Új privát üzeneted érkezett!

Pann!
Hát ha a bili mobilis, akkor szerintem ugyanannyira mobilis a wc ülőke is, és kb méretre is annyi helyet foglal.DE:a bilit ha magaddal viszed is, ki kell mosni!!!! :wink: De hát ugye kinek mi válik be. :wink:
Lehet én is fogok bilit venni, de nem mostanság.Emili egyébként nagyon jól elvan a wc-n, tetszik neki az ülőke, a wc ülőkéje, ami ihazi kagylóval van kirakva, és persze a favorit a wc papír! :lol:
Májas almaszósz bejön neki, üvegesbe is lehet kapni.Májat csak alámval, vagy sütötökkel eszi meg. :roll:
Nektek is kellemes 7végét!

Lora!
De, a Gabis fürdető szárít, és az illatát sem bírom.
Szandi szerintem jó, nem baj hogy nyitott a sarka.Tegnerparton én is parázni fogok, hogy nehogy kagylóba lépjen, meg nem is tudom, hogy nem e lesz nagyon forró a homok a talpának.
:roll: Vszleg én is beszerzek vmi gumiszandit, amit múltkor vettem egy kicsit kicsi már. :?
Ja, Tomi szülei is azt mondják, hogy már 1.5 évesen bilizett Tomi.Hát Emili nem fog;):D

Sno!
Étkészletet én is vettem már, 1200 ft volt, sima fém, Tramontina márkájú, brazil, kés, villa, kanál, aranyos figurákkal a végén.Karácsonykor vettem a Coraban.De Intersparban is láttam már, meg a Kátaiban vannak még jók, de horror árban.:(
Emili is dumál babanyelven, de szerintem ez később is így lesz, ha már tud értelmesen is beszélni:)Azért biztos sokkal könnyebb úgy, hogy Sebi már beszél, és sokmindent el tud mondani, nem kell totózni, hogy mit is akar a gyerek.
Mi is 2.on lakunk, de az erkély korlátrácsai közt nem fér ki, és persze nem is hagyom magára.Ablakok bukón vannak, szunyoghálósak, és nem is tudna felmászni hozzájuk.

Holnap céges party lesz, bográcsos, grillezős, gyerekprogramos.Remélem nem fog esni, bár van egy nagy fedett rész is a helyen.

Rita!
Persze, gyere csak nyugodtan gyakrabban is! :wink:
Bilit én is ezértz nem szeretném.Elég a kakis pelus, nem szeretném még a biliből is akakit kivakarni. :? :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Már megint jó régen voltam, :oops: de van olyan nap amikor csak a túlélésre játszom. :twisted:

Lili is beteg meg én is, ő is köhög éjszakánként, nekem meg a torkom van bedurranva és iszonyat bár hangom van. Pláne mikor kiköveteli hogy énekeljek neki. :lol:

Lilinek kint van a 11. foga. Nagyon jól viseli a fogzást, remélem később is így lesz.

Két napja meglocsoltuk az alattunk lakókat, mivel felállítottam egy kis medencét és nyukas volt. Vagy Lilinek sikerült extra gyorsan tönkretenni vagy gyári hibás volt. :evil:

Múlt hétvégén meg szamócát mostam és magára borította a tálat vizestől, szamócástól. Persze pont nem volt váltóruha nálam(anyuéknál voltunk) így az én egyik régi pólómat kapta meg csipesszel a nyakán :lol: . A ruháját meg hajszárítóval szárította anyu.

Gyümölcsök: Semelyik! :shock: :cry: A szamócát ha olyanja van megeszi(max kettőt) de cseresznye, meggy sárgadinnye!! nem kell neki.
Sensi eszembe is szoktál jutni mert ha olyan sz@r a helyzet nálatok is mint nálunk akkor neked is kijut a jóból.

Szobatisztaság: Egyáltalán nem téma, érdeklődéssel nézi mikor pisil (ha meglóg pelusozás közben) is nyüszít nekem hogy menjek takarítani. Bilibeszerzésen gondolkodom én is de alapvetően inkább jövő tavasz a kitűzött cél a próbálkozásra.

Kép
emoke27
 
 


nyukas=lyukas :lol:

sno

Ablak nálunk sem téma, nem érdekli és még nem is cipel semmit hogy arra fellépjen és így fentebb jusson.

ditke

Kertes képet nézve mostmár komolyan irígykedem! :lol:
Apa mint fodrász: :shock: :lol: :lol: Tök Jó!
Híradó nézés után elég sz@r estém volt, de már nem vonhatja vissza. Meg miattunk szerintem nem is akarja. Mármint hogy utána esetleg van esély valami saját lakáshoz jutásra. Az más kérdés hogy a veszélytől eltekintve megéri-e hogy kimarad neki fél év Liliből. Olyan tündérien huncut dolgai tudnak lenni, meg napról-napra okosabb már most is.

panka

Féltékenység nincs, mostanában nincs is kire.
Beszéd: Változó hogy mennyit beszélek hozzá, visszajelzés nélkül nem vagyok egy nagy dumás. :twisted: Mondókázás, éneklés főleg akkor van mikor könyvet nézünk és ismerős állatot mutat amihez tudok valamit na de akkor egymásután vagy ötször. Ő kb. úgy beszél mint Emili, főleg mutogat.

mazsi

Tök jó hogy így "kapkodnak" érted. :lol:

Pann

Úgy látom akkor nekünk is be kell szerezni sampont. :roll:

dana

Laura nagyon aranyos lehetett! Milyen sokat beszél már ő is.

lorca

"Komunikációt nem igénylő kelés" ez aztán a megfogalmazás. :lol: Nagyon tetszett.
Játszótér:Eszedbe jut néha hogy az ilyen anyuka is a legjobbat próbálja adni a gyerekének, csak esetleg nem jó módszerrel mert nem tudja hogy hogyan?(legalább is feltételezem, mivel kedvesnek tünt) A csődtömeg nevelés akkor nálunk is esélyes mivel én is nagyon bizonytalan vagyok a témában és nem tudom a lehetőségeinket és a korlátainkat. (mit várhatok Lilitől, mit ért, mivel lehet próbálkozni stb.) Alvás elrontva, evés szintén így utólag már másként csinálnám de akkor nem tudtam és nem tudtam kihez fordulni. A másodikkal már nekem is könnyebb lesz. (elméletileg :lol: ) Azért nálunk sokminden nem tilos de kellett egy "laza" szomszédasszony mint példa, hogy semmi baja nem lesz a gyereknek akkor sem ha nincs minden tiltva.
ÉS
Május

Nem tartalak felelőtlennek benneteket, sőt! tök jó hogy így "renben vagytok" és erős az önbizalmatok, vagy legalább is tudjátok mit akartok.

Bocsi kicsit hosszú lett.

Kép
emoke27
 
 

 
 

Rita,
Szerintem jó, hogy tagnak tekinted magad. :D Azt súgja fülembe, hogy van még élet négy gyerek után is. 8)

Orsi,
A British Airways és Swissair fém kanalai abszolút ideálisak a levesevésre. 8) Nálunk sincs műanyag evőeszköz, csak tálka és pohár.
Az ablak alatt nincs semmi, amire felálhatna, meg belmagasságból adódóan alapból magasan van. Még nem célozták be. Egy ismerős rácsot szerelt fel, miután felépült a szívrohamból - gyermeke a nyitott ablakban ült, kifelé, a 8. emeleten.

Pann,
A bili sokkal gusztustalanabb, mint a pelus. 8) Ennek ellenére, nálunk volt, ha nem is sokáig, és nagyon jó volt, Szabinál is azzal kezdek majd. Nem vicc, tényleg 10 percenként rohant a bilire Nati, annyira tetszett neki. Most már tudja szűkítő nélkül is használni a wc-t, de azért még most sem tökéletes. Amikor fellép, fordul, bokáján a bugyijával, könnyen megbillen, pedig már nagy. Meg olyan is volt, hogy fejjel előre leborult a wc-ről, mert idétlenkedett. Ez egy bilivel nem fordul elő. :wink:

Ágiboldi,
Szabi nem kapott semmit. :wink: Csak Nurofent néha, de az inkább a tünetekre jó. Amióta írtam, nekiindult egy adag vizes megint. :twisted: Remélem, csak bosszúból, mert azt írtam, hogy kilábalóban vagyunk. (én is 8) ) Nekem kivárás és sok napsütés a tervem.
Bölcsibe akkor mehet, ha meggyógyult. Sőt, legalább egy hetet kéne várni azután, hogy teljesen tünetmentes, mert különben könnyen visszafertőződik. Szokták egyesek vinni taknyosan is bölcsibe a gyereket, csak akkor szépen megfertőzi a többieket. Ezt a többi szülő és a bölcsis nénik nem nézik jó szemmel. Ha Nati tavaly szeptemberben kezdte volna a bölcsit, fél évig egyetlen napot sem tudott volna járni.
Egy kicsit közvéleményt kutattam bölcsiből már kinőtt ismerősök körében, hogy mikorra is növik ki a betegeskedést. Az első év nagyon durva, a második már jobb, de majdhogynem jó csak a harmadikban lesz. Saját tipp: Akinél jön kistesó, az újrakezdi a kört.

Panka,
Akkor remélem, hogy egy 40-es sem vészes. 8) Mértétek, hogy mennyit változik a páratartalom? A télre biztos be kell szereznünk, de azért azok a nagyok eléggé megülik a gyomrom. (azaz az ára a pénztárcámat)

Beszéd:
Én nagyon keveset beszélek hozzájuk. :oops: Ha csinálok valamit, három felé figyelek, totál elfelejtem, hogy megszólaljak, annyira koncentrálok, csak ülve tudok beszélni. Így volt elsőre is. Most annyival jobb a helyzet, hogy Nati végig dumál, így Szabi sokatt hallja, meg én is kénytelen vagyok azért válaszolni. Szabi ért, végrehajt utasításokat, pl tedd a helyére a pelust, de nem beszél. Mutogatva, gesztikulálva jól megérteti magát.

Féltékenység:
Nincs. Amikor apát próbálom lebírkózni játékból az ágyon, jönnek és segítenek. Szabi azt nem szereti, ha Natit veszem fel vagy ő ül az ölemben.

Búvárreflex:
Nekem egy úszóoktató mondta, hogy a búvárreflexre alapozott tanítás után nem szeretnek gyerekekkel foglalkozni. A gyerekek azt tanulták meg, hogy tartsák benn a levegőt, ők meg vért izzadnak, hogy rávegyék őket, hogy kifújják a víz alatt. Egy már megtanult technikát nehezebb legyőzni, mint egy újat megtanítani. A reflex az elmúlik hamar, de a technika marad, pont ez a nehéz benne nekik.

Kép KépKép
lorca
 
 


Emőke,
Szerintem ne aggódj a párod miatt. :wink:
Halál autóbaleset következtében az sokkal valószínűbb, össze sem tudom számolni, hány halálesettel végződő balesetről tudok ismerősi körben. :( Csak az iskolánkban két gyerek halt meg közúti balesetben, pedig középiskolában tanítok, tehát nem túl soknak van jogsija. Az első egy fának rohant, bent égett a kocsiban. A másodiknál a szülők a második kocsiból nézték végig, hogy mindkét gyerekük és az unokaöccsük felkenődik a fára egy elcsúszott előzés után. A lány, aki vezetett, meghalt a kórházban, a két fiú túlélte. A rá következő nap meg úgy kellett bemennem írásbelire érettségiztetni, hogy mosolyogva hazudjak a gyerekek szemébe, hogy nem tudom, miért nem jelent meg az osztálytársuk, ne foglalkozzanak vele, biztosan mégiscsak egy másik osztályba ment dolgozatot írni, koncentráljanak csak magukra.
Nem jutott eszembe mégsem, hogy megkérjem párom, ne vezessen.
Apukám is járt Afganisztánban vmikor a 80as években, a helyzet akkor sem volt túl rózsás, még orosz megszállás volt. Anyukám sem mondott rá semmit. :roll: (Legalábbis én nem tudok róla)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Mi a 2 szoba közé tettük, konvektorors lakásba.A barométer emelkedett is szépen! :wink: De mi leginkább magunkon éreztük, hogy nem zsárad ki reggelre annyira az orrunk, szánk. :wink:
Hát akkor majd kiderül hogy az úszásoktatásnál miként lesz, de elvileg ahová most járunk, az egy búvárklubb, később úszni is tanítják a gyerekeket, nem csak babaúszi van, hanem végigviszik őket.Gondolom megvan akkor amódszerük. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca

Nem szeretnék vitába szállni az úszóedzővel, a gyerekem keresztapja senior világbajnok úszó és el van ájulva a gyerek vizes képességeitől (9méter víz alatt köhögés nélkül) és ő is nagyon forszírozza , hogy vigyük, mert nagyon ügyi.
Nem az érzelmek beszélnek belőle, nem az a tipus.

Nekem csak az a fontos, hogy ne fulladjon vízbe és ne rettegjen tőle ha a közelébe kerül.

Nekem van műanyag és fém babyétkészletem is, nekem mind a kettő jó.

Beszéd: szerintem olyan átlagos, nem túl sokat nem is keveset, de nem gögicsélünk állandóan neki az biztos. Lehet, hogy kéne.

WC szűkítő, tök jó, de nem vettem lépcsőt hozzá, bár olyan ügyi majd felmászik.

Voltunk délben a játszótéren a homokozó nyerte el legjobban a tetszését, így nem húzhatom tovább a vásárlását. :twisted:

Kép
kditke
 
 


Panka
Én sem vagyok az a nagy beszédes így kettecskén itthon. Azért szoktam mondani neki, hogy most épp mit csinálok/unk. Sztem Brigi nagyon sokat gagyarászik és egyre több mindent értelmesen mond.

Kditke
Nem is gőgicsélni kell nekik! :lol:

Basszus! Amit meg írni akartam, meg tök kiment a fejemből! :oops:

Most lépünk játszira, kihasználjuk az esőmentes időt.
lora7
 
 


Mikortól ehetnek diót?? (Anyukámnál vagyunk és amíg én bevásároltam megetették párizsival :evil: :evil: )

nanica
 
 


Nanica
a táblicskum szerint 2 éves kortól mehet a dió,mogyoró,napraforgó és egyéb magvak

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!


Otleteteken felbuzdulva ma en is megmostam samponnal Aron hajat (eddig csak a furdetos vizzel mostam le). Az eredmenyrol majd holnap beszamolok :)
Lillus hobbija a hajmosas :) ez jo!!!

Nekem is szimptaikusabb a porcelan es uveg etkeszlet, de Aron ele meg nem mertem ugy lerakni, hogy en ne tartsam a tanyert a kezemmel, nagyon tartok a szillankoktol!

Krupp: amiota hallottam rola, hogy pontosan mi is az, azert szurkolok, hogy megusszuk!!!

Dio: 2 eves kor elott semmikeppen sem!!!

En neha eleg beszedes vagyok (fokent, ha van mondanivalom :) ), Aronnal sokat beszelunk, es egyre tobb szot felismerek :) pl a cicat ugy mondja, hogy teta :)

Feltekenyseg: meg nem tapasztaltam, de allitolag normalis :)

Ablak: en felek, hogy Aron ki ne essen!!!! Nagyon szeret alldogalni a franciaagyunkon, ami kozvetlenul az ablak alatt van, igy nezelodik. Valoszinuleg nemsoka lakasatrendezes lesz nalunk!!!

Emoke,
Orulok, hogy jelentkeztel! Szoval apa megy Afganisztanba? De ugye nem tuzszeresz???

Lora,
Tegnap Aron detto ugyanezt muvelte a dokinonenl! Ahogy beleptunk a rendelobe, iszonyatosan sirt, lemerni alig birtuk, aztan a vizsgalathoz vagy 6. nekifutasra tudtuk csak lefektetni. Viszont utana megnyugodott, es a szurikat mar ugy kapta, hogy nyugodt volt, igy kevesbe sirt.

Mazsi,
Nem igazan ertem, hogy miert nincs egyseges nezet, hogy mennyi es mely vedooltas adhato be egyszerre??? Eddig nem volt gond!!! Remelem, nem lesz!

Kditke,
Mi mar voltunk Biatorbagyon turazni :) tetszet!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga
a mi dokinőnk már rutinos róka :wink: anya ölében vizsgálja az ordító Leát :lol: legutóbb már volt 1-2 perc ordítás nélküli pillanat is :lol: :wink:

féltékenység:
Lea csak odajön harmadiknak :lol: Emilihez hasonló vehemenciát még nem tapasztaltam nála,de tuti meghatódnék :lol:

hajmosás
elképzelem amint a köv talira mindegyik kismanó csillogó, szöszke illatos hajzuhataggal érkezik 8) :lol:

Pankaa
én próbálok sokat dumálni Leának,sokat mondókázunk , mesekönyv nézegetés miközben improvizálok a képről de ennek ellenére nem sok szót mond (mama,papa,baba,dede (gyere)teté(tessék), addi/e (add ide), ham/hammmm(ha éhes) ba-ba ( vau-vau amit korábban ki is mondott,de most vmiért átváltotta a "v"-t "b"-re az "u"-t pedig elhagyta :shock: viszont mindent megért, egyre több olyan dolgot is amit nem is tanítottam/tunk neki...
a baba halandzsa persze folyamatos abból nem sokat értek, de ha konkrétan hozzám beszél tudom mit akar,mert elmondja bvagy elmutogatja :wink:

Lora
én megmutatnám egy gyereksebésznek Brigi köldökét...még akkor is ha a gyerekorvos észre se vette...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Kditke,
Akkor ez az úszás és búvárreflex dolog is olyasmi lehet, hogy attól függ, kinek mi az egyéni meglátása. 8)
Tomi nagyon ügyi, hogy ilyen sokat tud már úszni. Nálam a második úszásóra után elszakadt a cérna, annyira macerás volt az öltözködés. :wink: Azt én sem tudnám elképzelni, hogy ne tanuljanak meg úszni. Maradok a jó öreg görög alapoknál, ne mondhassák a gyerekre, hogy se úszni, se olvasni nem tud. 8)

Nanica,
Nati és Szabi is kapott egy éves kor után nem sokkal diót darálva.

Kép KépKép
lorca
 
 


emőke
legyél kicsit jobb véleménnyel magadról :wink:

még három dolog, ami eszembe jutott a játszóterezéssel kapcs.
1. alig bírom ki röhögés nélkül, amikor felhangzik mellettem egy pl. "ájlin ne szórd a homokot"
2. mi értelme van egy gyereket állandóan nyüstölni, h "hova mész robika, azt mondtam, h itt homokozzál" könyörgöm egy játszótéren miért nem baromira mindegy, h mit csinál a gyerek? nem azért visszük, h ő játszon?!
3. sztm n ciki az a szülő is, aki nem bírja kivárni, míg a gyerek feloldódik (biztos a suttogó beszél belőlem :twisted: :lol: ) és folyton kapacitálja, h emma, menj oda a kislányhoz, csússz le a csúzdán, csinálj homoksütit.....

gyümölcsök
kelénél n bejön a primőr cucc, az eperből sztm összessen legalább 2 kilót bezabált az elmúlt 3 hétben, gyakorlatilag remegett érte. cseresznye, szőlő szintén favorit. sárga-, ill görögdinnye nem izgatta.

bili vs szűkítő
hát tényleg úgy látom, mind a kettő mellett vannak érvek, nem tudom mi lesz. mégiscsak bele kellett volna vágni a teljes pelenkanélküliségbe :twisted: http://www.babakozelben.hu/cikkek/babap ... elkul1.htm (csak viccelek, én el sem tudom képzelni, h ez h működhet)

beszéd
én magamban is beszéltem régen, vagyis hangosan kommentáltam a dolgokat, így elég sokat dumálok kelének/-vel is, de mégse mondhatnám, h 3-4 szónál többet fel lehet ismerni a beszédéből. v csak én nem vagyok elég kreatív :lol: . szvl sztm nincs egyenes arányosság a kettő között, legalábbis most. lehet, h később többet dumál majd az, aki azt látja, h az anyjának be nem áll a szája, mint az, akivel keveset beszéltek. :lol: :lol:

pann
nekünk hauser macifüles párásító van, nem volt vele gondunk

pankaa
milyen márkájú a májas almaszósz? én még nem láttam. bár a fiatalember mostanában a házikosztra hajt, nem n eszi az üveges kaját :evil:

étkészlet
mikor miből. műanyag, porcelán, üveg, minden bevetésen van. viszont etetni legink a mi ikeás evőeszközeinkkel szoktam, mert nem bírom cérnával a sziszifuszi kanalazást. :lol: vlmint azt vettem észre, h nem igazán az számít, h mennyit evett, hanem, h hányszor nyitotta ki a száját, tehát igyekszem minél többet belapátolni egy-egy tátásra :D

snorsi
nem tudnál feltenni sebiről videót, ah beszél? annnnyira szeretném látni!

erről jut eszembe, nem megyünk ki vlmikor a gyerekszigetre?

majus3
 
 


Nanica
Szerintem inkább a mogyoró a veszélyesebb. De mi köze van a diónak a párizsihoz? (Bocsi, lehet én vagyok tudatlan :oops: ) Viszont a párizsiban van tej!

Eszembe jutott mit akartam még du. :lol:

Lorca
Szabi vonalzója sztem 1 hónappal többet mutat! Vagy rosszul számolok? :oops:

Timo
Már rég akartam kérdezni tőled, hogy talpas nacit hol kaptál ekkora méretben? És talpas naci, vagy ujjatlan talpas rugi? Bár nekem rugi is jó volna, de a 80-as mérettől mindnek lemaradt a talprésze. Nem gondoltak az én hálózsák leszedő lányomra! :evil:
lora7
 
 


Lorca

Igen én is úgy látom ez az úszás ahány ház annyi szokás, azért nem lenne hülyeség ha legalább egy séma alapján dolgoznának, (ha lehet egy okos séma alapján) nem mindenki összevissza. :x

De az a baj, hogy minden területen fejetlenség van. :o

Pankaa

Honnan értetted meg, hogy a macira gondol Emili ?(ha rámutatott akkor stimm értem)

Mazsi

Nálunk ülve adták be a 15 hós oltást, mármint, hogy az én ölemben ült Tomi. :wink:

Nekem a meghatódás ott kezdődik mikor este nézzük a TV-t apa az egyik kanapén fekszik én a másikon Tomika meg szaladgál ide-oda puszit osztogatva. Olyan édes.

Lora

Nálunk Tomi a zokniját vesui le a zsákon keresztül, úgyhogy ő sem egyszerű eset !!!

Május

Én a nevek terén tudok kiakadni, némely ismerős gyereke nevéről még a gyerek nemét sem találom ki.(pl.:Ronin)

Had védjem ki egy kicsit a buta szülök némelyikét, én is ma voltam először Tomival játszótéren,(mivel otthon a teraszon nagyon jól megvagyunk, minek hordjam játszótérre) először én sem tudtam hogy mit csináljak, játszak vele, vagy hadjam egyedül játszani ?

Mivel szélvihar volt és ketten ültünk a gyerkkel a homokozóban.(mentségemre legyen modva, mikor elkezdett szitálni az eső és elindultunk akkor jött egy anyuka a kisfiával, tehát nem csak mi voltunk őrültek) :wink:

Tényleg a galambok nem tudnak valami fertőzést terjeszteni a játszikon ???

Féltékenység nincs, kivéve ha apának több puszit ad mint nekem, mert akkor nálam indul be a féltékenység !!!! Hi-Hi !!! :lol:

Sno

Neked könnyű, mert Sebi elmagyarázza, hogy mit szeretne !!!!!


Ha megszólal a barátok közt zenéje (nagy kedvence) vagy más ritmusos zene Tomi elkezd táncolni.(rázza a fenekét a kezét meg magasra emeli és csápol és hangosan kacag meg kell zabálni)

Kép
kditke
 
 


Jóreggelt!

Május!
Szívemből szóltál a játszival kapcsolatban! Bennem sokszor megfordul, hogy rászólok a szülőre, hogy mi a fenéért nem hagyja azt a gyereket békén. Nem mindegy neki, mikor így is nyakig ülök a homokban, hogy most egy lapátnyival több van rajtam vagy kevesebb? :twisted: :twisted:

Beszéd:
Lillusnak egész nap be nem áll a szája. A maga kis babanyelvén folyamatosan mondja. Így mellette alig rúgok labdába, de azért igyekszem. Mostanában próbál mindent utánunk mondani, pl. a szita az cita, punci sajnos simán punci! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: Hihetetlenül édes, olyan zabálnivaló! :)

Féltékenység:
annyira nem jellemző, de pl. ha a kanapén ücsörgünk mindketten, ő meg a földön játszik, akkor azonnal kéri, hogy ő is feljöhessen (felmászni még nem tud) és odaül mellénk. Puszizkodást nagyon figyeli, de nem tol el bennünket egymástól.

Lora!
Talpas rugit és talpas nacit a CundA-ban, Tescoban is láttam. Én az előbbiből vettem és van akár 92-es méret is. Persze, nem nyáron! :cry: :cry: Mert ilyenkor kábé csak spagettipántos toppot lehet kapni a gyerekekre is! :evil: :evil:

Tényleg, Szabi hogy beelőzött mindenkit korban! :lol: :lol: :lol:

Kditke!
A 9 m víz alatt az Tomira vonatkozik? :roll: Igazi kis sellőfiú akkor! :)

Na, ezt most elküldöm, mielőtt elszáll.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Gyümi:
Hát, úgy látom Lillus az antizöldség és gyümölcsevő. Szinte a banánon kívül semmi nem jött még be neki. Na jó, cseresznyéből max 5-6 szem. Eper nem, őszibari nem, sárgadinnye nem. Abban bízom, hátha később édesebb lesz és akkor talán. De ebből is látszik, hogy tiszta apja! :roll:

Gyereksziget:
felőlem mehetünk, apukák is jöhetnének, nem?

Emeletről kiesés:
nálunk az ablakok szigorúan bukón vannak, ha Lillus ébren van. Ablak alatt nincs semmi, csak a radiátor, az meg olyan vékony, hogy nem tudna felmászni rá. De hogy a későbbiekben hogy lesz, mikor képes lesz mondjuk egy széket odatolni és rámászni... hmmm, nem tudom. :oops:

Orsi!
Lillusnál is most indult be a mászási kényszer, mindenhová igyekszik felmászni. Tegnap pl. a könyvespolcra:
Kép

Rita!
Eszembe jutott, hogy nem küldtem el a levelet végülis neked, de a blogban mindent megtalálsz, ha érdekel...

Délelőtt indulunk anyáékhoz, szerdán jövünk, majd megpróbálok onnan is benézni.
Vigyázzatok magatokra és a csöppekre!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Apa még durmol, pedig ma céges party van, gyerekprogramokkal, főzéssel! 8)

Emili kiakaszt az evésével:megint evett 2kor hajnalbanm,a vizet nem kérte, csak ordított.De EGÉSZ NAP eszik!Már nem tudom mit adjak neki. :( Mst azért eszik éjjel mert nappal nem kapja meg az adott kalóriamennyiséget, vagy mert jön a foga(bár ő 2-3 hónbapig növeszt 1et :lol: ), vagy napközben eszik eleget, de vmiért éjjel is megéhezik?????reggelire megissza a 240 ml tápiját.Utánna még visszafekszünk egy kicsit, majd 9 óra felé kap vajas kenyeret(amiről csak a vajat harapja le, a kenyeret meg eldobja :twisted: :twisted: :x ->így hogy etessem rendes kajával???).Vagy vmi keszfélét adok neki.Persze sokat nem eszik belőle, csak pár szemet.
Ebédre vmi főzi, hússal, tésztával vagy rizzsel, üveges, vagy én főzöm.Túl sok hús nem lehet benne, mert nem eszi meg.Pl.rántott hús, vagy sült hús mikroszkópikus méretben sem jöhet, mert kiköpi, csak úgy eszik húst, ha az teljesen turmixolva van. :x
De ugye egyen gyümit, tejterméket is a gyereke naponta, ezért uzsira gyümi van, vagy joghurt(ebből 200 ml bemegy), + egy Kinder pingui, vagy túró rudi.Barackor néha kap de. is.Vacsira kekszes tejpép+ a mi kajánkból(szendvics, de ő csak a vajat eszi,felvágottat csak ritkán, és csak a zalát,meg egy kicsi paradicsom, és ha kedve van pár falat sajt).Lefekvéskor tápi, 240 ml körül.Ezenkívül ha úton vagyunk akkor ropi nélkül nincs élet a babakocsiban.
Tanácsokat várok, mivel etessem a gyereket????????
Egy kétségbeesett szülő jeligére. :( :lol:

Timi!
Na ha Emili is elkezd alpinistáskodni, akkor én ugrok ki az ablakon
:lol:
Lillus evés nem semmi, tedd ki a videóra a 12-es karikát, az én idegeim nem bírják az ilyesmit
:lol: Néha persze megengedem neki hogy belemásszon a kajába 8)

Ditke!
Galambok mindenhol tudnak fertőzést terjeszteni :evil:
Ügyes Tomi az úszással, Emilit is próbáljuk minél tovább mostmár a víz alatt marasztalni, szerencsére megy is neki, imádja.Lehet hogy búvár lesz?? :lol:
Hát ihen, nincs egyetértés babauszi terén, a Koplingban is másképp mutatták :?
Igen, Emili a macira mutatott, utánna meg is kellett puszilnia:)

Emili eszközhasználó is,tegnap nem érte el az ivósüvegét ami az asztal közepén volt.Erre megfogta a műanyagtényéralátétet, és azzal letolta az üveget az asztalról!
:shock: Csak lestem ismét.

Május!
Kecskemétis a szósz.
Na a szájnyitogatással én is így vagyok, minél kevesebb nyitással minél többet belapátolni Emili pocakba :lol: Olyan lassan eszik hoyg szörnyű, így ha végre nyitja a száját, akkor pópos kanállal kap:)Szerencsée nem panaszkodik.
Viszont mostanában egyre nehezebben tűri az etetőszékben evést, mindig vmi játék kéne neki.Ha meg nem az etetőben eszik, akkor rohangál össze-vissza, és minden kajás lesz, és akkor sem eszik többet. :twisted:

Na megyek ébresztem apát. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Timi

Igen a 9 métert Tomi teszi meg a víz alatt. :wink:

Aranyos lehet Lillus a kis csacsogásával ahogyan utánozza a szavakat. Nálunk megállt a beszéd a fogzással egyetemben !!!
(bár lehet a mozgása nagyon intenzív emiatt)

Öröm látni a mászós képeket, annyira jó látni hogy másnak sem jobb nem csak nekem !!!!Hi-Hi-Hi !!!! :lol:

Szerintem is később ha intenzíveb ízűek lesznek a gyümik hátha megeszi !!!(némelyik olyan vízízű)

Pankaa

Akkor most majd rájöttök mi a rettegésem tárgya, alpinista gyerekemmel !!!! :P

Etetés ugyanezzel a módszerrel egy szájtátásra nem is pupozott, hanem "hegycsúcsozott" étel.

Nem semmi evőkéje van Emilinek, hát nem csodálom, hogy bajban vagy !!!!Semmi új vagy jobb ötletem nincs, te mindent bevetettél már !!!

Rohangálós evés ugyanilyen nálunk, amerre jár abba keni a száját.

Úgy veszem észre nem véletlen HAL a horoszkópjuk ezeknek a kis manóknak, nagyon otthon érzik magukat a vízben. :wink:

Jó bulizást, mára szép időt is mondanak !!!!

Jaj Tomika arra szokott rá mostanába, hogy minden ruhába amit talál (mindegy hogy konyharuha vagy anyós selyemblúza belefujja az orrát)

Lorca

Jó következtetést vonok le, hogy amelyik gyerkőc többet beszél kevesebbet mozog és fordítva ???

Lehet hogy 7 foggal mammázva éljük le ezt a hátalevő pár évünket Tomikával ???? :lol: :wink: :P

Tényleg az szerinted normális hogy 4 hónapja egy foga sem bújt ki ??? De még csak kitörőben sincs.(az éjszakai nyügi és a nappali hisztik nem hiányoznak hozzáteszem)

Kép
kditke
 
 


sziasztok!

Timi!

Jó kikapcsolódást! (Úgy látom -és örülök- hogy továbbra is látod az élet napos oldalát is. Azt hiszem, tényleg csak így lehet kilábalni.
Amire mentek Barcelonába, már teljes életet élhetsz (fürdés és tsai)?

Ditke,

azért a saját kert messze nem helyettesítheti a játszit (szerintem). Legalábbis Roli sokkal jobban fel van dobódva más gyerekek között, mintha csak egyedül "legelészik" itthon a kertben. Főleg a nagyobb gyerekekkel olyan jól elviháncolnak és próbálgathatja az érdekérvényesítést. Múltkor egy játszóházban majdnem kitört a vita egy nagyobb kislánnyal egy babakocsi fölött, de végül olyan szépen elrendezték egymás között: a kislány kikapta a babáját, Roli meg eltolta a babakocsit....

Szokatlan Mód Kétségbeesett Panka,

ötletek: reggelire/vacsira bundáskenyér, tojásrántotta, virsli, kenyér helyett kiflicsücsök, sajt, májkrém
Ebédre: császármorzsa gyümölccsel (abszolút kedvenc) , pörkölt nokedlivel, hal, sült csirkemáj rizzsel, dödölle/ganca (vagy nem tudom felétek hogyan hívják)tejföllel, túróstészta, tarhonya csakis kiskanállal. És akkor a főzelékeket még nem is írtam-nálunk tegnap sóska volt rántottával...
Babakocsiba: egész almát szokott kapni, ha megfelelően hosszú útra indulunk. Volt régen háztartási keksz is ecélra, de azzal mostanában tányérajkú bennszülöttet csinál magából-szóval nem kap.

Május,

Aki jön, aki sem, mi holnap délelőtt megyünk a gyerekszigetre! A közös e-mailre elküldöm a mobilszámom, ha kijöttök, összefuthatunk.... Többiekkel is!
Na, én aztán kicsit sem vagyok paramami, de attól tartok kicsit, hogy Roli elkallódik a szigeten (még ha adnak is neki vmi karszalagot a telószámommal). Roli az az igazi szökevény típus (de legalább nem alpinista 8) )
Kíváncsi vagyok. Az mindenesetre bíztató, hogy Brigó sem veszett el... :wink:

Lora,
pont ugyanilyen szandit kaptunk mi is! De alig lehet belegyömöszölni a kis lábát :(

Rita,
jó, hogy leírtad a tapasztalataid szobatisztaság terén. Megerősítettél abban, amiket összeolvastam (Én a Picik és Kicsik-ből szoktam okulni).

Mentem, jó hétvégét!
Vendég
 


Sziasztok!


Kedves ketsegbeesett anya! :) Sajnos nem tudok tanacsot adni, annyit eszik Emili, hogy meg egy felnottnek is sok! Fogzastol azt hittem romlik az etvagyuk, bar ugy latszik elkepzelheto az ellenkezoje is :)

Lorca,
Te nem vagy bőbeszédű???? :) :shock: Irasban az vagy :)

Kditke,
Kivancsi vagyok a frizuradra!!!

Az uszas nekunk valahogy kimaradt, nem baj, majd az oviban :)

Ma a jatszoteren egy kislanykanak nagyon megtetszett Aron (a kislany 16 honapos), es annyira probalta a figyelmet felkelteni, hogy elkezdett maszni O is :) annyira cukik voltak! A kislany persze mar nagyon ugyesen jart, igy jobb lett volna, ha inkabb Aron utanozta volna Ot :)

Ja, es a Aron haja nagyon selymes es fini illatos :) De nem lett vilagosabb.

Rita,
Koszi a beszamolot a bilivel kapcsolatban. Egyre inkabb erlelodik bennem, hogy megsem kezdem el az iden szobatisztasagra nevelni Aront.

Timi,
Jo utat es jo pihenest!!!!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga

És ez még csak a kezdet hány lány fog még később szaladgálni Áron után !!! :wink:

A kerteszttesóm kisfia másfél éves volt mikor elindult és semmi gond nem származott belőle, nem maradt le semmiről szerintem. :lol: :lol:

Frizuról: rövid kleopatra frufruval ,elöl le van kerekítve és padlizsán szinű.

Szobatisztaság nálunk nem tudom , hogy lesz-e idén mivel szerintem Tomi addigra szétveri a szűkítőt mire odaérünk, lehet később is elég lett volna megvenni ??? :oops: :lol: :P

Kép
kditke
 
 


Kellemes vasárnapot!

Sebinek nagy kedvence a diós bejgli. Miért nem szabad két éves korig, van benne valami, vagy csak az állaga miatt?

Timo,
nálunk az ablakok még a régebbi panelos középső tengelyük körül elforduló bazi nagy ablakok. A radiátorok szintén a régi vastagok, ráadásul a konyhaasztal falra szerelt, és az ablak alatt van, egy szintben a párkánnyal (szuper kifutópálya :x ).

Panka,
nálunk még nagyon megy a krumplis/túros tészta, makaróni, tejberizs (gyümivel), tejbegríz.

Május,
nagyon szeretnénk magunknak is megörökíteni a dumálást (így már van néhány órányi felvételünk, amin semmi nem történik, csak egy lelkes gyerek rohan a fényképezőgép felé, hogy megszerelje).
A legutóbbi próbálkozásunk arra irányult, hogy a hétvégén felvegyük, ahogy a nagyival számolnak: egy (nagyi), kettő (Sebi)...és így tovább tízig (akárhol kezdtek bele Sebő mindig tudta folytatni :shock: , ill. a végén akkurátusan hozzáteszi, hogy nujja).

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


ja, megörökíteni nyilván nem sikerült a produkciót :evil:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Bocs hogy ilyen régen voltam. Ez a lakás eladás totál felborítja az életemet.
Sikerült kiválasztanunk remélem jövőhéten szerződni is tudunk.
Apropo: Van itt valaki Gyöngyös környékéről?? Mi Gyöngyöshalászon néztük a házat és jó lenne ha lenne v.ki ismerős arra felé.
Kicsit aggódom hogy ilyen messzire költözünk. Eddig bele se gondoltam. :roll: :oops:


Bili Nálunk is van egyenlőre csak horozza magával Anna bele áll beleteszi a babát stb :D


Orsi!
Sebi már így tud beszélni????


Evés nálunk megint KO.


Mennem is kel......

ááááááááááa épp a banánt kenegeti a kanapéba :twisted:
Vendég
 


Most jött haza Brigócám. Hétvégén anyuék vigyáztak rá Gödöllőn. Most először. Brigi állítólag jól elvolt nélkülünk is, még az éjszakát is végigaludta! :shock: (Bezzeg itthon! :twisted: ) Mi meg apával kaptunk egy szabad estét. 8) Jó volt nagyon, csak azért mindig ott motoszkált a fejemben Brigó. :oops: Mindenesetre örülök, hogy máshol is elvan. :)

Kditke
A gyerekeknek nem csak a játékok miatt kell a játszótér! A társaság is fontos. Muszáj valahol megtanulnia, hogy nem minden az övé, hogy nem ő az egyedüli gyerek a világon, stb. Ezeket azért otthon nem tanulja meg. Arról nem is beszélve, hogy Brigi minden nap tanul valami újat a játszin, pl. tőlük tanult meg rendesen motorozni, csúszdázni és persze elvenni a lapátot a másiktól. :lol:

Sno
Ámulok és bámulok Sebi matek tehetségén! :D Megörökíteni én sem tudok soha semmit, mert ha meglátja a gépet, azonnal tátott szájjal meg kell neki mustrálni! :lol:
A tejberízst és grízt igazi tejből csinálod Sebinek?

Szerintetek lehetséges, hogy érti az 1es és többesszámot? Brigó szokta mondani a játszin, hogy "sziasztok" és tudja a "szia"-t is. Egyik reggel "szia"-val köszönt a kutyusának és a plüssös kosarában lévőknek meg "sziasztok"-ot mondott. :shock: Én ezen nagyon elcsodálkoztam! :oops: :D

Sensi
Igaz, hogy a lakás eladás/vásárlás felborítja az életet, de csak míg be nem költöztök az újba! :wink: :D Hogyhogy ilyen messze költöztök?

Panka
Új ötletem nekem sincs. Én is mindig bajban vagyok, hogy mit adjak Briginek. De Bigsis jó ötletek írt! :wink:

Május
Szerencsére a játszin nálunk nem nagyon fordultak eddig elő ilyesmi példák. Itt egy valami zavar. Van egy kb. 6-7 éves kislány a játszin és még soha nem láttam hozzátartozóját. Ill. a bátyját 1x, de ő is max. 12. :shock: Viszont ez a kislány egész nap kint van!

Gyereksziget
Ez a hétvége ugye már nem játékos, de felőlem mehetünk akármikor! És ugye apával?
lora7
 
 


Szabi tegnap jelezte, hogy megéhezett. Nem vettem a lapot, az ÁÁÁÁééé, ÍÍÍ valahogy ne volt érthető. Így kihúzta a széket, felült rá és maga elé húzta az asztalt.

Lora,
Szerintem érti a tbsz-t. Amolyan egy-(kettő-sok) számfogalma lehet talán. De hogy nyelvtanilag is! :D Nagyon ügyi.

Orsi,
Fényképezővel nekünk se nagyon sikerült ilyesmit elkapni. Telefonnal már igen. Persze nem Szabit, ő megvárja, amíg a többiek elénekelik a Himnuszt.

Helga,
A kommunikációs robbanás nálam ott volt, amikor elkezdtem komolyan nyelvet tanulni - 19 évesen. Előtte nem volt jellemző rám a sok beszéd. Tény, hogy most lebeszélem a kalapot a tanítványokról. De hozzá vagyok szokva, hogy veszettül figyelnek rám, meg hogy én csak beindítsam a beszélgetést és várjam a hatást. Szabinál még csak a várásig jutottam el.

Kditke,
Nálunk Nati volt a mozgósabb és ő a beszédesebb is. :wink:
A beszéd az egy nagyon összetett izommunka - is. Ezért a jól mozgó babák előnyben vannak, mert az izmokat szépen sorban veszik, a gyorsabbak itt is előnyben vannak. Natit pl látványosan visszafogta az elején, hogy nem tudott egyes hangokat kiejteni. Tankönyvszerűen lehetett követni, hogy halad az hangképzés. Az, hogy az agya előbbre járt, mint a nyelve, abból látszott, hogy amit ki tudott mondani, azt már jó nyelvtannal mondta. Most is, amit téveszt, azt eltanult hiban. Őt inkább az agya húzta a mozgásban.
Ha viszont a mozgás maga a fontos, a cél, akkor a beszéd kevésbé gyors, pláne, ha viszonylag kevéssé érdeklődik a társaság iránt.
Szabit se az agya, se a mozgása nem húzza. :lol: Ő egy elégedett baba, szép komótosan fejlődik. 8)
A lényeg, hogy az IQ-ra egyenlőre nemigen lehet következtetni, még Natinál sem. Kb mindegy, hogy 3 éves koráig mikor szólal meg. (Vekerdy)
Natinál is volt egy nagyobb kihagyás, 13 hónapos kora előtt. Akkor megduplázta a fogai számát, egyszerre 6-ot növesztve. Szabi is most két héten belül indított be 4 fogat, nála is jó sok idő eltellt.

Panka,
Nati a vajat kenyérrel 1:1 arányban volt csak hajlandó egy időben elfogadni. De most is szereti magában enni, a dobozából szedi ki az ujjával, ha épp jó napom van és engedem.
Szabinak is volt olyan szakasza, hogy éjjel 3x is kizavart a konyhába, tápiért. Megivott 6-7 decivel reggelre. Aztán egyszer csak elmúlt.
A sajtot reszelve szoktam adni. Pici labdacsokat csinálok belőle, komoly mennyiség fogy.
Mennyi idő tellik el úgy, hogy semmit nem eszik és max vizet iszik egy étkezés előtt?

Kép KépKép
lorca
 
 


Ma sikerült azt hiszem a szétszórtság mélyére zuhannom. Az egész nap elég rosszul sikerült. A kaja egy részét a sütőben felejtettem (=szenesedés), meg úgy alapból idegesített a mai nap. Nagy szenvedések után eljutottunk az Árkádba, majd kb 10 perc után hazajöttünk. Nati elkezdett a szökőkútban pacsálni, mire jobban odanéztem, csurom vizes volt. Így nem kezdtem el nyüszíteni, csak egy hátra arccal hazahúztam, majd felküldtem apájával, hogy nyomja le aludni, különben veszélyes leszek. A mélypont később jött.
Szabival kimentünk a temetőbe sétálni, de egy óra után már eluntam. Nagy nehezen beszenvedtem a bbkocsit a tárolóba. Már egy csomó cucc van benne, alig fért, rátgattam, löködtem egy kicsit. Valami furi volt, körülnéztem, látom, hogy véletlenül kivettem egy szatyor epret, a szomszédét. Nagy dirrel-durral ismét leszedem a lakatot, visszarakom az epret. Valami még mindig furi volt, a bezárt babakocsi tárolóból meg még furcsább nyüszkölődő hangok jöttek. :oops: Én meg nem találtam Szabit.

Kditke,
Galamb? Egy angol kifejezés ugrik be: repülő patkány. :roll: Egy csomó jó dolgot tudnak. Persze azért mi gyakran etetjük őket, de kizárólag játszin kívül.

Május,
Még van lehetőség! Vedd le Keléről a pelust és kezdjél el sziszegni! :twisted: Pár hónap, mondjuk a jövő nyárig és nagy valószínűséggel szobatiszta lesz. 8) És sokat tettél az esőerdőkért.

Beszéd:
Anyósom iszony sokat tud beszélni a gyerekekkel. Robi és a tesója is elég szófukar. Megállapítottuk, hogy nyilván azért, mert nem jutottak szóhoz. :mrgreen:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lora,
sima tejből.

Lorca,
próbálj meg korán lefeküdni, amíg minden gyereked megvan :lol:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat kaja ügyeben!Arra jutottam, hogy eszik amennyit eszeik, ha fogyni fog, beköpöm a dokibá'nak, aztán majd leshet :twisted: :lol:

Buli nagyon jó volt, az idő meg sz@r. :twisted: 10 felé értünk ki, kaptunk reggelit(hurka, kolbász, friss tepertő,körözött).Jól be is kajáltunk, de közben meg átfagytunk, nagyon hideg lett, így hazamentünk átöltözni.De addigra már dél volt, így Emilit töltőre raktuk másfél órára. 8) Felkelt, ebédelt egy keveset, amjd irány vissza.Addigra ott is elkészült a flekken ebéd, mi is megkajáltunk.Emili kb 10 falatot evett egész nap a kinti kajából :? Du. volt fánk is, abból én 8at megettem :oops: :lol: , Emili kb 5-6 falatot.
Viszont egész nap rohangált, legjobban a légvár tetszett neki, ugrált benne(már amennyire tud ugrálni, de felállt rajta, és rugózott :D ).Volt 2 hatalmas szőnyeg is, azokon mindenféle bababútorok, fajátékok, fejlesztők, elképesztő mennyiségben(egy játékszervező cég volt fogadva, ők hoztak mindent), nagyobbaknak gyerekeolimpia volt szervezve.Szóval nagyon jól éreztük magunkat.Én meg csacsogtam anyukákkal. 8)
Majd teszek fel képeket is.

Ma reggel babauszi volt, majd jött kersztanyám, itt volt egész nap.

Lorca!
Hú ez a Szabi bezárós sztori nagyon hard :lol: De ennek a napnak is vége lett :wink:
Hát a vajat(mi a Kerrigold vajat esszük) én is szoktam magában enni, úgyhogy ezen nem is csodálkozom annyira :lol:
Reszelt sajt:kifordul a szájából, labdacsot is próbáltam már, de úgy szedi ki, mintha hajszálat tömtem volna belé :twisted: Viszont 1x már megevett egy nagyobb darabot, de csak úgy, hogy az egész 20 dekába haraphatott :lol:
Hát igazából nem is tudom.Vizet dugni kell előle, ha meglátja akkor hozzágyógyul a kezéhez az üveg :lol: Régebben nem is volt probléma, evett reggel, délben, du, és este.Közte nem voltz nassolás, semmi.De mostanában vhogy kéri a reggeli tápi után akaját, de nem eszik sokat belőle.Enédkor meg már általában álmos, ezért nem eszik sokat.Mikor felkel meg nem kell neki az ebéd maradéka. :?

Lora!
Szerintem is érti.Emilinek ha mondom hogy csak egyet vegyen ki a tányérból, akkor csak egyet vesz ki(általában-egyet az egyik kezébe, egyet a másikba, és egyet a szájába :lol: ).Én is szoktam csodálkozni az ilyesmiken egyébként, hogy nem is gondljuk, hogy mennyi mindent megértenek, tudnak már!Én a múltkor a fotókon lévő néni/bácsi arcfelismerésen lepődtem meg, simán megmutatja azóta is, hogy melyik a bácsi, néni :wink:
Az jó hogy Brigi elvolt a mamáéknál!Hát nekem is nagyon hiányozna, de én még nem tudnám odaadni ilyen sok időre, és szerintem Emili sem bírná. :roll:

Sensi!
Húha, az igen!Nyíregyről költöztek halászra???Miért???Ha szabad kérdezni :roll: Anyósék a közelben laknak, de oda nem járunk sűrűn :lol: Mit fogtok ott csinálni?

Sno!
Emili sajna az iylen tésztákból nem eszik mennyiséget, csak pár falat, de azt is csak úgy, ha én is eszem, és az én tányéromból csipeget játék közben. :evil:
Tejberizst nem eszi,grízt is immel -ámmal.:(

Bigsister!
Köszönöm neked is atanácsokat,de sajna amiket felsoroltál kajákat azokat nem eszi, vagy csak nagyon keveset eszik meg belőlük.Vagy ahogy írtam Orsinak is , csak ha én/mi is eszünk belőle.Ez azért nem megy, hogy én is mindig egyek amikor ő, és azt amit ő. :?
Babakocsiból kidobálja akaját, így a ropi a leggazdaságosabb, és legkönnyebben pótolható. :wink: Almát még itthon is leejti. :?
Tányérajkú benszülött: :lol: ez ismerős :lol:

És akkor "néhány" kép:
Kép nagyon komolyarc :) Kép kisruhában Kép anya hajpántjával Kép kisházban Kép DJ Emili :) Kép torzomborzka :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Műa. étkészlet: Gergőnek alkalmatlan, ui. rájött, h a műa kanalak hajlíthatók, és törhetők. Már nincs műa kanalunk itthon. :lol: Van egy garnitúra fém babakészletünk, ha az éppen koszos, akkor ő is - mint Sebi - teáskanalat használ. Tányér: salátás/kompótos/műzlis és süteményes tányérok. Eddig egyet tört el - sztem jó arány.

Dió: nálunk már Karácsonykor megvolt. :shock: :oops:

Játszótér: nekem az a halálom, amikor a pici gyereket zargatják, h "Ne szórd a homokot! Nem megmondtam, h ne szórd rám a homokot - tökfej!" stb. stb. a végtelenségig. Szegény picúr meg csak néz, és látszik rajta, h fogalma sincs róla, h miről van szó, ő csak megemelte a lapátját.
Egyetértek Bigsis-szel, a játszótér elsősorban szociális fejlesztő, másodsorban játszó tér (sic!).

Lora! Én most vettem Gergőnek talpasrugit (pizsinek), a Tescoban 3 db-os csomi 2500.- :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Dió nem összekeverendő az aprómagvas gyümölcsökkel. Vagyis azokat a fulladásveszély miatt nem ajánlott adni 3 éves korig. Kivéve a földimogyoró, ami komoly allergén. De egy egyévesnek nem sok baja lesz a diós beiglitől, vagy a diós tésztától.
Csak ne magában egye a dióbelet. De ezzel az erővel a kölesgolyó is tiltólistás... :oops:
Viszont a dió csökkenti a triglicerid szintet és növeli a "jó" koleszterint. Nagyon magas a kalóriatartalma, erre érdemes figyelni. De sokkal egészségesebb, mint amennyi kárt okozhat vele az ember. Kivéve ha csak beigli, zserbó ill. dióstészta formájában fogyasztjuk! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!


Sno, Mazsi,
Ti hogy adtatok a baboknak a sargadinnyet? Aprora vagtatok, vagy osszenyokodtatok??
Es a tejet meddig kell forralni?
Es egy hulye kerdes: a tejberizshez forralt vagy forralatlan tejet hasznalsz, vagy ez eleve hulyeseg, mivel ugyis felforr???

Ja es a dio: en azt hittem, hogy hasonloan komoly allergen, mint a mogyoro.... ezek szerint tevedtem???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga!

Van, aki allergiás a dióra, de nem annyira brutál, mint a mogyoró. Mintha a parlagfüvet hasonlítanám az ecetfához...

Tejet külön nem kell forralni, ha főtt ételbe teszed.
Vendég
 


Bigsis Pann Lora

"szociális fejlesztő"-vel szerintem bőven ráér a bölcsödében avagy az ovodában találkozni. Még el sem kezdi az életet máris azt tapasztalja, hogy elveszik tőle, fellökik, lenyelves puszizzák ???
Nem ráér ezekre rájönni ???

Miért jobb ha már most eltapossák és elnyomják, így is úgyis szocializálódni kell neki az oviban. A családban a kersztfiam 1,5 évesen bölcsibe járt a többiek csak oviba és semmit nem látok rajta pedig 20 éves, hogy neki valamennyivel is könnyebb lenne, mint a többi gyerkőcnek akik a nagymamájukkal voltak az ovi kezdetéig.(és nem szaladgált velük a mama játszira)

Szerintem több hátránya van, mint előnye.(cigánygyerekek hada, fertőzésforrás, beteg gyerekek körbenyalt játékokkal, nem mindegy hogy 3 évesen kapja el azt a betegséget tőlük vagy 1 évesen-immunrendszer ) Tudom, hogy nem lehet búra alatt tartani, nem is akarom, de egyenlőre amitől meg lehet védeni miért ne tegyem. Gyermekközösségbe pedig járunk a babauszáskor. Ott nagyon jól elvan, az ismerősök hasonlókorú gyerekei is el szoktak jönni ha egészségesek, azokkal is eljátszik, avagy ha mi megyünk vendégségbe. Továbbá baba-mama tornán is talkozik más babákkal.

Tomi itthon tanult meg motorozni velünk, a hagyományos játékok egyébként sem érdeklik ma délelőtt apja autót szerelt, sokkal érdekesebb volt a csavarhúzó, a zsinegek, a kalapács és a többi szerszám, mint bármely készségfejlesztő játék. Mellesleg a csavarhúzóra ráhúzta az összes karika forma szigetelőt, a tedy hengerrel feltörölte az udvart tologatva, fel le szaladgált az udvarban levő meredek emelkedőn esés nélkül, bemászott a teherautóba hátulról és beült a kormány elé, még a sebességváltót is használta( ezeket mind magától)
A gumikalapáccsal verte a műanyagdűbelt a lyukba.(pedig ezt sem látta senkitől) Ha apa elkérte tőle a szerszámot odavitte neki, nem önző és nem magának való, a babúszáson van egy kis barátnője vele egykorú annak is odaadja a labdát bármikor elkéri, simogatja a kezét. Tehát szerintem másutt is megtanulhat egy csomó mindent és nem kell hozzá a játszótér. Bőven van még ideje, hogy a közösségi életet megszokja még bele is fog unni annyit lesz gyerekek-emberek közt.(ovi, isi, munkahely)

A kertben Tomi pedig nem "legel", mert talál magának valamit, mindig valami újat tapasztal, lépcsőzés váltott lábbal, virágok szedése, csersznye evés, madarak csicsergésének hallgatása, lepkék után szaladgálás, levelek begyűjtése, sepregetés, virágok szagolgatása, kutya után szaladgálás, etetése, hintázás, csuszda, dömperezés, medencében fürdés, hintaágyon meseolvasás, teraszon kockaépítés. Mivel nagyon mozgékony egy percet sem tölt egyhelyben unatkozva, mi pedig apjával mindig a sarkában vagyunk és vele együtt játszunk, bohóckodunk. Tehát nem sok üresjárata van.

Pankaa

Nagyon jók a képek Emiliről.
(nagyon szépek a hatalmas kék szemei)
Nagyon sokat nőtt ő is az utóbbi időben.Komoly hölgy lett belőle. :lol:

Sno

Sebi számolókájától csak ámulni tudok ismét !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Na ha mér ennyire feljött ez a játszis téma, akkor olvassátok el ezt, most találtam egy másik fórumon,, az Indexról való:


"Zord tekintetem és önhibámon kívüli fitymáló szájtartásom az oka, hogy hozzám soha jönnek oda a szintén GYES-es anyukák barátkozni a játszótéren. (Pedig csak éppen leszokom a cigiről és kívánom, vagy éppen visszaszokom rá, és bűntudatom van, na mindegy.)

Így viszont 3 év játszótéri unatkozás, egyik lábról a másikra való álldogálás, homoksütik álkóstolgatása, „oda ne mássz fel”-ezés közben alkalmam volt megfigyelni a játszótéri mamatársadalmat. Egy kis áttekintés kezdőknek, így szezon előtt.

Bioanya

Gyolcsruha, saru. Festetlen haja mindig frissen mosott. Csupa mosoly, derűsen hajol le a kisdedekhez, kicsit énekelve beszél, NAGYON türelmes. A gyereke szájába biokekszet dug, rizstejet önt, természetesen vegetáriusak. Ha a csemetéje bántja más fiát, nem szól rá, némán nézi két méterről, mert azt tanulta a reformovi előkészítőn, hogy nem szabad beavatkozni a konfliktusba. (Na ilyenkor jön a Tigrisanya, haha!) Csak hasonszőrűvel áll szóba. 4-5 évig szoptatja. (A gyerekét, nem a hasonszőrűt.) Meglepően sok az Eszter nevű köztük!

Nasimama
A terhesség és a szoptatás alatt felszedett kilókat még nem sikerült leadnia. Lomhán közlekedik kicsijével, hatalmas feneke még nagyobbnak tűnik, ahogy rátámaszkodik a babakocsi tolójára. Hazafelé menet a cukrászdában bevág egy jól megérdemelt háromgombócos Csokólia kelyhet a barátnőjével.

Az ’A’ típus mindig szarbaharapott arcot vág, haragban van a világgal, szotyizik, rágózik vagy cigizik, egyszóval orálisan fixált és szemetel. A ’B’ típus –egyik kedvencem- nem szemetel, viszont könnyen barátkozik, vidám természetű, nevetése kigurul a játszótérről.

Verőleány

Jól összeszokott társasága van, akivel minden nap a itt találkoznak, kitárgyalják a dógokat. Túl fiatalon került ebbe a mama-dologba, egyelőre még csak kín neki az egész, a gyereke voltaképpen zavarja, habár már szalad. Fogalma nincs, merre jár a baba a téren, esetleg a visítására felfigyel, vagy amikor előkerül saras szájjal, bepisilve. Ekkor üvölt vele, elveri – jó esetben - a fenekét, „Már megint mit csináltál???” - ordítja, aláz. Mi lehet otthon… Tudom, hogy nehéz neki, de akkor is… Egyszer – nem, nem csak egyszer - vele kéne megcsinálni.

Paramama

Oly nett ő is és babája is! Általában kislánya van, akit halványszín ruhácskákba öltöztetve hoz le a játszóra. Udvarias nő, szintén pasztell árnyalatokban nemezik egész délelőtt: „Nem, most nem sarazunk, ne ülj le légy szíves, zárd el a csapot, ne kérj a kislánytól kekszet, ne piszkold össze a kezed, látod milyen lett a dzsekid?” Szeme aggódva ugrál tereptárgyról tereptárgyra, te jó ég, itt minden orvul arra vár, hogy bepiszkolják az ő gyerekét! Nem osztja azon nézetemet, hogy egy gyerek koszosan a legédesebb és hogy nyáron kötelező sarazni. Sokszor a Paramama egyenlő a nagymamával, és a szülő mit sem sejt anyukája laza terrorjáról. A gyerek annyira vágyakozik a sarazó-visongók közé, hogy majd kiesik a saját szemén.

Tigrisanya

Harc az élete a játszótéren is. Bármikor képes más gyerekére rászólni. (Nem tom’ mér’ de ciki rászólni arra a gyerekre, aki bántja a többit! Miért?) Egyébként is általános rendfenntartó, utálja az agressziót, rendet vág, nem ügy neki. Csukja a játszótér kapuját más után is, hogy ki ne szaladjon egy pici. Jaj annak aki a fiát bántja: egyetlen, három méteres ugrással terem síró kölyke mellett, villámlik a szeme, a kis pitbullok ledermednek, eljött az igazság pillanata. (Kedvencem.)

Autszájder

Morc tekintettel megfigyel. Kommunikációban a szigorú minimumot hozza: köszön esetleg, vagy kölcsönkér egy lapátot, de nem elegyedik szóba. Játszik a gyerekével, de sokszor azt érzi, nem éli túl ezt a délelőttöt, annyira fáradt. (De mitől?) SOHA nem beszél ebben az idióta többes szám első személyben a gyerekéről, mint más anyák: nem „bizony, már tudunk beszélni”, és nem „tegnap kicsit lázasak voltunk, de már jól vagyunk”- ozik! (Fal híján a mászóka hűvös vasát kaparja tőle.) Habár imádja a gyerekét, teraszon ücsörgős-újságolvasós-kávézásról ábrándozik, és tudja, erre évekig esélye nincs. Vagy letette a cigit, vagy éppen le akarja tenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka,
Emili egyre szebb, pedig már azt hittem nem lehet fokozni :D

Helga,
sárgadinnyét kockázom, tejet egyáltalán nem forralok neki, főzéshez meg de pláne nem.

Bigsis,
a dödölle/gánica (nálunk) receptért esedezem, a fater kedvence, de nem tudja elmondani, hogy hogy kell csinálni.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Panka,
ez halálos. Az autszájder bizonyos jegyeit érzem magaménak.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Itt egy kevésbé vicces cikk:

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/
:evil:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


hahó!

Lea újra? vagy még mindig beteg :roll: Ma reggel is dokinál kezdtünk :cry: Újabb AB, Ventolin , inhalálás és szerdáig ha nem javul akkor egy Mrtg...
Persze szinte semmit nem tud aludni éjjelente (én sem).Folyamatosan be van dugulva,szívni nem nagyon lehet csak folyamatosan dől a cucc :cry:
Napközben egész jól el van, miután nem lázas nem olyan elesett csal tátott szájjal közlekedik :lol:

dió
mint a legtöbb olajos mag, ez is allergiát okozhat.Bár nem olyan gyakori mmint a mogyorró (mint ahogy Csimpi is írta) de egyre gyakrabban előfordul :cry:

azokban a családokban ahol a szülők vmelyike allergiás 30-40 % (ha mindkettő akkor 60-70%) hogy a gyereknél is megjelenik az allergia vmely formája(ekcéma,ételallergia, légúti allergis stb)
Ezeknél a gyerekeknél fokozott óvatosság ajánlott!

Pankaa
nagyon klassz ez a blogrészlet :lol: én is ink az autszájder felé hajlok... :wink:

kajcsi: sztem ha minden evésnél annyit eszik amennyit ő szeretne akkor nincs gáz...
nem hiszem h éhes lehet, bár ezt cáfolta Szasza :roll: úh lehet h mégis :oops:
reggelire nálunk most a Holle Baby müsli natur joghurttal és friss gyümivel a nyerő...
vacsira én sokszor adom neki ami ebéd volt+amennyi tejpépet elfogad + szopival alszik el.

Helga
először kockáztam neki a dinnyét de úgy kicsúszott a kezéből így most kap egy szeletet és elmajszolja :lol:
az őszibarit is úgy hajlandó megenni ha egészben odaadom vagy én tartom és harphat belőle :lol:

Sensi
tényleg jó nagy váltásra készültök...
mi csak apát szoktuk Gyöngyösre kísérni amikor vizsgázni megy....

Ria
mizu? mikor tudtok költözni?
frizizről még mindig nem kaptunk fotót :wink:
Beni latex allergiája hogy áll?vanank még tünetek?most olvastam, h a banán,kivi és a gesztenye is keresztreakciót okoz a latex allergiásoknál :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi, vicces, orvos és orvos közötti különbség. Boldi ugyanis dettó vagy megint, vagy még mindig beteg, hétvégén ismét erős hőemelkedés, takony dől belőle de szívásra nem jön sok, némi köhögés, aludni tud. Mi nem kaptunk ab-t, sőt mostmár a fenistil, ca kombót is hagyjuk, már csak a foga miatt van, esetleg betett neki a 10 napja kapott oltás :D Bölcsibe is mehet ha nem jön vissza megint a hőemelkedés!

Én egyértelműen autszájder vagyok (kivéve a cigi), és gyűűűlölök játszótérre járni (egyedül).

Kditke, amúgy most mondta egy pszichológus a tévében, h a gyerekeknek 20-22 hónapos kor körül egyértelműen szocializálódni kéne igényük szerint, leginkább bölcsiben. (ezzel nem feltétlen értek egyet, csak magamat nyugtatom.) és Tomiapu óvodáig otthon lesz gyesen?

Sno, a cikk mondjuk szélsőséges, de én is ismerek olyan anyukát akinek egyszerűen nincs kedve dolgozni menni, azért van otthon, nem kimondottan élvezi, inkább legyen még egy gyerek, az kevésbé rossz mint a munkahely. Ezt én se finanszírozom szívesen :?

Emili mint egy játékbaba, nekem pont volt is egy ilyen bodros hajú (katinak hívták, mint az összes többit is :lol: :lol: )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ja, a fognövesztéses takonyt valószínűleg a 4 db egyszerre jövő szemfog okozza, állítólag az a legsz@rabb, plussz két felső rágó. A dokinéni belenézett a szájába és maga is megsajnálta :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Játszótér
Hihi, én is inkább az autszájder volnék, max. nem ennyire sarkosan. De az a teraszon olvasós ücsörgés nagyon jó volna! :lol: Viszont ismerek egy egyértelműen bioanyát és Eszternek hívják! :lol: :lol:

Kditke
Fú, ezt most jól kifejtetted! :lol: Nem bántásból írtam, amit írtam. Meg ne sértődj! :D Természetesen mindenki azt teszi a kölykével, amit akar és legfőképpen amit a lehetőségei engednek. :wink:

Orsi
A baj csak az, hogy részben egyetértek a cikk írójával, csak nem feltétlen a kismamákra vonatkozóan. Ugye külföldön megoldott a 4 órás munka, ill. bölcsi, vagy munkahelyi gyerekmegörző. Itt max. kirugják a kismamákat, ha megtudják, hogy terhes. Gyerek mellett állást keresni szinte lehetetlen. (Bocsi, tudom, hogy ezt nem neked kéne mondanom, hanem a cikk írójának... :oops: )

Mazsi
Jobbulást Leának!

Ágiboldi
Valamelyik de. egy ligeti játszótér? Persze ez mindenkire vonatkozik!!!
lora7
 
 


Ágiboldi,
...és nekem most a nyilvánosság előtt bizonygatnom kell, hogy én nem vagyok mihaszna otthonülő anyuka, akire jogos a megvetéssel nézés? Sőt az a vicc, hogy ha délelőtt leviszed Boldit a játszóra, és beszólnak, hogy mit mereszted ott a... szóval akkor elkezdesz magyarázkodni, hogy te dolgozol ám, csak amikor alszik? 30 valahány év tb befizetéséből meg csak törlesztem az adósságot az állampolgár társaim felé...és mint minden kérdésben, a szakirodalom itt is elég nagy eltéréseket mutat 20 hó-4 éves korig, de nem is ez a lényeg, hanem hogy miért kell célponttá tenni az otthonmaradókat vagy akár a munkahelyre visszamenőket, miért kell mindig szítani a feszültséget?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno, hát én sem karriervágyból dolgozom, gondolhatod. Ha a gyed nyomába érne a fizetésem (ami után a jó sok tb-t fizettem) felének, nemhogy 70%-ának, akkor nem dolgoznék.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Persze, tudom, azért mondom, hogy zavar ez az egy tömegben elítélés a cikk írója részéről, miközben annyiféle oka és módja van az otthonmaradásnak és a munkába való visszatérésnek is.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ágiboldi
azt elfelejtettem, h mi csak most kaptunk antihisztamint :wink: a Ca mellé
Egyébként Leának is egyszerre jönnek a fogai csak nála a kisörlők :shock: A szemfogak egyenlőre kimaradtak 8) Sztem azért Leánál ez az állapot egy kicsit több mint sima fogzás miatti taknyozás,nagyon csúnyán köhög 2 hete...

De az jó h legalább Boldi jobban van :wink:

Sno
ezen a cikken most jól felhúztam az agyam :twisted: úh egy hullámhosszon vagyunk :wink:

Lora
veled is :wink:
amíg nincs gyerek azért nem vesznek fel mert majd lesz...
ha már meg van akkor tuti mindig táppénzen leszel és azért nem ...
ha pedig 2 gyerek is van :shock: na akkor aztán végképp...
szval egyszerűen nem tudom miről beszélnek :shock: ill h mégis h képzelik a társadalomba való korábbi visszaillesztésünket :roll:


És akkor a másik "kedvencem" ...Tegnap este néztem egy riportot a szociális segélyhez csatolt munkával kapcsoltban....Ott azt mondta egy asszony, h neki nem éri meg dolgozni (minimálbért kapna csak) mert a segély is ugyanennyi ill pár ezerrel kevesebb csak úh nehogymá annyiért dolgozzon :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Leának és Boldinak jobbulást kívánok!

Képzeljétek lehet taléltam egy magánbölcsijellegű helyet.Szomszéd anyuka oda horjda a kisfiát.Egy nagy magánházban van, bölcsis gondozónéni csinálja, 3-4 gyerek van csak, reggel 9-16ig lehetnek ott a ygerkőcök, ő is főz nekik.450 ft/óra.Azt még nem tudom, hogy lehet-e fél napra is, meg egy 7en csak 1-2x vinni. :roll: Vmelyik nap beszélek vele.Mondjuk én nem akarom minden nap beadni,csak egy pár nap kell a héten amig nyugodtam kitakarítok, elintézem a dolgaimat, vásárolok ha kell.Bébiszittert nem akarok fogadni.Na majd megláétom milyen ez a hely, most nagyon kíváncsi lettem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa
ez családi napközi lehet :wink: (anya is ezt csinálja)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?