Új privát üzeneted érkezett!

ja, és Nyafi, küldheted nekem is a címet, had barátkozzak vele, hogy hova is kéne eljutnom:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


különben meg hol van mindenki??? általában hétfőn az elveszettek is szoktak jönni :lol: :lol: :lol:

Manó, akartam már kérdezni, hogy Berti fél még a kutyitól??? KÉsz vok teljesen, BAlázs mintha nem is ezer kutya között élne, tiszta betoji...:-( remélem fog változni, egyenlőre nagyon gáz.... Barni sosem volt ilyen, ő vérbeli kutyás:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Na mint elveszett bárányka jelentkezem :)

Nincs időm mindent végigolvasni, de egy-két dolgot írok.

Anika! Nem kaptam meg a privit :(

Fogzás. A mi dokink homeopátiás doki is és most úgy szedjük fogra a bogyókat, hogy

Borax 3x5 golyó
Chamomille este 5 golyó

Képzeljétek, reggel már kakaózunk :) Annyira ízlik neki, hogy csak na :) Tápiból csinálom. Nem szoktam forralni neki a vizet, mert babavízből csinálok neki mindent, de doki azt mondta, hogy ezt forraljam fel, majd ha forr a táp, akkor két kávéskanál kakaó és még az is forrjon egy kicsit, majd kihűteni. Naaaaaagyon szereti Hanna :)

Na mennem kell

Kép

KépKép
babuci99
 
 

 
 

Jányok, babatali mikor hol? Mert erről lecsúsztam, vagy elkerülte a figyelmemet.

Éjjel végre aludtunk, de nyöszörög álmában, párszor fel kellett kelnem hozzá hátsimire, de nem baj, csak ne szenvedjen mint múltkor, abba kicsit én is belehalok mindíg :(

Era, ez az hogy nem szálltak le a golyói? Azt honnan tudtatok meg? Gondolom a doki meggolyózta a Lackót, mert ilyenről nem is esett szó. És pontosan mit csinálnak ilyenkor? Amúgy akartam is kérdezni ezt a fütyi dolgot, ti huzogatjátok már? Én minden másnap vagy amikor éppen eszemben van akkor, szerencsére teljesen hátra lehet neki húzni, asszem 4 hónaposan kezdtük, nem is emlékszem miért is, de így alakult. De azért nem egyszerű a művelet, nem mintha neki bmi baja lenne vele, én vagyok ügyetlen asszem.

Kép
jahra
 
 


Banyus!

Köszönöm a dicséretet. :) Valóban olyan, mintha alul nem is két foga jönne. A többi nem később szokott?

Fütyi téma :)

A mi gyerekorvosunk megvizsgálta és azt mondta minden rendben van vele, ne nyúljak hozzá körülbelül 1,5 éves koráig.

Alvás
Mióta használjuk a Dentinoxot azóta 2-3szor kel, nem 8-szor. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


BABUCI, a boraxnak mi a ch-ja????

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Fütyitéma! na nekünk is aszonták, hogy egy éves koráig nem kell hozzányulni. Nem is piszkáltam neki,aztán szépen lassan, és mostmár gond nélkül fejön, alul pici letapadás van, de azzal nem kell törődni, majd magától okés lesz. Viszont egyik golyszli, állítólag születéskor kissebb volt. Na lehet hogy nem is azt érezték. Mindegy, ha van is csavarog valahoz, ha találnak lehozzák két műtéttel, ha van és nem érdemes lehozni kiveszik, ha meg nincs, akkor egy vágással megúsztuk a dolgot. Ha van, akkor kettővel. Majd kiderül. Egyébként senki nem nézte, ezé van az anyja! :twisted: pedig sztem alapból kellene... mindegy, én szóltam, én nézettem meg , aztán a sógornőm összecimbizett egy szuper sebészdokival, úgyhogy legalább jó kezekben lesz:-)
Balázsnak néha picit, hogy jól kimossam, de egyébként mostanság az a divat, hogy hagyni kell... de ez is olyan, hogy mindenki mást mond:-)

Anika, erre sincs szentírás, én tudok olyat , akinek először a hátsó fogai jöttek ki!!!! jó mi?? Lehet gyors egymás után jönnek majd neki, mert annyira duzzadt neki.
Na este dentinoxozok:-))) már annyi minden van azt sem tudom mit dugjak bele:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Hát nem mondom hogy olyan kuytabolond mint Emma volt, de odáig már eljutottunk hogy már nem visít azonnal ha Bori bejön a szobába. Sőt, tegnap már a farkát is meghúzta :D De azért elég gyanús szemekkel méregeti őket. Én nem értem miért :roll:

Golyók: Bertzinek nézte a védőnő első nap amikro hazajöttünk a kórházból.

A szomszéd kisfiúnak már meséltem neked Era azt hiszem, ugyanez van, neki már megcsinálták mindkét műtétet, mert neki egyik golyó sem volt meg. A másodikat épp pár hete. Az első az komolyabb volt, mert az a golyó nem is akart lejönni, nehezen szedték le, pár öltéssel rögzítették is, na akkor nem engedték ki őket csak 2 nap múlva, de az első napot végigaludta a srác, a másodiktól meg semmi nem látszott rajata zt mondják, Most ez a műtét egyszerűbb volt, könnyebben leszedhető volt, most csak reggel mentek este jöttek, az altatástól hányt egyet de amúgy már másnap szaladt . Két pici vágás, egy a hason egy a zacsin.

Kilók: két hét alatt -3, ez van. Nem igazán látszik, majd ha -13 lesz :wink:

Fütyi: Nekem is azt mondták ne huzogassam 1 éves koráig, néha azért ránézek mi van, szerintem nem extra szűk neki, szerintem nem lesz vele baj.

Babuci!

na ez a kakaó fura, én úgy tudtam azt is csak egy éves kor után, mert az is allergizálhat. De hát a dokik mindíg nagyvonalúbban kezelik ezeket a dolgokat. De végülis a tejpépből is árulnak már sztacsatellást azt hiszem 8 hónapos kortól. Mondjuk egy egy falatot én is szoktam adni Bertinek majdnem mindenből mert iszonyú kunyerálós lett, amint eszünk már jár is a szája, így belenyalt már a tejszínbe, pogácsába, sőt Emma a jégkrémét is odatartotta neki :oops: De mondjuk amennyi ebből a szájába kerül az nem sok.

Amúgy iszonyú zabagép lett a drága, egy üveg kecskeméti bébikaja nem elég neki, az 5 hónapos, kb 1,5 üveggel megeszik, de minimum 1 és 1/4. Szóval lehet főzni fogok neki mert ez így nem olcsó. Legalábbis kipróbálom megeszi e már amit én alkotok.

Fog: Én is hallottam már olyat akinek először szemfog jött pl. Én Bertinél is úgy tippelem az alsó kettesek jönnek, nem a felső, aztán majd kiderül.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anika!
Nekem is szemet szúrt Apor alsó ínye, magamtól nem tudtam mi a fura rajta, de ahogy Banyus írta, hogy több foga is jöhet egyszerre, úgy már értettem mi a furcsa rajta. Szegény kis Apor, nagyon fájhat neki. A felállós képsorozat szuper-szuper-szuper! Nagyon klasszul elkaptátok, és hihetetlenül ügyes a kisfiad, mennyire beindult! És én még nemrég azon aggódtam, hogy visszafogod :D :D

És Bonita és Lackó is nagyon ügyesek! Annyira beindultak hirtelen a lurkók, ti is csak kapkodjátok a fejeteket? Zita nemhogy napról napra, de óráról órára többet tud. Tegnap reggel még nem tudott mászni, délután már igen! :D Olyan a mozgása, mint egy kis hernyónak, meg kell zabálni. Két láb térdből felhúz, hirtelen eltol, fenék kicsit felpucsít, testet nyújtott kézzel előretol. Kis tenyerével csapkod előre és húzza magát azzal is. Tök sokáig elvan egy játékkal, mert játszik vele, majd eldobja, aztán uzsgyi utána. És közben folyamatosan dumál: bábbábbábábááá, cifrázza ám, gyorsabban, lassabban, szelíden, vagányan, megy a műsor rendesen. :D Cuki nagyon.

Jahra! Tegyél fel fotót magadról is!

Dyt!
A pótnagyszülők gondolata bennem is felmerült még Zizi születése előtt, de nem tudom hogyan lehetne megvalósítani. Nem adhatok fel hirdetés az interneten... Úgy gondoltam, hogy hátha akad a közelben-szomszédban egy kedves időa pár vagy néni, akivel spontán összebarátkozunk, és úgy, de direktbe, nem tudom... A barátnőm anyósa-apósa nagyon kedves, aranyos, mondták is, hogy vigyáznak majd szívesen Zitára (a néni óvónő volt), ha nagyobb lesz, valószínűleg élni is fogok a lehetőséggel. De azért az nem ugyanaz, mint egy vérszerinti, szerető nagyszülő (fel nem tudom fogni apukád hozzáállását, és a férjed szülei?) Nálunk azért szerencsére apu van, és olyan jó, mert ahogy egyre nagyobb Zita apum is egyre jobban el van vele, lelkesen tolja a babakocsit, lovacskáztatja, Zizi meg vigyorog rá mint a vadalma, látom, hogy apunak ez nagyon nagy öröm. Kíváncsi vagyok később hogy lesz, tudjátok apu nem tud beszélni, meglátjuk Zita hogy viszonyul majd hozzá. Csak mivel apukám sajnos elég esetlen, nem bízhatom rá Zitust. Amikor hurcibálja a lakásban, akkor is mindig rajta tartom a fél szemem, mert néha elég veszélyesen lavíroz Zitussal... :(

Banyus! De irigyellek én ezekért a hétvégékért! Jó lehet egy picit lazulni, szunyálni. De örülök, hogy jöttök a babatalira! :)

Nyafi! Persze, hogy bejelentkeztem lökött :D , még írtam is, hogy segítek, amiben kell. Akkor most mikor lesz pontosan a babatali?

Úgy eltűntek egy páran, észrevettétek? Most hirtelen Lafie meg Meli jut eszembe. Meli nagyon-nagyon rég nem írt!

Nálunk itthon most fél óra nyugi. A legidősebb és a legkisebb szundít. Ja mert Tib végre ki tudott venni egy hét szabit, így végre be tudjuk fejezni a lakást. Ma épp előszobát-konyhát festünk, nagyon macera, tiszta zeg-zug az egész. Tovább tart leragasztgatni a sarkokat éleket, mint kifesteni.
Na felébredt az ember, megyek indul megint a robot.
Ha mindennel megleszünk rakok majd fel képeket is.

Fotó is van. Vettünk egy hintát a picurnak.
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Gyógyszerek. Tudom, Manó hogy te nurofent használsz, de nekem a gy.orvos és a családorvosunk is nagyon-nagyon-nagyon ellenzi. Van benne vmi anyag, ne kérdezzétek mi, ami miatt kifejezetten ellenjavallják, és ki vannak akadva, hogy van orvos, aki adja. Mindegy, a lényeg, hogy én panadolt vettem Zizinek, de eddig még szerencsére nem kellett használnom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus!

A boraxnak 9 CH-ja van. A chamomillenek is. Ezt írta fel a doki.
De egyébként volt egy este mikor keservesen felsírt, akkor adtam neki még Panadolt is. Az tényleg nagyon jó ha ilyen erősen bántja a foga.

Manó!
Kakaó allergizál? Nem hallottam róla. Bár lehet ezért mondta a doki, hogy mikor felforraltam a tápot, beleteszem a kakaót, akkor még várjam meg míg megint felforr és elkezd feljönni.
Hanna imádja a kakaót, mikor meglátja, hogy sötétebb dolog van az üvegben jár keze lába és sikongat :D

Én is nagyjából már mindent kostóltatok Hannával, de csak egy-egy falatokat. A túrót viszont imádja. Az almát is cuppogja ha azt tartom oda amit én eszek. :D

De akkor Berti is összeszedte kajaügyileg magát :) Legalább jót eszik már :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Hahó!!!

Tusi
Annyira kis huncutka a Zizi és milyen ügyeske!!!

Bonita is kinéz mindent a számból és cuppog ezerrel, de nem gondolom, hogy kávét, pizzát, vagy esetleg töltött káposztát kéne adjak neki :D Szóval én nem kóstoltatom vele még a kakaómat sem, még ráér..de ez csak az én véleményem...

Már annyifélét írtatok fogzásra, annyira kavarog a fejem..most mit vegyek??? Mert Bonitámnak is jön a következő és fáj, az tuti, alszik egész éjjel, de nagyon nyugtalanul, forgolódik, nyöszörög szegénykém, biztos fáj neki!!!

Lesz babatali? Nem emlékszem mikor..hol, kicsit kútfejem van mostanság, túl sok a meló... :D

Babasétáltatás? Jaj, de jó, úgy örülök a meghívásnak..mikor, hol???

Boni képzeljétek egyedül négykézlábazik..mi itt tartunk még csak, de én rettentő büszke vagyok és nem érzem, hogy le lennénk maradva...nem???

Kép
dytt
 
 


Kép Játék apával :) Kép Kép kiabáloooook

Kép
dytt
 
 


Amikor rágókát adok boninak, hát lányok úúgy kiabál az én csöndes lányom, hogy húúúú..zeng az egész ház, cuppog rajta és kajabál...de nem nyűgösen, csak élvezi gondolom, de nagyon, szinte túl hangos!!!

A másik újdonság, ha leejtek valamit, vagy megbotlok, szóval bénázok..teli torokból kinevet...meg ha valamire mondom, hogy nem szabad, csak nevet nagyot..imádja locsolni a földre pl. a tápit...akkorákat nevet...IMÁDOM!

Férjem anyja nem fogadja el Bonitát, a férjem két nagy gyerekét isteníti, de már betegesen...egy nap 10-szer hívja Pistimet és csak róluk beszél, hogy mit főzött nekik, hogy mennyi pénzt adott nekik stb...de lehet megoldódik nekünk is a nagyi kérdés, apám bátyjának a volt felesége most vesztette el a 26 éves fiát...az én unokatesómat..neki nincs gyereke, nekem nincsen szülőm és ő szeretné a Bonitát, sokat beszélgetünk róla...kell is, mert én egy életre keresek bonimnak nagyit..szóval lehet összejön!!! :D

Kép
dytt
 
 


Most csak egy pillanatra jövök, mert megyünk fürdeni, de a barátnőmnek mindkét gyereke ételallergiás, az egyik tejcukor és liszt, a másik tejfehérje és tojás.....gondolhatjátok szegény hányfélét főz egy nap. Pedig mindkét gyerek szopott másfél éves koráig. Na a lényeg, hogy kakaóból lehet adni a Tesco-s kakaóport, mert abban nincs tejszármazék, és lehet adni Pick párizsit, mert az is speciális, nincs benne semmi allergizáló. Én most vettem, holnap az lesz a tízórai, apró morzsányikat kiteszek neki, aztán meglátjuk. A kis nyelvével, ínyével összepaszírozhatja majd. Kiváncsi leszek :-)

Csak ezt a képet találtam, rólam a Lackóval nincs frisebb, ez még áprilisi. :-)

Kép

Kép
jahra
 
 


Jahra
Jól emlékszem, te pécsi vagy??? Szép a fotó, a család!!!

Lányok, akartok röhögni?! Anyósomnak rengeteg "aranyköpése" van, leírok egyet. Anyósom állítása szerint nagyon rosszul lát - szerintem szelektív látás - ott volt nálunk, még Pécsen, erre megjegyzi, hogy ahogy nézi, a Bonita teljesen Rám hasonlít - húúú gondoltam végre beszél a Bonitáról - erre rögtön hozzá is teszi, hogy na bezzeg a Pisti másik két gyereke, azok tiszta apjuk és ők bezzeg milyen szépek, gyönyörűek.... :twisted:

Ma gész nap forgattunk, rohantunk egyik forgatásról a másikra, most megyek, mert a mai ünnepi progikat, még meg kel vágnom, szerkesztenem..jó éjt!!!

Kép
dytt
 
 


Te jó ég Dytt, Te dolgozol? Mit pontosan? Hogy bírod? Nekem azt is át kell gondonom, mi hogyan legyen ha főzni akarok, nemám még munkahely. :roll:

Majdnem Pécs, de kaposváriak vagyunk. Én eredetileg siófoki.

És most előre és utólag is elnézést kérek mindenkitől, DE MEKKORA EGY PARASZT A "kedves mama". :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
jahra
 
 


Jahra!
Nagyon helyesek vagytok mindhárman! :D Még terhesen tettél fel képet magadról okt-nov táján, amelyiken jobbra állt a pocód, ott teljesen más arcod volt, legalábbis az emlékeimben.

Babuci!
Csúcs, hogy már kakaóztok! :D :D Tudom milyen finnya a lányod, elhiszem, hogy örülsz, hogy imádja. Én nem tudtam, hogy a kakaó allergizál, azt tudom róla, hogy fogja a székletet. Én is gondolkodtam rajta, amikor el kezdte unni a tápszert, de azért nem adom még, mert vannak benne más adalékanyagok is, és ezeket amíg lehet kerülöm. Pl. van a Hippnek csipke-alma instant teája, de abban is van citromsav meg még valami sz*r, termékmintám van belőle kettő, az egyiket elhasználtam, Zizi itta is szívesen. Utána vettem észre, hogy van benne ez az, úgyhogy inkább nem adom. Van sima gyerekteája is a hippnek, abban csak gyógynövény van, azt nyugodtan adom. Meg bébigyümileveket min. ötszörösére higítva. Ma 2,5 decit benyomott belőle, sosem ivott még ennyit, nagy melegben sem, így a végén már sima vizet adtam, azt is itta, igaz abból már nem annyit.

Na megyek takarítani, kifestettünk végre, persze minden tiszta dzsuva (de fura ezt a szó még sosem írtam le).

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi sztem Zita kúszik inkább ahogy meséled...De lehet én értettem félre.
Lányok babatali júli 1-3ig kinek lenne jó?
Dytt nálam lenne babatali, környéken meg séta!

Kép
nyafi
 
 


lányok szarban vok, de már komolyan! Nem eszik kanállal az istenért se. Már ott tartok, hogy előveszem a kanalat és ordít! Mi legyen adjak 3 napig tápot,aztán megint próba? Ti akkortól adtátok a 2. kaját is szilárdat amikortól az elsőt megette egy üveggel? Ti kanállal etettek?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi
Szerintem várjál pár napig, atán újra próbálkozz..Bonita amikor jött a foga, dettó et csinálta, akkor 3 napig csak tápiztunk és utána újra elfogadta akanalat..et azótais többször megcsinálja!!!

Kanállal etetek, dm-es 3 db van egy pakkban, az jött be nekünk, mert keskeny és jó a formája.

Én 3 napig próbálok egy új ízt, első nap max 6 kanaállal, aztán kövi nap kb fél üveggel, ha megeszi és a 3. nap teljes üveg, ha megeszi..és akkor újra az egész elölről, vagy jön egy régi megszokott íz és utána pár nap múlva próbálkozunk..tezsem hozzá, mostanság leáltam az új ízek kipróbálásával...de tegnap a borsót elkezdtük.

Jahra
dolgozom..sőt a terhességet is végigmelóztam, az utolsó estéig...és szülés után 10 nappal már ismét csinátam egy anyagot, én riporter-szerkesztő vagyok egy határon túli tv-nek vagyunk a magyarországi tudósítói...sok a munka, a forgatás, a szervezés,a vágás,a szerkesztés, de nem kell napi x órákat dogozni, én osztom be...forgatsra Boni isjár velünk, persze, amikor bírja, élvezi nagyon..ez van..mostanság nemszeretm, mert eddig inkább kultúrát forgattunk, azt imádom.most meg ráálltak a napi aktuál dologra és az húzós, időpontra kérik, így nagyon nehéz...

Kép
dytt
 
 


Ja a férjem az operatőr és itthon van a stúdió, ami kicsike, a szoba egy kis sarka, de megvan minden ami kell, szóval így dolgozom csak...vágó meg nem kell, mert tudunk vágni.

Kép
dytt
 
 


Tusimi!

Most mondjam hogy mikor Emma meg ennyi idős volt a panadolt nem javasolták :roll: Az terjedt itt a babaneten hogy a nurofen a sokkal kíméletesebb, a panadol károsabb, mindenki rohant nurofent venni...ááá, mindíg vannak ilyen rohamok, én azt gondolommindkettő gyógyszer, nyilván csak ha tényleg kell adni akkor kell használni, de egyik se jobb vagy rosszabb. Egyébként nálunk két orvos dolgozik a gyerekrendelőben, az egyik a miénk a panadolt mondja, a másik a nurofent 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Húúúú Dytt, ez nagyon izgalmasan hangzik :-)

Én meg képzeljétek, azt fontolgatom, hogy nekiállok írni egy könyvet. Nem nagy ötlet tudom, lerágott csont a huszonnyolezredik babakönyv, de ki szeretném próbálni magam. A családnak készíteném, meg a Lackónak, ha majd nagy lesz, a saját közös kis életünk lenne az alapja, de persze a sztorikat picit felturbóznám, hogy "izgibb" legyen. Max ha jók a visszajelzásek majd esetleg megmutatnám egy kiadónak. Vagy nemtom hogy megy ez. Mindenesetre évek óta nyúz a család, hogy írjak, mert szerintük nagyon vicces a stílusom, bár ők nyilván elfogultak. Na és a Lackóval minden nap történik velünk valami, ebbe szívesen beleásnám magam. Anno kint éltem a Közel-Keleten, 4 évig, a háború alatt, akkor merült ez fel először, írtam haza a "beszámolókat" és egy barátnőm megmutatta őket egy szerkesztőnek, aki felajánlotta, hogy koprodukcióban írjuk meg, de nem mentem bele. Túl sok minden van, amire nem jó emlékezni, és az a rengeteg minden meg ami örök életre elkísér onnan, nem adható vissza leírva. De ez a Lackó téma, ez nagggyon érdekel. :lol:

Ma már gyógyszer nélkül aludtunk ám, úgyhogy csak 1szer kellett a Nurofen.

Legyen szuper napja mindenkinek! Puszi

Most hogy lenne a babatali? Több nap? Vagy nemértem. :roll:

Kép
jahra
 
 


Ezt találtam, bár ez olyan nesze semmi fogd meg jól......Nyafi, szerintem is a fogacskái lehetnek a fő ok, amiért "ideges" a kanáltól, lehet fáj az ínye. De persze ki lát be a kis fejecskékbe?

Kanállal vagy anélkül?

Milyen édes is egy kicsi gyerek etetés közben. Ahogy tátja a szájacskáját, épp hogy felemeljük a kanalat. Mégis sokan bosszúsan gondolnak arra az időszakra, amikor a gyereküket kanállal kezdték etetni. Mert hát nem is olyan könnyű az. Azoknak, akik még a kanalazás előtt vannak, nem árt megszívlelni a következő tanácsokat.

A negyedik hónapnál korábban kár kísérletezni a kanállal. A gyerekben még erős a szopóreflex, és nem képes a nyelés-rágás mozdulataira. A kanál csak elveszi a kedvét, sőt akár hosszabb időre el is utasíthatja. Persze, ha a gyerek már főzött tejételt kap, a hatodik héttől sárgarépa- vagy gyümölcslé is kell mellé kiegészítésül. De ezt is inkább cumisüvegből érdemes adni.

Felmerül a kérdés, hogyan adjunk be neki vitamint, ha szükséges. Kanál helyett érdemes egy injekciós fecskendőbe (persze tű nélkülibe) tenni az adagot, és a fecskendőt a baba szájához tartva, a szájába csepegtetni. A negyedik-ötödik hónaptól azonban el kell kezdeni a kanálhoz való szoktatást.

Íme, néhány fogás:

* A kanál egyenes, nagyon keskeny és lapos legyen. Így a gyermek a pépet szopogatni is tudja, ez megkönnyíti a szopásból az átmenetet.

* Eleinte csak a szoptatás vagy cumiztatás közben adott egy-két kanállal kezdd, ha már a nagy éhség elmúlt, hogy ne idegeskedjen. Persze teleetetni sem kell a babát, mert akkor meg a motiváció hiányzik.

* A gyermeknek nemcsak az étel íze, hanem az állaga is szokatlan. Ha a pépet elutasítja, adjunk először neki a levéből, hadd szokjon az ízéhez. Az első kanalas étel mindig egy picit édeskés legyen, mint az anyatej.

* Először a konyhában próbálkozzunk. Nehéz lesz a bársonyhuzatú székből kisikálni a főzelékmaradékot.

* A legfontosabb azonban: a türelem és a nyugalom. Ne feledjük, mi sem kanállal a kezünkben születtünk. Szidás, kiabálás helyett minden sikeres falat után puszi jár.

Kép
jahra
 
 


sziasztok!

Minden baba nagyon aranyos.
Tusi Mi is ilyen intat keszulunk venni. Kenyelmes -e?

Nem vagyunk elveszve, csak az egesz napot kint toltjuk a levegon, igy este amikor hazaerunk, mar nincs erom irni, de azert olvaslak benneteket. Kép negykezlab

Kép hajvagas elott

Kép hajvagas utan

Kép
Kép
meli78
 
 


hinta akart lenni, csak a h betu lemaradt.

Kép
Kép
meli78
 
 


Jahra!

Hogy kerültél a Közel -keletre? A könyv jó ötlet, szerintem is nagyon jó a stílusod, van érzéked hozzá.

Nyafi!

Nálunk is volt ilyen szintén a fog előtt.

Nyafi!

Én azért adtama második kajcsit is mert igényelte, egyszerűen nem lakott jól a tápszerrel, vagy nem is ette meg, köpte ki. Sokáig nem evett meg egyszerre egy teljes üveggel ettől függetlenül azt kérte másodszor is. Szóvals zerintem maximálisan a baba igényeit kell figyelembe venni. ha ő jól lakik a tápszerrel és szíves is eszi akkor nem baj ha csak 1x eszik mást. Amúgy általában olyan 7 hónapos kortól már napi 2x-i evést szoktak mondani, de nem szentírás.

Dytt!

Anyósod nem semmi. Én sosem értettem az ilyet, az hogy te tetszel e neki vagy sem az egy dolog, de az unokája az az unokája bárkitől is van. Az én anyukámnak sem a szíve csücske a férjem :roll: ettől függetlenül imádja Bertit és Emmát is. Pedig Berti még hasonlít is a férjemre, Emma meg iszonyú nehéz természet, de akkor is az unokái. Igaz ő nem egy kőbunkó, mint a leírtak alapján az anyósod, bocs, de hogy lehet ilyet mondani, hihetetlen :evil:

Dytt!

De Berti nem csak cuppog és néz békésen, hanem tegnap konkrétan odakúszott a lábamhoz és rángtatta közben visított mikro próbáltam megenni kis fogyios vacsimat :D Így kapott egy babakekszet a pihiszékébe ültettem és nagyon elégedett képet vágott. Kávét, kakaót én sem adnék neki, a töltött káposzta határeset :lol: (miért is ne, rízs, hús, semmi olyan nincs benne aminek egy falatjától baja lenne). Mondjuk ő nem bírja még a darabos kaját, képes hányni tőle, már csak ezért sem kóstolgattatok vele mindnet. De egy egy falat pogi, vajas kenyér, egy szájérintés Emma jégkréméhez az nemárt és úgy örül neki :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Dyttt, majdnem ledőltem a székről! asszem nem tette volna zsebre amit én erre ragáltam volna! :twisted:
Húúhh,,, de pipa tudok lenni, amikor az alakomra tesznek megjegyzést, éppen hétvégén a dédin akadtam ki, kedves beszólásán, "egyek csak úgy is nagy a seggem!!!" na megbánta, hogy kiejtette a száján... imádom, de néha elenged a száján ilyen dolgot, hiába teszi utána" de hidd el jól áll" ááá a mentő szöveg... én sem örülök annak ahogy kinézek, és nem is szeretem, ha megjegyzést tesznek rám! nem így akarok megöregedni, de most van ennél fontosabb dolog is, szerintem...na mindegy, ezen mindíg túlpörgök....
ja, aztán még mentünk keresztanyámhoz, aki szintén nem egy nádszál, és kérdi, nem fáj a lábam a nagy súlytól :twisted: :twisted: :twisted: na szóval, majd egy év múlva álljunk szóba legközelebb....

Gyógyszer, végszükéség esetén,,, és tényleg tök mindegy melyik....
viszon csajok nem hiszitek el, de hosszú hónapok óta este jót aludtunk, hála a VIBURCOL-NAK!!!!!!! a szokásos. ugye mi kelünk 1/2 12(tegnap éjfél előtt még2*), 2-kor, 5-kor, 6kor kelés....és!!! este egy kúp után aludt 1/2 3-ig, cumi be, és 1/2 4kor vettem ki a kiságyból szopizni, és még aludt hatig!!!!! áááá mennyei csoda!!! persze én ébren voltam 2től nemtom meddig, mert a nagy örömben, nem tudtam visszaaludni!!! :lol: Már egyszer próbiztam, akkor nem volt jó, persze mert akkor valszeg tényleg éhes volt a gyerek :lol: :lol: :lol: Kíváncsi leszek, most egy darabig kap estére!

Babuci, köszi, megyek ma kerítek vhol boraxot is. Az is kifejezetten fogzásra van, mint a chamomilla???

Manó, már akartam írni, nálunk is nagy favorit a vajaspirítós kenyér... imádja! Én minden nap mást szoktam adni, nem volt gond eddig semmivel. És mindenből megeszik egy üveggel, sőt még a nem husisba külön rakok egy kocka husit. Aztán du néha kap még egy kis gyümit.

Meli, nagyon cuki az új frizuval Márk!!! Nem sajnáltad??? Nekünk is kéne megint vágni, de még sajnálom a kis loboncát. És milyen ügyi MÁrk is!!! Mi kivárjuk asszem a 9hónapot, minimum:-))) sebaj, addig sem kell utána menni:-)

Nyafi, nekem jó sztem. Kedden reggel uszizni szoktunk, de mind1, ha csavargásról van szó, akkor nem megyünk :lol:

Na megyek állatorvoshoz, egyedül!!! anyós itt van a héten, és kicsit szaladgálhatok... Ha nem lát Balázs elvan, de ha igen, akkor visít utánam:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kéremszépen parizeres kenyeret reggeliztünk :-) Először furi képet vágott, utána elkezdett sikongatni, toporzékolni a lábával és siettetett, mert lassan adtam "szerinte" a falatkákat. Nadehát fog nélkül ugye......gondoltam én de simán ette, mint kacsa a nokedlit. Csináltam egy kis ma reggeli montázst, bár nincs formában a Lackó, de már nem tudom mire fogni. Hülye az időjárás. Mondjuk....vagy fog, vagy izomláz, vagy kitudja. :roll:

Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Nem jöttem, mert nem sok jót tudtam volna írni. Lillácska beteg volt, a férjem szedett össze valami vírust a munkahelyén és nem sikerült megúszni. Még nem lehet tudni mi volt, Rota nem valószínű, mert arra Lilla be van oltva, Calicire tippeltek, de még az ÁNTSZ nem küldött hivatalos eredményt. Most már úgy néz ki túl vagyunk rajta, de tuti öregedtem 50 évet (pedig hivatalosan én is 25-én öregszem Banyus és Anika pasijával egyszerre:) ).

Csak ámulok ezeken az ügyes babákon, szinte el sem hiszem, amiket látok. Mi ugyanis még mindig csak a pörcsi fázisban vagyunk, ülni, kúszni, mászni nem tudunk. De mit bánom én, csak beteg ne legyen...

Mona! Mi volt a múlt heti felülvizsgán? Remélem minden rendben!

Montázs! Kész vagyok vele. A pofikáson teljes a létszám, mert aki nem küldött, annak is kerestem, még ha nem is túl friss a kép, nem szerettem volna kihagyni senkit. Még egyszer átnézem és rakom!
Vendég
 


Barnabás (Lizóka) – Maya (Ágizsuzsi) – Kornél (Macsek) – Bogica (Szenilla) – Eszter (Gili) – Balázs (Banyus) – Csabi (Ágnes) – Apor (Anika) – Abigél (Nyafi) – Liza (Drienn) – Milu (Mona) – Dani (Fesan) – Berti (Manó) – Lilla (Lafie) – Zita (Tusi) – Lackó (Jahra) – Bonita (Dytt) – Bence (Viki) – Hanna (Babuci) – Kitti (Csikken) – Dorka (Dylkai) – Márk (Meli)


Kép


Abigél (Nyafi) – Apor (Anika) – Balázs (Banyus) – Berti (Manó) – Bonita (Dytt) – Csabi (Ágnes) – Dani (Fesan) – Lackó (Jahra) – Lilla (Lafie) – Liza (Drienn) – Milu (Mona) – Zita (Tusi) – Kitti (Csikken) – Hanna (Babuci) – Dorka (Dylkai) – Márk (Meli)

Kép
Vendég
 


Hát ez SZUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEER! Nagyon nagyon szépen köszönjük és jobbulást Lillának! :D

Kép
jahra
 
 


Lafie

Tényleg szuper a montázs! Köszönjük!
A babának pedig jobbulást!

Jahra
Te is milyen vékony vagy. Hát nem semmi! Én csak -3 nál tartok. A tökéletesig van 19 kiló. :) Ahhoz, hogy jól nézzek ki már elég lenne 15. Az is rengeteg.

Tusi
Én is szeretnék hintát. :)

Babuci
Írd le privátban a számlaszámodat, hogy el tudjam utalni a medence árát a postaköltséggel. A címemet majd küldöm.

Banyus
Nekem a Dentinox segített, Apor már csak kétszer kel éjjelente. :)

Evés
Mi még csak egyszer eszünk mást, mint anyatejet. Amikor keveset eszik valamiből, akkor délután kap még gyümölcsöt is. Nem tudom, hogy holnap mit adjak neki. Szerintetek a zöldborsó mellé mit adjak?

Meli
Nagyon szép Márk és jól áll neki a rövid haj.

Jahra
Miért voltál a Közel- Keleten?

Dyt
Ügyes Bonita, akkor lehet, hogy hamarosan mászni fog.

A kakaó tudtommal elvon a szervezettől kálciumot.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Lafie, nagyon-nagyon ügyi vagy, tökéletesen sikerült a montázs!!! Nagy édi a sok picúr együtt!!!!!!:-))))))))
Sok sok puszi a kis Lillának, brrrr..... ez úúúúútálatos dolog, hát még egy ilyen kis picurkánál. Mi is voltunk benne egy párszor Barnival:-((((

Na megyek, kel egy kis manóm...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Köszönöm a kanalas válaszokat! Ma két másikféle kanalat is kipróbáltunk…Nem aratott sikert.
Banyus a viburcolt én is istenítem, de ne add neki minden este, csak ha nyűgi volt napközben, de tényleg nyügi.
Ha usziba mentek, akkor legyen hétfő, vagy szerda. Lányok? Kinek van még kedve?
Jahra vagy 1-e, vagy 2-a, vagy 3-a! J El tudod küldeni azokat amiket írtál a Közel Keletről? Én szívesen elolvasnám.
Lafie! Írd majd meg, ha megjött az Ántsz véleménye, hogy mi volt a baj! Remélem már jól vagytok!

Kép
nyafi
 
 


Nyafi , a manóba... Miért nem lehet? Én anno kérdeztem a gyógyszertárba ott azt mondták lehet folyamatosan is. Ezek szerint mégsem:-( kezdtem örülni hogy mostmár alszunk :lol: Te hogy szoktad adni, mennyiszer hasznájátok?
Akkor ue a helyzet a chamomillával és a boraxal is?
Próbáltad a nagyobb lukat az etető cumin? Sztem is az ínye miatt van, nálunk is volt ilyen, de jobban szereti a hasát annál, hogy aztán újra ne kezdje a kajolást. Volt síkítás nálunk is már párszor, hogy ráharapott.
Nekem jó a hétfő és a szerda is. REmélem nem jön közbe semmi:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


sziasztok!

Ki ül a hátam mögött??? ANYÓS..mi egész nap alig eszünk, itt van 15 óra óta, 21 órakor mondom, na ne vacsizzunk? Nagyon örült!!! Egy kemény szelet kenyeret ettem JÓÍZŰEN, meg kicsi kolbit, zöldségeket...erre a kaja végén megjegyzi, hogy lehagytam férjemet...kérdem miben? hát nagyon kövér vagyok..áááááááá..aztán szépített, hogy erős vagyok...bezsóltam neki, na ja szültem vagy mi....annyira kedves, de Era a te rokonaid verik beszólásban :twisted:

jobbulást a kicsi betegnek, én is várom az ÁNTSZ jelentést!!!

Manó
Annyit nevettem az írásodon, amit a hamiról írtál...

Jahra
Nagyon karcsú vagy, képes vagy ilyen fotót feltenni???????? szégyelld magad, ez kínzááááás :)
Én is szívesen olvasnám az írásodat, nekem is elküldöd??? Bevallom én is írogatok, de én meséket, az egyikkel nyertem is, 3. lettem egy országos pályázaton..de ez inkább meseregény, mert hosszú, nem iylen 1 oldalas rövidke...

Márk rövid hajjal teljesen más lett, így szerintem sokkal szebb, igazi kisfiús!!!

A montázs zseniális, hogy hogy tudnak különbözni ezek a kis manócskák!!! :D

Manó
Írtad hogy mínusz 3 kg-ot fogytál 2 hét alatt..szerintem ne szomorkodj, inkább örüljél!!! De tényleg, ez azt jelenti, hogy 1 hónap alatt mínusz 6., vagyis 2 hónap alatt mínusz 12 kg a fogyás..és ez a jó, nem a hirtelen gyors fogyás, mert akkor utána tuti a jojo effektus!!!

Nem semmi ti miket adtok a gyerkőcöknek, hát lemegyek hídba..parizeres kenyér, meg hasonlók,bonita már attól fulladt, ha a krumplipürében maradt egy kis pirinyó darab egyben...én tuti még várok ezzel, pedig atöltött képosztán már nagyon gondolkodtam


:D :D :D

Kép
dytt
 
 


Ja és Bonim kétszer elpityeregte magát az anyós kezében...vajon miéért???????? :twisted:

Kép
dytt
 
 


És azon összevitatkoztunk, hogy nem kell a csönd, nyugalom a babának alváshoz, éjjel sem..
nappal okés, de az éjjel az tabu nálam!!! Meg adjak szalonnát a bonitának, mert bezzeg régen....meg még sorolhatnám...ááááááááááááááá

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Lafie, jók a montázsok, köszönjük! Főleg a portrés tetszik. No és a többi fotó is jó, mint mindig. :wink: Lillának jó egészséget kívánok én is!

Kanál: Nyafi, nekem is az lett volna az ötletem, hogy másik, másszínű kiskanál. Vagy add oda neki a kanalat étkezéstől függetlenül, hogy játsszon vele. (Csabi is állandóan játszani akar a kanállal, kaja után szoktam hagyni, aztán amikor elhajítja a kanalat (újabban mindent dobál), akkor már nem adom neki vissza, mert azért az mégsem játék.

Könyv: Jahra, a stílusod az valóban nagyon jó. Ha egy kiadó felvállalja az anyagi kockázatot, akkor írj. Mert én pl. évekkel ezelőtt egy angol nyelvoktató CD-ROM-ot készítettem, mert úgy láttam, ilyen nincs a piacon: versek a "nyelvleckék". Mivel nekem nemigen volt pénzem, nagyrészt a volt főnököm pénzéből készült. Gondoltuk, bomba üzlet lesz... ja. Azóta is furdall a lelkiismeret, ha eszembe jut... most meg épp a weboldal sem teljesen működik, mert másik szerverre kellett költözni, és itt nem futnak a scriptek. (www.100poems.hu) Az azért jó volt benne nagyon, hogy kipróbálhattam magamat valami egészen másban, mint ami a szakmám (könyvelő).

Dytt, nekem is van rokonom (apukám egyik testvére), akivel kb. 5 éve nem állok szóba, mert egyszer nagyon, de nagyon csúnyát kívánt nekem meg a hugomnak. Pedig úgy egyébként nem vagyok egy sértődős fajta: pl. a körzeti egy hónapja azzal fogadott, amikor mentem hozzá, hogy "hogy meghíztam". Én meg nevettem rá, hogy hát igen. Pedig nincs is rajtam sok plussz. De kedvesen mondta. A rosszindulatot viszont én sem bírom.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Nem semmi! Ügyesek vagytok! Az én vágyam a politikai újságírás, remélem lesz belőle egyszer valami.

A zöldborsóval van ételötletetek? MIt tegyek mellé?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, én az üveges univerhez, egy kocka csirkemellet teszek csak. nem tom igazán mire gondolsz :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anika, én krumplival adtam Csabinak a zöldborsót. És csak vízzel higitottam picit. (Ja, és ne nevessetek ki, én egyesével meghámoztam a megfőzött zöldborsószemeket mielőtt pépesítettem. Amúgy nem volt olyan bonyolult, mint hittem: belecsíptem a szemekbe körömmel, a másik kezemmel meg megnyomtam, és rögtön kicsúszott a belseje.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Babatali: nekem is jó mindegyik nap Nyafi! Nálad lenne?

Olvasni olvaslak titeket lányok, de az íráshoz már nincs erőm, úgyhogy megyek is aludni!! :) Férjem most fejezte csak be a munkát, ezért nem tudtam netezni (tegnap detto).

Jó éjt mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Na befejeztem a melót mára...ááá tojok mindenkire aki rosszindalatú! Túl rövid az élet ahhoz hogy ennyit agyaljak rajtuk..!!! Meg sem érdemlik!

Ágnes
igazi anyuka vagy, ez a zöldborsós dolog meghatott engem! Komolyan.



Anita
politikai újságírás?????????????? Pfúúúúúúúúj, én híradóztam több évig, tudom mi az! Politika??? akár elektronikus, akár írott sajtó, csupa szenny, hazugság..tudnék mesélni... a lehető legrosszabb műfaj a politikai újságírás, elhiheted..de kinek mi tetszik...Csak véleményt írtam, remélem nem haragszol.

Mesekönyvemmel házaltam a kiadóknál, hát nem fogadtak kedvesen, el sem hajlandóak olvasni, mondván naponta több száz érkezik hozzájuk...aki nem híres nem tud könyvet kiadni, azt tapasztalom. csakis saját erőböl.

Ágnes, ez a verses nyelvtanulás tök jó ötlet.


Babatali: Juhééééééééééééééé..megyünk, amikor lesz!


Na jó éjt, leragadnak a szemeim.

Kép
dytt
 
 


Viki babatali nálam! Többieknél még mindíg nincs ihlet? Manó? Ági?? Babuci??? Lafie????Mások???????????????
Ági kanállal játszik, meg rágja, meg minden, de borzasztó ahogy eszik. Tényleg!!!
Banyus az etetőcumiba tegyek főzeléket? Azért vágjam ki?

Kép
nyafi
 
 


Viki babatali nálam! Többieknél még mindíg nincs ihlet? Manó? Ági?? Babuci??? Lafie????Mások???????????????
Ági kanállal játszik, meg rágja, meg minden, de borzasztó ahogy eszik. Tényleg!!!
Banyus az etetőcumiba tegyek főzeléket? Azért vágjam ki?

Kép
nyafi
 
 


Viki babatali nálam! Többieknél még mindíg nincs ihlet? Manó? Ági?? Babuci??? Lafie????Mások???????????????
Ági kanállal játszik, meg rágja, meg minden, de borzasztó ahogy eszik. Tényleg!!!
Banyus az etetőcumiba tegyek főzeléket? Azért vágjam ki?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi, igen, úgy gondoltam, tápival felhígítod, aztán zutty a pociba! Aztán majd próbizd meg pár nap múlva a kanalazást, mert elkényelmesedik a kisasszony, és utána csak úgy akar enni... sokan csinálják így, nem a legjobb megoldás, de ha másképp nem megy, még mindíg jobb sztem.

Agnes, nem gáz, elvileg így kellene, mert a héjjától fájhat a poci. Én univerezek, ez így kényelmesebb:-)))

homeopátia ide v. oda, iccaka elfelejtette, hogy kapott!!!4 :twisted: :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: