Új privát üzeneted érkezett!

bocsi most olvastam vissza mindegyikknél=mindegyiknél
mia2007
 
 


Én arra lennék kiváncsi mi olyan érdekes egy papaucson,egy lakáskulcson, konektorról nem is beszélve ha elveszem sír,nálunk is kezdődik :roll: :roll:

Emmára is mondják milyen nyugodt baba,amikor sétlunk,azt már írtam,hogy a babakocsit szereti :oops: :oops: ,amíg nem kezdödödtt jönni a foga,addig nem is volt gond,akkor is igényelte napközben foglalkozzunk vele,de legalább éjjel jobban aludt, 2-szer kellt fel kiságyba aludt,azóta viszont,minden megfordult :roll: :roll:
mia2007
 
 


Bea jó a vonalzótok
mia2007
 
 

 
 

Többen kérdeztétek miért volt Zsom kórházban. Nehéz róla írni/beszélni. A 4. oldalon az első hozzászólás az enyém. Abból nagyjából kiderül. Ne haragidjatok, hogy csak így válaszolok.

Kép
anido
 
 


Bea, jó ez a link, de én sem tudom eldönteni, most ennek örülni kell -e hogy majd kinövi, mert addig igazi megoldás nincs rá.

Tényleg most már így leírva beugrott a difficult child kifejezés. az én gyerekem "crying baby" volt. :lol:

Doo, jó ötlet a recetes oldal, ha sikrül megcsinálom de akkor írjátok ám tele. Mi is tejmentes étrendre lettünk fogva, oltás elnapolva.

Bea, teljesen megértelek a járókával kapcsolatban. Én is időnként eldöntöm hogy ha elköltözünk felállítom és visszaszoktatom hogy legalább fél órát legyen benne, de aztán mindig kinevetem a saját naivságom. Igenis tessék örülni, hogy ilyen impulzív. Tudom egy kicsit könnyen beszélek mert én 10 éve problémás gyerekekkel foglalkozom, kicsit nekem ismerősebb ez az életmód. Csak most nem a munkahelyemen csinálom. :lol: Azért azzal tisztában vagyok, hogy a saját gyerekével mindenki másképp éli meg mint egy "idegennel" és volt nem egy kiborulásom, azt hiszem mostanra lettem én is elég rugalmas.
Vendég
 


Megcsináltam az új topicot. :lol: Hajrá, csajok, recipéket :lol: !
Vendég
 


mia, ez jó h teszel utána egy pironkodóst h szereti a bkocsit :lol: :lol: sztem a gyerekeknek sem jött be ez a hadd sírjon, aztán majd elalszik... :?
Vendég
 


és mi a címe? :wink:
Vendég
 


mármint a topicnak...
miért lettetek tejmentesek? :shock:

az élet nem akarja h rétest süssek - kifogyott a gázom... :evil: ha vkit még érdekel, nem rég óta tudom h a bolti réteslapban se tej, se tojás! :D csak egy kis tartósítószer... :wink: :roll:
Vendég
 


már megtaláltam! :lol:
Vendég
 


Doo, azért mert újra kezdődött a nyálkás és híg széklet. Ezt már nem lehetett a fogára fogni, úgyhogy most ezt kell kipróbálni. Bár a mi orvosunk amúgy is nagyon szigorú a tejjel, Ő 2-3 éves korig nem javasol tehéntejet.

Oltás jövő héten ha addig rendeződika diéta + normaflore-tól. Szurival lehet utolértek minket.

Ezt most mindeninek írom mert Doo már megtalálta: :lol: a receptes topic rögtön alattunk van.

Sik sikert a réteshez. Te most kint vagy a kertbe és ott is van net? Csak mert gondolom otthon nem tud kifogyni a gáz.

Szerintettek a sűrített paradicsom a gyerekeknek az adható? mert bolognait csinálok. Most csak friss paradicsomból, de azért az nem lesz mindig. ha van valakinek jó paradicsomos- tésztás recepje szeretettel várom.
Vendég
 


Anido, könnyes szemekkel olvastam végig :cry: :cry: a 4. oldalon a hozzászólásodat, min mentetek keresztül. Zsombor és te hatalmas nagy utat tettetek meg idáig, ezt szavakba nem lehet leírni.
A lényeg, hogy most már minden ok. vele és olyan tündéri, mosolygós a képeken.

Már megnéztem a receptes topic-ot :lol: , de szomorúan láttam, :( még üres.

Doo, mennyibe kerül nálatok a gázpalack cseréje?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


A gyógy puszik ide értek estére :lol: , a Gergő nem lett újból lázas és szépen elaludt velem a nagy ágyon :lol: , szokás szerint 10-kor 8) és 2 óránként keltem :roll: csak hozzá. Viszont ma nem evett reggelit :shock: , tízóraira csak 1 krémtúrót evett meg míg nem voltunk itthon az Alexandrával.
Ja és a mama vigyázott rá :shock: :shock: , de csak úgy hogy a Jani is itthon volt. (ő volt a háttér segéd :shock: :roll: , na nem a Gergőnek, hanem mamának :shock: )

Ja és a Jani azzal vígasztal a vegetáló étkezések miatt, ha kevés lenne neki, akkor nem lenne mindennap 2* tisztes adag széklete. Hát lehet igaza van, :roll: csak akkor korábban evett sokkal többet. :roll:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Hát ez jó, Mia, már Te is pironkodsz, mert Emma szereti a babakocsit :lol: :lol: ne tedd! :wink:

Bea, köszönjük 1.1.1.-et igazán figyelmes voltál! :D jót nevettem, hogy Rozi azt sem tudta melyik bolygón van :lol: :lol: ahhoz képest elég öntudatosak, nem?? :wink:

Anidó, úgy tetszik, hogy Zsom-nak hívod a kislegényt 8)

Hajni, hogyhogy tejmentes diéta? A múltkori székletprobléma miatt? :evil: :evil: sajnálom. Oltás miért napolódott? :shock:

Mia, szerintem azok a gyerekek egyszeűen lemondanak, arról, hogy anya a segítségükre legyen az elalvásnál :? beletörődnek, minek sírjak ha úgysincs foganatja? :shock: :roll:

na, látom közben írtad Hajni a diéta okát!...tehéntejet tiltja. De tejtermékek-savanyított mehetnek, ugye? Mármint úgy alapból. Gondolom a Ti esetetekben most azok is tilosak :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Szilvi, ne haragudj :oops: :oops: de a memóriám már nem a régi (bár Te nem ismerted régen :lol: ) nem emlékszem, Ti még szopiztok Gergővel?

Kép
ági_bp
 
 


kedves Anyukák! Légyszi írjon nekem az, aki úgy érzi/látja, hogy az Ő hasa bizony ugyanolyan már mint várandósság előtt!! Akárhogyan tornával/anélkül/diétával, stb. Na, aki plasztikáztatta, az lapítson :lol:
Enyém pocak olyan ha ülök, hogy el lehetne adni kismamának, mert míg régen volt vagy 3 hurkám ülve :oops: :roll: addig most egy pici a gyomromnál, és egy naagy. Mintha lakna benne valaki még :shock: mondjuk szemből csalóka, barinőm odavolt, hogy milyen jó a hasam, hogy nekem nem buggyosodik , aztán mondtam nézze meg oldalról. :wink: :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, nem gond.
A Gergő 4 hónapig, az Alexandra meg 9 hónapig szopott.

Oldalról nézve, olyan vagyok mint aki terhes, 8) de nekem jócskán van súlyfeleslegem.
Ezen mondjuk nem csodálkozom mert mikor szoptattam akkor én mindig 9-10 között jutottam a vacsorámhoz, mikor már a család elcsendesett, így éjjelre tele tömtem magam kalóriával. :?
Korgó gyomorral nem szerettem a Gergővel sétálgatni éjszakánként.
(Pedig a 2. várandósság alatt csak 7 kilót híztam :oops: , az elsőnél meg 10 kg-t :oops: ) :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Ági én tejet eddig nem adtam, csak savanyított tejterméket, de most mindent letiltott. Na majd meglátjuk, hátha ez segít. Bár így jelentősen nehezebb vacsiötleteket produkálnom, de majd belejövök.

Enyém has, olyan mint vót. Régen is terhesnek néztem ki, most is. :oops: . szemből enyém se durva, de felüről meg oldalról, hányinger. Mikor ülök, Hangi folyton nyomkodja bele az ujját, élvezi, hogy gyurmázni lehet vele. :? :roll: És közbe mondja, "hasa"
Vendég
 


Ja , Ági, most jöttem rá, hogy nem a kérdésedre válaszoltam. Igen , egy nem tejérzékeny gyereknél 1 év után mehet a tejtermék . csaka tejjel várat ilyen sokáig mindenkit. Aztán van aki betartja van aki nem , ez már az ő döntésük.
Vendég
 


Szilvi, nehogy pironkodj a 10 meg 7 kiló miatt. Én egy terhesség alatt többet híztam ennél. Pontosan 20-at.
Vendég
 


Olvastam már az elején,nagyon szomorú,hogy mi történ Zsomborral,de lényeg,hogy már jól van.


Akkor én is leeírom én 24kg híztam :oops: :oops: az utolsó hónapban 8kg,akkor mondta a védönő ez már nem normális,nem volt bokám a víztől,igen nekem is van hasam,vagyis hájam,meg máshol is van plussz :oops: :oops: rajtam van még 6-7 kg plussz,ami szerintem soha nem megy le :cry: :cry: :cry:
mia2007
 
 


Évi, még nem kérdeztem, te melyik dokinál szültél?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Szilvi

Nekem épp szabin volt a dokim,mert előbb lett Emma,de beajánlott egy dokihoz,megbeszélt vele mindent,ha az idő alatt ha bármi gond lenne,tud rólam.Dr Papp Zsolt a dokim,de Strummer János aki császározott.De nagyon rendes volt a másik orvos,semmi gond nem volt.
ha jól emlékszem Dr Nagy Zoltánnál voltál,minth azt olvastam volna.
mia2007
 
 


hajni, sajna itthon is ki tud fogyni a gáz... :roll: :lol: itt nincs vezetékes. ezen mostanában már más is csodálkozott, de én ehhez vagyok szokva, úgyh nem fura.
h mennyi, soha nem vagyok képben - apu szokta hozni. kifizetem, de most passzolnám. holnap megmondom ;) ha nem felejtem el... :oops: úgy 4 körül kb.

hajni, miért csak 2-3 évesen adható szte tej? és addig? babtej, mi? azért az is tehéntej, nem? kissé szkeptikus vagyok ezzel a tápszer-lobbival. :roll:

tízóraira egy krémtúró kevés? mennyit evett eddig a fiad?! :shock: én is kérek krémtúrót!! nyammmi... :roll: :cry:

mia, miért voltál csaszis? (már biztosan tudod :wink: én is az voltam...)

has - az enyém az ultra gáz. hasizmaim szétcsúszva, köldöksérv, tehát úgy nézek ki, mint egy hasas ropi egy fogantyúval középen... :roll: :evil: és az a durva h kilóban ugyan nem, de az újabb keletű ruháimból is megint kifogytam :shock: én abban a hitben voltam h már megállt a súlycsökkenésem, de most egyszerre többen mondták h megint mintha fogytam volna és ahogy megnéztem a ruháimat: tényleg :? :shock: hiába tömöm magam (tegnap közel fél kiló kenyeret megettem - ennek nagyrészét este és ezenkívül persze még egy csomó minden más is volt), semmi nem marad rajtam - a hasam viszont sírnivaló...
Vendég
 


most nézem h nem is kellett volna írnom, mert csak annak szólt a kérdés, akinek OLYAN, MINT VOLT... :roll: :lol:
Vendég
 


majd megkérjük Maryt h másolja be a torta receptet, múltkor is ő tette be :wink: nekem nincs meg elmentve - csak a fejemben :roll: majd koprodukciós címen tüntetjük fel, hm? 8)
Vendég
 


Doo

Azért voltam császáros,mert terhességi toxémám volt,NST után a doki mondta dél körül menjek szülöszobára kivizsgálásra,s már nem engedtek haza,déltől probálták megindittani a szülést,de nem tágultam este 9-kor úgy döntöttek nem várnak tovább.Minden rendben volt szerencsére.
mia2007
 
 


Doo, ezer bocsánat. Hülyén tettem fel a kérdést. Csak tömblakásban nem gondoltam, de tényleg ne haragudj.

Nem tudom mi az igazság, tej konta tápszer ügyben. Az már biztos haogy a tej tényleg nem oké. Csak itt a topicban milyen sok a tejérzékeny. Viki, Zita is az volt, most Lotti is, Hangibébi is beállt a sorba, De én nem vagyok igazán faggatózós, eléggé behódolok az olyan embereknek akiknek ki vagyok szolgáltatva. Lásd orvos, ha azt mondja ezt adjam ezt adom. A mi tápszerünk egyébként nincs 200 ft. se úgyhogy nem reklamálok. De mostmár úgy gondoltam keverve fogom adni a rizstejjel. Azt használom főzéshez a tápszert pedig az iváshoz. Hangi nem itta meg a rizstejet. Kicsit szokatlan íze van.

A krémtúrót én is kenyérel adtam hogy elég legyen. De nem is igen vettem boltit, itthon csináltam friss gyümölccsel. :lol:
Vendég
 


Doo
olvastam,hogy császáros voltál,de a sok info miatt nem tudom megmondani,hogy miért.
mia2007
 
 


fú, én nagyon faggatózós vagyok :oops: néha agyukra is megyek sztem a szakembereknek. most a szemészt akarom majd faggatni, de sztem az se nagyon vevő az ilyen tudálékos anyukákra :roll: :evil: csak az van h én nagyon fegyelmezett ember vagyok: mindent betartok betű szerint, HA meggyőződtem annak szükségességéről és értelmes magyarázatáról. pusztán a tekintély alapján nem fogadok el szinte semmit. :oops: :oops:
sztem a tejérzékenység gyakori gyerekeknél. főleg ekcéma formájában. csak sok doki tojik rá és aszongya h akkor kenőcs aztán viszonylátásra: csak tünetileg kezeli a problémát. nekem van olyan ismerősöm, aki most, felnőtt korában járt utána h miért nem múlik el az ekcémája és úgy derült ki h tej és tojásallergiás.

ja, rizstej: én főleg dm-est veszek, de sztem sem az a legfinomabb. én is úgy gondolom h főzéshez viszont megteszi. inni annyira nem is szoktuk különben. bio boltos és intersparos rizstej (mindegyik olasz márka) sztem ízre jobb, de a bio az csak egy-egy darabot tart, az meg édeskevés, az intersparban meg hetek óta nincs egyáltalán :shock: :evil:
Vendég
 


mia, nem is fontos... :wink: most h olvastalak, leesett h már te is írtad ezt a toxémiát... bocsi :oops:
Vendég
 


annyira édi ez az Emma gyerek ezen az avataros képen! :D :D
Vendég
 


nem is avatar, de sztem érthető volt... :roll: :oops:
Vendég
 


Azt még akartam kérdezni, hogy a rizstejet ha kibontom, mennyi ideig jó? Mert amit én vettem a Dm-ben az 500 fölött volt egy liter. Azért azt luxus lenne kidobni. Vagy van olcsóbb?
Vendég
 


Hajni! hm... :roll: az "sántít" az írásodban, hogy olyan a hasad, mint volt DE előtte is terhesnek néztél ki! :shock: 49 kg vagy mennyi is vagy???!! (itt felhívnám a figyelmüket az "újaknak" már bocs a kifejezésért, de nekem ebből a topicból majdnem ki kellett lépnem hajdanán, mert itt mindenki 50 kg körül vagy az alatt mozgott, csak én nem :( és meg akarták alapítani a vékony anyukák topicját :wink: ) szóval hiszi a piszi, hogy Neked világ életedben nagy hasad volt!!
Doo, a ropi hasonlatodon nevetnem kellett, ne haragudj :oops: de olyan humorosan írtad :lol: :lol: sajnálom, hogy fogysz :(

Én 10 kg-ot híztam a várandósság alatt, 2 vel voltam több szülés után, aztán híztam szopi elején vagy 6-ot :shock: mondjuk éjjel is ettem :) túrótortát és társait. Na, ez a 8 már lement, még vagy 10 lemehetne :wink: na, jó ha még 4 lemenne én már annak is örülnék. A napokban megnéztem magam egy frissen készült képen (elég ritka, hogy le vagyok fényképezve) és fúj de gáz :cry: milyen voltam +8 kg-mal? :roll: asszem ez is tett a jókedvemnek a napokban :? :roll:

Kép
ági_bp
 
 


hurrá! chateljünk :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, én kb 4-5 napig használom a rizstejet. Én nem iszom, magunknak rendes tehéntejjel főzök, így csak zita eszi, és ugye nem fogy olyan gyorsan. De nem is romlik úgy, mint a tehéntej. Szerintem.

Kép
ági_bp
 
 


nincs is itt senki??? :cry: :cry:

Kép
ági_bp
 
 


én eddig a dm-est találtam a legolcsóbbnak :? én egy csomó kását azzal főzök (búzadara, kukoricadara, zabpehely - a leggyakoribbak), meg néha iszom belőle, újabban elkeverem egy kis gabonakávéval és kalácsot áztatok bele - szal nekem hipp-hopp elfogy. de gondolom h 3-4 napnál tovább nem célszerű tárolni. esetleg le is fagyaszthatod - én csináltam azt is régebben. semmi baja nem lesz tőle és pl főzelékekhez tudod használni.
Vendég
 


itt vagyok!
Vendég
 


a 3-4 nap jól hangzik, anni idő alatt elfogy. Mert főzit mindennap csinálok ahhoz kell és ha még kását vagy tejbegrízt is csinálok akkor biztos elfogy.

Ági, én tényleg sovány voltam, majd egyszer rakok fel aegym képet hat hetesen milyen gebe voltam. DE A HASAM AKKOR IS NAGGYON PÚPOS VOLT. oHNE HASIZOM, LAZA KÖTŐSZÖVET. hA MEGITTAM EGY POHÁR VIZET MÁR MEGLÁTSZOTT. ANNO, MÉG A PASIKNAK TETSZENI AKARÓ KORSZAKOMBAN, HA ESTE BULIBA MENTÜNK AZNAP ALIG ITTAM HOGY ESTE NE LEGYEN NAGY A HASAM. ÁÁÁÁÁ, most nézek a monitorra, mindegy nem írom át.
Vendég
 


közben elkalandoztam. :lol:
jaj, erre a gabonakávéra nekem is rá kellene szoknom, mert reggel rendeset iszom, du meg 3in1-t, és ahelyett ihatnék koffeinmentes gabonakávét is :roll:

Kép
ági_bp
 
 


ja igen, persze, már megint a szokásos: én magamnak is azzal főzök. de lehet, ha nem kellene diétáznom se nagyon variálgatnék... :roll:

most már muszáj leírnom: annyit panaszkodom mindig, pedig Viki olyan, de olyan édi mostanában! annyit okosodott hirtelen! és a napokban pont azon gondolkodtam h nem is annyira nyügi - csak ha a bkocsit akarja tolni úgy h a karomban van, meg ilyenek :roll: :wink:
és halálos, ahogy mostanában azt hajtogatja h tábi-tábi-tábíííí! fogalmam sincs h mit jelent, de édes! :D ja, meg a kuka a másik kedvenc szó. minden kukát megmutogat és mondja h ku-ka, ku-ka (pedig ezt szándékosan nem tanítgattam, csak vhogy ráragadt). Lilla a keresztanyja neve és mondja h Lill-Lilla-Lilla. van egy mesekönyve, amiben van egy lila lufi, na arra is mondja h lilla-lilla-lilla :lol: és már ő is tökre ért mindent - ha mondom h kezet mosunk, megy a fürdőbe és áll a kisszékére, kérem h hozza oda a papucsomat és hozza, stb. naggggyon ügyes! szombaton apja mondta neki h ültesse rá a kisautóra a maciját és odavette magához a macit és együtt autókáztak :lol: és a csúcs: egyik nap 7kor elaludt a karomban, de csak nem hagyta abba a szopit és 8kor felébredt :shock: :? és még olyan félkóma állapotban nézett rám és elkezdte simogatni a hajamat és mondta h si-si (simi-simi) :o :D :D rögtön békésebben tűrtem h aztán f11ig randalírozott még...
Vendég
 


A sűrített paradicsomos kérdésemre senki nem válaszol? :(

Amúgy nem ízlett Hangyának a bolognaim. :(
Vendég
 


Hajni, már megijedtem, hogy végig nagybetűvel írtál, ilyen vehemensen válaszoltál :wink: mi az hogy 6 hetesen??? :shock: mármint bébi korodban?

Kép
ági_bp
 
 


Doo, ez a simi annnyira ééédes, elolvadok :D :D

Kép
ági_bp
 
 


Nekem olyan olvadós élményem volt a minap, hogy Zita reggel szopizott és még visszaaludt, hasrafordult, s félálomban mondta, hogy anya-anya és elaludt :cry: :D

Kép
ági_bp
 
 


Doo, nem is panaszkodtál sokat. Szerintem itt Te panaszkodsz a legkevesebbet.

Nagyon ügyes Viki és milyen megható lehetett a simi. :D Olyan sok örömet tudnak apró dolgokkal okozni.

Hmm, kuka..., érzek némi hasonlóságot a gyerekeink közt. :lol:
Vendég
 


Ági, 6 hetes terhesen. :lol:
Vendég
 


Ági, ennyire nem érint érzékenyen a téma hogy csupa nagybetűvel írjam. Csak véletlen volt. :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?