Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként nekem Deákné Zsuzsa volt a szülésznőm és maximálisan elégedett voltam vele, először Magdin gondolkodtam, de nekem nem jött be a stílusa. Nem volt undok, vagy ilyesmi, csak az én mentalitásomhoz jobban passzolt Zsuzsáé. Érdemes beszélgetni mindkettőjükkel, mert nekem mindketten jó szakembernek tűntek, de sokat dob az ember lelki erején, ha olyan szülésznőt talál, aki akkor és úgy van jelen, ahogy épp a szülő nőnek szüksége van rá.
csipiketörp
 
 


kisbogárka-remélem találkozunk, ha már ketten leszünk, nekem az is jó:D

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi! A múltkori tapasztalat szerint leszünk még vagy negyvenen. :D És tök jó volt látni, hogy jöttek a lelkes "apukák" is!

Kép
Kép
kisbogarka
 
 

 
 

Sziasztok!

Marcsi, tegnap voltam a Széchenyinél, annyit tud a szabijáról, hogy kb július közepétől megy. Úgyh naptárilag nekünk pont rosszkor.
A Gyopár Ernőt javasolta, kérdezném a többiektől, mit lehet róla tudni, még este próbáltam utána keresni, de nem sok mindetn találtam.

Ja és még azt mondta, hogy szerinte már nagyon pici az esélye (1. gyerek) hogy befordul a kis farosunk és akkor császár lesz. :(

Te mikor mész legközelebb hozzá?

Kép
teó
 
 


Szia Teo!

Hát nagyon nem örülök a híreidnek! Bár nyilván a dokinak is kell szabadság, de hát akkor sem jó! Olvasgatok majd én is vissza, hátha valaki ír a Gyopár dokiról, gondolom, ha őt ajánlja, akkor biztos nagyon jó orvos, és ő megbízik benne. Kérdés, hogy nekünk mennyire lesz szimpi, vagy nem szimpi! Őszintén szólva, nem tudom, hogy így fogok-e orvost választani, majd még megbeszéljük apával. Jövőhét szerdán megyek legközelebb hozzá, és utána meg már elkezdjük az NST-t is.

Sajnálom, hogy a bébicseked nem fordult meg, hátha meggondolja még magát! De ha mégsem, akkor sem lesz semmi gáz, minden rendben fog menni.

Nincs kedved hétfőn a szüléselőkészítőre eljönni?
Megvettél már mindent a kicsinek? Mi szombaton megyünk, a Soroksári úton ajánlották a Babyoutletet, meg a Nagykőrösi úton egy bababoltot, megnéztem őket a neten, és eléggé tetszenek, remélem mindent megkapunk, mert pl ruhánk, pelenkánk, textilpelusunk, meg ilyesmink még egyáltalán nincs, és talán már ideje lenne összepakolni... :oops:

Kép
marcsi0503
 
 


Ja, ha esetleg érdekel az internet címük: www.babaholmiolcson.hu, és www.babyoutlet.hu.

Kép
marcsi0503
 
 


Én is nagyon elszomorodtam, mert a Széchenyiben maximálisan megbízom.
Kíváncsi vagyok, neked is őt fogja-e ajánlani, de gondolom, igen. Azt mondta, hogy abszolút meri őt javasolni.
Meg mondta, hogy akkor meg kéne vele ismerkedni, de aztán persze elfelejtettem megkérdezni, hogy azt hogyan, annyit mondott, hogy majd ő szól neki.
Tegnap tiszta zizi voltam, bementem ugye a pohárral pisilni, ami végig a kezemben volt és közben jutott eszembe, hogy hát a pohárba is kéne vmit juttatni, épph sikerült.
Meg mondta a doki, hogy akkor vetkőzés és méhszájnézés, el is vonultam a paraván mögé, ahol szépen átcseréltem a papucsomat az ottanira és szépen elindultam kifelé, aztán gyorsan visszasprinteltem, mert azért idővel ugyan, de eszembe jutott, hogy ennyi azért nem elég.
Én 2 hét múlva megyek, akkor már NST lesz.

Már kicsit bánom, hogy rögtön mondtam, hogy mindenképp szeretnék választott dokit, mi van, ha nem szimpi a Gyopár, ő meg szól neki. Dehát végülis szerződést nem kötötttünk. :D
Hétfőre fogdokihoz van időpontom, de amúgy sem mennék, mert BKVal messze van és már nem vagyok épp fitt. Meg az a nagysikerű szülőszobalátogatás, ami egyszer elmaradt, elvette a kedvem.

Mi már elég rég megvettünk mindent, férjecském tudta, hogy most nem lesz ideje és tényleg, hétvégenként is dolgozik, úgyh most nem lenne időnk. Amúgy mi is ott voltunk, amiket írtál, azt hiszem, a Nagykőrősi volt az a Bippa, ahol megvettük a nagyobb dolgokat, a Baby Outletbe meg a kisebbeket.
Ha jól emlékszem, hogya a Bippa az, ahol voltunk, és ahova ti is készültök, azon ne csodálkozz m ajd, nekem kicsit fura helynek tűnt, egy családi házban van, elég zsúfolt, nem ilyennek képzeltem, de az áraik elég jók.

Kép
teó
 
 


Nyugi Teó, nem csak te vagy elvarázsolva, néha én se ismerek magamra. De szerintem Szécsényi doki hozzá van szokva a szédült kismamákhoz, én múltkor majd leugrottam a vizsgálószékről, mert úgy megcsikizett, amikor a zselét akarta letörölni a hasamról. De nevetett ő is:)
Meg fogom kérdezni, hogy lehet--e úgy, hogy továbbra is hozzá járok vizsgálatra, meg NST-re, meg akármire, és majd a szülésnél meg aki ott lesz a kórházba, az elintéz. Nagyon szerettem volna nála szülni, de majd a következőt!

Ügyesek vagytok, hogy már megvettetek mindent, én is próbálom gyűjteni az erőmet szombatra, mert biztos tömeg lesz, és nem nagyon vagyok ráhangolva, de akkor se lehet már tovább halogatni! Igen, a Bippa van a Nagykőrösin. Remélem jó lesz!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

A Baby Outlet-ben mi is jártunk, ott vettük az autósülést és valamelyik pelust is. Szerintem is érdemes benézni oda, lehet, hogy még a kiságyat is ott vesszük majd meg. A Bippáról még nem hallottam.

Marcsi, hétfőn biztosan nem megyek az előkészítőre, voltam olyan okos és bevállaltam még 2 napot a munkahelyen (ebből az egyik a hétfői nap lesz).

Üdv,

Tündi
Vendég
 


szia Tündi!

talán majd a következőn talizunk. Látom, te is egy kicsikét munkamániás vagy, nekem még két hetem van itt hátra, ahhoz képest, hogy csak aprilis végéig akartam dolgozni, egész jól kihúztam. de már nagyon unom egyébként, tényleg jó lesz már otthon lenni, pihizgenti egy kicsit, kialudni magam, amennyire lehet, mert már olyan vagyok, mint egy zombi! Persze ebbe az utolsó két hétbe össze fog jönni egy csomó macerás meló, de hát ilyen az én formám. Úgy vagyok vele, hogy mindegy, hogy otthon ülök-e vagy itt bent, így legalább nem unom magam halálra, és még keresek is pénzt vele, szóval nem olyan vészes. Persze amint valami problémám lenne gondolkodás nélkül otthon maradnék, de szerencsére semmi baj nincs, és úgy döntöttem, hogy nem is lesz! :D

Megyünk holnap vásárolni, mindenképp megnézzük a Baby outletet, mindenki jókat mond/ír róla.

Teó-nem nagyon találtam infókat én sem a Gyopár dokiról, bár tegnap megbeszéltük apával, hogy így inkább maradok az épp ügyeletesnél, vizsgálatokra meg amíg csak lehet, járok a Szécsényihez. Remélem ezzel nem bántok majd meg senkit, de ha nem ő lesz ott, akkor nekem lényegében mindegy, és valószínűleg semmivel nem járok majd rosszabbul az ügyeletessel, mint egy ímmel-ámmal választott orvossal. Így lesz jó, mert ezt is eldöntöttem! :D

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Marcsi, sikerült bevásárolni mindent, amit akartatok?
Jó nap volt, mikor mi voltunk, sok édes babacucc között válogatni.

Gyopárról én se találtam sajna szinte semmit. Nem tudom, mi legyen ezzel a dokikérdéssel, meg azt se tudom, fogadjak-e szülésznőt, így,hogy császárra van nagy esélyem,de mi van, ha nem fogadok, aztán közben megfordul? Akkor meg szeretném, ha lenne, na van min töprengeni.

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Teó

A Gyopár dokiról a 16 oldalon találtam "p-ildi" névvel dicséretet, szerinte nagyon jó doki, állitólag anesztes is. Próbálj meg neki privit irni, hátha többet sikerül megtudnod róla.
Én mindenképp javasolnám, hogy egyszer találkozz vele, aztán utána még mindig dönthetsz bárhogy.
Remélem a babócád addig megfordul, de ha nem akkor sem teljesen kizárt a normál szülés. Én olvastam ebben a topikban olyat is, hogy valaki farosan pikk-pakk megszült.
Kívánom neked a legjobbakat!

Üdv, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Hú, köszi Enikő, írtam is neki, hátha tud segíteni.

Azok alapján, amit olvastam, nem biztos, hogy a faros szülést bevállalnám, meg a Széchenyi is erősen a császárt mondta, meg hát majdnem 36 évesen "idős" először szülő nőnek számítok, ezt pont ma olvastam a Bajcsy honlapján és ez is a császárt erősíti.

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Marcsi, Teo sajnálom, hogy lehet mégse a Szécsényi dokinál fogtok szülni. Én szerencsésebb vagyok nekünk már csak max 2 hetünk van hátra. Szerdán mondta is július közepéig elérhető így valószínű ott lesz majd ha kell. Papír szerint június 27-re vagyok kiírva, de az utolsó ultrahang júni 21-et mondott. Érdekes 14 éve a lányommal is pont júni 21-re voltam kiírva.
Én kis örökmözgóm szerencsére megfordult, bár egy kicsit nagyobb a feje engem meg ez aggaszt egy kicsit, de igyekszem nem erre gondolni.
Mamának mit kell bevinni a kórházba az megvan, de a babás cucokkal még bizonytalan vagyok. Azt mondta a doki jó ha van nállam egy-két plussz dolog a babának, mert ha mondjuk hétvégén szülök és elfogynak a kisruhák, nem mindíg tudnak bekérni az osztályra. Holnap nekifogok megcsinálom a baba csomagot is a mama csomag mellé.
Hétfőn én se megyek az előadásra a szülőszobás várkozás elvette a kedvem, meg nagyon dagad a lábam így ha lehet inkább itthon vagyok.
Gyopár dokiról én sem tudok sajna semmit így nem tudok nektek segíteni.

Üdvözlettel mindenkinek Bogáta
( NST-s vizsgálatugyanannyi mint a szokásos kismama vizit, nem kerül plussz kiadásba)

Kép
bogata74
 
 


Sziasztok!

Teó! Ne aggódj a szülés miatt, úgysem lehet azt előre tudni, hogy hogy fog megszületni a kicsi. Majd a megfelelő időben a legjobb módszert válasszák a dokik ugyis. Viszont te legyél optimista, bizzál abban, hogy gyors és könnyű szülésed lesz. Ezt kívánom neked én is!
A korod miatt ne aggódj. Ma már a nők többsége 30 év fölött szüli az első gyermekét és többségük normál úton.

Bogáta!
Az ultrahang nagyon sokszor téved, és a vége felé sajnos nem tudják megmondani a pontos méreteket és hátralévő időt. Egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb a feje, mint az átlag. Én az első gyerkőccel 2006 nov. 25-re voltam kiírva, előtte egy hónappal azt mondták, hogy 4 kg és 98 a fej átmérője, aztán rá 3 hétre meg 3,60 kg és 95 átmérőt mondtak. Mikor rákérdeztem, hogy akkor mi az igazság közölték, hogy nem lehet pontosan megállapítani, mert minden attól függ, hogy ki és hogyan méri az átmérőket. Szóval biztosat akkor tudsz ha már megvan a gyerek.
Könnyű és gyors szülést kívánok neked is!

Üdv, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok Lányok!

Voltunk ma vásárolni, egy-két apróság kivételével mindent megvettünk a kicsinek, most itt illatozn ak mögöttem a frissen mosott ici-pici bébiholmik. Nekem viszont az eldobhatós bugyimon, és a melltartóbetéten kívül nincs semmim, egyszerűen nem volt sehol, jövőhéten még körülnézek azért! A Soroksári úti babyoutletet csak ajánlani tudom Mindenkinek, nagyon szupi hely!

igen bogáta, azt hiszem lecsusszanunk Szécsényi dokiról, de hát ez van, pihenni neki is kell! Az jutott még eszembe viszont, hogy ha esetleg nem választok Bajcsys dokit, viszont hivatlaosan a lakcímem alapján a Kerepesstarcsai kórházhoz tartoznék, akkor kell majd fizetnem? Na ez most marha érelmes volt, de remélem értitek mire gondolok! (Mert én már nem nagyon... :D , ma egy kicsit zizi vagyok!)

Teo-bárhogy is dönts, remélem jól fogsz dönteni, és nagyon gyors, majdnem fájdalommentes, és emlékezetes szülésed lesz (mindenképp pozitív)!

Elrakom magam mára, mert mindjárt leesek a székről, annyira álmos vagyok!

Puszi Mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Gyopár dokiról: én sem találtam semmit, amikor hozzá készültem. Sem az nlc-n, sem itt. Így próba szerencse alapon elmentem hozzá. Remek doki és remek ember. Nagyon ajánlom mindenkinek. Alapos, türelmes, avizsgálat után a vizsgálóasztalról is felsegít.
Én majd midnenképpen nála szeretnék szülni is. Itt a babaneten ismertem meg beatrizt, ő is írt nekem Gyopiról, ő a II. kerületből jár hozzá a XVII.be. Biztosan nem tenné ő sem , ha nem lenne jó doki.
Ajánlom mindenkinek, aki jó dokit akar, és a Bajcsyban szeretne szülni
kajmi
 
 


Sziasztok!

Bogáta, ti jól időzítettek! :D
Az jó hír, hogy az NST nem kerül plusz pénzbe.
És a dokihoz neked a magánba hetente kell menni vagy 2 hetente?

Marcsi, én azt gondolom, hogy nem kell fizetned, de ezt tényleg csak gondolom, lehet nem árt majd rákérdezni. Amúgy én is Tarcsához tartozom, a következővel azt hiszem, oda is megyünk.

Kajmi,köszi az infot, azért ez jól hangzik!

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bíztatását.

Teo én is Tarcsára tartoznék, de legközelebb se fogok oda menni, ha ez nem jön be keresek egy másik kórházat de Tarcsára nem megyek, ha mégis te megpróbálod egy jobb dokit ismerek Surányi Györgynek hívják. Több volt régi kolléganőm is hozzá jár, nekem nem jött be. Tarcsán viszont akinek van fogadott dokija állítólag azzal nem igazán foglalkoznak a szülés alatt a szülésznők, legalábbis nekem ezt mondta az egyok rokonom aki tavaly szült ott.
Az NST-re hetente kell járni.

Marcsi szerintem sem kell külön fizetned még plusszba a szülésért ezen ne aggódj. Szülni bárhova lehet menni.

További szép napot mindenkinek.
Üdv Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Sziasztok!

Érdekes ez a Tarcsai kórház, engem ott szült anyukám, akkor még nagyon szupi volt az elmondása szerint. Aztán 5 év múlva a tesóm is ott született, na akkor anyukám majdnem ott maradt a műtőasztalon. Egy ideig mindenki csak úgy emlegette a környéken, hogy "kinyírda", aztán felújították a szülészetet, és egész jó véleménnyel voltak róla az emberek. Szomszédunk menye is úgy gondolta, hogy nem lehet az olyan rossz, meg különben is olyan szép lett, miért ne szüljön ott. És akkor elérkezett a nagy pillanat, amikor bementek, hogy ők most szülni jöttek, szóljanak az orvosának ha lehet. Persze nem szóltak, mert csak majd a végén hívják, úgy sincs semmi különös dolog, vajúdgasson csak nyugodtan. Hát ő vajúdgatott, közben begörcsölt a veséje, egész terhessége alatt magam volt a vérnyomása, így ment ez 19 órán keresztül. Aztán a párja elkapott valakit, hogy nagyon gyorsan csináljanak valamit, mert ez így nem lesz jó, anita 3-szor elájult menet közben, végül vákummal segítettek kibújni a picinek, de mivel téraránytalanság volt, és ezt a kutya sem vette észre, ezért megrepedt a méhe is, amit még szülés után meg is kellett műteni. Ezek után érthető, hogy ő személy szerint egyáltalán enm ajánlja a kórházat. De ez mégönmagában nem is lenne érdekes, hiszen mindig van olyan eset, hogy valakinek nagyon nem jönnek össze a dolgai, viszont az a 3 másik nő, akivel egy szobában volt mind arra panaszkodott, hogy hiába volt fogadott orvosa, hiába kért segítséget bárkitől is, vagy egyedül, vagy a párjuk segítségével csinálták végig jóformán az egészet.
Bocsi, ha hosszúra sikerültem, és nem is ijesztgetni akartam ezzel senkit, de szerintem ne eröltessük ezt a tarcsai kórházat!

Kép
marcsi0503
 
 


sziasztok!

kisbogárka-ne haragudj, hogy ott hagytalak tegnap a kórházban, de sietnünk kellett :cry:

Amúgy függetlenül attól, hogy nem tudják lejátszani a szülésről a videót, tetszett az "előadás", és a szülőszobák is tényleg nagyon barátságosak. Megismertük Deákné Zsuzsát, nagyon kedves, és szimpatikus, de hát csak hogy hozzam a formámat, ő is július közepétől augusztus 4-ig lesz szabin, szóval róla is lecsúsztam. Ajánlotta egy kolléganőjét, Fülöp Icát, ha valaki tud róla valamit, írjon!

Szép napot!

Kép
marcsi0503
 
 


Tudom, ez itt nem a Flór fórum, de azért én még annyit írnék, hogy nekünk sok ismerősünk szült ott mostanában, mindenki elégedett, volt, akinek se választott dokija, se szülésznője nem volt, mégis azt mondja, a maximumot kapta.
Én megnéztem a szülészetet, gyönyörűen fel van újítva.
Tavaly nyáron pedig sajnos ott kötöttem ki az ügyeletben, meg is műtöttek, és csak jókat mondhatok róluk, pedig senkit nem ismertem és senkinek sem fizettem.
Most is gondolkoztunk erősen, dehát én mindenáron Széchenyinél akartam szülni, hát lehet nem jön be. :(
Szóval minden kórházról lehet rosszakat is hallani, akár a Bajcsyról is.

Kép
teó
 
 


Marcsi! Semmi gond, tudom, hogy már várt a párod.
Ha megnézed a regisztráltaknak szóló Bajcsys témát, ott Dixi írt Fülöp Ilonáról. A Schöpfiből jött át a Bajcsyba.
Zsuzsa tényleg nagyon szimpatikus volt! Sajnálom, hogy pont nem jön össze neked, hogy vele szülj. :(
Nekem azért tetszett ez az előadás, mert attól, hogy nem sikerült a filmnézés, volt idő kérdezgetni, és Palczet doktor határozott válaszai helyretettek egy csomó kérdést bennem. Ez az alkalom nekem egy kicsit meggyőzőbb volt, mint a múltkori, de nem tudom megfogalmazni, miért, talán pont ezért, mert családiasabb volt attól, hogy az előre tervezett program nem jött össze.
Írok pü-t is, majd nézd meg!

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!
Én 29 hetes terhes vagyok. Én is a Bajcsyban fogok szülni, fogadott dokim már van. Egyedül a szülésznő kérdésben és a szüléselőkészítő foglalkozásban nem tudta m még dönteni.
Tudnátok esetleg segíteni ebben a két dologban (hogy megy a szülésznő választás, mikortól érdemes a kórházat megnézni, jelentekzni kell-e valahol a szüléselőkészítő foglalkozásra)?
Előre is köszi a segítséget.
További szép napot mindenkinek.
Üdv.
Gabi
barijani
 
 


Barijani! Tegnap volt pont egy előadás náluk. Itt megtalálod a programot: www.bajcsyszul.hu/elerh.htm. Nem kell bejelentkezni, csak odajössz, beülsz, és meghallgatod. Legtöbbször van ott egy szülésznő is, így találkozhatsz velük, de az előadások után meg lehet nézni a szülőszobát is, esetleg ott találkozhatsz mással is. És az jó alkalom arra is, hogy kérdezősködjél egy picit. De szerintem a legjobb megoldás először is megkérdezni a dokidat, hogy ő kit ajánl, és ha több nevet is mond, még választani is tudsz. Sajnos nyilván munka közben nem látod őket, úgyhogy leginkább csak egy-egy beszélgetés kapcsán derül ki, hogy szimpatikus-e valaki. Az előadáson elhangzott, hogy csak az választhat szülésznőt, aki orvost is választ, de mivel neked már van, ezért nyugodtan keresgélhetsz. Tegnap Zsuzsa azt mondta, hogy aki az előkészítőben részt vesz, azokat nyugodtan lehet keresni. Illetve a többieket is meg lehet próbálni, de ők nem mindannyian vállalnak szülést a beosztáson kívül, ha jól értettem.

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Köszi a segítséget Kisbogarka!
Eddig nem igen volt időm foglalkozni ilyen kérdésekkel hála istennek nagyon jól viselem a terhességet az elejétől fogva, azért mondjuk próbálok vigyázni is magamra.
Ezért is írtam most, próbálok kapcsolatba kerülni hasonló kismamákkal, látom te is szeptemberben fogsz szülni.
Igaz hogy van dokim de azért ennek csak más a hangulata, azzal egütt hogy tényleg csak jókat tudok róla mondani, eddig!!!
Üdv.
Gabi
barijani
 
 


Barijani- tegnap én is ott voltam az előkészítőn, amit isbogárka is mondott, szerintem mindenképp érdemes leglaább egyet megnézni, pláne, ha kérdéseid vannak, mert szerintem bármilyen témáról is legyen szó, a végén nyugodtan kérdezhetsz, és biztos kapsz megnyugtató válaszokat. Deákné Zsuzsa tényleg nagyon szimpatikus volt, tóthné Varga Ildikóról hallottam még jókat, bár vele még nem találkoztam-vagyis láttam, de nem beszélgettünk, és tegnap ajánlotta nekem Zsuzsa Fülöp Ilonát, akivel még beszélni fogok, és találkozunk is, és majd utána döntünk, hogy mi legyen.

Kitartást Neked a hátralévő időre, és jó egészéget kívánok!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!


Most regisztráltam és ma derült ki, hogy lesz egy második babánk.
1 éve lakunk az ujhegyi kakótelepen igy szeretnék a Bajcsyba szülni és szeretnék olyan infókat kapni, hogy melyik az az orvos aki kijelenti, hogy nála ennyi egy szülés és ki az aki azt mondja nem lát senki zsebébe!


Kösz Dia
lafitafi
 
 


Szia Dia!

Gratula a kistesóhoz!
dr. Szécsényi Istvánhoz járok, így csak róla tudok bármit is mondani, ő az utóbbi kategóriába tartozik, nem mond konkrét árat, csak annyit, hogy érdeklődj a többi kismamánál, de egyáltalán nem is a pénzre hajt, anyagiaktól függetlenül nagyon figyel a kismamákra, mind szakmailag, mind emberileg csak jókat tudok róla mondani. Én a magánrendelőbe járok hozzá, de vagy a 10. kerületi sztk-ban, vagy a kórházban is van rendelése. Nyugodt szívvel tudom őt ajánlani!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Szia Dia!

Én is gratulálok a 2. kicsihez!
Én Dr. Kardos Gáborhoz járok, ő is Bajcsys és a magánrenelője a keresztúri Elágon van. Jó fej csak jókat tudok róla mondani. Már az elejétől kezdve korrekt volt velem mikor még csak nőgyógyászati rendelésre jártam hozzá. Abszolút a szemedbe mondja a dolgokat - jókat és rosszakat egyarát - ami szerintem a legfontosabb.
Szécsényi dokiról is jókat hallottam, általában ő szokta helyettesíteni Kardos dokit ha éppen szabin van.
További jó egészséget és problémamentes terhességet kívánok neked!
Üdv.
Gabi
barijani
 
 


Sziasztok Lányok! Mindenkinek köszönöm az 5leteit, segítségét. Arik vagytok! :)

Mikor lesz 7főn a szülés előkészítő előadás (vagy mi)? Délelőtt ugyanis oda vár Sulyok doki (csak sikerült kiudvarolnom :) ). Félek, délután lesz az előadás, ami nekem már nem jó, mert el kell még jutnom onnan az oviba a Nagy Lányomért. :(

Kép

Kép
szeltnerzita
 
 


Zita-legközelebb 30-án lesz előadás délután fél 5-kor kezdődik a kórház éttermében. A terhesség és a szülés prszichológiája lesz a téma, és még a légzőgyakorlatokról is mondanak ezt-azt. Lesz még párszor, júli 16-án is, meg augusztusban is, ha azokra mész el, akkor se maradsz le semmiről, ha esetleg erre nem tudnál!

Üdv: Marcs

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálnék a születendő babákhoz. :)

Én is a Kardos dokinál szültem(császárral) mind három gyerekemet és meg voltam vele elégedve, ha bármi problémám volt nyugodtan kereshettem. Igaz anyagilag kicsit húzós, de nekem egy biztos pont volt, hogy ismer és bármikor számíthatok rá. A szülésznők közül a Magdit, a Mónit tudnám ajánlani, ők nagyon rendesek oda figyelnek mindenre.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl
 
 


Amaryl

Örülök hogy te is megerősítettél abban hogy jó befektetés a Kardos dokinál szülni.
Én is a biztos pont miatt döntöttem nála. Köszi hogy ajánlottad a szülésznőket, egyetlen kérdés az hogy őket is felkéréses alapon kell megkeresni vagy a dokival dolgoznak együtt ilyenkor vagy véletlen alapon?

Üdv.
Gabi
barijani
 
 


Gabi!

Szülésznőt választani nem kötelező! Ha mégis szeretnéd, hogy valaki végig ott legyen veled, akkor meg kell őket keresni személyesen, és felkérni, hogy vállaljon el. Ha ezt nem teszed, akkor is lesz ott szülésznő, amikor szülsz, csak épp nem folyamatosan veled foglalkozik majd, hanem annyi kismamával, ahányan épp vajúdnak.
Az én dokim szerint mindegyik szülésznő szakmailag tökéletes, épp csak a szimpátián múlik, hogy melyiket választod, mert van, aki a hangosat szereti, a katonásabbat-úgy tudom Magdi ilyesmi, vagy van aki a nyugisabbat, ki milyet igényel. Én személy szerint a nyugisabb, szelídebb típust szeretném, így a dokim szerint ilyenkor Deákné Zsuzsa, Fülöp Ica, vagy Tóthné Varga Ildikó a jó választás, de nyilván a személyes benyomás dönt mindenkinél!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

A napokban voltunk a Kati bababoltban (Vecsés), nagyon sok szép dolog van ott, jó árakon. Ha esetleg érdekel valakit, akkor a következő honlapcímen lehet nézelődni: http://www.katibababolt.hu/

Dia, én a Knerczer dr úrhoz járok terhesgondozásra a magánrendelőjébe (nem tudok róla, hogy van-e rendelése sztk-ban). Neki fix árai vannak, de eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.

Szerintem én nem fogok szülésznőt választani, remélem nem döntök rosszul.

Marcsi, hogy vagytok? Azóta sikerült mindent beszerezni? ha esetleg nem, és van kedved, nézd meg a fent említett bababoltot. nekem és a páromnak nagyon tetszett. Kár, hogy nem tudtam róla előbb!
Meg volt az utolsó két napom a munkahelyen. Végre!!!!!
A céges teli még nálam marad 2-3 hétig, de az már nem olyan vészes. Te meddig húzod még az igát? Lassan ideje lesz neked is pihenni egy kicsit:)

Felmerült bennem néhány kérdés, remélem nem untatok vele senkit:
Tudtok esetleg segíteni abban, hogy mit kell vinni a kórházba a kisbabának? pl pelus, tisztálkodószerek..stb?

Esetleg tudja valaki, hogy kb hány napig tartanak benn szülés után, mikor kaphatod meg a kisbabád, van-e 24órás baba-mama szoba, szülés előtt van-e kötelező borotválás, beöntés stb?
Milyen "nem hétköznapi" dolgokat kell vinnem, amire a szülés után szükségem lehet?

Köszönöm,

Tündi
Vendég
 


Szia Tündi!

köszi, jól vagyunk, bár ma nagyon utáltam a meleget! Igen, sikerült mindent megvenni, a babyoutletben voltunk, és nekünk is nagyon tetszett. A héten csak hétfőn dolgoztam, mert úgy kicsináltam a derekam, hogy menni is alig mentem, így telefonon osztottam az észt a bentieknek! Már csak jövő héten megyek, és akkor utána végre nyugi, már nagyon jó lesz! Ugyanis onnantól kezdve már elvileg csak 3 hetem lesz így "2 in 1", ami igazán nem sok!

Nekem azt mondta a doki, hogy legyen nálam pelus, és popsitörlő, hátha épp hétvégén szülök, vagy épp kifogytak ak észletből, de alapvetően biztosítanak mindenféle kelléket.
Ha minden rendben van, akkor a harmadik napon haza jöhettek a kórházból. Közvetlen szülés után 2 órát tölthettek el-és kell is eltölteni a szülőszobán, ezután a kicsit megfürdetik, ellátják, Te is megfürödhetsz, elfoglalod a szobádat, és utána meg is kapod a kicsit, mivel itt rooming-in rendszer van, azaz éjjel-nappal veled van a babád, persze ha nagyon fáradt vagy, vagy rosszul érzed magad, akkor a csecsemősökhöz be lehet adni, és vigyáznak rá.
Zsuzsa szülésznő szerint tápszert, vagy cukros vizet csak akkor adnak a kicsiknek, ha az anyukájuk ebbe beleegyezik, szóval elvileg a tudtod nélkül nem történik ilyesmi ( nem akarok rossz indulatú lenni, de én erre nem vennék mérget...).
Borotválás és beöntés van, hogy mennyire kötelező, azt nem tudom, de a hétfői előkészítőn nagyon úgy vettem ki a szakaikból, hogy ez teljesen egyértelmű, és alapvetően ők jobban is szeretik, ha ezeken átesika kismama, mert azért lásuk be, ha nyomsz, akkor nem tudod mit nyomsz, és szerintem az kellemetlenebb, mint egy kis meleg lötyi a popsiba! :D
Egyébként Palczert doktor úr kerek-perec kifejtette véleményét a gátmetszésről is, amitől sokan óckodnak. Megadják a lehetőséget, hogy az ember gátvédelemmel szüljön, de csak ésszerű keretek között. Mert ha a babaád veszélyben van, vagy esetleg Te magad repednél szana-szét, akkor sokkal jobban jársz a gátmetszéssel, és szerintem ez teljesen egyértelmű is.
Elmondták azt is, hogy szeretik ezeket a modern szülőszobákat, és vajúdni tényleg nagyon jó (azért ez elég mókásan hangzik) bennük, de szüléshez a hagyományos szülőágyat szeretik használni. Nem feltétlenül azért, mert nekik így a legkényelmesebb, bár nyilván ez is egy szempont, de így férnek hozzád oda a legjobban, így tudnak minél hatékonyabban dolgozni. Egyébként elmondásuk szerint x óra vajúdás utána az em,ber lányának legkisebb gondja is nagyobb annál, minthogy milyen szülőágyon szüljön, csak legyen már túl rajta.

Nem tudom milyen nem hétköznapi dolgokra gondoltál, legyen nálad hálóing, köntös, törölköző, tisztálkodó szerek, betét, én vettem eldobható hálós bugyit, és melltartóba való betét, valamint evőeszköz, és pohár.
Szüléshez adnak ők hálóinget, persze ha ragaszkodsz a sajáthoz az is lehet, csak lehetőleg olyat vigyél, amit nem sajnálsz kidobni, mrt sajna nagy rá az esély, hogy tönkremegy.
Nekem most ennyi jutott eszembe, talán mások, akik már szültek többet tudnak mondani.

Te jó ég, mennyit írtam! Bocsi, ha hosszú voltam!

Üdv. Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, de egyenlőre inkább csak imátkozom, hogy megmaradjon aztán foglalkozom orvos kérdéssel!
A fiam elött ugyanis 3X is elvetéltem igy elég feszülten várom az egyenlöre sztk-s ultrahangokat.
Egyébként a Szécsényi doktornál voltam (ő rendelt akkor)



Ja, ha szeretnétek egy jó frizurát gyertek az Árkád Klirbe!
(vagy privibe :lol: )


Dia
lafitafi
 
 


Szia Marcsi!

Jobbulást kívánok! remélem, nem lesz belőle gond.
Már én is szoktam érezni a derekamat.
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, teljesen egyetértek veled, csak tudni szerettem volna, hogy mire is számítsak. Végülis jobb előre tudni, hogy mi várható, mint ott meglepődni a dolgokon. Örülök, hogy ennyi infót megosztottál velem/velünk!
Tuti, hogy mire a dokihoz megyek, úgyis elfelejtek megkérdezni ezt-azt.
A nem hétköznapi dolgokon a haskötőt, extra nedvszívó betétet, (meg még ki tudja mire van szükség ilyenkor?):D értettem. Mivel én még kezdő vagyok ezen a téren, így megpróbálok minél több infót összegyűjteni. Szerintem ideje lenne ellátogatnom nekem is egy ilyen előkészítőre. A szülőszoba látogatós témájút már kinéztem magamnak. Remélem, nem lesz 30akárhány fok aznap, a mai nap is kínlódás volt, amíg elsétátunk vásárolni.

Azt a három hetet (ha nem akar előbb kibújni a babád) próbáld meg minél jobban kihasználni, és pihenéssel, feltöltődéssel tölteni. Persze ez nem könnyű, mert az embernek mindig van mit csinálnia. Én már kb 3 hete vagyok itthon kisebb megszakításokkal, de eddig nem volt olyan nap, amikor nem kellett volna vmi után rohanni, intézni dolgokat, stb. nem baj, legalább nem unatkozom:D

Köszi a válaszokat, jó hétvégét!

puszi,

Tündi
Vendég
 


Szia Marcsi!

Jobbulást kívánok! remélem, nem lesz belőle gond.
Már én is szoktam érezni a derekamat.
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, teljesen egyetértek veled, csak tudni szerettem volna, hogy mire is számítsak. Végülis jobb előre tudni, hogy mi várható, mint ott meglepődni a dolgokon. Örülök, hogy ennyi infót megosztottál velem/velünk!
Tuti, hogy mire a dokihoz megyek, úgyis elfelejtek megkérdezni ezt-azt.
A nem hétköznapi dolgokon a haskötőt, extra nedvszívó betétet, (meg még ki tudja mire van szükség ilyenkor?):D értettem. Mivel én még kezdő vagyok ezen a téren, így megpróbálok minél több infót összegyűjteni. Szerintem ideje lenne ellátogatnom nekem is egy ilyen előkészítőre. A szülőszoba látogatós témájút már kinéztem magamnak. Remélem, nem lesz 30akárhány fok aznap, a mai nap is kínlódás volt, amíg elsétátunk vásárolni.

Azt a három hetet (ha nem akar előbb kibújni a babád) próbáld meg minél jobban kihasználni, és pihenéssel, feltöltődéssel tölteni. Persze ez nem könnyű, mert az embernek mindig van mit csinálnia. Én már kb 3 hete vagyok itthon kisebb megszakításokkal, de eddig nem volt olyan nap, amikor nem kellett volna vmi után rohanni, intézni dolgokat, stb. nem baj, legalább nem unatkozom:D

Köszi a válaszokat, jó hétvégét!

puszi,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Tünde! Ezt a haskötős dolgot neked az orvosod mondta?
Mert nekem annó 2006-ban, amikor a fiam született a dokim azt mondta, hogy ma már nem kell haskötő, meg leszorító bugyi, mert az nemhogy segítené az izmok regenerálódását, hanem hátráltatja, mivel az izmoknak nincs dolguk (a haskötő elveszi tölük - nem kell tartaniuk a hasfalat) később regenerálódnak.
Azért kérdezz utána.

Üdv, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy mitkell tenni, hogy a vonalzó megjelenjen, mert nekem csak a parancsikon jelenik meg.

Köszi, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


isarenikő-amikor megcsináltad a babafalván a vonalzódat, akkor e-mailben kaptál két hosszabb linket is. Azokat kell beilleszteni az aláírás mezőbe, ahol a profilodat tudod változtatni. Szerintem nézd meg még egyszer azt az e-mailt, biztos sikerülni fog!

Tündi-nekem a védőnőm azt mondta a haskötőről, hogy valóban csak azoknak ajánlja, akik nagyon sokat híztak a terhesség során, ezalatt 20 kg-ot ért, vagy még többet, de azoknak is csak naponta 1-2 órát kell használni, mivel ahogy Enikő mondta ez csak ront a helyzeten, mert ellustulnak tőle az izmaid, és nem fognak jobban visszaugrani a régi állapotba. Az extra nedvszívó betétre is azt mondta, hogy bár tényleg erősebben vérzik szülés után az ember, mint úgy normálisan, elég a normál betét is, max. sűrűbben cseréli az ember. Én normális betétet vettem, mert nem bírom elviselni a lepedő méretűt, maximum sokat elhasználok belőle. Ha esetleg nagyon nem válik be, akkor is tudok még behozatni másmilyet a családdal.

Dia-drukkolok Neked a babához, remélem minden simán fog menni!
Amúgy hogy tetszett Szécsényi doki?

Üdv mindenkinek!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Igazából ez a leghosszabb, amit bemásoltam. Most lecseréltem a PHPBB kódu-ra (eddig a HTML kódú volt fent). Ha ezzel sem sikerül, akkor tényleg nem tudom mit lehet még tenni.
Köszönöm szépen, hogy írtál.

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő!

Attól tartok ez így sem lett jó! Ha gondolod, küldd tovább nekem azt az e-mailét amit a babafalváról kaptál a
tobiasmaria@goldex-security.hu címre, valamint a a felhasználónevedet, és a jelszavad ide a babaneter, és megpróbálok valamit csinálni vele!

Kép
marcsi0503
 
 


Kép

az enyém így néz ki, amit be kell illeszteni.

Kép
marcsi0503
 
 


Na, de jó! Erre nem a linket mutatja, hanem a vonalzót! bocsi, de akkor ha gondolod, marad az eredeti verzió a segítséggel kapcsolatban!

Kép
marcsi0503
 
 


Elküldtem!
Köszi a segítséget!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

A dokim egyááltalán nem említette a haskötőt. A legkisebb tesóm 9 éve született, akkor anyum még kapott. Innen jött a kérdés. De én csak örülni tudok, ha nem kell, sőt nem is ajánlják.

Enikő, a vonalzóhoz megpróbáltad a többi linket is bemásolni (persze csak egyenként)? Nekem, ha jól emlékszem, kettőt v hármat küldtek. Én is elég sokat bíbelődtem vele, mire sikerült összehozni. remélem, Neked hamarabb menni fog.

Üdv,

Tündi
Vendég
 


Enikő! Nekem így sikerült végül:
"Kép"
Az idézőjeleket nem kell beírni, az összes többit igen, és vigyázz, hogy ne legyen benne szóköz, még ha tördeli is a sorokat!

Minden pocakos sorstársnak kitartást a meleghez! :)

Kép
Kép
kisbogarka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?