Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nincs valami ötletetek, hogyan lehetne tejcsit szaporítani? Van-e ráe esélyem egyáltalán, hogy sikerül?
Barnus kedden lesz négy hetes. Az első kéét hetében fogyás után egy hét alatt felszedett 27 dkg-ot, aztá,n a köv. mérésél, csütörtökön, ktiderült, hogy kevés a tejem, úgyhogiy most szoppi, aztán pótláás. Változó, ált. megeszik tutána egy dl de van, hogy csak 50 ml-t.
Azóta szedem az Urtica-s homeos bogyót, fejek rendszeresen.

De szerintetek kb mikor várható változás? Vagy egyéb ötlet? Nagyon szeretném ha sikerülne. Így is elég rosszul esett, hogy nincs elég tejem.

Előre is köszi:

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Bocsi a sok hibáért, valami van a kurzorral, és össze vissza ugrál!

Kép

Kép
ágic
 
 


Ágic, küldtem privit.
Tücsi
20150827140659
 
 

 
 

sziasztok
rossz éjszakánk volt:( picinek fájt a hasa. 1.40-3.15ig szenvedet:(
Vendég
 


már szinte nem merek semmit enni mert ő szenvedi meg :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok

Ági
írtam privit!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lekri!

Sajnálom :(

Szerencse hogy nálunk éjjel soha nincs hasfájás.Mostmár csak néha jelentkezik evés közben hál'istennek.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Rita!

Csatlakozom az előttem szólókhoz...naptejet mindenképp használj,jó magas faktorszámút(pl.40-et)De az is azt jelenti hogy a 40 -t 40 percenként újra kell kenni.A 30-t 30 percenként és így tovább a többit...A pelenka a lábára kell és a sapi is.Ilyen melegben ha muszály kimennetek vagy az árnyékban vagytok is elég egy napozó vagy egy rövid újas body és egy vékony cérnazokni(lehetőleg fehér)
És sztem simán itathatod vízzel ha épp úton vagytok...én a kocsiban szoktam őt megkínálni vízzel és láthatóan nagyon jól esik neki ebben a hőségben...(Baba víz-Óbudai gyémánt-nem kell forralni,egyből adható nekik)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
remélem hamar elmullik neki.most éjjel viszont csak enni kelt és aludt is.talán segit az espumisan. :D
Vendég
 


Lekri!

Szuper :lol:

Olinak éjjel sosem fájt,érdekes...neki kimondottan amikor leér a tejcsi a gyomorba és elkezdi nyomni a beleit...csak gondolom mert mindig akkor kezd el szenvedni... :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Kristóf :)meg Levivel a háátérbe a mamával:)
Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


ja akép minösége azért ilyen mert telosképek:)
Vendég
 


felszurták ma is Kiki ujját:( be van kötve neki.

viszont rengeteget hizott.6napja volt 3560g ma pedig 3950g:) 390got hizott 6nap alatt:)
Vendég
 


Sziasztok!

Tud valaki nekem abban segíteni, hogy megadja Zsoldosné Etelka elérhetőségét? Szerintem sejthető, hogy miért keresem... :)

Köszi
J.
j....
 
 


J., nem tudok segíteni, sajnos.

Lekri, nagyon szépek a fiaid é slátom, jól fogadta Levi a kistesót, ragyognak együtt :)

Kis kiegészítés a faktorokhoz: van a Vichynek és a Nivea Babynek is 50+ faktoros baba napteje. Én úgy hallottam, hogy a faktor azt jelzi, hogy hányszor öt percig lehet vele napon lenni. Másrészt érdemes tudni, hogy fél órával bekenés után kezdi el kifejteni a hatását. A mostani kismamában van egy összeállítás, érdemes átbogarászni azt is.

Tücsi
20150827140659
 
 


J.,

Priviben elküldtem.

Kriszta

Kép
k.krisztina78
 
 


Köszönöm a naptejes tanácsokat is! Tegnap voltunk a doktor néninél, és ő is azt mondta, hogy lehet kenegetni, de alapvetően amennyire megoldható ne menjek vele napra, vagy takargassam, hogy védve legyen a bőre! Hát ez nem lesz könnyű, mert Marci nagyon sokat ficánkol de majd csak megoldjuk! Mondjuk ma felhős az idő úgyhogy nem lesz nehéz dolgom! :-)

mpuma
 
 


Kép
Egyeske és hármaska együtt :wink:
Kép
Olika röhög :wink:
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Lekri,Panny!
Gyönyörűek a gyerekeitek,Panny,neked tiszta egyformák!

Eda
eda2
 
 


Mtm
azt azért nem mondanám:) inkább kezdi elfogadni:)

Eda2
köszi szépen:)
Vendég
 


Sziasztok!


Nektek mi a véleményetek a Rota védőoltásról? Mert én hol azt hallom, hogy érdemes, hol meg azt hogy nem érdemes. Mi szeretnénk majd babaúszásra vinni, akkor állítólag ajánlott, de azt is hallottam, hogy 60ezer a két oltás?
A fertőző agyhártyagyulladásos oltást mindenképp beszeretnénk adatni, de az állítólag szeptembertől ingyenes lesz, mert kötelező oltássá szeretnénk tenni. Tudtok erről esetleg valamit?

Köszi
Kriszta

Kép
k.krisztina78
 
 


Kriszta!

A ROTA-ról nekünk azt mondta a doktornő, hogy 6 hónapos korig be kell adni és azt hiszem 3 oltás, szóval abban nagyon gyorsan döntenetek kéne, mert egyébként kifutsz az időből. Nálunk MArci kapja, de szerencsére bekerültünk egy ingyenes körbe: a gyártó a lejárat előtti vakcinákat ingyen szétosztotta, ebből sikerült kapni. Nekünk azt mondta a doktornéni az elején, hogy akkor érdemes beadatni, ha nagy eséllyel valaki hazahozza (pl. nagyobb tesó, vagy az apuka a munkahelyéről, ha pl egészségügyben dolgozik). Talán az uszoda is ebbe a körbe tartozik, nem tudom.

Az agyhártyagyulladásosról nekünk is ennyit mondott a doktornő, hogy szept-től ingyenes lesz, de még semmit nem tud róla... D ez csak a Pneumococcus-ra vonatkozik a Minigococcus-ra nem, az továbbra is fizetős. (Ez az agyhártyagyulladás két fajtája).

Én ennyit tudok!

Rita

mpuma
 
 


na ezt leirom

kitoltam Kikivel.egy ciciböl szopizik mindig.most a jobb következett volna én hülye meg oda adtam neki a balt.(pedig irom hogy melyikböl evett és mikor)20perc után elvettem az én gyerekem meg csak sir.hát vissza raktam.ujabb 10perc után elvettem.hát csak sir.kivettem a hütöből a reggel lefejtett és benyakalt majdnem 40et üvegböl.pedig üveg nem nagyon volt még a szájába.na én elkezdtem fejni.nagynehezen 20at lefejtem de ugy hogy már fájt.tök beparáztam hogy nincs tej. erre érzem hogy a jobb cici Qrvára fáj.nézem a füzetem és szidom magam,hogy lehetek ilyen hülye.ja szopi elött is megnéztem de mire beértem elfelejtetztem. na ez vagyok én :lol: :lol:
Vendég
 


Lekri!

Ne aggódj,velem is előfordul egy párszor hogy azon morfondírozok hogy épp melyik cici jön :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
azért ez már gáz:)ezek a fránya hormonok. bár apa szerint én mindent a hormonokra fogok:) nagyon szépek a gyerekeid.de a középsöt a 2eskét még nem láttam:) Kép 1eske:) Kép 2eske:)
Vendég
 


Lekri!

Ő Kristóf(Krizsike :wink: ):
Kép
És az összes pasim :wink: :
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Lekri!

Én is volt már hogy elkezdtem etetni Marcit abból amelyikből előtte is evett. Aztán közben rájöttem hogy rossz ciciből eszik: alíg bírtam lecuppantani az egyikről és átteni a másikra! :D Közben meg ordított, hogy három korty után miért veszem le a ciciről! :D Szóval szerintem ez mindenkivel előfordul, ne aggódj!

mpuma
 
 


Sziasztok!
Nagyon új felhasználó vagyok még :oops: , épp most olvastam át sok-sok régi bejegyzést a kórházról, élményekről.
32hetes kismama vagyok, autoimmun betegségemnél fogva a II.esen szülök júl.31-e környékén.
Mivel az intézet vezetője immunológus (Pajor prof.) nála szülök.De igazán nem olvastam tőletek, róla.Ki mit tud mondani?
Ő a szülésznőjét ajánlotta Zsoldosné Etát, róla olvastam itt sok jót, és ma délután találkoztam is vele a kórházban,nagyon-nagyon szimpatikus, megnyugtató,kedves.Láttam a szülőszobát, a helyzetet.Friss tájékoztatást kaptam.De róla is hallanék még szívesen.
Meg úgy egyátalán az autoimmunos szülésekről.Mire figyeljek a legjobban (normál terhességen túl).
Első babámat várom.Kisfiú lesz :D
Nagyon várom a jótanácsokat!
delua
 
 


Panny
az 1eske és 3aska hasonlitanak egymásra:) a 2eske inenn nézve teljesen más:) ő olyan mintz apukájuk nem? vagy csak én látom?

DELUE
sajna nem tudok segitenni,csak látásból ismerem öt.gratulálok pocaklakó fiukádhoz. mi lesz a neve?
Vendég
 


Szia Lekri!
Köszönöm, kár hogy nem tudsz róluk, "árfolyam"kategóriában sem tudsz tanácsot adni?Andris lesz a babókánk.
delua
 
 


Delue
esteleg annyit hogy ha profeszor akkor bizti hogy nem olcsó.álltalában a magánrendelésen amit fizetsz annak a 10xesét szokták "kérni" császárnál a 15xösét. az én dokim nem mondot árat.most lett magánorvos ő is engem még végig vitt a kórházba. a szülésznöket nem tudom nem volt nekem fogadott.de ök szerintem 10et szoktak kapni.hallásból tudom ezt is:) feküdtem párszor bent a 2 terhesség alatt:(

szép neve lesz:)
Vendég
 


Delue!

Hát igen,Lekrinek valszeg igaza van abban hogy a prof tuti nem olcsó ,de sajna a szülésznők sem....Lekri ezt nem jól tudja,a tarifa nekik 30 ezer :? Én is annyit adtam márciusban.Megkérdeztem és több embertől,több helyről is ezt az összeget hallottam....a 10 már sajna kevés :( :(

Lekri!

Igen egyeske meg hármaska nagyon hasonlít egymásra,és mindketten az apjukra :wink: Krizsike(ketteske :wink: )meg rám meg az én apámra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Delue, egyetértek Pannival, a doki a vizit x 10, a szülésznő meg kb 30-40 azt mondják a doki fele (már ha a doki nem nagyon elvadult) Pajort nem ismerem én sem csak látásból...
Sok sikert a szüléshez!!!
fnora82
 
 


Sziasztok

Delua
tarifa: én a császárnál (mindkétszer) a magán 10x-ét adtam a dokimnak
fogadott szülésznőm nem volt, de azt már a nagyobbik születésénél mondták a többiek, hogy 30-40.000Ft
de ha jól tudom akkor Pajor prof-nak van külön szülési tarifája, októberben a patológián az egyik szobatársam az ő betege volt!
szerintem kérdezz rá nála az egyik vizsgálat alkalmával

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

A II. sz.Női Klinikán fogok szülni, van valakinek valami tapasztalata?
Hány ágyas szobák vannak?
Jól felszerelt a kórház...stb?

Köszönöm

Gabi
Vendég
 


Sziasztok

Régen írtam már ide! :oops:

A babák mindenkinél nagyon szépek! :lol:

Delua
Biztosan van tarifája,szerintem is kérdezz rá.De valóban a magán 10×-ese szokott ált lenni.Viszont az én dokim nem kérte csasziért a 15×-ösét,csak 20.000-al többet.

A szülésznőt jól mondja Panny,kevés a 10.000
Eta viszont nagyon jó választás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Gabi!

Sztem olvass vissza(ezt, meg a másik SOTE II.topicot) mert mindent részletesen leírtunk már jó párszor :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok

Gabi
olvasd el az eggyel lejebbi topikot

szülési tarifa: szerencsére az én dokimnak nincs tarifája, így mint írtam én a magán 10x-ét adtam, de azt tudom, hogy a legtöbbnek van

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.Kevesebbre számítottam :shock: ez hűűű,kemény.Etát maga a prof ajánlotta és rettentően szimpatikus.
Az árra majd rákérdezek a rendelésen.
Ilyen gyakorlati dolgokat se nagyon tudok,hogy létezik-e még a beöntés és borotválás?Mert hallottam hogy baba mosdatás már nincs,csak törölgetés.És tényleg szinte mindent vinni kell a kórházba?Annyira nem adnak?(popsikrém,pelus...stb)
Mert Eta mondta hogy vagy van vagy nincs,illetve ha van is,kevés.
És általában hány napot kell bent maradni?Simán ill. császárral?
Köszi mindent, szép hetet kívánok!

Ui: hogy lehet a vonalzót ide feltenni?
delua
 
 


Sziasztok

Gabi
Én is csak azt tudom mondani,h olvass vissza vagy az alattunk levő topicba nézz be!
Ha konkrét kérdésed van arra persze szívesen válaszolunk,csak az álltalános dolgokat már tök sokszor leírtuk. :)

Delua

Vonalzó:Bemész a profilodba és az aláíráshoz bemásolod a linket

Sima szülésről nem tudok sokat mondani mert én császárral szültem.
5. napon lehet hazajönni,de varrat szedésre vissza kell menni.
Én nem kaptam beöntést,de van aki igen.Dokija válogatja.
Popsikrém lesz a csomagban amit kapsz ha minden igaz,pelenka valóban nincs sok.Ruhák elég jók azzal nincs gond.
De igazából bármit vihetsz be.
Plédet,cumit,sterilizálót

Most ennyi jut eszembe. :)

Jó éjt
Vendég
 


Gabi: privátban kimásoltam mindent neked (és magamnak is) a lentebbi topikból

Alziza:köszi a híreket és a technikai segítséget,remélem jól csináltam
Jó éjt
delua
 
 


Delua!

Sima szülésnél betöltött 72 órát kell benntmaradni(szal 3 nap)
Nekem sem volt se gátmetszés se borotválás(bár én otthon leborotváltam lehet azért nem volt:wink: )

Tényleg kell vinni pelust meg popsikrémet is(mert a csomagot én pl.2.nap végén kaptam meg :? )és törlőkendő is kell.

De ezekről is találsz sztem sok infót ha visszaolvasol ,vagy a lejjebbi topicban :wink: De azért kérdezzetek nyugodtan :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Vagyis tényleg nem volt gátmetszés8de ez 3.baba lévén természetese csak :wink: ) ,de a beöntést akartam írni,bocs :oops: Szal nem volt beöntés sem.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

1 hónapja szültem a klinikán, szóval minden friss. :D
Beöntés már egyáltalán nincs, csak ha az anyuka kéri, de akkor is inkább glicerines kúp. Az én orvosom nem is firtatta ezt a kérdeést. Olyan anyukával viszont beszélgettem a kórházban, akit fájások közepette arra kért z orvosa, hogy ücsörögjön a WC-n, és próbálkozzon. :shock:

A borotválást nem lehet megúsz ni, mert ha esetleg vágni kell, jobb ha előre felkészülnek. De én úgy vettem észre, nem erőltetik a metszést sem, csak ha tényleg muszáj. Az én babám feje igen nagy volt, és a sokadik alkalommal sem akart kibújni, mikor már azt hitték, igen, úgyhogy akkor vágtak, hogy hamarabb túl legyünk rajta. De ő ráadásul első baba. :)

A bent töltött napok száma a szülés napja, plusz három nap, de a három nap úgy értendő, hogy ha nincs veletek semmi gond, akkor a harmadik nap delén hazatérhettek. (normál szülésnél)

A pelus tényleg kell, fürdetéshez is adni kell nekik. Popsikrémet viszuont én nem vittem, és kórházban nem is használtam. A csecsemőnővér azt mondta, ha szép a bőre, nem feltétlenül kell kenegetni. Én itthon is csak akkor használom, ha nagy dolog után vagyunk, vagy ha úgylátom, valahol pirorsodna, akkor sudocremet.

mindenkinek szép napot.

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Sziasztok!

Lekri, nem is tudtam hogy te is a SOTE II-n szültél :)

Mi picilányunk 1 hónapos, nekem a szülészetről csupa jó tapasztalatom van, köszönhetően a dokinak meg a szülésznőnek, de a gyermekágy és főleg a csecsemősök az kataszrófa volt nekem..... Kb 2 napot bőgtem végig miattuk.... :?

Sajnos a szülőszobáról nem nagyon vannak élményeim mert tolófájásokkal mentem be, addig a vajúdóban voltam akkora forgalom volt aznap. Bár a vajúdó 6 ágyas, nekem olyan fájásaim voltak hogy észre se vettem hogy vannak körülöttem...

Apróság: én imádtam a kis ruhákat amiket ráadtak. :D Volt egy, azt kis híján elkértem tőlük annyira jó állt rajta :lol: (tudom, úgysem adták volna oda, de akkoris)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ja, megerősítem, beöntés valóban nincs, én leborotváltam magamat előtte nap úgyhogy azzal sem volt gond, gátmetszésem pedig éppenhogy egy pici volt, másnap már szaladgáltam, ültem-álltam vele. Pedig első baba szintén.

Kép Kép
szõlõ
 
 


SZŐLŐ
mind2 fiamat ott szültem. Sára Levente a dokim:)
neked ki? akkor lehet láttuk is egymást valamikor mert Mazsi meg Kiki között1hét van kb. :lol:
ja és nagyon szép a lánykád láttam másikon a képeket.

Delue
én már nem is irok semmit mert elöttem leirtak mindent:)

Panny
hogy jött a Krizsike becenév, nálunk Kiki de csak azért mert Levi ezt tudja kimondani:)
Vendég
 


Kép na milyen a szerkom? Levié volt még.ja és ez rövid nadrág csak rövidek még a lábaim:)nem vagyok ám sárga csak rámsütöt a nap:)
Vendég
 


Nekem Kisfalvi a dokim, ő nem túl rég óta van a sote-n, előtte máv-os volt.

Ha láttál egy barna lófarkas csajt kisírt szemekkel akkor az én voltam :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


hát igy most nem ugrasz be :lol: :lol: csak 3napot maradtatok bent szülés után? Kiki május 15én született.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?