Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Csatlakozhatnek en is hozzatok? Most talaltam ra erre a forumra, es mivel en is angliaban elo kismama vagyok, nagyon megorultem :)

Eloszor is gratulalok az ujdonsult babakhoz, nagyon edesek, es gyonyoruek:)

Rolam: Bath mellett elunk (del-nyugat) mar 5 eve, ferjem angol es most varjuk a varva vart ikreinket! Ok lesznek az elso babaink, nagyon sokat kuzdottunk ertuk, de most mar itt vannak a pocakban, es minden rendben (kopp-kopp) :))

Szilvi, ha nehezen jon a baba, es kivizsgalast szeretnel, a GP-hez kell elmenni, o adja a beutalokat.... en nagyon jartas vagyok mar ezekben, ugyhogy kerdezz! Ha meg nem ez a kerdes, akkor bocsi :)

dragonfly
 
 


Sziasztok!

Tud valaki valamit mondani a strep B kivizsgalasrol? Olvastam tobb cikkben is, h ujszulottekre nezve halalos lehet, ha a szulocsatornaban kifele jovet osszeszedik ezt a virust es nem derul ki idoben...

Megkerdeztem egy midwife-ot a korhazban es kinevetett, h biztos hulye amcsi konyvben olvastam. Azt mondta, h itt nem csinalnak ebbol ugyet, nincs ilyen kivizsgalas se mamanak, se babanak, hisz ha a baba megbetegszik, ugyis kiderul majd... na szep.

Beszeltem az unokatesommal, aki Pesten el es azt mondta, h Mo-n automatikusan minden kismamat megvizsgalnak a terhesseg vege fele es a baba kap antibiotikumot szules utan, ha a mama pozitiv volt.

Szerintetek nagy baromsag beirni a Birth Plan-be, h en ragaszkodom, h a babat strep B-re kivizsgaljak szuletes utan?

A tanfolyamos midwife szerint a birth plan mint olyan 'legal document'-nek szamit es nem utasithatnak vissza a korhazban semmit, amit kerek benne, termeszetesen 'within reason'...

Koszike
Bigeve
bigeve
 
 


Szia Bigeve,

utananeztem itt: http://www.gbss.org.uk/index.php , es nagyon erdekes infokat talaltam, meglepo, hogy abszolut nem vizsgalnak.... eszerint a 35-37.het kozott kell mintat kuldeni egy ezzel foglalkozo laborba (2 van angliaban) es ok kielemzik...de persze privat, NHS-en nem lehet kerni. Az eredmenyt az orvosodnak is kikuldik, ugyhogy mindenkinek tudnia kell majd rola szules kozben.
Olvasd el, erdemes szerintem.

dragonfly
 
 

 
 

Koszi szepen, mar meg is rendeltem a tesztet. :-)

Neha nagyon meglepodom azon, h egy ilyen fejlett orszagban mint Anglia rengeteg vizsgalatot nem vegeznek el terhesseg alatt, ami otthon es mas orszagokabn teljesen termeszetes es kotelezo...Mintha itt a mamak es babak nem lennenek ezeknek a veszelyeknek kiteve - es meg engem nevet ki a midwife, mintha en lennek a hulye es nem ok a felelotlenek... Ezek utan egyaltalan nem csodalkozom azon, h Angliaban miert van aranyaiban annyival tobb Special Needs gyerek, mint mashol - talan ha a terhesseg alatt alaposabban megvizsgalnanak bizonyos dolgokat, meg idoben kiderulhetnenek es talan elkerulhetok lehetnenek bizonyos betegsegek...
bigeve
 
 


Sziasztok!

Bigeve, pár oldallal előrrébb (hogy kell írni ezt a szót?!) van szó erről a fertőzésről (GBS-ről). Már ott Berni említette, hogy van egy honlap, ahol lehet kérni ilyen vizsgálatot, ez pénzes.

én megkértem a védőnőt, hogy csináljon ilyen vizsgálatot, és az eredmény negatív lett (ingyen volt). viszont Berni azt írta, hogy ez nem annyira megbízható.
köszi egyébként az ötletet, én is beleírom a birth plan-be :)

Dragonfly, üdv körünkben Téged is! tök jó, hogy így szaporodik a létszám :)

Rima, nekem a mellbimbóm nagyon fájt, és ki is sebesedett. ráadásul amikor belövellt a tej, akkor begyulladt a mellem, több napon át borogatnom kellett. viszont egy hét után az egészen túl voltam, és már csak a szoptatás szépsége maradt...
gratula, ha Neked nem fáj, és csak így tovább! szoptass, amíg tudsz, mert az a legjobb - ha sikerül fájdalommentesen, az a legtökéletesebb :)
jól eszik a kislegény? lassan összeszoktok? párod segít? gondolom ő is el van ájulva :)

nekem most mondták, hogy leszállt a hasam. már én is érzem, hogyha ülök, akkor szét kell tenni a lábom, mert különben nem fér el a hasam :) szóval lassan szülök én is.
azt hallottam, hogy a másodiknál már később ereszkedik le a gyerek. szóval ez azt jelenti, hogy napokon belül kijön a fiam? tapasztaltak, Xéna, Andi, Berni, mit tudtok erről? hogy volt nálatok?
én jövő hét végén, 10-én szeretnék szülni, mert most még csak a 38. hétben vagyok, még kicsit korainak tartom, hogy kijöjjön a legényke... :)
írjatok valami bíztatót :)!

Esőmentes és napos hosszúhétvégét Mindenkinek!
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Sziaztok!

Dragonfly! udv itt :D ! most irigykedem egy kicsit, olyan jo volt terhesnek lenni, radasul nalatok kettos aldas :wink: !

Bigeve! az en korhazam automatikusan szurte a GBSt es sajna pozitiv lett, igy a szules alatt kaptam antibigyot, sajnos vagy nem sajnos csak egy adagot, mert nagyon gyors volt a szules, viszont nekem elmondtak a kockazatokat! birth planem nem volt es nem tudom, azt akkor kerik mikor mar szulsz? mert akkor szerintem mar tul keso :roll:, de orulok, h megrendelted es szoritok, h negativ legyen :wink:

Taram! Leon a cicik legnagyobb hodoloja! Heti 400-450got hizik!!!!!! mar meghaladta az 5kgt! es oriasi a szerelem a csaladban! imadom ezt a torpet! ugy drukkolok neked! es mar varom, h kideruljon a kislegeny neve :wink: !

Kép Kép
rima
 
 


Rima,

Azt irod, h a korhazad szurte a strep B-t. Ezt ugy erted, h amikor terhes vizsgalatokra jartal, akkor kivizsgaltak ezt is? Emlekszel, h hanyadik heten tortent? Nekem fel sem ajanlottak, h lehetne ilyen kivizsgalast kerni, sot, nem is emlitettek, h letezik egyaltalan ilyen virus... veletlenul akadtam ra a neten az infora.

Kedden megyek a midwife-omhoz, mindenkeppen rakerdezek, mert ha megcsinaljak ingyen, akkor inkabb azzal elnek, mintsem hogy megint fizetnem kelljen. Fizettem mar mostanaban eleget kulonbozo extrakert...

A birth plant te irod meg szules elott arrol, h mit hogyan kepzelsz el es a midwife-ok megprobaljak teljesiteni az elkepzeleseidet, ha lehetseges. :-0 De hat a te esetedben errol mar felesleges beszelni. :-)
bigeve
 
 


Sziasztok!
Végre én is ide jutottam kicsit. Bár nemsokára kel az picike, úgyhogy megint gyors leszek.
Igen Taram az elsőt otthon szültem és tényleg sokkal jobb tapasztalataim vannak az ittenivel, bár itt sem tökéletes minden, de sokkal jobb. Itt is nagyon kevés a midwife összesen 1db 6 kórteremre és ugyanez ápolónőre nézve is, mégis minden kényelmet és igényt kieégítettek és megtettek mindent, hogy jó legyen. Bármi gondod volt, csak csengettél és jötek, nem baj, ha az csak etetési aggodalom volt vagy kihányt a baba. Otthon csak aakor hívhatod őket, ha haldokolsz... Kiépített számítógépes, tévés internetes képernyő minden ágynál, hatalmas menüválaszték minden kajából, minden napra, mindenre megtanítottak, ha nem tudod(fürdetés, etetés,stb.) és elfogadnak mindent ahogy szeretnéd. Szóval ennyit az áradozásról, persze mondom azért itt is vannak hibák.
A szoptatás bizony megint küzdelmesen kezdődött. Sebesedés, iszonyú fájdalom, tej begyulladása, borogtás, láz(két napig 40 fokos), masszírozás, de már túl vagyunk rajta és most már a kellemsebbik része folyik a dolognak. Nálunk is fél kilót hízott a másokdik héten, aminek nagyon örülünk. Szóval igen nehezen idult Taram, de ezzel nem akarlak elkeseríteni, nem biztos, hogy nálad is megint ez lesz. Ricsit egy évig szoptattam, most sem adom fel, egy kis nehézség miatt...
Az hogy leszállt a hasad, az még nemjelenti a szülést, bár a 38. héten már számolhatsz vele a másodkinál. Szerintem nincs messze a dolog. Én nagyon szurkolok és sokat is gondolok rád, mégha nem is érek rá írni sokat.
Dragonfly! Üdvözöllek és Nagyon szurkolok neked is. Csodálatos lehet ikreket várni és nem kis meló lesz ez tuti. De jó, hogy összejött nektek.
Bgieve! Én nem emlékszem, hogy strepB szűrést csináltak volna otthon alapban, de lehet hogy csakrosszul emlékszem. Remélem azért ezzel gond. Megcsináltatod és nem lesz aggódás ezen.
Rima! Örülök, hogy ilyen jól mennek a dolgok és már 5 kiló Leon. Már mi is közel járunk. Amúgy minden okés a gyermekkel? Mennyit szokott fenntlenni nappal? És éjszaka? A mi éjszakéink elég hosszúek még, nagyon sokszor felkel enni, de hát alakul majd ez.
Na most már tényleg ébredés van. Minden jót a kismamáknak!!
Sziasztok,
Xena

xena
 
 


Halihó!

Bocsi, megint elvesztem egy időre. :(

Babásoknak mégegyszer ezer gratuláció! Nagyon édesek!


Oltások....
Senkit nem akarok ijtesztgetni, végül is tényleg nem országfüggő hogy milyen oltást kapnak, hiszen szinte ugyanazokat kapják. A lényeg az, hogy nehogy higany tartalmú legyen az oltóanyag, de állítólag már nem gyártanak olyat. Kérdés, hogy a régen felvásároltakkal mit csináltak? Szóval jobb félni, mint....

Bocsi, rohannom kell szokás szerint!

Üdv.
Andi
andi68
 
 


Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan annyit írok, hogy nálunk is megszületett Viktor :) Május 2-án, pénteken tragikus hirtelenséggel, de egészségesen, és nagyon ügyesen. Biztosan azt akarta, hogy kereken 20 hónap legyen a nővére és közte.
Majd teszek fel fotókat, ha lesz időm letölteni.
Én elég fáradt vagyok, mert Veronika átadott nekem valami vírusos hasmenéses dolgot... és most attól (is) szenvedek.
Viktor eddig nagyon jó gyerek, az első éjszakát teljesen átaludta. Ügyesen szopizik, és egyelőre még nem sárga.

Szép hétvégét!
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Szia Taram!
Nagyon-nagyon gratulálunk mindannyian Viktorhoz és várjuk majd a képeket!! Ha lesz időd, kérlek mesélj a szülésről és a körülményekről. Sok puszi mindkettőtönek!!
Xena, Timur, Ricsi, Dani

Ui.: Silverstonban jártunk ismét. Képek a szokott helyen

xena
 
 


Kriszti, jaj de jo hir! :D Szivbol gratulalok Viktor erkezesehez! :D
Nagyon sietos lehetett az urfinak h ilyen koran es szepen gyorsan megszuletett :) . Probalok majd benezni a napokban hatha irsz meg a szulesrol es a tobbiek is a tobbi kis pindurkarol.

Mi meg mindig Mo.-on, tegnap repult vissza ferjur Londonba, most nagyon hianyzik. Sajnos nem tudtam visszaolvasni, mert nem igazan tudok gep ele ulni. Itt van a gep a haloszobankban es pihiidoben is itt alszik Viggo, igy szinte teljesen ki van zarva a netezes :( . De van helyette joido es sok-sok kinti program :D .

Most futok fogdokihoz.
Jovok meg ahogy tudok.
puszi mindenkinek. b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Na, most van egy kis időm.
Viktor tényleg sietősen született. csütörtökön, május 1-én délután már keményedett a hasam, de nem fájt. volt időpontom is GP-nél, de határozottan állította, hogy nem vajúdok. tévedett. este már fájdogált, reggelre már határozottan éreztem, és 11 felé már tényleg fájt... aztán 1-re a kórházban voltunk, abban a hiszemben, hogy hazaküldenek. kiderült, hogy nem, mert 5 centire voltam kitágulva :) a gyerek szívhangja miatt burkot kellett repeszteni, h lássák, tiszta-e. tiszta volt. na, onnantól aztán hipergyorsan történt minden. 5 fájás után már meglett a tíz centi, és jöhetett a nyomás. közben férj elszaladt a cuccaimért, mert a kocsiban hagytuk, alig ért vissza, már nyomtam. és nyomtam. és nyomtam. és röpke egy-másfél óra után Viktor kibújt :)
nagyon aranyos volt az összes védőnő. hárman segítettek, mert akkora pangás volt, hogy örültek, hogy találtak végre egy nőt, aki szül :) ráadásul tiszta véletlen, hogy ugyanannál a védőnőnél szültem, mint Veronikát! megnyugtató volt. és a csajszi annyira gyakorlott lett már! sokat segített pl. abban is, hogy ne kelljen gátat vágni, sőt, nem is repedtem be, úgyhogy teljesen varratok nélkül megúsztam.
szuper élmény volt!
annyi volt a nehéz, hogy Veronika pont pénteken, május 2-án reggel lett beteg (vírusos hasmenés lázzal), így a barátainknak, akik vigyáztak rá, nagyobb kihívással kellett szembenézniük.
és a dolog szépsége, hogy ahogy hazaértek a kórházból, 3-án, Veronika szépen átadta nekem a vírust...
de mostmár mindenki jól van, élvezzük a napsütést, a meleget, és a két gyerek által nyújtott mozgalmas életet!

Berni, jó otthonlétet! jó idő van? merre laktok Mo-on?

Xéna, köszi a gratulációt!

felteszek egy fotót is :) pont a kibújás utáni pillanat, azért van ilyen lila színe.

Üdv, és szép hetet mindenkinek!
Kép Viktor vadiújszülött

Kép
Kép
taram
 
 


Taram-Kriszta! :)

Szivből gratulálunk neketek is a kislegényhez! :)
Mindenből csak a legjobbat kívánom, főleg egészségből!


Puszi mindenkinek!
Andi
andi68
 
 


Sziasztok!
Hát Taram nagyon szép történet és bizony irigykedünk, hogy ilyen csodálatos, könnyű szülés is van. Mégegyszer nagyon gratulálunk és remélem már régen túl vagytok a virusos hasmenésen. És mesélj hogy birod kettővel? Nálatok Hogyan viselkedik Veronika? És hog fejlődik a baba?
Rima! Nálad mi újság? Mesélj már egy kicsit a Leonról! Olyan kiváncsi vagyok.
Nálunk szerencsére Dani nagyon nyugodt kisfiú legtöbbször és igy hagy időt a bátyjával foglalkozni, aki bizony most feszegeti a határokat és sikerül néha nehezebb órákat szereznie, de gondolom ez normális most ennyi idősen. Éjszaka már van hogy csak 2-szer kelünk és sikerült már több helyre kirándulnunk velük, ami nagyon jó volt. Épp ma járt nálunk a védőnéni és képzeljétek 4 hetesen 5,57 kg volt! Hihetetlen soknak tartom, de szerinte anyatejes babánál nem kell aggódni súly miatt és ez jó. Hát biztosan igaza van.
Szerencsére az idő fantasztikus és kihagyhatalan a sok séta!
Na meséljetek, ha beugrotok légyszi!
Sziasztok,Xena

xena
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gratulákat! :)

Xéna, Viktor nálunk is egy áldott jó gyerek. Bár egyszerű dolgom van, mert a férj itthon van, mióta megszültem, így ő tud foglalkozni Veronikával. aztán jön szombaton anyukám, itt lesz két hetet, akkor ő lesz az ügyeletes.
mi nem megyünk sokat sétálni, túl melegünk van, kint hüsölünk a kertben. Veronika már reggel szinte azzal kezdi a napot, hogy kint van, és játszik. aztán folyt köv egész nap :) majd ha anyu jön, akkor tuti kicsit többet megyünk, körbenézzük a várost, stb.
Veronika imádja Viktort, legszívesebben folyton pelenkát cserélne és etetne... :) már tudja, hogy Viktor a ciciből eszik :) ami szerintem fura lehet neki, mert ugye őt tányérból etetjük, már nem emlékszik, hogy ő is szopizott anno.
tök jó, hogy Dani ilyen "megértő"! muszáj kompenzálni a nagyot, mert azért sokszor a kicsi nem várhat - pl. evéssel, ha üvölt.

olyan szép idő van, hogy az csuda! hihetetlen ennyi eső után! majdnem mint otthon :)
szép hetet! Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Sziasztok!

Hová tűnt mindenki? Gondolom a szép időben nem a gép előtt ültök :)

Nálunk minden rendben. anyukám eljött hozzánk két hétre, úgyhogy segít a gyerek-felügyelésben. bár nagyon nem kell, mert a férjemnek meg felmondtak (leépítették a fél céget), szóval most mind az öten itthon vagyunk... nagyon remek. anyukám pedig felkészült, és hozott egy csomó nyári cuccot, mondván, hogy biztosan meleg van, aztán első nap muszály volt neki venni egy pulcsit, és meg is betegedett ennek ellenére is.
jól megvagyunk :)

Berni, otthon vagy még?
Xéna, Dani még mindig jó gyerek?
Rima, mi újság Leonnal? boldogulsz? ő is jó baba?

Írjatok! Addig is szép hosszúhétvégét!
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Sziasztok!

Bocsi, h igy eltuntem, de nalunk all a bal, anyosomek boldogitanak 1honapig :? , tesom meg holnap megy haza, o is 1honapot volt itt!

Taram! En is gratulalok a gyonyoru kisfiadhoz! Veronika biztos nagyon orul neki, meg a nagyinak is! Sajnalom a ferjed, van vmi allas kilatasban? Leon egy tunder, mar 5hetes kora ota vegig alussza az ejszakakat, nagyon ritkan sir es hihetetlen sokat gugyog es nevet, egyszeruen imadom!!!!

Xena! Hogy vagytok? Majd tegyetek fel ujabb kepeket :wink: ! Megneztem a Silversoneos kepeket, majd a futamra is kimentek :wink: ? Parom egy Londoni gokart palyanak volt a managerje es evente 1-2szer nagy partyt rendeztek, amin F1es versenyzok is reszt vettek es tudnank nehany meglepo dolgot meselni...

Kép Kép
rima
 
 


Oh la la, majdhogynemcsak kihaloban a topikunk :(!!
Hol van mindenki?!
Azota mar mi is megerkeztunk oshazankbol. Szuper volt odahaza (mint mindig), de mar vagytam vissza, miutan ferjur mar ket hettel elottunk hazajott. Itthon eleg nagy sokk vart. Idokozben ujitattuk a hazunk utcafrontjat, es hat eloben kicsit (joval) elenkebb lett a szin, mint ahogy az papiron kinezett amikor kivalasztottuk. Olyannyira, h ha nagyon nezem, sztem a repulobol is eszreveszem az akkor kislibazolden foszforeszkalo hazunkat :lol:. Azota persze mar atfestettek.

Hat nonek ezek a babak mint a kender! Csak nezegetem itt a vonalzoitokat, es nem gyozok csodalkozni, h hogy repul az ido!
Leon 5 hetes kora ota alszik estetol reggelig :o- le a kalappal elotte, nagyon ugyes fiucska!!! Ezek utan tuti nem fogom azt hinni h az en lanyom a csucstarto az o 9 hetevel :lol:. Na bezzeg a fiam nem vagyik ilyen baberokra...9 honapos, de meg mindig felebred ejjel tobbszor is :( . Viszont mar szepen setal kapaszkodva es gurulo jatekokat maga elott tologatva. Ugyhogy nem panaszkodom, mert ezen a teren meg rohamosan (a szo legszorosabb ertelmeben) halad.

Sajnos visszaolvasni meg mindig nem allt modomban, de latom vannak uj topiktarsak - bar amilyen gyorsan jottek ugy el is tuntek :cry: . Azert udv nektek es ha van idotok gyertek meg!

Nalunk most itt lakozik anyospajtas, hetvegen utazik el. Jovo heten pedig atautokazunk testverlatogatoba belga foldre.
Utana remelem mar en is surubben tudom latogatni a topikot. Addig is sok puszi, b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

próbálok gyorsan élénkíteni egy kicsit a topikon :)

anyukám kigyógyult, de szombaton megy el, ennek nem örülök. viszont a férjem ezerrel munkát keres, és elég sok hívást kap, talán ebből lesz valami. csak abban reménykedem, hogy nem Londonban, mert ha oda kell bejárnia minden nap, akkor sűrűn nem látjuk.

Rima, ez a Leon egy csoda! és úgy alussza végig, hogy csak szoptatod? nem éhes éjjel? el sem hiszem! mekkora szerencséd van! párod is gondolom odavan érte :)
Berni, örülök, hogy jó volt otthon. még a májusi kánikula előtt akkor visszajöttetek. hihetetlen, hogy otthon 30 fokok vannak!

nem tudja valaki, a második gyerekre is jár a Child Benefit? vagy a Child Tax Credit? ha igen, hogy tudom igényelni?
megpróbáltam megkaptni a Maternity Allowance-t, de nem jár, mert nem dolgoztam semmit a szülés előtt... tudja valaki, hogy jár-e esetleg vmi más támogatás?
és még egy, nem gyerekkel kapcsolatos: munkanélküli segélyről tud vki vmit? bár az a jobb, ha nem volt róla tapasztalatotok :)

napos hétvégét! üdv,
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, de nálunk segítség nélkül nagyon nehezen, lassacskán telnek a napok, tele féltékenységgel. Ezért már mindíg fáradtak vagyunk írni. De vagyunk, nem tűntünk el.
Rima! tényleg gratulálok, ez nagyon jó, hogy átalusszátok az éjszakát ilyen korán. Ráadásul szoptatva. Biztos jó lehet... :)
A forma 1-es pletykák meg nagyon érdekelnek mindkettőnket, írd meg ha van rá időd, légyszi priviben. Futamra még nem, idén biztosan nem, mert apa a fiúkkal együtt akar majd kimenni. Úgyhogy 1-2 évet várunk ezzel, utána meg minden évben, ahogy ismerem őket...:)
Taram! A child benefit tuti, azt már mi is megigényeltük. A child tax credit folyamatban. Meg ha nem dolgozál előtte az SF100-as nyomtatványon meg lehet igényelni egy egyszeri segélyt, de csak 3 hónapos koráig és ha már kapod a child tax creditet. 500 font. Többet nem tudok én sem, de ha valaki tud, az írja, mert engem is érdekel. A munknélküliről meg végéképp hála az égnek nem tudunk semmit, bár szívesen segítenék.
KÉpzeljétek most az újrahasználható pelenkával próbálkozunk és egész tetszik a dolog. A SmartNappies próbáljuk, de nem folyik ki belőle semmi és mosogatni sem olyan gáz, mint gondoltam. Már egész jó dolgokat találnak ki.
Ja! Kérdés: Az infant school az hány éves kortól kinek szól? Nagyon nézegetjük a mindenféle school és nursery-ket, de mint otthon itt is időben kell jelentkezni néhány helyre. Képzeljétek az egyik helyre már a Dani korosztályát lehet feliratni és amikor oda kerül a sor, hogy 3 éves, akkor aki először jelentkezett azt hívják először! Hát kicsit kihaltam rajta.
Na üdv mindenkinek és kívánok olyan jó időt, mint otthon van. Mert nálunk sajna nagyon felhős és esős. :( Sziasztok:
Xena

xena
 
 


Sziasztok!

ha nem banjatok csatlakoznek hozzatok!
nagyon szep babai/gyerekei vannak mindannyitoknak!

magamrol talan roviden annyit, hogy 30 leszek szeptemberben. elso babat varjuk, es sheffieldben lakunk.

lassan el kezdem majd visszaolvasni a termest, de eleg sok, szoval eltart majd egy darabig.

Eniko

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

Jaj, de régen voltam, nem is magyarázkodom, nincs erre mentség!

Viszont gyorsan válaszolok, meg persze üdv. Enikőnek! Welcome, és reméljük majd nem tűnsz te is el, mint ahogy én szoktam! :)

Xena,
Az ovikról, mert én ovimániás vagyok! :)
Ricsi nemsokára jogosult lesz ingyen ovira! Amint betölti a 3 évet, mehet ingyen heti 15 órát. Ez lehet Nursery, vagy pre-school. A pre-school szerintem jobb, mert több foglalkozás van és magasabb szinvonal. A Nursery a legtöbb esetben vegyes korosztály, így kevesebb figyelem jut a gyerekekre, de itt is vannak korcsoportok és foglalkozások. Peti is ilyenbe jár. Sokmindent készítenek, sütnek, főznek, és minden héten más téma van.
Nálunk a pre-school csak ebédig van, és 1 órakor el kell hozni a gyerekeket. Ezért nem jár oda PEti, mert én sokszor délután végzek.
Az Infant school szvsz az ált iskola. Abban a szeptemberben kezdheti el a gyerek, amikor betöltötte a 4 évet. Tehát, ha Ricsi februári, akkor kb. 4 és fél évesen mehet. Amíg 5 éves nem lesz, addig fél napot, 1-kor el kell hozni. 5 év után egész napot, akkor 3 körül végez. De ez iskolánként változik, hogy hol húzzák meg a határt a 4 és 5 évesek között.
Peti nagyon várja hogy suliba mehessen, éppen ezen a csütörtökön fog először bemenni egy órára, körülnézni.

Taram!
Persze, hogy jár a Child Benefit, visszamenőleg meg fogod kapni, csak be kell adni az igénylést. A child tax credit csak akkor jár, ha mindketten dolgoztok legalább heti 16 órát.
A munkanélküli biztos jár, erről nem tudok.
Sok szerencsét a párodnak a munkakereséshez! (ill. a találáshoz!)

Berni!
Azért pihizz is néha a sok rohangálásban! :)

Többiek, merre vagytok??

Puszi mindenkinek!
Anditól
andi68
 
 


Sziasztok!

Xena, köszi a tippet. utánanéztem, és úgy tűnik, hogy ezt az egyszeri segélyt csak spéci esetekben kaphatja az ember, ha pl. income benefitet (vagy mi), vagy jobseeker's allowance-t is kap. mondjuk nálunk ez utóbbi elvileg esélyes, úgyhogy hivatalosan júl. 1-től munkanélküli az ember, onnantól megigényeljük mindkettőt.
a child benefit-re pedig a héten küldtem el a papírokat :)

azoktól is kérnék tanácsot, akiknek nagyobb gyerekeik vannak már, hogy segítsenek. a preschool mikortól van? 3 éves kortól? és az ingyenes lehet? hogyan? hány órában? ennek hol tudok utánanézni? és az ingyenes preschool-oknak? lassan Veronika abba a korba lép, hogy el kell kezdeni gondolkodni ezen. és bár rajta van egy ingyenes preschool várólistán, ha költöznünk kell, mert ember nem talál munkát a környéken, jó lenne tudni, hogy hogy találok másik ingyeneset.

Enikő! üdv körünkben! Sheffield úgy tűnik, hogy jó messze van tőlünk... mi Guildfordban lakunk. azért írj majd magadról bővebben! mikor jöttetek ki? honnan? magyar a párod? mióta éltek kint? :)

gyerkőcökkel minden rendben nálunk. Viktor nő és gyarapodik. szerdán mérem. most szegény tiszta pötty, teli van tejkiütéssel. azért megmutatom a HV-nek (health visitor), de szerintem tuti az. egyre jobban kényeztetteti magát: csak kézben hajlandó sokszor aludni. erről megpróbálom mihamarabb leszoktatni. most bbc rádiót hallgat :D
Veronika beszél angolul :) döbbenetes, amikor szép angol akcentussal ejt ki valamit.

van tervetek a hétvégére?
anyóspajti és apóspajti jönnek jövő hét szerdán! onnantól kezdve végre lesz egy teljes hetem, amikor mindent ráérek megcsinálni :D :D

üdv,
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Szia Andi!

na, pont egyszerre tettük fel a hsz-ünket :) köszi az infót az általad még nem olvasott kérdésemre :D
tudsz esetleg linkeket is, hogy hol lehet erről bővebben tájékozódni?
akkor 15 óra lesz a nyerő nálunk.
annak is utána kell néznem, h mi van, ha valaki egyéni vállalkozó, mert előfordulhat, hogy az leszek.

többiek, jól vagytok?
Rima? Berni?

még egyszer üdv!
Taram
taram
 
 


Sziasztok!

Én még Magyarországról írok,de nem sokáig.
Remélem csatlakozhatok hozzátok.
Mi Belfast-ba fogunk költözni.
Talán még beleférünk.
:D
Némi tanácsért ,és azért fordulok hozzátok hogy egy kis lelket öntsetek belém.
A férjem kint van és már dolgozik.
Én a 15 hónapos fiammal Mo-n és GYed-en.
Sok kérdés merül fel bennem hátha tudtok segíteni.
Hogy oldottátok meg az egészségügyi ellátás kérdését?
Jó lenne ha mindkét helyen igénybe vehető lenne a gyereknek.
Gyed-del kimehetek egyáltalán?
Ha lejár utánna részmunkaidőben szeretnék dolgozni.
2 éves gyereknek,milyen elhelyezési lehetőségei vannak?
Az oltási tanácsadóban azt mondták be kell adatnom a gyereknek mindenféleképpen a Pneumococcus és Meningococcus elleni védőoltást.
Kint ez kötelező?
Van rá támogatás?
Mert itthon ez nem kötelező és nincs rá támogatás.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Megmondom az őszíntét be vagyok tojva.
Nem egy megszólalós típus vagyok.
Ti hogyan rázódtatok bele az idegen világba.
Nekem van nyelvvizsgám,de legyünk őszínték nem a mindennapi élet dolgaira készített fel.
Igaz tudnék moziba jegyet kérni az étterembe ebédet rendelni
:D
,de az óvónénivel nem tudnék elbeszélgetni a gyerek fejlődési szakaszairól.
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Ancsi, üdv Neked is, Új Jövevény! :)
Javaslom, hogy olvass vissza, hogy milyen kérdések merültek fel eddig, mert sok hasznos linket és ötletet találhatsz.
GYED-del szerintem biztosan jöhetsz, hiszen jár, mert fizetted otthon a TB-t előtte. Itt viszont egy fillér (penny:) sem fog járni... Legalábbis én úgy tudom. TB jár, alanyi jogon - ha jól tudom, Neked is, és a gyerkőcnek is (gondolom Észak-Írország sem kivétel, bár ott néha máshogy vannak a dolgok, mint Nagy-Britanniában). 2 éves gyereknek max. nursery van, ami elég drága. Szerintem nem éri meg fizetni, mert szinte ugyanannyit keres az ember. 2,5-3 éves kortól jár preschool, ahogy Andi is írta, és mostmár én is tudom :), 15 óra hetente ingyen, a többi gondolom szintén fizetős. És úgy saccolom, hogy borsos az ára. Uh, az oltásban nem tudok segíteni, bár nem rémlik, hogy itt ezt beadnák, és nem tudom, hogy kérhető-e egyáltalán. Talán a többiek ebben jobban otthon vannak.
Az angolod biztosan fog fejlődni, csak próbálkozz sokat. Járj játszóházba (nálunk ez alkalmanként egy font, úgyhogy szinte minden nap megyünk vhova). Legyél bátor, és tojd le, ha nem tudod pontosan, hogy hogyan kell mondani. Ha sokat hallod, megtanulod, és menni fog :)
Mit dolgozik a férjed? Mióta van kint? Otthon honnan jösz? Melyik városból?
Írj sok hozzászólást :)
Még annyi jutott eszembe, hogy esetleg keress északír topikot, mert hátha én rosszul tudom, és tökre másként van, mint írtam (akkor ezer bocsánat).

Többiek jól vagytok?
Szép hétvégét Mindenkinek!
Taram

Kép
Kép
taram
 
 


Helló Hölgyek!
Régen voltam. Kicsit el vagyok havazva mostanában, de asszonykámtól tudok mindent mi folyik itt :D .
Nem kell véletlenül valakinek egy Renault Scanic????? Jó kocsi csak kinőttem, és kell egy nagyobb. Ezért kell mennie szegénynek.
Üdv mindenkinek, és kitartás itt a nyár!
új képek!

timur
 
 


Sziasztok!

Taram ez bonyolult folyamat eredménye ahol most tartunk.
Itthon raktárvezető kint most építőipar.
Egy évig már volt kint nélkülünk.Nehéz volt,mert én szinte egyedül voltam itthon (meg vagyok) babával.
Most kedden ment el.
Ez még nagyon a kezdet kezdete de egyszer bízunk egy jobb állásban mindketten.
Nem is csak a jobb élet hanem az emberek mentalitása a körülöttünk lévők hozzáállása az élethez, a másik emberhez,az irigység napi szinten ,a könyöklés az egy kanál vízben megfojtanálak csak nekem jobb legyen mentalitás.Ez az amibe sem én sem a párom nem fér bele.
Csak egy példa, március 1 től szigorítottak nálunk az autósokra kirótt bírság terén.
A leleményes magyar hogy ússza meg?
Leveszi az első rendszámtáblát hogy ne kapják el.
Na ez az amit nem vesz be a gyomrom.
Mi Komáromból költözünk.
Nem is gondolná az ember mennyi dolog van előtte amit le kell rendezni.
Meg hova tegyem azt a sok cuccot,amit felhalmoztunk.:)
Akkor úgy néz ki egy évig még biztosan otthon leszek babával.
A picik elhelyezése ott sem rózsásabb mint itt.
Kár pedig jó volna nekem is munkát vállalni minél előbb.
Nem baj lesz időnk gyönyörködni a tájban,addig is.
Az a helyzet Komárom nem nagy durranás ezen a téren.
Itt az egyetlen kiruccanási lehetőség a bolt.
Meg az üvegszilánkos és cigicsikkes játszótér
:(
ancsi1979
 
 


Sziasztok. ujra itt.
timur, taram nagy szepek a picurok! majd tesztek fel nagyobb kepet is?
timur, ket gyerekkel kinottetek egy senicet? mi azon gondolkodtunk, de ha nem is olyan nagy, akkor valoszinu, hogy mast kell keresnunk.

ja, szoval, magamrol.
5 eve jottem ki au pairkent. ket rosszcsont fiura vigyaztam 11 honapig. 2 hettel ekrzesem utan belebotlottam a paromba, es ezzel a sorsom is bevegeztetett. szeptemberben volt az eskuvonk, es mar jon is a tronorokos.:)
en titkarno vagyok, ferjem meg asztalos/project manager (hozza epitesket, tetoter beepiteseket szervez, es valosit meg)

ancsi. nekem nyelvvizsgam se volt. alig beszeltem angolul eloszor, de megtanultam. dumalni kell, kezzel-labbal, foleg angolokkal vedd korul magad, es minel kevesebb magyarral, es menni fog! ne felj!

egyeb iskolas/ovodas dolgokhoz nem nagyon tudok hozzaszolni, mert meg nincs olyan koru gyerekem.
nem regen koltoztunk egy jobb kornyekre, igy majd a gyerkoc ugyanabba a suliba fog jarni ahova az apukaja jart anno:)

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

En is eltuntem. :oops:
Az osszes gyermek gyonyoru :D

Ma jon a kiscsaladom es itt lesznek tobb mint 2 hetig, ugy orulok :D

Nem nagyon olvastam meg vissza, nincs tul sok idom mostansag sajna.
Mush mi nem vagyunk messze egymastol, en doncasterbe lakok. kb. 30 perc sheffieldtol. :wink:

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


szep jo estet :)
megerkeztunk mi is, nagyon jol ereztuk magunkat Bxl-ben, de ami a legjobb, h a ket gyerko is meglehetosen peldasan viselte az auto es hajoutat.
En most mar sajnos veglegesen le vagyok maradva az eddigi tortenesekkel, de mostantol probalok majd megint lepest tartani a forummal.
Kriszti, szoritok h parod hamarosan talaljon munkat, es olyat, h koltozni se kelljen azert - ket gyerkovel az nem hiszem h nagyon kivanatos lenne.
Preschool/bolcsi/ovi tema:
Veronika is oszi gyerek, ugye?!
Talan csak annyit tennek hozza a temahoz, h kerdezzetek ra a kivalasztott intezmenynel, h mikortol kezdhet naluk ingyenesen, mert a legtobb hely altalaban csak attol a "term"-tol (negyedev egy iskolaevben) veszi be a gyerekeket miutan betoltottek a 3 evet...Tehat nalunk Antonia ilyen peldaul, mivel o oktoberi szuletesu, o jovo ev januartol kezdheti csak a preschool-t (es majd kesobb az altalanos iskolat is), hiaba tolti mar be az iden a 3-at.
Es addig tudtommal nem is jar nekik a heti 15 ora ingyen sem, hanem szinten majd csak jovo ev januartol :(. Szoval ez egy eleg nagy kitolas az evvesztes gyerkokkel, hiszen igy harom honappal kevesebb tamogatast elveznek a tobbiekhez kepest.

Hello Eniko es Ancsi :) - de jo, egyre tobb es erdekesebb helyrol csatlakoznak hozzank!
En Berni vagyok Londonbol, ket 3 ev alatti (lany+fiu) gyerkoccel.
Eniko - gratula a kis pocaklakohoz, remelem meg vagy elegedve eddig a helyi terhezgondozassal!
Ancsi, a kerdeseid kozul csak nehanyhoz tudok hozzaszolni (tapasztalat hianyaban). Ingyenes (vagy de legalabbis reszlegesen ingyenes) egeszsegugyi ellatasban mindket orszagban reszesulni fog a fiacskatok, e miatt nem kell izgulni. Miutan megerkeztetek, valasszatok ki h korzetileg melyik GP-vel (haziorvos) akartok regisztralni, es ha van naluk hely, akkor hajra:).

Az oltasok itt nem kotelezoek, meghagyjak a szuloknek a jogot h dontsenek feloluk, ugyhogy sztem olyat nem mondhatnak nektek odahaza h be KELL valamit is adatni, mert a brit rendszer azt ugy kivanja. Azt alairom, h a UK es Mo. oltasi naptar viszont elter. A brit rendszerrol itt (is) talalsz infot: http://www.immunisation.nhs.uk/Vaccines

En mar masfel evtizede h elhagytam Mo.-ot (igaz teljesen mas okok miatt), de igy is at tudom erezni amiket irsz. Remelem minden teren bejon a szamitasotok ideat!

Timur, rapillantottam a fotoitokra - nagyon kis edes husi-musi a Dani fiu :D !! Hogy jonnek ki a sracok?! Xena irt a feltekenysegrol...remelem semmi tul komoly, esetleg fizikalis bantasrol nincs szo.

Latom a mult hetvegen ti is Silverstone-ban jartatok. Tok erdekes, mert egyik szomszedaink (ahol az edesanya tortenetesen magyar), szinten pont ott voltak a Renault futamon a hetvegen. Szulinapi ajandekkent a ferje berelt neki a hetvegere egy tuzpiros Ford Mustang-ot, es tobbek kozott felhajtottak vele oda is. Nem talalkoztatok esetleg veluk :wink: :D ?!

Kellemes hetveget mindenkinek! b
mrsnoname
 
 


Mush

Majd megpróbálok csatlakozni az angol-ír anyukákhoz.
A férjem már kinézett egy tanfolyamot a mi péntekenként lenne két órában.
Az is nehezíti az én helyzetemet hogy ír akcentussal beszélnek.

Taram én egyfolytában keresem a Belfast-i magyarokat a neten,de semmi.
Azért is csatlakoztam hozzátok.
Talán olyan sok eltérés nincs hiszen ez is Anglia része még.
Igaz messze van a központól. :)
Olyannyira nincsenek képben itt Belfastról, hogy azt hiszik Skóciában van és, amúgy Írország része.
Sokszor le sem esik hogy a nagyobb sziget mellett van egy kisebb ami történetesen Írország,de az már végképp érthetetlen, hogy mégsem az mert Anglia részének kell tekinteni.
:)
Kb 8 hónapja Budapest-Belfast repülővel közvetlenül elérhető lett.
Ami mostanra már a múlt mert senkit nem érdekelt az Észak-Ír főváros.Csoda ilyen földrajzi tudás mellett?


mrsnoname

Köszönöm.Nagyon tuti az oldal el is mentettem.
Tényleg más,de csak az oltások időpontja.
A többi itt is ugyan az.
Nem tudom akkor gondolom ezeket támogatják is?
Ami külön jó ,hogy a HPV (human papilomavírus )elleni is benne van.
Itt ha egy kamasz lánynak be akarod adatni 90 ezer forint.
Egy havi nettó kereset.
Pedig fontos a méhnyakrák megelőzésében.
Nálunk sem ártott volna ha a Meningococcus c-t összekombinálják a
Hib oltással.
De azt hiszem várok két éves koráig,mert állítólag el lehet akkor intézni egy oltással a három helyett.
Bár a pneumococcust azt nem értem ,mert az oltási tanácsadó csak kettőt említett itt pedig három van.
Jól van ha nem kötelező kint semmilyen oltás, akkor ráérek megszervezni.
Beadatni én biztos befogom.Kint v. itthon még nem tudom.
ancsi1979
 
 


ancsi. en pontosan tudom, hogy hol van belfast. aposom rengetegszer utazott oda munka ugyben. szoval en fel vagyok vilagositva.

sziszka. ez szuper. akar meg talalkozhatnank is?! :lol: majd ha elment a csalad. na mi meg akkor megyunk nyaralni. sebaj. azert majd osszehozzuk!

mrsnoname. holnap megyek londonba:) terhes gondozas. haaaaaaaaat. a legelejen semmi infom nem volt, es mivel elso baba, sokat paraztam. plane, hogy sokat fajt a hasam az elso harom hetben, es 3 orvoshoz kellett elmennunk mire az egyiknek eszebe jutott, hogy esetleg mehenkivuli is lehet. szerencsere nem az volt.
az uh-t is 3 perc alatt lezavartak.
az tetszik, hogy nem kell tul surun menni vedonenihez.
de ez legalabb ingyen van!!!:)

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush

Még szép hogy a Britt szigeteken mindenki tudja hol van Belfast :D :D
Én meg itthon türelmesen magyarázom mindenkinek. :lol:
ancsi1979
 
 


Csak így ülök és gondolkodom.
Ugye nem haragszotok azért ,hogy nem tudok még elvonatkoztatni Magyaroszágtól és attól ami benne zajlik manapság.
Ti mennyire vagytok képben így h több éve kint laktok?
Lehet- e vagy érdemes -e követni az eseményeket?
Nem szépülnek meg az emlékek a honvágy miatt?
Én híradó függő vagyok és minden érdekel ami a környezetemben zajlik.
Az biztos ha kiköltözök minden tudni akarok poitikai szempontból és történelmi szempontból is az adott helyről.
Tény ma magyar honban nem jó élni.
Talán meg merem kockáztatni azt ,hogy a világháború óta nem jó itt a légkör.
Nem vagyok idős ,csak pici korom óta belém van plántálva.
Egy olyan helyre megyek ahol ugyan rosszabb volt a helyzet a kilencvenes években,mint nálunk,de felül tudtak kerekedni rajta.
A fejlődés útjára tudtak lépni kultúráltan.
Itt pedig a kultúrált fikázástól indulunk visszafelé a nagyon csúnya dolgok műveléséig.
Hát igen nem is csoda ha a végét már nem várjuk meg.
Pontosan ezért szeretném azt a másvilágot amit ti már volt szerencsétek megtapasztalni.
Jó volna már egy kicsit optimistának és pozitívnak lenni a mindennapokban.
A ti írásaitokból olyan jó kiérezni a nyugalmat és a harmóniát. :D
ancsi1979
 
 


Hali-gali!
Mush és Ancsi! Mondtam már hogy HELLO? Ha nem akkor HELLO!
Mi Xena és Timur egy pár vagyunk két néven. Van két hatalmas zsiványhercegünk, és east midlands-en élünk.
Ha nagyméretü képet akartok látni akkor a szöveg alján vagy egy honlapcím amin mindig vannak képek angliai kalandozásainkról.
A Scenic nem kicsi bellül! Mindannyian nagyon szeretjük mert eddig semmi baja nem volt és egy köhhintés nélkül elvitt magyarba és vissza. Azért kell megválni szegénytől mert kell egy nagyobb csomagtér a munkámhoz. És igy akarom összekombinálni a családi kocsit egy teherautóval. Bár azt a kényelmet nem sok kocsi tudja utánozni. :( Na ennyit a kocsikról.
Silverstone!!!! Az volt a legjobb hogy minden ingyen volt a Renault napon!!!! (mondom hogy jó a Renault :wink: ) Afelnötteknek szóló szimulátoron keresztül a gyerekeknek való körhintág, gokart, minden! FREEEEEEEE!!!! Csak végig kellett állni a sort. Ami nem is volt olyan hosszú. 8)
Kicsit hogy miért is vagyunk itt.:
Ha valaki szerette magyarországot hát az ÉN voltam! 12 év a haza szolgálatában. Anya pedig közel 5 évet. De amikor már az állítólag jó fizetésemből már nemhogy benzinre de lassan gyalogra se futotta akkor el kellett dönteni hogy várok a változásra vagy változtatok! A döntést ti is látjátok mert másfél éve élünk itt boldogan és nem az a gond hogy miböl veszek kenyeret, hanem, hogy hova menjünk kirándulni a hétvégén mert sokan várják az új fotókat a picasan! A hiradót én is nézem ha éppen van rá időn de egyre inkább mint kivülálló. Azért ilyen messziről már szépülnek az emlékek. :shock: Meg házat is akarunk venni otthon hogy legyen egy olcsó nyaralóhely, meg ugye a nagyszülők! Végig magamról beszéltem de lécci tegyétek többesszámba a leírtakat.
Mi is tudjuk hol van Bel... micsoda? őőőőőő Ja!!!!! Belfast! :lol: :lol: :lol:
A féltékenység szerintem nem ölt olyan vészes méreteket. Próbáljuk kordában tartani az indulatokat. Nem mindig könnyű de.... na. Értitek?
Mi az oltási ciklusban keményen benne vagyunk. Eddig semmi rossz tapasztalat nincs.
És folyamatban van a pre-school vagy infantschool vagy valami. Valaki azt mondja ez a jobb, valaki azt mondja az a jobb. Szerencsére a közelben több iskola is van és van miböl válogatni. Kár hogy Ők is válogatnak :cry:
bye bye

timur
 
 


Sziasztok!

Xena és Timur nagyon szimpi kis család vagytok. :D
Élvezet volt nézni a képeket.
Én is akartam ide felrakni képet ,de nem engedi a nagy felbontás miatt.
Majd valahogy megoldom.
Menek ezerrel kell pucolnom az ablakot.
Manó lelépett a nagyszülőkhöz és végeznem kell mire visszaér.
Mindenkinek jó pihit.
Üdv:Ancsi
ancsi1979
 
 


Sziasztok,
Jo kis szaftos temakat vetettetek fel, ami mellett nem tudok elmenni szo nelkul :wink: . Pedig lenne mit csinalnom, holnap ugye apak napja, ami az iden tortenetesen egybe esik a kicsi fiunk nevnapjaval is :) .
Timur, mi tortenetesen keresunk autot, de amolyan 5-bol 7 ulesesre atalakithato fajtat (assetudommianeve azoknak). Igy negyecsken elferunk a mostani autonkban is, viszont ha eljonnek szuleink vagy barataink , akkor bizony megy mindig a sakkozgatas, h ki maradjon ki a kirandulasbol :(. Nekem egy bajom van csak a megnagyobb autoval, h mivel fokent en vezetem het kozben, es mar a jelenlegi sem egy kicsi peldany...igy valszeg megjobban meg fog gyulni a bajom a parkolassal - sajnos (mint sok no), en is eleg antitalentum vagyok ezen a teren :(.

Ancsi, az NHS-es oltasok ingyenesek. Sot, valamilyen oknal fogva, a fiunknak meg a Rotarixot is ingyen es bermentve adtak be, pedig annak fizetosnek kellett volna lenni :o . Persze nem akartam firtatni a dolgot a GP-nel, ugyhogy sosem tudtam meg h miert nem fizettunk a vegen.
Ami viszont ugy altalaban az oltasokat illeti, minket sajnos nagyon elgondolkodtatott most egy a kozvetlen barati korben tortent sajnalatos esemeny, ahol a kisfiut a hetekben nyilvanitottak autistanak. Ez a betegseg ugye eddig ugy volt "hirdetve", h szinte kizarolag genetikai uton adhato tovabb. Nahat mondanom sem kell, h barataink csaladjaban nem errol van szo, es most erosen felvetodott annak a gyanuja, h az oltasok allnak a tortentek hattereben :( . Hozza kell tennem, egy olyan csaladrol van szo, akik a rutin oltasok mellett eleg sok extrat is beadattak mindket gyermeknek (lany+fiu). A szulok dontese mogott tobb tenyezo is allt. Egyreszt ok alapbol eleg pro-oltas fajtak. Masreszt pedig az edesapa indiai, es mivel sokat utaznak Indiaba, igy ugye logikus is volt az oda ajanlottakat beadatni. Szoval mivel eleg friss a hir, kicsit meg vagyunk most zakkanva igy a barati korben, fokent akiknek kisgyerekei is vannak. Ketsegtelenul egyik legnagyobb remalma minden szulonek amikor ilyet allapitanak meg gyermekerol :cry:.
Ennek fenyeben, mi most komoly gondolkodasnak adtuk a fejunket, fokent az MMR-ral kapcsolatban. Rengeteg tanulmanyt, forumokat, es mas errol szolo anyagot elolvastunk azota, es asszem vegre kezd kialakulni egy dontes a fejunkben a temaval kapcs.
Elnezest, nem elijesztes vagy elbizonytalanitas vegett irtam le a fentieket, csupan ugy ereztem h meg kell osztanom veletek (is) a (nem kozvetlenul) velunk tortenteket. Eddig en is csak olvastam hasonlo esetekrol, de most h sajnos lett kozvetve is tapasztalatom a temaban, erzem igazan a sulyat a szuloi donteseknek.

Ancsi, ami Mo.-ot illeti...Az en emlekeim mindig is szepek voltak vele kapcsolatban, mert nekem talan szerencsem volt abban h 18 evesen kerultem ki a UK-ba, igy nem voltam meg olyan melyrehatoan megmergezve azzal a jo kis hazai mentalitassal amirol te is irsz. Ebbol kifolyolag itt viszont annal konyebb volt alkalmazkodni es felvenni a helyi mentalitast.
Az elejen ritkan jartam haza (akkor ugye meg hirbol sem leteztek a fapados gepek). De amikor hazamentem, emlekszem engem a 90-es evek elejen volt aki felvagosnak tartott, mert peldaul ki mertem magamnak kerni bizonyos viselkedesformakat hivatalos ill. felhivatalos szituaciokban. Pont manapsag volt egy beszelgetesem az egyik ismerosommel ezek kozul, aki azota mar maga is kulfoldon el. Bevallotta, h milyen buta modon sztereotipizalt engem annak idejen. Hiszen most mar o is egy olyan orszagban el ahol eltelik ugy egy nap/honap/ev, h nem alazzak meg emberi mivoltaban lepten-nyomon a munkahelyen, hivatalban, boltban, villamoson. Addig a pontig viszont en voltam a felvagos, mert o teljesen abban a hiszemben elt, h az a norma ami otthon van. En sajnos egyreszt ezert tartom neha kilatastalannak a helyzetet, hiszen addig nem igazan varhato valtozas, amig a nagytobbseg ilyen tevhitben el odahaza. A masik pedig (es ezzel a kijelentessel valszeg nem leszek popularis, de usse ko :wink: )...az altalad leirt mentalitas neha ugy erzem, h mar szinte genetikailag oroklodik a magyarban. De ha nem is, ez a mentalitas nemzedekeken at bele van nevelve az emberekbe. Es ha generaciok es generaciok nevelkednek igy fel csaladokon belul, akkor aztan megugy sincs remeny, nem?!

Na de eleg volt mara magambol. Jol elszaladt a billentyuzet az ujjaim alatt...
kellemes estet nektek, b
mrsnoname
 
 


Jaj ezt meg leirom, aztan elteszem magam holnapra.
Ami pedig a megelhetest illeti odahaza. Igy kivulallokent is nagyon sokmindent meglat/megerez am az ember ami tortenik a gazdasagban odahaza. Brutalisan es sokszor indokolatlanul magasak az arak mostmar szinte minden teren. Egyedul talan a szolgaltatoipar marad meg kicsivel alul a nyugati arakhoz kepest...de hangsulyozom KICSIVEL. Az elet tobbi teren...haaat...sokszor bizony nekunk is magas volt az ar, hat akkor meg a hazai fizetesbol eloknek :shock: !! Nagyon sokmindent megmagyaraz viszont ami odahaza tortenik... Hogy miert nincs gyerek Mo.-on? Hat konyorgok, ilyen gyerekholmi arak mellett kinek van penze csaladra?!
Es ez csak egy a millio pelda kozul... :(
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Mrsnoname.
Leemelem a kalapom én sem írhattam volna le jobban ezeket az érzéseket.
Igen legfőképpen ez a bekódoltság ami a magyarok többségében megvan.
Még bennem is belátom.Természetesen nem győzöm hangsúlyozni tisztelet a kivételnek.
A kisfiamat meg akarom ettől kímélni de nagyon.
Mikor megszültem mindig Szabó Magda beszélgetése jutott eszembe Vámos Miklóssal (Nem tudom, hogy ismered-e ő is magyar író,irtó jó fej ürge :D )
Kérdezte tőle ,hogy miért nincs gyereke?
Ő erre azt válaszolta nem azért mert nem lehetett volna,hanem azért mert egy ilyen világba nem szül meg egy kisembert ,mert tudja milyen, és az a gyerek nem érdemli meg ezt.
Igen felül tudott kerekedni az anyai vágyon, hogy legyen egy gyereke.
Én nem. Nem is bánom,de ha már tudom átmenekítem egy olyan közegbe ahol a genetikai öröklődés a háttérbe szorulhat.

Mi már megkaptuk az MMR-t kötelező.
Ha nem adatom be börtön.
Leleményesek vagyunk már ebben a témában is.Hiába kötelező még alá is kell írni egy papírt a szülőnek,mint ha ő akarná és,hogy
tisztában van a következmények súlyával.
A férjem írta alá én nem akartam.
Igen ettől az oltástól én is nagyon féltem,de nem volt választási lehetőség.
Ez olyan érzés mintha azt hitelesítettem volna,h lehet nyugodtan autista a gyerekem nem bánom.
Mint para mami figyelem a szemkontaktust és a kapcsolatteremtő készségeit.
Nem látok változást ,igaz az oltást még csak két hete kaptuk.
ancsi1979
 
 


sziasztok!

hoztam egy pocak kepet.

remelem mindeki jol van.

ancsi.tudod mar, hogy mikor utaztok?

Kép 13+6

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

Mush ez a legszebb időszak.
Legkésőbb augusztus elejéig szeretnénk kijutni.
Apában is tartani kell addig a lelket, mert nagyon hiányzunk neki. :cry:
Kocsi eladás, itthoni lakás kiadás ,kinti albérletkeresés,oltás ,fogászat stb.
Ezt még mind el kell intézni. :(
De a pöpec utazó bőröndöm már megvan.
Nálunk van most a Spar boltban olyan akció,hogy pontokért lehet Kappa utazó bőröndöt venni,akciós áron.
Kiegészítők is vannak hozzá.
Na jó ez nem a reklám helye. :D
Mrsnoname.Milyen volt az apák napja?
Üdv mindenkinek.
ancsi1979
 
 


ancsi. elhiszem, hog sok mindent el kell intezni:(
de kitartas, elobb utobb minden elrendezodik es mar uton is lesztek kifele.
csinalsz majd vonalzot?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


sajnos tenyleg minden nagyon draga lett otthon, es most meg a font is romlott. talan 300ft-t kapunk erte.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok!

Szeretnétek babátoknak egy igazán nélkülözhetelen kelléket?
Egy olyan takarót amit nem rúg le a sétánál, az autósülésben vagy alváskor?

Ami jó ha kéznél van vendégségben. Használható takarónak, hempergőzőnek vagy ágytakarónak.

Sőt! Te állíthatod össze, hogy milyen színű legyen milyen minta legyen rajt és még a babád neve is szerepel rajta?

Mi készítjük ezeket a névre szóló takarókat. Ölelni valóan puha, polár anyagból szimplán, duplán és egy különleges polár - pamut kétoldalú kombinációban.

Gyertek a www.gportal.hu/babatakaro oldalra és rendeljetek most 10% kedvezménnyel.

Üdvözlettel:Rempi
rempi
 
 


Sziasztok!

Nahát, nahát, csak egy kis ideig vagyok távol és máris új tagok jönnek, és milyen aktívak! Welcome, üdv. köztünk, örülök nektek! :)

Berni!
Látod, ezt az autizmus kontra oltás dolgot már én is felvetettem egyszer, mivel tudjátok hogy autisták vesznek körül a munkahelyemen és ez egy igazán szörnyű dolog.

Na, az meg hogy most már otthon alá kell írni egy ilyen "beleegyező nyilatkozatot" ez kimondottan gusztustalan és felháborító!!!!!! Nekem is gondjaim vannak az MMR oltással, mert otthon később adják be a második emlékeztető oltást, itt viszont arra hivatkozva hogy nagyobb az esély arra hogy elkapja a betegséget, javasolják hogy adassam be előbb. (eddig nem tettem és az otthoni gyerekdokink sem javasolta!)

Van egy nagyon jó honlap, Tomika honlapja a címe, remélem megtalálom és belinkelem, ott nagyon sok okos dolog van leírva az autizmusról, táplálkozásról, genetikáról, és az oltásokról. Nagyon érdekes. Persze nem vennék rá mérget hogy minden úgy is van ahogy ott az apuka (asszem) leírta, de nekem nagyon meggyőző a dolog. A youtube-on is vannak videok, kigyógyított autista kisgyerekekről, és ez számomra igazi csoda. A lényeg a nagyon korai fejlesztés ill. diéta. (gfcf diet) Persze gondolom ez sem hat mindenkinek. :(
http://autizmus.gportal.hu/
andi68
 
 


Itt folytatom, mert túl sokáig keresgéltem a youtube-on! :)
De megvan!
Ez egy fantasztikus video!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=aEw0Y5LJ ... re=related
Már többször megnéztem, de egyszer sem maradt száraz a szemem! A saját betegeimre gondolok, akikkel nem tudtak semmit sem kezdeni kiskorukban....
Na,most nem is írok többet erről!

Igyekszem jönni hamarosan!
Holnap átrendezem az egész lakást! :)
Huhhhh.
Sziasztok!
Jóccakát!
Andi
andi68
 
 


Sziasztok!

Csináltam vonalzót és fogalmam sincs miért nem jelenik meg csak az emilcím.
Képet meg egyáltalán nem tudok tölteni.
Ha valaki elmagyarázná...
Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Na addig próbálkoztam míg csak sikerült.
Akkor már csak a képfeltöltésről kérek infót.
Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?