Katicától.
Bevallom, hogy nagyon szertenék már én is egy mosolygós képet csinálni a babáról, de mire odaér a kamera, ő mindig abbahagyja. Ő ugyan nem mosolyog egy gépnek!
( Most ezt nehogy kritikának vedd, de szerintem egy ilyen fórumon ne sértődj meg azon, ha nem hiányolnak. Annyian vagyunk itt, a szülés után többen ritkábban jöttek mert nőtt az elfoglaltság, nem figyeltünk oda mindenkire.)

Pumpóka! Nahát, te is görögkatolikus vagy?
Én szeretnék keresztelőt, a férjem meg hagyni fogja :D . Így persze nekem kell szervezkedni. De sajnos mivel nem vagyok túl buzgó templombajáró, még azt sem tudom, hogy ha Pesten lesz, akkor hol tartjuk (ugyan már 4 éve itt élek).
A babakocsi, amit föltettél nekem is tetszik. A súlya menniy? Sajnos én sem vagyok elragadtatva attól a kocsitól, amit vettünk, de hát ez van.

Szössz! Nektek bevált ez a babakocsi? Mi is ugyanazt vettük. De nekem nehéz, nehezen tudom kormányozni is.

Kisfruzsi! Alma is gyönyörűen mosolyog. Egyébként Trudi is ilyenformán eszik. Most általában 2x kell hozzá kelnem éjjel. Én ezt még bírom, pillanatnyilag. Ő gyorsan eszik, de még mindig ennyire gyakran.

Kilók: nekem 1-2 napja visszament minden. Rámjött egy olyan nadrágom, amiről már azt hittem, hogy soha nem lesz jó rám. A hasam ettől függetlenül még mindig puding állagú, de hát nem tornázom.. :cry: . Ma voltunk oltáson, és a gyerekorvos rám szólt, nehogy tovább fogyjak, mert nem fogom bírni a szoptatást fizikaliag.

Trudi ma hivatalosam is meg lett mérve.
Súlya 5240 gr (2330-cal született)
Hossza 56 cm (46 cm-rel szül.)
A doktornő szerint időre született babák között nézve teljesen átlagos méretű, magához képest pedig nagyon jó.
Vendég
 


SZiasztok!

Szőlő, dobta mprivit :)

Kisscica, nekem is jó a szerda, mi megyünk :) Hacsak faternak nem kell az autója, de akkor megnézem a bkv-t...

Ikeába jönne vki most csütörtökön? MI oda simán tudunk menni.

Téjé, mi a 6 hetes csípőszűrésre kaptunk időpontot júliusra...3 hónapos lesz addigra Liza :( De én is hívtam a gézengúzt, ott sem tudtak hamarabbra adni, szóva lez ven :( Születése előtt kellett volna időpontot kérnem.

BÖlcsi: Csajom is megy 2,5 évesen, az tuti, muszáj mennem dolgozni :(
Nálunk ha műjusban beiratod, szeptembertől tuti mehet, évközben nehéz kezdeni, akkor nincs üresedés. De Katát is, Kamillát is felvették, nem jelentkeztünk egy évvel előre...

Rólunk: Megint keveset hízik a törp, és pótolnom is kell :( HOlnap megyek a szoptatási ambulanciára, remélem megmondják a frankót... Nem szeretném elhagyni a szopit...
Ma 4550 volt, még a 60 dkg sincs meg 1 hónap alatt :(

Zorróné, itt van a babaúszi honlapja, szólj ha jöttök, mehetnénk együtt :)

http://www.pancsmancs.hu/

Asszem most ennyi voltam :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jah Zorroné, a Kösziben is van babaúszás, szerintem ott olcsóbb is, meg fogom kérdezni.

www.koszi.hu

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ez utóbbi közelebb is van nektek :) Nekem meg az ára számít sajna...

mostmár befogom :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsófi: köszi az infót! A Köszi tényleg jó lenne! Nálunk is számít az ár sajna! Max. 2000 Ft/alkalom, amit úgy rászánnék... :roll:

Bambi: asszem te kérdezted, mi az a búvár reflex!
"Ez a velünk született reflex a légzés reflex-szerű kihagyása. Lényege, hogy ha a babák vizet éreznek arcukon, a külső légutakban, akkor azonnal bezárják a hangrésüket, szájukat, orrukon levegőt fújnak ki. Ez megakadályozza, hogy a baba vizet nyeljen..."

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Csak gyorsan, mert mindjárt kajaidő van...

Zita, én nem merném kamillával mosni az arcát, mert allergizálhat, ekkora babáknál nem ajánlják külsőleg még!

Judit, én is nagyon szeretnélek megismerni Téged (IS), gondoltam is rá, hogy megkérdezem, nincs-e kedvetek egyszer eljönni esetleg hozzánk? :)

Magika, én is hiányoltalak, pont tegnap este is írtam (igaz nevek nélkül, mert lett volna bőven kit felsorolnom), hogy páran nagyon eltűntetek!
Én a képeket, és a videótokat is dícsértem ám, sőt utólag is köszi a tippet a FP kutyussal, már mi is megvettük, és nagyon aranyos, Szandi is odavan érte :D
Én sem vagyok egy sértődékeny típus, de néha kellemetlen, ha nem reagálnak az emberre, viszont ami igaz az ogaz, nagyon sokan vagyunk, akarva akaratlanul is előfordul ez :roll:
Katica most is nagyon ari a képen, rengeteget változott már!

Barbi dícséreteket nagyon szépen köszönjük, mikor meséltem apájának, hogy megdícsérte mindenki a séróját, hát dagadt a melle rendesen (többnyire ugye Ő lövi be neki :D)
Zorróné, kopott neki, de minimálisat, inkább ahogy nő a buksija, attól tűnik ritkábbnak, de ez természetes :)

No megyek, mert Barbi jól elvigyorog a kezemben, de az éhségén ez nem változtat :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Lanyok!

Koszolnom a kedves szavakat.

Vissza neztem en is a kepeket, es hat nagyon szepek a babak es mar milyen nagyok.

Akkor most dobok fel meg ket videot, igaz nem Katica, hanem Zoli, de nagyon vicces.

Magi

Himnusz:
http://www.youtube.com/watch?v=yHz0ra88A7M

Archimedesz:
http://www.youtube.com/watch?v=6BLitqBFaVs

Jo szorakozast!!!
Vendég
 


[quote="magika"]L írta:magikaanyok!

Arra gondoltam, mikor tobben emlitettetek, hogy valaki megtehet tobbet anyagilag, illetve mikor tobbszor kaptam a hozzaszolasaim utan, hogy "persze vannak minta gyerekek" gunyosan.

Ez eleg rosszul esett, pedig nem gazan vagyok sertodekeny, csak a sokadiknal ugy gondoltam, hogy akkor minek.

Ezek utan senki sem regalt az irasomra tobbet sem a kepeimre es ugy dontottem, minek jovok, ha a 20. hozzaszolasomra sem reagal senki.

Hat nem jottem.



magika! sajnálom, hogy ez volt az oka....én is másra tippeltem, és én is hiányoltalak ill. több más emberkét is akik nem jöttek már régóta, de az igaz, hogy azt hiszem külön nem írtalak ki h nem jársz erre. És sejtem hogy nem esett jól, az anyagiakra való célzás de tudod inkább irigyeljenek mint sajnáljanak! Másnak is volt már itt hasonló problémája, azaz h célozgattak az anyagiakra....de ezt engedd el a füled mellett!
A minta gyerek meg???? No azé én baromira irigyellek! Enyémkölök folyton ölben van és sír ha le merem tenni.....még éjjel is rajtam alszik.....és a legrosszabb, h Szonját egyáltalán nem lehet ellátni csak akkor ha lerakom a picit....de akkor sír és akkor rossz anyának érzem magam....de akkor is ha felveszem, mert akkor meg Szonjával nem tudok foglalkozni.....borzasztó érzés...és nagyon soxor már nagyon ideges vagyok és megnyugtatni sem tudom már a picúrt......nagyon várom hogy nagyobb legyen....de ezért is furdal a lelkiismeret, mert ucsó babánk és élveznem kéne, hogy ilyen pici (...átvitt értelemben mert mi 6 hetesen vagyunk 5300gr-osk.... :D )...szval szeretnék én is egy eszik alszik és nézelődik és ritkán felkéredzkedik babát...és szoptatni is jó lett volna.... evvan....
Vendég
 


magika: jah, a képről: nagyon szép Katica! és haláli a kissrác, ahogy énekel...de legjobban az Archi tetzsik...az csúúúúúúcs, ezt én is megtanítom a csajszimnak!
Vendég
 


Magika,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Látod? Az van, amit írtam (sokan vagyunk). A másik dolog (sok munkával sok...azzal meg ne foglalkozz.)
Helyes a csajszi :lol: :lol: Rád hasonlít?
Ööö, ha Kiscichez közel laksz, akkor nem is a 13. ker-be? :cry: :cry: :cry:

Zorróné,
Köszi a búvárreflex dolgot.
Munka: nem tudom. nagy dilemában vagyok...egyik felem menne, mert sok szempontból jól járnék, másik felem nem, mert szeretném Danival átélni a dolgokat...
De talán ha belevágok ebbe az új melóba, eleinte csak 4 órában és az 5 napból több napot itthonról dolgoznék, aztán majd 6, majd 8 órában.
csak ez a szept-i kezdés nagyon korai...
szóval még alszom rá párat, hogy reálisan áttudjam gondolni, csituljanak bennem a dolgok, stb., aztán majd leülünk a párommal és nagyon átrágjuk magunkat.
persze ha igent mondok, lesz pár kérésem, amit ha nem adnak meg, akkor nem-et mondok. (mert a régi munkaköröm csúcsszuper minden szempontból. ez is jó lenne, de ez több meló lenne...) de amiket eddig kérdeztem, arra pozítiv, jó válaszokat kaptam...
ááááááááá, miért nem fél évvel később jött ez...

lányok,
a kiskönyvben olyan dolgok vannak leírva, hogy a hónap végére miket kell csinálni a babáknak, hogy Dani tuti, hogy nem fogja azokat csinálni.
pl. Ti babátok nyúl dolgokért?; Fordítja-e anyja hangjának irányába fejét anélkül, hogy látná? Kezét nézegeti; Tárgyak felé nyúl, megfogni próbálja, stb.
ami linket feldobtam, az ottani "követelmények" teljesen okék...

Valakinek meg van a BABAMÓKA c. könyv? Ebben tényleg gyakorlatok vannak a baba 1 éves koráig???Érdemes megvenni?

Kilók, alak miatt ne aggódjatok. 9 hónap alatt jön fel, 9 hónap alatt megy le - sok helyen ezt írják.
Oké, én már a 9. napon terhesség előtti állapotban voltam, DE: nem vagyok vékony; terhesség alatt nagyon odafigyeltem a kajára (ezért volt csak +8 kg), sokszor irigykedve olvastam, hogy Ti miket esztek. (igaz, azóta annyi édességet eszek, hogy az elmúlt 2 évben összesen ennyit nem toltam le a torkomon)

Bocs, ha most másra nem reagálok, de el a nap is elment, és még egy csomó mindennel el vagyok maradva...aztán mindjárt fürcsi

Kép
1bambi
 
 


úgy bírom, amikor ilyen kiterült "Jabba" kaja után (és az ujjai járnak közben)

Kép

Kép
1bambi
 
 


Szia Bambi!

Koszonom!
A kep nagyon szuper!
Na majd en is csinalok ilyet apaval.
Bar nekunk kezben nem alszik Katica.

En Dunaharasztin lakom, de a 13. keruletben nottem fel a Karpat utcaban. Ott laktam 16 eves koromig.

A dolgok, hogy a gyerekek mit csinalnak, szerintem ne vedd figyelembe. Minden gyerek maskepp fejlodik es csinal dolgokat.

Zoli mar 6,5 honaposan mar kapaszkodva korbejarta a jarokat.
Na ekkor megtorpant es egy eves koraig semmit sem fejlodott.
Akkor indult el egyedul.
Addig semmi ujat nem csinalt.

Ilyenkor fordult meg eloszor hasrol hatra.
Katica meg ettol nagyon messze van.
Szoval ezzel nem kell torodni.

Nono!
Orulok, hogy tetszik, az Archi. :lol: :lol: :lol:

Erre vagyok a legbuszkebb: http://www.youtube.com/watch?v=ocMx40YIeDc

3,5 eves es igy ir. Mar az O is egesz jol megy neki.

A rossz anya dolog miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalasod.
Lesz ez meg jobb is.
Nalad a kisebb korkulonbseg miatt, milyen jol fognak egyutt jatszani. En mar most latom, hogy nalunk nem nagyon fognak egyutt jatszani.
Gyorsan elkuldom, mert lemerul a laptop.

Este toltom, akkro majd folytatom.

Magi
Vendég
 


Magika: Egyszerűen zabálnivalóak a gyerekeid! :lol: :lol:

Edina


Kép
medina83
 
 


Szerintem se kell törödni a leírásokkal! Minden baba másképp fejlődik!

Edina


Kép
medina83
 
 


bocs, de ezt nem tudom nem felrakni (sajnos homályos):

Kép

köszi, megpróbálok nem foglalkozni a leírásokkal, csak tudom, hogy majd a doki vágja pofákat, meg a felkiáltó jeleket a kis könyvbe!!!

Kép
1bambi
 
 


BAmbi hát ez a jóllakottságmérő. Édes!

Nem is figyeltem a kiskönyvben, de nálunk van, hogy nyúl tárgyakért, meg is fogja, de hamar elengedi. Még olyan koordinálatlan. Fejét fordítja az irányomba, ha hallja a hangom. Apját viszont csak percekig nézi utána mosolyog rá (felismerés) Nekem azonnal ad mosolyt.
A kezét nem nézegeti, inkább a szájába turkál, meg a szemébe amit utálok.

Kép
téjé
 
 


Nono!

Na fentvagyok a tolton!
Szoval ne legyen rossz erzesed.
Nalunk is vannak nyugibb napok, mint ma es akkor nekem is nyuglodik, csak nekem annyival egyszerubb, hogy Zoli nagyon szereti es segit.
Tancol neki es ugral is.
Neha meg babozni is szokott.
Arra meg Katica mindig nevet.

Probald meg ossze vonni a kettot!

Sot neha ha nagyon mennem kell wc-re es nem nyekereg, bekapcsolom a travell chanelt es a tv ele teszem, had nezze.
Nezi is es csondben van, gondolom a vibralas miatt.
Tudom hulyeseg, hogy mar ilyenkor tv ele teszem, de rosszat nem lat es csak ritkan.

Magi
Vendég
 


Medina!

Koszonom!

Bambi!
Ha kerdezi a gyerekorvos, hogy csinalja e mar, azt kell mondani, hogy igen. Ennyi.

A baratnommel kozolte a gyerekorvos, hogy a vigantol olajat, ne merje a szajaba csoppenteni, meg megfullad tole.
Na en jot nevettem rajta.
Neki is mondtam, hogy csinalja ugy ahogy neki kenyelmes.
Ha meg kerdezi az orvos, csak modja azt, hogy igen ugy csinalom es kesz.
Nem fog idegesiteni es cseszegetni.

Szoval ezt mindenkinek ajanlom.
Ha valamit maskepp mond az orvos es tudjuk, hogy badarsag, vagy rossz megszokas reszerol, ra kell hagyni es helyeselni.

Magi
Vendég
 


MAgi édes, hogy örült neki a végén. csodálom a többgyerekeseket, hogy van energia arra, hogy mindkettővel foglalkozzanak úgy, hogy a sem egyik sem másik ne szenvedjen kárt. és másba bele sem gondolok.

Bambi és ha a könyv szerintit nem tudja, mit mond a doki. És akkor csak szemöldökön von, de nem mondja, hogy minden gyerek máshogy fejlődik

megyünk fürdetni... jóéjt!

Kép
téjé
 
 


Magi, nagyon komolyak a videók :) Írtó édes Zolika!
Írás, olvasás... Szandi is igen korán kezdte, kb 2 éve megy neki a dolog simán :) Szinte magától tanulta meg úgy, hogy van egy játék laptopja, és abban benne van az ABC, addig addig gyakorolta, míg ment neki, én már csak annyiban segítettem neki, hogy szebbek legyenek azok a betűk :) (mondjuk még így is van mit javítani rajta, de hát ráér még vele :)) Ja és balkezes :roll:
Az olvasást pl. a szórólapokon imádta gyakorolni, mostmár mindent elolvas simán :) (most nagyon ráment a számolásra, eszméletlenül megy már neki, de már komolyan félek neki bármiben segíteni, mit fog a suliban csinálni? :lol: )

Bambi, Dani tüneményes, a második képen olyan kis imádnivaló, nem csodálom, hogy nem bírtad nem fel rakni :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Helyesbítek, 1 éve megy neki simán... ezt akartam írni :) (2 éve kezdett el vele foglalkozni, de simán azért csak 1 éve megy :))

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Helyesbítek, 1 évet akartam írni, simán 1 éve megy neki kb., csak 2 éve kezdett el vele foglalkozni :) De hát mint mindenhez, ehhez is idő kell :lol:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Na ez jó, azt jelezte, hogy nem ment el, le is dobott, mikor visszajöttem sem jelenítette meg az üzit, mondom akkor elküldöm újra, erre tessék, most 2x kétféle formában is elment :lol: :lol:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Pumpóka: én is én is én is!!!! anno én is nagyon beleszerettem ebbe a kocsiba, csak sajna túl nagy összecsukva, de marha jól néz ki (képen mert csak úgy láttam eddig) Nekem a sárga volt a favorit :) :) :) Ha megveszitek majd mesélj, bevált-e. Kapható asszem itt is: www.bababirodalom.hu Nem tudom, ezt próbáltad-e?

(Ercsi: csak érdekességképpen: esküvőkor is a katolikus egyház szigorúbb, mint a többi. Tehát ha egyik kat a másik evang/ref/stb és kat esk kell akkor nehézkesebb, de ha pl evang esk lesz akkor semmi gond.)

Atizka: nem vagyok eüs, ezért bocsi, hogy beleugatok, de a hintőpor nem szárító hatású? Mármint ha a ragyákra kened akkor nem tesz be a pici bőrének ami amúgy is száraz lévén h baba? Csak furcsállom, hogy ezt mondta a doki.Meg a másik: eddig mindenütt azt olvastam, ha kevés a tej legegyszerűbben úgy lesz több, ha sűrűbben teszi mellre az ember a kicsit...

Mango: megértme, hogy így 1hangú

Kiscica: valóban még nem volt akkora lelkesedés, de sztem nagyszerű, hogy felajánlottad a lehetőséget és sokan viszont még talán úgy vannak hogy nem igen mozdultak még ki a kicsivel messzebbre. Én legalábbis így vagyok, talán csak a magam nevében kellene beszélnem, de mi még a játszóig is nagyon nehézkesen jutunk el :roll: Szóval, remélem, h nem esett rosszul!
Keresztszülőknél nem lehet a házaspár egyik tagja és tesód? Az olyan is-is lenne...


Szösszenet: úgy azért könnyebb, hogy visszaalszik :) meg azért drukkolok, hogy visszaálljon a nagyobb szundira :) Keresztelőnél evang-nál elég 1 keresztszülő is, talán kat. szigorúbb, azt nemtom

Magika: jók az új vonalzóid, ill. a kicsik vonalzói :wink: és nagyon édes Katica, milyen nagy már! Hűha, hogy repül az idő! Maholnap kész csaj már :)

No ezt a hszt- már dél körülo megírtam, azóta nem tudtam elküldeni, még jó, hogy elmentettem :roll: Szóval elnézést, hogy a későbbi hsz-.ekre nem reagáltam, most is mennem kell.

Kép Kép
celesztina
 
 


Magi, köszi amit a gyerek fejlődéséről írtál.
Ezen már én is agyaltam, hogy nem csinál mindent a baba, amit egy 2 hónaposnak kellene, viszont van amit csinál a 3 hónaposból. Most akkor mi van? (egyéni eltérés, ugye)

olvastam ezt, hogy "mozgó tárgyakat szemével követi": hát valameddig igen, de még nem tűnik túl tudatosnak a dolog.
Nálunk ilyesmit egyébként nem kérdezget a gyerekorvos. Megvizsgálja, megnézi, hogy minden rendben van-e.

Zsuzsófi! Kíváncsi vagyok, mit mondanak neked a szoptatásról. Amiket korábban írtál (pl. gyakori mellretétel, meg nem nézni az órát és valóban igény szerint szoptatni), az nekem meggyőzőnek tűnt. Legalábbis nekem ezek működnek. A 600 gramm ugyan nem sok, de még pont elég, nem? Az én védőnőm 500-600 grammot mondott minimumnak egy hónapra. Persze megértem, ha több gyarapodást szeretnél.

Bambi! Nagyon jó ez a kép, olyan édes kis szája van kaja után! A gyerekorvost meg sajnálom. Nem tudtam, hogy ezt némelyek ennyire szó szerint veszik és ennyire pontosan időre.

Nono! Ez így nagyon nehéz lehet neked érzelmileg és fizikailag is. De tényleg próbáld meg élvezni, hogy dajkálhatsz egy picúrt (jó súlyban van! :lol: ) - mondom ezt persze én, egy babával. Már sokszor belegondoltam egyébként, ha mondjuk itt rohangálna közben egy 2 éves, akkor is tudnék-e igény szerint szoptatni, aludni vele a kanapén délután miközben ő a mellkasomon szuszog, meg ilyesmik. Szóval ezt most ki kell használnom, mert nem tudom, hogy majd kettővel mi lesz.
Vendég
 


Sziasztok!

Én már csak ilyenkor tudok gép elé ülni. Nimród 9-kor fürdött, evett és szinte azonnal elaludt. Az éjszakát nem alussza át. Elég változó, hogy mikor kel. Általában 3-kor, de van mikor 2-kor vagy 4-kor, esetleg 5 felé. Engem nem zavar. Néha nagyon fáradt vagyok, de muszáj enni adni neki, mikor kéri, mert nagyon nagy szája van. :lol: :lol: :lol:

Ma vagyunk 7 hetesek és elértük az 5 kilót. :D
3280 g-al születtünk,
visszaestünk 2 nap alatt 3030 g-ra,
a kórházból 3520 g-al jöttünk haza.

Szóval eszik jól. Kakis pelus is van még mindig napi 4-5. :D

Ami rossz: hogy berekedt a drága. :( Olyan fúrcsán adja ki a hangokat, olyan rossz hallgatni. Védőnéni mondta hétfőn, hogy vírus van a levegőben, és több baba is beteg. Van akinek láza is van, hányik, hasmenése van. Mi egyelőre ennyivel "megúsztuk". Kaptunk Ca szirupot. Azt adom neki reggel és este. Imád mindent, ami a szájába kerül. A keserű kanokiont is úgy cupogtatta, mintha tejcsit kapott volna. :lol: Remélem hamar rendbejön. Úgy sajnálom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Visszaolvastam és jegyzeteltem. Bocs, ha valami kimaradt.

Kisscica! Most pár napig csak 3-an leszünk, így lehet, hogy végre rászánom magam, és leírom a történteket.
Nagyon jók a képek! Aranyos Maszat baba!:D

Atizka! Emma nagyon édesen mosolyog!
Mi is gyógyszertári kenőcsöt kaptunk a ragyákra. Akkor használtam, amikor már sok volt és terjedt a nyaka felé is. 3 nap után már szép lett a bőre.

Nono! Szép nagy baba Márk! És te nagyon csini vagy!:D

Ősi módszer: ez tényleg próba szerencse. :)
Kíváncsi vagyok hol lesz először kistesó. :)

Marjan! Ijesztő lehetett amikor Dávid félrenyelt. Azt sem tudom én mit csináltam volna. Főleg, ha egyedül vagyok itthon.
Olyan volt már nálunk, amit Lolka is írt: hang nélkül üvöltött, már lila volt az egész gyerek 2 mp alatt. Én akkor magamhoz öleltem és megnyugodott egy kicsit, majd cicit kapott és minden rendben lett.

Bambi! Ijesztő lehet, amit Dani csinál. Nimród s szeret pucérkodni, de ő elejétől fogva nagyon fázós baba. Így mindig próbálom gyorsan öltöztetni. Nem tudom, mikor fogok ráadni kis nyári cuccokat, mert még most is plüss rugikat hordunk, és abban is fázik, ha nincs még egy kis takaró rajta.
Nagyon édes a kaja utáni képen Dani!:D És az a mosoly...!:D

Celesztina! Nagyon édesek a lánykák!:D

Keresztelés: Nimródot múlt vasárnap kereszteltük a katolikus templomban. Jól tűrte, csak akkor engedte ki a hangját, amikor a fejére öntötték a vizet.:D Csak mi, a keresztszülők( a húgomék) és a nagyszülők voltunk jelen, utána egy kis ebéd volt itthon. De júliusban repetázunk, a nagyiéknál is megkereszteljük, és ott jelen lesz a tágabb rokonság is, és „buli” is lesz. :D Már elküldtük a meghívókat. :D Igaz, ott sem leszünk többen 25 főnél.
Nekünk nagyon fontos dolog ez, és azért lesz még egyszer, mert itt nem tudtunk volna visszahívni mindenkit, akinél mi is jelen voltunk anno, viszont hosszabb útra nem akartunk elindulni úgy, hogy a kicsi nincs megkeresztelve.

Étvágy: nekem aztán van.:D Főleg az édességet imádom, de mindenevő vagyok. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Emi! Tényleg jó dolog, hogy valamiben egyetértetek anyóssal. Én is szeretném majd a fiamat a művészetek felé terelgetni, majd meglátjuk érdekelni fogja-e. Én zongorázni tanultam és szerettem, az apja évekig hegedült. De ettől függetlenül szeretném úszásra is vinni. Inkább azért, hogy ha majd strandra járunk, akkor biztonságosabban tudja a vízbe engedni.

Zorroné, Pumpóka, Felsoa, Kamilla, Ercsi, Fruzsi! Nagyon édesek a babák!:D

Gitka! Jó, hogy jöttél, örülök, hogy jól vagytok. Érdekes a gyerekdokitok, eddig már 2-szer menni kellett volna. Legalábbis a miénk jött amikor hazatértünk és 1 hónapos korában is.

Mango! Én 3 évig szeretnék itthon maradni a babámmal, jó lenne, ha addig megszületne a kistesó. De bölcsibe nem akarom íratni, csak oviba.

Felsoa! Mi is csináltattunk útlevelet. És itt is nagyon rendesek voltak. Eleve olyankor hívtak be, amikor nincs ügyfélfogadás, de még munkaidő volt. Nimród persze jó mélyen aludt, alig tudtuk felébreszteni. :D Mikor képet csináltak, kifolyt a nyála, tehát ismételni kellett. :D Akkor elkezdte a sírást, csak a szája fért volna be a kép helyére. :D De végül egész jól sikerült a fotó. :D

Tim! Örülök, hogy minden rendben volt az uh-on.
És meg tudom érteni, hogy felbosszantott anyósod. Én is nehezen viseltem, hogy csak úgy kikapta mindig a kezemből vagy a szobából a picit a hordozóval, vagy a babakocsit nem tolhattam, ha ő ott volt, de meg tudom érteni, mert csak most tudták meglátogatni, 1 hétig voltak itt és csak nyáron látják legközelebb, amikor mi megyünk. De akkor is, olyan rossz ez az érzés. Küzdök ellene, de nem tudom legyőzni.

Nici! Nagyon jók a tesós képek!:D És Barbi haja...:D Isteni!

Klarka! Nagyon szépek a gyerkőcök. Örülök, hogy jól vagytok.:D

Szösszenet! Én úgy tudom, hogy lehet csak 1 ember a keresztszülő. És az biztos, hogy nem muszáj egy pár legyen. Mi római katolikusok vagyunk, egy kikötés volt csak: hogy keresztszülő csak rk lehet.

Magika! Engem mindenki érdekel, de időm nincs rá, hogy mindent leírjak, amire gondolok. És nem tudom milyen kritikára gondolsz (még mindig nem tudtam mindent visszaolvasni), de én személy szerint nagyon élveztem a képeket a kiscsajról, meg a tesókról is. Én még azokat is szívesen megnéztem, amit a kórházban készítettetek. Szóval, ne fossz meg minket a szép látványtól!
Most látom, mégis kaptunk képet. :D Tündéri kis mosolygós a lányod!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Majd hozok képeket is. A keresztelőről is. De most megyek pihenek egy kicsit, mielőtt a kis bocim felkel. :D

Jó éjt mindenkinek! (Bár már rajtam kívül itt nincs más.)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Sziasztok!

Keresztelő: Nem tudom hogy lesz, mert én csak Szegeden vok hajlandó megkeresztelni, de mindenkit cúboljunk le??? Már kajáltatni sincs hol, éttermet meg nem tudunk megfizetni :(

De Szegeden van a Kati néni, aki engem keresztelt, aki összeadott minket, és aki megkeresztelte az én gyerekeimet is...

Mi reformátusok vagyunk, az esküvőhöz sem kértek semmit, mindkét tanúnk katolikus volt, ne mvolt gond (egyikünk sem komfirmált) a gyerekeknél, Bencének két keresztanyja van, és egy keresztapja, Katának két keresztanyja, és két keresztapja, a többség katolikus, ez se volt gond... Bár lehet amiatt, mert keresztanyum (nagyim testvére) református lelkész volt, ott Szegeden.

Sajnos ő most ment el a múlt héten, hosszú betegség után, a temetését is Kati néni fogja celebrálni jövő héten.


Tényleg, írtam régebben, hogy elég nagy bánat van a családunkban (most Zsuzsi néni távozásával még nagyobb), csak akkor voltak pocakosaink még, ezért nem akartam leírni. Szóval a nagynénémnek (anyu testvére) meghalt a babája :( 6 hónapos terhes volt, mikor levált a méhlepény. MIre beértek a mentővel, a baba már nem élt, Enikőt is éppen meg tudták menteni. A méhét is elvesztette. Most vasárnap a babáért, és Zsuzsi néniért tartanak istentisztelet Szegeden. 4 tesó várta a kishugit :(

Nagyon rossz volt látni Enikőt, amikor most szombaton a kezébe fogta Lizát. Le se akartam menni, pont emiatt, tudtam hogy szörnyű érzés lesz neki :(

Úgyhogy kicsit most nehéz volt ez az utóbbi pár hét, még akkor is, ha én Pestről sokat nem tudtam segíteni :( De nagyon megölelgettem Lizát egy párszor, és rájöttem, hogy roppant szerencsés vagyok, a 3 gyönyörű gyerekemmel.


Jólesett kiírni magamból egy kicsit, remélem nem veszitek rossz néven.


Hogy kicsit feldobjam a hozzászólásom hangulatát, küldök nektek pár képet. Tegnap fotóztam :) Csak szerintem olyan szépek? :)



Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok,

most nincs időm semmire se reagálni, csak beköszönök.

Ill. nem hagyhatom szó nélkül, h. Zsunak milyen gyönyörűek a gyermekei!!!! Bence már most igazi kis "szívdöglesztő pasi" :) :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Jó reggelt!

Nagyon édesek a babák!!!

Zsuzsófi,
tiszta fotóművész vagy, szépek a gyermekeid.

Alma napközben nem nagyon van el egyedül. Ez változik majd a korral????? Evés után van amikor nézeget, gügyög 10 percig de megunja hamar. Ha nincs virágos jókedve, akkor nem. Általában nyökög és nyafog ha leteszem, pedig álmos. Aztán jön a sírás...Pedig nagyon álmos...mégsem tud elaludni könnyen, főleg nem a ksiágyban. Próbálom a suttogó módszert, nem mindig sikeresen....este (már 3x) evés után viszont simán elalszik és 9 körül!!! De nappal szinte csak a kocsiban alszik, ezért napi 2x megyek ki vele, itthon nem sok mindent tudok csinálni.
Arra is figyelek, hogyha látom, hogy álmos azonnal viszem a szobájába, de nem tetszik neki...nagyon. VAn, hogy 1 órán át is szenvedünk az elalvással.
Ti hogy csináléjátok???

Szösszenet,

hogy szoktattad az egyedül elalvásra????

KépKép
kisfruzsi
 
 


Gumimaci: nem semmi, meddig fent bírsz maradni :shock: én már annak örülök ha 8kor nem fordulok le a székről az álmosságtól (persze ettők még mindig 11 körül jutok az alvásig)

Mango: szia :D :wink:

Zsu: sajnálom :( nem csoda, h téged is megviselt :cry: jó,h leírtad, érdekelt, h mi történt, aggódtam is, és jó, h segített leírni! Ugyanakkor szerencse, h van 4 szép egészséges gyermeke (remélem, jól értettem) így azért csak könnyebb (egy ismerősömnek hasonló volt csak első babával)
ó és a fotók: akartam kérdezni h hol fotózták le a kicsiket mert nagyon tetszenek a képek (jók eleve de a stílusuk is nagyon bejön) erre látom, h sk! :shock: :D wow ügyes vagy :!:

Kép Kép
celesztina
 
 


Jó reggelt!

Nagyon édesek a babák!!!

Zsuzsófi,
tiszta fotóművész vagy, szépek a gyermekeid.

Alma napközben nem nagyon van el egyedül. Ez változik majd a korral????? Evés után van amikor nézeget, gügyög 10 percig de megunja hamar. Ha nincs virágos jókedve, akkor nem. Általában nyökög és nyafog ha leteszem, pedig álmos. Aztán jön a sírás...Pedig nagyon álmos...mégsem tud elaludni könnyen, főleg nem a ksiágyban. Próbálom a suttogó módszert, nem mindig sikeresen....este (már 3x) evés után viszont simán elalszik és 9 körül!!! De nappal szinte csak a kocsiban alszik, ezért napi 2x megyek ki vele, itthon nem sok mindent tudok csinálni.
Arra is figyelek, hogyha látom, hogy álmos azonnal viszem a szobájába, de nem tetszik neki...nagyon. VAn, hogy 1 órán át is szenvedünk az elalvással.
Ti hogy csináléjátok???

Szösszenet,

hogy szoktattad az egyedül elalvásra????

KépKép
kisfruzsi
 
 


azta -mango hsze volt az utcsi amikor elkezdtem írni és mire elküldtem már Fruzsié is fent volt, d elassú vagyok :shock: :x

Fruzsi: sztem változik -rosszabb lesz :roll: :wink: már bocsi, nem rémisztgetni akarok. Nálunk is most kezdődik, h nincs el egyedül, eddig mázli volt, aludt ált napközben csak este volt fent és így volt időm "lauzni" de most már nemcsak h ébren van de szórakozni is szeretne, tehát a minimum csak az h kézben van, de jobb szereti ha mondókázom vagy énekelek neki. Lau is így volt, hasonlóan, aztán amikor már helyet is tud változtatni akkor még wc-zni sem hagyott egyedül... Julinka pluszban utálja a kocsit, de a hordozás sem jön be neki mindig :? Ha vkinek van módszere én is szívesen hallgatom

Kép Kép
celesztina
 
 


bocsi nemtudom hogy ez hogy sikerült 2x ment el:)

KépKép
kisfruzsi
 
 


elnézést, megint én, de most olvastam ezt a cikket: http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/ és nagyon durva :shock: :twisted:

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Csak benézek gyorsan, amíg még Nimród elbeszélget a játékaival. :D Nagyokat tud vigyorogni így reggelente a kiságyában. :D És már nem olyan rekedt a hangja. :D

Zsuzsófi! Nagyon sajnálom a nagynénédet. :( Borzasztó lehet ezt átélni.
A gyerekeid pedig tényleg gyönyörűek. :D

Celesztina! Azért tudtam addig fenn lenni, mert délután kidőltem és aludtam egy nagyot a fiammal. :D
Egyébbként igazam volt, fél 2-kor kelt enni, jó volt, hogy még ébren voltam és nem kellett kómásan etetnem. Utánna 5-ig aludtunk ismét.

Fruzsi! Én teljesen úgy csinálom, ahogy Nimród ígényli. Van, amikor ölben alszik el (ez a gyakoribb), viszont van, amikor azt szeretné, ha leteszem, akkor nyugszik meg. Van, mikor a mi ágyunkban tud aludni, és van, amikor a kiságyat szereti. Ami biztos, hogy este, fürdés után, mindig a kiságyában alszik el.

Most mennem kell. Most nem esik, hátha tudunk sétálni egy kicsit.

Mindenkinek szép napot!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Celesztina,

Hát ez felháborító!!!!!!!!!!!! Ez a hangnem! Komolyan gondolkodom rajta, hogy írok neki, ha a nevére klikkelsz kijön a címe....barom állat

KépKép
kisfruzsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?