Új privát üzeneted érkezett!

Nicinek köszönöm , hogy lekicsinyitette a képeket Bogiról. Igy fel tudok tenni néhányat!
Kép Kép integetek a Babaneteseknek Kép Beszélgetek a csibémmel Kép anyával Kép könyökölve alszok Kép Kép Kép

Remélem, nem sok a képből!!!
Mindenkinek nagyon édes a babája!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Ollem, nagyon édes Bogi! :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Mary
nagyon édes Bogi!!!

Zorróné
Kata biztosan fog örülni a montázsnak!
Mi a róla készült képet küldtük el neki, meg a szüléstörténetemet!
Pont tegnap beszéltem vele, olyan jó, h még mindig így emlékxik ránk.. :) !

Szőlő
Mazsi annyira vagány csajszi!!!

Szösz
Mi 5x eszünk, de van amikor bescsúszik egy 6. is. Nálunk ilyen a menetrend:
5:30kor reggeli
9kor tízórai
12:30kor ebéd
4-5 körül uzsi
8kor pancsi és utána vacsi alvás
Azért plusz, mínusz egy óra csúszás mindig van, de ez a nagy átlag!
Kajamennyiségre pedig változó mennyi megy le. Az átlag 140-150.

Rólunk
Mi most jöttünk meg a 2 hós oltásról!
Szegény Maszat sírt, vele együtt én is majdnem.., de utána meg rötyögött Apával.
Dokinéni azt mondta nem borogassam!! Mit csináljak????
Viszont úgy elkapott az ideg, mert odamentünk, és nem tudtuk, h szólni kell bárkinek, h ott vagyunk, főleg, h a dokinéni látott minket.
Asszisztens időközben kijött és összeszedte a kiskönyveket, de a miénket nem..
Aztán mikor mi jöttünk volna, behívták azt, aki utánunk jött volna..
NA mentem, h mi jöttünk volna, és oda várunk, furcsa babával biztosan nem a szülésfelkészítésre jöttünk.., erre lecsesznek, h miért nem szóltunk.
Mondtam, h most vagyunk itt először.
Áh, tök felháborító, és miután végeztünk, másik anyuka, a beteg gyerekkel az egészséges tanácsadáson, beszólt, meg vágta a pofákat.
Szóval a végén még én éreztem magam kellemetlenül.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 

 
 

szasztok,
kicsit rosszkedvűen, megjártuk a dokit és szerencsére semmi baj, de az út :roll: :(


Kiscica: sajna mi nem fogunk tudni menni :( remélem, majd fotóztok és tesztek fel képeket! és lélekben Veletek leszünk -bár ez furán hagnzik így leírva...

doki szerint 51 cm kicsim pedig a kórház szerint 55-tel született, s doki szerint 50-el (csak tudnám, mikor mérték, mert sztem ezelőtt soha...de mind1)
súly 4700 :D 4 hetes 1 naposan
(születési 3540, hazahozatali 3440) szóval jó szerencsére
Ugyanakkor feje kicsit felemás a doki szerint, mivel mindig jobbra fordul (csak a fejével) -hát ezen aggódni kezdtem, de azon még jobban, hogy elvileg kezdődő köldöksérve van.


Segítség :!: mi az a köldöksérv :?: ez mit jelent a gyakorlatban :?:

doki szerint egyelőre semmit sem kell vele tenni, 1 hó múlva ellenőrzi, akkor talán le kell ragasztani, de azért ijezstően hangzik. (majd utánanézek a neten csak még nem volt időm a fórumot meg sűrűn igyexem olvasni)

aztán ami gáz: írtam, h a babakocsi betölti a kocsi csomitartóját -no, kiszedni még ment, bár nem egyszerűen, de visszatenni nem tudtam :( pedig direkt azért vettünk új kocsit, hogy ha kell tudjak menni a két gyerekkel kocsival úgy h utána a kicsi a babakocsiban lehessen. De így :( :( :(

Nem tudtok vmi kicsi kocsit ami újszülöttkortól jó??? mármint kicsire csukhatót.

Amúgy, ha érdekel vkit pár info még:
doki szerint naptejet a kicsire 6 hetes korig ne kenjek
no, a másik infot elfeledtem és mennem is kell

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Régen jöttem, jó sokat írtatok azóta. Visszaolvastam, de sajnos egy csomó mindent elfelejtettem, melyik témát ki vetette föl. :lol: A babák mindenesetre gyönyörűek!

Ami eszembe jut:

Celesztina! Gertinek is van egy kis köldöksérve, de a doki magától nem is mondta, annyira kicsi, csak én kérdeztem rá, hogy normális-e hogy úgy néz ki a köldöke. Szóval neki egy kicsit kidudorodik ott. A doki megnyomkodta, hogy van-e helye visszamenni, és azt mondta, hogy van. Elvileg ennek pár hónap alatt rendeződnie kell, ha nem akkor majd később tisztázzuk a teendőket. Nektek is ilyen?

Gumimaci! Ha ez megnyugtat, én is így etetem a manót (végülis ez lenne az igény szerinti szoptatás; bár tudom, hogy vannak babák, akii maguktól beállnak egy követhetőbb rendre). Én mondjuk 4 óránál tovább csak éjjel hagyom egyszerűen azért, hogy ne olyan mohón egyen és ne bukjon annyit - nekünk ez használ. A fürdetést azért próbáljuk egy óra intervallumon belül tartani, úgy 19.30 és 20.30 között. Én is adok neki cicit akkor is, ha csak megnyugtatni kell - ez is be szokott jönni. Gert mondjuk nem fogadja el a cumit, így ezt a funkciót is én töltöm be. Ha belegondolok, hogy én is legalább hatszor eszem egy nap, akkor ez egy babának szerintem teljesen reális.

Tápis témákhoz nem tudok hozzászólni, Trudi még mindig csak tejet eszik.

Kritta! Szerintem valahogyan ki kellene derítened, miért bőg. Nálunk ha a hasa fáj, akkor közben grimaszol, fölhúzza a lábacskáit és rúgkapál. Akkor azt valahogyan enyhíteni kell. Ha egyéb hiszti van, akkor teljesen más hangon sír, de akkor cicivel megyugtatható. Nem lehet esetleg, hogy napközben jobban szeretne valami kuckósabb helyen aludni? Ő még elég kicsi. Nálunk nappal sokkal jobban elvan a mózesben, a babakocsiban a kertben, mint a kiságyban. A mózest meg néha hurcolom magammal vele együtt.

Csöppke, csodálom a kitartásodat és az állóképességedet. Én már rég kidőltem volna ennyi alváshiánytól. Remélem, javul a helyzet nálatok.

A tali hol lenne?
Vendég
 


és akkor én is teszek egy képet:

Kép
Vendég
 


Köszi a válaszokat hordozó ügyben!

Egyébként én mindenkinek ajánlom a Suttogó titkai című könyvet, mert szerintem nagyon jó! Egy csomó mindent alkalmazok belőle, és tényleg szuper, és működik! Én azon a véleményen vagyok, hogy kell egyfajta napirend a babának. (ugyanúgy, mint a Suttógó) Sokkal kiszámíthatóbb így minden neki is, és az anyukának is! Természetesen rugalmasan. Plusz/mínusz fél/egy óra csúszások beleférnek. Zsófi bioritmusa is beállt nagyjából. Nincs össze-vissza evés, fürdés. Egy idő után már ŐK igénylik az adott időpontban a dolgokat.
A könyv rámutat arra is, hogy melyik sírás, arckifejezés mire utal, így már el tudom dönteni Zsófi mikor álmos, éhes...stb, így aszerint cselekszem. Ritka a hiszti így. Eszik, nézeget, gügyög, aztán jelzi, hogy fáradt, pihenni szeretne, így megnyugtatom, leteszem és alszik. Gyakorlatilag ez a napirendünk.
Komolyan egy kincs ez a könyv!

Kép
gabo001
 
 


kiscica - hát ez durva :twisted: :evil: :x remélem már nem érzed kellemetlenül magad a dokinál történtek miatt, könnyű mondani de jól vissza-be kellett volna szólnod (amúgy hasonlóan mi is jártunk a beszólást leszámítva)

Virág- Trudi édi nagyon, szépen gyarapodik :D köszönöm a köldök-infot, nálunk is kifele van, de azért nem értem, mert sztem launak jobban kint van még 2 évesen is olyan dudori a köldöke neki mégsem mondták h sérve lennr -mi a különbség?

Kép Kép
celesztina
 
 


Virág
Trudi nagyon édes. Haláli a kikerekedett pofija!! Jó húsban van!! :D
Tali XX. kerben lenne, de Nono adott ötletet arra az esetre, ha túl sokan jönnénk össze. Akkor mehetnénk az Ikeába is, bár ott nem tom, h merre tudnánk gyűlni??!!

Celesztina
Túlvagyok rajta. Leköt az, h lesem Maszatot, h ne lázasodjon be..

Köldöksérvre nem tudok mit reagálni, nekünk nincs ilyenünk. Viszont páromnak volt annó, de ő annyit sírt, h kijött neki.. :lol: :lol:

Gabo
Suttogót én is olvasom, nekem is nagyon tetszik, bár még a felénél sem járok, és egy hónapja vettem :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Celesztina
Nono írt az előző oldalon egy kocsiról. Most vették ők is!! Van kép róla. Bár BébéConfort, szóval biztosan nem olcsó! :roll:
Szólj ha találsz amúgy, engem is érdekelne BKV-hoz!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Celesztina

Kikit korházban 56cmre mérték.itthon védönő 47cmet mért be is irta a kiskönyvbe.csak azt nem értem ha 47cm akkor miért feszül az 56os rugi:)

köldöksérv: Levinek is és Kikinek is van.azt mondták 1éves korig nem nyulnak hozzá mert vissza huzodhat.na most Levi 2 éves még mindig van neki de olyan kicsi hogy nem kell vele foglalkozni. Kikiét meg még nem bántják.
amugy nekem is van és csak terhességemnél vettük észre.mind 2x megszültem vissza is huzodott.

Virág
hatalmas Gertrud,aranyos:)
Vendég
 


Sziasztok,

már próbáltam írni du., de elment a net...
szóval voltunk ma csípő és hasi uhun, minden ok, a csípőő is rendben, pedig kötött volt.


Szösszenet,

át is tesszük ha Apa hazajön csüt-ön azthiszem a másik szobába. Felébredsz, éjjel ha éhes vagy csak ha sír már??? Mert akkor nehéz visszaaltatni.

KépKép
kisfruzsi
 
 


legalábbis Almát nehéz, ha sírt éjjel

KépKép
kisfruzsi
 
 


Hello, csak kukk.

Mi megjártuk az UH-t, a Lócipocakkal minden rendben, viszont vesemedencetágulata van. :cry: Úgyhogy holnap reggel pisilabor, hogy nincs e fertőzés. (Nem e emiatt szenved ennyire..) És 2 havonta kontroll. Kinőheti, ha meg nem akkor ha nőni kezd, műtét.

Állítólag minden 3-4. babánál előfordul ilyen tágulat, azé' durva.

Nincs túl jó kedvem, úgyhogy koccanok, majd jövök.

Szép estét!
:wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke nagyon sajnálom :( minden 3-4. baba tényleg komoly :o szájpadhasadékos legalább csak 1000ből 2, na nem mintha ez megnyugtatna

drukkolok hogy ne legyen fertőzése!

Kép Kép
szõlõ
 
 


Celesztina! Nekünk is azt mondta a doktornő, hogy köldöksérv gyanús, majd egy hónap múlva újra megnézi, és akkor elmondja van-e teendő vele. Mi 26-án megyünk oltásra, majd beszámolok, hogy mit mondott.

Kiscica! Engem csak kérdőjllel vegyél fel a talisok listájára. Bár jó volna veletek talizna nagyon. De sajna nekem a jövőhét újabb bevallási dömping az Apeh fele.A péntek viszont abból nem jó nekem, hogy akkor van a suliban Petrának az évzáró, ahol kötelezően meg kell jelennem. Szóvá tették, hogy élőben is akarják látni az osztály babáját, meg a lányom lesz egyedül kitünő tanuló az osztályban. :D

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 19:29-kor.
Vendég
 


Köszi Virág!

asszem túl volt melegedve Fruzsi!
Ma de, 29 fok volt a szobájában és úgy bőgött,mint tegnap.

Lituka megértelek a melled miatt nekm azt mondták h nagy mellben kevesebb a mirigy ,mint a kicsiben én vagyok a kivétel. :) de nagy a pofám nem tudom meddig lesz még ,mert az itthoni körülmények nem túl rózsásak. :cry:

Szépek a babák csak mindegyik olyan nagy mi még csak most vagyuk 3300 gramm körül.

Szössz. hálám örökké üldözni fog!

Kép Kép Kép

Kép
kritta
 
 


bocs elnéztem :lol: Kép apával

Én a babámat nem láttam csak 3 naposan előszőr dig. kamerán aznap elvittek kocsival az intenzívre.
Nekem ő nagyon idegen volt,mert nem gondoltam ,hogy ekkora haja van.
Szörnyű volt, hogy feküdt a kis drága az inkubátorban!
A kórházban áll. bőgtem,(a mellettem levő ágyon ott szoptatott egy csaj ) :cry: már teljesen hülyének néztek! :oops:
még nem vagyok elég erős,hogy leírjam az egészet!

Kép
kritta
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:32-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:32-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:33-kor.
Vendég
 


Kritta,


29 fok, az durva!!! Nálunk 24 körül van (földszinti lakás előnye) és éjszakára még be is takarom a kis Almát.
Sajnálom, hogy otthon zűrök vannak, remélem nem közted és a férjed között, mert most támogatás és sok-sok szeretet kell neked!!!

Mennyi idős a kis névrokonom? :lol: Illetve a lányomnak is :oops: , mert végül engedtem a családi nyomásnak és Alma Fruzsina lett, mondván, hogy tudjon választani, ha nagyobb lesz....bár én imádom a nevem, de nem akartam, hogy a lányom is ugyanazt a nevet kapja, nekem az olyan régimódi szokás.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nono,
vicces lehetett a helyzet! Amikor először végigolvastam, azthittem, hogy Márkot vágtad be alulra :oops: :oops: . Bocsi, tiszta hülye vagyok, na meg fáradt is... :shock:

Szőlő,

azt akartam kérdezni, hogy ha nem alszik nappal sokat MAzsi, akkor miért nincs idő egy 7. etetésre? Nem akarok okoskodni, csak ezen agyaltam. Enyém lányka még 7x eszik, nem tudom, hogy jó-e vagy nem..de hízik az tuti, ma 4600-t mutatott a mérleg :shock: ..

Ja és ma este Alma sírás nélkül elaludt cici után. Bár előtte 6-tól semmit nem aludt a fürdetésig....Hátha javulás...anyu mindig azt mondogatta, hogy 6 hetes korától majd megváltozik. Nem bánnám, ha elmaradnának az esti lefekvés előtti sírások és nyüglődések :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Ja és egy kérdés:
A babyhordozóban, az autósülésben nektek is olyan bébán ül a kismanótok??? A mienk lehet., hogy már most kicsi...a fejszűkítő miatt a kisfeje mindig a vállára csuklik, egyenesen nem is fér el benne. Nem tudom kivenni belőle (lehet hogy béna vagyok), egy nagy sz..r az egész..szerintem veszünk valami másikat. Baby Point, a kocsi szuper, de ez sz..r. Mit ajánlotok?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Meghívó!

Gyertek kukkantsatok be az ÉLETERŐ ÉLETFOGYTIG új topikba (Az Életmód fórumon).

Sok hasznos infót találhattok az egészségmegőrzéssel, fogyizással, méregtelenítéssel kapcsolatban. A méregtelenítés szopizás alatt is fontos!

Tudjátok, hogy a kapor serkenti a tejtermelést? Persze élő formában kell használni, salátára szórni, kapormártás, stb. Szárított nem az igazi.

Házipraktika: ha nem megy a kaksi a babánál, bekrémezett lázmérőt kell dugni a popójába, s ki- be húszkodással lehet élénkíteni a székelési ingert. Szelek esetén is alkalmazható.

A baba akkor fázik, ha hideg az orra... (nálam bevált módszer volt)

üdv

Jardina
jardina
 
 


[quote="kisfruzsi"]
írta:
kisfruzsi
Szőlő,

azt akartam kérdezni, hogy ha nem alszik nappal sokat MAzsi, akkor miért nincs idő egy 7. etetésre? Nem akarok okoskodni, csak ezen agyaltam. Enyém lányka még 7x eszik, nem tudom, hogy jó-e vagy nem..de hízik az tuti, ma 4600-t mutatott a mérleg :shock: ..



Mert 3 óránként kér csak enni, ritkán 2 és fél óránként és 6 és 7 között van az első kaja, éjjel nem kel fel már (még?) enni, és dél körül, kvázi "ebéd" után van egy ngyobb, 4-4 és fél órás szunyája. (Én nem keltegetem, ha éhes, akkor úgyis "szól".)

Így is megeszik naponta majdnem 600 millit, és már 3,9 kiló, 3 kilóval hoztuk haza. Szerintem teljesen jól hízik, védőnő és gyerekdoki sem mondta hogy gond lenne ez így. Nem én alakítottam így a napirendjét, ez így valahogy kialakult. Az hogy nem alszik sokat, nem azt jelenti hogy kajáért üvölt, akkor nyilván adok neki enni, azt már ismerem hogy milyen sírás. :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kritta, Fruzsi szép baba :)

Nem akarok én sem okoskodni, meg nem tudom mikor készültek a képek, de 29 fokban azért nincs ennyire bebugyolálva a kiscsaj ugye? Mert akkor nem csoda hogy melege van :) Én már csak egy kis vékonyabb plédet teszek rá éjszakára ilyen melegben.

Kép Kép
szõlõ
 
 


sziasztok, jó reggelt!

CSöppke, sajnálom a vesetágulatot. Hát igen, szükség van erre az UH szűrésre, legalább kiderült. Drukkolok, hogy nője ki!

NOno, tényleg vicces lehetett a hazamenetel, nem semmi, hogy milyen "praktikáid" vannak!

Kiscica, sajnálom, hogy ilyen bunkók voltak az oltásnál! Nem elég, hogy megszúrják szegény csöppöket, figyelni kell ezerrel, és még mellé ilyen szenyák is. Mi holnap megyünk oltásra. Pár kérdésem lenne ezért: bodyra kellett levetkőztetni? Combjába kapják, ugye? Öledben volt, vagy az ágyon? Köszi előre is!

Kritta, nagyon aranyos a kislányod! Sajnálom nagyon, hogy ilyen trauma ért. Hidd el, napról napra jobb lesz, csak nehéz kitartani. Majd, ha lesz erőd és persze időd, majd írd le a szülés körülményeit és a köv. napokat.

Kisfruzsi, Bálint is olyan szerencsétlenül ül a hordozójában, állandóan oldalra dönti a fejét - ahogy írtad is - a vállára, és az egész gerince olyan furi. Én is akartam már erről kérdezni, mert ez volt az egyik legdrágább beruházásunk. Nem tudom elképzelni, hogy kényelmes lenne szegénykémnek..

rólunk: holnap oltás, kicsit izgulok.
Ma éjjelünk nagyon jól telt, este fél 10-kor evett, és csak 5.30-kor kelt!!! ráadásul, lehet hogy még tovább húztuk volna, mert arra kelt fel, hogy az a szar légzésfigyelő megint tévesen beriasztott..Azt hittem kivágom..
Ilyen még sosem volt, hogy ennyit aludjuk egyhuzamban!Bár mintha fáradtabb lennék vhogy..és mintha Bálint is nyűgibb lenne.

pelenkák: Én kipróbáltam a liberót, pamperst, baby love-t, és a huggies-t is, és az utóbbi vált be nálunk a legjobban. A pampers nem igazán jött be, amit azért sajnálok, mert az a legkönnyebb, legvékonyabb.

Kép
tim27
 
 


Sziasztok, csak beköszönök,h ne felejtsetek el :)

Szegeden voltam egy hetet, mert elég volt a szmogból.... Visszaolvasni se nagyon tudok, mert állandóan ledob a babanet....
Látom lesz tali! A részleteket elküldené nekem vk. priviben? Mondjuk fogalmam sincs,h. 2 gyerekkel hogy tudnék elmenni, mert én nem merészkedek Bp-n vezetni. Mennem kell, mert el vagyok havazva mindennel..

Kép
Kép
mango.
 
 


Szőlő,

bocsi, kicsit félreértettem akkor a dolgot :oops:
Jó lehet egész éjjel aludni :shock:
Persze hogy nem keltegeted, ez normális, ha ilyen szépen beállt magától a rendszere :wink:

Az autósüléstől tartok, hogy nem úgy kellene benne feküdnie, mint akinek a nyaka kibicsaklott...

KépKép
kisfruzsi
 
 


majd visszaolvasok, most csak annyi:
nekem jó a szerda, csüt és a péntek is. Az időpont érdekes lesz, mert 16kor eszik (általában), de nálunk 1 óra a kaja idő (cici+táp), de remélem még találok ott valakit, ha elindulunk. Közel lakunk, de remeélem a délutáni dugó nem akadályoz nagyon.

Kép
téjé
 
 


sziasztok


én is vagyok,csak milus 2 napja állandóan sír. már kezdek féélni,hogy valami baja van. Mi tegnap voltunk koponya és hasi UH-n minden renden. Szegénykémnek olyan melege volt,hogy folyt róla a víz.

Az autósülésben nekümk is nyeklik-nyaklik szegénykém.

Kép

Kép
mannogab
 
 


Én ma utánaérdeklődtem a védőnőnél, hogy "szakszerűen" hogyan pótoljak táppal Mazsinak, mert most evett 90-et és tíz percre rá üvöltött, úgyhogy adtam még neki 50-et, azt is bepuszilta :shock: de így kezd esélytelenné vélni hogy bírjam tejjel. Ráadásul az a rohadt Avent mellszívó...

Reggelre megint jól megteltek a melleim, ilyenkor általában 180 milli körül le tudok fejni (90-90). Most egyszerűen éppenhogy 100 lejött és utána semmi. Éreztem hogy még tök tele van mindkettő, kíváncsiságból kézzel megnyomtam, na lespriccelte a falat :lol: :lol: Úgyhogy kézzel még lejött majdnem ugyanannyi.

Most hívtam fel a klinikát, bérelek tőlük egy hónapra egy gépit, igaz hogy nem lesz olcsó, de én ezzel képtelen vagyok szarakodni... A szopit feladtam, legalább a tejet nem akarom, amíg van.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Tim
Pelusra kellett nekünk vetkőzni, mert dokinéni megtapizta még a kukiját is.. :roll: .
Combiba kapott, az ágyon feküdt, én a két kezétt fogtam, Apa a fejét, védőnéni az egyéb részeit dokinéni meg szúrt.
Volt sírás, de csak addig amíg szúrták. Nagyon rossz volt látni, de utána annyira nevetett Apával, h úgy voltam vele, h annyira nem is lehetett neki rossz dolog!

Nono
Akkor ez a szekér sem a nekünk való. Nekem egy könnyű kellene, ami kis helyen is elfér.
Szerintem a Graco lesz a nyerő, van egy City.. nevű, és dönthető vízszintbe.

Téjé
Dugó nem lesz, majd mondom, h merre gyere, és akkor elkerülöd a forgalmat!!

Pumpi
Nekem doki úgy lepirított, h nehogy borogassam, mert ez új oltóanyag..
De ma nem piri, szinte nem is látszik, viszont hőemelkedése van.. :roll:

TALI
Akkor eddig két hsz.-ből levonva, legyen csütörtökön a baba-mama találkozó!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kisfruzsi: jó, hogy minden okés volt a szűréseken, ez megnyugtató.
A Fruzsina szép név, bár igazad van, hogy régimódias a szülő nevét adni, de ha ilyen szép... :) és milyen jól hangzik az Almával ...
és autósülésről: Julinka is hasonló súlyú és a doki szerint 51 cm-es (most kezdi kinőni az első rucijait, azok között van 50-es meg 56-os) és a Gracos nekünk nagyon bevált. Van hozzá fejszűkítő is, 3 is, de csak 1 kell, pedig elvileg még mind a 3 kellene, de azokba nem fér a feje (talán nagy...) Ebben nem nyeklik, pedig a törzsét még nem tartja sehogy a fejét is csak kicsit, szóval nem azért nem nyeklik mert olyan jól tartaná magát. Mi ezt anno Lau babakocsijával együtt vettük, mármitn egyben volt a kocsi+hordozó+talp és így nagyon könnyű kocsiban szállítani -ezt Lau olyan 6 hósan nőtte ki, bár elvileg 9 kg-ig használható (csak a lába hosszabb volt és nem fért el biztonságosan) -amúgy nem lehet, hogy túl "függőlegesen" van az ülés? Amikor rosszul kötöttük be Laut uebbe a horfozóban és rossz volt a szög, akkor nyeklett a feje a vállára. Amúgy hány kilós az ülés? Mármint olyan 0+ kategóriás ami asszem születéstől 9 kg-ig jó?


Lekri: köszönöm, h írtál a k.sérvről -akkor nem olyan vészes dolog, pláne ha csak kicsi -huh

Kiscica: csak kíváncsiságból: ha ikeás lesz a tali az melyik ikeában lenne?
szekérről: mi eredetileg a Quinny Zapp-ot néztük ki, csak amiatt nem azt vettük meg (az árán kívül) mert ahhoz külön kell hordozó, hogy újszülöttkortól használható legyen és a védőnő lebeszélt, hogy nem jó, ha sokat van hodozóban a kicsi. Most már kicsit bánom, bár akkor egy csomó másmindenre nem jutott volna pénz, de legalább beférne rendesen a csomitartóba.


Csöppke: a tágulat nem jó, sajnálom :( érdekes, amit mondtak, hogy ennyi babát érint, pedig szájpadhasadékról már hallottam babáknál, de tágulatról még nerm... (első várandósságomnál nekem is volt tágulatom de az elmúlt a szülés után, sajna fertőzésem is volt -vesemedgyuszi- de megúsztam antibiokkal) Majd írj, mi volt a pisilaborban, van-e fertőzés, drukkolok, hogy ne legyen!!!! A tágulattal kell vmit csinálni? Vagy elmúlhat magától?

Kritta: 29 fok??? :shock: :shock: fú, szegény Fruzsi :( Nálunk a nappaliban 27 fok szokott lenni ilyen melegben és azt is alig bírja szegény Julinka és ha 1-2 fokkal kevesebb lesz már az is nagyon sokat számít, így gondolom ha 1-2 fokkla még melegebb lenne az milyen rossz lenne neki :( a fotók nagyon jók nagyon édes Fruzsi :)

Nono: hú, az érdekes lehetett amikor a közértből mentetek haza -hú, jó, hogy bírtad és ment így! Nálunk ez megy: :lol:
Kép és Kép
(amúgy Lau imád beleülni a játékbabakocsijába, már a 2.at nyüvi mert az első nem íbrta sokáig a 11 kg-ját)


Mango, Téjé: jó, hogy benéztetek :)

Mannogab: sajnálom, hogy rossz napjaitok vannak, nálunk is több msot az üvöltés, tegnap este a kettő egyszerre üvöltött és fogalmunk sem volt, mi a bajuk, azért szerencsére ilyen is ritkán van

Kép Kép
celesztina
 
 


Kiscica: a Graco CitySport nekünk is esélyes volt, nálam favorit volt, de aztán megnéztük élőben a Westend melletti babadiszkontban (bébibolt vagy mi, talán Mária) és ott nagyon gázosnak tűnt :roll: Azt tudtam, hogy kicsi, keskeny és ezért ha nagyobb a bébi (főleg fiúknak9 nem ajánlott, mert nehezen fér el benne, de olyan könnyű és kicsire csukható, hogy sajnáltam, hogy nem tűnt jónak (pl dönteni megpróbáltuk, hát nem ment, pedig Graconk volt már és jó sok kocsit megnéztünk, szóval annyira csak nem lehettünk bénák...) De lehet, hogy ott csak rosszul rakták össze a kiállított példányt.

Kép Kép
celesztina
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:37-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 19:30-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:33-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:34-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:34-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:35-kor.
Vendég
 


Nono, ez nagyon komoly :) Tényleg olyan mint egy igazi csak lekicsinyítve. :D Teljesen jópofa! Még biztonsági öv is van benne :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:35-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:35-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy terjedelmeset :D és persze elszállt az egész ... de nem értem hogyan .. mindegy. :evil: :evil:

Mary – Nagyon édes a kis Bogi :) Micsoda hajasbaba :)

Kiscica – Köszi a ti evés-infoitokat is :) Lassacskán mi is áttérünk az 5-szöri evésre, mert tegnap is ¾ 11-re jött ki a 6. és 11-kor volt ágyban Alíz. Mondjuk 11 előtt nem szeret – nem is tud – elaludni a drágám .. majd jó lenne korábbra terelgetni, nevelgetni :D
A 2 hós oltással nekünk sem kellett semmit csinálni.
Azt mondta a doki, hogy ha bepirosodik, vagy megduzzad, akkor borogassam .. de annyira nem látszik, hova szúrtak, hogy Páromnak alig bírtam megmutatni a helyét.
Ami meg a rendelőben volt .. hát szánalmas komolyan.
Mi úgy látszik szerencsésebbek vagyunk, itt nagyon kedves mindenki.
Jövő hét csütörtökről van szó tali ügyben?

Celesztina
– Én sajnos köldöksérv ügyben nem tudok segíteni, de drukkolok, hogy valami kis múló dolog legyen, amit a következő kontrollra kinő ..
Sokan írták, hogy van a gyerkőcnek, akkor biztos ártalmatlan dolog ;)

Virág – Nagyon édes Gertrúd :)

Szőlő – Mazsi képeit a blogján már megcsodáltam, de még mindig olyan cukker, hogy nem lehet szó nélkül hagyni :)
Alig várom, hogy lássam élőben!

Gabo – Én is írtam, hogy bejött a Suttogó ..pont ezekben a témákban, amit te is írsz .. sírásfajták, sírás lehetséges okai .. napirendre terelgetés :)
Viszont 1-2 dolgot az istennek nem tudtam alkalmazni, és akkor majdnem kivágtam az ablakon :D

Fruzsi
– Persze, simán felébredek ha sír. A légzésfigyelő amúgy úgy van beállítva, hogyha már hangosan sír, akkor mi is halljuk .. de általában hamarabb hallom meg a szobából, mint a hangszóróból. Teljesen nyugodtan alszom így, tévesen sosem riaszt (tehát sehogy :D) .. mindenki tud pihenni. Ha nyöszög, arra nem kelek fel .. és éjjel max. azt csinálja, mert enni nem kel már fel régóta csak hajnalban, sőt 5-6 napja reggel 7-8-kor :D
Ma pl. ¾ 8-kor kelt a drágám :)
Majd teszek fel képet, hogy Alíz hogyan fest a hordozóban! :) Te is mutasd meg, mi olyan rémisztő! Kíváncsi vagyok :)

Csöppke
– Drukkolok, hogy ne legyen fertőzése a kis Lócinak! Majd írj, mi volt!

Kritta
– Szívesen :) Majd kivágom az arcát .. csak este van időm ilyesmire!

Timi – Majd mesélj, hogy bírta az oltást! Eddig mindenki jól viselte, biztos minden OK lesz! :)

Anetto
– Mi a Királyhágó úton voltunk, de beutalóval és ingyen. Meg voltam elégedve, 2 percet sem vártunk, és kedvesek voltak. Fizetőst nem tudok sajnos ..
De ennek ahol mi voltunk majd megnézem, megvan-e a tel. Száma, és akkor megírom.
A suttogós „bókodat” köszönöm :) … szerencsére a saját kislányommal elég jól bírok, és ügyes-okos szép kislány .. de szerintem nem vagyok alkalmas erre a feladatra.
Bár anyum bölcsődevezető .. genetikailag lehet jutott nekem is valami, de szerintem korán sincs akkora türelmem, amit ez igényelne :)
Én drukkolok a rendszerhez.
Szerintem a nyitja tényleg a következetesség … Alíz nagyon makacs csajszi .. de okos is .. ha látja, hogy semmire nem megy a műbalhéval, akkor abbahagyja. Csak győzzem kivárni .. de én kivárom :D :D :D
Ha van konkrét kérdésed, min szeretnél változtatni, szerintem írd meg .. hátha tudok/tudunk érdemleges tapasztalattal szolgálni! :)

Hozok majd képeket Alízról .. tegnap lőttem 1-2 jót. Voltunk stúdiózni Apával :D




Kép
szösszenet
 
 


Szösszenet,

hát Alma még kel 1x éjjel 3-4 körül, aztán 6-kor :? . De ha csak akkor veszem ki, amikor már sír, akkor baromi nehéz visszaaltatni...De nemsokára áttoloncoljuk az tuti 8)

Ok, csinálok majd képet a hordozóról, amikor benne van. Neki nem hiszem, hogy kényelmetlen, mert alszik mindig az autóban, mint a bunda, de nagyon sz.ul néz ki :lol:

Akinek van képe (hordozós) tegye fel légyszi.... :roll:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi - Hirtelen ezt találtam .. de itt csak 1 hónapos volt Alíz ..
Majd hozok frissebbet is :)




Kép

Kép
szösszenet
 
 


Nono: a képen sajna nem látszik jól, túl kicsi lett, de a babakocsiban Lau mögött ott van tesója is, olyan rövidke még, hogy ha a lábtartót felhajtom akkor Lau ott kényelmesen tud utazni és még hugijára sem ül rá :) Nagyon édes a fotókon Szonja :) :) :) Micsoda szuper babaszekere van ám :) Pólya nem azért válhat be, mert szoros? Mármint olyan, mint az anyaméhben, ezt olvastam vhol...

Anettoo: mi még nem voltunk, most pénteken lesz ortopédián csípőszűrés majd egy hét múlva az uh. A közeli (Rkeresztúr Elág/Központ) HT Medical Centerbe megyünk, a kerületieknek ingyenes, de pénzért lehet menni más kerületieknek is. Azt hiszem Zsuzsófiék a Gézengúzhoz mennek/mentek szűrésre, www.gezenguz.hu At hogy időpontot adnak és órák így is a kórházban elég gáz :( Mi Lauval is a MedCenterben voltunk és ott max negyed órát kellett várni.

Rendszerességről: nálunk is has a helyzet, de én már beletörődtem, magams mevagyok a napirend híve. Persze az kicsit zavaró amikor pl tegnap is órákig vártam, hogy megéhezik-e és nem mertem zuhanyozni-hajat mosni, de persze aludt végig így 11 kor este feladtam :)

Jó kis kópés a kicsi nálunk: amikor Lau elalszik délután rögtön felébred a kicsi bármily mélyen aludt is addig, tudja, h ilyenkor van időm és lehetőségem csak vele foglalkozni :) :lol: ha meg nem teszem alája peluscserekor a köv tiszta pelust akkor tuti rottyant egyet, de ha rögtön aláteszem akkor soha semmi :lol:

Pumpóka: a www.bebibolt.hu-n láttam múltkor akciósokat Graco Citysportból, nem tudom, tart-e még az akció. Valami tavalyi színek kiárusítása volt és elég sok %-kal olcsóbban hirdették.

Köldöksérvről: páérom utánanézett a neten (munkaidőben ráért persze :lol:) és tényleg nem komoly, azt mondta, ha nem múlna el akkor max 4-5 évesen csinálnak vele vmit, de ilyemsi nagyon ritkán kell -megnyugodtam :)

Kisfruzsi: Kép itt még mindhárom fejszűkítővel (ez akkor készült amikor hazajöttünk a kórházból, tehát vagy 4 napos volt :)

Kép Kép
celesztina
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?