Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vera: Mire tippel a szakember?

Nekem ma szörnyű napom van. Éjjel elkezdtük Luca "nevelését" - éjszaka átalvása, hosszabb alvás tekintetben, egy könyv alapján. Éjféltől 1/4 1-ig aréna volt, én utána nem tudtam visszaaludni, 3-kor még az órát néztem. Reggel 6:20-kor meg arra ébredtünk, hogy édes lányunk már lent zajong a nappaliban. (Idáig sose szállt ki az ágyból, mindig szólt, most meg tessék, leblattyogott a lépcsőn, aztán megkezdte a napot.) Aztán meg nem indult az autó, így 2 éves tanácsadásra sem tudtam levinni Lucut, pedig a tápszere is elfogy, úgyhogy a héten le kell jutnunk a rendelőbe. Még jó hogy busszal nem indultam el, mert mire lemondtam a tanácsadást, addigra Lucu bealudt a szőnyegen.

4D-re csak jövő szombatra kaptunk időpontot. Sebaj, akkor lesz a házassági évfordulónk is. :lol:

Timi: Tündéri Blanka!

Eszter: Remélem jó hírekkel jössz majd a dokitól.

Sütöttem pizzát. Isteni lett. Már nem vagyok éhes, de nyomom befelé. :oops:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Helyesbítés: 1/4 2-ig ment az ordítás éjjel. :(

Kép
Kép
tündi76
 
 


Szia Tündi!

Régen is ilyen rossz alvó volt Luca, vagy ez csak mostanság jött ki nála? Hát nem mondom, hogy egy leányálom volt az éjszakátok.

Én is nagyon éhes vagyok, mivel nekem nincs itthon finom pizzám, gyorsan elővettem az ebédet és azt melegítem :wink:

na, megyek majd még jövök:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát, Tündi nem irigyellek :( Én most tök jót aludtam, kivételesen!

Timi, Blanka nagyon cuki azon a képen!Jó étvágyat, én most fejeztem be az ebédet!

Tamara, vigyázz magadra, ne menj sehova, próbálj meg pihenni, és ha nem tudsz enni, legalább igyál, gyümölcslevet mondjuk!Nehogy beteg legyél!

Én is jövök még, de most picit lepihenek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Tamara!

Szerintem is pihenjél, lehet hogy az utóbbi időben megerőltetted magad és most jön ki duplán a fáradtság.
Enni és inni egy keveset kéne ... tudod a baba miatt :wink:

T.

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

védőnéni tegnap volt kint, és nem ellenezte a tápszert. estéként kap 60at,előtte meg amit még ki tudok aznap fejni magamból, megkapja. még mindig nem értük el a születési súlyunkat, de már hízogatunk. napközben sokszor van cicin, és most használom a bimbóvédőt is,mert ezzel legalább bekapja jobban a cicit. azt tanácsolta a védőnéni, tegyem cicire apukát, hátha neki sikerül beindítani a tejet :oops:
anyuval jót nevettünk ezen :lol:
ma leesett a köldökcsonk is.
köszönöm a segítséget mindenkinek.
szép napot, vigyázzatok magatokra

Kép
.ivett
 
 


Ivett! Kitartást nektek! Gabi is sokat küzdött a szoptatással, de aztán lett eredménye!
Nektek is szép napot, jó babázást!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Ivett nem tudom lattad-e amit irtam neked, de en sok helyen azt olvastam(es sajat magam tapasztaltam is), hogy a bimbovedo picit gatolja a tejtermelodest mivel nem kozvetlen inger eri a mellett. Sztem ha mar eleg nagy a bimbod, akkor probalj folyamatosan megszabadulni tole.(meg a maceratol is ami ezzel jar :)).

Amugy gratulalok nagyon ugyes vagy, hogy nem adod fel.

Vera,
Doki mit mondott?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Pihiztem, aludtam is, a nyomisag azert megmaradt, de mar reggeliztem:) ettem egy kis kalacsot, es asszem nem szandekozik visszakoszonni. Amugy nem kivanok semmit, igy csak kis gyumilevest foztem de meg nem tudom meg merjem e enni.
Szerintem a fo gond az ido, ha leszakadna az eg, es eldontene mit is akar jobb lenne, a frontok vegig kicsinaltak....
Most azert mar nem akarok vegig agyban maradni, mert akkor megint az ejjelemnek lottek, marpedig holnap muszaly lemennem laborba, meg jon a vedono is...
Utalom hogy nekem mindig minden a gyomromra megy!en tuti hasmenessel fogom inidatni a vajudast is, jobb esetben legalabb nem hanyok:)


Egy kerdes, amire nem igen tudok valaszt talalni: ha velteln ugy kezdodik meg a dolog, hogy elfolyik a magzatviz, az ok, az nagyobb mennyisegu szintelen szagtalana folyadek, ezt idaig tudom, de mi van ha nem folyik, hanem lassan szivarog?
Az mennyire lassan tortenik, es eszre lehet venni?Es akkor mennyire gyorsan kell korhazba erni?
Mert miert is ne nekem az ilyen legextremebb peldak jutnak eszembe, hogy talaljak valamit amin izgulhatok.... :oops:
Bocs de hat ez van, en ilyen paramami lettem :oops:
Vendég
 


Istenkirály délutánom volt, most keltem fel :-)) 2 órát aludtam, de annyira jól esett :-))
Most is csak a kutya miatt szédelgek, mert le kellene vinnem egy délutáni pisire, de annyira nincs kedvem :oops:
Szegény Kamilla mit gondolhat rólam, mennyire elhanyagolom :?

Ivett!
Én is csak ugyanazt tudom írni mint Melus, hogy kitartást nektek. Ez most egy nehezebb időszak, megmondom őszintén kevés olyan lányról tudok aki rögtön pikk-pakk tudott szopiztatni és volt teje is bőven.
Na jó a barátnőm ilyen ... hihetetlen mázlista, 2 óra alatt szült meg, és annyi teje van első perctől kezdve :shock: ... én is ilyenről álmodom ... de ő egy pillanatig sem pánikolt emiatt ... lehet hogy ez is agyban dől el, hogy ha hiszed, hogy képes vagy rá akkor menni fog ... nem tudom.

Tényleg Ivett iszol valamilyen tejszaporító teát? Vagy szedsz homeopátiás bogyeszt?
Én vettem magamnak Laktoherb teát, de nem tudom, hogy mikortól kezdjem el inni. Ezt a szülés után kell? Vagy már el lehet előbb is kezdeni iszogatni. Mindenesetre egyszerre több dolgot nem akarok együtt szedni, inni, mert akkor csak apad.

Ivett, jó babázást és majd be hozza Dorka a súlyát ne félj :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Tamara!

A feltett kérdés engem is érdekelne ... remélem majd tud valaki válaszolni. Ja és ha elfolyik (bár állítólag a szülések 5% kezdődik csak így) akkor még szabad tusolni, meg pakolászni ... stb? Mert én azt is hallottam, hogy nem, a fertőzések miatt.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Na most utána olvastam a neten, és ha elfolyik vagy szivárog a magzatvíz irány a kórház, meg kell szülni a babát. Antibiotikumot is adnak a fertőzések miatt, mert ilyenkor semmi sem védi a picit ...

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: oksi, megy az ember ahogy csk tud, de milyen az mikor szivarog- mert ok bepisilni nem szoktam az kizarva;),, de nekem tovabbra is olyan ereos a folyasom, hogy allandoan nedves a bugyim, ha nem hordok betetet:(- szoval mibol fogom tudni hogy ez nem folyas, izzadsag....
Mert hogy ha csak szivarog az akar eltarthat hosszabb ideig is.
es ismet egy tulparazas, de en mar szaldtam parszor be a wc-re hogy te jo eg biztos folyik a magzatviz...na szoval en nem gondolom azt hogy ez tok egyertelmu.
Ok a 38ik het utan talan az ember legkonnyabben felteteli azt hogy akar az is lehet, de en a nagy paraimmal mar most is sokszor hiszem.
es hallottam az a kimutatosdi patikaban kaphato cucc mar megszunt.
Vagyis marad az izgalom, hogy ugye ez nem az!

Azert remelem nem abba az 5%ba fogok tartozni, bar nekem ket ismerosomnek is igy indult....raadasul mindkettojuknek elobb, mint kellett volna.
jajj nekem hogy mindig van valami ami kicsinal...................

Viszont nem jott ki belolem a kis kalacska:)
igaz mast sem ettem meg, marpedig mar nem i nagyon kene, de ez is tobb mint a semmi!
na igy viszont gondolom holnap nem lesz gond a cukrommal:)
Remelem massal sem, igen reg voltam vizelet vizsgalaton.....
Vendég
 


Kepzeljettek ferjem beszaratte eg yno, hogy milyen vacak korhaz az uzsoki es ra sem neztek, es hogy hitelt vettek fel az orvosokra, noverekre.....szobara, annyit penzeltek es megsem torodtek vele.........He?
en nem gyozom nyugatgatni a ferjem hogy en meg mindenkitol csak jot hallok, es ne izguljon jo orvosok es szulesznok vannak, es nem a penzelesen mulik( ok ebben onnyugtatas is van:) )....szegenyem azota hot ideg, hogy kene orvost fogadnom!
hat most mar kit, meg milyen alapon? Lehet en vagyok tul johiszemu, de en bizom benne el fognak latni attol, hogy nincs valasztott dokim.
Ha meg mar kinn van a csopp "egyenrangu" leszek azokkal akik fogadtak orvost. Vagy ez nagyon idilli lenne igy?
Vendég
 


Tamara, Timi, csakhogy ne izguljatok! Ma találkoztam este még a szülésznőnkkel, akia köv.t mondta:ha elfolyik a magzatvíz, kórházba kell menni. De ha ez éjjel van, és nincsenek fájásaid, ő azt mondta reggelig nem nagyon fog semmi történni. Ebben az esetben feltesznek egy zselét, ami érleli a méhszájat és beindítja a fájásokat, közben CTG-re kötnek.
És sajnos az ismerőseim többségének magzatvíz folyással és nem fájásokkal indult a szülése!Na mindegy!

Tamara, szerintem attól, hogy nincs fogadott orvosod nem vagy rosszabb helyzetben, legalább nem izgulsz rajta, hogy jól választottál-e :D
Amit a férjed hallott, szerintem rosszindulatú dum avolt, nyugtasd meg, hogy ez nem így van, és ez csak egy vélemény. Én eddig mindenkitől jót hallottam, még a csecsemősőkről is...

Remélem segítettem :oops:

Eszter. írjál majd, hogy mi volt a dokinál. Én 9.45-re megyek a kórházba, aztán ha minden ok leszek és írok nektek!

Jó éjszakát, jó pihit mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melinda: koszi a megnyugtato szavakat! En is probalom ferjem nyugtatgatni, hogy az a no csak valami veletlen folytan jart igy, vay lehet nem is volt az annyira rossz, csak o ugy adja elo( erdelyi a no, es szerintem szeretnek mindent kielezni arra hogy mert o "idegen"...).
A magzatviz elfolyast igy ertem, de gondolom ha elfolyna nem aradnek itthon ejjszakara sem:)

Vegre ideert minden maradek igert dolog: kiskad, mozes, haloing....:) szova holnap elrendezem oket se kesz minden!
Es csomo jo tanccsal is ellattak!:)

Reggel remelem az elok soraban leszek, akkor labor, majd jon a vedono, igy majd csak delutan leszek!
Vagy akkor sme nagyon mert ha minden igaz elhozzuk a kanapet, aztan este ocsem koltoi estje lesz, szeretnek ra elmenni.

Jo ejjt mindenkinek! en rettegve fogok lefekudni a tegnapi ejjszakam utan, de talan sikerul jobat produkalnom:)
Vendég
 


Nekem reggel kezdet el szivárogni, valahogy éreztem tudtam hogy az, mondtam is de nem igazán törödtünk vele, majd délután folyt el, nagyon meleg volt és nem tudtam visszatartani csak jött és jött, meg elkapott egy hihetetlen izgalom, késöbb persze még jobban folyt elég furi volt a szülőszobán hogy bugyi nélkül kellett lenni közbe meg szoritani a betétet nehogy ugye mellé folyon. Én is mindentől féltem de amikor bekövetkezet a nagy esemény tényleg tudtam hogy mi történik pedig amikor mondták mások hogy ugyis tudni fogod meg bla bla mindig arra gondoltam hogy nekem biztos nem ugy lesz.
Amúgy tényleg úgy volt ahogy a szülésznő is mondta bementünk kaptam zselét , meg minden féle cuccot aminek a nevére már nem is emlékszem, csak sajnos semmi nem segített nekem.

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!
Vera, a képeket nem tudom értékelni, de érdekelne, hogy mit mondtak?
Tündi, nálunk olyanok voltak régen, hogy Dorina éjjel felkelt és elkezdett hihetetlenül ordítani. Megközelíteni sem lehetett, mert annyira csapkodott. Ha megkérdeztük, hogy mi a baj, akkor fokozta a sírást. Ezt leghosszabb ideig 1 óra hosszáig bírta. És erre sem emlékezett.
Sokszor megkérdezte reggel, hogy "na, volt műsor éjjel?" Amúgy már nem panaszkodom, mert éjjeli bömbik, csak betegség alatt vannak.
Nálatok is ilyenek vannak vagy konkrétabb a dolog?

Ivett, nekem sem sikerült az első gyerekemet szoptatni, mert, amikor a kórházban szóltam, hogy nem áll ki eléggé a mellbimbóm, akkor biztatásképp hoztak egy Nuk cumit, hogy tegyem oda. Ahelyett, hogy azt mondták volna, hogy majd a gyerek beszippantja, ne aggódjak. Mert nekem annyi kellett volna a sikerhez.
5 hónap csak anyatej idegtépő fejéssel, végül a 9. hónapig.
Már akkor tudtam, hogy ez többé nem fordul elő.
Egy percig nem volt gondom a másodiknál. (most sem)
Nekem szerencsém volt, remélem Nektek is miharabb rendeződik a mennyiségi probléma.
http://www.lll.hu/

Magzatvíz-szivárgást a Hajninak sikerült vhogy észrevenni. Hátha tud jönni majd az észrevételével.
Tényleg Hajni, azóta Lalival már minden rendben?

Tamara, lehet, hogy beletrafáltál, mert sokan indítják a vajúdást hasmenéssel, ugyanis megelőzheti a szülés előtti napokat is.
De Te még ráérsz.
Sajnos én a szivárgás ügyben nem tudok segíteni, mert az első kettő indítás volt, most pedig a beöntés utáni tusolás közben folyasztottam el a vizem, amikor megemeltem egy kicsit a hasam.
Én egyébként bemennék fájás nélkül is, de hallottam, hogy van olyan hely is, ahonnan hazaküldenek, ha nincs fájás. :roll:
Amikor a fiamat szültem, akkor volt pár burokrepesztési kísérlet, de nem volt eredménye. Utólag kiderült, hogy szülés végéig sem lett magzatvíz. Rá is került a zárómra, hogy "idő előtti burokrepedés".
Hiába kérdezték, hogy mikor folyt el vizem, máig nem tudom, hogy mi történt. Szerencsére a fiamnak semmi baja, pedig "izgi" szülés volt más egyébbel tarkítva.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


gyógyszertárban árulnak olyan betétet, ami kimutatja, hogy ha magzatvíz szivárog. Elég drága, meg nincs is mindenhol, úgyhogy vszínű rendelniük kell. én ha szivárogna, bizti bemennék, mert előfordulhat, hogy összevarrnak, ha még nagyon korai és feküdni kell amíg nincs ott az idő, meg kapsz antibiot is, ha meg idő van, akkor szülés!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó reggelt mindenkinek. Látom sokan reagáltak Tamara magzatvíz szivárgás/elfolyás kérdésére. Köszi anyukák :lol:

Valahogy úgy vagyok ezzel az egész szülés kérdéssel, hogy már mindent elolvastam amit csak lehet ... de ha ott leszek élesben akkor majd csak rá fogok érezni, hogy jó nekem ...

Megmondom őszintén nem tervezek beszaladni a kórházba az első valamire való fájáskor, ha pl: nem folyik el a magzatvízem inkább otthon lennék az elején.
De majd ezt is meglátom, mindenkinél másképp zajlik, meg ugye szokták mondani, hogy nézni kell az órát, hogy hány percesek fájásaid ... szóval sok mindentől függ hogy mikor fogunk elindulni.

Tamara írtad, hogy egy nő mindenféléket mondott az uzsokiról.

Véleményem: Szerintem nincs olyan kórház amire ne lehetne rosszat mondani, vagy valaki ne szidta volna már.

Én legalábbis mindig úgy próbálok a dolgokhoz hozzáállni, hogy nem remélek/várok túl sokat előre, mert csalódni fogok!
Ezért sincs szülési tervem, és nem képzelődök azon, hogy milyen lesz majd a kórházban ...
Attól hogy nekem fogadott orvosom van, rajtam és a dokimon kívül senki sem fogja tudni, max. ha megkérdezik. És ha tudják is, akkor mi van? Semmi ... őket túlzottan nem érdekli, hiszen nem nekik fizettem 9 hónapon keresztül.
A másik gond szerintem még az szokott lenni a kórházban fekvőkkel, hogy azt hiszik csak ő betegek ... stb. Így el tudom képzelni, hogy van olyan kismama aki azt hiszi körülötte forog a világ, csak ő szül, végig hisztizi a szülést, kiabál, vagy rosszindulatú megjegyzéseket tesz már a kezdetek kezdetén ... na az ne várjon túl sok figyelmet a későbbiekben már ...

Egyébként szerintem már mindannyian hallottuk az ellenkezőjéről is, hogy az a kismama aki sztk-ba járt, és nem volt magánorvosa még jobb elbánásban részesült a végén mint aki fizetett. Valószínűleg ez nem a pénz miatt van, hanem azért mert próbált együttműködő lenni (bárki is megy oda hozzá, szól hozzá egy jó szót, vagy vezeti le a szülését) ... és az mindig szimpatikusabb!

Úgy hogy Tamara, ha idáig nem fogadtál dokit akkor szerintem már felesleges ... max. ha kifogsz egy szimpatikus orvost aki tényleg a rendes veled szülés alatt, adtok neki a végén valamennyit. Én ezt tenném a helyedben.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

köszönöm a bíztatásokat.
iszom a laktoherb teát és eszegetem a ricinus communis nevű homeos bogyót. ja,most is épp fejni próbálok,mert észrevettem sziárog a tejci. nem sok jön le,sak pár korty,de nem hagyom kárba veszni.
én észe sem vettem,hogy elfolyt a magzatvizem.állítólag a kórházba történt.igaz sokat ültem a wcn.
a bimbóvédőt azért használom,mert így nagyobbra nyitja a száját,és többet bekap Dorka,mert ha simán van a cicin,akkor nem jól szopizik. de nem mindig van rajtam, én sem sok jót hallottam róla.
szép napot mindenkinek!
ja, elég hamar el tudtuk intézni Dorka dolgait, kellemes meglepetés volt.

Kép
.ivett
 
 


Ivett,

Ez a homeos bogyo a laktoherbbel egyutt tuti biztos, hogy nem apaszt? Nezz utana, azert irtam le, hogy en hogy jartam, hogy mas ne jarjon igy. Nem tudom, hol tudnal utanna nezni, lanyok esetleg valami homeos tanacsast tudtok?
Kepet nem kapunk?

Rossz napom van, rosszul aludtam, rossz a gyomrom es a kedvem is, raadasul ma ismet utazunk, ugyhogy pakolni kene :(

Masnak szebb napot,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Ivett zerintem is néz utána mert én is úgy hallotta hogy együtt nem szabad, de ha neked bejött az a lényeg.......

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Magzatvíz szivárgáshoz én sem tudok hozzászólni, nekem a kórházban folyt el a magzatvizem - na az egyértelmű volt.

Timi: Luca régebben éjjel szépen aludt, csak elvétve kellett hozzá felkelni. Az utóbbi néhány hétben lett ilyen iszonyú rossz alvó. A korán kelés (hajnal 5) mindig megvolt, valószínüleg kicsi az alvásigénye. :(
Anikó: Nálunk konkrétumok vannak: át akar jönni hozzánk aludni; maradjak mellette és fogjam a kezét; kilóg a lábam - amit ő maga dug ki direkt. Szóval minden arra irányul, hogy legyek mellette. Mindig úgy kezdi, hogy: "Anya jön!"
De úgy tűnik, hogy használ a módszer, mert ma éjjel a szokásos időben felébredt, átcsattogtam, mondtam, hogy egyedül kell aludnia és én is megyek aludni és lássatok csodát minden nyavalygás nélkül tudomásul vette és aludt 5-ig. A baj csak az volt, hogy én meg nem tudtam visszaaludni, így 1/4 1-től 4-ig olvastam lent a nappaliban. 5-kor meg ébresztett a kisasszony - lejött és lerángatott a kanapéról. :?

Ma megint csalódnom kellett az emberekben:
1, a buszsofőr simán otthagyott - szembe futottam a busszal Lucával a kezemben, úgyhogy tuti, hogy látott. 20 percet kellett várni a következő buszra. :cry:
2, a buszon egy dédnagymami adta át a helyét. :cry:

Na megyek, megpróbálok aludni egy picit, most hogy Lucu is bealudt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma is kicsit hosszú menet volt a kórház...Fél óra csúszás volt a cTG-n! Megvizsgált a dokim, azt mondta teljesen zárt a méhszáj, nem látja úgy, hogy a napokban szülnénk, de csodák vannak, hátha mégis :oops: :oops:
Most már minden nap, 7végén is megyek ctg-re, legközelebb hétfőn lesz vizsgálat is!
Boti nagyon aktív továbbra is, szóval biztos jó helye van. Az UH szerint most 3700 gramm :D Egyébként irányba van, és ze a lényeg!

Ivett, én megkérdeztem az Uzsokiban a nyílt napon a homeohoz értő doki bácsit, azt modta a tea meg a bogyók együtt nem használnak! Nehogy emiatt valami gond legyen!

Tündi, engem kb 3 hete a troli sofőr hagyott ott, pedig szaladtam, és nem kis nagyságú a hasam, tehát tuti direkt csinálta. Nagyon szemét dolognak tartom! A hasam miatt nekem már felugranak a buszon, de 2 hónapja azért közel sem így volt!!!

Eszter, mizujs veled?
Többiek?Kata, Andi?

Melus

Kép
melus79
 
 


Timi, hogy állnak a babaruhák?Veled minden ok?

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus,

3700 gramm, atyaeg, asszem az 56os rucikat nem sokaig fogjatok hasznalni;)Gratula a szep sulyhoz.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Igen minden ok, csak pörgök itthon ezerrel ...
Babaruhák jelentem rendben száradnak :lol: Még van a egy "kék" kupac holnapra, aztán a baldahin, ágyrácsvédő, kispárna, kistakaró és készen vagyok. Vagyis a mosással, aztán jön a vasalás.

Olyan finom illat van a lakásban. Szerintem jó öblítőt választottam a babaruhákhoz. Remélem babóca is élvezni fogja. :oops:

Melus, nem vagy semmi ... ma kellene szülnöd és még semmi jele? Bár ha jól emlékszem a barátnőm is így volt, hogy a kiírt napon volt a dokinál semmi jele nem volt a szülésnek, este hazament és éjszaka rájött a szülés. De tuti úgy van ahogy mondod Boti nagyon jól érzi magát odabent.

Tündi, szerintem majd csak javul Luca alvása ... mire tinédzser lesz tuti :lol: akkor meg az lesz gond, hogy nem bírjátok hétvégén kiverni az ágyból 8)

Kriszti, remélem jobban vagy már. Dolgozol ma?

Ivett, szerintem is próbáld ki hogy csak teázol, hát ha több tejed lesz. Én azért teáznék a helyedben mert mindenhol azt olvastam, hogy a bő folyadék bevitel sokat segít. Ezért gondolom, hogy a tea talán jobb lehet ilyen esetben, mint a bogyó. Kitartást nektek!!!

Tamara miújság? Ma még nem is jelentkeztél, csak nincs valami baj?

u.i.: most hívtam a Szalay főorvost az uzsokiban, a cukor leletem miatt és 4,32 mmol lett (reggeli után). Most annyira boldog vagyok :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi, tök jó, hogy ilyen jó lett a cukrod :D
Amikor mostam és vasaltam, nálunk is tök jó illat volt. Most Boti komódja őrzi ezt az illatot :)

Kriszti, nem sok 56-os ruhánk van. Azokat is kaptuk, én csak 62-t vettem Botinak :oops: :oops: Neked kitartást, bár remélem már jobban vagy!

Tamarának, ma mozgalmas napja van. Tegnap este írta, hogy ma nem lesz gép előtt, max este, ha jól emlékszem. Remélem jobban van, biztos a front miatt készült ki tegnap!

Kellemes délutánt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!
igen vagyok, es jobban is, a front lehetett a ludas, en nem ertem miert megy mindig minden a gyomromra...
|tegnap lefekveskor meg erosen hanyingerrel kuzdottem, valahogy alomba kinlodtam magam es aludtam 4-5 orat.
Reggel elmentem vervetelre- hamarosan megyek is az eredmenyert- aztan siettem ahaza puccba vagni a lakast, mert jott a vedodno.Szerencsere ferjem csinalta a porszivozast felmosast, mert azokat Anna baba annyira nem kedveli es eloszeretettel rug szet odabenn mindent ha en csinalom:)
Aztan jopofizott a vedono majd egy oran at( semmi lenyeget nem mondott, a szulesrol beszelt, meg hogy mikor jon majd ki....)utana egy ismerosom eljott ertem es elhoztuk a kanapet az ikeabol, mert hat nekunk nincs kocsink, apos nem er ra, hetvegen meg mar kell mert jon hugom es azon fog aludni- kinyithatos, ket szemelyes, tok egyszeru, a legolcsobb volt. Nem mondom hogy h de nagy szam, de radobtam par parnat es kesz:)

Ma mar tudtam enni, igy remelem nem baj hogy tegnap semmi nem maradt meg bennem, de azert ma is ovatos leszek, este mar nem eszem semmit- max kolegolyot- mert nem akarok az elmult ket naphoz hasonlo elmenyeket!


Timi: tokre igazad van abban , hogy minden korhazrol lehet rosszat hallani, es leginkabb a benn levo szemlyen mulik....en ugy erzem nem lesz baj, majd inkabb ferjemnek kell megertenie, hogy ne ragadja ot el az indulet meg hev es nehogy ott okoskodjon, hisz tudja jol a szuleszno meg a doki a dolgat( csak mert o a balkan temperamentumaval sok szitut mashogy reagal le mint ami itt termeszetes, vagy elfogadott :oops: )


Melinda: hat Boti igazan ragaszkodo tipus:) de az jo ha ilyen nagyon es erosen fog kibujni!
Vendég
 


Sziasztok,

Kosz az erdeklodest, de nem vagyok jobban :(, eppen ezert ma nem is dolgoztam semmit. Epp hogy sikerult osszepakoljak az utra.
Biztos az ido okozza, remelem hamar elhuz ez a franya front.

Vedono nekem se tudott hasznos infot (sot) adni egesz a hozzataplalasig..Azota joban vagyunk :).Sot a homeo-laktoherb kurat is neki koszonhetem :twisted:

Timi tok jo, hogy jo lett a cukrod.Akkor lazabbra veheted a dietat? Tegnap megprobaltam dietazni, de az lett a vege, hogy este 10kor leesett a vercukrom(gondolom, mert majdnem elajultam) es muszaj volt egyek.(persze jol bezabaltam :oops: ) Szoval valamit nem jol csinalok, de meg kiserletezgetem.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok csajok!
csak egy pillanatra ugrottam be, később ígérem még visszaolvasok!
Képzeljétek mehetünk nyaralni!!!! Juhéééééé! A doki mindent rendben talált - 3000 lett a cervixem is (ez érdekes :D ) - Glóri szíve szépen dobog, és ami a legjobb, hogy nem híztam semmit :D ! Ami azt jelent, hogy fogytam! (Jó már 11 plusz kilónál tartok, de 3 hét alatt nem híztam semmit!! Nem volt hiába a diéta! Csak el ne bízzam magam :roll: ). A doki is végre megdicsért :oops:
Glória úgy rugdosott délelőtt - biztos a hűvösebb időnek köszönhető. Még mindig medencefekvésű, de van még időnk.
Szóval szedjem a magnéziumot és holnap indulunk nyaralni!
Nagyon örülök, mert a férjecskémre is ráfér a pihenés!
Aztán doki után voltam DM-ben, meg postán, most meg rohanok fodrászhoz.

Kép
chesther
 
 


majd még bekukkantok!!!

Kép
chesther
 
 


Húúú Tamara, neked akkor tényleg nagyon zsúfolt napod volt :-)
De azért vigyázz, ne erőltesd meg magad.

Eszter! Neked jó nyaralást kívánok! Nagyon irigykedem :-) De Te is légy óvatosan a nyaralás alatt ... ne hogy baj legyen!

Kriszti! Valószínűleg rosszul csinálod a diétát, mert ha megfelelő mennyiségű kajcit eszel napi 5x akkor nem leszel éhes, nem akarsz elájulni. Bár az első egy-két nap mindig nehezebb :roll:

Melus! Nekem sincs sok 56-os ruhám ... már mint a gyereknek :oops: De most ahogy nézegettem a ruhácskákat nagyon sok a téli, vagyis a vastagabb 56-os úgy hogy nem tudom mi lesz, mit adok majd a nagy kánikulában a bébire. Valószínűleg bodyban fogja nyomni :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter: jó nyaralást! Nagyon irigykedek :oops: nekünk ez most kimarad, de majd bepótoljuk!

Timi: én vettem 2 db vékony, ujjatlan rugit (56), hogy legyen, mert mi is főleg téli cuccokat kaptunk. a többi, amit beszereztem, az mind 62-es. Azok nagyon cukik, remélem jól állnak majd Botinak!

Tamara: pihenjél!ne készítsd ki magad!!!!!Anna baba nem fog örülni ha túlhajtod magad!

Én még bekukknatok este, most elmegyünk RS-be kanapét nézni!

Melus

Kép
melus79
 
 


sziasztok!

befejeztem a hemos bogyót, ma elfogyott, és csak a teát fogom inni. köszi a tanácsokat.
nemsokára teszek fel képeket. holnap remélem lesz idő.
szép estét

Kép
.ivett
 
 


Nem volt megerolteto ez a mai nap, csak kicsit aggaszt a vizelet vizsgalat eredmeny= uledek fvs 4 helyett 15:(
szoval holnap reggel dokinal kezdek:(
Mindenutt azt olvasom ez hugyuti fertozes, meg baci de hat en nem ertem nincs semmi tunetem!
Szoval gondolom gyogyszert fogok kapni:(
Miert kell mindig lennie valaminek?
Jol erzem magam ugy globalisan erre, ilyen vacak a leletem:(

Ocsem koltoi estje jo volt, probaltam csak magamba pityeregni:)

Holnap amugy leszek nincs semmi programom- remelm nem is csinal nekem senki!

Jo ejjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Tamara, ne aggódj, biztos nem olyan komoly a dolog :)

Én reggel megyek megint a kórházba ctg-re, ha végeztem jövök haza, főzök, szóval én is leszek.

aki utazik, annak jó utat!!!!és jó 7végét!

Jó éjszakát!

Melus

Kép
melus79
 
 


JÓ reggelt lányok!

Én is leszek ma, de inkább délután felé. Délelőtt meglátogat a legkisebb barátnőm (7 hónapos). Már úgy várom őket :-)

Tamara, a vizelet leleted lehet attól is rossz, hogy nem volt középsugaras . Tudod nálam hányszor fordult elő? Húúúúúú sokszor.
Úgyhogy én nagyon próbálok/próbáltam odafigyelni erre. De szerintem se aggódj túlzottan ezen attól nem lesz jobb.

Melinda, a katicád lemegy már a térképről :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szép reggelt mindenkinek!
Na én már 5-kor nem bírtam aludni annyira be vagyok sózva a nyaralástól :oops: . Úgyhogy fél kilencre már teljesen ki is takarítottam a lakást - most, hogy így orvosilag bizonyítottan is jól vagyok :) .
Tamara - nekem is volt üledék a pisimben 3 hete, 15-20 fsv vagy mi, amire a védőnő azt mondta, hogy ilyennek még nem szoktak orvoshoz küldeni, de mivel az én dokim annyira lelkiismeretes ezért elküldött urológushoz, aki megUHozta a veséimet, meg írt fel Zinnat nevű gyógyszert, ami egy hét alatt rendbehozott. Azt is mondta, hogy terhesség alatt könnyebb összeszedni fertőzést, meg hogy a nőknek rövidebb a húgycsövük.
Szerintem az is fontos, hogy nagyon sokat igyon az ember.
Melus - én is szeretnék 40 hetesen ilyen fitt lenni, hogy kanapé után nézelődjem! Mi volt Ctg-n?
Andi - teljesen el vagy tűnve! Mi újság?
Timi - már nektek is csak 1 hónap Blankával, de ha már a ruhákat mosod, akkor már biztos minden kész arra, hogy megérkezzeb Blanka!
Kriszti - azért éhezni nem szabad ám! Nehéz egyébként a középutat megtalálni, hogy az ember diétázzon, meg ne éhezzen, meg egyen, és ráadásul egészségeset. Huh. Idegesítő egy téma. Ja és ne egyoldalúan, meg egyen főtt ételt, és legyen gyorsan kész!. Az igazi az lenne, ha mindezek mellett adnának mellénk egy szakácsot is, aki nemcsak összaállítja, de el is készíti a diétás kajáinkat! :lol:

Ki meddig tervezni szoptatni, vagy akinek már van babája meddig tudott szoptatni? Mert annyi mindent olvas össze az ember...

Én nagyon-nagyon szeretnék ameddig csak lehet, legalább fél-1 évig igazán jó lenne. Barátnőm kislányának meg a hasa fájt a tea plusz homeos cuccoktól... Ivett kitartás!!!

Mindenkinek nagyon szép napot!!! Itt a hétvége, talán még du leszek picit.

Eszter[/b]

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Ha tök jó volt, már 9.15-re hazaértem (7.30-ra mentem CTG-re, minden ok volt, Boti sokat ficánkolt!), pont elcsíptema dokimat is, szegény nagyon fáradt volt, mert ügyelt és egy nagyon nehéz szülés volt éjszaka. Reggel mondta a szülésznő, hogy tegnap reggeltől ma hajnalig 9 baba született. ebből is látszik, hogy valakire hatott a hidegfront :D

Eszter: irigylem, hogy tudsz takarítani, nekem a férjem fog 7végén takarítani, én már csak főzni tudok, egyszerű dolgokat.
Muszáj a kanapé dolgot elintéznünk, mert így is 3 hét amíg megcsinálják, a függönyeink holnap lesznek kész, bár azokat is a férjecském fogja feltenni :)
Én egyébként legalább 1 évig szeretnék szoptatni, de 6 hónapig mindenképp, és addig nem is szeretnék mást adni Botinak!
Nagyon jó nyaralást kívánok nektek! hova mentek?

Timi: remélem még kitart a Katicám :) Azt mondta a szülésznő, koncentráljak az oxytocin termelésre, hátha beindulnak a fájások. Próbálkozom!

Én ma itthon leszek, pakolászom, meg pihizek, mert 6.30kor kellett kelnem!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Tamara: Nekem is volt 15 és én is az urológián kötöttem ki. 5 napos Zinat kúra engem is rendbe vágott. :lol: Úgy látszik ez a bevált recept. :lol:
Szoptatás: Luca 15 hónapos koráig szopott, igaz, hogy az utolsó 1-2 hónapban már csak este. Én 1 éves koráig terveztem, de így alakult. Alig bírtam leszoktatni. :oops: Ja és nekünk a hozzátáplálással is gondok voltak, mert iagzából semmit nem akart elfogadni, így mi csak 8-9 hónaposan kezdtük el igazán a hozzátápit. A védőnő riogatott, hogy baj lesz, mert a gyerek vaskészletei kiürülnek 6 hónapos korára, de a gyerekorvos azt mondta, hogy nincs semmi gond. :lol:
Melus: Van valami homeós mix szülésindításra. Nem akarod kipróbálni?
Idemásolom, amit találtam:

Szülésindító "koktél"
És akkor jöjjön az a keverék, amely segíthet abban az esetben, ha az édesanya túlhordja a babáját és szeretné elkerülni a kórházi szülésindítást.

1 adag Caulophyllum thalictroides D4,
10 csepp Cimicifuga D2,
1 adag Pulsatilla D30.

Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni.


Eszter: Jó pihenést! 1000-el irigykedem.

Képzeljétek Luca kis barátnőjének hamarosan meglesz a kisöccse. :lol: Ma kora délután fogják császározni (mármint az anyukát). Már nagyon várom az SMS-t, hogy megszületett Artúr. :lol:

Nálunk zuhog az eső egész nap. :cry:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi: köszi az infot, egyébként már 4 hete szedem a homeopátiás bogyókat, meg málnalevél teát is iszom. Most van 1 hetünk, hogy Boti kibújjon. Kórházba csak ezután kellene mennem, de a dokim akkor se indítja meg rögtön a szülést, ha minden rendben van.
Én is várom egy kedves ismerősőm sms-ét :) Vivi baba megszületéséről!

Nálunk még nem esik, de szerintem nemsokára fog :( és egész 7végén ilyen lesz!

Kellemes délutánt nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Én 16 hónapos koráig szoptattam a Rolit, akkor voltam a negyedik hónapban a Szandrával, és egyik napról a másikra magától otthagyott. Akkor már Ő is csak este szopizott egy ideje.
Még szerencse volt, hogy egy évesen, amikor összeszedte a rota vírust, akkor még javában cicizett, mert csak ez volt egy hétig. Ezt legalább elfogadta a hányások között is.
Hozzátápit én is csak hat hónapos kora után kezdtem el, most is megpróbálom kihúzni.
Igazából, egy jó étvágyú baba már három hónapos korában kinézi a felnőttek szájából az ételt.
Melus, én nem bírnám ilyen türelemmel várni az eseményeket. Te igazi hős vagy! Kép
De jó, hogy már nem voltunk ma oviban, mert most kellene készülődnünk és elkezdett esni.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Na most mentek el tőlem a barátnőim :-) Kisbarátnőm olyan cuki lány, most jön a foga; vagyis az alsó bal már átütötte az ínyét, így egyfolytában rágott :-) Anyukája szerint nyűgös volt, de ha az én gyerekem is ilyen jól fogja viselni a fogzást, akkor tök jó lesz, mert szerintem nagyon aranyosan viseli, és nem volt olyan nyűgi.

Szopizással kapcsolatban én 6 hónapos korig mindenképpen szeretnék szoptatni aztán meglátom. Hozzátáplálással pedig jó lenne majd fokozatosan áttérni az egyéb bébipapikra. Persze ez nem azt jelenti, hogy 6 hónapos kor után már nem akarom szoptatni, csak nem akarom, hogy az legyen a fő tápláléka. Szerintem egy idő után az anyatej tápértéke és minősége sem megfelelő a gyereknek.

Olvastam ezzel kapcsolatban is egy csomó negatív cikket a neten, hogy anyuka egyszerűen nem tudott a gyerek mellől elmenni sehová, mert aludni is csak szopizással volt hajlandó a gyerek ... pedig már 2-3 éves elmúlt. Nekem ez valahogy nem tetszik. De ne kövezzetek meg :oops:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi, - bár még nincs tapasztalatom- azt tudom, hogy egy 2 éves gyereket már én sem szeretnék szoptatni!
Biztos cuki volt a kiscsaj :) aki nálatok volt!

Anikó, szerinted mit csináljak?Szerintem nincs más választásom, mint hogy várom türelemmel Botit!

Nektek is sokat szokott csuklani a babátok? Nekem több hete minden nap csuklik Boti :)

Többiek, mizujs veletek? Kata, Andi, vera? teljesen el vagytok tűnve :(

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus!

Nekem állandóan csuklik Blanka. Lent szoktam érzni, vagyis a hasam aljánál oldalt. Sok magzatvizet nyel :-)
Egy ideig jó érezni ahogy csinálja, de sokszor úgy vagyok vele inkább rúgjon :-)

Igen, a többiek nagyon eltűntek. De remélem csak azért, mert mindenki pihizik, nyaral ... stb.

Telefonált férjecském, hogy ma kikérte a házassági anyakönyvi kivonat másolatát az önkormányzatból. Huh... ez is letudva, egy újabb dolgot megint lehúzhatok a listámról!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Engem nem kuldtek urulogiara, hanem hetfon kell ujra vizletvizsgalatra mennem, elotte pedig vasarnap rengeteget innom, es figyelnem hogy a holyagjaim teljesen kiuruljenek.
Igazabol mondta anoci- terhesgondozon, doki szabin:)- hogy ez a 15 nem aggaszto, de ha engem megnyugtat, vegezzenek uj vizsgalatot.
Hat remelem akkor nem lesz mar ennyi!

Amugy utana atmentem az ikeaba es csak ultem es bamultam a jatszo gyerekeket:) Annyira jol esett! Edesek voltak nagyon, ar mostanaban mindig van min. 1 igen igen gonosz kiskolok....
Aztan vettem par kisruhacskat:) Igazan nem lenne mar ra szuksegunk, de nem tudtam ellenallni. es hat mind le volt arazva:)
Vendég
 


halihó!
na nekem sikerült jól lefárasztanom magam, a pakolást se sikerült befejeznem, de nemsokára itt a felmentő sereg (a férjem) és ő mindenben segít majd. Annyira bosszant, hogy nem bírok annyit mint előtte :twisted:! Remlélem ez azért a szülés után majd visszatér! Lassan indulunk, úgyhogy elköszönök, nagyon vigyázzatok magatokra

Melus pedig csak továbbra is ilyen türelemmel várd Botit, minden rendben lesz, nagyon szorítok Nektek!!!

Hiányozni fogtok, mindenkinek szép, nyugalmas napokat!

Eszter

Kép
chesther
 
 


sziasztok!

Dorka a pociban is sokat csuklott,és most is ez a helyzet. vízzel tudjuk csillapítani neki.
kitartás mindenkinek.
ma ki akartunk menni sétálni,erre feltámadt a szél, meg csepegett az eső. remélem holnap már jobb idő lesz

Kép
.ivett
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?