Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a dícséretet! Szerintem is álomszép! Kép (Egy kicsit sem vagyok elfogult!)Kép

Szia Noi! KépKép

Fcs: azért pihenjél is! Kép Én úgy, de úgy aludnék délutánonként! Kép (meg úgy általában egész nap.)

Annamari! KépKép Szia!!! Kép Olyan régen láttalak! Tali?Kép Örülök, hogy Balázs gyógyulgat! Ez nagyon jó hír! Kép Képzeld, most meg én lettem taknyos! De sebaj, itt a hétvége, és jól kikúrálom magam.

Picus: olyan hihetetlen, hogy Andika már ügyesen megy. Nemrég még olyan csöpp volt! Kép

Ági: akkor te "felfogadsz" (vagy hogy kell mondani) egy szülésznőt? Barátnőm is ezt ajánlja nekem,de én még nem gondolkodtam rajta.

Lányok, szerintetek van a Klinikán szülésfelkészítő tanfolyam vagy terhestorna?
Most, hogy már nem hányok, újra elkezdenék tornázni. (Az egyedüli dolog, ami visszatart, hogy annyira, de annyira álmos vagyok mindig, hogy este alig várom a lefekvést.)

Nagyon jó hétvégét kívánok Mindenkinek! Kép
shine
 
 


Shine:
elfogultság: s mi lesz későbbKépKép
Amikor napról napra ügyesedik, meg még érzelmeket is kimutat. Az Andi esténként már szokta simizni az arcomat. Na az egész nap fáradságáért kárpótol.
Biztos, hogy van terhestorna meg szülésfelkészítő én is jártam, de csak felkészítőreKép.
Tud Valaki telcsi számot?
vajör???Kép
Picus
picus
 
 


Sziasztok! Nekem megadta anno a nevet, meg a számot a dokikám, de nem tudtam járni, mert nyáron szünet volt, ősszel meg már pont nem értem volna a végére. (Most nem találom a számotKép) Amúgy bármikor be lehet kapcsolódni. Kedd délutánonként van a könyvtárban a tanfolyam, utána a torna. Ági szerintem járt, megkérdezem. (Fel is hívom, olyan gyanúsan eltűnt, nem?Kép) Mindenki dícsérte amúgy!

Fcs.
Fulescsacsi
 

 
 

Sziasztok!
Shine! Németh Éva, a számot továbbra sem tudom, de az ultrahang folyosóján van hirdetés, ott rajta van Ági szerint. Most lesz vége a mostani sorozatnak, januárban kezdődik az új, az pont jó neked!

Fcs.
Fulescsacsi
 


Sziasztok Lányok!

Nah gondoltam gyorsan előkerülék még Dani érkezése elöttKép)

Shine van terhes torna és felkészítő is, mindkettő most fog lejárni, általában 12 hetesek. Januárban fog kezdődni szerintem a következő, és lent az alagsorban a bűfé és az ultrahang ajta között van kirakva a tacepaója, rajta a védőnő telcsiszáma és neve (Németh Éva), de a gyerekágyon szívesen megadják a telefonszámát, mert annak idején én is onnan kaptam.
Keddenként fél háromkor van a felkészítő és négytől van a terhestorna.

A szülésznőre visszatérve, igen úgy gondoltam hogy jobb ha fogadok fel, így jobban biztonságban érzem magam. Már találkoztam is vele, nekem nagyon szimpatikus, kedves, olyan mamis volt az érzésem vele kapcsolatbanKép Már láttam a szülőszobát, a vajudót és elmondott egy csomó hasznos dolgot, hogy mire figyeljek és mit vigyek magammal, ami ugye nem árt, mert Dani az első babánk, igy saját tapasztalatom még nulla ebben a témábanKépKép A következőnél már rutinos csajszi leszekKépKép

Már csak bő két hetünk van hátra, és mit ne mondjak elég nyűgösen birom a dolgokat, de azért az sokat segít, hogy a cél lebeg a szemem elöttKépKépKép

Legyen szép napotok, ha már kint nem süt a nap legalább mi legyünk nagyon vidámak!

BosziKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Fcs!

Amit kérdeztél telcsin, szerintem nézd meg ezt az oldalt, van telcsiszámuk is és én ott azt olvastam, hogy forgalmaznak:

http://www.gysgyortopedtechnika.hu
http://www.gysgyortopedtechnika.hu/has.html ebből kiidnulvaKép

pápá

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Boszikám! Köszi szépen! Közben írtam az Anita-Hungáriának is. Mondom, mire meglesz ez a francos haskötő, már nem is kell. Gyógyulok én sebesen, nem is érzem, hogy ketté van vágva a hasamKép

Most végre megpróbálok délutáni alvást produkálni.

Fcs.
Fulescsacsi
 


Lányok: kösziKép Igaz, hogy már legalább kétszer voltam mostanában a Büfé és az Uh között, de egyszersem láttam. Ami nem azt jelenti, hogy nincs ott a plakát, hanem azt, hogy ennyire vak vagyok! Kép

Mondjuk, ez a délután három érdekes leszKép Mivel fél hatig dolgozom. De majd szabikat veszek ki. Kép

ÁgibosziKép De jó! Már csak két hét! Kép))) Mindenről kérünk beszámolót! KépA szülésznőt a doki ajánlotta, vagy te kerestél valakit?
shine
 
 


Szia Shine!

Eddig amugy nekem sem tünt fel a kiítás, de tegnap ott csücsültem szegény párommal majdnem két és fél órát mire behivtak uhra, így észrevettemKép Amúgy sajna én sem tudtam folyamatosan járni, mert a belgyógászhoz mindig akkor kellett mennem és nagy ritkán tudtam csak időre végezni vele, az időpont szerintem se a legjobb, de ők így tudják beiktatni az életükbe, hiszen ezt karitatív alapon csinálják, ingyen van és nem is kapnak ők se érte plusz juttatást.


A szülésznőt a dokim ajánlotta, vagyis mondott két nevet akik közül választhatok, mert velük szeret együtt dolgozni, az igazi motivációt a választáshoz az adta, hogy ő már anyuka, tehát tudja, hogy min megy ilyenkor keresztül az emberKép
Ha jó az infom a többiek még nem anyukák.

Fcs: jobb későn mint sohaKép))

Nah megyek és hódolok a fészekrakási mániámnak: mosás, varrás, takarítás, vasalás, utálok mosogatni azt meghagyom medvepapánakKép)

BosziKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Shine!
Azt hiszem, a szülésfelkészítés a terhesgondozás része, így elvileg el kell, hogy engedjenek rá szabi nélkül is. Talán a védőnőd jobban fel tud világosítani, de januárig van még idő utánajárni.

Boszi!
Ki lesz a szülésznőd?
Nekem is ajánlotta a dokim másodszorra, de mégsem lett belőle semmi, mert 90% volt a császár, oda meg ugye nem igazán kell szülésznő. Majd a következőnél Kép.

Na, végre csak archiváltak, ma is írtam egy üzenetet a szerkesztőnek Kép.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Szia Panda!

Eta lesz a szülésznőm (Zsoldosné), nem tudom, hogy ismered e, magas vékony, őszes hajú nagyon kedves nő.
Hát remélem nem lesz szükség császárra nálunk, mert a túlsúlyom miatt elég rizikós a gyógyulás a műtétből, dokim szerint sajnos nagyobb esélyem lenne a szövödményekre, mint a vékony testalkatú társaimnak. Így a természetes szülésre programozok, bár a dokim megnyugtatott, hogy ha mégis műtét akkor arra is fel van készülve, hogy minden simán menjen.

Épp ideje volt, hogy arhiváljanak, mert elég aktivak voltunk az elmúlt hónapban és tényleg csigalassusággal jött már le az oldal.

Boszi

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Shine, többiek megmondták a tutit, januárban indul a köv. tanfolyás, én is azon vettem részt 2 éve, az utolsó előtti előadáson még megtanultam, hogy kéne lélegezni szülés közben, aztán még aznap élesben is leteszteltem Kép
Munkahelyemen én akkor már kezdtem kivenni az éves szabijaimat, miután megtudtam, hogy nem hajlandók kifizetni, szóval azt csináltam, hogy hétfő-keddenként szabin voltam, sőt, a végén pénteken is, így jó kis 2 napos munkaheteim voltak, de így kihúztam a 37. hétig a melóban, igaz, végig akartam dolgozni, de így sem panaszkodom Kép
Rókakomákkal mi van? +++ gif +++ 45950 +++ rókakoma +++

Ágiboszi, már nagyon a végén jársz, mennek a drukk-hegyek!!!

Solya!
Válaszmail ment!

Picus!
Milyen édes lehet Andika, ahogy simiz! Nagyon megy az idő!

Juteszembe, Balázs tegnap volt 20 hónapos, ennek örömére 20 foga van!!!
Képek Róla és az unokaöccséről itt! (A képeken ott van a pap bácsi is, aki tavaly megkeresztelte KépKép)

Annamari
muter
 
 


Shine!
Bocs a bakiért! Tehát itten a rókakoma! Kép
Kép
muter
 
 


Sziasztok!

IceBlue!!!!!!
Megkaptam a leveled, már egy órája, de nem tudom mit kezjek vele. Nekem szól, de meg kellene osztanom másokkal is. Ha a lelkiismereted beszél, mint ahogy írtad, nem nekem kellett volna írnod!!!!! Csak mérges lettem, mert tehetetlen vagyok.

Lányok!
Régen szóltam hozzá, de azért benéztem majd minden nap. Örülök, hogy jól vagytok a babákkal együtt.

Ez az IceBlue, akitöl egy órája kaptam levelet, orvos a klinikán. Természetesen névtelenül írt. A tartalom után meg is értem. Legszívesebben átmásolnám a levelét, de csak felkorbácsolná a kedélyeket. Meg névtelen is. Ezért nem is. Nem tudom mit tegyek. Érdemes vele foglalkozni??? ICEBLUE!!!! Kár volt írnod. Vagy nem? Miért nem szólsz itt hozzá???!!!!
üdv nektek!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilla, jó, hogy itt vagy, de mi ez az egész?

Csajok, ma megyünk sétálni!!!! Nehogy essen az eső!!!! Még jó, hogy itt a Népliget, fát is láthatunk rögtön.

Szép napot nektek!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Fülescsacsi!
Mégegyszer gratula a kiscsacsihoz, nagyon aranyos kissrác.

Én sem tudom pontosan, hogy mi ez.
Tegnap este kaptam egy levelet privát a hotmail-re. Nagyon felzaklatott. Persze névtelen. IceBlue néven.

Azt mondja, hogy orvos. És olvasta a történetünket és az én hozzászólásaimat és kritikáimat a klinika felé. Ezzel kapcsolatban írt.

Azt is tudom, hogy nyomon követi a topikon a hozzászólásokat. Csak nem szól hozzá.Írtam én is az e-mailjére még éjjel, de nem válaszolt eddig. Bár mondta, hogy nem is fog és majd hagyja megszüntetni a címét. Ezért próbálom itt is szólásra bírni. Hátha...

ICEBLUE! Miért írtál, ha nem akarod folytatni?

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Szia Csilla! Végre valami reagálás... Elvégre ezt vártuk. Csak nem így... Nagyon kiakadtál...
Remélem, jól vagytok!

Ma sétáltunk! Olyan nehéz betartani, hogy csak húsz perc legyen. Szabolcs végig aludt, pedig át kell mennünk az utcánkból azon a szörnyű zajos körúton, hogy a Népligetbe jussunk. De fel sem neszelt. Azután hatalmas evést rendezettKép
Ne sértődjetek meg, de nekem van a legszebb fiam a világonKép

Na, sziasztok!

Fcs.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!
Fülescsacsi!

Tudod min akadtam ki? Hogy igazat adott. És konkrét dolgokról írt. És hogy elég sz.. a helyzet. "Darázsfészekbe nyúltunk" Azt mondta, hogy a lelkiismeret beszél most belöle. A levél óta legalább negyedóránként benézek, ide is és a hotmail-re is, ( az éjszakát leszámítva ) hátha ír.

Miért csak húsz percet lehet Szabolccsal sétálni?

IceBlue!
Jelentkezz!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


IceBlue!

Nem magam miatt akarom, hogy jelentkezz, hiszen nekem már semmi közöm, hogy mi folyik ott, de legalább az itteni lányoknak tanácsokat adhatnál, és hogy ök is bepillanthassanak a kulisszák mögé. Kérdezd meg a szerkesztöt, hogy ha névtelen akarsz maradni, akkor is kiadható-e a kiléted, ha nyomoznának utánad. De erröl már írtam neked privátban is. Küldtem egy hosszabb levelet, nem jött vissza, tehát még megvan a címed. Olvasd el.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Hú, milyen jó kis krimibe csöppentem! Kép Ki lehet az az IceBlue??

Csilla, lehet ám, hogy csak a klinikán tud netezni és legközelebb hétfőn lesz, szóval ne várj azonnali választ tőle! Már ha egyáltalán tényleg ott dolgozik és nemcsak szivatni akar!

Fcsacsi!
Gratula a sétához! Mi is 20 perccel akartuk kezdeni, aztán 4 óra lett belőle (koponya- és hasi UH vizsgálat a Klinikán).

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Tényleg krimi, kicsit ki is akadtam tőle... Izgi, hogy ki lehet, de elég szomorú, hogy így fél, hogy kiderül... Micsoda hülye helyen élünk...

Séta: a védőnő mondta, hogy húsz perc legyen... meg sajna nem is volt az a nagyon szép idő... Megyünk holnap is, remélem lesz végre napsütés!

Jó éjt!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!
Fülescsacsi! Annamari! Írtam privátban.

Nemrég jöttem meg a kórházból (00.10). Kriszti elég sokat hányt ma, bevittük este és megfigyelésre bennfogták. Mivel shuntja van.

A kedve az jó. Tetszett neki ahogy a növérek foglalkoztak vele és ahogy az orvos vizsgálta.

Apa maradt vele, mert Daniella és én is hánytunk ma. Ök kaptak egy szobát. Valami föleg kisgyerekeket megtámadó fertözés van. (hasmenés, hányás) Nagylány hozta haza az oviból.

Most már megyek aludni.

IceBlue! Szia!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilla! Válaszoltam.

Ma is sétáltunk, a nap is sütött! Kicsit el is fáradtam, azért szoknom kell még a kimozdulást...
Ma másfelé mentünk. Milyen más babakocsisan látni a világot... Szinte sehol sincs a járda kiképezve megfelelően... Ráadásul a VIII. ker. tele van macskaköves résszel. (Arrafelé még nem voltunk, de pl. a védőnőhöz, meg a dokihoz olyan részeken át kell majd menni... még jó, hogy most kijár a védőnő.)
Fulescsacsi
 


Csilla!
Már megint egy kis "krimi" Kép.
Én picit megértem IceBluet is, hogy nem akar/mer ide írni. Valószínűleg sokan olvassák a topikot a klinikáról, biztos ráismernének, és lehet, hogy nem lenne jó lecsengése a dolognak. Egy munkahelyi balhé senkinek sem jön jól. Mindenesetre az tényleg szomorú, hogy nem tud nyíltan írni Kép. Gyerekdoki, nőgyógyász, esetleg valami más? Azt nem írta? (Ha nem akarod ide, írhatsz mélt is) De akkor is méltányolandó, hogy egyáltalán írt. Nem most volt ez "vita" körülöttetek, de ő csak most reagált. Biztos hosszú idő kellett, míg rászánta magát az írásra, de megtette Kép.

Boszi!
Etát látásból ismerem, meg egy picit volt is szerncsém hozzá. Ő volt az éjszakás szülésznő, mikor Noémi született. Tényleg nagyon kedves, csendes nő. Többet nem nagyon tudok róla, mert nem sok időt töltöttünk együtt. De a személye nagyon megnyugtató Kép.
Hogy áll a fészked? Sokat kell még rakosgatni Kép?

Fcsacsi!
Jó neked, hogy kijár hozzátok a védőnő! Nálunk mindkét gyerekhez csak akkor jött, mikor megszülettek, utána én hordtam őket hetente. Pedig elvileg kötelező lenne nem tudom hány alkalommal kijönni az első időben.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


SziasztokKép

Panda

Ne is mond, már nagyon unom a folytonos takaritást és rendezkedést, de mindig találok valamit ami nem ugy áll ahogy én szeretnémKép
Tegnap végre azt hittem minden kisruhát kimostam, amit kellett kivasaltam és elraktam. Ez a hit csak estig tartottKép Átjött a jővendő sogornőm, amugy a legjobb barátnőm és hozott egy teljes száritóra való kimosott kisruhát, igy esti program volt a teregetés és holnapra marad majd a vasalás ujra és jelbevarrás, hogy tudjam kitől kaptamKép Ez igazi mókuskerék, soha sincs végeKép

Ma reggel meg anyukám lepett meg és közölte, hogy jön segiteni a konyharendberakásában, ugyanis az az egy helyiségem maradt meg ami még nincs százszázalékig rendben, ez a költözködés átka. Olyan volt mint egy hajcsár, de már nagyon kevés maradt csak holnapra.

Még jó hogy párom tud főzni igy ő rá maradt a mai vacsi elkészitése mert én kipurcantamKép

FcsacsiKép
Megkaptam a képeket, nagyon édi a kisfiad, már én is nagyon várom hogy megérkezzen babócinkKép) Dolgozik is keményen a kis lurkó, néha olyan kemény a pocim, hogy elmenne pingpongasztalnak.

CsillaKép
Bizzunk benne, hogy lesz benne továbbra is mersz és ha nem is ide, de neked irni fog.

Legyen nagyon nagyon szép estétekKép

Boszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Na krimi megintKép


Csilla!
Valószínű, azért nem írt ide, mert ha névtelenül is, de vissza tudják kerestetni ha nagyon akarják, hogy ki volt az. Ha otthonról írt Neked, annak nem marad nyoma. Ha ide ír, az megmarad. Bizonyára fél..., és kilóg a lóláb talán neki már a Klinikáról.

De nekünk így tényleg nem a legmegnyugtatóbb ez. Mert lehet, hogy tényleg igaza van, arról tudni kéne, de lehet, hogy csak szórakozik valaki. Erről meg a Klinikának kéne tudnia, hogy esetleg itt mail-ben jönnek mennek ezek a történetek, aztán egyszer csak senki nem szül a klinikán....
Szóval, ha IceBlue ide nem ír többszöri felszólításra sem, én biza idemásolnám a levelét. Ha igaz, azért, mire vigyázzunk, ha nem akkor a Klinika erre már tuti reagálni fog.

A magam részéről nem igazán aggódom, mert a dokimban megbízom, - velem más hibájából nem lehet gond, és második babás anyukaként már a babával nem lesz gond (természetesen mások hibájából, nem esetleges egyéb gond miatt)-remélem.

Lányok! akik mostanában szültetek! Mi a neve annak a szurinak, amit naponta egyszer vagy kétszer kaptunk méhösszehúzásra? Valami "V" betűvel kezdődik. Az intenzíven még oxitocint kaptam, azt tudom, aztán ezt. De ez valahogy nekem nem jött be (fulladtam, vizesedtem, köhögtem tőle) ezért meg kéne jegyeznem. A dokim tuti tudja, de mindig elfelejtem megkérdezni.

Pusza: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Kata! Én is kaptam, nekem nem volt tőle bajom, de én azt hittem, hogy az oxitocin. Úgyhogy sajna nem tudok segíteni.

Krimi: én is úgy vagyok, mint Kata: az orvosomban megbízom, és ha áll még a Klinika a következőt is nála szülöm - itt. Mert máshol sem jobb a helyzet sajnos. Örülök, hogy ezt a kórházat sikerült megszoknom, kicsit meg is szeretnem, pedig nem volt könnyű.
De tényleg jó lenne, ha ide is kerülne reagálás, ha tényleg ekkora vihart kavart odabent is a dolog!!! Ha valóban sokan olvasták a másik oldalról a sztorit, ahogy írja. Mert az az első lépés, ha már tudjuk, min kell változtatni, nem?
Persze beszélni nem elég... Hajrá egészségügy, ne hagyjátok magatokat!!!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Csilla!
Mindjárt válaszolok a mailedre! Engem nagyon meglepett IceBlue hangneme! A kétségbeesés enyhe kifejezés rá.
Valami irtó nagy gáz van a magyar egészségügyben, ha egy orvos sem mondhatja el a véleményét a kollégáinak, feletteseinek! KépKép
Kedves doktorok, ez ellen csak Ti tudtok tenni! Nem erre találták ki a szakszervezetet? Vagy én vagyok csak ennyire naív?

Mi bicajozni voltunk ma, nagyon élveztük!
Igaz, tartottunk közben egy kis kényszerpihenőt, mert Balázs bealudt és hiába a dönthető háttámlájú bicikliülés, nagyon csúnyán lekókadt a kis feje. Így letettük ülésestül a Szépművészeti Múzeum lépcsőjére és megebédeltünk, míg Ő aludt Kép Hazafelé a budai oldalon jöttünk, végig a Duna mellett, hát az a látvány nagyon ott volt Kép

Készült pár kép, mikor épp nem kerekeztünk, bár nagyon nem volt kedvem fényképezni, mert végül bő 25 km-t tettünk meg KépKép

Kép

További képek itt.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Látom megint jól lemaradtam...
Csilla,
kár hogy csak eme apropóból kerültél elő, de örülök neki, hogy előkerültél! Kép

Azóta van vmi híred IceBlueról? Vagy csak ez is egy lufi, amit jól felfújt vki, hogy aztán szétpukkadjon. Kép
Tényleg nem értem, miért kellene arról felismerni vkit, hogy ide ír, és azt sem értem, miért nem lehet vkinek véleményt nyilvánítani.
Korábban már sejtettem, hogy Vojőrnek sem lehet mindig jelentkeznie. Emlékeztek, az első hosszabb periódust mekkora csend követte? Aztán egyszer-egyszer felbukkan és kész. Mintha nem engednék.

Hogy vagytok? Kicsilányt hazaengedték már?
Szívesen elolvasnám a levelet magánban. Ígérem, nem adom tovább!

Solya

ui.: FCS, már megbocsáss, nem sértettél meg, csak tévedsz! a Világ legszebb kisfiával én rendelkezem! Kép
pussz


Kata,
második után semmit nem kaptam, előtte pedig oxitocynnal böködtek. Igaz, Te császáros voltál. Most is az lesz, vagy remélsz?
solya
 
 


Melyik az y? Kép
solya
 
 


Sziasztok!IceBlue ez neked is szól.

Aki kérte, annak elküldtem a levelet, bár IceBlue biztos volt benne, hogy felrakom a netre. Nem teszem, mert ha valótlan dolgokat írt, ha a lénye nem létezik csak kitalált személy, vagy valaki csak szivat, nem akarom a klinikát rajta keresztül kritizálni. Ez érthetö IceBlue, nem?

Nem értem, hogy miért nem ide írt, hisz a levele föleg a szülészetröl, terhesség nyomonkövetéséröl, nögyógyászokról szól. Én már nem élek Magyaro-on, engem már nem érintenek személyesen az otthoni állapotok.

Ajánlotta, hogy írjam le az elsö szülésem történetét. Elöször nem értettem, hogy miért nem privátban kérte. De aztán rájöttem, hogy azt akarja, hogy más is olvassa.

Biztos, hogy nyomon követi az eseményeket. Azóta nem jelentkezett privátban sem. Nem velem akar ö társalogni, csak rajtam keresztül.

Solya!

Megy a levél privátban. De te is fenntartásokkal olvasd, hisz névtelen és lehet, hogy csak szivatás.

Kriszti már itthon van. 12 órát volt bent, megfigyelték. Mert a hányás attól is lehetett volna, hogy a shunt elzáródik. De szerencsére nem.

Vettek töle vért a biztonság kedvéért és leellenöriztek mindent. Apa maradt vele, mert én is beteg voltam. Már akkor éjjel befejezte a hányást és a hasmenést is.

A növéreket felhívtam hajnal fél háromkor, mondták, hogy nyugodjak meg, minden rendben van, Krisztiék alszanak. Gondolom, aznap este tetözött ez az egész, és én meg voltam ijedve, hogy kiszárad.

Most megyek Daniellával egy kis lubickolásra az usziba.

Sziasztok

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari: tutik a képek. Hol kaptál Balázsra ilyen sapit amit nem tud lehúzni a fejéről én sehol nem kapok ilyet!
Segíts!!!
picus
 
 


Sziasztok!

Fcsacsi!
Nem sértődtem meg, de tényleg tévesek az infoid, mert az enyém a legszebb KépKép

Csilla!
Örülök, hogy jobban van a Kiscsaj!

Figyeljetek, szerintem ezt az egész IceBlue- és Vojőr-témát pihentetni kéne, mert mint látjuk, nagy ívben tojnak a fejünkre. Nemár, hogy nem szólhatnak hozzá az itteni beszélgetéshez! Felnőtt emberek, nem óvodások! Azért is van a nick-név, hogy ne ismerjük fel, nem? Kiadni pedig nem fogják, mert csak a modik tudják, hogy honnan szólt hozzá, nekik pedig tilos kiadniuk.

Picus!
Én sem láttam sehol ilyen sapkát, csak a Bababörzén. Mint megtudtam, nem is lehet boltban kapni. A Börzén viszont volt egy árusító, aki csak ilyeneket árult Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Solya! Egyezzünk ki döntetlenben!

Akár szivatás, akár nem, aki fel akarta dobni a topikot, elérte a célját... Csak ez az egyoldalúság enyhén szólva zavaró... Mi itt elcsámcsoghatunk rajta még egy darabig, de nem jutunk előre tőle. Mert kedves Doktor bácsik ott a vonal végén, tényleg fontos lenne a ti véleményetek is! Sőt most már az fontos igazán, szerintem... Hogy nem engednék Vojőrt jelentkezni? Kicsoda? Borzalmas! Ahogy Csillának írtam: mintha Orwellt olvasna az ember...

Tudjátok, lehet, hogy bizonyos szemszögből unalmasabb 20 perces sétáról, védőnőről, ultrahang felvételről, elvágott ujjról, biciklizésről olvasni, és írni, de megnyugtatóbb is. Nem?
Fulescsacsi
 


Ki vágta el az ujját??? Kép
solya
 
 


Fcsacsi!
Méghogy unalmas?! Kikérem magamnak!!! Kép
Orwellben igazad van Kép Vagy Kép

Solya!
Tippelj! KépKépKép
Láttad, miben volt Balázs a bicaj-túrán? Éljen a Tchibo-bolt! Kép

Lányok, megyek márciusban vissz dolgozni, remélem, kellőképpen sajnáltok! Balázs pedig februártól bölcsibe! Olyan jót találtam Neki, már Kőbányán lesz, így a költözés nem jelent Neki teljesen új környezetet, és heti 2 alkalom sóbarlang is van a bölcsiben, ott helyben!
Most megyek, mert lejárt az időm 6 perce!

Annamari
muter
 
 


Annamari! Nekünk nem unalmas, csak a fránya (Kép)dokiknak a klinikánKép

Még meg sem dicsértem a biciklis képeket! Szuperek! Annyira jól áll Balázsnak a bukó! (A döntetlenben veled is megegyezhetünkKép)

Azért a március még messze van! Használd ki az időt! (Szerencsére nekem ez még egészen távoli ügyKép)

Csak, hogy újabb uncsi témával hozakodjam elő: vannak tapsztalataitok a szájpenésszel? Kenegetem neki ezzel a boraxos vacakkal: mennyi idő, míg elmúlik? A gomba szótól feláll a hátamon a szőr: annyi gombám volt az elmúlt nyolc hónapban, mindenféle helyeken, hogy már rettegek, mikor jön a következő. Azelőtt sosem volt sehol. (Nem vigasztalt, hogy a terhesség hajlamosít rá... hiába vagyok ilyen betegesen higiénia mániás, mégis olyan koszosnak érzem magam ettől.) Most meg a két és fél hetes gyerek...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Egyetértek Annamarival, hagyjuk IceBlue, Vojör témát. Ök most hallgatnak és csámcsognak az általunk írottakon.

Egyet áruljatok még el. Ki az a Vojör?

Annamari!
A képeket én itt nem tudtam kinyitni, küldjél néhányat privát légyszi. Jó hosszú utat tettetek meg.

Solya!
Megkaptad a levelet privátban? Rakoncátlankodott a gépem, nem vagyok benne biztos.

----------

Ma Daniella bejelentette, hogy elköltözik. Mondta, hogy összepakolja a játékait, ruháit és költözik.

Mondtuk, hogy mehet, de nagyon fog hiányozni nekünk. Mondta, hogy elöször eszik és majd megy. Költözik a nagymamához és a nagypapához. És soha többet nem jön haza.

Férjem mondta neki, hogy nem lesz ám ott anya, ha éjjel felébredsz és hívod. Akkor most nem költözök - volt a válasz.

Az elözmény az, hogy múlt héten vettem neki egy videofilmet, egy ötéves kislányról ( LOtta ) szól és a családjáról. Astrid Lindgren írta, ö írta a Harisnyás Pippi könyveket is, lehet így ismerös.

Ez a Lotta reggel összeveszett az anyukájával és ezért eldöntötte, hogy elköltözik. Át is költözött a szomszéd néni padlására.

Daniella, most azokat a szavakat, mondatokat használja, mint Lotta. De még nincs tisztába mindegyik szó tartalmi jelentésével, csak ha eszébe jut mondja.

Férjem mondta, hogy jobb lenne, ha inkább a pókembert vagy supermant utánozná, azok nem feleselnek vissza.

Jó éjt nektek

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari!
Ahogy itt olvasgatok vissza, hogy mik is történtek,látom, hogy Balázs nyelve körül voltak vizsgálódások. Felvágják vagy se.

De látom, hogy nem vágták fel. Heim Pál kórháziak tanácsára. Milyen jó!

Most leírom, hogy az itteni orvosok, hogy állnak ehhez a kérdéshez. Próbálom lefordítani.

"A kisgyerekek nyelve szélességében sokkal jobban oda van tapadva, mint amikor idösebbek lesznek. Néhány gyereken annyira elöl van ez a szalag, ami a nyelvet rögzíti, hogy a nyelv alig tud mozogni.

Régen azt gondolták, hogy ez veszélyes, és ha nem vágták fel a nyelvet, hogy a nyelv szabad legyen, akkor a gyerek nem tudott szopni rendesen és nem tudott megtanulni beszélni.

Most már tudjuk, hogy ez a betegség, amikor a nyelv letapadva marad, kétév után is nagyon ritka jelenség. A gyerekek nyelve az elsö másfél-két évben nagyon sokat fejlödik. Addigra teljesen kifejlödik és szabadon mozog.

E kor elött a nyelv hosszának nincs jelentösége, az evéssel és a beszédtanulással kapcsolatban."

Persze, csak Balázs orvosa tudja eldönteni, hogy mi legyen, de jó, hogy több orvos látta. Milyen jó, hogy nem vágták fel.

Fülescsacsi!

A szájpenésznek is utánanéztem itt. Amit most írok, az az itteni tapasztalat. Eltérhet az otthoniaktól. Azt nem ismerem, mert itt lettem anya.

"A szájpenészt a candida albicans gomba okozza. A szájban, végbélen, belekben, nemi szerven fordul elö. Általában veszélytelen, de gyulladást is tud okozni.

Ha terhesség alatt van egy ilyen gomba a nemi szervnél, akkor szüléskor a gyerek szája megfertözödhet. Vagy késöbb az anya kezén keresztül átterjedhet a gyerekre.

A gyulladás a szájban fehér lepedéket képez. Ha az ember ezt megpróbálja eltávolítani, alatta a nyálkahártya fájdalmas és érzékeny lesz. Ebböl az következik, hogy a babának nehéz enni. Védönöhöz kell fodulni tanácsért.

A baba alatt sokszor kell cserélni a pelenkát, mivel a széklet élesztögombákat tartalmaz és a gyulladás átterjedhet a végbélnyílásra.

Ha az anya szoptat, akkor a mellbimbókat is le kell törölni gombaellenes oldattal, mert akkor a gomba gyerekröl anyára, és anyáról gyerekre vándorol.

A használati dolgok kifözése nem ajánlatos, mert a gomba spórái túlélhetik ezt, míg az õket pusztító baktériumok biztosan elpusztulnak. Éppen ezért a baba játékait is elegendö ecsetelövel áttörölni. Négy-öt nap alatt elmúlik."

Lehet, amiért betegesen higénia mániás vagy, mint ahogy írtad, szegény gombaölö baktériunokat is kiírtottad. :-)).

Jó éjt!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla! Köszi, tündér vagy! Úgy fest, múlik ettől a boraxos oldattól. Amúgy itt is ezeket tanácsolják, ráadásul elég régóta, mert a védőnőnket ugyan nem sikerült elérni, pedig, tegnapra, vagy mára igérte magát - lehet, hogy mi is úgy járunk, mint Kata? - , de a sógornőm, akinek már a legkisebb gyereke is kilenc éves, ellátott jó tanácsokkal, meg anyukám is. Szerencsére ennek a vacaknak olyan az íze, ami tetszik Szabolcsnak! (Én is megnyaltam, szerintem szörnyűKép)
Fulescsacsi
 


Annamari: azért ha már valaki árul akkor biztos találni fogok valahol, hiszen ez a Valaki nem csak a bababörzéből élKépKép, mert akkor felkopna az álla.
Bölcsi: melyik ez a bölcsi Kőbányán??
Hát sajnáljalak így jobb lestzKépKép???
picus
 
 


Picus,
én anno venni szerettem volna egy kirakodóvásáron egy tündéri sapit. Nem volt méretben és kiderült, hogy csak Győrben van üzletük. Hát, ha ilyen messzireis elmész! :o)

Csilla,
megkaptam a mailt, csak nem volt időm még hosszabb lélegzetű válaszra.
Jót mosolyogtam a költözős sztorin. Kép

Vojőr a saját elmondása szerint egy anonim orvos a klinikáról, aki nagyon ritkán, ha felmerül vmi "szakmai" kérdés, akkor segít nekünk és válaszol rá. Kép

fcs,
ne aggódj, lesz ez még ígyse! Majd amikor a szalmonelláról kérdezel... Kép

Solya
solya
 
 


Sziasztok!

FCsacsi! Írtam neked mailt, nézd meg léci!

Csilla! Peti most tom és jerry mániás lettKép Nagyon jókat mulatunk rajta, amikor már előre tudja, mi történik, és utánozza aszereplőketKép Még nem akarta felszeletelni az ujjamatKép

Annamari: Amikor Kőbányán laktam én is hallottam a bölcsiről (talán lila nem?) nagyon jó! Ti hol is laktok???? Itt valahol és pont most költöztök??

Solya! Na ja... a szalmonella...arról én is beszélhetnék.
Képzeljétek, még mindig rám-rámjön a róka-komázásKép De tényleg meg lehet szokni. Most már csak közlöm a családdal: Megyek háyni, majd jövök. (azért kell, mert Peti különben odajön az ajtóhoz hallgatózni és röhögni) - röhögve hányni meg elég nehéz......
Még fél lábon is a három hónapot ki kell húznom. De úgy látszik, vigyáz rám a klányom, mert ha este 5-6 zután rgy falatot sem eszem, egy kortyot sem iszom, nincs gond.....csak én pont most kezdtem el kívánós lenni.....
De egyébként válogatja mit küld vissza: ami drága volt, és nagyon sokat kunyeráltam érte, vagy nagyon jólesett. A sima zsíroskenyeret (most ettem meg egy fél bagettet kacsazsírral, savanyúkáposztával) bezzeg - remélem nem küldi vissza. Tegnapelőtt a fél szál cserkészkolbász nem tetszett.

Peti ma látott egy pici babát, édesen odament, baba baba mondta, és óvatosan megsimizte a kezét (azaz az anorák ujját, mert a keze nem lógott ki)Kép

Egy perc IceBlue-Vojőr témában:

IceBlue fura, ne foglalkozzunk vele.

Vojőr viszont szerintem jó fej, nem csacsog itt velünk, de ha kell, segít. Bírom Őt. Becsületes, sosem mond semmi rosszat, se ellent a mi dokijaink véleményénekKép

Apropó: Drága Vojőr!!!!

Szerinted, és csakis szerinted. Kijött a szeméremdombomon egy (valószínű) sérvecske. (a dokim is látta)A kisfiam 2 éve császárral született. Megnőtt az esélyem az újabb császárra? Én szeretnék rendesen szülni, de ha véletlenül feldobom a talpam, itt marad a férjem két gyerekkel, és akkor tuti visszajárok kísérteni, mert Ő nem tudja egyedül ellátni Őket és hazaköltözne velük a szüleihez. Azt meg, hogy az Anyósom (amúgy semmi különösebb bajom vele, de akkoris) nevelje fel annyukként a gyerekeimet...na azt nem tudnám holtomban sem elviselniKép
Ja, és Neked sincs semmi de semmi ölteted hallott praktikád az émelygésre??? Hallottam már pl: gyömbért kell inni, szóval valami hasomnló...Mert szegény gyerek két napig csendbben van a hasamban egy egy ilyen róka fogás után. Tényleg: biztosan hülyeség, de ettől hogy ott benn ugrál-préselődik szegény, nem lesz baja????
Aztán: a 26. héten egész nap mozognia kell? Vagy elég, ha egyszer legalább érzem?
Még valami: mikortól maradnak meg a babák jó eséllyel (a 40. héten kívül) ha hamarabb születnek?? Mert kezdek parázni.....

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Solya! Köszi a biztatástKép. (Egyszer a férjem kapott szalmonellát az egyik nagyon híres szegedi cukrászdában fogyasztott sütitőlKép. Elég rossz volt kívűlről is nézni, ne kívánd a gyerekemnek! - Tudom, hogy nem kívánodKép)

Kata! Még nem jött meg a leveled, de hát freemailéknél semmi sem biztos... Majd nézegetem.

Szabolcs tegnap teljesen kipurcant, mert itt voltak a bátyámék, és szinte egész nap nem aludt. Ma ellenben éppenhogy csak enni kel fel. Végre van időm mindent megcsinálni!

Fcs.
Fulescsacsi
 


Fcs,
nekem volt benne részem, hogy a 9 hónapos lányom 3 napig nélkülem a Lászlóban, mert én éppenhogycsak betöltöttem a 14. hetet a fiammal a pocakomban. 3 nap után ránk sütötték a bélyeget: szalmonella. Csak akkorra lett neg. a kakija, amikor könyörögve telefonáltam, hogy OK, én értem, hogy nem adhatnak ki telefonon és egyébként is, de lehet, hogy ma megszülök, mert éppen jóslófájásaim voltak. Na erre kiderült, hogy az én drága lányom neg. lett hirtelen. vagy ki tudja??? Ennyit a szalmonelláról. Persze, hogy nem kívánom, csak olyan édesen aggódtál egy kis szájpenész miatt! Kép

Kata,
ti mikor ismerkedtetek meg Ellával? Kép
Ja, és mért halnál már meg egy császár miatt??? Bár csakis vojőrnek címezted, de kérlek, ne mondj ilyeneket! Pozitv hozzáállás, OK? Ígérd meg nekem!

Solya
solya
 
 


solya: ha van weboldala akkor rendelni is lehetKépKép
Tud valaki sajttorta receptet amit könnyű elkészíteni egy menő-manó gyerek mellett isKépKép

Picus
picus
 
 


Kata! Megjött a levél, válaszoltamKép.

Solya! Brrrrrrr!!!!! Már megint az egészségügy rejtelmei... A Lászlóban mi a férjem Hepatitis- leletéért futottunk pár kört... Akkor még Solymáron laktunk, többször be is jöttünk, amikorra mondták, hogy meglesz, de nem volt, majd azt mondták, elküldik a beküldő kardiológus orvosnak, de azóta sem küldték... Végül nagy nehezen telefonon a doktornő megtudta, hogy negatív. Lelet azóta sincs, csak hivatkozási szám...
Amúgy meg szép, hogy aggódom, az a dolgom most, nem?

Fcs.
Fulescsacsi
 


Fcs,
a történet ezen része már 6 hónappal később, az ÁNTSZnél zajlott le. Kép A Lászlóval én meg voltam elégedve, bár a magas épület külső folyosóján szeptemberben egész nap ácsorogni k. hideg volt. Kép
Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Solya! 16 évesen nyáron mentünk két barátnőmmel Gyömrőre meglátogatni a nagy szerelmemet, ott ettünk a helyi snack-bárban hamburgert.Egész éjjel alul-fölül jött minden, a víz is. Lázas voltam, rázott a hideg, majd vert a víz felváltva...Másnap (az egyik lány a szemközti házban lakott) én csak feküdtem a kanapén, jön az Anyukája, (ment dolgozni) hogy ne menjek az Ildihez, mert beteg. Mondom, jó én is. Ildihez eljutott a hír, rábeszélte az Apukáját, Ő ölben áthozta (annyira legyengültünk) és az L alakú kanapén döglöttünk, nyögtünk és röhögtünk egymáson. Csak a WC-n vitatkoztunkKép De utólag, így együtt buli volt. Aztán du megérkezett a harmadik barátnő is. Ő landolt a szivacsonKép
Hát így....Meg valószínű augusztusban a strandon a csokis-tejszínes porcukros goffrytól valami hasonlóm volt...

Ja.... a császárba mért ne halnék bele....Kép Tudod milyen vagyok....na ez nem hipohonderség (vagy hogy a bánatba kell írni), csak a gyerekeimet féltem....Kép ha magamon találok valamit, (kis dudor, stb) már parázok is, mi lesz, ha én elpatkolok. Hülye vagyok na.

Ez a Lászlós dolog nem semmi. Szegény lányod, szegény Te. Emlékszel, mi a kullancs miatt paráztunk pont a terehsségem elejénKép

Picus! ha megtudod a sajttorta receptet, nekem is!!!!!!

Na menek, mert már megint nem igazán vagyok jólKép

Pusza: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Picus!
Az illető a Börzén azt mondta, nincs bótjuk és asszem, a Mini-manóban mondták, hogy nem lehet boltban kapni. Nem értem, miért Kép Azért sok szerencsét a keresgéléshez!

Kata!
Azért azt a talp-feldobást nem adják olyan könnyen... Kép Ne is gondolj ilyenekre! A hányástól meg a babádnak max nagyobb helye lesz, mert eltűni fölüle a gyomrod tartalma Kép

Szalmonella: volt edzőtársam mesélte, hogy tavaly mikor a válogatott edzőtáborozott a VB előtt, az utolsó napon a búcsúvacsorán felszolgált madártej szalmonellás volt. Nagyon durva volt, ahogy mesélte, hogy edzettségi fok szerint dőltek ki a delikvensek: először a könnyűsúlyúak, aztán a normálsúlyú lányok, aztán a fiúk. Aztán bevetették azt a technikát, hogy ültek a vécén és előttük volt a szemetesvödör Kép A szomorú, hogy senki nem indulhatott a VB-n, csak két pasi, akik Szegeden készültek rá, pedig mindenki érem-esélyes lett volna Kép Nagyon rossz lehet, ha egy év munkája így semmivé lesz Kép
Nekem 4 évesen volt részem egy enyhe szalmonella-mérgezésben, de nagyon gyorsan és nagyon kíméletesen végezte a dolgát Kép

Annamari
muter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?