Új privát üzeneted érkezett!

Pinkiné, gyere panaszkodj nyugodtan, a vége tényleg ilyen szenvedős. Nekem is piszkosul fájt a szeméremcsontom, már kábé 6 hónaptól, a végére meg annyira nyomta, hogy sehogy se volt jó. 22 nap nyugi, kitartás, hipp-hopp eltelik, addig pedig nyugodtan panaszkodhatsz :D

Adri, itt Szeged mellett Algyőn (nem tudom hallottatok-e már róla?) van egy fürdő, ami fedett és kevesen vannak, és nagyon családias, barátságos, élményfürdős és van bébimedence is. Balázs nagyon szereti, mi is, mert nincsenek sokan és így bátrabban vagyok vele a nagy vízben is.
A fürdő meg is tette a hatását, este fél nyolctól reggel fél hétig aludt a drágám egyfolytában! Lehet irigykedni :lol: :P
Jövő héten talán jobb idő lesz, ne aggódj. Érezzétek jól magatokat!!! Remélem sikerül kicsit kikapcsolódni, hátha Gabinak is megjön az étvágya.
Egyébként, ha mi hárman ülünk az asztalnál, akkor ő is eszik, kéri a mi kajánkat. :lol:
szerika

Sziasztok!

Vagyok én is, csak sűrű volt a hét. Most is vendégeink vannak, tegnapelőtt klímát szereltek, úgyhogy nagy a felfordulás…azért próbállak olvasgatni Titeket, de rengeteget írtatok a héten! :D

Dorka, biztos igazad van az UH-val kapcsolatban, tényleg nem akkor “találkozunk”. Talán könnyebb lesz, ha már érzem, hogy mocorog, akkor jobban kapcsolatban tudunk lenni. Doró édi lehetett, ahogy “megebédelt”. :lol: :lol: :lol: Nem fotóztad le?

Pinkiné, sajnálom a rossz dokis tapasztalatot. :? De ne aggódj, minden rendben lesz a szülésnél, akár ő lesz ott, akár más! :wink:

Vivi, sajnálom a nemevést…most, hogy itt a gyümölcsszezon, nem jön be neki valami gyümis kaja sem?

Porsi, de jó, hogy van újra netetek! :D Képeket kérünk Ákibabáról és a kertről is! Látom mindjárt szül a nővérkéd! :lol:

Fioona, párod rendben hazaért, ugye? :D

Marietta, sajnálom a rossz napokat, de már tényleg nem sok van, tarts ki, vigyázz magadra! :D

Adri, jó pihenést Nektek! Jövő héten már jobb idő lesz, nyugi! 8)

Szeri, de jó lehetett a pancsizás Balázzsal! Az ilyen pillanatokat hihetetlenül várom már! 8)

Nikó, ugye jól vagytok?

Esztora, milyen volt a balatoni hétvége?

Tegnap megvettem életem első kismamanadrágját, hát ki is akadtam a Brendonban az árakon, meg a fazonokon, a legtöbb úgy állt rajtam, mint tehénen a gatya és mindezt 20 ezerért…Igaz még nem nagyon látszik a pocim, de a tavaly nyári nadrágjaim szorítanak derékban, úgyhogy muszáj volt venni, ha meg már veszek, gondoltam, az már legyen jó nyár végéig…

Néztem babakocsit is – volt valakinek travel system-es babakocsija? (aminél az autós hordozót is a vázra lehet tenni). Én sokat leszek vele kettesben és sokat fogunk autózni, ezért ebben gondolkodom, de nem tudom, hogy aztán kihasználnám-e és mondanom sem kell, hogy ezek a legdrágábbak. Plusz itthonra venni kellene egy nagy kerekűt is, mert a környékünkön nem igazán jók még az utak, és a legtöbbet itt sétálnánk…

Még egy: kismamajógára járt-e valaki? Pesten tudtok jó helyet? Ha betöltjük a 3. hónapot, szeretném elkezdeni.

Puszi nektek
V.

Kép
vickybabe

Krisz, megnéztem a nyaralót, ahová mentek, biztos nagyon szupi lesz! Mikor mentek?

Meri, ti voltatok végül a hegyekben? Jól vagytok?

Arwen, Orsi, merre vagytok????

Kép
vickybabe

megjöttünk szuper volt minden tuti vsszamegyünk földvárra még az idén!!
teszek fel majd képeket ha feltöltöttük őket!

Lányok Nyunyi is szinte tizedét eszi annak amit előtte.üvegest egyátalán de nagyon rendes gyerek volt mert pont kifogyott a készlet.
desszertet én sem veszek neki lassan 1 hónapja ,van sok finom gyümölcs ha van kedve enni belőle
ami nehéz a tejmentes diéta ...nincs túró sajt stb...
általában együtt ebédelünk azt eszegeti amit én is,na a lecsót tömte rendesen meg a rakott karfiolt is

Bridzsi

Kép
esztora

Fioo ezeket a kásákat én is nagyon szeretem köretnek is.
meg kukorica pelyhet eszik Nyunyi

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Gyors bekukk amíg Enci elvan egyedül, mert aztán mennem kell.

Fio: a többek már megelőztek, de engem is érdekelne a recepted. Leírnád nekünk, had tanuljunk Tőled? Köszi.

A vitacolan nagyon régi vitamin. A védőnőm javasolta, és a háziorvos is támogatja. (Valamiben egyetértenek) A gyógyszertárban azt mondta a kb 40 éves patikus, hogy gyerekkorában Ő is ezt szedte. Recept nélkül kapható 250 ml (1200 Ft körül volt azt hiszem, szóval nem is drága.) Narancs ízesítésű, tehát az íze sem rossz. Az van ráírva, hogy rendszeres fogyasztásával megelőzhető a vitaminhiány, megszűnik az étvágytalanság, javul a teljesítő-, és növekszik az ellenálló képesség. (ha ilyen "jó" étvágyunk van a szedése mellett, mi lenne nélküle???????????)

Marietta, és Pinkiné: Sajnállak benneteket, annak ellenére, hgoy nekem nincsen tapasztalatom abban, hogy milyenek is az utolsó szenvedős hetek. Enci a farosság miatt nem volt túl mozgékony, illetve mozgott, de nem fájdalmasan, és nem nyomott semmit. Igaz nem is volt nagyméretű már akkor sem. Korábban is jött 2,5 héttel, tehát az igazi végét nem is várta ki, meg ugyebár kórházban feküdni "kényelmesebb" mint aktívan tölteni az időt, mindenféle intézkedéssel, és házimunkával.

Most itt ül mellettem és berreg. Tegnap kezdte nagyon tetszik neki. Ha nem berreg, akkor tetetetézik. Olyan jó hallgatni, hogy minden nap kicsit többet tud.
vivi79

Vicky, nem emlékszem pontosan hogy hol laktok :oops:, de ha gondolod tudok ajánlani egy csajszit, akinél Én vettem a kismama rucikat. Fölsőket, szoknyákat, nadrágokat készítenek, egyéni megrendelésre is, 1/4 annyiért, mint a Brendonban.
Ő a 18. kerületben lakik, de itt meg tudod nézni a ruhákat: www.kismamaruci.hu
Az anyukájával együtt csinálják a vállalkozást, a nadrágokat ott helyben fel is hajtják neked, ingyen. Én tényleg csak ajánlani tudom Őket. :)

Csajszik, ahogy olvasom, úgy tűnik számomra a babák egyöntetűen kezdtek "éhség sztrájkba". Lehet, a meleg miatt, nem? Én is kevesebbet eszem, mióta megjött a meleg.

Adri, azt mondják mától jobb idő lesz, reméljük ezt Ti is érezni fogjátok Gallyatetőn :) Egyébként pont azt érzem amit írtál. Van bennem izgalom és kicsi félsz, de már úgy megszülnék, hogy csak na.
Apa - a jóslók miatt - szokta is kérdezni, hogy na, vajon ma éjjel le Petizünk-e :):), de mondtam neki, hogy amíg a nyákdugó a helyén van, addig azért picit kisebb az esély rá :)

Az éjszaka egész tűrhető volt. Bár sokszor felébredtem, hogy keményedik és fáj a pocim alja. Aztán reggelre mindig jobb. :roll:
A védőnő múltkor kérdezte, hogy Peti mikor szokott aktív lenni. Mondtam hogy általában de. 10-11 körül és este 8-9 körül. Erre azt mondta, hogy ezek az ébrenléti szakaszai valószínűleg, így nagy esély van rá, hogy ebben az idő intervallumban fog elindulni a szülés is.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Remelem valamelyik nap vegre vegig tudom olvasni az elmult napok termeset,mert ez mar nem allapot :wink:
De allandoan megyunk...es megyunk...
Attila csak egyszer alszik egy nap,ebed utan,erre kb 1 hete allt at.
Mondjuk ejjel olyan jol alszik mar 8hos kora ota,hogy nem is csodalom....Van,hogy reggel elobb fent vagyunk,mint o....ma is 9ig aludt,es valamelyik nap meg negyed10ig... :oops: este fel8tol :oops: :oops:
Persze reggel van,hoyg mar 7korul fent van,de van,hoyg keson kel,az valtozo.En soha nem hittem,hoyg egyszer igy fog aludni..emlekeztek,hoyg milyen rosszul aludt...

Finisben levo kismamik,kitartas!!!!!!A vege ilyen sajnos..
Baratnom meg mindig nem szult,mar 8 nappal van tul...en aterzem,aki 10 nappal kesobb szult... :roll:

Vicky,
a H&Mben isteni jo kismamis cuccok vannak (a Vorosmarty teren van egy nagy H&M 3 szintes,es legalul-a fold alatti reszen-van kismami es gyerek resz),sajnos az arakat nem neztem,de sztem tuti nem annyi,mint a Brendonban.
Valamint en sok rucimat vettem normal boltban,ugy,mint C&A (mondjuk ott is van kismamis resz,es ki lehet fogni normalis rucikat is,mert vannak azert benak :? ) es Promod-na itt csomo felsot.
Persze nacit kenytelen az ember kismamasat venni.De pl en vettem most 2 len szoknyat a H&Mben,es megkotos a derekuk :wink:

Megneztem vegre a keptarat :oops: ,ezer eve nem neztem,es de joooooooo,mennyi kep!!!

Angyalkrisz,
Csenge olyan edes!!!Nekem nagyon bejon az a ruci rajta,ami ilyen rozsaszin kockas,az nagyon szep!!!!!!!!!!!Az utolso kepen van.
Az mi az a felfujhatos ize?Medence?Ugralovar? :lol: Kiraly!!!!!

Szeri,
nagyon helyesek vagytok Balival!Es Te milyen csini vekony!!!!!!
Supermanes polo :wink: Nekunk is van,3 szinben is. :wink: :wink:
A pelusos siros balazs nagyon edes!
Azt a bodyt csinaltattatok?Ki van rajta meg?
A lufinalunk is nagy kedvenc.

Az ido brutal....rossz kinezni...
A heten megint sok mindent kell intezni,mert hetvegen utazunk :lol: :lol: :lol:
Remelem valamelyik nap sikerul idejutnom,amikor alszik.Es akkor irok tobbet!!!!!!!!! :wink: Na meg olvasok is :wink:

Kép

Kép
arwen07

Vicky,
nekunk travel systemes a babakocsink,Graco Quattro Tour Deluxe.
En szeretem nagyon!!,de a hatranya,hogy nagy osszecsukva is (ergo a nagy csomagtartonkba sem nagyon fer melle mas,kis autoba sztem nem is fer el.. :? ),valamint bazi nehez magaban is,hat meg gyerekkel+cuccokkal.
Szoval melle kesobb kell(het) egy sportkocsi,ami konnyu,kisebb.

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok:D
Drágák vagytok, hogy gy örültetek megkerülésemnek ;)

Vicky:D
A Promode-ot én is angyon tudom ajánlani felső-ügyben, és javaslom, hogy szerezz be egy kismamaövet (vagy bandázst, ki hogy hyjja ;) ), én azzal meg a rendes gatyáimmal kihúztam a 7. hó közepéig. Igazi áldás volt.
Mivel úgy emlékszem, Te is a közelben laksz, nagyon tudom ajánlani a PAdama Jógastúdiót, az Örsön, a Bánki Donát utcában. Én oda jártam, imádtam!

Marietta, Ninoka:D
Sajnálom a nyűgkődést, de hamarosan vége!

Adri:D
Igen, számomra is hihetetlen:D
Nákunk még a segítős.korszak annyiban merül ki, hogy Ő teszi a a kávéba reggel a cukrot:D
Gabcsi nagyon kis önálló már!

Fioo:D
Szegénykém, sajnálom, hogy még mindig nem javulnak az éjszakák...vígasztalásképp, az unokanővérem kisfia borzlmas alvó volt (minden éjjel 2-3 szor kelt, minden alkalommal legalább kmásfél-két órára, és muszály volt Vele játszani, különben annyira sírt, hogy összehányta magát....de két éves korában mintha elvágták volna. És vjol azt olvastam, hogy a legtöbb gyerek megtanul jól aludni úgy két éves korára, akkor is, ha nem teszünk érte semmit. ÚGyhogy kitartás!!! Én is ezzel bíztatom magam ;)

Húúú, hívnak, mennem kell...
puszik

porsika

Arwen, Porsi, de jó, h jöttetek!
Én is pont ezeket akartam írni Krisznek, amiket Te, Arwen. Köszi. :)

Alvás: lehet, h nekünk is át kéne állni a napi egyre? Csak nekem kénylemes, h délelőtt és délután is van egy kis nyugi... :oops: Lehet, h kipróbáljuk majd a nyáron, akkor úgyis broul majd sok minden a napirendből. Pl. délelőtt úgysem lesz nyugi, ha itthoin a srác... :wink: Képzeljétek, megy napközis természetbúvár táborba- Apa szeritn már nem kicsi hozzá. Meglátjuk. Ma volt szülinapban és medencéztek. Amikor épp volt egy kis jóidő. Úgy örülök, mikor ilyen jól érzi magát. Télen elszánom magam és sokakat meghívok a szülinapi bulijára, h aztán ő is mehessen sokba. Mert ő sorolná a gyerekeket, de kb. 8-nál meg szoktam állítani. De egyszer kibírjuk, legföljebb több felnőttet állítunk csatasorba. :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, nekem van egy bandázsom, fekete, ha visszakaptam és szeretnéd, szívesen elküldöm. Nekem a tervek szerint már nem fog kelleni. :)
Nekem sem állt jól a kismamaboltok legtöbb ruhája, így hál'istennek keveset költöttem. Meg kaptam kölcsön is. Most mondjuk jön a nyár, ha szereted az egyberuhákat, az a legkényelmesebb. Felsőkből nekem egy csomó jó volt a normál ruháim közül majdnem a legvégéig, ami nem rövid fazonú. Pl. a mell alatt szabott fazonú.
Munkahelyeden még nem gyanakszanak? Írtad, h attól tartasz.

Kép

Kép
nán-dorka

Azt hiszem, tegnap megtaláltam az okát a nemevésünknek, bár nem biztos, hogy ez az: szóval Balinak jön a 9. foga (ez már örlőfog). Benyúltam a szájába és már áttörte az ínyt az egyik oldalon, a másik oldalon viszont csak meg van dagadva. Elképzelhető, hogy emiatt rossz az étvágya már egy ideje???

Vicky: nekünk is Travel System babakocsink van (nekünk ABC DESIGN márkájú és a brendonban vettük). Én teljesen elégedett voltam vele, bár sosem használtuk ki ezt a hordózóval rárakom a babakocsira funkciót, pedig azt hittük fogjuk használni, csak ugye a férjem balesete miatt pár hónapig nem is volt autónk... Ha sokat autózol majd vele, akkor tényleg érdemes ilyen típust venned.

Arwen, köszi a dícséretet. Vékony vagyok, de a hasam... na arról még mindig ne beszéljünk... úgy nézek ki, mint egy etióp gyerek, durva!!! Igazából a környezetemben az anyukák mind arra panaszkodnak, hogy nem ment le a hasuk, így nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Igazából csak azt nem értem, hogy ha a többi kiló lement, akkor a hasamról miért nem???
Ja, a body. Ezt már írni is akartam. Balázsnak van egy szerelme, (anno írtam, hogy a babamasszázson szerettek egymásba) és ő adta Balinak ajándékba a szülinapjára. Ők ketten vannak rajta, egy hintában hintáznak. :)
Egy szavad nem lehet Ati alvására. De jóóóó neked! Én még kicsit kivagyok ettől a koránkeléstől, de legalább végigalussza az éjszakát!
szerika

Csenge rucija nekem is tetszik :)

Arwen, lemaradtam valamiről? merre utaztok? mennyi időre?
A supermenes bodyt nagyon szeretem, annyira édes benne. Emlékeztem is rá, hogy nektek is van. :)

Raktam fel szülinapos képeket a képtárba. Hármunkról sajna nem készült fotó, mert a párom épp videózott. :( De lesznek műtermiek és akkor abból teszek föl.
szerika

Nándorka: De édes ez a Dorka baba is!!!! Az a rózsaszín ruci... zabálnivaló! Meg amikor el akar esni, hát az a kép haláli!!! :D :D :D
És ki az a bébikislány? Meg a nagyfiúval az a kislány???
szerika

Arwen:megjött a tároló a bkocsihoz küldesz címet priviben és akkor feladom.

Bridzsi

Kép
esztora

Pinkiné, Arwen, köszi a kismamarucis tippeket! :lol: C&A-ban jártam hétvégén, most csak trampli ruhák voltak :evil:

Szeri, a fogak be tudnak kavarni, szerintem simán lehet, hogy ezért nem kívánja szegényke a kaját...Megnézem majd a babakocsitokat! :wink:

Dorka, szeretnék egy fekete bandázst majd, úgyhogy elfogadom, majd írd meg, mennyit kóstál oszt' utalom :lol: Hát nem 100%-ban titkolom, már kb 5 embernek mondtam, akinél kihozta a szó, mert hazudozni nem stílusom :lol: Főleg oylan témában, amit legszívesebben világgá kürtölnék :lol: . Csak nem írom ki a faliújságra egyelőre, meg ugye nekem sok a külföldi kontaktom, feléjük is csak később gondoltam "hivatalosan" kiközölni" a hírt :lol: .

Arwen, hát igen, ezen agyalok én is, mert pici az autóm, a nagyot most készülünk eladni... Bár bővíthető a hátsó ülések rovására, de akkor se egy limuzin... Sportkocsi meg csak 6 hónapos kortól jó, ha jól tájékozódtam :D Azért majd megnézem a Tieteket is! :D Hú már hétvégén mentek, de jó lesz nektek 8)

Porsi, nagyon-nagyon köszi a jógás tippet! Megnéztem és megyek is, pár hét múlva! Tök jó a hely, a munkahelyemhez és itthonról is viszonylag közel van! :lol: Úgyhogy mégegyszer köszi! :lol:

Kép
vickybabe

Arwen! A felfújhatós az ugrálóvár. Szüleimtől kapta Csenge, csak az a baj, hogy még nem tudtuk belecsalogatni. Fél tőle.. :roll: Mint ahogy az úszógumitól is fél... Nem tudom hogy lesz így Balcsiban pancsolás. :roll: Kockás ruha :D Az egyik kedvencem. :lol:

Ja, Balatonra július 12től megyünk.

Nagyon csini Dorka abban a ruhában! És tényleg hogy göndörödik a haja! :lol:

Babakocsi: mi is travel systemest nézegettünk az elején, aztán nem azt vettünk, mivel engem zavart, hogy nem fordítható át a tolókar. Így ha látni akarom a babát, akkor hordozóval kell sétáltatnom, ami ha jól tudom nem tesz jót a gerincnek. És nem dönthető vízszintesig. :?

Vicky! Kismamaruha: http://elenorkismamaruha.gportal.hu/
Én vele varrattam nadrágot, és nagyon jókat csinál. Szerintem jó áron. :D

Bali baba is nagyon édes a képeken!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Viki, én persze ajándékba gondoltam a bandázst. No, majd lelevelezzük. Még először úgyis vissza kell kérnem. De az is lehet, h megkérem a lányt, h adja postára Neked és az a legegyszerűbb.

Krisz, ne aggódj, meg fogja szeretni Csenge az ugrálóvárat. Lehet, h a legjobb, ha elrakjátok és egyszer vhogy vonzóvá téve előveszitek.

Örülök, h tetszett Nektek Doró. :) A felborulós kép abból származott, h nagyon fáradt volt, de újra és újra felkelt és elindult. egyszer így esett el, de utána mosolygósan megint fel és megint puff. De azért elvittem aludni 2-3 esés után. :D
Szeri, a fiam egy barátnőm kislányával van ott, látni, milyen kis gyengéd, ugye? No, a tesóval azért nem mindig ennyire. De azt sokszor elmondja, h "Doró, te vagy a legédesebb baba a világon!"
És vszínűleg Enci vendégeskedik nálunk, amint megtudom, ki a baba, áthelyezem, addig meg örömmel látjuk, nagyon édi. Nos, Vivi?
Nyunyi mappája még üres, láttad, Esztora?

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka haja: érdekes, hátul göndörödik főleg. De legalább lesz tartása, nem úgy, mint az anyja hajának. :D

Kép

Kép
nán-dorka

Ajándékával:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

T. S. Babakocsi: A mi babakocsink tolókarja átállítható. Nem is szabad másmilyet venni, főleg, ha nyári babáról van szó...
Egyébként pedig tényleg nem dönthető vízszintesig, de ez szerintem nem gond. Mondjuk mi az első pár hétben a mózesben raktuk a babakocsiba, de utána már simán.

Nagyon klassz babakocsija van Dorónak. Gondolom imádja tologatni!
Most, hogy mondod, tényleg Enci lehet a ti képeitek között :)
szerika

Nán-dorka: lehetséges, hogy bénáztam valamit, mert próbáltam feltenni képet, de amikor úgy gondoltam, hogy nem megy, félbehagytam. Megnézem, ha be tudok menni. Majd még jelentkezem.
vivi79

Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy megvagyunk, minden rendben, csütörtökön voltunk uh-on, mocorog rendesen, 60%, hogy kisfiú. Levették az AFP-t, eredmény két hét múlva lesz. Röviden ennyi, még vissza kell olvasnom, aztán majd jövök, nem ígérem, hogy ma, mert kissé nyűgi vagyok ma.

Pusz mindenkinek!

Nikó

Kép
nikóska

Dorka: valóban Enci tévedt Hozzátok. Összeszedtem a kis csavargót, készítettem neki külön mappát. Köszi, hogy eddig vendégül láttátok.
vivi79

Nándorka már nem üres :lol:

Vicky a quinny-nek van egy másik típusa amire fel lehet tenni a maxi cosi hordozót mindjárt megnézem pontosan.
az elenor kismamaruhástól én is rendeltem és szuper gatyákat csinált (3-at el is adtam belőle nem régen)
a felsőket pedig ugy oldottam meg hogy hosszabb fazonból nem l-t ami kellett egyébként hanem xl-t vettem így belefért a pocakom is

Bridzsi

Kép
esztora

http://cgi.ebay.de/KOMPLETTSET-QUINNY-B ... ZViewItem#

na ehhez aztán tényleg minden van :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziaztok!

Most nincs időm visszaolvasni, de találtam egy cikket, amit muszály idemásolnom. Sajnálom, hopgy cask most akadtam rá, de gondolom még van akinek jól jön. :D

"Az éjszakai ébredés a jó szülő-gyermek kapcsolatra utal

A szülők gyakran nagyon megerőltetőnek tartják kisbabájuk vagy kisgyermekük éjszakai ébredését és abban reménykednek, hogy a kicsi mihamarabb átalussza az éjszakát. Egy mostanában napvilágot látott tanulmány teljesen új megvilágításba helyezi az éjszakai ébredést és az álomba kísérést egyaránt.

A szülőknek leggyakrabban feltett kérdések egyike a súlygyarapodás mellett az éjszaka átalvására vonatkozik. A „na és hogy alszik éjszaka?” kezdetű kérdés minden kisbabáról, kisgyerekről zajló beszélgetés fontos része, ezzel is azt hangsúlyozva, mennyire nagy jelentőséggel bír a szülők zavartalan alvása.

Elég egy pillantást vetni a könyvesboltok polcaira, azok is azt mutatják, hogy a szülőket és az alvással foglalkozó könyvek szerzőit is igencsak foglalkoztatja ez a téma. Ráadásul ezek a könyvek többnyire mind azzal foglalkoznak, hogyan lehet egy kisbabát vagy egy kisgyermeket rávenni arra, hogy minél hamarabb elaludjon egyedül, majd fel se ébredjen egész éjjel illetve, hogyan lehet megváltoztatni „rossz” alvási szokásait. „Rossz” alvási szokásnak a szülők és a társadalom elvárásaitól eltérőt szokás nevezni. Csak kevés olyan könyv létezik, amely arról szól, miért és hogyan alszanak másként a gyermekek, mint a felnőttek és ezzel a gyermek iránti megértésért, alvási szokásainak elfogadásáért szállnak síkra.

Az elalvás elválást jelent

Az Orvosi Pszichológiai Intézet Giessenben1 egy vizsgálat során a kisgyermekek alvási szokásait és ezzel összefüggésben kötődési minőségét vizsgálta. A kutatók abból indultak ki, hogy az elalvás egyfajta elválás, a felébredés pedig egy olyan helyzet, mint az elválást követő újraegyesülés, újra egymásra találás. Biztonsággal kötődő és bizonytalanul kötődő gyermekek alvási szokásait vizsgálták.

A biztonsággal kötődő kicsik az elválással kapcsolatos érzéseiket, a negatívakat is nyíltan kimutatták. Mindeközben bizakodtak abban, hogy a mama visszajön és visszatérése után szemmel láthatóan nagyon örültek.

Ezzel szemben a bizonytalan kötődésű gyermekek külsőleg teljesen rezzenéstelenül viselték az elválást és a visszatérést egyaránt. Viselkedésükből arra lehet következtetni, hogy nem akarták negatív érzéseiket kimutatni de a kötődést is elnyomták magukban, ami arra vezethető vissza, hogy a bizonytalan kötődésű gyermekek mamái gyermekeikkel visszautasítóan viselkednek.

Az ébredés egy szükséglet

A vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsággal kötődő gyermekek ritkábban alszanak el egyedül és gyakrabban felébrednek éjszaka, mint bizonytalan kötődésű társaik. Az éjszakai ébredés és a kisgyermek igénye arra, hogy szülei szeretettel álomba kísérjék tehát nem egy rossz szokás vagy viselkedési minta, amiről le kell nevelni őt, hanem a biztonságos szülő-gyermek kapcsolat jele.

De semmiképp se vonjuk le a tanulmány alapján azt a hibás következtetést, hogy az a gyermek, aki már kiskorában is hosszan képes aludni vagy egyedül elalszik, az nem kötődik biztonsággal a szüleihez.

Denise Both"

Persze a LLL oldaláról van. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Fio, ez érdekes megközelítés. Örültem az utolsó mondatnak, és persze az sem igaz, h ha sokat ébred, akkor tuti, h biztonságosan kötődik... Mindenesetre új megvilágítás, és elgondokodtató. Még nálunk is aktuális a kérdés, ébredezik a drága párszor. Érdekes, h tavasszal fáradtnak éreztem magam, de most, h napközben mindenképp alszom egyet és süt a nap egész nap, már nincs rajtam az a fáradtság!

Nyunyi, Enci és Balázs nagyon édik, végignéztem a képeket.
Kis csavargó :lol: :lol: édi!

Kép

Kép
nán-dorka

Nikó, örülök a jó híreknek!

Szeri, tényleg szereti tolni ,de nyüszít, ha megállítja a fal. De szívesen babázik, eteti a babákat, ölelgeti. Nem hittem volna, h ilyen hamar iyleneket játszik.

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka, igen, én se gondoltam még így ilyen konkrétan át ezt. Azért is fogott meg. Jó, gondoltam, hogy lelki támasz ez neki, de nem ilyen átgondolva, meg persze jó a visszaigazolás is. :wink:
Lilla mellett pl. pár hónaposan már 10 órákat aludtam. :oops: 8)

Porsi, sajnálom, hogy átérzed te is a probllémát. Bár most volt egy olyan éjjel, amikor este 10-től reggel 7-ig aludt, és utánna még vissza szunyált 9-ig. Akkor én is 10 órát aludtam, ha 2 részletbe is.
Az angyon kellett.

Oli is csak 1× alszik nappal már elég rég. de babakocsiba egyáltalán nem. Biciklizni pedig imád! :D

Adri, sajnálom a "visszafejlődést". Biztos ennek is oka van.

Szeri simán lehet a foga a gond.

Kása? Hát olyan egyszerű, hogy nem is tudom, hogy írjam...
Mértéket nem igazán tudom. Mutatom a képen mennyi vízbe főzöm.
Kép

No, kb. ennyi. Persze lehet anyatejbe, vagy tejbe is, ha már fogyasztja a baba. Ha aszalt gyümivel megy, azt a vízzel egyből felteszem. Ha felforrt belemegy a cuccos. Kukoricadara, zabpehely, rozspehely, minél változatosabb, annál jobb. Én mondjuk a rozst keverem a zabbal, mert Olit a rozs eléggé megfogja, ha cask magába van. na, szóval pár percig kavargatom, de elég rövid ideig, főleg a darát. Pelyheket kicsit tovább. Nekünk olyan edény van (nem tudom pontosan minek hívják :oops: ) aminek az alján van ez a hőtartó akármi. Szóval mikor elzárom, vákum ráhuzza a tetőt, szinte le se tudom venni, amíg le nem hűlt. Ekkor még "fő" benne a cuccos. Olyan 10-15 percig szoktam még így állni hagyni. Addig, amíg a tető le nem jön könnyen. Ekkor megy bele a nyers gyümölcs, vagy zöldség. Amit a baba szeret. Kicsi narancs, vagy citromlé segít felszívódnia az ásványi anyagoknak, azt ezért szoktam tenni bele, de cask mincurit, az íze nem is érzik. Turmix, és már nyeli is Olio! :lol: Nekem ez olyan 3-4 deci szokott így lenni.
Remélem segítettem. :)

Hastartó Isteni! Nekem is Pinkinéhez hasonló tüneteim voltak. Konkrétan egy időszakban, 1 lépést sem tudtam tenni! Szó szerint. :( Szóval cask ajánlani tudom. Megyek, megpróbálom kiművelni magam képtárból. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Sikerűlt egy képet feltenni, és akkor egyből már Clemmy-set, asszem Szeri te kérdezted mi az.

KépKép
KépKép
fioona

Fio, köszi a kásaleírást! Holnap csinálok is, ha sikerül venni hozzávalót!

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok :D

Esztora, ez a kocsi tényleg szuper! De az ára - hát nem tudom, adok-e ennyit egy babakocsiért... :roll: no még van időm kitalálni :D

Dorka, köszönöm a felajánlást, akkor majd lelevelezzük :wink: Nagyon édi Doró a babakocsival :lol:

Nikó, örülök, hogy minden rendben Veletek! Hogy telnek otthon a napjaid?

Krisz, mindjárt meglesem a linket, köszi! :D

Megnéztem a kismanók fotóalbumát, hát nem győztem gyönyörködni bennük! :lol: :lol: Még mindig olyan hihetetlen, hogy hamarosan nekünk is lesz egy sajátunk :lol: Jövő ilyenkor már fél éves lesz majdnem...És még mindig majdnem 2 hét az UH-ig :roll:

Kép
vickybabe

Sziasdztok Drágáim!
Most gyorsan csak önző módon beszámolnék arról, hogy hétfő éjszaka 23:20-kor megérkezett Nővérkém kislánya, Lili Panna, 3450 grammal, 56 cm-val. Végül császár lett, mert a feje nem középen illeszkedett be, hanem harántba, és nem fért volna ki, de Anna hős volt, délután ketőtől vajúdott, úgy, hogy az utolsó négy órát már oxitocinnal csinálta végig, amitő ugye folyamatosak a fájások....nagyon büszke vagyok Rá.
A Kiscsaj gyönyörű, hatalmas fekete haja van, nagy, szürkés-barnás szeme, édfes kis cseresznyeszája. Ügyesen szopizik. Majd kunyerálok képeket a sógoromtól, nekem csak a telómon van, azokat nem tudom feltenni.
Ezer puszi

porsika

Porsi: gratulálunk a Nővérednek, és várjuk a bébifotót.

Ja, én még nem is újságoltam, Nővéremnél is lesz Babóca, most olyan 13-14 hét körül jár. Alig idősebb mint Vicky.
vivi79

Porsika: gratula a nővérednek.

Fioona: elraktam magamnak a cikket, nagyon érdekes.

A fotók nagyon jók, most néztem a képtárban.

Ezt találtam:

"A várandósság utolsó hónapjában érdemes homeopátiásan is felkészülni a szülésre, a gyermekágyas időszakra és a szoptatásra. Szüléskor a vajúdási időszak lerövidíthető a homeopátiás gyógyszerek használatával, serkenthető a sebgyógyulás, és csökkenthető a szövődmények kialakulásának esélye. Segíthet a homeopátia a tejtermelésben, szoptatási gondok esetén, a gyermekágyas időszakban felmerülő problémáknál.
Tapasztalataim, a betegek visszajelzései alapján a következő homeopátiás szerek jöhetnek számításba:
A terhesség utolsó havában érdemes az ARNICA MONTANA-t naponta szedni, mert visszér-, aranyér-megelőző, illetve csökkentő hatása van. Mivel kiváló vérzéscsillapító hatású, a szülés után naponta kétszer is szedhető, csillapítja a sebfájdalmat is. Gyakorta előfordul, hogy a terhesség utolsó heteiben sírósabbá, bizonytalanabbá válik a kismama hangulata, ezen segíthet a PULSATILLA.
Ha a leendő anyuka izgulós, és emiatt szaporább lesz a pulzusa, akkor az IGNATIA javasolható, mely csökkenti a feszültséget, az ismeretlentől való félelmet.
Ha elindulnak a fájások, akkor alacsony potenciában a CAULOPHYLLUM ajánlható a fájások ritmusa szerint, mivel a normálisan zajló szülés alatt segíti a méhnyak tágulását.
Szülés után, a gyermekágyas időszakban az ARNICA szedése mellett segíthetünk a gátseb gyorsabb, szebb gyógyulásában, ha az APIS MELLIFICA-t szedi a kismama, mivel a duzzadt területen csökkenti az ödémás gyulladást és fájdalmat. Ilyenkor a jegelés is sokat segít. Gondoljunk még a STAPHYSAGRIA-ra, amely ösztönzi a sebszélek mielőbbi gyógyulását, egyben fájdalomcsillapító hatású.
A tejtermelés fiziológiásan, a szoptatási hormonok hatására indul el, de ha kevés az anyatej, segíthetünk a RICINUS COMMUNIS-sal vagy az URTICA URENS-szel, melyek növelik a tej mennyiségét. Ha nehezen indul be a tej, és az emlő nagyon fájdalmassá, keménnyé válik, a BRYONIA és az APIS szedése hamar megoldást nyújthat, hiszen hatásukra megnyílnak a tejcsatornák, és a megrekedt tej elkezd folyni. Így a fájdalom is megszűnik, és megelőzhető a lázas állapot kialakulása.
Szoptatás alatt nagyon oda kell figyelni a kismama folyadékigényének kielégítésére. Gyakran még ilyenkor is enyhén vérszegény az anyuka. Ezekre a tünetekre megoldást jelenthet a CHINA. Amennyiben vashiány is kimutatható, a FERRUM METALLICUM-ot is érdemes szedni.
Szoptatás alatt megjelenhet hátfájás, ami a szervezet ásványianyag-szintjének csökkenésére utalhat. Ezért a vitamin- és ásványianyag-pótlás mellett ilyenkor a SILICEA szedése is szünteti a panaszokat.
A terhességi hormonok csökkenése a várva várt kisbaba okozta sok öröm ellenére szomorkás hangulatot, baby blues-t válthat ki. Ezen a SEPIA napi szedésével segíthetünk, mely megszünteti az enyhe depressziós színezetű hangulatot, és újból örömtelivé teszi a születés és a kisgyermek csodáját. "

Mi jól vagyunk, csak a házzal kapcsolatban lótunk-futunk, meg a nagyim is itthon volt hétvégén. Nem unatkoztunk.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann

Sziasztok,

hazaértünk szombat hajnalban, de sajnos nem tudtam jönni. :(

rengeteg rossz dolog történt/történik velünk, így kicsit padlón vagyok...

tegnap voltunk a dokinál az allergia miatt
szval: lisztallergia negítav. :))))) de..... :(
szójaallergia. :( és mindenben van szója. :(
túrórudi, csoki, habtejszín, felvágottak, virsli stb... :(
meg enyhe paradicsom, hal és zeller, ezt kerülni kell, de nem gond, ha olyat kap amiben van, csak ne egyen direktbe.
valamit a bőre miatt tej és tojás kerülendő.

csórrriiii. :(

szval kijutott most. :(

kismamiknak hajrááá és drukkkkk

Kép
Kép
h@jni

Porsi, gratulálunk Tesódéknak, és várjuka fotót! Nagyon szépen írtad le őt, édi lehet!

Vivi, Te Nővérkédnek pedi ga pocaklakóhoz gratulálok, minden jót nekik!

Hajni, sajnálom! :( :( Esetleg próbálj több olyan kaját bevezetni, ami "tiszta", nem mindenféle kutyulmány, mint a virsli, hátha ellensúlyozná szegénykémnek a lemondásokat.

Kisvakondrajongóknak 25 %-os kedvezménnyel a vakondkönyvek:
http://www.pagony.hu/index.php?page=16& ... le&sid=168

Kép

Kép
nán-dorka

Csináltattam egyedi vonalzókat, mint láthatjátok. Aranyosak, csak az a kár, h mindkettő fekete lett, így kicsit sötét, együtt főleg. És kicsit félek, h a fiú hiányolni fogja a traktort... Viszont Dorónál olvashatjátok az egyik kedvenc mondókámat.

Meri, azért Te ne lóssál-fussál!!! Csak lassan, óvatosan! Pusziljuk Áront! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

no, megyek, mert tényleg szundikál, úgyhogy nekem is most kell...

Kép

Kép
nán-dorka

Meri, ari a macis vonalzód!
most már tényleg jó éjt!

Kép

Kép
nán-dorka

Csak gyorsan Hajninak. Ne bánkódj a szója miatt. egyes kutatások szerint, nagyon káros. http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/szoja.htm

Ettől függetlenűl, újabban szívbetegséget összefüggésével is vizsgálták, és nagy valószínűséggel közrejátszik abban.
Egyetek inkább bio csokit pl. abban nincs szója. Felvágott, virsli pedig könnyen kiváltható. A lisztallergia rosszabb lett volna ebből a szembpontból.

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!
Hajni, sajnálom az ellergiát, de Fionak igaza van, a liszt rosszabb lett volna.
Hogy sikerült a nyaralás, azért jól éreztétek Magatokat?
vivi79

Sziasztok Draga Lanyok!

Tudom,mostanaban nem sokat vagyok....de annyi minden van.... :roll:
Olvasni szoktam jonni,ha este-ejjel van idom,de irni altalaban nincs erom... :oops:
Most is azert jottem,hogy elkoszonjek egy kis idore,mert megyunk nyaralni,aztan majd ha visszajottunk jelentkezem,es vegre irok-olvasok! :oops: :oops: :oops:
Jol besuritettuk a proginkat igy a nyaralas elotti hetre,minden nap szaladgaltunk... :?

Hajni,
sajnalom az allergiat!Hat nem lesz egyszeru Neked,az biztos,megvalogatni a hamikat....kitartas!Ezekert a kis manokert barmit megtesz az ember!
Nyaralasrol irj bovebben,meg kepet is varunk ide vagy a keptarra :wink: Megneznem mar a 2 kis tundert!

Marietta,Pinkine,
nagyon gondolok Ratok addig is,mig tavol leszunk,hogyha esetleg megindulnanak a manok,minden gyonyoruen alakuljon,ugy,ahogy megalmodtatok!!!!!!!!!!

Nandorka,
kiralyak a vonalzoid!!!!!A mondokat nem ismertem,de naggggyyyyon joooooooooo!Es a fiadrol a kep,halali!!!Hova volt igy kifestve???

Meri,
a cikkben szereplo homeosok nagy reszet en hasznaltam is szules elott-kozben es utan is,tenyleg nagyon-nagyon ok voltak nekem!!!
Orulok,hoyg a Nagyid otthon volt a hetvegen,gondolom jo erzes volt neki is es Nektek is!!!!Sokat gondolok Rad!!!

Porsi,
gratula tesodnak!!!!

Ugy latszik a hetfo szulesileg nepszeru volt,megszult a baratnom is,aki otthoszulest tervezett.De aztan nem az lett,mert tulhordta 9 nappal es feherjet pisilt kb az utolso 2 hetben (de minden mas ok volt),igy inditottak neki a korhazban,az orvosa.

Esztora,
ha hazajovunk jelentkezem,es akkor megbeszeljuk a reszleteket a babakocsis taroloval kapcsolatban,ok?Addig ne kuldd el,mert most ugye nem leszunk itthon.Nagyon koszonom elore is,hogy gondoltal ram!
Ja,jut eszembe,erre a babakocsira is ra lehet illeszteni a hordozot,azt hiszem a Maxi Cosi-t,amit irtal,Kaptunk hozza adaptert is a boltban.

Gyumikasa:
En is szoktam csinalni,sztem 7-8ho skoratol.
Csak en ugy szoktam,hogy a Holle-nek vannak mindenfele zab-koles-stb darai,es ahhoz vizforraloban felforralom a vizet,kimerem a darat,hozzantom a vizet,osszekeverem,par percig hagyom rajta,megdagad,es zutty hozza a gyumi.Attim is szereti az elso perctol.

Angyalkrisz,
vasarnapra nagyon boldog szuletesnapot kivanok Neked!!!!!!!!!

De fiatal vagy!!!! :wink:

Vivi,
neked pedig szinten vasarnapra nagyon boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!

puszi

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok Drágáim!

Köszönjük szépen a gratukat, átadtam:D
Még nem sikerült képet szereznem, de hajtok rá erőst:D

Fioo:D
Én azért nem panaszkodhatom alvás terén, pláne olvasva, hogy Te mennyit alszol...Ákos ugyan sokszor kel, de csak pár percre. Ellenőrzi, hogy megvagyok-e :D Meg iszik egy picit. Tegnap este viszont úgy eludt el, hogy azt hittem, megzabálom. Úgy szoktam sete elaltatni, hogy lefekszünk a nagyágyra, hozzám bújik, odaadom a tápit, és belealszik, majd átrakom a kiságyba. Na tegnap ehhez képest megitta (azt hittem, már alszik, csukva volt a szeme), majd mikor kb 20 ml volt még az üveg aljáén kiköpte, nem kérte vissza, hanem felült és rám vigyorgott. Huncutkodott kicsit, aztán felmászott (a hasamnál feküdt eredetileg), a fejét befúrta a könyökhajlatomba, egyik kezével átölelt, és kb 5 perc alatt elaludt...annyira édes volt....:D:D:D
Jó, hogy Olitól kaptál egy "szabad" éjszakát :D

Hajnikám:D
Sajnálom az alllergiát, meg a rossz szériát...ha akarsz, mesélj.

Dorka:D
Az Aranykertben...nekem is nagy kedvencem, Anyu nekem is azt énekelte anno....
Dorü haja egyszerűen ISTENI!!
Csajok, nekem ez a képtár-dolog kimaradt.... :oops: Vki felhomályosítana?

Vicky:D
De jó, örülök! Ha meg tudod oldani, Judithoz menj, ugyan a másik oktatót nem ismerem, de Judit nagyon karizmatikus, és jó edző.

Arwen:D
Jó nyaralást!

Niko:D
Gratula Alexhez, örülök, hogy minden rendben!

Puszi mindenkinek!

porsika

Arwen, érezzétek nagyon-nagyon jól magatokat!!!!!!!!!!!!!!

Porsika, én csak mondókaként ismerem. Esetleg el tudod küldeniu lekottázva? Mondjuk szülinapomra... :D Ma van... :wink:
Arwen privijét elküldöm a galériáról. Mailt Te kaptál tőlem? Vagy inkább priviben küldjem el? Írtam vmikor egy mailt, amire nem válaszoltál, lehet, h meg sem kaptad.
Tudod, h ne ide kelljen képeket feltenni, hanem egymás közt maradhasson, csináltunk galériát, amit mi nézhetünk meg. Édi képek gyűlnek rajta, de Áki nagyon hiányzik onnan! :D

Kép

Kép
nán-dorka

Angyalkriszt szülinapja, Vivit nevenapja alkalmából Isten éltesse!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Megvagyunk mi is. Mi még egyben. Kínlódok nagyon de hát ez már utcsó hónap. Hihetetlen hogy már a kiírásig is csak 3 hét van. :shock:

A tegnap éjszakám volt eddig a "legszarabb". Vagy 7x voltam kinnt éjjel. A hasam olyan kemény mint a kő és a derekam meg úgy fáj hogy azt elmondani nem tudom. Most le se merek feküdni. Ugyse birok aludni így tv-t nézek.

Vizsont egy nagyon kedves ismerősöm ajánlott egy hölgyet akinek állítólag arany keze van és holnap megyek hozzá masszásra. Kismamákat is maszíroz. Vagyis ez olyan hogy csak a gerincet meg a derekat. Mondta hogy másképp nem lehet a kismamikat. Holnap 10-re megyek,és képzeljétek mondta hogy mielött rámondaná hogy igen elvállal elötte szeretne látni hogy "felmérjen". Mekkora "terhet" cipelek stb............. Ez nekem nagyon szimpi. És nem csak egy gyorstalpalón végzett masszőr hanem ezt is tanulta.
És örülök neki azért is met szülés után is járhatok majd hozzá egész testes masszásra,és nagyon jó áron is van.

Pinkiné!

Te is nagyon elvagy tünve. Mi újság van Veled/Veletek?? Hogy viseled az utcsó napokat? Én úgy veszem észre hogy ez az idő is betesz nekem rendesen.
Megkérdezhetem hogy mennyiért vetted a mellszívódat? Én még mindig nem tudtam eldönteni hogy most mit csináljak ezügyben. :roll: Valakinek nagyon bejött ez az Aventes amit én gondoltam hogy veszek valakinek meg nagyon nem. Tiszta tanácstalan vagyok.

Többiektől bocsi hogy nem írtam de megyek is mert majd szétszakadok. Nem szereti Flóra ha itt ülök. Megpróbálok majd jönni.

Ha pedig valami van akkor Vickynek és Angyalkrisznek fogok üzenni.
csipcsab

Na meg gyorsan beneztem :lol: Hiaba,fuggo vagyok :lol:

Nandorka,
ne maaaaaaaaaaaaar,hoyg tegnap szulettel??!Latod,mivel nincs iwiwed,ezert ezt nem is tudjuk... :? Tenyleg,nem akarsz iwiwet?

NAGYON-NAGYON BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANOK NEKED!!!!!!

Keptar:
Porsi,pedig Neked is kuldtem am anno hozzaferest! :wink:
Majd atkuldom ujra :wink:

En is tettem meg fel Attirol este kepeket a keptarra.

Na most tenyleg megyek.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?