Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kryszt nagyon sokat fogsz még bosszankodni 8) szinte sosem az volt ott az előadáson akit beírtak. Volt olyan is, hogy a csecsemősök közül szaladt le egy hölgy mert minden szülésznő el volt foglalva. De ez igaz az orvosokra is.
Én kérdeztem az orvosom, hogy melyik szülésznőt ajánlja, azt válaszolta bármelyiket választom a legjobb kezekben leszek. Így én nem választottam. Az ügyeletes szülésznő jött be hozzám és csak jót mondhatok róla. Magdika volt :lol: :lol: Kedves, segítőkész és jól tudja elterelni a figyelmet egy-egy nagyon erős fájásról :lol: :lol:
Mosonyiról nem tudok semmit mondani, csak pár UH-ot csinált a számomra. Akkor kedves volt de csak ennyi.

Marcsi a filmvetítés csodás élmény volt a számomra. Egyáltalán nem rémísztő inkább lenyűgöző látni egy gyermek születését. Te a sajátodat "csak" átéled de nem látod. Ennek a videónak a segítségével megtapasztalod a "másik" oldalt. Hidd el megéri megnézni.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Móni-meggyőztem magam, elmegyek 16-án a vetítésre, aztán 30-án is ahol a szülés pszichológiájáról lesz szó (legalábbis a kiírt program szerint)!
Ha valaki jönne még, akkor szóljatok, jó lenne találkozni veletek!

Szép napot Mindenkinek!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Én 11 hetes kismama vagyok, pár napja fedeztem fel ezt a társalgót és nagyon örülök, hogy megtaláltam, mert ennél pontosabb információkat sehol sem kaphat az ember. Én új vagyok ennél a korháznál, így nem ismerek senkit. Nekem a Mosonyi doktort ajánlották, de 19-ig nem rendel, így még nem tudtam vele találkozni. Ha tudtok róla bármilyen információval szolgálni légyszi írjatok (minden érdekel jó is, rossz is)
Előre is köszönöm és mindenkinek jó babavárást, könnyű szülést és jó babázást kívánok.
isarenikõ
Pécel
 
 

 
 

Enikő-Üdv itt köztünk! Gratulálok a babához, és kitartást kívánok a hátralévő időre!

Volt már valaki BKv-val a kórháznál? Kőbánya-Kispestről mennék, és a bkv oldalán a 85-ös buszt találtam, ami oda visz a Lavotta utcába. Ha esetleg tudtok ettől jobbat, akkor írjátok le légyszi!

Köszi!

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi igen a 85-ös ott tesz le a Mádi és Lavotta utca sarkán. Nem kell sokat gyalogolni.
Örülök, hogy elmész a vetítésre, majd várom az élménybeszámolódat

Enikő jó pocakosodást :lol: :lol:
szerintem olvass vissza, biztos találsz sok infót Mosonyi dokiról :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi az lemaradt, hogy ennél jobb nincs a kökiről csak a 85-ös jár erre.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Szülésznő ügyben: én is Ildikót tudom ajánlani, meg a Magdit. Ők a legaranyosabbak, de egy-két nst alkalmával másokkal is összefutottam. Mindenki kedves volt... Gátvédelmet meg csak 3500g-ig vállalnak a szülésznők. Én Ildinél szültem, meg régebb óta ismerem is őt.Család barátja...

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Sziasztok!

2. gyerekünk érkezését várjuk,14 hetes kismama vagyok. Sajnos a dokim elmegy szabadságra és kénytelen vagyok váltani. Dr. Polgár Zoltánt ajánlották, tudtok valamit róla?

Előre is köszönöm a segítséget.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


Szia Mali! Üdv köztünk, és gratulálok a babához! Sajnos nem Polgár dokihoz járok, így nem tudok róla mit mondani, de ha van kedved visszaolvasgatni, akkor biztos sok mindent megtudhatsz róla! Kitartást a babaváráshoz!

Alapjáraton nem szeretem az esős időt, de most olyan jó, hogy nincs az a dög meleg! Elég érdekes, mert eddig ha hűvösebb lett az idő, akkor a pocaklakóm mindig bekómázott, és alig-alig moccant, de úgy tűnik stratégiát váltott, ugyanis két napja le sem áll, mint akit felhúztak! De inkább ezért ne aludjak, mint hogy azon agyalok, hogy vajon mi lehet vele, amiért kevesebbet mozog!

Szép napot mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Én a kórházba a 28-as villamossal szoktam menni.
Vidéki vagyok, eddig Kőbánya-alsón szálltam le a vonatról, onnan 8-9 megálló a kórház.

Ti voltatok már 4d ultrahangon?
Esetleg tud valaki ajánlani egy helyet, ahol nem túl drága, és felveszik dvd-re?

Köszönöm,

Tündi
Vendég
 


Tündi-mi a Baross utcában voltunk 4D-n, a Sota klinikával szemben van, ott azt hiszem 9000 Ft volt, ők adták a dvd-t, plusz 2 képet a kicsiről, kb fél órán keresztül nézegettük őt egy nagy plazma tv-n, és rendes leletet kaptunk a vizsgálatról. Azt hiszem a honalpjuk a www.baross4d.hu, ha nem ez, akkor bocsi, de mindenképp megtalálod az oldalt ha rákeresel a google-on.
Ezen kívül még az Örs vezér tériről hallottam jókat, valahol az ikeával szemben, nem tuom a pontos nevét vagy címét, de állítólag nagyon profi gép van ott is, de az árakról sem tudok mondani semmit.

Kép
marcsi0503
 
 


Most néztem meg, www.4dultrahang.hu a cím, és mostmár 11 ezer Ft, valószínűleg valami akció volt, amikor mi mentünk. Bocsi...

Kép
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Köszi szépen!

Rákerestem a baross utcaira, nekem a genetikaiultrahang.hu-t dobta ki. Ezen az oldanlon írták a plazma tv-s kivetítést.
A Baross u. 44-ben voltatok?
Ti teljes genetikaira mentetek?
Remélem, csak jót mondtak Nektek!
Tényleg, kisfiú, vagy kislány a babád?

Hétfő óta nem dolgozom :lol: hál' Istennek!!!
Azóta szinte nem is vizesedem, szerencsére.

Köszi mégegyszer,

Tündi
Vendég
 


Igen, Tündi, a Baross 44-ben voltunk, és teljes genetikait csináltak. CSak jót mondtak szerencsére, és egy pillanatra láthattuk a fütyijét is, szóval egész biztosan kisfiú!
Gondolom Ti még nem tudjátok, hogy milyen nemű lesz, remélem megmutatja majd magát. Nekem végülis mindegy volt, hogy kisfiú, vagy kislány, és tudom, hogy közhely, ed tényíleg sokkal fontosabb, hogy egészséges legyen, de így, hogy tudom, hogy fiú, valahogy könnyebb őt megszólítani, beszélni hozzá, mert így most már nem "csak" egy kisbaba, hanem az én édes fiacskám.

Engem még rávett a főnököm, hogy ebben a hónapban maradjak dolgozni, és nincs is bajom se a munkával, de a bejárással (Péteriben lakom, és Újpesten dolgozom), csak már hónapomk óta igyekszem betanítani a helyettesítő kolléganőt, és így a vége felé érve egyre biztosabb vagyok benne, hogy szélmalomharcot vívok, szinte esélytelen! Valamelyik nap kijelentette, hogy nem olyan nagy baj, ha valamit nem jegyez meg, majd max. sűrűbben fog felhívni, ha már otthon leszek. Én meg lehet, hogy bunkó vagyok, de megmondtam neki, hogy vagy be se kapcsolom a telefonomat, vagy nem veszem fel, szóval próbálja összeszedni magát, és oldja majd meg, ahogy tudja. Úgy érzem, hogy maximálisan megtettem azért mindent, hogy ne hagyjam a céget sz....-ba a távozásommal, van egy határ, amit már nem illene átlépniük!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Csak infoként:
Dorcikám jún. 1-jén éjjel 23.30-kor pottyant szó szerint ki belőlem 3500 gr-mal és 53 cm-mel. Nem volt fogadott dokim, sem szülésznőm, de én is csak jót, sőt nagyon-nagyon jót tudok mondani. Dr. Dán Pálnál és Móninál szültem, igazi profi páros, bár mindketten csak az utolsó szükséges fél órában voltak mellettem. Ez nálunk nem volt gond, mert a párom helyettesített mindenkit :)
Szóval Dán doktornak köszönhetem, hogy 3 tolófájással szültem, és kettejüknek, hogy a lányomon egy apró folt, vagy pötty sincs, valami gyönyörű és , hogy a gátsebem (ami csak 2cm-es lett, viszont szakadtam is) 4 nap után egész jól van. Az első szülésemhez képest mennyei volt :) csak ajánlani tudom őket. Nagy drukk mindenkinek és kitartás!
sziasztok, Helga
helga22
 
 


Sziasztok!

Helga, Gratulálok a kisbabádhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!

Marcsi,

Nem is laksz messze tőlem, én üllői vagyok.
Az új kolléganőd elég bátor, vagy ne törődöm lehet, de azt ő sem gondolhatja, hogy te szoptatás közben majd magyarázod neki, amit helyben, hónapok alatt nem volt képes megtanulni.
Én beszélek..... ma is cégestelefon-ügyeletet tartottam, de következő áfa után biztosan leadom. Szívesen segítek, de az nevetséges, hogy amit fél éve a csop vez mutatott meg nekem, azt most én mondtam el neki telefonon.

Nekünk a doki bácsi a sima uh-on azt mondta, hogy kislány az én kis pocaklakóm.
Teljesen egyetértek veled, mindegy, milyen nemű, csak egészségesek legyünk, az a fontos.


Puszi,

Tündi
Vendég
 


Helga-Nagy-nagy gratula a kis tündérkédhez! Örülök, hogy ilyen jó élmény volt a szülés. Nekem Dán doktor csinálta az utolsó uh-t, és nagyon kedves volt.

Tündi-hát akkor tényleg nem lakunk messze egymástól. Azért örülök, hogy nem csak nekem nincs lelkem elküldeni mindenkit a jó büdös francba, és Te is ilyen sztahanov vagy... :lol: A kolléganőm szimplán hülye szerintem, de hát ez van. !0 éves, én meg 23 vagyok, és ez az egész ehlyzet is már olyan nevetséges, hogy én tanítgatok neki hónapok óta valamit, holott a saját elmondása szerint ő nagyon értelmes, és intelligens, sőt, tök jól tudja kezelni a számítógépet is, csak az excel nem megy neki annyira.igazából csak az excelre lenne szükség, de ez mellékes! :D

Nincs kedved jönni a 16-i vetítésre a kórházba? Hazafele el tudnánk hozni kocsival! Gondold meg!

Puszi, Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Helga!
Gratulálok a kislányhoz! Legyetek egészségesek és boldogok! Örülök, högy ilyen pozitív élménnyel jöhettetek haza.

Tudna nekem valaki infót mondani arról, hogy mikor indul a következő szülésre felkészítő tanfolyam?

Köszönöm, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Szia Enikő!

A www.bajcsyszul.hu-n megtalálod, hogy mikor mehetsz ilyen tanflyamra. Egyébként nem épülnek egymásra, szóval bármikor be lehet kapcsolódni!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Kerestem már korábban is itt, most újra megnéztem, de sehol nem találom. Tudnál esetleg konkrétabb utvonalat adni?

Köszönöm szépen, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Enikő, itt az oldal címe: http://www.bajcsyszul.hu/elerh.htm

Marcsi,

Köszönöm szépen, lehet, hogy megyek, sőt egy barátnőm is lehet, hogy menne, de még aludnom kell rá párat. De ígérem, időben jelzem Neked. Egyik barátnőm 3 héttel később fog szülni, mint én, ő is otthon van már, és tervezzük a közös programokat. Gondolkodtunk már a terhes tornán is. Te voltál már?
Ha esetleg voltál, megosztanád az élményeidet?

Az én volt kolléganőm vette át a munkámat, de ő még sosem könyvelt. Okos, van esze, de elég mély víz, ami ott vár rá. Kíváncsi leszek, mi lesz 17 és 20-a között. Addig a pénzügyi területtel van dolga, de akkor már az áfára is koncentrálni kell. Szerencsére a pü-i dolgok már jól mennek neki, a szv-lel biztosan lesznek majd problémák.

Nemcsak lakóhelyileg, de korban is közel vagyunk egymáshoz, én novemberben leszek 23.

Jó hétvégét!

Tündi
Vendég
 


Szia Tündi!

Nem voltam még terhes tornán, de lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni, azt mondják sokat segíthet a szülésnél. Igazából azt sem tudom, hogy itt a környéken tartanak-e ilyet valahol. Azt tudom, hogy a kórházban van, de az mg kicsit messze van ahhoz, hogy hetente mászkáljak be, mivel az autóvezetésről talán ideje lenne leszoknom, vonatozni meg utálok! :D Ha esetleg tudtok itt a környéken lehetőséget, és lenne hozzá kedvetek, én benne vagyok!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Tündi!
Köszönöm szépen a pontos címet. Megtaláltam mindent.
Látom már csak 2 hónapod van hátra. Próbálj meg minél többet pihenni (később már kevésbé tudsz), és kívánok neked gyors és könnyű szülést!

Üdv, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Ha valaki tudna nekem segíteni Mosonyi doktor Úrral kapcsolatban, (Elérhetőségek, esetleg telefon, hol rendel, van e magánrendelése, mennyibe kerül, illetve, hogy milyen idős) azt nagyon megköszönném...(Emailem: moulage@freemail.hu) ha esetleg ide küldenétek az infot:)

Sok jót hallottam már róla, de nem volt még szerencsém személyesen találkozni vele ezért fontos volna az előzetes információ gyűjtés...minden érdekelne.... a kora azért érdekel, mert sajnos az idősebb korosztállyal negatív tapasztalataim vannak :( ... és ezért rossz érzéssel mennék egy idősebb orvoshoz,...

Nagyon köszönöm előre is,ha bárki tud segíteni!

És mindenkinek nagyon jó egészséget, kitartást, és jó Babázást Kívánok!

Üdv: Linus
monakko
 
 


Sziasztok!

Enikő, köszönöm szépen. Remélem, így lesz:)
Igyekszem pihenni, de annyi mindennek kell még utánajárni.
Te mennyi idős terhes vagy? Mikorra várod a babádat? Kinél fogsz szülni?


Marcsi,
A barátnőmmel, Zsuzsival csak a Bajcsyban és a Sote II-n(ő ott szül majd) nézelődtünk a terhes torna témában. Nem tudok róla, hogy Üllőn vagy a környező 1-2 városban van-e ilyen lehetőség. Szerintem 1 alkalomra biztosan elmegyek majd, csak, hogy mégis tudjam, mit kell csinálni (persze, ha el nem felejtem szülés közben:) ).
Szívesen megnézném a szülőszobákat is, igaz, a honlapon eszméletlen jól néznek ki. A júli 14-i előadás is érdekel, szerintem, ha a filmvetítésre nem jutok el, akkor erre biztosan elmegyek.


Párommal voltunk ma a baba-mama expón, ahol részt vettünk egy kb 5 perces 4d-s uh-on, így már biztosak vagyunk benne, hogy kislány az én Pindúr Pandúrom. És már megint meg van fordulva:) Akárhányszor mentünk uh-ra, mindig másképp feküdt. A kép alapján nagyon hasonlít az apukájára, aki szerencsére nagyon büszke rá, és elégedett magával :). Igyekszem minél előbb feltölteni a képet.

Üdv,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Tündi,
én még csak a 12 hetet taposom, második gyerkőc lesz, a kisfiam most lesz 12-én 1,5 éves. Szülni valamikor karácsony környékon fogok (a számítások alapján), dokim egyelőre nincs :) , mivel az első gyereket a SOTE II szültem. Nekem a Mosonyit ajánlották, 19-én megyek majd hozzá, és ha szimpatikus őt választom. Te kinél szülsz?

Üdv, Enikő
isarenikõ
Pécel
 
 


Tündi,
úgy tudom, hogy a szülőszobákat minden előadás után meg mutatják, biztos lesz rá lehetőséged, hogy megnézd.
Hpgy érted, hogy mindig másképp fekszik? De a befordult már fejvégűbe ugye? Vagy még ennyi helye van mozgolódni?

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Két hete fejjel lefelé feküdt, ma pedig fordítva. Lehet, hogy akrobatának készül:) Én is azt hittem, hogy ilyenkor már nem tud ennyire forgolódni, dehát ezek szerint mégis. nem hiába hullámzik a hasam:)

Az én orvosom Dr Knerczer László, akit párom egyik ismerőse ajánlott. Én idáig meg vagyok vele elégedve.

A Mosonyi és a Sulyok dr urakat nagyon sokan dícsérték (végig olvastam az összes Bajcsy-s hozzászólást).

Üdv,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok! Én Sulyok dokit választottam - illetve választottuk Férjemmel együtt, első megérzésre ő volt szimpatikus. Azóta is kellemes embernek és jó orvosnak tartom, viszont az aggasztó, hogy eddig valahányszor gondom akadt, sosem értem el, 3-5 napig is "üldöztem" telefonon és személyesen is ilyenkor. Mi lesz szüléskor? Legutóbb a fájdalmaim miatt bevánszorogtam a kórházba, hogy nekem már mindegy, hogy ki, de valaki ugyan vizsgáljon meg az ott lévők közül, de közölték, hogy márpedig engem csak a Sulyok doktor vizsgálhat meg. Bevallom, akkor már sírtam - hiszen nyilván hozzá akartam volna menni én is, de ez sokszor esélytelen. Ráadásul a legutóbbi UH kimutatta, hogy a Babánk harántfekvésű. Bár mondták, hogy ugyan, befordulhat még, a faros Lánykánkra is ezt mondták, aztán köszönte szépen, az is maradt és meg is császároztak vele. Annyi kérdésem volna és az orvosommal is nagyon szeretnék beszélni, de azt mondta, időpontot legközelebb talán jövő hét elején tud adni (nem akkorra, hanem akkor mondja meg, mikor mehetek). A kórházi hozzáállás sem volt eddig szimpatikus, tehát akármennyire is szimpi nekem a Sulyok doktor, itt egyszerűen nincs biztonságérzetem. Mit javasoltok? Félidőben vagyok pont, érdemes váltani? :(
szeltnerzita
 
 


Sziasztok, még egy kérdés: szülőszobákat, vajúdókat nem lehet akármikor megtekinteni? Ha én nem szeretnék előadásra menni, csak a helyszín érdekel, amin jó volna, ha mondjuk egy szülésznő vezetne végig, azt lehet? Köszi!
szeltnerzita
 
 


[quote="marcsi0503"]S írta:marcsi0503zia Tündi!

Nem voltam még terhes tornán, de lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni, azt mondják sokat segíthet a szülésnél. Igazából azt sem tudom, hogy itt a környéken tartanak-e ilyet valahol. Azt tudom, hogy a kórházban van, de az mg kicsit messze van ahhoz, hogy hetente mászkáljak be, mivel az autóvezetésről talán ideje lenne leszoknom, vonatozni meg utálok! :D Ha esetleg tudtok itt a környéken lehetőséget, és lenne hozzá kedvetek, én benne vagyok!

Üdv: Marcsi


Szia Marcsi!

Én otthon végzem a terhes tornát (utálom a terhes szót, olyan negatív, nekem ez egyértelműen áldott állapot). Van 2 videokazettám, a Rubint Réka féle, meg amit Kállai Ildi adott ki. Mindkettő nagyon más, de mindre szükségem is van. Meg ezen kívül végzek néha más gyakorlatokat is, pl. Callenetics-et, persze óvatosan, meg külön melltornát a Kriston Andrea könyvből és persze az intim tornát, ami szerintem fantasztikus (már ami az eredményeit illeti). Szóval nem kell feltétlen eljárnod ezek miatt máshová. :wink:
szeltnerzita
 
 


CSAJOK!
Tudna nekem valaki abban segíteni mi a tapasztalat vagy a hír,hogyha valaki a kiírt időpontra nem szül meg,mennyi időt hagynak a szülés beindításáig????Kórházi szabályzat,vagy általánosság,vagy netalán orvosfüggő a dolog???
krikis
 
 


sziasztok!

Zita- elég szomorú, hogy ennyire neházkes bejutni az orvosodhoz! Talán félidőnél még nem késő váltani, bár tapapsztalatom nincs ezen a téren, így nem tudom, hogy mennyire jó ötlet, de szerintem az teljesen érthető akármelyik kismama részéről, hogy biztonságban tudhassa magát is, és a babáját is. A magánrendelőbe jársz hozzá?
Én oda járok, csak a Szécsényi doktor úrhoz. Nagyon szeretem őt, mint embert és mint orvost is, bár őszintén szólva, szerintem őt se lenne egyszerű utol érni, ha egyszer valami baj történne. A magánrendelőbe csak heti egyszer van, mobilszámát nem tudom, és nem tudom, hogy akórházban hogy állnának ehhez a dologhoz.
A szülőszobákat szerintem megnézheted bármikor, nem csak előkészítő alkalmával, pl ha a a kórházban épp bent van Sulyok doki, és ráér, vagy ha valamelyik szülésznőnek van ideje, biztos körbe vezetnek. Talán jobb is úgy, mert az előkészítők alaklmával tömegesen volnulnak végig, és nem valószínű, hogy sokat láthatsz az egészből. Egy próbát mindenképp megér!
Köszi a terhestornás-intimtornás tippet, körülnézek akkor egy könyvesboltban, mert szinte biztos, hogy a közelünkben nem tartanak ilyeneket.

Krikis-mintha a www.bajcsy.hu oldalon olvastam volna már erről, bár most nem vagyok benne biztos, de valószínűnek tartom, hogy bármi is a kórház hivatalos álláspontja ezen a téren, ez mégis orvosfüggő dolog lehet. Én is nagyon izgulok, hogy időbe elinduljon magától a szülés, mert a szülésindítós történetek nem igazán nyugtatnak meg...

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Helga! Gratula a picirhoz!!! Akkor pontos volt! :D

[quote="krikis"]C írta:krikisSAJOK!
Tudna nekem valaki abban segíteni mi a tapasztalat vagy a hír,hogyha valaki a kiírt időpontra nem szül meg,mennyi időt hagynak a szülés beindításáig????Kórházi szabályzat,vagy általánosság,vagy netalán orvosfüggő a dolog???


A múltkori felkészítőn Ildikó ha jól emlékszem azt mondta, hogy a Bajcsyban általában 5 napot hagynak még rá, utána befektetik a mamát. De ha van saját dokid, nyilván ő mondja meg, hogy konkrétan mi a teendő.

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Lányok! Az egyik barátnőm azzal ijesztgetett, hogy még ha házasok is vagyunk, igazolni kell a baba születésekor, hogy még mindig érvényes a házasságunk. Ti mit tudtok erről? Az apasági nyilatkozatot még értem, hogy kérik, ha nem házas az ember, de hogyhogy nem elég az, hogy összeházasodtunk? Ezek szerint az anyakönyvi hivataltól kell még családi állapot igazolást kérni szülés előtt? Mert a házassági anyakönyvi kivonat nyilván csak a tényt igazolja, az aktuális állapotot nem. És ha kell igazolás, akkor mikori lehet? Nyilván szülés előtt az ember nem megy be még gyorsan elintézni ezt az anyakönyvi hivatalba... Úgyhogy vagy előre kéri ki, vagy utólag kell?
Ti hallottatok már ilyet???

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Kisbogárka-én úgy tudom, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell a kórházba vinni, és ez hitelesíti azt, hogy házasok vagytok. Én legalábbis csak erről hallottam eddig, de szerintem a védőnőd biztos tudja, hogy pontosan mire is van szükség, inkább kérdezd meg őt!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


[quote="szeltnerzita"]S írta:szeltnerzitaziasztok, még egy kérdés: szülőszobákat, vajúdókat nem lehet akármikor megtekinteni? Ha én nem szeretnék előadásra menni, csak a helyszín érdekel, amin jó volna, ha mondjuk egy szülésznő vezetne végig, azt lehet? Köszi!


Szerintem ha szülésznővel szeretnél körbe menni, elvileg az előadások után mindig meg lehet nézni, és az előadásokon van egy-egy szülésznő is. A múltkor mondjuk előbb befejezték, mint a kiírt időpont, de szerintem ha oda tudsz menni valamelyik előadásra úgy, hogy nem ülsz be az elejétől, ha az ne mérdekel, de mondjuk negyed-fél 6 felé odaérsz, akkor a többiekkel együtt fel tudsz menni, illetve lesz július 14-én egy olyan előadás alkalom, ami kifejezetten a szülőszoba és osztály látogatásról szól.

De nem tudom elképzelni, hogy ha odamész, és megkéred, hogy megnézhesd, ne mutatnák meg, pláne ha előtte mondjuk oda is szólsz.

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Páran kérdeztetek itt Mosonyi doktorról és Zsuzsáról. Én velük szültem november végén, és nagyon meg vagyok elégedve mindkettőjükkel. Mosonyi fiatal doki, kedves, humoros, sokat beszél, bármit meg lehet tőle kérdezni, óvatosan vizsgál, a gátsebem is hamar meggyógyult. Én magánrendelésre jártam a Ferenc körútra, amúgy a XVII. kerületben rendel, úgy tudom.
Zsuzsa pedig egyszerűen szuper volt, nagyon kedves, mindenben segített, szülés után is meglátogatott. (Persze a doki is)
Priviben szívesen megírom az elérhetőségeiket, ha érdekel valakit.

Minden jót, kismamák!
rikakoma
 
 


Zita bármikor válthatsz orvost. Ha nem érzed magad és a születendő gyermekedet biztonságban vele akkor lépj. De azt megsúgom, hogy nagyon elfoglalt az összes jó orvos a Bajcsyban. Ha rosszul vagy akkor ne időpontra várj, hanem ülj be a rendelőjébe. Szerintem. Vagy hívd fel a kórházat, hogy mikor ügyeletes. Hetente 1 nap tuti az kell, hogy legyen. Illetve minden nap bent van és akkor menj be 8-ra hozzá a kórházba. Még csak a kartonozóba se jelentkezz be, hanem irány egyenesen fel a nőgyógyászatra. Ha megmondod, hogy rosszul vagy nem fog vizsgálat nélkül elküldeni. legfeljebb várnod kell rá egy keveset.
Sulyok doki sajnos elég furcsán osztja be az idejét :? mindig el van csúszva.
Én emiatt egyszer összevesztem az aszisztensével, mert az orvosom szabin volt de a vizsgálatot nem hagyhattam ki és hozzá küldött Szécsényi doktor.
Időpontra mentem, 37 hetes nagy pocakkal és volt vagy 40 fok. 2,5 órát várattak és miután kivertem a balhét megkérdezte a doki, hogy mi a bajom. Mondtam, hogy már azokat is megvizsgálta akik nem időpontra jöttek velem meg szórakoznak.
Aszisztens nagy pofával, nincs időpontom. Én elkértem a füzetét és megmutattam a 2,5 órával előtti idonthoz beírt nevemet. Még csak bocsánatot sem kért!
A doki persze nagyon sajnálta, nem győzőtt elnézést kérni.
Ha a dokival megbeszéled akkor ő elintézi, hogy egy szülésznő körbevezessen téged a szülőszobákon. Akkor bármit tudsz kérdezni, illetve ha csak rád, rátok figyel (te és párod) Ő is jobban el tud mondani dolgokat.

Helga gratulálok :lol: :lol: :lol: :lol:
fényképet kérhetünk?

Kisbogárka igen kell házassági anyakönyvi kivonat másolat ami 300 napnál nem régebbi. De azt akár kikérheted postai úton. Én úgy tettem és egy héten belül küldték.

A kórház hozzá állása a a fogadott orvosokhoz nagyon jó. Ha beindul a szülés hívják ők telefonon. Illetve ha valami gond merül fel és korábban be kell jönnie azt is jelzik a számára. Emiatt nem kell aggódni :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi0503! Köszönöm az 5letet, szerintem kb. hasonlóan leterhelt lehet a 2 doki. De én is oda járok, a Medicard-ba. Lehet, hogy már láttalak is ott? :)
A tornákat meg csak ajánlani tudom. Bár nagyon sok fájdalmam van, egy-egy torna erejéig mindig összeszedem magam, mert érzem, hogy nagyon kell a testemnek.
szeltnerzita
 
 


Köszi Kisbogárka, én is erre gondoltam. Odaszólok előtte valamikor és hátha körbevezet valaki. Sőt, ha csoda történik, talán még az orvosomat is ott érem! :lol:
szeltnerzita
 
 


l.móni, köszönöm szépen, amit írtál. Az a baj, hogy legutóbb, múlt csütörtökön, mikor bent voltam és rosszul voltam, már kissé pityergősen mondtam az UH-os dokinak, hogy mindegy ki, de vki vizsgáljon már meg, mert fájdalmaim vannak, és ő mondta, hogy senki sem fog hozzám nyúlni, hiszen nekem A Sulyok Doktor Úr az orvosom. Ezen nagyon kiakadtam, hiszen nem cseverészni akartam, hanem segítségre volt szükségem, egy kórház épp megfelelő részlegén, és elküldtek.
Amúgy az UH-on úgy jártam, hogy szerdán 10.45-re volt időpontom, de akkor szóltak, hogy nem érdemes várni, mert beindult a front miatt 3 szülés, meg van 3 nagy műtét is, tuti nem szabadul el a dokim egyhamar, jöjjek vissza holnap és én leszek az első. Visszamentem és reggeltől délután háromnegyed egyig vártam, már mindenkit behívtak, aki utánam jött, pedig még szóltam is és mondták, hogy persze, majd mindjárt, de semmi. De akkor már nagyon rosszul voltam és mikor következő alkalommal kijöttek és mást szólítottak, én fogtam magam és bementem, levetkőztem, most dobjanak ki, ha tudnak! Végül is megvizsgáltak, de egyetlen kérdésemre sem akartak válaszolni és panaszkodott az asszisztens nagyon, hogy minek vagyunk ennyien, még ebédelni sem lesz ideje. Mintha én tehetnék róla. Jó gyorsan kipenderítettek, akkor volt az is, hogy kértem, de nem vizsgálta meg a hasam a kutya se. :cry: Nagyon gáz ez a hozzáállás, el is ment a bizalmam tőlük!

Amúgy meg nagyon köszi a tippet, hogy postán is ki lehet kérni azt a papírt! Én nem is emlékeztem, hogy kellett ilyen a lányomnál. Ennek mi a módja? Csak írjam meg a helyi önkormányzatnak, okmányirodának, hogy szülök és kéne egy ilyen? És, ha másik kerületben esküdtünk, mint ahol lakunk, akkor szerinted hová kell írni? Nem tudod? Bocsi a sok kérdésért! :oops:
szeltnerzita
 
 


Mosonyi doki tényleg rendel a XVII. kerületben, a Ferihegyi úti egészségházban. Méghozzá viszonylag gyakran, tehát ingyenesen is lehet látogatni! Nem is értem, miért nem hozzá járok... :roll: Félek, hogy egyfajta lojalitásból nem venne át Sulyok dokitól (aki, hangsúlyozom, eddig még emberileg szimpi, csak gáz, hogy ennyire elérhetetlen).
szeltnerzita
 
 


Zita-én mindig szerdán este 8 körül megyek a rendelőbe, enm valószínű, hogy találkoztunk már!

Sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid vannak a kórházzal kapcsolatban, remélem valahogy helyre tudják azért ezt hozni. Az 30 hetes uh-n engem is extra gyorsan rendeztek le, és hát tényleg nem voltak túl bőbeszédűek, bár szerencsére nekem nincs panaszom, csak azért jó lett volna tudni, hogy minden rendben van-e. Az, meg hogy az asszisztens azt kérdezte, miért vagytok ennyien, arra csak annyit mondok, hogy ők egyeztetnek negyed óránként időpontot, szóval oldják meg!

Attól az önkormányzattól kell kérned az anyakönyvi kivonatot, ahol esküdtetek.

Kép
marcsi0503
 
 


Köszi Marcsi! :) Igen, én a rendelőben csak 3-f4 körül tudok megjelenni, mert oda kell érnem az oviba még a nagy lányomhoz utána. Egyetlen alkalommal tudott csak este fél 9-re időpontot adni a dokim, akkor is szegény majd' le esett már a székről az álmosságtól. Na, az egy ilyen, sürgős eset volt és 4 nappal a fájdalmak után sikerült így is megoldani. :?

Kép

Kép
szeltnerzita
 
 


Sziasztok! Átbeszéltük a Férjemmel a dolgot és úgy tűnik, nem fogok ugrálni - maradok Sulyok doktornál. Arra jutottunk, hogy ha már emberileg szimpatikus, kedves és szakmailag is jó, akkor valahogy kibírom, ha épp nem tudok akár 3 hétig sem beszélni vele... :roll: De azért legközelebb, ha találkozunk, ezt megemlítem neki, mert erre muszáj kitalálnunk valamit, mese nincs.

Kép

Kép
szeltnerzita
 
 


Remélem jól döntöttél, szerintem Sulyok doki rendes, biztos meg lehet vele beszélni a problémáidat. Sok sikert!

Kép
marcsi0503
 
 


Lányok, jön valaki hétfőn a kórházba szüléselőkészítőre? Vagy egyedül fogm végig nézni?????? :D

Kép
marcsi0503
 
 


[quote="marcsi0503"]L írta:marcsi0503ányok, jön valaki hétfőn a kórházba szüléselőkészítőre? Vagy egyedül fogm végig nézni?????? :D


Én tervezem, hogy megyek, remélem, sikerül odaérnem... Én se nézném szívesen egyedül. :D

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Zita
Nem akarlak agitálni, de én a 30. héten váltottam Sulyokról Mosonyira. Nem volt belőle problémám. De tudom, hogy Sulyokot is sokan szeretik, egyáltalán nem ellene akarok beszélni. Csak nekem önmagában az kevés volt, hogy nem undok és jó orvos. Nem voltunk azonos hullámhosszon, többször éreztem úgy, hogy igazán nem figyel arra, amit mondok és én olyan orvossal szerettem volna megélni a szülést, akiben minden szempontból maximálisan bízni tudok. Nála ez nekem nem ment.
De bárhogy is döntesz gyors és problémamentes szülést kívánok! :D
csipiketörp
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?