Új privát üzeneted érkezett!

Nici, na, örülök, hogy előkerültél, és minden rendben a bébivel is! ;) Kitartás!!!

Felicia
www.katibababolt.hu és Vecsésen, a Lőrici út 120. szám alatt vannak egy családi ház földszintjén, hétköznap 16-20-ig, szombaton pedig 8-12-ig vannak nyitva, bár ez nincs kiírva, de tényleg nyitva vannak!

a kórházas témát egyérteműen úgy értettem, hogy kint várakoznak, nem bent velem a szülőszobán!!! dehogy! ez meg sem fordult a fejemben!

és én is hajlok afelé, hogy ha letelt a 2 óra pihenő, akkor esetleg bejönnek, apa megmutatja nekik a babát, de persze csak akkor, ha nem éjjel szülünk, hanem emberi időben! illetve, ha nekem is lesz erőm felkelni, mert ugye a gyermekágyas részre apa nem is jöhet be, vagy!? ennek a kérdésnek még utána kell járnom...

pont ma hívtam a szülészetet, de mondták, hogy most fullon vannak, érdemes naponta érdeklődni, hogy mikor lehet bemenni! nem tudom, hogy ez mit jelent, de rákérdezek holnap, ha hívom őket, hogy akkor mindig csak aznap derül ki, hogy be lehet-e menni, vagy sem!? Szt. Imrések, ötlet!?

Aproo, és mit főztél az uradnak??? én palacsintát tervezek, mert már ezzel cseszegetnek hónapok óta... most csinálom az ebédem, pont időben :P de, ha délután lesz kedvem, akkor csinálok palcsit! :P nyammi, nutellásat!!! (bocsi Nicike!)

én is ma mértem magam... +10kg... ez van! és még van hátra 2 hónap! tudom, hogy ez önmagában nem sok, de nekem igen! és nem hiúságból... nem ismételném önmagam, hogy miért.

Csenge, én sajnos nem tudok halas receptben segíteni :( nem vagyok oda a halért, bár ez a heck most megfogott... hétvégén megyünk Balatonfüredre, szóval lehet, hogy azt fogok enni, csak én nem csinálok szívesen, illetve férjem sem rajong a kopoltyúsokért.

Ági!?!?!?! remélem, hogy minden rendben, és csak a babaszobát csinálgatod! azért képet majd mellékelj, illetve, ha voltatok uh-n, akkor mindenképpen várjuk az infót!

sophie27

csináltam 1-1 képet a babakocsinkról és a hordozóról, felteszem, úgyis csak én vagyok itt :P legalább magamat szórakoztatom!

Kép

Kép

sophie27

Sziasztok!

Nici örülök,h rendben vagytok!!
Köszönöm a segítséget. Nem láttam még GI-s táblázatot...csak ch-s van, de az sem teljes, tehát sokminden van amit tippelek,h egyáltalán mennyi lehet benne....

Zsófi köszi a linket,tök jó, már be is "laktam". Jó színe van nagyon a babakocsotoknak!!
Nálunk csak a férjem lesz ott, mindenki más amikor már túl vagyunk rajta és minnél később :) tehát másnap, bár az Anyukám necces Ő sztrájkol,h jönni akar a szülőszobára is,de nem jön. :roll:

Halas receptet én sem tudok adni, nemszeretemhal.
makadu

zsófi: én úgy értelmeztem a Szülőszoba látogatáson elhangzottakat a Szent Imrében, hogy a 2 órás együttlevés után apuka már nem jöhet a gyermekágyas osztályra. Oda senki nem mehet be már, hanem ha jönnek látogatók (apuka és család) akkor neked kell kimenni a társalgóba hozzájuk, a babát pedig csak az üvegajtóig lehet tolni és a többiek kintről megnézhetik, de nem foghatják meg, vagy ilyesmi. azt majd csak otthon, ha már két nappal később hazamentetek.
Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy apuka bent lesz velem a szülésnél, utána 2 órát együt lezsünk a babával hármasban és utána apuka hazamegy pihenni, én meg a bébivel a gyermekágyas osztályra és mi is ott pihizünk. aztán másnap apuka visszajön látogatni, esetleg kaját hozni, de a rokonokat én legszívsebben csak harmadnapra hívnám meg otthonra. De valszeg ez kivitelezhetetlen, mert úgyis oda fognak jönni a kórházba és akkor a társalgóban fogunk tudni beszélgetni.
De azért a részleteket még én is megkérdezem a szülésznőmtől, ha megyek a CTG-re majd.

na indulok jógázni!
Ciaó
lei

zsófi: jó a kocsi színe, én nagyon szeretem a zöldet!! remélem, hogy praktikusság szempontjából is jó lesz majd, ha már benne tologatjátok a trónörököst :)
lei

tényleg, a CTG csak a 36. héttől aktuális, igaz?

a másik, a vízesedés, akinek vízesedik a bokája, annak ez hogy néz ki? nekem tegnap este, illetve ma is, csak a belső oldalnál látszik meg, ha benyomom az ujjammal, akkor megmarad a helye! kicsit parázom... tudom, pihenni kell, de ez mitől van!? tudja valamelyikőtök?

sophie27

Zsófi, tényleg jó a babakocsi szine, nagyon kellemes az a zöld!Na meg a hordozó is jó puhinak tűnik! :)

Én úgy tudom, hogy a SOTE-n is úgy van a látogatás, ahogyan Lei leirta a Sz Imrében. Szóval maga a szülésre csak apa jöhet be és a család oda nem, hanem majd nekem kell kimennem miután megszültem. Hát én tudom, hogy a szüleim meg anyósom nem fogják kibirni otthon, ők oda fognak jönni amint megtudják, hogy bementünk a korházba. Valahol megtudom érteni, és ha nekik jó lesz ott ücsörögni, akkor engem aztán az fog a legkevésbé izgtani. Valahol jól is esik, hogy ők végig 'szenvednek' velem, és ha esetleg bármi gond van, pl apa elájul vagy valami hasonló :? , akkor ott van valaki más a családból. Azért azt remélem megfogják érteni, hogy sokáig nem fogok ott ácsorogni és beszélgetni amikor jönnek látogatni. Sztem a többi rokonság, pl nagynénik/nagybácsik, nem fognak bemenni a korházba.

Nici, jössz csütörtökön szülésfelkészitőre? Én megyek a barátnőmmel, most érdekes lesz a téma!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Nálunk sosem megy simán az élet, pénteken voltam a 32. heti Uh-on, és jól beparáztattak, megállapították, hogy a kis belei valamitől tágultabbak mint kéne, 14 mm-t írtak a leletre, illetve, hogy a lepény már II. érettségi fokban van, ami a 36. hét körül kéne legyen. Szóval sírva jöttem ki a vizsgálatról és azonnal mentem a dokimhoz, aki meg csak annyit mondott, hogy beutal az I. sz. klinikára. Kérdeztem, hogy ez mi a fene, meg, hogy mit csinálhatnak az ilyen babákkal, de csak annyit mondott, hogy nem akar ijesztgetni. Hát mondanom se kell, hogy ettől aztán még jobban kiborultam... A klinikára csak júni. 30.-ra kaptunk időpontot, úgyhogy azonnal felhívtuk az Istenhegyi géndiagnosztikát, ahol bejelentkeztünk a Hajdú Katihoz, ma reggel tudtunk is menni, ő is megvizsgált és azt mondja, hogy most már csak 8 mm a tágulat ami nem igazán nevezhető kórosnak. Úgyhogy megnyugodtam egy kicsit, bár jó lenne tudni, hogy ez mitől lehetett és lesz e folytatása a dolognak, de a neten sem találok semmit igazán a dologról, nem lehet túl gyakori. Szóval nálunk ilyen izgalmasan telt a hétvége, remélem ezek után már nem jön több probléma.

Mindjárt scannelek nektek Lili baba sztárfotót, olyan csókos kis szája van, úgy néz ki szilikonra nem költünk :)
Remélem mindenki jól van, még nem olvasgattam vissza.

KépKép
columbine

a Kispofi

Kép

KépKép
columbine

Zsófi, pihenni kell és rakd fel a lábad, ha leülsz. CTG 36. héttől. Lei pontosan írta le a látogatást, plusz annyit mondott még nekem a szülésznő, hogy szülés után, ha minden rendben, akkor az ott lévő családtagoknak megmutatják a babát. Tehát ezért esetleg érdemes ott lenniük azoknak, akik már nagyon nem bírnak magukkal :lol: én pl. pont ezért fogok szólni anyuméknak, persze csak ha nappal lesz, hogy jöjjenek, mert ők 100 km-re laknak, de nagyon odavannak már, hogy láthassák a legújabb trónörököst. Utána meg ők is csak ablakon keresztül nézegethetik. Anyósomék olyan messze laknak, hogy ők nem is jönnének szerintem.
Vendég

Ági, örülök, hogy végül megnyugtattak Benneteket!

sophie27

Ági, nagyon édes Lili baba! Örülök, hogy előkerültél, de annak nem, hogy ilyen rossz híreket kaptál :( valahoy éreztem, hogy nem stimmel valami, hívtalak is épp nemrég. De minden rendben lesz, ne aggódj!
Vendég

Köszi Zsófi, hát én is örülök, bár már nem merek igazán, majd ha a kezemben lesz és semmi baja, akkor nyugszom meg teljesen.

KépKép
columbine

Andi, holnap találkozunk és akkor részletesen elmesélem, eléggé érdekes tapasztalat volt a dokimmal kapcsolatban ez az egész, jellemző, hogy ha nem tudnak valamit a dokik, akkor inkább mismásolnak és nem vallják be, csak hát a helyzetemben ez nagyon furcsán jött ki, halálra ijesztett vele. De tanulságos a sztori.

KépKép
columbine

Ági, el tudom képzelni, hogy min mentél keresztül! :( Sajnálom! Én is úgy várom már, hogy elrepüljön ez a közel 2 hónap... Nekem is mostanában az a parám, hogy megint nem aktívoskodik annyit, így csak remélem, hogy minden okés, de persze a következő orvosi vizsgálat majd csak júliusban esedékes, szóval még vagy 2-3 hét! Ezért is akarunk 4D-re menni, hogy jobban megnyugodjak. Ez a vége még lehet, hogy sokkal nehezebb, mint az eleje volt... Mindig megfordul a fejemben, hogy mi van, ha megindul a szülés ennyivel előbb! Persze gyorsan elhessegetem a hülye gondolatokat, de néha tényleg eszembe jut! :(

A lepény kettes érettsége mit jelent?

sophie27

A II. fokban érett lepény azt jelenti, hogy kis meszesedések láthatók a lepényen. Elvileg nincs összefüggésben azzal, hogy hogyan látja el a babát, de gyakorlatilag, minél meszesebb, annál kevésbé tudja ellátni a feladatát. a szülés körül lesz III. fokban érett, elöregedett.

KépKép
columbine

Zsófi, nyugi (mondom Én,a nagy parás :) )
Ilyenkor megváltozik már a baba mozgása,a nagy kalimpálást felváltja a finom mozdulatok,már csak azt érzed ha elhúzza a térdét,könyökét....ilyenek.Jó azért néha oda rúg...De már szűk nekik a hely.
Mikor kórházban voltam fenyegető vetéléssel a doki azt mondta a 27. hétig húzzam ki.Onnantól ha megszületne nem lenne baj.Ugyhogy nyugi :)

Ági,Örülök h minden rendben Lili babával 8)

A művésznő haránt fekvéses lett egyébként.Most a védőnő azzal szekált ki,ahoz h beforduljon elöbb felkel ülnie,ha felül az megint új póz lesz neki és jól fogja érezni magát jó pár hétig.Utánna meg már még ennyi helye se lesz.Azt mondta kezdjek el barátkozni a császárral is.
Tudtam h valamivel megtalál :twisted:
egyébként a kis rafinált már 8 hete igy van,jól érzi igy magát.

nicike

Sziasztok csajok!

Nici, Ági, jó hogy jobban vagytok!
Lili baba nagyon szép, majd Nonóka figyelmébe ajánlom :wink:

Edina!
Üdv a csapatban!

Niki!

A babusnak az Istvánba a következőket kell vinni: 4 napi ruha, rugik bodyk stb. Pelenka, eldobható (régen adtak napi 3-4-et, de felkészítőn mondták h jobb ha viszünk, és textil (min. 5-6 db) büfihez, popsitörlő, fürdőlepedő, takaró, sapka, zokni, kiskesztyű, hogy ne karmolja össze magát. És ha nem szeretnéd, hogy az illatos Johnsons-sal fürdessék, beviheted a patikás fürdetőszereket is. Aztán magadnak mellszívó és szopipárna, és tele is van egy nagy sporttáska.
Én pont ma cuccoltam be, persze amit naponta használok, azt még nem is tettem bele, de írtó sok a cucc :cry:

És Niki, köszi a cég elérhetőségét.

Amúgy az utcsó előadáson, ahol a csecsemőápolásról lesz szó elmondják mit vigyünk be a kórházba. Gyakorlatilag a köldökcsonk ápoláshoz szükséges alkoholon kívül semmit nem adnak.

pöttömpanni

És engedjétek meg, hogy eldicsekedjem a csokrommal, amit a férjemtől kaptam az 5 éves házassági évfordulónkra szombaton :lol:

Kép

És elvitt a kedvenc éttermünkbe, a Dionysosba. Egy angyalka :lol:

pöttömpanni

És még egy aranyos...péntek 13-án belémjöttek hátulról a piros lámpánál :cry:
Szerencsére a srác elrántotta a kormányt, így nem lett akkora nagy baj, de azért nagyon megijedtem. Babusnak és nekem sem lett bajunk...csak fogalmam sem volt, hogy mit is kell ilyenkor csinálni.

pöttömpanni

Sziasztok!

Én is jó régen voltam már, mert a lakásfelújítás miatt nem volt számítógép. Most már kész a nagyszoba, holnap tapétázzák a gyerekszobát és a héten leteszik a szőnyegpadlót is. (remélem)
Nálunk a babával minden rendben, bár keresztben fekszik és nagyon kényelmesnek találja ezt a pózt. Én nem annyira, amikor kinyújtózik és nekem mindkét oldalamon kidudorodik.

Zsófi! Nagyon szép színe van a babakocsinak.
Ági! Sajnálom, hogy ijesztgetnek, emlékszel, engem is beparáztattak a több magzatvízzel... Azóta is kihangsúlyozza a doki, hogy most nem több, a genetikán is ezt mondták, a balesetkor is és a 32. heti UH-on is.
Be is írom az UH adatait:
BPD:84 mm
OFD: 98 mm
Has: 88 mm
Femur: 64 mm
A súlyát 2-2,5kg-ra saccolta a doki, a méhlepényem 0-át kapott, a méhszájam 2100-at.
Több adat nincs és nem is akarlak untatni benneteket ezzel, csak az összehasonlítás végett írtam le.
Apróka! jó, hogy már nem dolgozol!!!!
Barbi! a férjed itt már kezd persona non grata lenni. Szerintem rajtad kivül egyre több pocakos nő haragszik rá.
bende

Pöttöm nagyon csini vagy, és a férjed is nagyon figyelmes.
Hála Istennek h nem lett semmi bajotok.
Ugye Neked császár lesz.(?)
Akkor is meg várják a 40 hetet vagy a 38.héten kiveszik?

nicike

Én nem szeretném, hogy a páromon kivül bárki bent legyen, amíg a szülés tart. Nem is fogok telefonálni senkinek, hogyha elindulunk. Fehérváron is az a szokás, hogy a gyermekágyas részlegen, csak kint egy társalgóban lehet vendégeket fogadni. Egyébként az ajtón keresztül lehet megmutatni a babát.
Én látógatókat sem nagyon szeretnék. Anyósómmal már beszélgettem erről. Nem hiszem, hogy nekem akkor az lenne a dolgom, hogy félóránként pattogjak és jópofizzak a rokonoknak. Lefényképezzük a babát, azt majd a párom körbeviszi. Anyum biztosan bejön majd, de az Ő társaságára még vágyni is fogok. Lehet, benéz Apum is, de Ő csak azért, hogy hozzon-e valamit. Hazajövetel után is hagyjon minket békén pár napig, mert nekünk hármunknak kell összeszoknunk, nem egy halom embernek. Lhet, hogy valakinek sértő ez a felfogás, de én sehova nem állítanék be, a kórházból hazajövetel napján. A kisbaba születése után, család is születik, erre legyenek tekintettel.
bende

Nici!

Köszi a dícséretet. A férjem is írtó büszke volt magára, amikor szombaton együtt olvastuk a fórumot, és szegény Barbi hozzászólását olvastuk :oops:

Dokinéni a 40. hét elején szeretne megoperálni. Remélem Nono addig bent szeretne maradni. Holnap megyek dokihoz, megnézetem a méhszájat, remélem nem nyílt tovább, és akkor nem parázok én sem annyira hogy előbb jön :cry:

pöttömpanni

Pöttöm!

Vicces, hogy pont az én történetemet olvasgattátok együtt. Viszont örülök, hogy a jelek szerint nem vagy sorstárs és rád gondolnak! Nagyon dögös kismami vagy és a konyha se semmi a háttérben.

Én gürizek a párommal, talán elkészül a cucc idöre. El kell mennie megint bérautóért, aztán éjszaka megindul megint. :(
Én ma de. voltam a nögyógyásznál, a jelek szerint minden rendben. Nekem egy kicsit kurta-furcs a hapsi vizsgálati módszere, az elözö dokimat, akinél mindhármat kihordtam, nagyon szerettem. Ide akárhányszor megyek, mindig valami új fizetös szolgáltatással állnak elö. Múltkor szülési fájdalmakat enyhítö akkupunktúra volt az étlapon, most éppen az össejtlevétel ill. a B-Streptococcus szürés. Csináltat ilyesmit valamelyikötök?
Az elözö dokim sose fárasztott ilyesmivel, viszont imádta a gyerekeket és nem volt gondja, ha az egész siserehad a vizsgálóban tolong. Aztán fogta magát és a paraxisában szívinfarktust kapott és meghalt... Nagyon sportos, jó kondijú doki volt a régi vágású erdélyi magyar fajtából. Annak is pont akkor örült, hogy ö is végre nagypapa lesz, de alig élte szegény meg. Rendesen hiányzik az ember, mert meleg szívü, gondos és tapasztalt doki volt. A jelenlegi se rossz bizonyára, de nincs meg az a bizalmi helyzete nálam, mint elödjének volt.

Szülni egyébként az ügyeletesnél szoktam, eddig mindig ugyanabban a szülöszobában vicces módon ugyanazzal a bábával. Már két éve mondták, hogy akkor beírnak a 2008-as naptárban, biztos jövök megint. Mi meg csak vigyorogtunk, hogy ugyan már, aztán nekik lett igazuk!
Nálunk kicsit gáz a helyzet, mert mindenki szabin lesz, ovinak pont vége és nincs megoldva, hogy ki vigyáz éjszaka a gyerekre, ha rámjön a szülhetnék. Nagyon tartok a dologtól.
Szülni csak a párom jön be, ideális esetben - mint mindig - velem van. Anyósék, meg ilyesmi, teljesen tárgytalan. Akit érdekel, anno megírtam a történetet az anyósomról c. topikban. A lényeg, hogy anyósomék gyülölnek engem, a párom növérével 10 éve nem találkoztunk és hiába laknak közel, a gyerekeknek nincsenek nagyszülei. Csak annyit tettek meg nagy dühöngés közepette, hogy vigyáztak a szaporulatra, amíg szültünk, de két éve már semmilyen kapcsolatunk nincsen. Anno bejöttek a kórházba Regöt megnézni, de annyi gyülöletet, mint anyósom szemében, más emberében még az életben nem láttam.
Addig meg még egy müködö autó se lenne rossz...

Mennem kell tovább gürizni.

Zsóf!

Szuperek a cuccok, jöhetnek a képek!

Több kép nincsen a taliról? Érjem be ennyivel? Annak sincsen tanubizonysága, hogy a sütikét helyettem valaki megette! :)

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Nalunk is csak a ferjem lesz bent a szulesnel es en sem vagyom arra, hogy masok nagyon bejojjenek a korhazba - kiveve talan a szuleimet (meg az anyosomekat - de ok messzire vannak, ugyhogy ez a tema meg van oldva - ok majd szeptemberben jonnek hozzank, ha mar itthon berendezkedtunk).
A del-pestiben nagyon nincs is hely a talalkara - mert a gyerekagyas reszre nem lehet bejonni, kint a folyoson meg nem olyan kenyelmes, a babakat is csak bizonyos idopontban mutatjak meg. Majd itthon utana eljonnek meglatogatni - szerintem is eloszor nekunk kell osszeszokni, mint uj csaladnak. :)

Pottom - nagyon szep a csokrod es aranyos a ferjed. Es tenyleg nagyon jol nez ki a konyha is a hatterben :)

Az autoval vigyazzatok - szerencsere nekunk se lett semi bajunk, amikor belenk jottek - csak nagyon megijedtem, meg nem tudtam, hogy mit kezdjek.

Zsofi - szep a kocsi is - ezt is a Kati bababoltba vetted?

A turos muffint felteszem a receptek koze - a ferjemnek nagyon izlett. :)

Szombaton nagyon rosszul voltam - fajt a derekam, meg begorcsolt ahasam, olyan volt, mintha mehosszehuzodasok lennenek folyamatosan. Nektek volt mar ilyen? Masnapra elmult, de nagyon rossz volt, nem tudtam semmit csinalni.

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Pöttöm,
nagyon szép a csokor! És gratula az 5. évhez!

Mazska,
Nekem tegnap este óta csinál hasonlót a hasam. Pontosabban nem a hasam, hanem a petefészek és gát körüli részen görcsöl, vagyis szúr. És ez mind hullámokban jön, szúr néhány másodpercig, talán egy-két percig is aztán elmúlik, és megint. Továbbá a derekam és combjaim is fájnak, meg állandóan pisilni kell, naponta vagy 20x (nem vicc). Én sem tudom, hogy akkor most mit kezdjek ezzel.... :(

bmaass,
A streptococcus-t érdemes csináltatni, mert ha hordozó vagy (a nők 30%-a az) akkor fertőzést okozhat a babánal szülés közben. Ez nem olyan nagy gond, viszont kezelni kell meg antibiotikumot kell kapnod/kapnia rá és akkor elmúlik. Viszont ha nincsen kezelve, akkor csúnya vége lehet, akár bölcsőhalál. Én úgy tudom, hogy a 35. vagy 36. hét környékén szokták csinálni a vizsgálatot.

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Zsófi!
Az előző szülésem alapján nálunk is biztos csak a párom lesz bent a szülőszobán,a családot pedig ráérsz csak utána behívni ha jól érzed magad.Lesz ott hirtelen annyi bajod nem biztos hogy velük akarsz rögtön foglalkozni.Persze ez csak az én tapasztalatom.

A baba ülésesdet hol vetted?
Köszi
Veronika
l.veronika

Sziasztok!

Pöttöm, köszi a tájékoztatást, elképesztő, hogy ennyi mindent kell vinni...:((( vagy ez máshol is így van?

Nagyon szép a csokrod és tényleg igazán figyelmes a férjed. azt az éttermet mi is nagyon szeretjük:)) gratula az 5. évhez!

Én ma nem voltam vmi túl jól... sajnos elkezdett rakoncátlankodni a gyomorsavam, remélem nem tartósan.... így egész nap pihiztem, aztán főztem egy jó kis krumplilevest és csináltam tökfőzeléket is (Ritától megkívántam a múltkor) Rita, leírom majd a receptes topikba, hogy én hogy szoktam csinálni;)

Lei, remélem tetszett a jóga?! Csütörtökön már én is szeretnék menni, illetve Andi barátnőmmel ma felírattam magam a szombati szülőpozíciós jógára is.

Na megyek összeírom, hogy mi mindent kell még beszerezzek!(szinte mindent)

Jó éjt nektek!

Barbikám, kitartást Neked és gyere haza minél hamarabb, hogy süthessek vmi finom sütit Neked:)

sniky

Zsófi!

Úgy tudom, a szülőszobára csak egy kísérőt engednek be a kórházak, tehát a rokonság természetes, hogy csak a folyosón lehet, én erre gondoltam, de szerintem is tök fölösleges hogy ott ücsörögjenek, és rágják még ők is a körmüket.
Akinek még egy 10 órás vajúdás-szülés után van kedve és ereje bájcsevegni a rokonokkal, azelőtt megemelem a kalapom. :D

Dia!

Mi is megyünk csütörtökön a férjemmel az előadásra a SOTE-ra, ez őt is érdekli. Nici, Andi, Ti lesztek?

Holnap elnézünk Vecsésre, hozzánk nagyon közel van, pár holmit lehet beszerzünk még.

Pénteken megyek a következő MR vizsgálatra, nagyon izgulok, hogy ne találjanak semmit, ennek az eredményétől függ minden a továbbiakban... :(

Kép
felicia

Jó reggelt.
Lányok Én csütörtökön nem tudok menni mert apáék péntek hajnalba indulnak és csütörtökön még elvisz császkálni kicsit.
Jöv csütörtökön mi lesz a téma?
Olyan jó kedvűen ébredtem fel.Az éjszaka se volt olyan vészes.
Bár már a fáradtságtól szerintem a fájdalmat se úgy éreztem mint eddig. Az se érdekelt hogy fekszem a hasamra,semmi csak aludtam.De kis macskát oda bennt nem nyomtam meg mert kaptam tőle jóreggelt rugást ugyhogy minden ok vele,nem sínylette meg az éjszakát 8)

nicike

ja csajok!
Valakinek ül még a babája? Vagy mindenki bébije befordult már?
Engem a doki tegnap már nem győzködött h simán befordul majd :shock:
És nem is dicsekedtem tegnap,h kedvenc védőnénimhez már csak '-szer,igen....1-szer kell mennem,aug. 04.-én :)

nicike

Barbi, legyél büszke magadra! Szeretnék fele olyan erős és higgat nő lenni mint Te.
Megérdemelnéd az odafigyelést.

nicike

Jó reggelt!

Én ma érdekes módon 8 előtt keltem... Úgy látszik beálltam erre az időpontra! :( Kicsit fáj a fejem, de lehet, hogy ez csak az időváltozás!?

Lehet, hogy félreértettetek, mert többen a szülőszobában bent lévő segítővel kapcsolatban reagáltatok, pedig ez nem kérdés, hogy csak a párom lesz bent! Ha ő nem, akkor maradok bent egyedül, másra nem vágyom!
De mindegy is igazából, mert tényleg úgy vagyok vele, hogy a többiek majd jönnek, ha akarnak, másnap, vagy harmadnap, de haza majd csak 1 hónap múlva, vagy még később, mert nem szeretném felzaklatni a kicsi napi rutinját azzal, hogy milliónyian jönnek látogatni. Meg különben is, nekünk is nagyon új lesz a helyzet!

Veronika, a babaülést is a Kati bababoltban vettük, illetve a babakocsit is!

Pöttöm, klassz csokrot kaptál a férjedtől, nagyon kedves és figyelmes tőle! ;) És gratula az 5 évhez. Nekünk most volt a 3 hónapos! :P

Barbi, a streptococcus B-t pont múltkor kérdeztem a nőgyógyásztól, mert hallottam, hogy nagyon fontos, hogy szűrjék, pont azokért, amit Dia már korábban leírt, és bár a magyar terhesgondozási törvényben nincs bent, mint kötelező vizsgálat, de a dokim szerint hülye az, aki nem szűri. Én mondjuk örülök neki, hogy megnézik, mert ha mégis lenne valami gond, akkor már célirányosan kezelik a bébit is, és engem is! Amúgy én is úgy tudom, hogy a 36. hét körül nézik...

Niki, azt a kelbimbósat is feltehetnéd, ha jól sikerült, bár ebben biztos vagyok! :P Nyammi!

sophie27

Nici, nekünk a felkészítőn azt mondta a doki, hogy a szülés előtti utolsó napon is befordulhat még, persze lehet, hogy nem fog, de lehet. Szóval no para!

A védőnővel kapcsolatban pedig, sajna nem szabadulsz meg tőle egyhamar, illetve, ha elköltöztök akkor igen, de amúgy ő fog kijönni, megnézni a babót! :(

sophie27

Ja, és Nici, nekem úgy tudom már rég befordult, vagyis fejjel lefelé van, de azt a két oldalon pattogást én is érezni szoktam, úgyhogy most elbizonytalanodtam, hogy akkor mi is van!? :)

sophie27

Zsófi, tudom h Ő majd jön ki,de itt már Én leszek -hazai pályán :twisted:

nicike

Zsófi Én nem gondoltam h úgy gondolod h kinnt fognak várni,de képzeld el a kórházban volt egy programozott császáros kismami.
Jött a férje,Ő be ment vele, és jött anyuka ,apuka,anyós,após...
Mikor a doki meglátta,oda szólt a nővérnek

-Ancsika,nézd már,úgy ülnek az infúziós állvány alatt mintha karácsony fa lenne.
És eléggé csúnyán nézett rájuk.

De írtam h ez a Sote,én ugy vettem észre azt se szeretik ott ha kinn várakoznak
De lehet ez máshol máshogy van.

nicike

Na! Szóval értettem h úgy gondoltad kint fognak várni :)

nicike

Nici!

Enyém gyerek sem fordult még meg. Sőt még az ülő poziciót sem mindig kedveli. Általában keresztben fekszik. De még biztatnak a dokik.
bende

Szerintem ne aggódjatok, még az utolsó hetekben is megfordulhat. De azt már biztos megérzitek, mert kevés a helyük...

yuyu79

Sziasztok!

1,5 hete voltam egy 1 hetes szülésfelkészítőn... ott mondták, hogy a 32. hét körül teljesen normális az I. és II. fokú érettség, sokmindentől függ, mekkorra a lepény, a baba, ... szerintem ne aggódjatok, nálam I. fokú volt a pénteki UH-n. DE én ezeken nem vagyok hajlandó aggódni. Minden nap nagyon aktívan mocorog, én jól érzem magam, nem vagyok hajlandó búskomoran és aggódva töteni ezt a 2 hónapot!!!!!

Mi aug 14.-re vagyunk kiírva, de igazából mindenkinek aug. végét mondjuk, mert nagyon rossz az, amikor már itt az "idő" és állandóan tlefonálnak, hogy NA megvan már? ... szerintem ez frusztrációt okoz.

A fentiekből, pedig a páromon kívül senki nem lesz ott, bár a nővérem egy boszorka :D :D . ....
Vendég

Nálunk ezeket mérték:

31+1 napon
BPD: 80,2
HC: 279
AC: 276
Fl: 57

Koponyavégű hosszfekvésben, a lepény hátsó falon tapad, I. fokban érett, átlagos menniységű magzatvíz. Mért idő: 31+2 nap, tehát 1 nappal nagyobb...
Vendég

Nici,

Meg nalunk se fordult be Laura - azt mondta a dokim, hogy van meg 3-4 hete ra, csak mostmar nehezebb lesz neki. :( En minden nap mondom neki, hogy jo lenne, ha megfordulna, mert ugy kenyelmesebb lenne mind a kettonknek - sajnos nagyon fent van a feje es estenkent nyomja a bordamat, meg idonkent a tudomet is - de egyenlore nem hasznalt. Azert meg en is bizom benne, hogy meggondolja magat. :)

Egyebkent az ocsem vegig be volt fordulva, utana az utolso napokban visszafordult - o farosan is szuletett - bar o volt a harmadik, igy enedtek siman szuletni. Nalunk biztos csaszar lesz, ha nem fordul be - de azert hatha megfordul!

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sziasztok!
bálunk sem fordult még be, és a dokim is azt mondta, hogy még csomó ideje van rá, úgyhogy ezen egyáltalán nem kell agyalni.
Nekem tegnap a foci meccs közben úgy rugdosott, mintha ő is játszott volna odabent :)
ajóga jó volt, csak utána nagyon rosszul lettem hazafelé. Le is kellett szállnom a buszról és bemenni boltba venni valami ücsit, meg zsemlét. Attól kicsit jobban lettem, de nagyon imédkoztam, hogy elájulás nélkül jussak haza a lakásba. Ma is még nagyon rossz a fejem, dugul a fülem, hányingerem is van enyhén. Szóval amolyan rossz a közérzetem a hülye frontoktól.
Remélem Balcsin ki tudom pihenni magam teljesen, esküszöm, már úgy várom a pénteket, mint a karácsonyt.

Ági: sajnálom, hogy még most is riogatnak ilyenekkel a vizsgálatokon, pedig most már tényleg csak élvezni kéne az utolsó hónapokat. De biztosan nem lesz semmi baj. Látod ez a 14 mm-ből hogy lesz 8mm dolog pedig lehet, hogy megint csak az, hogy egy ici-picit arrébb tett kurzor a képernyőn okozhat ekkora riadalmat.
Nyugodj meg, nem lesz semmi gond, egészséges lesz a babácskád!!
Egyébként anyukám mesélte, hogy a tesóm azért született majdnem 3 héttel korábban, mert a méhlepény már nagyon el volt meszesedve. Szóval erre viszont figyelni kell!!
A mai előadáson még gondolkodom, mert elvileg körmöshöz megyek 47-re, és nem tudom, hogy mikorra végez, de ha időben, akkor megpróbálok bemenni a kórházba. Csak megmondom őszintén nem nagyon vágyom a levegőtlen, meleg előadóteremre a kórházban. :(

anyukám meg bevásárolt nekem 11 ezer forintért a gyógyszertárban a kelengye listáról egy csomó mindent, meg a múltkor ugyanígy a DM-ben is összevásárolta a fél boltot a babának. Nagyon lelkes nagyi, úgy szeretem, hogy így pörög és segít. Őt is feldobja a dolog nagyon :)
lei

pöttöm: nagyon szép, üde kismami vagy!! és a csokor is gyönyörű!! Gratulálok az évfordulóra! :lol:
lei

Sziasztok!

Pöttöm gratu az ötödikhez.
Nekünk tegnap volt az első. Mi is jót vacsiztunk...

Levente is faros/keresztben fekszik....mikor melyik,de nem hajlandó megfordulni. Élvezi bokszolni a bordáimat... :) ,bár én kevébé élvezem,de még nem győztem meg,hogy forduljon meg.

Nici belinkelnéd nekem azt a GI-s táblát? köszi!
makadu

nah! sikerült egyeztetnem, hétfőn megyünk az utcsó 4D-re ;) már nagyon várom, mert azért tényleg akkor vagyok a legbiztosabb, ha a saját szememmel látom, hogy minden rendben, mozgolódik, tesz, vesz, stb! :) remélem, hogy most is így lesz, hiszen reggel megyünk, így nagyobb esély van arra, hogy még nem pihizik vissza pont ébredés után! múltkor az sztk-s uh-n simán aludt! bár ott nekem nem is nagyon mutatták, inkább csak apa látta, de ő is mondta, hogy nyugi volt bent! :)

hívtam a szülőszobát is, hogy mikor lehetne látogatni, és mondták, hogy van rá lehetőség, de mindig csak azon a napon tudják megmondani, amikor mennénk, mert pl. tegnap iszonyat sok szülés volt, ma viszont már kevesebb van, így ma akár mehetnénk is, de én mára nem terveztem a beutazást, majd hétfőn ott is bepróbálkozunk, hátha mázlink lesz!

Lei, szerintem mindig vigyél magaddal inni, meg egy pár falatot, mert simán leeshet a vércukrod... vigyázz magadra!

Mazska, boldog Laura napot nektek ! ;)

ebből is látszik, hogy mennyire más minden szülés, a doki szerint, aki a felkészítőt tartotta múltkor, ha egyszer befordul a baba, onnan már nem szokott kifordulni! :) hát, na ja, csak ugye már most is külön kis személyiségek, külön akarattal! :P úgyhogy az van, amit ők akarnak! anya fejére meg tojnak! :D

sophie27

Lei!

Mi az a sok dolog, amit a gyógyszertárban és a Dm-ben kell megvenni??
Nekem csak pár dolog jut eszembe. Kérlek segíts ki!
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?