Új privát üzeneted érkezett!

Úszógumi csak 1 méretben volt,11-15 kg-ig.Szerencsére pont jó!

Képzeljétek,a fiúk annyit esznek,hogy 1 hét alatt 2x nem jutott nekem már kaja,mert keveset főztem,vagyis nem gondoltam volna,hogy ennyit fognak ebédelni!
2 kiló zöldbabból kell legközelebb főzeléket főznöm,2 napra.
Vennünk kellett egy hűtőt 3 fiókos fagyasztórésszel,mert már nem fért el a cucc a másikban! :shock:
Lassan leeszik a hajunkat is a fejünkről!Készüljetek!


Pompi,
jó neked,hogy tudtál venni finom sárgadinnyét,én még csak szar keményet kaptam!Cseresznye simán mehet,én már tavaly is adtam nekik.Kimagoztam és leturmixoltam héjastól.
Én férjem füldugóval alszik!!!
Gyerekszigetről még nem hallottam.

Andi
Kép
aanda
 
 


pompomlány írta: Ti minden évben mentek? Hanyadszor?

Pompi :D
igen megyünk a fiúk 2éves kora óta, és ált. 2szer.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


aanda írta:Orsi,
Lili szépen halad a kajákkal!A répát hogyan adod?Nekünk az vált be,hogy hasábokra vágom össze a zöldségeket,és úgy főzőm meg,de csak félpuhára,hogy ne essen szét,így szépen harapják.

általában valamivel együtt főzöm egészben és utána karikára vágom, úgy eszi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Pompi! Te már a sárgadinnyét nyomatod a gyerekeknek? Az nem allergén? Meg nincs is még igazán szezon...

Andi! Én is adtam már epres cuccot Bálintnak, de epret még nem. NEkem a doktornő is azt mondta, majd jövőre. Ültettem is kúszóepret (most kezd kúszni, eddig csak punnyadt a földön :lol: ), remélem jövőre terem majd rendesen, mert nekem az eper a kedvencem!

Alvás: sokszor rám is rámjön, hogy jó lenne a gyerekkel aludni... olyan cuki, ahogy hozzám bújik - bár én külön alszom a nappaliban, Bálint mellettem a kisszobában, a férjem meg az emeleten. :lol: Úgyhogy mi is szeparálódunk rendesen.

Nyaralás: nekem csak terveim vannak, és általában azok is maradnak. :cry: Július 10-ig vizsgázom, majd csak utána szabad erre gondolnom.

dkata
 
 


Pompi,
Ha a tickerhez beírod a születési idejüket, akkor alapból azt írja, hogy 1 évesek,x hetesek, x naposak. Mondjuk én is béna vagyok az ilyesmikhez ált.
Szerintem füstlit már ehetnének, ha nem lenne füstölve. A füstölt cuccok alapból tök egészségtelenek, meg rákot okoznak. Pedig én is hogy szeretem a füstölt mozarellát! De inkább nem veszünk, mert rászoknánk. Mi próbálkozunk minimálisra redukálni a füstölt kajákat.
Szerintem is mehet már a cseresznye, de még én se adtam. S. dinnyét meg görögöt viszont már igen, nálunk is bejön. Bár tegnapig mindig kihányta egy idő után, egyszerűen a legeslegkisebb falatka is nagy darab neki.
Olivér is rászokott a késői alvásra. Mi is úgy vagyunk most, mint Wish-ék, hogy egy alvás kevés, kettő meg sok. Most is alszik. Szerintem fél11 előtt ma se tudom letenni.
A gyerekszigeten voltunk 2 éve a húgom kislányával, tök jó volt, szerintem kivisszük holnap Olivért is. De nem találsz majd nagyon nekik való programokat szeritnem, ha úgy lesz minden, mint 2 éve. De Olivérnek az is jó, hogy elszaladgáll majd a füvön, olyan itthon úgysincs. Ugrálóvárak, vetélkedők, színi kiselőadások voltak, ja meg állatok is, az mondjuk jó egynek!

Andi,
Mi lesz majd, ha éhes kamaszok lesznek?! Úgy hallottam akkor amúgy is farkasétvágyuk lesz!

Kata,
Egyelőre én is csak tervezgetem a nyaralást….
:(
20140901102739
 
 


öööö még véletlenül se vegyétek belepofázásnak :wink:
miért jobb az üveházi dinnye a frissen érő cseresznyénél???
nálam valahogy az idénygyümölcs mindig az üvegházi előtt van - dinnye meg még nincs a kertben, láttam saját szememmel mekkorák most a földeken...

a füstliben amennyi füst van :? én az összetétele miatt nem adom. A füstaroma az nem füst. (Ok, tudom rá van írva, hogy füstötl,d e ha tényleg az minek van benne aroma is? :roll: )
füstölteket mi eszünk, nem hiszem, hogy pont ebben a mennyiségben fog rákot okozni...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
cseresznyét csak azért nem adtam, mert az nem olyan, ami szétomlik a szájában, Olivér meg nem eszi meg, ami drabos. Azt tuti főleg kihányná. A dinnye meg nekem olyan egészségesnek tűnik. Bébiételben már kapott olyat, amiben van mango (pl. Humána-vmi gyümisnevű ), úgyhogy a dinnye meg akkor olyan alap - nekem. :lol:
20140901102739
 
 


Lili!
Én a kajás részhez azért nem szólok hozzá mert én a hat hónapos hozzátáplálásnak vagyok a híve. :)

Pompi!
Szeritem nagyon sok helyzetben lehet használni az utazóágyakat én nem bántam meg a beruházást. Mi pl. ha megyünk a dédihez (ő is vidéken lakik) hiába reggel megyünk este jövünk visszük mert ebéd után abban alszanak. Nekem is jobb meg nekik is hogy nem egy sima ágyon ott nem merném otthagyni őket és csak a szenvedés menne az elalvással. Meg hát anyósék (szerencsére) messze laknak oda mindig kell.

Andi!
Na enyémek meg alg esznek ketten ezsnek meg egy bébiételes üvegnyi kaját (én főzöm csak a méret miatt írom). Balázs sokszor megeszik három falat kenyeret reggel és délig köszöni elég volt. Pedig nem kap csak egy deci teát amúgy csak vizet és almát tízoraikor. Szóval nassi semmi....

Na akkor lehet én is beruházok két úszógumira. :)

Hajni!
Nem hallottam a füstöt kaja és a rákos összefüggésről megmondom az őszintét, de nem gondolom én sem hogy az a mennyiség amit megeszünk gáz lenne.
Az Orsi által írt adalkékanyagok m iatt adok pont csak két hetente de egyszerűen ha meglátják kérik.... nem fél kilót esznek meg nem hiszem hogy bajt csinálok.

Pompi!
Hát nem tudom konkrétan mi indokolná hogy ne egyenek füstlit... nem minden nap eszik de mondjuk két hétben egyszer igen. :)
Csereszne meg megy mehet nekik!

Epret idén én sem adok még nekik, de vannak a boltban a hippnek is epres cuccai azt lehet mert csak a húsa van. Adhatod ha meghámozod én inkább várok egy évet mint hámozak :):) :roll: :roll:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy az normális (szerintem nem igazán) hogy Áronkám éjjszaka is többszőr felsír, és emellett is képes arra, hogy nappal már nem hajlandó délelőtt alaudni, és ebéd után is jóformán csak 1,5 órát alszik, de ezt is úgy hogy a második felét már csak velem a nagyágyban! :cry:
és este is csak sírva alszik el, este kb. 7-kor, és persze 2-3 óra múlva már sír, de volt már olyan is hogy 3/4 óra múlva :cry: .

Orsi
egyszer leírnád hogy te mit adtál a fiúknak és Lilinek a hozzátápi kezdetén mondjuk reggelire? Mert én a múltkor kérdeztem a dokinéninket, hogy mi lenne ha nem a bolti dobozost adnám neki, hanem én csinálnám, erre közölte hogy a boltiban van sok vitamin ami az enyémben nem lenne, és mivel már kevés az anyatej, és tápit nem hajlandó enni, így a boltit adjam neki.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
nekünk a reggeli nagyon sokáig tejpép volt, akkor lett váltás, mikor a kenyeret már megették értékelhető mennyiségben.
Lili reggel csak szopik. 10órára kap valami gyümölcsöt, ebédre vagy szopi vagy valami kaja, és utána ált. csak szopik délután.

Hajni :D
jah, értem.
Lilinek én csak kimagozom a cseresznyét és megeszi maga. 1 maréknyinál többet ő sem kapott még, mert féltem a pociját.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi,
Azt hittem, hogy köztudott, hogy a füstölt ételek tök egészségtelenek és hogy rákot okoznak. Persze, nyilván nem kéthetenkénti pár falat az a mennyiség, ami rákot okoz, meg szerintem annyi nálunk is becsúszik majd, de azért én próbálom kerülni és a füst nélküli változatot megvenni.

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath= ... 2935041175


„…A zöldségeket lehetőleg nyersen vagy párolva fogyasszuk, és ügyeljünk az ételek elkészítésére – ritkán együnk nyílt lángon sütött, grillezett vagy füstölt ételeket, és kerüljük a magas hőmérsékleten, zsírban sütést, mert ilyenkor rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel…”
(Egyél a rák ellen! Nők Lapja Cafe )

„…A hús fehérjéinek pörkölésekor, illetve a füstölés során is rákkeltő anyagok keletkeznek. A füstölt ételek karcinogén hatásának tulajdonítják a gyomorrák kialakulását…”
(Dr. Magyari Károly: Táplálkozás, életmód és rákos megbetegedések)

Erika,
Alvásügyben sajnos nem én vagyok, aki tanácsot tudna adni! Szerintem is jó ötlet a reggeli tejpép. (Nálunk is ezer éve tápi van pépesítve kanállal odaadva. )

Orsi,
Hát nem tudom, mi mikorra jutunk el oda, hogy meg tudja enni a cseresznyét darabolva vagy akár egészben… Ügyes Lili!
20140901102739
 
 


aanda írta:Lassan leeszik a hajunkat is a fejünkről!

ez ari volt!! :lol:

icsilya,
az jó! :D 2x egy nyáron! Én is visszavágyom!
A s.dinnyét apukám hozta... hagytam volna megfonnyadni???
De jó, h Lili még mindig ennyit szopizik! Nekem már mindez olyan távolinak tűnik, érdekes... pedig kb. másfél hónapja hagytam csak abba...
Cseresznyét én is egészben gondoltam... El tudom képzelni, h eszik! Azé' kérdeztem!

zsebi,
akkor nem lesznek nagyevők! Hát kg-sak most?

hajni,
én is hallottam, h a füstölés, mint eljárás egyáltalán nem egészséges. Ezért csodálkoztam a füstlin, mert valahol ugye azt olvastam, h párizsit, virslit csak 2 éves kor fölött adjunk eleve...
Nnna, a'sszem sikerült csiszolni a vonalzómon! Az volt a gond, hogy az egy évesekét nyomtam be, holott már ugye a kettőt kellett, mivel a felé közeledünk... (milyen furcsa!) :?
Mintha azt olvastam volna, h két olyan sátor is van a szigeten, ahol van bébi-foglalkoztató. De amúgy enyimek is simán elvannak a nézelődéssel! Imádják a nagyobb gyerekeket figyelni!

Náthára mit szoktatok adni a gyerekeknek? (köhög is)

Nekem meg a derekam nyavalyáskodik megint... :(

KépKép
pompomlány
 
 


zsebi-> hát= hány

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. :oops: Dani iszonyú hisztiket rendez öltöztetésnél. Itthon még csak hagyján, mert valamennyire le tudom kötni a figyelmét, dumálok, énekelek vagy adok neki vmi játékot. A gáz az, amikor a dokinál vagyunk tanácsadáson és babaúszáskor öltöztetésnél. A dokis öltözködést még meg is tudnám magyarázni, hogy azért van mert tudja, hogy macerálni fogják, sok az idegen fehérköppenyes stb. stb. Viszont járunk hetente babaúszásra és és iszonyú amit a gyerekem cirkuszol és csak ő senki más. Van egy néni, aki segíti vetköztetni és öltöztetni a babákat, amíg mi is öltözünk. Szegény ... :oops: :oops: :oops: A gyerekem torka szakadtából ordít, persze sehol egy könnycsepp és amint átadja a néni a kezembe a gyereket, abban a pillanatban abbahagyja a kiabálást és semmi baja, ha ismét visszatesszük az öltöztetőre újra kezdi. Ja, és a vízben imád lenni, tök jól elvan, semmi sírás, tehát nem ezért hisztizik.
Lehet, hogy azért csinálja, mert ott nem játszunk öltözés közben és gyorsan kell haladni?
Mit tudok tenni szerintetek? :roll: Hagyjam rá, egyszer majd csak rájön, hogy ... :roll: Van valakinek tapasztalata? Esetleg szakirodalom? Nem akarom elkényeztetni. Úgy gondolom neki is meg kell idővel tanulnia a világ dolgait.

Köszi! :)

Jud

Kép
jud71
 
 


Pompi :)
én nem mondtam, hogy hagyd megfonnyadni, de gyereknek - ilyen picinek - én nem adnám még.
Nem nyáron megyünk 2x hanem egy évben :) mi tipikusan tavasszal és ősszel szoktunk menni, mert nincs tömeg, és mindig vas-péntekig, mert akkor nyugisabb.

Náthára én semmit nem adok.

Jud :)
szerintem hagyd rá:)
Lili most a pelusozáskor cirkuszol, de csak nekem, apának nem... majd kinövi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Hát nekem nem volt köztudott :)
De mostmár tudom. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jud!
Én is ráhagynám mást ugysem igen tudsz csinálni. :):):)

Pompi!
Balázs 9 (76 cm) Eszter 9,5 kg (79 cm). Egy hónapos adatok de sokat nem nőtek ill híztak szerintem. A ruhákon nem veszem észre egyáltalán hogy valami rövidebb lenne 80-as ruhákat hordunk ill. Balázsnak van egy két 74-es is ami amúgy nagyobb mint a sima 74-es. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


múltkor volt szó a michelin cockpit ülésről, most kijött az adac tesztej:
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... eID=217557

az abszolút nem ajánlott kategóriát sikerült megnyernie.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

én kérdeztem a múltkor a michelin ülést. azóta megnéztem személyesen a brendonban, nagyon gáz, az eladó azt mondta, meg ne vegyem. úgy lehet dönteni az ülést, hogy a fejrész meg ott marad.

azóta vettem már egy maxi cose-t, nagyon szuper, és 30 ezerrel volt olcsóbb, mint a michelin lett volna.

Kép
zsuzsi73
 
 


melyik maxi-cosit vetted meg?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Zsebi ! :D Köszi! :D igen, azt hiszem nincs más választásom :(

Dobok egy képet Daniról, azt hiszem még nem mutattam :oops:
Egy bandzsítós, nevetős Kolpingos kép.
Mi egyébként most bioházat béreltünk, nekünk eddig ez jött be a legjobban. :lol: Kép kicsi mosoly

Kép
jud71
 
 


Maxi Cosi Priori XP

És olyan jó, kényelmes, Olivér egyből elaludt tegnap, ahogy elindultam a kocsival. Eddig a hordozóban utazott, már csak kínlódás volt, izzadt benne+kicsi volt a hely.

Az egyik ismerősömnél láttam tegnap, hogy a gyerek ül ugye hátul, és előtte a fejtámlához van rögzítve a dvd-lejátszó. és csak úgy nézte a mesét (2,5 éves gyerek)
úgy megtetszett! én sokat fogok egyedül utazni Olivérrel, biztos jó szolgálatot tenne egy ilyen lejátszó.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:úgy megtetszett! én sokat fogok egyedül utazni Olivérrel, biztos jó szolgálatot tenne egy ilyen lejátszó.

a prori xp egy jóülés.
ez a dvd lejátszó szerintem annyira nem jó ötlet, vagyis én nem vagyok tv-párti.

Lilinek holnap megjön az új ülése, úgyhogy kikerül hordozóból - bár még elfér benne simán -.
A fiúk új ülése is úton, de annak még kell szerintem 1-1.5 hét.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jud!
Nagyon aranyos a kisfiad :)

Zsuzsi!
Csak kíváncsiság mennyiért bírják vesztegetni ezt a DVD-s cuccot?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Jud :D
nagyon édes ez a fiú,és nem is állnak keresztbe a szemei :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zseboroszlán írta:Csak kíváncsiság mennyiért bírják vesztegetni ezt a DVD-s cuccot?

az egyszerűbbek 30 körül kezdődnek.
a fejtámlába épített, hifire kötött meg 200e kb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
köszi :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


jah, akartam még írni :)
még mikor sokan terhesek voltak tavaly nézegettük a quinny mura 3-at.
Pénteken a Brendonban volt 1, megnéztem.... álom az a kocsi.
Nagyon tetszik még mindig. Bár nehéz ez kétségtelen, de nagyon fordulékony, abszolút döntjető.
Jópofa.
(a 379 eurhoz képest azért mellbevágó a 129e ftos ára itthon)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi

18 ezer a dvd lejátszó.

persze, én se akarnám ész nélkül használni, de egy többórás úton, ha nyűgös és pl. nem akar aludni, biztosan jól jönne.

Orsi

milyen ülése lesz Lilinek?
Mik most a paraméterei? Lilinek mindig hasonló paraméterei voltak, mint Olivének - amikor ezekről írtunk.
Olivér 8600 gr. 76 cm.
nem fogja elérni 1 éves korára a 10 kg-t.
(tudom, Te 2 évesen voltl ennyi :D )
Az ismerős korabéli babák már mind 10-11 kg súlyúak.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
szerintem ha már nagyobb - amikor lekötné a TV -, akkor már simán megkerülhetőek a nyüglődések.

Lili 8 kg körül van, ezer éve nem mértem, majd a héten csüt. megyünk védőnőhöz, akkor megmérik.
és kb. 70-71cm.

britax Multitech ülése lesz, ez 4 éves korig (25kg) háttal beköthető:
http://www.britax.se/multitech08.htm

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, a zöld színű lesz

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


miért háttal kötöd be? úgy biztonságosabb?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:miért háttal kötöd be? úgy biztonságosabb?

igen

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

ez az ülés mennyibe kerül?

Kép
zsuzsi73
 
 


itt vannak töréstesztvideók:
http://www.rearfacing.co.uk/gallery.php

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ezt meg minden be nem kötött gyerek szülőjének megmutatnám:
http://www.youtube.com/watch?v=HZFMmNqC ... re=related

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

ez az ülés mennyibe kerül?

ez 350 eur volt, a fiúknak másmilyen van, az 200 eur volt. de ez az újabb modell.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

szuper Lili ülése!

gondolod, hogy van olyan szülő, aki nem köti be a gyerekét?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:gondolod, hogy van olyan szülő, aki nem köti be a gyerekét?

most viccelsz?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Megnéztük ezt az uj szállodát,Sárváron a Hotel Spiritet.
Isteni volt! :D



Next:
Elbénáztam az egészet! :oops:
Ugyan is irtunk(apa) neki és a zip kodot elirtam (a mai napig nem tudom hogy) és ezért fogadta el a cimet és a többi adatot!
Akkor este amikor rendeltem Marcikának a Crocs papucsára rendeltünk cuccokat amerikábol meg mindenhonnan...és a keresövel eljutottunk a nexthez mert náluk is van!Gondoltam megprobálom....és ment minden mint a karikacsapás!
Amikor levonta a kártyám akkor már azt hittem sinen vagyok!
Igazábol azért is irtam le ide mert ugy voltam vele hogy vagyunk kb 5-6-an akik redelünk és ha nekem sikerül majd akkor én mindenkinek megrendelem .....és ha megjön egybe az összes akkor szétküldtem volna mindenkinek!Én keresni ezen nem akartam és pénzbe sokkal jobban jöttünk volna ki!! :(
De hát elbénáztam! :oops: :(

Dvd:
Nekünk van az autoba.Sokszor jo szolgálatot tesz föleg ha nagyon messzire utazunk mert eltereli a gyerek figyelmét a hányingerröl! :?
Marcikám hányos és ha nézi a filmet akkor nincs baj!
Hordozhatot is vettem mert a repülön nagyon jo!
Pici kis táskában van és teszünk be egy-két filmet és azt nézi a repülön és jobban megy az idö!
Én sem vagyok tv párti de könnyebben megy az idö a kocsiban is és a repülön is mesenézés közben! :roll:
Egyébként az auchan-ben vettem valami 20 ezer ft körül volt!
Ilyen neve nincs de már évek ota megvan!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsebi,
húúú,milyen keveset esznek a gyerekeid!Dehát úgysem tudsz mit tenni!Enyémek annyira önnállósodtak,hogy csak nehezen fogadják már el a kanalas kaját,ill.közben az Arni a kanalával ügyeskedik,Márk a kezével maszatol.Olyan édesek!
Most azzal játszanak,hogy a kiságyakat ide-oda tologatják,így keskeny járatok keletkeznek,és ezekben fogócskáznak,bújócskáznak! :lol:

Erika,
sztem fogzás!!!Én már ilyen esetben Panadolt adtam!

Hajni,
a cseresznyét még össze kell nekik turmixolnom,mert a héja feltapad a szájpadlásukra.Nem baj,ha Olivér még nem eszik darabosat,enyémek is nemrég kezdték,arra meg kell érnie a gyereknek!

Pompi,
köszi! :lol:
Náthára én sem adok semmit sem,csak tengervizes orrspray+orrszívás.

Jud,
Dani gyönyörű!
figyelemelterelés.Én énekelek,és hülyéskedek,ha hisztiznek!

Zsuzsi,
kisfiad méretei teljesen jók,ne hasonlítgasd össze mással,fölösleges.Minden gyerek más,szerencsére.
Dvd jó ötlet.Én akkor tudom csak elképzelni,ha majd 3-4 év múlva elmegyünk velük a horvátokhoz.

Anikó,
szuper,képeket raknál?

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda,
Úgy hasonlítasz ezen a fényképen egy ismerősömre! Mindig a’sszem, vele beszélgetek, mikor rád nézek…bár neki egy kislánya van, nem ikerfiai.

Zsebi,
Nahát, akkor még nagyobbak is Norinánál! (ő 73 cm és 8080 gr). (Bencsi 12700 gr és 79 cm.) De érdekes, hogy Eszti a magasabb!

Jud,
Milyen ismerős ágynemű!!!
Jaj, ne is mondd, nekünk is vissza kéne menni a szemészetre! Bár azt mondták, h nincs baj Bencsi szemével, mert csak a formája ilyen… hát nemtom, nem győztek meg teljesen! (és egyébként ez bennem is a Kolpingos képek után merült fel…!)
A pelenkázón töltött idő nálunk sem egyszerű, hiába, h csak 2 perc az egész.
Norina meg tegnap a Tescot ordította végig. Az elején még próbáltam ide tenni, oda tenni, de aztán már nem is foglalkoztam vele, olyan szörnyű volt. Az emberek is viccesek voltak, bíztatták: hangosabban, hangosabban! Csak a férjem van kiborulva, h ilyen hisztis lánya van…?!?

Zsuzsi,
már nem is tudom, hány hónapja figyel a szekrény tetején Bencsi új ülése! Mikor szánja rá magát Apa, hogy bekösse… nemtom…
A DVD-s cucc nekem is kicsit ijesztően hangzott – bocs, h belepof – Én emlékszem, gyerekkoromban mennyire imádtam kocsiban utazni és teljesen jól elvoltam a nézelődéssel!

Anikó,
Szupi lehetett Sárvár! Volt medencézés meg minden? Szóval ti csak ilyen „gondolok egyet és irány a nyaralás”-típusú család vagytok?

Kérdés:
Mit tudtok, mennyi idős kortól esznek majd a gyerekek önállóan kanállal?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :)
mit értesz önálló evés alatt? :)
kicsit maszatosan vagy már emberi módon?

én 1 év körül adtam kanalat a fiúk kezébe, és 1.5 éves korra ettek már mennyiséget, viszonylag tisztán 2 év körül. Előke több mint 2.5 évesen került le róluk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili uzsonnára megevett 1 szelet toastkenyeret, gépsonkával meg margarinnal.... csak lestem :shock: :shock:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Végén a lányod már teljes menüket fog enni. :):)

Andi!
Enyémek is most bújocskáznak kergetik egymást. Balázs pl. ma 10 percig ült néma csendben a függöny mögött várva hogy keressük már meg Esztivel. :)


Pompi!
Igaz hogy kisebb Norina de majd fél év van közöttük. :):)
Nekem mindig is Balázs kisebb volt születésnél elvileg Eszti 49 Balázs 43 cm bár én azért az egyforma ruhákon nem vettem ekkora különgséget észre.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Andi
fogzás: a dokinéni szerint annyira még nem jön (még sajna 1 db sincs), hogy ettől ne tudna aludni, lehet benne valami, mert ő eddig még 1db éjjszakát sem aludt át sajna! úgyhogy ez nála nem csak a fogzás miatt van.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Pompi

miért ijesztő a dvd?
én meg arra emlékszem, hogy gyerekkoromban (sőt, 17 éves koromig, amíg jogosítványom lett), bárhova mentünk, végig hánytam az egész utat. mindig. nem élveztem soha. és hátul a mai napig nem tudok ülni, csak utasként.

Na, mi gyorsan rászántuk magunkat az új gyerekülés bekötésére, mert a hordozóban nagyon nyűglődött már. Az új ülésben meg úgy ül, mint egy trónon, egy hangja nem volt, nagyon élvezi :D

Orsi

nagyon ügyes Lili, ti tényleg átugrottátok a pépes korszakot :D
milyen gépsonkát teszel a kenyérre? és rendes bolti toast kenyér?
nálunk a mai napig az van, ha egy pici kis darab bele kerü, öklendezik Olivér.
El se tudom képzelni, mikor lesz ebből darabos kaja.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
a gépsonka berger márkájú (sparban szoktam venni), nincs benne ízfokozó, és a tartósítón kívül semmi adalék.
a toast az bolti, de bio.
(a toast puhább mint az én házi kenyerem, sokszor van itthon, mert Levi nagyon szereti a pirított kenyeret)

darabos kaja: nagyon sok gyerek van, aki vagy pépeset eszik, vagy már darabost, a legtöbbje a pépesben kevés darabos kajától öklendezik.
A darabost próbáld olyannal, amit kézbe tud venni: kölesgolyó, kenyérkocka, vagy kenyérhéj... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda
jót nevettem a nagyétvágyú gyermekeidről szóló beszámolódon :)

DVD - hát kocsiban szerintem beszélgetés, éneklés, móka kacagás lenne a jó... De én is hányós voltam, szóval tudom, hogy ez nagyon rossz...

Anikó
Hotel Spirit? Az csúcsjó helynek néz ki. Nők Lapjában van mindig prospektus, szoktam csorgatni a nyálam :)

Orsi
Örülök, hogy Lili beindult - 1 éves korára :)

Nekünk sűrű hétvégénk volt, 35 fő jött hozzánk szombaton, 3kor égszakadás, füldindulás, villámok, áramszünet, nagyon gázosan indult, de aztán jó buli lett, vasárnap meg keresztelőn voltunk. Zalán nagyon jól bírja a programozást, tündérvirág.
Utcánkban van egy 8 hónapos bárányhimlős ismerősöknél, most nagyon figyelem Zalánt. Vasárnap megyünk Sümegre, szóval most nem kellene semmi ilyesmi.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi!
Nem semmi Lili! :lol:
Egyébként szuper jok az ülések!
A britaxot én is néztem a brendonba most amikor vettem a keki babakocsit mert volt babakocsiban is! Kép
Nagyon szuper volt és kissebb is mint a TFK csak ez jobban dönthetö azért is döntöttem mellette!

Pompi!
Nagyon szuper volt a hely és a viz is szuper höfoku volt igy kopoltyunk nött a végére! :lol:
Vettem a corába felfujhato "rendörautot" de nem kétlyukut mert az tényleg fenntartja a gyereket a vizen hanem egy másik fajtát és azt élvezte!De jobban tetszett neki amikor dobálták! :shock: :lol:

Emma!
Nem semmi vendégsereged volt! :shock: :D
De akkor jo kis buli kerekedett! :D

Zsebi!
Nagyon édes lehetett Balázs ahogy elbujt! :lol:

Andi!
Képeket majd áttöltöm és teszek!
Egyébként a szállodárol nem nagyon csináltam csak Ágoston maszatosan,meztelenül,üllve,állva......és ua Marcikárol! :oops:
Komolyak a fiuk hogy ilyen jol esznek! :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: