Új privát üzeneted érkezett!

Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel:

Tamara!

Kép


Kristóf!

Kép

Anita
putyu
 
 


Mindenkinek! :D :D

Tiéd a nap

Nem tudom neked adni a napot
De tudok adni egy pillanatot
Mikor megállíthatod a rohanó időt
Kiszakítva belőle minden erőt

Nem tudom a napot neked adni
Sugarával meleget árasztani
De elküldöm neked szívem melegét
Áldásként küldöm, legyen a tiéd

Nem tudom a napot adni neked
De adom a szeretetemet
Ha fontos neked, kezedbe veheted
Ha megérintett, magaddal viheted

A napot neked adni nem tudom
Hiszen nincs is saját napom
De van egy kis lángom, csak neked
Amely szeretetedért tőlem egy köszönet

Anita
putyu
 
 


Tami, nagyon boldog szülinapot neked!
Kép

Andi
idna
 
 

 
 

Anita,
ez nagyon szép :!:

Andi
idna
 
 


Tami!

BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Kép

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Csajok!

Csak egy gyors kérdés erejéig jöttem :oops: :

Vecsésen hol lehet szerintetek frissen darált mákot kapni? (darálóm nincs :( ...a csomagolt darált nem igazán jó :? ...viszont valami mákos akármit szeretnék enni :P ...)

Puszi!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Nem is tudom hol kezdjek bele...nagyon sok a lemaradásom :oops: :oops: Gondoltam dobok fel néhány képet, de nem enged a babanet :evil:

Állandó időhiányban vagy lustaságban szenvedek :oops: :roll:

Boginak tegnap volt az oviban a néptánc bemutató, ügyes volt :D A szerelmével táncolt, akivel már egyeztettek, szeptemberben esküvő lesz :lol: :lol:
Botond ma volt oviban :D Nagyon várta, már tegnap mindenkinek mondogatta: holnap ő is megy oviba! :D :D Reggel is nagyon lelkes volt, vigyorogva ment és simán ott maradt :D ebéd után mentem érte, semmi gond nem volt vele :D Kérdeztem tőle, hogy mit csinált az oviban? azt válaszolta: Játszottam és ettem :lol: :lol: Gondoltam biztos jól elfáradt és milyen jól fog aludni...hát tévedtem, úgy fel volt pörögve, hogy egyáltalán nem aludt :? De jó kedvű még mindig :)

Ildi,
szegénykém..jól kifogtátok ezt az időt :evil: Azért majd mesélj, hogy telt :!: :)

Büdöském,
csak arra gondoltam, hogy öröm volt a társaságom :wink: :lol:
Egyébként meg ismersz.... kötözködés volt :oops: :)
Én örültem Nektek! És főleg annak, hogy végre szemügyre vehettem a híres szoknyákat :lol: Nagyon jók lettek! Ügyes vagy :!: :!: :!: :lol:

Andi,
szépek a gyerekeid :D és tényleg hasonlítanak egymásra :D
Hová lettek a vonalzóid?

Dénesandi,
sikerült medencét venni? Birta addig a kiképzést Laura?

Kata, Évi,
azért ide is kiírhatnátok mikor merre tologatjátok a babakocsit :wink:

Évi,
tettem volna képet, fiúsat is :wink: de nem engedi.... :evil:

Kata,
az a "pornóskép" :lol: :lol: :lol:
Nincs egy ismerősömnek sem mózeskosara :( Én mondjuk nem tudom elképzelni, hogy abba biztonságosan be lehet kötni a gyereket...én inkább a hordozóba vinném....

Adri,
kérek képet, ha van időd, arról a kis nagyétkű :lol: Dóra babáról :lol: :lol: :lol:

Kriszti,
gratula Kevinnek :!: :!: :lol:

Tia,
Üdv itt! :lol: Sikerült az orvosválasztás?

Reni,
Mi lett a laboroddal?

Gyöngyi,
köszönönet mindenért :!: :lol: :lol: Főleg a még meg nem történtért :!: :lol: :lol:

Katus,
sikerült mosógatógépszerelőt találnod? Nem jut eszembe az utca név, de Szamosi és fia...telefonkönyvben benne vannak, mit csinál, nem csinál a gép?? Ancsis képek.. :lol: :lol: Vonalzós...tiszta nagy lány :lol:

Ibolya,
nem is meséltél, hogy teltek a napok Encsi nélkül :?:

Anett,
rendeltem én is folttisztítót, mi az amit kiszed a gyümölcsfolton kívűl?

Judit,
örülök, hogy megoldottad magadban az oltáskérdéseket :D

Anikó,
szépek a rózsáid :roll: :lol: És hiányoznak a képeid :!: :!: :!:

Remélem nem hagytam ki senkit :oops: :oops:
Jövök még képekkel, ha enged.....

Kellemes hétvégét mindenkinek!!

Anita
putyu
 
 


Évi,
holnap a piacon...nénikék szoktak árulni :)

Anita
putyu
 
 


Vagy darálok neked szívesen :wink:

Anita
putyu
 
 


Na jól elijesztettem minkenkit! :oops: :cry: :cry: :cry:

Anita
putyu
 
 


Origos cikk:


Minden gyerek és minden szülő természetes igénye, hogy minél több időt tölthessenek együtt - s az együtt töltött időből lehetőleg minél többet játékkal tölthessenek. Amikor azonban mindkét szülő visszatér a munkába, és a gyerekek számára is elkezdődik a bölcsőde, majd az óvoda időszaka (nem is beszélve az iskoláról), egyre nehezebb lesz helye szorítani ezeknek a közös, önfeledt pillanatoknak. De meg kell találnunk őket. Játéktippek, tízpercekre.




Ismerjük fel időben!


Amíg egész nap a picivel lehetünk, úgy érezzük, miénk a világ, bármikor letelepedhetünk mellé, édes "semmittevésben", bármikor játszhatunk együtt. Éppen ezért sokszor halogatjuk is azt az édes semmittevést: még főzünk, még elmosogatunk, még ezt kell, még azt kell csinálnunk. Hogy mekkora kincs - a közösen töltött idő - birtokában voltunk, sokszor csak akkor ismerjük fel, amikor újra dolgozni kezdünk, akár önként, akár kényszerből tesszük ezt.




Amikor beindulnak a mindennapok, a bölcsőde, óvoda és a munkahely között sokkal kevesebb tér és idő marad a közös játékra. De ha kihasználjuk a percekben, félórákban rejlő titkokat és lehetőségeket, összességében sokszor többet játszhatunk ilyenkor, mint az együtt pergetett napok alatt.

(Az alábbi játékok természetesen nem csak a dolgozó szülőknek szólnak. Azért hangsúlyoztuk a "rohanó élettempót", mert legtöbb esetben amellett is bele kell és bele is tud férni a gyerekkel együtt töltött, fejlesztő vagy spontán játék a mindennapokba.)

Játékok két- háromévesekkel

Kicsi, nagy. Kérjük meg, keresse ki a legkisebbet és a legnagyobbat - a macik, a kanalak, a könyvek, a cipő, a gombok, stb. közül.

Konyhában gyakoroljuk a formákat - tegyünk ki elé műanyag, esetleg fém konyhai eszközöket, majd - például amíg mi főzünk - kérjünk tőle különböző formájú dolgokat; keressen kör alakú, szögletes, háromszög alakú dolgokat (tányér, különböző kanalak, merőkanalak, szalvéták, poháralátétek, stb.).

Szórólapokból, hirdetési újságokból vágjunk ki képeket együtt. Boltos játéknál ezek is lehetnek az árucikkek, egy táska segítségével levelek, a gyerek pedig a postás.

Vakvezetés. Kössük be a szemünket egy sállal, és "menjünk vendégségbe" magunkhoz. Kérjük meg, vezessen végig a lakáson, és mesélje el, hol mit látunk, mikor kel kikerülnünk valamit - hiszen nem látunk, és nem ismerjük jól a szobákat sem. Utána szerepet is cserélhetünk.

Lyukvarrás. Egy vastagabb kartonra rajzoljunk fel egy egyszerűbb sémát (ház, cipő, kutya, csillag), és lyukasztóval készítsünk rá lyukakat egymástól körülbelül 2 cm távolságra. Egy madzag vagy cipőfűző egyik végére kössünk csomót, hogy ne tudjon átcsúszni a lyukon, majd adjuk neki, hogy fűzze be a lyukakba - ha szépen sorban halad, lassan kirajzolódik, felismerhetővé válik a minta. (Nagyobbakkal lyukasztás helyett varrni is próbálhatunk: egy zsákvarró tűvel és vastagabb cérnával próbálhatjuk elővarázsolni a megrajzolt formát.)

Zsákbamacska. Tegyünk egy pléd vagy törölköző alá, vagy (lehetőleg papír- vagy textil-) zacskóba különböző játékokat vagy apróbb hétköznapi használati tárgyakat. Nyúljunk bele, fogjunk meg egy tárgyat, írjuk le, milyennek érezzük, és próbáljuk meg kitalálni, mi lehet az. Aztán cseréljünk: nyúljon bele a gyerek, és próbálja meg kitalálni ő, mi van a kezében. Kisebbekkel előre megnézhetjük, mit teszünk bele, nagyobbakkal választhatunk több tárgyat is, vagy próbálkozhatunk úgy is, hogy nem tudja előre, miket pakoltunk a zacskóba.

Készítsünk könyvet. Tűzőgéppel tűzzünk össze 3-4 lapot (nem kell nagy méretű), és kérjük meg a gyereket, rajzoljon, "írjon" bele, ez lesz az ő könyve, majd "olvasson" nekünk fel a könyvéből. Ugyanígy összefűzhetjük azokat a lapokat, amelyekre az újságokból kivágott (kitépett) képeket ragasztotta, így készíthetünk saját autós, nénis, zöldséges, bármilyen könyvet is.

Készítsünk kirakós játékot. Kidobásra szánt képeslapokat vágjunk kezdetben 2-3 darabra (ha megtetszik neki a puzzle, lehet ezeket bővíteni is), és rakjuk össze a képet.

Készítsünk másolatokat zsírkrétával. Tegyünk egy papírlap alá fémpénzt, söröskupakot, kulcsot (apró, lapos tárgyakat), satírozzuk át őket, és nézzük, hogyan rajzolódik ki a mintájuk a lapon.

Ha van 15-20 percünk, készítsünk akadálypályát a lakásban. Mondjuk el, hogy el kell jutnia egyik helyről a másikra, de csak a kijelölt útvonalon haladhat. Állítsunk fel néhány széket, ami alatt át kell bújnia, fotelt, amin át kell másznia, lógassunk lufit a plafonról, amihez nem érhet hozzá, stb. Kitalálhatunk egy kerettörténetet is, hogyan menekül például a bárány a farkas elől, hol a cél, miért kell kikerülni a lufit. Gyakorlott menekülőknek nehezíthetjük a pályát; mérhetjük az időt, tehetünk a fejükre egy kalapot vagy köthetünk madzagot az asztal vagy szék lábai közé, hogy alacsonyabban kelljen átbújniuk. (Közben végig figyeljünk a biztonságára!)

Telefonáljunk egymásnak. Vegyünk a kezünkbe (akár játék, akár valódi) telefont, "csörögjünk", mutatkozzunk be, kérdezzük meg, kivel beszélünk, hogy van, mit csinál éppen - vezessük rá, hogyan tudunk telefonon beszélgetni -, majd köszönjünk el.


http://www.babazo.hu/

Anita
putyu
 
 


Megyünk ma kézizni!!! :lol: :lol: :lol:

Anita
putyu
 
 


Köszönjük, hogy gondoltatok ránk!!!!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Tami, anett
kállai
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almi 2011.02.21 16:01-kor.
almi
 
 


Évi!

Múltkor én sem kaptam sehol pedig mákos gubát akartam csinálni :evil: . Így Pesten vettem előre darált csomagoltat, hát majd meglátom milyen.

Anita!

Ez jópofa :)

Most apa viszi kézizni a Tamit mert nekem 2 napja eszeveszett módon fáj a fejem és nincs lelkierőm szaladgálni így.


Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Sajna visszaolvasni nincs időm, így nem tudok személyesen reagálni. Boccsi!!! :oops:
Csak szelektíven olvasom, azt, amit nekem címeztek! Köszönöm mindenkinek a hsz-t!
A helyzet az előző hsz-em óta elég drámaira változott. 3 napja alig bírunk vele, szinte egész nap sír, alig alszik. Még jó, hogy a Zoli itthon van, különben már nem bírnám, szinte lehetetlen pihenni mellette. Ha végre el is alszik, kb 15-20 perc múlva vérfagyasztóan fájdalmasan felüvölt. Majd teljesen kifeszülve dobálja magát, közben a lábait rángatja felfele, majd újra megfeszül, és közben iszonyatosan sír. A legrosszabb, hogy nem tudunk neki segíteni, és nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry:
Próbálom maszírozni, tornáztatni, de ezek is csak rövid időre segítenek. Próbáltuk az infacolt, de egyenlőre nem igazán segít. Javasolták ma a Sabsimplexet, lehet, hogy a jövő héten azt is kipróbáljuk??? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata :?: :?:
Tegnap már szinte 1,5-2 óránként szopizott, mert már annyit sírt a napokban, hogy teljesen ki van merülve, és nem tud hosszabb ideig szopizni sem, mert állandóan bealszik. De pihenni sem tud rendesen, mert szerintem teljesen fel van pörögve. Lehet, hogy ez a hülye idő is oka, mert ahogy hallom, Zéti sincs valami túl jól a napokban.
Közben az én fejem is egyre jobban fáj, időnként már hányingerem van tőle! :twisted: :twisted: :twisted: Tegnap este nem bírtam tovább és bevettem egy alogopirint. Remélem nem ártok vele neki, de nem bírtam tovább. Persze ma du már megint megfájdult a fejem, és az a legrosszabb, hogy így aludni se tudok, még akkor se amikor egy picit engedne Dóra baba.
Nem tud valaki valamilyen jó "orvosságot"(homeo vagy bármi más érdekel), ami nem árt a babának és nekem pedig segít????? :oops: :oops: :oops:
Természetesen vannak újabb képek, de azokat még le kellene kicsinyíteni, és erre most nincs időm, de hamarosan teszek fel újakat!
Újra sír! Mennem kell!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Sziasztok!!

Adri!!

Nagyon sajnálom, hogy így szenvedtek!!! :cry: :cry: :cry: Nincs túl sok levegő a pocakban??? Hányszor van széklete?
Bár én arra gyanakszom , így látatlanban, hogy a jővő-menő frontok miatt ilyen Dóra baba (Marietta volt ilyen) Ha neked is fáj a fejed, akkor ez őt úgyanúgy megviseli. Azért mert szoptatsz, nem kell szenvedni egy fejfájás miatt!!!! Algo-t nyugondtan szedhetsz.
Marietta is fejfájós (bár most, lekopogom nem fáj a feje) És valamelyik nap kipróbáltuk az Aloes piros krémet - Szandra javaslatára!!
Bekentem a Marietta homlokát és 6-7 perc múlva már nem fájt a feje!!
Ezt ki lehetne próbálni, de ne aggódj a gyógyszerrel sem ártasz Dórinak!


Szandra!!

Sajnálom a Te fejfájásodat is - aggódva figyeltem a napokban Mariettát is, de szerencsére most semmi baja!! :lol: :lol:
Neked nem használ a piros krém??
Küldtem neked a megosztásiba képeket!!!!
Jó volt a kézi??
Lesz a jővő héten is???

Reni!!

Miből gondolod, hogy a hepatitis viszgálatot nem csinálták meg???
Én úgy tudom, hogy eygszerre veszik le a vért, de két külön helyen vizsgálják és ehhez több idő kell. Az eredményt pedig a körzeti védőnő kapja meg postán!! Nála kell majd kérned. De ez "csak" a szüléskor kell, addig akármi az eredmény nincs teendő, így van időd az eredményre várni. Kb. 30. hét körül lesz eredmény!!Asszem :oops:

Anita!!

Mi igazoltan voltunk távol a kéziről!!! :lol: :lol: :lol: Ma volt a Marietta szülinapi bulija!! Köszi a tortát mégegyszer!!! :lol: :lol:
Nagyon szerencsénk volt az idővel, mert meg tudtuk csinálni a bográcsgúlyást - ami nagyon jól sikerült - és jót játszottak a gyerekek a kertben. Nem utolsósorban nem kaptunk hőgutát :lol: :lol: :lol:

Játék a kertben:
Kép

Játék a barátnővel:
Kép

A szupi torták!!! (az enyém sem volt rossz :lol: :lol: )
Kép

Nagy sikere volt a tortának minden gyereknél:
Kép Kép

Fincsi a torta anya!!!!
Kép

Hinta a csajokkal:
Kép

Látod Anita én mennyi képet rakok fel!!! Te még az uszis képekkel is tartozol a néptánc bemutatós képekről ne is beszéljünk!!! Nosza!!!! Kérjük a képeket!!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol:



CSAJOK!!!!!
Mit szólnátok egy kis baráti csajos öszeröffenésre a Caféban????
Nyilatkozzatok, kinek mikor lenne jó és összehozunk egy időpontot. Az esti altatás után gondoltam, lefekszenek a gyerekek és akkor apáknak nincs dolguk velük :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Adri!
Ez tuti az idő miatt van, na meg az a fránya pocak. Ismerős a dolog. Nagyon szívesen kölcsön adom ezt a krémet ha ki akarod próbálni, holnap megyünk anyuhoz és akkor előtte beadom neked ha gondolod, vagy ha szeretnéd akkor ma is át vihetem. Az algopirynt nyugodtan szedheted mert mikor Dóri kap szurit akkor germicid kúpot kell adni neki és az olyan mint nekünk az algo így már van a szervezetében, ártani nem ártasz vele.

Gyöngyi!
A jövő héten is lesz kézi, mi akkor nem megyünk. Megosztásim nincs mert a Zsolt leszedte az msn-t, ha gondolod küld el emailben. Jók a képek.

Szandra

szandrakiss
 
 


Én most csak röviden, mert még ezer dolog van ma estére:
Adri, a front miatt Marcival is nehezebb most az elmúlt 2-3 napban, úgyhogy ez is oka lehet annak, hogy nehezebben bírtok a babával. De szerintem a hasa is fájhat, amire nekünk az infacol nem használt semmit, a kórházi orvosunk javaslatára gripe water-t adunk neki naponta 1 kiskanállal, és így semmi baja sincs. Ezt gyógyszertárban lehet kapni, gyógynövényes lötyi, nyugodtan adható újszülötteknek is. De az orvosunk szerint espumisan-t is lehet adni, ha ez nem szüntetné meg a panaszokat (nekünk elég a gripe water).
Gyöngyi, naná, hogy megyek! A jövő héten szerintem bármelyik este jó!
puszi,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almi 2011.02.21 16:02-kor.
almi
 
 


Almi!

Ez nagy-nagy hiba lenne!!!
De tuti, hogy az ANTSZ-be betelefonálva utána lehet járni , hogy beérkezett-e a minta! Itt kell utánakérdezni akkor is, ha nem érkezik meg időben az eredmény!
De a dokid biztos tudja a dolgok menetét, szerintem előbb kérdezz rá nála. És ha kell, akkor ő intézkedik. A helyi szokások eltérők lehetnek, de ha a doki kerületi, akkor tudja, hogy hogyan mennek a dolgok az Örsön.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Adri!

Nálunk sajna Taminak 8 hónapos koráig voltak ilyen hasfájós görcsei.
Mi homeo bogyókat használtunk. Attól függ mi jó rá, hogy kifeszül, vagy összegörnyed a baba. Azért lehet, hogy nálatok ez front, mert nem általános, hogy egész nap szendved a pocitól. Általában este szokott jönni a roham, bár nálunk is sűrűn előfordult nappal is. Sajna, már nem tudom a bogyók nevét, de kiderítem, ha gondolod.

A hasfájásról azt mondják, túl kell élni a szülőknek is... :(

Remélem "csak" a bolond időjárás zavarja a Dórit.

a.
kállai
 
 


Gyöngyikém!

Boldog volt Marietta? Jó néz ki a te tortád is! :D

Nekem a péntek, szombat, vasárnap nem jó a jövő héten... Kicsit sántít a hétfő is, de megoldható... :D

a.
kállai
 
 


Anett!!

Nagyon boldog volt a Marietta!! Tortabontás után azt mondta: "Szeretlek anya, te vagy a legjobb anya a világon"
Szerinted???? Majdnem elbőgtem magam! :lol: :lol: :lol:

Akkor cafézásra a potenciális napok: kedd, szerda, csütörtök!!!
További jelzésekre várunk, és akkor közösen döntünk.

Jó idő van ma, igaz??? Este remélem mindenki bekukucskál!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan pár mondat...

Gyöngyi,
Szuper ötlet a cafezás :lol: Nekem viszont a szerda este nem jó :? Kedd, csütörtök szuper!

Adri,
Maja is hasfájós volt 2 hónapos koráig. Ahogy az Anett írta "túl kell élni"! :cry: Mi is infacolt használtunk, de csak kidobott pénz volt. Nálunk a babamasszázs vált be, legalábbis valamivel jobb lett a helyzet. A könyveket asszem odaadtam Neked vagy az Évinek. Nálunk menetrend szerint este 5 és 7 között ment a cirkusz. De néha napközben is. Aztán egyik napról a másikra elmúlt :P
De talán Nálatok a frontok zavartak be :roll:

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


Adri,
Közben az is eszembe jutott, hogy Maja nagyon nehezen tanult meg büfizni. No meg nyilván én sem voltam kezdetben elég kitartó. Azt gondoltam, hogy szopi utáni kis böffencske elég. No nem így volt :roll: Szopi közben is vállra kellett tennem, mert nagyon mohón evett és sokat, meg aztán szopi végén is. Olyan büfik jöttek ki a száján, hogy... ,na nem elemzem :P De jó sokáig kellett várnom rá. De megérte, mert jobb lett Majának, na meg ezáltal nekem is :wink: :lol:
Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


Sziasztok!

Adri,
Lőrinc is nagyon hasfájós volt, de csak 7 hetes koráig, akkor egyik napról a másikra elmúlt! Használtunk Infacolt, eleinte be is vált, de aztán megszokta és már nem használt. Gripe Water-t is használtunk, az nekünk nem jött be.
Sajnos tényleg a túlélés az egyetlen módszer :( :( :(


Cafe: nekem előreláthatólag a csütörtök nem jó, a többi igen.

Andi
idna
 
 


Nos!
Beszéltem a Szandrával , neki a kedd és a csütörtök lenne jó.

Akkor KEDD 21 óra Café!!!!!!


Remélem sokan csatlakoztok!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Adri!!

A többiek szépen sorban sorolják, hogy szinte minden baba hasfájós egy ideig!!! :lol: :cry: :cry:
Na, én örültem volna, ha Marietta hasfájós, mert akkor tudtam volna, hogy legkésőbb 3 hónapos korára elmúlik. Nem volt hasfájós, mégis ngyon sokat sírt!! A széltől, a melegtől, a hidegtől, a frontoktól, az esőtől, a franc tudja mitől!!!! :lol: :lol:
Így utólag azt hiszem attól volt olyan sírós, hogy én nagyon görcsöltem és meg akartam felelni az "anyaszerepben".
Figyeld meg, hogy a második gyerekek érdekes módon nem "hasfájósak" :lol: :lol: (vagy csak nagyon kivételes estben és akkor az tényleg igazi hasfájás).
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a para nem tesz jót a babáknak, csak ezt nem tudjuk kiküszöbölni magunkból! Szerencsés az, aki igazán lazán tudja kezelni már az eslő gyerekét is. Ez a lazaság a másodiknál már jön és vele könnyebb minden.
Biztos nincs baj, csak..........el kell fogadni, hogy a csecsemők sokszor sírnak. Mostanság egyre több helyről azt hallom, olvasom, hogy ilyenkor igenis tesség babusgatni, szeretgetni, ringatni a babát, nem lesz ettől elkényesztetve :lol: :lol:
Marietta az első fél évét végigordította, nézd meg, egész normális nagylány lett belőle :lol: :lol: :lol: :lol:
De átérzem a helyzeted, és én is azt mondom : túlélés!! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Gyöngyi, Kata, Szandra, Anikó, Anett, Andi!
Köszönöm szépen a sok hasznos hsz-t.
Ma már jobban vagyunk, az én fejem sem fáj és Dóra baba is sokkal nyugodtabb, és ma már aludt 4 órát is.

Gyöngyi!
Minden van legalább egyszer olyan nyakig kakis, és minden pelusban van legalább egy kis foltnyi kaki, gondolom a sok pukiból eredően.
Büfiztetni szopizás közben is szoktam legalább 2-szer, van, hogy nem sikerül, de többnyire beválik.
Egyébként én is egyre inkább az időre gyanakszom. Ma még csak egyszer-kétszer sírt fel iszonyatosan fájdalmasan, de most sokkal rövidebb idő alatt elmúlt. :P
Próbálunk "lazák " lenni és nyugodtak maradni., bár néha elég nehéz. És most pedig sokat dajkáljuk, hogy minél kevesebbet sírjon és gyorsan megnyugodjon. És reméljük, olyan szép, nyugis és kiegyensúlyozott lányzó lesz, mint Marietta!


Szandra!
Köszönöm szépen, de közben családon belül sikerült szerezni, de szerencsére addigra a fejfájásom is elmúlt. KOPP, KOPP, KOPP!!!! :P :P :P

Katus!
A kendő egész jól bejött, és köszönjük a homeos bogyókat, mert már azokat is kipróbáltuk!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Rengeteget írtatok, csak átfutottam, majd később visszaolvasok alaposabban is.

Adri,
Zorkának az Espumisan csepp segített a hasfájásnál. Azt hiszem többféle van, mondd a patikában, hogy pici babának lesz. Zorka mondjuk akkor lett hasfájós, mikor tápszer kellett neki, abba simán belecsöpögtettem. Egy pici lefejt anyatejbe csöpögtesd bele és szopi előtt add oda neki. Egy próbát megér.

Kedd Cream nekem jó.
Vendég
 


Most találtam ezt a képet!!
Remélem még publikus!!! :oops: :oops: :oops:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Végre jó a netem :lol:
Látom, nagyon sokat írtatok az elmúlt napokban, héten :D :D :D

Adri!
Laura már a születésétől kezdve hasfájós volt egész 3 hónapos koráig. Én az Espumisant adtam neki, ahogy Judit is írta, meg a tornáztatás, ami nálam abból állt, hogy a lábait 1szerre nyomtam fel. Ez segített a kakilásban is, mert elég sokáig csak lázmérővel tudott Laura kakilni :cry: :cry:

A vége felé kipróbáltam az Infacolt, de az nem segített. Viszont én már 3 hós korában adtam neki főzeléket és az is segített a hasfájás és a kaki terén is :P

Judit!
Oltással kapcsolatban: én akkor kaptam szívbajt, amikor beadattam Laurának a 2 db pneumo elleni oltást, db-ként 16.000 ft-ért és most hallottam, hogy szeptembertől ingyenes lesz!!!
Én most egyelőre a bárányhimlő ellenit adatom be, holott nem egy ismerősömnek a gyerkőce megkapta az oltás ellenére is a bárányhimlőt.
A köv. hónapban pedig a meningococcus elleni oltást tervezem beadatni és egyelőre nem akarom Laura szervezetét terhelni.

További szép estét mindenkinek :D

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Sziasztok!

Tiszta pornó oldal lett a topik, először MArci, aztán Sára! Nahát!!! :) :) :)

Gyöngyi,
szuperek a képek, dejó, hogy ti tudtatok bográcsolni... a mi kertpartinkat elmosta az idő. A fiúk a teraszon grilleztek, mi meg bentről szurkoltunk nekik. De finom lett.

Adri,
remélem mostmár tényleg jobb lesz. De nagyon igaza lehet ám Gyöngyinek, a legfontosabb, hogy megpróbáljunk nyugisak lenni (na, könnyen beszélek, a mai napig kiborulok, ha Ancsi nyügisebb, mint átlagban. :o
Anyukám mondta mindig: "Kicsikém, a kisbabák sírnak, dajkáljad és akkor megnyugszik" :) És azt olvastam, hogy szegénykéknek olyan fejletlen az idegrendszerük, hogy nem tudják mijük fáj - egyszerűen az egész testük fáj. Hát csoda, ha sír??? És tényleg nem lehet elkapatni. És nagyon jó volt látni Titeket, nyugi, jól csináljátok!

Nekem is jó a kedd este :) De jóóóóóó!

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Katus,

Írtam Neked privit pénteken, a szerelő számával. Megkaptad?
Vendég
 


Judit,
angyal vagy, köszönöm!!! Nem láttam, mert sügér vagyok :D

Szombaton eszembe jutottál, Ancsi 9-ig aludt!!! Már mindenféle rémképeket láttam :) Ma persze fél 7-kor ő keltetette a bandát :(

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Most visszasírom a parázós reggeleket:) Zorka mostanában max fél8-ig alszik. Az a baj, hogy este már fél8-kor kidől és nincs szívem kínozni még, hogy reggel később keljen:)
Persze tudom, hogy sokan örülnének, ha fél8-ig aludhatnának, de nekem ez hajnal:)
Vendég
 


Most visszasírom a parázós reggeleket:) Zorka mostanában max fél8-ig alszik. Az a baj, hogy este már fél8-kor kidől és nincs szívem kínozni még, hogy reggel később keljen:)
Persze tudom, hogy sokan örülnének, ha fél8-ig aludhatnának, de nekem ez hajnal:)
Vendég
 


hello,
Szerintem nekem is jó lesz a holnap este, ha Marcival minden rendben lesz!
Ma reggel séta közben összefutottam Andival, múlt héten találkoztam a tecsóval Anikóval, úgyhogy lassan felderítem, ki hol lakik a lakóparkban :).
Gyorsan teszek fel néhány képet, és futok, mert Marci éhes
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Sziasztok!

Igen, ma reggel összefutottunk Katával, ééés Marci annyira de annyira szép és aranyos. Épp aludt, ébredezett, de aztán visszaaludt. Olyan kis drága volt! :)
És hogy Kata milyen csinos!
Kata, örülök, hogy találkoztunk és végre láthattam Marcit! És nagyon jók a képek is! A két utolsó tetszik a legjobban. :D


Mi megjártuk a védőnőket, Rebekát vittem mérni. 8600 gramm és 75 cm, most meg voltak vele elégedve... én eddig is. :lol: :lol: :lol:
Ma elvileg már eljutok a sebészetre a szövettanért is. :roll: Előre rosszul vagyok, mennyit kell majd várakoznom egy papírért.
A héten már nem járunk oviba, itthon van Lőrinc is, mint a régi szép időkben :wink:


Akkor holnap 9 Cafe?!

Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Szombaton céges buliban voltunk Domonyvölgyben a Lázár fivérek lovasparkjában,hát valami istenien éreztük magunkat,főleg a gyerköcök.Végre én is kibeszélgethettem magamat a kolleganőimmel-sajnos erre az elmúlt 2 évben nem igen volt lehetőség.
Az idő is nekünk kedvezett,pont akkor esett mikor leültünk enni ,igaz esett vagy 1 órán keresztül,de mire végigettük a kb.15 féle svédasztalos kaját :roll: :lol: addigra el is állt.
Viszont du-ra bedurrant megint a csuklóm,hát alig birtam hazavezetni,vasárnap jóformán mozdítani nem tudtam a kezem-ezért nem is irtam tegnap,meg ma is csak most-ma már valamivel jobb,de nagyon lassan megy az irás.

Kata,nagyon bűbáj Marci ahogy alszik rajtad :lol:

Judit,én örülnék,ha este 1/2 8-tól reggel 1/2 8-ig aludna Gergő :lol: ,de nem,ő este 9-1/2 10-től reggel 1/2 6-6-ig alszik.Ha már 7-ig alszik,akkor már aggódom :oops: :lol: ,vagy , azért alszik 7-ig mert éjjel buliztunk :roll: :twisted: 1-2 órát.

Adri,hasfájós helyzet változott valamit?Annyi jó tanácsot adtak a lányok,valami csak használ.Nálunk nem volt hasfájás-szerintem mi vagyunk itt az egyedüliek ebben-,de szerintem csak azért,mert mindkét kölköm olyan lassan evett,hogy tán még a tej is megaludt a szájukban :roll: :lol: .

Gyöngyi,nem semmi ez a kép hallod :lol: .
Látom nektek is Anita féle :lol: tortátok volt.Azon gondolkodtam,hogy ezt a tortát hogy lehet szeletelni?És milyen izesítésű?Encsinek is naaaagyon tetszik :lol:

Anikó,hogy van Maja?Remélem már gyógyulóban.

muszáj vagyok abbahagyni az irást,nagyon fáj a kezem :twisted:
bibolya
 
 


ja,még annyi,hogy szerintem nekem is jó lesz a holnap este :lol:
bibolya
 
 


Évzáró :D
Kép Kép
Játszótér :D
Kép
Kép Kép Kép

Anita
putyu
 
 


Majd még jövök...

Anita
putyu
 
 


Sziasztok!

Akkor a holnap kilenc felé a Caféban.

Az én tudomásom szerint, akkor a következők jönnek:

Szandra, Nóra, Kata, Anett, Anikó, Andi, Judit, Katus, Ibolya

Ildivel "beszéltem", sajnos betegek a gyerekek, nem tud jönni.
Anita még nem nyilatkozott - de remélem jön, mert kellene egy sofőr!!!!! :wink: :wink: :wink: Hallod?? Ügye nem hagysz pácban?? :wink: :wink: :lol: :lol:
Végre raktál fel képet!! :lol: :lol: :lol: Bár keveslem és hiányolom az uszis képeket :lol: :lol:

Anikó!!

Maja drága jobban van????

Ibolya!

Fincsi volt a torta, asszem barack ízesítésű, nem volt gej egyáltalán. Szeletelni is lehetett, csak bazi nagy szeletek lettek :lol: :lol: :lol:

Andi!!

Azért nincs vonalzód, hogy ne tudjuk mikor lesz pont 1 éves a Rebeka???? :wink: :lol: :lol:
Szégyellem, de nem tudom pontosan, de valamikor mostanság, nem??!!
Gyorsan megnéztem az enyémek hosszát egy évesen: Sára: 74, Marietta 75 cm. Rebeka se lesz alacsony :lol: :lol:

Judit!!

Egyszer azt írtam, hogy ha mégegyszer azzal zrikálsz, hogy mennyit alszik Zorka nem írok többet!!! :lol: :lol: Hát van neked szíved??? :lol: :lol: Hogy lehet a fél 8 hajnali időpont??????????????? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kata!!

Marci szemmel láthatóan tokásodik!!! :lol: :lol: :lol: Tüneményes!!

Adri!!

Akkor abból amit leírtál arra gondolok, hogy nincs baj, minden tőled telhetőt megteszel - ha ennek ellenére is sírogat, akkor külső okokat kell keresni :roll: :roll: Sajna, ez a legrosszabb (szerintem), mert a frontokkal, széllel nem tudsz mit kezdeni :roll:
Lazának lenni??? Szerintem majdnem képtelenség :lol: :lol: :lol: De törekedni kell rá!!! Majd jön idővel, ahogy kevesebbet sír Dóra és jobban megérteti magát, jobban kiismered.
De emlékszem még mennyire szar az a tehetetlenség, amikor sír, sír csak sír, pedig már mindent megpróbáltál. Hidd el, ezt kivétel nélkül átéli mindenki!! Sajnos! :roll: :lol: :lol:


Akkor holnap!!!

Ja!!!!!

Szandra, ha olvasol - márpedig remélem olvasol!! Nem kellene asztalt foglalnunk??? Te jóban vagy ott mindenkivel :lol: :lol: telcsizel nekik, ha szépen megkérlek??? lécci, lécci, lécci!!!! :P :P :P

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Gyöngyi,

Nem is én kezdtem az alvás témát!!!:) Katus mondta, hogy Ancsi 9-ig aludt:)

Kata,
Én is azt néztem, hogy Marci mennyire kigömbölyödött:) Nagyon helyes kispasi!
Vendég
 


ÉViiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

A zuhany alatt jöttem rá, hogy Te még nem is nyilatkoztál!!!!
Ügye jössz???? Hiányoznál a bagázsból!!!!! Igaz, csajok???? :lol: :lol: :lol:

Judit!!

Oké, talán elnézem :lol: :lol: :lol: , de ha fáradtságra hivatkozva nem pörögsz ezerrel holnap, akkor , akkor.............na, majd kitalálok valami, hogy mi lesz akkor :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Gyöngyi,én kocsival megyek holnap ,ha kellek soförnek szivesen elviszlek.
Majd együtt kitalálunk valamit a "sokat alvó" anyukáknak :oops: :lol:
bibolya
 
 


Sziasztok!

Szuperek a képek!!

Bocsi fáradt vagyok, hosszú volt ez a mai nap.

Foglaltattam asztalt, hát nem mondom meg miről azonosított be a kedvenc pincérem, de ezzel csak az a baj, hogy holnap nem ő lesz :( . A nevemre (Kiss Alexandra) 9 órára. Remélem én is hamar ott tudok lenni mert ezek a büdös kölykök nem akarnak mostanában elaludni időben. Ja és jeleztem, hogy görögsali legyen :wink: :) .

Teszek fel én is képeket csak átméretezem

Szandra

szandrakiss
 
 


Köszi Szandra!!!!
Drága vagy!!!!! Te, és miről azonosított be a pincéred????Ha szabad ily indiszkrétnek lennem?! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ibolya, te is drága vagy, de csak az Anitát akartam piszkálni egy kicsit!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon szeretném, ha ő is jönne, gondoltam így rá tudom venni!! :lol: :lol: De így már lebuktam :oops: :oops:

Anita!! Szívesen megyek érted, hogy legyen alibid!!! :lol: :lol: :lol:
Nórát is fuvarozom, Te is beférnél!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?