Új privát üzeneted érkezett!

Parapet
Én már kétszer szültem Sárvárival, a másodikért még Dél-Pestre is utána mentem!
Szóval nem fogsz rosszul járni, ha mégis vele szülsz! :)
(Ha vannak kérdéseid, priviben/mailben szívesen válaszolok!)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Parapet, Sárváriról csak jókat hallottam! :)


Újabb technikai kérdés: ctg-re ügye nem kell bejelentkezni, csak odamegyek a "lyukakhoz" és bedobom a megfelelőbe a kiskönyvem? A doki utána megnézi, aki elvileg ott van a terhesgondiban, de hol? Merre keressem?
dóri797
 
 


Parapet, Sárváriról csak jókat hallottam! :)


Újabb technikai kérdés: ctg-re ügye nem kell bejelentkezni, csak odamegyek a "lyukakhoz" és bedobom a megfelelőbe a kiskönyvem? A doki utána megnézi, aki elvileg ott van a terhesgondiban, de hol? Merre keressem?
dóri797
 
 

 
 

Dóri!

Csak a CTG-t is tartalmazó lyukba kell bedobni a kiskönyvet, nem kell előjegyzés, 4 gép van, folyamatosan hívják az anyukákat, egy vizsgálat úgy kb. 20 perc.

Nem tudom ki az orvosod, én úgy csinálom, hogy az összes vizsgálatra (vérvétel, UH, CTG) az orvosom kiírt rendelési idejében megyek és akkor automatikusan továbbítják neki a kiskönyvet meg az összes leletet. A rendelési idők ott a terhesgondozóban ki vannak írva. Ha a te orvosodnak ilyen nincs (mert jópár ott dolgozó orvosnak nincs), akkor vagy vele kell megbeszélni, hogy esetleg fent a szülészeten van szobája és mikor ír ott alá, vagy a magánrendelésére viszed a leleteket, illetve a terhesgondozós hölgyek megmondják mi a teendő (esetleg valóban az ügyeletes orvossal kell aláiratni).

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Jó régen írtam és még újnak is számítok, de most becsületesen végigolvastam az azóta történteket:)
Rengeteget aludtam ma és így estére szépen itt felejtettem magam a gép előtt, párom melóban van.

V_andi: visszér gondjaim nekem is kezdődnek, de a védőnőm vetetett velem kompressziós harisnyát, ami ugyan meleg, de nagyon jók a tapasztalataim, sajnálom, hogy nem vettem meg hamarabb :oops: Ráadásul a kezdődő, enyhe bokadagadást is képes visszaszorítani:) Ja, pontosabban kompressziós combfix-et vettem, kényelmesebb és ugye a pocakot sem melegíti feleslegesen, kinézetre pedig egy átlag üvegszálasra hasonlít, szóval csinos:)

Mel: Pálfy dr-ról én is azt hallottam, hogy bizonytalan ideig nem lesz, bár nem nagyon komoly a betegsége. Én Mihályi dr-hoz járok, tapasztalt róka már és végtelenül emberséges-melegszívű. Olyan csillogó szemmel mesél sok sok év praktizáció után is az általa világra segített babáról, mintha legalábbis sajátja lenne:)

Dóri: 2-án én is ott voltam a szülésfelkészítőn párommal. Én lenni azon kismama, akinek a gyengéd szüléses kérdésére olyan sokan felbolydultak... :) A szülőszobát azt hiszem külön csoportban láttuk, mert én a második körrel mentem be, és a szülésznő (azt hiszem Évi) akkor (már?) nem volt valami kedves vagy közlékeny, de láttam, hogy rengeteg a dolga úgyhogy nem ítélkezek. Nagyon sajnáltam (és szerintem nem egyedül), hogy nincs megoldva sehogyan a találkozás a szülésznőkkel, így elég nehéz választani.

Hétfőn megyek vissza a dokimhoz, újra megkérdezem hátha ajánl egyet mégis, eddig az volt a válasza, hogy mind jó, nézzek körül, de lehetséges, hogy ő is aug.elején megy szabadságra, úgyhogy mindenképp fogadni szeretnék. Az általatok leírtak alapján eddig Betti felé húz a szívem.

Kérdeztem a dokitól a mentő ügyet is, azt mondta, beírja a kiskönyvembe, hogy a Margitba kell vinniük és minden rendben lesz. Azért elengedek én is egy telefont szerintem a mentősökhöz biztos ami biztos.

Szemészetről, ha valakit még érintene: végre eljutottam oda is, és nem látja akadályát a drnő a természetes szülésnek hál' Istennek, pedig most 6-os és 7-es dioptriát mért, ami elég nagy romlást jelent. Remélem csak a rengeteg irodai meló miatt volt fáradt a szemem és nem marad így.

A szoptatásról szóló sorokat én is nagyon szívesen olvasom, és köszönöm mindenkinek!
Köszi a sok hasznos infót is, már nyitottam egy jegyzetfüzetet erre a célra, nagyon sok segítséget adtok!:)

üdv

Melinda
lillenet
 
 


Lillenet! Küldök pü-t!!

Kép


Kép
ibm
 
 


Andi, köszi a segítséget! Elvileg rendel a terhesgondozóban is, ezek szerint így azért egyszerűbb lesz. Gondolom akkor automatikusan odaadják neki, megnézi és szól ha gebasz van.

Lillanet, akkor emlékszem rád! :D A gyengéd szülés bennem is megmaradt, de csak azért, mert én nem tudtam, hogy mi az! :oops: Ott ültem veled szemben, nem az asztalnál, hanem az ablaknál rózsaszín-szürke csíkosban, mi késtünk kb 5 percet! :lol: Bettinél szült ismerősöd vagy itt olvastál valamit?

Ibm, látom még egyben! :wink: Hogy vagy?
dóri797
 
 


A kórházi látogatással kapcsolatban akartam kérdezni! Ügye nincs busójárás a kórtermekben??? :shock:
dóri797
 
 


Hello!

Dóri: akkor én is emlékszek rád:) Nem állítom, hogy az utcán is megismernélek, mert pocsék az arcmemóriám :oops: , de képben vagyok:)
Bettiről csak itt hallottam eddig sajnos, majd meglátjuk a dokim mit mond:)
A kérdésemnél nem is a felbolyduláson csodálkoztam, mert arra valamennyire számítottam, inkább az lepett meg, hogy senki sem kérdezte, miről is van szó? Merthogy szerintem sokan voltak rajtad kívül, akik nem hallottak még róla, de ez egyáltalán nem baj, csak furcsálltam, hogy nem is érdeklődtek sem ott, sem szűkebb körben, pl a szülőszoba látogatásra várva.
Szóval a gyengéd szülés lényege, hogy megpróbálja a baba számára a lehető legkíméletesebbé tenni az átmenetet a benti és a kinti világ között. Egyszerű, anyagiakat nem igénylő dolgokról van szó, felsorolok néhányat: nem vágják el a köldökzsínórt, amig lüktet, hisz ezzel az oxigéntől fosztják meg a légzés automatikus beindulása előtt, nem világítanak műtőslámpával vagy egyéb erős fénnyel a (pupillareflex nélküli - 5 perc míg kialakul - ) szemébe, nem, vagy csak részben mossák le a magzatmázat, a vajúdás-kitolás alatt nem bíztatnak/drukkolnak/beszélnek hangosan semmit, "alaphangon" történik minden:) Megvárják, míg kibújás után kiprüszköli a légutaiban lévő váladékot (tehát nem csövezik be szegényt), és elkezd lassan, magától lélegezni (miközben még a köldökzsinór is biztonságot ad neki). Ennyi jut eszembe hirtelen. Természetesen a dokik erre ígéretet csak komplikációmentesség esetén adnak, de én is csak akkor várom el tőlük. Sokan azt mondják, mire ez a nagy óvatosság, ha egyszer mi is, és többszázezer baba is az általános elbánással születik, mégsincs semmi baja... Így van, de az újabb ismeretek szerint a babákban igenis nyomot hagy minden, ami a megszületésük alatt történik. Arra alapul az egész, hogy a piciknek épp elég nagy megterhelés a fájdalom, ami éri őket szülés közben, miért ijesszük meg őket még jobban a "rutinműveletekkel"?
Megkérdeztem erről az orvosomat, azt mondta, gyűjtsem az infókat és írhatunk végül egy "kívánságlistát" :) Ezzel lopta be magát végleg a szívembe :)

Bocsánat a hosszú leírásért, de ennél tömörebben lehetetlen összefoglalni.
Ha bárkinek eszébe jutnak kérdések, bármi, szívesen válaszolok itt is, privátban is.

Jó éjt mindenkinek!
lillenet
 
 


Dóri!

Annyira nincs kórtermi látogatás, hogy az apuka is készüljön fel, hogy szülés után legközelebb sajnos csak otthon foghatja meg a babát. Ez egyrészt szuper, mert rémisztőbbet nem is tudnék elképzelni, mint rokonok hada a szoptatós szobában (saját és szomszéd), de egyrészt az apuka, másrészt nálunk a 2 éves bátyus miatt elég rossz, hogy az üvegajtón keresztül lehet csak mutatni (régen volt látogatószoba).

Gyengéd születés:
jó lenne valóban, de szerintem egyrészt az orvos, másrészt a szülésznő személye mutatja, hogy milyenek lesznek a viszonyok szülés után. Én nappal szültem, nem voltak reflektorok és mivel mind az orvosom, mind a szülésznő halkszavú, csend volt. Leszívni sajnos a Margitban leszívták, de ez tényleg fél perc, utána rögtön odaadták és ott pihent rajtam, teljesen csendben, nyugodtan. A bezárás előtt elvitte a csecsemős egy másik szobába ellátni, de most állítólag mindent ott a szülőszobában csinál a szülésznő és fürdetés pl. nincs. Számomra fontosabb, hogy 2 órát tényleg hagyják ott velünk, mert ezalatt még ha érték is kellemetlenségek a szülés alatt teljesen megnyugszik. A miénk derűsen nézelődött, remélem most a szopi is össze fog jönni.

A.
v_andi
 
 


Lillenet!

Ki a dokid?
A magzatmázat tuti nem törlik le. És a vajúdás/kitolás alatt sem volt hangos szó, bár én nem nagyon voltam ott csak a férjem. :twisted:

Itt egy kép, a már megfürdetett kiscsirkéről.

Kép

A többire nem emlékszem. :shock: So kíváncsi vagyok melyik doki bólintott rá erre. Én valahogy először a szülésznőt környékezném meg az efféle kérésekkel. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Andi, köszi az infókat, látod ezeket a dolgokat nem mondták el a felkészítőn és persze nekem is csak utólag jutott eszembe, hogy csakazértis kérdezősködni kellett volna :oops:
Nagyon-nagyon örülök, hogy külön kérés nélkül is vannak hasonló körülmények, eddig nemigen hallottam ilyet. Megkérdezhetem ki volt a szülésznőd és mikor?

Juca: a dokim Mihályi István :) Még csak egy ideje döntöttem el, hogy lesz fogadott szülésznőm, így először a dokit kérdeztem erről, bár nem hiszem, hogy egy más beállítottságú dokit a szülésznő képes lenne befolyásolni, szóval szerintem fontosabb a doki véleménye, de tudom ők csak az idő töredékét töltik velünk. Persze a szülésznővel is szeretném ezt megbeszélni, gondolom csak akkor működhet jól ha ők ketten közreműködnek :)

Szép napot mindenkinek, még jövök ma.
lillenet
 
 


Lillenet!

Én is nappal szültem, nem volt lámpa, csak a stoppoláshoz.
Nekem egyébként a nyák eltávolítása kíméletesebbnek tűnik csővel, mint ujjal. (Régen volt egy-két szülésznő, aki úgy csinálta).

Nem azért említettem a szülésznőt, hanem azért, mert pl. a nyákot ők szívják le, a gyereket ők fürdetik/törlik meg stb. tehát a doki csak a rutin vizsgálatokat csinálja (APGAR), így érdemes ővelük egyeztetni. Persze, ha a doki rábólintott, az duplán jó. :lol:

Egyébként olyannyira nem távolították el a mázat, hogy még itthon is rajta volt a fenekén, az uh zselét pedig a punk fejecskéjéről nem lehetett eltávolítani. Nagyon punk volt a csaj. :-P (A rajtam lévő ragyákat ne nézzétek. Amúgy a szopi kezdetével borzalmas volt a bőröm :cry:)

Kép

tjuca
 
 


Lillenet:

Pont két éve szültem, sajnos a szülésznő - Vincze Ica - nem jött vissza, de akit most választottam ő is nagyon szimpatikus (Sámsonné Tóth Katalin).

Neked első szülés lesz? Mert azért a hangsúlyok igazán ott derülnek ki. Nekem az kellett, hogy csend legyen és csak a vezényszavak hangozzanak el (nagy levegő, megnyomja), stb. Előtte azt hittem más lesz a fontos... De egy szimpatikus orvos szülés közben is az!

A.
v_andi
 
 


Lillenet! Vandi!

Hangsúlyok :twisted:

Nekem előtte nem voltak. Közben meg annyi, hogy eljusson, én komolyan mondom nem tudom hol jártam, de hogy nem ott, az biztos. 8) Én pl. kaptam két védőnőtanulót, de nem zavartak semmit. Sőt. Hogy most mi lesz? Fogszim nincs, majd meglátjuk.

Azt meg nagyon csendben jegyzem meg, hogy ugyan lehet fontos, hogy ne nézzenek pupillareflexet, de nem ez határozza meg egy gyerek életét, hanem a Ti kötődésetek, és családdá válásotok. :wink: Én ezért sajnálom azokat az anyákat, akik nehezen tudják csak túltenni magukat pl. egy császármetszésen, mert nem ez a meghatározó, hanem az utána következő hosszú évek. Persze ez csak az én cseppet sem szerény véleményem. :roll: :twisted: Én is örülök, ha hajlanak ezekre, és ilyen irányba menjenek is előre a dolgok, de nem fogom tragédiaként felfogni, ha mégsem így alakul. Mint ahogy nekem a gátmetszés is bejött legalábbis az ágyszomszédomhoz képest, akinél nem metszettek, de "robbant", tényleg igaz, hogy élesben kicsit más a hangsúly. Az a ragacsos, ubifej, aki ott szagolgat, meg pitylog, az a lényeg. 8)

tjuca
 
 


Helló újra!

Juca: ujjal?!?! Jesszusom... Tud az a baba tüsszögni, vagy nem? :)
Igen-igen, mindenképp beszélek a gondolataimról a szülésznővel, írtátok, hogy ők látják el a piciket és egyébként is:) És igyekszek majd óvatosan kérdezősködni először tőle, ne kérjek ki magamnak olyat ami egyébként is úgy működik:)
Ezt már rég akartam kérdezni, csak hát a memóriám... Mi az az APGAR?:)
A képről egyébként nekem nem a bőröd tűnt fel, hanem a kisangyal és a meghittség:)
A hangsúlyokról: igen, sejtem én, hogy finoman szólva nem egészen úgy fognak történni a dolgok ahogyan most elképzelem, egyrészt, mert első babám, másrészt mert minden szülés más és más. De azért most még szeretnék mindent megtenni azért, hogy követhetők legyenek a dolgok számomra is. És azokat az anyukákat én is sajnálom, akik "összeomlanak" csak mert császár lett a vége... Ennyire nem ragaszkodok az elképzeléseimhez, tudom-érzem, hogy a végeredményen nem változtat ha az élet másképp alakítja a történéseket :)
Gátmetszéssel kapcsolatban olyannyira ellentétes tapasztalatokat hallottam már, hogy úgy döntöttem, rábízom az orvosomra mit tesz. Rábízom a kisbabám születését, ezt miért ne tenném akkor? :)

Andi: én most úgy gondolom a viszonylagos csend lesz a fontos nekem is, de persze majd ott kiderül minden. Eddig úgy érzem, ha hagynak magamra koncentrálni (persze leszámítva a tapasztalatlanságból adódó tanácsokat), akkor nagy baj nem lehet, képes leszek ellazulni amennyire a helyzet-fájdalom engedi :)
lillenet
 
 


Lillenet!

Nem akartam horrort írni, csak elhangzott 2006-ban szüléselőkészítőn, hogy két módszer van, az idősebbek azt alkalmazzák. Nem egészen volt tiszta számomra, de valahogy kipréselik a nyákot. Ugye 100 éve még nem volt drain, és akkor is megoldották. :wink:
Ez a kép akkor készült, mikor hazajöttünk, utána kb. egy órával. Szegényen olyan az 56-os cucc, mint egy 74-es. :lol:

A Margit egyébként tipikusan egy "félkatonai" szervezet bizonyos szempontból, tehát nincs ikea szoba, bordásfal, fürdőkád stb. de a zuhany nagyon jó szülés alatt, és nekem még labdázni, meg állni sem volt kedvem.

Én csak a saját tapasztalatomat tudom írni, hogy kb. félidőtől engem elöntöttek valami kótyagosító hormonok, én konkrétan úgy éreztem magam, mint aki spicces. Így nekem tényleg határozott vezényszavak kellettek, és a férjem mondja, hogy azok sem mindig jutottak célba. Egyre konkrétan emlékszem. Tolófájás: Judit ne nyomjon! Jaj ez nem sikerült. Judit hall engem? Itt van, nem baj, de próbáljuk meg újra... Én is tudom, hogy nem ott voltam, de a férjem utólag kérdezgette, hogy nem emlékszel? Nem... sokminden egy az egyben kiesett. Szóval ott a finisben, ha akartam volna sem tudtam volna előadni a mondókámat. Ami viszont megmaradt, az Kinga bőrének az illata, meg a tapintása, ahogyan először érintettem.

Na szóval jó, hogy nem fejest ugrasz az ismeretlenbe, de hidd el, akkor úgy lesz a legjobb, ha rábízod magad a dokira, szülésznőre, Te pedig magadba fordulsz, és életet adsz. Az hogy utána hogyan szívják le a nyákot nem téma, a fátyolos szemeden úgysem fogsz látni, lehet téged is megtréfálnak majd a hormonok, és bármilyen hosszú legyen is az első pillanatok olyan rövidek lesznek.

Ja amúgy kis ubifejű törpéből már nagy csajszi lett. És nagyon gyorsan eltelt a két év. http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csa ... 0.JPG.html

Kívánom, hogy Neked is szép élmény legyen a szülés, és főleg, ami utána jön.

tjuca
 
 



tjuca
 
 


Gátmetszés:
Azt hiszem a gátmetszés ellen igazán azok ágálnak, akiknek kissé mészáros jellegű orvosuk van és megszenvedték mind a vágást, aztán később is fájdalmaik voltak. Tehát a panasz ezekben az esetekben jogos, főleg, ha az orvos 2 évente szülő nőnél az 5.!!! szülésnél is alkalmazza. Én se a vágást, se a varrást nem éreztem, viszont amíg bent volt a varrat az pocsék volt, varratszedésről röpültem vissza a kórterembe, semmi sem fájt. Azt hiszem a 6 hetes önmegtartóztatás után is csak féltem, azóta meg fogalmam sincs hol volt a vágás. Ja, és szülés közben már alig vártam, hogy vágjanak, gondoltam attól hamarabb lesz vége.

Szerintem egyébként azt találjuk sérelmesnek, ha úgy látjuk, hogy valaki figyelmetlenség, a saját kényelme miatt nem kellő körültekintéssel bánik a kicsi tündérrel és ezzel fájdalmat/ijedtséget okoz neki. Na ezért én az első elmebeteg napokban (rám nem szülés közben, hanem utána jött a vörös köd) ölni tudtam volna, de ordításra pl. ragadtattam magam a csecsemőosztályon...

A.
v_andi
 
 


lillenet, küldtem privit, remélem megkaptad! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok,

most gyors leszek, mert itthon valamiért állandóan belefagyok a honlapba:(

Juca köszönöm:)
Egyébként a mondókát én se nézem ki magamban ott és akkor :D
Úgy gondoltam, hogy előre megbeszélem mindenkivel aztán remélem, hogy tudják "teljesíteni".

Meli, a pü sajnos nem jött át, próbáld újra légyszi!

Voltam a dokinál, minden oké, a Balatonra is kaptam engedélyt :D
Szülésznő ügyben olyan fejlemény van, hogy most már a dokiknak is "kötelező" fogadniuk maguk mellé egy állandót, így végül magától megoldódik. Két hét múlva kell újra mennem, addigra már nevet is tud majd, hogy kit választott.
A szabadságával kapcsolatban is jó híreket kaptam, legalábbis most annak érzem, mert azt mondta, aug. első napjaiban még itthon lesz és én valamiért úgy érzem Gergőm még annál is hamarabb megérkezik majd. Hát majd kiderül.

Jó éjt, holnap jövök az irodából!
lillenet
 
 


Lillanet, így már tudom miről van szó, csak nem tudtam, hogy ezt így hívják! :D Olvastam róla sokat és problémamentes szülésnél klassznak tartom. Ez is olyan kismamatípus függő dolog. Én sajnos nagyon parás vagyok (szakmai ártalom ) , ezért számomra az lenne a megnyugtató, ha rögtön egy teljes kivizsglááson esne át a baba :roll: , de hogy amíg le nem szívják a váladékot a torkáról én addig sokkos állapotban leszek az tuti. Ha nem lennék ilyen, akkor biztos megbeszélném a dokival, hogy figyeljen azokra a dolgokra, amiket írtál.
Sajnos nekem terhességi diabetesem is van, így a babát attól tartok mindenképp "elkapják" mielőtt én hozzáférnék, minimum egy vércukorszint mérésére.
Egyébként igazad van, tényleg jó gyorsan átugrott mindenki ezen a kérdésen az előadáson! :?

A doki mellé állandó szülésznő? Mármint fogadott? Ezt nem értem.

Andi, köszi az infókat a látogatásról! Hát, egyik szemem sír, másik nevet. Apának próbáltam beadni, hogy ő sem foghatja majd meg a babát, szegénykém eléggé kikészült, mert arra számított, hogy lesz baba-papa félóra délutánonként ( mint pl a MÁV-ban ) .

Juca, kikészültem a képeidtől! :oops: :lol: Asszem a hormonjaim totál kész vannak, megláttam a kis csupasz testét és a punk friszkot, erre folytak a könnyeim. 8)

Tegnap voltam orvosnál, 3 kiló a kis Törpi és elég nagy a fejecskéje, úgyhogy én asszem gátmetszés-párti leszek! :shock:
Kaptam beírást a kiskönyvembe, hogy a Margitba vigyen a mentő!
dóri797
 
 


Visszatérve a látogatásra, ügye üvegen keresztül azért meg lehet mutatni a babát? Vagy már azt sem?
dóri797
 
 


Dóri, csak üvegen keresztül lehet megmutatni a babót a rokonoknak, ismerősöknek.

különben mostanság én is sokszor lefagyok.... :( azt hittem a gépem a sz@r... de lillenet is.... hát nem tom...

Kép
Kép
meli30
 
 


lillenet,
na most bizti sikerült!!! :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


Meli, köszi!

Nekem is sokszor lefagy, de csak ez az oldal, úgyhogy itt lesz a gubanc!

Málnalevél teát, gátmasszázst próbálta valamelyikőtök?
dóri797
 
 


Bárkinek bármilyen tapasztalata van szülésznő ügyben, lécci meséljen (akár priviben ) !
Köszi!
dóri797
 
 


Dóri!

Gátmasszázsolajat nem próbáltam, örülök, ha a szőrtelenítést meg tudom oldani. :lol: Viszont a málnalevél teát ittam 36+0-tól. Két ujjnyival indultam, mikor két éve megindították a szülést, hogy ettől-e vagy amúgy is nyíltam volna nem tudom. Ártani nem árt, bűn rossz íze van, de legalább a nagy melegben szomjat olt. :wink:

tjuca
 
 


Juca, köszi, szerintem én is nekiesem! A lúgosító teánál nem lehet rosszabb! :lol:

Jaj, a szörtelenítést ne is emlegesd, nekem nagyon nem megy, épphogy csak elérek valamennyit, talán egy fürdőbugyit fel tudok venni. :?
dóri797
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi lehet a gond a honlappal, de érdekes módon nekem is csak ez fagy be otthon, viszont itt az irodában még nem fordult elő :o

Dóri: ha azt mondják majd, hogy gond van a babával vagy velem, én sem fogok ragaszkodni semmihez, rájuk bízok mindent onnantól. Eddig hál' Istennek nem várható semmi, remélem később is ilyen simán megy minden, szinte semmilyen panaszom nincs/nem volt.

Igen, a doki szavaiból azt vettem ki, hogy keresnie kell maga mellé állandó szülésznőt, két hét múlva tud nevet is mondani, addig reménykedek:)

A mentős beírást én is megkaptam tegnap, remélem így már nem lesz gond.

Én búzacsíraolajat készülök venni majd a gáthoz, valaki már dícsérte valahol, kipróbálom, a teáról eddig nem is hallottam.

Jut eszembe, fürdőbugyi. Nem tudjátok hol lehet kapni aránylag olcsón nekünk való fürdőruhát? Fogalmam sincs mi lesz rajtam Balatonon és mindenhol csak miniméreteket vagy nagyisdivatot láttam eddig :(
lillenet
 
 


Én csak a Brendonban láttam, nagyon csinik voltak, de közel sem volt olcsó. Én is szemeztem a dologgal, de nekem sajnos már úgysem fér bele.

Azt hiszem én egyszerűen kifutok ebből a szülésznő választás témából, mármint időben! Mire sikerül eldöntenem, hogy akarok-e, meg is kérdezem az orvosom, beszélek a szülésznővel, addigra kijön a Töpörtyű 8)

Hányadik héten jársz? A búzacsíraolajos cuccot hányadik héttől akarod masszírozni?
dóri797
 
 


Lille!

Milyen fürdőrucira gondolsz?

Sztem a bikini tök okés, ha nagyon takarni akarod a pocakod akkor kendő. Terhes fürdőruha kb. 10-nél kezdődik, és általában mamósak.

Ha már úgyis fenn van a fejem, lássátok mivel ijesztgetem a postást:

http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csa ... 2.JPG.html 8)

tjuca
 
 


Csini! 8) Szép gömbőc pocakod van!
dóri797
 
 


Jó reggelt!

Dóri: a 32. hetet kezdem holnap, úgy tervezem, hogy a 35-36 hét környékén kezdem a búzacsíraolajozást. De ez csak saját logika, fogalmam sincs ilyenkor kell-e :)

Juca: köszi az infót, megkíméltél néhány körtől, ennyiért nem lesz fürdőruhám, akkor inkább maradok a kendős megoldásnál :D
Jó ez a kép nagyon ahogy nevetsz és a pocak is rendben :D

Én abszolút fotogéntelen vagyok, mindjárt meglátjátok, töltök egy kisképet. (Dóri ha jól emlékszek ez épp a felkészítő estéjén készült :) )

Na, belevetem magam a melóba, kezdek visszaszámolni, még 14 munkanap :P Várom is a végét, meg nem is :roll:

Szép napot nektek, majd jövök! Kép 30.hét
lillenet
 
 


Csini a te pocid is! 8)

Itt egy oldal a gátvédelemről, ha érdekel valakit:

http://www.freeweb.hu/nlctb/docs/baba/gatvedelem.doc
dóri797
 
 


lányok, málnalevéltea-ügyben..... nekem a végén már minden bajom volt, szerettem volna, ha minél előbb kibújik az albérlőmés a kíírt időpont előtt 2 nappal ittam teát... jó sokat rohangáltam klotyóra, viszont hogy ettől-e, v. férfiakra nem jellemző pontossággal csak kikéredzkedett a fiatalember 2 nap múlva :lol:

ja, klasszak a pocakos képek! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Mel, Juca, Meglepi és mindenki aki már szült a Margitban ha valakinek van jó vagy rossz tapasztalata szülésznővel kapcsiban az dobjon nekem privit lécci!!
dóri797
 
 


Dóri!

Az én szülésznőm nem jött vissza, így az élmény irreleváns számodra. Így is leírjam?

tjuca
 
 


Így ugyan nem aktuális, de egyébként érdekelne!
dóri797
 
 


Holnap megírom.

tjuca
 
 


Cas! Küldtem pü-t.

Én most kezdem a gátamat masszírozni olajjal. Ez a férjemből röhögőgörcsöt váltott ki, hogy hogy férek hozzá. ha-ha :evil:

Ja, és betétet kell vinni a szülőszobára is, mert egyáltalán nincs szegényeknek.

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Parapet!

Én említettem, hogy nem fogom, mert számomra megoldhatatlannak tűnik. Erre férjemnek felcsillant a szeme, hogy azt akkor ő is meg tudja csinálni? Ki tudja, még lehet megkérem rá. :roll: :lol:

tjuca
 
 


Parapet
privi ment :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


sziasztok.:)

csajok, én még az utolsó előtti nap manikűröztem, pedikűröztem, lábkörmöt festettem, epiláltam.:) meg lehet azt csinálni.:) gátmasszázst mondjuk pont nem csináltam mert csaszihoz minek.:)

szülésznő: nekem a zsófi volt. totál meg voltam vele elégedve, olyan kis karakán. aki ezt a tipust kedveli annak nagyon ajánlom. azt nem tudom spontán szülésnél milyen, gondolom ugyanilyen.:) nekem nem választott volt, őt dobta a gép. azaz ő volt aznap munkában.:)

én usziban úsztam, így nem bikiniztem (de simán megtettem volna ha nyár van éppen és mondjuk balcsin vagyunk, szerintem egy pocak szép, nem kell azt takargatni, akinek nem tetszik majd nem néz rá.:)), a decathlonban vettem jó kis úszódresszt. nem kismama, viszont nyúlt rendesen és kényelmes volt. ráadásul olcsó is volt, valami 3ezer körül volt ha jól emlékszem.
meglepi-baby
 
 


Meglepy!

Nem velem van a baj, Paca nem bírja, ha összegörnyedek. Mondjuk ha normálisan feküdne... :evil:

tjuca
 
 


Meglepy! Hát minden elismerésem,nekem ezek a dolgok már rég felejtősek!
Dehát nincs két egyforma terhesség!

Ha egy Zsófi dolgozik ott akkor tudom kiről van szó!
Tényleg nagyon kis helyes,nekem őt akarta ajánlani a dokim,de különböző okok miatt nem vállal szülést!
Amit meg is értek azok alpján amiket elmondott!


Igazából tényleg mindenkire aztmondják,hogy nagyon jó,akit kiemeltek nagyon az Betti!
Egy ember van akinek a stílusáról eddig még jót nem hallottam,dehát bízzunk benne,hogy pont nem ő lesz ott!

Kép


Kép
ibm
 
 


Ibm!

Ki az az egy ember! Priviben légyszi!!! :lol:

tjuca
 
 


Ibm, Zsófi miért nem vállal szülést? És ki az az egy ember? Én is kérekszépen privit!
dóri797
 
 


Ibm!

Azt hiszem ezt kihagytam Sztanyik doktor az orvosom. :lol:

Tényleg Dóri! Ibm!

Nektek ki az? Biztos kérdeztem már... de az agyam, mint a szita.

Lille!

Mi bajod magaddal? Tudok ajánlani remek szemészt is, meg pszichológust is. :twisted: Viccet félretéve, tudod a fényképezőgép elején van egy izé, amit úgy hívnak objektív... :lol: :lol: :lol: Nos amit rólad készített képet, az is objektív. 8) :lol:

tjuca
 
 


Juca!
Ruzsvánszky István az orvosom, nagyon klassz! :D Sajnos a 29. héten dokit kellett váltanom, a MÁV-ból jöttem át.

Stanyik dokiról is szupereket hallottam!
dóri797
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?