Új privát üzeneted érkezett!

én meg elindulok a hűtőpult irányába és kiválasztok valami izgi sütit:))))) (éljen a férjem kajajegye és az, hogy itt is lehet vele fizetni:))))))
Vendég

málnatea, eckler fánk:)) szép az élet:)))))
Vendég

d-vitamin: dettó :) megkérdeztem dokinénit, hogy trehányságom gáz-e. azt mondta nem :D

hűha, lilla jó sokat eszik :) van ám anyagcseréje. :)

szerintem is érzi azt anyuka és baba is, hogy mikor kell hozzátáplálni.

nálunk is a cégnél kb. 3szor annyi embert foglalkoztatnak, szar pénzért. ha kirugdosnának jó pár ember, ugyanaz lenne melóban a végeredmény és lehetne több fizut adni.....vagy nem :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

[quote="aranykavics"] írta:aranykavicsközigazdasági reform?

közigazgatást akartam írni :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

szerintem tavasszal-nyáron abszolut nem gáz a D vitamin én is mindig elfelejtem (kivéve amikor Lilla odahozza, hogy neki az jár:))))) (nem tudom mit szeret benne... se íze se bűze... bezzeg az Eskomo Kidst... fú... annak olyan Donaldrágó illata van... legszívesebben beleharapnék... mondjuk Lilla is gyilkol érte:)))) (én mostanában csak azt adom, abban is van valamennyi D vitamin)
Vendég

Ja, ez emailba terjed!

Csak egy Anya?
Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei
hivatalban
a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.
A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
"Úgy értem,"-magyarázta a hivatalnok-
''van munkája, vagy csak egy...?"
''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,
''Anya vagyok."
''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő
szó!"-
hangsúlyozta a hivatalnok.
Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszer
csak
ugyan ebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,
hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:
"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".
''Mi a foglalkozása?"-kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom.
Csak úgy kibuktak belőlem a szavak.
''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok
területén.''
A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében
és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.
Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.
Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet
fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.
''Megkérdezhetem,"-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-
"Pontosan mit csinál ezen a területen?"
Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban,
Hallottam magam válaszolni:
"Továbbképző kutatómunkát végzek,
(amit az anyák nem)
Laboratóriumban és terepen,
(általában úgy mondom a házban és a házon kívül).
A főnökömnek dolgozom, (az Úrnak elsősorban, aztán az egész
családnak)
szereztem már négy elismerést (mind lány).
Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön,
(akar valaki ellentmondani?)
és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).
De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier
és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat,
felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.
Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben
elmerülve,
szaladtak elém a laborasszisztenseim--13, 7 és 3 évesek.
Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk
új kísérleti modelljét (egy 6 hónapos kisbabát),
amint egy új hangmintát tesztelt.
Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!
Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb
az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.
Anyaság!
Micsoda nagyszerű karrier!
Különösen, ha egy cím is van az ajtón.
Akkor a Nagymamák
"Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok
területén '',
és a Dédnagymamák
''Ügyvezető tudományos munkatársak"?
Szerintem igen!!!
És hiszem, hogy a nagynénik
"Tudományos munkatárs helyettesek".
Vendég

Sziasztok!
Kavics!
A vitaminokat én is 1-1 nap elfelejtettem, aztán beiktattam a vasat (mert mi is kicsit vaspótlásra szorulunk) Vitacolan-nal délben, a
D vitamint vacsorára. Így ketten a párommal csak nem felejtjük el neki beadni. :wink:

Lassan mi is elkezdjük az új ízeket. Banánt (nem nagy darabot) már adtam neki uzsonna időben, az alma sem rossz, de az még várat magára, mert light- os lesz a széklete.

Hunci!
Lara is szokott ilyen napot produkálni (nem kell semmi, vagy éppen csak rugózni szeretne kétlábon).
Most a foga miatt csinálja szerintem és van torkaszakadta sírás is hipervörös fejjel!!
Nagyon sajnálom ilyenkor.

Kép
lara26

Kavics, milyen közig reformról beszélsz?itt olyan nem volt... :evil:

Csakegy, egyetértek.
Vendég

Honnan veszem, hogy el fogják törölni a gyest? :roll:
gondolkodom.

nézd a tendenciát!
régebben a gyes is elég jó pénz volt. aztán a gyed jó lett, a gyes szarabb, de behozták, hogy lehet mellette dolgozni 4 órában. utána már 8ban is. a nagymamák, férj is igényelheti (tehát már átváltozott egy laza családtámogatássá)
médiakampány ezerrel, hogy nők mennyire unatkoznak, felesleges a 3 év, sehol európában, stb... választani lehet majd, hogy előbb kéred a pénzt vagy a harmadik évben....

hogy lesz tovább? szerintem egy idő múlva nem választhatsz, megkapod 2 évben a pénzt, vagy 1,5 év lesz a gyed, fél év a választható gyes. aztán még kevesebb.

csak tudod, ha néha bekapcsolod a hirtvt, és a százmilliós / milliárdos csalásokról beszélnek, kinyílik a bicska a zsebemben, hogy pont az én 26ezremen lovagolnak.

szociális reform? kellene, igen!
pl kismamabérlet, meg nyugdíjasbérlet is (és nem minden ingyen. csak ugye a szavazóbázishoz nerm lehet hozzányúlni.) az összes nyugdíjas rokonunknál magasabb az egy főre jutó jövedelem mint nálunk. én bliccelek, ők utaznak ingyen. és ők nem tartanak el gyereket. állítólag 2050-re az emberek fele 50 év felett lesz magyarországon.
aztán családi pótlék nem kéne olyan sok (mondjuk csak 2-3 gyerekig), viszont jó kis családi adózás, hogy ne lehessen 10 gyerek utáni családi pótlékból, meg segélyekből élni, menjenek el az apukák dolgozni, és a gyerekeid arányában irhasd le az adódból. csak ugye ezt sem lehet, mert szavazóbázis....
na jó, megyek is. égnek áll a hajam attól mi folyik itt.

Kép

Kép
csillagfény

Csakegy!

Én időnként annyira tudok mosolyogni a kismamatöbbesen:
- "ma teljesen összekakiltuk magunkat"
- "tegnap lepisiltük apát"
- "kaja után akkorákat pukiztunk, h. zengett a ház!"
Vizuális típus vagyok, így elképzelem. :twisted: :lol: :lol: :lol:
De az már az én térbeli vizualizációs technikámat is meghaladja, h. "csak az ölünkben voltunk hajlandók elaludni"! :shock: :twisted:
Kérem mindazokat, akik a jelenlevők közül rendszeresen használják a kismamatöbbest, ne sértődjenek meg, de néha legalább utólag gondolják végig, h. mit is mondtak tulajdonképpen! :wink:
Persze az is igaz, h. a játszótereken szinte ragad az emberre ez a fajta szóhasználat. :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

[quote="monee85"]
írta:
monee85Azt a cérnát amit az interlockos gépekben használnak, hogy hívják? Tudjátok, ami úgy néz ki mint sok kis vékony nylon szál és nincs keményre összesodorva, ergo az is nyúlik, amikor nyúlik az anyag. Azt sima varrógépekben nem lehet használni?

-Azt nylon szálnak hívják. Lycra anyagot akarsz varrni? Akkor elhiszem , hogy kell. Egyébként 100- as 120- as (PolyESter) cérna megfelel szegőző varráshoz (interlock/overlock), ill. snassz összevarráshoz is.
Nézdd meg a pólód ujját.

Kép
lara26

Rambóka!
:lol: :lol: :lol:
szójáték
Ha már itt tartunk: Elbírjuk saját testsúlyunkat?
Álljunk bele egy lavorba és emeljük meg magunkat. :lol:

Kép
lara26

[quote="lara26"] írta:lara26Elbírjuk saját testsúlyunkat?
Álljunk bele egy lavorba és emeljük meg magunkat. :lol:

Rambóka!
Nagyon jóóóó!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lara!

Köszi! Mondtam, hogy amatőr "varrónő" vagyok. :roll: :lol:

Rambóka!

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Rugalmas anyagok, pl. pamut pólók aljának felhajtásához én duplatűt szoktam használni, az bármilyen, cikkcakköltésre képes géphez alkalmas, ha a tetején két orsótartó található.
A Király utca végén lévő varrógépszervízben be tudod szerezni a tűkészletet (3 méret egy dobozban), utána már csak két azonos színű spulni cérnát kell venni és mehet a dolog.
Célszerű figyelni az alsószál feszességére, mert különben kis alagúttá húzza a varrást, de ha előtte gyakorolsz maradékanyagon, akkor beállítható.

Vki kérdezte a cipzárrbevarrást: én féltalppal csinálom, két verzióban:
- összevarrom a cippzár beillesztési helyén is a két anyagot (már varrásba illesztett cippzárnál). Kézzel befércelem a cippzárt. Körbevarrom, majd felfejtem a cippzár felett a varrást. Így tuti nem csúszkál el semerre a dolog. Ha nem túl bonyolult a szitu, akkor be se fércelem csak 5 centinként gombostűzöm, aztán imádkozom, h. ne csapjon rá a tű a gombostűre.
- ha nem lehet összevarrni, akkor nagyon pontosan kell illeszteni és mindenképpen befércelni, mert elég pár milis csúszás a két oldal közt és ronda lesz az egész. Jártam már így!
A hólozott (asszem így hívják, de mondom én autodidakta vagyok!) lyukba készülő cippzártól én is féltem annó, de azóta rájöttem, h. semmi ördöngősség nincs benne! Színét a színére egymásrailleszted az anyagot és a foltot, négyszögben körbevarrod, középen Y alakban óvatosan kivágod, befordítod, vasalod (na ez az egyetlen anyázós rész :twisted: ), aláteszed a cippzárt, körbevarrod, kész.
Na mondjuk, ha zsebet is kell alá csinálni, úgy már húzósabb a dolog.

rambóka

Rami!

Te fejlettebb vagy nálam!
Féltalp? Tudod mikor?! Mikor lehet egésszel is küzdeni. :lol:
De elcsúszott, uh. beszívtam. :D Evvan, most jön a B verzió. :D
De figyimán! Ha tudsz rugalmasat varrni, a kendőt nem tudnád megcsinálni? Mellesleg lett közben ismerősöm aki meg tudná varrni esetleg ingyé is, csak meg kéne keresnem.

Kicsit OFF téma megint, elnézést!

Lányok!

Aki tart kifejezetten lakásban macskát, írja meg légyszi milyen típus!
Macskával nem nagyon vagyok képben, de mintha rémlene, hogy a perzsák jól bírják a bezártságot. Meg mintha a sziámi is...

Az a sztori, hogy a lízingelt lányomnak volt egy házicicája, aki ma sikeresen kiesett a 7. emeleti erkélyről és el kellett altatni. :( A magam részéről meg tudtam volna jósolni hogy ez lesz, mert a macska kezdett bekattanni a lakás falai közt (ablakbanülés, függönymegmászás, növényszéttépés, értelmetlen fel-alá rohangászás, állandó harapás-karmolás), állandóan ment volna kifelé. "Macskák szabad népe..." A kis lökött, most aztán egerészhet a felhők között. :(
Ez is elég baj, de a másik nagyobb, mert Kata tiszta depi, szeretne nagyon másik cicát. Voltak itt mindenféle felajánlások, szintén házicicára, de én egyenlőre leállítottam a projectet. Semmi szükség rá, hogy egy év múlva, egy életerős házimacska, megunván a bezártságot megint akciózni kezdjen. Inkább összedobunk neki pénzt, valami nyugisabb típusú macskára, erre így semmi szüksége a gyereknek.

Köszönöm!
Monee

Monee

monee85

Monee!

Sajnos ennyire rugalmashoz nem jó a duplatűs megoldás.
De szerintem inkább a mei-tai-t varrd meg, az jóval tovább jó lesz!
Jövő héten összehozhatnánk egy talit vmikor hét elején, akkor megnézheted az Ergo-t.

Macska:
Nagyon sajnálom a cicát, kb. ennyi idős voltam, amikor a miénk is kiesett az ablakon. :cry:

Keleti fajták mindannyian elég nyugtalan típusok, nemigazán bírják a bezártságot.
De az egész nagyban függ az állat egyéni temperamentumától is.
Mi annó nagyot tévedtünk, mert szőlőhegyi macskát csináltunk egy igazi, vérbeli, született házicicából, akinek minden álma az volt, h. vkinek az ölében ücsörögjön, és házicicát egy kifejezetten kalandor lélekből, aki azóta is sarokbahugyozásokkal bosszulja meg a korlátait.
De piciként nem tudod még eldönteni, h. milyen lesz.
(Talán a kerekfejű macskák kicsit nyugisabb típusok, mint a háromszög fejűek, de ez igen kis létszámú csoporton végzett egyéni tapasztalat mondatja csak velem. Fejforma a felnőttkori fejformára vonatkozik!)
Én perzsát nem vennék mégegyszer, kifejezetten undok dög volt. Nipp a szó legszorosabb értelmében! Ha meg akartad símogatni, akkor megvetően rád nézett, majd elérhető távolságon kívül újrarendezte a bundáját, amit képes lettél volna a mocskos kezeddel összerondítani! :twisted:
Ráadásul meghámozta a kanapét. És imádott a melledre feküdni, h. arra ébredtél, h. megfulladsz éppen.
Kiálhatatlan egy dög volt, na! :evil:
Pedig én imádom a macskákat!

Ha többféle felajánlásból választhattok, akkor a "nézd meg az anyját!" című házassági tanács talán a legmegfelelőbb.
Ha anyacica nyugodt, barátságosan doromboló, ölben elheverő lélek, akinek eszébe sem jut a lakás bútorain élesíteni a körmeit, és semmi kedve az utcán csavarogni, akkor talán nagyobb az esélyetek, h. az utód is ebben a szellemben nő fel.
De zsákbamacska mindenképp.

A fiú cicák mindig egy kicsit csavargósabbak, de egyszerűbb (és olcsóbb!) őket ivartalanítani.
A lánycicák nyugisabbak, de ha nem ivartalaníttatjátok, akkor rendszeres időközönként az őrületbe fogja kergetni a családot a tüzelésekor.

Ha nyugodtabb háziállatot akartok neki, akkor tengerimalac, törpenyúl, csincsilla jöhet szóba, de ezek IQ-ja messze elmarad a macskáétól.
A patkány és a görény jóval szórakoztatóbb, de nem biztos, h. az édesmamája akceptálná az ötletet. :?

rambóka

Sziasztok

Ma a csemetém teljesen szrájkol.Se ciciből,se üvegből nem akar enni.Max 20-30ml.Szerintem meg fog jönni és azért.Fáj a pocim is.

Kép

Kép
lecso

"1.4. A menstruáció visszatérése

Az első hat hónapban kizárólagos és igény szerinti szoptatás esetén csak nagyon ritkán fordul elő, hogy ismét visszaállna a termékenység és ezzel együtt a menstruáció. Sok nőnél még a szoptatás abbahagyása után is eltelik egy-két hónap, mire a termékenység visszaáll. A menstruáció nem akadálya a szoptatásnak. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a baba a vérzés előtt pár nappal elutasítja a szopást, majd a vérzés kezdetekor már elfogadja. Amíg nem szopik, fejjünk rendszeresen, és kínáljuk meg újra és újra. Ha a lefejt tejet sem fogadja el, valószínűleg érzékel olyan íz változást, ami nincs kedvére. Ha csak a szopással van baja, valószínűleg nem a menstruáció az oka, hanem inkább valami más, ami csak véletlenszerűen esik egybe a menstruációval (fogzás, középfülgyulladás, torokgyulladás).

Jóval gyakoribb, hogy az anya úgy érzi, csökken a teje a menstruáció előtti héten. Ez rendszerint nem okoz nagyobb fennakadást. Talán segít áthidalni ezeket a napokat, ha gyakrabban tesszük mellre a babát. Amikor a vérzés elkezdődik, a tejmennyiség is visszaáll az eredeti szintre. Ha viszont a szűkebb napokon pótlást kezdünk adni a babának, a tejmennyiség még jobban csökkenni fog, s a vérzés kezdete után is hosszabb ideig fog tartani, amíg visszaáll a szükséges mennyiség. Ezért jobb pótlás nélkül átvészelni ezt az időszakot.

Azoknál a nőknél, akiknél korábban is jellemző volt a premenstruális szindróma jelentkezése (fejfájás, migrén, mellérzékenység, aluszékonyság, ödéma) a szoptatási időszakban visszatérő menstruáció előtt is számíthat a kellemetlen tünetekre. A szoptatás szempontjából a mellérzékenység a legkellemetlenebb, hiszen ilyenkor zavaró és fájdalmas, ha a baba sokáig cumizgat a mellbimbón. A vérzés kezdetén szerencsére ez a kellemetlen tünet is elmúlik, ezért csak azt a pár napot kell valahogy átvészelni, és átmenetileg korlátozni a komfortszopást. Más gyógymód nem nagyon létezik erre a problémára. Annak, akinek viszonylag korán visszaáll a termékenysége, talán vigasztaló, hogy sok más nő is menstruál a szoptatás idején, ám ez többnyire nem akadálya annak, hogy akár évekig szoptassanak. "

REMÉLEM EZ MIATT VAN ÉS TÉNYLEG VISSZAJÖN UTÁNA A TEJCSI ÉA A FIAM ÉTVÁGYA IS!!!!!!

Kép

Kép
lecso

Rami!

Akkor Te meggondoltad magad a rugalmas kendővel kapcsolatban? Én mindenképpen csináltatok egyet magamnak, az anyag másik felét meg szerintem eladom ugyanilyen kendő formában, ha Neked nincs szükséged rá. Mondjuk Nektek még sok időtök van, a 9 hónap alatt sokmindent meg tud gondolni az ember, szóval megértem ha nem. :D

Macska:
Annyira jól leírtad a pezsát, hogy még mindig fekszek a röhögéstől. :lol: Nekem is volt kettő, ebből az egyik kifejezetten ilyen amit leírtál. Azt hittem, csak a mienk ilyen kiállhatatlan bunkó dög, de akkor ezek szerint nem. :lol: :lol: Mondjuk az is a perzsa ellen szól, hogy hosszú szőre van és az egy téboly... gondolom anyuka nem fogja fésülni, abban meg egészen biztos vagyok, hogy Kata sem.
Patkány, görény, rágcsálók kilőve, ahhoz nekem kéne az anyjának lenni, hogy lehessen. :lol: Marad a macska.

Hú, van is egy ötletem!
Az iwiwen most kínálhgatja egy volt évfolyamtársam lakásban tartott szülőktől származó tündéri kiscicáit ingyér. Mindjárt írok neki az üzenetet, és kifaggatom.

Köszi!

Monee

monee85

http://www.mfor.hu/cikkek/Munkara_oszto ... erzoi.html

azért sajna nem is volt hülyeség amitz a gyesről irtam. mondjuk 1,5 évre azért én se gondoltam. :cry:
és jó, hogy a férjem is közalkalmazott.
a nyugdíjasokhoz bezzeg sose nyúlnak.

Kép

Kép
csillagfény

Lecso!

Nálunk ugyanez volt. Úgy elment a tejem mensikor, mint a pinty!
De utána visszajön, ne félj!

Monee!

Neked keresgélve nyugodt macskát, megtaláltam a leendő macskámat! :D
http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/sziberiai-macska/
Én ugyanis az évek során allergiás lettem erre a macskanyálban található fehérjére és eddig azt gyászoltam, h. nekem soha nem lehet többé macskám.
De ez most reménysugár! :D
És még gyönyörű is a macsek! :D

rambóka

Monee!

Még nem döntöttem. Majd megbeszéljük.

rambóka

Monee!
A cicát sajnálom!!!

http://burda.hu/page23 :)

Kép
lara26

Csakegy!

Szójjá' má' be, h. mi van! Szétizgulom a lelkem miattad! :shock:
Ugye nincs baj?????????????????

rambóka

Remélem úgy lesz Rambóka,na meg hogy tényleg az az ok!!! :roll: :D

Kép

Kép
lecso

csakegy???????????

jelentem: 5. fog majdnem kint.

Kép

dimet

Csakegy mellé Betticának is nyomassunk egyet!

BETTICA????

Monee

monee85

Hú!
Télleg!
Bettica???????????

rambóka

Basszus!

Csak azért kapcsoltam be a netet, hogy megnézzem mi van Csakegygyel!

És erre semmit sem írt! :?

És BETTICA???

Izgalmak.... Most megyek sétálni a gyerekkel. Örülnék, mire hazajövök jó híreket olvasok! :!:
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok, még egyben meg minden...

Csakegy: Hogy vagytok? Mi volt ma?

Olvasgattam a szép hosszú termést, amit tegnap óta írtatok, meg voltam délelőtt NST-n... ki is borítottak, mert másfél órát vártunk egy doki aláírására :evil: Persze ezt is akkor, amikor a párom megvár, hogy haza tudjon vinni. Múlthéten tök hamar végeztem, akkor nem kellett neki ott toporzékolnia, mert volt dolga... No mindegy ez van, következő NST, ha nem szülünk, akkor jövőhéten lesz és az már a szülőszobán...

Aztán meg jól bealudtam megint 4-től egészen fél 6-ig :)

Szóval ma semmi hasznosat sem csináltam. Kaja nincs itthon, be kell vásárolni, úgyhogy vacsi még sehol...

Varrás témához nem tudok hozzászólni, a reformokhoz meg inkább nem szólok semmit.

Na megyek, rendbe vágom a lakást, mert lassan itthon lesz a párom és ugyan nem csináltam semmit, de a rendetlenség az megvan :oops:

Csók!

Kép

Kép
bettica

Ja NST: Bence nagyon inaktív volt a vizsgálat alatt (persze előtte, meg utána viszont azért megmutatta, hogy tud ő, ha akar, bár akkor sem annyit ficánkolt, mint szokott). 2x mozdult meg, akkor is csak azért, mert egy picit megpiszkáltam. Állítólag jó kis keményedések is voltak, persze én ebből semmit sem éreztem... Gondolom ez nem jelent semmit :roll:

No, tényleg el...

Kép

Kép
bettica

hűha....nálam is ez volt 1 nappal szülés előtt....

csakegy???????????????????????????????????????????????

Kép

dimet

Sziasztok!

Bocsi, tök későn értünk haza, kajáltatás, fürdetés stb.

Szóval: seggfej doki a kórhézban jól elcs***te az UH-t. Hajdú doktornő (ugye talán az egyik legjobb a szakmában) lelkiismeretesen megint mindent végignézett, bevérzésnek nyomát se látta, amnionszalagnak detto semmi nyoma. Ami látszódik az maga az amnion ami ugye ebben a korban természetes és összekeverhetetlen az amnionszalaggal... főleg nem lehet "több amnionszalag"-nak leírni. Szóval kő leesett, a kórházi ultrahangos doki diagnózisait a jövőben fenntartással kezelem (megjegyzem jó haverok a Hajdúval aki ugyancsak nem értette, hogy lehetett amnionszalagnak nézni bármit is főleg, hogy állítólag jó szakember a kórázi doki). Megint kaptunk DVD-t (inyé:) és egészen az ujjakig megint jól átnézte az egész babát, hogy tényleg minden OK-e:)

Szóval minden OK, nincs semmi olyan amit a kórházban felfedezni véltek.

Azért nem kívánom ennek az UH-s dokinak azt a néhány napot amin keresztülmentünk (ld. sajna túl sokat olvastam a neten ami tilos lett volna)... plusz a pénteki vizsgám is ráment.

Na mindegy. Viszont ettem eckler fánkot:))))))))

(plusz bementünk a kórházba a vérképemért hátha talál benne valamit a házidoki amire fel kiírhat táppénzre -ld. trükközés a gyeddel- mert a nődokim azt mondta, hogy júliusig szabin lesz, sajna csak akkor tud majd igazolást adni. Erre bemegyünk és ki jön velünk szembe? Hát a nődokim :) berántgatták:) Úgyhogy megvan a papír, holnap megyek a házidokihoz, a HR-esünk pedig hétfőn vár és elintézi a papírmunkát:)

A HgA1c-m 5,7 lett (nemtúl fényes de azért nem is a világ vége), az éhgyomrim meg 4.7. Lehet, hogy kicsit túl sok szemetet zabáltam az utóbbi hónapokban (nem lehet... biztos)... (de legalább nem lettem fixen diabos mert ez volt a legnagyobb rémálmom)

Szóval mindenkinek köszönöm a szurkolást, bejött:)))))))))))

(viszont egyre jobban azt látom, hogy akinek nincs pénze privát orvosi ellátásra az dögöljön meg...)
Vendég

Hunci: Holnap fél évesek lesztek? Nahát, rohan az idő :D

Sok-sok boldogat a kicsifiadnak!!!

Kép

Kép
bettica

Csakegy: Nagy kő esett le a az én szívemről is. Nagy öröm, hogy tényleg minden a legnagyobb rendben és "csak" benézték!

Kép

Kép
bettica

Bettica: hűha... ebből szülés lesz:))))))))))))) Hajrá:)))) Nagyon könnyű szülést kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csakegy!

Ezt vártam! Tudod, amit Hajdu doktornő nem lát, az nincs is!!! Ezt a Kaális topikban már egyszer megfogalmazta egy csajszi! :)

Annyira örülök, hogy rendben vagy!!! :) Mármint babóca van rendben! De miután olvastam az eckler fánkodat, elmentem és vettem kürtőskalácsot! :roll: :oops:

Holnap Hunci kisfia fél éves!

És BOGI BABA 2 ÉVES! :D

Holnap indulhatnak a jókívánságok! :D

Bettica!
Drukk drukk!

Lányok, visszatért a könnyű altatás. (pár napot szenvedtünk, csorrikám csak éhes volt :roll: )
Szopi két mellből, csőre töltve a Haberman, azonnal szájba dug. Gyerek könnyen szív, jóllakik, beájul. :)

Köszi Dimet! :)

Rambóka!
Ha arról faggatnánk, hogy az aligátorok vagy oriás kígyók közül melyiket érdemes tartani, arra is kimerítő választ tudnál adni???
Én asszem igen! :roll: :lol:
Sőt megkockáztatok, valami ismerősi tapasztalatot! Vagy saját? :shock:

Hiába akarok diétát. Párom ma hozott: banánt, csokis nápolyit, tökmagot (ezt kétpofára zabálom), szörpöt... elcsábultam. Rendesen!
Hát evvan. Viszont a tegnapi hasizmomtól, ma robotszerüen áltam fel, ültem le. Alig bírtam az ágyból kikelni. Mi lesz ma éjjel?? :roll:
Szóval még megvannak az izmaim... :lol: :lol:
Vendég

Csakegy!

Éppen elindultam aludni, de mondom még azért benézek miattatok!
Már azt hittem baj van és azért nem jössz!
De jó, h. minden rendben és csak vaklárma volt az egész!
A dokinak meg én tuti beszólnék legközelebb, hátha máskor majd jobban figyel! :evil:
A cukorértékeid még simán normál tartományban vannak, ne parázz!
Mi ez a táppénz dolog a gyeddel? Kíváncsivá tettél, ha nem publikus, akkor jöhet priviben is!
Az utolsó mondatot már egy ideje próbáljuk megértetni veled, jó, h. végre te is ráébredtél! Sajna ez van. De ez NEM a magándokik hibája, hanem, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, sajnos az SZTK ellátás sajátossága. Hogy a fene esne bele! :evil:

Bettica!

Gergő is mindig ezt csinálta, előtte-utána tombolt, vizsgálat alatt meg horkolt. :twisted:
Gondolom minden este úgy fekszetek le, h. hátha ma....
Olyan izgi! :D

rambóka

Rambóka: GYED/Táppénz: Leadom a gyedet, elmegyek táppénzre aztán ha megvan a baba akkor tgyásra és megint gyedre. Így a táppénzem ugyanannyi lesz mint amennyit Lilla előtt kaptam táppénzt, utána a tgyás és a gyed meg 70 körül (ld. a max. gyed összege). A férjem meg közben megigényli a GYES-t a gyerkőc megszületéséig. Tök legális csak kell egy munkahely aki nem végez ki ezért a húzásért (ld. táppénz 30%-át ők állják).
Vendég

CSakegy, örülök!Sejtettem én hogy Hajdu drnő nem ront el semmit!

Hát igen, féléves lesz...besz@rok telik az idő rendesen!

még egy hét tanulásból....aztán pihi 1 hónapig majd ha sikerül a 9-ei és 12-ei vizsgám, jöhet a következő szakvizsga! :lol:
Vendég

Kavics!

Ahogy régi jó tornatanárunk mondaná: "Nem izomláz az fiam, csak bőrgyulladás!" :lol:
Azért csak óvatosan!

Aligátor jobb, mint az óriáskígyó, mert az bármilyen dögöt megeszik, míg az óriáskígyónak mikróban meg kell melegíteni a lefagyasztott bébipatkányt, mert ő élőre van beállítva, ami kihült az már nem kaja! És tényleg ismerőstől tudom. Ugyanis panaszkodott, h. az asszony nehezen tolerálja a mikró és a frigó ilyenirányú felhasználását, pedig teljesen fertőzésmentes laborpatkány utódokról volt szó. :twisted:
Egyébként leguánt érdemes tartani, mert az aránylag magas IQ-val rendelkezik és kisebb dolgokra megtanítható, meg legalább megismer és haverként kezel. Ez óriáskígyóéknál nem divat. :twisted:
Én egyébként a gekkókat imádom, és most lenne is mit ennie a plafonon.
Basszus, tegnap bedugtuk a Raid szúnyogirtót, mert csapatostul jöttek a monitorra a röpülő állatok, erre pont mire lefeküdtünk, elkezdtek tömegesen lepotyogni a plafonról, párnára, ágyneműre. :evil:
Bezzeg a denevérek nem jönnek be a lakásba, pedig tudnék nekik melót adni! :twisted:
Az az őrület, h. tavaly mekkora hiszti volt, amikor egy lakópark építését le kellett állítani, mert az alapgödörbe beköltöztek a partifecskék. Most százával esnek áldozatul a panelszigetelési programnak a nappalra a panelillesztések réseibe bebújó denevérek. Holott ők is védettek!
De a fecskék sem jöttek vissza, csak tizen a tavalyi negyven helyett, de idén az ő paneljukat is leszigetelik, úgyhogy jövőre már ők sem jönnek talán, mert nincs hova.

Kürtőskalács: Aljas támadás így késő este, megyek is hiénázni egy kicsit a hűtőhöz! :twisted:

rambóka

rami :lol: ezt a tájékozottságot mindenben :D
pizzát ettünk :oops: :roll:

Kép

dimet

Csakegy!
Örülök a jó hírnek!!! :D

Azt értem nagyjából, hogy hogyan lehet trükközni gyed/tp-vel, de egy egyéni vállalkozó apuka hogyan iktatható be ebbe a módszerbe? :?

Kép
lara26

lara: sajna nem tudom, én is az indexről (gyes/gyed stb. topik by Szakbarbár) szedtem össze az infókat... érdemes őt megkérdezni! (de szerintem a GYES alanyi jogon jár így egy vállalkozó apuka is elmehet GYES-re... csak annyi van, hogy GYES mellett máshogy jár a táppénz... nálunk ez tök mindegy mert a férjem EKHO-zik így neki eleve minimálbér után járna csak táppénz úgyhogy neki hót mindegy)

Kavicska: kérdezted egyszer az orrspray-t. na most talált a férjem egyet ami a töredékébe kerül a többinek és mintha jobb lenne (a homaósnál is). Athomernek hívják, van benne propolisz is a tengervíz mellett (elvileg megszabadították az összes pollentől stb. így nem allergizál). (babáknak is ajánlják és terhesség alatt is használható!)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy, orulok, hogy minden ok nalatok!!! :lol:

Ramboka, Dimet, megnyugtato, hogy ot honaposan sikerult neketek a hozzataplalas...es most kezdek gondolkodni rajta...

Hunci, drukkok mennek a szakvizsgahoz!!!...Gratula kisHuncinak a fel eves szulinaphoz!!!

Ma voltunk Félix-szel a bolcsiben az orvosi vizsgalaton meg az elso latogatason. Tetszett a bolcsi...a gondozok kedvesek, az epulet szep, nagyon jo a felszereles, a kert is tagas...az osszbenyomas nagyon jo! Ah, es milyen edes babak voltak, ket fekete kislanytol majd elolvadtam, olyan edesen mosolyogtak....A ferjem annyira felllelkesult, hogy o mar holnap vinne Felix-et....azert nem eszik forron a kasat, mert csak szeptemberben lesz a beszoktatas es utana oktobertol heti ket napot fog jarni egyenlore, utana majd meglatjuk.

Nalunk itt csaladi adozas van, akkor is, ha az anyuka otthon marad...Pont tegnap csinaltuk az adobevallast, es mivel Félix januar elso heteben szuletett, meg csak kettovel osztottuk le a jovedelmunket...viszont, ha egy hettel elobb szuletett volna, mondjuk dec. 31-en, akkor ez jelentos megtakaritast jelentett volna...mondjuk most ket mernoki keresettel szamoltunk...Feltetelezzuk, hogy itthon maradok, akkor a ferjem keresetet leosztva 2,5-tel csak minimalis adot kellene fizetni......igy a csaladi adozas egy oriasi elony, es szerintem nnnnaaagyon igazsagos!!!

A masik, a szulesi szabi osszege, igaz csak 6 het szules elott es max. 10+4 het szules utan, de a fizu 75%-a amit a ceg alt. kiegeszit 100-ra. Ezenkivul van lehetoseg az elso gyereknel hat, a tavabbiakban pedig a gyerek harom eves koraig kivenni valami gyes felet....ezt nagyon kevesen teszik, mert a havi juttatas fix, keresettol fuggetlenul hatszaz euros koruli osszeg. Ezenkivul van meg csaladi potlek (egy gyerekre nincs, kettore 120, harom gyerekre 274, negyre 428 euros...) ami a tobbgyerekes csaladoknal meg jovedelemforras lehet...Ja, meg jovedelemtol fuggen van egyszeri szulesi tamagatas, ami kilencszaz euros koruli osszeg, ...Most leirtam a pontos osszegeket, de gondolkoztam rajta, hogy vajon van-e ertelme, mert a kiadasok sem ua-ok es itt nem az elelmiszerarakra gondolok, hanem olyan tetelekre, mint az ingatlanado, ami miatt ev vegen szivjak a fogukat az emberek...ez pl. nincs Mo-on...na, es kivanom, hogy ne is legyen!!!!

Rejoka nagy igazsagot mondott, hogy sok kismami van otthon NY-on...ez igy van! Teny es valo, hogy most ha ugy dontenek, akkor maradhatnek itthon, es a ferjem mernoki fizujabol ellennenk....csak sajna az a baj, hogy sok-sok ev kihagyas utan lehetetlen lenne ujbol dolgoznom....nekem pedig erre tenyleges igenyem van!!! Total kiesnek a gyakorlatbol, nem ismernem az uj dolgokat...egyszeruen nem lennek versenykepes. Ehhez meg hozza kell adnunk, hogy itt kuldoldi vagyok, tehat ahhoz, hogy engem alkalmazzanak, es ne egy helybelit, valami plusszt kell tudni felmutatni...

Alice
alice27

halihó

Norka! Bogi nagylányodnak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
két puszit is küldök
6óra6perckor kellett volna elküldenem :wink: de kiskincs pont szopizott

Szép napot!
Vendég

Alice nem kell szabadkoznod, teljesen oké hogy fontos a munkád, kutatsz, doktoráltál....csak nagyon megtévesztő volt ahogy elsőre lefestetted szegény nyugati anyák sanyarú helyzetét... :wink: :lol:

örülök hogy tetszett a bölcsi.

Tudod nekem is fontos a meló, imádom a munkám, meg a kuatatás is fontos lenne, de azért a fizetésért amit én kapok gimnáziumi tanárnőként, nem érdemes elmenni dolgozni napi 8 órában, mert a család csak veszít rajta.

Norka!

Boginak sok ilyen szép napot kívánok mint a mai! Boldog 2. szülinapot neki!

Kép

Kép
rejo

Norka!

Boldog születésnapot Boginak!
Kép

Monee

Monee

monee85

Monee!

Hosszan tudnék mesélni a cicás éltrôl :D
Nálunk a lakásban egy kékesszürke arisztokratikus külsôvel rendelkezô macska parancsol, nevezetesen Bundi! Fajtatisztának látszik, de nem az, csak az apja vére látszik meg rajta jobban, aki nem akármilyen családból származott és nem vetette meg a külvárosi cicalányokat.
Képzelheted Bundi habitusát! Totál skizofrén alkat! Néha pontosan olyan amit Rambóka is írt, még a kezed nyomát is lenyalja magáról, máskor meg úgy elfogja szeretet vágy, hogy nem lehet nem vele foglalkozni. Míg engem szinte rajongásig szeret és követ mint egy kutya meg hallgat a szavamra (pl.: gyere, NEEEEEEEEM, éhes vagy?)
Addig a férjemet ronggyá karmolja, a keze olyan mintha legalábbis egy ocelottal élnénk együtt. Az idegenektôl meg fél az istenadta így ha a látogató minden jelzés ellenére rendületlenül próbálkozik a becserkészésével akkor szintén pofozkodás lesz a vége!
Ja és rengeteget "beszél"! Mikor már a szomszéd(akivel jóban vagyunk és szerettük volna ha így is marad) többször tapintatosan megkérdezte, mit csinálunk szegény állattal, hogy így vernyákol, tudtuk valamit tennünk kell. Találtam egy tuti szert cicák megnyugtatására. Olyan mint az elektromos légfrissitô, csak szagtalan és olyan feronomokat tartalmaz amitôl a cica a lakásban is jól érzi magát. A neve:Feliway. Szerintem nagyon jó!
Egyébként ha újra kezdeném a cicatartást rögtön kettôt vinnék haza. Sokkal jobb ha van velük egy fajtárs is! Kevésbé jönnek ki a kanapényúzós, ágybavizelôs problémák.

Cérna: hidd el, hogy jó lesz a poliészter is! Nem kell, hogy úgy nyúljon a cérna mint a gumi(ilyen is van)! Az öltés maga kell, hogy rugalmas legyen. Az interlock is úgy ölt hogy kombinálja a cikcakk öltést a rugalmas egyenes varrásal. A rugalmas egyenesnél a gép mindig vissza is ölt ettôl lesz rugalmas. Olyan varrrógép nincs amin lenne interlock, az egy külön gép sajna! Mint ahogy a fedözô is amivel a polók ujját alját nyakát szokták varrni. Léteznek öszvér gépek amikor az interlock együtt van a fedözôvel (én ilyet vettem). A cikkcakkot meg próbáld ki egy rossz régi polódon, és meglátod nem pattan el a varrás nyújtásnál sem! A rugalmas kendô más tészta oda tényleg tuti biztos varrás kell.

Lona
lona1

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?