Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nici :) Holnap kipróbálom :)

<
sziszka78
Tolna

Hahó Csajok!

Látom mindenki hétvégézik, félgőzzel megy csak a fórumozás.
Visszakeveredtünk Bp-re, megvolt a triatlon verseny, jó volt talizni a barátnőmékkel is, szóval tök jó kedvem van. Csak egy kicsit az lomboz le, hogy a párom már megint legénybúcsúban, ezúttal Kecskeméten. NAgy kedve nem volt nekiindulni a mai - tegnapi autós körút (meg a verseny) után, dehát a férfiúi kötelesség :wink: . Nagyon tudom sajnálni szegényt :lol: :lol: :lol:
Szuszu! Férjem spuris társai szintén csúcsfutottak ma a Kékesen :) Ha a Kedves is azt választja, biztos összefutottunk volna ott.... De így a Balcsi felé vettük az irányt.

Ma elrohantam szopipárnát venni, a Minimanóba. Azt hiszem ott a legolcsóbb közel-távol. Most mosom a huzatát, mert szegény még elég büdi, legalább a huzat illatozzon. Holnap ha jó idő van kirakom szellőzni a belsejét, hátha elszáll a műanyag szag... Amúgy szimpatikusnak tűnik a párna, azt hiszem a golyócskák zizegését is elviselhetőnek tartom...

Valami jót kellene nekem is főzögetnem holnap, remélem lesz hozzá energiám és kedvem is. De még nem tudom, mi lenne a jó választás.

Jövő 7en itt leszek Bp-en végig. Szerintem kedden elmegyek a légzésfigyelős előadásra is, amit Pöttöm mondott (Madarász u. gyermekklinika) Vkinek nincs kedve közületek velem tartani?

Barbi! Neked kitartás, írok még privit!

Eszter! Megkaptam a privit, remélem te is megkaptad a választ....

Holnap is biztos benézek, mára már kidőltem.
További jó 7végét addig is Nektek! :P

panna1

Hűűűűűűűű hogy nekem hogy fáj a forgóm,de már 1 hete.És éjjel 3napja felébredek rá kb 2-fél 3-kor és onnantól csak forgolódok.Nincs alávás. Tegnap meg ma éjjel már azt mondtam apának h ez olyan elviselhetetlen folyamatos fájdalom.Reggel apa azt mondta már olyan fejem van mint egy zombinak.
Nem táskák vannak a szemem alatt hanem bevásárló szatyrok :?

nicike

Sziasztok!

Hrk, elutaztak sztem az ismerőseim is, mert nem veszik fel a telót. Majd pár nap múlva újra próbálom. De kérlek mindenképp figyelmeztess, mert tök lyukas az agyam mostanában!!

Nici, jobbulást és a receptet tedd fel a mi receptes oldalunkra is!

Nálunk viszonylag minden rendben, bár a holnapi államvizsga miatt kicsit izgulunk.
Tegnap még utoljára kigazoltam az egész kertet, meg lemostam az össze lakásnövény, orchidea leveleit.
Aztán délután mentünk családi focira.
Péterem papája jún. 6 és utána 3 nappal egy napon született a legidősebb és a legfiatalabb tesója (mármint Péternek), 18 év különbséggel.
Szóval a bátyja felesége kibérelt egy órára egy focipályát és a szűk család, unokatesókig, 30-an elmentünk játszani. Na jó én már nem vállaltam be.

:D

De a fiúk nagyon élvezték és utána anyósoméknál mindenkit vendégül láttak egy bográcsos pörköltözésre. Sztem még most is mosogatnak szegények. De nagyon fincsi volt, és ami a legtutibb, mindenkire rájött a süthetnék, így volt 9 különböző torta, süti...
Szóval a lényeg, hogy tegnap nem éheztünk. :wink:
Ma ettől az időtől teljesen kifeküdtem, alig bírom nyitva tartani a szemem.

Zsófi, pénteken a védőnénim lemondta a találkozót és azt mondta hétfőn pótoljuk + a szülésznőt is hétfőn hívom, hogy mehetek-e hozzá.
Tehát holnap reggel 9-10 körül derül ki, hogy mi a programom, de ha mindkét helyre mennem kell, akkor tuti ki kell hagynom a tornát. :cry: Pedig már nagyon rákészültem!!
Még az idő is elviselhető hozzá. Na, majd meglátjuk hogy alakul a dolog...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nici megkaptad a privim?
makadu

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ez az időjárás picit elpunnyasztott, így a 1/2 10-es kelés után, még visszaaludtam, így 12-kor ébredben! :P Annyira jól esett!!!

Tegnap voltunk a Kati bababoltban, remélem, hogy minden bútor időben készen lesz, végül rendeltünk kiságyat (140x70), ami heverővé szerelhető x év után, pelenkázós szekrényt, illetve a sarokszekrényt! Mindezt nagyon szép bükk színben, cseresznye rátétekkel! Biztosan csini lesz, de, ha megvan, kb. 6 hét, akkor majd csinálok fotót, és megmutatom nektek is! ;)

Vettünk végül babakocsit, autós ülést, esővédőt a kocsihoz, és pelenkázós táskát, szintén a kocsihoz! Eddig ugye nagyon bele voltam zúgva a Titi-be, de végül a Bergonnál maradtunk... Szóval Aproo, egyforma márkájú kocsink lesz! Nagyon szép zöld színű, szolíd mintával, remélem, hogy Benedek is kényelmesnek találja majd! :) Azért változott meg a véleményem, mert igaz, hogy ott egybe kapok mindent, de mégis annyira szűknek véltem a kocsi belső részét, hogy elképzeltem a mi kis pufi rizsinket, ahogy befeszítem a kocsiba! :( Inkább bevállaltam, hogy egy 2kg-mal nehezebb kocsit viszek le majd a lépcsőn, de ebben szépen elterülhet a mi kis bébink!

Ja, és egy tipp, azt mondta a nő, mármint a Kati bababoltos, hogy minden kocsit be tud szerezni, tehát, ha valaki még a vásárlás előtt áll, lehet, hogy érdemes lenne megkérdeznie a nőcit, hogy mennyiért szerezné be a kiválasztott modellt, mert elég jó árakkal dolgozik! Szóval pl. Sziszka, szerintem hívd fel, és kérdezd meg, mert lehet, hogy annyiból kihozná ő is, mint amennyiért neten keresztül rendelnéd... Nem tudom, de egy próbát megér szerintem!

Hát kb. ezek vannak, ma punnyadunk tovább, ma már nem vásárolgatunk többet, majd 1-2 hét múlva megyünk a Brendonba az ajándékutalványomat levásárolni, szóval van még meló!

További szép hétvégét!

sophie27

Aproo, a hétfővel kapcsolatban még egyeztessünk, azt sem tudom pl., hogy mit kell vinni... !? Andi, ha esetleg felnézel, leírnád, hogy mit szoktál magaddal vinni tornára?

Köszike!

sophie27

ok, Zsófi, csak tudod, írtam, hogy nekem sajna kétséges az egész.
Reggel tnak indítom a nagy államvizsgázóst fél6kor, utána még visszheverek, mert 9 előtt nem merek senkit sem hívni. Akkor derül ki, hogy mi a helyzet.

Szuper, hogy ennyi mindent sikerült beszereznetek. Akkor most hirtelen nagyon jól álltok Ti is.! :wink:
Milyen bergont vettetek? Kerekek? Ugye milyen jó széles hajócska? Én totálisan beleszerettem. Az ülés is hozzá volt vagy az más?
Csak egy dolgot nem tudok, hátha Nektek elmagyarázták: Hogy kell a főhuzatot lebontani róla? Mert azért gondolom Ti is átmossátok használat előtt. Még nem próbáltam, lehet, hogy tök egyszerű, de hátha van valami trükkje.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Holnap felteszem a receptet.

Kitti,nem kaptam privit :(

nicike

Szerintem most sem ment el. Így bemásolom ide. Bocsánat a Többiektől. ez privát lenne,de nem megy.....

Szia Nici!

Megpróbálom még 1x hátha most megkapod. :)
tehát 175 g-on vagyok. Igazából én az "sztk"-ban voltam és ott egy dietetikus meg egy belgyógyász felváltva elhadartak mindent. tehát gőzöm nincs az egészről. Próbálom számolgatni a szénhidrátokat, van amit tippelek (akkor kevesebbet eszem mellé abból ami belefér és tutira tudom mennyi ch ) vana mit ki tudok lesni a kezembe nyomott kiskönyvecskében lévő táblázatból, de igazából fogalmam sincs.
Beszéltem egy másik dietetikussal is, vele találkozom a héten valszeg (kisbabás, ha ráér csak akkor).
Igazűából engem az zavar,h folyton matekolni kell,h most mit egyek, menüzni. Szörnyű. Arról nem is beszélve h amikor megettem vacsira egy óriás banánt fél sárgadinnyét bevacsoráztam és még ettem egy kis csokit akkor volt 6,6 a cukrom. Amikor meg szolídan reggeliztem és ittam candereles teát 3 pohárral akkor meg 8,6. ez most hogy van akkor?

Köszönöm szépena segítségedet előre is!

Veletek mizujs? Holnaptól kórház?

Kitti
makadu

Aproo, akkor azt is csinálhatjuk, hogy megyünk legközelebb, mert nekem is kéne mit intéznem itthon... :( Szóval dolgom lenne, persze a torna is jól jönne, de most párom valamit szervezkedik, szóval lehet, hogy be is kell mennem vele reggel, mert csütörtökön vizsgázik forgalomból, így még valamit be kell szereznem neki addig. Szóval akkor áttehetjük az első közös tornát! ;) Sok sikert a holnaphoz! Remélem, hogy sikerül elintézni mindent, amit terveztél!

Bergonból XPRS-t vettünk, nem bolygosítható kerekűt, a nőci azt mondta, hogy igaz, hogy ezzel "nehezebb" fordulni, de sokkal stabilabban gurul, illetve a járdáról le, illetve felkocsikázás is egyszerűbb... Hát, majd kiderül a nagy használatban! ;) Én eddig nem bántam meg, hogy emelett döntöttünk, mert kb. 2x drágább lett volna a másik, amit szerettünk volna, de az sokkal keskenyebb is, belegondolva, hogy 3 hónaposan már bundazsákban kell levegőztetni, addig meg simán hízogatnak a kis babácskák, szóval nem szívesen nyomorgatnám be! A hordozóra azt mondta a nő, hogy lehet rendelni Bergont is, de az sokkal drágább, illetve, mivel a vázra csatlakoztatható, így az is keskenyebb, mint, amit mi vettünk! Majd lefotózom, ez amúgy Philippo kids.

A huzat leszedését nem mutatták meg, és én sem néztem még meg közelebbről :( Na majd kitaláljuk együttes erővel! ;)

Hát igen, elsőre úgy tűnik, hogy nagyon jól állunk, de a bútorok csak július közepén jönnek meg, aztán még össze is kell szerelni! De már nagyon be vagyok sózva! Azt hiszem érthető... :P

A másik, Nici, Makadu, cukorral kapcsolatosan küldök nektek egy linket, szerintem próbáljátok ki... A cím www.astrazeneca.hu itt pedig bal oldalon katt az étek-fogó-ra. Ha letöltitek, emlékeim szerint ki tudtok választani csomó-csomó kaját, ahol leírja, hogy abban mennyi szénhidrát, cukor stb. van. Hátha segít a számolgatásban! Kitartást!!!

sophie27

Zsófi, holnap ha kiderül a délelőtt, majd felugrom írni egy gyorsat, vagy dobok egy sms-t.
Már teljesen be vagyok sózva, hogy végre találkozhatom a szülésznőmmel.
Amúgy megkérdezhetem, hogy a Kati bababoltban mennyi volt a bergon? Kíváncsi vagyok, hogy nekik mennyiért szállítanak. mert sztem egyébként nem egy olcsó márka.
Nektek gondolom teljesen új, szóval van két év garancia rá, ami nagyon tuti. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Lehet még csatlakozni?

Mi is augusztusra várjuk a babáinkat... bár valószínűleg, előbb meg fognak születni... :wink:

Kép
tedina75

Üdv Tedina!

Hát mostmár igazán örülök, hogy rendben van a cukrom, mert én sem tudnám, hogy mi a csudát ehetek , meg ez a számolgatás...
Kitartás a diétásoknak "már Csak" 2 hónap. :shock:

Olyan fura, már 3 hetet kezdem itthon, de nagyon gyorsan telik...

Szép napot Mindenkinek!
Vendég

Aproo, oké, várom az üzeneted, de úgy néz ki, hogy nekem a mai nap nem lesz jó, a már említett ügyintézés miatt, de mindegy, azért mindenképpen írj, ha mész a szülésznőhöz!

Amúgy a Bergon 36.000 volt, és igen, 2 év garancia van rá, 1 év teljeskörű, és +1 év szervíz...

Üdv. Tedina közöttünk!

sophie27

Jó reggelt!

Mecsi, most csatlakozom hozzád, a ma reggel iszonyú volt. Fogalmam sincs mi történt, de a pocakom totálisan kikészült. Azt sem tudom el merjek-e így indulni itthonról.
Igazándiból csak azért nem talákoztam a "kedvenc" otthoni állatkánkkal, mert nem volt mit.... :?
Viszont a reflux sztem olyan lyukat csinált a pocakomban, hogy lassan ott is kibújhat Prücsi.....

Remélem ez csak átmeneti és Péterem hagyta itthon az izgulnivalót, ő meg szép nyugisan vizsgázgat benn!

Zsófi, sztem ma mindenképp kihagyom a tornát, mert ha nem is megyek be a kórházba, a közérzetem is borzasztó, meg nem hiszem, hogy addig össze tudom magam szedni annyira, hogy "urga-bugráljak". De jövő héten mindenképp!

Nicike, ha hazaértél mesélj, mi lett az eredmény? Azért remélem nem kell 2 hónapot benn töltened!

Üdv Tedina közöttünk! Gyere csak és mesélj magadról valamit!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo! Oke, persze, pihengessel csak! Nehogy rosszul legyel meg jobban!!! Amugy mi jovo hetfon Balatonon vagyunk, szoval nekem az biztosan nem lesz jo, illetve vasarnapig vagyunk Balcsin, aztan hetfon meg szabizik az uram, szoval vegre, valahara, kettesben leszunk... Illetve akkorra tervezzuk az utolso 4D-t is, meg ilyen egyeb inteznivalokat! De az egesz julius, ha ugy adodik, jo lehet, bar nem tudom, hogy van-e nyari szunet a tornan!? :P

sophie27

Szia Edina! Ezek szerint ikreket vársz? Persze, hogy lehet csatlakozni. Írj magadról pár szót.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége. Mi tegnap voltunk a Balcsiparton hekkezni, már nagyon hiányzott :D de még nagyon szezonelőtti csend van, a strand ugyan nyitva volt, de nem nagyon láttam vendéget. Mi is csak a kedvenc éttermünkig mentünk, olyan kihalt volt a környék, hogy azt hittük nincs is nyitva, igaz, még ők is csak félgőzzel működnek.

Erről és a múlt héten újra fellendült főzési kedvről jutott eszembe, hogy megkérdezzelek titeket van-e jó halas receptetek? Én csak lazacot tudok sütni, más halakhoz nem értek :lol: Az is érdekelne, hogy hol és milyen halat érdemes venni. A fagyasztott változatoktól kicsit idegenkedem.

Ági, nagyon eltüntél. Holnap torna? Úgy néz ki tudok menni!
Vendég

Zsófi, az nagyon nagyon jó ár. A Bergon hivatalos boltjában 54 a legolcsóbb, úgynevezett fapados babakocsi. Azért kíváncsi lennék, hogy a Kati bababolt honnan tudja úgy beszerezni, hogy még így is megérje nekik. Ebből is látszik, hogy hogy lehúznak minket, nagyon dúrva!
Akkor tényleg jól jártatok.

Én is 35-ért vettem, bár az enyémet kemény 2-3 km erejéig használták előttem, így garancia nincs rá,csak augusztus végéig+ nekem minden fityfene van hozzá a táskától a szúnyoghálón, kétféle karfán keresztül, meg a mienk félig bolygosított kerekű.
A színébe viszont teljesen beleszerettem.

Nos, remélem sok örömünk lesz benne!

Közben beszéltem a szülésznővel, holnap reggel megyek.
A védőnőm, pedig, ugye lemondta pénteken a találkozót, előtte fél órával, és azt mondta hívjam ezen a héten és mehetek.Ma meg a kolléganője közölte velem, hogy szabira megy holnaptól, menjek majd a helyettesítőjéhez szerdán vagy csütörtökön. Pont az a két nap, ami nem jó....ezért mondtam, hogy ma megyek, bár ma nincs is fogadás, de azért sok sok feketepont most neki, mert akkor miért mondta, hogy hívjam?!
Eddig teljesen meg voltam vele elégedve, nagyon szerettem, de ez most nem volt jó húzás. Kíváncsi leszek, hogy ezt lemondja-e, mert most a kolléganője írt be engem a naptárjába.

Na, megyek, összeszedem magam, mert rémes ez az émelygés, mint az első 12 hétben. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nem tudom, hogy honnan szerzi a nő ilyen olcsón, de az biztos, hogy eredeti a dolog... Ugye a garancialevél is ott van, meg minden egyéb. Nekünk a szúnyogháló az bele van építve, szóval az van, 1500 Ft-ért vettünk hozzá esővédőt, meg 3000 Ft-ért pelenkázó táskát, amit rá lehet csatolni a tolókarra. Kétféle karfa nekem is van, vagyis úgy kettő, hogy az egyiket a vízszinteshez csatolod alulra, hogy ne essen ki a gyerkőc belőle alul, a másik pedig a sima karfa. Lábzsák ugye jár hozzá, de majd lefotózom, csak párom jól betette az egyik sarokba! :) Szóval majd előbányászom!

sophie27

Sziasztok!

Visszaértünk a nyaralásból, igyekszem majd visszaolvasni az elmúlt másfél hét "termését". :)

Kicsit döcögősen indult a pihenés, mivel szombat éjjel (az indulás előtt) Danim belázasodott és hányt is. Szegénykém, annyira kihajtotta magát (csütörtökön haza se jött, csak péntek hajnali 6-kor, hogy mindent előkészítsen a szabijára), hogy ledöntötte valami vírus. Vasárnap reggelre szerencsére sikerült levinni a lázát, miután szombaton egész nap feküdt és koplalt. Vasárnap még nem engedtem felkelni, így aznap már nem is ment fel a láza.
Az indulásunk ezután elég ripsz-ropszra sikerült hétfőn, mivel a korai lefekvés és az előtte 1 napi teljes pihenés után egyikünk sem tudott elaludni, csak forgolódtunk. Mivel már 1 napot amúgy is késtünk a szállásról, rájöttünk, hogy nem csak délután foglalhatjuk el a szobát, és mivel teljesen össze voltunk 2 napja pakolva, gondoltunk egyet, és hajnali 2-kor el is indultunk Horvátországba. :) Mivel semmi forgalom nem volt, 7 óra alatt le is értünk Zadar mellé, és még a reggelit is elértük. Mivel szombaton felhívtam a szállodát, hogy nem tudunk aznap menni, voltak olyan jó fejek, hogy egy nappal tovább maradhattunk (eltolták egy nappal az ott tartózkodást), így szombat helyett csak vasárnap reggel kellett kicsekkolnunk. Visszafelé is szerencsénk volt a forgalommal, 7 és fél óra alatt hazaértünk. :D

Az időjárás sajnos nem volt ennyire kegyes, állandóan váltakozott. Viszont még bevállaltunk egy másfél órás gyaloglást a Plitvickai tavaknál, nagyon szép volt a táj, a 78 méteres vízesés pedig egyszerűen mesés. Ha sikerül lekicsinyíteni a képeket, teszek fel belőle.
Egyszer sikerült 3 órát "strandolnunk", de akkor is csak az árnyékban olvasgattunk. Pár óra zadari városnézést is beiktattunk még, a maradék esős időben pedig olvastunk, és végre felavattuk a karácsonyra kapott társasjátékot is. :D

Összességében jó kis kikapcsolódás volt, és teljesen feldob, hogy már csak 2 hétig dolgozom. :D

Beus

Kép
félhold

Zsófi, Apró!

A Kati bababoltos úgy tud elég olcsó lenni, hogy nagykeráron szerzi be és adja el a cuccokat. ( Legalábbis nekem ezt mondta) És gondolom nem túl nagy árréssel dolgozik.. Mondjuk nem kell a bolthoz bérleti díjat meg alkalmazottat fizetni, mert otthon intéz mindent.
Mnodta, hogy az Aventes termékekre viszont nincs nagy kedvezménye, így azokat kb a tescoban vagy más bababoltokban is hasonló áron lehet beszerezni. De tényleg érdemes körülnézni náluk.
Én a babaágyneműn is megdöbbentem, hogy hogy a fenébe csak 3500,-, ha a többi boltban meg 6000-nél kezdődik....
Szóval tök jó, hogy ilyen olcsó.

panna1

Üdv Edina köztünk!

Gratu az ikrekhez! :D :D

Beus! Üdv újra itthon! Azért jó, hogy a betegség ellenére is pozitívummal zárult a nayaralásotok! Plitvice tényleg meseszép, mi is voltunk pár éve. Szinte kötelező látnivaló, ha vki Horvátországban nyaral...
A két hét munkához még kitartást!

Tegnap majdnem nálam is kopogtatott róka koma! Banánturmixot csináltam, és elég sokat ittam belőle. Aztán persze szundi. És szerintem időközben Réka reklamált a helyhiány miatt- gndolom én a gyomrom rúgdosásából,- aminek az lett a vége, hogy pillanatok alatt felültem fekvésből, így sikerült megúsznom a világos szőnyeg összehányását. Bár lehet, hogy a banánturmix nem is ütött volna el nagyon :lol: :lol: :lol:

panna1

Szia Edina!
Végre valaki,aki szintén 2 bébit vár... :)
Van egy olyan fórum is kicsivel ez alatt az i betűnél,hogy IKREK-VESZÉLYEZTETETT TERHESSÉG.Gyere oda is fel,mert ugyan itt nagyon aranyosak a csajok,de igazán az ikresen tudsz olyan dolgokat összeszedni,amik hasznodra lehetnek majd...Én már teljesen képzett vagyok ikerből! :wink:

binyek

sniky: akkor ma megyünk jógára, igaz? Hol találkozzunk és mikor?
edző cipőt nem hoztam magammal, mert gondoltam az nem kell. Vagy mégis?
lei

Sziszka!
Ird le légy szives a tel.számot,ahol be lehet jelentkezni a kórházba a szerdai előadásokra!Egy barátnőmnek kéne....
Köszike!

binyek

hello lányok!

ismét itt...

lenne egy körkérdésem!

ti hogy tervezitek a szülést? mmint arra gondolok, hogy apán kívül azt szeretnétek, ha a többi rokon, közeli hozzátartozó ott rostokoljon a folyosón, ameddig ti vajúdtok, illetve szültök, vagy hogy?

én néha így, néha úgy. most úgy, hogy inkább csak akkor jöjjenek be megnézni a babát, ha már túl vagyunk mindenen, azon a 2 órás pihin is, mert zavarna a tudat, hogy ott kint várakoznak többen is, nekem meg csak nem halad esetleg a szülésem, és ez kellemetlen, persze ők tök szívesen ücsörögnek kint órákat, de nekem ez mégis szar érzés lenne, legalábbis a mostani fejemmel!?

szóval, ti mire vágytok? ott lesz a család? vagy csak apa, mivel együttszülést terveztek? komolyan érdekelne, hogy hogyan gondoljátok.

sophie27

sophie:
én most úgy gondolom h. a férjem ugye velem bent, és ha nem bírja .......akkor anyut is odaizzítom....és akkor felváltva...
lehet h. apu is ott fog rostokolni, ha már anyum is ott van....de az oké........még öcsém jöhet :D
más majd másnap jöjjön csak be!!pl. anyós

Kép
winona

hát igen, csak ez az anyós majd holnap, elég kényes téma, őt sem akarom megbántani, mert tényleg nagyon sokat segít nekünk mindenben, szóval akkor inkább senki, mint mindenki, akit nem látnék szívesen... érted!? a másik meg, hogy bízom a férjemben, hogy tudja, hogy mit bír, és mit nem, és eddig mindig mondta, hogy húú, tuti bent lesz végig, szóval remélem, hogy nem megy ki pont a lényegnél :P erre nem is gondolok!

sophie27

ja, mondjuk szerencsére mindenki, aki számít, abban a kerületben lakik, ahol szülök, szóval nem nagy kunsz "odaugrani", ha éppen meggondolnám magam!

sophie27

Na, befejeztem az ünnepi ebéd főzést, amiből sztem estebéd lesz, mert igen megkínozzák a vizsgázókat. Egy ember több mint egy óra, de szerencsére már túl vagyunk rajta, csak még eredmény nincs.
Sztem bennem bújkál valami, mert ma még egy falat sem ment le a torkomon, inni is alig bírok, utálom a világot és borzasztó hányingerem van reggel óta folyamatosan.
Hát lehet így ünnepelni???? Most nagyon dühös vagyok magamra, hogy miért pont ma :?:

Az az igazság, hogy megnézném a Kati bababoltot, de annyira messze van tőlünk, hogy nem éri meg, mert amit spórolnánk, azt el is autóznánk. Nálunk tényleg már csak pár apróság kell, ami nagyobb összeg, az a légzésfigyelő, de ott úgysincs olyan, ami bölcsőbe jó, illetve az avent csomag de az meg nem olcsóbb ott.
Szóval azt hiszem mi kihagyjuk ezt a kirándulást

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sophie
én sem akarnám megbántani az anyósomat, nagyon rendi aranyos....majd meglátjuk........szerintem úgyis csak másnap akar bejönni.......úgy gondolom.....

Kép
winona

Nekem meg se fordult eddig a fejemben, hogy a páromon kívül más is ott legyen. Szerintem a többiek ráérnek másnap jönni...

yuyu79

Kitti , ha gyümölcsöket vacsorázol, akkor reggel rá nézel egy korpovit kekszre és felmegy 8-ig a cukrod.
Ugyan is a gyümölcs cukor nagyon hamar felszívódik,így éjszaka éhezel( a szervezeted) És reggel minimális CH-ra megugrik a cukrod. Vacsira egyél inkább barna kenyeret ha nem megy fel tőle a cukrod, mert az lassan szívódik fel igy reggeli után nem lesz magas a cukrod.
De nekem a banánt meg a sárga dinnyét alapból megtiltották.És semmi cukor.Mert arra is készülj fel h minnél jobban érett a méhlepényed annál rosszabb lesz a cukrod.Ugyanis ezt a méhlepényből jövő hormon okozza.
De minimum 160g CH-t vigyél be,mert ha nem akkor hiába nem érzed ,de a szervezeted azt a jelzést kezdi küldeni h éhezel.Éhezésre acetont kezd gyártani a szervezeted,ami sokkal jobban káros a babára mint ha felmegy a cukrod.
GI-s táblát láttál már?
Ebben százalékban van megadva h minek mekkora GI-je ven(glikémiás index) Ha pl reggel felmegy a cukrod sűrübben,akkor alacsony GI-s Kajákat egyél.
Ha nem kaptál ilyen táblázatot akkor este linkelek be neked.

nicike

ha valamire nem válaszoltam a kérdezz még nyugodtan, hátha tudok segíteni. A számolásba meg belejössz.Elég egyszerű ha megszokod,ránézésre megmondod mibe mennyi van.
Mióta csinálod a diétét? Felosztották neked napi 6 étkezésre?

nicike

Ajaj, az elég vicces lenne, ha a férjemen kívűl más is bejönne. El sem férnének. Csak Peti tesók 6an + tesómék 2-en + csatolt részek.....
Nekem sokkal inkább az a gondom, hogy amíg benn vagyok a kórházban, addig sem szívesen látnék mást, mint a férjemet. :oops:
Tudom, hiúsági kérdés is, de ha pl 16 óra vajúdás után, 4 óra alvást követően épp felébredve azon kesergek, hogy nem tudok szoptatni, fürdetni is kellene és meg kell tanulnia a mellszívóval bánni, valahogy nem nagyon tolerálnám a vendégeket......
Pedig tudom, hogy elkerülhetetlen, de max akkor is szülők és kész passz. Tesók majd lakásra.
Mondjuk itt meg kényes téma, hogy nővérem férje ott dolgozik, szóval ő tuti bejön, illetve ő a mentőangaylom is, mert ha kell valami, 10 percre laknak....de akkor meg már nem mondhatom Peti tesóknak hogy ne, de nekem olyan megszállás jellegű lenne, ha egyszerre mondjuk 10en megjelennének.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nicike, mesélj, mi volt ma? ezek szerint hazaengedtek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprookának kisregényt írtam és elszált :twisted:
Most írom újra...

nicike

Nicike, írj, hogy mi volt!

Én meg 2 -kor megyek a védőnőhöz, és már megint híztam 2 hét alatt 1 kilót... már várom, mikor jön az első leszúrás ;-)

yuyu79

Én is hogy utálom ezt, mikor elszáll az egész :-(

yuyu79

Eddig 200 g CH-n voltam,mondtam a dokinak 160 g-mal tudom kordában tartani a cukrom.Engedélyezte.(van ahol 180g a minimum és a 160-at már nem engedik)De ez alá nem mehetek.Ha igy romlásnak indul inzulin.De hát csak kihúzom nélküle.
Mondtam neki h agódok a baba miatt mert másfél kilót fogytam.
Mondta akkor megnézi uh-val(kórházba voltam nem magán rendelésen) Hízott fél kilót 3 hét alatt,sokat nőtt,minden szerve ép.Szóval Ő megint gyarapodott csak Én fogytam.Ugyhogy minden rendben :)

Felküldött laborba ellenanyag szűrésre.8-ra felértem 11kor hívtak be.Mikor feláltam elém ugrott egy kismama h ő 7 óra óta nem evett és vegyék előre,mert már nem bírja.Mondtam neki h Én meg cukor beteg vagyok és tegnap este óta nem ettem!!!Erre lecseszett az aszisztens h akkor mért nem mentem be mikor megjöttem vagy szóltam mikor oda adtam a lapot,mert Én nem éhezhetek és ilyennel ne szórakozzak.Hát nem akartam szórakozni csak pofátlan se akartam lenni,mert hát más is babát vár ott nem csak Én.De szépen helyre rakott a nő :) Köpni nyelni nem tudtam :)

nicike

Ja és doki bácsi még mindig szabin volt,miattam ment be reggel meg még 1 kismama miatt :oops:

Zsófi, köszönöm a linket :)

Én is megyek nem sokára védőnőhőz.Juppppppi :twisted:
Alig várom mivel fog riogatni :)

nicike

Húh, remélem működni fog ez a dolog, és nem kell az inzulin... Jó, hogy nem kell befeküdnöd :-)

yuyu79

Zsófi nálunk is csak a férjem. A többiek majd jönnek másnap.Amikor kórházban voltam és volt h lekelett mennem ha a szülőszoba elött többen várakoztak már morogtak(jó ez a sote )
De ott nem szerették ha órákat kinn ült 10-12 fő.végülis egyszerre kb 10-en szülhetnek,ha mindenki vinné a családot....

nicike

Ott ez az elv,de megtiltani nem tiltják azt se ha a szomszédot is hívod várakozni :)

nicike

Sziasztok!

Edina, üdv nálunk, és gratula az ikrekhez. Fiúk, lányok?

Én sem gondoltam arra soha, hogy a vajúdásnál és a szülésnél a férjemen kívül bárki más is ott legyen. Mi értelme lenne? Minek üljenek ott órákat, akár egy napot tök feleslegesen, nyilván nekik is van családjuk, munkahelyük. Ha megvan a baba, párom szépen mindenkit kiértesít telefonon, sms-en, és másnaptól jöhet látogatni, aki akar.

Ma voltam védőnőnél, mindent rendben talált, eddig 9 kg-ot híztam, bár ebből az utolsó 3-at az elmúlt egy hónapban. De így is azt mondta, sok kismama irigykedne rám, ami a kilókat illeti, hiszen szinte csak a hasamra ment (na meg a cicimre), és azt mondta az egész majdnem annyi, mint a baba mindennel együttvéve, ami a szülés után le is jön rólam. Remélem így lesz...

Meg tudja adni valaki adni annak az olcsó Kati bababoltnak a honlapját, vagy címét, pontos nevét, hogy én is utána tudjak nézni? Köszi!

Nici! Várjuk a beszámolót!

Kép
felicia

Nici, bocs, egyidőben írtunk, már olvastam, és örülök, hogy végülis nincs komolyabb probléma, és a baba teljesen egészséges, látod, nem kell aggódni, minden rendben lesz, csak kitartás!

Kép
felicia

És úgy szégyellem magam :D uh közben mikor az uh fej a hasamnak azon a pontján volt ahol kiszokta tólni magát a baba,mondtam a dokinak ott szoktam simizni ha kitolja a popsiját.
Erre kiröhögött és mondta h az a feje :)

nicike

Már megtaláltam, ez az a bolt, ami Vecsésen van, ugye?

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?