Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
köszi, akkor majd nézelődöm. én is a nandut néztem, hogy az az én árkategóriám.és asszem először ötöst veszek.
ha már megvagyok és a pici meg rajtam, majd jelentkezem. tanács és meozás bizti kell majd :wink: :D
toncsi

toncsi80
 
 


Kriszti,
édes a kis Dani, teljék benne sok örömetek és legyen nagyon sok szép hordozásos élményetek együtt!

Toncsi,
a nandu jó, én az első kettőt abban hordoztam, szerettük, csak a harmadik gyerknél kértem német kendőt. Megfertőzött ez a fórum :lol:
A www.babaszoba.hu oldalon az apróhirdetések-bébihordozók között van egy XXL-es nandu, ötezerért adják, kékes. A Nandunál érdemes figyelembe venni, hogy mosáskor nagyon összemegy, tíz százalékot is, így az XXL-es méret kb. 41-4,2 méteres lesz. Szerintem ennyi kell. Hédit nem hiszem, hogy zsebes keresztezettbe kell már tenni, hiszen két hónapos, én a vele egyidős fiamat sima elöl keresztben hordom már.

Jól emlékszem, hogy volt köztünk valaki Szegedről? Hátha tud neked segíteni élőben. De a Youtube-os videók is nagyon jók.

És itt

http://hugipakk.blog.hu/2008/05/23/10_b ... zokendorol

találsz egy jó kis összefoglalót, és válogatott videókat.

Sok sikert, szép perceket nektek!

Nuska
nuska1
 
 


[quote] írta:Hédit nem hiszem, hogy zsebes keresztezettbe kell már tenni, hiszen két hónapos, én a vele egyidős fiamat sima elöl keresztben hordom már.


Ebből a mondatból úgy tűnik, mintha a zsebes keresztezett kötés jobban tartana sima elöl keresztnél, ezért kisebb babánál inkább az egyik nagyobbnál inkább a másik lenne ajánlott. Hasonló szokott felmerülni a háton hordozós kötéseknél is. Pedig ha jól vannak megkötve a kötések, akkor mindegyik tökéletesen tart. A tökéletesnél pedig nem lehet jobban tartani. Ha jól van megkötve, akkor újszülött kortól lehet hordozni sima elöl keresztezett kötésben (sőt, koraszülöttet is), meg egyszerű háti hordozásban is. Elvileg ezen kötések között nem az a különbség, hogy mekkora babának valók, hanem hogy hogyan osztja el a súlyt a hordozón, mekkora kendő kell a megkötéséhez, hova kerül a csomó, mennyire melegíti a babát, lehet-e utólag állítani a bőséget, lehet-e újrakötözés nélkül ki-be rakosgatni a babát, mekkora mozgásszabadságot biztosít számodra, hány mozdulat megkötni, stb. Ezek jellemzően az anya szempontjai, tehát a babának mindegy, melyik kötést használod.

hordozo
 
 

 
 

Köszönöm, Ági, teljesen igazad van. _Én_ úgy éreztem, hogy a picurkát a zsebes keresztezett tartotta jobban, és ez valóban az én szempontomból volt jobb. Olyan jó, hogy segítesz megvilágítani a dolgokat!

Nuska
nuska1
 
 


Kamcsatka: a klubról van beszámoló? Sehol sem találom... :cry: Olyan kíváncsi lennék a képekre. Csináltatok videókat is a kötéseket bemutatva? :D

kisvic
 
 


Kisvic, még nincs beszámoló a legutóbbiról, 1-2 nap múlvára ígérem!
Nuska, nagyon kedves vagy, hogy belinkelted a blogomon található kendős posztot, sietek megjegyezni, hogy csak a bevezetőt írtam én, a többit Cerceluska Márti írta, aki szeret és tud hordozni. És Ágira is jó sok utalást tettünk, én már korábbi posztokban is, mert elismerjük a tudását!
Ági, remélem mostanában benézel még, mert szeretnék valamit kérdezni/kérni: nekem szintén szívügyem a hordozás, bár én (egyelőre!!!) nem kendős vagyok (úton egy szép kendő, bár nem tudom, mennyire foogm tudni kihasználnii a 13 hónapos lánykámmal, aki eléggé szeret szaladgálni). SOkat írtam a blogomon is róla, mindig hangsúlyozva, hogy nem vagyok szakember, és csak próbálok sok infot összegyűjteni, hogy ha valaki fogékony rá, hát ismerkedjen a témával.
Most kaptam egy hozzászólást, ami így hangzott:
"Teljesen véletlen keveredtem erre az oldalra. Éppen megfelelő hordozót-kengurut kerestem. Érdekelne, mire alapozod ezeket a leírtakat. Saját vélemény, orvosi tanulmány, stb..Nem akarok senkit megbántani, de azért tudjuk, hogy a reklámból sokan élnek. Az orvosok véleménye is megoszlik rengeteg dologban. Pl.cipő. Van aki a Siestát tartja megfelelőnek, más szerint kimondottan káros a baba lábának. Ezek után mi alapján döntsünk a megfelelő kenguru használatában. Válaszodat eéőre is köszönöm."

Na már most, én abból indulok ki, hogy ez egy érdeklődő jellegű és jóindulatú kérdés volt (bár van egy kis üldözési mániám...). Szeretném a segítségedet kérni néhány orvo által írt bármilyen nyelvű erről szóló cikk elérhetőségének megadásában. ÉN speciel nem innen szeretném a meggyőzést kezdeni (nem is akarok senkit győzködni), de ilyet is szívesen prezentálnék.
Segítségedet előre is köszönöm a jó ügy érdekében!:-)

kamcsatka
 
 


Orsi ,szerintem ez nem egy rosszindulatú kérdés. Bele tudom magam képzelni a helyzetébe, szegény anyukákat tényleg minden hülyeséggel traktálják, és nem mindenkinek olyan jók az ösztönei, hogya sok hülyeségből kiszűrje az értékes dolgokat. Ez a kérdés inkább kétségbeesett, mint rosszalló. Emlékezz arra az anyukapótló bébiringatóra. Azt is megveszi valaki, mert azt hiszi, hogy az a jó a gyereknek. Szerintem neki most arra van szüksége szimplán, hogy valaki válaszoljon a kérdéseire. ÉS ne érezd közben ,hogy missziót teljesítesz, mert az stresszel. Te jó válaszoló vagy, határozottan adodelő,amit gondolsz, tpasztalataidat is leírod, és nem vetítesz., és ami a legfontosabb, neked nincs mit reklámoznod. mármint nincs konkrét termék, amit feltéetlen rá akarsz sózni egykezdő anyukára, ki mindent benyal.

Kép
beszilva
 
 


Sziasztok!
Ergo baby-t keresek, 12-13 ezer Ft-ért max.
Kérem, ha valaki tud eladóról vagy van eladója, írjon. Köszi.
Kép
jatszoterem
 
 


Írtam most erről egy blogposztot, ha van kiegészítő információtok tudományosan megalapozott cikkekről, betenném a posztba. Köszönöm.

kamcsatka
 
 


Orsi,
szerintem nagyon jó lett a poszt, ha alkalom adódik rá, ajánlani fogom másnak is.
Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Köszi a múltkori kérdésemre a választ,megtaláltam és így már tudtam is dönteni :) !

Most lenne mégegy kérdésem:ha császármetszéssel szülök (nagyon úgy néz ki,mivel kis drágánk még mindig csücsül),utána mennyire befolyásolja az a hordozást?(Arra gondolok,hogy csak később lehet elkezdeni a seb miatt vagy nem számít?)

Köszi:Dettus

Kép Kép

Kép
dettus
 
 


Dettus, meg siman megfordulhat. Beszeld meg vele.:)

Biobaba
biobaba
 
 


Kamcsatka! Sok ilyen tudományos cikk van. Intenzíven dolgozom rajta, hogy minél többet megszerezzek, elolvassak, rendszerezzek és közkinccsé tegyek. Nem tudom, mikor érek el odáig, hogy előrukkoljak vele. Addig is olvasnivaló a gerincről és a csípőről.[/url]

hordozo
 
 


Dettus:

olvasd el azt a cikket: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=44092

De a legjobb, amit Biobaba ír: beszéld meg vele. Ha mégsem fordulna meg, annak oka van, akkor úgy kellett lennie. :)

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Dettus :)
Nekem pl. nem fordult meg - bár beszéltünk vele, meg mást is próbáltunk, viszont jó oka volt - de az első hét után én már elég erőt éreztem magamban, hogy hordozzak.
Szóval szerintem, ha úgy alakul, érezni fogod, hogy fáj-e még a sebed, ha terheled vagy sem.
(Fordítós praktikákról privátban, ha érdekel...)

Livi
Kép
picilivi
 
 


+1 adat: hüvelyi úton szültem kétszer, de egyik alkalommal sem volt az első hét után sem kondim, sem kedvem hordozni, sokkal inkább feküdni.

hordozo
 
 


Kedves Mindenki!
Elkészült pár napja az sk. MeiTai-om - sok köszönet Mamintinek és Szilvának a tippekért!
Már volt bevetésen is, még szoknunk kell a kendő után.
Tennék fel fotót, de valamiért nem jelenik meg a kép...
Valaki tudja, hogy lehet a saját gépről vagy mondjuk a Facebookról vagy wiwről fotót feltenni ide?

Livi
Kép
picilivi
 
 


Livi: Amikor írod a hozzászólást, alatta van egy felirat: "melléklet feltöltése". Rákkatintasz :arrow: talózás ("browse") :arrow: kiválasztod a képet :arrow: "Feltöltés". És kész is :)

KépKép
livus
 
 


Lehet, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de én alig vártam, hogy hordozhasam az első, azaz mostmár nagyfiam. Elcseszett (bocsánat, ez a legfinonabb kifejezés, ami hirtelen eszembe jutott), idő előtt indított, császárba fulladt születés után a harmadik napon fölkötöttem Ábelt (bölcsőtartásban - ezt sikerült a prospektusból, de akkor nem volt még vele baj), a belvárosból kirohantunk a Pilisbe, és olyan volt, mintha még nem bántottak volna minket. Én nem tudom a gátam, méhem mit gondolt közben, de nem éreztem neheztelni őket, csak éreztem, hogy nem fáj a lelkem nekem. Egyek voltunk, erdőben, apával, és köszi, de hagyjon minket mindenki békében.

Summa: Lehetséges a hordozás, az eddigi hozzászólásokból úgy tűn, kár a gőzért, kedves gondolkodó, elég, ha magadra hallgatsz :D
banya
 
 


:) De szép ez a sokféle tapasztalat egymás hegyén-hátán!

hordozo
 
 


Livus :) köszi a tippet. Itt a kép:

Livi
Kép
picilivi
 
 


izéééé
pedig azt csináltam, amit írtál...

Kép

Livi
Kép
picilivi
 
 


Livi, nagyon ügyes vagy! Tök jók, vidámak, erősek és napsugarasak a szinek!
DE ez te vagy a képen? Jó rövid lett a frizurád! :)
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sziasztok,

Nézegettem tradícionális hordozós képeket, és volt egy ismétlődő kötözés, nem túl hosszú kendővel, háti. Nem bírok rájönni, hogy kell megcsinálni. Hátul a babánál kétszer megy a kendő, elöl pedig mellkason keresztezi egymást. Csomó elöl, az alul menő szárakon kötve. Szerintetek?

http://www.flickr.com/photos/lindadevolder/1468832658/in/pool-ethnicbabycarriers
http://www.flickr.com/photos/lindadevolder/1468831142/in/pool-ethnicbabycarriers

Livi,

nagyon szép lett, én is imádom az ilyen színeket. A közepe milyen anyag? Hímzett? (Bocsi, ha már kérdezték.)

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Nekem így ránézésre úgy tűnik, hogy indul, mint egy batyu, de elöl, mellkas előtt egyszer megtekeri, majd hátraviszi a hóna alatt, keresztezi a lábak alatt, a maradékot meg betűri az elöl keresztezés alá...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


http://www.flickr.com/photos/lindadevol ... ycarriers/
- itt kicsit jobban latszik, h mi van elol

Biobaba
biobaba
 
 


Ez nem az, ahogy Liv csinálja? (a "fojtogatós"?)

pindi
 
 


Livi, de ügyes vagy! Nagyon szép lett! És jó szélesnek látszik! :)

Pindi: ezen a "fojtogatós"on most jól elröhögök itt egymagamban :lol: :lol: :lol: Mint egy bűnöző beceneve! Kísért a sötét múltad? :wink: 8) :lol:

KépKép
livus
 
 


Szerintem is hasonlit a "fojtogatosra" :wink: , de itt az elol megtekeres utan szerintem csak a kendo egyik szarat viszi hatra, valamit a gyerek feneke kornyeken csinal vele, aztan a hona alatt vissza, es hozzafuzi az elol maradt kendoveghez. No, kiprobalom, amit gondolok:)
Kar, h Bhutanba nehez bejutni. Megneznem ott a dolgokat, amig meg van mit.

Biobaba
biobaba
 
 


http://www.flickr.com/photos/lindadevol ... ycarriers/
- ugy tunik, h a feneke alatt mehet
mondjuk itt meg nem latom, mi van elol:)
- meg errol a keprol: elkepzelem, miket szolnanak be, ha igy lenne rajtam a gyerek :wink:
biobaba
 
 


sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Olyan hordozóeszközt keresek, amibe függőleges és vízszintes testhelyzetbe is bele lehet tenni a babát, de nem kell kötözni.
Kaptamegy nandu kendőt, de nem tudom használni, nekem ez a kötözgetés nem jön be...

Előre is köszi!

Gabi

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Gabi! Azért igy elsőre ne add fel! A kötözgetés nem olyan bonyolult és kendővel biztosan be tudod tenni a babót mindkét pozicióban.
Gratula Alizhoz! Alig idősebb a fiamnál :).
Ha gondod van a kötözéssel, vannak tanfolyamok, ami tudom nem egyszerű két gyerekkel megoldani, de hasznos lehet. (hordozó-Ági inditja).

Különben meg van sokféle hordozóeszköz, de neked kell megtalálnod a magadnak megfelelőt. Sokat ki kell próbálni: kendőt, ergot, manducát, mei tait, és még xy-t.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Gabi! Miért szeretnéd a babádat fektetve hordozni? Azért kérdem, mert én alapvetően nem szoktam ajánlani a fektetve hordozást, de ki tudja, hátha van rá valami okod, amire én nem is gondolok. Így látatlanban, minden infó nélkül nem akarlak lebeszélni róla.Mostantól egy hétig lehet, hogy esetleges, hogy járok-e erre, de majd visszaolvasok.

hordozo
 
 


Nem lehet, hanem, hanem biztos, hogy esetleges, csak elírtam. Asszem inkább megyek is... ;)

hordozo
 
 


Sziasztok,

Didymos kendőt szeretnék, de nem tudom hol tudnék hozzájutni a legjutányosabb áron. Merre keresgéljek? Ebay?

Előre is köszönöm :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Off: Biobaba! Bhutánba nem nehéz bejutni, csak nagyon drága. Aki megfizeti, ma már beengedik. Nekem is a célállomásaim között lebeg :)

De pici bubával nem kimondottan ideális, túl magasan van. Meg most másra koncentrálunk anyagilag.

On

Csöppke! E-bay, és nézz be ide:

http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=43

és ide:

http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=8

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Gabi:

Négy hónapig én is azt hittem, hogy nekem a kötözgetés nem jön be. Úgysem tudom megcsinálni, a baba is mindig sírt, ha ezzel kínoztam... :x Utólag tudom, hogy egyedül, pusztán leírásból elég nehéz megtanulni a kötözést, legalábbis a finomságokat, amitől tényleg kényelmes lesz mindkettőtöknek. Ha bizonytalanul van felkötve a gyerek, és Te is bizonytalankodsz, akkor ennek hangot is fog adni. :) :(

Azt is gondoltam, hogy ha ennyi ideig babakocsihoz van szokatva agyerek, nem fogja megszokni a hordozást. Maradjunk annyiban, hogy nem lett igazam. :wink:

Ági tanfolyamán egy csapásra kinyílt a világ. Merthogy addig nem is nagyon mentünk sehova, mert a babakocsit nemigen tudtam feltuszkolni buszra, villamosra, meg abban feleannyi időt sem bírt ki nyugodtan a gyerek, mint később a kendőben. Az "egy csapásra" azért egy kicsit túlzás, mert úgy mentem el, hogy na ez nekünk úgyse fog menni, de próba szerencse... Nem bántam meg! :)

Később mi is kipróbáltunk néhány hordozót, amelyek elvileg könnyebben kezelhetők, felrakhatók, mint a kendő (mei tai, Ergo), de addigra annyira összenőttünk a kendőnkkel, hogy a (látszólag) bonyolultabb lett az egyszerűbb.

Nekünk is mezei Nandunk van, remekül elvagyunk vele.

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


[quote]c írta:sak nagyon drága. Aki megfizeti, ma már beengedik.


- hat epp ez az. Nehez bejutni:) Nincs napi 100 dolcsim, es asszem soha nem is lesz:(

Biobaba
biobaba
 
 


Gabi,

esetleg ez is szoba johet nalad

www.bohem-mama.hu

Udv
E
zsombagomba
 
 


Mindenkinek köszi a gratulációt! :D

Kriszti :)
én vagyok, igen - nincs túl bababarát hajam (már ami a gyakori mosást illeti), így ez volt a legésszerűbb megoldás az első időszakra. Meg aztán én szeretem is, pláne ha még ennél is rövidebb.

Lívia :)
Igen, hímzett. Ez egy díszpárna, amit egy indiai butikban vettem évekkel ezelőtt. Van egy tesója is, egy kék - szerintem abból is hordozó lesz.

Livi
Kép
picilivi
 
 


Lenne egy kérdésem:
Hamarosan vissza kell, hogy szolgáltassam a Carolino kendőnket a tulajának (bár eredetileg azt mondta, hogy neki nem kell...)
Vennék mást, de nincs tapasztalatom. Néztem a neten a Lanát, ami szimpatikus, de fogalmam sincs, hogy a többi milyen.
Tehát a kérdés:
Milyen kendőt érdemes venni, mondjuk max 30ezer forintos árig?

Livi
Kép
picilivi
 
 


A Lana nagyon jó kendő, sokan dicsérik. A Didy is belefér a limitbe, bőven. Személyes tapasztalat szerint ez is szuper!
Van még a Hoppediz, a Storchenwiege és még sok más, de arról mások irjanak...
Ennyi pénzért szinte bármit megkapsz... A Klubba nem tudtok eljönni? Ott kipróbálhatsz százféle kendőt. És el is döntheted.
Kriszti :)

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Lányok!

Mindenkinek köszönöm, hogy reagáltatok!

Kriszti, Györgyi!

Biztos nagyon hasznos lehet a tanfolyam, magamtól tuti nem tanulom meg használni a kendőt, de mivel vidéki vagyok, két gyerek mellett nem tudom mikor tudnék eljutni. És mivel a picurkám nagyon szeret ölben lenni, muszály lesz valami más megoldáshoz folyamodnom egyenlőre. Én elsősorban itthon használnám a kendőt, mert sokszor egész nap nem tudok semmit csinálni, mert ringatom a picilányt, a naggyal sem tudok így foglalkozni.

Kriszti! Neked is gratula Danihoz! :D

Ági!

Nem ragaszkodom a fektetve hordozáshoz, a lánykám is inkább a függőleges testhelyzetet szereti, csak gondoltam, mivel még nagyon pici praktikus, ha úgy is hordozható... Egyébként miért nem ajánlod a fekvő helyzetet?

Zsombagomba!

A bohém-mama hordozó nagyon szimpatikus, van tapasztalatod? Vagy esetleg másnak?

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Gabi,

Szia.
Mi a gyermekunket hordoztuk bohem zsakban o nagyon szerette.
Volt hosszu megkotosunk volt babybjorn ergo is, de leginkabb ezt a kis pici zsakot hasznaltuk az egyszeru felvetel vegett.
De jo hasznat vettem a hosszu kotozgetosnek is csak az egy fokkal nehezebben fol-le kapkodos darab.
szerintem kis befektetessel( hiszen a tobbi kendohoz kepest az ara alacsony)egy praktikus darabot kapsz.
Vegul is nem is az a lenyeg miben hanem az,hogy HORDOZZ!
Afrikaban az asszonyok akarmilyen anyagban magukra kotik a gyerkocoket,szoval nem kell ennek nagy feneket keriteni :)
Udv
zsombagomba
 
 


Gabcika: szerintem ne add fel a kendőzést! :) Próbáltad esetleg videók segítségével? Nagyon sok van a youtube-on, itt össze van szedve pár: http://www.mamami.hu/forum/local_links. ... rt=d&pp=10 (2 oldalas a lista!)

Egyetlen fő horodozónak én nem vennék féloldalasat. Alízt is lehet már függőlegesen hordozni, viszont én ezt csak kendőben tenném.
De van, aki azt mondja, hogy meitai is jó. Líviánál van hozzá szűkítőbetét is: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm Meg a Manducaban is van szűkítő http://www.kekpanda.hu/search.php?search=manduca

Én személyesen csak kendőben hordoztam ilyen picit (nekem se ment egyébként papírból, kellett hozzá, hogy valaki megmutassa), úgyhogy nekem a többivel nincs személyes tapasztalatom.

A fekve hordozással tudtommal az a legfőbb kifogás, hogy nem biztosítja a terpesztartást.

KépKép
livus
 
 


Zsombagomba! Köszi!
Egyetlen problémám, hogy függőleges helyzetben csak 5 hós kortól hordozható benne a baba... :? Pedig nagyon tetszik.

Livus! Neked is köszi! Meggyőztetek, hogy a kendő lenne a legjobb, mégis annyira idegenkedek tőle... :roll: Azért próbálkozom még vele.
Csak egyenlőre nincs türelmem, mikor 3 órába telik mire a két gyerekkel elindulok itthonról :oops: :(

A karikás kendővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Még az is szimpatikus.

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Karikásom is volt az elején. Én főleg szoptatáshoz vettem, meg mert nem tudtam még megkötni a kötözős kendőt ;)
Aztán megtanultam kötni, és el is adtam a karikásat :)

Hol laksz, Gabcika? Hátha lenne valaki a közeledbe, aki tud segíteni a kötözésben :)

KépKép
livus
 
 


Livus!

Dunabogdányban lakom (Visegrád mellett).

Akkor ezek szerint a karikás annyira nem vált be Neked?

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Inkább azt mondom: feleslegessé vált :) A kötözőssel is meg tudom csinálni ugyanazt, amit a karikással.

KépKép
livus
 
 


[quote="pindi"]E írta:pindiz nem az, ahogy Liv csinálja? (a "fojtogatós"?)

Kösz, Pindi! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?