Monee!
Sajnos ennyire rugalmashoz nem jó a duplatűs megoldás.
De szerintem inkább a mei-tai-t varrd meg, az jóval tovább jó lesz!
Jövő héten összehozhatnánk egy talit vmikor hét elején, akkor megnézheted az Ergo-t.
Macska:
Nagyon sajnálom a cicát, kb. ennyi idős voltam, amikor a miénk is kiesett az ablakon.
Keleti fajták mindannyian elég nyugtalan típusok, nemigazán bírják a bezártságot.
De az egész nagyban függ az állat egyéni temperamentumától is.
Mi annó nagyot tévedtünk, mert szőlőhegyi macskát csináltunk egy igazi, vérbeli, született házicicából, akinek minden álma az volt, h. vkinek az ölében ücsörögjön, és házicicát egy kifejezetten kalandor lélekből, aki azóta is sarokbahugyozásokkal bosszulja meg a korlátait.
De piciként nem tudod még eldönteni, h. milyen lesz.
(Talán a kerekfejű macskák kicsit nyugisabb típusok, mint a háromszög fejűek, de ez igen kis létszámú csoporton végzett egyéni tapasztalat mondatja csak velem. Fejforma a felnőttkori fejformára vonatkozik!)
Én perzsát nem vennék mégegyszer, kifejezetten undok dög volt. Nipp a szó legszorosabb értelmében! Ha meg akartad símogatni, akkor megvetően rád nézett, majd elérhető távolságon kívül újrarendezte a bundáját, amit képes lettél volna a mocskos kezeddel összerondítani!
Ráadásul meghámozta a kanapét. És imádott a melledre feküdni, h. arra ébredtél, h. megfulladsz éppen.
Kiálhatatlan egy dög volt, na!
Pedig én imádom a macskákat!
Ha többféle felajánlásból választhattok, akkor a "nézd meg az anyját!" című házassági tanács talán a legmegfelelőbb.
Ha anyacica nyugodt, barátságosan doromboló, ölben elheverő lélek, akinek eszébe sem jut a lakás bútorain élesíteni a körmeit, és semmi kedve az utcán csavarogni, akkor talán nagyobb az esélyetek, h. az utód is ebben a szellemben nő fel.
De zsákbamacska mindenképp.
A fiú cicák mindig egy kicsit csavargósabbak, de egyszerűbb (és olcsóbb!) őket ivartalanítani.
A lánycicák nyugisabbak, de ha nem ivartalaníttatjátok, akkor rendszeres időközönként az őrületbe fogja kergetni a családot a tüzelésekor.
Ha nyugodtabb háziállatot akartok neki, akkor tengerimalac, törpenyúl, csincsilla jöhet szóba, de ezek IQ-ja messze elmarad a macskáétól.
A patkány és a görény jóval szórakoztatóbb, de nem biztos, h. az édesmamája akceptálná az ötletet.