Új privát üzeneted érkezett!

Regi az jó hogy enniy baba lesz :):):) szeretnék már én is beletartozni hogy emeljem a számot :):):):):)

Icus: drukkolunk hogy nappal jöjjön világra Levi baba:):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Icus! Húú, de rengeteg dolgod van még :lol: . Azért remélem még mindenre lesz időd. Úúúgy irigyellek, olyan izgalmas lehet!
A nappali szüléshez drukkolok :lol: .

Regi! De jó sokmindenetek van még. Legalább azokat sem kell újra megvenni. Nekem vett a sógornőm utazóágyat, ha a nagyszülőknél vagyunk abban aludjon, de félt benne. Egyszersem használtuk.
De lehet, ha otthon hozzá lesz szokva akkor szeretni fogja.
Pelenka: szerintem Pamperst ne vegyél a kezdeti időszakra, mindenhol kifolyt belőle nekünk, el is ajándékoztam vagy 200 db-ot. A Libero és a Huggies nagyon jó, de igazából a Tescos lila csomagos volt a legjobb nekünk. Most már Pamperst használunk ilyen nagyobb korban nagyon jó.
Nekünk is van pár ismerősünk, barátunk akiknek most lesz babájuk, van a kinek a 2. :lol: :lol: . Hátha.....

Köszönöm az együttérzést romaszomszéd ügyben.
Regi! Na, ez tényleg jó vicc :lol: , volt amíg nem rólam szólt :lol: .....
Nekünk is az volt az első reakciónk, hogy megyünk, de a mi pénzünkből nem tudunk olyan helyre menni ahol garantáltan nem lesznek. Sőt, egy ismerősünk mellett, Miskolc-Tapolcán most vettek 12 M romák telket :? :? .
Majd meglátjuk mi lesz, most azon gondolkodunk, hogy pár év múlva (mert ez a régió a legfertőzöttebb) elköltözünk a Balaton mellé. De lehet, addig meggondoljuk és maradunk, nem tudom mi lesz.
Megpróbálok nem gondolni már erre, mert annyira "meg vagyok gyengülve idegileg" hogy ma éjszaka már egyáltalán nem aludtam :shock: :( . Persze nem csak ezért, Kittivel sem bírnak rendeződni a dolgok :( .
Na, jó nem panaszkodok!

Megyek is inkább rajzolni a kisasszonynak :lol: :lol:

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Icus! Juj, de izgi! Várom már, h mikor jön a férjed a hírrel, h világra jött Levente! És azért pihenj is!
Regi! Utazóágy nekünk a legegyszerűbb, egyszínű, majdnem legolcsóbb van. Megnézzem a márkáját? Sztem tökéletes! Mit is kérdeztél még? Pelus! Nálunk a libero jött be, bár én végig próbáltam majdnem mindent. De ez nyert! Etetőszékünk is tök egyszerű brevi, direkt egyszerű! (Ha érdekel, részletesen megírom!)
Most csak ennyi időhiány miatt!
Szép hétvégét!

Kép
ermoni
 
 

 
 

Jaj, Mandula! Ez a szomszéd-dolog! Van pozitív történet is: anyósom háza mellett is etnikum vásárolt, rendbe rakták, bővítették és most eladó! Szal, nem laknak ott! Tudom, h ez Neked sovány vigasz! És mi van Kittivel?
Na tényleg pussz!

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!
Túl vagyok az államvizsgán. Sajnos igen keserű szájízzel jöttem el tegnap. A szakdolgozatomra védéssel együtt megkaptam az ötöst, de a tételemre csak négyest kaptam. Ez nem is lenne probléma, ha nem készültem volna fel tisztességesen és nem teljesítettem volna a vizsgán is jól. Három bizottság volt és a mi csoportunk végzett a legkésőbb, ráadásul nálunk csak két bizottsági tag volt, mindenütt máshol hárman voltak. Érdekes az is, hogy a két év alatt minden vizsgámra, beadott munkámra ötöst kaptam, kivéve a legutolsó beadott munkámat, amire ugyanaz a tanárnő, aki államvizsgán is ott volt, csak négyest adott. A gyerekeim persze nem értik, hogy ezen miért izgatom magam. Én viszont úgy gondolom, hogy ha valaki munkát fektet valamibe, tisztességesen felkészül és teljesít, akkor nagyon rosszul esik, ha ezt nem ismerik el. Egyébként mesélték, hogy a múlt héten is ez volt a tapasztalat, ennél a bizottságnál sokkal rosszabb jegyek születtek, mint a többiben. Na, nem panaszkodom tovább, a lényeg, hogy sikeresen befejeztem a tanulmányaimat.

Icus!
Már nagyon a finisben vagy tényleg. Kívánom neked, hogy még mindent el tudjál végezni a szülésig, amit szeretnél. Legfőképpen pedig kívánok neked nagyon szép, emlékezetes szülést!

Mandula!
Én is együtt érzek veled szomszéd ügyben. „Rossz szomszédság török átok!” Megjegyzem nem kell ahhoz romának lenni a szomszédnak, hogy gondod legyen vele. Én közel öt év után most untam meg, hogy a szomszédunk gyakorlatilag birtokháborítást követ el. Teljesen a kerítés mellett vannak a fái, az összes virág, levél, rohadt gyümölcs hozzánk hullik át. Van három hatalmas, több mint 10 méteres fenyőfájuk. Ezekről az autóinkra folyik a gyanta, komoly kárt okozva a fényezésen. A rengeteg tűlevél is bekerül az autókba, aztán takaríthatod. Sajnos nincs garázsunk és pont az ő kerítésük mellett van egy sávunk, ahova az autókkal be tudunk állni.(az építési engedélyünkben is ez szerepel kocsibeállónak) Tavaly ősszel szóban engedélyt adtak arra, hogy 3 szilvafát kivágjunk (mi, pedig ez az ő kötelességük lenne!), most tavasszal pedig, amikor meg akartuk ezt tenni, akkor közölték, hogy ők ilyet nem mondtak. Egyszerűen lehetetlen velük normális, emberi módon tárgyalni és megegyezni. Egyszer ezt mondanak, aztán meg mást. Végül abban sikerült megegyezni, hogy az összes átlógó ágat levágjuk (iszonyatosan sok, a magas fenyőfa ágai már a villany és kábeltévé vezetékeit ölelték körbe, sőt a ház falát közelítik). Erre, amikor jött a vállalkozó és kezdte a munkát, akkor mindenbe belekötöttek és diktáltak. A fenyőfa ágait csak alulról engedték levágatni és felülről nem (perrel fenyegették a vállalkozót). Ezzel persze a probléma nem szűnt meg, csak magasabbról hullik a gyanta és a tűlevél, a komoly károkozás továbbra is fennmarad. Sajnos erre már úgy betelt a pohár nálam, hogy iszonyatosan begurultam és tehetetlenségemben a hangerőmmel operáltam. Mérgemben (mivel egyáltalán nem káromkodom) azt is mondtam neki, hogy nekem egy öregasszony ne dirigáljon. Erre most becsületsértési perrel fenyegetőzik. Hát, ez legyen a legcsúnyább szó, ami elhagyja a számat! Végül, az önkormányzat javaslatára írtunk a férjemmel nekik egy korrekt levelet, amiben felszólítjuk, hogy tegye meg kötelességét 30 napon belül. Ezt tértivevényesen elküldtük, át is vették. Az önkormányzatban az illetékes azt mondta, hogy ha nem teszik meg ők a kitűzött határidőig, akkor mi minden további nélkül levághatjuk az ágakat. Sőt, a költségeket rájuk lehet terhelni (persze, hogy ebből mikor látnánk egy fillért is?) Az érdekesség még annyi, hogy ez egy üres telek, nincs rajta épület, ők nem messze laknak innen. Iszonyatos rendetlenség van rajta. Még, ha egy szépen gondozott, rendben tartott telek lenne!

Regina!
Nagyon jó, hogy már nem hánysz. Talán most már tényleg élvezni tudod ezt a szép állapotot. Nagyon izgalmas a készülődés, a várakozás. Tényleg sok kicsi van útban a környezetedben, ez remek!

Nika!
Ugyanilyen sapkát vettem én is Benjinek. Szerintem is piszok jó árban volt, általában nagyon drágák a sapkák.

Melcsi!
Emese szövege fantasztikus. Ugye, hogy milyen kis okosak? Hihetetlen dolgokat tudnak produkálni.

Móni!
Valóban hatalmas szemei vannak Jankának. Milyen nagy már, olyan kis okosan néz.
Benjivel csütörtökön voltunk az óvodában gyereknapi rendezvényen. Itt persze nagyon jól érezte magát, de én is vele voltam. Minden évben rendeznek ilyet valamelyik nap délután, a szülőkkel együtt. Volt több állomás, ahol feladatokat kellett teljesíteni, aztán a végén kaptak ajándékot a gyerekek. Ezeken kívül lehetett ugrálóvárazni, motorozni, tűzoltóautóba ülni. Teszek fel majd néhány képet.
Most Benji nagyon ragaszkodó korszakát éli. Egyszerűen csak velem hajlandó lenni. A szüleimtől és a húgoméktól is haza kellett őt hozni, amikor tanultam, mert kétségbeesetten sírt, hogy nem akar ott aludni. Szerdán az anyósomékkal Nagymarosra ment. Mondtuk neki, hogy este hazajönnek, mégis a Boráros térig zokogott az autóban. Aztán szerencsére megnyugodott. Ilyen körülmények között persze a tanulás is nehezebb volt, de mindent tisztességesen megtanultam.

Kellemes hétvégét mindenkinek, mi délután megyünk a Vörösmarty térre, ünnepi könyvhét van.

Melinda
fermel
 
 


Kép
Kép Kép Kép
fermel
 
 


Fermel
Nagy-nagy gratula a sikeres vizsgádhoz!!! Azért ez így is nagyon szép eredmény. Most már akkor stressz-mentes napok jönnek!
Látom a szomszédség máshol sem idilli. Én is el tudnék képzelni jobbat is!
Az első két képen Benjit alig ismertem meg. Jól áll neki a tűzoltó sisak!!!

Pelenkázós anyukák
Rájöttem, hogy itt a nagy többség javában pelenkázik. Úgyhogy bármilyen jó tanácsot elfogadok.
Ma vettem észre a neten, hogy vannak mosható pelusok is. Ez jól hangzik, mert engem azért zavar az a nagy szeméttermelés, amit az eldobható pelusokkal okozunk. De van-e valakinek tapasztalata ezzel?
És az árak? Jól látom, hogy nagyjából 50 Ft/db egy-egy pelus?

Ezt ismeri/próbálta már valaki????
http://www.pelenkafutar.com/termekek.htm

Utazóágy
Találtam egyet, ami sokat ígér. De vajon a sok funkció nem megy-e a kényelem rovására? Jobb esetleg a teljesen egyszerű változat?
http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=jaroka

Minden tapasztalatot, tanácsot, segítséget előre is köszönök!!!

Kép
regina3
 
 


Regina!
Benji szinte kizárólag Libero pelenkát használt. Elenyésző számú baleset volt, szinte talán csak egy- kettő. Én nagyon meg voltam elégedve vele. Mindig a Kismama vásárán vettem előre kalkulálva annyit, amennyi a következő vásárig várhatóan elfogy. Olcsóbban adták és sokszor adtak ajándékot is (olyat, ami hasznos). Egyszer pld. babáknak való mosóport kaptunk, de a vásárolt mennyiség miatt olyan sokat, hogy hónapokig azzal mostam neki. Ráadásul létezik egy Libero klub is. Ha annak tagja vagy (neten megtalálod) és bizonyos számú figurát a pelenka csomagolásáról beküldesz, akkor nagyon értelmes és szép ajándékokat küldenek.

Voltunk a könyvheti rendezvényen. Pechünkre nem sokkal a megérkezésünk után eleredt az eső és másfél óráig szakadt. Addig a Gerbaud-ban kávéztunk, illetve Benji fagyizott. Szerencsére még az eső előtt sikerült dedikáltatnom a könyveket, amiket vittünk. (Popper Péter, Ranschburg könyveit és Bartos Erika gyerekkönyveit) Eső után kezdődött éppen Palya Bea koncertje. Én eddig nem hallottam őt, de nagyon jó. Benji megint a háttértáncos szerepét töltötte be, csak nem hátul, hanem a színpad előtt. Ráakadtunk Nagy Bandó András pavilonjára is. Nem is tudtam, hogy ilyen termékeny író. Rengeteg gyerekkönyvet írt már (főképp verseket), de persze nagyon sok szól felnőtteknek is. A lánya is írt a gyerekeknek egy könyvet, nagyon jónak tűnik, meg is vettem Benjinek. Apa és lánya is nagyon kedvesek, közvetlenek voltak. Eddig is kedveltem őket, de ez most csak megerősödött.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Sajnos egyre ritkábban tudok jönni, úgyanis a 4 órás munkakörömet 8 órásra változtatták :(
Nagyon sokat dolgozom,heti 1 szabadnapom van,semmire sincs időm,el vagyok úszva rendesen......
Úgyhogy nézzétek el nekem ha megint eltűnök hetekre :oops:
Visszaolvasni nincs időm,csak egy keveset néztem meg a írásaitokból,hogy némileg képben legyek.

Melinda!
Nagy gratula a szép eredményű vizsgádhoz!!!!! Büszke lehetsz magadra. Benji nagyon aranyos a képeken,látszik,hogy nagyon élvezte a programot.

Regina!
Örülök,hogy már jobban vagy. Pelenka:hát bizony én is kipróbáltam az összes piacon létező pelust,nekünk a Libero,Pampers,Huggies vált be. Próbáltam a futáros pelenkát is,mivel egy ismerősöm foglalkozott vele,de bizony megbántam. Az igaz,hogy olcsóbb,de ha jobban belegondolunk nem biztos,hogy kifizetődöbb,mert sokkal gyengébb a nedvszívó hatása.
A moshatót nem ismerem.
Utazóágy: nekünk egy elég extra volt, Graco Elektra/ha jól emlékszem/, állítható magasság,beépített lámpa,zenélő, rezgő funkciók,játszóív. Nagyon szerettük,lent volt a nappaliban,sokáig tudta Marcell használni,hasznos darab volt.

MÓni!
Janka csodaszép!!!!! Azok a gyönyörű szemek.......én se tudok mást mondani :D
Végül vetettek házat? Merre? Bocs ha írtad előrébb :oops:

Mandula!
Őszintén együttérzek Veled szomszéd ügyben. Sajnos nekem is van tapasztalatom arról,hogy a rossz szomszédság mennyire meg tudja keseríteni az ember életét :(
Egy ismerősöm mondta,hogy utálja a kisebbségi szomszédait,de egy haszna van a dolognak,nem kell attól félnie,hogy kirabolják,mert a környezetük tabu nekik...... :roll: ez is egy szempont
Mi a baj Kittivel?
Ma én is kiakadtam a nagyfiamra,elvitte az engedélyem nélkül az autómat,és jött haza a férjem és teljesen kétségbe volt esve,hogy ellopták a kocsit :twisted: . Ráadásul elég lassan jöttem rá,hogy ő volt......elromlott az elektromos kapunk és az utcán hagytam a kocsit,mert délután készültünk elmenni,és én is azt hittem ellopták :roll: Még jó,hogy közben hazaért. Ja azt még tudni kell,hogy nincs autóra jogosítványa.Azon akadtam ki a legjobban,hogy ilyen felelőtlenséget hogy tehet :evil: :evil:

Melcsi!
Nagyon jók a Te képeid is,Luku hasonlóan aktív mint az én Marcellom.
Kérdezted az állás dolgot,hát az úgy van,hogy nyílik Győrben Family Center bevásárló központ,sok új üzlettel és ide jelentkeztem több helyre üzletvezetőnek. Az egyik helyen az utolsó körig jutottam,de sajna a másik pályázót választották,amit totál meg is értettem,mert ő az Árkádban lévő üzletükben helyettes,tehát van a területen tapasztalata. A másik helyről még csak felhívtak,hogy jelentkeznek amint kezdik az interjúkat.
Szóval most ez a helyzet.

Fanny!
Remélem nincs komolyabb probléma Nálatok, én is várlak vissza!

Icus!
Hát bizony ez az utolsó időszak elég mozgalmas lesz Neked. Azért pihenj is,utána jó sokáig nem lesz időd 2 kicsi mellett.
A férjem a hetekben a VII. kerületben dolgozik,ha esetleg érdekelnének még a rucik.
Evés ügyben rendeződött a dolog Annánál?

Nika!
Gergő nagyon kópé kissrácnak tünik a képeken. Nagyon helyes!!

Bocs ha valakit kihagytam,gyorsan ennyi jutott az eszembe.

Szép napot holnapra /nálunk ma esett az eső :roll: ,remélem holnap jobb idő lesz/

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Ma volt egy kis vakriadó... egész nap alig mozdult Levente, hajnalban rúgott kettőt meg délután kettőt, hát ezt nagyon keveselltem. Vártam egy darabig aztán 6 után felhívtam a dokit, aki mondta hogy biztos ami biztos, menjünk be a Klinikára egy ctg-re, aztán a ügyeletes doki eldönti mi legyen, benntartanak megfigyelésre vagy hívják a dokimat ha kell. Szerencsére nem volt gond, a ctg nagyon jó lett :lol: A szülésznő mondta hogy valószínűleg a front miatt volt aluszékonyabb a a baba. Annát is vittük magunkkal, ők a férjemmel a folyosón vártak, s mikor kicsit hangoskodni akart apa mondta neki hogy nem szabad mert akkor felébrednek a pici babák és sírnak. Na ez annyira foglalkoztatta Annát, hogy egész végig ezt emlegette, még hazafelé is :lol: Mielőtt eljöttünk épp hoztak arra egy akkor született kisbabát, Anna egész extázisban volt tőle. Mondtam neki, a kistestvére is itt fog majd születni és ilyen pici lesz. Egészen úgy tűnt hogy pontosan érti és izgatottan várja :D


Melinda
Gratulálok a vizsgádhoz! A legjobb érzés amikor az ember túl van egy ilyen megmérettetésen. Persze alakulhatott volna jobban is a bizottság hozzáállása, de most már ne törődj ezzel, szép eredményt értél el így is. Megindokolták mi hiányzott az ötöshöz?
A tűzoltósisakos kép nekem is nagyon tetszik. Ki tolja őt a talicskában, talán Péter? Jó is egy ilyen családi program, és ebben az intézménykomplexumban gondolom az iskola tornatermét használják ilyenkor. Nálunk az oviban mindig az a gond a családi rendezvényekkel hogy nincs egy akkora helyiség ahol nagyobb tömeg ( szülők+gyerekek) elfér, csak a normál csoportszobák, és sajnos nemegyszer előfordult hogy az udvarra tervezett programot elmosta az eső, ilyenkor nagy zsúfoltság van benn és ez mindenkinek rossz.

Regi
Valóban megdöbbentő számadat amikor az ember azt olvassa hogy a szobatisztaság kialakulásáig mennyi pelust használ el egy gyerek és ez mennyi nehezen lebomló hulladék... engem is megingatott, hogy vegyek inkább mosható nadrágpelenkát. Ami miatt mégsem tettem: egy egy méretből elég sok kell, hogy amikor nincs időd mosni, illetve amíg nem szárad meg, akkor is legyen váltás. Egy méretet viszont hamar kinő a baba, veheted az újabb és újabb garnitúrát. A folyamatos mosásuk a mosószer- és energiafelhasználás révén szerintem nem teszi lényegesen olcsóbbá, viszont az állandó teregetés egy csomó helyet igényel. És nálunk ez a leglényegesebb szempont, a hely mindig kevés, örülök ha a mosott ruhákat kiteregetem. Nem tudom mennyi idő alatt szárad de télen bizony az se mindegy, nyilván sokkal lassabban mint egy hagyományos textilpelenka.
A Pampers nekünk sem vált be picinek, nem gumis a dereka, kifolyik belőle minden. Nagyobb korban nem próbáltuk. A lila Tescos szerintem is jó vagy a Babylove, ezek jobb áron kaphatóak mint a Libero vagy a Huggies ami lehet hogy jobb fazonú de az előzőekkel se volt semmi baj.
Utazóágy nekünk a legegyszerűbb van, teljesen jól megfelel a célnak, 6000 ft volt akciósan az Auchanban. Ha figyeled, szülésig biztos találsz még ilyen akciót.
A ruhákat tényleg hamar kinövi a baba és nem kell sok, ezt elvileg mindenki tudja de olyan szépek vannak... szerintem mindenki hajlamos többet venni mint amennyire ténylegesen szükség van, én is... :lol: Mi 2 havonta kinőttünk egy egy méretet féléves korig, utána ez fokozatosan lassult.
Nem is tudom írtam-e már, nagyon örülök hogy átveszed a stafétabotot :lol: :lol: :lol: Akarjátok tudni a nemét? A tesók mit szeretnének? Írd meg légyszi ha kiderül hogy fiú lesz vagy lány :D


Úgy döntöttünk, megvesszük a Brendonban a majdnem ugyanolyan kiságyat mint Annáé, de épp nem volt raktáron. Egy kiállított darab volt, az is sérült, és alig adtak volna minimális árengedményt belőle, hát ezt nem kértük. Közben találtam végre a Teszveszen egy pont ugyanolyat, tökéletes szép állapotban, sokkal olcsóbban. Remélem nem licitálnak fölém, hétfőn délután jár le, nagyon szeretném megnyerni.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Bea
A ruhák érdekelnek, ha össze tudjuk úgy hozni hogy a férjem valamikor napközben be tud menni értük. Az lenne a jó ha szülés után amikor úgyis itthon lesz velünk 1-2 hetet és napközben bemegy a városba ügyeket intézni (tb kártya stb), útba tudná ejteni a férjedet, nem tudom mennyire rugalmas a munkahelye ilyen szempontból, hogy ne alkalmatlankodjon ott munkaidőben, de ne is kelljen külön csak ezért pontos időpontra bemennie a városba. A továbbiakat beszéljük meg priviben vagy telefonon, él még a régi mobilszámod :?:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Még nem szültem meg, ha valaki esetleg erre számított :lol: :P



Melcsi, ugye még nem nyaraltok? Maradt a júniusi nyaralás? Gondolom már készülődsz, pakolgatsz, sok cucc kell két kisgyerekhez.

Hol vagytok többiek?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Huu de eltünt mindenki :shock:

Icus!
Rendben,szóljál majd ha a férjed ráér. Az én férjem általában 2-3 óráig dolgozik,addig bármikor van annyi ideje,hogy tudjanak találkozni valahol. UPC kábel tv ellenőrzéssel foglalkozik,mindig más területen,tehát elég rugalmas tud lenni / ő a főnök :wink: /.
A számom a régi,majd megadom a férjemét is.
Tudod intézni a dolgokat amit terveztél?

Vasárnap készülünk Budapestre az Állatkertbe, Plus gyermeknap lesz,gondolom jó programok lesznek, a kicsik nagyon várják már.
A győri állatkertbe havonta kijárunk annyira szeretik az állatokat.
Nem jön közületek valaki? Esetleg összefuthatnánk.

Melcsi!
Jó útat ha mostanában utaztok!

Mi majd július elején megyünk nyaralni, de sajna idén csak a Balatonra :(
Csopakot választottuk,nagyon jó a strandja, kialakítottak a kicsiknek egy partszakaszt,feltöltötték homokkal,nagyon jó lett.
Szállodába megyünk,félpanziót kértünk,remélem nem lesz gond Marcellel az étteremben,még nem voltunk vele csak appartmanban.

Most mennem kell,indulunk óviba, bölcsibe.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Móni! Kitti kamasz és mellé még elég szélsőséges természete van, ha jó akkor nagyon jó, ha hisztis akkor pedig elviselhetetlen. Sajnos néha teljesen kifordul magából, el sem hiszem, hogy az én kislányom :shock: :( !

Melinda! Nagyon-nagy gratula a vizsgádhoz!!! Nagyon szép eredményt értél el, igazán nagyra becsüllek érte. Az igazságtalanság nekem is fájna, de így is nagyon jó lett!
Benjiről nagyon jók a képek, az első tetszik a legjobban!
Igen sokan azt mondják, hogy lehet magyar szomszéd rosszabb mint a roma. (nekünk a hátsó szomszéd vágta ki a véderdőt, de erről már írtam azthiszem)

Regi! Szerintem jónak ígérkezik az az utazóágy! Ha kint is akarod használni akkor nagyon jó lesz a szúnyogháló!!!
Mit szólnak a nagyok a kistesó témához?

Bea! Húúú, 8 órás munka, nem irigyellek! Elhiszem, hogy semmire sincs időd :( ! Bátor a nagyfiad :shock: ! Itt mostanában szinte mindenhol rendőrök vannak, imádnak büntetni.... (Gábornak 1 éve :shock: :shock: le van járva a jogsija, és a személyije is lejárt a múlt hónapban :roll: , már annyit veszekedtem vele, hogy menjen el, de nincs ideje :twisted: :twisted: )

Icus! Jaj, de izgalmas már :lol: :lol: . Kész leszel mindennel?

A hétvégén átment Gábor a szomszédokhoz, aztán áthívtak engem is. Beszélgettünk velük, a csaj első kérdése az volt, hogy milyen környék ez, vannak-e cigányok :shock: :shock: . Két gyerekük van, egy 13 éves és egy 9 éves lány, nem is akarnak többet. A pasi teljesen normálisan (ő beszélt inkább), azt mondhatom, hogy választékosan beszélt. A csaj nem tartja a családjábval a kapcsolatot, mert "olyanok". Nem biztos, hogy itt maradnak, lehet, hogy egy pár év múlva tovább mennek, mert igazából nem ez volt a végcéljuk, de annyira kevés és drága a telek Miskolcon, hogy ezt vették meg. A pasi nem iszik, nem dohányzik, nyugalmat akarnak, nem szoktak bulizni.
Na, hát ezt ők mondták, de nyilván akkor fog kiderülni, hogy milyenek ha már itt laknak....

Én is kicsit ritkábban jövök, mindíg van valami, most pénteken Kitti ballagása, nem leszünk sokan, de készülnöm kell azért.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a gratulációkat. (Regina, elnézést kérek, szombaton ezt feléd elmulasztottam.) Azért felszabadultam egy kissé, most már Benjivel is többet tudok foglalkozni. Tegnap nyakunkba is vettük a várost. Bementünk az egyetemre a Kazinczy utcába ( a körúttól a Wesselényi utcán gyalog) a szakdolgozatom másodpéldányáért. Onnan gyalog a Vörösmarty térre. Még szombaton megígértem Benjinek, hogy hétfőn visszamegyünk. Erre alighogy megérkeztünk (kb. negyed óra múlva) el kezdett szakadni az eső. Szerencsére most rövidebb volt, csak háromnegyed órát kellett a cukrászdában ülnünk. Mivel a kettes villamos szakaszosan közlekedik, ezért az Erzsébet hídig gyalog mentünk, mert onnan egy menetben el tudtunk jutni a pótlóval a Boráros térre. Úgyhogy jó sokat sétáltunk. Benji nagyon jól bírta, bár nem mindig haladtunk abban a tempóban, ahogy szerettem volna (hazafelé már sok csomagom volt), mert annyi érdekes dolog volt közben. Tetszett neki, hogy mindenféle járművel közlekedtünk (hév, villamos, busz), hisz legtöbbször kocsival megyünk. Azt hiszem a nyáron elkezdek vele is barangolni mindenfelé, ahogy anno a nagyokkal.

Icus!
Nem indokolták meg az eredményt. Sőt, a személyiségi jogokra hivatkozva nem is olvasták fel azokat. Mindenki megkapta a jegyzőkönyvet, elolvasta, aztán visszaadta. Azért egy statisztikát, név nélkül nyugodtan mondhattak volna. Más bizottságban ezt meg is tették.
A talicskát a férjem tolta. Ha nem is az egész rendezvény alatt, de az utolsó háromnegyedórában ott tudott lenni. Tényleg nagyon jó, hogy ez az óvoda ilyen komplexum része. Mivel az időjárás teljesen bizonytalan volt (végül szépen sütött a nap, de a sok esőtől az udvar tiszta sár volt), a tornacsarnokban voltunk. Ami olyan hatalmas, hogy eltűnt benne a sok ember.
Hogy sikerült a licitálás?

Bea!
8 óra munka mellett valóban nagyon nehéz lehet megszervezni az életedet. Nem csodálom, hogy nem jut időd írni.
Az állatkertet az én gyerekeim is nagyon szeretik. Vasárnap viszont hivatalosak vagyunk egy szülinapra, így sajnos nem tudunk kimenni. Nektek jó időt és nagyon jó szórakozást kívánok!

Mandula!
Remélhetőleg akkor pozitívan csalódtok majd a szomszédaitokban. Bence is pénteken ballag. Mi étterembe megyünk (ugye sajnos nekem a főzés nem az erősségem), így erre szerencsére nem kell készülnöm.
Benji nagyon élvezte, hogy a tűzoltóautóban lehet. Egyébként az első két képet nem is én csináltam, mert szerencsésen otthon hagytam a fényképezőgépet (aztán amikor a férjem megjött, hazajöttem érte). Így aztán megkértem egy teljesen ismeretlen anyukát, hogy fényképezze le Benjit, aztán emailben elküldte nekem. Fantasztikus ez a mai technika!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Panaszkodni jöttem :cry:
Képzeljétek, anyám ma azzal állt elő, hogy szombaton ne szüljek, mert ő hajókirándulásra megy... :shock: :evil: Ugyebár terv szerint ő vigyázna Annára míg apa velem lesz a szülőszobán. Na, amilyen az én formám - Anna is azon az utolsó napon született mikor a fogadott dokim még épp külföldön volt - nem lesz apás szülés, mert nincs kire hagyni Annát, ha anyám nem lesz itthon... pedig annyira szeretném ha a férjem most is velem lenne... olyan lehangolt lettem, úgy bánt hogy így áll hozzá :cry: Vagy én vagyok túl érzékeny? :roll:

Melinda
Igen, sikerült a licit, senki nem licitált fölém, szerencsére. Remélem a valóságban is szép, végül is mi baja lehetne, Annáé is teljesen hibátlan, holnap megy érte a férjem.
Melinda, írdmeg légyszi priviben azt a helyet ahonnan az ételt hozatni szoktátok, tudom karácsonyra is onnan rendeltetek, azt írtad jó áron jól főznek. Majd keresztelőre lehet hogy nálunk is rendelve lesz az étel, ne kelljen a 2 pici mellett nagy főzésbe fognom.

Mandula
Szerintem ez kezdetnek épp jó. Drukkolok hogy szerencsétek legyen, és a szomszéd ahhoz a kisebb csoporthoz tartozzon akik normálisan szeretnének élni, és szeretnék bebizonyítani hogy azért mert cigányok, még rendes emberek ( nincs is könnyű dolguk).
Remélem kész leszek mindennel, de ez a hét nagyon kellene még, és nem csak a szombat miatt.

Bea
Írok majd privit
Csopak szerintem jó választás, lényeg hogy az idő is jó legyen.



Képzeljétek, ma elmentem abba a méteráru boltba ahol annak idején Annának vettem a baldachinhoz, fejvédőhöz való anyagot. Ugyan olyat vettem még, hogy a 2 kiságyba egyforma huzat legyen ( sárga aprókockás, ez szerintem unisex). Egyszer vettem tavaly is pótlást, mikor nagyobb ágyneműt varrtam. Szerencsére bizonyos anyagokat mindig lehet kapni ott, ezt is, nagyon jó kis bolt. És az eladó mit mondott? Látom magánál favorit ez az anyag :shock: :shock: :shock: emlékezett rá, hogy 2x vettem náluk ilyet! És még azt is mondta: ugye a másik baba is nyári volt? Hát majd leesett az állam, hogy ilyenekre emlékszik, pedig nem vásárolok ott havonta

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok

Icus, nagyok szurkolok neked, nagyon sokszor én is elájulok, hogy a szüleinknek, a nagymamiknak mennyire nem fontosak a mi dolgaink... Egyszerűen nem értem sokszor a hozzáállásukat.

Ha sikerül, már augusztusban dolgozni fogok, mivel anyósom pedagógus, így nyáron ő nem dolgozik. Mikor megkértük, hogy Levire legalább egy kéthetes vigyázást be kellene vállalnia, mivel csak aug. végén lehet kezdeni beszoktatni a bölcsibe, mit mondott?? HA TUDOK, akkor jövök. :shock: Nem fogják fel, hogy ez nekünk nagyon fontos, és nem irányítják úgy az életüket, hogy rajtunk tudjanak segíteni. Nekem ez nagyon furcsa, az én anyukám már meghalt, de biztos vagyok benne, hogy rá minden ilyesmiben lehetne számítani, na persze, normális kereteken belül, ami rajta múlik. De szorítok neked, és biztos vagyok benne, hogy Levente még jópár napot kihúz, és nem pont akkor fogja meglátni ezt a szépvilágot, amikor nektek nem a legjobb az alkalom!!!

Könnyű és gyors szülést kívánok, és hogy minden legyen rendben nálatok!!! Gondolom, milyen nyűgi vagy már, ezek az utolsó napok olyan idegesítőek, az ember folyton minden rezdülést figyel, hogy na ez lesz??? Nem ez lesz??? Olvastam egy tapasztalt szülészorvostól, hogy minél többedik a szülés, annál bizonytalanabb az ember, hogy megindult, vagy nem. Tényleg igaz :))))

Bizti szép a sárga kockás ágynemű, annak idején én is láttam ilyet és tetszett is, de sajnos, én nem tudok varrni :( Ha lesz még időd és energiád, fotózd le légyszi a kiságyat, ha elkészült!!

Na szia, és minden jót!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


halihóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó van erre valaki? nagyon csendes ez a topik

nika70
Salgótarján
 
 


PROGRAMAJÁNLÓ:

Hagyományörző motoros találkozó gazdag programkínálattal (lovas-, íjász- és solymászbemutató, máglyagyújtás, koncertek pl. KORMORÁN!!! stb.) kellemes környezetben!!!

http://www.northpatrolmc.hu/images/NP_m ... o_full.jpg

Jegyárak:
Csak csütörtök: 2000,-
Csütörtök-péntek-szombat: 4500,-
Péntek-szombat: 3000,-
12 éves kor alatt ingyenes!

Mivel a gyermekkori barátnőm férje szervezi, így őszintén mondhatom, hogy tényleg nagyon jól szokott sikerülni!

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!
Esélyem sincs minenkire reagálni, csak Regire! :wink:
A program amit ajánlottál itt van nálunk a faluban! 8)
Hátha sikerül összefutni! (Egyébként tényleg jól sikerült tavaly, de mi pont nem voltunk itthon, így nem tudtunk elmenni. Csak hallottam róla! :wink: )
Szép hetet!
(Vajon mi van Icussal? 8) )

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!
Mi még mindig 2 in 1 :lol:
Anna ilyenkorra már megszületett, ő 10 nappal előbb jött. Hát az elején mikor már 10 hetesen nyílni kezdett a külső méhszáj, nem hittem volna hogy tovább kihúzzuk mint vele. A doki szexterápiát írt elő :lol: attól felpuhul a méhszáj
Szombaton feljöttek vidékről anyósomék, hogy ha épp akkor indulna a szülés mikor anyám hajókázik, vigyázzanak Annára.
Jól vagyok, sok jele nincs a szülésnek, de pár napja esténként nagyon fáj a belső combhajlat, izület, lépni is alig bírok. Reggelre elmúlik.
A nyákdugót nem láttam elmenni, de tegnap valami halvány rózsaszín nyákos dolog csordogált, minimális mennyiségben. Szóval lassan de biztosan közeledik a nagy nap :D Mondtam a dokinak, nagyon szeretném ha nem kéne oxytocin, az nagyon brutál volt, de hátha most megúszom. Bízom benne, hogy talán egy picivel könnyebb lesz mint Annával, végül is Ő már kijárta az utat...

Anna beszéde most már rohamosan fejlődik. Nemrég megjelentek a birtokos ragok, tárgyragok, eszközragok, a 2 szavas mondatok, kérdések: Mi ez, mit csinál, hol van, apa alszik, anya eszik, kérem macit, leesett cumi stb. Már jópár mondókára rá lehet ismerni, bár nem mondja tisztán és nem is végig, kihagy belőle szavakat de sokszor rákezdi magától és mondogatja. Ma azzal ébredt: anya, énekelni, macisat! Kapott egy szobacsúszdát, arra felrakja a babáit és hívja: gyeje, gyeje, csússzál mááá, segítek... Felmászott a székre, de leesett mellőle a babája. Lenyúlt érte, de nem érte el, csak hívta a kezével: Zsófi, gyeje, csücsülj oda.
Mostanában egyre többet hízelkedik. Odabújik, simogat, mondja: szeretlek.
Anna nagyon babázik mostanában, 3 kedvenc babája van. Ha meglát egy kisméretű ruhát ( a mi a tesójáé lesz) rögtön rá akarja húzni a babáira. A sapka a mániája, mindegyik babára sapka kell, ha nincs rajta, mondja: fúúú a szél, kell sapka!
Keresztanyjával játszotta a Szeme szája van neki... mondókát. A következő sor: Orra füle van neki... csakhogy most Nikinek szokásával ellentétben le volt engedve a haja és takarta a fülét, s mikor kereste hogy megmutassa, de a haja miatt nem látta, megállt döbbenten, s azt mondta: hová tetted? ?! :lol:
True
Teszek fel pár képet a kiságyról, ilyen lett.


Hol vagytok többiek :?:

Kép Anna ágya

Kép Levente ágya

Kép


Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Teszek még pár képet Annáról, mert mostanában lehet hogy nem sok időm lesz erre... :lol:

Kép

Kép

Kép Keresztanyjával

Kép

Kép


Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!


Icus!

Nem tudom megállni, hogy ne írjak! Gyönyörű a két kiságy!!! Anna fotói meg tüneményesek. Nagyon édes kis pocakod van. Nagyon izgalmas napok elé nézel, kívánok könnyű, gyors szülést és egy tündéri kis pasit. Azért majd minél előbb adjál életjelet magatokról.
Puszi Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Melinda! Én is gondoltam már rá, hogy néha buszra és villamosra is kéne ülni Emesével. Mindíg olyan csodálattal nézi: busz, vijjos :lol: .
Hogy sikerült a ballagás?

Icus! Anyukád.... hát azért előbbre-való lehetne az unoka..... Az én anyósom még csak 1x mondta, hogy ne vigyem Emesét, de akkor temetésre kellett mennie, egyébként inkább minden programját lemondja, csak vigyem.
Anna nagyon ügyesen beszél már :lol: ! Jó gyorsan tanul! Emese is elmond már jópár mondókát, igaz, kihagy egy-két szót, és nem is teljesen tisztán, de olyan aranyos :lol: .
Szépek az ágyak, nagyon ügyes vagy!! Te híztál egyáltalán? Csinos kismama vagy :lol: ! Anna is nagyon édes, nekem a kis sziklakert (?) mellett tetszik a legjobban, olyan nagylányos :lol: ! Izgalmas lehet ez az utolsó pár nap! Kíváncsi vagyok Anna mit fog szólni a kistesóhoz!
Könnyű és gyors szülést kívánok én is!

Többiek? Melcsi már elment nyaralni?

Mi is túl vagyunk a ballagáson. Nagyon jól sikerült, sajnos a fényképezőnk lemerült, most várom, hogy küldjön képeket a Papa.

Kérdés: hogy tudjátok rávenni a kicsiket, hogy engedjék a fogukat mosni? Emese összeszorítja a száját, nem tudom rendesen megmosni.

Egy pár kép:

Kép
Apára várva

Kép

Kép

Kép
A labdaszedő :lol:

Kép

Kép
Zsiri puszit kap

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Icus, Mandula!
Ezek a lányok gyönyörűek! Már most igazi nők!

Icus!
A kiságyak nagyon szépek. Mindig csodálom az ügyességedet. Várjuk ám nagyon a híreket!

Mandula!
Benjinek ebben a korában én még nem nagyon foglalkoztam a fogmosással. Igazából olyan 2,5 éves kora óta mos rendszeresen reggel és este fogat. A 3. születésnapja óta elektromos fogkefével. Nemrég elvittem Benjit fogorvoshoz, gyönyörűek a fogai. Annyit viszont javasolt a fogorvos, hogy időnként hagyományos fogkefét is használjunk. Azért, hogy a technikát így is megtanulja.
A ballagás jól sikerült. Az iskola szerzett nálam egy jó pontot. Ugyanis a műsorban sok fiú is szerepelt. Bence és egy, a párhuzamos osztályba járó kislány búcsúztak a nyolcadikosok nevében. Nem azért, mert az én fiam, de rendkívül jól, érthetően, tagoltan beszélt (illetve olvasott) Bence. Megállapítottuk, hogy nagyon jó az orgánuma is. Egyre férfiasabb. Úgyhogy most kárpótoltak a hét év előtti események miatt. Nem tudom meséltem- e, hogy Peti ballagásakor min akadtam ki. Bence akkor volt elsős ugyanabban az iskolában. Legnagyobb meglepetésemre a ballagáson a kis elsősök is szerepeltek. Mégpedig Bence két osztálytársa, persze lányok. A kislányok szépen „eldalolták” a verseket, miközben akkortájt Bence különösen szépen mondott verset. A tanító néninek eszébe se jutott egy fiút kiállítani, ráadásul még Bence érdekelt is volt, hiszen a bátyja is ballagott. Ezeket az előzményeket persze a mostani osztályfőnöke (aki egyben a magyar tanára is) nem tudhatta. Értékelem nála, hogy nem azt nézte, hogy melyik ötös magyarost bízza meg a feladattal, hanem azt, aki osztályzattól függetlenül leginkább alkalmas rá. Apropó, osztályzatok! Tegnap el lehetett hozni a bizonyítványt a középiskolai beiratkozások miatt. Nem tudom mit fognak szólni hozzá a gimiben. Bizony még kettesek is vannak benne. Holnap megyünk beiratkozni.
A ballagásról teszek fel néhány képet.

Melinda
fermel
 
 


Kép
Kép
Kép
fermel
 
 


Kép Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok,

nagy-nagy örömmel szeretném megosztani veletek a hírt:
ma reggel megszületett kisfiunk, Levente.
Mindketten jól vannak, a kislegény - a családi hagyományoknak megfelelően - gyönyörű... :lol:
Paraméterek: 56cm, 2700g
A dolog olyan gyorsan és zökkenőmentesen történt,
hogy a dokibácsi majdnem lekéste a szülést... :D
A első fájástól (hajnal 2 óra körül) a születésig (hajnal 5.40) nem telt el 4 óra sem...
Részleteket majd Icus, talán már vasárnap.

Karesz
(a még mindig nagyon boldog apa... :D)

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Nagyon nagy szeretettel gratulálok, és nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak!!

Azért egy képecskét még dobhatnál, ha időd engedi....

Üdv.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Icus!!!

Tiszta szivemből gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!
Kívánok nagyon sok boldogságot az egész családnak!

Éva
fanny01
 
 


Icus és Karesz!

Nagyon nagy szeretettel gratulálok!
Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok az egész családnak!!

Várjuk a képeket és az élménybeszámolót!

KépKép
mandula35
 
 


Icus!
Gratulálok Nektek! Nagyon ügyesek voltatok! Kívánok egészséget, boldogságot az egész családnak és sok tejecskét Leventének!

Melinda
fermel
 
 


Icus!
Nagyon-nagyon gratulálok! (Nagyon ügyesen, gyorsan ment! :wink: ) Egészséget, vidámságot és sok tejcsit kívánok.
Sok puszi nektek!

Kép
ermoni
 
 


Szia Karesz és Szücsi!

Mind a kettőtöknek gratulálok a kisfiatokhoz!
Vendég
 


Kép Icus!

Nagyon sok boldogságot, és jó egészséget kívánok Nektek!!
Gratulálok, nagyon ügyesek voltatok! :) :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


HÚÚÚÚÚÚÚÚ Icus nagy nagy GRATULA sok tejcsit :):):):):):)
képeket kérünk majd



Cigány témához egy hír nem seemi ha ez tényleg igaz http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=148789

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melinda! Nagyon helyesek a fiaid! Benji pedig olyan nagyfiús mindíg az ünneplőben :lol: ! De kivételesen most a Péter és Bence közös képe tetszik a legjobban :). Örülök, hogy végül mégis jó szájízzel fejezte be Bence azt az iskolát! Nem értem hogy lehetnek kettesei amikor olyan jól szerepelt a felvételin :shock: .
Tegnap Apa rávette valahogy Emesét a fogmosásra, de akkor ezekszerint nem egyedi, hogy nem hagyja mosni.

Nika! Én tegnap olvastam, valószínűleg igaz...... Sajnos tényleg itt tartunk....

Sheila! Hogy vagytok???? Légyszi írj már egy pár sort!!!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Icus és Karesz!
Sok szeretettel gratulálok Levente születéséhez!!! Legyen annyi örömötök kisfiatokban is, mint Annában. Sok boldogságot az egész családnak!!!


Kép Kép

Bea
beátab
 
 


Kedves Icus és Karesz!

Én is szívből gratulálok Nektek kisfiatok születéséhez!!! Nagyon ügyesek és szerencsések vagytok! Sok-sok örömet és boldogságot kívánok a babázáshoz és természetesen nagyon sok tejcsit is!

Kép
regina3
 
 


Fermel, Mandula
Kicsit kiváncsiskodnék. Ha nem titok, mennyibe került a ballagás, mindennel együtt (ruha, vendéglátás, ajándék, tanárok ajándéka, virág stb.)???

Fermel
Bence szerepléséért irigyellek. Biztosan nagyon jó és büszke érzés volt látni-hallani őt. Azt hiszen nekem ilyenben nem lesz részem, talán soha, mert Ádi nagyon konok, utál szerepelni. Ráadásul mostanában még nagyon rekedtes a hangja, a beszédstílusa pedig kamaszosan pocsék és hadarva beszél, a száját nem nyitja ki rendesen, de remélem, hogy ez még változni fog. Évi pedig nagyon szégyenlős, egyelőre belőle sem nézek ki ilyesmit.
A bizonyítvány nálunk is elég hervasztó lett. A félévihez képest még rontott egy kicsit Ádi, úgyhogy van 6 db hármasa és néhány négyes, ötös pedig csak tesiből, énekből, rajzból..... Korábban csak 2-3 négyese volt és a többiből ötös, illetve néhány tárgyból kitűnő. Most törtem is a fejem, hogy az előző iskola volt gyenge, vagy a mostani nagyon erős, vagy a gyerekem eresztett le, vagy mindez együttvéve???? Átbeszéltük vele, hogy ez így nem mehet tovább, mert ha marad ez a tendencia, akkor mi lesz a 12. évben? És hogyan tanul tovább???? Megígérte, hogy jövőre jobban igyekszik majd, mi pedig bevetjük a "fenéken-billentős-módszert". Idén én is eléggé ráhagytam a dolgokat......

Mandula
Te kérdezted korábban, hogy a gyerekek mikor tudták meg, hogy babát várok. Kicsit megkésve válaszolok, de azért leírom, hogy elég hamar. Mivel 6 hetesen kezdtem el hányni (és az elég hangos dolog), csak pár napig tudtam elmismásolni, mert Évi nagyon megijedt, hogy mi bajom van. Ádám pedig rákérdezett, hogy "csak nem gyereket vársz?". Örültem is, hogy ilyen szépen tette fel a kérdést. Mi nagyon nem szeretjük a terhes kifejezést, bár valószínüleg az édes teher kifejezésből ered, de így lerövidülve olyan negatív hangzása van. Hacsak lehet, nem is használom. Szerencsére sok egyéb, szebb kifejezés van erre az állapotra.
Szóval a gyerekeink hamar megtudták és mire 14 hetes lettem, már mindenki tudta, aki számít. A környezetem sokkal kedvezőbben reagált mint vártam, de tény, hogy akad, aki felelőtlennek és merésznek tart (ennyi idősen, harmadikat, ebbe a világba stb.), de hárman annyira kedvesen gratuláltak, hogy majdnem elsírtam magam. Az egyik unokatesóm felesége pedig kétszer is megígértette velem, hogy babázhat majd, mert nagyon szereti a piciket.

Az idei év babastatisztikája felénk 17-re bővült. Eddig 5 lány és 2 fiú (az egyik Icusé) már meg is született....

Kép
regina3
 
 


Ermoni
Te valóban azon a környéken laksz??? Nem tudom, miért, de azt hittem, hogy budapesti vagy és azért akartok szebb és csendesebb környékre költözni. Hát.... a mi településünkhöz képest (Vecséstől nyugatra, Bp-től délre, Ócsától északra :D :lol: :lol: vagyunk) most is sokkal jobb környéken laktok!!!
Egyébként hogy áll a költözés???

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Drága Mandula!

Köszönöm kérdésedet: jól vagyunk, de sajnos ritkán jut időm írni, a blogommal is rettenetesen el vagyok maradva, de szeretném magam utolérni, mert a csajaim biztos értékelik majd a róluk szóló sztorikat :wink:

Maya tündéri édes, és iszonyatos tempóban fejlődik :shock:
két hete hasra fordult (már azt hittem, sosem fog :lol: ) egy hete vissza, most már hempereg oda vissza, 360 fokos fordulatot tesz, a kiságyban felfedezte a légzésfigyelőt és folyamatosan le akarja bontani :?
tegnap az ágyunkon a fejét a matracba fúrva felhúzta a térdecskéit, mászni próbált :)
nagyon nehéz lefoglalni, mert a nagy ágyon csak akkor merem fektetni, ha alszik (körbebarikádozva) ill. ha ott vagyunk mellette...
a babakocsi mózesét már szinte kinőtte (Quinny) a sport részbe viszont még nem merem tenni, mert nem dönthető teljesen a háttámlája, és féltem a kis hátát, és elég husi is :D (8300gr)

a babakocsiban már csak akkor alszik, ha nagyon fáradt, a nappaliban lévő fa járókája ideig-óráig jó csak neki ( nem szereti a bezártságot) vettünk Neki szobahintát és UV babasátrat a kertbe/teraszra, hogy legyenek alternatívák, már cipelni marha nehéz, majd leszakad a karom...

imádja a zenét, zenebölcsibe járunk, és folyton énekelek Neki, ha valaki hallaná, azt hinné: nem vagyok 100-as :lol:

a babaúszás nagyon bejött neki a Kolpingban, ősztől szeretném vinni úszásra is, imádja a vizet, a fürdetővödör láttán fülig ér a szája, ugrál benne :lol:

a bébikajákat ( gyümölcs-főzelék) nem nagyon díjazza, csak tápszert hajlandó enni, de azért mindennap próbálkozom, talán megszokja...ebben/is/ különbözik a többi gyerekmtől, nekik tök mindegy volt, nyitották a szájukat, ahogy a nagy könyvben meg van írva...

Melissám sokat betegeskedett az utóbbi hónapokban (április végén rota vírus okozta vészes hányással kórházban is volt :( négy napig, ezt a Kolpingban kapta el :( )
két hete tüszős mandulagyulladát kapott, a gyakori betegségek szerintem a tesóféltékenység miatti immunrendszer gyengülés számlájára írhatóak...tudnék mesélni, milyen féltékenység hullámok voltak...

a nyárra különböző napközis táborokat kerestem Neki, jövő héten pl. kézműves táborba megy ide, a helyi iskolába, aztán angol-ill. "fotómodell"táborba az egyik játszóház szervezésében...így azért kicsit simábban telik talán a nyár, mert nagyon tud unatkozni :?

patrikot felvették a gimibe, igaz, nem a város number 1. gimijébe, hanem egy újabb, fiatalos légkörű intézménybe 8sokak szerint így jobban járt )
remélem, jövőre a gépezés is alább hagy, mert fel kell kötnie a gatyát a két tannyelvű suliban, állítólag a történelmet és matekot angol nyelven tanulják majd :shock:

Emeséd egy tünemény, teljesen ledöbbentem , milyen nagylány már :) :) :)

a nagytesóknak, hogy telik a nyár??
Kittidnek is új fejezet kezdődik az életében, igaz? :wink:

szomszédok miatt részvétem, de én is remélem, hogy talán a ritka kivételhez tartoznak majd :?

a Nika által belinkelt cikkhez no komment, mert ha leírnám a véleményem, kimoderálnának :twisted: :twisted:
mindenesetre ökölbe szorult a kezem... :evil:


ehhez kapcsolódóan egy történet: Melissáék még tavasszal utaztak Győrben busszal az ovis csoporttal...a kisebbség lakta városrészben felszállt egy ovis csoport, zömmel kisebbségi származású purdékkal...Melissa mesélte, hogy az egyik cigánylány bemutatott neki, mire az én lányom visszamutatott, hogy kapd be te!! :wink:

el is határoztuk rögtön a párommal, hogy ősztől judo-ra fog járni, hogy a tőlem örökölt temperamentum mellé tudás is társuljon, tudja megvédeni magát, ha kell, mert elkeserítő, hogy mi vár ránk, ha ezeket az orkokat nem állítja le valaki, végén még mi leszünk a kisebbség a saját hazánkban? :twisted: :(

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Móni!

Janka gyönyörű, csodálatos szemei vannak :) :) :)
nemsokára szülinapoztok, eszméletlen gyorsan telik az idő :D :shock:

jártok még babaúszásra?

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Regi! Tényleg nagyon aranyos a fiad, ahogy kifejezte magát :lol: :lol: ! Szerintem az enyémeknek eszébe sem jutna a terhesen kívül más...
Felelőtlennek, merésznek :shock: :shock: , és a cigányok mik :?: :?:
Szerintem is nagyon jól tettétek, hogy vállaltatok 3. gyereket, hidd el, olyan boldogság lesz az egész család számára :lol: :lol: !
Ballagás: nem tudom mennyibe került, az iskolában havonta 1500 Ft-ot szedtek erre (el nem tudom képzelni, hogy mire költötték el :lol: :lol: :evil: ), a fényképek kb 4000 Ft, az ünneplő ruha 5000 (csak felsőt vettünk, mert Kitti nem volt hajlandó szoknyát felvenni és fekete farmerban :evil: ballagott). Virág 4000 Ft volt. A kaja és az egyebek pedig anyósom ,sógornőm és a nagyi segítségével készültek, tehát ez megoszlott. Alkoholt senki nem fogyaszt a tágabb családban sem, így arra nem volt szükség. Szóval, így, hogy itthon csináltuk alig került valamibe :lol:.
Ha nyerünk a lottón én is gyarapítom a magyar kismamák számát :lol: :lol: !

Sheila! De jó, hogy írtál :lol: :lol: ! Maya egy tünemény lehet! (remélem kapunk majd képet is!) És nagyon ügyes! Arról ne is beszéljünk, hogy Emese nem egészen 10 kiló.
A napközis tábor nagyon jó ötlet, legalább leköti Melissát és még tanul is.
Patrik elégedett a hellyel ahova felvették? Ha igen, akkor az a lényeg, és lehet, hogy tényleg jobban is jártatok! Kitti 8 évig kéttannyelvűbe járt, ez semvolt könnyű, gondolom a gimi még nehezebb, lehet, hogy tényleg nem lesz ideje a gépezésre!

Kitti szerencsére olyan suliba megy ahol sok haverja van. Most nagyon belelendült a barátnőzésbe, minden héten másnál akar aludni (nem engedem, mert nem is ismerem őket, és Kitti sem a szüleiket). Nem nagyon akarta elfogadni, hogy 8-ra kell hazajárni (állítólag csak én vagyok ilyen...),és nem lehet hétvégén sem buliba menni :shock: :shock: , tovább kimaradni....
Alex ma kapta meg a bizit :evil: :evil: :evil: :evil: 5 kettese!!! lett.

Háááááát a romákkal kapcsolatban már sokszor leírtam én is a véleményem, inkább nem merülök bele, mert engem is kidobnának :lol: :lol: .

Na, megyek mert Mese bepakolta a ruhásszekrényébe a zsírkrétákat és köszönt, hogy szia, puszi :lol: :lol: !

Még egy körkérdés: Kinek mikor kell hazamennie? (mármint a gyerekeknek)

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!
Nekem is nagyon tetszik a két nagyról készült kép, ezért is tettem fel.
Bence most még annál is jobban elengedte magát, mint eddig, így születtek a kettesek. A szomorú, hogy nemcsak rajzból, hanem németből, földrajzból, biológiából is. Irodalomból, nyelvtanból és matekból hármast kapott. Fizikából, kémiából és történelemből négyest. Nem is írtam még, hogy az utolsó héten szóbeli vizsgát kellett tenniük egy választott tárgyból (fizika, kémia, biológia volt a lehetőség). Bence a fizikát választotta és ötösre vizsgázott. Ez arra volt elég, hogy valamit szépítsen a korábban beszedett egy- két rossz jegyén.
Általános hazatérési időpont nálunk nincs megjelölve Bencének. Ez a helyzettől függ (például, ha esti meccsre megy). Azért tanítási időben ő is itthon szokott lenni 8-9 körül, de hogy mikor fekszik le, az más kérdés. Most éppen a holnapi nappal vagyok bajban. Állítólag az egész nyolcadikos évfolyam bulit rendez Halásztelken. Valaki kibérelt egy termet. Bence úgy gondolja, hogy csak reggel jön haza. Mondtam neki, hogy szeretném tudni a pontos címet, hogy hova megy. A válasz az volt, hogy nem tudja, mert nem ő szervezi. Mindenesetre holnap ennek a kérdésnek az apjával még nekifutunk és kialakítjuk a feltételeket. Azt látom, hogy így második gyerekként, főképp 7 évvel idősebb testvérrel, már előbb jelentkeznek nála ezek az igények.
Drukkolok nektek a lottó ötöshöz!!!

Regina!
Nagyon jól gondolod, hogy csodálatos érzés volt Bencét így hallani és látni a ballagáson. Egyébként őt is agitálni kellett kissé, mert először azt mondta, hogy nem vállalja el. Félt a nagy közönségtől. Aztán, amikor a próbák után a többiek mondták neki, hogy milyen jó, akkor már megnyugodott.
A ballagás költsége nem lett volna vészes, ha nem étterembe megyünk a vendégekkel. Ez volt a jelentős tétel. Egyébként Bencének öltönye amúgyis volt, hozzá való cipő, ing is. A nyakkendő volt csak egyforma, de azokat az egyik fiú szülei ingyen készítették mindenkinek. Virágra alig költöttünk. Megbeszéltem Bencével, hogy nem ez a lényeg, csak jelképesen vitt mindenki virágot a családból. Annak idején Péter középiskolai ballagásán nagyon tetszett, hogy eleve úgy egyeztek meg a szülők, hogy nem lesznek hatalmas csokrok. A tanárok ajándékait nálunk is az osztálypénzből oldottuk meg. Havonta 1000 Ft-ot fizettünk. Fényképet meg mindenki annyit kért, amennyit akart. Mi négyet kértünk, ez került 1800 Ft- ba (ezek osztályképek és egyéb, barátokkal készült egyéni képek). A meghívó darabja pedig 120 Ft volt.
Bence tőlünk két könyvet kapott ajándékba (azontúl, hogy álltuk a vendéglátás költségeit). Az egyik egy nagyon különleges , fociról szóló kiadvány. Bizony ennek ott helyben, az étteremben neki kezdett, nagyon örült neki.

Sheila!
Én is örülök, hogy írtál. Kaphatunk esetleg képeket is? Nagyon kíváncsi vagyok a gyerekeidre.

Melinda
fermel
 
 


Ja, még egy kérdés. Megy valaki holnap a Múzeumok Éjszakájára? Mi Benjivel, hármasban készülünk. Budapesten és vidéken is nagyon jó programok lesznek.
Melinda
fermel
 
 


Regi: szerintem egyáltalán nem vagy felelőtlen én nagyon tisztellek érte:):):) ha összejön akár én is bevállalnám de leőbb a ketteske kéne összejöjjön :):):) dolgozunk rajta :):):)

Sheila: jó hogy itt vagy újra :):):) és nagyon ügyes a jánykád :)és szép súlya van :) szerintem ne aggódj majd rászokik ő is a fözelékekre más kajcsikhoz :):) olyan még nem volt hogy valaki 20 évesen tápon élne :):) :wink: :wink:

Nálunk nem sok minden történik kint van 15 fogunk és a 16. is útban van kifelé :) mindez kb 1 hónap alatt 8 fog :) de alig érzi meg talán csak annyi hogy éjjel kicsit többet ébred pedig semmivel sem kenem :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok Lányok!
Ma hajnalban megjöttünk a nyaralásból. Gyönyörü, csodálatos volt, végül mindennel szerencsénk volt, idővel, tengerrel, hellyel. Majd irok bővebben természetesen, de most van mit csinálnom!
Főleg Icus miatt néztem be gyorsan.
Icus, Karesz, Drága Kétgyermekes Szülők!
Nagyon sok szeretettel gratulálok kicsi Levente megszületéséhez! Teljen Benne nagyon sok örömötök, nőjön egészségben, békességben, boldogságban kicsi Annátokkal együtt!
És várjuk a beszámolót (bár tudom hogy nem lesz egyszerü az életed mostanában).
Puszi puszi
(Lukunak is kell uj mércét csinálnom :D )
(És majd jövök én is képekkel)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Nagyon Boldog 1. születésnapot kívánok Lukunak!! Remek, hogy jól éreztétek magatokat és minden jól sikerült. Kíváncsi vagyok a részletekre is. Én nem nagyon merek külföldre elindulni a bizonytalanság miatt. (milyen lesz pontosan a szállás, milyenek a körülmények)

Hármasban voltunk Benjivel a Múzeumok Éjszakáján. Úgy fektettem le, hogy este fél kilenckor kelt fel, 9 után meg elindultunk. Először Ferihegyre mentünk az emlékparkba. 10- kor és 11- kor volt éjszakai repülőtér-látogatás csoportosan. Sajnos olyan nagy volt az érdeklődés, hogy már este 6-kor beteltek a helyek. Viszont felajánlották a hoppon maradt látogatóknak, hogy a jövő héten felhívnak és egyeztetve egy időpontot egy nappali látogatásra lehetőséget adnak. Az emlékparkot viszont megnézhettük. Benji nagyon élvezte.
Utána a Néprajzi Múzeumba mentünk. Fergeteges dobos előadások voltak, szamba táncosok kíséretében. Ez is nagyon tetszett Benjinek. Legfőképpen pedig a sok hangszer, amit ki lehetett próbálni.
Hazafelé benéztünk a Pesterzsébeti Múzeumba, ott a kiállítás volt nagyon érdekes. Volt ugyan zene is, de nem igazán nekünk tetsző.
Ha nem nagy gond, akkor teszek fel néhány képet. Aztán visszafogom magam, mert lassan az én képeimmel lesz tele a topik.

Melinda
fermel
 
 


Kép
Kép
fermel
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?