Új privát üzeneted érkezett!

Fruzsi, itt 4 napos volt csak ugyan...

Kép

Kép Kép
szõlõ
 
 


Fruzsi: kérésedre egy hordozós kép; Beni itt 4-5 hetes volt! Amúgy mi nagyon szeretjük ezt a graco hordozót és Beni is mindig csöndben van benne! Rengeteget kocsikázunk, így állandó haználatban van...
Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


csak egy gyors kérdés még: mikor lesz 1 hónapos? Már 4 hetes 2 napos... és a vonalzó nem írja ki :twisted:

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Helló,
Elszállt egy hosszabb írományom:x :x :x :x
most csak annyit, hogy köszönöm az invitálást a talira, de biztos nem tudok menni kiscicáékhoz (a Sissy lakópark mellett laktok, ugye? - egy régebbi feltett kép alapján. ha Te raktad fel :oops: :oops: :oops: ), mert innen délután kocsival elindulni...nagy dugó...horror(tudom, mert 7 évig, míg el nem jöttem tgyásra, minden nap a várost jártam).
viszont egy ikeásban (örs) vgay árkádosban, vagy arrafelé (32 busz nyomvonala) egy játszón benne lennék. (viszont nekem figyelembe kell venni a szopit is...).

Kép
1bambi
 
 


Celesztina, aznap lesz 1 hónapos, mkor született :wink: Mazsi 9-én született így 9-én váltott át.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kép Kép Kép Kép

KépKép
kisfruzsi
 
 


A szöveg meg lemaradt:
Köszi csajok a hordozós képeket!!!!
Hát Alma nem így fekszik benne. De most nincs még olyan fotója :?
De csinálok valamikor és megmutatom!
Most dobok pár képet, ha nem baj maiak!

KépKép
kisfruzsi
 
 


A babakocsis képen látszik, hogy hogy kopaszodik :lol:
De mintha a feje tetején már nőne az új pihés haj...Anya még sétára is fényképezővel megy...normális?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Még 1 kérdés, aztán lelövöm magam: adtatok már vizet a meleg miatt??

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi: én nem adtam vizet, igény szerint szopiztatok... Abban van víz is, mármint az eleje igazából csak szomjoltó. Lillám is kopaszodik... :D Modtuk neki, hogy lassan már olyan, mint a nagyapja, meg a dédipapija... :lol:

ercsi_3
 
 


Alma meg tiszta Apja :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Tök jó ez a sok "azonos témában" készült kép! :lol: :lol: Olyan szép mindegyik Manó!!

Szössz: hogy csináljátok, hogy nem riaszt feleslegesen a légzésfigyelő? Nekem minden este van egy szívrohamom... :? Lillus persze békésen alszik, a csipogás sem zavarja, csak az, ha arrébhúzom, hogy tutira érzékelje az érzékelő... :roll:

Írtátok, hogy a babáitok kb 5x esznek egy nap... Lillus 7x evett tegnap.. :roll:

ercsi_3
 
 


Fruzsi, igen és igen. 8)

Mi is mindenhová géppel megynk, ha nem akkor a telefon kéznél van. Mindkettőnk telójában uszkve 50-50 kép van már róla. :lol: (helyesebben az enyémben 1, mert ez a f.s telefon egyik napról a másikra kitörölte magából az összes addigi fotót..... nem kaptam agyvérzést amúgy, na mindegy)

Én adtam már neki vizet, pláne mikor legutóbb volt az a nagy meleg. Nekem most a védőnő a pótlásra is azt mondta hogy ha kaja után még enne, akkor itassam meg vízzel, aztán este pótoljak csak tápival hogy az éjszakával ne legyen gáz és aludjon.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ercsi, nektek milyen légzésfgyelőtök van? Nem lehet hogy a matrac alá ha be van tűrve a lepedő akkor túl vastagon van és nem simul rendesen rá az érzékelőre a matrac? (Ez így elég értelmetlen lett...) Csak mert nekünk sem riasztott még be, egyszer csippant, de akkor Mazsi annyira elmászott hogy ott már nem volt érzékelő, de akkor sem riasztott szerencsére csak csipogott egyet. Nekünk az "alap" AngelCare van.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ercsi,

Nekem még mindig 7x eszik a kis drágám, mondjuk hízik is rendesen :lol: . De mindig Ő kéri, nem én erőltetem.

A légzésfigyelő nekünk is riasztott már 3-4x, de nem tudom, hogy tévesen-e. Mire odamegyünk (rohanunk), addigra a csipogástól vagy sem, de alszik és szuszog. Általában nem ébred fel rá. Nem tudom, hogy téves-e, mert volt amikor 2x is megszólalt 1 nap és nem vagyok bizti benne, hogy téves volt-e. Először az első napokban riasztott, remegett kezem lábam utána.
Kipróbáltam mennyi az a 20 mp, ami után riaszt, hát majd megfulladtam :shock:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Angelcare, bébiörzős-légzésfigyelő. Mondassz vmit a lepedővel... :roll:

Én is fényképezővel járok sétálni, Szőlő, fényképeztem Neked ma vmit, minnnnyá felrakom... :lol: tecceni fog! :D

az előbb bekukkantottam Lill szobájába, mit látok? egy "hatalmas" lábikót kalimpálni a récsom kívűl... :lol:

ercsi_3
 
 



Nekünk Nanny, szerintem jó, mert érzi akkor is, ha nem fekszik közvetlenül rajta és ha kiveszem az ágyból Almát, akkor rögtön csippant. Mert ált. elfelejtem kikapcsolni... :lol:
Azt írja, hogy akkor is jelez, ha a percenkénti légzésszám 8 alá csökken. Lehet, hogy inkább ezért riasztott

KépKép
kisfruzsi
 
 


Ercsi, OK, várom :D

Kép Kép
szõlõ
 
 



Hogy ON is legyek:

Kép

Ami Csöpkééknek a hajszárító, az nekünk a páraelszívó... :D

ercsi_3
 
 


:lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: Hát ez nagyonjó!!!!

(Révfülöpön van egy Jancsi utca, Janit is lefotóztuk alatta. :lol: Na nem mintha bárki is Jancsinak hívná szerencsére :lol: )

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: tényleg :oops:

KisFruzsi: édes a kicsi, jók a képek :D

Nálunk össze-vissza eszik a melegben, gondolom szomjasabb. Van, hogy 1,5-2 óránként aztán meg van hogy kimarad 4-5 óra is, ha tud szundizni. Vizet nem adok külön neki, amíg tejet tudok eleget, bár amikor sétáltunk múltkor és megszomjazott de nem volt mód megszoptatni adtunk hogy kibírja hazáig, aztán rohantunk :wink:

ti hogy vagytok a kültéri szopival?
Mármint pl múltkor játszóztunk és meleg volt persze megszomjazott a pici... mi bebújtunk a csúszda alá -olyan építményes csúszda- és szerencsére épp senki más nem volt a játszón, de azért nem szívesen szoptatnék egy padon úgy hogy a fél mellem kint van, engem zavarna... :roll: De persze a környéken sehol semmi szopira alkalmas hely... és gondolom lesz még meleg a nyáron :o


Másik, hogy a doki mondta tegnap már ne alkoholozzuk és hintőporozzuk a köldökét a kicsinek, de így is maradt egy rakat alkohol meg hintőpor -nem mintha drága lett volna, de vhogy zavar :? Ti mit csináltok ezekkel? Jók lesznek még vmire?

Kép Kép
celesztina
 
 


Ercsi - Az is lehet még a gond, ha a matrac feszül a kiságyban, ha túl szoros .. így nem tud elég könnyen mozogni a baba légzésével.
Lehet a rácsvédő, vagy a begyűrt lepedő túlságosan odaszorítja a rácshoz .. ilyesmi lehet.
Alíz teljesen máshol szokott már ébredni, mint ahol leteszem, de amióta külön szobában van, azóta nem volt téves riasztás :)
(Az utazóágyban szorult a matrac, ott anno volt 1-2 szívrohamom :D)

Fruzsi - Mi is fényképezőgéppel sétálunk .. meg itthon is állandóan kézközelben van :)

Sőt .. azt hiszem mi überelünk mindenkit .. az én telefonom Alíz gügyögésére fog csörögni ... csak azt várom, hogy Apa megvágja, amit felvettem :D :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira édes hangokat ad már .. és imádom őt beszéltetni .. olyan okosan néz, és mondja :D

Kép
szösszenet
 
 


Jah, és én evések között meg szoktam kínálni Alízt vízzel (babavíz - humana), és elég sűrűn elfogadja, és iszik 2-3 kortyot :)
Nagyon meleg és száraz a levegő a lakásban .. tuti szüksége van rá :) Volt, hogy a sírásra, és cuppogásra ez volt a megoldás. Ismerem már őt annyira, hogy 1,5 órával az evés után még nem éhes :) viszont szomjas az lehet. Én meg nem fogom szomjoltáskor szopiztatni .. mert nem csak 3 kortyot inna, hanem benyakalna amit csak ér .. viszont az nem lenne elég .. és újra 1,5 óra múlva kérné .. ördögi kör :D
Én maradok a "nagyjából rendszernél" :D

Kép
szösszenet
 
 


köszi lányok Bogi nevében a dicséreteket! :D

Egy kérdés: akinek tápos a babája és annyi idős mint Bogi, hány ml-t eszik egy kajánál átlagban?

még kérdés:

Bogi szokott reggel olyat csinálni, hogy felsir, aztán mire odamegyek hozzá ami pár másodperc, addidra már mélyen alszik ujra. és ezt többször eljátsza mire rendesen felébred...
Ma pedig tiszta nyügi...nem alszik rendesen...minden tiz percben kb felriad, sir nagyon, aztán meg kell simogatni a fejét kell hogy érezze, hogy itt vagyok mellette, különben sir tovább...ezért kihoztam magam mellé a nappaliba. itt alszik mellettem az ülön...
jön a vihar, lehet, hogy ezt érezte egész nap?

na lelöttem magam...tul sok lesz a kérdés...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Nálunk ma volt, hogy 12-kor evett és 2-kor éhes sírással kelt a kiságyban. Persze előtte fél 2-kor aludt el végre. Én megtettem és evett is, még alszik :D

Úgy nézem nem nagyon lesz du. séta, esőre hajlik nagyon az idő :cry: :cry:

KépKép
kisfruzsi
 
 


na, akkor már értek mindent... a rácsvédő is be van gyűrve a rács, meg a matrac közé... intézkedek majd! Köszi a tippeket!

nyilvános szopi nekem is mumus... :oops: ha kocsival megyünk vhova, úgy jó, mert le van sötétítve, de amúgy nem tudom hogy lehetne megoldani... :?

ercsi_3
 
 


Ollem, nekem pont ma így mondta a pótlást a védőnő: mivel Mazsi kb 4 kiló, picit kevesebb, 600 ml az adagja egy nap (150 milli/kg/nap). Ha nap végére már nincs tej, akkor adjam össze mennyit evett addig, csináljam meg a tápszert és annyit adjak neki oda belőle, hogy 600 milli legyen a napi kaja adag. Anyatejből nem lenne baj ha többet is enne, de tápiból (azt mondja) ne etessem túl mert el fog hízni (hehh :D). Ha nap közben kaja után meg még úgy látom hogy enne, akkor itassam meg vízzel.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szösszenet!

Én is tök szeretem amikor Bogi "beszél" olyan édesek ilyenkor.
Már én is vettem videora a kapálózását gyügyögéssel egybekötve.
olyan cuki.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


én is most szoptattam nemrég először kocsiban. Simán ment bár egy jó eldugott helyre álltunk. Fura volt ülve szoptatni, a kórház óta nem szoptattam így, és azóta igencsak nehezebben lettünk és hosszabbak is

KépKép
kisfruzsi
 
 


Szőlő!

Bogi is kb négy kiló. Átlagosan hatszor hétszer eszik egy nap és 1OO és 175 ml között eszik...általában megeszi a 175 ml-t. és hát tápszert. meg kamilla teát iszik minden kaja előtt meg ha még szomjas kaják között...
akkor ez most sok kaja neki???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


mármint 7x 175 milli tápszert?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ollem

soknak tűnik :shock: . Védőnő mit mond?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Igen. úgy szoktam neki csinálni , hogy 175 ml -t megcsinálok és kb a hat hét kajából három négyszer meg is eszi a 175 ml-t. van amikor 15O-et.
szóval
mondjuk igy eszik
175ml
15O ml
175 ml
13O ml
15O ml
175 ml

mondjuk kb igy néz ki a kajája.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Kisütött a nap!!!!!!!!!!!!!!!
Reménykedem, mert imádok kint lenni vele du., bár kocsis társam még nincs, de akkor is!

KépKép
kisfruzsi
 
 


955 ml..hát nem tudom

KépKép
kisfruzsi
 
 


A védőnővel már nem találkoztam kb három hete....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


ez sok lenne???
De ha ennyit kér???
én meg azt hittem, hogy kevés.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


jaj itt dörög az ég, esik....
azt hiszem, nekünk is lőttek a délutáni sétának... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Nem igazán értek hozzá mi szopizunk. Nem akarlak ijesztgetni.
A védőnő hogy-hogy nem megy? Hozzánk nem jár, de az más, mert mi Komárnoban vagyunk. Mondjuk nem hiányzik, elég a gyerekorvos, ő havi 1x jön.

KépKép
kisfruzsi
 
 


---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:36-kor.
Vendég
 


Hát Mary, nekem azt mondta hogy tápszerből az előírtnál (ez a 150 milli/kg/nap) többet semmiképp ne... Anyatejből mehet nyugodtan, amennyit akar. De talán Nono jobban képben van.

Megint szopiztunk picit. már nincs hiszti a látványtól. Csak az éhségtől, ergo nem jól csinálja... Még mindig. Hívtam a csajt ismét, most visszahívást ígért...

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:36-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:37-kor.
Vendég
 


Kisfruzsi!

Nem tudom, hogy miért nem jön a védőnő....
már volt háromszor, de már három hete nem jött...
szerintem hamarosan jönni fog...

Szőlő!

nagyon kiváncsi vagyok, hogy az én védőnőm mit mond majd...mert hát mindegyik mást mond...ami nagyon nem jó.

remélem, hogy nem csinálok tényleg bajt, hogy igény szerinti adagot adok neki...
ahogy

Nono is irja.

köszönöm a hozzászólásokat.

Még kérdés:

akinek már megjött a havija mennyi ideig tartott???
Nekem vasárnap reggel jött meg először. mire számitsak?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Szőlő - Mit mondott pontosan a védőnő, hogyan pótolgass?
Nekem azt mondta, hogy a szopizott mennyiséget egészítsem ki 100-ra ... mondjuk kb. ennyit is igényel. Most evett ciciből 70-et, és megcsináltam 60ml tápszert, és úgy 40-et megevett belőle.
Annyira változóan eszik ... én a mennyiséggel annyira már nem foglalkozom.
A 6 evésből 2 csak tápszeres nálunk .. így jön be .. mert ha szopi után adom a cumisüveget, úgy dráma van :(

A példa kedvéért, mi így eszünk (hétfő-kedd)

07:45 - 110 ml tejci
10:45 - 110 ml tejci
14:00 - 60 ml tápszer
17:00 - 110 ml tejci
20:00 - 40 ml tápszer
22:45 - 100 ml tejci

06:30 - 90 ml tejci
10:45 - 120 ml tejci
13:45 - 80 ml tápszer
16:00 - 100 ml tejci
19:00 - 90 ml tápszer
22:30 - 90 ml tejci + 60 ml tápszer

Elvileg neki a napi adagja 4.5 * 150 ml lenne - kb. 675 ml

Amit eszik:
hétfő: 530 ml
kedd: 570 ml

Szóval kevesebb, mint ami ELVILEG az ő adagja .. lehet másnak meg több az igénye ..
Minden esetre első hónapban hízott 1000 grammot, másodikban pedig 800 grammot .. a dokinő szerint amíg ilyen szépen gyarapodik, addig nem lényeg, hogy megegye a napi adagot ..
Meg frontok is vannak, hol meleg, hol hideg .. teljes a káosz .. őket is megviseli :)

Mondjuk Mary Bogijának mennyisége szerintem is kicsit sok .. :)

Kép
szösszenet
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 19:26-kor.
Vendég
 


Mary

nagyfiam tápszeres volt és ő is rengeteget evett.mindig annyit adtam amennyit kért.ha nem hány kajcsi után akkor nincs tul etetve vagyis tényleg annyi kellett neki hogy jol lakjon.ha ennyiket fog enni csak annyi lesz hogy nagy baba lesz:) fiam 2hónaposan 6kg volt.4kgval született.3hosan 7kg.4hosan 7940g.utánna már kevesebbet hizott.volt neki addig szép kis tokája:) Kép 1hónaposan Levi fiam:)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?