Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Köszönöm a dícséreteket, Juca neked meg a helyretételt, aranyos vagy :lol:
(Egyébként magammal nincs bajom csak a rólam készült képek nagy részével :D )

Meglepy neked is köszi, lehet keresek egy decathlont. Nem szégyenlem a pocakot, sőt:) Csak néha nagyon zavarnak a bámuló emberkék már az utcán is mikor simulós felső van rajtam. Igaz, arányaiban inkább a mosolygósak vannak többen:)

Szülésznőkkel kapcsolatban: kiderült, hogy egy másik fórumon megismert nagyon kedves kismamatársunk anyukája 25 évig dolgozott a Margitban, tőle kapok majd infókat elvileg mindenkiről akit ismer, továbbítom majd annak akit érdekel:)
Jól számolom, hogy per pill összesen négyen vannak? (Betti, Zsófi, Katalin, Éva)
lillenet
 
 


Lillenet, engem nagyon érdekelne!

Akárhogy pakolom a cuccaim, mindenképp 2 táska lesz. Nektek sikerült egybepakolni?

Ti hogy tervezitek az első éjszakát a kórházban? Babával vagy baba nélkül?
dóri797
 
 


Dóri! Én akárhogy pakoltam lett egy bőrőnd és egy kis szülőszobacsomag!
Egyszerűen nem fér el kevesebbe!
Azt meg nem akarom,hogy mindenből kevesebbet rakok és majd Apa utánnamhozza!
És ha valami elfogy?
Már lesz@rom mekkora csomaggal megyek,minden legyen nálam és kész!!!
Már többször átpakoltam,ennyi marad!
Én mindenképp baba nélkül tervezem,nemcsak az első éjszakát,a többit is amit ott töltök!
A Jánosban eleve így csinálják,így is csak este 10-kor viszik el és reggel 6-kor már hozzák is!
Azt mondják legalább azt a 2-3 éjszakát pihenje még a mama,otthon már úgysem lesz rá lehetőség!

Kép


Kép
ibm
 
 

 
 

sziasztok.:)

ha a baba nem díjazza a pedikűrt, az más...:)
én már a kisebbik fiamnál szereztem pár vidám percet az anesztesnek, aki megdícsérte a lábkörmöm színét mikor kiterítve feküdtem a műtőben, majd a szobatársamnak, aki először a lakkozott lábujjaimat látta meg mikor betoltak a csaszis szobába, emlegeti is mindig, hogy első gondolata volt, milyen csaj az aki frissen mázgált körmökkel megy szülni??? :lol:
aztán jóbarátnők lettünk. :P

dóri, én bőröndbe pakoltam, abba minden belefért.:) de már írtam itt, hogy szerintem ez a legjobb, nem gyűrődik semmi, nem kell két nagy sporttáska, és mellé lehet egy kisebb tatyóban vinni azt, amit a szülőszobára szeretnél bevinni.

pocakot bámulók... utolsó hetemen összefutottam az utcán a szomszédaimmal, a nő olyan megdöbbent képet vágott, mintha valami borzalmat látna, legalábbis ezt gondoltam, még a kirakatban is megnéztem magamat, mi lehet rajtam ennyire furcsa???:)

aztán kiderült mi volt a megdöbbenés oka, mondta anyámnak, hogy ő nem is tudta, babát várok.:) rejtély megoldódott.:) ezek szerint jól titkoltam, pedig többször összefutottunk, igaz, épp ki vagy beszálltam az autóba a ház előtt, lehet pont úgy álltam, nem látszott a hasam.:)

szóval ki tudja miért bámulnak.:)
a pálffy doktor úr nagyon aranyos volt, utolsó előtti napomon ültem a szülőszobák előtti folyosón, elment előttem egyszer, kétszer, harmadszorra megállt, megsimogatta a hasamat és azt mondta: de szép pocak.:) remélem hamar meggyógyul és semmi komoly baja nincs!
meglepi-baby
 
 


ja, a baba hol legyen...


nagyfiammal 11 éve még nem babás szobában voltam, 3 óránként hozták ki. kisfiammal babásba mentem, de éjjel nem volt velem. mai napig bánom ezt. (szerencsére nem sérült az anya-gyerek kapcsolatunk :D )
most velem volt a kislányom, első naptól kezdve, csak a reggeli és esti kötelező vizitre/fürdetésre adtam be. és nagyon jó volt!!!:)
igaz, egyedül voltam, egyágyasban, így nem sírt fel más babát (nem is sírt egyáltalán egyébként), és őt se sírta fel más babó.

ha valaki bírja fizikailag, akkor miért ne? aludjon a babával.:) mondjuk ehhez az is kell, ne legyen aggódós, tudjon nyugodtan aludni úgy is, hogy tudja, mellette a bébi.
mivel a bevásárlókocsiját nagyon utálta a lányom így velem aludt, az én ágyamban, a köntösömben.:) (születésétől igazi csaj, már első nap elkomunizálta a ruháimat!:))
meglepi-baby
 
 


Csajok!

Hááát.

vérnyomás: 152/65 p:105
pisi rendben
fekvés, koponyavégű, de kicsit haránt, és nyújtott lábakkal.
méhlepény 2. fokban érett, magzatvíz kevesebb -> külön oda kell figyelni erre a gyerekre
lábaim-> erősen ödémásak
C2000

Már jövő hét pénteken mennem kell ctg-re.

Doki jún. 28-júl. 9. között szabin lesz. júl 26-tól szintén, de előtte ez a gyerek meg fog születni, elnézve a lábam, méhlepényt stb.
Uh-ra is előbb kell mennem.

Szülésznővel jövő héten felveszem a kapcsolatot.

Ja és kölcsön kell kérnem egy vérnyomásmérőt, és mérni, mert ha még egyszer 140/ x felé megy, akkor azonnal szólni. Most egyébként dugóból estem be, valszeg ezért volt magasabb, na de ennyivel?

Ha első gyereket várnám totál bekakáltam volna, de most csak szimplán befostam.

Megyek csajok, és visszaveszem az optimizmusomat. Jókor fog születni, spontán fog születni, természetesen fog születni stb...

Szülésznőt jövő héten keresem meg, doki Évit ajánlotta. Meglátjuk, mondta a vak is. :twisted:

tjuca
 
 


ziasztok!

Megjöttem!
Ctg-n nagyon aktív volt kiscsávó,időnként majd lerúgta a tappancsot,elég kacifántos görbét kaptunk,de dr. meg volt elégedve.
Vizygálat volt,továbbra is egy ujjnyi,de aztmondta nagyon szépen felpuhult,készülődik a kisember!
Azt is mondta ne ma menjünk mert péntek 13 van és amúgy is ügyelt tegnap! Laughing
Mondtam,hogy pedig mára jósolták,azt mondta: na jó akkor menjünk ma! Laughing
06.21. a hivatalos kiírás,azt mondja a végén még jól matekoltunk Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Mondtam:NE MÁ!!!!!!!!!!!! Crying or Very sad
Szóval várunk mint eddig!


Juca! Hú! Ezek tényleg nem túl jó adatok,mikorra vagy kiírva hivatalosan?
Kíváncsi vagyok mit intézel szülésznő ügyben! :wink:

Találkoztam a dr-nél egy lánnyal aki egy hete szült!
Nagyon-nagyon megvolt elégedve mindenkivel és mindennel!
Reméljük mi is így leszünk! :wink:

Kép


Kép
ibm
 
 


Sziasztok!

Ibm, nem volt ma benn a dokim, úgyhogy megint nem tudtam vele beszélnő szülésznő-témáról! Már nagyon a finisben vagytok! :D Nagyon izgi!

A lábamon a köröm nekem is ki van lakkozva, a pedikűrrel nincs gond, csak a fazonnal, mert azt egyszerűen nem érem el a hasamtól, de nem is erőltetem, mert Törpi utálja, ha összenyomom.

Azt hiszem, ezt az együtt-külön éjszakázást majd az aktuális állapotomhoz igazítom. Jelenleg el sem tudom képzelni, hogy egy órát eltöltsek nélküle, ugyanakkor nem akarok úgy belevágni az első hetekbe mint a mosottxar, szóval nemtom.

Juca, nem túl jók az értékeid! Nem szedsz bogyót a vérnyomásodra? Vagy eddig az okés volt, ha jól emlékszem. remélem nem fog megugrani!

Én megkíséreltem ma ctg-re bemenni. Bedobtam a kiskönyvem, leadtam a pisit, majd 2 óra várakozás után feltűnő lett, hogy már vagy fél órája nem hallom a ctg-t benntről és engem mégsem hívnak be, így vettem a bátorságot és megkérdeztem, hogy mégis mi van (aki járt már itt az tudja, hogy egy ilyen bekopogáshoz nagy elvetemültség és bátorság kell ) . Kiderült, hogy összekutyulták a nevemet valakivel és más néven szólítgattak folyamatosan, amire nyilván nem hallgattam. Majd végül bejutottam, de kiderült, hogy dokimnak dolga van a Jánosban, így a streptot sem tudja levenni, úgyhogy hétfőn mindenképp vissza kell mennem és akkor csináljuk meg akkor a ctg-t. Vagyis totál potyára töltöttem ott a fél délelőttöt :evil: Egyébként többször elnézést kértek a tévedés miatt, szóval rendik voltak.
Még az a jó, hogy hétfőn diabteses ellenőrzésem lenne egyébként is, szóval amúgy is ott dekkolnék.
dóri797
 
 


Nem akarok belekotyogni, de volna 1-2 gondolatom a babával-babanélkül töltendő éjszakákhoz... :)
A legfontosabb, hogy MÉRLEGELJETEK!
Az első éjszaka általánban alig alszik vmit az ember, mert pörgetik a hormonok, az élmények - régen pont ezt töltötték bent a babák megfigyelésen.
A második nap még kitart ez az állapot, de a második éjszakára nálam mindkétszer ólmos fáradtság öntött el. Csillát ki is kértem, és hajnal 1/2 3-ig bírtam, hogy csak cicivel a szájában volt csendben és szunyált, én meg ébren figyeltem, mert ha elszunnyadtam én is, kicsúszott a cici, és kezdődött az üvöltés. Akkor már annyira remegtem a fáradtságtól, hogy attól féltem, elejtem a lányom. Úgyhogy megkértem a csecsemősöket, inkább vigyék be, jobb kezekben lesz. Szopizni még nem nagyon volt mit, órák óta felváltva folyton mellen volt, tök üresek voltak a tejeszacsik.
Persze szétbőgtem magamat, hogy még erre se vagyok képes, hogy ellássam a lányom. (Mondjuk ez a bőgés valszeg épp a felpörgött állapot és a szülés feszültségének levezetése volt.)
REggelig úgy aludtam, mint akit fejbevertek, 1/2 6-kor már tűkön ülve vártam a lányom. A sok cicinlógásnak és utána a pihenésnek köszönhetően reggelre majd' kipukkadtak a tejcsárdák! :)
Egész nap nagyon jó volt együtt, de estére teljesen hulla voltam megint, így 11-kor beadtam a lányom, mert éreztem, hogy muszáj vmennyit pihennem, hogy a másnapot megint végig tudjam csinálni a kiscsajjal, és ne omoljak össze.
Ja, mert én nem tudok a gyerekeimmel együtt aludni, mert ha ők édesen alszanak, akkor is minden sóhajukra azonnal pattanok, jajbiztosmindjártfelébred, és nem alszom semmit.
Szóval tudomásul kell venni, hogy egy szülés igenis rengeteg energiát vesz ki az emberből, főleg ha előtte az ember mondjuk vajúdott úgy 24 órácskát és szinte semmit nem aludt már napok óta, előfordulhat, hogy bizony halálosan fáradt lesz.
A csecsemőosztályon épp azért vannak, hogy segítsenek, vigyáznak a babára, amíg összeszedjük magunkat. És ezen nincs mit szégyellni!
Irigylem azokat az anyukákat, akik hipp-hopp regenerálódnak, és első perctől bírják a strapát a picivel, én nem ez a típus vagyok. :oops:
Úgyhogy ne legyen senkinek lelkiismeretfurdalása, ha úgy érzi, annyira kész van, hogy be kell adnia a babát az első éjszakákon!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Szülésznőkről nekem is jöhetnek az infók priviben!

Juca! Sikerült megigényelned a házassági akvi kivonatot? Én is postán intézném (mi nyíregyházán esküdtünk)... Vagy nem tudjátok, anyum is kikérheti ott a helyszínen?
Ki lesz végül a szülésznőd?

Múlt héten a dokim körbevitt a szülészeten. Megnéztünk mindent-szülőszobákat, előkészítőt, csaszis helyiséget, és a gyermekágyas részt is. Nagyon furcsa volt látni a pici babákat, hogy az újdonsült anyukák ott tologatták a kis kosarakban. El sem tudom képzelni magam ugyanebben a szituban. Pedig biztos ilyen lesz :lol:

Azt hiszem a babával töltendő éjszakákkal kapcsolatban valami hasonlót érzek, mint amit Cas írt. Nagyon örülök, ha ott lehet velem, és simán megy minden, el bírom látni, és még pihenni is tudok. ez a cél. De lehet, hogy tényleg annyira kész leszek, hogy örülök, hogy élek, és akkor majd ott mégis beadom a kiscsajt. De tényleg reménykedek, hogy "simán" bírjuk majd. Azért tök jó, hogy már olyan a kórházi helyzet, hogy bent is "kipróbálhatod" hogy is mennek élesben a dolgok a babával, és nem otthon szembesül az anyuka, a kérdéses dolgokkal, amikor hazamegy. Azt hiszem ilyen szemponból is nagyon hasznos a dolog, hogy egy kicsit már ismerkedünk egymással, és ha gáz van mág van kihez fordulni-kapásból.

Nem tudjátok, a fizetős szobába bejöhet apa? Vagy tökmindegy, hogy a 3ágyasban vagy a "szállodaiban" van az ember, úgyis csak az üvegen keresztül láthatja majd a pici lányát?
Kivinni se lehet a babát? De én ugye kimehetek az előtérbe? Szóval hogy is van ez?

panna1
 
 


Panna!

A fizetősbe bemehet látogató, a normálba nem. Kivinni nem lehet a babákat, nem is lenne hova. A mamák nincsenek bezárva :wink:

A szülésznőkről én is kérnék infókat!!

Nincs valami jó tippetek gyomorégésre? Megőrülök, alig bírok valamit enni, máris kezdődik. Eddig azt sem tudtam, mi fán terem, most meg a 3. terhességemnél jön elő :roll: !?
Köszi
Joha
joha
 
 


Baba éjszakára:
Hát én a magam mellett tartás pártján vagyok. Főleg az új helyzetben, amikor 1 csecsemős van csak, hogy figyelne az oda pont az én kicsikémre?

Ráadásul amikor nem volt velem (első éjszaka + mikor besárgult és kék fényben volt egész nap) akkor minden babasírásra felébredtem és futottam a csecsemősökhöz, hogy vajon az enyém az? És 9 hónap együttlét után csak az volt elviselhető állapot, ha ott feküdt mellettem az ágyamban (legtöbbször rajtam, a nyakamhoz bújva) és úgy aludtunk. Ha nagyon fáradtnak éreztem magam és féltem, hogy így nem elég biztonságos, akkor beraktam az ágyába és fogtuk egymás kezét.

Persze tényleg mamája válogatja, van aki később is akkor alszik jól, ha hallja a szuszogását, más meg ettől ugrásra kész.

Szülésznő:
Megkérdeztem, az orvosok mellett nem terveznek állandót (volt ilyen infó).

A.
v_andi
 
 


Joha!

Nekem is sokszor ég a gyomrom, azt mondta a védőnő, hogy a Rennie-t lehet ilyenkor szedni. Nekem segít is általában. Az íze elég vacak, de gyorsan elrágcsálom és akkor nem olyan gáz.

panna1
 
 


Gyomorégés:
Én iszonyú emlékeket őrzök a Rennieről (szétrágtam és rögtön kihánytam, a gyomorégés még rosszabb lett), de a gyógyszerész azt tanácsolta tördeljem fel legalább 4 darabba és vegyem be vízzel, úgy is hatékony. Kipróbáltam, működik.

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam védőnős-gyerekorvosos előadáson. Panna, a fizetős szobába bármikor bemehet apa, baba nem mehet sehova, csak az üvegig.

Gyomorégés: én is Renniet eszem, illetve néha az is elég, ha eszem egy kanál mustárt és iszom rá egy kis vizet.

Kérdeztem tegnap az orvosom szülésznőválasztás ügyben. Azt mondta, hogy nagyon kevesen vannak és mindegyik nagyon kedves lesz szüléskor! :lol:
Egyébként elég nagy a babám, főleg a feje (+ vérnyomás és diabetes ) , ezért nálam valószínűleg császár lesz, így fölösleges.

Ha valakit érdekel valami az kérdezzen, hátha elhangzott tegnap és tudok válaszolni.

Most olvastam, hogy megszületett Ibm babája! GRATULÁLUNK! :lol: :lol: :lol:
dóri797
 
 


IBM!

Nagy nagy gratula, várjuk a híreket, és a képeket!

tjuca
 
 


Gratu IBM!!!!

panna1
 
 


Dóri!
Tegnap én is voltam az előadáson. Ezek szerint láthattuk is egymást... :lol: Csak te inkognítóba vagy, én meg álcáztam magam, mert most göndör a hajam (vasalásmentes...)

panna1
 
 


Tudtok súgni? A Margitos szülészeti honlap nem érhető el :cry:
Ugye van még egy ultrahang vmikor a 36. héten?
Engem a doki a 35. hétre (jövő7 csüt) hívott vissza a kicsit nyílt méhszáj miatt, mondta, hogy akkor vesz kenetet is (strepto..), de nem emlékszek, hogy UH-t is mondott volna. Nem tudom, kell-e időpontot kérnem rá...

És még egy: apás beöltözős szettet kell vhol venni nekünk, vagy majd ők adnak apukának, és csak papucsot vigyünk neki?

panna1
 
 


Panna!

Az utolsó uh kb. a 37. héten szokott lenni. Erre is kell időpontot kérni.

Nekem már most 34+0 kell mennem ctg-re, és gyanítom jövő héten strepto is jön, de uh-ra csak júli közepére kell időpontot kérnem. Végülis doki megnézte kölköcskét uh-n egy kicsit, ahol megállapította, hogy nagyon érik a lepényem, kevesebb a magzatvizem... súlyt persze nem mért, de az sztem nem is annyira lényeges.

Szettet nem kell vinni, adnak. Amúgy jót mosolyogtam. Eltöprengtem, hogy bemégy a tescoba, és kérsz egy zöld felszerelést apának a szülésre, a lábára mondjuk 44-es textilpacskerrel. :twisted: :twisted: :twisted:

Apropó, a doki által ajánlott szülésznővel hogyan vegyem fel a kapcsolatot, ha pénteken nincs szolgálatban??? :shock: Küldjek rá egy sms-t? Vagy jelentkezzek be a wiwen??? :roll:

tjuca
 
 


Jaj Juca! Hát persze, hogy nem a Tescoban. De vhol olvastam, azt hiszem másik kórház szülészetére írták a csajok, hogy ott a kórházban meg kell venni az "apás" szettet. Talán az ottani gyógyszertárban vagy közvelenül a szülészeten... Szóval van ilyen...

Én már baromi kíváncsi vagyok Rékus paramétereire, arra is, hogy befordult-e (bár szerintem még nagyon mozgásban van :lol: ), meg hogy mekkorára becsülik a súlyát. Az szerintetek gáz, ha megkérem a dokimat (úgyis a kórházban randizunk), hogy ultrahangozzon is egyúttal?

panna1
 
 


Szülésznő ügyben nincs ötletem. Azt hiszem nálunk nem lesz fogadott. Úgy néz ki apa mégiscsak bejön velem :P

De mi van azzal, hogy minden dokinak kell maga mellé választania szülésznőt? Ez akkor most van vagy nincs?

panna1
 
 


sziasztok

gratulálok ibm-nek!!!




lányok, remélem nem haragszik meg südve... egy másik fórumon olvastam, megszületett a babája, sára. nagyon korán jött és nagyon picike. :cry:

gondoljunk rá mindannyian, szorítsunk a picilánynak és a mamájának.
meglepi-baby
 
 


Panna,

még lesz egy uh, de már most érdemes időpontot kérni, mert nagyon be vannak táblázva. Tegnap olyan rendesek voltak, hogy soron kívül csináltak nekem uh-ot, pedig csak időpontot mentem kérni. Leesett az állam. (mondjuk épp nem várt senki) :D :D :D

Apukának csak papucsot és enni-innivalót kell vinni, nehogy rossszul legyen az éhség miatt. :wink:

Ja, és az utolsó vérvétel most már a 37. héten van. Ezt nem értem miért tették egy héttel későbbre.

A mi lánykánk óriásinak készül, most kb.3200 gramm. Utoléri a nővérét, aki 4 kiló volt. :lol:

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Südve!

Nagyon szorítok!

Akkor a Jánosban van a baba?

tjuca
 
 


Jól látom, hogy Südve babája nem egész 27 hetesen született meg? :cry: :cry: :cry:
Nagyon-nagyon szorítok nekik!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Upsz, ez lemaradt:

IBM
Nagy-nagy gratula nektek!!! Várjuk a beszámolót! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


cas, nem, már 2 hete.:(

csak azért merem, mert más fórumon már nyilvános:

http://sudve.freeblog.hu/

remélem südve nem haragszik meg érte.
nagyon sokat gondolok a picilányra.
meglepi-baby
 
 


Összeszorult a torkom olvasva a blogot.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon sok erőt kívánok nekik!!!!!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Panna, én voltam az, akinek a férje kb 45 percet késett a 60 perces előadásról! :oops: :oops: :oops: Én szekáltam a gyerekorvost egy csomó kérdéssel (tápszerezés, infúzó, cukros kismama stb ) :oops:
Apának csak papucs kell, illetve enni- és innivaló.
Valaki írta korábban, hogy a dokinak mégsem kell maga mellé szülésznőt választania.

Juca, én felhívnám telefonon a szülésznőt! Hogy van a vérnyomásod? Az enyém alattomos módon kúszik felfelé. Minden héten csak 3-5 Hgmm-rel nagyobb az átlagvérnyomim. Eleinte 3x1 dopegyttel 105-115 között volt, most már 125-135 között van az átlag. Ez szerinted nagyon gáz? Félek, hogy egyszer hirtelen megugrik...

A 37-38. heti ultrahangra miként kell bejentkezni? Helyileg hol van az uh?

Südve, nagyon nagyon drukkolunk Sárának! Tudom, hogy nem olvasod, de azért eljut hozzád az a sok energia, amit ezekhez a nehéz hetekhez küldünk!
dóri797
 
 


Südve!

Én is nagyon szorítok nektek, és hogy a kis Sára szépen rendbejöjjön!!! Úgy látszik nagyon küzd a pici lány! Próbálok neki sok pozitív energiát küldeni, és persze Nektek is, hogy ti is bírjátok a megpróbáltatásokat!

panna1
 
 


Dóri!

Én meg az voltam, aki késett egy kicsit, drapp szinű csíkos felsőben, szólóban érkeztem... Mindig mindenhonnan elkések :oops:
Az UH a 3.-on van (ha jól emlékszek), telefonon kell bejelenktkezni:
250-2420/330 Reggel 8-10-ig vannak időpontok.

panna1
 
 


Panna, rémlik valami, bár nehéz mert a csapat háromnegyede késett! :wink: Amikor elkezdte a védőnő kb 8-an voltunk bent.

Köszi az uh-os infót! Ezt saját doki csinálja vagy valaki más?
dóri797
 
 


Szülésznőt úgy kell felkérni, hogy vagy az orvosod megadja a telefonszámát, vagy a szülőszobán megmondják mikor van bent és akkor egyrészt telefonon egyeztettek, másrészt valamikor személyesen találkoztok.

A.
v_andi
 
 


Az UH-n két szonográfus hölgy dolgozik, ők csinálják alap esetben. Én múltkor összefutottam a dokimmal bent, így ő megcsinálta. De az előző 3-at azt a szonográfusok intézték...
Legfeljebb kérdezz rá a dokidtól

panna1
 
 


Ok, köszi, akkor megkérdezem őt is!
dóri797
 
 


Helló!

Ma beszéltem a szülésznővel telefonon, vasárnap találkozunk személyesen. Így telefonban nagyon kedves volt. :wink:
A doki abszolút leadta neki a drótot, mindent tudott rólam. Ez kicsit bizarr. :shock: de legalább nem kell Tójától Baranyától kezdenem a történetemet.

Leht én vagyok a H. L. (hisztis liba), vagy valami hasonló, de remélem azért nem. :twisted:

tjuca
 
 


Megjöttem a dokitól. Ha három hét múlva kapom azt, amit most, akkor boldog vagyok.

Magasabb a szívfrekvenciája Pacának, hop (halványan opalizál a vizelet) a többi ok.

Az mit jelent, hogy magasabb a gyerek szívfrekvenciája? Valamint ugyan nem mondott doki semmit, de kicsit rossz előjelnek vettem, hogy levette már most a strepto kenetet, és kérdezte mikorra kaptam időpontot. Továbbra sem akar ijesztgetni úgy látom, de megint ismételte, hogy mérjem a vérnyomásom, és egy hét múlva találkozunk. Blanka meg eleinte úgy fogadott, hogy mit keresek ilyen korán itt (34+0), majd ő beszél a dokival, mikor látom jön vissza és címkézi a kenetes kémcsövet, és mondja, hogy föltétlenül menjek uh időpontot kérni, akkor vettem az adást, meg ő is.

tjuca
 
 


Juca,
Végül melyik szülésznő lett?

Egyébként elképesztően kommunikálnak itt a Margitban, már-már azt hinné az ember, hogy nem is a magyar egészségügyet látja! Nekem szerdán (39. hét) felment a vérnyomásom, migrénem volt 3 napja, két hét alatt 2-2 kilót híztam (lábaim mint az elefánté), szóval felhívtam Sztanyikot és a szülésznőt (Kati) mi legyen? Megijedtem, hogy toxémia. Szülés közben lehettek, mire elértem őket már egyeztetettek, hogy mikorra menjek be és mi a teendő (sajnos semmi szülés), mára pedig szintén volt közös haditerv (ami még mindig nem működött, mert a gyerek csak marad fenn, méhszáj semmi).

A.
v_andi
 
 


Vandi!

Végül Évi lesz. Nem hezitálok ezen sokat, mert azt hiszem nem vagyok abban a helyzetben. Egyelőre apró dolgok, de egyik sem fényes. Sem a múltkori vérnyomás, sem a kevesebb magzatvíz, sem a magasabb frekvencia, sem a lábaim, sem a halványan opalizló vizeletem...

tjuca
 
 


Juca,
Nekem is Évát ajánlotta a doktor úr, csak én Katit már kicsit ismertem, ezért választottam őt.

Az én babácskámnak is irtóra vert a szíve a múltkor, simán 180-ak voltak, én megijedtem, de sem az orvosok, sem a szülésznő nem. És volt egy kis fehérje is a vizeletben, erre azt mondták belefér... A lábaim pedig! Esténként komolyan úgy érzem, hogy egy elefánttal kereszteztek és nem tudok végigmenni az előszobán.

Egyébként nekem mindkét terhességnél az volt a tapasztalatom, hogy a 35. héten valahogy megbolydul az ember szervezete, olyankor persze izgulnak, nehogy szülés legyen, mert ez még pont nem jó, aztán eltelik 2 hét, közlik, hogy jöhet, de akkor valahogy már eszében sincs jönni :?

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Csak egy nagyon gyors bekukkra tudok jönni!
Szóval mint tudjátok megszületett Áron baba,nagyon hosszú volt és nagyon fájdalmas,de a végeredmény felfoghatatlan!
A Margitban mindenkire csak jót tudok mondani,hihetetlen rendes volt mindenki!
Szülésznővel kapcsolatban nemtudom,hogy vállal e szülést,de a Jakab(ebben nem vagyok biztos :oops: ) Ágit nagyon tudom ajánlani,ill. mint már említettétek Évit,kicsit szigorú,de tényleg nagyon jó!
Kellemesen csalódtam benne!
Császár lett a vége vasárnap és csüt. jöttünk haza!
Dobok egy friss fotótt,most mennem kell!
Igyekszem jönni és segíteni abiben csak tudok!! :lol:

Kismamiknak kitartást és könnyű szülést kívánok!

Kép

Kép


Kép
ibm
 
 


Ibmnek nagyon nagy gratula, szép nagy babának látszik! :D

Südvééknek és Sacinak :D is nagyon drukkolok!

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


IBM!

Nagyon kis falat Áron baba!!! Számomra olyan kis csöppnek tűnik, el se hiszem, hogy a miénk is ilyen kis picurka lesz (egy ideig :lol: ). Én most 4-5 hónapos babákhoz vagyok szokva, ők a legfiatalabbak a baráti körben... És ők Áronhoz képest már nagyok...

Azt hiszem én is elkezdtem a vizesedést sajnos. A gyűrűim kezdenek szűknek bizonyulni, meg a papucsom, szandim is. GOndolom ez a nagy meleg meg a szombati esküvős progi sem tett túl jót a helyzetnek. Remélem nem viszem túlzásba. HA így marad, ez még nem olyan vészes. Most csak itthon tényledek majd, lesz időm pihizni is, majd meglátjuk hogy alakul a dolog...

panna1
 
 


Sziasztok!

Ibm, gyönyörű Áron! :lol: Gyere mesélj majd a szülésről!

Panna, szegény, már neked is?! Nekem már eltűnt a bokám...

Juca, találkoztál a szülésznővel? Én nem tudom, hogy a magasabb frekvencia mit jelent, csak azt, hogy a környezetemben rengeteg kismama idegeskedett már ezen és végül nem volt semmi gond!

Nekem a múlt hét pénteki ctg-m lett borzalmas, fel is kellett mennem uh-ra, de ott már okés volt minden. Lepény másod-harmad fokban érett. Ez nem rossz ilyenkor?
dóri797
 
 


Dóri,
A méhlepénynél ilyenkor már ez normális, engem viszont megnyugtattál, hogy felküldenek UH-ra, ha felmerül bármi gyanú. Mert nekem a múltkor az utolsó CTG nem lett jó, másnap indították a szülést. Kiderült, hogy el van meszesedve a méhlepény, de mondjuk Bencének kutya baja nem volt ettől, 3600 gr, tiszta magzatvíz, 9/10 Apgar és születés után 10 perccel érdeklődve nézegetett mindenkit...

A.
v_andi
 
 


Dóri!

Igen. Találkoztunk. Nekem bejött, nem egy mézmáz, de én nem is kedvelem a nynyuzgatós embereket. Tetszett benne, hogy mindenre figyelt, és nagyon jól összedolgoznak a dokival. Majd egy órát trécseltünk, aztán megnézte elsőszülöttemet is, meg a férjemet is. Azt hittem csak úgy elköszönünk, de nem , csak jött, és kérdezte hol a csapat.

Összerakatta a cuccaimat, megadta a számát, elérhetőségét, mikor van stb. Most pénteken este kell hozzá mennem, ami nekem is jobb.

Hol tartasz? Csak azért kérdem, mert pont rákérdeztem a lepény témára, meg a kevesebb magzatvízre.
Lepény: nem baj, hogy elérik a 37-38. hétre, de fokozottan kell figyelni. Ugye elvileg 40 hétig tart a mandátuma, de pl. toxémiánál kevesebb. Kingával kiírt dátum előtt 2,5 héttel az uhun már ilyet írtak:III. fokban érett lepény erős meszesedéssel. Uh után 10 nappal született Kinga, de tény, hogy nagyon néztek. Szóval amíg doki nem izgul, neked sem szabad!

magzatvíz: pillanatnyi állapotot tükröz, lehet éppen többet ivott és kevesebbet ürített. -> ezt mondta a szülésznő

Viszont a kettő együtt, kevesebb magzatvíz+érettebb lepény nem olyan nagyon jó, azt jelenti, hogy gyereknek jobban kell küzdenie benn egy kicsit.

Vandi!

Lehet a melegtől is, de gyanúsabb, hogy a fenn említett két dolog-> érettebb lepény+kevesebb magzatvíz melletti magasabb frekvencia azért van, mert Paca pörgeti magát, hogy hozzájusson a jogos kajájához. :shock: Figyelnem kell, meg engem is figyelnek. Ha a következő ctg is hasonló, akkor nem tudom mi lesz. UH-ra 4-re kaptam időpontot, de gyanítom, ha hasonló ctg-t nyomunk, akkor péntek este ránéznek a kis büdire, hogy min spanolja magát ennyire, lehet valami huncut ságot művel odabenn.

Amúgy Kingával jól mutatta az uh a lepény egy mészbánya volt, de a többi egyezett-> tiszta víz, 9/10-es apgar. Az egyetlen, hogy a 10 nappal azelőtti uh és születési súly alapján már nem nagyon kapott magára husit az utolsó időkben. :?

Nálunk sem lesz gond remélem, lassan úgy érzem magam, mint a Mátrixban, hogy mindenki figyel. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratukat,meghoztam a szüléstörténetet!
Brutális volt,de megérte! :wink:

Áron születésének története

2008. 06.14-e du. 3-kor a szokásos álomkór jött rám,így elmentem lefeküdni.
Nemtudtam elaludni mert görcsölt a hasam,de nem úgy ahogy szokott,ez olyan más érzés volt!
Kezdtem felfedezni a rendszerességet a görcsök között majd figyelni kezdtem az órát,szabályos 10-15 percesek voltak!
Felkeltem,mivel aludni már nemtudtam és a családdal közösen mértük a teraszon az időt.
Úgy tűnt a ma éjszakát már nem töltöm itthon.
Még bekajáltam sültcsirkecombot,meggyespitét mondván kitudja mikor ehetek legközelebb.
Felhívtam sógornőmet,hogy ne csináljon estére programot,mert úgy néz ki itt az idő!
Lezuhanyoztam,bepakoltam a maradék holmimat és 20:00-kor elindultunk a kórházba Apával és sógornőmmel!
A kórházba érve készült ctg,ekkor 6 percesek voltak a fájások,de nem volt vészes,gondoltam talán haza is küldenek.
Hát nem így lett, az ügyeletes megvizsgált,magzatvíz tiszta,2 ujjnyi tágulás,hálóing és irány a szülőszoba.
Megkaptama beöntést,majd óránként ctg és vártunk.
Dr-met értesítették,de mivel még messze volt a vége nem jött még be,de folyamatosan telefonon értekeztek.
Éjszaka fájogattam,de nem történt semmi,sógornőm a széken szundított mellettem,Apa hol a váróban,hola kórház udvarán a kocsiban,haza egyik sem akart menni.
Nagyon sajnáltam őket is,de nagyon örültem,hogy mellettem maradtak!

2008.06.15. 8:00

Megérkezett a dr-em és burkotrepesztettek,innentől egy ideig nem kellhettem fel,de végre történt valamiés tudtam nincs visszaút,Áron baba bizony hamarosan világra jön!
Ezután jöttek az erősebb fájások,de nem tágultam eléggé így bekötötték az oxitocinos infúziót,persze elsőre a szúrás nem sikerült.
Ekkor küldtem a babanetre az utolsó sms-t,ezután jött a poklok pokla!
Iszonyatos fájdalmaim voltak,kissé nagy adag volt a gyógyszer is amit kaptam.
Kaptam egy szurit a fenekembe,hogy gyordsabb legyen a dolog,ültem labdán,sétáltam,kitágultam de a kis buksija nemtudott lejebb jönni.
Eközben folyamatosan 2 orvos és egy szülésznő vizsgált,azthittem megőrülök.
És mindig csak azt mondták még adnak fél órát neki,még fél óra,még fél óra!
Ekkor már üvöltöttem a fájdalomtól,kértem,hogy adjanak valami fájdalomcsillapítót,kaptam is egy fél ampullát,amitől 2 fájás között éegalább elájultam,de akkor mindig jött valaki vizsgálni!
Már kiabáltam a dr-el is,hogy miért nem segít már valaki,miért nem csinálnak semmit??????
Mire egy utolsó vizsgálat után közölték,hogy megyünk a műtőbe,császármetszés,nem fér ki a baba!
A 2 csíkos tesztem óta rettegtem,hogy spinális érzéstelenítésben császármetszés lesz a vége!
És igen..............,az lett.
Pillanatok alatt bekötötték a katétert,megkellett innom valami löttyöt,hogy ne hányjak,kb. 3 papírt írtam alá,de fogalmam sincs mit.
Már nemtudtam követni,hogy mi történik velem,csak arra tudtam gondolni,hogy mindeggy is csak legyen már vége!
Kaptam még gyorsan antibiotikumot,a végére szegény kisfiam már belekakilt a magzatvízbe,de a szívműködése végig jó volt.
Betoltak a műtőbe és ott még egy utolsó iszonyatos kínban volt részem,mikor megakartak szúrni és ehhez összehajtottak!!!
Kérték,hogy bírjam ki ez lesz az utolsó fájdalom!
Így is volt,megszúrtak és perceken belül elvittek a fejem felett egy hatalmas hajú,lila kisembert!
Mikor felvágták a hasam azt mondták: úristem mekkora haja van!
Ez volt aznap az első jó hír amit hallottam!
Elvitték,lemosták,ellátták majd visszahozták nekem 2 puszi erejéig.
Nagyon megviselte őt is a szülé,de így volt tökéletesen gyönyörű a hatalmas hajával,lila testével,remegő szájával és a csúcs fejével!
Egyszerűen gyönyörű volt és az enyém!
Mikor mondták,hogy 4000 gramm és 52 cm visszakérdeztem,hogy mennyi?????????
Azthittem hosszabb lesz,de így is csak a pofija volt pufi!
Aztán befejeztek engem is.
Mondták,hogy nemtudott volna kijönni,mert a nyakán volt a köldökzsínór és még maga előtt keresztbe is mintha be lenne kötve biztonsági övvel!
Anyu mondta: látod nem akarta,hogy elhagyd,bebiztosította magát!
Mikor kitoltak a műtőből Apa,Anyu és a sógornőm is ott állt könnyes szemmel ,halálra izgulva és Apa csak annyit mondott,hogy KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amennyire fájdalmas volt annyira szép!
Tényleg leírhatatlan és felfoghatatatlan az az érzés amikor odaadják azt a kis embert akit 9 hónapig vártál és védtél a testeddel és most ittvan,és a tiéd és örökre ittmarad!
Azthittem hiányozni fog a pocakom,de nem így lett,sőt furcsa,hogy nemrég még volt pocakom és ez a kis ember ott volt benne.


Hát így jött a világra a mi szemünk fénye :Áron baba ,2008.06.15-én,16:20-kor!!!

És egy fotó:

Kép

Kép


Kép
ibm
 
 


Andi, Juca, köszi az infókat a méhlepényről! Holnap megint ctg, kiváncsi leszek mit alkotunk majd!

Ibm, hát nem volt semmi a szülésed! Persze a lényeg a végeredmény: nagyon édi Áron, gondolom azonnal beleszerettél! :lol: :lol: :lol: (feltéve hogy már nem estél elötte szerelembe :lol: )
Olyan rossz, hogy ezeket a köldökzsinór tekeredéseket nem lehet az uhun látni! Egy csom fájdalomtól és szenvedéstől kímélné meg a mamákat és a babákat is!

Egy rendkívül fontos technikai kérdés: saját hálóingben kell szülni?
dóri797
 
 


Igen! Saját hálóingben voltam.

Kép


Kép
ibm
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?