Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mazsi!
Azta, micsoda rucija van Leának! Amúgy nem zavarja a mászásban pl? Mert Lilluson ha szokny van, akkor szinte mindig rátérdel és orra bukik! :roll:

Roki!
Hogy vagytok? Ha van pár perced, azért gyere és mesélj nekünk!

Ria!
Nagyon olcsón vettétek a lakást, hihetetlenül jó vételt csináltatok!!! Asztalos sajna nincs.. :(

Lillus beszédfejlődése megindult: eddig csak apa, papa, mama, baba, any volt, de most mondja, hogy koka (kocka), kuka (kuka), tita (cica), ánya (én), be (be), ama (alma), bambam (banán) stb. Szóval látszik, hogy nem tökéletes, de olyan cuki, mikor a kis babanyelvén elkezdi nyomni a szöveget! :D :D

Én jól vagyok, bár minden telefoncsörgésre összeugrik a gyomrom... úgyhogy ne hívjatok! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
a rucit még tesóm küldte neki tavaly tavasszal...most lett jó rá sőt egy kicsit későn jutott eszembe h megvan úh talán még pár hétig jó lesz :oops: egyébként a térdéig ér így tud benen mászni is :wink: bár mióta olyan nagylány, h járni tud nem nagyon mászik :shock: kivéve a lépcsőkön,de néha ott is lépegetni akar :shock:

Ejha! Lillus belehúzott :lol: tök jó!
én is imádom amikor Lea karattyol :lol:

a telefoncsörgésre van 1 5letem... állíts be a kórház számához (már ha tudoid melyik számról hívnak) egy spéci hangot így tudod h csak akkor kell izgulni ha az csörög... :roll: hm?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!


Mazsi,
Micsoda ruha!!! Egesz nagylanynak tunik benne Lea!!!!

Timo,
Remelem, jol vagy, nincsenek fajdalmak!!! Telefoncsorgesre kivalo otlet Mazsie :)

Ria,
Tudok asztalost ajanlani, majd megadom a szamat priviben!

Lora,
Hu! Azert jo, hogy tul vagy rajta, bar mostanra iszonyatos fajdalmaid lehetnek!!! Hogy birod??? Segitseged van???
Nem semmi bator vagy, hogy Brigivel kezdovezetoskodtel!!!! :shock:

Kditke,
AA, ebben nincs terepfokozat. Formara en sem vagyok teljesen elegedett, de apa mindenkeppen ilyet szeretett volna. Igy elso autokent szerintem is megteszi.
Automata valtos autot meg nem vezettunk, en nem zarkozom el tole....

Dana,
Hat igen, egyeduli gond a kocsival a csomagtarto! Irto pici. Alig fer bele valami!
Laura korai kelese nem semmi! Bar O meg igenyli az alvast utana, mig Aron teljesen kipiheten mar jatszani akar..... Aztan reggel 8-kor meg mar iszonyu faradt ujra.

KépKépKépKép
thelga
 
 

 
 

sziasztok!
Timo,
semmi okosat nem tudok írni, csak hogy veled együtt nem várom a telefonhívást csak azt, hogy te hívd őket kedden. Már csak 5-öt kell aludni.... :)
(Anyós: jaj! Visszavontad tőle a szerkesztői jogokat? Ha már nyilvánosság, én is szeretem ellenőrizni, mi jelenik meg rólam. :roll: )

Lora,
te is ügyesen vészelted át a beavatkozást! A többi bölcsességfogaddal nincs gond, ugye? Nagyon köszi a gyereksziget tippet, lehet, hogy mi már ezen a hétvégén kilátogatunk, de valamikor mindenképpen.

Kezdő vezetőknek:
én is nagyon gyámoltalan voltam eleinte Bp-en, főleg a sávváltások miatt aggódtam. Aztán rájöttem, hogy milyen nagy segítséget jelentenek a besorolást jelző táblák meg a jó korán kitett index. 8) (+ úgy vettem észre, hogy itt talán még előzékenyebbek is a sofőrök, mint máshol pl. Kanizsán-nem akartam vidéket írni :wink: )

Helga,
gratulálok az autóhoz és mihamarabbi összeszokást! :D

Ria,
nektek a lakáshoz gratulálok! Mikor terveztek átköltözni? Már csak az asztalosmunkák vannak hátra?
Bozótka,
majd te is számolj be az új lakásról és a környék előnyeiről, ha már beköltöztetek!
Pann,
a babamaratonról csak videófelvétel készült. De ha rájövök, hogyan lehet esetleg kimerevíteni belőle képet, akkor teszek fel. Tényleg nagyon aranyosak voltak, én meg is hatódtam.

Roli és a beszéd: háááát, nem egy utánozós fajta! Ő jobban megért engem, mint én őt, szóval inkább én vagyok kénytelen Roliul tanulni (kotyka=lepke, gaga=virág). És persze van jópár megfejthetetlen "szava", mint a kata, amit a leggyakrabban mond/kiabál. A napokban megmutattam neki, hogy én Kata anya, te Roli baba (amolyan Tarzan-Jane ismerkedést képzeljetek el). Azóta a mellkasomra mutogat, ha kérdezem, hol a Kata. A köldököm továbbra is Olivér... :lol: :roll: szóval egyelőre nem tud elvonatkoztatni.
Dana, ez azt hiszem több kérdésedre is választ ad (kisfiúnk lesz és Roli nem fogja fel).

Ditke,
Jól vagyunk, köszi a kérdést (a vonalzóval ellentétben én még tudok erre a kérdésre udvariasan válaszolni :wink: ). A napokban voltam terheléses vércukorvizsgálaton, minden okés. Ha lenne okom sem lenne képem most panaszkodni….

Orsi,
Sebinek az ugrálóváras képei nagyon tutik! Az egyiken tisztára mintha éppen most fejezett volna be egy tornagyakorlatot és a végén megáll a leugrásban! A másik kép meg mintha előre sejtetné, hogy a másik kiscsávó hamarosan kétvállra lesz fektetve! :lol:
A mondathoz no comment, mert tátva maradt a szám….lehet, hogy Sebi már a köldököd mögé látna, ha holmi kistesóról magyaráznál neki….

Lin,
Arról nem írtál, de valószínűleg jól sikerült a vizsgád, ugye? :wink:

Na, megyünk ebédelni…
Vendég
 


Róki
Fejek, napi többször is. És nagyon meglepődtem, hogy ennyi tejcsit kell kiöntenem. Már tényleg azt hittem, hogy szinte semmi nincs. :o
A gyulladáscsökkentő a DALACIN-C kapszula. Fájdalomcsill. az Advil Ultra Forte, de ebből csak tegnap vettem be 1-t. Mára bedagadt, viszont nem fáj annyira, inkább kellemetlen a duzzanat miatt.
Ha megnéznéd megköszönném nagyon, mert még a gyerekdokit is felhívtam emiatt. Kíváncsi vagyok, te mit mondasz rá!

Na olvasok tovább...
lora7
 
 


Lea 13 h óta alszik :shock: közben már én is aludtam egyet :oops: :wink:

Timi
köszi a borostyánlánc ajánlatot, de a családi kupaktanács egy vaj színű mellett döntött :roll:

Ria
most nézem csak 19,5M a lakás? ez nagggyon jó ár!
nálunk (itt vidéken :wink: :lol: ) a szomszéd utcában (tul képpen kertvárosi rész) egy sorházban kínálgatnak ennyiért egy lakást de nem új !!! :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Ria
Köszi, jegelem. Mégis bedagadt, mert éjjel nem tudtam jegelni. Ez várható volt, tekintve, hogy a csontomat kellett átfúrni, hogy ki tudják szedni a fogam. Ez vajon meddig marad duzzadt?
Jól döntöttetek, hogy nem a földszinti lakást vettétek meg! Sógornőjelöltem lakása is új építésű házban van. Náluk is van nagy közös kert játszótérrel, padokkal stb. Viszont alatta garázs van és olyan bénán oldották meg, hogy egy kisebb esőtől is bokáig állsz a vízben és a földszinti lakásokba be is folyik a víz. Nem oldották meg a vízelvezetést. (Szerencsére az ismim is az elsőn lakik. :wink: )

Kditke
A fogamról eszedbe jutott a sebes cicid? :shock: :lol: Na szerencsére ez kimaradt az életemből. (Mármint a sebes cici)

Helga
Azért nem Brigivel kezdő vezetőztem. Vezettem én sokat, csak mindig magam mellé ültettem valakit. :oops:

Dana
Talán Emőkére gondoltál Enikő helyett, nem? Vagy van köztünk Enikő, csak én nem tudok róla? :oops:
Alvás terén lehet valami a levegőben, mert Brigi sem alszik. Sajnos éjjel megint vagy 6x kelt. És a nappali alvásokkal is baj van. :( (Bár ma pont aludt 12-től 2,5 órát)

Timi
Gratulálok Lillus beszélőkéjéhez.

Brigi is elkezdett nagyon dumálni. A legédesebb, ahogy énekli: "Hinta-Panyita, Hintázi a Panyita!" És ezt így szépen végigénekli, bár sokszor elhadarja a végét. De érdekes, mert eredetileg "hintázik a Brigitta"-t szoktam énekelni, de úgy látszik a neve még túl bonyolult neki, így a "panyita"-t szúrta be helyette. :lol:

Mazsi
Nagyon helyes rucija van Leának! Én is jártam már így, hogy épp csak jó volt a ruci, mire elővettem. Sőt...

Nanica
Új albummal egyetértek! Van egy jópár gyerkőc, mama, akiket már nagyon rég láttam! :wink:
lora7
 
 


Lora:

Advilra csípőből azt mondom, szabad, mert ugyanaz a hatóanyaga mint a Nurofené, ami ugye gyermekgyógyszer. Az adatbázis szerint a gyerek szervezetébe napi 2400 mg-os anyai fogyasztás mellett (ami meg sem közelíti azt amit te bevettél), a mennyiség ami átjut a baba szervezetébe az 0,06%-a CSECSEMŐNEK előírt dózisból amit Nurofenből beadnál neki.

Tehát az Advil miatt nyugodtan szoptathatsz.

Ibuprofen
CASRN: 15687-27-1
For other data, click on the Table of Contents


Drug Levels and Effects:


Summary of Use during Lactation:
Because of its extremely low levels in breastmilk, short half-life and use in infants in doses much higher than those excreted in breastmilk, ibuprofen is a preferred choice as an analgesic or antiinflammatory agent in nursing mothers.


Drug Levels:
Maternal Levels. Two early studies attempted measurement of ibuprofen in milk. In one, the patient's dose was 400 mg twice daily, while in the second study of 12 patients, the dose was 400 mg every 6 hours.[1][2] In neither study could ibuprofen be detected in milk. Assay sensitivities were 0.5 and 1 mg/L, respectively.

A later study using a more sensitive assay method found ibuprofen in the breastmilk of one woman who took 6 doses of 400 mg orally over a 42.5 hours. A milk ibuprofen level of 13 mcg/L was detected 30 minutes after the first dose. The highest level measured was 180 mcg/L about 4 hours after the third dose, 20.5 hours after the first dose. The authors estimated that the infant would receive about 17 mcg/kg daily (100 mcg daily) with the maternal dose of approximately 1.2 grams daily. This dose represents 0.0008% of the maternal weight-adjusted dosage[3] and 0.06% of the commonly accepted infant dose of 30 mg/kg daily (10 mg/kg every 8 hours).

Infant Levels. Relevant published information was not found as of the revision date.


Effects in Breastfed Infants:
At least 23 cases are reported in the literature in which infants (ages not stated) were breastfed during maternal ibuprofen use with no adverse effects reported.[1][3][4]


Possible Effects on Lactation:
Relevant published information was not found as of the revision date.


AAP Category:
Usually compatible with breastfeeding.[5]


Alternate Drugs to Consider:
Acetaminophen, Flurbiprofen, Ibuprofen, Indomethacin, Piroxicam


References:
1. Weibert RT, Townsend RJ, Kaiser DG et al. Lack of ibuprofen secretion into human milk. Clin Pharm. 1982;1:457-8. PMID: 7184678
2. Townsend RJ, Benedetti TJ, Erickson SH et al. Excretion of ibuprofen into breast milk. Am J Obstet Gynecol. 1984;149:184-6. PMID: 6720796
3. Walter K, Dilger C. Ibuprofen in human milk. Br J Clin Pharmacol. 1997;44:211-2. PMID: 9278216
4. Ito S, Blajchman A, Stephenson M. Prospective follow-up of adverse reactions in breast-fed infants exposed to maternal medication. Am J Obstet Gynecol. 1993;168:1393-9. PMID: 8498418
5. American Academy of Pediatrics. Committee on Drugs. The transfer of drugs and other chemicals into human milk. Pediatrics. 2001;108:776-89. PMID: 11533352



Substance Identification:


Substance Name: Ibuprofen

CAS Registry Number: 15687-27-1

Drug Class:
Analgesic Agents
Nonsteroidal Antiinflammatory Agents

Administrative Information:


LactMed Record Number:
142


Last Revision Date:
20071227

Disclaimer: Information presented in this database is not meant as a substitute for professional judgment. You should consult your healthcare provider for breastfeeding advice related to your particular situation. The U.S. government does not warrant or assume any liability or responsibility for the accuracy or completeness of the information on this Site.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Lora:

A másik gyógyszer antibiotikum ami sajnos átjut a baba szervezetébe és megrongálhatja a bélflóráját, hasmenést okozhat. Az infó szerint az anya dózisának 1-2,5% jut át az anyatejbe.

Ebben a helyzetben én azt tenném, hogy óvatosan megszoptatnám, és közben adnék neki Normaflore-t, hogy a bélflóráját óvjam. Ő már nem újszülött, fejlettebb az emésztőrendszere, ráadásul mást is eszik, nemcsak anyatejet, és az 1-2,5% szerintem nagyon kevés.

Persze ha az orvos gondol rá, vagy ismeri a szakirodalmat, adhatott volna más antibiotikumot, ami még ennyire sem jut át az anyatejbe. :evil:

Itt az infó:
Clindamycin
CASRN: 18323-44-9
For other data, click on the Table of Contents


Drug Levels and Effects:


Summary of Use during Lactation:
Clindamycin has the potential to cause adverse effects on the breastfed infant's gastrointestinal flora. If oral or intravenous clindamycin is required by a nursing mother, it is not a reason to discontinue breastfeeding, but an alternate drug may be preferred. Monitor the infant for possible effects on the gastrointestinal flora, such as diarrhea, candidiasis (thrush, diaper rash) or rarely, blood in the stool indicating possible antibiotic-associated colitis.

Infant side effects are unlikely with vaginal or topical application, although about 30% of a vaginal dose is absorbed and topical application to the nipple may increase the risk of diarrhea in the infant.


Drug Levels:
Maternal Levels. Two women were give clindamycin 150 mg orally. Breastmilk levels of clindamycin averaged 1.3 mg/L 4 hours after the dose.[1]

Two women were treated with clindamycin 600 mg intravenously every 6 hours followed by 300 mg orally every 6 hours. Peak milk levels after the intravenous dose were 2.65 mg/L at 3.5 hours after the dose in one and 3.1 mg/L at 30 minutes after the dose in the other. During the oral regimen, peak milk levels were 1.3 mg/L at 3.5 hours after the dose in the first woman and 1.8 mg/L at 2 hours after the dose in the other.[2]

Five women were given oral clindamycin 150 mg three times daily during the first 2 weeks postpartum. Milk levels were measured after at least 1 week of therapy and averaged 1.2 mg/L (range <0.5 mg/L to 3.1 mg/L) 6 hours after the dose.[3]

After a single oral dose of 150 mg of clindamycin in 2 women, milk levels averaged from 0.3 to 1.2 mg/L between 1 and 6 hours after the dose. The peak occurred at 2 hours after the dose in one woman and 4 hours after the dose in the other.[4]

After a single dose of 600 mg of clindamycin intravenously to 15 women who were 1 month postpartum, milk clindamycin levels averaged 1.03 mg/L 2 hours after the dose.[5]

In summary, the amounts in milk represent an infant dosage of about 1 to 2.5% of the maternal weight-adjusted dosage.[2][3][5]

Infant Levels. Relevant published information was not found as of the revision date.


Effects in Breastfed Infants:
Bloody stools in a 5-day-old breastfed infant were possibly caused by concurrent maternal clindamycin 600 mg intravenously every 6 hours and gentamicin 80 mg intravenously every 8 hours. The infant's stools were reported to have normal flora and the stools became guaiac negative 24 hours after discontinuation of breastfeeding. On day 6 of age, the infant resumed breastfeeding after discontinuation of maternal antibiotics with no further difficulties.[6]


Possible Effects on Lactation:
Relevant published information was not found as of the revision date.


AAP Category:
Usually compatible with breastfeeding.[7]


Alternate Drugs to Consider:
(Systemic) Amoxicillin and Clavulanic Acid, Doxycycline, Erythromycin, (Topical) Bacitracin, Mupirocin


References:
1. Matsuda S, Mori S, Azuma S. Clinical evaluation of clindamycin in gyneco-obstetrics. Chemotherapy (Tokyo). 1969;17:899-900.
2. Smith JA, Morgan JR, Rachlis AR et al. Clindamycin in human breast milk. Can Med Assoc J. 1975;112:806. Letter.
3. Steen B, Rane A. Clindamycin passage into human milk. Br J Clin Pharmacol. 1982;13:661-4. PMID: 7082533
4. Matsuda S. Transfer of antibiotics into maternal milk. Biol Res Pregnancy Perinatol. 1984;5:57-60. PMID: 6743732
5. Zhang Y, Zhang Q, Xu Z. [Tissue and body fluid distribution of antibacterial agents in pregnant and lactating women]. Zhonghua Fu Chan Ke Za Zhi. 1997;32:288-92. PMID: 9596854
6. Mann CF. Clindamycin and breast-feeding. Pediatrics. 1980;66:1030-1. Letter. PMID: 7454470
7. American Academy of Pediatrics. Committee on Drugs. The transfer of drugs and other chemicals into human milk. Pediatrics. 2001;108:776-89. PMID: 11533352



Substance Identification:


Substance Name: Clindamycin

CAS Registry Number: 18323-44-9

Drug Class:
Anti-Infective Agents

Administrative Information:


LactMed Record Number:
343


Last Revision Date:
20071227

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki
Nagyon köszi. Asszem megfogadom a tanácsod. :)
lora7
 
 


Mazsi

Az orvoslátogató állásra gondoltam, van egy pár ismerősöm köztük, tőlük tudom a fizetéseket !!! :wink:

Nekem a kényelem sokkal fontosabb volt az automata váltóval, nagyon sokat autóztam míg albérletben laktunk, sokat jártunk haza Szegedre és kellett a kényelmes megbízható autó !!!(apuka szerint, mivel ő nagyon féltett az egyedüli hazautazásokkor)

Automata váltótól eleinte én is idegenkedtem, de mituán beleültem nem telt el fél óra és máris imádtam !!! :lol:

Nagyon cuki a ruha !!!

Bigsister

Édes lehet a kis dumagép a megfejthetetlen nyelven !!! :P

Tomika még nem mond az apa, ana, mama, baba, pápá-n és a szavak első szótagján kivül semmit. Viszont mozgásilag nagyon jól állunk, váltott lábbal lépcsőzik, felmászik és felül a karfás nagy széken ő az első az asztalnál mikor mi eszünk, mindenre felmászik, mindent átmászik az ágyról ezerrel tolat lefele és a fotelből hatalmas hasasokat ugrik a kanapéra.

Kapott szerszámpadot a kerimamitól azzal is ügyesen játszik.

Helga

Nekem az első autóm apa kedvéért lett lecserélve, mert ő nem szerette, és ragazkodott az ő megszokott autómárkájához. Úgy látom nálatok a fiúk akarata érvényesül !!! Hi-Hi-Hi !!!

Sok sikert a vezetéshez , szerintem itt dinamikusabban vezetnek, mint odahaza Szegeden. De könnyen megszokod majd meglátod !!! :wink:

Timi

Gratula Lillusnak a beszédehez, nagyon ügyi, és remélem én is, hogy nem lesz telcsi !!!!!! :wink:

Dana

Vidék :lol: :wink: :P
Jobbulást a gépednek !!! :wink:
Gratula a nagylány totyogásához !! :P

Ria

Hól vagy, nem is írtad dolgoztál a héten ?????
Milyen volt ???

Lora

Fogászat=hős vagy !!!!(tudom ha MUSZÁLY akkor muszály)

Kép
kditke
 
 


Lora

Félre olvastam bocsi nekem a jegelésről jutott az eszembe !!! :lol: :wink:

Kép
kditke
 
 


Kditke
Ja, már értem! :lol:
lora7
 
 


Bigsis,
Képzeld, amikor próbálkozni kezdtünk, Sebi egyszer odahajolt a pocimhoz, és közölte „baba”. Laci is pont elcsípte, és dermedten néztünk egymásra, aztán rájöttem, hogy az övcsatomban meglátta saját magát…
Úgy tetszenek Roli nyuszkó fogai.

Helga,
nekem nagyon tetszik ez a kocsi szinestűl-formástúl, használjátok egészséggel!

Ria,
nagy gratula a lakáshoz!!! Tök tetszik a honlapon, hogy mutatja a buszok, stb. útvonalát, meg is állapítottam, hogy közel vannak a megállók, de mégsem a ház mellett, szóval szupi.

Ditke,
anyósom mondta, hogy a párom is pont ilyen korán kezdett beszélni, járni, úgyhogy zseniség kizárva (muhahaha)
Május javaslatát megfogadva vallást, politikainézetet, nemi hovatartozást, fizetést, ilyesmit nem boncolgatunk a fórumon.

Mazsi,
Lea készenáll egy rock&roll partira.

beszéd: mai kedvenc szavam a „tehén” (nem ám boci), ami azt mondja, hogy „múúúúúú”, a tegnapi favorit a „balllamb”-galamb.

Lora,
Én mostanában kezdtem el kérdezgetni a nevét (ha elveszne, vagy valami), és amikor kérdezem, hogy „Sebestyén”, annak mindig annyira örül.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Eltelt egy újabb nap telefonhívás nélkül! :)

Lora!
Cicijegelés nem hangzik túl jól! :? De ahogy látom Roki jól ott van a témában! Így most akkor mehet a szopi?

Mazsi!
Igen, jó ötlet a telefon átállítása, csak sajnos halvány fogalmam sincs, hogy az ezer vonal közül melyikről fognak hívni! Vagyis inkább nem hívni! :D :D

Bigsis!
Kotyka! :lol: :lol: :lol: :lol:
Már kérdeztem, de biztos átsiklottál felette: te előbb érezted Olivér mocorgását, mint anno Roliét? Ha igen, mennyivel?

Csajok!
Szerintetek normális, hogy majd leszakadnak a cicijeim úgy fájnak? Mert Lillusnál úgy emlékszem, csak az elején volt. Most az elején nem volt, viszont kábé 1-2 hete alig bírok hozzáérni! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jó estét!

Vagyok, csak az ügyintézés, ügyvédhez rohanás elveszi az eszemet akarom mondani időmet. :lol:

Timi! Nekem Benivel nem lehetett hozzáérni. Lehet, hogy a fiuk csinálnak ilyet. :wink: Az jó hír, hogy nem telefonáltak és holnap már péntek.

Ditke! A földszinti lakás többek között nem fér bele a családi költség vetésbe. 2 millával több mint ez. :? Ja ja voltam dolgozni és szuper volt. :D De úgy hiányzik a kis drága! El se tudnám már képzelni az életem nélküle. Pedig néha égnek áll a hajam tőle. :oops:

Sno! Nem semmi Sebi beszéd fejlődése. Nagy nagy gratula.

Nem is mondtam le kellet vágni a hajam rövidre, mert annyira tönkre ment a szőkítéstől. Először nagyon furi volt a frizum, de most már kezdem megszokni. Majdnem olyan rövid mint Ágiboldié.

Joccakát mindenkinek!

KépKép
csongria
 
 


Ria,
lehet, hogy meglepő a kérésem, de...KÉPET!!!!

Timo,
Csak így tovább!
Lora nem a fogát jegeli??? Kezdek elkeveredni a testrészei között :P

Ditke,
na jó, nem leszek ennyire szigorú: a nemi hovatartozását mindenki felfedheti (mármint hogy fiú vagy lány) :lol: :lol: :lol: :oops:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sebi ma olyan hosszan és szeretettel megölelte a nyakam, és csukott szemmel odaszorította az arcát az arcomhoz (picit lestem a tükörben), még most is a hatása alatt vagyok.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Ria! Légyszi tegyél fel képet! Olyan kíváncsi vagyok az új frizurára!

Timo! Cici: bizti normális, csak nem jó. :lol: Lehet, h ezt nem lehet megúszni...
Ja, és sztem Lora a fogát (ööö...vagyis annak helyét) jegeli. :roll: Bár ez nekem is csak másodszori olvasásra esett le. :wink:

Mazsi! Mikor jártál DÁ szakra? Csak mert én is lehúztam ott egy fél évet a '98/'99-es tanévben. Vicces lenne, ha kiderülne, h te is ott voltál. :roll:

Egy picit büszkélkedem is: Gergő tök ügyesen eszik egyedül kanállal szilárd ételeket! :D :D Egy ideje meguntam az etetgetést, és csak odaraktam elé a tányérját (kanállal), és amíg mi ettünk, addig önkiszolgálás volt. Most már ott tartunk, h tényleg csak az utolsó falatoknál kell besegítenem. :D :D Ezen kívül tök ügyesen lépcsőzik, fölfelé és lefelé is elég az egyik kezét fognom, ráadásul fölfelé már váltott-lábazik egy ideje. Szóval a mozgásos dolgok jól mennek, viszont beszédben stagnál, bár néha eszembe jut, h lehet, h már inkább visszafejlődik. :? Tudom, nem mehet minden egyszerre, de azért amit már tudott mondani, azt nem kéne elfelejteni, nem? :roll: Ezen kívül napok óta trenírozom, h tudjon puszit adni, mert cukin tud cuppogni a levegőbe, de ha mondom neki, h "Adjál puszit!" a saját arcát tolja oda, és várja, h én adjak (itt ráadásul vmi értelmezési probléma is van, azon kívül, h nem tud puszit adni). Lényeg a lényeg, nem fáradtam hiába, ma megkaptam tőle az első igazi cuppanósat, úh n fel voltam dobva (ő is)! :D :D :D
Vendég
 


Sno! Látom, ha kicsit később kezdek neki, néhány témát már kihagyhattam volna. :wink:
Vendég
 


Meg kell írnom: ami engem a sírba visz, az a "disz" "gyis" közötti szó, amit Gergő rszesen használ mindenre. Lorca! Nem arról volt szó, h ekkora korban már a magyar hangzókészletet használják? Mert tuti, h mi nem használunk itthon ilyen msh-kat! :shock: :x
Vendég
 


Sno

Távol álljon tőlem a boncolgatás, csak megjegyeztem, hogy ezt az egy szakmát az eü-ben megfizetik. De ahogy olvasom az építkezés kapcsán szükség is van rá Mazsiéknak.(saját vonatkozásból saját építkezésünkből emlékszem rá)
Bocsi ha valaki lelkébe tiportam volna !!!

Kis zseni jelző visszavonva !!!!!! A kis okos mehet ?????? :wink:

A többi témában meg sem szólalnék, még a végén letiltotok !!!!!!!!
(vallás, nemi hovatartozás) :lol:

Timi

Igen Lora fogat jegel, én kavartam meg a dolgot, mert nekem a cici jegelés jutott róla eszembe !!! :wink:

Nekem végig fájt a terhesség alatt a cicim, pontosabban nagyon érzékeny volt !!!!!!(apuka még csak rá sem nézhetett) :wink:

Ria

Én is ugyanígy vagyok Tomikával, de mihelyt hazaérek és látom akkor megnyugszom !!!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Timó:

Utánakérdeztem, és előfordulhat hogy a második trimeszterben kezdődik a mellek érzékenysége... lehet hogy már elkezdődött a tejtermelés (sőt biztos) csak még a méhlepény hormonjai elnyomják.

Az is előfordulhat hogy minden terhesség más és most érzékenyebbek mint az első terhesség alatt.

Ne haragudj, nem tudom, de szoptatsz még?


Lora:

Mit döntöttél?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Egyébként nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz...

Pörög az életünk, forditok, van kliensem, tanítványom, baba-mama és szülésfelkészítő csoportjaim kezdődnek júliustól (amik most már fizetősek, úgyhogy gyorsan egy kis marketing meg szóróanyag kell), tegnap kezdtem a spanyol tanfolyamomat, és a hónap végén megyünk családostul Szombathelyre 4 napra, ahol dúlaképző tanfolyam lesz, és amig én tanfolyulok, addig a család üdül.

Daviddel egymásnak adogatjuk a lányokat és próbáljuk kiegésziteni egymás beosztását. De most már van babysitterünk is, kettő is, csak éppen most pénzünk nincs :lol: De hetente párszor most már babysitter vigyáz a lányokra, és úgy remélem, egyikükkel majd sikerül olyan kapcsolatot kialakitani, hogy talán megkérjük, jöjjön velünk Amerikába jövőre au pair-nek.

Szilvi kis icipici energiabomba, még nincs 9,5 kiló, kb 74 centi (nem tudom pontosan), tehát kis pirinyó, de nagyon ügyes. Egy csomó mindent mond már, leginkább az első szótagokat, de a kedvenc az még mindig a "FÓÓÓÓÓÓÓN" (phone = telefon). Nagyon szeretetteljes, bújós, mosolygós, csintalan kislány. Még mindig nagyon hirtelen természetű, egy pillanat alatt annyira el tud "keseredni" hogy üvölt torka szakadtából, aztán mintha elvágták volna, újra mosolyog és huncutkodik.

Kis mindenevő, nagyon jó étvágyú, szinte mindig kinézi a szánkból a kaját és ami ehető azt meg is eszi. Meg ami nem ehető, azt is... :roll: Rendületlenül szopizik is, még köztünk alszik éjjel és 1-2-3-szor szopik éjjel is. Nem is nagyon akarom hogy kikerüljön közülünk.

Zsuzsával kezdjük gyakorolni a szobatisztaságot. Nagyon tetszik neki, hogy a WC szűkitőn ülhet és megtörölheti WC papirral a punciját, de azért balesetek még jócskán vannak.

Most ennyi mert Davidnek kell a computer.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt!

Timi
akkor ez nem jött be :cry: de már péntek van! :lol:

Pann
ezek szerint találkozhattunk is mert 99ben államvizsgáztam :lol:
miért hagytad abba?

kanállal? tök ügyes!
Lea még hajigálja maga mellé ha kanalat adok a kezébe :roll: :lol:

Sno
megvédem Ditket :wink: én incselkedtem vele :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Szóval a félreértések elkerülése végett:
Az arcomat jegelem, a cicit nem kell hál'Istennek! :lol:

Róki
Tanácsodat megfogadva szopizott Brigi tegnap 1x este, és kapott Normaflort. (Bár sokáig gondolkodtam azon, hogy lehet "óvatosan" szoptatni :lol: ) Egyébként ezt max. úgy tudtam volna elkerülni, ha elmegyek otthonról, mert szó szerint visított érte. Főleg mert akkor már majdnem 2 napja nem kapott (pedig kért volna szegény :( ) Azért napi 1-2 szopi nem hiszem, hogy annyira ártalmas lenne. :?
Viszont hosszú idő óta, ma megint átaludta az éjszakát. 21-n9-ig. Ennek felettébb örültem, csak azért remélem, hogy nem a gyógyszerek miatt volt. :?

Látom, zajlik az élet körülötted. :D
Energiabomba jelenséget ismerem. Brigó is pont ilyen. :lol: És ez a gyors hangulatváltás is jellemző rá, néha én is csak nézek, hogy most mi van! :lol:

Ria
Igen-igen! Képet!

Pann
Ugye milyen jó a cuppanós puszi? :D Nagyon ügyi Gergő! :D

Sno
Ezek kihagyhatatlan pillanatok! :D Én is annyira tudok örülni, ha néha odajön és megölel! Annyira jó, hogy már ők is így ki tudják fejezni a szeretetüket!
lora7
 
 


Sziasztok!

Lora!
Akkor bocsi! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Hogy vagy amúgy? Fogad helye, jobban már?

Roki!
azért volt kitől örökölni az energiabombaságot! Így elolvasva is elfáradtam a sok tevékenységedtől! És az a legjobb az egészben, hogy azért csinálod, mert szereted és mert így érzed jól magad, nem pedig azért, mert muszáj!
Szilvi Lillus kaliberű lehet akkor, mert még ő sincs 9,5 kg és kábé 74-75 cm lehet! :)

Lillus is tud cuppanós puszit adni. De eddig csak nekem könyörgésre és az állatkáinak hobbiból osztogatta. De ma reggel apájának is adott egyet, aki alig akart elmenni dolgozni, annyira oda volt tőle! :) :) Azt hiszem nem lesz nehéz dolga Lillusnak Balit lekenyerezni! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Mazsi

Először is köszönöm a kivédést !!! :lol:

Tomika is ugyanígy eszik avagy a másik módoszer : kanállal, kettő a tányér mellé, kiforgatja a kanálból és aztán az üres kanalat nyalogatja !!! :lol:

Az étkezőnk evés után megfelel egy Iraki légitámadásnak mivel a darabos kaját már nem engedi a szájába tenni azt csak ő adagolhatja magának, előbb mindegyikről leszedi a parízelt aztán a vajas kifli ill. kenyérrel az etetőszék asztalát maszatolja körbe, majd vagy bekapja vagy eldobja a szegény éhező hangyacsaládoknak. (bár mióta csemeténk önálló evésbe kezdett biztosan nem éheznek már) :lol:

Pann

Nagyon finom a cuppanós puszi, néha Tomié is az arcunkon cuppan néha meg előtte. :wink:



Nagymamai segédletem még mindig van, nagyon JÓ végre ki tudtam szelektálni Tomi szekrényéből a kinőtt holmikat, megint be tudok pakolni a szekrényébe, de hova tegyem a kinőtteket ??????
Egyenőre dobozolok, mint Tóték !!!!

Kép
kditke
 
 


Timi
Köszi a kérdést, jobban. A duzzanat lejjebb ment, de még maradt belőle. De most már talán ki merek menni az utcára is. :oops: Szerencsére viszont még mindig csak kicsit fáj.
lora7
 
 


Lora:

Úgy értettem az óvatosságot, hogy egyszer megszoptatni amennyivel megelégszik, aztán megnézni, milyen hatással van rá. Ennél óvatosabban nem nagyon lehet tényleg :)

Az aluszékonyság egyik gyógyszer mellékhatásaként sem szerepel, de azért érdemes figyelni rá.

Az antibio mellékhatása lehet még (mint felnőtteknél) a gombás fertőzés (szájban, hüvelyben) és a bélflóra rongálódás miatt a hasmenés. De erre való a Normaflore.


Timi:

Tényleg, a kis gombóc artúr Lillus is ilyen pici most? Vagy csak én hiszem hogy Szilvi kicsi? Zsuzsa 1 évesen volt ilyen méretű mint ő 15 hónaposan, és addigra már Zsuzsa se volt nagy, inkább átlagos. Nekem Szilvi aprócskának tűnik. :) De lehet csak mert Zsuzsa annyival nagyobb most. (Ő 13 kg és 92 cm.)

Kaphatnék jelszót a gmail-es címhez meg a picasa albumhoz? És akkor megnéznék mindenkit. Rólunk most nincs új kép, még nem töltöttem fel.


Pörgés:

Igen, én szeretem mindezt csinálni, bár mostanában kezdem érezni, hogy itt elég, meg kéne állni, mert MOST érzem hogy szeretnék a gyerekekkel is időt tölteni. Tehát valahol itt van az egyensúly, most egy kicsit túllőttem rajta, de nem nagyon. Ha átlagolnom kéne, akkor napi 4 órát nem vagyok velük, persze ez sajnos nem pont így működik, hanem minden második héten 8 órákat vagyok távol a fordítás miatt, és hetente kétszer van kliensem, tanulóm. A spanyoltanfolyam pedig este van kétszer egy héten, de az még csak most kezdődött. Érdekes az asztal másik oldalán ülni. :) Olyan sutának érzem magam, lehet ez empatikusabbá tesz majd a saját tanulóimmal szemben. :lol:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Hahó,

Boldi bölcsiben, mindjárt megyek érte :D tegnap az apukájával volt itthon. Én tolmácsoltam 2 év kihagyás után szinkron, hűű nagyon ideges voltam de rendben volt. Jobb lett volna ha a téma gazdasági helyett hozzátáplálás vagy ilyesmi, de azért ok volt :lol:

Boldi és az apukája pedig gyereknapon voltak a bölcsiben délután együtt, vittek sütit és nagy sikert arattak, volt játszóvár meg minden. Így legalább Boldiapu is lemeózta a területet, és elégedett volt!

Boldi nem ad puszit, hanem "nyal-fal" szószerint, nagyon szeretetteljes érzés, csak vigyázni kell, h ne harapjon túl nagyot :lol:

Ria, tényleg tegyél már képet! A lakás pedig irtó szuper áron van, reményt öntöttél belénk is, h egyszer elköltözünk :lol:

Timo, már péntek! tegnap a tolmácsolás előtti gyomoridegben gondoltam arra, hogy egy ilyen teljesítményhez kapcsolódó idegesség mennyire jelentéktelen, értelmetlen, pitiáner és fölösleges ahhoz képest mint amikor tényleg fontos dolgok miatt izgultunk/izgulunk a gyerekekkel kapcsolatban, pl nálad most a telefon. Lassan más perspektívába kerülnek a dolgok. Talán ezért nem jó munkaerő egy kisgyerekes nő? :lol: :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi! Nálunk is a "nyitott szájjal arcba lihegés" ment eddig puszi helyett! :lol:
Milyen sütivel lehet ekkora sikert aratni a bölcsiben? (Jó az ilyen infókat időben begyűjteni. :lol: )

Ditke! "Kivédést"? :lol: :lol: :lol:
A kinőtt ruhákat én is dobozolom, de már derékig érnek a dobozok, úh szólj, ha kitaláltál vmit! :wink:

Lora! Hűűű, annyira bedagadt, h ki sem merészkedtél vele az utcára? Szegény. Bár gondolom a feldagadás miatt izgultál a legkevésbé. :wink:

Most jöttünk a játsziról, Gergő felmászott a csúszda tetejére, és beszorult két iker lány közé (kb. két évesek), és vmi okból kifolyólag a csajok úgy döntöttek, h ráfér egy kis püfölés, úh szegénykém először csak lesett értetlen arccal, h ezt vajon miért csinálják, aztán keserves sírásra fakadt (nem csoda). Amilyen gyorsan lehetett felmásztam és kimentettem, de mi lesz vele a bölcsiben/oviban? :roll:
Beteszek egy képet erről a csúszdáról (sajna csak a háttérben látható), h ne úgy képzeljétek el, h egy sima csúszda tetején szorongtak hárman, volt hely bőven, ráadásul Gergő csak ücsörgött a kis fa kunyhó részen, nem zavarta a csúszdázást: Kép
Vendég
 


Pann

Nem mondod hogy olyan magasra engedted egyedül felmászni ???
Paramami beindult !!!!!! És felfele mászó részén nincs korlát se ???
Bármikor lepotyoghat oldalt nem ??????????????? :oops: :shock:

Azt hiszem belőlem jó játszótér ellenőr lenne én mindenhol a veszélyhelyzeteket látom !!!!!!! :twisted: :evil:

Egyébként jól néz ki a játszótér (a csuszdától eltekintve) nagyon tetszik a sok fa (nnincs kullancs felétek ?????( No jó tovább nem fokozom !!!!!) :wink:

A kislányok ilyen verekedősek ???? Nagyon megváltozott a világ régen a fiúk verekedtek, de le vagyok maradva, melyik században élek én ????

Reméljük a bölcsiben és oviban a sokadik elpüfölés után rájönnek, hogy nem szabad hagyni magukat.

A férjem mesélte, hogy mikor kicsi volt kiment játszani az utcára és megverte egy kisbarátja, hazaszaladt és elpanaszolta anyósomnak, aki persze mondta neki, hogy adja vissza, utána beszaladt a másik kisfiú panaszkodni apukára, mire mondta anyósom, hogy adja ő is vissza egész nap csak verekedtek. Apuka is megtanulta hogyan kell magát megvédeni remélem a kisfia is megtanulja !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Pann!
Szegény Gergő, olyan jámbor lélek! :) Ez a patakparti játszi?

Kditke!
Sajnos, a lányok nem ilyen félősek! :oops: :oops: Lillus is kapott a múltkor egy sallert egy nagyobb lánykától, mert elvette a babáját, de ő simán visszacsapott! Na, lehet, nekem meg ezzel lesz bajom, hogy agresszív a lányom! :oops: :oops:

Ágiboldi!
Elismerésem a tolmácsolásért, meg azért is, mert ilyen klasszul megy a munka! Te csináltad a sütit? :wink:

Most próbáltam felhívni a kórházat, hogy van-e már esetleg eredmény, de miután 200 helyre kapcsolatak és senkinek fogalma sem volt, hogy hol kell érdeklődnöm, letettem róla. De már ez a félnap is eltelt! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ditke! Felengedem, de ott állok mellette és fogom (ill. csak biztosítom) amíg bejut a zárt részbe. Onnan csak a csúszdák felé lehet lejönni, úh ha fent van, akkor már nem aggódom. Egyébként így de. ilyen kis totyisokkal van tele ez a nagyobb csúszda, és még egy baba sem potyogott le, pedig a mászó részt a Gergőnél kisebbek is imádják.:wink: Van babacsúszda is, csak az a másik oldalon, de nyilván ez az izgalmasabb. :?
Kullancs: nem tudom, h van-e, de a kullancsok nem ugrálnak le a fákról, úh emiatt nem aggódom. Max. lesodorni lehet őket alacsonyabb növényekről, vagy fűben ülve megmászhatnak. Az ilyen magas fák hál' Istennek veszélytelenek kullancs szempontból. :D
Vendég
 


Igen, ez a Patakparti játszi - fele. Mindjárt keresek a másik feléről is képet.

De jó, már csak fél nap! Ráadásul lehet, h pénteken nem is dolgoznak csak kora du-ig! :wink:

Én örülnék, ha Gergő is megtanulna visszacsapni! Lillus tarthatna neki edzéseket. :lol:
Vendég
 


Mazsi-Ditke,
akkor kiszálltam a játékból :lol:

Még hogy a lányok nem verekednek, én lány vagyok (és ezzel lerántottam a leplet a nemi hovatartozásomról), és mi öltük egymást az unokahúgommal, a bal csuklómon még mindig ott a heg, amikor "felvágta az ereimet" (neki lökött egy zsák törött üvegcserépnek).

Nálunk se puszi, se nyali-fali :cry:

Roki,
jó hír, hogy a második gyerek után sem feltétlenül áll meg az élet. Zsuzsánál van valami változás most, hogy nem jár bölcsibe?

Ágiboldi és minden nyelvtudós,
mindig csodálattal adózom azoknak, akik ilyen szinten beszélnek idegen nyelveket. Irigy vagyok!

Pann,
én is feszengek, amikor valamit nem értek, ő meg csak ismételgeti és várja a reakciót
:?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hát sajna nincs teljes képem a másik feléről, de ebből a háromból összerakható (bocs, h ilyen hülyeségekkel foglalom a helyet): Kép Kép Kép
Vendég
 


Most megyünk, Gergőt becipelem a sulimba a ballagásra!
Vendég
 


Pann,
látom nagyon vagányul megy nálatok a játszózás, egyedül csúszdázás, mérleghintázás (ahogy elnézem Gergő is nagyon meg van elégedve magával :D )

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno, de nálatok van nyak-átölelés arc-odanyomásal :D

Pann, Boldit a múltkor lökte el egy kisfiú a városligeti játszin. A kis házban voltak ketten, és nemtom miért, de a klasszikus módon megfogta a két vállát és fellökte. Rohantam mint az eszelős, Boldi zokogott, és annyira értetlen volt, egészen úgy sírt mint aki most csalódott az emberiségben :(

Timo, neeem nem én sütöttem, Boldiapu csinálta: rugelach a neve asszem, én nem is tudom hogy kell, valami fahéjas cukros kiflicskeszerű izék, egy újságban olvasta a receptet!

Ma mikor mentem érte a bölcsibe nem evett, a szoba közepén ült és sírt mindenki ebédelt :( Klasszikusan álmos volt, szóval legalább nem az én hiányom. Aztán 10 percet aludt a babakocsiban, és vidáman ébredt, még az se zavarta, h kb arra ébredt, h a gyerekorvos beledöfi a 15 hónapos oltást :shock:

És megmérték 12,5 kg! ezért nem bírom hurcolni :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi,
ez igaz, nem is sajnáltatom magam tovább :D
hogy-hogy csak most kapta a 15 hóst?
Bölcsis nénik ma mit mondtak, hogy viselkedett?
Sebit mindig kizsákmányolják a játszin, mindent elvesznek tőle, de nem szoktam a jogait védeni (egyelőre), amíg őt ez nem zavarja túlságosan, utána meg remélem előveszi a Lillus-féle önvédelmi zsebkészletet. Bár az nagyon fájna, ha látnám, hogy őt lelkileg megviseli akár tettleges, akár pszichés a bántalmazás.
Vajon Sebi mennyi lehet?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno, kb két hete volt 3 napos láza (saját diagnózis, szóval csak sacc), és mondták, h várjunk az oltással amíg megerősödik az immunrendszere.

Amúgy jól elvolt a bölcsiben, amíg az udvaron játszottak csak mikor bementek enni akkor tört ki a hiszti, onnantól ordított jó 45 percet míg el nem hoztam :oops: de mikor meglátott se hagyta abba, és ahogy beült a kocsiba elaludt. Mondták is a bölcsisnénik, h kemény időszak ez az egy alvásra való átállás. Pedig a minap mikor nem volt délelőtt bölcsiben ismét bepróbálkoztam délelőtt, és egy percet se volt hajlandó aludni :roll:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timo,
válaszoltam, csak szokatlanul hamar :wink: (17. héten, pont mint R. Mármint a mozgás, nem a válasz.)

Most csak ennyi (ez is szokatlan, mi?)

Jó hétvégét mindenkinek! (Holnap kezdődik a foci EB, én sok jóra nem számítok. Ill. még szerencsés vagyok, hogy a nálunk fogható 3 adón csak esténként lesz 1-1 meccs :lol: 8) )

Nanica,
boldog névnapot utólag is!
Vendég
 


Pann, most neked írom a beledumám.. Ha nem haragszol meg érte...

Szerintem EGYÁLTALÁN nem baj, hogy Gegő nem a tiszta magyar hangzókészletet használja. Szerintem Lorca úgy érthette (de javíts ki ha nem Lorca! :)), hogy csecsemőkorban "kipróbálják" a világ összes hangját (kis túlzással), ekkorra viszont a hallott hangokra igyekeznek leszűkíteni a saját hangkészletüket is. DE még az óvoda első évében is egészen természetes, ha nem minden hangot ejtenek tisztán, 15 hónapos korban meg maga lenne a csoda pl. egy szabályosan pörgetett r hang. :) Szóval Gergő sajátfejlesztésű szótagjával nincsen semmi baj! :) ((Erre a beledumára mentségem legyen, hogy logopédiát tanulok, nagyon érdekel a téma, mondhatnám, szívem csücske! :)))


Timo, lehet egy nagyon-nagyon nagy kérésem?? Napok óta fontolgatom, hogy ilyen kukkerként van-e jogom ilyesmit kérni, arra jutottam, hogy te eldöntöd: Szóval HA ÚGY GONDOLOD elküldenéd nekem a leveledet a gondolataidról? Annyit jársz az eszemben, olyan sokat gondolok rátok! Persze kívülálló vagyok, így semmi közöm hozzá, de ... csak megkérdeztem... :) :oops:

Az ajándékos ötleteket mégegyszer nagyon köszönöm! Petit egyelőre csak "futtában" ünnepeltük meg (aznap szigorlatoztam), de megfogadva a tanácsaitokat - az egyszerűbb a jobb ajándék - egy homokozószettet, egy búgócsigát meg egy kisautót kapott. Szóval köszönöm, hála nektek nem vettem Fisher price-csodát, amire kb annyi figyelmet fordítana, mint a játékaira általában. ((Azért ezeknek is örült néhány percig :))


Sziasztok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Bigsis

Még szerencse, hogy nálunk csak Tomika szereti a focit (pontosabban a guruló labdát szereti nézni) ő pedig a távkapcsolóért vívott harcban nem számít !!!!!! :wink:
Te vagy apuka focirajongó ??? ???

Ágiboldi

Boldiapu is nagyon házias ezek szerint a cukrásztudomány se semmi egy paskónál !!!! :lol:

Hány cm hosszú Boldi ???
Borzasztó lehetett a 45 perces sírás !!!Szegényke !!!

Sno

Kicsi Sno = ördögfióka+haramia

Szerintem a legközelebb a játszin Sebi elmagyarázza az őt elnyomni kívánó gyermekeknek, hogy miért is ne tegyék !!!
Had essen le az álluk !!!

Pann

Nagyon jó a játszi másik fele is, sokkal barátságosabb ez a csúzda és a hinta meg a libikóka. :P

Kulancsból tudományom egyenlőre nulla, de rettegek tőle és Tomit plusz apukát is féltem tőlük !!!Esetleg öngyilkos kullancs sem tud lepotyogni a fáról ????? :lol:

A múltkor a férjem segített az egyik ismerősünknek a mi kerületünkben a második emeleten bútort pakolni, mire a kezére nézett és egy kullancs mászott rajta. A másodikon !!!!!!!!!!

Timi

De jó azért telnek a napok !!!!(tudom a te számodra nagyon lassan)

Lillus is ilyen kis "haramia" ???? A kis tündérke nem is nézném ki belőle !!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Apjuk még mindig beteg, éjjel is lázas volt még.Hasmars szelídült már szerencsére.De még hétfőn is itthon lesz, a doki nem negedte vissza még dolgozni.

Emili ebben a nagy melegben teljesen meg volt gárgyulva!Ma már hűvösebb van, és ismét a régi. :roll: :wink: Ma már evett is rendesen, tegnap csak a gyümi ment.Őszibarack feldarabolva, csak úgy falja, na meg a málnát, epret is. :wink:

Nanica!
Boldog névnapot kívánok utólag is!
Emilinek néha gurulós, máskor pépes a kakija :? :oops:

Ágiboldi!
Én is ezeken paráznék.Most lehetne bébszitter is, de én meg azért nem bízom senki idegenben(még ha ismerős ajánlja akkor is), mert mi van ha ellopják tőle a z utcán, vagy ő maga lopja el, stb. :? Szóval nekem nincs bizalmam, de a bölcsiben vhogy jobban bíznék ilyen téren.

Május!
Szóval lógok én is? :wink: Gátseb:nem volt vészes, egyből rá tudtam ülni szinte, viszint elég nagyot vágtak:(Vérzés sem volt vészes, egy erősebb mensis jellegű.Mellek:nem is volt, nem is lett :oops: :lol: Terhesség elején fájt, ill. a szopizásról már írtam.

Mazsi!
Hát az orvoslátogatás jó pénz, legalábbis akiket én ismerek, azok meg voltak elégedve.
:roll: Meg nem annyira strapás talán.Bár attól függ.Remélem sikerül találnod!
Leának jobbulást!
Leaapu::D(én férjem is iylen, ha a szemét kiveri aza dott tárgym, akkor sem látja!)Emili már nagyon régóta le tudja vennia zokniját sajnos:(
És hogy bal kezes jelenleg az is fix.Szerintem így is marad.Lea milyen kezű?
Gyönyörű Lea rucija, igazi csajos!

Lorca!
Jajj, ezt én írtam?
:oops: :lol: (kaja közben evés) :lol: Jót nevettem rajta.Természetesen játékra gondoltam kaja közben:)

Timi!
Jajj szegénykém nagyon vacakul hangzik ez a vizsgálat.Remélem akkor hogy nem telefonálnak!!!Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!

Helga!
Gratula akocsihoz!
Én is automata sebváltósra várok, addig nem vagyok hajlandó vezetni!De lehet utánna sem, vagy a kocsira figyelek, vagy a forgalomra, vagy Emilire....hááát, csak 2 szemem van... :wink: :lol:

Ria!
Nagyon jó a lakás!
És még jobb,m hogy sikerült alkudni!Elárulod mi volt az alku tárgya?

Dana!
Beázás: :evil: :(

Lorca!
Szabinak jobbulást:(

Lora!
Jobbulést a fogad helyének!

Pann!
Gratula Gergőnek!Emili is próbálkozik, ma pl. a villával evéssel, sé sikerrel járt!

Emili is kis harcias amazon.De nem azért karmol, csíp,mert fájadaslmat akar okozni(ugye ennek még nincs tudatában), hanem mert utánna felkiálltunk(ösztönösen), hohy jajj!És ez nagyon tetszik neki.:(Mindig mondja ő is hogy jajjjj.És ha nem mondjuk, akkor csinálja tovább.Nagyon nehéz leszoktatni róla, még ha némán tűrjük is.Ilyenkor határozottan megfogom a kezét, és mondom hogy nem szabad, mert fáj, csak simogatni lehet.De eddig nem sok sikerrel járunk:(
Viszont a puszilkodás már régóta megy:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Csajok,ha valaki olvassa megírná sos-be magas,nem lemenő lázra mit adjak?Doki azt mondta,hogy germicid-c és nurofen.Azt hányszor és mennyi időközönként.Egyszerre is vagy váltva,Időköz?

Ágiboldi
Most olvastam nálatok 3 napos láz volt mi volt a legmagasabb és huzamosabb ideig volt lázas Boldi?A kup vagy gyógyszer azért le vitte a lázát?

Vagy akinél már volt az is válaszoljon.Légyszi.
Sajna Lauránál nem tudom mi van,de dél óta 39,2 alá nem megy a láza és doki se biztos a tünetbe pedig kapott szurit is és már germicidet. :(

Ha még éjjel van erőm írok,vagy holnap jövök.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana,
Mi is most vagyunk túl mintkét gyereknél egy-egy lázas perióduson. 39 fok felett adtam nurophent, vagy panadol babyt (bár ez utóbbit annyira nem szeretem, de muszáj volt elfogynia mivel lejár a szavatossága) + Botit be is csavartam kétszer vizes törölközőbe, így is több mint 1 óra kellett míg 38,5-re lement. Reggel, délben,este és szükség szerint éjjel 1-2 körül kaptak lázcsillapítót. Én nem mernék kúpot is és más lázcsillapítót egyszerre beadni. Botinál nem derült ki mi volt a baja, kb. 2,5 nap után megszűnt a láz. Bálintnál tegnap a harmadik napon elvittem orvoshoz, neki tüszős mandullagyulladása van, kapott antibiotikumot, ma már nem volt láza.

Jobbulást a kicsinek!
Mónika

mmónika
 
 


Dana
Sajnos nem tudom, hogy mennyi időközönként és mennyit lehet adni belőlük. De a hűtőfürdőt mindenképp ajánlom ezek mellett is.
Brigi is volt ilyen lázas 1x, és neki is csak másnap este ment 38 alá. Nyugi! Majd írj, hogy mi van! Jobbulást Laurának! :(

Játszótér
Brigi is az agresszív fajta gyerekek táborához tartozik sajnos. És már én is gondolkodtam rajta, hogy kéne ezt kezelni.
Brigótól is elveszik a játékokat. De nálunk a szülők az esetek többségében rászólnak a gyerkőcökre, hogy kérje el. Erre a kis 2,5 éves gyerek megkérdi Brigitől, hogy odaadja-e neki. Ha meg én válaszolok, a gyerkőc csak bambán néz és nem érti miért nem Brigó válaszol. :lol:

Rita
Tényleg, a búgócsigát nem is mondtam, pedig azzal is szeret Brigi játszani! Boldog szülinapot a kisfiadnak! :D

Panka
Jaj, ti szegények, elég makacs ez a betegség nálatok! Apának jobbulást!

Pann
Gergő nagyon ügyi! Brigi fél még egyedül csúzdázni, és a libikókán sem hagynám még egyedül. Pedig ma pont végignéztem, ahogy itthon felmászik a székre, onnan az asztalra és onnan az etetőszékébe. :shock: Hát nem semmi mutatvány volt, úgyhogy csodálkozom, hogy néha meg olyan egyszerűnek tűnő dolgoktól fél. :roll: (Persze mindeközben biztosítottam, csak kíváncsi voltam, hogy hová akar mászni! :oops: :lol: )

Ágiboldi
Nem semmi súly! Brigi még szerintem 10kg sincs! Jövőhéten megyünk mi is oltásra és méreckedni.
Ügyi vagy a tolmácsolás miatt! Én szerettem volna tolmácsnak tanulni (olaszból), de végül nem mentem már tolmácsképzésre tovább. Már bánom. De még egyszer lehet belevágok! :wink:
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?