Új privát üzeneted érkezett!

Anikó,
én is a gyerekekről gondoltam a képeket,múltkor is olyan jó volt nézegetni őket!

Pompi,
érdekes,állítólag mindenkinek megvan a klónja vhol az országban,vagy világban!Nekem pl.Zsebi nagyon hasonlít az egyik gyerekkori barátnőmre,csak ő szőke! :lol:

Zsebi,
nálunk azért még nem ennyire komoly a bújócskázás,hogy 10 percig csöndbe legyenek!Ha 1 percig nem hallom a hangjukat,az már gyanús!Délelőtt összekötöztem a kiságyakat,hogy ne cincálják annyira szét őket,erre összefogtak,és együttes erővel eltolták őket!Na,remélem nagyobb korukban is ennyire jó tesók lesznek!Hát a hülyeségért nem kell a szomszédba menniük! :lol:

Emma,
35 fő???Hogy bírtad?Milyen alkalomból jött össze ennyi ember?
Bariűzőket küldök!

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompi,
Voltatok végül a gyerekszigeten? Mi kinéztünk vasárnap. Hát sétálni jó volt, meg Olivér örült a gyerekeknek, de az a 2-3 bébisátor elég gyengus eresztés volt a kiszuperált, működésképtelen játékokkal. 2 év múlva viszont tutira király lesz, óvodásoknak maga a kánaán, Lorcsival majd biztos ki kell menni!
Én náthára Cebion cseppeket adok neki, napi 6 cseppet. Ez sima C-vitamin. Szoktam adni neki akkor is, ha vmi betegség van körülöttünk.

Anikó,
Nem nagyon értem a next-rendelést. Most leszívta a kártyád, ruhák meg sehol? Az nagyon durva! Be tudod hajtani vhogy? Akkor most Te rontottad el, vagy innen nem lehet rendelni? Úgy tűnik a csaj, akit találtunk, beválik. Elvileg 1 héten belül itt lesz az áru, majd referálok. És 400-as a szorzó!
Ügyesek vagytok Sárvár miatt, jól tettétek! Tegyél képeket is ám!

Jud,
Helyes kislegénykéd van! Lehet, hogy félreértem, de az idegen néni öltözteti? Mert akkor inkább Te öltöztesd! Amúgy meg nem tudsz vele mit csinálni, Olivér is állandóan üvölt pelenkázáskor és már tök meguntam mindig szórakoztatni, főleg, hogy lesz*rja mit pofázok. Úgyhogy nálunk üvöltés van, és már nem érdekel, hogy mit szólnak a szomszédok. Egyszerűen utálja, hogy én szemét anya arra kényszerítem, hogy háton feküdjön kemény1,5 percig! Persze én is remélem, hogy nem tart már sokáig…
Milyen az a bioház?

Zsuzsi,
A tesóméknál is nagy siker az autós dvd, a gyereknek egy hangja sincs, amíg megy a mese! Horvátországba menet szinte észre se vettük, hogy ott a nagylány is!:-)

Andi,
A cseresznyét úgy adnám, hogy amíg én eszem, arra az időre. Mert persze mutogat meg üvölt, ha ő nem eszik (persze őt előtte mindig megetetem )! Ilyenkor adom neki a golyókat, csak jobban örülnék, ha ezek helyett inkább zöldséget, gyümölcsöt enne, de még nem tudom olyan picire vagdosni, hogy ne hányja ki.

Emma,
Micsoda buli!
20140901102739
 
 


Hajni,

Leftóztam a sapit és a pólót.
Kép Kép [/img]

Kép
bandika
 
 

 
 

Bandika,
köszi! :D Ilyesmire gondoltam én is. A sapka az ugyanolyan anyagú, mint a póló, vagy sima vászon? Nekem még mindig az a meglátásom, hogy ha ez a póló vizes, akkor hideg, ha száraz, akkor meleg. Írd majd le, hogy vált be, kíváncsi vagyok!
Balázs nagyon édes, megy már önállóan? Csak nem holnap lesz a Nagy nap? :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
a pólóra ez nem igaz!
én vitorláztam eleget, és nem meleg szárazon és egyáltalán nem hideg vizesen.

Bandika :)
ezt hol vetted? nekem is kellene, ha tényleg strandra fogunk járni - fiúk nagyon rákattantak

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséretet, azt hiszem azért a Kaáliban tudnak valamit :D

Hajni! :D A bioház nádtetős, vályogból épült házikó, a berendezés fa bútorokból készült és pl. a konyhában van kemence is, persze ez csak lakberendezési kellék. Nagyon jól néz ki szerintem az egész. Mi két nagyival mentünk most, így nagyon jól jött, hogy egy házban van három hálószoba és két fürdőszoba is.

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok...

azt sem tudom hova írjak...itt régiek vannak, az újban meg 2008-asok mi meg mindenhonnan kilógunk :lol: na nem baj...majd írok mindkettőbe... :lol:

Lafi vagyok voltam...kiregisztrálva és másként újraregisztrálva. A sztori hosszú és sok okból áll, ami nyilvános ebből, hogy olyan helyen vagyok dolgozóban ahol nem jó, ha egy-két dolgot megtudnak....és hát ügyfelek ismertek rám...mégha tagadtam is...ciki volt.

új hírek rólunk:

kijött egy tűhegy! olyan jó, észre sem vettem ő csak röhögött és ivott pohárkából és koccant valami meg karistolta az üveg- poharat, megnéztem, jééé fogszerű tűpárnás valami!!!!!!!!!!!!!!És ott mutatkozik a másik is....csak még feldagadva!!!!!!!!!Nem tudom,a borostyánlánc tette-e meg a hatását, de hálistennek kop-kop azt sem tudtam, hogy ott van a tűpárnája!

Mint mindenben, ebben is lemaradva, de majd csak behozza magát...

Fordulunk hasról hátra és hátról hasra, próbál felülni, fel is húzza magát az ágyban aztán visszaesik...

7530 gramm és 65 cm volt 6 hósan...

Babaúszunk ezerrel, a merülés a nagy kedvenc és a játék, magát a feladatokat meg utálja, akkor hisztizik, de amint merül kéri a következőt :lol:

Nagyjából ennyi velünk, én tanulok ezerrel, szakvizsgázom ezen a héten folyamatosan....nehéz gyerek mellett de ez van...

Anikó, írtam sömösöt vagy 3 napja...

Majd jelentkezem...
Vendég
 


Hajni!
Biztos a gyerekeknek bejön ez a DVD-s cucc de mi ezt nem egnedhetjük meg magunknak hosszabb úton biztos hasznos.

Andi!
Enyémeknek sem kell ám a hülyeségért a szomszédba menni. Ha valami olyat kell csinálni amit egyedül nem tud ott a másik rögtön ketten csinálják :):)Én is sokszor gondolok erre hogy remélem nagynak is ennyire szeretik majd egymást. :)

Nálatok nem tombol a féltékenység? Nálunk ha az egyik az ölembe ül rögtön akar a másik is :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok!
Nyitottunk egy új topikot, Kaális babák 2008., nagyon örülnénk, ha mint tapasztalt anyucik oda is írogatnátok!

Bandika!
Balázs nagyon aranyos kisfiú, szuper sapija van! :D

Kép

Kép
donika
 
 


Donika!
Már annyi felé van bontva ez a topik hogy nekem személy szerint már nincs energiám még egy topikot olvasni. Sajnálom hogy így döntöttetek mert mi itt vártuk az új kismamikat. :(:(:(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


EGyret többet sétálunk babakocsi nélkül, boltba rendeszeren megyünk már kocsi nélkül kézenfogva. De ma találkoztun uncsitesóval és Eszter rákattant. :)

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!
Igen, én is azt hittem, hogy többen átjönnek. Azért, ha mégis lesz egy kis szabadidőd, gyere. Én se fogok tudni minden nap írni.

Nagyon aranyosak a gyerekek! :D

Kép

Kép
donika
 
 


Donika!
Köszönöm. :)
Hát az a baj hogy annyi elé oszlik már a topik a babavárosba is pl. most ha ti eljöttök onnan jönnek az új kismamik ti se fogtok tudni már oda vissza vissza olvasni hogy éppen kinek tud az ember segíteni. Orsi az egyetlen aki tényleg midig mindenholott van csodálom is érte. Nekem is rengeteget segít mindig.
Ha van időm benézek. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
mindenhol én sem :wink:
épp ezt írtam a babavárósba.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Húúú de nehéz 3 helyre is írni plusz még ahol amúgy is vagyok...
most ti jöttök kép-ügyileg:

Huni merül:

Kép
Vendég
 


Orsi,
De Te nem a neoprén ruhára gondolsz? Bandika azt hiszem a Decatlonban vette.

Hunci,
Tök jó, hogy újra itt! Jaj, szegényke… Elég komoly feje van azért a fiadnak!:-)

Donika,
Hú, én is tökre sajnálom, hogy így alakult, tényleg örültünk volna, ha ide jöttök!

Zsebi,
Első látásra azt hittem, hogy Eszter a copfos és Balázst fogja kézenfogva. Aztán láttam, hogy ekkora (magasságbeli ) különbség biztos nincs köztük!:-) Nagyon hamar elhagytátok a babakocsit, én azt hittem, hogy min. 2,5 évesig tuti kell!
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
De Te nem a neoprén ruhára gondolsz? Bandika azt hiszem a Decatlonban vette.

nagyon nem :wink:
a legvékonyabb neoprén is meleg melegben (3mm-es), ezekre a fényvédő pólókra gondolok, nekem 3 is van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,
A sapka nem olyan, az inkább pamutvászon és ilyenből volt ing és gatya is bébiméretben.
Nem indult meg még Balu :D Még csak pár napja kezdett megállni pár másodpercig önállóan, azt nagyon élvezi és azt is hogy lehuppan, jókat röhögcsélünk.
Olivérnek hogy megy? Sokat gyakorol? :D
Dede, holnap ÜNNEP! Szegénykém összeszedett egy kis bibit a szeme alá, lefejelte az egyik keménylapos könyve sarkát... pont a szülinapos fotók előtt. :roll:

Orsi,
A Decathlonban vettem, saját márkás, 1500 ft körül volt.
Szegény, kénytelen leszel strandolni? :lol:

Huncilafi,
Welcome back! Jó tanulást! Minden elismerésem, elég kimerítő lehet!
Ez a borostyánlánc kimondottan a fogzás könnyítésére van?

Donika,
Köszi!

Zsebi,
De édesek a lányok! Eszter mit cipel? Vmi kedvencke? 8)

Kép
bandika
 
 


Hajni komoly feje?Hát kész van a víz alatt totál...a nyelvét kidugva hagyja annyak egy kis szeletét, összeszorítja a pofazacsit és próbál így rötyögni....ebből ez a "hülye"pofi jött össze neki...
Vendég
 


Bandika, nem tudom, az segített-e de elméletileg arra van hogy ne sírjon, ne legyen nyügi stb...ha jön a foga...neki semmi sem volt...csak kijött és kész...
Vendég
 


Orsi,
akor lehet, hogy én is beszerzek egyet, ha tényleg praktikus. :D

Bandika,
szegény, monoklis egyéves lesz! :wink: Naggyon boldog szülinapot Balunak, puszi a monoklira is! Tegyél ám fel party-fotókat!

Hunci,
nemáá, ez tényleg azért van neki? :shock: Én aszittem divatozásból...:lol: Kis dzsiggolo! :lol:
20140901102739
 
 


Bandi,
ja, Olivér úgy megy, mint egy robot! Kiteszi oldalra a kis kezeit, aztán ideszalad, odaszalad a kis hús lábain!:lol: Mikor esik, már nem mászásból folytatja, hanem fölpattan, szalad tovább! Olyan édes! :D
20140901102739
 
 


Zsebi
Eszter az uncsitesóval nagyon édesen ballag!

Hunci merüléses képe csúcs!!!

Nekem is furcsa, hogy 2008as születésűek külön vannak, de hát ha nem akartak ide jönni... Én ennél több topikot már nem tudok látogatni.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Bandika,

NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK A NAGYFIADNAK!!!
Gyönyörű a képen,a folt nem számít,igazi gyerek!
Enyémeken mindig van kék-zöld folt,Arninak most a térde is le van horzsolva!

Hunci,
de jó,hogy újra itt vagy!!!
Huni aranyos a képen!Nem kényelmetlen neki az a lánc?Bár már biztos megszokta,és legalább használ!Hát én tudnék mesélni a fogzási fájdalmakról,a fiúknak már 16 foga van fejenként.

Zsebi,
fiúk általában nem féltékenyek,de ha pl.az egyiket felveszem,jön a másik is.Még jó,hogy együtt is elbírom őket.
Gyerekeid annyira ügyesek-és persze Te is-hogyilyen korán kocsi nélkül mentek BOLTBA(!),enyémek átrendeznék a polcokat,az tuti!

Hajni,
Olivér milyen ügyes!

Donika,
csatlakozom az előttem szólókhoz,sajnálom,hogy külön mentetek,nekem is kevés az időm.Szerintem az lenne a megoldás,hogy Ti jönnétek ide kérdezni!

Andi
Kép
aanda
 
 


Bocs a kéretlen belepoffért :oops:
Szerintem nincs ezzel semmi gond, hogy az újdonsült kismamik külön topikban gyülekeznek...ha segítség, v tanács kell úgyis megkérdeznek titeket, de elsősorban ezek az oldalak csak a kötetlen beszélgetésről szólnak és csak offolnák a ti topikotokat....hisz itt is összeszokott társaság van jóval nagyobb babákkal, más témákkal...

Egy okoskodó, aki még ráér olvasgatni az összes Kaális topikot :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Aanda, nem kényelmetlen, fel sem tűnt neki :lol: .

Szerintem ez a különmenetel azért lehetett mert nekik kicsik a gyerekeik, és itt nem tudnak mit hozzászólni a nagybabák dolgába, és ez talán zavarta őket.
kvázi én is kihasznállak titeket, mert én csak a képeket és az ügyességeket tudom dícsérni, problémákhoz -még- nem tudok hozzászólni....talán ezért, de amúgy nem tudom, egy biztos, én ennyi helyre már nem fogok tudni írni... :oops: néha így sem tudom hol vagyok :oops: agyilag...
Vendég
 


Andi!
Köszi szépen!

Kép
bandika
 
 


bandika
azt hiszem, én nem írtam le, de teljesen odavagyok a fiadért!

Képzeljétek, a fiam kerek 10 kg :D :D Védőnéni berjzolta, hát átlag fölött vagyunk, de bőven a normál tartományban :) Édes kis husimusim :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Balu is 10 kg, a napokban érte el, nagyon lassan jött össze az utsó fél kiló.

Kép
bandika
 
 


Bandika Baluja éljen sokáááá!
20140901102739
 
 


Ami lemaradt:
Kép
20140901102739
 
 


Hunci!
Nagyon aranyos a kislányod. :) Olyan jól szoktak sikerülni ezek a víz alatti képek. :)

Hajni!
Az én gyerekeim között 3 cm különbség van.:) ÁáÁ azért nem hagytuk el a babakocsit csak szoktunk így is közekedni. :) Hogy szokják meg szeretnek is. :) én is azt gondolom 2,5 éves korukig kelleni fog főle gazért mert akinek egy van azt az egyet csak elcipeli ha elfárad de én kettőt már nem

nagyon aranyosak ilyenkor mikor csetlenek botlanak. :) Nagyon ügyi is már Olivér.

Bandika!
Igen az az alvós macikája alapjáraton nem szoka hozni sehova csak alvásnál meg itthon de most valamiért muszály volt :)

Andi!
Azért ez a korai boltbamenés úgy van hogy odáig gyalog jönnek és ott van bevásárlókocsi abba pihennek majd haza ismét gyalog. Rövid távon én is elbírom őket de azért már sokat nem akkor inkább leülök. :)

Bandika!
Balázsnak nagyon nagyon sok boldog születésnapot. :)

Loislane!
Engem nem zavar hogy külön topikot nyitottak szíve joga mindenkinek ott és azt írni amit szeretne. Nekem az a furi hogy ide írt (Donika) hogy menjünk oda is olvasni és segíteni.... Én erre reagáltam hogy nekem ez már sok lenne ha külön mentek hát külön mentek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, Hunor fiú... :lol:

Balu boldog szülinapot!Nem fura Bandika, hogy pont ma született egy másik baba és "ismered" is a babavárósból???Nekem majd annó olyan fura lesz...nem tudom megfogalmazni pontosan ezt, de olyan fura lesz...(bocsánat :oops: )

Kérdés:
állandóan dolgozik a gyerek, fel akar ülni, ide fordul oda fordul stb és heti 50-70 grammokat hízik, jól gondolom, hogy normális, hogy velem ellentétben :oops: ő minden kaját ledolgoz???
Vendég
 


hunci írta:Kérdés:
állandóan dolgozik a gyerek, fel akar ülni, ide fordul oda fordul stb és heti 50-70 grammokat hízik, jól gondolom, hogy normális, hogy velem ellentétben :oops: ő minden kaját ledolgoz???

abszolúte teljesen tök normális hízási ütem ez egy ekkora gyereknél

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hunci!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: bocsnánat a nevét nem is nztem csak a lánca kavart be. Akkor is nagyon szép. :) Egyre kevesebbet fognak hízni és nőni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok!
Teljesen megértelek benneteket!
Én biztos fogok jönni kérdésekkel, segítséggel, hiszen anno, itt pl. szopizás témában rengeteg segítséget kaptam! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika!
Ha tudunk segítünk gyere nyugodtan. Addig is nagyon boldog babás napokat. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!
Köszi! :D
Máris 1 kérdés: mikortól lehet sportülésbe tenni? Zsombi elég nehezen van el a babakocsiban, sztem az a baja, hogy nem lát ki. A mi babakocsink viszont olyan, hogy vagy mózes, vagy sportülés. Sztem még túl korai a s.ülés, nem?

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :)
onnantól szabad - szerintem - amikor már magától ül, vagy legalább jól tartja magát.
Egy 4 hós baba még összecsúszik, én nem tenném.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Donika,
Mi ebben az átmeneti időszakban a bébihordozóval jártunk sétálni is. Biztos nem a legoptimálisabb, de lagalább nem ordította végig az utat.

Kép
bandika
 
 


Bandika :)
én még nem is köszöntöttem fel a nagyfiút!!!
Boldog szülinapot Neki!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Én is ezen a véleményen vagyok, amíg nem ül, addig ne! köszi.

Bandika!
Jaj, én is nagyon sok boldog születésnapot kívánok Balázsnak!!!!!!!! :P

Kép

Kép
donika
 
 


Orsi, Donika,

Köszi, köszi!

:D

Kép
bandika
 
 


Bandika

nagyon boldog szülinapot kívánok Balázsnak és várjuk a képeket!
sütöttél tortát?
ugye neked van maxi cosid? az miért volt olyan drága? isofix?

Donika

én Olivér 6 hónapos koráig merev mózest használtam és utána is csak döntve használtam a sportkocsit.

Lányok

erről jut eszembe, Olivér kb. 2 hónapja csak úgy ül a babakocsiban, hogy a karfába kapaszkodik elöl, hátát soha nem támasztja meg, akkor se, ha 3-4 órát vagyunk lent. ez ugye nem árt neki?

Ti, akinek nincs kertes háza, mennyit jártok le sétálni? Mi napi 5 órát két részletben simán lent vagyunk :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Donika,
mi is az autós hordozót pattintottuk a babakocsi vázára, az úgy tök király volt, imádta a gyerek! Mi is asszem 6 hó után tettük csak a sportba, döntötten.

Zsuzsi,
Nekem aszonta a gyerekorvos, hogy visszalökni nem kell. Ha magától ül úgy, akkor az nem árt neki, csak ültetni ne ültessük - mindig ezt mondta. Mi van, hogy egész héten ki se tesszük a lábunkat a lakásból.... Na jó, max. 4 napig nem. De szeritnem ezzel egyedül vagyunk. Én utálom róni a köröket a ház körül, mint egy hülye. Amúgy is büdös van, meg meleg, meg... utálom. A gyerek meg tök jól elvan bent egyelőre. Amíg nem kényszerít ki, addig nem viszem, ha nem muszáj... 8) :roll:
20140901102739
 
 


Bandika! :)
Boldog szülinapot Balunak!
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Hajni

és nem uncsi egész nap a lakásban?

nekem sokkal jobb, ha úton vagyunk, Olivér jobban el van, nem unja meg órák után se.
itthon viszont abból áll ki, hogy hozom el mindenhonnan, amit ugye nem szabad, ez sokkal fárasztóbb, mint sétálni.
én reggel, amikor felkelünk, 7 körül megfőzök, és 9 körül indulunk le. Mindig találkozok barátnőimmel, akinek pici babája van. toljuk egymás mellett a babakocsikat Olivér cimborázik folyamatosan :D
Aztán 11 körül hazajövünk, délben ebéd majd alvás. 3-4 körül felébred Olivér, uzsonna és 5 körül megyünk le, egészen fürdetésig.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok

szerintetek mennyi húst kell enni naponta?
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hgoy adjak Olivérnek sok husit, mivel a tápszert nem nagyon eszi.
A főztömbe minden nap kb. 4-5 dkg-s darabot teszek bele. ez nem sok?
mert pl. a húsos bébikajákon az van, hogy 8% hús van egy üvegesben. az nincs 1 dkg se.
lehet, hgoy én sokat teszek bele? mondjuk a 4-5 dkg kb. 40 dkg. főzelékhez van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,
de, néha uncsi. De a lustaságom nagyobb úr... De ebben tényleg partner a gyerek is. Nálunk fönt azt csinál, amit akar: szaladgál, rámol, dolgozik, ott mindent szabad neki. Meg a délelőtt olyan gyorsan eltelik, ha kimegyünk, akkor mindig délután.
Az nagyon jó lehet, hogy bandáztok, a fiadnak is van cimbi meg neked is, sétáltok a jó levegőn... Szerintem ha megadatnának nekünk is ezek, akkor tutira többet lennénk kint! Jó nektek!
A hús mennyiségét nem tudom. De engem leszidott a gyerekorvosunk, hogy nem adok minden nap húst a gyereknek. Úgyhogy ált. adok neki minden nap, leginkább üvegest, néha az olyan üvegesekhez, amiben nincs, teszek saját készítésűt. (van ám olyan is! ) :lol:
20140901102739
 
 


Kismókus, Zsuzsi,
Köszi


Zsuzsi,
Igen nekünk is maxi cosi, isofixes.
A 4 dkg hús az 10%, nem sokkal több, mint az üveges, úgyhogy sztem nem sok az. Én a hús mellett még adok Balunak joghurtot és néha sonkát is tízóraira vagy uzsira.

Sütöttem tortát, csokis meggyeset, de inkább magunknak.Annyiban volt babás, hogy a csoki egy részét karobbal helyettesítettem és nem volt benne tej. Viszont volt 2 tojás, cukor, liszt stb. Ebből a tojésfehérje lett volna újdonság Balunak, de nem igazán evett belőle, csak megnyalogatta egy kicsit. Már túl voltunk a vacsorán. :lol:
Egyébként nem volt nagy party, csak hármasban voltunk, a nagyik majd a hétvégén köszöntik.
És akkor a fotók:
Kép Kép Kép Kép

Kép
bandika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: