Új privát üzeneted érkezett!

Hízásról annyit, hogy ez típus függő! Vannak akik fogynak a szoptatással, vannak akik híznak... sajnos én is az utóbbi csapatba tartozom... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ercsi, az utazásról: szerintem ha megpróbáljátok úgy időzíteni hogy ne nap közben utazzatok a legnagyobb melegben, akkor nem lesz semmi gáz :wink:

Kamilla, nagyon durva ez az 55 kiló nálad... Mondjuk én végig csodáltalak hogy ikrekkel ennyire jól néztél ki a babavárás alatt!

Én most 60 kg vagyok, 56-ról indultam és 71-72 körül szültem (már a végén nem mértem...), tehát most kb 4 kiló plusz van rajtam. Nem vészes szerintem. Én még nem figyelek oda rá, hogy mit eszem, nehogy a tejjel bajom legyen (én igazából úgy tudok lefogyni ha a kajára ügyelek, egy idő utána a sport nem hat nálam...), mozgás is kizárt még ugye, de ősszel baromi jó lenne ha már heti 1x vissza tudnék menni táncolni. :roll: Ha nem is a kilók miatt, de azért mert imádtam és hiányzik. :)

Viszont le vagyok döbbenve én is hogy mennyire megy az idő.... Hétfőn lesz 1 hónapos Mazsi és pont 4 hete szültem. (Ilyenkor már megvolt. :) Kb most kerülök fel a gyermekágyra) Maholnap főzeléket eszik :lol:

Kép Kép
szõlõ

Bolygó: értem én! :D

Szőlő: nem hiszem, hogy hajnalban-éjjel utaznánk... az nekünk nem megy... Egy laza klímától nem lesz baja! Épp ezt beszéltük Levivel, hogy úgy kell beállítani, hogy nekünk picit melegünk legyen, és úgy jó. Meg persze nem rakjuk be a hideg kocsiba.
Így, hogy van babánk, látszik, menyire öregszünk! vagyis MI nem, csak ŐK! :wink: nekem ma van vége a "gyermekágyas-időszak"-nak... :shock: Lillus 6 hetes... :shock: (ez a hülye maszatolás-vérezgetés is elmúlhatna már... :evil: )

ercsi_3

mamacka, a MÁK központja Cegléden van (legalábbis nekem ezt mondta a pénzügyes a cégnél, aki nekem segített), próbáld meg őket felhívni, elküldtem priviben a számokat.

Kép Kép
szõlõ

Ja, Mamacka, nagyon édesek a fiúk! Andor nem féltékeny?

Ercsi, lájtos klímától nem lesz baja, de nekünk így is kvára beleizzad a hordozóba... :?

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]J írta:szőlőa, Mamacka, nagyon édesek a fiúk! Andor nem féltékeny?

Tetrmészetesen Áronra gondoltam na.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép Kép
szõlõ

:lol:

Én is keverem őket!

Áronom nagyon aranyos nagyon szereti, állandóan puszilgatja. A féltékenység csak abban látszik, hogy azóta nyűgösebb.
Azért voltak hajmeresztő próbálkozásai, a hason fekvő babát a fejénél fogva akarta kivenni a bölcsőből :oops: :shock: még jó, hogy Andor ilyen erős baba, de ezeket csupa szeretetből csinálja, meg repült egy csavarhúzó is Andor felé, de ez meg nekem szólt, mert sokszor szóltam, rá, hogy vigyázzon, ezt nem szabad, azt nem szabad... stb

Kép
Kép
Kép
mamacka

ja és köszi a számot válaszoltam is, én is Ceglédet hívtam de csak két számom volt...

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok!

nagyon sírunk és nagyon hulla vagyok vas. épp leültem ide mikor újra kezdte a bőgést. Persze amikor napközben alszik nem tudok aludni,mert fejnem kell. :oops:
Tele van a hócipőm is. A császármetszésem sebe is elkezdett fájdogálni. kedden bementem a dokihoz űjabb gyógysert írt fel meg mondta, hogy ne járkáljak. Már nagyon uncsi itt a 4. emeleten!
Anyámékkal olyan ingerült vagyok ,hogy durva.
Pár képet felraknék csak persze megint nincs képszerkesztő a gépen. :twisted:

Kép
kritta

Az elején nagyon jól aludt,de párszor túlette magát azóta hasfájós.
Espumisannal próbálkozom meg ringatás stb., Ált. alszik fél órát aztán mire elaludnék felsír. :cry:
Párszor hagytuk sírni kicsit,és elaludt. Nem tudom mi a teendő.
Sajnos már megint sír és már kezdek kibukni pedig tényleg odafigyelek,hogy mit eszem.
Fejek is naponta kb. 2,5 -3 dl-t plusszba amit lefagyasztunk.
Teát nem iszom csak heti 1-2*.
Talán érzi h ideges vagyok az a gond, néha már ordítani tudnék.
Az egy hetes kórházi tartózkodás alatt teljesen kikészültem idegileg mondjuk sose voltam erős lelkileg.

Kép
kritta

Az egy hetes kórházi tartózkodás alatt teljesen kikészültem idegileg mondjuk sose voltam erős lelkileg.De még nem aláztak meg soha sem úgy,mint ott.
Nem pihentem-feküdtem semmit,mert nem tudtam kimászni az ágyból,ezért inkább járkáltam és fejtem volt, hogy napi 6 órát.

Kép
kritta

kritta: Fel a fejjel és kitartás..Máté nekünk is 3 napja nagyon nyűgös és nagyon nehéz vele..
Vigyázz magadra nagyon..és próbáld meg magad lelkileg összeszedni mert akkor a kicsikéd is nyugodtabb lesz..
a fejést nem tudod ugy csinálni hogy melette le is tudja dőlni egy pár percre??

Tényleg Espumisanról...az van ráírva hogy minden etetés elött 25 csep egy kávéskanál..mindenki igy használja??? nem adagolom túl ha minden kajcsinál kapja?? mintha azóta jobban lenne a pocija..

Hízás: 86al mentem be...72 vagyok most...14 lement de még van rajtam maradék 14 kg....és megmondom őszintén hogy rettegek hogy igy maradok :( mindenki beszól uton utfélen hogy mennyi maradt rajtam...főleg érzéketlen pasik :( igy depisedek :( Máté a legnagyobb öröm az életemben de uy látszik hiú dög is vagyok :oops: :oops: :oops:
ki mennyit adott le 6. hét végére??? mert állítólag fog még lemenni 4 hét alatt sok..hát remélem...

csak ezt az oldalt olvastam el mert Kisherceg hisztis ma is..éjjel jó baba..nappal pedig ördög :)

megyek mert etetés :)
Vendég

lituka

Az Espumisannal vigyázz a mi dokink azt mondta, hogy egy napra kell 25 csepp 5*5,mert változott az adagolás.

Ne legyél depis most olvastam h ,ha abbahagyod a szoptatást akkor lemehet rólad minden észrevétlenül.

Rajtam 6 kg van most és nem látszik most se hogy szültem 2 hete.

Most hagytuk sírni 5-10 percet mivel minden igénye ki volt elégítve és elhallgatott.
Nálunk azután sír, ha sokat kézben van lehet még nem igényli?
Meddig haggyátok sírni?

Kép
kritta

Kritta: Sajnálom a sok sírást, a miénk hasfájós, csak azért szokott sírni szegénykém. Én sose hagyom pár percnél tovább sírni, akkor is csak azért, mert pl. éppen zuhanyzom vagy egyéb elfoglaltságom van.

Lituka: Kritta jót ír: Espumisanból napi 25 csepp, vagyis 1 ml az ajánlott adag. Nem értem, miért írják olyan megtévesztően. Ja, és nem vagy hiú dög, tök természetes, hogy igényes vagy magaddal szemben.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Mamacka: Olyan szépek a gyerekeid a képen! Hasonlítanak egymásra!

Ercsi: De jó neked, hogy már vége a gyerekágynak! Énisénisénis úúúúgy szeretném! :roll: Kezd hiányozni a férjem...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Kritta, de jó, hogy jelentkeztél, régen jártál erre! Mi történt a sebeddel? Mire szedsz gyógyszert? Megértem a fáradtságodat, az első 3-4 hétben én is hulla voltam, de majd belejön az ember.
Én nem hagyom sírni a babát, max. akkor, ha éppen annyira sürgős helyen vagyok. Szerintem az ilyen pici baba még a sírással azt jelzi, hogy valami baja van.

Mamacka, nagyon édesek a gyerekeid így egymás mellett. olyan jó olvasnui, mikor azt írod, hogy Áron mennyire szereti a testvérét - több ismerőstől azt hallom, hogy a kistestvér születésével szokott valami lelkileg eltörni a nagyobbikban.

Az Espumisant én is úgy tudtam, ahogy Litu írja: ez van a tájékoztatón és a gyerekorvosunk is ezt mondta. Tehát hogy minden etetés előtt lehet. Igaz, hogy ez már volt vagy 3 hete. Kijött ebből valami újabb széria, vagy miért változott meg?

Én ugyan most váltottam Sab Simplexre és úgy tűnik, ez nálunk jobban beválik. és még nem is fintorog neki, mint az Espumisannak.
Vendég

[quote="bolygó"]
írta:
bolygóErcsi: De jó neked, hogy már vége a gyerekágynak! Énisénisénis úúúúgy szeretném! :roll: Kezd hiányozni a férjem...

csupán lélektani határ volt... Dokinál se voltam még, meg még barnázok... :( Szóval én is csak messziről gyönyörködök a férjemben... :lol: Ráadásul 6 hete külön is alszunk... :?

ercsi_3

Sziasztok!

Ezt a történetet az előbb kaptam az uncsitesómtól, szerintem aranyos és nagyon igaz!

Csak egy Anya?

Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei
hivatalban

a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.

A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.

"Úgy értem,"-magyarázta a hivatalnok-

''van munkája, vagy csak egy...?"

''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,

''Anya vagyok."

''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a
megfelelő szó!"-

hangsúlyozta a hivatalnok.

Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg
egyszer csak

ugyan ebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.

A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,

hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:

"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".

''Mi a foglalkozása?"-kérdezte.Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom.

Csak úgy kibuktak belőlem a szavak.

''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok területén.''

A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében

és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.

Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.

Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet

fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.

''Megkérdezhetem,"-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-

"Pontosan mit csinál ezen a területen?"

Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban,

Hallottam magam válaszolni:

"Továbbképző kutatómunkát végzek,

(amit az anyák nem)

Laboratóriumban és terepen,

(általában úgy mondom a házban és a házon kívül).

A főnökömnek dolgozom, (az Úrnak elsősorban, aztán az egész
családnak)

szereztem már négy elismerést (mind lány).

Természetesen ez a munka az egyik leglhivatottabb a földön,

(akar valaki ellentmondani?)

és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).

De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier

és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''

A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a
nyomtatványomat,

felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.

Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új
karrieremben elmerülve,

szaladtak elém a laborasszisztenseim--13, 7 és 3 évesek.

Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk

új kísérleti modelljét (egy 6 hónapos kisbabát),

amint egy új hangmintát tesztelt.

Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!

Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és
nélkülözhetetlenebb

az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.

Anyaság!

Micsoda nagyszerű karrier!

Különösen, ha egy cím is van az ajtón.

Akkor a Nagmamák

"Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok területén '',

és a Dédnagymamák

''Ügyvezető tudományos munkatársak"?

Szerintem igen!!!

És hiszem, hogy a nagynénik

"Tudományos munkatárs helyettesek".

Kérlek küld el ezt egy másik Anyának,

Nagymamának,

Nagynéninek,

És más barátoknak, akiket ismersz.

Legyen kevesebb problémád,

Több örömed,

És csak boldogság kopogtasson az ajtódon!

Légy kedvesebb mint kellene.

Mindenkinek, akivel csak találkozol meg kell vívnia a saját harcát.

Sosem tudhatod, hogy egy perc vagy egy pár őszinte szó mikor
befolyásol egy életet.

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Espumisan: én csak akkor adok neki 25 cseppet, amikor fáj a hasa (max. napi egyszer-kétszer), és úgy tűnik hatásos! Az infacolt folyamatosan adtam minden szopi előtt, viszont az nem hatott! A védőnő szerint azért nem, mert ahhoz hozzászokott és ezért lehet hatásosabb az alkalmankénti adagolás! :roll:

Klilók: én 60 kilóról indultam, 72 volt a legtöbb szülés előtt kb. 1 héttel, de a maratoni szülésemnek köszönhetően 61 kilóval jöttem ki a kórházból, most meg (6hét elteltével) 59 vagyok! Szóval nem panaszkodom! :D

Mamacka: nagyon aranyos Áron és Andor egymás mellett! :D

Kritta: kitartás! Ahogy telik az idő, egyre könnyebb lesz!

Sírás: nálunk elég jól megkülönböztethető "sírásfajták" vannak! Ha a hasa fáj, akkor felveszem mindenképp, de ha csak a hiszti megy, akkor bizony előfordul, hogy hagyom sírni! Az esetek 99%-ban ilyenkor megnyugszik magától, bár néha ez csak 20 perc után sikerül neki... :roll: Egyébként azért is hagyom ilyenkor "magára", mert ha nagyon hisztis, akkor kézben sem jobb, mert nem lehet lenyugatatni, ölben is ugyanúgy üvölt tovább vagy még jobban... Ez főként este 7 és fél 8 között szokott előfordulni... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok!

Hullák vagyunk .. mi pár napja minden este nyűglődünk.
Alíz egyszerűen csak akkor fogadja el a cumisüveget, ha már hulla éhes .. viszont ezt az állapotot csak az evést követő 3. órától még 1-2 órára rá éri el .. Így történik, hogy a 6 órás evés helyett 8-9-ig üvölt .. de cumisüveget azt nem szívná semmi pénzért .. Akkor elfárad, lefürdetjük, és lám .. már kell a cumisüveg ..
Nem tudom, meddig bírjuk ezt még így .. eléggé romokban vagyunk.
Tejem viszont a 6 órás etetésre már szinte semmi :( 40-50-eket bír enni ciciből, ami után persze éhes marad ..

Irigykedem azokra, akiknek a babája gond nélkül cumisüvegezik .. sőt, még a tápszer is könnyen csúszik ... mert ez nagyon kemény.
Semmi baja, nem fáj a hasa .. csak makacsul követelNÉ a cicit .. :(

Kép
szösszenet

Na most jól megijedtem...mert ma minden etetés elött kapott 25 cseppet :roll: :roll: :roll: :roll:

most aztán nem tudom mitévő legyek..lehet felhívom reggel a gyerekorvost...a papiron az áll feketén fehéren..hogy minden kajcsi elött 25 csepp..és hát na mellékhatás nincs irva de nem akarom túladagolni a gyereket..S.O.S. ..most jól megijedtem.... :roll: :roll:
Vendég

sziasztok, bocs, nem tudok visszaolvasni.
egy gyors kérdés s.o.s!!!!

Adtam Marcinak lefejt tejet., Tegnap délbn fejtem kb. egyszer termotasakban elvittem Zuglóba majd vissza, végig hűtőben volt. ma este odaadtuk neki melegítve, 50 ml után ordított.
fura szaga volt. mi történt, ha megromlott. anyám szerint lkeserű íze volt
mekkora FASZ VAGYOK...

lolka_zs

Lolka: én most jöttem rá, hogy amit tejet odaadtam Attinak ma este, az 2-3 órán át nem volt hűtőben..remélem nem lesz baja...bár már azóta rottyantott egy jót.....:(((

Az esti evése negyed 10-fél 11-ig tratott, mert folyton bealudt..

Andris tisztára odavan a tesóért, nem tört el benne semmi, aminek nagyon örülök...

Jó éjt!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szöszke, én mint notórius nincs elég tejem-et hangoztató, adhatok tanácsot? Ne erőltesd a cumisüveget, inkább 6 után tedd cicire 7-kor (fél 8-kor) és 8-kor, 9-kor (vagy csak 9-kor, attól függően hgoy bírja). Ha akar, hagyd rajta cumizni is, 9-kor legkésőbb tuti bealszik (legalábbis a jányom így működik) és hízik szépen, ugyanannyit alszik, szóval tuti elég neki. Nekem azt mondta a doktornő, hogy 40 ml (+ az a 20-30-40, amit cumizgatással kiszív még utána) felér 100-120 ml reggeli tejjel. És van benne valami, mert a reggeli 150 milivel éhes lesz 3 óra múlva, az estivel meg alszik fél éjszakát.

Jah és mióta nem ragaszkodom a 3 órás periódusokhoz, és mióta nem adok pótlást csak és kizárólag az utolsó kaja után (8-9 körül), és mióta délután annyiszor kap cicit ahányszor kér, sokkal több tejem van.

Ma is látszott, hogy tegnap rohangáltunk ide-oda, és bezony elhúzódott a kaja (amit nehezményezett a törp) ma sokkal kevesebb volt a tejem. De sokszor ciciztünk és gond nélkül elaludt 8-kor pótlás nélkül.

Ennek az az ára viszont hogy nem fog békésen szunyálni du, hanem igényli a cicit, és a kényeztetést :) Nekem ez csak a két másik miatt probléma sajnos :(

Lolka, szerintem nem lehetett baja (anyukád mindig megkostólja a tejet? :)) a Hűtőben tárolt tejnek megváltozik az íze-szaga, lehet azzal van baja a kicsinek. Ma nem is volt meleg, és az anyatej nem romlékonyabb mint a tehéntej...

De jó hgoy írtad, mert fél órája áll mellettem az esti fejés....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsó - Köszi a tippet .. csak sajnos Alíz nem 1 órával evés után hisztizik, hanem 1 perccel .. azonnal büfiztetéskor :( Szóval ő jelzi, hogy még marhára éhes .. és ha nem kap enni, akkor addig nyomja az előadást, amíg jól nem lakik .. :( No mindegy .. majd alakul.

Áhhh .. nem tudok feltölteni fotót .. pedig olyan jót csináltam a blogra :( .. szarakszik a babanet .. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
szösszenet

Szösz, és nem tudod megnyugtatni? Ha letenném, szerintem Liza is sírna, de a hasamon szokta mrázni a popóját, vagy repülőtartásban sétálok vele, akkor általában elalszik. De ha felemelem, és foglalkozunk vele, vagy beszélek hozzá akkor sem sír. Alíz akkor is?

GOndolom ha nem jön a ciciből, akkor már ő sem hajlandó a semmit szívogatni ugye? Enyim lány már nem, túl okos hozzá :( :):):):):)

De ha félóránként teszem rá, akkor elég sokáig szopizik, ez jót tesz a termelésnek...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ja és jó reggelt mindenkinek :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

lolka
Szerintem sem romlott meg ha hűtő táskában vlt, állítólag az anyatej felengedés után kifejezetten büdös tud lenni, de ez is biztos változó... én anno csak nagyon keveset fagyasztottam és végül most dobtam ki a költözéskor... egész eddig nem volt szívem hozzá! :)

Köszönjük a gratulákat nagyon jó baba Andor és Áronom is nagy kincs, persze azért sokkal nyűgösebb mióta van öcsi, de szeretgeti, csak néha mondja, hogy anya Andor bölcsőbe, akkor bele is teszem és a naggyal foglalkozok. Igyekszem erre figyelni, hogy ne legyen féltékenység mindig megdícsérem símogatom mindkettőt. Ilyenkor a nagyobb testvért többet kell dícsérni persze ha megérdemli! :)

Mostanában változtattunk pár dolgon, ugyanis eddig volt, hogy a kezére ütöttem, de emiatt mindig lelkiismeretfurdalásom volt. Most már sarokbaállítás van ha felszólításra sorozatban nem fogad szót, előtte mindig figyelmeztetetm, ha csakazértis akkor jön a sarok.

Amúgy nagyon ajánlom a Szuperdada című könyvet szerintem zseniális!

Jo Frost
Szuperdada

Hogyan hozzuk ki a legjobbat gyerekeinből?

Kép

Jo Frost tizenöt éve hivatásos bébiszitter. Válságkezelő szuperdadaként bebizonyította, hogy a szükséges korlátok felállításával, az alapszabályok következetes betartatásával rövid idő alatt a leggubancosabb helyzetben is látványos eredményt lehet elérni. Áldásos tevékenységét az angol szülők a Szuperdada című tévésorozatban követhették nyomon. Ez az áttekinthető, bájos humorral megírt könyv abban különbözik a hasonló kiadványoktól, hogy nemcsak az elvek szintjén igazít el, hanem a mindennapok apró válsághelyzeteiben is praktikus tanácsokkal segíti a szülőket. Néhány ügyes "technikai" fogás alkalmazásával a hatalmi harccá vált evésmizériák, a figyelemfelhívó magatartászavarok vagy az egész családot kimerítő krónikus alvásproblémák is sikeresen "átprogramozhatók". "A nevelés azt jelenti, hogy meleg szeretettel fordulsz a gyerek felé, ám határozott vagy, amikor arra van szükség."

Akinek még csak mütyűrje van is érdemes megvenni, mert nem árt már idejekorán flkészülni a kezelendő helyzetekre!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Megint nem tudok visszaolvasni, csak a képeket nézegettem meg, nagyon szépek a babák!

Csöppke, én is csodálom, hogy csinálod!!! Tudom a muszály nagy úr, de nekem akkor sem jut időm mindenre, örülök, ha a két gyereket el tudom látni, anyósom főz ránk, mert arra nem lenne időm. Sajna Lili nehezen viseli, hogy már nem egyedül van, sokkal kezelhetetlenebb mint eddig... :( Nem is nagyon közelít a tesó felé, néha sandán ránéz, de ha pl szoptatok, jön és rángatja a ruhám, hogy menjek vele.... Remélem ez hamarosan változni fog.

Csütörtökön voltunk a gyerekorvosnál, Alíz 3540 g, 3160-nal jöttünk haza, szóval szépen gyarapszik a kiscsaj.

És elkészült a szüléstörténetem:

1212825154.4081.doc

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok

Szössz, szegény, sajnálom hogy Alíz ilyen makacs :( Remélem azért lesz ennél jobb is... Nélunk is 3. napj van este nagy hiszti, de nem tudjuk miért..... Szegény Jani meg csak akkor van itthon :( És nála egy idő után nem hallgt el mert érzi hogy türelmetlen. :(

Csórikám ma úgy ébrdet hogy szinte felsikított úgy fájt a pocija, aztán nyűglődött egy órát, most már jobb a helyzet, adtam neki egy kis teát, meg bekapcsoltam végtelenítve az Love in this clubot ( :lol: :lol: ), most már jól van.

Ja, és kinőttük az 56-os cuccokat :lol: Legalábbis a tescosokat. a c&a meg h&m-esek még jók. Tegnap 3,75 kiló volt, pont 4 hertesen. :)

Lolka én csak fejt tejet adok ugye, és van hogy én is viszem hűtőtáskában. nem volt még sose baja tőle, igaz nem kóstoiltam még egyszer sem hogy milyen az íze...

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt!

Király volt az éjszakánk, 3 hét alatt a második hogy nem volt hasfájás! Így, igaz hogy 1,5 óránként ébredt, de kaja után vissza is aludt. Hurrá. :)
Most gondolom megint jön jópár húzós nap...ez a beetetés. :? :lol:

Tegnap kapott a kiskirályfim egy pihetőszéket... hát nagyon tetszik neki. Ilyen vízeséses-madárcsicsergős hangokat ad, meg zenél is ha akarom, de egyelőre még elég a csendes őserdős madárhang :D Most is abban nézelődik... Dominó meg lelkesen kapcsolgatja neki ki be :lol:

szőlő, a tescos 56-osok már nekünk is lassan kicsik lesznek... elég kicsi méret ahogy nézem, a többihez képest.

gabcika, nálunk is volt egy pár nap, amíg Dominó kezelhetetlen volt, de mostmár úgytűnik megszokta és elfogadta hogy itt van velünk Lőrinc, és ez így is marad, ha tetszik neki, ha nem. :lol:
Rengeteget segít, pelenkáz, énekel, 'játszik' vele, szóval egyelőre most nagy a szerelem.

lolka, az anyatej nem kifejezetten jóillatú :) Hűtőben tárolás után, megmelegítve meg kifejezetten büdös tud lenni. :?

Vendégek jöttek, pá :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Most vagyunk egy háromnegyedórás hasfájás után, és érdekes, mert egyik pillanatban még ordított, aztán másik pillanatban már aludt is édesen, semmi átmenet nélkül! :shock:
És a tegnapi napunk egész tűrhető volt! Köszi Zorroné az ötletet, hogy csak alkalmanként adni neki az Espumisant! Így jobban hat!

Lituka: Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid, hogy kell adagolni az Espumisant, mert én a napi 25 cseppről tudok. Vagyis valahol az van írva a tájékoztatóra, hogy napi 1 ml, valahol meg úgy, hogy minden etetés előtt vagy után 25 csepp. Viszont az is rá van írva, hogy 25 csepp = 1 ml. Vagy én értelmezem rosszul? :?:

Csöppke: Tök jó, hogy nem sírt Lóci sem annyit, mint máskor. Hátha nem beetetés, hanem tényleg javul a helyzet, én is reménykedem.

Ercsi: Én is vérzek még, és nem barna, hanem piros, mensiszerű. Neked mikortól barna? Úgy érzem, sosem múlik el. :?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Gabcika: Nagyon szép a szüléstörténeted! Gyors voltál, gratula!

Most megyek, mert megint sír, remélem nincs hasfájás!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

jó reggelt, köszi mindenkinek a megnyugtatásokat:)
azt hiszem nincs baj. de nagyon megijedtem.

Zsu, anyukám azért kóstolta meg, mert rinyáltam neki, hogy kóstolja meg, mert én egyszer belenyaltam és nekem anyira rossz.

azért pici hasfájás maradt. De talán segít valamennyit a gripe w.

Mindenkinek mosolygós, hasfájásmentes nyugodalmas hétvégét:)

aki a borfesztivál felé jár a ligetben délután Bockéknál megtalál Marcistul babakocsival, megismerkedhetünk:) gyertek jó lesz alevegőn.

lolka_zs

[quote="lituka"]N írta:litukaa most jól megijedtem...mert ma minden etetés elött kapott 25 cseppet :roll: :roll: :roll: :roll:

most aztán nem tudom mitévő legyek..lehet felhívom reggel a gyerekorvost...a papiron az áll feketén fehéren..hogy minden kajcsi elött 25 csepp..és hát na mellékhatás nincs irva de nem akarom túladagolni a gyereket..S.O.S. ..most jól megijedtem.... :roll: :roll:

lituka, ezeket a szereket nem tudod túladagolni, mert nem szívódnak fel ;)
Úgyhogy emiatt e aggódj!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

mamacka, gyönyörűek a sráácaid ;)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, szuper hogy Lócinak nem fájt a pocakja éjszaka! :)

A Tescos rugikat én azért szeretem mert nem olyna széles mint a többi, ránk pont jók voltak eddig az 56-osok, mert Mazsi elég hosszú baba, de ahhoz képest meg nem olyan "széles". Úgyhogy szerintem 62-esből is beszerzünk egy ilyen "economy" csomagot mint ami 56-osból is volt. De ahogy nő, egyre jobb kis cuccai lesznek, mert akitől ruhát kaptunk, mindenkitől 62-es mérettől :)

Ami minket illet kezdek beletörődni hogy tápszerrel kell nemsokára pótolnom. Mivel Mazsi hála a jó Istennek már 1 hete végigalussza az éjszakákat (11-kor kap utoljára enni, utána 6-7 körül), ezért 6x eszik egy nap, van hogy 4 óra telik el a két kaja között, mert nap közben is tud nagyokat szunyálni. Így viszont már 100 millit simán bepuszil egy alkalommal, nekem meg sajna nincs nagyon 600 millinél több tejem egy nap... Sőt... Az utóbbi napokban elég rossz, reggel ugye sok, de az amiatt is hogy éjjel én sem kelek fel pluszban fejni így 6-7 "órányi" tejci jön le akkor, még a napi 2. is jó, de utána ilyen 70-80 max 90 millik vannak csak, hiába nyüstölöm. A szopit még nem adtam fel, és egyre kevesebb hisztivel megy szerencsére, de azt nem tudom hogy eszik-e és pár percnél tovább nem bírja. A csaj ugyan megígérte nekem azt a füzetet de nem hozta el, remélem azért jövő héten eljön és megnézi hogy szerinte van-e értelme erőltetnem nála.

Ja és ami viszont jó hír nekem, az az hogy ha Mazsi kaja után bukik picit, akkor nem az orrán jön vissza hanem a száján. Tudom az is normális ha az orrán jön (legalábbis a dokinő meg a védőnő is ezt mondta), csak nálunk ugye a hasadék miatt eleve neccesebb ez a dolog, könnyebben jöhet ki az orrán a kaja. (Ezért tartok a hozzátáplálástól, mert van aki nagyon szenved vele mert folyamatosan jön ki a gyerek orrán a főzelék és porszívózni kell evés közben.... :( )

Kép Kép
szõlõ

szasztok,
most csak röviden:

Szőlő: nagyon jó az új felhasználói képed a kicsiről :wink: :lol:

hú, mennem kell :( folyt köv
én is hasfájás-mentes napot kívánok mindenkinek

Kép Kép
celesztina

Celesztina, köszi :lol:

Úgy látszik nagyon hasfájós nap van ma mindenkinél :(

Kép Kép
szõlõ

Felszereltem a cumisüvegeket fogókával, mivel mostmár minden nap kap Liza a szopikhoz pótláskén tápit. Nagyon aranyosan próbálja fogni :lol:

Eddig csak forralt vizet vagy babavizet kapott inni szomjoltásként, viszont mostmár elhatároztam, hogy teát adok neki. A védőnő és a dokinéni is azt mondta, hogy csak a víz a jó, ne teáztassam, de én megbolondulnék ennyi víz ivásától :shock:

Ti hogyan csináljátok a teát a picinek? Milyen teából, mennyi vízzel (meddig kell áztatni a filtert?) és cukorral, tesztek bele citromot? Bocsi, a hülye kérdésekért, de még eddig nem csináltam ilyet.

Eve

KépKép
eve@liza

Mi is szenvedtünk 2 napig a hasfájástól. Nekünk a körte tett be. Egész terhesség alatt nem ettem semmi gyümölcsöt és nagy ritkán ittam gyümölcslét is, mert egyszerűen nem kívántam. Egész végig szinte ásványvízen éltem. Most is többnyire azt iszok inkább. Most viszont vett a párom fincsi vilmoskörtét, egyből meg is kívántam, és hármat megettem belőle. Sajnos. :( Ennek az lett a következménye, hogy másnap délután elkezdődött a hadimenet a pocakban. Nem segített sem a torna, sem egyéb gyógyhatású szer sem. De éjjel szerencsére ugyanúgy aludtunk. Na meg persze jött ez a kedves kis frontocska is, ami még rátett egy lapáttal a nyűgösségre. Mostanra már úgy néz ki rendeződött a dolog, és vége a háborúnak a pocakban. Remélem sokáig béke lesz. Azt hiszem egy ideig megint nem eszek gyümit (pedig a cseri is érik már és azt nagyon szeretem, de idén sajnos ki fogom hagyni, mivel az is puffadást tud okozni nála).

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Evelin - Én nem teáztatom Alízt .. 2 szopi között babavízből 1-2-szer megkínálom. Van, hogy iszik 2-3 kortyot, van, hogy nem kell neki .. Elvileg az anyatejes babáknak nincs szükségük más folyadékra, csak ha nagy a hőség, és ki vannak száradva. Akkor is pár korty kielégíti őket.

Szőlő - Nekünk is bejönnek a Tescos bodyk meg rugik. A bodyk ugyanazért .. én is találkoztam más márkából olyannal, ami hosszra jó, de amúgy széles .. ez viszont pont ideális :)
Alíz most pont 56 cm, de én már vettem a következő méretből neki :P Van nagyon cukor 3-as rózsaszín szett .. imádni fogod :D :D
Jah, képzeld ... Alíz ma elfogadta a tápszert .. tőlem .. cumisüvegből :D

Ma hasfájós nap van?
Alíz akkor (f)ordítva működik ... ő ma nagyon nyugis .. eszik-alszik. Reggel 6-kor kelt :shock: :shock: (mondjuk 11-kor került ágyba), utána meg hagyott még minket aludni fél 11-ig. AKkor evett másodjára. :D
Pár napja már mi is csak 6-szor eszünk egy nap a két hosszú éjjeli alvásnak köszönhetően.

Csöppke
- Örülök a jó éjszakának! Azért drukkolok, hogy maradjon most már így!! :)

Lolka - Ne aggódj .. szerintem is rém rossz szaga van a melegített anyatejnek :lol: :lol: :lol: tuti nem adtál neki rosszat ;)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Szőlő Jah, képzeld ... Alíz ma elfogadta a tápszert .. tőlem .. cumisüvegből :D
[/color]

Naaa ez de jó :) Drukkoljunk hogy így is maradjon :) Nekem meg egyre jobban viseli a cicizést, ma egy akkorát nyelt próbálkozás közben, tök örültem. :) Aztán hogy tejet vagya nyálát csak azt nem tudom.....

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Szőlő - Nekünk is bejönnek a Tescos bodyk meg rugik. A bodyk ugyanazért .. én is találkoztam más márkából olyannal, ami hosszra jó, de amúgy széles .. ez viszont pont ideális :)
Alíz most pont 56 cm, de én már vettem a következő méretből neki :P Van nagyon cukor 3-as rózsaszín szett .. imádni fogod :D :D
[/color]

Úúúúú akkor holnap nem a corába megyünk, már látom :lol: :lol:

Én nem érzem büdösnek a tejet... az gáz? Gusztának nem guszta mert a zsír összeáll bennee hidegen, de szaga nincs.

Kép Kép
szõlõ

Gyorsan kép még. Feli tegnap elballagott az óviból. A másik képen pedig megcsodálhatjátok az új frizumat is. A múlt héten levágattam a félhosszú hajam annak tiszteletére, hogy 6 hetesek lettünk, és nekem is kellett egy kis változás. (Persze a barinőm nem úgy vágta le, ahogy mondtam neki először, még jó, hogy gyorsan nő a hajam).
Kép
Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

kerekes, jó lett a frizud! És gratula a ballagó lányzódnak! :)

eveLiza, én nem teáztatok, Lóci csak cicizik. De ha mindenképpen akarsz neki adni, akkor semmiképp se cukorral és citrommal. Csak natúr... hidd el, őkl még nem ismerik az ízeket, nekik az is tökéletes. A cukor hamar kicsinálja a kis fogcsíráikat.. szerintem. ;)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szőlő, szerintem is király a kép Mazsiról :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

sziasztok,
sztem is jó a hajad Zsuzsa, és gratula a ballagó Felinek :D
(nahát, hogy már az oviból is ballagnak, nekem ilyen nem volt :( :wink: ) Szép lehetett. Nem furcsa érzés, hogy már ilyen nagy Feli? (ugyan ballagó kicsim még nincs, de biztos nagyon meghat majd h már ekkora...)

Mi kinéztünk a bmexpora, egész klassz volt, Lau sokat játszott, Julinka meg szundizott (bár h egy ilyen helyen miért nincs szoptató hely?...) Kocsival mentünk (Matiz) és elöl ültünk szülők hátul meg a bizti ülésekben a két gyerek, így a kocsi megtelt, és szükség volt a babakocsira is ami meg épphogy befért a csomitartóba - a pelustatyó alig fért el Lau lábánál.... :roll: :? :( még jó, h nem megyünk nyaralni, mert nem férne el egy csomi sem 8)

Kép Kép
celesztina

Szőlő - Én is csak akkor érzem büdinek, ha túlmelegítem kicsit :oops: :oops: ... Én már megkóstoltam, hogy tudjam, milyennek kell lennie :lol: :lol: :lol: A tápszerhez képest isteni .. mert az aztán iszonyat rossz ízű :D :lol:

Celesztina
- Hát bizony .. nagy család már nehezen fér be a kocsiba :D A kis Corsánkkal mi már 3-an sem nagyon vágunk neki vásárlásnál nagyobb útnak ahova babakocsi és ilyesmi is kell.
A Zafira viszont tökéletes .. abba minden belefér :)

Zsuzsa - Nekem tetszik a hajad :)

Ezt akartam tegnap mutatni :)

Anya-Baba-Apa:
Kép

Kire hasonlít a gyermek :)

Akkor:

Kép

Most:

Kép

Kép
szösszenet

köszi, a hozzászólásokat, akkor még nem siettetem a teázást

Szössz: nagyon jók a képek, szerintem teljesen rád hasonlít

Eve

KépKép
eve@liza

Sziasztok!

Itt egy jó link, ahol (szinte) mindent megtaláltok az anyatej gyűjtéséről, fagyasztásáról, olvasztásáról.

http://www.anyatejmisszio.shp.hu/hpc/we ... r9o9oALrpb

Az anyatej nem romlik könnyen, még a kiovasztott sem. Én már a harmadik gyereknek olvasztgatom, ugye :) és tényleg sokkal jobb az íze-illata, mint a tápszernek. Már nagyon megszoktam, kicsi Zsigi még csak tejet ivott. És néha tőlem is szopizik 20-30 grammot egy ciciből! Nálam ez nagy szó, én ennyinek is úúúgy örülök!

Utazás:

Mi mindegyik gyerekkel vonatoztunk 650 km-t nyáron, két hónapos korukban. Higgyétek el, hogy ilyen pici gyerekkel sokkal egyszerűbb utazni, mint egy 10-12 hónapossal, vagy egy-két évessel...ő még eszik, alszik, ha szopik, akkor a kaja sem gond. Ha tápszeres, akkor pedig forralt víz a termoszba, az Aventnek van tápszeradagolója, abba ki lehet mérni a tápszeradagokat, és cumisüvegeket vinni. Én még szoptanítoztam is a vonatban :wink: A kocsit ilyen kicsivel nem próbáltuk, de szerintem az sem lehet ennél nagyobb gond. Akinek már van gyerkőce, tudja, hogy a nagyobb gyereknek több a nyűge-baja az utazás alatt, nehezebb lekötni. Szóval bátran induljatok el!

Üdv,
Nuska
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?